Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,083 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,816 μηνύματα σε 74,635 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ληγμένα Τρόφιμα: Νομιμοποιούν την πώλησή τους

exc

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη exc
Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,806 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε στις 02:00, 18-10-12:

#1
Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει για αυτή τη νέα ξεφτίλα που προωθείται από την ΕΕ στην Ελλάδα (δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες) για την νομιμοποίηση της πώλησης ληγμένων τροφίμων σε χαμηλότερες τιμές...
Πρόκειται πραγματικά για την απόλυτη ξεφτίλα: παρουσιάζουν ως επιλογή των φτωχών νοικοκυριών να αγοράζουν ληγμένα τρόφιμα για να κάνουν οικονομία, ενώ ταυτόχρονα θα κινδυνεύει η υγεία τους.
Πραγματικά είναι κάτι που δείχνει με πολύ απτό τρόπο τη σαπίλα του επικρατούντος οικονομικού συστήματος. Υπάρχει τόση πρόοδος στην επιστήμη και στην τεχνολογία, υπάρχει τόσος πλούτος στον πλανήτη, υπάρχουν τόσες παραγωγικές δυνάμεις και τόσο ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό και καταλήγουμε να πεινάμε ή να κατευθυνόμαστε σε προϊόντα ληγμένα θέτωντας σε κίνδυνο την υγεία μας.
Δεν είναι επιλογή του λαού που θα τα αγοράσει τα ληγμένα, είναι επιβολή και ανάγκη.

***

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ
Δίνουν στο λαό ληγμένα τρόφιμα
Ο εξαναγκασμός στην κατανάλωση ληγμένων τροφίμων με μειωμένες τιμές, προβάλλεται ως «επιλογή» για τα φτωχά λαϊκά στρώματα
Την κατανάλωση ληγμένων τροφίμων, («περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας») με εγγυητές της υγείας των λαϊκών οικογενειών τα ...σούπερ μάρκετ και τις ανθηρές οικονομικά βιομηχανίες τροφίμων, επιτρέπει από χτες η κυβέρνηση, με μια ρύθμιση που θεωρητικά αφορά το σύνολο του πληθυσμού, απευθύνεται όμως στα θύματα της απάνθρωπης πολιτικής της, από τα οποία στερεί κάθε μέρα όλο και περισσότερο τη δυνατότητα να επιβιώσουν αξιοπρεπώς. Η πολιτική ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων αγνοεί απροκάλυπτα πλέον τους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή, κάτι που τελικά χαρακτηρίζει και το σύνολο της ασκούμενης φιλομονοπωλιακής πολιτικής. Η ανατροπή της είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου και για τους πιο διστακτικούς, με τη λαϊκή εξουσία και οικονομία να προβάλλουν ως μοναδική προϋπόθεση φιλολαϊκών εξελίξεων.
Με την ενεργοποίηση, από χτες, της διάταξης που συμπεριλαμβάνεται στους «Νέους Κανόνες Διακίνησης/ Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙΕΠΠΥ):«επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ». Ο χρόνος περασμένης διατηρησιμότητας κυμαίνεται από μία βδομάδα μέχρι τρεις μήνες. Ακόμη, «την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής», τα μεγάλα και μικρά σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα πώλησης τροφίμων.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται να προσφέρει διέξοδο στο οικονομικό πρόβλημα που προκύπτει από την πολιτική που εφαρμόζει. Είναι ενδεικτικό ότι είχε προηγηθεί ανάλογη ρύθμιση σχετικά με τη λειτουργία των «κοινωνικών παντοπωλείων», τα οποία εμφανίστηκαν με την εξέλιξη της κρίσης. Χτες, όμως, έφτασε σε νέα όρια τον εμπαιγμό προς τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι ανάλογη διάταξη υπήρχε και στον παλιό αγορανομικό κώδικα και ότι η μόνη προσθήκη «είναι η υποχρέωση του πωλητή να πωλεί αυτά τα προϊόντα όχι στις ίδιες, όπως συνέβαινε, αλλά σε χαμηλότερες τιμές από τα υπόλοιπα». Με δεδομένο ότι κανείς δεν θα επέλεγε ένα ληγμένο τρόφιμο, εάν η τιμή του ήταν ίδια με ένα μη ληγμένο, αυτό που κάνει η κυβέρνηση, ακόμη κι αν αληθεύει ο ισχυρισμός της, είναι να διευκολύνει βιομήχανους και σούπερ μάρκετ να πουλήσουν τα ληγμένα προϊόντα! Κι αυτό το παρουσιάζει ως αποκατάσταση κάποιου είδους ...αδικίας σε βάρος των καταναλωτών!
Με αυτούς τους κωμικοτραγικούς χειρισμούς, η κυβέρνηση προωθεί μια πρακτική που απ' ό,τι φαίνεται επιβάλλεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ: επιτρέπει στις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων να ξεφορτωθούν ληγμένα τρόφιμα, αυξάνοντας σημαντικά τα κέρδη τους και βοηθά τα σούπερ μάρκετ να αυξήσουν τους τζίρους τους, αδιαφορώντας για τη «διατροφική βόμβα» που ενεργοποιεί. Η διάταξη είναι πιθανό να πολλαπλασιάσει τις ήδη πολλές παραβάσεις υγειονομικού και άλλου χαρακτήρα που εντοπίζονται από τον ΕΦΕΤ, ενώ σε κάθε περίπτωση, ακόμη και σήμερα τα όρια λήξης των προϊόντων και οι ουσίες διατήρησης των τροφίμων, αποτελούν πρώτα απ' όλα υπόθεση των ίδιων των παραγωγών και πωλητών.
***

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εμπορεύονται τη σαπίλα τους
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την πώληση ληγμένων τροφίμων στα σούπερ μάρκετ:
«Η πώληση ληγμένων τροφίμων αποτελεί μια νοσηρή έμπνευση ανάλογη της σήψης που βρίσκεται το καπιταλιστικό σύστημα το οποίο λειτουργεί με σκοπό το κέρδος. Νομιμοποιούν την τροφή απ' τα σκουπίδια και την αξιοποιούν προς όφελος των σούπερ μάρκετ και των βιομηχανιών τροφίμων που κερδίζουν διπλά, καθώς θα έχουν και όφελος, αντί να έχουν κόστος από την απόσυρση και την καταστροφή των αδιάθετων προϊόντων τους. Είναι αθλιότητα να εμφανίζουν την αξιοποίηση της εξαθλίωσης ως μέτρο για την αντιμετώπισή της! Και όμως αυτή είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ. Πρόκειται για προσαρμογή σε ευρωπαϊκή οδηγία που ήδη εφαρμόζεται και σε άλλα κράτη - μέλη.
Αυτή η ενέργεια είναι επικίνδυνη για την υγεία των λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται από την ανεργία και τη φτώχεια και αναγκαστικά θα προσφύγουν σε τέτοια τρόφιμα. Τα τρόφιμα που θα μένουν στα ράφια ακόμα και τρεις μήνες μετά τη λήξη τους, θα είναι κυριολεκτικά διατροφικές βόμβες, καθώς είναι παντελώς ανεξέλεγκτος ο τρόπος παραγωγής, φύλαξης και συντήρησής τους. Πολύ περισσότερο που, τόσο τις ημερομηνίες λήξης όσο και τις ουσίες για τη συντήρηση των τροφίμων, τις καθορίζουν αυθαίρετα οι ίδιες οι εταιρείες, ενώ οι δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανεπαρκείς και με περιορισμένα κριτήρια ελέγχου. Αντί για χαλασμένα τρόφιμα επί πληρωμή ή με φιλανθρωπία σε ανέργους και φτωχές οικογένειες, το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να διεκδικήσει πιο αποφασιστικά, δυναμικά, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και ουσιαστικά μέτρα προστασίας, κρατική διανομή τροφίμων στις οικογένειες και στα σχολεία όλων των βασικών προϊόντων, κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αποδεχτούν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους στο όριο της εξαθλίωσης και της επιβίωσης, όταν ο πλούτος που παράγουν είναι ασύγκριτος με κάθε άλλη εποχή, όταν η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να εξασφαλίσει και τη διατροφή του λαού και να κάνει εξαγωγές αγροτικών, κτηνοτροφικών προϊόντων, όταν έχει ισχυρή βιομηχανία τροφίμων. Η ανάγκη του λαού για ασφαλή, υγιεινά και φθηνά τρόφιμα επιβάλλει κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων και της γης, λειτουργία παραγωγικών συνεταιρισμών της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, κρατικό εμπόριο, αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή εξουσία».

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

yperoxi

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη yperoxi
H yperoxi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 465 μηνύματα.

H yperoxi Wake up, rise up έγραψε στις 06:20, 18-10-12:

#2
Έγω το έχω ήδη ακούσει και είναι ακριβώς όπως το λες: ΞΕΦΤΙΛΑ!!!!!!!!
Ίσως η λέξη ξεφτίλα να μην αρκεί καν για να περιγράψει την απέραντη και άνευ προηγουμένου σαπίλας του παρόντος κοινωνικοοικονομικού και πολτικού συστήματος. Γιατί πραγματικά είναι σάπιο απ' τα θεμέλιά του!

Αλλά είδες???? Οι επιχειρήσεις (βλ. σούπερ μάρκετ) θα κάνουν και κέρδος εις βάρος της υγείας του κόσμου! Μιλάμε για πολύ άγριο νεοφιλελευθερισμό πλέον!

Πραγματικά, η Ελλάδα έχει καταντήσει η χώρα των σάπιων προιόντων που πωλούνται νόμιμα, των ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια - άστεγων, των αυτοκτονούντων, των συσσιτίων, της νούμερο 1 βρεφικής θνησιμότητας στην Ευρώπη κλπ άλλα ωραία. Μα πόση ξεφτίλα πια?
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι έχει κι άλλη. Έχει περιθώριο η χώρα πριν ακόμα χτυπήσει πάτο. Και θα χτυπήσει, αν δεν αλλάξουν δραστικά τα πράγματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

stefanos... (Στεφανος)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη stefanos...
Ο Στεφανος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 20 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 973 μηνύματα.

O stefanos... το καλό παιδί έγραψε στις 06:29, 18-10-12:

#3
ΑΙΣΧΟΣ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Backdrop

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Backdrop
H Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 477 μηνύματα.

H Backdrop έγραψε στις 09:03, 18-10-12:

#4
Όταν το άκουσα σοκαρίστηκα... Είναι ξευτίλα να δινεις στον άλλον την επίλογη του χαλασμένου, μειώνεις τον ίδιο σου τον λαό!
Ένιωσα λες και ήμουν σε εμπόλεμη ΄ζωνη...
Να δούμε μέχρι που θα τραβήξει αυτό το πράγμα!
Ο κόσμος δεν έχει δουλειές και το κράτος όπως φαίνεται το ενισχυεί... Τα πολιτικά συμφέροντα ενισχύουν την φτώχια
Να δούμε τι θα γίνει όταν τελικά ο κόσμος θα ξεκινήσει να ξυπνάει...
Πρέπει να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Gilda
H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε στις 10:13, 18-10-12:

#5
Κι ο τίτλος του θέματος πρέπει να μετονομαστεί "ξεφτίλα", γιατί μόνο αυτό είναι, ξεφτίλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 10:31, 18-10-12:

#6

ωραιο αβαταρ μεγάλε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 10:46, 18-10-12:

#7
δικιο εχετε
ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
γιατι να μην γραφουν απλα ληγμενα τροφιμα?
ντρεπονται να το γραψουν?
γιατι δεν λενε τα πραγματα με το ονομα τους?ακους εκει διατηρησιμοτητα..
αλλα ειπα αρχικα
αν δεν ειναι στα γαλατα κρεατα που χαλανε ,και ειναι ζυμαρικα πχ κλπ τροφιμα χωρις νερο που δεν χαλανε πρακτικα..
λεω αντε..

αλλα ερχονται και χειροτερα..
Σε «απελευθέρωση» της διάρκειας ζωής του «φρέσκου γάλακτος» προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάργηση του περιορισμού των 5 ημερών που ισχύει σήμερα βάσει προεδρικού διατάγματος του 1999 για το παστεριωμένο γάλα, προκειμένου να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να μειωθούν οι τιμές.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λένε ότι ο υπουργός Αθ. Τσαυτάρης εμφανίζεται διατεθειμένος να εξετάσει το θέμα της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής στο παστεριωμένο γάλα, καθώς το υπουργείο του έχει αυτή την αρμοδιότητα και βρίσκεται σε συνεργασία με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά, ο οποίος έθεσε πρώτος το θέμα εκτιμώντας ότι η απελευθέρωση θα μπορούσε να ρίξει τις τιμές, καθώς η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα σε γαλακτοκομικά προϊόντα στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, φρέσκο θεωρείται το γάλα που έχει διάρκεια ζωής 5 ημέρες. Σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διάρκεια ζωής του γάλακτος διαμορφώνεται κατά μέσο όρο σε 9 ημέρες (Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία κ.α.). Από το 2006 έως σήμερα αρκετές φορές το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο διαφωνούσε με αποτέλεσμα να μην προχωρά το μέτρο.
σε ολη τη βορεια ευρωπη λογω κρυυο δεν χαλανε τα τροφιμα

εδω το καλοκαιρι χαλαει το φρεσκο γαλα και πριν την ημερομηνια ακομη-το εχω παθει-
και θα τολμησουν να αυξησουν τις μερες?

αν αλλαξουν την παστεριωση μονο

αλλιως θα εχουμε δηλητηριασεις..


εχουμε ξεφυγει τελειως!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ελλόγιμος λαγός

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη ελλόγιμος λαγός
Ο ελλόγιμος λαγός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 118 μηνύματα.

O ελλόγιμος λαγός έγραψε στις 11:15, 18-10-12:

#8
Αρχική Δημοσίευση από ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Εμπορεύονται τη σαπίλα μας
Κι εγώ διαφωνώ, θα έπρεπε να διανέμονται δωρεάν.

Μόνο που αρκετοί κοιμούνται ακόμα τον ύπνο του δικαίου, και δικαίως, αφού ελπίζουν πως το κουκουε θα σώσει τη χώρα με την εφαρμογή της λαϊκής εξουσίας.
Η όλη υπόθεση όπως έχει εξελιχθεί είναι πια χαμένο παιγνίδι, αυτοί που κινούν τα νήματα, έχουν προβλέψει όλες τις πιθανές και απίθανες εξελίξεις, απόδειξη το γεγονός ότι όχι μόνο δεν κάνουν πίσω αλλά σπρώχνουν περισσότερο.

Που θα καταλήξουμε; Λυπάμαι που το λέω αλλά πολύ σύντομα δεν θα έχετε ούτε την πολυτέλεια να ....τσακώνεστε στα forums, γι αυτό δώστε τα όλα όσο προλαβαίνετε ακόμα!

Aυτό που "έφαγε" την Ελλάδα δεν είναι άλλο από τον εσωτερικό εχθρό, που με την ψευδοκουλτούρα, τη δήθεν προοδευτικότητα του όλοι οι λαοί ενωμένοι, τσακίστε το κεφάλαιο και άλλες γραφικές θεωρίες δεν άφησαν ποτέ την χώρα να αναπτυχθεί, μέσα από τα δοτά σωματεία, τους δοσίλογους εργατοπατέρες, και γενικότερα την άποψη του...αφού δεν μπορώ να έχω όσα κι εσύ, θα πολεμήσω και τα δικά σου!

Αυτό ήταν ανέκαθεν το φανερό και καμουφλαρισμένο κουκουε, και αυτό στην ουσία μας έφερε στα...ληγμένα τρόφιμα, πολύύύύ καιρό πριν, τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα και τσιρίζουν ως συνήθως, γιατί είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά!

Α, και η συγκέντρωση ηλεκτρονικών ψήφων, το μόνο βήμα "προόδου" από την ίδρυση του! Αμήν!

ΥΓ να μια (ληγμένη) τομάτα λαϊκής αντεπίθεσης!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ελλόγιμος λαγός : 18-10-12 στις 11:22.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Monte Cristo (Mad Max)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Monte Cristo
Ο Mad Max αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 486 μηνύματα.

O Monte Cristo είδε φως, μπήκε, και έγραψε στις 18:24, 18-10-12:

#9
Δυό σκέψεις:
1. Τώρα που ένα προϊόν θα προσφέρεται σε δύο τιμές (ανάλογα αν είναι ληγμένο ή όχι) τι εμποδίζει τα μάρκετ να αυξάνουν σιγά σιγά την τιμή του προϊόντος που δεν έχει λήξει; Θα μας λένε σε λίγο: "Θες φρέσκο κύριε; Θα πληρώσεις παραπάνω, αλλιώς αν δεν έχεις φάε ληγμένα"
2. Πως θα διασφαλίσουν οι φωστήρες, ότι οι διάφοροι επιχειρηματίες της εστίασης, δεν θα χρησιμοποιούν αυτά τα πολύ φθηνά προϊόντα στα φαγητά που ετοιμάζουν? Δηλαδή, οι ταβέρνες, τα εστιατόρια κλπ ωφελούνται από αυτό, αφού θα αγοράζουν στο 1/3 της τιμής και θα πουλάνε το ίδιο όπως πριν. Μπορούν να τους ελέγξουν αυτούς οι φωστήρες, ή θα περιμένουν καταγγελίες για δηλητηριάσεις πρώτα;

ΥΓ. Διαβάζω από πολλούς ότι υπάρχουν τρόφιμα που πρακτικά δεν χαλάνε. Τότε γιατι την έχουν βάλει την ημερομηνία λήξης στην συσκευασία; Για μόστρα;
Και ποιος είναι αυτός εκεί στην κυβέρνηση που μπορεί και κρίνει ότι ΟΛΑ τα προϊόντα που έχουν Ημ.ληξης της μορφής "μέρα και μηνα", αντέχουν μία εβδομάδα παραπάνω; Πως το διαπίστωσαν αυτό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

exc

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη exc
Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,806 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε στις 07:55, 19-10-12:

#10
Με αφορμή το ποστ του λαγού, θέλω να επαναφέρω και το θέμα προς ενημέρωση όσων δεν το ξέρουν.

Δεν ξέρω πώς το βλέπεις εσύ λαγέ, αλλά και οι υπόλοιποι, αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να είσαι κομμουνιστής ή αριστερός ή αναρχικός ή οτιδήποτε σχετικό, για να νιώσεις απέχθεια για το ότι δίνουν στον λαό ληγμένα. Το ποστ σου είναι αν όχι ηλίθιο και ανούσιο, τουλάχιστον άκαιρο και εκτός θέματος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ελλόγιμος λαγός

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη ελλόγιμος λαγός
Ο ελλόγιμος λαγός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 118 μηνύματα.

O ελλόγιμος λαγός έγραψε στις 17:25, 19-10-12:

#11
Αρχική Δημοσίευση από exc
αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να είσαι κομμουνιστής ή αριστερός ή αναρχικός ή οτιδήποτε σχετικό, για να νιώσεις απέχθεια για το ότι δίνουν στον λαό ληγμένα.
Tότε βγάλε την κομματική ταυτότητα και πόσταρε καθαρά και μόνο για το θέμα των τροφίμων, γιατί εσύ με αφορμή τα ληγμένα, και με δεδομένο την ίδια κατάσταση που βρίσκεται το (ληγμένο) κώμμα σου μας πέταξες στη μάπα πάλι το ΚΚΕ

Αρχική Δημοσίευση από exc
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ....Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για ....
Βαράτε βιολιτζήδες

Αρχική Δημοσίευση από exc
Το ποστ σου είναι αν όχι ηλίθιο και ανούσιο, τουλάχιστον άκαιρο και εκτός θέματος.
Aπό την ματιά του ΚΚΕ ίσως, όπως και να έχει όμως ούτε σε 10 ζωές θα καταφέρεις να κάνεις posts σαν τα δικά μου, και δεν το εννοώ όπως φαντάζεσαι και είσαι έτοιμος να... με αποκαλέσεις "ψωνιο" αλλά με το ότι λειτουργείς μέσα στα κουτάκια που σου έχει επιβάλλει το κώμμα!

Στρατιώτης exc.....ΠΡΡΡΡΡΡΡΟΟΟΟΣΧΗ!!!!

ΥΓ ανάπαυση...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ελλόγιμος λαγός : 19-10-12 στις 17:44.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

maniavas (Μάνια)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη maniavas
H Μάνια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών , επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 290 μηνύματα.

H maniavas έγραψε στις 19:29, 19-10-12:

#12
Ο καθηγητής βιολογίας στο σχολείο μας είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κατανάλωση αυτών των προϊόντων και επίσης μας είπε ότι στην Αυστρία που είχε πάει το καλοκαίρι επειδή εκεί είναι η κόρη του υπήρχαν αυτά τα προϊόντα στο σουπερμάρκετ και τα διαφήμιζαν στην τηλεόραση και μας είπε ότι υπάρχει διαφορά στο ανάλωση έως και ανάλωση κατά προτίμηση εως
προσωπικά δεν ξέρω αν θα αγόραζα μου φαίνεται περίεργο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DreamsRevenge

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DreamsRevenge
H DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,241 μηνύματα.

H DreamsRevenge sans toit, ni loi έγραψε στις 20:01, 19-10-12:

#13
Θυμάμαι ότι παλιότερα, όταν πρωτοβγήκαν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στα σούπερ μάρκετ, δεν τα πλησιάζαμε γιατί υποτίθεται ότι ξέραμε την ποιότητα των επώνυμων προϊόντων και αγνοούσαμε = φοβόμασταν την "ανώνυμη" ποιότητα των προϊόντων αυτών.

Εδώ και 1-2 χρόνια, η αγορά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας αυξάνεται αλματωδώς λόγω των τιμών και μάλιστα κάποια σούπερ μάρκετ προωθούν δικές τους σειρές προϊόντων υποτίθεται περισσότερο ελεγμένων κι επιλεγμένων.

Σήμερα, πέφτει άλλο ένα ταμπού. Ξέρουμε π.χ. ότι τα μακαρόνια, το ρύζι, το αλεύρι, οι κρέμες σε σκόνη ίσως, δεν αλλοιώνονται στον πρώτο ή το δεύτερο μήνα από την τελική ημερομηνία της "κατά προτίμηση" ανάλωσης.

Για κάποιους που σε άλλες συνθήκες θα έψαχναν στα ντουλάπια που βάζουν τα σούπερ μάρκετ τις επιστροφές προϊόντων, ίσως είναι μία λύση (μέσα στην ανείπωτη ανικανότητα του κράτους να αποτρέψει εν τη γενέσει του αυτό το φαινόμενο), ωστόσο, είναι πράγματι σημαντικό να ελεγχθεί αυστηρά η διάθεση αυτών των προϊόντων και κυρίως να γίνει επιτέλους κάτι με τις τιμές των κανονικών

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

exc

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη exc
Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,806 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε στις 22:50, 19-10-12:

#14
Αρχική Δημοσίευση από ελλόγιμος λαγός
Tότε βγάλε την κομματική ταυτότητα και πόσταρε καθαρά και μόνο για το θέμα των τροφίμων, γιατί εσύ με αφορμή τα ληγμένα, και με δεδομένο την ίδια κατάσταση που βρίσκεται το (ληγμένο) κώμμα σου μας πέταξες στη μάπα πάλι το ΚΚΕ
Σε ενοχλεί κούνελε;
Άνοιξα το θέμα, αναφέροντας το γεγονός και σχολιάζοντας, παρέθεσα ένα ενημερωτικό άρθρο από τον Ριζοσπάστη και μία ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ με την οποία συμφωνώ απόλυτα.
Σόρρυ λαγέ, αλλά εγώ το ΚΚΕ εμπιστεύομαι και τον Ριζοσπάστη θεωρώ αξιόπιστη πηγή. Εσύ αν θέλεις, μπορείς να εμπιστεύεσαι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να διαβάζεις Το Βήμα και να βλέπεις Mega και Σκαϊ.

@DreamsRevenge:
Δηλαδή είναι απλά ένα θέμα ταμπού;
Πώς καθορίζονταν μέχρι στιγμής οι ημερομηνίες λήξης; Μήπως δεν εξαντλούσαν ήδη όλο το χρονικό διάστημα που τα προϊόντα θα ήταν απολύτως ασφαλή; Ένα μήνα μετά από την ημερομηνία λήξης τα τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζια κλπ) έχουν πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι αλλοιωμένα, αλλά σου λένε τώρα πάρε τα και διακινδύνευσε το αν θέλεις να φας.
Και επιμένω σε μία τέτοια εποχή που ζούμε με τέτοια επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο ικανή να καλύψει τις ανάγκες όλου του πλανήτη σε υγιή τρόφιμα, γιατί πρέπει να δεχόμαστε κάτι τέτοιο; Γιατί να ρίχνουμε συνεχώς τα standars μας για το καλό κάποιων άλλων; Γιατί, βέβαια, τα σούπερ μάρκετ πάλι κερδισμένα θα βγουν, αφού προϊόντα που θα απέσυραν τώρα θα τα πωλούν!...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exc : 19-10-12 στις 23:04.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

morphine

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη morphine
H morphine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 265 μηνύματα.

H morphine έγραψε στις 03:05, 20-10-12:

#15
Πηγη ο,τι του φανει του λωλοστεφανη...

Πουθενα στην Ευρωπη δε γινεται αυτο. Πουλανε σε χαμηλοτερες τιμες τα προιοντα που πλησιαζει η ημερομηνια ληξης τους και οχι αυτα που εχουν ληξει. Και καλα κανουν, να μη παει χαμενη η παραγωγη.

Τσεκ γιουρ φακτς νεξτ ταιμ πριν σπειρεις τον πανικοσπορο σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

exc

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη exc
Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,806 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε στις 06:04, 20-10-12:

#16
Αρχική Δημοσίευση από morphine
Πηγη ο,τι του φανει του λωλοστεφανη...

Πουθενα στην Ευρωπη δε γινεται αυτο. Πουλανε σε χαμηλοτερες τιμες τα προιοντα που πλησιαζει η ημερομηνια ληξης τους και οχι αυτα που εχουν ληξει. Και καλα κανουν, να μη παει χαμενη η παραγωγη.

Τσεκ γιουρ φακτς νεξτ ταιμ πριν σπειρεις τον πανικοσπορο σου.
Ψάξε και στο google λίγο πριν πεις τη μαλακία σου. Δε σου κάνει ο Ριζοσπάστης;
Πάρε και άρθρα από «έγκυρα» καθεστωτικά μέσα:
http://www.skai.gr/news/greece/artic...souper-market/
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=479646 (2η παράγραφος)

Έπιασε τόπο τώρα ο πανικός που έσπειρα; Ή μήπως θα ένιωθες καλύτερα αν δεν ήξερες τι συμβαίνει γύρω σου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ελλόγιμος λαγός

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη ελλόγιμος λαγός
Ο ελλόγιμος λαγός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 118 μηνύματα.

O ελλόγιμος λαγός έγραψε στις 06:31, 20-10-12:

#17
Tι να με ενοχλεί, που πρώτα βγάζεις τη σημαία με το σφυροδρέπανο και μετά στρίβεις από τη γωνία; Δε κόβεις και το λαιμό σου αν σου κάνει κέφι, δεκάρα δεν δίνω.
Το ανέφερα μόνο να σου αποδείξω ότι η "τοποθέτηση" μου ήταν ...συνέχεια της δική σου, που από την τακτική συνήθεια να σχολιάζεις τα πάντα σε σχέση με το κώμμα, είχες ήδη ξεχάσει μιας και λειτουργείς σαν ρομποτάκι, επομένως ή είναι και οι δυο ηλίθιες ή απόλυτα εύστοχη, διαλέγεις και παίρνεις !

Σχετικά τώρα με τα "ληγμένα", δεν σε υποχρεώνει κανένας να τα αγοράσεις, όπως δεν σε υποχρέωσε κανείς να πληρώσεις για να δεις το...coprus, αν σου λέει κάτι αυτό

Εσύ και όλο το ΚΚΕ να συνεχίσετε να αγοράζετε τα κανονικά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ελλόγιμος λαγός : 20-10-12 στις 06:42.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

yperoxi

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη yperoxi
H yperoxi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 465 μηνύματα.

H yperoxi Wake up, rise up έγραψε στις 06:53, 20-10-12:

#18
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η συγκεκριμένη συζήτηση εστιάζει στα κομματικά (ποιος είναι ΚΚΕ κ γιατί κλπ) και όχι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όσο το ότι θα πωλούνται σάπια προιόντα! Το πρόβλημα δεν πρέπει να είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός (αν κ εξαιρώ όσους ψήφισαν τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης - ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης στη χώρα) αλλά τα προβλήματα που έχουν ξεσπάσει σ' αυτή τη χώρα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 09:59, 20-10-12:

#19
Το ότι πέρασε λίγο η ημερομηνία λήξης δεν σημαίνει πως είναι σάπια. Μου έχει τύχει να φάω όσπρια, αλεύρι, μακαρόνια, γιαούρτι, μπισκότα και πολλά άλλα που τυπικά είχαν λήξει και ποτέ δεν έπαθα τίποτα. Μέχρι και η γέυση ίδια είναι. Αυτές οι ημερομηνίες μπαίνουν για να δείξουν μέχρι πότε μένει σίγουρα φρέσκο ένα προιόν, όχι πότε σαπίζει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 10:01, 20-10-12:

#20
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η συγκεκριμένη συζήτηση εστιάζει στα κομματικά
το κκε ταιριαζει με ολα σε αυτη τη χωρα...
______________________________________________
ποτέ δεν έπαθα τίποτα.
νταξ ναι, εχει ενα δικιο εδω η νελ, στα εστιατορια και τα ντελιβερυ πιστευετε τα ληγμένα τα πετούν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Monte Cristo (Mad Max)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Monte Cristo
Ο Mad Max αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 486 μηνύματα.

O Monte Cristo είδε φως, μπήκε, και έγραψε στις 11:27, 20-10-12:

#21
Παρακαλώ όσους δηλώνουν δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα εμφάνισης διατροφικού προβλήματος από την κατανάλωση ληγμένων, να μου στείλουν γραπτώς και υπογεγραμμένη αυτή την δήλωση τους.
Περιμένω π.μ. για να δώσω στοιχεία αποστολής...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 11:37, 20-10-12:

#22
Αρχική Δημοσίευση από Monte Cristo
Παρακαλώ όσους δηλώνουν δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα εμφάνισης διατροφικού προβλήματος από την κατανάλωση ληγμένων, να μου στείλουν γραπτώς και υπογεγραμμένη αυτή την δήλωση τους.
Περιμένω π.μ. για να δώσω στοιχεία αποστολής...
εχεις πμ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 13:29, 20-10-12:

#23
αναλογα με τον εποχη παει

το καλοκαιρι ειδικα σε μερη με πολλη υγρασια πχ δυτικη ελλαδα

το φρεσκο γαλα χαλαει καιπριν της ωρας του
θα εχουμε τροφικες δηλητηριασεις..κρεατα ψαρια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 15:55, 20-10-12:

#24
Δεν μιλάμε για φρέσκο γάλα και νωπά κρέατα, μιλάμε για πλήρως συσκευασμένα τρόφιμα (σε κενό αέρος). Αυτά τρώγονται άνετα και μερικές μέρες μετά τη λήξη χωρίς αλλοιώσεις. Πριν κάτι μέρες έφαγα μερέντα ληγμένη από τον Ιούλιο, μην είστε μυγιάγγιχτοι. Εχουν τόσα συντηρητικά μέσα που κρατάνε παραπάνω. Μέχρι και μια φίλη οδοντίατρο που είχα παλιότερα μου έλεγε πως τα φάρμακα κρατάνε μήνες μετά την ημερομηνία ληξης και απλά οι φαρμακευτικές το κάνουν για να πουλάνε περισσότερα αλλά και για νομική κάλυψη στην περίπτωση που τα συντηρούν λάθος οι καταναλωτές.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 15:57, 20-10-12:

#25
Δεν μιλάμε για φρέσκο γάλα και νωπά κρέατα,
σε συσκευασμενα τροφιμα ισως ναι

αλλα πανε να αυξησουν και τις ημερες του φρεσκου γαλακτος αυθαιρετα στο ονομα της φθηνιας

αντι να σπασουν τα καρτελ θα βαλουν τους ανθρωπους να ρισκαρουν τροφικη δηλητηριαση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 17:22, 20-10-12:

#26
Πριν κάτι μέρες έφαγα μερέντα ληγμένη από τον Ιούλιο,

...από πρόπερσι την είχα, Νελ.
σου είπα ότι έληξε το καλοκαίρι για να την πληρώσεις σα φρέσκια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 18:55, 20-10-12:

#27
Θυμάμαι πως σαν παιδιά τρώγαμε συνέχεια ληγμένα στο χωριό γιατί οι μπακάληδες δεν ανεφοδιαζαν το εμπόρευμα τακτικά. Ειδικά τα παγωτά μπορεί να ήταν στο ψυγείο από πολλά καλοκαίρια πριν, μιας και δεν είχαν μεγάλη κατανάλωση. Ολοι το ήξεραν και κανείς δεν το έκανε θέμα, τώρα όμως με τις μανίες και τις φοβίες του κόσμου για τα "μικρόβια" και τα "βακτηρήδια" τρέμουν όλοι στην ιδέα του "ληγμένου". Με άλλα λόγια, δεν κοιτάμε τα νουμεράκια και αμα μυρίζει ωραία και έχει καλή γεύση, το τρώμε.
Τώρα πάω να πιώ σοκολάτα ρόφημα που έληξε 4 μήνες πριν (παίρνω το πακέτο 1kg που είναι πιό φτηνό και δεν προλαβαίνω να το τελειώσω).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 21:33, 20-10-12:

#28
Τώρα πάω να πιώ σοκολάτα ρόφημα που έληξε 4 μήνες πριν (παίρνω το πακέτο 1kg που είναι πιό φτηνό και δεν προλαβαίνω να το τελειώσω).
εγω παιρνω 2κιλο κακαο καθαρο που δεν χαλαει ποτε.σαν τον καφε ενα πραγμα..

το προτιμω απο τα "ροφηματα" που επινα παλιοτερα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 08:09, 21-10-12:

#29
Ε, αμα δεν το συντηρείς σωστά χάνει το άρωμα του. Και αμα το πάρεις συσκευασμένο θα έχει ημερομηνία λήξης. Οπότε μην το πιεις μετά γιατί θα πάθεις τροφική δηλητηρίαση και θα κινδυνευει η δημόσια υγεία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ελλόγιμος λαγός

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη ελλόγιμος λαγός
Ο ελλόγιμος λαγός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 118 μηνύματα.

O ελλόγιμος λαγός έγραψε στις 18:09, 21-10-12:

#30
Αρχική Δημοσίευση από yperoxi
θα πωλούνται σάπια προιόντα
Πως θα αξιολογούμε το προϊόν μετά την λήξη ημερομηνίας κατανάλωσης.
-Τι είναι αυτό;
-Xοιρινό 5 ημερών..
-Καλύτερο από χοιρινό 6 ημερών!!!

Πως αξιολογούν οι κουκουεδες την ποιότητα και διατροφική αξία του προϊόντος.
-Δεν πιστεύω το γουρούνι να ανήκε σε...καπιταλιστή εκτροφέα;
-Όχι ρε, είχε tattoo στο αριστερό κολομέρι ένα σφυροδρέπανο, το τσέκαρα..
-Πεντανόστιμο!!!!

Πέρα από την εύθυμη πλευρά της υπόθεσης, που η πάγια τακτική των ξυνισμένων και ταγμένων στην υπεράσπιση του λαού (εδώ γελάμε) σε αναγκάζει να στραφείς, ενώ το θέμα είναι πραγματικά αξιόλογο, διότι οι τιμές πέφτουν στο 1/3, ας δούμε τι αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία...

"Πρέπει να γίνει σαφές προς όλους ότι η πώληση μη ευαλλοίωτων προϊόντων ελάχιστης διατηρησιμότητας για ένα σαφώς προσδιορισμένο από τη νομοθεσία χρονικό διάστημα δεν θίγει επ' ουδενί και σε καμία περίπτωση την υγιεινή και την ασφάλεια των εν λόγω προϊόντων.

Δυστυχώς, ορισμένοι, επιλέγουν τον δρόμο του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης.

Το υπουργείο έχει προχωρήσει σε μια σημαντική αλλαγή της αγορανομικής νομοθεσίας με σκοπό να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών. Παρόλα αυτά στέκονται σε μια διάταξη η οποία δεν θεσπίστηκε τώρα, αλλά ισχύει περισσότερα από 20 χρόνια. Η ίδια ακριβώς πρόβλεψη υπήρχε στο άρθρο 31 παρ.6 των παλαιών Αγορανομικών Διατάξεων.

Η μόνη προσθήκη που υπάρχει στους νέους Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ είναι η υποχρέωση του πωλητή να πωλεί αυτά τα προϊόντα όχι στις ίδιες, όπως συνέβαινε, αλλά σε χαμηλότερες τιμές από τα υπόλοιπα. Επίσης πρέπει να γίνει σαφές προς όλους ότι η πώληση μη ευαλλοίωτων προϊόντων ελάχιστης διατηρησιμότητας για ένα σαφώς προσδιορισμένο από τους Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ χρονικό διάστημα δεν θίγει επ' ουδενί και σε καμία περίπτωση την υγιεινή και την ασφάλεια των εν λόγω προϊόντων.

Η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός έχουν κάποιο όριο. Δυστυχώς, ορισμένοι πασχίζουν....."

Και η ανακοίνωση δεν τελειώνει εδώ αλλά θα συνεχίσω εγώ το...κράξιμο, μου είναι απείρως διασκεδαστικό να σχολιάζω "τις διατροφικές...βόμβες" των αριστεροαργόστροφων της κυκλικής επανάληψης των ηλεκτρικών κυμάτων του εγκεφάλου, που όσο πιο αργαααά προχωράει, τόσο περισσότερο αυξάνουν την τάση τους για λαϊκισμό και παραπληροφόρηση.

Έτσι, με αφορμή τον πανικό που υποτίθεται θα έσπερναν, καταλήγουν τα συντρόφια στο...ζητούμενο
"η ανάγκη του λαού για ασφαλή τρόφιμα επιβάλλει κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων και της γης..."
Γιατί όχι και του ίδιου του πλανήτη, λέω εγώ....
Να βλέπουν τα aliens από το διάστημα το σφυροδράπανο και να αλλάζουν ρότα, έτσι θα εξασφαλίσουμε την αποφυγή εισβολής εξωγήινων!!!!!!!!!

Και τέλος έχεις και τον....exc, που καλά καλά δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα ίδια τα "επιχειρήματα" του, αφού πάντα πέφτει ο ίδιος στον λάκκο που άνοιξε για τους άλλους, να προσπαθεί να κάνει προπαγάνδα συστηματικά, σε κάθε μα κάθε θέμα, υπέρ του κώμματος...
Δεν είμαι υποστηρικτής ούτε της κυβέρνησης "συνεργασίας" ούτε της λεγόμενης δεξιάς, αλλά δεν αντέχω με τίποτα την βλακώδη αντίδραση επί παντός του επιστητού από τα λίγα εναπομείναντα λείψανα μιας εποχής που έφυγε ανεπιστρεπτί.

Ε, πως να μη τον πάρεις στο ψιλό γαζί μετά, δεν έχει και την απαραίτητη ευφυΐα του ρεμπεσκέ εδώ που τα λέμε, να ξεγλιστράει σαν χέλι όταν τα βρίσκει μπαστούνια

ΥΓ yperoxi σ ευχαριστώ, υπέροχη ...πάσα, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο !!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ελλόγιμος λαγός : 21-10-12 στις 18:30.
-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Monte Cristo (Mad Max)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Monte Cristo
Ο Mad Max αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 486 μηνύματα.

O Monte Cristo είδε φως, μπήκε, και έγραψε στις 19:13, 21-10-12:

#31
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει το προσωπικό διατροφικό ρίσκο που ίσως παίρνει ο καθένας μας, με το θέμα που τέθηκε στο αρχικό ποστ. Και εγώ εχω φάει ληγμένα, δεν ζω σε γυάλα ούτε γεννήθηκα χτες. Το θέμα δεν είναι τι κάνω εγώ σπίτι μου. Ούτε το: "εγώ έφαγα μια φορά και δεν έπαθα τίποτα" είναι σοβαρό επιχείρημα...
Το θέμα που τίθεται είναι ότι από εκεί που υπήρχε ένα σχετικό σημείο αναφοράς για το πότε ξεκινά η αλλοίωση ενός προϊόντος(=ημ.λήξης), τώρα το κράτος ορίζει χρονικά διαστήματα στην αλλοίωση (εβδομάδα, μήνα, 3 μήνες). Πως βγήκαν αυτά τα νούμερα; Θα μου το δικαιολογήσει κάποιος;

Συμπληρώνοντας προηγούμενο ποστ μου:
το κράτος όχι μόνο επιτρέπει να πωλούνται αλλοιωμενα προϊόντα, αλλά θα βγάζει και κέρδος από αυτό. Πως; από εκεί που τα προϊόντα αυτά θα πήγαιναν προς απόσυρση, τώρα που θα πωλούνται θα εισπρατει και ΦΠΑ από αυτά!!!
Κατα την γνώμη μου, θα έπρεπε να βγαίνουν σε προσφορά τα προϊόντα που πλησιάζει η λήξη τους.

Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Οπότε μην το πιεις μετά γιατί θα πάθεις τροφική δηλητηρίαση και θα κινδυνευει η δημόσια υγεία.
Που το διαβασες αυτό εδώ μέσα; ότι μια δηλητηρίαση συνιστά κίνδυνο για την δημόσια υγεία; Το έγραψε κάποιος;


Αρχική Δημοσίευση από DreamsRevenge
Θυμάμαι ότι παλιότερα, όταν πρωτοβγήκαν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στα σούπερ μάρκετ, δεν τα πλησιάζαμε γιατί υποτίθεται ότι ξέραμε την ποιότητα των επώνυμων προϊόντων και αγνοούσαμε = φοβόμασταν την "ανώνυμη" ποιότητα των προϊόντων αυτών.
Όσον αφορά το προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Συμφωνώ ότι η ποιότητα τους είναι συνήθως πολύ καλή. Όμως, στα προϊόντα αυτά υπήρχε η καχυποψία ότι ίσως να είναι χαμηλότερης ποιότητας,εμφάνισης, γεύσης (όχι αλλοιωμένα). Τα ληγμένα όμως είναι ΣΙΓΟΥΡΑ αλλοιωμένα (σε μικρό η μεγάλο βαθμο έχουν υποστεί αλλοίωση). Μπορεί να γίνει σύγκριση των καταστάσεων;

Σχετικά με το αν συμφέρει την εταιρία να παράξει νέο προϊόν. Συμφωνώ ότι κάποιες φορές η ημερομηνία λήξης μπαίνει για νομικούς λόγους. Αλλά αλήθεια πιστεύετε ότι συμφέρει οικονομικά την εταιρία να παράξει νέο προϊόν αντί να παρατείνει την ημερομηνία λήξης ενός υπάρχοντος προϊόντος αν αυτό ουσιαστικά δεν χαλάει στο διάστημα που έχει ορίσει αρχικα;


Τέλος δεν έχει δικαίωμα κανένας καθηγητής βιολογίας και καμία οδοντίατρος να αναλάβει ρόλο ελεγκτή του ΕΦΕΤ. Έχουν την άποψη τους αλλά όχι επειδή το είπανε να το δεχτώ και ως επιστημονική άποψη. Όσο αποδυναμωμενος και αν είναι σημερα ο ρόλος του ΕΦΕΤ, είναι ο μόνος που μπορεί να ελέγξει την καταλληλότητα ενός τροφίμου.

ΥΓ. Ούτε μυγιάγγιχτος είμαι ούτε θέλω να σπείρω τον πανικό. Τον προβληματισμό προσπάθησα να σπείρω, αλλά το έδαφος είναι άγονο μάλλον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monte Cristo : 21-10-12 στις 19:25.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DreamsRevenge

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DreamsRevenge
H DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,241 μηνύματα.

H DreamsRevenge sans toit, ni loi έγραψε στις 19:34, 21-10-12:

#32
Ξαναψάχνοντας το θέμα βρήκα αυτό εδώ
Ξεκινάει από τη Δευτέρα η διάθεση ληγμένων τροφίμων στα σουπερμάρκετ, καθώς σύμφωνα με αγορανομική νομοθεσία, η διάθεση τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας, πλέον επιτρέπεται, ενώ τα τρόφιμα θα πωλούνται μέχρι και στο 1/3 της αρχικής τους τιμής.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και υπό πινακίδα όπου θα αναγράφεται η φράση «Τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας».

Στα προϊόντα αυτά δεν συγκαταλέγονται τα τρόφιμα που αλλοιώνονται μετά την ημερομηνία λήξης (γάλα, γιαούρτι).

Σύμφωνα με το ακριβές κείμενο της διάταξης, ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων, δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

-Τη μία εβδομάδα, στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

-Τον ένα μήνα, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.

-Τους τρεις μήνες, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.
Οι προθεσμίες που αναφέρονται και τα τρόφιμα που αναφέρονται είναι περιπτώσεις που φαντάζομαι ότι τις έχουμε ζήσει στα ντουλάπια μας, δε μιλάμε για αλλοιώσιμα και κυρίως αλλοιωμένα τρόφιμα, αλλά για τρόφιμα που οι ημερομηνίες είναι "κατά προτίμηση πριν" επειδή αντέχουν και για λίγο μετά και θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή.
Δε λέω ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να τύχει, αλλά αυτή τη στιγμή, δεδομένων των συνθηκών, ίσως είναι καλύτερο από το να πετάγονται ως ληγμένα και να πηγαίνουν στα σκουπίδια μαζί με μεγάλες ποσότητες τροφίμων που πετάγονται ενώ θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν κάπου όταν δεν έχουν αλλοιωθεί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Monte Cristo (Mad Max)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Monte Cristo
Ο Mad Max αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 486 μηνύματα.

O Monte Cristo είδε φως, μπήκε, και έγραψε στις 19:48, 21-10-12:

#33
Αρχική Δημοσίευση από DreamsRevenge
... επειδή αντέχουν και για λίγο μετά
...
θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν κάπου όταν δεν έχουν αλλοιωθεί.
Πόσο είναι αυτό το λίγο; μια εβδομάδα σε αυτά που έχουν μέρα και μήνα λήξης, πχ; πως βγήκε αυτό το νούμερο από το υπουργείο; είναι κάπως επιστημονικά αποδεδειγμένο ή μπήκε αυθαίρετα; αυτό ρωτάω.

Το ότι εγώ σπίτι μου συντηρώ σωστά κάτι και δεν αλλοιώνεται αμέσως μόλις λήξει, δεν έχει καμιά σχέση με το τι έχει κάνει το κατάστημα. Εκεί μπορεί να μην τα έχουν σε σωστές συνθήκες και με το που λήξουν να έχει αρχίσει η αλλοίωση τους. Ξεφεύγει από τον έλεγχο μου. Δεν είμαι στις αποθήκες να δω τι γίνεται. Και την δύναμη του ΕΦΕΤ την ξέρουμε... Άρα μια ακόμα διατροφική "ασφάλεια" που είχε ο καταναλωτής έπεσε

Αυτήν την στιγμή και κυρίως λόγω των συνθηκών, πρέπει να είμαστε πιο απαιτητικοί στην ποιότητα αυτων που τρώμε, γιατί στο βωμό της κρίσης ίσως θυσιαστεί η προσωπική μας υγεία (και όχι η δημόσια, αν είναι δυνατόν )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monte Cristo : 21-10-12 στις 19:54.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

exc

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη exc
Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,806 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε στις 20:18, 21-10-12:

#34
Αρχική Δημοσίευση από DreamsRevenge

Δε λέω ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να τύχει, αλλά αυτή τη στιγμή, δεδομένων των συνθηκών, ίσως είναι καλύτερο από το να πετάγονται ως ληγμένα και να πηγαίνουν στα σκουπίδια μαζί με μεγάλες ποσότητες τροφίμων που πετάγονται ενώ θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν κάπου όταν δεν έχουν αλλοιωθεί.
Να ξανακάνω την ερώτηση μου;
Γιατί να αναγκαζόμαστε να αγοράσουμε τα ληγμένα (ή γιατί ακόμη σε ευρύτερο επίπεδο να υπάρχου λαοί που πεινούν), ενώ υπάρχει η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού σε υγιή προϊόντα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ελλόγιμος λαγός

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη ελλόγιμος λαγός
Ο ελλόγιμος λαγός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 118 μηνύματα.

O ελλόγιμος λαγός έγραψε στις 20:32, 21-10-12:

#35
Αρχική Δημοσίευση από Monte Cristo
μια ακόμα διατροφική "ασφάλεια" που είχε ο καταναλωτής έπεσε
Το θέμα έχει αρχίσει να τείνει προς την...ανακάλυψη (ξανά) του τροχού!
Ότι ίσχυε στις αγορανομικές διατάξεις ισχύει και τώρα, με την μόνη διαφορά-προσθήκη την υποχρέωση του πωλητή να διαθέτει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τρόφιμα ελάχιστης διατηρησιμότητας για σαφώς ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ χρονικό διαστημα, σε ΜΕΙΩΜΕΝΗ τιμή!
Μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολύ καλή κίνηση που ωφελεί ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, όλους!
Τόσα χρόνια τρώγατε μια χαρά και τώρα που μειώσανε τις τιμές σε κάποιες περιπτώσεις που καμία σχέση δεν έχουν με...βραδυφλεγείς βόμβες και κουταμάρες αριστεριστών, αφού ίσα ίσα θα γνωρίζεις τι αγοράζεις, σας έπιασε η πρεμούρα να "μάθετε τι τρώτε"

Αρχική Δημοσίευση από exc
Γιατί να αναγκαζόμαστε να αγοράσουμε τα ληγμένα ενώ υπάρχει η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος.... (το βιολί βιολάκι)
Και καταλήξαμε (ακόμη μια φορά) στην πεμπτουσία της βλακείας της άτοπης απορίας, που αναρωτιέται γιατί η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος δεν επιλύει...οικονομικά θέματα!
Μπάμπηηηηη τρέχα τρέχα, ταΐζουν το λαό ληγμένα


ΥΓ αποχωρώ, πάω να μιλήσω με ... τυφλούς κωφάλαλους καλύτερα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ελλόγιμος λαγός : 21-10-12 στις 21:19.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

exc

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη exc
Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,806 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε στις 20:54, 21-10-12:

#36

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DreamsRevenge

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DreamsRevenge
H DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,241 μηνύματα.

H DreamsRevenge sans toit, ni loi έγραψε στις 21:28, 21-10-12:

#37
Αρχική Δημοσίευση από exc
Να ξανακάνω την ερώτηση μου;
Γιατί να αναγκαζόμαστε να αγοράσουμε τα ληγμένα (ή γιατί ακόμη σε ευρύτερο επίπεδο να υπάρχου λαοί που πεινούν), ενώ υπάρχει η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού σε υγιή προϊόντα;
Εννοείται να την ξανακάνεις

Αλλά επέτρεψε μου κι εμένα μία γενικότερη ερώτηση:
τί ορίζουμε ως υγιές προϊόν?
πώς διαχειριζόμαστε τα προϊόντα που μένουν αδιάθετα?
είναι ή όχι σπατάλη πόρων να πετάγονται στα σκουπίδια προϊόντα που πλησιάζουν στη λήξη τους ή έχουν ημερομηνία λήξεως πριν την πραγματική τους (από πλευράς υλικού)?
σαφώς είναι πρόοδος να καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες με σωστό τρόπο, αλλά πώς γίνεται η διαχείριση των διατροφικών πόρων ώστε να διασφαλιστεί η μελλοντική επάρκεια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ajusshi (η σκέψη μου σκέφτηκε τον εαυτό της)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ajusshi
Ο η σκέψη μου σκέφτηκε τον εαυτό της αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,690 μηνύματα.

O Ajusshi All Men Must Die έγραψε στις 21:36, 21-10-12:

#38
στα εστιατόρια - ταβέρνες θα ενημερώνουν ότι πχ η καρμπονάρα είναι από μακαρόνια περασμένης διατηρησιμότητας; ή ότι τα κολοκυθάκια είναι αλευρωμένα και τηγανισμένα με προιόντα περασμένης διατηρησιμότητας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

exc

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη exc
Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,806 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε στις 22:07, 21-10-12:

#39
Αρχική Δημοσίευση από DreamsRevenge
Εννοείται να την ξανακάνεις

Αλλά επέτρεψε μου κι εμένα μία γενικότερη ερώτηση:
τί ορίζουμε ως υγιές προϊόν?
πώς διαχειριζόμαστε τα προϊόντα που μένουν αδιάθετα?
είναι ή όχι σπατάλη πόρων να πετάγονται στα σκουπίδια προϊόντα που πλησιάζουν στη λήξη τους ή έχουν ημερομηνία λήξεως πριν την πραγματική τους (από πλευράς υλικού)?
σαφώς είναι πρόοδος να καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες με σωστό τρόπο, αλλά πώς γίνεται η διαχείριση των διατροφικών πόρων ώστε να διασφαλιστεί η μελλοντική επάρκεια?
Ορθή επισήμανση, αλλά επίτρεψέ μου να σου απαντήσω και εγώ με ερώτηση:

Το πότε αλλοιώνεται ένα προϊόν είναι ένα θέμα οικονομικό, νομικό, κοινωνικό, πολιτικό ή επιστημονικό;
Ξέρεις ήδη οι ημερομηνίες λήξης είναι στο μέγιστο δυνατό που μπορούν να φτάσουν με βάση την πιθανότητα αλοίωσής τους να είναι μικρή τόσο ώστε μην χάνει περισσότερα η επιχείρηση σε δικαστικές διαμάχες. Όλα αυτά ήδη, δηλαδή, καθορίζονται με οικονομικούς κυρίως όρους παρά με επιστημονικούς.

Και επειδή τέθηκε το θέμα το τι συμφέρει περισσότερο την παραγωγική επιχείρηση: την επιχείρηση την συμφέρει ένα τέτοιο πλαίσιο για τους εξής δύο λόγους: 1) Κατά κανόνα το κόστος παραγωγής αυξάνεται με τον χρόνο, όπως επίσης και οι τιμές των προϊόντων. Ένα προϊόν που παράχθηκε πριν 2 έτη, είχε μικρότερο κόστος παραγωγής και τώρα πωλείται σε μεγαλύτερη τιμή από εκείνην των δύο πρότερων ετών, άρα η επιχείρηση είναι κερδισμένη. 2) Το κόστος απόσυρσης των τροφίμων είναι ένα επί πλέον κόστος που σε αυτά τα τρόφιμα εξαλείφεται + το ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κόστος, αλλά υπάρχει και κέρδος από την πώλησή του.
Αυτά, βέβαια, θα μπορούσε τα μας τα πει αναλυτικότερα κάποιος των οικονομικών επιστημών και ίσως να με διορθώσει.
---------------------

Πάντως οφείλουμε όλοι να ομολογήσουμε ότι άλλο είναι να λες ότι παίρνεις ληγμένα και αλλο να λες ότι παίρνεις «προϊόντα πεπερασμένης διατηρισιμότητας». Έχει ένα άλλο prestige...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 23:15, 21-10-12:

#40
Αρχική Δημοσίευση από Ajusshi
στα εστιατόρια - ταβέρνες θα ενημερώνουν ότι πχ η καρμπονάρα είναι από μακαρόνια περασμένης διατηρησιμότητας; ή ότι τα κολοκυθάκια είναι αλευρωμένα και τηγανισμένα με προιόντα περασμένης διατηρησιμότητας;
Δεν έχει σημασία γιατί δεν πρόκειται να το καταλάβεις, είπαμε πως τα τυποποιημενα τρώγονται άνετα και μετά το "best before". Επίσης κανένα εστιατόριο δεν θα σερβίρει φαγητό που είναι πραγματικά χαλασμένο επίτηδες γιατί ξέρει πως θα του κοστίσει σε δυσφήμιση και μείωση πελατείας.

Αρχική Δημοσίευση από exc
Πάντως οφείλουμε όλοι να ομολογήσουμε ότι άλλο είναι να λες ότι παίρνεις ληγμένα και αλλο να λες ότι παίρνεις «προϊόντα πεπερασμένης διατηρισιμότητας». Έχει ένα άλλο prestige...
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ πως "τρώω ληγμένα", μιας και δεν δίνω στην φράση το νόημα που δίνει ο περισσότερος κόσμος. Και ξαναλέω, επειδή πέρασε μια ημερομηνία που αναγράφεται ως σημείο αναφοράς, δεν σημαίνει πως χάλασε το φαγητό.

Αρχική Δημοσίευση από Monte Cristo
Το ότι εγώ σπίτι μου συντηρώ σωστά κάτι και δεν αλλοιώνεται αμέσως μόλις λήξει, δεν έχει καμιά σχέση με το τι έχει κάνει το κατάστημα. Εκεί μπορεί να μην τα έχουν σε σωστές συνθήκες και με το που λήξουν να έχει αρχίσει η αλλοίωση τους. Ξεφεύγει από τον έλεγχο μου. Δεν είμαι στις αποθήκες να δω τι γίνεται.
Ισα ίσα που εσύ έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να το συντηρήσεις λάθος. Τα καταστήματα (τα μεγάλα τέλος πάντων, όχι το μπακάλικο του κυρ Μπάμπη) έχουν επαγγελματικά ψυγεία, καταψύκτες, κλιματισμό, μόνωση και συνεχή καθαριότητα. μπορείς να πεις το ίδιο για το σπίτι σου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

yperoxi

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη yperoxi
H yperoxi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 465 μηνύματα.

H yperoxi Wake up, rise up έγραψε στις 06:19, 26-10-12:

#41
Αρχική Δημοσίευση από Monte Cristo
Το θέμα που τίθεται είναι ότι από εκεί που υπήρχε ένα σχετικό σημείο αναφοράς για το πότε ξεκινά η αλλοίωση ενός προϊόντος(=ημ.λήξης), τώρα το κράτος ορίζει χρονικά διαστήματα στην αλλοίωση (εβδομάδα, μήνα, 3 μήνες). Πως βγήκαν αυτά τα νούμερα; Θα μου το δικαιολογήσει κάποιος;

Το κράτος όχι μόνο επιτρέπει να πωλούνται αλλοιωμενα προϊόντα, αλλά θα βγάζει και κέρδος από αυτό. Πως; από εκεί που τα προϊόντα αυτά θα πήγαιναν προς απόσυρση, τώρα που θα πωλούνται θα εισπρατει και ΦΠΑ από αυτά!!!
Κατα την γνώμη μου, θα έπρεπε να βγαίνουν σε προσφορά τα προϊόντα που πλησιάζει η λήξη τους.


Όσον αφορά το προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Συμφωνώ ότι η ποιότητα τους είναι συνήθως πολύ καλή. Όμως, στα προϊόντα αυτά υπήρχε η καχυποψία ότι ίσως να είναι χαμηλότερης ποιότητας,εμφάνισης, γεύσης (όχι αλλοιωμένα). Τα ληγμένα όμως είναι ΣΙΓΟΥΡΑ αλλοιωμένα (σε μικρό η μεγάλο βαθμο έχουν υποστεί αλλοίωση). Μπορεί να γίνει σύγκριση των καταστάσεων;

Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι! Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη.
Να σημειωθεί επίσης ότι προ κρίσης δεν υπήρχε περίπτωση να πωλούνται νόμιμα τα ληγμένα! Αλλά σε ποια χώρα που μπήκε το ΔΝΤ δεν εξαθλιώθηκε ο πληθυσμός της πλήρως??? Ε, και τα νόμιμα-ληγμένα κομμάτι αυτής της εξαθλίωσης είναι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 06:50, 26-10-12:

#42
σε λιγο καιρο θα πουλιουνται καιτα περιεχομενα των καδων οι οποιοι θα φορολογουνται γιαυτους που πανε να φανε εκει..

απο παντου μπορουν ν αβγαλουν λεφτα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

yperoxi

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη yperoxi
H yperoxi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 465 μηνύματα.

H yperoxi Wake up, rise up έγραψε στις 07:17, 26-10-12:

#43
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
σε λιγο καιρο θα πουλιουνται καιτα περιεχομενα των καδων οι οποιοι θα φορολογουνται γιαυτους που πανε να φανε εκει..

απο παντου μπορουν ν αβγαλουν λεφτα..
Κοίτα, αυτό το σενάριο έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα κάποια στιγμή!
Δεν μπορεί να μη τους έχει περάσει από το μυαλό όταν κλέβουν τον κόσμο από παντού!
Ίσως ψάχνουν ακόμα πώς να το λανσάρουν για να 'χει κι αυτό prestige όπως τα ληγμένα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yperoxi : 26-10-12 στις 07:22.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Orignokos

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Orignokos
Ο Orignokos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 16 μηνύματα.

O Orignokos έγραψε στις 08:53, 26-10-12:

#44
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
σε λιγο καιρο θα πουλιουνται καιτα περιεχομενα των καδων οι οποιοι θα φορολογουνται γιαυτους που πανε να φανε εκει..

απο παντου μπορουν ν αβγαλουν λεφτα..
Υπάρχει και χειρότερο σενάριο όπως να αλλάξουν σε όλα τα προιόντα την ημερομηνία λήξης να τις βάλουν όλες αργότερα με αυτόν τον τρόπο θα πληρώνουμε τα ληγμένα τρόφιμα σάν να είναι κανονικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους