Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,106 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,266 μηνύματα σε 74,663 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Πόλεμος και ιμπεριαλισμός στην Ελλάδα

Alejandro Papas (Alive in Illusion)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Alejandro Papas
Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Ηθοποιός . Έχει γράψει 2,642 μηνύματα.

O Alejandro Papas Roses in a glass dead and wilted... έγραψε στις 04:52, 06-06-12:

#1
Γράφτηκε: Μάϊος 1941
Επανεκδόθηκε:Σύνδεσμος "Παντελής Πουλιόπουλος", Αθήνα 1997
Online Έκδοση: Ελληνικό Αρχείο Παντελή Πουλιόπουλου, Μάης 2003
HTML Markup: Αντώνης Μεγρέμης για το Αρχείο των Μαρξιστών στο Internet, 2003

...Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός, μετά τη γαλλική κατάρρευση, κυ#ριάρχησε στρατιωτικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η απόλυτη ανάγκη του να καταχτήσει σε σύντομο διάστημα έναν περίγυρο για πρώτες ΰλες, αγροτικά εφόδια καί αγορές έξω από τα όρια της σημερινής γερμανο-κρατούμενης Ευρώπης, κάνει τη σύρραξη με τους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές στην Αφρική, στην Ασία, στους ωκεανούς καί τους αι#θέρες μια πάλη «Ολοκληρωτική» ζωής ή θανάτου.

Η στρατιωτική αδυναμία του ιταλικού ιμπεριαλισμού του στοίχισε όλη την ανατολική αφρικανική του αυτοκρατορία, σοβαρές ήττες στην ξηρά και στη θάλασσα, και τον έκαμε εξάρτημα της Γερμανίας...

Οι διαδοχικές φάσεις του πολέμου, ιδίως από το Μάη του 1940, μόλο που δεν κερδήθηκαν όλες από τη Γερμανία, έχουνε φέρει ξαφνικά τη βρεττανική αυτοκρατορία δυο φορές σε κίνδυνο (1940: γαλλική κατάρρευση, 1941: η συνεχιζόμενη ακόμα εξόρμηση προς την Αίγυπτο από τη Λιβύη και τη Μεσόγειο, η μάχη του Ατλαντικού και της Μεσογείου). Η δύναμη αντίστασης, η ικανότητα πολεμικής αναπροσαρμογής και προπάντων οι υλικοί πόροι του αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού αποδείχτηκαν ανώτεροι από τις προβλέψεις του γερμανικού στρατηγείου. Ο χρόνος δε δουλέυει για το Χίτλερ. Γι' αυτό και τούτος σπεύδει να επιδιώξει στο συντομότερο χρονικό διάστημα μια τελειωτική πολεμική εκκαθάριση με τον αντίπαλο του ξοδεύοντας αφειδώλευτα το έμψυχο και άψυχο υλικό του στις τολμηρότερες επιθέσεις.

Προοπτικές του πολέμου

Η πιθανότητα για "αναδιοργάνωση" οικονομική και πολιτική της ευρωπαϊκής ηπείρου από το γερμανικό χρηματιστικό κεφάλαιο με βάση τη "νέα τάξη" του εθνικοσοσιαλισμού είναι φτηνή προπαγάνδα του Γκέμπελς και φλυαρία καταπτοημένων μικροαστών. Η Ευρώπη είναι σήμερα ένα τεράστιο οπλοστάσιο και πολιορκούμενο φρούριο στα χέρια ενός σιδερόφραχτου ιμπεριαλισμού, μια βάση στην πολεμική του εξόρμηση για τη διαδοχή του βρετανικού ιμπεριαλισμού στην παγκόσμια ηγεμονία. Ενδεχόμενη αποτυχία του Χίτλερ στις εξωευρωπαϊκές εκστρατευτικές του επιχειρήσεις θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην έκρηξη του ηφαιστείου οικονομικών, κοινωνικών και εθνικών αντιφάσεων που 'χουν συσσωρεύσει οι ως τώρα επιτυχίες του εθνικοσοσιαλισμού στη γηραιά ήπειρο. Αντίθετα, αν o γερμανικός ιμπεριαλισμός μπορούσε να βάλει γερά το πόδι του στις προσβάσεις της Αφρικής καi της Ασίας, o πόλεμος θα 'μπαινε σε νέες ακόμα οξύτερες φάσεις στις δυο αυτές ηπείρους και στους ωκεανούς με την επέμβαση και του Γιαπωνέζου συνεταίρου του Άξονα. Και τότε καμιά γωνιά του κόσμου, παλαιού και νέου, μητροπολιτικού καί αποικιακού, δε θα 'μενε έξω από τον κυκεώνα του οικονομικού ολέθρου και των κοινωνικών ανασταστώσεων. Το κίνημα της κοινωνικής επανάστασης και το συμμαχικό του της αποικιακής εξέγερσης, που θα τερμάτιζαν αυτό τον πόλεμο, θα αγκάλιαζαν ασύγκριτα πλατύτερες μάζες των καταπιεζομένων της υφηλίου από όσες το ανάλογο κίνημα του προηγούμενου παγκόσμιου πολέμου...

Η ιμπεριαλιστική απάτη για τους σκοπούς του πολέμου

Η Κοινωνία των Εθνών στάθηκε σ' όλα της τα χρόνια "κοινωνία των ληστών" που υπερασπίζοντας τη λεία τους από τον πρώτο πόλεμο ετοιμάσανε το σημερινό με τη δημοκρατική-πατσιφιστική απάτη, βοηθημένοι σ' αυτήν από τη διεθνή σοσιαλδημοκρατία, από τη σταλινική διπλωματία με τον "αντιφασιστικό" προσανατολισμό της ως τα 1939 και από τους σοσιαλσωβινιστές πράχτορές τους.

Η αιματηρή αποκάλυψη της απάτης εκείνης φτάνει για να δείξει στους λαούς την αληθινή σημασία που 'χουνε και οι τωρινές υποσχέσεις των Τσώρτσιλ, Ρούσβελτ και των σταλινοσοσιαλιστών λακέδων τους για "δημοκρατικές", "φιλεργατικές" και "αντιφασιστικές" ομοσπονδίες αύριο, για αιώνια ειρήνη κλπ. Σκοπός του αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι μια νέα ευρύτερη Κοινωνία των Ληστών, με περισσότερο ή λιγότερο ξεφτισμένο δημοκρατικό διάκοσμο, για το φύλαγμα της αναμενόμενης λείας του πολέμου και για την αποτελεσματικότερη κατάπνιξη της εξέγερσης των προλεταριακών και αποικιακών σκλάβων του καπιταλισμού σ' όλο τον κόσμο. Η "νέα οργάνωση" του κόσμου από τους Άγγλους και Αμερικάνους καπιταλιστές δε θα είταν άλλο τίποτε από μια ανάπαυλα προσωρινή ίσαμε τη νέα παγκόσμια σύρραξη ανάμεσα στους κυρίαρχους του κόσμου. Το ίδιο και μια υποθετική παγκόσμια ηγεμονία από το γερμανικό και ιαπωνικό ιμπεριαλισμό θα άνοιγε για τους λαούς του κόσμου ένα καινούργιο μεσαίωνα κάτω από το ζυγό ωμής καταδυνάστευσης και αχαλίνωτης εκμετάλλευσης των εργαζομένων του κόσμου που θα τη διακόπτανε μόνο νέοι επίσης πολεμικοί σπασμοί ανάμεσα στους νέους κοσμοκράτορες.

Το καθεστώς της καπιταλιστικής κυριαρχίας είναι ανίκανο να ξεπεράσει τις εσωτερικές αντιφάσεις, κοινωνικές και διεθνείς, που ίσα - ίσα τις αναπαράγει σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα κατά το τελευταίο στάδιο της ιμπεριαλιστικής του παρακμής. Η κατάλυση του καθεστώτος αυτού έγινε αναπότρεπτη ιστορική ανάγκη για τη σωτηρία της ανθρωπότητας από το ξανακύλημα στη βαρβαρότητα και την πρόοδο της. Την ειρηνική συνεργασία και αδέλφωση των λαών του κόσμου πάνω από εθνικά, ηπειρωτικά και φυλετικά σύνορα, και τη λογική οργάνωση της παγκόσμιας οικονομίας μόνο η σοσιαλιστική επανάσταση είναι ικανή να τις πραγματοποιήσει. Η εποχή της επανάστασης αυτής άνοιξε με τον πρώτο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ο τωρινός είναι ένας ρόγχος της αγωνίας του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Η μετατροπή του πολέμου αυτού σε εμφύλιο για την εγκαθίδρυση των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης και της Παγκόσμιας Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας είναι ο κεντρικός σκοπός που μπαίνει στην ημερήσια διάταξη του ιστορικού κινήματος των εργαζομένων και δυναστευομένων όλου του κόσμου με επικεφαλής την τάξη του έπαναστατικοϋ προλεταριάτου. Η "λύση" που 'δωσε ο εθνικοσοσιαλισμός στο εθνικό ζήτημα για μια σειρά χώρες με το καφτό σίδερο της πολεμικής κατάχτησης είτε είναι εξανδραποδισμός με τη μέθοδο του βίαιου ξερριζώματος των πληθυσμών (ανταλλαγές στη Βαλτική και στην Πολωνία) είτε είναι νέα υποδούλωση εκατομμυρίων αλλοεθνών για τους πρόχειρους πολεμικούς σκοπούς των ιμπεριαλιστών του Άξονα με βίαιες προσαρτήσεις, ψευτοανεξάρτητα κράτη - μαριονέτες κατά το σύστημα των Βερσαλλιών και υπαγωγή περισσοτέρων από πριν εκατομμυρίων εργατοαγροτικών μαζών κάτω από τον εξεθνιστικό και απομυζητικό οδοστρωτήρα των Γερμανών, Ούγγρων, Ιταλών, Βουλγάρων ιμπεριαλιστών συμμοριτών (Τσεχοσλοβακία, Πολωνία, Τρανσυλβανία, Κροατία, Δαλματία, Αλβανία, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο). Η κατάσταση αυτή, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το αρκετά περίπλοκο εθνικό ζήτημα στην Ευρώπη, διατηρείται μόνο με το αίμα και την τρομοκρατία, και προσθέτει και άλλες εκρηκτικές ύλες κάτω από τα πόδια των νέων ηγεμόνων της Ευρώπης. Η ίδια κατάσταση δείχνει σε μικρογραφία ποια τύχη περιμένει και τους αποικιακούς λαούς του κόσμου αν το σημερινό τους ζυγό τόνε διαδεχότανε ο ζυγός του Άξονα.

Η 4η Διεθνής

Η 2η και 3η Διεθνής προδώσανε την υπόθεση του σοσιαλισμού, κυλισμένες στο βούρκο του σοσιαλεθνικισμού και στάθηκαν από τους κυριότερους βοηθούς στην ιδεολογική προετοιμασία και τη διεξαγωγή του νέου πολέμου. Για μια σειρά χρόνια με την εθνικιστική προπαγάνδα του "αντιφασιστικού" πολέμου και την πολιτική της ταξικής συνεργασίας (Λαϊκά Μέτωπα) τα κόμματα τους έκαναν το παν για να ευνουχίσουνε και να διαφθείρουνε τη συνείδηση του παγκόσμιου προλεταριάτου.

Ο κεντρισμός της 2ης Διεθνούς, το λεγόμενο τώρα "Μαρξιστικό Κέντρο", πατροπαράδοτος βοηθός των σοσιαλπροδοτών στη σύγχυση και τον ευνουχισμό των μαζών, συνεχίζει και σήμερα το ρόλο του με την πατσιφιστική, διφορούμενη και δισταχτική στάση του απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και με την καιροσκοπική του θέση απέναντι στη σοβιετική γραφειοκρατία. Η πρόσφατη επέμβαση του Ανεξάρτητου Έργατικού Κόμματος στη Βουλή των Κοινοτήτων έδειξε ότι οι κεντριστές γίνονται και πάλι, όπως στα 1914-1918, με την πατσιφιστική τους φλυαρία φραγμός στην επαναστατικοποίηση του προλεταριάτου όταν αυτό αρχίζει να απαλλάσσεται με την αιματηρή του πείρα από τις αυταπάτες του εθνικισμού και του σοσιαλσωβινισμού. Η πιο αποφασιστική πάλη κατά των κεντριστών βοηθών της σοσιαλπροδοσίας, που συχνά ντύνονται με αριστερές φράσεις, είναι ολοκληρωτικό μέρος της γενικής πάλης κατά των πραχτόρων του ιμπεριαλισμού μέσα στις προλεταριακές γραμμές. Η ανάγκη της πάλης αυτής γίνεται τόσο πιο επιταχτική όσο περισσότερο πλησιάζει η στιγμή της κατάρρευσης των απατηλών ελπίδων που καλλιεργήσανε ανάμεσα στίς μάζες οι σοσιαλπατριώτες και σοσιαλιμπεριαλιστές. Το ίδιο επιταχτική γίνεται η καταπολέμηση κάθε δισταχτικότητας ή συμφιλιωτισμού απέναντι στον κεντρισμό.

Η νέα επαναστατική Διεθνής, Παγκόσμιο Κόμμα για τη Σοσιαλιστική Επανάσταση-4η Διεθνής, γεννημένη ακριβώς τη στιγμή που ο παγκόσμιος καπιταλισμός αγωνιά και η νέα εξόρμηση του προλεταριάτου ωριμάζει, καλείται να υπερνικήσει με γοργούς ρυθμούς μέσα στη φωτιά του πολέμου και των επαναστάσεων την "κρίση ηγεσίας" που άφησε στην πρωτοπορία του ο εκφυλισμός και της 3ης Διεθνούς. Γονιμοποιώντας την ανεχτίμητη πείρα των εκατό χρόνων του νεώτερου επαναστατικού κοινωνικού κινήματος, η 4η Διεθνής συγκεντρώνει ολοένα πυκνότερες τις φάλαγγες από το πιο εκλεκτό, χαλυβδωμένο και ελπιδοφόρο τμήμα του προλεταριάτου σε όλες τις χώρες και μπαίνει επικεφαλής της κοσμοϊστορικής πάλης για το γκρέμισμα του καπιταλισμού...

(Απόσπασμα από ντοκουμέντο του πυρήνα Ακροναυπλίας της Ε.Ο.Κ.Δ.Ε., γραμμένο το Μάη του 1941)

πηγη

Στις 6 Ιουνίου 1943, ο Παντελής Πουλιόπουλος εκτελέστηκε, μαζί με άλλους 105 κρατούμενους, από τις ιταλικές δυνάμεις κατοχής στο Νεζερό της Λάρισας. Απευθυνόμενος στα ιταλικά προς τους άνδρες του εκτελεστικού αποσπάσματος, τους ζήτησε να επιδείξουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη και να μην σκοτώσουν αντιφασίστες πατριώτες. Όταν οι περισσότεροι στρατιώτες αρνήθηκαν να πιάσουν τα όπλα, την εκτέλεση ανέλαβαν οι αξιωματικοί.

Σημείωση:
Τα μηνύματα 1 και 2 προέρχονται από το θέμα "Η στιγμή του πολέμου και τα καθήκοντα μας" που μετονομάστηκε σε "Πόλεμος και ιμπεριαλισμός στην Ελλάδα"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 28-02-13 στις 20:05. Αιτία: προσθήκη σημείωσης λόγω συγχώνευσης θεμάτων
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Πατρεύς
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε στις 09:31, 23-09-12:

#2
Νὰ σχολιάσω λίγο αὐτὸ τὸ κείμενο καθὼς γι' αὐτὸ ἀκριβῶς εἶχε γραφθεῖ.

1ον: Μὲ ἐνοχλεῖ ἀπίστευτα ἡ προκλητικὰ χρησιμοποιούμενη δημοτικὴ (βλ. «ἐπιταχτικὰ») ὥστε νὰ δοθῇ τὸ στῖγμα τοῦ «ἀριστερισμοῦ» καὶ στὴ γλῶσσα...

2ον: Εἶναι ἀπίστευτο πῶς σὲ ἕνα κείμενο τὸ ὁποῖο γράφθηκε ἀπὸ κάποιον Ἕλληνα γιὰ τὴν κατάσταση πρὶν τὸν Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δὲν ἀναφέρεται κἂν ἡ λέξη «Ἑλλάδα» ἢ «Ἕλληνας» ἢ ἔστω κάποιο παράγωγό τους. Ἀντιθέτως, ἀναφέρει τὶς περιφέρειες τῆς Μακεδονίας, τῆς Ἡπείρου καὶ τῆς Θρᾴκης ὑπονοῶντας σαφῶς ὅτι θέλει ἀπόσχισή τους ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα.

(Ἡ ἀλήθεια εἶναι βέβαια ὅτι δὲν ἔχω διαβάσει ὅλο τὸ ὑπόλοιπο κείμενο εἴτε αὐτὸ τὸ ὁποῖο ἔχει προηγηθεῖ εἴτε αὐτὸ τὸ ὁποῖο ἕπεται)

Κατὰ τὰ ἄλλα, εἶναι οἱ γνωστὲς τροτσκιστικὲς παρόλες περὶ «παγκόσμιας ἐπανάστασης» καὶ ἡ συνεπακόλουθη ἐμμονὴ σὲ ἕναν ἰδεατὸ διεθνισμό. Τὸ ἀξιοπερίεργο εἶναι ὅτι ἀπὸ τότε μέχρι καὶ σήμερα στὸν ΣΥΡΙΖΑ καὶ στὰ λοιπὰ κόμματα τέτοιου πολιτικοῦ προσανατολισμοῦ, ἡ ὁρολογία εἶναι ἀκριβῶς ἡ ἴδια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 23:57, 26-02-13:

#3
Αν η χώρα δεχθεί στρατιωτική επίθεση και εμπλακεί σε πόλεμο, να αναδείξουμε στην περίπτωση αυτή τις ευθύνες της εγχώριας αστικής τάξης, γιατί η επίθεση αυτή θα αποτελεί τη συνέχεια της πολιτικοοικονομικής διείσδυσης στις αγορές των Βαλκανίων, Παρευξείνιων και χωρών της Β. Αφρικής και της ενεργητικής συμμετοχής στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις σε Ιράκ - Βοσνία - Κόσσοβο - Αφγανιστάν. Να αναδείξουμε ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε ιμπεριαλιστική χώρα. Μικρή αλλά ιμπεριαλιστική. Εξαγωγές κεφαλαίων γίνονται, ελληνικά μονοπώλια υπάρχουν και μάλιστα σε νευραλγικό τομέα, όπως στην Ενέργεια, στρατιωτικές επεμβάσεις στα πλαίσια των ΝΑΤΟ - ΟΗΕ κάνει. Το να χαρακτηριστεί μια χώρα ιμπεριαλιστική δεν είναι μοναδικό κριτήριο το μέγεθός της, πληθυσμιακό, οικονομικό, στρατιωτικό.

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7311132

Ακούω τις γνώμες των γνωστικών του ΚΚΕ, και περιέχουν πολύ αντικομμουνισμό, ολίγον ναζισμό, και λίγο εθνικισμό.

Σημείωση:
Τα μηνύματα 3 εως 14 προέρχονται από το θέμα "Ελλάδα και ιμπεριαλισμός".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 28-02-13 στις 20:00. Αιτία: προσθήκη σημείωσης λόγω συγχώνευσης θεμάτων
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 02:10, 27-02-13:

#4
Από ποιόν θα δεχτούμε επίθεση? Ξεχνάς ότι είμαστε ακόμη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, επίθεση εναντίον της Ελλάδας σημαίνει επίθεση εναντίον της ΕΕ και ΗΠΑ. Οι χώρες των Βαλκανίων αλλά και η Τουρκία προσπαθούν να ενταχθούν στην ΕΕ οπότε μάλλον θα έβλαπτε τα συμφέροντά τους. Επίσης γιατί να μας επιτεθούν? Για τα εδάφη μας? Πλέον οι πόλεμοι γίνονται μόνο για φυσικούς πόρους και για λύση οικονομικών αδιεξόδων. Σε κάθε περίπτωση η οποιαδήποτε χώρα έχει περισσότερα να χάση από ένα πόλεμο με την Ελλάδα παρά να κερδίσει. Ότι φυσικούς πόρους έχουμε έτσι κι αλλιώς θα μας τους πάρουν με το μνημόνιο δεν χρειάζεται πόλεμος γι'αυτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ποντικας

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Ποντικας
Ο Ποντικας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 72 μηνύματα.

O Ποντικας έγραψε στις 02:15, 27-02-13:

#5
Η Ελλαδα ιμπεριαλιστικο κρατος και εχει και αποικια στον Αρη, η υπαρξη της οποιας αποκρυπτεται λογω της καταστολης που εφαρμοζουν οι ΜΑΤαρειανοι και η φασιστικη οργανωση της ΑΡ.ΗΣ. .

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ποντικας : 27-02-13 στις 02:23.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 12:23, 27-02-13:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Από ποιόν θα δεχτούμε επίθεση? Ξεχνάς ότι είμαστε ακόμη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, επίθεση εναντίον της Ελλάδας σημαίνει επίθεση εναντίον της ΕΕ και ΗΠΑ. Οι χώρες των Βαλκανίων αλλά και η Τουρκία προσπαθούν να ενταχθούν στην ΕΕ οπότε μάλλον θα έβλαπτε τα συμφέροντά τους. Επίσης γιατί να μας επιτεθούν? Για τα εδάφη μας? Πλέον οι πόλεμοι γίνονται μόνο για φυσικούς πόρους και για λύση οικονομικών αδιεξόδων. Σε κάθε περίπτωση η οποιαδήποτε χώρα έχει περισσότερα να χάση από ένα πόλεμο με την Ελλάδα παρά να κερδίσει. Ότι φυσικούς πόρους έχουμε έτσι κι αλλιώς θα μας τους πάρουν με το μνημόνιο δεν χρειάζεται πόλεμος γι'αυτό.
Οπότε και, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, μπορεί η Ελλάδα να προβεί σε κατάργηση όλου του στρατού.
Θα μειωθούν έτσι και τα έξοδα του κράτους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

oneiropagida7

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη oneiropagida7
H oneiropagida7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών . Έχει γράψει 16 μηνύματα.

H oneiropagida7 έγραψε στις 13:06, 27-02-13:

#7
Ελλάδα: Τελικά ιμπεριαλιστική ή εξαρτημένη;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

gaspar

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη gaspar
Ο gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 2,292 μηνύματα.

O gaspar ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ έγραψε στις 17:05, 27-02-13:

#8
Βενιζελος: ο μεγαλος ιμπεριαλιστης

quiz: ποια πολιτική δύναμη και κόμμα ηταν ενάντια στους ''ιμπεριαλιστικούς'' πολέμους του 1912 κ 1920 στους οποίους κ εναντιώθηκε με καθε μεσο?
bonus: ποια η στάση της κοκκινης ρωσίας στην ελληνική εκστρατεία του 1920?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 17:10, 27-02-13:

#9
Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
Οπότε και, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, μπορεί η Ελλάδα να προβεί σε κατάργηση όλου του στρατού.
Θα μειωθούν έτσι και τα έξοδα του κράτους.
Του Ελληνικού στρατού σίγουρα. Δε προσφέρει και τίποτα στην κατάσταση που βρίσκεται παρά μόνο έξοδα. Θα μπορούσαμε να έχουμε Ευρωπαϊκό στρατό σαν Ε.Ε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

εμμα_τριντεντ

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη εμμα_τριντεντ
H εμμα_τριντεντ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,120 μηνύματα.

H εμμα_τριντεντ έγραψε στις 18:13, 27-02-13:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
Οπότε και, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, μπορεί η Ελλάδα να προβεί σε κατάργηση όλου του στρατού.
Θα μειωθούν έτσι και τα έξοδα του κράτους.
ναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 20:04, 27-02-13:

#11
Και αυτό χωρίς να μειώσει η Τουρκία το στρατό της;
Ένα ξερό "ναι" χωρίς την ανάλογη τεκμηρίωση φαίνεται σαν φαντασίωση ή ευσεβή πόθο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 20:06, 27-02-13:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Του Ελληνικού στρατού σίγουρα. Δε προσφέρει και τίποτα στην κατάσταση που βρίσκεται παρά μόνο έξοδα. Θα μπορούσαμε να έχουμε Ευρωπαϊκό στρατό σαν Ε.Ε.
Τον οποίο πάλι θα πληρώνει το ελληνικό κράτος.
Δεν καταλαβαίνω. Ειλικρινά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Xaris SSSS

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Xaris SSSS
Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 20 ετών . Έχει γράψει 1,952 μηνύματα.

O Xaris SSSS έγραψε στις 21:17, 27-02-13:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Του Ελληνικού στρατού σίγουρα. Δε προσφέρει και τίποτα στην κατάσταση που βρίσκεται παρά μόνο έξοδα. Θα μπορούσαμε να έχουμε Ευρωπαϊκό στρατό σαν Ε.Ε.
με την προϋπόθεση να είμαστε στην Ε.Ε φυσικά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 12:53, 28-02-13:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
Τον οποίο πάλι θα πληρώνει το ελληνικό κράτος.
Δεν καταλαβαίνω. Ειλικρινά.
Η διαφορά έγκειται στην αποτελεσματικότητα του στρατεύματος στο αν δηλαδή τα έξοδα πιάνουν τόπο. Το Ελληνικό στράτευμα αυτή τη στιγμή είναι διεφθαρμένο, δυσκίνητο και δυσλειτουργικό από την κορφή ως τα νύχια και όποιος έχει πάει φαντάρος τα ξέρει. Ένα Ευρωπαϊκό στράτευμα δεν θα πληρωνόταν μόνο από την Ελλάδα αλλά από όλη την Ε.Ε. αυτή τη στιγμή πληρώνουμε υπέρογκα ποσά στο στρατό γιατί είμαστε τα σύνορα της Ε.Ε. ενώ το Βέλγιο π.χ. δε πληρώνει τίποτα. καθώς δεν έχει εν δυνάμει εχθρούς.

Σε ένα Ευρωπαϊκό στράτευμα θα υπήρχαν Γάλλοι, Γερμανοί κτλ αξιωματικοί που θα υπηρετούσαν στον Έβρο π.χ. και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και Έλληνες αξιωματικοί στη Γαλλία κτλ, μειώνοντας έτσι τη διαφθορά. Ο στρατός θα ήταν στις διαταγές του Ευρωπαϊκού στρατηγείου και όχι του ΓΕΣ και της κάθε μιζαδόρικης εκάστοτε Ελληνικής κυβέρνησης.

Για εξήγησε μου σε τι υπερέχει το παρόν στράτευμα από αυτό που σου περιγράφω?

Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
Και αυτό χωρίς να μειώσει η Τουρκία το στρατό της;
Ένα ξερό "ναι" χωρίς την ανάλογη τεκμηρίωση φαίνεται σαν φαντασίωση ή ευσεβή πόθο.
Πρέπει να καταλάβεις ότι για να γίνει πόλεμος πρέπει να υπάρχει κάποιο κίνητρο. Η Τουρκία δεν πρόκειται να μας επιτεθεί απλά και μόνο γιατί δε γουστάρει την Ελλάδα, τέτοιοι ισχυρισμοί είναι τουλάχιστο αφελείς και προδίδουν άγνοια γεωπολιτικής στρατηγικής. Πες μου τι όφελος θα είχε η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα? Ας υποθέσουμε ότι μπορούν να μας νικήσουν και να μας κατακτήσουν μετά τι(αυτό είναι απλή υπόθεση γιατί ο Τούρκικος στρατός είναι στα ίδια χάλια με τον Ελληνικό)? Το ανατολικό τους μέτωπο ήδη είναι ένα καζάνι που σιγοβράζει, και πλέον θα είχανε μια Ε.Ε εχθρική προς αυτούς, για να μην αναφέρω μια κατεστραμμένη και έτοιμη να επαναστατήσει Ελλάδα υπό την κατοχή τους που θα τους κόστιζε 10 φορές περισσότερα από όσα τους πρόσφερε.

Δεν είναι το στράτευμα που κρατάει την Ελλάδα ακέραιη αυτή τη στιγμή αλλά η διπλωματική της στάση.

Αρχική Δημοσίευση από Xaris SSSS
με την προϋπόθεση να είμαστε στην Ε.Ε φυσικά
Προφανώς, εκτός Ε.Ε. είμαστε μόνοι μας και υπάρχουν πολύ περισσότεροι και ικανότεροι από την Τουρκία που θα μας έκαναν ευχαρίστως ένα προτεκτοράτο τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 21:24, 28-02-13:

#15
Αν νομίζετε ότι στους ξένους στρατούς (και ειδικά στους στρατούς του ΝΑΤΟ) τα πράγματα είναι διαφανή και μη εξαρτώμενα,
είστε τουλάχιστον ρομαντικός.
Απλά δεν ακούμε τίποτα διότι η μίζα και η ρεμούλα είναι απολύτως νόμιμες.

Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Πρέπει να καταλάβεις ότι για να γίνει πόλεμος πρέπει να υπάρχει κάποιο κίνητρο. Η Τουρκία δεν πρόκειται να μας επιτεθεί απλά και μόνο γιατί δε γουστάρει την Ελλάδα, τέτοιοι ισχυρισμοί είναι τουλάχιστο αφελείς και προδίδουν άγνοια γεωπολιτικής στρατηγικής. Πες μου τι όφελος θα είχε η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα? Ας υποθέσουμε ότι μπορούν να μας νικήσουν και να μας κατακτήσουν μετά τι(αυτό είναι απλή υπόθεση γιατί ο Τούρκικος στρατός είναι στα ίδια χάλια με τον Ελληνικό)? Το ανατολικό τους μέτωπο ήδη είναι ένα καζάνι που σιγοβράζει, και πλέον θα είχανε μια Ε.Ε εχθρική προς αυτούς, για να μην αναφέρω μια κατεστραμμένη και έτοιμη να επαναστατήσει Ελλάδα υπό την κατοχή τους που θα τους κόστιζε 10 φορές περισσότερα από όσα τους πρόσφερε.
Κρατείται για μελλοντική αναφορά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Μάξιμος
Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε στις 15:08, 09-03-13:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
.......................
Σε ένα Ευρωπαϊκό στράτευμα θα υπήρχαν Γάλλοι, Γερμανοί κτλ αξιωματικοί που θα υπηρετούσαν στον Έβρο π.χ. και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και Έλληνες αξιωματικοί στη Γαλλία κτλ, μειώνοντας έτσι τη διαφθορά. Ο στρατός θα ήταν στις διαταγές του Ευρωπαϊκού στρατηγείου και όχι του ΓΕΣ και της κάθε μιζαδόρικης εκάστοτε Ελληνικής κυβέρνησης.
Είναι απολύτως προφανές, το γεγονός ότι σου διαφεύγει πλήρως ο ρόλος στην Ελλάδα, των ξένων και φίλιων στρατευμάτων, από το 1821 ως σήμερα.
 • γιατί ευελπιστείς στην ωραιοποίηση αυτού του ρόλου;
 • μήπως τα τρία άτομα (τρόικα) που έρχονται κάπου –κάπου στην χώρα μας, δεν αποτελούν την εμπροσθοφυλακή ενός Ευρωπαϊκού και όχι μόνο Στρατηγείου;
 • μήπως πιστεύεις ότι αυτό που ζεις σήμερα και νοείς ως κρίση, δεν είναι οικονομικός και ανασχεδιασμός του νομικού καθεστώτος της Ευρώπης; (επιστοποιήθη το άνωθεν, από έναν ικανότατο και παράλληλα, μέγιστο ΑρχιΨεύτη, (λεφτά υπάρχουν) που σκοπίμως τον είχαν σκιαγραφήσει ως ελαφρύ).
 • η απάτη και η μίζα, είναι πανάρχαια συστατικά της ανθρώπινης φυλής. Η δε σημερινή εξαπάτηση μας, συντελείται τόσο καλά συγκεκαλυμμένα, ώστε όσες αφορμές και αν βρεις, να μην είσαι σε θέση να την αποκαλύψεις, γιατι αφορά πρωτίστως την δική σου ευημερία. Είσαι και ΕΙΜΑΙ, καλοπερασάκηδες.
Για εξήγησε μου σε τι υπερέχει το παρόν στράτευμα από αυτό που σου περιγράφω?
και όμως υπάρχει κάτι που σου διαφεύγει. Βλέπεις μονίμως τον εφιάλτη και σου διαφεύγει ο Λεωνίδας.
Πρέπει να καταλάβεις ότι για να γίνει πόλεμος πρέπει να υπάρχει κάποιο κίνητρο. Η Τουρκία δεν πρόκειται να μας επιτεθεί ..............
«ποτέ μη λες ποτέ». Και αυτό γιατι δεν είσαι σε θέση να εξετάσεις τις παραμέτρους που υπάρχουν.
Οσο για το κίνητρο, «μπροστά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το κίνητρο είναι το τελευταίο που θα αναζητηθεί και ως κερασάκι κάτι θα βρουν να βάλουν. Ισως πουν και ότι ο Ξεχασμένος αποτελεί την εμπροσθοφυλακή μας, στην προσπάθεια που κάνουμε για να πέσει το ηθικό των γιουνανιστανανθρώπων, που κατοικούν στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου ».
Προφανώς, εκτός Ε.Ε. είμαστε μόνοι μας και υπάρχουν πολύ περισσότεροι και ικανότεροι από την Τουρκία που θα μας έκαναν ευχαρίστως ένα προτεκτοράτο τους.
Εδώ θα σε μαλώσω. Και αυτό γιατι ξεχνάς το γεγονός ότι «ανήκομεν εις την δύσιν». Από την Άλωση και εδώ, έχει αρχίσει η προσπάθεια να τιθασεύσουν και χαλιναγωγήσουν τον ποιο απρόβλεπτο λαό.
Εκεί που κοιμάται φτιάχνει Θερμοπύλες.
Εκεί που φαίνεται καλομαθημένος στα αξιώματα του, (Καποδίστριας), βγαίνει μπροστά και τον ακολουθούν και άλλοι τρελοί… ................................................

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 16:17, 09-03-13:

#17
Μικρά μαθήματα ιστορίας:
Το 1913 ο ελληνικός στρατός κατέλαβε ύστερα απο δύσκολες μάχες τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσ/νίκης - Κων/πολης.
Οι "σύμμαχοι" μας Γάλλοι, κάνοντας χρήση των "συμμαχικών" δικαιωμάτων, απαίτησαν και πήραν από την Ελλάδα τη γραμμή...
Η Ελλάδα, αρνούμενη να δεχτεί την κατοχή της γραμμής από ξένες δυνάμεις, θέλησε να βρεθεί μια λύση, ώστε να επανέρθει η γραμμή στην κατοχή της.
Και οι "σύμμαχοί" μας, τη βρήκαν: μας έδωσαν δάνειο ώστε να αγοράσουμε τη γραμμή.
Το οποίο αποπληρώσαμε 70 χρόνια αργότερα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 17:59, 09-03-13:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
Είναι απολύτως προφανές, το γεγονός ότι σου διαφεύγει πλήρως ο ρόλος στην Ελλάδα, των ξένων και φίλιων στρατευμάτων, από το 1821 ως σήμερα.
 • γιατί ευελπιστείς στην ωραιοποίηση αυτού του ρόλου;
 • μήπως τα τρία άτομα (τρόικα) που έρχονται κάπου –κάπου στην χώρα μας, δεν αποτελούν την εμπροσθοφυλακή ενός Ευρωπαϊκού και όχι μόνο Στρατηγείου;
 • μήπως πιστεύεις ότι αυτό που ζεις σήμερα και νοείς ως κρίση, δεν είναι οικονομικός και ανασχεδιασμός του νομικού καθεστώτος της Ευρώπης; (επιστοποιήθη το άνωθεν, από έναν ικανότατο και παράλληλα, μέγιστο ΑρχιΨεύτη, (λεφτά υπάρχουν) που σκοπίμως τον είχαν σκιαγραφήσει ως ελαφρύ).
 • η απάτη και η μίζα, είναι πανάρχαια συστατικά της ανθρώπινης φυλής. Η δε σημερινή εξαπάτηση μας, συντελείται τόσο καλά συγκεκαλυμμένα, ώστε όσες αφορμές και αν βρεις, να μην είσαι σε θέση να την αποκαλύψεις, γιατι αφορά πρωτίστως την δική σου ευημερία. Είσαι και ΕΙΜΑΙ, καλοπερασάκηδες.
ΤΙ σχέση έχουν τα παραπάνω με αυτό που είπα εγώ? Εγώ μίλησα για ένα Ευρωπαϊκό στρατό στον οποίο θα συμμετέχουν αναλογικά όλα τα κράτη της Ε.Ε. σε έμψυχο και άψυχο υλικό και όχι μόνο η Ελλάδα όπως γίνεται τώρα μόνο και μόνο γιατί είμαστε η παραμεθόριος της Ευρώπης. Ένας τέτοιος στρατός θα ήταν σαφώς μεγαλύτερος πιο ευέλικτος και καλύτερα εξοπλισμένος από το σημερινό. Όσο για τον ΓΑΠ πολύ καλά έκανε. Αυτά ήθελε να ακούσει ο Έλληνας αυτά του είπε. Ο λαός φταίει για την κατάσταση του. Δε ξέρω πόσο έχεις καλοπεράσει εσύ στα 54 σου αλλά εγώ τα τελευταία 6 χρόνια της ζωής μου δε το λες και καλοπέραση.

Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
και όμως υπάρχει κάτι που σου διαφεύγει. Βλέπεις μονίμως τον εφιάλτη και σου διαφεύγει ο Λεωνίδας.
Ξέρεις πόσοι Εφιάλτες χρειάστηκαν για να σκοτώσουν το Λεωνίδα? Ένας. Και στο σημερινό στράτευμα έχουμε πολλούς.

Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
«ποτέ μη λες ποτέ». Και αυτό γιατι δεν είσαι σε θέση να εξετάσεις τις παραμέτρους που υπάρχουν.
Οσο για το κίνητρο, «μπροστά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το κίνητρο είναι το τελευταίο που θα αναζητηθεί και ως κερασάκι κάτι θα βρουν να βάλουν. Ισως πουν και ότι ο Ξεχασμένος αποτελεί την εμπροσθοφυλακή μας, στην προσπάθεια που κάνουμε για να πέσει το ηθικό των γιουνανιστανανθρώπων, που κατοικούν στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου ».
Μάλλον μπερδεύεις την αφορμή με το κίνητρο. Για εξήγησέ μου όμως πιο θα ήταν το κέρδος της Τουρκίας από ένα τέτοιο πόλεμο υποθέτοντας βέβαια ότι μπορεί να τον νικήσει? Έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο ή αοριστολογίες του τύπου «ποτέ μη λες ποτέ»?

Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
Εδώ θα σε μαλώσω. Και αυτό γιατι ξεχνάς το γεγονός ότι «ανήκομεν εις την δύσιν». Από την Άλωση και εδώ, έχει αρχίσει η προσπάθεια να τιθασεύσουν και χαλιναγωγήσουν τον ποιο απρόβλεπτο λαό.
Εκεί που κοιμάται φτιάχνει Θερμοπύλες.
Εκεί που φαίνεται καλομαθημένος στα αξιώματα του, (Καποδίστριας), βγαίνει μπροστά και τον ακολουθούν και άλλοι τρελοί… ................................................
Σιγά τον απρόβλεπτο λαό εδώ εγώ στα 13 μου κατάφερα να προβλέψω τα αποτελέσματα των εκλογών για τα επόμενα 10 χρόνια...
Ονειρέψου Θερμοπύλες εσύ, ούτως ή άλλος αυτό κάνει και η Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια ονειρεύεται μεγαλεία όσο οι άλλοι προχωράνε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Μάξιμος
Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε στις 00:08, 10-03-13:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
........
Μάλλον μπερδεύεις την αφορμή με το κίνητρο. Για εξήγησέ μου όμως πιο θα ήταν το κέρδος της Τουρκίας από ένα τέτοιο πόλεμο υποθέτοντας βέβαια ότι μπορεί να τον νικήσει? Έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο ή αοριστολογίες του τύπου «ποτέ μη λες ποτέ»?
Οταν βλέπεις γύρω σου ασήμαντες αφορμές που αφορούν σε παγκόσμιας κλίμακας γεγονότα, τότε βρίσκεις περισσότερες της μιας απαντήσεις σχετικά με το γιατί η Τουρκία θα μπορούσε να εμπλακεί, όχι απαραίτητα σε γενική σύρραξη με την χώρα μας, αλλά σε μικρής κλίμακας επεισόδιο σε χρόνο "dt".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 00:27, 10-03-13:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
Οταν βλέπεις γύρω σου ασήμαντες αφορμές που αφορούν σε παγκόσμιας κλίμακας γεγονότα, τότε βρίσκεις περισσότερες της μιας απαντήσεις σχετικά με το γιατί η Τουρκία θα μπορούσε να εμπλακεί, όχι απαραίτητα σε γενική σύρραξη με την χώρα μας, αλλά σε μικρής κλίμακας επεισόδιο σε χρόνο "dt".
Δε μου απαντάς όμως, αοριστολογείς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 00:42, 10-03-13:

#21
Άμα γίνει κανένα θερμό επεισόδιο, εγώ θα σπεύσω να υπερασπιστώ την πατρίδα μου τις Μπαχάμες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 01:35, 10-03-13:

#22
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
Άμα γίνει κανένα θερμό επεισόδιο, εγώ θα σπεύσω να υπερασπιστώ την πατρίδα μου τις Μπαχάμες
Ως γνήσιος αριστερός, καλά θα κάνετε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Πατρεύς
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε στις 01:50, 10-03-13:

#23
Μακάρι νὰ ἔφευγαν ὅλοι αὐτοὶ γιὰ τὶς Μπαχάμες. Τὸ καλύτερο θὰ ἦταν γιὰ ὅλους μας. Αὐτὸ ποὺ προβλέπω ὅμως εἶναι ὅτι θὰ μείνουν στὴν Ἑλλάδα καὶ θὰ προσπαθοῦν νὰ πείσουν τοὺς ὑπολοίπους νὰ μὴν πολεμήσουν τὰ ἀδέλφια τους τοὺς Τούρκους. Τὴν ξέρουν καλὰ αὐτὴν τὴν τέχνη ἐδῶ καὶ ἑκατὸ χρόνια περίπου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

gaspar

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη gaspar
Ο gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 2,292 μηνύματα.

O gaspar ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ έγραψε στις 05:31, 10-03-13:

#24
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
Άμα γίνει κανένα θερμό επεισόδιο, εγώ θα σπεύσω να υπερασπιστώ την πατρίδα μου τις Μπαχάμες
οχι μην φύγεις!! η Ελλας στους δύσκολους καιρούς θα χρειαστεί ανθρώπους πνευματώδεις!

και ναι!, σου βρήκα και εσένα μια θέση στον ένδοξο ελληνικό στρατό remp!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gaspar : 10-03-13 στις 05:44.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Μάξιμος
Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε στις 13:22, 10-03-13:

#25
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
Άμα γίνει κανένα θερμό επεισόδιο, εγώ θα σπεύσω να υπερασπιστώ την πατρίδα μου τις Μπαχάμες
Γνήσιε ανιστόρητε αριστερέ!
Πριν απο όλα, διδάξου την φούσκα που λέγεται αριστερά:
 • διδάξου τους λόγους της ίδρυσης της.
 • διδάξου τους πραγματικούς λόγους της οκτωβριανής, ας την πω, επανάστασης, γιατι στηνπραγματικότητα ήταν άλλη μια ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
 • διδάξου τους πραγματικούς σύμμαχους των χρηματοδοτών της.
 • διδάξου ποιους πολεμούσαν οι τότε Τσάροι της Ρωσίας.
 • και δες πού σε κατάντησαν. Να μην είσαι σε θέση να δεις. Να μην είσαι σε θέση να διακρίνεις την απάτη που συντελείται σε βάρος σου.

Και καλά εσύ, μπορεί να μαζοχίζεσαι και ίσως να δώσεις την συνδρομή σου στους υποψήφιους εργάτες αλλοδαπούς, στις Αυτόνομες Οικονομικές ζώνες που έρχονται. Στα νέα Λατιφούντια.
Πώς λέγονται, ίσως δεν θέλεις να σου πώ.
Νέοι προλετάριοι των 100 ευρώ τον μήνα.
Νέοι δούλοι του συστήματος.

Τώρα και με την δική μου άδεια, μπορείς να πας στις Μπαχάμες και μια βόλτα ακόμα ποιο πέρα…

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 13:40, 10-03-13:

#26
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
...εσυγκλονίσθην που δεν ανέφερες τον Κλεισθένη πρώτοps.
λολ?
αντε ποστα τπτ στο neofolk
Μικρά μαθήματα ιστορίας:
Ο Κλεισθένης δεν έχει καμμία σχέση με τα Λατιφούντια.
Αντίθετα, ο Τιβέριος Γράκχος ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην σταδιακή κατάργησή τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 23:55, 10-03-13:

#27
Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
Μικρά μαθήματα ιστορίας:
Ο Κλεισθένης δεν έχει καμμία σχέση με τα Λατιφούντια.
Αντίθετα, ο Τιβέριος Γράκχος ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην σταδιακή κατάργησή τους.
E πες το έτσι να βγω ήσυχος για τη μπύρα μου.

Πς: καταπληκτικό το πόσο βαρετός, προβλέψιμος και κραυγαλέα υποκινούμενος δείχνεις κάθε μέρα. Καλά το πας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mitsolas

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη mitsolas
Ο mitsolas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Νέο Ψυχικό (Αττική). Έχει γράψει 157 μηνύματα.

O mitsolas έγραψε στις 01:08, 11-03-13:

#28
καλά ρε ξεχασμένε τι κάθεσαι και συζητάς; Πέρσυ είχα έρθει σε επαφή με άτομο του χώρου, που μου έλεγε ότι είναι βέβαιο πως τέλη Ιουνίου θα υπάρξει θερμό επισόδειο... αυτές τις ιστορίες γουστάρουν να τις αναπαράγουν, νομίζουν ότι όλοι σκέφτονται πώς θα φάνε την Ελλάδα. Ας πεινάει ο κόσμος, αρκεί να έχουμε ισχυρό στρατό, τρομάρα μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

gaspar

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη gaspar
Ο gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 2,292 μηνύματα.

O gaspar ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ έγραψε στις 01:35, 11-03-13:

#29
η εισβολή στην Κύπρο έγινε 39 χρόνια πριν
το θερμο επεισόδιο του σισμικ που μας οδηγησε 1 βήμα πριν τον πόλεμο εγινε 25 χρόνια πριν
το θερμό επεισόδιο των Ιμίων εγινε 16 μόλις χρόνια πριν.

η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων, τα οποια παραβιάζει συνεχώς,
ενω μολις τους τελευταίους μήνες εχει προκύψει το θεμα της αοζ, και των πετρελαίων στα οποια η Τουρκία δεν εχει κανενα δικαίωμα λωγο Καστελόριζου.

και μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν οτι πια εχει χτιστει μια σταθερή ειρήνη με την τουρκια,
οτι δεν υπαρχει καμια περίπτωση να γινει πόλεμος, και οτι ο στρατός ειναι περιττός...

si vis pacem, para bellum
-Flavius Vegetius-

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

WITTMANN

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη WITTMANN
Ο WITTMANN αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 126 μηνύματα.

O WITTMANN έγραψε στις 10:18, 11-03-13:

#30
Πολυ ωραιο Θεμα.
Ισως εγω δεν το προσεξα,αλλα εγραψε κανεις για τον Κομμουνιστικο Ιμπεριαλισμο που ομορα κρατη προσπαθησαν να επιβαλουν στην Ελλαδα ;
Η Αλβανια του Χοτζα...
Η Γιουγκοσλαυια του Τιτο...
Η Βουλγαρια του Δημητρωφ...
κλπ κλπ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fantasmenos (Διαταραγμένη Προσωπικότητα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη fantasmenos
H Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών , επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,293 μηνύματα.

H fantasmenos γεννημένος να λέει σοφά πράγματα έγραψε στις 13:23, 11-03-13:

#31
Αρχική Δημοσίευση από gaspar
η εισβολή στην Κύπρο έγινε 39 χρόνια πριν
το θερμο επεισόδιο του σισμικ που μας οδηγησε 1 βήμα πριν τον πόλεμο εγινε 25 χρόνια πριν
το θερμό επεισόδιο των Ιμίων εγινε 16 μόλις χρόνια πριν.

η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων, τα οποια παραβιάζει συνεχώς,
ενω μολις τους τελευταίους μήνες εχει προκύψει το θεμα της αοζ, και των πετρελαίων στα οποια η Τουρκία δεν εχει κανενα δικαίωμα λωγο Καστελόριζου.

και μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν οτι πια εχει χτιστει μια σταθερή ειρήνη με την τουρκια,
οτι δεν υπαρχει καμια περίπτωση να γινει πόλεμος, και οτι ο στρατός ειναι περιττός...

si vis pacem, para bellum
-Flavius Vegetius-
Ναι, αλλά αν προετοιμάζεσαι για πόλεμο, λες και στον άλλο ότι πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο και στο τέλος πολεμάς γιατί είναι κρίμα να πάει χαμένη τόση προετοιμασία. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο Α' παγκόσμιος, η τραγωδία της Κύπρου και η πτώση της αυτοκρατορίας της Πανάθας. Επίσης, σταθερή ειρήνη δεν υπάρχει, υπάρχει η δυνατότητα να αποφεύγεις τον πόλεμο για αρκετά χρόνια...


War is a game, which, if their subjects were wise, Kings would not play at
-William Cowper-

semper fidelis
-Latinus Ekfraseus-

Ostpreußen
-Topus Germanicus-

Die Hard IV
-Filmus Americanus-

Αρχική Δημοσίευση από WITTMANN
Η Γιουγκοσλαυια του Τιτο...
Τι μου θύμησες τώρα! Το Γιουγκοσλαυία γραμμένο με "υ". Είχα να το δω από κάτι βιβλία ιστορίας με χάρτες του 30. Μπα σε καλό σου, σατανά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 01:00, 12-03-13:

#32
Αρχική Δημοσίευση από fantasmenos
Επίσης, σταθερή ειρήνη δεν υπάρχει, υπάρχει η δυνατότητα να αποφεύγεις τον πόλεμο για αρκετά χρόνια...
Πολύ σωστά.
Και ειδικά με την Τουρκία, αυτό θα επιτευχθεί εάν δεν οριοθετήσουμε Α.Ο.Ζ. και δεν εφαρμόσουμε το δικαίωμά μας για επέκταση στα 12 ν.μ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 11:05, 13-03-13:

#33
Είναι κάπως περίεργο το γεγονός πως -κατά τη γνώμη σου- δε μπορείς να διασφαλίσεις ειρήνη
αν δεν ακολουθήσεις επιθετική πολιτική.

Κάτι τέτοια έλεγε και ο άλλος στη Γερμανία και ξεπάστρεψε πόσο κόσμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Πατρεύς
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε στις 11:37, 13-03-13:

#34
Πόλεμοι γίνονταν, γίνονται καὶ θὰ γίνωνται. Προφανῶς καὶ δὲν εἴμαστε ἐμεῖς οἱ χαζοὶ νὰ διεκδικοῦν οἱ ἄλλοι καὶ ἐμεῖς νὰ καθώμαστε νὰ τοὺς κοιτᾶμε. Ἡ κάθε χῶρα ἐξυπηρετεῖ τὰ συμφέροντά της καὶ ἂν αὐτὸ δὲν μπορεῖ νὰ γίνῃ μὲ ἄλλο τρόπο παρὰ μὲ πόλεμο, θὰ εἴμαστε κι ἐμεῖς ἕτοιμοι. Ἄλλωστε καὶ ὁ Κλαούζεβιτς εἶχε πεῖ ὅτι ὁ πόλεμος εἶναι ἡ συνέχιση τῆς πολιτικῆς μὲ ἄλλα μέσα. Τὰ ὑπόλοιπα εἶναι πασιφιστικὰ ἰδεολογήματα καὶ φυσικὰ οἱ ἴδιοι οἱ ὁποῖοι τὰ προπαγανδίζουν μέσῳ τῆς ἀριστερῆς ἰδεολογίας, στὸ δικό τους κράτος κάπου στὴ Μέση Ἀνατολὴ, ὄχι ἁπλᾶ δὲν τὰ τηροῦν, ἀλλὰ ἔχουν τὸν πιὸ δυνατὸ στρατό καὶ ἀκόμα καὶ οἱ ἀντιφάδες τοὺς ὑποστηρίζουν.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Πατρεύς
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε στις 12:32, 13-03-13:

#35
Ἐνῷ ἐμεῖς συζητοῦμε γιὰ εἰρήνη ἢ πόλεμο, οἱ Τοῦρκοι εἶναι μὲ τὸ δάκτυλο στὴ σκανδάλη...

Σε αντίμετρα στο διάβημα της Αθήνας προς τον ΟΗΕ,όπως είχε προαναγγείλει,προχώρησε η Τουρκία,η οποία κατέθεσε ρηματική διακοίνωση προς τα Ηνωμένα Εθνη, αντικρούοντας τις ελληνικές θέσεις.

Η τουρκική κίνηση,η οποία προέκυψε ως απάντηση στην ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας προς τον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραχωρήσεις αδειών για έρευνες και σε περιοχές που επικαλύπτουν ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου, επαναλαμβάνει τις γνωστές θέσεις της Αγκυρας ότι «οι (επίμαχες) περιοχές ανήκουν σε τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, το κείμενο της τουρκικής πλευράς «αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ»...

Πηγὴ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 12:35, 13-03-13:

#36
Χρήσιμοι ηλίθιοι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 12:56, 13-03-13:

#37
Αρχική Δημοσίευση από borat
Είναι κάπως περίεργο το γεγονός πως -κατά τη γνώμη σου- δε μπορείς να διασφαλίσεις ειρήνη
αν δεν ακολουθήσεις επιθετική πολιτική.

Κάτι τέτοια έλεγε και ο άλλος στη Γερμανία και ξεπάστρεψε πόσο κόσμο.
Κι ας μην ξεχνάμε ότι ο Τσάμπερλεν ήταν υποστηρικτής τέτοιων "ιδεολογημάτων",
ενώ ήδη ο Χίτλερ είχε προσαρτήσει Σουδητία, Ντάντζιχ και Αυστρία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mittenwald : 13-03-13 στις 13:17.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 15:09, 13-03-13:

#38
Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
Κι ας μην ξεχνάμε ότι ο Τσάμπερλεν ήταν υποστηρικτής τέτοιων "ιδεολογημάτων",
ενώ ήδη ο Χίτλερ είχε προσαρτήσει Σουδητία, Ντάντζιχ και Αυστρία.
Εννοείται, δε ξεχνιέται αυτό.

Το άλλο που ο Άνακιν έσφαξε τα padawan παιδιά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 15:33, 13-03-13:

#39
Αρχική Δημοσίευση από Πατρεύς
Ἐνῷ ἐμεῖς συζητοῦμε γιὰ εἰρήνη ἢ πόλεμο, οἱ Τοῦρκοι εἶναι μὲ τὸ δάκτυλο στὴ σκανδάλη...

καθόμανε και σκεφτόμανε, πως είναι πολύ πιθανό να κάνουμε και έναν πόλεμο τώρα κοντά, έτσι να αναθερμανθεί το Εθνικό Φρόνιμα (pun intended). Δηλαδή, να κυρηχθεί πόλεμος από τους δέκα γερουσιαστές της Αμερικανικής Γερουσίας που στηρίζουν ελλάδα στους πενήντα που στηρίζουν τουρκία και να μπουκάρουν εδώ τα τ-όρκ.

Ποιός τελικά θα πολεμήσει;

Να σας πω. Τα χρυσαυγιτάκια αγαπούν πολύ το γυμναστήριο και τις κρέμες περιποίησης για να ρισκάρουν τη ζωή τους απέναντι σε καποιον που δεν ειναι εξαθλιωμένος μετανάστης. Ο Πατ από την άλλη, δεν πήγε στρατό ξηράς αλλά κάπου αλλού, όπως είπε ο ίδιος. :O Ο Μιττεν πάλι είναι Θεωρητικός και δε μπορεί να λερώσει τα χέρια του ενώ ο Γασπάρ ως αστυνομικός θα παραμείνει στο πόστο του κατά τη διάρκεια του πολέμου και, το πολύ πολύ, να πυροβολήσει το πλήθος που θα πάει να κλέψει τρόφιμα από τα σουπερμάρκετ.

Οπότε, φιλενάδες μου, σε ποιούς κρέμεται η μοίρα της χώρας;
Στους μόνους στο θρεντ που υπηρέτησαν "επ ώμου, αρμ".
Στον μπόρατ και εμένα

L O L

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 15:41, 13-03-13:

#40
Αρχική Δημοσίευση από borat
Εννοείται, δε ξεχνιέται αυτό.

Το άλλο που ο Άνακιν έσφαξε τα padawan παιδιά;
Δυστυχώς, διαλέξατε το πιο άκυρο παράδειγμα.
Ο Τσάμπερλεν ήταν οπαδός της τακτικής του κατευνασμού του Χίτλερ,
παραχωρώντας του σιωπηλά τα "δικαίως απαιτούμενα από τη Γερμανία" (έκφραση του ίδιου του Χίτλερ).
Οι Άγγλοι ακόμη τον κακολογούν - ενώ μερικοί τον θεωρούν ακόμη και προδότη.

(Το επόμενο μάθημα ιστορίας, θα σας το χρεώσω).

Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
Στον μπόρατ και εμένα
Και μεγάλη προσοχή μην χαθεί η Μύκονος, βεβαίως βεβαίως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 15:54, 13-03-13:

#41
Και μεγάλη προσοχή μην χαθεί η Μύκονος, βεβαίως βεβαίως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 16:33, 13-03-13:

#42
Μα δεν κάνω "χιούμορ", αγαπητέ.
Είναι γνωστό ότι στις προτεραιότητές σας για προστασία του ελληνικού εδάφους,
βρίσκεται η Μύκονος, ώστε να μην χαθεί η πολιτισμική κληρονομία της.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 23:50, 13-03-13:

#43
Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
Μα δεν κάνω "χιούμορ", αγαπητέ.
Είναι γνωστό ότι στις προτεραιότητές σας για προστασία του ελληνικού εδάφους,
βρίσκεται η Μύκονος, ώστε να μην χαθεί η πολιτισμική κληρονομία της.
Νταξ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 00:26, 14-03-13:

#44
Επιτέλους, συμφωνούμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

gaspar

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη gaspar
Ο gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 2,292 μηνύματα.

O gaspar ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ έγραψε στις 00:45, 14-03-13:

#45
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
ενώ ο Γασπάρ ως αστυνομικός θα παραμείνει στο πόστο του κατά τη διάρκεια του πολέμου και, το πολύ πολύ, να πυροβολήσει το πλήθος που θα πάει να κλέψει τρόφιμα από τα σουπερμάρκετ.
σε περίπτωση πολέμου η υπηρεσία μου και η εκαμ ειναι οι μόνες αστυνομικές που εμπλέκονται κανονικά εκτος αθηνας..
υπάρχει και σχέδιο που αναφέρει ακριβως που πάει κάθε διμοιρία, και το οποιο δεν θα αναλύσω εδώ.

μίλησες για εμάς, εσυ όμως τι θα κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση? θα είσαι εκεί?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Johnnaousa

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Johnnaousa
Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 14,019 μηνύματα.

O Johnnaousa τα λαθη επαναλαμβανονται έγραψε στις 00:47, 14-03-13:

#46
Αρχική Δημοσίευση από gaspar
σε περίπτωση πολέμου η υπηρεσία μου και η εκαμ ειναι οι μόνες αστυνομικές που εμπλέκονται κανονικά εκτος αθηνας..
υπάρχει και σχέδιο που αναφέρει ακριβως που πάει κάθε διμοιρία, και το οποιο δεν θα αναλύσω εδώ.

μίλησες για εμάς, εσυ όμως τι θα κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση? θα είσαι εκεί?
γιατί να είναι εκεί?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mittenwald
Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε στις 23:12, 23-03-13:

#47
http://olympia.gr/2013/03/23/%CE%B4%...1%CE%BA%CE%AF/


Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της “Νέας Τουρκίας”, την ώρα που τον Ελληνισμό κυβερνά ο Σαρρής και ο Στουρνάρας.
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.
Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για την αναβίωση του παλιού κεμαλικού σχεδίου, αυτή
την φορά με τις ευλογιές της νεοοθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, που περιλάμβανε παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν αυτή καταρρεύσει οριστικά κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο. Εδική αναφορά γίνεται για το περίφημο μήνυμα του Αμντουλάχ Οτσαλάν από τις φυλακές του Ιμραλή, όπου κάλεσε το κουρδικό ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες με τον τουρκικό στρατό. Το δημοσίευα αναφέρει την αναβίωση του λεγόμενου Εθνικού Συμφώνου, που όπως είναι γνωστό από την ιστορία ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει οι Κούρδοι με τον Κεμάλ για να πολεμήσουν στο πλευρό του κατά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και να συμβάλουν στις γενοκτονίες των χριστιανών με εκατοντάδας χιλιάδες θύματα σε όλη την χριστιανική ανατολή.
Η εξέλιξη αυτή με τον Οσταλάν, παράλληλα με το άγριο ξεπούλημα της Κύπρου, αλλά και η επανασύνδεση Τουρκίας Ισραήλ, έχει ενθουσιάσει την Άγκυρα που τώρα θεώρει ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως ο ελληνισμός θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια της και τα ελληνικά όνειρα για τα ενεργειακά κοιτάγματα και την ΑΟΖ, θα είναι για… να γελά ο κάθε πικραμένος. Ειδικά, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι αρθογράφοι στον τουρκικό τύπο, (είναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι όπως της Hürriyet, «Büyük Türkiye», δηλαδή, «Μεγάλη Τουρκία» ), ότι μετά το μεγάλο στραπάτσο που έχει πάθει ο ελληνισμός σε όλα τα μέτωπα, τώρα δεν θα έχει καμία προοπτική η όποια ελληνική πρόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αντίθετα, η μόνη λύση που υπάρχει πια για τους Έλληνες και την Κύπρο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, είναι η…ελεημοσύνη από την Τουρκία μήπως και πάρουν κανένα κομματάκι από τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής. Τα τουρκικά σχέδια, όπως αναφέρουν στη Άγκυρα, στηρίζουν και οι Γερμανοί, που έχουν μεγάλες μπίζνες με τους Τούρκους και τώρα μετά το ξεζούμισμα της Ελλάδας αυτές θα διευρυνθούν και με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, αλλά και οι Αμερικανοί που είναι στο πλευρό τους και πρόσφατα, όπως διαφαίνεται, και οι Ισραηλινοί. Ακόμα και οι Ρώσοι, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, δεν τόλμησαν να θίξουν τα τουρκικά συμφέροντα από τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής.
Μετά από όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις, η προδοσία που συντελείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και τώρα δολοφονεί την Κύπρο, θα έχει ολέθριες συνέπιες για το μέλλον του ελληνισμού. Η Ελλάδα με την συμβολή των δοσίλογων της έχει αποδυναμωθεί εγκληματικά και η Κύπρος τώρα θυσιάζεται με τραγικό τρόπο. Η πολιτική κλίκα που μας έφερε μέχρι εδώ, ενώ το φάσμα της ολοκληρωτικής μας παράδοσης στα νεοοθωμανικά νύχια είναι ορατό, θα είναι υπόλογος για όλα αυτά στην ιστορία. Μονό ένας γενικός συναγερμός θα μπορέσει να σώσει ότι είναι ακόμα δυνατό να σωθεί. Συναγερμός από όσους βουλευτές έχουν ακόμα κάποιο αίσθημα εθνικής ευθύνης, από την εκκλησία, από τα συνδικάτα, από τις κοινωνικές οργανώσεις, ακόμα και από τον ελληνικό στρατό, από ότι ακόμα είναι σε θέση να αμυνθεί.
Ειδεμή, θα είναι καλύτερο αντί να βγάζουμε σημαίες στα μπαλκόνια να… μάθουμε όλοι τουρκικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Μάξιμος
Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε στις 14:06, 24-03-13:

#48
Αρχική Δημοσίευση από Johnnaousa
γιατί να είναι εκεί?
Εχεις δίκιο. Γιατί να είναι εκεί;
Αν είναι εκεί ο Ρεμπ, θα του είναι αδύνατο να απολαύσει το αγαπημένο του φραπόγαλο.

Αν τρυπήσει κάποια σφαίρα το ποτήρι με τον φραπέ, θα νοιώσει ιδιαίτερα άβολα.

Θα μείνει με τον φραπέ στο χέρι και μόνο να τον γλύψει θα μπορεί...

Μα είναι πράματα αυτά.

Και βέβαια να μην είναι εκεί...
και για μερικούς άλλους εύλογους λόγους...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 14:18, 24-03-13:

#49
Μάξιμε συ θα πάρεις τα όπλα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ψαραδέλλη

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ψαραδέλλη
H Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,674 μηνύματα.

H Ψαραδέλλη έγραψε στις 16:47, 28-03-13:

#50
Μου κάνει εντύπωση πάντως πως αμέσως χαρακτηρίζεται κάποιος ως ανθέλληνας αν είναι ενάντια στην ιδέα του πολέμου και ειδικότερα ενός ιμπεριαλιστικού.
Σας φαίνεται τόσο ποταπό κάποιος άνθρωπος να φοβάται (όχι να φοβάται....να τρέμει) τον πόλεμο και τις συνέπειές του;
Προσωπικά το θεωρώ πολύ ανθρώπινο.
Ο "μεγαλο'ι'δεατισμός" που διακρίνει κάποιους με κάνει να πιστεύω ότι σκέφτονται αφελώς και παρορμητικά.
Αν τυχόν η Ελλάδα εμπλακεί σε πόλεμο δε θα είναι κάποια προσομοίωση στο στρατό ούτε αγώνας paintball ούτε κάποιο video game. Πολύ φοβάμαι ότι μερικοί έχουν αυτήν την εντύπωση και γι'αυτό έτσι εύκολα ξεστομίζουν εθνικιστικές δοξασίες.
Αν, όμως, τους έρθει καμιά μέρα το χαρτάκι για επιστράτευση έχω την αίσθηση ότι αρκετοί, αν όχι όλοι, θα κατουρηθούν πάνω τους.
Διαβάζω/ακούω σχόλια καμιά φορά από κάποιους πωρωμένους νεαρούς σχετικά με αυτό το θέμα και μου δίνουν την εντύπωση πως νομίζουν ότι θα παίξουν σε καμιά ταινία. Θα ακούγεται από πίσω epic music και αυτοί σε slow motion θα γ@μούν και θα δέρνουν. Και φυσικά κάποιος τους έχει εγγυηθεί ότι θα ισχύει πάντα ο νόμος του Δαβίδ και του Γολιάθ.
Ένα φου...θα μας κάνουν και τελειώσαμε.
Ίσως χρειάζεται να ζήσουν κάποια στιγμή την αγριότητα του πολέμου για να βγουν από την εικονική πραγματικότητα που έχουν φτιάξει στο μυαλό τους.
Άντε πες στην περίπτωση του αμυντικού πολέμου δεν έχεις και άλλη επιλογή αλλά να τον προσδοκάς κιόλας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ψαραδέλλη : 28-03-13 στις 21:04.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους