Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,095 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,087 μηνύματα σε 74,653 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τούρτα Σοκολατίνα

blur

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη blur
Ο blur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 47 ετών . Έχει γράψει 22 μηνύματα.

O blur έγραψε στις 22:19, 31-07-12:

#1
YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
100 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
4 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
250 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
150 γρ. κουβερτούρα 65-70% κακάο
350 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
3 κρόκοι αβγών
40 γρ. Κορνφλάουερ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ:
200 γρ. πραλίνα giandujas
200 γρ. κρέμα γάλακτος


Πως το κάνουμε:
  1. Για το παντεσπάνι, κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτά το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
  3. Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º-170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Για το σιρόπι, βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Για την κρέμα, σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ και τα αβγά.
  6. Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
  7. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  8. Σκεπάζουμε με μεβράνη.
  9. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα.
  10. Για να ολοκληρώσουμε το γλυκό, κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 οριζόντιες φέτες.
  11. Τοποθετούμε τη μία φέτα, τη βρέχουμε με το σιρόπι, καλύπτουμε με τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με μία ακόμη φέτα, την οποία βρέχουμε επίσης με το σιρόπι, καλύπτουμε με την άλλη μισή κρέμα και τελειώνουμε με την τρίτη φέτα από τη βάση.
  12. Βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε το γλυκό με το γλάσσο πραλίνας.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν θέλετε στολίζετε την τούρτα με φλούδες πραλίνας.
  • Το γλυκό πρέπει να μείνει τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.
  • Την πραλίνα giandujas μπορείτε να τη βρείτε στα μαγαζιά του Στέλιου Παρλιάρου.

Πηγή: Bitter-sweet symphony http://www.sintagespareas.gr/sintage...#ixzz22EXNWstp

Σημείωση Συντάκτου:Το θέμα δημιουργήθηκε ύστερα απο μεταφορά ανάρτησης στο θέμα "Αγαπημένο γλυκό"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mercury : 08-08-12 στις 20:35. Αιτία: Μορφοποίηση κειμένου και προσθήκη σημείωσης
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους