Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,074 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,655 μηνύματα σε 74,624 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Η Γενιά του Εγώ

Νεογέννητος

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Νεογέννητος
Ο Νεογέννητος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών . Έχει γράψει 843 μηνύματα.

O Νεογέννητος έγραψε στις 13:10, 24-09-12:

#1
Η Γενιά του Εγώ

Από το Βήμα

Οταν ήταν παιδιά τους έλεγαν ότι είναι οι καλύτεροι. Σήμερα παίρνουν αντικαταθλιπτικά γιατί αισθάνονται ότι δεν ανταποκρίνονται στην εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Ποιoς φταίει;Εδώ και μερικές δεκαετίες τα παιδιά του δυτικού κόσμου μεγαλώνουν με κανακέματα και επαίνους και διαρκείς τονωτικές ενέσεις του Εγώ τους σε μια καλών προθέσεων προσπάθεια ενίσχυσης της αυτοεκτίμησής τους. Πού οδήγησε αυτό; Στην εμφάνιση μιας γενιάς που αν και επισήμως ονομάζεται Γενιά Υ (ως διάδοχος της Γενιάς Χ), τώρα διεκδικεί τον καθόλου κολακευτικό τίτλο της «Γενιάς του Εγώ». Οι εκπρόσωποί της εμφανίζονται εγωκεντρικοί και νάρκισσοι, έχουν υπερτιμημένη άποψη για τον εαυτό τους και διακατέχονται από υπερβολικά υψηλές και έξω από τις δυνατότητές τους προσδοκίες, με αποτέλεσμα να «λυγίζουν» ευκολότερα κάτω από τις δυσκολίες της πραγματικής ζωής και να ρέπουν περισσότερο προς την κατάθλιψη. Το να σπεύσουμε να τους κατηγορήσουμε είναι εύκολο. Είναι όμως πολύ πιο εποικοδομητικό να κάνουμε μια γερή κριτική και να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που έχουμε υιοθετήσει ως «καλύτερο» για την ανατροφή των παιδιών μας. Οι ειδικοί έχουν ήδη μπει στη διαδικασία και οι προτάσεις τους είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες.


«Τους νέους σήμερα συνεχίζουν να τους παραχαϊδεύουν για πολύ καιρό, ενώ θα έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχουν αρχίσει να μαθαίνουν ότι δεν είναι τέλειοι». Αυτό ήταν το συμπέρασμα του HS, ενός μπλόγκερ που σχολίαζε ένα άρθρο των «New York Times» το οποίο οίκτιρε την κατάσταση της σημερινής νεολαίας. Το πρόβλημα με τα παιδιά, συνέχιζε, είναι ότι έχουν μια «παραφουσκωμένη» άποψη για τον εαυτό τους επειδή έχουν μεγαλώσει έτσι ώστε να πιστεύουν πως καθετί που κάνουν είναι αξιόλογο και σημαντικό. Δεν επρόκειτο για κάποιον γερογκρινιάρη αλλά για έναν νεαρό που έγραφε για την ίδια του τη γενιά, εκείνους που γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1980 και στο 2000 και έχουν ονομαστεί Γενιά Υ ή Γενιά του Εγώ.
Οπως καταλαβαίνει κανείς από το όνομά της, η Γενιά του Εγώ έχει προσελκύσει ήδη τα πυρά. Οι εκπρόσωποί της κατηγορούνται ότι είναι κακομαθημένοι, αλαζονικοί και νάρκισσοι, ότι έχουν μια αδικαιολόγητη αίσθηση πως δικαιωματικά όλα τους ανήκουν. Οι καθηγητές παραπονούνται ότι οι σημερινοί φοιτητές απαιτούν μόνιμη προσοχή. Οι εργοδότες δυσκολεύονται να καταπιούν τα υπερδιογκωμένα εγώ των νεαρών υπαλλήλων τους, ενώ οι ψυχοθεραπευτές λένε ότι βλέπουν μια νέα γενιά ασθενών οι οποίοι έχουν κατάθλιψη επειδή δεν μπορούν να φθάσουν στο ύψος των υπερβολικών προσδοκιών τους. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το φταίξιμο βρίσκεται στους γονείς, στους δασκάλους και στους άλλους ενηλίκους οι οποίοι υπερέβαλαν στο να μεγεθύνουν την άποψη που έχουν τα παιδιά για τον εαυτό τους από τα πρώτα τους χρόνια.
Οι κατηγορίες αυτές δεν βαρύνουν μόνο τη Γενιά Υ αλλά και μια ολόκληρη φιλοσοφία για την ανατροφή των παιδιών, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 και εξακολουθεί να ισχύει ακόμη. Αν είναι βάσιμες, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την άποψη ότι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσουμε το ότι θα εκμεταλλευθούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Τι λένε λοιπόν τα στοιχεία; Είναι η σημερινή νεολαία πραγματικά πιο εγωιστική από τις παλαιότερες γενιές; Αν είναι έτσι, αποτελεί αυτό πρόβλημα; Και αν η σύγχρονη δυτική κουλτούρα της οικοδόμησης αυτοεκτίμησης είναι ένοχη, τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;

Παραφουσκωμένο Εγώ
Ενας από τους πλέον ένθερμους επικριτές της σημερινής νεολαίας είναι η Τζιν Τουένγκι, ψυχολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας και συγγραφέας τού «Generation Me». Για να βρούμε αποδεικτικά στοιχεία υπέρ του υπερδιογκωμένου Εγώ της Γενιάς Υ αρκεί, όπως λέει, να κοιτάξουμε την ετήσια μελέτη των αμερικανών πρωτοετών φοιτητών που περιλαμβάνει 9 εκατ. φοιτητές κολεγίου. Αποκαλύπτει ότι το 52% των συμμετεχόντων του 2009 θεωρούσε πως είχε επίπεδα κοινωνικής αυτοπεποίθησης υψηλότερα από εκείνα του μέσου γενικού πληθυσμού σε σχέση με το 30% των φοιτητών που δήλωνε το ίδιο στη μελέτη του 1966. Οι σημερινοί φοιτητές επίσης αξιολογούν τη νοητική τους αυτοπεποίθηση, τις δεξιότητές τους στο να μιλούν δημόσια καθώς και τις ηγετικές τους ικανότητες περίπου κατά 50% υψηλότερα από ό,τι οι ομόλογοί τους του 1966.
Η υπερβολική σημασία της αυτοεκτίμησης για τη Γενιά Υ σκιαγραφήθηκε σε ένα πείραμα το 2010. Μια ομάδα με επικεφαλής τον Μπραντ Μπούσμαν του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο στο Κολόμπους διαπίστωσε ότι οι φοιτητές έδιναν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους - π.χ., το να πάρουν μεγαλύτερο βαθμό ή να δεχθούν μια φιλοφρόνηση - μεγαλύτερη αξία από ό,τι στις ανταμοιβές που κινητοποιούν την ανθρωπότητα από τις απαρχές της ύπαρξής της, όπως το να φάει κάποιος το αγαπημένο του φαγητό ή το να επιδοθεί σε σεξουαλική δραστηριότητα. Οι φοιτητές επίσης αξιολογούσαν αυτή την επιβράβευση υψηλότερα από το να κερδίσουν χρήματα, να πιουν αλκοόλ ή να δουν τον καλύτερό τους φίλο. Διερευνώντας περισσότερο οι επιστήμονες ζήτησαν από τους φοιτητές να αξιολογήσουν το πόσο ήθελαν καθεμιά από αυτές τις ανταμοιβές καθώς και την ευχαρίστηση που λάμβαναν από αυτές. Το να θέλει κάποιος κάτι περισσότερο από ό,τι του αρέσει θεωρείται ένδειξη εθισμού. Σε όλες τις περιπτώσεις η ανταμοιβή «τούς άρεσε» περισσότερο από ό,τι «την ήθελαν», αλλά η διαφορά ανάμεσα στα δύο ήταν μικρότερη σε ανταμοιβές που πρόσφεραν ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

Γεγονός ή προκατάληψη;
Η εικόνα δεν είναι ωστόσο τόσο απλή. Ο Μαρκ Λίρι, κοινωνικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ του Ντάραμ της Βόρειας Καρολίνας, προειδοποιεί ότι τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν είναι τόσο ελιτίστικα όσο ήταν τη δεκαετία του 1960 και άρα το δημογραφικό προφίλ των φοιτητών έχει αλλάξει καθιστώντας τις παλαιότερες και τις σημερινές ομάδες φοιτητών μη απόλυτα συγκρίσιμες. «Δεν γνωρίζουμε αν αυτή είναι μια πραγματική αλλαγή ή αν έχει να κάνει με μια αλλαγή των ανθρώπων που εξετάζονται» λέει.
Πράγματι, η Κάλι Τρεζνιέφσκι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις ανέλυσε μια μελέτη 400.000 μαθητών γυμνασίου που διεξάγεται τα τελευταία 30 χρόνια, από το 1976, και δεν βρήκε στοιχεία για αύξηση του εγωισμού σε αυτή την ελαφρώς νεαρότερη ομάδα. «Οι βαθμολογίες στην αυτοεκτίμησση δεν έχουν αλλάξει καθόλου» λέει. Υποπτεύεται ότι ορισμένοι ψυχολόγοι, κυρίως μιας μεγαλύτερης ηλικίας, διακατέχονται από μια πανάρχαια προκατάληψη. «Επικρίνουμε την επόμενη γενιά. Αυτό ακριβώς κάνουμε» τονίζει. Είναι πιθανόν, υποστηρίζει, όλοι και όχι μόνο η Γενιά Υ, να έχουμε σταδιακά γίνει πιο εγωκεντρικοί - καθώς όμως τα στοιχεία είναι περιορισμένα στις άλλες ηλικιακές ομάδες, είναι δύσκολο να εξετάσει αυτή την ιδέα της.

Η «Γενναιόδωρη Γενιά»;
Ακόμη πιο επιφυλακτικός είναι ο Τζέφρι Αρνέτ, ψυχολόγος ο οποίος μελετά την εφηβεία στο Πανεπιστήμιο Κλαρκ της Μασαχουσέτης. Επισημαίνει ότι σήμερα οι νέοι προσφέρουν εθελοντική δουλειά σε φιλανθρωπικά έργα σε μεγαλύτερους αριθμούς από ποτέ και ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για τις κοινωνικές ανισότητες από ό,τι ενδιαφέρονταν οι γονείς τους. Φθάνει μάλιστα ως το σημείο να ονομάζει τη Γενιά Υ «Γενναιόδωρη Γενιά».
Παρ' όλα αυτά, οι περισσότεροι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι έχει σημειωθεί μια πραγματική αύξηση της αυτοεκτίμησης - τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το φαινόμενο έχει μελετηθεί περισσότερο. Το ερώτημα του αν αυτό αποτελεί πρόβλημα παραμένει ανοιχτό. Οταν ο αμερικανός ψυχολόγος Γουίλιαμ Τζέιμς επινόησε τον όρο «αυτοεκτίμηση» τη δεκαετία του 1890, τον είχε προσδιορίσει ως τον λόγο των επιτυχιών ενός ατόμου προς τις «φιλοδοξίες» ή τους στόχους του. Με άλλα λόγια, η αυτοεκτίμηση είναι ένα υποκειμενικό μέτρο της αξίας του καθενός που αυξάνεται καθώς επιτυγχάνει τους στόχους του. Αυτό ταιριάζει με τον ορισμό που δίνει το λεξικό: «Ο σεβασμός ή η ευνοϊκή άποψη κάποιου για τον εαυτό του». Τι το κακό μπορεί να υπάρχει σε αυτό;

Ματαιοδοξία και ναρκισσισμός
Στις ημέρες μας, παρ' όλα αυτά, η αυτοεκτίμηση έχει αποκτήσει ένα δεύτερο νόημα: «Μια αδικαιολόγητα καλή γνώμη κάποιου για τον εαυτό του, ματαιοδοξία». Αυτός είναι ο ορισμός που ταιριάζει καλύτερα στη Γενιά Υ, σύμφωνα με την κυρία Τουένγκι. Και αυτή είναι η πηγή του προβλήματος. Κατ' αρχάς, τα παραφουσκωμένα εγώ δημιουργούν σε πολλά νεαρά άτομα μη ρεαλιστικές προσδοκίες και η ανικανότητά τους να τις εκπληρώσουν μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Δεν είναι σύμπτωση, λέει, ότι το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Ατλάντα της Τζόρτζια ανέφερε τον περασμένο Οκτώβριο πως ένας στους εννέα Αμερικανούς άνω των 12 ετών παίρνει αυτή τη στιγμή αντικαταθλιπτικά - αριθμός τετραπλάσιος από το αντίστοιχο ποσοστό στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
Η κυρία Τουένγκι βλέπει ένα άλλο δείγμα επικίνδυνα διογκωμένης αυτοεκτίμησης στα αυξανόμενα επίπεδα του ναρκισσισμού. Διαπίστωσε ότι διπλάσιοι φοιτητές είχαν υψηλά επίπεδα ναρκισσισμού το 2006 σε σχέση με τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Οι νάρκισσοι τείνουν να μην ανέχονται την κριτική και έχουν ροπή προς την εξαπάτηση και την επιθετικότητα. «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έρχονται στο γραφείο σου και κάνουν ολόκληρο καβγά για έναν βαθμό» λέει. Επίσης ανησυχούν περισσότερο για την εξωτερική τους εμφάνιση και, όπως τονίζει, οι Αμερικανοί καταφεύγουν στην πλαστική χειρουργική σε μεγαλύτερους αριθμούς από ποτέ. Στο τελευταίο της βιβλίο, «The Narcissism Epidemic», το οποίο έχει γράψει μαζί με τον Γ. Κιθ Κάμπελ (Free Press, 2009), αφηγείται ανέκδοτα για ανθρώπους που προσέλαβαν δήθεν παπαράτσι για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είναι διάσημοι ή αγόρασαν τεράστια σπίτια με δάνεια ως απόδειξη του αμερικανικού παραφουσκωμένου εγώ.

Εγώ και στη... μουσική
«Το έχουμε παρακάνει με τον ατομισμό» λέει η κυρία Τουένγκι και αυτό αντανακλάται και στην ποπ κουλτούρα. Μαζί με τον ψυχολόγο Νέιθαν Ντε Βαλ και άλλους ερευνητές κατέγραψαν μια αύξηση της χρήσης της λέξης «εγώ» στους στίχους των αμερικανικών ποπ επιτυχιών από το 1980 ως το 2007. Ταυτοχρόνως η συχνότητα λέξεων που σχετίζονται με άλλους ανθρώπους, με την κοινωνική αλληλεπίδραση και τα θετικά συναισθήματα έχει μειωθεί. Η κυρία Τουένγκι θεωρεί υπεύθυνους τέσσερις παράγοντες: τις αλλαγές στη συμπεριφορά των γονέων, τη λατρεία της διασημότητας, το Διαδίκτυο και τον εύκολο δανεισμό. «Ολοι αυτοί οι παράγοντες επιτρέπουν στους ανθρώπους να έχουν μια διογκωμένη αίσθηση του εαυτού τους, στην οποία το φαίνεσθαι της επίδοσης είναι πιο σημαντικό από αυτή καθαυτή την επίδοση» λέει.
Αλλοι κατηγορούν το κίνημα της αυτοεκτίμησης που ξεκίνησε στην Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1980. Δυστυχώς, λέει ο κ. Λίρι, το κίνημα γεννήθηκε από μια παρανόηση. Μελέτες είχαν δείξει έναν συσχετισμό ανάμεσα στην υψηλή αυτοεκτίμηση και στις θετικές εξελίξεις στη ζωή. «Ο κόσμος βιάστηκε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αυτοεκτίμηση ήταν η αιτία αυτών των άλλων πραγμάτων αλλά δεν είναι» λέει. Υστερα από τρεις δεκαετίες και πολλά προγράμματα ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης επικρατεί η άποψη ότι ο καλύτερος τρόπος να αναθρέψει κάποιος τα παιδιά του είναι να οικοδομήσει την αυτοεκτίμησή τους μέσα από συνεχείς επαίνους και θετικές αναδράσεις. Τα στοιχεία είναι όμως είναι ασαφή, στην καλύτερη περίπτωση.

Μειωμένη αντοχή στις δυσκολίες
Το 2003 μια ομάδα με επικεφαλής τον Ρόι Μπαουμάιστερ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριδας στο Ταλαχάσι διεξήγαγε μια μετα-ανάλυση των προηγούμενων ερευνών. Η εικόνα που αναδείχθηκε ήταν σύνθετη. Διαπίστωσαν ότι η υψηλή αυτοεκτίμηση σχετιζόταν γενικά με πιο χαρούμενη διάθεση και ανάληψη πρωτοβουλίας, ενώ η χαμηλή αυτοεκτίμηση συνδεόταν με κατάθλιψη. Παρ' όλα αυτά, αντίθετα με το αναμενόμενο, τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση καταθλίβονταν περισσότερο σε στιγμές στρες, ενώ εκείνα που είχαν χαμηλή αυτοεκτίμηση έδειχναν μεγαλύτερη αντοχή όταν έρχονταν αντιμέτωπα με τα σκαμπανεβάσματα της ζωής. Φάνηκε επίσης ότι η προσπάθεια ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των μαθητών δεν βελτίωνε τις επιδόσεις τους στα μαθήματα και μπορούσε μερικές φορές να είναι αντιπαραγωγική. Η υψηλή αυτοεκτίμηση φάνηκε να προστατεύει τα κορίτσια από τα νταηλίκια, δεν εμπόδιζε όμως τα παιδιά να καπνίσουν, να πιουν, να πάρουν ναρκωτικά ή να κάνουν σεξ - αντιθέτως, τα ωθούσε στο να δοκιμάσουν αυτά τα πράγματα. Οι καλές επιδόσεις στην εργασία σχετίζονταν μερικές φορές με την υψηλή αυτοεκτίμηση, ο συσχετισμός όμως ήταν ευμετάβλητος και η σχέση της αιτιότητας ασαφής. Η αυτοεκτίμηση δεν μπορούσε να προβλέψει ούτε την ποιότητα ούτε τη διάρκεια των σχέσεων. Η γενική εικόνα ήταν τόσο συγκεχυμένη ώστε ο κ. Μπαουμάιστερ και η ομάδα του θεώρησαν ότι δεν μπορούν να εγκρίνουν προγράμματα για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.
Σήμερα οι ψυχολόγοι συμφωνούν στο ότι η υψηλή αυτοεκτίμηση αποτελεί συχνότερα τη συνέπεια θετικών γεγονότων στη ζωή παρά την αιτία τους - ένα μήνυμα το οποίο ακόμη δεν έχει περάσει σε γονείς και δασκάλους. Ο κ. Λίρι φθάνει ως το σημείο να διαβεβαιώνει ότι η αυτοεκτίμηση που ενισχύεται με τεχνητό τρόπο, χωρίς αναφορά σε επιτεύγματα, δεν έχει καμία εγγενή αξία. Εν τω μεταξύ ο εκπαιδευτικός ψυχολόγος Χέρμπερτ Μαρς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστηρίζει ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε την αυτοεκτίμηση ως ένα τμήμα της ευρύτερης έννοιας ενός πράγματος που ονομάζεται αυτοαντίληψη και το οποίο περιλαμβάνει επίσης τις απόψεις που έχει κάποιος για την εθνοτική και μορφωτική του ταυτότητα, καθώς και για το φύλο του. Πιστεύει ότι η καλή αυτοαντίληψη και η υψηλή εκπαιδευτική απόδοση αποτελούν την αιτία και το αποτέλεσμα η μια της άλλης. «Αυτό είναι που κάνει τόσο δύσκολη τη δουλειά των δασκάλων» λέει. «Δεν πρέπει μόνο να διδάξουν δεξιότητες, πρέπει επίσης να οικοδομήσουν την πίστη των παιδιών στον εαυτό τους και μετά να συνδέσουν αυτά τα δύο».

Πιο σημαντικός ο αυτοέλεγχος
Ο κ. Μπαουμάιστερ υποστηρίζει ότι, αντί να «χτίζουμε» το εγώ των παιδιών, θα πρέπει να οικοδομήσουμε τον αυτοέλεγχό τους. Στο καινούργιο βιβλίο του «Willpower: Rediscovering Our Greatest Strength» (Allen Lane, 2012) παρουσιάζει στοιχεία υπέρ του ότι η δύναμη της θέλησης και όχι η αυτοεκτίμηση είναι το απαραίτητο συστατικό για μια επιτυχημένη ζωή. Υποστηρίζει ότι τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να ελέγχουν τις παρορμήσεις τους και να επιμένουν σε δύσκολα έργα ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν τους στόχους τους, κάτι το οποίο θα ενισχύσει με φυσικό τρόπο την αυτοεκτίμησή τους. Οι γονείς και οι δάσκαλοι μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της αυτοπειθαρχίας ενθαρρύνοντας τα παιδιά να αποκτήσουν καλές συνήθειες. Και αντί να τους παρέχουν διαρκή και επομένως ανούσιο έπαινο, θα πρέπει να ενθαρρύνουν τα πραγματικά επιτεύγματα. Αν η προσέγγιση του κ. Μπαουμάιστερ φαίνεται υπερβολικά αυστηρή, ο κ. Λίρι είναι πιο πραγματιστής. Το μήνυμα που θα πρέπει να στέλνουν οι γονείς στα παιδιά τους, λέει, είναι ότι τα αγαπούν ακόμη και αν δεν είναι τέλεια και ότι μπορούν να βελτιωθούν. «Δώστε τους ειλικρινή πληροφόρηση» επισημαίνει. «Και πάνω από όλα, μη λέτε στο παιδί σας ότι είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου γιατί κανένα δεν είναι».Στροφή προς τους άλλους
Η υπερβολική αυτοεκτίμηση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, το ίδιο όμως ισχύει και για τη χαμηλή αυτοεκτίμηση. Στην εφηβεία τα παιδιά γίνονται ευάλωτα καθώς ο «συμπαγής» εγωκεντρισμός που έχουν στα πρώτα τους χρόνια αρχίζει γρήγορα να αποκτά ρωγμές. Στα κορίτσια η πτώση της αυτοεκτίμησης είναι μεγαλύτερη από ό,τι στα αγόρια, και στα δυο φύλα όμως η αλλαγή είναι μόνιμη. Επίσης σε αυτές τις ηλικίες η αυτοεκτίμηση μπορεί να είναι υψηλή αλλά ταυτόχρονα ασταθής, να καταποντίζεται με την πρώτη κριτική.
Οι γονείς φυσικά θέλουν να προστατεύσουν το παιδί τους σε αυτή την κρίσιμη ηλικία, όμως το να το στολίζουν με αβάσιμους επαίνους δεν είναι η λύση. Μια καλύτερη τακτική είναι να ενθαρρύνουν τα παιδιά να σκέφτονται τους άλλους. Μια από τις πολλές μελέτες που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση έγινε από την Τζένιφερ Κρόκερ και την Εϊμι Κανεβέλο του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο στο Κολόμπους, σε περίπου 200 ζεύγη φοιτητών. Διαπίστωσαν ότι όσοι προσπάθησαν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους βάζοντας τον ή την συγκάτοικό τους να τους αναγνωρίσει τα καλά σημεία τους απέτυχαν: τόσο η αυτοεκτίμηση των ίδιων όσο και η γνώμη των συγκατοίκων τους για εκείνους μειώθηκαν μέσα στους τρεις μήνες που διήρκεσε το πείραμα. «Εκείνο που πραγματικά λειτούργησε ήταν το να δείχνουν έμπρακτα ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον συγκάτοικό τους» λέει η κυρία Κρόκερ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 14:37, 24-09-12:

#2
μπραβο
πολυ ωραιο θεμα
ολη η ουσια της σημερινης ψωνισμενης νεολαιας..

και το βλεπω παντου

βασικα αυτη ειναι η γενια της ευμαρειας,,και βασικα οπως βλεπουμε σε πολλα ανθρωπινα επιτευγματα της παρακμης και μαλθακοτητας..
μιλαμε πολυ συχνοτερα για δικαιωματα των παιδιων και σπανιοτερα για υποχρεωσεις που πανε πακετο
απο τα μεσα του 70 και μετα
σε ολο το δυτικο κοσμο

εδω στην ελλαδα επεσε μαζι με τον πασοκισμο και τα τσαμπα δημοσια ευρωπαικα λεφτα και ονειρο του δημοσιου

πχ βλεπω τα μικρα παιδια σε σειρες στην ητλεοραση και μου κακοφαινεται που ειναι τοσο αυθαδη και ψωνισμενα,,αλαζονικα..

και εδω λεγαμε καποτε περι ταπεινοτητας,,και οι περισσοτεροι το πηραν στραβα..

μια παραχαιδεμενη γενια,,ειναι εν τελει μια παρακμιακη γενια..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 15:11, 24-09-12:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
μπραβο
πολυ ωραιο θεμα
ολη η ουσια της σημερινης ψωνισμενης νεολαιας..

και το βλεπω παντου

βασικα αυτη ειναι η γενια της ευμαρειας,,και βασικα οπως βλεπουμε σε πολλα ανθρωπινα επιτευγματα της παρακμης και μαλθακοτητας..
μιλαμε πολυ συχνοτερα για δικαιωματα των παιδιων και σπανιοτερα για υποχρεωσεις που πανε πακετο
απο τα μεσα του 70 και μετα
σε ολο το δυτικο κοσμο

εδω στην ελλαδα επεσε μαζι με τον πασοκισμο και τα τσαμπα δημοσια ευρωπαικα λεφτα και ονειρο του δημοσιου

πχ βλεπω τα μικρα παιδια σε σειρες στην ητλεοραση και μου κακοφαινεται που ειναι τοσο αυθαδη και ψωνισμενα,,αλαζονικα..

και εδω λεγαμε καποτε περι ταπεινοτητας,,και οι περισσοτεροι το πηραν στραβα..

μια παραχαιδεμενη γενια,,ειναι εν τελει μια παρακμιακη γενια..
Και ο υπεύθυνος αυτής της γενιάς είναι η ακριβώς προηγούμενη. Δεν μπορείς να κατηγορείς ένα παιδί ότι είναι αλαζόνας και νάρκισσος όταν επί 20 χρόνια το μεγαλώνεις έτσι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

10 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 18:49, 24-09-12:

#4
Και ο υπεύθυνος αυτής της γενιάς είναι η ακριβώς προηγούμενη. Δεν μπορείς να κατηγορείς ένα παιδί ότι είναι αλαζόνας και νάρκισσος όταν επί 20 χρόνια το μεγαλώνεις έτσι.
το θεμα δεν ειναι η κατηγόρια

αλλα να αλλαξει αυτο

δεν γινεται ενα παιδι τωρα ενηλικος να δικαιολογει καθε φορα το ναρκισσιμο του και να λεει κυνικα "καλα κανω"επειδη τον εμαθαν οι προηγουμενοι..

εχεις δικιο..
η προηγουμενη γενια απο απωθημενα μπουκωσε και εδωσε τα παντα -εγκλημα για την ανατροφη ενος παιδιου-και εδωσε μονο υλικα αγαθα μαζι με πολυ αδιαφορια

αλλα τα παιδια δεν ειναι και ειμαστε αθωοι,,ως ανθρωποι κι οχι αψυχες πετρες ολοι φταιμε..

μην φτασουμε στην καταντια να λεμε εφταιξες γερο που με γεννησες χωρις να με ρωτησεις και τωρα θα πληρωσεις..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

IreneGr (Ειρήνη)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη IreneGr
H Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 541 μηνύματα.

H IreneGr έγραψε στις 19:57, 24-09-12:

#5
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει ο καθένας μας να καλλιεργεί τον εσωτερικό του κόσμο και να αναπτύσσει την αυτοκριτική και την αντικειμενικότητα. Όλοι κανακεύουν τα παιδιά τους και είναι λογικό από την μία πλευρά εφόσον στα μάτια τους είναι τέλεια,αλλά όταν φτάσουν στην εφηβεία,πειραματίζονται και αργότερα μαθαίνουν τα όρια τους.Είναι ένα μεταβατικό στάδιο που όλοι ανεξαιρέτως το περνάμε. Μέσα από τις δυσκολίες θα ανταποκριθούν στην πραγματική τους εικόνα και όχι την πλαστή που δημιούργησαν οι άλλοι για τους ίδιους.

Είμαι της άποψης ότι οι γονείς πρέπει από μόνοι τους να ψάχνονται για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται στα παιδιά τους ώστε να αποφεύγουμε τέτοια αποτελέσματα. Πολλές φορές αυτό που θεωρούμε σωστό για τους δικούς μας ανθρώπους δεν είναι απαραίτητα και το σωστό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη catlin
H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε στις 03:12, 19-12-12:

#6
φιλε εσυ που ξεκινησες το thread δεν εχεις παραθεσει την αποψη σου επ'αυτου...
ο εγωισμος και ο εγωκεντρισμος που δυστυχως θρεφει τις ανθρωπινες κοινωνιες ειναι απορροια της "σύγχρονης δυτικής κουλτούρας της οικοδόμησης αυτοεκτίμησης "????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη epote
Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,484 μηνύματα.

O epote ) έγραψε στις 08:26, 19-12-12:

#7
βασικα αυτη ειναι η γενια της ευμαρειας,,και βασικα οπως βλεπουμε σε πολλα ανθρωπινα επιτευγματα της παρακμης και μαλθακοτητας..
καθε μα καθε "γενια" αυτα λεει...εισαστε γραφικοι, στο ενα τοπικ λετε οτι αυτη η γενια (των 700ε που εγινε των 400ε) ειναι η πρωτη που ειναι σε πιο δυσκολη θεση απο τους γονεις της και τωρα το αναποδο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 09:22, 19-12-12:

#8
ειναι η πρωτη που ειναι σε πιο δυσκολη θεση απο τους γονεις της και τωρα το αναποδο.
δεν συμφωνω σε αυτο..

σημερα απλα πεσαμε απο ψηλα χαμηλα αποτομα.
αλλα παλι ειμαστε ψηλοτερα απο το παλιοτερο επιπεδο..ζωης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Giannoutas

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Giannoutas
Ο Giannoutas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,175 μηνύματα.

O Giannoutas Μη μου τους όρχεις τάραττε !!! έγραψε στις 10:52, 19-12-12:

#9
Εγω δινω και μια αλλη οπτικη. Οσο παει και ξυπναει ο κοσμος και αντιλαμβανεται περισσοτερο, γινεται πιο εξυπνος. Για να καταλαβει κατι τοσο αυτονοητο που χαρης σε πολιτισμικες ηλιθιοτητες δεν τον αφηναν να το δει, οτι τα υλικα αγαθα ειναι τα μονα αντικειμενικα αγαθα που μπορεις να απολαυσεις. Ολα τα αλλα ειναι δημιουργημα του ζωου που λεγεται ανθρωπος και εχει μεσο ορο IQ χειροτερο και απο αγελαδα.

Αυτα. Κλαψτε τωρα !!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 19-12-12 στις 16:12. Αιτία: Προσαρμογη στους ορους χρησης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη prinCess.
H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 5,643 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε στις 11:23, 19-12-12:

#10
Και τι ζητάω κι εγώ; Λίγη τύχη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 11:45, 19-12-12:

#11
σε τι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη catlin
H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε στις 16:08, 19-12-12:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Νεογέννητος
Η Γενιά του Εγώ

«Τους νέους σήμερα συνεχίζουν να τους παραχαϊδεύουν για πολύ καιρό, ενώ θα έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχουν αρχίσει να μαθαίνουν ότι δεν είναι τέλειοι». Αυτό ήταν το συμπέρασμα του HS, ενός μπλόγκερ που σχολίαζε ένα άρθρο των «New York Times» το οποίο οίκτιρε την κατάσταση της σημερινής νεολαίας. Το πρόβλημα με τα παιδιά, συνέχιζε, είναι ότι έχουν μια «παραφουσκωμένη» άποψη για τον εαυτό τους επειδή έχουν μεγαλώσει έτσι ώστε να πιστεύουν πως καθετί που κάνουν είναι αξιόλογο και σημαντικό. Δεν επρόκειτο για κάποιον γερογκρινιάρη αλλά για έναν νεαρό που έγραφε για την ίδια του τη γενιά, εκείνους που γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1980 και στο 2000 και έχουν ονομαστεί Γενιά Υ ή Γενιά του Εγώ.
αν πρεπει να επισημανουμε κατι που μετεφερφηκε στη γεννια των γονεων μας αυτο σιγουρα ειναι το λεγομενο "συνδρομο της κατοχης"(οτι φαμε,οτι πιουμε κι οτι αρπαξει ο απαυτουλης μας) που δυστυχως ισως να διαιωνιζεται απο γεννια σε γεννια.αυτο σε συνδυασμο με την ασταματητη προσφορα αγαθων και προιοντων που γεννουν ασταματητες "αναγκες" και τροφοδοτουν και τροφοδοτουνται απο το καπιταλιστικο συστημα δεν βαζει σε πρωτο πλανο το εγω του καθενα?
επιπλεον ,σοβαρη αιτια της καταθλιψης ειναι η υπερβολικη αυτοκτιμηση που δε συμβαδιζει με το πραγματικο δυναμικο του καθε ανθρωπου??ακομα και ετσι να ητανε οι υψηλες προσδοκιες απο τον εαυτο μας πηγαζουν απο τα συνεχη κανακεματα και επαινους γονεων και δασκαλων???οχι απο τη συγχρονη κοινωνια με την αντατικοποιηση της εργασιας ,την ανεργια,την εξειδικευση,το καταναλωτικό προσανατολισμο της καθημερινής ζωής και του ελεύθερου χρόνου,την ομογενοποίηση των προτύπων και προτιμήσεων, καθώς και τον ανταγωνισμο που αποτελεί τον κοινό παρονομαστή της τάσης για πλουτισμό, καριέρα και προσωπική ανάδειξη και καταξίωση,με συνεπεια την αποξενωση και τη μοναξια???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 16:12, 19-12-12:

#13
ολα παιζουν ρολο
η δυτικη και ελληνικη κοινωνια εχει γινει κυνικη που την ενδιαφερει μονο το χρημα οχι ο χαρακτηρας η δημιουργια
μονο να δουμε την τεχνη -ταινιες μουσικη πχ-το 50-60 -70 και σημερα
παλια ειχαν μια ποιοτητα και ενα συναισθημα

τωρα υπαρχει αλαζονια ψυχροτητα και κυνικοτητα,απαισιοδοξια

οι κοινωνιες σκληρυναν πολυ πια και σταματησαν να παραγουν νεες ιδεες..

οι κοινωνιες στεγνωσαν απο συναιθσθηματα,,και εγιναν λιγοτερο δημιουργικες απο τις παλιοτερες και περισσοτερο καταναλωτικες ετοιμης τροφης γνωσης

ετσι γεμισαμε πτυχιουχους "επστημονες" που περισσοτερο αναμασουν ,,παρα δημιουργουν κατι νεο..

ετσι,,νομιζεις οτι εισαι σπουδαιος με τα 15 πτυχια σου,,αλλα εχεις λιγοτερο δημιουργικο μυαλο απο εναν του δημοτικου 60 χρονων..
αλλα ειπαμε οι ευκολες εποχες βγαζουν αδιαφορους ανθρωπους

οι μεγαλες προσωπικοτητες βγαινουν συνηθως απο την κολαση και τις καταστροφες της ζωης,,-οσοι επιβιωνουν βεβαια-πολεμους καταστροφες πεινες
χωρις προκληση,,ο ανθρωπος ατροφει..σαπιζει.. αυτοκαταστρεφεται..

και αυτα τα λεω για ολους μας..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Άγγελος : 19-12-12 στις 16:19.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη catlin
H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε στις 16:19, 19-12-12:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
ολα παιζουν ρολο
η δυτικη και ελληνικη κοινωνια εχει γινει κυνικη που την ενδιαφερει μονο το χρημα οχι ο χαρακτηρας η δημιουργια
μονο να δουμε την τεχνη -ταινιες μουσικη πχ-το 50-60 -70 και σημερα
παλια ειχαν μια ποιοτητα και ενα συναισθημα

τωρα υπαρχει αλαζονια ψυχροτητα και κυνικοτητα,απαισιοδοξια

οι κοινωνιες σκληρυναν πολυ πια και σταματησαν να παραγουν νεες ιδεες..

οι κοινωνιες στεγνωσαν απο συναιθσθηματα,,και εγιναν λιγοτερο δημιουργικες απο τις παλιοτερες και περισσοτερο καταναλωτικες ετοιμης τροφης γνωσης

ετσι γεμισαμε πτυχιουχους "επστημονες" που περισσοτερο αναμασουν ,,παρα δημιουργουν κατι νεο..

ετσι,,νομιζεις οτι εισαι σπουδαιος με τα 15 πτυχια σου,,αλλα εχεις λιγοτερο δημιουργικο μυαλο απο εναν του δημοτικου 60 χρονων..
αλλα ειπαμε οι ευκολες εποχες βγαζουν αδιαφορους ανθρωπους

οι μεγαλες προσωπικοτητες βγαινουν συνηθως απο την κολαση και τις καταστροφες της ζωης,,-οσοι επιβιωνουν βεβαια-πολεμους καταστροφες πεινες
χωρις προκληση,,ο ανθρωπος ατροφει..και σαπιζει..
γι αυτο θεωρω το πρωτο post τουλαχιστον επιφανειακο.
αλλα θεωρεις ευκολη τη σημερινη εποχη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη catlin : 19-12-12 στις 20:41.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

whitelioness (Porcupine)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη whitelioness
H Porcupine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,087 μηνύματα.

H whitelioness any pathetic cuties out there? έγραψε στις 20:50, 19-12-12:

#15
βασικα θα ελεγα οτι συκριτικα με τις γενιες προ 1970 οταν οι γονεις (σ αυτη τη χωρα τουλαχιστον) μεγαλωναν τα παιδια χωρις να τονιζουν τοσο τα θετικα τους σημεια (ισως μαλλον τα υποβιβαζαν) πραγματι πλεον τονιζεται εξαιρετικα η προσωποπικοτητα των παιδιων και των θετικων τους πλευρων ωστε οταν γινεται κριτικη στα αρνητικα τους σημεια να ειναι καπως εμ συγκρουομενη. δε νομιζω οτι υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα οσον αφορα την επικεντρωση στο εγω απο τους νεους,αλλα παραφουσκουμενες προσδοκιες μου φαινεται. σα να δημιουργησαμε μια φανταστικη κοινωνια με τα καλυτερα υπερπαιδακια του κοσμου η οποια θρυμματιστηκε απο την πραγματικοτητα (οπως εννοειται και σε καποιο απο τα παραπανω κειμενα)
δε θα εφτανα να κατηγορησω ολοκληρωτικα τις προηγουμενες γενιες(ας μην ξεχναμε οτι απο ανθρωπους προερχομαστε και οχι απο καλοσχεδιασμενα ρομποτ)-αγγελε συγκαταλεγεσαι μου φαινεται ακομα στη νεολαια και μιλας σα σοφος 60 χρονων κατεβα απο το καλαμι σου-
καλο ειναι να κανουμε μια 'εσωτερικη αναζητηση' που και που και να αμφισβητουμε τους εαυτους μας χωρις να τους πεταμε στα ταρταρα.και σα νεοι γονεις να τα θυμομαστε αυτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Giannoutas

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Giannoutas
Ο Giannoutas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,175 μηνύματα.

O Giannoutas Μη μου τους όρχεις τάραττε !!! έγραψε στις 22:03, 19-12-12:

#16
Καλες οι θεωριες σας και οι ιστοριουλες αγαπης που διαβαζατε στο μαθημα των κειμενων στο Λυκειο. Αλλα επειδη να καθεσται και να κλαιγεσται ολη την ωρα δεν γινεται, καποτε πρεπει να δραστηροποιηθειτε, ε τοτε μαντεψτε !!! Κανετε ακριβως και εσεις το ιδιο πραγμα. Σκεφτεσται εγωιστικη κερδοφορα και <<καπιταλιστικα>> οπως λετε. Ενταξει επειδη το μυαλο σε μερικους δεν στροφαρει και πολυ, δεν αντιλαμβανονται αυτο που κανουν και νομιζουν οτι βοηθουν ανθρωπους κτλ κτλ κτλ.

Η θα καθεσται και θα κλαιγεσται για ολα αυτα που λετε εδω μεσα η θα ξυπνησετε και θα κοιταξετε την παρταρα σας και θα κανετε ζωαρα. Δικη σας επιλογη καθαρα. Η νεα γενια μια φορα παντως δεν αλλαζει (ποτε δεν αλλαξε, τα μυαλα εγιναν εξυπνοτερα), σας το διαβεβαιωνω αυτο !!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 22:09, 19-12-12:

#17
αγγελε συγκαταλεγεσαι μου φαινεται ακομα στη νεολαια και μιλας σα σοφος 60 χρονων κατεβα απο το καλαμι σου-
ωω
σε λαθος ανθρωπο το λες

σε αυτα που λεωδεν εξαιρω κανεναν,,ουτε τον εαυτο μου που ανηκει στη νεολαια βεβαιως

και γω ξερω οτι ειμαι πολυκαλομαθημενος σε σχεση με τους παλιοτερους,και μουηρθαν πολυ ευκολοτερα τα πραγματα απο τις παλιες μεταπολεμικεςγενιεςτου πατερα μου


δεν τα λεω για τους αλλους..αλλα για ολους..και μενα φυσικα..

πρεπει να ξερουμε που βρισκομαστε..μηπως και καποτε μπορουμενα βελτιωθουμε λιγο..


η γενια μας πρεπει να κανει την αυτοκριτικη της

και ας ποναει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Άγγελος : 19-12-12 στις 22:14.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη catlin
H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε στις 22:11, 19-12-12:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Giannoutas
Καλες οι θεωριες σας και οι ιστοριουλες αγαπης που διαβαζατε στο μαθημα των κειμενων στο Λυκειο. Αλλα επειδη να καθεσται και να κλαιγεσται ολη την ωρα δεν γινεται, καποτε πρεπει να δραστηροποιηθειτε, ε τοτε μαντεψτε !!! Κανετε ακριβως και εσεις το ιδιο πραγμα. Σκεφτεσται εγωιστικη κερδοφορα και <<καπιταλιστικα>> οπως λετε. Ενταξει επειδη το μυαλο σε μερικους δεν στροφαρει και πολυ, δεν αντιλαμβανονται αυτο που κανουν και νομιζουν οτι βοηθουν ανθρωπους κτλ κτλ κτλ.

Η θα καθεσται και θα κλαιγεσται για ολα αυτα που λετε εδω μεσα η θα ξυπνησετε και θα κοιταξετε την παρταρα σας και θα κανετε ζωαρα. Δικη σας επιλογη καθαρα. Η νεα γενια μια φορα παντως δεν αλλαζει (ποτε δεν αλλαξε, τα μυαλα εγιναν εξυπνοτερα), σας το διαβεβαιωνω αυτο !!!
γεια σου ρε giannouta!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ClairDeLune

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη ClairDeLune
H ClairDeLune αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 14 μηνύματα.

H ClairDeLune έγραψε στις 23:56, 19-12-12:

#19
"Η θα καθεσται και θα κλαιγεσται για ολα αυτα που λετε εδω μεσα η θα ξυπνησετε και θα κοιταξετε την παρταρα σας και θα κανετε ζωαρα. Δικη σας επιλογη καθαρα. Η νεα γενια μια φορα παντως δεν αλλαζει (ποτε δεν αλλαξε, τα μυαλα εγιναν εξυπνοτερα), σας το διαβεβαιωνω αυτο !!!"

Συμφωνώ στο ότι ο κόσμος πρέπει να είναι δραστήριος. Να κάνει πράγματα που τον γεμίζουν, τον κάνουν καλύτερο με την κάθε έννοια που δίνει ο καθένας. Αλλά εκφράσεις όπως "ζωάρα", "παρτάρα" δείχνουν έναν τρόπο ζωής που εμένα δεν με αντιπροσωπεύει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 3,564 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε στις 00:21, 20-12-12:

#20
Αρχική Δημοσίευση από ClairDeLune
Συμφωνώ στο ότι ο κόσμος πρέπει να είναι δραστήριος. Να κάνει πράγματα που τον γεμίζουν, τον κάνουν καλύτερο με την κάθε έννοια που δίνει ο καθένας. Αλλά εκφράσεις όπως "ζωάρα", "παρτάρα" δείχνουν έναν τρόπο ζωής που εμένα δεν με αντιπροσωπεύει.

κι όλα αυτά από μια τρυπημένη στην άμμο καρδούλα,
nice going.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

εμμα_τριντεντ

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη εμμα_τριντεντ
H εμμα_τριντεντ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,120 μηνύματα.

H εμμα_τριντεντ έγραψε στις 04:22, 20-12-12:

#21
...είπε το smiley.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 07:46, 20-12-12:

#22
μυριζομαι οτι πολλοι επειδη δεν βρισκουν κατι ουσιαστικο να πουν επι του θεματος ,λενε οτι τους κεταβει και το κανουν μπχαλο. πουλωντας εξυπναδα..

μυριζομαι λαθος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη epote
Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,484 μηνύματα.

O epote ) έγραψε στις 08:22, 20-12-12:

#23
αλλα παλι ειμαστε ψηλοτερα απο το παλιοτερο επιπεδο..ζωης
οταν προσπαθησεις να ζησεις μονος σου χωρις τη μαμα να σου πλενει τα βρακια και να αγοραζει φαι και το μπαμπα να πληρωνει νοικι και ρευμα το ξανασυζηταμε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 11:26, 20-12-12:

#24
Το επίπεδο ζωής δεν μετριέται έτσι...υποτίθεται πως όσο περνάνε τα χρόνια ανεβαίνει έτσι κι αλλιώς το επίπεδο ζωής λόγω της τεχνολογίας. Εγώ δεν θα πάω να πλύνω στο ποτάμι και στη σκάφη τα ασπρόρουχα με καθαριστικό που έφτιαξα μόνη μου από στάχτη, αυτό από μόνο του σημαίνει πως έχω αυτόματα καλύτερο επίπεδο ζωής από τη γιαγιά μου? Γιατί και η γιαγιά μου από την άλλη δεν χρειαζόταν να πληρώσει κοινόχρηστα, ενοίκιο, και ένα σωρό πάγια έξοδα διαβίωσης κάθε μήνα, οπότε δεν είχε ποτέ το φόβο πως θα μείνει άνεργη (γιατί απλά δεν υπήρχε η απαίτηση να δουλεύει τότε σε κάτι περα από τα ζώα και τα χωράφια), πως θα χρωστάει σε τράπεζες (γιατί δεν υπήρχε λόγος να δανειστεί) και γενικά οι ανάγκες ήταν διαφορετικές, όπως και οι υποχρεώσεις αλλά και οι φόβοι/ανησυχίες. Ποιός μπορεί να συγκρίνει δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και να πει ποιός είχε το καλύτερο βιοτικό επίπεδο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 13:25, 20-12-12:

#25
οταν προσπαθησεις να ζησεις μονος σου χωρις τη μαμα να σου πλενει τα βρακια και να αγοραζει φαι και το μπαμπα να πληρωνει νοικι και ρευμα το ξανασυζηταμε
μετα τον πολεμο ουτε ρευμα υπρχε ουτε ηλεκτρικο συχνα,ουτε ψυγεια ουτε αυτοκινητα
θες να συνεχισω?
κοψε τις προσωπικες επιθεσεις επειδη δεν μπορεις να απαντησεις επι της ουσιας

ουτε νετ υπηρχε παλια να λες οτι θελεις

συγκρινουμε κριση με τη ζωη μετα τον πολεμο και τους προηγουμενους αιωνες?


Ποιός μπορεί να συγκρίνει δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και να πει ποιός είχε το καλύτερο βιοτικό επίπεδο?
ο ΟΗΕ

η ελλαδα ειναι στο 25 % των χωρων παγκοσμιως σε πλουτο
ενω το 70% ζει ακομη και χειροτερα απο οτι ζουσε η γιαγια σου ,μου κλπ

και υπαρχει κατι χειροτερο απο την ελλαδα σε κριση και την ανεργια

να πεθαινεις απο την πεινα αρρωστιες συμμοριες σφαιρες κλπ,οπως στις τριτοκοσμικες χωρες
ζωντας σε παραγκες στις φαβελες με ολο το κρυο και νερο να μπαινει μεσα,οπως ζει το 60% των Ινδων πχ


οπως παλια,,κανανε 10 παιδια,,επιβιωναν τα 3 πχ..σαν τις γατες που εχω εξω


υπαρχουν και πολυυυυυυυυ χειροτερα απο αυτο που ζει η ελλαδα σημερα

κοιταμε απο κοντα στην κορυφη οικονομικα τον κοσμο
η βαση που μας στελνει τοσα αγαθα ζει πολυυ χειροτερα
και το ξερουμε ολοι πιστευω(οι κινεζοι εργατες πχ)

απλα διαλεγουμε να το ξεχναμε καμια φορα..κοιτωντας πολυ τον εαυτο μας..
και οχι που ειμαστε συγκριτικα με τους αλλους παγκοσμια..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Άγγελος : 20-12-12 στις 13:42.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη catlin
H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε στις 13:44, 20-12-12:

#26
θες να το αναγουμε σε πιο προσφατες εποχες?
ειμαι εικοσι χρονων,οι γονεις μου 50.
αυτη η γεννια,η γεννια των γονιων μου δεν ηταν "προνομιακη"?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 13:51, 20-12-12:

#27
ως προς τι?

και σε τι διαστημα?

2 χρονια εχουμε κριση

δεν γιναμε κιολας καταραμενη γενια
απλα πεσαμε πολυ αποτομα σε λακουβα,,που δεν την περιμεναμε
το θεμα δεν ειναι που επεσες αλλα απο πού επεσες..καιαυτοι που πεσανε απο ψηλα κλαταρανε περισσοτερο,,αυτοι που εχασαν λιγα,,μαθημενοι ειναι,,σπανια πηδανε απο τα παραθυρα..
αλλιως ολη η μεταπολεμικη γενια θα ειχε αυτοκτονησει..


εχουμε φουσκωμενα μυαλα με τα μμε και εξχναμε πως ζουσαν οι παλιοτεροι και τι τους ελειπε

παλια πχ ονειρο μιας ζωης ηταν ενα αυτοκινητο,,ελαχιστα υπηρχαν..οι ηλεκτρικες συσκευες επισης πανακριβες

οχι οπως σημερα που τα παιρνουμε τσαμπα..μεσω κινας

θες να το αναγουμε σε πιο προσφατες εποχες?
ειμαι εικοσι χρονων,οι γονεις μου 50.
αυτη η γεννια,η γεννια των γονιων μου δεν ηταν "προνομιακη"?
η μεγαλη εικονα ανα τον χρονο δειχνει την αληθεια και τάση
οχι τα πολυ κοντινα χρονια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Άγγελος : 20-12-12 στις 13:57.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη catlin
H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε στις 13:58, 20-12-12:

#28
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
ως προς τι?

και σε τι διαστημα?

2 χρονια εχουμε κριση

δεν γιναμε κιολας καταραμενη γενια
απλα πεσαμε πολυ αποτομα σε λακουβα,,που δεν την περιμεναμε
το θεμα δεν ειναι που επεσες αλλα απο πού επεσες..καιαυτοι που πεσανε απο ψηλα κλαταρανε περισσοτερο,,αυτοι που εχασαν λιγα,,μαθημενοι ειναι,,σπανια πηδανε απο τα παραθυρα..
αλλιως ολη η μεταπολεμικη γενια θα ειχε αυτοκτονησει..


εχουμε φουσκωμενα μυαλα με τα μμε και εξχναμε πως ζουσαν οι παλιοτεροι και τι τους ελειπε

παλια πχ ονειρο μιας ζωης ηταν ενα αυτοκινητο,,ελαχιστα υπηρχαν..οι ηλεκτρικες συσκευες επισης πανακριβες

οχι οπως σημερα που τα παιρνουμε τσαμπα..μεσω κινας
ειναι δεδομενο ρε παιδι μου...ναι οι αντιξοοτητες περασμενων γεννιων ειναι προφανεις..σημαντικος παραγοντας και η τεχνολογια,οπως ειπωθηκε...
ομως τωρα..
το να ζεις τον καπιταλισμο οταν αυτος αποσαρθρωνεται ...
με ολα τα παρελκομενα...
δεν ειναι βαρβαρο??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 14:01, 20-12-12:

#29
το να ζεις τον καπιταλισμο οταν αυτος αποσαρθρωνεται ...
με ολα τα παρελκομενα...
δεν ειναι βαρβαρο??
ειναι..
αλλα αν ρωτησεις εναν μεταναστη απο τις τριτες χωρες θα σου πει πολυ χειροτερες βαρβαροτητες
εκει που ο καπιταλισμος πραγματικα ξεζουμιζει κοινωνιες

τους παιρνει ολα τα αγαθα και ζουνε με ψιχουλα
χωρις να μπορουν να αγορασουν σε μια ζωη ουτε ενα προιον -πχ αυτοκινητο-απο αυτα που παραγουν κτα χιλιαδες..
αφρικη ασια..Ν αμερικη..

ο κινεζος που φτιαχνει το iphone στην foxconn ποτε δεν θα μπορεσει πχ να το αποκτησει ο ιδιος,,παρολο που θα το εχει στα χερια του ανα χιλιαδες..

και εδω στην ελλαδα της κρισης ποσα αι φον πουληθηκαν?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη catlin
H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε στις 14:06, 20-12-12:

#30
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
ειναι..
αλλα αν ρωτησεις εναν μεταναστη απο τις τριτες χωρες θα σου πει πολυ χειροτερες βαρβαροτητες
εκει που ο καπιταλισμος πραγματικα ξεζουμιζει κοινωνιες

τους παιρνει ολα τα αγαθα και ζουνε με ψιχουλα
αφρικη ασια..Ν αμερικη..
γιουπιιι!!δε ζω στην Ουγκαντα!!!

ναι..
ο καρκινος στα τελευταια σταδια του ποναει παρα πολυ
ευτυχως ομως που δεν εχω καρκινο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ψαραδέλλη

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ψαραδέλλη
H Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,674 μηνύματα.

H Ψαραδέλλη έγραψε στις 14:20, 20-12-12:

#31
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
2 χρονια εχουμε κριση
δεν γιναμε κιολας καταραμενη γενια
Άγγελε 5 χρονών είσαι;
Σε ποια γενιά ανήκεις ακριβως;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 14:32, 20-12-12:

#32
Άγγελε 5 χρονών είσαι;
Σε ποια γενιά ανήκεις ακριβως;
γραφω ηλικια..

εσυ σε ποια ανηκεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ψαραδέλλη

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ψαραδέλλη
H Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,674 μηνύματα.

H Ψαραδέλλη έγραψε στις 14:36, 20-12-12:

#33
Στην καταραμένη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη catlin
H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε στις 19:01, 20-12-12:

#34
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
ειναι..
αλλα αν ρωτησεις εναν μεταναστη απο τις τριτες χωρες θα σου πει πολυ χειροτερες βαρβαροτητες
εκει που ο καπιταλισμος πραγματικα ξεζουμιζει κοινωνιες

τους παιρνει ολα τα αγαθα και ζουνε με ψιχουλα
χωρις να μπορουν να αγορασουν σε μια ζωη ουτε ενα προιον -πχ αυτοκινητο-απο αυτα που παραγουν κτα χιλιαδες..
αφρικη ασια..Ν αμερικη..

ο κινεζος που φτιαχνει το iphone στην foxconn ποτε δεν θα μπορεσει πχ να το αποκτησει ο ιδιος,,παρολο που θα το εχει στα χερια του ανα χιλιαδες..

και εδω στην ελλαδα της κρισης ποσα αι φον πουληθηκαν?

εντάξει έχεις άφεση.
προφανως εισαι γνησιος εκπροσωπος της "μεγαλοαστικής τάξης"?
και
ως σωστος φιλανθρωπος προσφερεις απλόχειρα τη βοηθειά σου στους κατατρεγμένους της ασίας και της αμερικής ,μμμ ?
και ασε μαντευω...

έχεις γίνει και ανάδοχος πατέρας στην actionaid???

το βρηκα??φυσικα ,οσο παραμενεις ανθρωπος,πονας.
αλλα ρε συ ειμαστε σοβαροι??
μιλαμε για μια χωρα θεωρητικα "αναπτυγμενη,ευρωπαικη,δημοκρατικη"
και 1 στους 2 νεους ειναι ανεργος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 21:20, 20-12-12:

#35
εντάξει έχεις άφεση.
προφανως εισαι γνησιος εκπροσωπος της "μεγαλοαστικής τάξης"?
και
ως σωστος φιλανθρωπος προσφερεις απλόχειρα τη βοηθειά σου στους κατατρεγμένους της ασίας και της αμερικής ,μμμ ?
και ασε μαντευω...

έχεις γίνει και ανάδοχος πατέρας στην actionaid???

το βρηκα??
μπαααααααα

απλα διαπιστωσεις κανω..

μεγαλοαστος εγω?

σε ενα απλο σπιτι μεσα στις ελιές μενω....
ξυλα αβερτα καιω στην ξυλοσομπα..
πετρελαιο γιοκ..

ακους εκει μεγαλοαστος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ClairDeLune

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη ClairDeLune
H ClairDeLune αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 14 μηνύματα.

H ClairDeLune έγραψε στις 22:02, 20-12-12:

#36
Αρχική Δημοσίευση από 。◕‿◕。κι όλα αυτά από μια τρυπημένη στην άμμο καρδούλα,
nice going.

Δηλαδή αν βάλω μια φωτογραφία μου ο λόγος μου μετράει παραπάνω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη catlin
H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε στις 22:14, 20-12-12:

#37
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
μπαααααααα

απλα διαπιστωσεις κανω..

μεγαλοαστος εγω?

σε ενα απλο σπιτι μεσα στις ελιές μενω....
ξυλα αβερτα καιω στην ξυλοσομπα..
πετρελαιο γιοκ..

ακους εκει μεγαλοαστος
αν ειχα θεωρησει οτι εισαι μεγαλοαστος
δε θα ειχα μπει στον κοπο να σου ανταπαντησω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη epote
Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,484 μηνύματα.

O epote ) έγραψε στις 08:54, 21-12-12:

#38
μετα τον πολεμο ουτε ρευμα υπρχε ουτε ηλεκτρικο συχνα,ουτε ψυγεια ουτε αυτοκινητα
θες να συνεχισω?
δηλαδη μου λες τωρα οτι οι γονεις σου ηταν στην ηληκια σου το 1946? Ειναι δηλαδη 88 ετων?

μηπως οι γονεις σου στα 28 τους ηταν την δεκαετια του 80 και ειχαν δουλειες και σπιτι δικο τους αντιθετα με εσενα (και σχεδων το συνολο των 28ριδων) που ΠΑΡΑ την παιδια τους στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ δουλευει σερβιτορος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη epote
Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,484 μηνύματα.

O epote ) έγραψε στις 11:55, 21-12-12:

#39
προφανως εισαι γνησιος εκπροσωπος της "μεγαλοαστικής τάξης"?
το τραγικο ειναι οτι οι περισοτεροι "μεγαλοαστοι" (το εννοω αυτο αναφερομενος σε ανθρωπους της ανωτερης μεσης ταξης, εισοδηματα 40.000+ το χρονο ας πουμε) ειναι πολυ πιο επιοικεις και ανοιχτομυαλοι απο τους μικροαστους/απορους που αναλονονται σε μικροκοματικες ηληθιοτητες (το πασοκ μας εκανε ετσι, η νδ φταιει), θρησκολατρικες ρουτινες (ο καλος θεουλης θα μας σωσει) και εθνικιστικες παπαριες (οι σκατοτουρκοι φταινε για ολα - αγαπη μου τι ωρα ξεκιναει ο σουλειμαν?)

ειναι θεμα παιδιας ομως, για να βγαζεις 40.000 το χρονο πρεπει να εχεις ικανοτητες και εκπαιδευση, μαζι με αυτα συνηθως πανε και πιο διευρυμενο πνευμα (κατα μεσο ορο, μην γενικευουμε)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη catlin
H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε στις 12:12, 21-12-12:

#40
Αρχική Δημοσίευση από epote
το τραγικο ειναι οτι οι περισοτεροι "μεγαλοαστοι" (το εννοω αυτο αναφερομενος σε ανθρωπους της ανωτερης μεσης ταξης, εισοδηματα 40.000+ το χρονο ας πουμε) ειναι πολυ πιο επιοικεις και ανοιχτομυαλοι απο τους μικροαστους/απορους που αναλονονται σε μικροκοματικες ηληθιοτητες (το πασοκ μας εκανε ετσι, η νδ φταιει), θρησκολατρικες ρουτινες (ο καλος θεουλης θα μας σωσει) και εθνικιστικες παπαριες (οι σκατοτουρκοι φταινε για ολα - αγαπη μου τι ωρα ξεκιναει ο σουλειμαν?)

ειναι θεμα παιδιας ομως, για να βγαζεις 40.000 το χρονο πρεπει να εχεις ικανοτητες και εκπαιδευση, μαζι με αυτα συνηθως πανε και πιο διευρυμενο πνευμα (κατα μεσο ορο, μην γενικευουμε)
για να βγαζεις τουλαχιστον 40.000 ευρω το χρονο συνηθως απαιτει να εχεις αλλοτριωμενη και διεφθαρμενη προσωπικοτητα ,εκμαυλισμενα μυαλα
και εξατομικευμενο "πρωτοπορο"συστημα ηθικης.συνηθως.
η παιδεια σιγουρα ειναι πολυ μεγαλο θεμα .με καθολικη σημασια ομως.
φυσικα και το "κομμα του λαου"εκανε εξοχη δουλεια
η ΝΔ εχωσε το χερακι της
πολλες φορες η αριστερα,ο "κηδεμονας" των μικροαστων/απορων
τους οδηγησε στις εθνικιστικες παραληρηματοπαπαρολογιες.


Αρχική Δημοσίευση από catlin
για να βγαζεις τουλαχιστον 40.000 ευρω το χρονο συνηθως απαιτει να εχεις αλλοτριωμενη και διεφθαρμενη προσωπικοτητα ,εκμαυλισμενα μυαλα
και εξατομικευμενο "πρωτοπορο"συστημα ηθικης.συνηθως.
η παιδεια σιγουρα ειναι πολυ μεγαλο θεμα .με καθολικη σημασια ομως.
φυσικα και το "κομμα του λαου"εκανε εξοχη δουλεια
η ΝΔ εχωσε το χερακι της
πολλες φορες η αριστερα,ο "κηδεμονας" των μικροαστων/απορων
τους οδηγησε στις εθνικιστικες παραληρηματοπαπαρολογιες.
αναφερομαι κυριως στους "μεγαλοαστους" που ξεπιδησαν απο τους απο κατω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 22-12-12 στις 23:05. Αιτία: merge- συνεχόμενα μηνύματα
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 20:21, 21-12-12:

#41
Αρχική Δημοσίευση από epote
δηλαδη μου λες τωρα οτι οι γονεις σου ηταν στην ηληκια σου το 1946? Ειναι δηλαδη 88 ετων?

μηπως οι γονεις σου στα 28 τους ηταν την δεκαετια του 80 και ειχαν δουλειες και σπιτι δικο τους αντιθετα με εσενα (και σχεδων το συνολο των 28ριδων) που ΠΑΡΑ την παιδια τους στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ δουλευει σερβιτορος?

μπα..
οι γονεις μου τοτεμε τα στοιχειωδη ζουσαν και οτε ειχαν ιδιοκτητο σπτιτι

και επειδη δεν ηταν στην κλαδικη του πασοκ τοτε δεν τους χωσαν σε κανενα δημοσιο.

τοτε πουληθηκαν οσοι επρεπε να πουληθουν..
και τωρα αυτουςπληρωνουμε..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Άγγελος : 21-12-12 στις 20:33.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 3,564 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε στις 20:36, 21-12-12:

#42
Αρχική Δημοσίευση από epote
για να βγαζεις 40.000 το χρονο πρεπει να εχεις ικανοτητες και εκπαιδευση
ή απλώς ένα θείο με 10 βαπόρια.
ε του πούστη, ούτε ένα φουγάρο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 3,564 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε στις 20:59, 21-12-12:

#43
Αρχική Δημοσίευση από ClairDeLune
Δηλαδή αν βάλω μια φωτογραφία μου ο λόγος μου μετράει παραπάνω?

νοτατολ.

απλώς να μωρέ, δες κάτι ενδιαφέρουσες αντιθέσεις που μου αναβόσβησαν
τα λαμπιόνια της ύπαρξης:

ο κόσμος πρέπει να είναι δραστήριος.
..κι όχι να τοξοβολεί καρδιές σε αμμουδιές σε έναν σάπιο κι άτονο ρομαντισμό

Να κάνει πράγματα που τον γεμίζουν, τον κάνουν καλύτερο με την κάθε έννοια που δίνει ο καθένας.
...αντί να νιώθει ότι πληγώνεται και να το ρίχνει στην αμμοθαλασσογλυπτική με τρυπημένες καρδουλίτσες,
ασχολία που βαθαίνει τον πάτο.
μέχρι το τίποτα είναι μια ζωή δρόμοςΑλλά εκφράσεις όπως "ζωάρα", "παρτάρα" δείχνουν έναν τρόπο ζωής που εμένα δεν με αντιπροσωπεύει.
και άρα το ότι ζωγραφίζω καρδιές με βέλη που είναι η δημόσια έκφραση του "πληγώθηκα από τον μπάσταρδο"
δεν έχει θέση, ή ίσως να είχε θέση το πάμε για άλλα με ένα πιο σιωπηρό προφάϊλ.

μη λησμονείς ότι η παρτάρα εν καιρώ πληγής γίνεται παρταράρα
όταν όλοι σχεδόν το βαφτίζουν "ξέσπασμα"...αλλά πάλι μπορεί να σου άρεσε απλώς το υδατογράφημα.
(ή να θες να γίνεις η θηλυκιά Γιακούμπ )άσε με.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ClairDeLune

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη ClairDeLune
H ClairDeLune αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 14 μηνύματα.

H ClairDeLune έγραψε στις 00:31, 22-12-12:

#44
Αρχική Δημοσίευση από 。◕‿◕。
νοτατολ.

απλώς να μωρέ, δες κάτι ενδιαφέρουσες αντιθέσεις που μου αναβόσβησαν
τα λαμπιόνια της ύπαρξης:

..κι όχι να τοξοβολεί καρδιές σε αμμουδιές σε έναν σάπιο κι άτονο ρομαντισμό


...αντί να νιώθει ότι πληγώνεται και να το ρίχνει στην αμμοθαλασσογλυπτική με τρυπημένες καρδουλίτσες,
ασχολία που βαθαίνει τον πάτο.
μέχρι το τίποτα είναι μια ζωή δρόμος


και άρα το ότι ζωγραφίζω καρδιές με βέλη που είναι η δημόσια έκφραση του "πληγώθηκα από τον μπάσταρδο"
δεν έχει θέση, ή ίσως να είχε θέση το πάμε για άλλα με ένα πιο σιωπηρό προφάϊλ.μη λησμονείς ότι η παρτάρα εν καιρώ πληγής γίνεται παρταράρα
όταν όλοι σχεδόν το βαφτίζουν "ξέσπασμα"...

αλλά πάλι μπορεί να σου άρεσε απλώς το υδατογράφημα.
(ή να θες να γίνεις η θηλυκιά Γιακούμπ )άσε με.


Σου δημιούργησαν πράγματι ο συνδιασμός της φωτογραφίας του προφίλ μου, με το σχόλιο μου τέτοια αντίδραση;
Ω έλα τώρα...!

σάπιο και άτονο ρομαντισμό... αναφέρεσαι στον τρόπο που εκφράζεται ο ρομαντισμός σε αυτήν την περίπτωση ? την δημιουργία δλδ μιας καρδιάς στην άμμο? τι δεν είναι σάπιο και άτονο για σένα;

Λυπάμαι δεν νομίζω ότι συσχετίζονται τόσο πολύ η εικόνα με το σχόλιό μου. Και αν αυτά είναι μερικά συμπεράσματα από μία εικόνα, σίγουρα υπάρχουν και άλλα

Παρτάρα σημαίνει τους γράφω όλους στα τέτοια μου.
Εν καιρώ πληγής (αν και δεν κατανοώ απόλυτα τι εννοείς) παρτάρα σημαίνει πατάω ξανά στα πόδια μου. Αν τους γράψεις όλους κι όλας με γειά σου! Αλλά δεν γίνεται πάντα έτσι.

Σε πληροφορώ λοιπόν ότι όχι δεν ζωγραφίζω καρδιές στην άμμο και ότι ο τρόπος έκφρασής μου είναι σίγουρα καλύτερος από τον δικό σου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη epote
Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,484 μηνύματα.

O epote ) έγραψε στις 22:19, 22-12-12:

#45
για να βγαζεις τουλαχιστον 40.000 ευρω το χρονο συνηθως απαιτει να εχεις αλλοτριωμενη και διεφθαρμενη προσωπικοτητα ,εκμαυλισμενα μυαλα
και εξατομικευμενο "πρωτοπορο"συστημα ηθικης.συνηθως.
ανοησιες, 40.000 ειναι 3300 το μηνα δεν ειναι τοσο μεγαλο ποσο, ολοι οι γιατροι/οδοντιατροι/δικηγοροι με δικο τους γραφειο/ μηχανικοι/αρχιτεκτονες κτλ βγαζουν τοσατουλαχιστων, δεν ειναι ουτε διεφθαρμενοι ουτε αλητες, ανθρωποι με προσοδοφορες δουλειες ειναι. Ελεος, αυτη η νοοτροπια οτι για να ζεις ανετα πρεπει να εισαι ληστης ειναι τρομερα ζημιογωνος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 3,564 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε στις 02:52, 24-12-12:

#46
Αρχική Δημοσίευση από epote
ανοησιες, 40.000 ειναι 3300 το μηνα δεν ειναι τοσο μεγαλο ποσο, ολοι οι γιατροι/οδοντιατροι/δικηγοροι με δικο τους γραφειο/ μηχανικοι/αρχιτεκτονες κτλ βγαζουν τοσατουλαχιστων, δεν ειναι ουτε διεφθαρμενοι ουτε αλητες, ανθρωποι με προσοδοφορες δουλειες ειναι. Ελεος, αυτη η νοοτροπια οτι για να ζεις ανετα πρεπει να εισαι ληστης ειναι τρομερα ζημιογωνος.

ναι ναι δουλεύοντας 2 με 3 ώρες κάθε τρίτη και παρασκευή τα απογεύματα,
χωρίς αποδείξεις.

η λέξη πουτάνα με γραφείο τι σου λέει?

3.300 το μήνα. αχαχαχαχαχαχαχαχαχα

έχεις κάνει έρευνα αγοράς να δεις πόσα βγάζει ο ιατρός
τουλάχ. μέχρι το 2010-2011 το μήνα?

καθαρά κι αφορολόγητα τουλάχ. 10 κολλαριστά.


αυτά να τα πουλήσεις στον γκάρφιλντ.


ξερόλα.


(υπόψιν: ειδικά για τους ιατρούς για μια ιατρική έρευνα
των 3/4 ούτε καν ώρα, κατόπιν ραντεβού,
η ιατρική εταιρεία που κάνει την έρευνα, τους την πληρώνει 150 ευρά,
(τα λεφτά του τα παραδίδει ο ιατρικός επισκέπτης χέρι με χέρι στο τέλος
της συνέντευξης)
μιλάμε για γραπτές ερωτήσεις που απλώς λέει την ιατρική του γνώμη
πάνω σε σκευάσματα και πόσο τα βαθμολογεί, άντε το πολύ
να πει και τι δόσεις χρησιμοποιεί για μερικά σκευάσματα
όταν ο ερευνητής που πάει στο ιατρείο και τρώει μια ώρα να πάει
και να ρθει συν τα 45 λεπτά, πες 2 ώρες, παίρνει 15+τα τρία του καράμπελα
σύνολο 18 )

και κάτι ακόμα, θα εκπλαγείς αν σου πω ότι ένα 30-40% είναι παντελώς
άσχετοι με τελευταίας γενιάς φάρμακα, ο,τι κι αν σημαίνει αυτό.

επίσης για να σου κάνουν μια εξέταση στη χρεώνουν
λες και πήγες να σου πάρει πίπα ακάποτη, να τον πάρεις από κώλο
και στο καπάκι ένας φίλος σου να βιντεοσκοπεί.αν οι γιατροί δεν είναι λαμόγια τότε γράφεις από το νιμπίρου.


και παρεπιπτόντως αν το να λες ότι τα 3.300 δεν είναι κανένα τρομερό ποσό
με >80% του πληθυσμού να παίρνει κάτω από 800 το μήνα,
ιδρώνοντας το κόρφο του, είσαι σωστός γελωτοποιός.


είπα να στο στείλω ραβασάκι αλλά ρε αδερφάκι μου,
η μαλακία σου δεν έχει όρια, μέρες που'ναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη epote
Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,484 μηνύματα.

O epote ) έγραψε στις 11:30, 24-12-12:

#47
έχεις κάνει έρευνα αγοράς να δεις πόσα βγάζει ο ιατρός
τουλάχ. μέχρι το 2010-2011 το μήνα?

καθαρά κι αφορολόγητα τουλάχ. 10 κολλαριστά.
Ναι εξου και στα παραπανω μηνυματα ειπα τουλαχιστων 40.000 το χρονο.

Οκ δεν κοβουν αποδειξεις, και λοιπων? Το 80% που παιρνει τα 700 ε που λες μαυρα τα παιρνει και μαυρα το ξοδευει. Τι σημαινει αυτο οτι ειναι λαμογια? Ας ηταν καλυτερος ο κρατικος μηχανισμος να πηγαιναν καπου τα λεφτα σου να τα εδινες.

Αλλα οταν εχεις το κακομοιρη το ψηλικατζη που πρεπει τα 21% του εισωδηματος να το δωσει νταβατζιλικι, το 40% του προσωπικου του εισοδηματος φορο, να πληρωσει δημοτικα τελη στη δεη, και τεβε 300ε το μηνα τοτε ναι και αυτο θα γινει "λαμογιο" και δεν θα κοψει αποδειξη.

Τεσπα για να βγαζεις επαρκως καλα λεφτα δεν χρειαζεται να εχεις πουλησει τη ψυχη σου στο διαβολο, οι περισοτεροι απο αυτους ειναι καλοι ανθρωποι, ξεκολα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη parafernalia
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε στις 11:50, 24-12-12:

#48
Αρχική Δημοσίευση από epote
Τεσπα για να βγαζεις επαρκως καλα λεφτα δεν χρειαζεται να εχεις πουλησει τη ψυχη σου στο διαβολο, οι περισοτεροι απο αυτους ειναι καλοι ανθρωποι, ξεκολα.
Συμφωνώ με το post σου εκτός απ' το τελευταίο. Γιατροί που είναι "καλοί άνθρωποι" βγάζουν σκάρτα 1300 το μήνα και ξεπατώνονται κάτω απ' τις χειρότερες συνθήκες. Οι υπόλοιποι είναι επικίνδυνοι για την κοινωνική συνοχή της χώρας. Ένας ένας πρέπει να οδηγούνται στον Κορυδαλλό με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αλλά με την ατιμωρησία που επικρατεί (δείτε την έκθεση Ρακιτζή) συμφέρει τρελά να κλέψεις κι ας σε πιάσουν.

Τώρα αν το εννοείς γενικά, ότι υπάρχουν καλοί - ευκατάστατοι άνθρωποι, κάποιες εποχές ναι, συνέβαινε. Τώρα κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί ευκατάστατος γιατί η νόμιμη ληστεία του κράτους δίνει και παίρνει. Αρκεί να δει κανείς πόσες υγιέστατες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο επειδή τους αρνούνται την νόμιμη πίστωση και θα καταλάβεις πόσο εύκολο είναι να είσαι σωστός επιχειρηματίας - ευκατάστατος και να βρεθείς στον βρόντο.

Πάντως δεν βλέπω αυτούς του "πλούσιους πλην τίμιους" να αντιδράνε καθόλου. Ένα φόρο ζητήσανε παραπάνω απ' τους εφοπλιστάδες μας και εξέπνευσαν τα μένεα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη epote
Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,484 μηνύματα.

O epote ) έγραψε στις 15:16, 24-12-12:

#49
Οι υπόλοιποι είναι επικίνδυνοι για την κοινωνική συνοχή της χώρας.
Ενας ψυχιατρος (το λεω γιατι εχω αμμεσο παραδειγμα - εχω και αλλα βεβαια) χρεωνει 60ε την επισκεψη, εχει περιπου 6 επισκεψεις τη μερα. 360ε/μερα επι 20 μερες το μηνα 7200ε το μηνα. Ειναι 38 ετων, εχει μια νεογεννητη κορη και ενα σκυλο, κανει εθελοντισμο στον αγιο σαββα (αντικαρκινικο). Ειναι μια χαρα ανθρωπος.

Μια αρχιτεκτονας απο το πολυτεχνιο, 32 ετων, ξεκινησε κανοντας διακοσμη απο το υπογειο του σπιτιου της, τωρα εχει ανοιξει γραφειο στο ψυχικο. Χρεωνει για μια πληρη μελετη εσωτερικου χωρου 750ε, κανει περιπου δυο την εβδομαδα (δεν εχει πολυ πελατεια ακομα). Βγαζει 5000 το μηνα or so. Ειναι μια τυπικη 30αρα κοπελα, ουτε ψωνισμενη ουτε τιποτα. Επισις μια χαρα ανθρωπος.

Να συνεχισω?

Δικηγορος με γραφειο στις στηλες ολυμπιου διος, 47 ετων, δυο κορες. Κανει pro bono υποθεσεις συμβιβασμων χρεοκοπημενων ιδιωτων με τραπεζες. Ο τυπικος του πελατης ειναι καποιος μικρο ομολογειουχος η μικροεπενδυτης. Βγαζει 10-15.000 το μηνα (αναλογα το μηνα) εκπροσοποντας τους συμβουλευτικα σε αγοραπολησιες/επενδυσεις κτλ. Ζει σε διαμερισμα στη γλυφαδα και τα παιδια του πανε σε δημοσιο σχολειο.

Ιδιοκτητης μικρης φαρμακευτικης, 30 ετων, τρεφει την οικογενεια του που καταστραφικε οικονομικα μετα απο λανθασμενες κινησεις. Δεν ζηταει λεφτα απο τους φαρμακοποιους πριν αυτοι παρουν απο το κρατος τα χρωστουμενα τους. Βγαζει 4-8000 το μηνα αναλογα την περιοδο.

Δεν ειναι ψευτικα προσωπα αυτοι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη parafernalia
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε στις 15:52, 24-12-12:

#50
Αρχική Δημοσίευση από epote
Δεν ειναι ψευτικα προσωπα αυτοι.
Ξέρω κι εγώ τέτοια άτομα. Δεν μας λες όμως αν κόβουν αποδείξεις.
Η δική μου εμπειρία λέει πως όχι μόνο δεν κόβουν, αλλά είναι και στο Κίνημα "Δεν Πληρώνω".

Δεν είμαι εναντίον της δημιουργικότητας, ούτε ζηλεύω τους ευκατάστατους ανθρώπους. Αλλά βλέπεις κι εσύ πως μέρα με τη μέρα οι ευκατάστατοι μεσοαστοί λιγοστεύουν και όλους εμάς τους υπόλοιπους μας βράζουν στο καζάνι.

υ/γ: 15:50 πήγε και ακόμα δεν ήρθε το παραδοσιακό email να φύγουμε λίγο πιο νωρίς. αυτό θα πει μισθωτός...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Χαμένη γενιά - Από akikos
   Το θέμα έχει λάβει 10 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Νεανικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 17-07-17 στις 22:17.
  • Η γενιά μας - Από dimitra12345
   Το θέμα έχει λάβει 23 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Νεανικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 05-07-15 στις 21:47.
  • Γενιά του 97 - Από Σωτηρης13
   Το θέμα έχει λάβει 49 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Ειδήσεις & Επικαιρότητα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 02-07-15 στις 12:15.
  • Η γενιά των 500 ευρώ - Από Μάτθα45561
   Το θέμα έχει λάβει 9 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Νεανικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 17-06-11 στις 14:47.
  • Η γενιά των 592 ευρώ - Από Boom
   Το θέμα έχει λάβει 21 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία TV Shows.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 28-11-10 στις 21:11.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους