×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,044 μέλη και 2,411,719 μηνύματα σε 75,392 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 422 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κρεμμύδια γεμιστά στο φούρνο με κινόα

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,889 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 23:48, 29-04-12:

#1



Υλικά:

6 μέτρια κρεμμύδια
1 ή 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κούπα κινόα μαύρη ή ό,τι χρώμα βρείτε πλυμένη και σουρωμένη
2 κ.σ. τοματοπολτό
¼ κούπας σταφίδες
¼ κούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κάρυ
Αλάτι - Πιπέρι καγιέν



Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα που βράζει βάζουμε τα κρεμμύδια και τ’ αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά να μαλακώσουν αφού τα καθαρίσουμε εξωτερικά και τα κόψουμε ελαφρά πάνω και κάτω έτσι ώστε να στέκονται.
Τα βγάζουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα πρέπει να αφαιρέσουμε το κέντρο ώστε να μπορούμε να τα γεμίσουμε. Αυτό γίνεται είτε αδειάζοντας τα κρεμμύδια με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, είτε κόβοντας κατά μήκος και αφαιρώντας το εσωτερικό. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να φροντίσουμε να τα βάλουμε μετά δίπλα-δίπλα στο ταψί ώστε να μην ανοίξουν.
Από το κρεμμύδι που αφαιρέσαμε θα κρατήσουμε περίπου μια κούπα για τη γέμιση και το υπόλοιπο αν θέλουμε θα το φυλάξουμε για άλλη συνταγή.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά περίπου. Έπειτα προσθέτουμε και την πιπεριά και μαγειρεύουμε άλλα δύο λεπτά.
Προσθέτουμε την κινόα στραγγισμένη, τον τοματοπελτέ και 1 ½ κούπα νερό. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει ο τοματοπελτές κι αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά μέχρι ν’ απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει η κινόα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες, τον κόλιανδρο, το κάρυ και το πιπέρι καγιέν κι ανακατεύουμε καλά.
Προσεκτικά γεμίζουμε τα κρεμμύδια και τα ραντίζουμε με λάδι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Stuffed-Onions-for-WEB.jpg
Εμφανίσεις:  1093
Μέγεθος:  404,7 KB  
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,472 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε: στις 00:01, 30-04-12:

#2
Οι μυρωδιές έφτασαν μέχρι τον Πειραιά...
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,667 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε: στις 00:23, 30-04-12:

#3
Τί γεύση ἔχει ἡ κινόα; (Σημειωτέον ὅτι πρώτη φορὰ ἀκούω γιὰ τὸ συγκεκριμένο φυτὸ).
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,889 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 00:36, 30-04-12:

#4
Χμμμ, θα έλεγα ότι μοιάζει με πλιγούρι. Χρησιμοποιείται μάλιστα και στις ίδιες συνταγές αντ' αυτού.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,667 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε: στις 00:38, 30-04-12:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Χμμμ, θα έλεγα ότι μοιάζει με πλιγούρι. Χρησιμοποιείται μάλιστα και στις ίδιες συνταγές αντ' αυτού.
Ἐνδιαφέρον. Σκέφθηκα καὶ συνταγὴ ἐπ' εὐκαιρίᾳ. Χοχλιοὶ μὲ κινόα ἀντὶ γιὰ πληγοῦρι. Γιατί νὰ μὴν πειραματισθοῦμε ἄλλωστε;
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Κολιοί λαδορίγανη στο φούρνο - Από venividivici
      Το θέμα έχει λάβει 1 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 13-04-14 στις 10:55.
    • Γεμιστά - Από venividivici
      Το θέμα έχει λάβει 22 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 06-10-12 στις 21:48.
    • Κινόα με λαχανικά και σως από γιαούρτι - Από Oralee
      Το θέμα έχει λάβει 1 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 17-04-12 στις 15:38.
    • Ψωμάκια γεμιστά - Από prinCess.
      Το θέμα έχει λάβει 0 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 19-02-12 στις 14:45.
    • Τσιπούρες στο φούρνο - Από Γιάννης
      Το θέμα έχει λάβει 5 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 26-04-06 στις 23:12.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα