love_angel
Επιφανές μέλος
Το μόνο που χρειάζεστε είναι γαλλικό καφέ, γάλα και μπόλικα παγάκια!
Βάζουμε στην καφετιέρα του γαλλικού 4 κουταλιές της σούπας γαλλικό καφέ και την αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της. Έπειτα βάζουμε σε ένα ποτήρι το γάλα μας που θα χτυπήσουμε για να γίνει ένα ωραίο αφρόγαλα! Το μυστικό για να μην πέσει το αφρόγαλα στον καφέ είναι να βάλουμε 1 τέταρτο γάλα εβαπορε και τα υπόλοιπα 3 τέταρτα να είναι φρέσκο γάλα! Τα χτυπάμε με το μιξεράκι για 5 λεπτά περίπου και όταν δούμε τον αφρό σταματάμε. Εγώ συνήθως το χτυπάω όση ώρα κάνει να γίνει ο καφές!
Γεμίζουμε περίπου μέχρι τη μέση του ποτηριού με καφέ, προσθέτουμε όση ζάχαρη θέλουμε, ανακατεύουμε και στη συνέχεια βάζουμε 7-8 παγάκια μέσα στον καφε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αφρόγαλα, βάζουμε κανελίτσα και ανακατεύουμε.
Παγώνει σε κανά 5λεπτο και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε σπίτι μας χωρίς να δώσουμε τα 5 ευρουλακια μας στην καφετέρια!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος
πως κτυπάμε το γάλα να το κάνουμε αφρόγαλο; δε ξέρω
Με το μιξεράκι του φραπε! Όπως χτυπάς και τον αφρό στο φραπε σου!
πσ: Για οδηγίες φραπε στον ρεμπεσκε, όχι σε εμένα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
οχι φραπέ δε θέλω. (είναι πολυ βαρύς) και δεν είναι και δύσκολος .Με το μιξεράκι του φραπε! Όπως χτυπάς και τον αφρό στο φραπε σου!
πσ: Για οδηγίες φραπε στον ρεμπεσκε, όχι σε εμένα!
Α το μιξεράκι του φραπέ δεν έχω Αν πάρω ένα κουτάλι και το γυρνώ γύρω δε θα γίνει αφρόγαλο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος
οχι φραπέ δε θέλω. (είναι πολυ βαρύς) και δεν είναι και δύσκολος .
Α το μιξεράκι του φραπέ δεν έχω Αν πάρω ένα κουτάλι και το γυρνώ γύρω δε θα γίνει αφρόγαλο;
Εσένα δε σε φοβάμαι τσακο, λυγίζεις και σίδερο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος
πως κτυπάμε το γάλα να το κάνουμε αφρόγαλο; δε ξέρω
Είτε παίρνεις σκέικερ και βάζεις τα γάλατα μ' ένα παγάκι και το χτυπάς με το χέρι, είτε παίρνεις τα μηχανάκια του φραπέ για να το χτυπήσεις.
Αλήθεια, αρχική πόστερ, γιατί να τον κάνεις από γαλλικό; Υπάρχει έτοιμος καφές για φρεντο του νεςκαφέ που παίρνω και απλά ανακατεύεις τον καφέ με νερό και τα συναφή μετά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος
Είτε παίρνεις σκέικερ και βάζεις τα γάλατα μ' ένα παγάκι και το χτυπάς με το χέρι, είτε παίρνεις τα μηχανάκια του φραπέ για να το χτυπήσεις.
Αλήθεια, αρχική πόστερ, γιατί να τον κάνεις από γαλλικό; Υπάρχει έτοιμος καφές για φρεντο του νεςκαφέ που παίρνω και απλά ανακατεύεις τον καφέ με νερό και τα συναφή μετά.
Τον έχω δοκιμάσει αλλά μου φαίνεται νερουλός και ελαφρύς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχει διαφορά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος
αν αντικαταστήσω το εβαπορέ και το γάλα με half and half, λέτε να πετύχει;
Τι είναι αυτό? Λίγο που κοίταξα στο νετ λέει κάτι για μισό γάλα και μισή κρέμα...?
Νομίζω θα παραείναι γλυκό και δε ξέρω αν κάνει και αφρό η κρέμα!
Τώρα που το θυμήθηκα, να σας πω ότι μου είπανε πως άμα βάλεις γάλα με λίγα λιπαρά, όχι πλήρες δηλαδή, βγαίνει καλύτερο το αφρόγαλα. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως!Υγεία να έχουμε να το δοκιμάσουμε και έτσι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος
Ο γαλλικός ΔΕΝ είναι ίδιος με τον espresso.Μπορείς να πάρεις τον Nescafe Espresso,πλησιάζει αρκετά το άρωμα και την γεύση του espresso μηχανης.(αλλά γούστα είναι αυτά)
Για καλύτερα αποτελέσματα,τον κάνεις ζεστό πρώτα τον καφέ(στην έκδοσή σου με τον γαλλικό δεν χρειάζεται..είναι ήδη ζεστός),όχι με βραστό νερό,γύρω στους 85-95 βαθμούς. Και τον παγώνεις με παγάκια στη φραπιέρα,αφού έχεις βάλει την ζάχαρη.Έτσι κρατάει τα αρώματα μέσα.
Στο αφρόγαλο,μην βάλεις εβαπορέ,μόνο φρέσκο γάλα,και άν σου έχει μείνει απο πρίν πολύ ώρα χτυπημένο αφρόγαλο πέτα το και μήν το ανακατεύεις με φρέσκο,τζάμπα κόπος.
Τώρα το αν μπαίνει πρώτα ο αφρός ή ο καφές στο ποτήρι οι απόψεις διείσταντε(grammar nazi correct me plz).Συνήθως μπαίνει πρώτα ο καφές και μετά ο αφρός που κάθεται πάνω στο λεπτό στρώμα φυσσαλίδων του καφέ.
Αλλά αν είναι skilled o μπουφετζής(έμεις δηλαδη) μπορείς να βάλεις πρώτα τον αφρό,και μετά στην άκρη του ποτηριού να χύνεις σιγά σιγά τον καφέ,και να τον παρατηρείς να κάθεται στον πάτο του ποτηριού και ο αφρός να ανεβαίνει.Έχει πιό ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα γιατί βλέπεις το αφρόγαλο να μοιάζει σαν να στάζει στον καφέ.
Επίσης,να προτιμάτε τον πάγο σε κυβάκια και όχι τριμμένο(σε μερικά μαγαζιά βάζουν τριμμένο),γιατί όταν λιώνει νερώνει πολύ τον καφέ και δεν πίνεται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος
Τα παγάκια, σιγά μωρέ και να φρακάρουν για πόσο νομίζεις θα είναι? Αφού από τον ζεστό καφέ θα λιώσουν σχετικά γρήγορα.
Τώρα για το εβαπορέ, έχω ακούσει Μερκ ότι βοηθάει να μην χύνετε το γάλα και να γίνεται πιο εύκολα ο αφρός...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος
Στο μαγαζί τον ξεπετάνε στα γρήγορα.Αν κάτσουν και τον φτιάξουν ακολουθώντας όλη την διαδικασία,θα δείς μεγάλη διαφορά.
Πχ. Ξέρω πως στα μαγαζιά,έχουν έτοιμο απο πρίν τον espresso σε κανάτες,το λιγότερο πάνω απο ώρα εκεί. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βάλουν στο ποτήρι ζάχαρη,παγάκια,τον "μπαγιάτικο" καφέ,αφρόγαλο και το καλαμάκι,και τσούπ έτοιμος ο καφές σου.
Για το αφρόγαλο για να μήν χύνεται μήν γεμίζεις το σκεύος μέχρι πάνω(άν μπορείς πάρε ένα μεταλλικό που μπορεί να κρυώνει στο ψυγείο,ΌΧΙ πλαστικό),και το γάλα να είναι πολύ κρύο πριν το χτυπήσεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mindcircus
Περιβόητο μέλος
πως κτυπάμε το γάλα να το κάνουμε αφρόγαλο;
γαλα μπλε, ενα παγακι και χτυπας στο μιξερ
οποιοδηποτε αλλο γαλα δεν κανει σωστο αφρογαλο, αλλα πατατα, τπο λεω για οσους κανουν διαιτα και θελουνε τα λαιτ γτ το χω ακουσει κι αυτο ''θελω αφρογαλο με λαιτ γαλα'' Δε βλεπει ποσες θερμιδες παιρνει με μια γαβαθα καφε και ζαχαρη, το λαιτ τηνε μαρανε
α σαν τη κοκα κολα λαιτ, πιασε κυριος δυο σουβλακια και μια κοκα κολα λαιτ
Αν κι εγω το κανω αυτο, διοτι μαρεσει καλυτερα η λαιτ στη γευση
Παλι ξεφυγα, ε;
Καλά, θκάω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.