×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,029 μέλη και 2,416,167 μηνύματα σε 75,337 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 621 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Μπισκότα με βρώμη και κανέλλα

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,624 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε: στις 14:06, 04-05-12:

#1
Έχετε βρώμη και δεν ξέρετε τι να την κάνετε, επειδή αποφασίσατε ότι τελικά είναι πολύ άνοστη με το γιαούρτι/γάλα;;; Ιδού η λύση...

Τι χρειαζόμαστε:
1 φλ. βούτυρο
1 φλ. λευκή ζάχαρη/καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ. βανίλια
2 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
1 κ.γ. μαγειρική σόδα/μπεικιν
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. κανέλα
3 φλ. βρώμη
προαιρετικά : χοντροκομμένα καρύδια, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, σταφίδες, σταγόνες σοκολάτας κ.ά. (σύνολο 1 φλυτζάνι)

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με ζάχαρη στο μιξερ.
Χτυπάμε ένα - ένα τα αυγά, τα ρίχνουμε στο μίγμα, προσθέτουμε την βανίλια και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και την κανέλα και τα ρίχνουμε στο μίγμα, τέλος προσθέτουμε την βρώμη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά.
Προαιρετικά προσθέτουμε ότι άλλο υλικό θέλουμε (πχ. χοντροκομμένα καρύδια, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, σταφίδες, σταγόνες σοκολάτας, κλπ.). (προσωπικά δεν έβαλα και δεν ξέρω πως θα βγουν.)
Καλύπτουμε με μεμβράνη την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να ομογενοποιηθεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, επάνω-κάτω χωρίς αέρα.
Λαδώνουμε μία λαμαρίνα ή απλώνουμε σε αυτή μια λαδόκολλα.
Παίρνουμε λίγη ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού, τις αφήνουμε επάνω στην λαδόκολλα και τις πατάμε για να πάρουν το σχήμα μπισκότου αφήνοντας κενή απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν και απλώσουν.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά (μαλακά) έως 12 λεπτά (τραγανά) (ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) στον προθερμασμένο φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά, πριν τα αραδιάσουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Tips:
  • Μην αφήσετε παραπάνω από 12 λεπτά τα μπισκότα γιατί αφού κρυώσουν θα γίνουν πάρα πολύ σκληρά και μόνο για βούτημα θα μπορείτε να τα φάτε...
  • Έχετε μπισκότα έτοιμα μέσα σε μισή ώρα από την στιγμή που θα ξεκινήσετε την συνταγή. (Προσωπικά, ήμουν πολύ ανυπόμονη και δεν άφησα την ζύμη στο ψυγείο καθόλου.)
  • Μην βάλετε παραπάνω κανέλλα για κανέναν λόγο. Παθούσα βλέπετε...μου αρέσει πολύ η κανέλα και είπα να βάλω λίγη παραπάνω...με αποτέλεσμα να μην τρώγονται τα μπισκοτάκια.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Noisette : 06-11-12 στις 12:41.
7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,865 μηνύματα.

O diotima έγραψε: στις 16:19, 04-05-12:

#2
Γιατι αυγο;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,825 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε: στις 16:22, 04-05-12:

#3
Γιατί δεν έχει κανένα άλλο υγρό μέσα, οπότε το αυγό τα δένει, κι αν δε κάνω λάθος τα ψιλοφουσκώνει και τα κάνει πιο αφράτα.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,624 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε: στις 16:22, 04-05-12:

#4
Δεν ξέρω. Ίσως για να ενωθούν καλύτερα τα υλικά. Δεν νομίζω όμως να έχουν μεγάλη διαφορά και χωρίς αυγά αν δεν τα θέλεις.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,238 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 16:48, 04-05-12:

#5
Μπορείς να βάλεις μόνο το ασπράδι για να "δέσουν". Εγώ σε ανάλογες συνταγές ποτέ δεν βάζω κρόκο επειδή μου μυρίζει και βάζω το πολύ ένα αυγό.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,865 μηνύματα.

O diotima έγραψε: στις 16:53, 04-05-12:

#6
Α χα!
Και μενα με πειραζει ο κροκος,αλλα και το αυγο σαν αυγο!
Ξερω συνταγουλα χωρις ιχνος υγρου [ιδια σχεδων] και γινονται πολυ ωραια μπισκοτακια!

Τουτη εδω βγαινει στυλ μπισκοτακι η κουκι;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 16:58, 04-05-12:

#7
το κουακερ ειναι η βρωμη?

πολυ καλη ιδεα,,θα ταιριαζε και σοκολατα!
τα δοκιμασατε?
ειναι καλα?
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,624 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε: στις 19:44, 04-05-12:

#8
Το μπισκοτάκι βγαίνει σαν μαλακό cookie...σκληρό απέξω αλλά μαλακό (λόγω βρώμης και ψησίματος) μέσα.

Άγγελε, είναι το επόμενο βήμα αυτό. Δοκίμασε το και πες μας αν ταιριάζει. Απλά μην βάλεις κανέλα. Δεν πάει με την σοκολάτα καθόλου.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,865 μηνύματα.

O diotima έγραψε: στις 19:50, 04-05-12:

#9
Εγω τα εχω φτιαξει με σταγονες μαυρης και ασπρης σοκολατας [χωρις κανελιτσα] και ηταν γιαμ γιαμ!
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια