Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,088 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,953 μηνύματα σε 74,642 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Η τσουφο-μηλόπιτα

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δαλιδά
H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,221 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε στις 18:06, 06-10-12:

#1
Σήμερα συνειδητοποίησα ότι έχω πολύ καιρό να βάλω συνταγή. Λοιπόν, αυτή η συνταγή είναι ιδιαίτερα σημαντική για μένα. Είναι αυτή που πάει από γενιά σε τσουφογενιά. Είναι η τσουφομηλόπιτα. (Προφανώς )

Εύκολη, δεν παχαίνει τόσο ενώ είναι χαμηλή σε λιπαρά. Επίσης, αν αυτό το γλυκό δεν ρίχνει κάτω τον υποψήφιο γαμπρό τότε σηκωνω ψηλά τα χέρια!Εκτός αν ο καλός σας δεν τρώει φρούτα σε γλυκά (thumbs up )

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 τροφαντά μήλα
4 αυγουλάκια (4 κρόκοι και 4 ασπράδια χωρισμένα)
1μισι φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτή κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού
χυμό μισού λεμονιού
2 βανίλιες ή 1 βανιλέτα φακελάκι
μια υποψία αλατιού (για τη μαρέγκα)

Εκτέλεση

*Αρχίζουμε με προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Κόβουμε τα μήλα μισοφέγγαρα.


0. Παίρνουμε μια φόρμα με αφαιρούμενο πάτο ή ένα στρογγυλό ταψάκι (βαθύ και όχι πολύ μεγάλο) και ρίχνουμε ένα κομμάτι βούτυρο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) και 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρης . Δεν το λιώνουμε πάνω στο ταψί αλλά βάζουμε το ταψί όπως είναι στον καυτό φούρνο. Περιμένουμε μέχρι το βούτυρο να γίνει μπουρμπουλιθρίζον. Βγάζουμε τη φόρμα/ταψί και απλώνουμε μία στρώση μήλα ίσα να καλύψει την επιφάνεια. Το αφήνουμε εκτός φούρνου.

Α. Σε ένα μεσαίο μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν ελαφρώς. Μετά ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Β. Καθαρίζουμε τα σύρματα του μίξερ () και χτυπάμε σε ένα μικρό μπωλάκι τα ασπράδια με την πρεζούλα αλάτι και κάνουμε μια ωραία σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνουμε το Β (μαρέγκα) μέσα στο Α (μιξ κρόκων-ζάχαρης). Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα απαλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπωλ. Ανακατεύουμε και πάλι απαλά με υπομονή.

Πάμε πάλι στη φόρμα/ταψί. Ρίχνουμε το μισό χυλό πάνω στα μήλα. Παίρνουμε τα υπόλοιπα μήλα και τα απλώνουμε από πάνω. Ρίχνουμε τον άλλο μισό χυλό.

Το βάζουμε στο φούρνο για 50 λεπτά (να το προσέχετε ενδιάμεσα, οι φούρνοι διαφέρουν μεταξύ τους). Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το γυρνάμε τούμπα σε μια ωραία φανταχτερή πιατέλα. Και σερβίρουμε.

Ξέρω, θέλετε spoilers. Την έκανα σήμερα το μεσημέρι, τώρα είναι 7, ε έκανε ο μπαμπάς μου μια επιδρομή

Bon appétit !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_2299 .jpg
Εμφανίσεις:  107
Μέγεθος:  2,20 MB  
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δαλιδά : 06-10-12 στις 18:12. Αιτία: μόλις συνειδητοποίησα ότι η συνταγή έχει 4 φάτσες με γλώσσα, can't help it
19 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

nikosxdxd (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη nikosxdxd
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,540 μηνύματα.

O nikosxdxd έγραψε στις 18:09, 06-10-12:

#2
H βανιλια τι ειναι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δαλιδά
H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,221 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε στις 18:10, 06-10-12:

#3
Άρωμα
Βανίλια σκόνη, αυτός ο μικρός κύλινδρος με το κόκκινο καπάκι που το τραβάς με τα δόντια και ρίχνεις στο γλυκό μια άσπρη σκόνη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kit-kat
H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε στις 20:22, 06-10-12:

#4
φαινεται τέλεια!!!!!!!!!!με κολασες βραδιάτικα και τρελένομαι και για μήλα!!!! σίγουρα θα τη δοκιμάσω!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 20:23, 06-10-12:

#5
Τελικά σήμερα ήταν η μέρα της μηλόπιτας!

Έφτιαξα και εγώ αυτή, ωστόσο δεν μου φούσκωσε τόσο γιατί το μείγμα βγήκε λίγο για το ταψί που την έβαλα. Η γεύση όμως...φοβερή!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kit-kat
H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε στις 20:26, 06-10-12:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Noisette
Τελικά σήμερα ήταν η μέρα της μηλόπιτας!

Έφτιαξα και εγώ αυτή, ωστόσο δεν μου φούσκωσε τόσο γιατί το μείγμα βγήκε λίγο για το ταψί που την έβαλα. Η γεύση όμως...φοβερή!
την έχω φτίαξει και εγώ αυτή και μένα δεν μου φούσκωσε αλλα ναι η γεύση είναι τελεια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 20:48, 06-10-12:

#7
Μα μου φάνηκε παράξενο που δεν φούσκωσε γιατί το αλεύρι ήταν απ και είχε επιπλέον μπέικιν! Τι φταίει;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mourningStar

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη mourningStar
Ο mourningStar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 27 μηνύματα.

O mourningStar FACILITATE CELLULAR REVOLUTION έγραψε στις 21:35, 06-10-12:

#8
Mηπως το χες στο ψυγειο και το βαλες κρυο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 21:52, 06-10-12:

#9
Εγώ συνήθως βάζω μια βανίλια ανα αβγό γιατί αλλιώς μου βρωμάει αβγουλίλα και δεν μπορώ να φάω το γλυκό μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dimitris_Väinämöinen (Δημητρης)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Dimitris_Väinämöinen
Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος . Έχει γράψει 966 μηνύματα.

O Dimitris_Väinämöinen Όλα είναι ψευδαίσθηση... έγραψε στις 21:52, 06-10-12:

#10
Αρχική Δημοσίευση από tsoufou
Σήμερα συνειδητοποίησα ότι έχω πολύ καιρό να βάλω συνταγή.
Βασικα μαγειρευεις ΓΑΜΑΤΑ. Μπραβο σου εχεις ταλεντο

ΥΓ οι μυλοπιτες ειναι απο τα αγαπημενα μου γλυκα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 06-10-12 στις 22:38. Αιτία: προσθήκη spoiler
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Poseidon

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Poseidon
Ο Poseidon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Αθλητής . Έχει γράψει 341 μηνύματα.

O Poseidon έγραψε στις 02:32, 07-10-12:

#11
A ρε Σεφβιλ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Θεμιστοπόλος

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Θεμιστοπόλος
Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,027 μηνύματα.

O Θεμιστοπόλος sitting here, thinking, έγραψε στις 07:50, 07-10-12:

#12
Μας κολάζεις πρωινιάτικα!
Και ξέρεις ότι στα φοιτητόσπιτα δεν υπάρχουν σκεύη για γλυκά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kit-kat
H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε στις 09:32, 07-10-12:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Noisette
Μα μου φάνηκε παράξενο που δεν φούσκωσε γιατί το αλεύρι ήταν απ και είχε επιπλέον μπέικιν! Τι φταίει;;;
είχα φτίαξει και μια άλλη συνταγή απο την αργυρω και πάλι δε μου φούσκωσε!τη φανουρόπιτα είχα φτίαξει και να φανταστεις έβαλα και παραπάνω μπέκιν αλλα η γευση όπως πάντα άπεχτη!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δαλιδά
H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,221 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε στις 11:13, 07-10-12:

#14
Αρχική Δημοσίευση από kit-kat
είχα φτίαξει και μια άλλη συνταγή απο την αργυρω και πάλι δε μου φούσκωσε!τη φανουρόπιτα είχα φτίαξει και να φανταστεις έβαλα και παραπάνω μπέκιν αλλα η γευση όπως πάντα άπεχτη!!
Άμα δε φουσκώνει με μπέικιν και αλεύρι απλό, βάλτε και λίγο σόδα μαγειρική και λίγο λεμονάκι χυμό κοντά για να δράσει.
Ε τι στο καλό.

Όσο για τα φοιτητικά σπίτια που δεν έχουν σκεύη, θα ανεβάσω σύντομα και άλλες συνταγές χωρίς μίξερ.
Ταψάκια και φόρμες στο ικέα με 5 ευρώ, μια χαρούλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

gregory, nub

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη gregory, nub
Ο gregory, nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Εργάτης/τρια . Έχει γράψει 2,424 μηνύματα.

O gregory, nub έγραψε στις 20:53, 07-10-12:

#15
Τι βλέπω πάλι βραδιάτικα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Gilda
H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε στις 12:19, 08-10-12:

#16
Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε stevia?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δαλιδά
H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,221 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε στις 18:40, 08-10-12:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Gilda
Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε stevia?
Φυσικά. Βέβαια πρέπει να αλλάξεις την αναλογία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους