Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,106 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,264 μηνύματα σε 74,663 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Γιατί πρέπει να βγεις ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει….

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη diotima
Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,868 μηνύματα.

O diotima έγραψε στις 15:48, 24-04-12:

#1
Σήμερα περί χαρής μου το παρέθεσε ένας καλός μου φίλος...
Νομίζω οτι σε κάποιους θα αρέσει,σε κάποιους όχι...
Σας διαβάζω


Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club. Όπου και να την βρεις φρόντισε να είναι με το χαμόγελο στα χείλη και σιγουρέψου ότι αυτό γίνεται πλατύτερο όταν η παρέα της στρέφει αλλού την προσοχή της. Στην πορεία, απασχόλησε την με ελαφριά κουβεντούλα, διάλεξε «πεσιματικές» ατάκες χαμογελώντας αμυδρά και με νόημα. Και ενώ η νύχτα μπαίνει για τα καλά οδήγησε την στην πόρτα της εξόδου. Μην δώσεις σημασία στην όποια αβάσταχτη κούραση μπορεί προς στιγμήν να σε λυγίζει. Φίλησε την κάτω από την τρεμάμενη λάμψη της λάμπας του δρόμου ενώ βρέχει, όπως έχεις δει στις ταινίες, υποκρινόμενος ωστόσο ότι η σκηνή δεν έχει και κάποια ιδιαίτερη σημασία. Πήγαινε την στο διαμέρισμα σου και απάλλαξε τον εαυτό σου από τον ψυχαναγκασμό του «κάνω έρωτα». Απλά πήδηξε την.


Στη πορεία άσε το βιαστικό συμβόλαιο που υπέγραψες –ούτε που κατάλαβες πως- να εξελιχθεί αργά και βασανιστικά σε σχέση. Βρες κοινά ενδιαφέροντα και θέματα προς συζήτηση όπως το σούσι ή η μουσική. Φρόντισε να κτίσεις γύρω από αυτό ένα πολύ γερό οικοδόμημα, πασπαλισμένο με την αίσθηση της αίγλης του ιερού χώρου στον οποίο καταφεύγεις κάθε φορά που η ατμόσφαιρα μεταξύ σας γίνεται χλιαρή και τα βράδια ατελείωτα. Μην σκέφτεσαι ιδιαίτερα και άσε απλώς τους μήνες να περνούν. Πρότεινε της να συζήσετε και άφησε στην ίδια την ευθύνη της διακόσμησης. Αναλώσου σε ανούσιους καβγάδες τύπου «κλείνουμε την κωλοκουρτίνα στην ντουσιέρα για να μην πιάσει μάκα» και άσε να περάσει ένας χρόνος χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Από εδώ και εμπρός ξεκίνα να παίρνεις χαμπάρι.


Στο μυαλό σου στριφογυρνάει η ιδέα ότι είναι μάλλον καιρός να παντρευτείτε, αλλιώς όλη η ιστορία θα είναι χαμένος χρόνος. Κάλεσε την λοιπόν για δείπνο σε ένα υπερπολυτελές εστιατόριο με ονειρική θέα πολύ εκτός των οικονομικών σου δυνατοτήτων. Με μακάριο ύφος ζήτησε από το σερβιτόρο να της φέρει ένα ποτήρι σαμπάνια αφού έχει βάλει μέσα ένα αξιοπρεπές δακτυλίδι. Όταν το προσέξει κάνε της πρόταση με όσο ενθουσιασμό και ειλικρίνεια μπορείς να επιστρατεύσεις. Μην σε νοιάξει ιδιαίτερα αν νοιώσεις την καρδιά σου να χτυπά σαν ταμπούρλο. Το ίδιο ισχύει ακόμα και αν δεν μπορείς να την νοιώσεις καθόλου. Εάν μεσολαβήσει χειροκρότημα κάνε σαν να μην τρέχει τίποτα. Αν κλάψει, χαμογέλασε σαν να είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Αν δεν κλάψει κάνε το ίδιο.

Άσε τα χρόνια να περνούν δίχως να δίνεις ιδιαίτερη σημασία. Ασχολήσου με την καριέρα σου, αγόρασε ένα σπίτι, κάνε δύο εντυπωσιακά παιδιά. Προσπάθησε να τα μεγαλώσεις καλά. Σταδιακά μπορείς να αρχίσεις να νοιώθεις αποτυχημένος. Απώλεσε λοιπόν την ύπαρξη σου μέσα σε μια βαρετή μονοτονία, σε μια μονοδιάστατη θλίψη. Πέρασε την κρίση της μέσης ηλικίας. Γέρασε. Στοχάσου πάνω στην ελλιπή πραγματοποίηση των στόχων σου. Κάποιες φορές νοιώσε ευχαριστημένος αλλά κυρίως νοιώσε κενός και ελαφρύς. Κατά την διάρκεια περιπάτων νοιώσε σαν να μην υπάρχει πια επιστροφή ή σαν να είσαι έτοιμος να σε πάρει ο άνεμος. Στο τέλος συμβιβάσου με μια θανατηφόρα ασθένεια και αποδήμησε εις Κύριον αλλά…μόνο αφού έχεις συνειδητοποιήσει ότι με το κορίτσι που δεν διάβαζε η καρδιά σου δεν σκίρτησε ποτέ από οποιοδήποτε πάθος, και κανένας δεν θα γράψει την ιστορία της ζωής σας. Κατά τον ίδιο τρόπο, θα πεθάνει και αυτή μόνο με την αμυδρή και μέτριας έντασης θλίψη ότι η ικανότητα της να αγαπάει έπεσε στο κενό.

Κάνε αυτά τα πράγματα, γαμώτο, γιατί τίποτα δεν είναι χειρότερο από ένα κορίτσι που διαβάζει. Κάνε τα, σου λέω, γιατί μια ζωή στο καθαρτήριο είναι καλύτερη από μια ζωή στην κόλαση. Κάνε τα γιατί το κορίτσι αυτό είναι γνώστρια του λεξιλογίου που μπορεί να περιγράψει αυτή την ακαθόριστη δυσαρέσκεια ως μια ανεκπλήρωτη ζωή. Ένα λεξιλόγιο που αναλύει την εσωτερική ομορφιά του κόσμου και την κάνει δυνατή αναγκαιότητα αντί για φαντασιακή αναζήτηση. Το κορίτσι που διαβάζει έχει πρόσβαση σε ένα λεξιλόγιο που μπορεί να διακρίνει μεταξύ της απατηλής και απαθούς ρητορικής κάποιου που δεν μπορεί να την αγαπήσει, και της άναρθρης απελπισίας κάποιου που την αγαπάει πολύ. Ένα λεξιλόγιο που, γαμώτο, κάνει την κενού περιεχομένου σοφιστεία μου ένα φτηνό κόλπο.

Κάνε τα γιατί το κορίτσι που διαβάζει κατανοεί σύνταξη. Η λογοτεχνία την έχει διδάξει ότι οι στιγμές τρυφερότητας έρχονται σε σποραδικά αλλά αναγνωρίσιμα διαλείμματα. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι η ζωή δεν έχει γραμμική πορεία, και θεωρεί δεδομένο ότι η παρακμή ρέει στην ίδια κατεύθυνση με την απογοήτευση. Ένα κορίτσι που έχει εμβαθύνει στη σύνταξη του λόγου αναγνωρίζει στις ακανόνιστες διστακτικές παύσεις ανάμεσα σε δύο ανάσες τη φύση του ψέματος. Επίσης, αντιλαμβάνεται τη διαφορά της μεμονωμένης στιγμής θυμού από την μόνιμη συνήθεια κάποιου να είναι πικρός και κυνικός ανεξάρτητα λόγου ή αιτίας· αυτή η συνήθεια θα παραμείνει ζωντανή και όταν έχει πακετάρει τα πράγματα της, έχει αποχαιρετήσει απρόθυμα, έχει αποφασίσει ότι πρόκειται για παύση και όχι για τελεία και…προφανώς θα συνεχίζεται εις τον αιώνα τον αιώνων αμήν. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το συντακτικό που ταιριάζει στο ρυθμό και στους κυματισμούς ενός «αγαθού» βίου.


Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει γιατί το κορίτσι που διαβάζει γνωρίζει τη σημαντικότητα της πλοκής, μπορεί να εντοπίσει που τελειώνει ο πρόλογος καθώς και τις αιχμηρές εντάσεις της κορύφωσης. Τις νοιώθει στο πετσί της. Το κορίτσι που διαβάζει θα είναι υπομονετική σε μια διακοπή της δράσης, θα επισπεύσει τη λύση. Μα πάνω απ’ όλα γνωρίζει την αναπόφευκτη βαρύτητα του τέλους. Βρίσκεται στο στοιχείο της. Έχει αποχαιρετήσει χιλιάδες ήρωες με ένα σούβλισμα θλίψης όλο κ’ όλο στην καρδιά.


Μην βγεις ραντεβού με ένα κορίτσι που διαβάζει γιατί τα κορίτσια αυτά είναι που αφηγούνται τις ιστορίες. Εσύ και ο Τζόυς, εσύ και ο Ναμπόκοφ, εσύ και η Γουλφ. Εσύ στη βιβλιοθήκη, στο διάδρομο αναμονής του μετρό, στη γωνία του καφέ, στο παράθυρο του δωματίου σου. Εσύ που αιωνίως κάνεις την ζωή μου αφόρητη. Το κορίτσι που διαβάζει έχει βγάλει έξω το τεφτέρι της ζωής της και είναι γεμάτο νόημα. Προσέχει οι αφηγήσεις της να είναι πλούσιες, το υποστηρικτικό καστ χρωματιστό και η γραμματοσειρά έντονη. Εσύ, το κορίτσι που διαβάζει, με κάνεις να θέλω να είμαι όλα αυτά που δεν είμαι. Αλλά είμαι αδύναμος και θα σε απογοητεύσω, αφού αυτό που έχεις ονειρευτεί είναι καλύτερο από αυτό που είμαι. Δεν θα δεχόσουν ποτέ τη ζωή για την οποία μιλούσα προηγουμένως. Δεν θα δεχόσουν τίποτα λιγότερο από πάθος, τελειότητα και μια ζωή άξια να αφηγηθεί. Αυτό ήταν. Τελείωσα μαζί σου κορίτσι που διαβάζει. Και μην ξεχάσεις με το επόμενο τραίνο να πάρεις και τον Χεμινγκγουέι μαζί σου. Σε μισώ. Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ σε μισώ.
αρχική πηγή
δευτερεύουσα πηγή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

17 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

μαριώ

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη μαριώ
H μαριώ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 110 μηνύματα.

H μαριώ έγραψε στις 21:48, 24-04-12:

#2
Ενδιαφερον, προσωπικη απογοητευση μου βγαζει και θυμο ισως. Στην αρχη ειναι πιο πολυ χαλαρο και "εγω τα ξερω ολα".
Δεν περιμενα την αλλαγη στο υφος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

StingAs7

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη StingAs7
Ο StingAs7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 96 μηνύματα.

O StingAs7 Απο το νεο ετος φοιτητης Μηχανολογος έγραψε στις 22:08, 24-04-12:

#3
Καλα δεν ξερω τι λεει αυτος...αλλα γκομενα που ειναι ξυλο απελεκητο δε μου κεντρισε ποτε το ενδιαφρον ρομαντικα και σεξουαλικα...
Οποτε θα επιλεξω να τον αγνοησω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

rakels (Ράκελ)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη rakels
H Ράκελ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 561 μηνύματα.

H rakels δεν υπάρχουν κανόνες, μα μόνο εξαιρέσεις έγραψε στις 22:15, 24-04-12:

#4
Μελαγχολία μου βγάζει εμένα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ρόζα Νέρα Flamingo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Ρόζα Νέρα Flamingo
H Ρόζα Νέρα Flamingo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ανταρτικό (Φλώρινα). Έχει γράψει 709 μηνύματα.

H Ρόζα Νέρα Flamingo Κάθε σταυροδρόμι κρύβει μια ιντιφάντα έγραψε στις 22:30, 24-04-12:

#5
μια οργη την εχει και μια θλιψη βεβαια
ενδιαφερουσα η προσεγγιση του...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

leuki kataigida

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη leuki kataigida
H leuki kataigida αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 341 μηνύματα.

H leuki kataigida έγραψε στις 22:36, 24-04-12:

#6
Πολυ ομορφο κειμενο..
Αρχική Δημοσίευση από StingAs7
Καλα δεν ξερω τι λεει αυτος...αλλα γκομενα που ειναι ξυλο απελεκητο δε μου κεντρισε ποτε το ενδιαφρον ρομαντικα και σεξουαλικα...
Οποτε θα επιλεξω να τον αγνοησω
Πολυ επιφανειακα προσεγγισες το θεμα του κειμενου νομιζω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 23:08, 24-04-12:

#7
One moment of silence for our brother, who has courageously fallen in the field of battle.

Η πολυδιάστατη τροφή για σκέψη που μας παρέχει ο εκλεκτός συγγραφέας μέσα από το βαθυστόχαστο κείμενο, το οποίο παραθέτει η φίλτατη συνφορουμίτισσα diotima, πρακτικά θίγει την αποδέσμευση δύο θεμελιωδών εννοιών: της ακαδημαϊκής ευστροφίας από την κοινωνική ευστροφία. Η κατοχή πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού, δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκην την απαραίτητη ωριμότητα που απαιτείται για τον σωστό χειρισμό καταστάσεων εντός μίας σχέσης, χωρίς ωστόσο να την αποκλείει. Ωστόσο, ενδέχεται κάλλιστα, μία τυπική κοπέλα, το "κορίτσι της διπλανής πόρτας", να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ωριμότητα τα εκάστοτε προβλήματα και εντέλει να διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια για την σύναψη μίας σταθερής, μακροχρόνιας και άνευ σοβαρών προβλημάτων σχέσης. Κοινώς, αυτές οι κοπέλες μπορεί εν τέλει να προκύψουν σοβαρότερες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kaleidoscope

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη kaleidoscope
H kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 7,727 μηνύματα.

H kaleidoscope Your attitude determines your altitude έγραψε στις 23:13, 24-04-12:

#8
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
One moment of silence for our brother, who has courageously fallen in the field of battle.

Η πολυδιάστατη τροφή για σκέψη που μας παρέχει ο εκλεκτός συγγραφέας μέσα από το βαθυστόχαστο κείμενο, το οποίο παραθέτει η φίλτατη συνφορουμίτισσα diotima, πρακτικά θίγει την αποδέσμευση δύο θεμελιωδών εννοιών: της ακαδημαϊκής ευστροφίας από την κοινωνική ευστροφία. Η κατοχή πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού, δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκην την απαραίτητη ωριμότητα που απαιτείται για τον σωστό χειρισμό καταστάσεων εντός μίας σχέσης, χωρίς ωστόσο να την αποκλείει. Ωστόσο, ενδέχεται κάλλιστα, μία τυπική κοπέλα, το "κορίτσι της διπλανής πόρτας", να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ωριμότητα τα εκάστοτε προβλήματα και εντέλει να διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια για την σύναψη μίας σταθερής, μακροχρόνιας και άνευ σοβαρών προβλημάτων σχέσης. Κοινώς, αυτές οι κοπέλες μπορεί εν τέλει να προκύψουν σοβαρότερες.
Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα. Εννοείς ότι από την μία έχουμε τις κοπέλες με πτυχία κλπ (που μπορεί όμως να μην είναι ευφυής μέσα στη σχέση) κι από την άλλη την τυπική κοπέλα της διπλανής πόρτας (η οποία πιθανώς να είναι ωριμότερη σε μια σχέση);

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη MissKit
H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε στις 23:17, 24-04-12:

#9
Αν και καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά ένα γραπτό, ουσιαστικά (αν το πάρεις κυριολεκτικά) ο τύπος μας λέει ότι είναι καλύτερα να ζήσεις στη μετριότητα, παρά να μπλέξεις με κάποια που θέλει να είσαι κάτι που δεν είσαι. Για ποια ευστροφία μιλάς;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MissKit : 24-04-12 στις 23:29. Αιτία: Διευκρίνιση =)
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη mindcircus
H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 23:18, 24-04-12:

#10
Ε ρε ανασφάλειες... Και των ανδρών η ανασφάλεια είναι 1000 μαζεμένες γυναικείες.
Εσύ, το κορίτσι που διαβάζει, με κάνεις να θέλω να είμαι όλα αυτά που δεν είμαι. Αλλά είμαι αδύναμος και θα σε απογοητεύσω, αφού αυτό που έχεις ονειρευτεί είναι καλύτερο από αυτό που είμαι.
Συμβουλή προς τον νεαρό που το έγραψε- ποτέ δεν είναι αργά για διάβασμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mercury (Doctor)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Mercury
Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,749 μηνύματα.

O Mercury Madman with a blue box... έγραψε στις 23:20, 24-04-12:

#11
Αν κατάλαβα καλά,αυτό που θέλει να πεί ο ποιητής είναι:"Τα καλά και άξια κορίτσια,θέλουν κόπο και προσπάθεια για να πάει μπροστά η σχέση σου μαζί τους".Διορθώστε με αν κάνω λάθος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη MissKit
H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε στις 23:26, 24-04-12:

#12
Αρχική Δημοσίευση από mindcircus
Συμβουλή προς τον νεαρό που το έγραψε- ποτέ δεν είναι αργά για διάβασμα.
+ στην από πάνω, όχι για το κόμπλεξ όμως όπως το εννοεί, αλλά υπό ένα διαφορετικό πρίσμα. Να ξεδιπλώσω μερικές ακόμη σκέψεις να εξηγηθώ...

Φυσικά όπως το αντιλαμβάνομαι το διάβασμα είναι απλώς ένας διαφορετικός τρόπος να ερμηνεύσει τον τρόπο που κάποιος βλέπει τη ζωή του. Η κοπέλα που δε διαβάζει είναι ένας τυπικός άνθρωπος που είναι ευχαριστημένος στη μετριότητα, που δε ζητάει πολλά(όχι υλικά), δε θέλει να ζήσει πολλές συγκινήσεις. Θέλει μια ήσυχη ζωή με συντροφιά κάποιον που απλώς θα βρίσκεται κοντά του.

Η κοπέλα που διαβάζει είναι ο άνθρωπος που θέλει να ζήσει πολλά, κάνει μεγάλα όνειρα, πετάει και νιώθει εγκλωβισμένος αν βρεθεί σε μια κατάσταση όπως η προηγούμενη. Μην κολλάτε στο ότι μιλάει για κοπέλα. Εγώ θα έλεγα πως θα μπορούσε να μιλάει και για δυο πτυχές του εαυτού του και ίσως η κοπέλα που διαβάζει είναι το απωθημένο του, ένας μη τυπικός εαυτός με μια συμβατική ζωή που τώρα του χτυπάει την πόρτα και τον κάνει να θέλει να γίνει ξαφνικά κάτι που δεν είναι.

Καθένας το βλέπει αλλιώς. Εμένα τέτοιες σκέψεις μου γεννά, άσχετα με το τι εννοεί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη mindcircus
H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 23:51, 24-04-12:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Mercury
Αν κατάλαβα καλά,αυτό που θέλει να πεί ο ποιητής είναι:"Τα καλά και άξια κορίτσια,θέλουν κόπο και προσπάθεια για να πάει μπροστά η σχέση σου μαζί τους".Διορθώστε με αν κάνω λάθος
Αυτό θέλει να πει; Εγώ πάλι βλέπω ένα παλικάρι που ερωτεύτηκε μια κοπελα.
Αυτή ή ήταν παραμορφωμένη κομπλεξική απο την πολλή κουλτούρα και του πρηζε τα @@@ να γίνει άνθρωπος όπως εκείνη ορίζει ή αυτός ήταν κομπλεξικός και έχοντας πλάι του μια με λόγο και στάση, αισθανόταν έτοιμος να κρεμαστεί. Οπως και να χει, δεν τα κιμιάσανε για τον α, β λόγο και σου λέει το παλικάρι- τι να κάνω; Θα τα βάλω με τη μόρφωση και θα στρέψω το βλέμμα μου αλλού, έχοντας την ελπίδα ή να με προσέξει μια που δεν έχει και πολλά να πει ή μία που είναι στουρνάρι να χω το κεφάλι μου ήσυχο αφού θα την έχω του χεριού μου. Ο ίδιος δε, μπορεί ή να μην σπούδασε ποτέ και να του μεινε το κόμπλεξ ή απο την άλλη να μορφώθηκε τόσο, που σίχαθηκε τις όμοιες του, τις κοπέλες που μυαλό τους είναι η επαγγελματική και πνευματική ανέλιξη παρά ας πούμε το βολεμα σε μια οικογένεια απο νωρίς (με αναφορά στα εντυπωσιακά παιδιά που θέλει να κάνει). Βόλεμα για άλλους με την καλή έννοια, βόλεμα για άλλους με την αρνητική έννοια.
Οπως και να χει όμως, το ζουμί είναι ένα: Αυτός πέρασε (ή περνάει- πότε το γραψε δεν ξέρουμε) τη λεγόμενη ερωτική απογοήτευση ε κι ως γνωστόν για να ξεπεραστεί με κάτι της προσωπίκοτητας του άλλου θα τα βάλεις- συνήθως αυτό που είναι πιο εμφανές στην καθημερινότητα του ατόμου. Για να τα βάλεις, θυμώνεις και μετά μιλάς δακρύβρεχτα και μοιρολατρικά-καλή ώρα- και φυσικά τσουβαλιάζεις όλους/'ολες του είδους- καλή ώρα.
Λες και οσες διαβάζουν είναι όλες σνομπαρίες και σου ξου μουξου μανταλακια και αυτές που δε διαβάζουν όλες είναι σοβαρές και κιουρίες.
Καλά πες του.

Οπως και να'εχει το να τσουβαλιάζει καποιος και να ναι απόλυτος, δε σε εμπνέει για συζήτηση.

Αρχική Δημοσίευση από MissKit

Η κοπέλα που διαβάζει είναι ο άνθρωπος που θέλει να ζήσει πολλά, κάνει μεγάλα όνειρα, πετάει και νιώθει εγκλωβισμένος αν βρεθεί σε μια κατάσταση όπως η προηγούμενη. Μην κολλάτε στο ότι μιλάει για κοπέλα. Εγώ θα έλεγα πως θα μπορούσε να μιλάει και για δυο πτυχές του εαυτού του και ίσως η κοπέλα που διαβάζει είναι το απωθημένο του, ένας μη τυπικός εαυτός με μια συμβατική ζωή που τώρα του χτυπάει την πόρτα και τον κάνει να θέλει να γίνει ξαφνικά κάτι που δεν είναι.
Ε ας κλείσει τα βιβλία τότε, να κάνει όσα του λείπουν κι αμα του ξαναρθει, επιστρέφει, αμα οχι μια χαρά αμα νιώθει καλα! Μην τα βάζει και με τον εαυτό του, ούτε αυτό είναι καλό. Διότι αν είναι έτσι όπως το σκέφτηκες (μπράβο μις κιτ, εχεις φαντασία και μ'αρέσει ) για να διαμορφώσουμε ως θέλουμε τον εαυτό μας, αποδεχόμαστε τις κακές πτυχές του και βουρ στις καλές να γίνουν, δεν τις μηδενίζουμε. Λάθος η προσέγγιση του νεαρού, πολύ λάθος κατ'εμέ.
Δε μηδένιζουμε αν θέλουμε να πάμε εμπρός. Οταν μηδενίζουμε κάνουμε δυο γιγάντια βήματα προς τα πίσω. Πίσω, γκρεμός.
Γνώμη μου πάντα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mercury : 24-04-12 στις 23:56. Αιτία: Συνένωση συνεχόμενων αναρτήσεων
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη MissKit
H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε στις 23:57, 24-04-12:

#14
Κι αν το κείμενο είναι καυστικό ως προς αυτούς που κοιτούν τη ζωή να περνάει μπροστά τους συμβιβασμένοι σε κάτι που βρίσκουν μέτριο; (κουραστική η φαντασία, όλο νέα ερωτήματα προκαλεί ) Αν είναι ο «εγγράμματος» που κρούει τον κώδωνα σε αυτούς που δεν είναι;

Για να είμαι ειλικρινής, διάβασα το κείμενο και στην αρχική του εκδοχή που είναι στα αγγλικά και δεν ξέρω, βρήκα κάποιους τόνους ειρωνείας προς την πρώτη ομάδα ανθρώπου που σχολιάζει και μια μικρή απέχθεια γι' αυτόν τον τρόπο ζωής.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 00:00, 25-04-12:

#15
Αρχική Δημοσίευση από Mercury
Αν κατάλαβα καλά,αυτό που θέλει να πεί ο ποιητής είναι:"Τα καλά και άξια κορίτσια,θέλουν κόπο και προσπάθεια για να πάει μπροστά η σχέση σου μαζί τους".Διορθώστε με αν κάνω λάθος
Καλά και άξια κορίτσια είναι όσα έχουν πτυχίο? Όσα δεν έχουν δηλαδή είναι μετριότητες?? ΛΟΟΟΟΟΟΟΛ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mercury (Doctor)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Mercury
Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,749 μηνύματα.

O Mercury Madman with a blue box... έγραψε στις 00:02, 25-04-12:

#16
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
Καλά και άξια κορίτσια είναι όσα έχουν πτυχίο? Όσα δεν έχουν δηλαδή είναι μετριότητες?? ΛΟΟΟΟΟΟΟΛ
Βρε θα με τρελάνεις;;
Είπα πουθενά πως τα καλά και άξια κορίτσια είναι αυτά που έχουν πτυχίο;;
Μία εξαγωγή συμπεράσματος έβγαλα απο το κείμενο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 00:06, 25-04-12:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Mercury
Βρε θα με τρελάνεις;;
Είπα πουθενά πως τα καλά και άξια κορίτσια είναι αυτά που έχουν πτυχίο;;
Μία εξαγωγή συμπεράσματος έβγαλα απο το κείμενο..
Δε το είπα για εσένα! Το λολ μου πήγαινε στο νόημα αν όντως είναι αυτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mercury (Doctor)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Mercury
Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,749 μηνύματα.

O Mercury Madman with a blue box... έγραψε στις 00:18, 25-04-12:

#18
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
Δε το είπα για εσένα! Το λολ μου πήγαινε στο νόημα αν όντως είναι αυτό.

In that case...Θα συμφωνήσω μαζί σου.
Εγώ το είδα σαν παραλληλισμό/αλληγορία την διήγηση.Για αυτό και έβγαλα αυτό το συμπέρασμα.
Τελικά ο καθένας το ερμηνεύει διαφορετικά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη mindcircus
H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 00:18, 25-04-12:

#19
Αρχική Δημοσίευση από MissKit
Κι αν το κείμενο είναι καυστικό ως προς αυτούς που κοιτούν τη ζωή να περνάει μπροστά τους συμβιβασμένοι σε κάτι που βρίσκουν μέτριο; (κουραστική η φαντασία, όλο νέα ερωτήματα προκαλεί ) Αν είναι ο «εγγράμματος» που κρούει τον κώδωνα σε αυτούς που δεν είναι;

Για να είμαι ειλικρινής, διάβασα το κείμενο και στην αρχική του εκδοχή που είναι στα αγγλικά και δεν ξέρω, βρήκα κάποιους τόνους ειρωνείας προς την πρώτη ομάδα ανθρώπου που σχολιάζει και μια μικρή απέχθεια γι' αυτόν τον τρόπο ζωής.

Ωραια τα ερωτηματα σου Μις Κιτ, αλλα ειναι δικά σου. Δε νομίζω να είναι τόσο open-minded οποιος το γραψε, το υφος δηλ εμενα δε μου δειχνει κάτι τετοιο. Δε διάβασα το αγγλικό, μου αρκεί το ενα για να βγαλω αποψη. Σωστή λάθος, ποιός ξέρει. Για το μονο που είμαι σίγουρη είναι αυτό που έγραψα, πως με απόλυτες απόψεις και τσουβαλιάσματα, δεν προωθείς μια ιδέα, παρά θλίβεις κι απωθεις τους αναγνώστες. Σχετικά με το ερώτημά σου
Κι αν το κείμενο είναι καυστικό ως προς αυτούς που κοιτούν τη ζωή να περνάει μπροστά τους συμβιβασμένοι σε κάτι που βρίσκουν μέτριο;
Μακάρι να ήταν έτσι. Αλλά το κείμενο δε μου βγάζει κάτι τέτοιο, αλλά θα μπορούσε, πουρκουά πα? Αν ηταν έτσι - που ουσιαστικα δική σου προσεγγιση είναι- τότε θα το σχολίαζα θετικά. Διότι είμαι κατά της μετριότητας και του συμβιβασμού, διότι η ζωή είναι μικρή για να'ναι θλιβέρη (άντε πάλι οι τρύπες - πανταχού παρούσες, τυχαίνει να μου κολλάνε παντού )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 17:16, 25-04-12:

#20
Κορίτσια, διαβάζετε Glamour και Cosmopolitan γιατί ακόμα κι αυτά πιάνονται. Το διάβασμα είναι πανάκεια, ασχέτως περιεχομένου και επιπέδου κατανόησης του αναγνώστη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

gt1212

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη gt1212
Ο gt1212 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 4 μηνύματα.

O gt1212 έγραψε στις 17:52, 25-04-12:

#21
Όσο πιο νωρίς απομυθοποιήσει κάποιος τις κοπέλες που έχουν ένα status μόρφωσης, τόσο το καλύτερο γι αυτόν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

StingAs7

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη StingAs7
Ο StingAs7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 96 μηνύματα.

O StingAs7 Απο το νεο ετος φοιτητης Μηχανολογος έγραψε στις 21:20, 25-04-12:

#22
Δε συμφωνω...οι γυναικες με ενα βαθος γνωσεων τεινουν (οχι 100%) να ειναι πιο ευχαριστες στο να εχεις μια σχεση μαζι τους...
Εμεις στο σχολειο εχουμε πολλες ωραιες κοπελες που απλως εκει πανω ρε παιδι μου δε δουλευει το πραμα...ποτε δεν μου κινησαν το ενδιαφερον ακομα και οταν ηξερα οτι ψηνοταν κατασταση...δεν ξερω,μπορει να το πιστευω μονο εγω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη mindcircus
H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 21:24, 25-04-12:

#23
Αρχική Δημοσίευση από StingAs7
Δε συμφωνω...οι γυναικες με ενα βαθος γνωσεων τεινουν (οχι 100%) να ειναι πιο ευχαριστες στο να εχεις μια σχεση μαζι τους...
Εμεις στο σχολειο εχουμε πολλες ωραιες κοπελες που απλως εκει πανω ρε παιδι μου δε δουλευει το πραμα...ποτε δεν μου κινησαν το ενδιαφερον ακομα και οταν ηξερα οτι ψηνοταν κατασταση...δεν ξερω,μπορει να το πιστευω μονο εγω
Αλλος απο δω.
Δηλ. θες να μας πεις, οσα κοριτσια δεν αρεσκονται στο διαβασμα και στα βιβλια ειναι και ηλιθια;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη diotima
Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,868 μηνύματα.

O diotima έγραψε στις 21:36, 25-04-12:

#24
Κατι για ρηχα και βαθια καταλαβα εγω...
Τωρα, νερα ηταν;
Δεν ξερω..θα ανασηκωσω την φουστιτσα μου να μη βραχω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 17:01, 27-04-12:

#25
Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Κορίτσια, διαβάζετε Glamour και Cosmopolitan γιατί ακόμα κι αυτά πιάνονται. Το διάβασμα είναι πανάκεια, ασχέτως περιεχομένου και επιπέδου κατανόησης του αναγνώστη.

εχει σημασία όμως το περιεχόμενο του αναγνώσματος
τείνω να πιστέψω πως η έλλειψη της στοιχειώδους συλλογιστικής ικανότητας που παρατηρώ στο νεαρόκοσμο του φόρουμ
έχει να κάνει με το διαβασμα του κοσμο και το κάψιμο στο φέησ


υγ. κατα τα αλλα, μια χαρά για τους άντρες
εκτός από τον αγαπητό συγγραφέα που δίνει συμβουλές, το 99.999% των ανδρών
δε θέλουν τις γυναίκες για την προσωπικότητά τους
(υγ. και το 0.001% που έχουν απομείνει, έχουν ήδη γκόμενο)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Lysippe

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Lysippe
H Lysippe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών . Έχει γράψει 959 μηνύματα.

H Lysippe έγραψε στις 14:35, 29-04-12:

#26
Ενδιαφέρουσες οι προσεγγίσεις που ακούστηκαν παραπάνω...

Για μένα, η πεμπτουσία του κειμένου είναι διαφορετική. Δεν πιστεύω πως ο γράφων είναι μισογύνης ή δεν-ξέρω-κι-εγώ-τι-άλλο, αλλά ότι το κείμενο είναι επίτηδες διατυπωμένο/δοσμένο μ' αυτόν τον τρόπο.

Η ουσία του, κατ' εμέ, έχει να κάνει με δύο κατηγορίες:

α) μ' αυτούς που ζουν μια ζωή γεμάτη -για τον άλφα ή βήτα λόγο- στον συμβιβασμό
βου) και μ' αυτούς που "επαναστατούν". Αυτούς που είναι συνειδητοποιημένοι στο τι θέλουν και τι ζητούν απ' τον άλλον. Αυτούς που δεν εθελοτυφλούν στη σχέση τους και δεν θα συμβιβαστούν. Δεν θα καταπιούν πίκρες/κενά. Δεν εμμένουν σε μία κατάσταση, ίσα ίσα να είναι σε μία σχέση κι έναν γάμο, γιατί φοβούνται την ταμπέλα του looser, ή έχουν καλοβολευτεί -παρόλο που δεν είναι ευχαριστημένοι- και για οποιονδήποτε άλλον λόγο. Ξέρουν να βάζουν τελεία & παύλα, να παίρνουν το καπελάκι τους και να πηγαίνουν παρακάτω. Να κυνηγούν τους στόχους τους, συνεπώς την πραγματική τους ευτυχία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

10 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη diotima
Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,868 μηνύματα.

O diotima έγραψε στις 14:45, 29-04-12:

#27
Lysippe κοριτσι μου,επιασες ακριβως το νοημα.

Ειναι καθολα αλληγορικο το κειμενο.
Δεν εθιξε κανεις το χαρακτηρα μια κοπελας που δε διαβαζει.Δεν ειπε ποτε κανεις πως μια κοπελα που διαβαζει εχει ανωτερο ηθος.
Ισα ισα.Ολοι ειμαστε ισοι και διαφορετικοι.Εστω και για ενα τσικ

Η ουσια ειναι ο μη συμβιβασμος με τα τετριμμενα.Η περιπετεια και η αναζητηση.
Λυπαμαι που ειπωθηκαν κουβεντες κολλημενες στις ακριβεις εννοιες των λεξεων.

Τετοιες αποψεις μου θυμισαν το κοριτσι που δε διαβαζει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 16:37, 29-04-12:

#28
Ξέρω πολλούς μου έμειναν μόνοι και καταθλιπτικοί από την αναζήτησή τους για το τέλειο. Η ζωή χρειάζεται συμβιβασμούς που και που, αλλιώς η δυστυχία της "ελευθερίας" είναι χειρότερη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη prinCess.
H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 5,644 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε στις 16:49, 29-04-12:

#29
Στη ζωή θα κάνεις έτσι κι αλλιώς συμβιβασμούς, αφού ποτέ δε μπορείς να τα' χεις όλα, απλά όταν συμβιβασμός = δυστυχία και είναι μόνο για το "βόλεμα" αυτό, οπότε τα παρατάς και καταλήγεις στο εύκολο, κι όχι απλά για να "ξεπεράσεις" κάποια προβλήματακια, τότε δεεεν.
Και στη μία (συμβιβάζεσαι σε μια σχέση) και στην άλλη περίπτωση (μένεις μόνος), δυστυχισμένος θα' σαι, απλά στην πρώτη θα κοροιδεύεις κι ένα άτομο που υποθέτω δε το αξίζει.

τα είπα μπερδεμένα - νυστάζω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 17:00, 29-04-12:

#30
Ξέρω κοπέλα που είχε έναν άγγελο δίπλα της, την αγαπούσε, έκανε τα πάντα για αυτή, κλπ. Η κοπέλα ήταν χρόνια μαζί του, ξετρελαμένη και ερωτευμένη φουλ. Μετά από καιρό, παραπονιόταν ότι δεν βοηθάει στο σπίτι. Αυτή ήταν τρελή με την καθαριότητα και αυτός όχι τόσο...Δεν λέμε για κανέναν βρωμιάρη, απλά δεν είχε το ψωνιο να είναι όλα στην εντέλεια πάντα. Ε, γκρίνιαζε η άλλη συνέχεια και τον χώρισε για αυτό, επειδή δεν ήθελε να συμβιβαστεί με αυτό το ελάτωμμα. Ολα καλά μεχρι εδώ και δικαίωμά της.
Χρόνια μετά, αυτή πέρασε τα 40 και έγινε απίστευτα στριμμένη και προβληματική. Της έφταιγαν όλα και ακόμα περισσότερο που ο πρώην της είχε κάνει οικογένεια ενώ η ίδια είχε μείνει μόνη της και πλέον δεν έβγαινε καν ραντεβού γιατί ήξερε ότι σε όλους κάτι θα της ξινίζει και κάτι θα της βρωμάει. Παραδέχεται ότι πια δεν μπορεί να διαχωρίσει μεταξύ απλού ανθρώπινου ελαττώματος και πραγματικού προβλήματος. Στα μάτια της, τα πάντα είναι άσχημα. Αν ο άλλος βγαίνει με φίλους γκομενίζει, αν κάθεται σπίτι είναι μούχλας. Γενικά, είναι μες την πίκρα και την εκνευρίζουν όλα. Μετανιώνει για τις επιλογές της που πια έγιναν τρόπος ζωής και για έναν χαρακτήρα που η ίδια έπλασε σύμφωνα με ιδεατά πρότυπα που διάβαζε ή έβλεπε σε ταινίες. Αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει
Εχασε μέχρι και τους φίλους και κανείς δεν ήθελε να κάνει παρέα μαζί της. Μέχρι και στο μαγαζί που είχε ο κόσμος δεν ήθελε να πηγαίνει γιατί αυτή έβγαζε μίσος και κακία συνέχεια. Οποιον έβλεπε χαρούμενο, κοίταζε να τον κάνει δυστυχισμένο και φερόταν πολύ ασχημα σε όλους. Γενικά, η ζωή της καταστράφηκε επειδή περίμενε τον πρίγκηπα του παραμυθιού αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Πραγματική ιστορία, ήταν πρώην αφεντικό μου. Εχω γράψει και κάπου αλλού για αυτήν με κωδική ονομασία: η μαλάκω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη diotima
Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,868 μηνύματα.

O diotima έγραψε στις 17:43, 29-04-12:

#31
Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Ξέρω πολλούς μου έμειναν μόνοι και καταθλιπτικοί από την αναζήτησή τους για το τέλειο. Η ζωή χρειάζεται συμβιβασμούς που και που, αλλιώς η δυστυχία της "ελευθερίας" είναι χειρότερη.
Χριστινελε,ποιος μιλησε για τελειοτητα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Makis Maniatis

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Makis Maniatis
Ο Makis Maniatis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 18 μηνύματα.

O Makis Maniatis Να τον ακούτε το Μάκη το Μανιάτη έγραψε στις 11:23, 04-05-12:

#32
Πωπω πολύ βαθυστόχαστο το κείμενο. Το κορίτσι που διαβάζει και το κορίτσι που δε διαβάζει, λες και με το δεύτερο δεν θα γίνουν όλα αυτά που είπες. Ρε τι 'ναι τούτη ρε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 11:34, 04-05-12:

#33
Ξέρω κοπέλα που είχε έναν άγγελο δίπλα της,
ποια?
δεν τη θυμαμαι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

9 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 11:39, 04-05-12:

#34
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
ποια?
δεν τη θυμαμαι..
λολ
μην προσπαθείς να θυμηθείς πρόσωπο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

aergos

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη aergos
Ο aergos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 383 μηνύματα.

O aergos έγραψε στις 17:08, 17-09-12:

#35
Ας ξεφύγουμε λοιπόν από τις ανασφάλειες.


Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ.

Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι, όπως έκανες στα είκοσι, τότε που την έβλεπες μέσα στο μπαρ με φόντο τους καπνούς και τον κόσμο που γύρω της θόλωνε και έψαχνες να βρεις τρόπους να την πλησιάσεις.
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι, χωρίς να το ψάξεις, χωρίς να ρωτήσεις τους κολλητούς σου, χωρίς να σε προβληματίσουν τα κοντά της μαλλιά. Μόνο γιατί ανάβει ωραία το τσιγάρο, γιατί τα μάτια της χαμογελάνε όταν λέει ευχαριστώ, γιατί η φωνή της θα μπορούσε να είναι ο ήχος από το ξυπνητήρι σου.
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι χωρίς να το ξέρεις, χωρίς να υπολογίσεις πόσο χρονών είναι, χωρίς να ψάξεις κοινούς γνωστούς για να την κατατάξεις στην κατηγορία της χειραφετημένης, της απεγνωσμένης για γάμο ή της εύκολης. Πλησίασέ τη επειδή θες να πάτε μαζί σινεμά, να φάτε ένα ανοιξιάτικο βράδυ σε μια πλατεία του κέντρου με φωτάκια στα δέντρα, να την κεράσεις ένα μοχίτο με καλαμάκι, να κάνετε έρωτα με μισάνοιχτο παράθυρο, επειδή θα ήθελες να της στείλεις μήνυμα στο κινητό μετά τα μεσάνυχτα και να σου απαντάει μέχρι το ξημέρωμα.
Μη σκεφτείς το μέλλον, σκέψου τη στιγμή. Τη στιγμή που θα νιώσεις ότι ερωτεύτηκες όσο μικρή και αν είναι, τη στιγμή που θα την κρύψεις στην αγκαλιά σου και θα αισθανθείς σίγουρος, τη στιγμή που θα θελήσεις να πετάξεις μαζί της στο Παρίσι, τα λουλούδια που θα ήθελες να της πάρεις για να γλυκάνει, το πράσινο χρώμα που θα αγαπήσεις επειδή την ομορφαίνει.
Πήγαινε σπίτι της για να σε φροντίσει, κάλεσέ τη στο δικό σου για να δείτε dvd, μην υπόσχεσαι, μην την παραμυθιάζεις, μην της φτιάχνεις το σκηνικό, μην της φτιάχνεις το αύριο. Δε θέλει πολλά τηλέφωνα, θέλει ωραίες μέρες, δε θέλει οικογένεια, θέλει σχέση για όσο κρατήσει με σεβασμό, δε θέλει πολυέξοδα βράδια, θέλει να είσαι εκεί.
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι, όπως παλιά. Δείξε ότι τη γουστάρεις μέσα από την κοριτσοπαρέα, τόλμησε να εκφράσεις χωρίς λόγια ότι αυτή θέλεις, τη μία και μοναδική, όχι εκείνη που θα σου κάτσει χωρίς να φας απόρριψη, τονώνοντας τον εγωισμό σου, κάνοντας τη ζωή σου πιο εύκολη.
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι, και όταν όλο τελειώσει, φύγε σαν ένας άντρας.

http://not-just-mums.blogspot.gr/201...g-post_25.html

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

17 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mercury (Doctor)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Mercury
Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,749 μηνύματα.

O Mercury Madman with a blue box... έγραψε στις 02:51, 07-01-13:

#36
Και άς ακούσουμε και τον αντίλογο:
Βγες ραντεβού μ’ ένα κορίτσι που διαβάζει

Βγες ραντεβού μ’ ένα κορίτσι που διαβάζει. Βγες με ένα κορίτσι που ξοδεύει τα λεφτά της στα βιβλία αντί στα ρούχα. Έχει προβλήματα με τις ντουλάπες της επειδή έχει πολλά βιβλία. Βγες με ένα κορίτσι που έχει λίστα με βιβλία που θέλει να διαβάσει. Βρες ένα κορίτσι που διαβάζει. Θα καταλάβεις αν διαβάζει επειδή θα έχει πάντα ένα αδιάβαστο βιβλίο στην τσάντα της. Θα κοιτάει με αγάπη τα ράφια σε ένα βιβλιοπωλείο, θα είναι αυτή που θα βγάλει μια σιγανή κραυγή όταν βρει το βιβλίο που έψαχνε. Βλέπεις αυτό το κορίτσι που μυρίζει τα βιβλία σε ένα βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα; Πρόκειται για αναγνώστρια. Δε μπορούν να αντισταθούν να μυρίσουν τις σελίδες, ειδικά αν έχουν κιτρινίσει.

Θα είναι το κορίτσι που θα διαβάζει περιμένοντας στην ουρά για να πάρει καφέ. Κάτσε δίπλα της. Στην αρχή θα σε στραβοκοιτάξει, γιατί τα κορίτσια που διαβάζουν δε θέλουν να διακόπτονται. Ρώτα την αν είναι καλό το βιβλίο. Κέρνα την άλλο ένα φλιτζάνι καφέ. Πες της τη γνώμη σου για τον Μουρακάμι. Προσπάθησε να καταλάβεις αν κατάλαβε τον Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόις ή αν το λέει για να φανεί έξυπνη. Ρώτα την αν αγαπάει την Αλίκη κι αν θα ήθελε να ήταν η Αλίκη.

Είναι εύκολο να είσαι με ένα κορίτσι που διαβάζει. Χάρισέ της βιβλία στα γενέθλια, τα Χριστούγεννα και στις επετείους. Δείξε της ότι καταλαβαίνεις ότι τα λόγια είναι αγάπη. Να ξέρεις ότι γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ βιβλίου και πραγματικότητας αλλά θα προσπαθήσει να κάνει τη ζωή της όπως το αγαπημένο της βιβλίο. (…)

Βγες με ένα κορίτσι που διαβάζει γιατί το αξίζεις. Αξίζεις ένα κορίτσι που μπορεί να σου δώσει τον πιο πολύχρωμο κόσμο. Αν θέλεις όλον τον κόσμο και τους κόσμους πίσω από αυτόν, βγες με ένα κορίτσι που διαβάζει. Ακόμα καλύτερα, βγες με ένα κορίτσι που γράφει. της Rosemarie Urquico
Πηγή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Sal Paradise

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Sal Paradise
Ο Sal Paradise αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Πιλότος . Έχει γράψει 455 μηνύματα.

O Sal Paradise - έγραψε στις 02:57, 07-01-13:

#37
Αρχική Δημοσίευση από Mercury
...Βγες με ένα κορίτσι που διαβάζει γιατί το αξίζεις...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

11 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

lugar

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη lugar
H lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών . Έχει γράψει 810 μηνύματα.

H lugar έγραψε στις 15:34, 09-01-13:

#38
"....γιατί το κορίτσι αυτό είναι γνώστρια του λεξιλογίου που μπορεί να περιγράψει αυτή την ακαθόριστη δυσαρέσκεια ως μια ανεκπλήρωτη ζωή. ....Ένα λεξιλόγιο που, γαμώτο, κάνει την κενού περιεχομένου σοφιστεία μου ένα φτηνό κόλπο.
...κατανοεί σύνταξη. ...ότι οι στιγμές τρυφερότητας έρχονται σε σποραδικά αλλά αναγνωρίσιμα διαλείμματα. ...ότι η ζωή δεν έχει γραμμική πορεία,...αναγνωρίζει στις ακανόνιστες διστακτικές παύσεις ανάμεσα σε δύο ανάσες τη φύση του ψέματος. ...γνωρίζει τη σημαντικότητα της πλοκής, μπορεί να εντοπίσει που τελειώνει ο πρόλογος καθώς και τις αιχμηρές εντάσεις της κορύφωσης. Τις νοιώθει στο πετσί της. Το κορίτσι που διαβάζει θα είναι υπομονετική σε μια διακοπή της δράσης, θα επισπεύσει τη λύση. Μα πάνω απ’ όλα γνωρίζει την αναπόφευκτη βαρύτητα του τέλους. Βρίσκεται στο στοιχείο της. Έχει αποχαιρετήσει χιλιάδες ήρωες με ένα σούβλισμα θλίψης όλο κ’ όλο στην καρδιά....Εσύ και ο Τζόυς, εσύ και ο Ναμπόκοφ, εσύ και η Γουλφ."

Ο κειμενογράφος δεν μιλάει για "κορίτσι που διαβάζει" τα μαθηματικά της σχολής, άρλεκιν ή Παπάκου, εφημερίδα ή περιοδικά. Και σίγουρα δεν έχουμε δεδομένα για την πιθανότητα να έχει ή όχι πτυχίο. Μιλάει για το κορίτσι που διαβάζει λογοτεχνία και μάλιστα με πάθος.
Δεν ξέρω γιατί το κορίτσι που διαβάζει, δηλαδή χάνεται σε μία μορφή τέχνης, είναι διαφορετικό από το κορίτσι που ακούει με το ίδιο πάθος μουσική ή που αγαπά με το ίδιο πάθος άλλες μορφές τέχνης... αν δεχτούμε ότι η τέχνη καλλιεργεί από μόνη της στην ψυχή την αναζήτηση της αλήθειας, του δικαίου, του βιώματος της κάθε στιγμής.
Επίσης θα ήθελα να ενημερώσω τον κειμενογράφο πως η υστερία, η καλοσύνη, η μετριότητα, ο αυθορμητισμός, η ανασφάλεια, η καλοσύνη, η μιζέρια, η τάση προς στερεοτυπικές μορφές ζωής και η τάση προς πέταγμα κρύβονται μέσα στους πλείστους εξ υμών, άντρες και γυναίκες, διαβαστερούς ή όχι. Την ικανότητα να καλλιεργηθούμε από τις αγάπες μας αφήνουμε πίσω μας συνήθως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη catlin
H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε στις 17:18, 09-01-13:

#39
Αρχική Δημοσίευση από diotima
Lysippe κοριτσι μου,επιασες ακριβως το νοημα.

Ειναι καθολα αλληγορικο το κειμενο.
Δεν εθιξε κανεις το χαρακτηρα μια κοπελας που δε διαβαζει.Δεν ειπε ποτε κανεις πως μια κοπελα που διαβαζει εχει ανωτερο ηθος.
Ισα ισα.Ολοι ειμαστε ισοι και διαφορετικοι.Εστω και για ενα τσικ

Η ουσια ειναι ο μη συμβιβασμος με τα τετριμμενα.Η περιπετεια και η αναζητηση.
Λυπαμαι που ειπωθηκαν κουβεντες κολλημενες στις ακριβεις εννοιες των λεξεων.

Τετοιες αποψεις μου θυμισαν το κοριτσι που δε διαβαζει.
ναι είναι βέβαια λιγουλάκι ενοχλητικό που η αλληγορία του κειμένου κρύβεται εμμονικά πίσω από τη λέξη "διάβασμα".

τεσπα θα σταθώ στο ότι συνήθως η ρομαντικής φύσεως επιλογή ανάμεσα στο συμβιβασμό της "ζωής που δεν έζησα" και της περιπετειώδους αναζήτησης
συνήθως
αφορά μόνο τον ήρωα του βιβλίου που διαβάζει εκείνο το άλλο κορίτσι
δηλαδή ιν ρίαλ λάιφ ,καλώς ή κακώς, πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι και με την επιλογή [γ]

( υγ.δε το θέλω καθόλου αυτο που έγραψα γαμώτο )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη catlin : 09-01-13 στις 17:36.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mafalda8520

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη mafalda8520
H mafalda8520 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 144 μηνύματα.

H mafalda8520 έγραψε στις 21:04, 17-02-13:

#40
Υπέροχοοο!!!! στην πραγματικότητα είναι σαν να λεει "προτιμώ τα κοριτσια που διαβάζουν αλλα γαμώτο δεν εχω τη δυνσμη να μαι μαζι τους, δεν τους αξίζω". Ως κορίτσι που "διαβαζει" του λεω οτι καθε κοριτσι που διαβαζει πρωτα από όλα μεσα απο τα βιβλία εχει μαθει οτι κανεις δεν είναι τέλειος, γι αυτό και σε κάποιον εχει μάθει να βρίσκει κάπως γοητευτικές τις ατέλειες του

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dalian (Substrata)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Dalian
H Substrata αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 2,611 μηνύματα.

H Dalian έγραψε στις 13:11, 18-02-13:

#41
Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Ξέρω κοπέλα που είχε έναν άγγελο δίπλα της, την αγαπούσε, έκανε τα πάντα για αυτή, κλπ.
Πραγματικά μαλάκω όμως.... τί να κάνεις,ο καθένας επιλέγει το πώς θα ζήσει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 19-02-13 στις 17:52. Αιτία: προσθήκη spoiler
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

EnnisDelMar!

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη EnnisDelMar!
H EnnisDelMar! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Διαιτητής . Έχει γράψει 602 μηνύματα.

H EnnisDelMar! fresh έγραψε στις 22:34, 21-07-14:

#42
Υπέροχο κείμενο, πραγματικά πολύ ωραίο. Πιστεύω ότι υπάρχει μια διαφορά στα άτομα που διαβάζουν και αυτά που δεν το κάνουν. Τα άτομα που διαβάζουν, συνήθως έχουν αρκετά ανεπτυγμένη φαντασία και πιστεύω αυτός είναι και ο λόγος που ξεχωρίζουν. Επίσης λόγω της ανάγνωσης και της ενασχόλησής τους με τα βιβλία είναι συνήθως λίγο πιο ονειροπόλα. Και τα δύο παραπάνω στοιχεία τα κάνουν εκ των πραγμάτων πιο ερωτεύσιμα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

nPb

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη nPb
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,116 μηνύματα.

O nPb έγραψε στις 22:54, 21-07-14:

#43
Και όμως η πραγματικότητα...της μέσης Ελληνορθόδοξης κοινωνίας, δείχνει ότι αγόρια με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, τα οποία και προφανώς δεν διαβάζουν ...είναι πιο ερωτεύσιμα από τον γυναικείο πληθυσμό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη mindcircus
H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 23:00, 21-07-14:

#44
Αρχική Δημοσίευση από diotima
Λυπαμαι που ειπωθηκαν κουβεντες κολλημενες στις ακριβεις εννοιες των λεξεων.

Τετοιες αποψεις μου θυμισαν το κοριτσι που δε διαβαζει.
Κι εγω λυπαμαι που το φορουμ γεμιζει ωρες ωρες απο ανοητα ατομα που ζητουν τις απσντησεις που μονο εκεινοι θελουν, λες και το συμπαν τους ανηκει. Τι εγωισμος... Και τι καλλιεργεια... Ε βεβαια καλλιεργεια ειναι να μην αφηνουμε ανοιχτα παραθυρα σε ολες τις αποψεις!
Εχουμε γεμισει ευφυια και κακια! Προσοχη!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

EnnisDelMar!

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη EnnisDelMar!
H EnnisDelMar! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Διαιτητής . Έχει γράψει 602 μηνύματα.

H EnnisDelMar! fresh έγραψε στις 23:07, 21-07-14:

#45
Αρχική Δημοσίευση από nPb
Και όμως η πραγματικότητα...της μέσης Ελληνορθόδοξης κοινωνίας, δείχνει ότι αγόρια με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, τα οποία και προφανώς δεν διαβάζουν ...είναι πιο ερωτεύσιμα από τον γυναικείο πληθυσμό.
Αυτό πώς προέκυψε ξέρω γω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

nPb

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη nPb
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,116 μηνύματα.

O nPb έγραψε στις 23:12, 21-07-14:

#46
Αρχική Δημοσίευση από ImEirini!
Αυτό πώς προέκυψε ξέρω γω;
Ως μια διαφορετική άποψη στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που διαβάζουν είναι πιο ερωτεύσιμοι, ξερω γω... Μπορείς να το διαπιστώσεις καθημερινά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

EnnisDelMar!

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη EnnisDelMar!
H EnnisDelMar! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Διαιτητής . Έχει γράψει 602 μηνύματα.

H EnnisDelMar! fresh έγραψε στις 23:17, 21-07-14:

#47
Αρχική Δημοσίευση από nPb
Ως μια διαφορετική άποψη στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που διαβάζουν είναι πιο ερωτεύσιμοι, ξερω γω... Μπορείς να το διαπιστώσεις καθημερινά.
Εγώ ανέφερα κάτι το οποίο είναι υποκειμενικό. (ότι είναι πιο ερωτεύσιμοι οι άνθρωποι που διαβάζουν)
Εσύ ανέφερες κάτι το οποίο δεν είναι άποψη, είναι πραγματικό συμπέρασμα (η πραγματικότητα...της μέσης Ελληνορθόδοξης κοινωνίας, δείχνει ότι αγόρια με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, τα οποία και προφανώς δεν διαβάζουν ...είναι πιο ερωτεύσιμα από τον γυναικείο πληθυσμό.)
Επειδή λοιπόν η πραγματικότητα διέπεται απο αντικειμενικότητα (εφόσον είναι κάτι που δεν επηρεάζεται απο απόψεις) πρέπει να έχεις και τα τεκμήρια ωστε να το αποδείξεις. Ποιά είναι αυτά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

blonde_angel

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη blonde_angel
H blonde_angel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αισθητικός . Έχει γράψει 114 μηνύματα.

H blonde_angel ~Επανάσταση; έγραψε στις 23:20, 21-07-14:

#48
Αρχική Δημοσίευση από nPb
Ως μια διαφορετική άποψη στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που διαβάζουν είναι πιο ερωτεύσιμοι, ξερω γω... Μπορείς να το διαπιστώσεις καθημερινά.
Νίκο γενικεύεις πολύ την παρατήρηση που έκανες. Όντως μπορεί οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν να είναι πιο ερωτεύσιμοι από όσο εσύ πιστεύεις πως θα έπρεπε να είναι αλλά μην το γενικεύεις τόσο. Προφανώς μια μερίδα ανθρώπων δεν ενδιαφέρεται για το μορφωτικό επίπεδο του συντρόφου του αλλά θεωρώ πως δεν είναι τόσο μεγάλη όσο την παρουσιάζεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

EnnisDelMar!

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη EnnisDelMar!
H EnnisDelMar! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Διαιτητής . Έχει γράψει 602 μηνύματα.

H EnnisDelMar! fresh έγραψε στις 23:27, 21-07-14:

#49
Αρχική Δημοσίευση από blonde_angel
Νίκο γενικεύεις πολύ την παρατήρηση που έκανες. Όντως μπορεί οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν να είναι πιο ερωτεύσιμοι από όσο εσύ πιστεύεις πως θα έπρεπε να είναι αλλά μην το γενικεύεις τόσο. Προφανώς μια μερίδα ανθρώπων δεν ενδιαφέρεται για το μορφωτικό επίπεδο του συντρόφου του αλλά θεωρώ πως δεν είναι τόσο μεγάλη όσο την παρουσιάζεις.
Ακριβώς. Βασικά το γεγονός ότι μια χ μερίδα ατόμων δεν νοιάζεται για το αν διαβάζει ο άλλος, δεν κάνει αυτούς που διαβάζουν λιγότερο ερωτεύσιμους. Απλά οι άνθρωποι που αδιαφορούν για το αν ο άλλος έχει ασχοληθεί με διάβασμα , απλά δεν μπορούν να δουν ότι ο άλλος είναι ερωτεύσιμος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

nPb

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη nPb
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,116 μηνύματα.

O nPb έγραψε στις 23:34, 21-07-14:

#50
Ρε παιδιά μια άποψη λέω, να πάρει. Δηλαδή, έλεος. Επειδή τυγχάνει και εργάζομαι και συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο ημερησίως, βλέπω ότι η κοινωνία αν αποδεχόταν το διάβασμα και γενικά ανθρώπους που το ψάχνουν, έχουν κριτική σκέψη κλπ κλπ δεν θα είχε αυτά τα αδιέξοδα που έχει. Αρκετές φορές σε φοιτητικές παρέες, ξενέρωσαν (το είδα στο βλέμμα) λίγο όταν έμαθαν ότι μ' αρέσει πολύ να διαβάζω και να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Πλέον έχω κόψει να λέω ότι διαβάζω. Είδα αντιθέτως βελτίωση από άποψη αποδοχής...ιδίως από "μορφωμένους" ανθρώπους. Αντιθέτως αν είσαι πιο «δάπεδο», εκεί σε πάνε με χίλια. Δεν γενικεύω αλλά ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Δεν τρώω άλλο παραμύθι και κουτόχορτο περί «εσωτερικής γοητείας» και άλλα Ελληνικά που τα λέμε εδώ αναμεταξύ μας, τα 10.000.000 που είμαστε. Δεν ξέρω που ζείτε και τι εικόνες έχετε, αλλά υπάρχει και η άλλη πραγματικότητα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους