Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,088 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,964 μηνύματα σε 74,642 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

MATLAB Projects: Μικρές και μεγάλες απορίες

paris

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη paris
Ο paris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Ναύπακτος (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 19 μηνύματα.

O paris έγραψε στις 23:50, 16-10-05:

#1
Γεια σας παιδιά!μήπως ξέρει κάποιος το πρόγραμμα matlab για τα μαθηματικά.θα ήθελα μερικές οδηγίες.ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 20-03-11 στις 16:06. Αιτία: Αφαίρεση σημείωσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Το avatar του χρήστη iJohnnyCash
Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 16,004 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε στις 23:58, 16-10-05:

#2
Θα σου πρότεινα να γράψεις κατευθυνίαν τις απορίες σου έτσι ώστε να όποιος ξέρει να σου απαντήσει αμέσως

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 20-03-11 στις 16:06. Αιτία: Αφαίρεση σημείωσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giostau

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη giostau
Ο giostau αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 763 μηνύματα.

O giostau έγραψε στις 00:29, 17-10-05:

#3
Συμφωνώ με τον Exposed...
πες μας καλύτερα τι ακριβώς θες!
Εγώ το δουλεύω το matlab και ίσως μπορέσω να σε βοηθήσω...




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 20-03-11 στις 16:07. Αιτία: Αφαίρεση σημείωσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

paris

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη paris
Ο paris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Ναύπακτος (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 19 μηνύματα.

O paris έγραψε στις 00:58, 17-10-05:

#4
Φιλε προσπαθώ να μάθω να λειτουργώ "Vectors" και "Matrices".Ξέρω ότι είναι τα πρώτα στάδια και μπορεί να σου φαίνονται εύκολα,ψάχνω να βρω ο,τι πληροφορίες μπορώ να συλλέξω από internet για τον τρόπο λειτουργίας τους..γενικά αναζητώ πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του matlab.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 20-03-11 στις 16:07. Αιτία: Αφαίρεση σημείωσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giostau

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη giostau
Ο giostau αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 763 μηνύματα.

O giostau έγραψε στις 01:07, 17-10-05:

#5
Το matlab δουλεύει πίνακες.
Και τα vectors ως πίνακες θα τα βάζεις....

Για να μάθεις να δουλεύεις το matlab δεν υπάρχει καλύτερος οδηγός από το ίδιο το help του!!!
Ανοίγεις το help και ψάχνεις!
Είναι αναλυτικότατο!
Εγώ έτσι έμαθα...

Για ότι δεν βρεις, εδώ είμαστε!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 20-03-11 στις 16:08. Αιτία: Αφαίρεση σημείωσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 08:54, 17-10-05:

#6
Όντως, είναι πολύ χρήσιμο για να δοκιμάσεις αλγόριθμούς για επεξεργασία εικόνας χωρις να χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα εξ αρχής αλλά πάρα πολύ αργό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 20-03-11 στις 16:08. Αιτία: Αφαίρεση σημείωσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

paris

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη paris
Ο paris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Ναύπακτος (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 19 μηνύματα.

O paris έγραψε στις 20:11, 28-11-05:

#7
Γεια σας παιδιά!
Θα ήθελα αν ξέρετε k μπορείτε να μου στέλνατε ένα Introduction για το fourier ...επειδή αύριο παραδίνω εργασία στο matlab k δεν έχω βρει k πολλές πληροφορίες.
Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mentos852

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Mentos852
Ο Mentos852 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών . Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O Mentos852 έγραψε στις 09:52, 29-11-05:

#8
Ελπίζω να βοηθήσει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: rar Analysi Fourier.rar (18,9 KB, 134 αναγνώσεις)
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

paris

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη paris
Ο paris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Ναύπακτος (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 19 μηνύματα.

O paris έγραψε στις 10:55, 29-11-05:

#9
Αρχική Δημοσίευση από mentos
Ελπίζω να βοηθήσει..
Φιλε σε ευχαριστώ, να σαι καλά..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mentos852

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Mentos852
Ο Mentos852 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών . Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O Mentos852 έγραψε στις 21:56, 29-11-05:

#10
anytime

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 20:51, 28-12-07:

#11
Λοιπόν... Πρέπει να δουλέψω σε ένα project στο MATLAB στο οποίο μεταξύ άλλων, θα πρέπει να δημιουργήσω ένα γράφημα όπως αυτό που βλέπετε στην συνημμένη εικόνα. Αποφάσισα να το κάνω (ή να δοκιμάσω να το κάνω) χρησιμοποιώντας κυρίως τις εντολές barh και subplot.

Το σκεπτικό είναι να δημιουργήσω δύο διαφορετικά γραφήματα, ένα στην subplot θέση 1 και το άλλο στην 2 (αριστερά και δεξιά) και να τα ενώσω ώστε να φαίνονται ουσιαστικά ως ένα γράφημα.

Τα ερωτήματα που έχω είναι:
1) Πως μπορώ να επεξεργαστώ ένα γράφημα με bars ώστε οι bars να εκτείνονται προς τα αριστερά και όχι προς τα δεξιά, όπως είναι το default; Δηλαδή, θέλω πάλι η μπάρα να ξεκινάει από το μηδέν, αλλά το 1, 2, 3 κτλ να βρίσκεται στα αριστερά του 0 και όχι στα δεξιά (δείτε το αριστερό μέρος της εικόνας που επισυνάπτω).
2) Πως μπορώ να πλησιάσω τα δύο γραφήματα όσο κοντά θέλω; (όπως είπα θέλω να κολλήσω τα δύο γραφήματα ώστε να έχω στο τέλος ένα γράφημα, όπως είναι στην εικόνα). Ξέρω ότι μπορώ να πλησιάσω τα γραφήματα εκ των υστέρων από το σχετικό παράθυρο, αλλά θέλω να τα εμφανίζει αυτόματα κολλημένα...

Ξέρω ότι ίσως μερικά από όσα είπα να μην έγιναν κατανοητά, οπότε αν δεν καταλαβαίνετε κάτι ή αν θέλετε περεταίρω εξηγήσεις/εικόνες κτλ, απλά ρωτήστε με!

Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Untitled.jpg
Εμφανίσεις:  102
Μέγεθος:  31,4 KB  
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 01:19, 29-12-07:

#12
Δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο γινεται.
Για να πετυχεις αυτο που περιγραφεις θα πρεπει ουσιαστικα να αλλαξεις τους αξονες σου στα subplots.Δηλαδη να φαινονται σαν κατοπτρικα μεταξυ τους.(εψαξα λιγο αλλα δεν βρηκα κατι που να βοηθησει).
Αντίστοιχο με αυτό που θες να φτιάξεις βρηκα σε κάθετη μορφή(σαν ιδέα).εδώ.
Για να τα βαλεις τα bar σου στο ίδιο plot θα μπορουσες να χρησιμοποιεις καποιο συμμετρικό αξονα. ( -3,-2,-1,0,1, 2,3) , ωστε να εχεις σαν αξονα συμμετρίας το 0 για τις εποχες και τα στοιχεια κάθε διάνυσματος να ειναι μοιρασμένα για την καθε εποχη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 15:01, 29-12-07:

#13
Σε ευχαριστώ για την απάντηση και το link. Ίσως μου δώσει καμιά ιδέα

Αυτό που είπες με τους αρνητικούς άξονες το σκέφτηκα και εγώ, κ είναι μια καλή εναλλακτική λύση, αλλά πως στο καλό μπορώ να βάλω τα δύο γραφήματα το ένα δίπλα στο άλλο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 18:07, 29-12-07:

#14
Και με τη subplot να βαλεις δυο γραφήματα το ένα δίπλα στο άλλο θα υπάρχει ενα κενό μεταξύ τους και θα υπαρχουν και οι τιμές των αξόνων ενδιάμεσα τους.
Από όσο έχω ψαξει πάντως δεν βρήκα κατι παρόμοιο και δεν βρηκα πουθενά κάτι ώστε οι άξονες να τεμνονται στην πανω δεξιά γωνία , αντί στην κάτω αριστερά που είναι.(ώστε οι bars να εκτείνονται προς τα αριστερά)
Εναλλακτικά αν έχεις δύο subplots και δειχνει το ενα για το καλοκαίρι και το άλλο για το καλοκαίρι ,υλοποιείται πιο εύκολα.
Για αναπαραστάση των δεδομένων πάντως προτιμώ αυτό που θες να φτιάξεις.
Αν βρω κάτι θα επανέλθω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 20:49, 03-01-08:

#15
Τελικά προς το παρόν είπα να δώσω αρνητικές τιμές στην μία μπάρα που πάει προς τα αριστερά, χρησιμοποιώντας ένα μόνο γράφημα... Πάνω - κάτω δουλεύει...

Αλλά, μήπως ξέρει κανείς πως στο καλό μπορώ να ελέγχω (μέσω κώδικα) τα χρώματα που έχουν οι μπάρες; Θέλω να δημιουργήσω handles για τον έλεγχο των πάντων (από πλευράς εμφάνισης), γι' αυτό ρωτάω

Ιδού ο κώδικας:

%function twobars(height, species, width) %List all handles %-START LIST- %give the width of the bars (AVOID NUMBERS >1) width=0.9; height=5; species=3; %-END LIST- %(height,group of insects) for WINTER x=rand (height,species); x=x*10; x=0-x; %(height,group of insects) for SUMMER y=rand (height,species); y=y*10; %we want to create 2 subplots (WINTER, SUMMER) in a larger plot %here is the outpout for X (=WINTER) barh(x,width); %Here are graph's details (main title, axis titles etc) title ('insect density m^3'); xlabel ('Winter Summer'); ylabel ('Height above ground'); %we have to "HOLD" the first graph Hold on; %here is the outpout for Y (=SUMMER) barh(y,width); hold off;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 00:45, 04-01-08:

#16
barh(x,width,'r'); % όπου r βάζεις το χρώμα που θες. r:κοκκινο , y: κιτρινο κ.ο.κ.


και http://www.mathworks.com/access/help...c/ref/bar.html
εχει και για αποχρωσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 04-01-08 στις 00:51.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 14:23, 04-01-08:

#17
αλλά αν το γράφημα στήνεται βάσει ενός matrix, τι γίνεται με τα χρώματα;

π.χ. στο:
χ=[1 2 3; 5 8 10; 1 8 7]
πως μπορεί η κάθε γραμμή να έχει διαφορετικό χρώμα; Αυτό με προβληματίζει

thx για το ενδιαφέρον!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 22:05, 04-01-08:

#18
Το βάζω σαν παραδειγμα για να ειναι πιο κατανοητο.
πχ , με την συναρτηση plot βάζεις τα διανύσματα που θες και μετα το χρώμα που θες να εχει :
Η plot συντασσεται ως plot(x,y,'χρωμα') οποτε για παραπανω γραμμες γινεται

plot(x,y,'c+:',x1,y1,'r+:',x2,y2,'k+:')

Στο ιδιο γράφημα εδω θα υπαρχουν 3 γραμμες που (μια για καθε ζευγος διανυσματων) και κάθε ζευγος θα εχει το δικο του χρωμα.(το + διπλα στο χρωμα δειχνει πως θα εμφανιζεται τα σημεια που "περναει" η γραμμη για καθε ζευγος διανυσματων).

Τωρα αν πας να κανεις το ιδιο με την barh δεν ξερω πως ακριβως θα βγει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 01:44, 12-01-08:

#19
Άλλαξα λίγο τον τίτλο του θέματος (σόρρυ Μοναχούλη!!! ) για να το κάνω γενικότερο θέμα για απορίες που μπορεί να μας προκύψουν κατά την διεξαγωγή Matlab projects.



Λοιπόν, έχω μια απορία κι εγώ, σχετικά εύκολη, αλλά δεν έχω το χρόνο να την ψάξω, μιας και έχω να τελειώσω σήμερα κι αύριο Σάββατο 2 εργασίες.





Η παραπάνω γραφική (έστω η δεξιά) έχει ένα "γραμμικό" κομμάτι στη μέση. Θέλω να κάνω ελάχιστα τετράγωνα σ' αυτή. Πώς μπορώ να πω στο πρόγραμμα να κάνει ελάχιστα τετράγωνα και πώς μπορώ να του πω να μου "χαράξει" την ευθεία που προσεγγίζει το "γραμμικό" κομμάτι;

(αν δεν καταλάβατε πείτε να ανεβάσω shot)






Υ.γ.: Είμαι n00b στο Matlab.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 11:44, 12-01-08:

#20
Νομίζω πως κατάλαβα τι εννοεις.(αλλιως ανεβασε screenshot )
Θες κάτι σαν αυτό δηλαδη ώστε να σου προσαρμώσει τα ελάχιστα τετράγωνα σε ευθεία.
Βρήκα κάτι ακόμα.
εδω και εδω (αυτη ειναι η σελίδα του πρωτου κωδικα)


Αν σου λεω βλακειες και καταλαβα λάθος πες το.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ven-teta

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη ven-teta
H ven-teta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

H ven-teta έγραψε στις 22:54, 21-01-08:

#21
Καλησπέρα! ξέρει κάνεις αν το matlab είναι συμβατό με τα windows vista?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ven-teta : 21-01-08 στις 23:07. Αιτία: Greeklish
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 23:26, 21-01-08:

#22
Ειναι , αλλα δεν ειναι αρκετα σταθερη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 23:27, 21-01-08:

#23
ναι... είναι... εγώ έχω Win Vista και Matlab 7 και πάει μια χαρά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ven-teta

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη ven-teta
H ven-teta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

H ven-teta έγραψε στις 23:31, 21-01-08:

#24
Ευχαριστώ πολύ, παιδιά!!!
Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 11:43, 02-02-08:

#25
Και αρχινάμε.



Η συνάρτηση diff για την παράγωγο συνάρτησης δίνει "συμβολική" συνάρτηση; (όχι πως πολυκατάλαβα τι 'ναι τούτο)
Υπάρχει τρόπος έχοντας σε m-file μια συνάρτηση να δημιουργήσω κάπου την παράγωγό της; Και να τη χρησιμοποιώ κιόλας;
(δηλαδή το df(1) να μην μου εμφανίζει τη συμβολική συνάρτηση, αλλά την τιμή της στο 1 )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 11:59, 02-02-08:

#26
Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω, αλλά στο ερώτημα για την παράγωγο μιας συνάρτησης, κοίταξες καθόλου την εντολή "polyder"?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 12:00, 02-02-08:

#27
Αρχική Δημοσίευση από MonaXoS
Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω, αλλά στο ερώτημα για την παράγωγο μιας συνάρτησης, κοίταξες καθόλου την εντολή "polyder"?
Δεν είναι πολυώνυμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 13:55, 02-02-08:

#28
Το λύσαμε κι αυτο
Συναρτηση για το evaluation του diff. πληροφοριες εντός

gp=diff(g, x)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 15:01, 02-02-08:

#29
Τίποτα δεν σου ξεφεύγει βρε!




Πώς αρχικοποιώ mxn πίνακα, όλα 0; :S
Για nx1 είναι νομίζω A(1:n)=0.



(και ποια η συνάρτηση για τον πίνακα; )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Insomniac

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Insomniac
Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 754 μηνύματα.

O Insomniac έγραψε στις 15:56, 02-02-08:

#30
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Τίποτα δεν σου ξεφεύγει βρε!




Πώς αρχικοποιώ mxn πίνακα, όλα 0; :S
Για nx1 είναι νομίζω A(1:n)=0.


x = zeros(m,n)


Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
(και ποια η συνάρτηση για τον πίνακα; )
Μηπως ψαχνεις το inv(x) ή το x' ; Δεν ξερω σιγουρα, αλλα δοκιμασε τα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 16:01, 02-02-08:

#31
Δεν το βρίσκει.


version 7.5.0.342 (R2007b)





Υ.γ.: ναι, το Α' μου κάνει για τον συμμετρικό πίνακα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Insomniac

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Insomniac
Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 754 μηνύματα.

O Insomniac έγραψε στις 04:19, 03-02-08:

#32
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Δεν το βρίσκει.


version 7.5.0.342 (R2007b)





Υ.γ.: ναι, το Α' μου κάνει για τον συμμετρικό πίνακα!
Ρε συ, μηπως ξεχαστηκες και πληκτρολογησες κυριολεκτικα zeros(m,n); Οπου m και n βαζεις αριθμους ετσι; Τελικως απλοϊκη ερωτηση, αλλα μερικες φορες μας ξεφευγουν χαζα πραγματα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 10:03, 03-02-08:

#33
Αρχική Δημοσίευση από Insomniac
Ρε συ, μηπως ξεχαστηκες και πληκτρολογησες κυριολεκτικα zeros(m,n); Οπου m και n βαζεις αριθμους ετσι; Τελικως απλοϊκη ερωτηση, αλλα μερικες φορες μας ξεφευγουν χαζα πραγματα!
Και σε μενα δουλευει το zeros(m,n) .(οπου m,n αριθμοι.)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 10:05, 03-02-08:

#34
Αρχική Δημοσίευση από Insomniac
Ρε συ, μηπως ξεχαστηκες και πληκτρολογησες κυριολεκτικα zeros(m,n); Οπου m και n βαζεις αριθμους ετσι; Τελικως απλοϊκη ερωτηση, αλλα μερικες φορες μας ξεφευγουν χαζα πραγματα!
>> help zeroes

zeroes not found.








edit: Καλά που μου το επεσήμανε τώρα ο Bill, zeros είναι και το γραφα λάθος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

sspetsie

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη sspetsie
Ο sspetsie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O sspetsie έγραψε στις 15:47, 03-04-08:

#35
Παιδια καλησπέρα, θα μπορούσε κάποιος που γνωρίζει από MATLAB να μου δώσει τον κώδικα για την εύρεση του ολοκληρώματος της εξής συνάρτησης(f(x)=1/(x^2-2*x+4)^3/2 στα όρια 1 εως 2?
Ευχαρηστώ πολύ αν κάποιος ασχοληθεί!!



Σημείωση: το παρόν ποστ προήλθε από το θέμα [split]Βοήθεια για το matlab

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 03-04-08 στις 18:58. Αιτία: Σημείωση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

io-io

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη io-io
H io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Μαθηματικός . Έχει γράψει 1,548 μηνύματα.

H io-io έγραψε στις 16:17, 03-04-08:

#36
Εχεις δοκιμασει αυτο?

Ειναι πολυ πιο απλο για αυτο που θες να κανεις...



Σημείωση: το παρόν ποστ προήλθε από το θέμα [split]Βοήθεια για το matlab

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 03-04-08 στις 18:58. Αιτία: Σημείωση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

sspetsie

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη sspetsie
Ο sspetsie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O sspetsie έγραψε στις 16:34, 03-04-08:

#37
Αδερφέ το προβλημά μου δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά το πως θα το υλοποιήσω σε κώδικα MATLAB αυτό το ολοκλήρωμα...



Σημείωση: το παρόν ποστ προήλθε από το θέμα [split]Βοήθεια για το matlab

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 03-04-08 στις 18:58. Αιτία: Σημείωση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

io-io

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη io-io
H io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Μαθηματικός . Έχει γράψει 1,548 μηνύματα.

H io-io έγραψε στις 16:43, 03-04-08:

#38
Πρωτα, κανε define τη μεταβλητη σου:

>syms x

και μετα, βρες το ολοκληρωμα:

>int(1/(x^2 -2*x +4)^(3/2),x,1,2)

Δεν ξερω βεβαια γιατι να χρειαζεσαι να το κανεις σε matlab... οποτε παιζει να μην εχω καταλαβει κατι.



Σημείωση: το παρόν ποστ προήλθε από το θέμα [split]Βοήθεια για το matlab

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 03-04-08 στις 18:58. Αιτία: Σημείωση
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

sspetsie

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη sspetsie
Ο sspetsie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O sspetsie έγραψε στις 16:48, 03-04-08:

#39
Καταρχήν ευχαρηστώ για τον χρόνο σου,κατά δεύτερον αυτή είναι η άσκηση... Υλοποιήση ενός εν γένη ολοκλήρώματος σε κώδικα MATLAB
και σου έδωσα ενα παράδειγμα..



Σημείωση: το παρόν ποστ προήλθε από το θέμα [split]Βοήθεια για το matlab

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 03-04-08 στις 18:58. Αιτία: Σημείωση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

io-io

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη io-io
H io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Μαθηματικός . Έχει γράψει 1,548 μηνύματα.

H io-io έγραψε στις 16:53, 03-04-08:

#40
Α, μαλιστα. Παντως για τετοια βασικα προβληματα, μπορεις να ριξεις μια ματια στο help του matlab, ειναι πολυ καλο.



Σημείωση: το παρόν ποστ προήλθε από το θέμα [split]Βοήθεια για το matlab

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 03-04-08 στις 18:59. Αιτία: Σημείωση
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

sspetsie

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη sspetsie
Ο sspetsie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O sspetsie έγραψε στις 17:41, 03-04-08:

#41
Ναι,φίλε το καταλαβαίνω απλά το θέμα ήταν η λύση του προβλήματος χωρίς χρήση έτοιμης εντολής,υπολογιστικα... Υποθέτο με άθροισμα πολλών όρων κ.λ.π. Πιο πολύ δηλ. ειναί ο προγραμματισμός σε MATLAB σαν εξέταση



Σημείωση: το παρόν ποστ προήλθε από το θέμα [split]Βοήθεια για το matlab

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 03-04-08 στις 18:59. Αιτία: Σημείωση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

io-io

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη io-io
H io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Μαθηματικός . Έχει γράψει 1,548 μηνύματα.

H io-io έγραψε στις 17:44, 03-04-08:

#42
Φίλη.

Αφου δεν δες να χρησιμοποιησεις ετοιμη εντολη, φανταζομαι οτι δεν σε ικανοποιησε η απαντηση μου?



Σημείωση: το παρόν ποστ προήλθε από το θέμα [split]Βοήθεια για το matlab

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 03-04-08 στις 18:59. Αιτία: Σημείωση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

sspetsie

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη sspetsie
Ο sspetsie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O sspetsie έγραψε στις 17:49, 03-04-08:

#43
Η αλήθεια είναι πωε δεν με βοήθησε ιδιαίτερα στο πρόβλημα μου αλλά ευχαρηστώ πολύ και μόνο που μπηκες στον κόπο!



Σημείωση: το παρόν ποστ προήλθε από το θέμα [split]Βοήθεια για το matlab

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 03-04-08 στις 18:59. Αιτία: Σημείωση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

io-io

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη io-io
H io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Μαθηματικός . Έχει γράψει 1,548 μηνύματα.

H io-io έγραψε στις 17:52, 03-04-08:

#44
Θα σε βοηθουσα περισσοτερο αν μου εξηγουσες ακριβως τι θες να κανεις.



Σημείωση: το παρόν ποστ προήλθε από το θέμα [split]Βοήθεια για το matlab

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 03-04-08 στις 18:59. Αιτία: Σημείωση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 18:09, 03-04-08:

#45
Γιατί δεν διαβάζεις από το matlab πως ακριβώς δουλεύει η εντολή "int"? Από ότι κατάλαβα θες να αναπτύξεις τον δικό σου κώδικα για να τα υπολογίζει τα ίδια ακριβώς πράγματα που υπολογίζει το "int" και να σου δίνει αποτέλεσμα...

>open int



Σημείωση: το παρόν ποστ προήλθε από το θέμα [split]Βοήθεια για το matlab

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 03-04-08 στις 19:00. Αιτία: Σημείωση
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

teo (Θοδωρής)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη teo
Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 426 μηνύματα.

O teo έγραψε στις 17:50, 17-04-08:

#46
Τωρα επειδη εγω δεν ξερω καθολου μα καθολου απο MatLab πως το λενε ρε παιδια ειμαι τουβλο θα ηθελα οποιος εχει την ορεξη και την καλη διαθεση να με βοηθηση να κανω ενα ερωτημα . Το ερωτημα μου ειναι να περιγραψω "τι υπολογιζει ο παρακατω κωδικας και ποιες ειναι οι συχνοτητες του σηματος"

ο κωδικας ειναι ο εξης:

[x,fs,dummy]=wavread('AMsignal.wav'); R=abs(fft(x)); R=R(1:length(x)/2); fr=[0:length(x)/2-1]./length(x).*fs; plot(fr,R); set(gca,'xlim',[100,400]); sound(x,fs); Επισης πως μπορω να βρω το φασμα των συχνοτητων σε ενα μουσικο σημα?

Το μουσικο κομματι ειναι το εξης:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip AMsignal.zip (5,2 KB, 78 αναγνώσεις)
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 17-04-08 στις 18:59. Αιτία: merge
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 22:52, 17-04-08:

#47
Και μια απλή ερώτηση από εδώ: σε ένα script θέλω να σχεδιάσω 2 διαφορετικά figures. Πώς μπορώ να το βάλω να τα φτιάχνει σε "χωριστά" figures, καθώς κάνει overwrite? Thanks!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 23:30, 17-04-08:

#48
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Και μια απλή ερώτηση από εδώ: σε ένα script θέλω να σχεδιάσω 2 διαφορετικά figures. Πώς μπορώ να το βάλω να τα φτιάχνει σε "χωριστά" figures, καθώς κάνει overwrite? Thanks!
Εννοείς να ανοίγεις δύο διαφορετικά παράθυρα; Αν ναι, πριν από κάθε plot/image κτλ άλλαζε τον αριθμό του figure.

π.χ.

x=[1 2 3 4 5]
figure(1)
plot(x)

y=[1 0 1 1 1 0 1 1 0 0 0 0 0 1]
figure(2)
plot(y)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 23:31, 17-04-08:

#49
Α, αυτό κάνει! Φχαριστώ, σου 'πα πόσο όμορφος είσαι σήμερα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 23:34, 17-04-08:

#50
χα! Πάντα είμαι όμορφος B)

Πάντως αν θες και τα δύο σε ένα παράθυρο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εντολή subplot (νομίζω πως λέγεται έτσι δλδ...)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους