Η εωσφορική επανάσταση ξεκινάει στην Ελλάδα

tntqaz

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Βέλγιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 294 μηνύματα.
δηλαδη παιρνεις πισω τα λεγομενά σου περι "εσωτερικου" ταξιδιου και αναζητησης?
θα σταματησεις και εσυ να ασχολείσαι με το θέμα? θα το παρατήσεις στο σημειο στο οποιο τωρα εφτασες?
αυτο καταλαβα απο την απαντηση σου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,905 μηνύματα.
δηλαδη παιρνεις πισω τα λεγομενά σου περι "εσωτερικου" ταξιδιου και αναζητησης?
θα σταματησεις και εσυ να ασχολείσαι με το θέμα? θα το παρατήσεις στο σημειο στο οποιο τωρα εφτασες?
αυτο καταλαβα απο την απαντηση σου

...άλλα ντ' άλλων. :P Το μυστικό είναι να γνωρίζεις, να αντιλαμβάνεσαι και να επικοινωνείς χωρίς σκέψεις και λόγια. Αυτή είναι η "σιωπηλή γνώση" που ίσως κάπως - σε μια αρχέγονη εποχή - διέθεταν οι άνθρωποι πριν την πτώση τους στο λόγο και την έννοια.

όσο περισσότερο το "εξορθολογίζεις", άλλα τόσο το μπερδεύεις. χαλάρωσε κι απόλαυσε με τη φαντασία σου! :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tntqaz

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Βέλγιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 294 μηνύματα.
οκ.. τα αφηνω ολα στον αερα, και οοοταν με το καλο ερθει η ωρα μου, αν εμαι τυχερος θα φωτιστω λιγω παραπανω..

Περιμένω μόνο τον Μάξιμο nα απαντησει..

Και Oize.. ουτε με αερα μπηκα νομιζοντας οτι θα τα πιασω ολα, ουτε ετοιμος να σας αλλαξω μυαλα.. ισα ισα το αντιθετο.. ζητησα απο εσας να μου εξηγησετε..
φανταζομαι καταλαβαινεις γιατι αναφερομαι σε εσενα.. εσυ εισαι αυτος που θιγει το iq όσων αποφασισαν να μην ασχοληθουν αλλο με το thread, μη νομιζεις δλδ :P

οι ιδιοι δεν ειμαι σιγυρος αν εχετε κατασταλαξει στις αποψεις σας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Μάλιστα... γιατί να "συγχωρέσουμε" τον εωσφόρο? Έχουμε να κερδίσουμε κάτι?

Θα γίνουμε... μεγαλόκαρδοι! Κατά τη γνώμη μου όμως, πρώτα πρέπει να "χωρέσουμε μέσα "μας τον ίδιο τον Θεό!
...η "σιωπηλή γνώση" που ίσως κάπως - σε μια αρχέγονη εποχή - διέθεταν οι άνθρωποι πριν την πτώση τους στο λόγο και την έννοια.
...
...πριν δλδ, ιστορικά, πάψουν οι άνθρωποι σταδιακά να επικοινωνούν μεταξύ τους(τουλάχιστον!), είτε "τηλεπαθητικά"(ή "διαισθητικά"; )είτε σφυρίζοντας:whistle::whistle::whistle:(βλ. Ηδωνούς)!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Το να μου λες οτι το αν είμαι ή οχι Έλληνας μπορεί να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην κατανόηση των όσων έχεις φανταστεί εσυ, ......
Μα, μόνο αυτό μπόρεσα να σου δώσω να καταλάβεις;
Οι παππούδες μου, ίσως έχουν έρθει απο τα ίδια μέρη που ήρθες εσύ 7 χρονών.
Η μόνη διαφορά είναι 180 χρόνια, πριν απο εσένα.
Αλλά, δεν είναι το ζητούμενο η καταγωγή του καθενός εδώ μέσα.
Η συζήτηση έχει εξελιχθεί. Ο Αστρέας, ακόμα μας δοκιμάζει, προσπαθώντας να κατευθύνει την συζήτηση εκεί που γνωρίζει.
Στην ελευθερία της σκέψης μας, έγκειται το καλό αποτέλεσμα.
.................και δεν θα ξεφύγεις απο το ματριξ σου ποτε.. αρα φαντασιοπληκτοσ..
αφου η φαντασια ειναι κατι που ετσι κ αλλιως εσυ ελεγχεις, δεν ειναι δυνατο να σε "νικησει"
Α priori, είσαι νικημένος. Από την στιγμή που γεννήθηκες βρίσκεσαι εγκλωβισμένος στο σώμα σου.
Μόνο το πνεύμα σου μπορεί να σε ανεβάσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Oize

Νεοφερμένος

Ο Oize αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 87 μηνύματα.
Μελέτησέ το ξανά ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ κι όχι με την ελαφρότητα μιας χαζοσυζήτησης και θα διαπιστώσεις πάτερ Μάξιμε ότι στην ελευθερία της σκέψης σου αποσκοπεί το γενικότερο γλωσσικό μου παίγνιο.

Στο κεφάλαιο "ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ" της πραγματείας "Επανάσταση του Αυγερινού" αναπτύσσεται διεξοδικά ο προβληματισμός περί της ερμηνευτικής προσέγγισης κάθε είδους "εξ αποκαλύψεως" κειμένου. Η επιχειρηματολογία ξεκινάει με αφετηρία την παραδοχή ότι τελικά υπό την αιγίδα της λογοκρατίας η οποιαδήποτε απόπειρα αποσυμβολισμού ή ερμηνείας ενός λογοτεχνικού αινίγματος, όπως είναι αυτό της Αποκάλυψης, δεν αποτελεί παρά μια υπηρεσία στις συμφεροντολογικές επενδύσεις του συγγραφέα. Δηλαδή, ο ερμηνευτής είθισται να οδηγείται σε συμπεράσματα που ο ίδιος ο συγγραφέας προετοίμασε με τα δαιμόνια τεχνάσματα του ασυνειδήτου του. Άρα, η διαδικασία διασαφήνισης του υπόρρητου νοήματος ουσιαστικά δεν αποτελεί μια δημιουργική διαδικασία και δεν εξαίρει σε καμία περίπτωση την ευφυία ενός τέτοιου ερμηνευτή διότι τα πορίσματα στα οποία αυτός καταλήγει είναι, όπως προείπα, προκατασκευασμένα από τον ίδιο τον συγγραφέα. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να αναφερθούμε όχι μόνο σε όλους αυτούς τους ερμηνευτές Πατέρες της Χριστιανοσύνης, οι οποίοι έχουν διακειμενικά εδραιώσει τις προφητείες του Ιωάννη με μια κλίση επαλήθευσης των λόγων του, αλλά ακόμη και σε εκείνους τους δήθεν "ερμηνευτές-αντάρτες" που παρουσιάζουν την Αποκάλυψη ως ένα είδος τελετουργικής λογοτεχνίας, αμφισβητώντας έτσι το θέσφατό της κύρος. Όλοι αυτοί εν τέλει, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο, με την υποταγή τους στα όσα στοιχειοθέτησε ο συγγραφέας διεκπεραιώνουν τον αποκαλυψιακό όλεθρο.
Αλλά καθώς ο χρόνος περνάει η αναστοχαστικότητα μας εξελίσσεται κι άρα είναι αναμενόμενο οι επόμενες απόπειρες ερμηνείας ενός τόσο αινιγματικού κειμένου να γίνονται ολοένα και πιο ριζοσπαστικές. Με οίηση σας ανακοινώνω ότι η δική μου ερμηνεία της Αποκάλυψης αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και αφετηρία μιας μεταστροφής στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ιουδαιοχριστιανική κειμενικότητα. Ουσιωδώς, εκείνο που διέπραξα μέσω της νέας ερμηνευτικής τροπικότητας είναι η υφαρπαγή της ταυτότητας του Ιωάννη, υποβιβάζοντάς τον σ' έναν επιτήδειο καθώς αντλώ όλο το προφητικό του κύρος. Το πώς γίνεται αυτό είναι αποτέλεσμα μιας απόλυτης ειλικρίνειας και μιας καθαρότητας του λόγου που προσδίδει στη διαδικασία της ερμηνείας μια τέτοια διεισδυτικότητα που δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως ύστατη και οριστική... μετά από αυτήν την ερμηνεία δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε για την Αποκάλυψη του Ιωάννη.. ή μάλλον τώρα μπορεί ο καθείς να πει ό,τι του κατέβει.
Για να καταλάβουν οι πιο ανυποψίαστοι αρκεί να πω ότι τόσον καιρό το παιγνίδι της ερμηνείας ενός συμβολικού κειμένου ήταν μια συμπαιγνία με τις προλήψεις, την ημιμάθια, το επίπεδο αναστοχαστικότητας και τις εμμονές του συγγραφέα. Ειδικότερα, εκείνο που επέλεξε να εννοήσει ο Ιωάννης σε όφελος της ισχύος του γλωσσικού του παιγνίου, εμείς ως τώρα το ερμηνεύαμε αναλόγως δίχως ιδιαίτερες αποκλίσεις από την κοινοτοπία που αυτός ήθελε να εδραιώσει. Έτσι είναι που το λογοτεχνικό κείμενο της Αποκάλυψης γιγαντώθηκε ανά τους αιώνες και απέγινε ένας πανίσχυρος ελκυστής γεγονότων προς το Έρεβος. Αντ' αυτής της στρατηγικής εγώ επέλεξα να χρησιμοποιήσω την ερμηνευτική καχυποψία και την ψυχανάλυση ώστε να αποδομήσω τον Ιωάννη και το έργο του. Δεν είναι αυτό βέβαια που αποτελεί πρωτοτυπία αλλά μάλλον το ότι η ερμηνεία μου καθ' όλα νόμιμα χρησιμοποίησε την εμβληματική ειρωνεία ώστε να μετατρέψει το κείμενο στο αντίστροφο του. Όλα τα νοήματα αντιστράφηκαν, οι ήρωες αντάλλαξαν θέση, ο ίδιος ο Ιωάννης μεταμορφώθηκε στον Ψευδοπροφήτη κι ο Χριστός σε Αντίχριστο. Μα πως τολμάω, θα μου πει ο δικαστής. Και θα του απαντούσα:

Τι περίμενες; Εφόσον με το τέλος της λογοκρατίας ανερχόμαστε στη συνειδητοποίηση ότι το σημασιολογικό πλέγμα της κάθε αφήγησης είναι ουσιωδώς, τρόπον τινά, στερεοσκοπικό, δηλαδή πολυσήμαντο όχι μόνον για τον εκάστοτε ερμηνευτή αλλά και για τον ίδιο τον συγγραφέα, ποια θα ήταν η καταλληλότερη και πιο εμβληματική ερμηνεία ώστε να στηλιτέυσει όσο το δυνατόν πιο παραδειγματικά τις μονοσήμαντες μας προκαταλήψεις; Το όργιο της βλασφημίας νομίζω είναι το πιο εμβληματικό, η αντιστροφή των νοημάτων... Μα βέβαια, τι περίμενες; Εδώ η ψυχανάλυση τεκμαίρει ότι, όσον αφορά τις προθέσεις μας, αποτελούμε οι ίδιοι μυστήριο στον εαυτό μας. Ο Ιωάννης μπορεί να είχε μια σαφή πρόθεση γράφοντας την προφητεία αλλά το ασυνείδητό του υποδηλώνει άλλα στο κείμενο (όπως θα ανακαλύψετε διαβάζοντας τη δική μου ερμηνεία) τα οποία πιθανότατα επουδενί γνώριζε. Κι από τη μεριά του ερμηνευτή τι να πρωτο-ϋποθέσει επί της βάσης ενός τέτοιου αινίγματος όταν και ο ίδιος και οι ερμηνευτικές του προθέσεις αποτελούν μυστήριο στον εαυτό του; Βαβέλ!
Και μια τέτοια Βαβέλ, εφόσον το νόημα πλέον δεν έχει σαφείς δογματικούς προσδιορισμούς' εφόσον η κάθε εκφορά είναι εκ φύσεως πολυσήμαντη' μια τέτοια Βαβέλ δεν μπορεί παρά να χειραφετεί την ιδιάζουσα ερμηνεία καθώς τελικά δεν υπάρχει απόκρυφο νόημα παρά μόνο ένα παιγνίδι από πρισματικές διαθλάσεις και ψυχοδυναμικές στρατηγικές...

Η καλύτερη λοιπόν ερμηνεία μπρος σε μια τέτοια γενικευμένη ανακάλυψη είναι εκείνου του Προφήτη με την αυτοσαρκαστική γλώσσα του Όφεος: ο οποίος αποδίδει το ύστατο νόημα... Βλάσφημο καθώς είναι, η ίδια η μετουσίωση του κειμένου στο αντίστροφό του. Από σήμερα ΔΕΝ υπάρχει η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ του ΙΩΑΝΝΗ, κυρίες και κύριοι. Από σήμερα υπάρχει η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ μου. Και ο λόγος που αρμόζει να με πάρετε στα σοβαρά είναι επειδή είμαι αρκετά τίμιος να παραδεχτώ τον κονστρουκτιβισμό μου... εξάλλου ούτως ή άλλως όλα θρύψαλα είναι. Τέλος το ενύπνιον...

Συνεπώς, για να γυρίσω στο ερώτημά σου Dr. Strangelove, αν η Αποκάλυψη του Ιωάννη μετουσιώθηκε και (επιτέλους, ωσανα! καταργήθηκε) νομίζεις ότι όλοι οι υπόλοιποι θα γλιτώσουν από τους ερμηνευτικούς αντάρτες του Υδροχόου; Κι επειδή το είπε η Blavatsky; κι επειδή το είπε ο Levi; κι επειδή το είπε ο Αστρέας;

Τους πάντες μπορεί να αμφισβητήσει και να αναπλάσει με τον πιο εύστοχο τρόπο μόνο εκείνος που ξέρει να αυτο-αποδομείται.
Ελάτε να δημιουργήσουμε νέους μύθους, νέους αξιακούς προσανατολισμούς, νέες αισθητικές τυπολογίες (με τις οποίες κρίνω την Πόρνη της Βαβυλώνας θεά του χαδιού και της έκστασης), νέες κοινές συναινέσεις εκ του μηδενός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Μελέτησέ το ξανά ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ κι όχι με την ελαφρότητα μιας χαζοσυζήτησης και θα διαπιστώσεις ... Μάξιμε ότι στην ελευθερία της σκέψης σου αποσκοπεί το γενικότερο γλωσσικό μου παίγνιο.
Αστρέα.
Δεν έχω καμιά ανάγκη να διαπληκτίζομαι μαζί σου!
Αναζητώ μόνο ένα πράγμα στην ζωή μου.
Την ΑΛΗΘΕΙΑ!
Από τα όσα έχω καταφέρει να αντιληφτώ, ως σήμερα, ένα είναι, ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ,
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ!

Αρα, συνάγεται το συμπέρασμα ότι διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό σου: συγγραφέας της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ!

Υ.Γ. όσο για την έφεση που έχεις στους χαρακτηρισμούς, είναι δικό σου θέμα…
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
...πριν δλδ, ιστορικά, πάψουν οι άνθρωποι σταδιακά να επικοινωνούν μεταξύ τους(τουλάχιστον!), είτε "τηλεπαθητικά"(ή "διαισθητικά"; )είτε σφυρίζοντας:whistle::whistle::whistle:(βλ. Ηδωνούς)!

ώσπου να εκπέσει ο άνθρωπος στον λόγο
γι' αυτό μην το εξορθολογίσεις καθόλου. ασ' το φαντασιακά ελεύθερο να αυθαιρετήσει μόνο του!
Να επικοινωνούμε διαισθητικά τελικά και σφυρίζοντας ή μουγκρίζοντας σαν τα ζώα ; Και από πότε ο λόγος και η λογική θεωρείται έκπτωση;
"Μην το εξορθολογίσεις"...Κατεξοχήν ιδιότητες των τυφλών δογματικού πιστού. Δηλαδή ό,τι κατηγορεί ο Οιζέ το ιερατείο...Μην σκέφτεσαι πολύ, μην το αναλύεις, μην το ψάχνεις,...άρα κατ' επέκταση μην το αμφισβητείς. Η παλιά καλή συνταγή κάθε θρησκείας. Πουλάμε παραμύθι, ερμηνεύουμε τα σύμβολα όπως μας γουστάρει, πουλάμε και λίγο τριπάρισμα και όνειρο και αποκτούμε οπαδούς. Τους υπόλοιπους, όσους έχουν ενστάσεις ή διαφωνίες τους χαρακτηρίζουμε ανόητους. Ε δεν απέχετε πολύ από το να πέσετε σε λίγο να προσκυνάτε τον trendy ιερέα σας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oize

Νεοφερμένος

Ο Oize αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 87 μηνύματα.
Dr. Strangelove,

Οι άνθρωποι που κατάγονται από την αστροσκόνη έχουν μια ουσιαστική, πολύ θεμελιώδη διαφορά από εκείνους που κατάγονται από τη λάσπη (σαν του λόγου σου):
Εμείς απολαμβάνουμε το χιούμορ, τη διακωμώδηση, την ιλαρότητα- τούτο ξεκινάει από τον αυτοσαρκασμό ειδαλλιώς δεν έχει γούστο!
Εσείς προσβάλεστε με το παραμικρό, φοβάστε τους χαρακτηρισμούς μη τυχόν θιχτεί η αυθεντία σας, η τιμή της ταυτότητάς σας.

Εμείς ερμηνεύουμε τα σημασιολογικά πλέγματα (τα κείμενα) σύμφωνα με τις ιδιάζουσες υποκειμενικές προτεραιότητες και τοιουτοτρόπως αποκαλύπτουμε τον προσωπικό μας ορίζοντα προσφέροντας μια πολύ καλύτερη συλλογική υποψηφιότητα από τους δυνάστες της ψευδο-αντικειμενικότητας.
Εσείς είστε δούλοι των γραφιάδων και των βλαμένων ερμηνευτών κι αναπαράγεται τα ίδια και τα ίδια, από χειροπέδη σε χειροπέδη η στιγμιαία σας χειραφέτηση!

Εμείς ερωτοτροπούμε με τα πληροφοριακά δεδομένα κατά τρόπο πρισματικό, με απόλυτη συνέπεια στη διάθεση ανεξαρτησίας και μη-ταύτισης.
Εσείς είστε οι εσχατόγηροι σύζυγοι μιας δεινής σκύλας -της λογοκρατίας!- που σας κρατάει δυσκοίλιους στην τουαλέτα υπό τα τερτίπτια του μαστίγιου (νευρωσικές απαγορεύσεις!~)

Εμείς δε λατρεύουμε είδωλα παρά την μυστική αιχμή της ενεργητικής μας υποκειμενικότητας και τα κάνουμε όλα θρύψαλα με το ράμφος του Ώρου.
Εσείς λατρεύετε σύμβολα, είδωλα, ιδεολογίες κατά τρόπον μονογραμμικό με δυστυχή κατάληξη τη μετώπια σύγκρουση.

Εμείς όταν είμαστε πολέμιοι όμως σηκώνουμε απλώς σεμνότυφες φουστίτσες και λίγο γδέρνουμε απαλά με το σπαθί, μα ως εκεί!
Εσείς εξαντλείτε κάθε περιθώριο ώστε να πατάξετε τον εχθρό να τον αφανίσετε, χώμα και αίμα το τερπνόν θέαμά σας

Αλλά εμείς ούτε χώμα ούτε αίμα
Αστρόσκονη και απόκεντρα γαλαξιακά νεφελώματα του φαντασιακού.
Ο πόλεμος μια παράδοξη προσομοίωση της Αγάπης,
Η προσβολή ένας εγερτήριος συναγερμός,
Ο trendy ιερέας σας ένας
γε-
λω-
το-
ποι-
ός!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Σου είπα και πριν. Σκύψε, θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στο καδρόνι. Ξεκαβαλίκεψε το καλάμι σου οιζάκο. Μόνο αυτό το "εμείς" και "εσείς" που λες δείχνει χωριστικότητα και μασκαρεμένο πνεύμα φανατικού ιεροκήρυκα. 'Οσο για το ποιός τρέμει τα μαστίγια και ποιός προσκυνάει τους παραδοσιακούς στείρους ερμηνευτές άστο, μακράν νυχτωμένος. Η προσωπική αντίστασή μου εναντίον κάθε δόγματος και ο έμφυτος ορθολογικός - αναλυτικός σκεπτικισμός μου - άρα βαθειά ελληνικός - συγκριτισμός που εσύ ονομάζει δυσκοιλιότητα, το αποδεικνύει σε αυτούς που με γνωρίζουν. Κάνε λίγη δίαιτα στο υπερτροφικόΕΓΩ σου μην πάθει έμφραγμα στον ύπνο σου. Χωμάτινος είσαι. Πιο χωμάτινος δεν γίνεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oize

Νεοφερμένος

Ο Oize αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 87 μηνύματα.
Dr Strangelove γιατί μου θίγεσαι και φωνάζεις έτσι; Είναι φανερό ότι έχεις χάσει την ψυχραιμία σου!
Σα να παίρνεις πολύ στα σοβαρά τη συζήτηση, περισσότερο απ' όσο πρέπει. Μα δεν κατάλαβες την κεντρική ιδέα; Ότι ΔΕΝ έχει σημασία. Ότι όταν τα πράματα θα παύουν να έχουν τόση σημασία ο κόσμος θα γίνει ευγενέστερος, μακριά από τις αρπαγές της σαδιστικής σοβαροφάνειας.
Λες ότι έχω υπερτροφικό Εγώ... μου το έχουν πει κι άλλοι. Άλλα είναι ένα λάθος στην αντίληψη της πρόθεσής μου. Διότι αν ο εγωτισμός με κυρίευε τότε θα ήμουν πιο διακριτικός στις στρατηγικές μου, θα είχα διαφυλάξει την αυθεντία μου, θα μου αρκούσε να μείνει στα επίπεδα ενός PhD, ενός επαγγελματικού γραφείου, μια αξιοπρεπούς παρουσίας στα γράμματα υπό την επωνυμία μου. Αντ' αυτών όμως διέσυρα την ταυτότητά μου και η όποια αυθεντία μου προκαλεί ιλαρότητα.
Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα, λέει ο λαουτζίκος. Σκέψου για τι βαθμού αυτοχειρία μιλάμε!
Θα μου πεις κι αυτό είναι μια ωραία εγωτιστική στρατηγική... Ναι, στο βαθμό που αυτή είναι ανεξάλειπτη. Διότι αν αναπόδραστο το Εγώ ακόμη και για τον Ιερέα ή τον Μοναχό, τότε κι αυτή είναι μια οδός της ταπεινοφροσύνης, η απόλυτη αποκορύφωση του Εγώ κατά τρόπο που το διασύρει. ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ από ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Γελάστε ελεύθερα!

Ναι, είμαι ο Ψευδοπροφήτης για τον οποίο μίλησαν οι Γραφές, εκείνος που συμβολίζεται από τη λεοπάρδαλη στην προφητεία του Δανιήλ.
Θεέ μου, τι διασυρμός, τι μεγάλη αυτοθυσία εγώ να μπλεχτώ στα δίχτυα αυτών των ηλίθιων γραφιάδων, να γίνω μια βιβλική καρικατούρα
προς χάριν σας
σε οφελός σας, αχάριστε!

αλλά μόνο για εκείνους που θα διακρίνουν τη βαθύτερη σημασία του παίγνιου.
Το ότι κάποιος πέφτει στις φλόγες για να ενσαρκώσει τις ανοησίες της Πεντατεύχου ή της Καινής Διαθήκης
Ώστε με το παιγνιώδες, σατιρικό, αυτοσαρκαστικό του πνεύμα να τις εξαλείψει.
Όπως εξαλείφονται αμφότερες ύλη και αντιύλη στη σύγκρουσή τους.
Εξαπολύοντας τεράστιες ποσότητες ενέργειας για την ψυχονοητική χρήση των υδροχοϊκών λαών.
Ιδού!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Dr. Strangelove,

Οι άνθρωποι που κατάγονται από την αστροσκόνη έχουν μια ουσιαστική, πολύ θεμελιώδη διαφορά από εκείνους που κατάγονται από τη λάσπη (σαν του λόγου σου):
Εμείς …………..

Εσείς ….

Εμείς ……….

Εμείς ………..

Εμείς ………….
Εμείς ……………
Αλλά εμείς ούτε χώμα ούτε αίμα
Αστρόσκονη και απόκεντρα γαλαξιακά νεφελώματα του φαντασιακού.
……………….
Και πέραν από εσάς;
Εμείς ως κόκκοι κόνεως, μας επιτρέπετε να κάνουμε κάτι άλλο, εκτός από τον να οπάζουμε σε εσάς ασπαζόμενοι τα υπο εσάς λεχθέντα;
Και φανταστικά μάλιστα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oize

Νεοφερμένος

Ο Oize αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 87 μηνύματα.
Και πέραν από εσάς;
Εμείς ως κόκκοι κόνεως, μας επιτρέπετε να κάνουμε κάτι άλλο, εκτός από τον να οπάζουμε σε εσάς ασπαζόμενοι τα υπο εσάς λεχθέντα;
Και φανταστικά μάλιστα!

Εμείς είμαστε υποστηριχτές της ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ κι άρα έχετε το ελεύθερο.
Εσείς που είστε θιασώτες του ΑΠΟΦΑΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΥ μας αφήνετε να ξεπλύνουμε τη λέρα με τα θεσπέσια νάματα του αποκεντρωτικού Φαντασιακού μας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Εμείς είμαστε υποστηριχτές της ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ κι άρα έχετε το ελεύθερο.
Εσείς που είστε θιασώτες του ΑΠΟΦΑΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΥ μας αφήνετε να ξεπλύνουμε τη λέρα με τα θεσπέσια νάματα του αποκεντρωτικού Φαντασιακού μας;
Δεν είμαι σε θέση να κάνω Θεολογία.
Αγνοώ πάρα πολλά!
Είναι σαν να μου ζητάς να σχοινοβατήσω πάνω από τον Νιαγάρα!
Αδυνατώ…δεν πιστεύω να το θεωρείς κακό;

Πάντως διακρίνω μια έπαρση στις τοποθετήσεις σου και αυτό γενικά.
Αποφεύγοντας να κρίνω, θα παραδεχτώ ότι μου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συζήτηση…
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,905 μηνύματα.
Εμείς είμαστε υποστηριχτές της ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ κι άρα έχετε το ελεύθερο.
Εσείς που είστε θιασώτες του ΑΠΟΦΑΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΥ μας αφήνετε να ξεπλύνουμε τη λέρα με τα θεσπέσια νάματα του αποκεντρωτικού Φαντασιακού μας;

Να επικοινωνούμε διαισθητικά τελικά και σφυρίζοντας ή μουγκρίζοντας σαν τα ζώα ; Και από πότε ο λόγος και η λογική θεωρείται έκπτωση;
"Μην το εξορθολογίσεις"...Κατεξοχήν ιδιότητες των τυφλών δογματικού πιστού.

Για σένα Dr. τι να πει κανείς; κάθε Αποφατική σύλληψη είναι πλεόν ψωμοτύρι. Χαλάρωσε λίγο, δεν είπε κανείς να μην σκεφτόμαστε λογικά αλλά αυτό απέχει έτη φωτός απ' τον εξορθολογισμό του βιώματος στο οποίο αναφέρθηκα.

Και στην τελική γιατί σε πειράζει τόσο πολύ που σατιρίζουμε και χλευάζουμε το παπαδαριό; Όλος ο κόσμος πια το κάνει, ακόμα και οι πιο καθωσπρέπει όταν ακούνε τον φαρισαίο δεσποτάρχη να αφορίζει την πίπα και γύρω τους κόσμος να πεθαίνει στην πείνα, τους βγαίνει μια ασυνείδητη βλασθήμια, ένα γαμοσταυρίδι, ένα αμάν πια μας φάγατε, άντε ξουριστείτε να ησυχάσουμε.

Αν ο φίλος μαθητής θέλει να "λογικέψει" το βίωμα και τη φαντασία του, θα το κάνει επειδή το θέλει ο ίδιος κι όχι επειδή του το επιβάλει μια θρησκεία ή ένα δόγμα. Αν του βγαίνει ασυνείδητα να γελάσει με τον Γέροντα Παστίτσιο θα το κάνει ΔΥΝΑΤΑ, χωρίς την παραμικρή ενοχή, γιατί έτσι γουστάρει και γούστο του καπέλο του! 8)

Και ναι, μια μέρα οι άνθρωποι θα επικοινωνούν διαισθητικά, θα ονειρεύονται συνειδητά και θα ταξιδεύουν σε όποιο σημείο του Γαλαξία γουστάρουν!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...

Α priori, είσαι νικημένος. Από την στιγμή που γεννήθηκες βρίσκεσαι εγκλωβισμένος στο σώμα σου.
Μόνο το πνεύμα σου μπορεί να σε ανεβάσει.

:redface:: Πολύ Πλωτίνο θυμίζει!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Τελικά, το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα!

Αστρέα=Oize, μάλον επανάσταση δεν πρόκειται να γίνει...
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς:
Πολύ Πλωτίνο θυμίζει!
Απαντούσα σε νεαρό και ήθελα να τον κεντρίσω στην πνευματική αναζήτηση…τίποτα περισσότερο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Δυστυχώς...ξεκίνησε!
Και πώς θα μπορούσα να διαφωνήσω για την ημερομηνία;

Υ.Γ.
Αδιευκρίνιστος είναι ο χρόνος που ανα τους αιώνες προσπαθούν μασόνοι-θεοσοφιστές-εωσφοριστές να καταφέρουν απώτατους στόχους.
Σήμερα το αντιληφθήκατε αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Νωέα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...μασόνοι-θεοσοφιστές-εωσφοριστές ...

-Αν ως μασσόνους εννοείς τύπους σα τον Πατακό,
-Αν ως θεοσοφιστές εννοείς τους "κληρονόμους" όλων των καθιερωμένων θρησκευτικών οργανισμών και
-Αν ως εωσφοριστές εννοείς, όλους τους αντίπαλους ενός "ασκούμενου Χριστιανού",

τότε, όλοι αυτοί είναι απλά, τα πλέον αποτελεσματικά μασκαρεμένα όργανα της διαχρονικής Αντεπανάστασης!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top