Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,083 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,815 μηνύματα σε 74,635 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Πένες με αρακά και ρόκφορ

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kit-kat
H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε στις 14:28, 08-11-12:

#1
Αμα σας αρέσει το ροκφορ, αυτη η συνταγή αποτελεί ένα πολύ ωραίο τρόπο να το απολαύσετε! είναι χαμήλη σε θερμίδες και αποτελεί ένα υγιεινο πίατο...εγώ συνήθως τώρα το χειμώνα την φτίαχνω αρκετές φορές!!!

Για να την φτιάξουμε χρειαζόμαστε τα εξής υλικά (αυξομειόνουμε αναλογα με τα άτομα, η συνταγη αυτη ειναι για 4 πιατα )
  • 500γρ πέννες
  • 150γρ βρασμένος στραγγιστος αρακας
  • 80 γρ βούτυρο
  • 250ml κρεμα γαλακτος
  • 3 κρεμυδακια φρεσκα ψιλλοκομενα
  • 100ml λευκο κρασι
  • 100γρ λιωμενο με το πιρουνι ροκφορ
  • λιγο μαιντανο ή ανηθο αν θελουμε
  • αλάτι,πιπέρι






βραζουμε τις πέννες συμφωνα με τις οδηγίες.κραταμε δυο κουταλιες της σούπας απο το νερο που βράζαν και μετα τα στραγγίζουμε.ζεσταίνουμε το μισο απο το βουτυρο μέχρι να λιωσει και σοταρουμε τον αρακα.κατοπιν αναμυγνύουμε τον αρακά με τα ζυμαρικά.στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοταρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.αλατοπιπερώνουμε.σβηνουμε με το κρασι και βραζουμε μεχρι να εξατμιστούν τα υγρα.έπειτα προσθέτουμε το ροκφορ και τη κρέμα γάλακτος και το νερό που χαμε κρατησει και ανακατευουμε.σιγοβραζουμε μεχρι να λιωσει το τυρι και να δέσει η σαλτσα.ριχνουμε τη σαλτσα στα ζυμαρικα και ανακατεύουμε!!!! και εχουμε ενα νοστιμο πιατο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Gilda
H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε στις 14:45, 08-11-12:

#2
Αρχική Δημοσίευση από kit-kat
χαμήλη σε θερμίδες και αποτελεί ένα υγιεινο πίατο...

Χωρίς φυσικά να θέλω να αμφισβητήσω τις καλές σου προθέσεις, ένα πιάτο με βάση τους υδατάνθρακες (και μάλιστα όχι ολικής άλεσης), στο οποίο προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και βούτυρο, δεν το λες ούτε «υγιεινό», ούτε χαμηλό σε θερμίδες…

Πιστεύω πως αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο με ελαιόλαδο και τη κρέμα γάλακτος με εβαπορέ χαμηλών λιπαρών, θα είναι και πιο υγιεινό και πιο light.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 15:06, 08-11-12:

#3
Πράγματι μία μερίδα δίνει περίπου 650 θερμίδες και πολλά λιπαρά.
Το πρόβλημα είναι και η πολλή κρέμα γάλακτος (ένα κουτάκι για τέσσερα άτομα θα κάνει το φαΐ να "κολυμπάει") αλλά και το βούτυρο: είναι υπερβολικά πολύ. Αφού μιλάμε για σωτάρισμα, θα μπορούσε να είναι μία κουταλία, δηλαδή ούτε 20 γραμμάρια..
(Ίση ποσότητα ελαιόλαδου μπορεί να έχει καλύτερη ποιότητα λιπαρών, αλλά περισσότερες θερμίδες.)
Επίσης, είναι ΜΕΓΑΛΗ μερίδα. Μία μερίδα εστιατορίου μακαρόνια έχει περίπου 100 γραμμάρια ζυμαρικών, εγώ κάνω 80 και ο καλός μου 150. Αν με αυτή τη συνταγή σερβίρεις κάθε άτομο 125 γραμμάρια ζυμαρικά και λίγο αρακά, μάλλον είναι άντρες.

Όλα αυτά με αφορμή κυρίως το ότι είναι "ελαφριά"... Ειδάλλως, μοιάζει πεντανόστιμη, ευχαριστούμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γίδι : 08-11-12 στις 15:28.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kit-kat
H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε στις 20:47, 08-11-12:

#4
κορίτσια δεν τα πάω και πολύ καλά με τις θερμίδες πάντως με κρέμα γαλακτος με λίγα λιπαρά και βούτυρο δεν επιβαρύνει πολύ με θερμίδες!μπορούμε σαφώς να βάλουμε και λιγότερο από όσο λέω! εγω έχω και μια τρέλα με τις κρέμες γι αυτό βάζω και κάτι παραπάνω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Alejandro Papas (Alive in Illusion)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Alejandro Papas
Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Ηθοποιός . Έχει γράψει 2,642 μηνύματα.

O Alejandro Papas Roses in a glass dead and wilted... έγραψε στις 20:58, 08-11-12:

#5
Πένες με αρακά και ρόκφορ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  graf0011.jpg
Εμφανίσεις:  66
Μέγεθος:  56,6 KB  
4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Pequeño

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Pequeño
H Pequeño αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,761 μηνύματα.

H Pequeño έγραψε στις 20:58, 08-11-12:

#6
Έχω τόση περιέργεια να το δοκιμάσω αυτό το τυρί...
αλλά ρε κορίτσια όποτε το βλέπω μου γυρίζει το στομάχι

Να μπω στη διαδικασία ή αν αναγουλιάζω μόνο με τη θέα του τυριού να το αφήσω καλύτερα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kit-kat
H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε στις 21:00, 08-11-12:

#7
Αρχική Δημοσίευση από ZoeXal
Έχω τόση περιέργεια να το δοκιμάσω αυτό το τυρί...
αλλά ρε κορίτσια όποτε το βλέπω μου γυρίζει το στομάχι

Να μπω στη διαδικασία ή αν αναγουλιάζω μόνο με τη θέα του τυριού να το αφήσω καλύτερα;
και όμως σε μερικούς αρέσει πολύ και θεωρείται και <<πολυτελείας>> εμένα αυτό το φαγητό μου το έφτιαξε πρώτη φορά η μαμα της φίλης μου στο βόλο και μου άρεσε και δεν ειχα ξαναφάει ροκφορ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Pequeño

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Pequeño
H Pequeño αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,761 μηνύματα.

H Pequeño έγραψε στις 21:02, 08-11-12:

#8
Βρε το ξέρω ότι αρέσει σε πολλούς, για αυτό έχω και περιέργεια να το δοκιμάσω, το θέμα είναι ότι κολλάω κάπως

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kit-kat
H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε στις 21:05, 08-11-12:

#9
Αρχική Δημοσίευση από ZoeXal
Βρε το ξέρω ότι αρέσει σε πολλούς, για αυτό έχω και περιέργεια να το δοκιμάσω, το θέμα είναι ότι κολλάω κάπως
καταλαβα!εγώ το έφαγα χωρίς να το ξέρω και μετα μου δωσαν και κανονικα να δοκιμασω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 22:52, 08-11-12:

#10
μία κουταλία
ποια είναι η Κουταλία?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Πατρεύς
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε στις 23:03, 08-11-12:

#11
Ἀρκετὰ βαρὺ φαγητὸ σίγουρα καὶ νομίζω ὅτι δὲν εἶναι γιὰ συχνά. Αὐτὸ τὸ ὁποῖο θέλω νὰ παρατηρήσω εἶναι ὅτι στὰ φαγητὰ τὰ ὁποῖα μπαίνει κρέμα γάλακτος, πιστεύω ὅτι δὲν ταιριάζει τὸ ἐλαιόλαδο τὸ ὁποῖο κάνει τὴ σάλτσα νὰ κόβῃ καὶ δημιουργεῖ αὐτὲς τὶς κηλίδες ἐλαιολάδου ποὺ χαλᾶνε τὴν ἐμφάνιση καὶ ἀλλοιώνουν ἐλαφρῶς τὴ γεύση. Ἐπίσης, ὅταν ἀναφέρωμαι σὲ βούτυρο, στὸ μυαλό μου ἔχω πάντοτε τὸ φρέσκο βούτυρο καθὼς ἀπεχθάνομαι τὶς πάσης φύσεως μαργαρίνες οἱ ὁποῖες πιστεύω ὅτι μᾶλλον μυρίζουν ἄσχημα. Ἡ κρέμα γάλακτος πάντως ἔχει καὶ τὸ ἄλλο μειονέκτημα ὅτι ἀφ' ἑνὸς μὲν προσθέτει πολλὰ λιπαρὰ στὸ φαγητό, ἀφ' ἑτέρου δὲ εἶναι ἀρκετὰ ἐθιστικὴ καὶ ἀνοίγει τὴν ὄρεξη γιὰ ἀκόμα μεγαλύτερη κατανάλωση. Γενικά, δὲν τρώω πολὺ φαγητὰ μὲ κρέμα, προτιμῶ ἄλλες σάλτσες.

Τέλος, γίνεται μὲ κάποιον τρόπο νὰ ἀφαιρέσουμε τὸν ἀρακᾶ; Τὸν σιχαίνομαι! Μὲ τὸ ῥοκφὸρ δὲν ἔχω πρόβλημα, εἶναι ἀπὸ τὰ ἀγαπημένα μου τυριά. Ὅποιος ἔχει τὴ δυνατότητα, θὰ πρότεινα νὰ κάνῃ τὴ συνταγὴ μὲ τὸ γνήσιο ῥοκφόρ (δὲν εἶναι φθηνό, κάνει κοντὰ 27€!) καὶ ὄχι μὲ κάποιο ἀπὸ τὰ μπλὲ τυριὰ ποὺ κυκλοφοροῦν ἂν καὶ μποροῦν καὶ αὐτὰ ἐξ ἴσου νὰ σταθοῦν σὲ ἕνα τέτοιο πιάτο. Τὸ γνήσιο ῥοκφὸρ πάντως δίνει τελείως διαφορετικὴ διάσταση στὴ μακαρονάδα. Μιὰ φορὰ ποὺ τὴν εἶχα φάει ἔτσι, ἔνιωσα τὴ διαφορά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 23:05, 08-11-12:

#12
Τέλος, γίνεται μὲ κάποιον τρόπο νὰ ἀφαιρέσουμε τὸν ἀρακᾶ; Τὸν σιχαίνομαι!
γιατι?
εγω τον λατρευω,,εδικα αν ειναι μαλακος και γλυκος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Πατρεύς
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε στις 23:13, 08-11-12:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
γιατι?
εγω τον λατρευω,,εδικα αν ειναι μαλακος και γλυκος
Τί νὰ σοῦ πῶ... Εἶναι ἀπὸ τὰ λαχανικὰ τὰ ὁποῖα δὲ μοῦ ἀρέσουν μὲ ὁποιον τρόπο καὶ ἂν εἶναι μαγειρευμένα, σὲ ὁποιαδήποτε μορφή. Σὰν τὴν μπανάνα ἕνα πρᾶγμα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Backdrop

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Backdrop
H Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 477 μηνύματα.

H Backdrop έγραψε στις 08:37, 09-11-12:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Πατρεύς
δὲν εἶναι φθηνό, κάνει κοντὰ 27€!
Αυτά είναι πολλά λεφτά!!!!!!!!!
Η μητέρα μου είναι λάτρης αυτόύ του τυριού και μια φορά που είχα δοκιμάσει δεν μου άρεσε καθόλου..

Γενικότερα φτιάχνω μακαρονάδες με διαφορα λαχανικά!
Και από τι καλύτερες που κάνω είναι αυτή με τον αρακά! Μιας και δε τον τρώει η αδερφή μου κάνουμε αλχημείες στο σπίτι για να τον κατεβάσει και αυτόν!

Εγώ την κάνω πιο ελαφριά μιας και δεν μ' αρέσει η κρέμα γάλακτος και μια φορά που το είχα δοκιμάσει σαν συνταγή μου είχε αλλοιώσει πολύ την γεύση των λαχανικών.
Φτιάχνω ψητά τα λαχανικά, προσθέτω λίγα μπαχαρικά, μπορεί και λίγη μουστάρδα για να πάρει λίγη γεύση , καθώς δεν βάζω αλάτι στο φαγητό (είμαι γενικότερα της άποψης πως τα φαγητά από μόνα τους περιέχουν ήδη συγκεκριμένη ποσότητα αλατιού, η οποία είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού), και στο τέλος λίγο λαδάκι!!
Γενικότερα σαν συνταγή είναι πάρα πολύ ωραίο, και σε φουσκώνει και σε χορταίνει και δε σε βαραίνει!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Polymnia

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Polymnia
H Polymnia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 766 μηνύματα.

H Polymnia έγραψε στις 12:07, 23-12-12:

#15
Τί πένες λέτε εσείς,εγώ περιμένω να φαω σουφλέ λαχανικών και τρελαίνομαι.

βτγ ,απο πότε λέγεται ρόκφορ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους