Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,088 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,944 μηνύματα σε 74,641 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Χωρίς κανέναν έλεγχο εκατομμύρια ευρώ σε ΜΚΟ!

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 12:15, 08-01-08:

#1
Αναταραχή προκάλεσε η αποκλειστική αποκάλυψη ότι υπάρχουν εκατοντάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που... σιτίζονται από το υπουργείο Απασχόλησης πέραν εκείνων που είναι μόνιμοι πελάτες, εδώ και αρκετά χρόνια, του υπουργείου Εξωτερικών.
Από τα στοιχεία που φέραμε στη δημοσιότητα απεκαλύψθη ότι αυτή η... δραστηριότητα κοστίζει μόνο στο υπουργείο Απασχόλησης 40.000.000 ευρώ! Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι, εκτός από τα υπουργεία Εξωτερικών και Απασχόλησης, και πλήθος άλλα υπουργεία ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝ ΜΚΟ που και μόνο από τον τίτλο τους αντιλαμβάνεται κανείς ότι ΔΕΝ δικαιολογούνται αυτές οι επιχορηγήσεις για τις δραστηριότητες με τις οποίες υποτίθεται ότι ασχολούνται. Και φυσικά κάθε άλλο παρά δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Τα περισσότερα από τα εκατομμύρια ευρώ που δίνονται πάνε στον... γάμο του Καραγκιόζη. Γι' αυτό και κλίμα ανησυχίας και πανικού έχει πέσει στο κύκλωμα που βρίσκεται πίσω από τις περισσότερες ΜΚΟ.

Ζητάμε από τη νέα υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά να δώσει στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα των ελέγχων, ώστε όποιος έβαλε στην τσέπη τα χρήματα των επιχορηγήσεων να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Συνεχίζουμε σήμερα τη δημοσίευση χρηματοδοτήσεων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) από το υπουργείο Απασχόλησης για τα έτη 2006 - 2007. Ο στόχος των επιχορηγήσεων είναι η απασχόληση προσωπικού επί ένα έτος, ώστε να υποστηριχθούν και να υλοποιηθούν δράσεις ΜΚΟ σε τοπικό επίπεδο. Βέβαια, ορισμένες δράσεις που εγκρίθηκαν είναι αν μη τι άλλο περίεργες, γι' αυτό και θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα οι απολογιστικοί έλεγχοι που έχει υποσχεθεί το υπουργείο Απασχόλησης. Σημειώνουμε ότι παρόλο που τόσο το υπουργείο Απασχόλησης όσο και εν μέρει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς δημοσιοποιούν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, επιχορηγήσεις που δίνουν προς ΜΚΟ, ούτε αυτές οι υπηρεσίες ούτε η ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ, το ΥΠΕΧΩΔΕ, το ΥΠΕΣ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Οικονομικών, διάφορες ΔΕΚΟ (όπως ο ΟΠΑΠ), δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία για το τι έργο έκανε κάθε οργάνωση με τα χρήματα που πήρε. Σημειώνουμε ότι ορισμένες μόνο υπηρεσίες ασχολούνται με τον έλεγχο και ασφαλώς πολλά «λαβράκια» μπορούν να βγουν αν δημοσιευθούν οι απορριπτικές αποφάσεις δαπανών, ενώ σε άλλες δεν παρακολουθείται καν αν υλοποιήθηκαν οι δράσεις που είχαν κάποιες ΜΚΟ υποσχεθεί για να λάβουν τα χρήματα!

Δυστυχώς, το υπουργείο Απασχόλησης δεν έχει την παραμικρή ευαισθησία να δώσει στη δημοσιότητα απολογιστικά στοιχεία, δηλαδή αν όλες οι ΜΚΟ που πήραν χρήματα τα χρησιμοποίησαν για τους σκοπούς που εγκρίθηκαν και αν είναι εντάξει οικονομικά. Όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας, που είναι και ο κύριος στόχος του προγράμματος, το υπουργείο... ελπίζει ότι δημιουργήθηκαν ήδη 670 θέσεις εργασίας με τον πρώτο κύκλο και άλλες 800 θέσεις θα δημιουργηθούν με τον δεύτερο κύκλο, διάρκειας τουλάχιστον 1 με 2 έτη. Βέβαια, αναμένουμε τον έλεγχο των ΜΚΟ για το αν όντως δημιούργησαν αυτές τις θέσεις εργασίας, αν απευθύνθηκαν και συνεργάστηκαν με τον ΟΑΕΔ για την απορρόφηση ανέργων, αν προσέφεραν πραγματικά δηλαδή στους στόχους του προγράμματος…

Η εφημερίδα μας έχει στη διάθεσή της και τα στοιχεία των προγραμματισμένων σχεδίων ανά δήμο (τι δηλαδή πρέπει να κάνουν οι ΜΚΟ παίρνοντας τα χρήματα), αλλά δημοσιεύουμε μόνο τις περιοχές παρέμβασης και αφήνουμε τους πολίτες να ελέγξουν το έργο των ΜΚΟ και τη συμπεριφορά των δημοτικών τους αρχών, μια και κάθε ΜΚΟ έχει υποβάλει στο υπουργείο έγγραφο για τις ανάγκες που καλύπτει η πρότασή της σε επίπεδο δήμου.

Τέτοια τείχη αδιαφάνειας καλύπτουν το σύνολο των δραστηριοτήτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα στη χώρα μας, κυρίως για τα έξοδα, τις δαπάνες και τις επιχορηγήσεις. Για το τι γίνονται δηλαδή τα χρήματα που δίνουμε με τη δουλειά μας! ΔΕΚΟ, άλλες εταιρείες του Δημοσίου, φορείς, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και η δημόσια διοίκηση εν γένει επιχορηγούν αφειδώς φορείς, συλλόγους και ομάδες συμφερόντων. Κανείς όμως δεν δημοσιοποιεί πόσοι απασχολούνται, με ποια κριτήρια αμείβονται, από πού αντλούν τα έσοδα, πώς τα αξιοποιούν, πώς διαχειρίζονται την περιουσία τους, πόσο αποδοτικές είναι, τι έργο - τι υπηρεσίες προσφέρουν στην κοινωνία και πόσο αυτό πραγματικά κοστίζει. Αποτελούν... κρατικό μυστικό. Στην Ευρώπη μάλιστα έχει αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα διαφάνειας, που ξεκίνησε από τη ρύθμιση των αγορών και τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και εξαπλώνεται με ταχύτητα σε όλους τους τομείς, στη λειτουργία των ΜΚΟ και στη λειτουργία του κράτους. Χάρτες δικαιωμάτων πολιτών, αυτοδεσμεύσεις κρατικών υπηρεσιών, κανονισμοί εσωτερικής λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, οικονομικά στοιχεία και η αυτονόητη λογοδοσία των αξιωματούχων στους πολίτες-φορολογούμενους είναι εύκολα διαθέσιμα μέσω του διαδικτύου. Επίσης διαθέσιμα είναι τα αντίστοιχα στοιχεία κάθε ΜΚΟ που διεκδικεί κρατική ή ιδιωτική ενίσχυση, για να ξέρει ο καθένας τι πληρώνει. Αντίθετα, το ελληνικό Δημόσιο και οι υπάλληλοι του κράτους κρύβονται πίσω από την πανίσχυρη πανοπλία της αδιαφάνειας. Το ελληνικό κράτος επιμένει σε μια μορφή διακυβέρνησης όπου κανένας δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν και για τίποτα! Τελικό αποτέλεσμα είναι η κακοδιαχείριση των χρημάτων των φορολογουμένων, η αδιαφορία προσφοράς υπηρεσιών προς τον πολίτη, το βόλεμα των ημετέρων, η απουσία στοιχειώδους προσπάθειας βελτίωσης και σε πολλές περιπτώσεις η διασπάθιση, ακόμα και η κλοπή, του δημοσίου χρήματος. Η απουσία λογοδοσίας αποτελεί ελληνικό φαινόμενο που δεν συναντούμε πουθενά στην Ευρώπη: δηλαδή τα πρόσωπα που άσκησαν κάποια εξουσία ή διαχειρίστηκαν υποθέσεις ή χρήματα από υπεύθυνη θέση ή κατ' ανάθεσιν να μην αποδίδουν λογαριασμό για τις πράξεις και τις ενέργειές τους! Αν το υπουργείο Απασχόλησης δεν δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών, η εφημερίδα μας θα καταγράψει ποιοι ακριβώς μετέχουν σε αυτές τις ΜΚΟ, πώς διασυνδέονται και τι ακριβώς έργο κάνουν και αν αυτό το έργο έχει γίνει.
Σε σχέση πάντως με το δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας, πρέπει να σημειώσουμε ότι δημιούργησε αρκετό θόρυβο και συζητήσεις τόσο σε ΜΚΟ όσο και σε υπουργεία. Σημαντικό είναι πως αρκετές οργανώσεις με έργο εκνευρίστηκαν βλέποντας τα ποσά που έχουν πάρει κάποιες είτε άγνωστες ΜΚΟ είτε κάποιες σκανδαλωδώς ευνοημένες ανεξαρτήτως πολιτικής ηγεσίας. Νομίζουμε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να καθιερωθεί ένα ελάχιστο πλαίσιο αρχών λειτουργίας και διαφάνειας. Ένα σύνολο νομικών υποχρεώσεων που να περιλαμβάνει απολογισμό και έλεγχο των οικονομικών στοιχείων από ορκωτούς λογιστές, τη δημοσίευση ισολογισμών, τη βελτίωση των υπηρεσιών μέσα από συγκεκριμένη στοχοθεσία, την απλοποίηση και εκλογίκευση των διαδικασιών προμηθειών και διαχείρισης περιουσίας, τη λογοδοσία των υπευθύνων και την αξιοποίηση του διαδικτύου, ώστε οι πληροφορίες να είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή σε όλους. Η πολιτική βούληση φαίνεται ότι λείπει, ιδίως από μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε πολλά για την καταπολέμηση της διαφθοράς…
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=21...D9%D3%C5%C9%D3

Επισης, δειτε και το
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=40...ch=%CC.%CA.%CF

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 17:20, 08-01-08:

#2
Αρχική Δημοσίευση από bisbirikos
Συνεχίζουμε σήμερα τη δημοσίευση χρηματοδοτήσεων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) από το υπουργείο Απασχόλησης για τα έτη 2006 - 2007.....
Αν παίρνουν τόσα οι μη κυβερνητικές, πόσα παίρνουν οι κυβερνητικές, άραγες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Palladin

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Palladin
H Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,368 μηνύματα.

H Palladin έχω ένα μυστικό που όλα τα ομορφαίνει, έγραψε στις 18:29, 08-01-08:

#3
"Όπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει" είχε πει ο ποιητής.

Η Ελλάδα των λίγων, αυτών που είναι πιο ίσοι από τους ίσους.
Για κάποιο λόγο αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν το διάβασα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

deadhead_pirate

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη deadhead_pirate
Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,796 μηνύματα.

O deadhead_pirate έγραψε στις 19:03, 08-01-08:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Palladin
"Όπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει" είχε πει ο ποιητής.

Η Ελλάδα των λίγων, αυτών που είναι πιο ίσοι από τους ίσους.
Για κάποιο λόγο αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν το διάβασα
Δυστυχώς έτσι είναι φίλε μου.
Ετσι και χειρότερα ακόμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Manos_Hellas (Μάνος)

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Manos_Hellas
Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 43 ετών και μας γράφει απο Κοζάνη (Κοζάνη). Έχει γράψει 37 μηνύματα.

O Manos_Hellas έγραψε στις 19:48, 08-01-08:

#5
Δυστυχώς έχει γείσει η Ελλάδε με "οργανώσεις σφραγίδες", οι οποίες αν και ΜΚΟ παίρνουν πολύ μεγάλα ποσά χωρίς να κάνουν τίποτα ή απλά βρίσκονται για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων. Πεταμένα λεφτά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους, πολύ σημαντικότερους σκοπούς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Giovanna

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Giovanna
H Giovanna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών . Έχει γράψει 3,070 μηνύματα.

H Giovanna έγραψε στις 12:59, 09-01-08:

#6
τραγικο... πολυ θα θελα να δημοσιοποιηθουν ονοματα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 06:16, 10-01-08:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Giovanna
τραγικο... πολυ θα θελα να δημοσιοποιηθουν ονοματα!
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=40...ch=%CC.%CA.%CF

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Palladin

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Palladin
H Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,368 μηνύματα.

H Palladin έχω ένα μυστικό που όλα τα ομορφαίνει, έγραψε στις 08:11, 10-01-08:

#8
είναι μέσα και οι γιατροί χωρίς σύνορα
είναι από τις ελάχιστες οργανώσεις που εκτιμούσα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 09:43, 10-01-08:

#9
Να συνεχισεις να τους εκτιμας.
Στο πολεμο στη Σερβια ηταν η μονη οργανωση που πηγαν να βοηθησουν - κατι που κοστισε την "αποπομπη" τους απο τη διεθνη οργανωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

deadhead_pirate

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη deadhead_pirate
Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,796 μηνύματα.

O deadhead_pirate έγραψε στις 09:46, 10-01-08:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Palladin
είναι μέσα και οι γιατροί χωρίς σύνορα
είναι από τις ελάχιστες οργανώσεις που εκτιμούσα
Οταν τα έλεγα εγώ, σε παλαιότερα πόστ, πέσανε όλοι να με φάνε......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Giovanna

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Giovanna
H Giovanna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών . Έχει γράψει 3,070 μηνύματα.

H Giovanna έγραψε στις 15:24, 19-01-08:

#11
ειναι και ο αρκτουρος μεσα, και οι γιατροι του κοσμου..κι η actionaid και μια μκο της βαρδινογιαννη για το παιδι και την οικογενεια.. γαμωτο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

deadhead_pirate

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη deadhead_pirate
Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,796 μηνύματα.

O deadhead_pirate έγραψε στις 20:48, 19-01-08:

#12
Κάντε λίγο υπομονή, και θα σκάσει και η βόμβα για την περιβόητη ¨Ελπίδα¨

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Palladin

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Palladin
H Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,368 μηνύματα.

H Palladin έχω ένα μυστικό που όλα τα ομορφαίνει, έγραψε στις 01:55, 20-01-08:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Giovanna
ειναι και μια μκο της βαρδινογιαννη για το παιδι και την οικογενεια.. γαμωτο..
Αρχική Δημοσίευση από deadhead_pirate
Κάντε λίγο υπομονή, και θα σκάσει και η βόμβα για την περιβόητη ¨Ελπίδα¨
καλά γι' αυτά ήμουν σίγουρη αυτονόητα τα θεωρώ πλέον

αλλά είπαμε εγώ είμαι η περίεργη που πιστεύω ότι ΑΥΤΟΙ κλέβουν όσα περισσότερα μπορούν και δεν έχουν ιερό και όσιο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Giovanna

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Giovanna
H Giovanna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών . Έχει γράψει 3,070 μηνύματα.

H Giovanna έγραψε στις 14:13, 20-01-08:

#14
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!
αυτοι!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους