Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,107 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,276 μηνύματα σε 74,663 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Υγρό κέικ σοκολάτας - Gâteau au chocolat liquide

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δαλιδά
H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,221 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε στις 01:42, 17-08-12:

#1
Επανήλθα!
Το κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σκλαβώσεις άνθρωπο (ειδικά άντρα) με αυτή τη συνταγή. Φαίνεται μπελαλίδικο αλλά το έχω κάνει τόσες φορές που πια έγινε ρουτίνα! Αξίζει τον κόπο.

Θα χρειαστούμε

Για το παντεσπάνι
220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
400 γρ ζάχαρη (κρυσταλλική)
85 γρ σκόνη κακάο (όχι γλυκό)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 (1 κοφτό) κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
240 ml ξινόγαλα (και ναι μιλάω σοβαρά)
120 γρ βούτυρο (λιωμένο)
2 βανίλιες ή 1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας σε υγρή μορφή
200 ml γαλλικό καφέ ή εσπρέσο

Για τη γέμιση

85 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
330 γρ άχνη ζάχαρη
60 γρ κακάο
125 ml γάλα
2 βανίλιες


Εκτέλεση

Παντεσπάνι
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια διαμέτρου 22εκ. και καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.

2. Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και χτυπάμε με μίξερ (εγώ χρησιμοποιώ μίξερ χεριού και πήρε περίπου 5 λεπτά).

3. Χύνουμε τον καφέ στο μίγμα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή κουτάλι. Το μίγμα θα είναι αρκετά υγρό και ρευστό.

4. Το ρίχνουμε στις φόρμες και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Θα είναι έτοιμο όταν περνάει το μαχαίρι/οδοντογλυφίδα από τη μέση του κέικ και θα είναι καθαρή αλλά με λίγο σοκολάτα πάνω. Δε θέλουμε να είναι εντελώς στεγνό.

5. Αφού τα ψήσουμε, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για να γεμίσουμε το κέικ μας χτυπάμε το βούτυρο καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο και τη βανίλια. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε ανάμεσα στα δύο κέικ τη γέμιση (αν θέλετε και επικάλυψη φτιάχνετε διπλάσια ποσότητα).

(Αν δεν το θέλετε πολύ υγρό το κέικ τότε απλά το ψήνετε περισσότερο)

Ίσως φάνηκε παράξενη η προσθήκη ξίνογαλου αντί για κανονικό γάλα, αλλά η διαφορά είναι ότι δίνει πιο πλούσια υφή στο κέικ.

Bon appétit !
PS. Η πιο ψημένη-στεγνή version είναι το εξώφυλλο του άλμπουμ στο προφίλ μου. Με τη διαφορά ότι από πάνω έχω στρώσει απλή ganache.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC_0215.jpg
Εμφανίσεις:  103
Μέγεθος:  197,5 KB  
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δαλιδά : 17-08-12 στις 02:19. Αιτία: Με την επιμέλεια του monsieur Ζορζ στον τίτλο
8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

catherine1994

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη catherine1994
H catherine1994 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών . Έχει γράψει 747 μηνύματα.

H catherine1994 έγραψε στις 02:09, 17-08-12:

#2
Φαινεται απολαυστικο και για ακομα μια φορα μου ανοιξες την ορεξη. Aλλα ειναι για προχωρημενους


Κάαααποια στιγμη να βαλεις και τη συνταγη για τα μπισκοτα του αλμπουμ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δαλιδά
H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,221 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε στις 02:10, 17-08-12:

#3
Αρχική Δημοσίευση από catherine1994
Φαινεται απολαυστικο και για ακομα μια φορα μου ανοιξες την ορεξη. Aλλα ειναι για προχωρημενους


Κάαααποια στιγμη να βαλεις και τη συνταγη για τα μπισκοτα του αλμπουμ
Η επόμενη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη MissKit
H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε στις 02:14, 17-08-12:

#4
Αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα. Το φτιάχνω χθες και τα ξαναλέμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δαλιδά
H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,221 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε στις 02:16, 17-08-12:

#5
Αρχική Δημοσίευση από MissKit
Αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα. Το φτιάχνω χθες και τα ξαναλέμε.
Λέω να ποστάρω τις συνταγές μόνο τέτοιες ώρες, για να τις λιγουρεύεστε χαχα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Εquilibria (Equilibrium)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Εquilibria
Ο Equilibrium αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 161 μηνύματα.

O Εquilibria Everything is best in moderation έγραψε στις 02:16, 17-08-12:

#6
Γιατί μας το κάνεις τώρα αυτό;;; ε;;;; Είμαστε και σε δίαιτα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rainbowarrior

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Rainbowarrior
Ο Rainbowarrior αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,989 μηνύματα.

O Rainbowarrior έγραψε στις 13:39, 17-08-12:

#7
Well done, tsoufou.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Mousse au chocolat spéciale - Από Δαλιδά
      Το θέμα έχει λάβει 26 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 18-08-12 στις 00:21.
    • Σοκολατένια πρόκληση - Κέικ Σοκολάτας με λίγα λιπαρά - Από venividivici
      Το θέμα έχει λάβει 1 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 14-12-11 στις 22:38.
    • Ας φτιάξουμε κέικ... - Από giostau
      Το θέμα έχει λάβει 21 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία The Chat & Fun Section.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 14-02-11 στις 15:04.
    • Γιαουρτόπιτα - κεικ - Από Oralee
      Το θέμα έχει λάβει 0 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 06-01-08 στις 17:23.
    • Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας - Από BAD MAIPH
      Το θέμα έχει λάβει 0 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 24-12-07 στις 22:04.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους