Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,106 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,276 μηνύματα σε 74,663 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

MATLAB Projects: Μικρές και μεγάλες απορίες

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 23:37, 17-04-08:

#51
Yep, η subplot είναι. Απλά είχα βαρεθεί να πατάω συνέχεια pause για να βλέπω τα διάφορα γραφήματα.



Επίσης μπορώ να "σπάσω" το παράθυρο ώστε να βάλω αρκετά figures σε ένα νομίζω. Δεν λέω 4 γραφήματα σε ένα figure, λέω πολλά figures σε ένα παράθυρο. Από το figure editor γίνεται αυτό, αλλά εντολή που να το κάνει δεν έχω βρει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 15:47, 21-04-08:

#52



Πώς μπορώ να την κάνω plot χωρίς να μπάσω τις "for" μέσα;
Πχ στο t=-3:0.01:3
και για n=-50:50

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 16:00, 21-04-08:

#53
Δε σε πιάνω.
Δε θα χρειαστεί να φτιαξεις ενα διανυσμα που θα περιεχει εκει τις τιμες για κάθε t;
Οπότε θα χρειαστούν οι for.Εκτος κι αν υπαρχει νιντζα τροπος που δεν τον εχω δει ποτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 16:31, 21-04-08:

#54
Αυτή ορίζεται μέσω αθροίσματος σειράς γι' αυτό είναι περίεργη.
Πχ για να σχεδιάσω την στο-20:20 θα έγραφα:


t=-20:20; plot(t, cos(t.^2)) Που δεν θέλει for!
Κάτι παρόμοιο ψάχνω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 17:17, 21-04-08:

#55
Αρχική Δημοσίευση από moi



Πώς μπορώ να την κάνω plot χωρίς να μπάσω τις "for" μέσα;
Πχ στο t=-10:0.01:10
και για n=-50:50
Πολύ πρόχειρα, νομίζω ότι το παρακάτω κομμάτι κάνει τη δουλειά που θέλω:
(άλλαξα τα όρια του t, by the way, σε σχέση με το προηγούμενο post).



n=-50:50; vector=[]; for t=-10:0.01:10 vector=[vector, sum(exp(-(t-3*n).^2))]; end plot(-10:0.01:10, vector) Χωρίς την for παίζει; Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι παίζει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

biomixanos

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη biomixanos
Ο biomixanos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 2 μηνύματα.

O biomixanos έγραψε στις 02:00, 21-05-08:

#56
Παιδιά έχω ένα πρόβλημα........
Έχω εργασία matlab να φτιάξω σκακιέρα μόνο με αλογάκι που να πηγαίνει σε όλες τις θέσεις χωρίς να ξαναπερνάει από τις ίδιες..........
plz HELP................. Ή αν ξέρετε κανένα site που μπορεί να βοηθήσει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος : 21-05-08 στις 08:22. Αιτία: Απαγορεύονται τα greeklish.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Franky5465 (Γιώργος)

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Franky5465
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 37 μηνύματα.

O Franky5465 έγραψε στις 11:24, 21-05-08:

#57
μία "χαζή" και πρόχειρη ιδέα που μου ήρθε είναι η εξής
να δημιουργήσεις ένα μητρώο 8*8 από μηδενικά
εκεί που θα ξεκινήσεις να τοποθετήσεις τον αριθμό 1
να κάνεις τυχαία μία κίνηση και να βάλεις εκεί τον 2 κλπ ( ή μπορείς να βάλεις άλλου είδους σήμανση)
όταν δεν μπορείς να κάνεις καθόλου κινήσεις από το τετράγωνο σου θα ελέγχεις όλο τον πίνακα για μηδενικά
αν υπάρχουν τότε είσαι λάθος
σε αυτή την περίπτωση γύρνα προς τα πίσω και δοκίμασε και τις υπόλοιπες κινήσεις και επανέλαβε
ελπίζω να βοήθησα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

biomixanos

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη biomixanos
Ο biomixanos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 2 μηνύματα.

O biomixanos έγραψε στις 19:18, 21-05-08:

#58
ευχαριστω
ευχαριστω αλλα αυτο το ηξερα ηδη θεωριτικα..........
πρακτικα τωρα εχω κολλησει στο πως να του εισαγω τις πιθανες κινησεις που
μπορει να κανει..............
το αλογο μονο πρεπει να κανει τισ τυχαιες κινησεις οχι εγω
εγω απλως του δινω τις διαστασεις της σκακιερας.......
και το προγραμμα πρεπει να εκτεληται μονο του μεχρι να πατησει ολα τα
τετραγωνα .Αυτο θελω..............
Ελπιζω να σας κατεβει καμια καλη ιδεα.......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Franky5465 (Γιώργος)

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Franky5465
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 37 μηνύματα.

O Franky5465 έγραψε στις 21:21, 21-05-08:

#59
αν τελικά θες να ακολουθήσεις την παραπάνω λύση τότε με κάποιο τρόπο πρέπει να θυμάσαι τι κινήσεις έχεις κάνει (οι οποίες είναι 8 και μπορείς να τις κάνεις διαδοχικά κάθε φορά)
τώρα την "μνήμη" μπορείς να την κάνεις με πολλούς τρόπους
πχ με επιπλέον μητρώο που θα σου δείχνει τι έχει μείνει
ή ακόμα και με αναδρομική κλήση συνάρτησης
δεν ξέρω ίσως σκέφτομαι πολύ C αλλά δεν μου φαίνεται πολύ δύσκολο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

BadGuy (Νίκος)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη BadGuy
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών . Έχει γράψει 133 μηνύματα.

O BadGuy έγραψε στις 01:08, 24-05-08:

#60
Μια ιδέα για τις κινήσεις του αλόγου ίσως να είναι η rand().H rand() στη Matlab δίνει τιμές μεταξύ 0 και 1.Μπορείς να χωρίσεις το διάστημα [0,1] σε 8 μέρη(τόσες είναι οι δυνατές κινήσεις του αλόγου όταν βρίσκεται σε ένα τετράγωνο) και ανάλογα με την τιμή που σου δίνει η rand() να κάνεις και την κίνηση.Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και καλύτερη λύση αλλά τέτοια ώρα αυτό μου ήρθε.Για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαστε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 18:48, 06-11-08:

#61
Χαζή ερώτηση αλλά πώς στο καλό μπορώ να πω στην bode συνάρτηση να μου βγάλει μόνο το πλάτος κι όχι τη φάση;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hatzlef

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη hatzlef
Ο hatzlef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

O hatzlef έγραψε στις 13:59, 26-11-08:

#62
Αν μπορεί ας βοηθήσει κάποιος ρε παιδιά.
Έχω κάποιους πίνακες στην Matlab, οι οποίοι όμως δεν είναι έτοιμοι αλλά γίνονται δυναμικά.
Και αφού γίνουν και κάθε φορά αποθηκεύονται με το ίδιο όνομα, μετά θέλω να φτιάξω έναν πίνακα ο οποίος να είναι όλοι αυτοί ο ένας κάτω από τον άλλον. Παράδειγμα, αυτοί που φτιάχνονται δυναμικά είναι 5 πίνακες διαστάσεων 5*3. Στο τέλος θέλω να έχω έναν πίνακα 25*3.. HELP

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος : 26-11-08 στις 14:05. Αιτία: Απαγορεύονται τα greeklish. :)
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 14:08, 26-11-08:

#63
Αν έχεις πίνακες A, B, C όλοι 5χ3 τότε:

D = [A; B; C]; Και θα είναι 25χ3.
Έτσι τους ενώνεις κατακόρυφα. Οι A, B, C πρέπει να έχουν ίδιο αριθμό στυλών εδώ.

Εάν θέλεις οριζόντια γράφεις:

E = [A, B, C]; Και ο E θα είναι 5x9. Οι A, B, C πρέπει να έχουν ίδιο αριθμό γραμμών εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kalypso (lily allen)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kalypso
H lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,764 μηνύματα.

H kalypso έγραψε στις 16:40, 22-01-09:

#64
Ηλεκτρολόγοι (και μη) τα φώτα σας. Επειδή έχω κολλήσει άσχημα, ήθελα να ρωτήσω μήπως έχετε καμία ιδέα για το ποιος είναι ο κώδικας της Matlab για τη συνάρτηση μεταφοράς ενός ελεγκτή τύπου lead lag.
Αλλά δεν θέλω οποιαδήποτε συνάρτηση μεταφοράς, δηλαδή καμία από αυτή τη σελίδα ας πούμε, δεν μου κάνει- και εδώ είναι το πρόβλημα.
Το χρειάζομαι για μία εργασία στην οποία πρέπει να αναπτύξω ένα σύστημα ελέγχου, χρησιμοποιώντας διάφορους ελεγκτές, μέχρις ότου βρω εκείνον που θα μου καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται. Μέχρι στιγμής έχω χρησιμοποιήσει ελεγκτή τύπου P, μετά τύπου PI και στη συνέχεια PID. Και πάλι χρειάζονται διορθώσεις στα διαγράμματα Bode μου, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσω τέταρτο ελεγκτή (τον PLL).
Επειδή κάθε ελεγκτής μου έχει κάνει διόρθωση πάνω σε κάτι, το πρόγραμμα Matlab που γράφω, το τελικό, θα έχει στοιχεία από όλους τους- επομένως θέλω έναν τύπο για τη συνάρτηση μεταφοράς του lead lag που να εμπεριέχει τις μεταβλητές kc, ti και td τω τριών προηγούμενων.

help :S


οποιαδήποτε ιδέα είναι καλοδεχούμενη
έχω ψάξει σε ό,τι βιβλίο και σημείωση είχα στα χέρια μ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 18:43, 24-01-09:

#65
Εγώ θα χρησιμοποιούσα Simulink, θα βγάλεις πολύ πιο εύκολα την εργασία.
Αυτό είναι το PLL που λες;

Χρησιμοποιείς Simulink ή το πας με κώδικα;
(Και πρέπει να γίνει υποχρεωτικά με κώδικα η δουλειά; )

Ps: εάν έβλεπα και εκφώνηση θα με βοηθούσε να καταλάβω περίπου τι ζητάς

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kalypso (lily allen)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kalypso
H lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,764 μηνύματα.

H kalypso έγραψε στις 19:01, 24-01-09:

#66
Θέλει και κώδικα και Simulink.
Κάνω πρώτα τον κώδικα και τις δοκιμές στις μεταβλητές για να μου βγουν σωστά τα διαγράμματα και στο τέλος θα κάνω το Simulink, αφού τα βρω όλα και είναι οκ.

Και μετά θα πρέπει να επαναλάβω όολη τη διαδικασία για να τα βρω ΚΑΙ με μεθόδους μοντέρνου ελέγχου. kill me please

Τσου, το PLL είναι ελεγκτής lead lag- τον βρήκα τον τύπο finally.
Βιβλίο Κρικέλη, σελίδα 7-12
(εγώ έψαχνα από 8-1 και περα, πού να φανταστώ ότι είναι πριν από όοολους τους άλλους ελεγκτές, που έχω χρησιμοποιήσει πριν από αυτόν! :X)

Ευχαριστώ Ζωωρζζζ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kalypso (lily allen)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kalypso
H lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,764 μηνύματα.

H kalypso έγραψε στις 01:19, 29-01-09:

#67
Αρχική Δημοσίευση από kalypso
Ηλεκτρολόγοι (και μη) τα φώτα σας. Επειδή έχω κολλήσει άσχημα, ήθελα να ρωτήσω μήπως έχετε καμία ιδέα για το ποιος είναι ο κώδικας της Matlab για τη συνάρτηση μεταφοράς ενός ελεγκτή τύπου lead lag.
Αλλά δεν θέλω οποιαδήποτε συνάρτηση μεταφοράς, δηλαδή καμία από αυτή τη σελίδα ας πούμε, δεν μου κάνει- και εδώ είναι το πρόβλημα.
Το χρειάζομαι για μία εργασία στην οποία πρέπει να αναπτύξω ένα σύστημα ελέγχου, χρησιμοποιώντας διάφορους ελεγκτές, μέχρις ότου βρω εκείνον που θα μου καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται. Μέχρι στιγμής έχω χρησιμοποιήσει ελεγκτή τύπου P, μετά τύπου PI και στη συνέχεια PID. Και πάλι χρειάζονται διορθώσεις στα διαγράμματα Bode μου, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσω τέταρτο ελεγκτή (τον PLL).
Επειδή κάθε ελεγκτής μου έχει κάνει διόρθωση πάνω σε κάτι, το πρόγραμμα Matlab που γράφω, το τελικό, θα έχει στοιχεία από όλους τους- επομένως θέλω έναν τύπο για τη συνάρτηση μεταφοράς του lead lag που να εμπεριέχει τις μεταβλητές kc, ti και td τω τριών προηγούμενων.

help :S


οποιαδήποτε ιδέα είναι καλοδεχούμενη
έχω ψάξει σε ό,τι βιβλίο και σημείωση είχα στα χέρια μ...
Ααα ας γράψω και την απάντηση, τώρα που το θυμήθηκα- μήπως το χρειαστεί κανένας άλλος στο μέλλον (τον λυπάμαι από τώρα, αυτό το μάθημα είναι αίσχοζ )

Η απάντηση λοιπόν (σε κώδικα Matlab) είναι το εξής μικρό πραγματάκι
kll=tf([tp 1],[ty 1])
και αυτό το πραγματάκι δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τους άλλους ελεγκτές, καθώς δρα εντελώς ανεξάρτητα.
(αν μας τα χε πει και στο μάθημα θα ήταν σουπερ ντούπερ τέλεια και δε θα ψαχνόμουν τόσες μέρες! γκρρρ :p)


Περιττό δε να σας πω ότι ο συγκεκριμένος ελεγκτής δεν κάνει τίποτα και ότι τσάμπα τον χρησιμοποίησα- να γράψω λέει στην εργασία μου ότι τον έβαλα και δεν έκανε τίποτα! λολζ :X

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

p11688

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη p11688
Ο p11688 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών . Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

O p11688 έγραψε στις 22:42, 10-02-09:

#68
Παραθέτω μια εργασιούλα που έχουμε αναλάβει μήπως κάποιος μπορεί να μας βοηθήσει.Ότι γνωρίζει και μπορεί να ασχοληθεί λίγο παραπάνω ας μας το πει.



(A) Υλοποιείστε συνάρτηση γέννησης συνόλων εκπαίδευσης για δύο κλάσεις,
σύμφωνα με τις ακόλουθες προδιαγραφές: κάθε σύνολο εκπαίδευσης αποτελείται
από διανύσματα δύο χαρακτηριστικών που είναι μεταξύ τους στατιστικώς ανεξάρτη-
τα και κάθε χαρακτηριστικό ακολουθεί την κανονική κατανομή. Οι τέσσερις μέσες
τιμές και οι τέσσερις τιμές διασποράς δίνονται ως ορίσματα εισόδου της συνάρτη-
σης. Επιπλέον, η συνάρτηση δέχεται είσοδο το πλήθος των σημείων για την κάθε
κλάση, έστω M1 και M2.
Η συνάρτηση επιστρέφει δύο πίνακες, διαστάσεων 3 × M1 και 3 × M2, όπου οι
δύο πρώτες γραμμές αφορούν τις τιμές των χαρακτηριστικών και η τρίτη γραμμή
την ετικέτα (label) της κλάσης, δηλαδή 1 για την πρώτη κλάση και 2 για τη δεύ-
τερη. Καλέστε τη συνάρτηση για N11(2, 1),N12(2, 1),N21(4, 2),N22(4, 2) (όπου
Nik είναι η κανονική κατανομή για το k−οστό χαρακτηριστικό της i−οστής κλά-
σης). Σχεδιάστε τα προκύπτοντα σύνολα εκπαίδευσης ως σημεία στο καρτεσιανό
επίπεδο. Θεωρείστε ότι τα σημεία της πρώτης κλάσης αποδίδονται με το χαρακτήρα
+ και της δεύτερης με το χαρακτήρα o.
Σημείωση: σχετικές συναρτήσεις στο Matlab είναι οι randn και mvnrnd.
(B) Κατασκευάστε συνάρτηση που υλοποιεί τον Bayesian ταξινομητή όταν οι
κλάσεις υπακούουν στις προδιαγραφές του θέματος (Α). Η συνάρτηση θα δέχεται
είσοδο και τις a priori πιθανότητες των δύο κλάσεων. Θα επιστρέφει τιμή 1 ή 2,
ανάλογα με την κλάση στην οποία ταξινομείται το προς αναγνώριση διάνυσμα.
Στη συνέχεια, αξοποιείστε τη συνάρτηση του ταξινομητή για να σχεδιάσετε τις
περιοχές απόφασης (decision regions) για τις δύο κλάσεις. Για να το επιτύχετε,
θεωρείστε ότι οι κλάσεις σχεδιάζονται στο καρτεσιανό επίπεδο (όπως στο θέμα
Α) και δειγματοληπτείστε τους άξονες x1 και x2 με βήμα 0.01 για 0 x1 6,
0 x2 6. Δώστε είσοδο κάθε προκύπτον σημείο στον Bayesian ταξινομητή. Αν
ο ταξινομητής επιστρέψει 1, σχεδιάστε + στο αντίστοιχο σημείο, αλλιώς σχεδιάστε
o.
Για να παρουσιάσετε τα αποτελέσματα, σχεδιάστε τις περιοχές απόφασης για
N11(2, 1),N12(2, 2),N21(4, 1),N22(4, 2) και a priori ισοπίθανες κλάσεις. Να επαναλά-
βετε το πείραμα όταν οι εκ των προτέρων πιθανότητες είναι 1/4 και 3/4.
Σημείωση: σχετική συνάρτήση στο Matlab είναι η normpdf και η mvnpdf.
(G) Εστω ο πρακάτω αλγόριθμος ταξινόμησης για πρόβλημα δύο κλάσεων,
όπου τα διανύσματα χαρακτηρηστικών είναι διδιάστατα:
1. Υπολογείστε τις ευκλείδειες αποστάσεις του προς ταξινόμηση διανύσματος
x με όλα τα διανύσματα στο σύνολο εκπάιδευσης της πρώτης κλάσης.
2. Υπολογείστε τις ευκλείδειες αποστάσεις του προς ταξινόμηση διανύσματος
x με όλα τα διανύσματα στο σύνολο εκπάιδευσης της δεύτερης κλάσης.
3. Ταξινομείστε τις παραπάνω ευκλείδειες αποστάσεις κατά αύξοντα τρόπο (συμ-
μετέχουν και οι δύο κλάσεις στην ταξινόμηση).
4. ΄Εστω περιττός ακέραιος k, π.χ., k = 3. Μετά την ταξινόμηση μετρήστε στις
k μικρότερες ευκλείδειες αποστάσεις, πόσες προέρχονται από την πρώτη και
πόσες από τη δεύτερη κλάση. Το διάνυσμα ταξινομείται στην κλάση με τις
περισσότερες εμφανίσεις.
Ο παραπάνω αλγόριθμος ταξινόμησης είναι γνωστός και ως αλγόριθμος των
k-πλησιέστερων γειτόνων (k-nearest neighbors). Καλείστε να δώσετε υλοποίηση
του αλγορίθμου αυτού. Το k θα είναι παράμετρος εισόδου της συνάρτησης, όπως
και το προς ταξινόμηση διάνυσμα και τα δύο σύνολα εκπαίδευσης. Παρουσιάστε
αποτελέσματα για σύνολα εκπαίδευσης και άγνωστα διανύσματα της επιλογής σας,
για k = 3 και k = 5.
Σημείωση: δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση knnclassify του Matlab.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 11-02-09 στις 02:07. Αιτία: greeklish
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

perastikos1

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη perastikos1
Ο perastikos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 36 ετών . Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

O perastikos1 έγραψε στις 18:00, 05-09-09:

#69
καλησπέρα παιδιά
έχει ασχοληθεί κανείς με το Nim game?
έχω φτιάξει κώδικα για c αλλά από matlab δεν γνωρίζω και πολλά

μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

η μεθοδολογία είναι η εξής :
έχουμε τρία διανύσματα, το πρώτο με 2 παραμέτρους, το δεύτερο με 3 και το τρίτο με 4 ( συνολικά 9 )
στην αρχή θα φεύγουν τυχαία 3 παράμετροι διανυσμάτων με την συνάρτηση rand και έπειτα ο χρήστης θα δίνει επιλογές μεχρι να τελειώσει το παιχνίδι

αν έχει κάποιος μια λύση θα ήμουν ευγνώμων
ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Lina_Kou

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Lina_Kou
H Lina_Kou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών . Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

H Lina_Kou έγραψε στις 13:06, 20-03-11:

#70
Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω το matlab για να τρέξω κώδικα.... Είναι επείγον γιατί παραδίδω πτυχιακήκαι πρέπει να προλάβω την ορκομωσία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fockos : 20-03-11 στις 13:11. Αιτία: Κεφαλαία
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fockos
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,375 μηνύματα.

O fockos έγραψε στις 13:24, 20-03-11:

#71
Αν θελεις να το αγοράσεις από εδώ http://www.mathworks.com/store/productIndexLink.do



Aντιστοιχο οpen source τζαμπέ πρόγραμμα είναι το Octave. Δεν ξέρω τις διαφορές έχουν καθώς δεν ξέρω κανένα από δυο πρόγραμματα αλλά όλοι οι linuxades χρησιμοποιούν το octave αντί για matlab.

Στο παρακάτω link έχει μια online version του matlab
http://artspb.com/matlab/index.php?user=msg.txt

και αυτό
http://www.matlab-online.com/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fockos : 20-03-11 στις 13:35.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Valder (Λυκούργος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Valder
Ο Λυκούργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 3,291 μηνύματα.

O Valder απορροφημένος στο επίχρυσο τουλάτε του έγραψε στις 13:26, 20-03-11:

#72
Βοηθήστε την κοπέλα αλλά μόνο όπως προβλέπουν οι όροι χρήσης. Δηλαδή πείτε της που μπορεί να αγοράσει ή να προμηθευτεί με ακαδημαϊκή άδεια αν υπάρχει, το πρόγραμμα.

Τα κατεβάσματα και τα συναφή παράνομα παρακαλώ αφήστε τα εκτός του θέματος. Υποτίθεται ότι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης (tsarachaf).

Το λέω τώρα, για να προνοήσετε οι απαντήσεις σας να είναι εντός ορίων ώστε να διατηρηθεί το θέμα ανοιχτό και έτσι να βοηθηθεί η κοπέλα περισσότερο.

Δεσποινίς, κοιτάξτε και στη σχολή σας μήπως σας το προμηθεύει το εργαστήριο πληροφορικής σας, με ακαδημαϊκή άδεια. Που σπουδάζετε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

tsarachaf (Allah 1/3 MEΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη tsarachaf
Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,215 μηνύματα.

O tsarachaf Do not :/ έγραψε στις 13:33, 20-03-11:

#73
Μην μας μαλώνετε αγαπητέ... Δεν είχαμε σκοπό να πούμε και από που τα κατεβάσαμε και να χαλάσουμε το θέμα...


Επίσης, μπορεί να δοκιμάσει να δουλέψει και στους υπολογιστές της σχολής της, αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα...(εμάς μας αφήνουν πάντως)
Αν και θα έχει ένα θέμα με τον χρόνο η αλήθεια είναι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Valder (Λυκούργος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Valder
Ο Λυκούργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 3,291 μηνύματα.

O Valder απορροφημένος στο επίχρυσο τουλάτε του έγραψε στις 13:40, 20-03-11:

#74
Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Μην μας μαλώνετε αγαπητέ... Δεν είχαμε σκοπό να πούμε και από που τα κατεβάσαμε και να χαλάσουμε το θέμα...


Επίσης, μπορεί να δοκιμάσει να δουλέψει και στους υπολογιστές της σχολής της, αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα...(εμάς μας αφήνουν πάντως)
Αν και θα έχει ένα θέμα με τον χρόνο η αλήθεια είναι...
Δε σε μαλώνω. Λίγο spanking σου ρίχνω να στρώσεις!

ΥΓ: Πτυχιακή και εργαστήριο; Κατορθωτό, αλλά τρελό σαν ιδέα. Θα ρωτήσω μήπως βρω που δίνουν ακαδημαϊκή άδεια να το βάλει στο λαπτοπ της να τελειώνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Dark_kronos
Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.

O Dark_kronos Όλα είναι ψεύτικα έγραψε στις 22:25, 01-04-13:

#75
Εχει παραμεινει κανεις που ασχολειτε; Εχω 2 μικρες ερωτησεις, η μια μαλλον δεν ειναι για εδω, αλλα ελπιζω να ψαρεψω κανεναν καμμενο...

Λοιπον, εχω μια ασκηση που εχει να κανει με τον μετασχιματισμο fourier, τον κωδικα τον εχω γραψει και ειναι ο εξης

>> A=1;
f=10;
T=3.4;
t=0:T:10000*T;
y=A*sin(2*pi*f*t);
plot (t,y)
x=fft(y);
x=(abs(x)).^2;
semilogy (x)
axis ([0 20 0 100])

Η απορεια μου ειναι σχετικα με το semilogy, οι αξονες του τι αντιπροσωπευουν; (ωστε να ξερω αν εχω βαλει λαθος τα νουμερα στο axis)
Στο λιγο πιο ασχετο τωρα... Μια ερωτηση στην ασκηση ειναι "5. Τι παρατηρείτε σχετικά με το φάσμα του σήματος;" . Δεν καταλαβενω καν τι ενοει... :p Κανεις που εχει καμια ιδεα τι μπορει να ενοει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 21:54, 03-03-14:

#76
καλησπερα παιδια

Προσπαθω να κανω ενα απλο plot με 3 σημεια αλλα δεν καταφερνω να ικανοποιουνται ταυτοχρονα ολα τα παρακατω:

ολα στο ιδιο figure
label πανω απο καθε σημειο
οι αξονες να ειναι ευρεις και να μην τρωνε σημειο


υποθετω οτι θα ειναι αστειο αλλα μεχρι τωρα χρησιμοποιωντας plot ή scatter δεν εχω καταφερει το επιθυμιτο, παιζει καμοια βοηθεια ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

thomas l. (ΘΩΜΑΣ)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη thomas l.
Ο ΘΩΜΑΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,330 μηνύματα.

O thomas l. έγραψε στις 21:59, 03-03-14:

#77
Αρχική Δημοσίευση από g1wrg0s
καλησπερα παιδια

Προσπαθω να κανω ενα απλο plot με 3 σημεια αλλα δεν καταφερνω να ικανοποιουνται ταυτοχρονα ολα τα παρακατω:

ολα στο ιδιο figure
label πανω απο καθε σημειο
οι αξονες να ειναι ευρεις και να μην τρωνε σημειο


υποθετω οτι θα ειναι αστειο αλλα μεχρι τωρα χρησιμοποιωντας plot ή scatter δεν εχω καταφερει το επιθυμιτο, παιζει καμοια βοηθεια ;
με hold on δοκιμασες;;;
αν θυμαμαι καλα ετσι γινεται (απο το 1ο εξαμηνο εχω να ασχοληθω )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 22:07, 03-03-14:

#78
hold on and axis([xmin xmax ...]) βοηθανε για τη δουλεια που θελω. Δε μπορω να βαλω και τα τρια μαζι και να φαινονται εδιακριτα, ακομα και με grid

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους