Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,107 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,277 μηνύματα σε 74,663 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κόλλυβα

Loony

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Loony
H Loony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 611 μηνύματα.

H Loony έγραψε στις 20:08, 15-07-12:

#1
Κόλυβα Θεσσαλονίκης

Υλικά:

  • 250 γρ σιτάρι αποφλοιωμένο
  • 150 γρ καβουρδισμένα άσπρα αμύγδαλα ανάλατα χοντροκομμένα
  • 150 γρ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 60 γρ σταφίδες ξανθές
  • 250 - 300 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1,5 περίπου ποτήρι καβουρδισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • Κουφέτα άσπρα και ασημένια μπιλάκια
Παρασκευή:

  1. Ξεπλένουμε το σιτάρι.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να το σκεπάσει αρκετά και το μουλιάζουμε για 2-3 ώρες μετά έτσι όπως είναι το βράζουμε για 2-3 ώρες ώσπου να ανοίξει και να φουσκώσει, κλείνουμε την εστία και το αφήνουμε στο μάτι για 1 ώρα (προσοχή να χει αρκετο νερό η κατσαρολα).
  3. Το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το απλώνουμε καλα σε μια πετσέτα να στεγνώσει για 3-4 ώρες ανακτεύοντάς το ανα διαστήματα.
  4. Αναμειγνύουμε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες, τα μπαχαρικά και 5-6 κουταλιές σούπας από το καβουρδισμένο αλεύρι με το σιτάρι. Σε περίπτωση που μετά τη μίξη το σιτάρι είναι κάπως υγρό μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη.
  5. Τα ρίχνουμε όλα σ'ενα πιάτο (ή στο σκεύος που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε) το πατάμε πολύ καλά με τα χέρια και απλώνουμε από πάνω κοσκινίζοντας το υπόλοιπο αλεύρι να καλύψει καλά την επιφάνεια.
  6. Χρησιμοποιώντας μια μεμβράνη ισιώνουμε το αλεύρι και κοσκινίζουμε από πάνω την άχνη ζάχαρη.
  7. Πάλι με μια μεμβράνη ισιώνουμε την άχνη, με τα κουφέτα κάνουμε ένα σταυρό και τα ασημένια μπαλάκια στολίζουμε γύρω γύρω.
Πως καβουρδίζουμε το αλεύρι

Σ ενα ταψάκι απλώνουμε το αλεύρι και το βάζουμε στο γκριλ για 1 λεπτό περίπου ή μέχρι να ξανθύνει ανακατεύοντας το ενδιάμεσα.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  5634-koliba-thessalonikis-by-dcroula.jpg
Εμφανίσεις:  169
Μέγεθος:  33,6 KB

Η συνταγή είναι από εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rainbow Blues

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Rainbow Blues
H Rainbow Blues αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Έμπορος . Έχει γράψει 228 μηνύματα.

H Rainbow Blues ... έγραψε στις 20:11, 15-07-12:

#2
Ωραία συνταγή!!

Τα σπιτικά είναι πολύ πιο ωραία από αυτά που παίρνεις από το ζαχαροπλαστείο....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Loony

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Loony
H Loony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 611 μηνύματα.

H Loony έγραψε στις 20:13, 15-07-12:

#3
Ανάλογα το ζαχαροπλαστείο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ceres Victoria
H Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,717 μηνύματα.

H Ceres Victoria censored έγραψε στις 01:54, 16-07-12:

#4
απο το ζαχαροπλαστειο μου αρεσει η λευκη επικαλυψη... να υποθεσω οτι ειναι fondant?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 14:03, 16-07-12:

#5
Eνας φίλος Κρητικός μας είχε φτιάξει μια φορά και ήταν τέλεια. Θυμάμαι ότι είχε βάλει επιπλέον κάρδαμο, γαρύφαλλο πολύ ψιλοκομμένο μαιντανό και ρόδι.
Οσο για την άσπρη επικάλυψη, ξέρω ότι μερικοί την φτιάχνουν με ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλα είδη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 14:29, 16-07-12:

#6
ο χριστος κι η μανα του


αμα ερθει ανθρωπος επισκεψη και του βγαλετε κολλυβα,
το πρωτο πραγμα που θα σας πει ειναι 'ζωη σε σας'΄




υγ. χωρια που θα μετρησει τις μερες απο την προηγουμενη κυριακη
μη μας βρει κανα κακο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Πατρεύς
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε στις 14:31, 16-07-12:

#7
Ωραία συνταγὴ ἂν καὶ προσωπικὰ δὲ μοῦ ἀρέσουν καθόλου τὰ κόλλυβα. Γιὰ τὴν ἀκρίβεια, τρώω μόνο τὰ ἀμύγδαλα

Ἐπίσης, νὰ ἐπισημάνω ὅτι στὴν παράδοση τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας, τὰ κόλλυβα δὲν ἔχουν μόνο νεκρώσιμο χαρακτῆρα ὅπως ἔχει ἐπικρατήσει νὰ νομίζουμε οἱ περισσότεροι. Τὰ κόλλυβα ἔχουν καὶ ἑορτάσιμο χαρακτῆρα καὶ εἴθισται νὰ προσφέρωνται στὶς ἑορτὲς μεγάλων ἁγίων ὅπου καὶ εὐλογοῦνται πρὶν τὸ τέλος τῆς Θ. Λειτουργίας. Πολλὰ μοναστήρια τηροῦν καὶ σήμερα αὐτὴν τὴν τάξη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Loony

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Loony
H Loony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 611 μηνύματα.

H Loony έγραψε στις 14:31, 16-07-12:

#8
τα κολλυβα ειναι και πολυ θρεπτικο πρωινο για τα παιδια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 14:31, 16-07-12:

#9
Remp, Για μνημόσυνο μας τα έφτιαξε ο άνθρωπος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

klara!!

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη klara!!
H klara!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών . Έχει γράψει 42 μηνύματα.

H klara!! έγραψε στις 17:11, 16-07-12:

#10
κολλυβα; ελεος!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους