Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,074 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,657 μηνύματα σε 74,624 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Παστίτσιο στο τηγάνι

Devina

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Devina
H Devina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,044 μηνύματα.

H Devina έγραψε στις 20:00, 02-10-12:

#1
Πάμε να φάμε κάτι εύκολο και τέλειο σε γεύση.

Είχαμε αρκετό κιμά στο σπίτι και η μαμά μου θα έφτιαχνε μπιφτέκια, οπότε της έκλεψα λίγο από αυτόν που θα χρησιμοποιούσε και ορίστε..


Παστίτσιο στο τηγάνι


Τα υλικά μας:

2 κ.σ ελαιόλαδο
150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
4 φλ. τσαγ. νερό βραστό
2 φλ. τσαγ. κοραλάκι ή σεληνάκι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
1 φλ. τσαγ. γάλα φρέσκο
2 κ.γλ. κορν φλάουερ
1/2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4'.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2'.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Βράζουμε για 10'.

Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε για 1'.
Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι.
Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Απλό!


~~

Εγώ έκανα τη διπλάσια ποσότητα για αυτό και η κατσαρόλα.
Μυρίζει ακριβώς όπως το παστίτσιο λόγω της κανέλας και του μοσχοκάρυδου.

Γενικά, είναι εύκολο και γρήγορο.. Και όχι μπελαλίδικο.
Είναι πηχτούλι, μη το βλέπετε έτσι στη κατσαρόλα και νομίζετε πως έχει πολλά υγρά.
Οι δυο φωτό είναι με το τυρί μέσα για αυτό και τα ασπράκια.

Το κινητό χάλια, κλασσικά.

Αυτά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  20121002_203447.jpg
Εμφανίσεις:  99
Μέγεθος:  451,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  20121002_203637.jpg
Εμφανίσεις:  90
Μέγεθος:  470,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  20121002_203641.jpg
Εμφανίσεις:  88
Μέγεθος:  507,0 KB  

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

eco-warrior (Μπάμπης ή Αμφιάραος)

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη eco-warrior
Ο Μπάμπης ή Αμφιάραος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ψυκτικός και μας γράφει απο Βουλγαρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 777 μηνύματα.

O eco-warrior ... έγραψε στις 21:23, 02-10-12:

#2
Με το που διάβασα τον τίτλο του νήματος, ο μυαλός μου πήγε -αυτομάτως- σε μια νεα εκδοχή του Αγίου Παστιτσίου. Είναι αμαρτία ή φευγαλέα μαλακία τούτο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Εχέμυθη

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Εχέμυθη
H Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,061 μηνύματα.

H Εχέμυθη who is waiting for the miracle.... έγραψε στις 21:26, 02-10-12:

#3
Ευκολο φαινεται...και νοστιμο Μετα την κρεμυδοσουπα της Morticia ευκαιρια να το δοκιμασω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Alejandro Papas (Alive in Illusion)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Alejandro Papas
Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Ηθοποιός . Έχει γράψει 2,642 μηνύματα.

O Alejandro Papas Roses in a glass dead and wilted... έγραψε στις 21:37, 02-10-12:

#4
τι μ κανετε βραδιατικα κυρια ντεβινο και πειναωωωωωωωωωωωωωωωωω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alejandro Papas : 02-10-12 στις 22:00.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ajusshi (η σκέψη μου σκέφτηκε τον εαυτό της)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ajusshi
Ο η σκέψη μου σκέφτηκε τον εαυτό της αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,690 μηνύματα.

O Ajusshi All Men Must Die έγραψε στις 22:13, 02-10-12:

#5
αν κρίνω απ'τη φωτογραφία παστίτσιο θυμίζουν μονο τα υλικά

καλοφάγωτο

εδώ είναι ένα σαιτ ή μάλλον καλύτερα ένα θρεντ του ζούγκλα (web tv)
από το οποίο κλέβω συνταγές.

απλές και κατανοητές

http://www.zougla.gr/webtv#

κάντε κλικ στα δεξιά εκεί που λέει η συνταγή της μέρας.

φτιάξτε την παντζαροσαλάτα (πωλούνται έτοιμα βρασμένα παντζαρια στα σ.μ)
με το γιαούρτι θα πάθετε πλάκα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Sal Paradise

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Sal Paradise
Ο Sal Paradise αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Πιλότος . Έχει γράψει 455 μηνύματα.

O Sal Paradise - έγραψε στις 22:15, 02-10-12:

#6
δωσε φαι και συνταγη στον πεινασμενο φοιτητη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη prinCess.
H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 5,643 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε στις 22:41, 02-10-12:

#7
Κάνω κάτι παρόμοιο, αλλά δεν βάζω νερό, μόνο γάλα, και δεν έχει τόσο ζουμί το φαγητό.
Βέβαια εγώ το κάνω σουφλέ στο φούρνο, δλδ αφού τα ανακατέψω όλα τα ψήνω λίγο και γίνεται ΓΑΜΑΤΟ.
Υποθέτω κι αυτό θα' χει ίδια γεύση, απλά ετοιμάζεται πιο γρήγορα και εύκολα. Γκουντ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους