Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,074 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,659 μηνύματα σε 74,624 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Παστίτσιο με σόγια

Mercury (Doctor)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Mercury
Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,749 μηνύματα.

O Mercury Madman with a blue box... έγραψε στις 17:20, 04-05-12:

#1
Μετά από απαίτηση,σας παρουσιάζω την συνταγή μου για παστίτσιο με σόγια αντί για κιμά.
Πάντα μου άρεσε το παστίτσιο αλλά παλαιότερα το έτρωγα με χοιρινο-μοσχαρίσιο κιμά. Πλέον σαν χορτοφάγος δεν μπορώ,για αυτό έκανα μερικές μετατροπές.
Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Γιώργο και την Zucker.(που με πρήξανε)

Υλικά:
  • 1 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
  • 450-500 γραμμάρια σόγια
  • 2 Κουτιά κρέμα μπεσαμέλ
  • 1 κιλό τοματοπολτό
  • 3 λίτρα γάλα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 200-250 γραμμάρια σκληρό τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
  • Βούτυρο/Μαργαρίνη
  • Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση:

Μακαρόνια
Βράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα για τα μακαρόνια,μόλις βράσει ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και λίγο λάδι(για να μήν κολλήσουν τα μακαρόνια),και ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα,ολόκληρα,χωρίς να τα σπάσουμε.Μόλις βράσουν(περίπου 8 λεπτά μετά),τα σουρώνουμε και βάζουμε λιγάκι βούτυρο/μαργαρίνη ή λάδι να μήν κολλήσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02266.jpg
Εμφανίσεις:  293
Μέγεθος:  1,14 MB

Σόγια
Ρίχνουμε την σόγια σε μία κατσαρόλα,και βάζουμε για κάθε μέρος σόγιας 3 μέρη νερό,και το βάζουμε να πάρει μία βράση.Μόλις το νερό αρχίζει και βράζει,το κατεβάζουμε απο την φωτιά και σουρώνουμε την σόγια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανο και τα τσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι.Στη συνέχεια προσθέτουμε την σόγια,και μετά απο λίγο και τον τοματοπολτό,το ανακατεύουμε καλά καλά να πάει παντού η σάλτσα,και βάζουμε αλάτι,πιπέρι δοκιμάζοντας συνέχεια για να δούμε πόσο θέλουμε. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς σιγανή φωτιά,μέχρι να εξατμιστεί το νερό απο το τηγάνι και να μείνει η σόγια με την σάλτσα.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02262.jpg
Εμφανίσεις:  168
Μέγεθος:  1,61 MB

Κρέμα μπεσαμέλ
Αδειάζουμε τα 3 λίτρα γάλα,και τα περιεχόμενα όλων τον φακέλων σε ένα μεγάλο μπωλ,και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει πηχτή και λεία η κρέμα μας.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02268.jpg
Εμφανίσεις:  165
Μέγεθος:  1,04 MB
Πάμε τώρα στο τελευταίο στάδιο της συνταγής:
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με βούτυρο ή μαργαρίνη.Απλώνουμε τα μισά μακαρόνια,σε σειρά ή χύμα,δεν έχει σημασία,αρκεί να καλύπτουν ομοιόμορφα τον πάτο.Μετά βάζουμε όλη την σόγια στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.Βάζουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια να καλύπτουν την σόγια.Τέλος βάζουμε την κρέμα μπεσαμέλ και ξανά φροντίζουμε να είναι απλωμένη παντού το ίδιο.
Αλειφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο/μαργαρίνη και απλώνουμε απο πάνω τριμμένο τυρί,όσο μας αρέσει.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και το ψήνουμε για 45-60 λεπτά μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02271.jpg
Εμφανίσεις:  101
Μέγεθος:  1,92 MBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02272.jpg
Εμφανίσεις:  126
Μέγεθος:  1,29 MB
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02275.jpg
Εμφανίσεις:  99
Μέγεθος:  2,16 MBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02276.jpg
Εμφανίσεις:  109
Μέγεθος:  1,38 MB
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02281.jpg
Εμφανίσεις:  104
Μέγεθος:  1,44 MBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02284.jpg
Εμφανίσεις:  101
Μέγεθος:  1,60 MB

Σημείωση:Οι δοσολογίες που ανέφερα είναι για πολύ μεγάλο παστίστιο,προσαρμόστε το ανάλογα στις δικές σας ανάγκες.
Στο σπίτι μου είμαστε τρία άτομα και μας φτάνει για 4 μέρες περίπου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη prinCess.
H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 5,643 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε στις 17:30, 04-05-12:

#2
Είσαι χορτοφάγος και έβαλες γάλα και τυρί;
ή είσαι από αυτούς που δε τρώνε μόνο το κρέας;

Πάντως, και μόνο που φτιάχνεις παστίτσιο, συγχαρητήρια μπέιμπι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mercury (Doctor)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Mercury
Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,749 μηνύματα.

O Mercury Madman with a blue box... έγραψε στις 17:33, 04-05-12:

#3
Αρχική Δημοσίευση από ^prinCess^
Είσαι χορτοφάγος και έβαλες γάλα και τυρί;
ή είσαι από αυτούς που δε τρώνε μόνο το κρέας;

Πάντως, και μόνο που φτιάχνεις παστίτσιο, συγχαρητήρια μπέιμπι!
Είμαι χορτοφάγος,όχι vegan.
Δηλαδή δεν τρώω σάρκα,αλλά συνεχίζω να καταναλώνω γαλακτοκομικά και αυγά.

Σε ευχαριστώ Λάουρα μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 22:54, 13-05-12:

#4
Φαινεται πολύ ωραίο, αλλά βρε παιδί μου γιατί έτοιμη μπεσαμέλ; Είναι λίγο μπελαλίδικη στο ανακάτεμα, αλλά είναι χίλιες φορές πιο νόστιμη και σίγουρα πιο υγιεινή, αφού θα ξέρεις τι έχει.

ΥΓ: Δεν μπορω να φάω φαγητό τεσσέρων ημερών, το πολύ δύο, μετά νιώθω πως δεν έχει μείνει τίποτα θρεπτικό και απλά τρώω θερμίδες
ΥΓ2: Πόσο καιρό έχω να φάω παστίτσιο.. αχ να χα ένα κομμάτι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mercury (Doctor)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Mercury
Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,749 μηνύματα.

O Mercury Madman with a blue box... έγραψε στις 22:59, 13-05-12:

#5
Βασικά,δεν έχω φτιάξει ποτέ άλλη μπεσαμέλ πέρα απο την έτοιμη

Ξέχασα να πώ,υπολόγισα το κόστος των υλικών,και βγήκε γύρω στα 10-12 ευρώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 23:40, 13-05-12:

#6
Λοιπόν για την μπεσαμέλ θες ένα λίτρο γάλα, 6 με 7 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 6 κουταλιές σούπας βούτυρο, 1 κρόκο αυγού (προαιρετικά) και λίγο μοσχοκάρυδο. Για το ταψί σου τριπλασιάζεις τις ποσότητες (αλλά ΑΝ βάλεις αυγά μη βάλεις τρία, δύο φτάνουν)
Βάζεις το βούτυρο να λιώσει και προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ΔΙΑΡΚΩΣ με ξύλινη κουτάλα να μη λιώσει μέχρι να σβωλιάσει. Ρίχνεις λίγο γάλα και ανακατεύεις να διαλυθούν οι σβώλοι. Ρίχνεις βασικά συνέχεια γάλα γιατί πήζει κα ανακατεύεις επίσης συνέχεια μέχρι να το βάλεις όλο. Τότε μπορείς να πάρεις μίξερ για να μη πιαστεί το χέρι σου, χαμηλώνεις την φωτιά λίγο και το ανακατεύεις μέχρι να πήξει λίγο (στο κρύωμα πήζει κι άλλο, οπότε υπολόγισε) και στο τέλος ρίχνεις τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο. Αν βάλεις κρόκο ανακατεύεις άμεσα να μη σου ψηθεί.

Αυτιά, φώτο δεν έχω και δεν προβλέπεται, έχει πάρα πολλές θερμίδες και είναι στα απαγορευμένα φαγητά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mercury (Doctor)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Mercury
Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,749 μηνύματα.

O Mercury Madman with a blue box... έγραψε στις 23:45, 13-05-12:

#7
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την μίνι-συνταγή.
Στο επόμενο παστίτσιο που θα κάνω,θα την δοκιμάσω!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Lord Kratos

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Lord Kratos
Ο Lord Kratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 6,623 μηνύματα.

O Lord Kratos έγραψε στις 11:35, 14-05-12:

#8
Mercury, επειδή ούτε εγώ τρώω κρέας η ιδέα σου μου φαίνεται άκρως ελκυστική.
Για να είμαι ειλικρινής, το είχα σκεφθεί να το δοκιμάσω κάποια στιγμή αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ έως τώρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

BLUE SEA (Τέσα Ηλιού)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη BLUE SEA
H Τέσα Ηλιού αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,603 μηνύματα.

H BLUE SEA Μπαμπά μου,θα ζεις πάντα στην καρδιά μου έγραψε στις 21:57, 12-07-14:

#9
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας. Εγώ είμαι ημιχορτοφάγος και πιστεύω ότι η σόγια μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κιμά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

orange crush

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη orange crush
H orange crush αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 285 μηνύματα.

H orange crush έγραψε στις 18:13, 25-08-14:

#10
δοκίμασα να φάω μακαρόνια με κιμά σόγιας μια φορά....κατέληξα στο νοσοκομείο με οξεία γαστρεντερίτιδα !!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους