Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,076 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,660 μηνύματα σε 74,624 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κριτσίνια Σφολιάτας

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 22:00, 13-05-12:

#1
Εξαιρετικά απλή και εύκολη συνταγή που γίνεται μέσα σε 30' αρκεί να έχεις 1-2 σφολιάτες στο ψυγείο σου.



Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα (συνήθως έχουν μέσα 2 φύλλα)

τυρί τριμμένο
σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
ζαμπόν
πάστα ελιάς
άνηθο
ελάχιστο γάλα

(Δεν χρειάζονται ΟΛΑ τα παραπάνω. Αν έχετε μόνο τυρί, ή μόνο πάστα ελιάς, πάλι μπορείτε να φτιάξετε τέλεια κριτσίνια)
Το καλό με αυτή τη συνταγή, είναι που σηκώνει πολύ αυτοσχεδιασμό.


Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Sticks-for-WEB-2.jpg
Εμφανίσεις:  2139
Μέγεθος:  391,1 KB

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς.
Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μη σπάσει καθώς θα την ξεδιπλώσουμε. Το προστατευτικό πλαστικό δεν το αφαιρούμε από τη σφολιάτα, διότι θα μας επιτρέψει αργότερα να τη χειριστούμε με ευκολία.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο σε επίπεδη επιφάνεια και αλείφουμε το μισό με πάστα ελιάς ή σάλτσα ντομάτας (ξεχασμένη από κάποια μακαρονάδα) ή κέτσαπ ή ό,τι άλλο θέλουμε (π.χ. σοκολάτα).
πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο ή με άνηθο ή με ό,τι άλλο θέλουμε (π.χ. αμύγδαλα αν βάλαμε σοκολάτα)
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λεπτές λωρίδες ζαμπόν.
Ανασηκώνουμε με τη βοήθεια του πλαστικού καλύμματος, το κομμάτι της σφολιάτας που έμεινε κενό και το απλώνουμε πάνω από αυτό που γεμίσαμε έτσι ώστε να το καλύψει. Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει το ένα στο άλλο.
Με ένα μαχαίρι, ή με το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα, τεμαχίζουμε τη σφολιάτα σε λεπτές λωρίδες περίπου 1-2 εκατοστών.
Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα, πιάνουμε μία-μία λωρίδα, την στρίβουμε ελαφρά και την τοποθετούμε μέσα στη λαμαρίνα.
Όταν τελειώσουμε βρέχουμε τις στριμμένες λωρίδες με λίγο γάλα.
Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τσακίζουμε! (...αν δεν κάνουμε δίαιτα. Αλλιώς τα τσακίζει η οικογένεια )

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Sticks-for-WEB-3.jpg
Εμφανίσεις:  137
Μέγεθος:  483,3 KB

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Sticks-for-WEB.jpg
Εμφανίσεις:  6031
Μέγεθος:  406,8 KB  
10 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 23:05, 13-05-12:

#2
Γιατί μου το κάνες αυτό? Κάνω δίαιτα, και όχι τίποτα άλλο σήμερα έφαγα μοσχαρίσια μπριζόλα που είναι αηδία.

Εντάξει, μπορούμε να κάνουμε οφθαλμόλουτρο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 23:09, 13-05-12:

#3
Άσε ρε κι εγώ έχω 3 εβδομάδες τώρα που κάνω δίαιτα τις καθημερινές και το Σ/Κ κάτι τυχαίνει και τρώω περισσότερο. 3 κιλάκια έχουν μείνει να χάσω και είμαι όλο στο πάνω-κάτω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 10:45, 23-05-12:

#4
Σήμερα είναι που θα με μισήσεις love... Σου έχω την εκδοχή με σοκολάτα:
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Chocolate-rolls-for-webs.jpg
Εμφανίσεις:  90
Μέγεθος:  226,0 KB

Θα χρειαστείτε:

1 πακέτο σφολιάτα
1 ή 2 σακουλάκια με σταγόνες σοκολάτας
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 ποτήρι γάλα εβαπορέ
Φουντούκια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με το βούτυρο και το γάλα ώσπου να γίνει μια υδαρής κρέμα.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα και αλείφουμε με την κρέμα σοκολάτα. Όταν κρυώσει ελαφρά και πήξει, αλείφεται ευκολότερα. Πασπαλίζουμε με ό,τι ξηρό καρπό θέλουμε, κατά προτίμηση φουντούκια ή αμύγδαλα. Πασπαλίζουμε ελαφρά και με λίγη κανέλα.
Πιάνουμε έπειτα προσεκτικά από τη μια άκρη και τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμούς) για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Chocolate-rolls-for-web.jpg
Εμφανίσεις:  86
Μέγεθος:  363,1 KB

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους