Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,088 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,944 μηνύματα σε 74,641 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Γιατί τόση εμμονή με τη σταφίδα;

anisixos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη anisixos
Ο anisixos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών . Έχει γράψει 82 μηνύματα.

O anisixos έγραψε στις 15:29, 06-12-12:

#1
Η μητέρα συνηθίζει να παίρνει από το φούρνο σταφιδόψωμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί αρέσει σε κάποιους αυτό το πράγμα. Και ομως, η σταφιδα παλια στη χωρα μας ηταν πολυ της μοδας, ηταν το απολυτο trend. Το θυμαστε που το μαθαιναμε στο σχολειο στο μαθημα της Ιστοριας; Εγω το θυμηθηκα διαβαζοντας σχετικο αρθρο σε εφημεριδα. Μπορει, λεει, στους Ελληνες να μην αρεσε η σταφιδα, αλλα ηθελαν να τους την επιβαλουν...με το ζορι. Ο Σταφιδικος Οργανισμος εκανε συνεχεια διαφημιστικες εκστρατειες. Μεχρι και ο Βενιζελος υιοθετησε την προταση για υποχρεωτικη καταναλωση του σταφιδοψωμου, για μειωση της εξαγωγης του συναλλαγματος. Οποιος αγοραζε ψωμι δηλαδη επαιρνε υποχρεωτικα (!) ενα μερος της ποσοτητας που ηθελε σε σταφιδοψωμο. Τα σταφιδοψωμα καθιερωθηκαν ως ενα απο τα πιο επιτυχημενα μετρα αντιμετωπισης της οικονομικης κρισης! Ολοι εκεινη την εποχη "προπαγανδιζαν" την καταναλωση σταφιδας σαν κατι υποχρεωτικο. Ο χρονογραφος Σπυρος Μελας εγραφε "Τι ειναι η ζωη των Ελληνων; Καπνος, λαδι, σταφιδα". Εγραφε μαλιστα ο ιδιος οτι η σταφιδα "εγγυαται ροδινα μαγουλα και ενα κερδος επιβλητικο στην εθνικη μας οικονομια". Μεχρι και σταφιλομαρμελαδα κανανε (μπλιαχ). Παραξενα πραγματα.
Μπορει καποιος να μου εξηγησει αυτη την εμμονη των προγονων μας με αυτη την αηδια τη σταφιδα;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη anisixos : 06-12-12 στις 18:32.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Gilda
H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε στις 15:32, 06-12-12:

#2
Δεν είχα ιδέα ότι έχουν γίνει τέτοιες προσπάθειες να μας την επιβάλλουν.
(Και ομολογώ ότι μου ακούγεται παράξενο).
Είναι πάντως τροφή με πολλά αντιοξειδωτικά (ειδικά η μαύρη) και αρκετά φθηνή.
Ίσως γι αυτό?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 16:05, 06-12-12:

#3
Η σταφίδα ήταν το βασικό (αν όχι μόνο) προϊόν του νεοσύστατου κράτους στα μέσα-τέλη του 19ου αιώνα.
Ο πρώτος σιδηρόδρομος έγινε γι'αυτό ακριβώς το λόγο, και συνέβαλε στην εξαγωγή της σταφίδας. Μην ξεχνάμε το χάσμα μεταξύ των κοινωνικών τάξεων εκείνα τα χρόνια, με τους μεγαλοαστούς να είναι οι μόνοι με πρόσβαση σε υλικά αγαθά ... και συνεπώς το επιδόρπιο.
Ειδάλλως: σταφίδα! (οκ, και μέλι κλπ, αλλά καταλάβατε τι εννοώ)

Η κρίση της οικονομίας που οδήγησε στην πτώχευση του 1893 είχε σχέση με τη σταφίδα (κάτι θυμάμαι για καμμένα αμπέλια και ανταγωνισμό από τη Γαλλία.. ή ήταν κάποια αρρώστια; )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Gilda
H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε στις 16:22, 06-12-12:

#4
Κοιτάω πως απάντησα εγώ..
Και μετά πως απάντησε το Γίδι..
Νιώθω αμόρφωτη..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 16:27, 06-12-12:

#5
Τι λες βρε Gilda μου, το επάγγελμά μου έχει σχέση με την ιστορία και είχα κάνει μία εργασία για τα τρένα της Ελλάδας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Gilda
H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε στις 16:30, 06-12-12:

#6
Αχ βρε Γίδι μου, να σαι καλά.
Μου απάλυνες την πίκρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 17:08, 06-12-12:

#7
Εμένα πάντως μου αρέσει η σταφίδα.
Παλιότερα που ο παππούς μου δούλευε ακόμα τα αμπέλια, πηγαίναμε και βοηθάγαμε στον τρύγο, το αλώνισμα και το πάτημα. Τότε δεν ήθελα ούτε να βλέπω σταφύλια και τα παράγωγά τους. Τώρα μου αρέσει να τρώω που και που σταφίδες, μερικές φορές αντί για σοκολάτα λιγουρεύομαι σταφίδες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Gilda
H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε στις 17:24, 06-12-12:

#8
Υπάρχουν και σταφίδες με επικάλυψη σοκολάτας! Σταφιδοσοκολατάκια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 17:51, 06-12-12:

#9
Η κρίση της οικονομίας που οδήγησε στην πτώχευση του 1893 είχε σχέση με τη σταφίδα


γ@μω την αστική εκπαίδευση. τελος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

anisixos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη anisixos
Ο anisixos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών . Έχει γράψει 82 μηνύματα.

O anisixos έγραψε στις 18:35, 06-12-12:

#10
Εμένα πάντως μου αρέσει η σταφίδα.
Ντροπη σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Backdrop

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Backdrop
H Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 477 μηνύματα.

H Backdrop έγραψε στις 18:56, 06-12-12:

#11
Άτιμο πράγμα ο Καταναλωτισμός!!!!!

Ίσως να ήταν προιόν τότε που δεν ήταν τόσο γνωστό , άρα και πιο φτηνό!!!
Πάντως ακόμη και σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά συστατικά συνταγων!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kit-kat
H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε στις 19:21, 06-12-12:

#12
μ αρέσει πολυ η σταφιδα και τη χρησιμοποιώ πολυ στη μαγειρικη μου!τη βαζω σε κεικ, σε σιμιγδαλένιο χαλβα,ακομη και στο φαγητο!!και φυσικα πεθαινω για σταφιδοψωμο!!!!!! εχει πολλες βιταμινες ως αποξηραμενο φρουτο και ειναι πολυ καλη πηγη σιδηρου!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

karmike

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη karmike
Ο karmike αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 8 μηνύματα.

O karmike έγραψε στις 09:59, 07-12-12:

#13
Η Κορινθιακή Σταφίδα ως Προϊόν Υψηλής Διατροφικής Αξίας
Βάϊος Θ. Καραθάνος
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Εισαγωγή
Η σταφίδα και μάλιστα η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα είναι ένα αποξηραμένο φρούτο που χρησιμοποιείται για αιώνες ως συστατικό της ελληνικής διατροφής με αναφορές από την αρχαία εποχή. Υπάρχει αναφορά από τον Όμηρο για αποξήρανση σταφυλιών που προσφέρθηκα

ν στον Οδυσσέα στο νησί των Φαιάκων. Η σταφίδα ήταν, μαζί με τα ξηρά σύκα, η βασική γλυκαντική ύλη για πολλούς αιώνες. Το εμπόριο της αυτοφυούς ελληνικής ποικιλίας, της μαύρης Κορινθιακής σταφίδας, ήκμαζε με πολλές εξαγωγές στη Δύση την περίοδο της Ελισαβετιανής εποχής (16ος αιώνας). Στο δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα και την περίοδο της ανόρθωσης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους οι εξαγωγές Κορινθιακής σταφίδας αποτελούσαν το 80% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών. Ακόμη και σήμερα η Κορινθιακή σταφίδα εξάγεται σχεδόν πλήρως στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης (περίπου 25.000 τόνοι ετησίως) και καταναλώνεται είτε σε μπισκότα και άλλα αρτοσκευάσματα ή ως σνακ. Ειδικά στη Βόρεια Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ η σταφίδα καταναλώνεται ως «δεκατιανό» από μαθητές και άλλους καταναλωτές σε μεγάλες ποσότητες αντί νωπών φρούτων με πολύ καλή αποδοχή από τους νεαρούς μαθητές. Σημαντικές επενδύσεις, αυστηρός ποιοτικός έλεγχος υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τεχνογνωσία καθιστούν σήμερα την Κορινθιακή ελληνική σταφίδα ένα προϊόν με μεγάλη καθαρότητα από τα ασφαλέστερα διατροφικά προϊόντα και πολύτιμο εξαγώγιμο προϊόν. Η σταφίδα, μαζί με το ελαιόλαδο, θεωρείται στις αγορές της Δύσης από τους πιο χαρακτηριστικούς πρεσβευτές ελληνικών προϊόντων διατροφής.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι μία περίληψη ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ή σε άλλα ερευνητικά κέντρα αναφορικά με τη σταφίδα. Ήδη έχει εκπονηθεί μία διδακτορική διατριβή που σχετίζεται με τη σταφίδα και είναι σε εξέλιξη ερευνητικά έργα για την επίδραση της σταφίδας στη διατροφή και την υγεία των καταναλωτών. Πλήρης κατάλογος και εκτενής παρουσίαση των θετικών επιπτώσεων στην υγεία είναι στη διάθεση οιουδήποτε ενδιαφερόμενου.
Η Διατροφική Αξία της Σταφίδας
Οι τελευταίες διατροφικές συστάσεις προτείνουν την κατανάλωση ποικιλίας «διαθρεπτικών» τροφίμων (nutritious foods), τα οποία στο πλαίσιο της συνιστώμενης θερμιδικής πρόσληψης παρέχουν μία ποικιλία θρεπτικών και ευεργετικών για την ανθρώπινη υγεία συστατικών.
Anisixe για δες εδώ:
SKOS-Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 17-12-12 στις 18:16. Αιτία: προσθήκη άρθρου και πηγής
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 16:17, 16-12-12:

#14
Δε θέλω να εκτροχιάσω τη συζήτηση, αλλά ιδού άλλη μία ιστορία που εξηγεί τη σημασία της σταφίδας:
«Να πάρει η ευχή τους χρωστάμε, ας βοηθήσουμε»

Βοήθεια από Γερμανούς φιλέλληνες Tης Λινας Γιανναρου
Οι πιο ισχυρές μας παιδικές αναμνήσεις κρύβονται, λένε, στις γεύσεις. Στο φαΐ της μαμάς, στα κουλουράκια της γιαγιάς, στο ταψί που έφτανε καυτό από τον φούρνο. Ενα τέτοιο κύμα αναμνήσεων κατέκλυσε ξαφνικά τον κύριο Holger, κάτοικο Αμβούργου, ένα πρωινό σαν όλα τα άλλα, καθώς διάβαζε τη Hamburger Abendblatt. Το άρθρο αναφερόταν στη μεγάλη πλημμύρα που είχε πλήξει την πόλη στις 17 Φεβρουαρίου του 1962, μια καταστροφή που είχε κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους. Ανθρωπιστική βοήθεια είχε φτάσει τότε από παντού -ακόμα και από τη φτωχή Ελλάδα.
Η χώρα μας είχε στείλει με πλοίο 550 τόνους σουλτανίνας και κορινθιακής σταφίδας, ποσότητα τεράστια σε σχέση με τις ανάγκες της περιοχής (περίπου το 1/4 της σταφίδας που κατανάλωνε ολόκληρη η Γερμανία σε ένα χρόνο). Το γλυκό «πακέτο» είχε μοιραστεί σε όλα τα σχολεία και τα γηροκομεία του Αμβούργου, ενώ ποσότητα είχε φύγει και για το Βερολίνο. «Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται ακόμα τη γεύση», έγραφε.
Ο κ. Holger άφησε την εφημερίδα κάτω και θυμήθηκε τη σκηνή: 10 ετών, μαθητής σε σχολείο, η δασκάλα να τους μοιράζει κυπελλάκια με τον γλυκό ελληνικό καρπό. Συγκινημένος, διηγήθηκε την παιδική του ανάμνηση στον κ. Αχιλλέα Καμπέρη, Ελληνα εστιάτορα του Wolfhagen, μια πόλη κοντά στο Κάσελ του κρατιδίου της Εσσης, για τον οποίο ήξερε ότι οργανώνει την αποστολή βοήθειας προς την Ελλάδα. «Οι Ελληνες έκαναν τότε μια τόσο γενναιόδωρη προσφορά. Να πάρει η ευχή, τους χρωστάμε!» του είπε. Κάπως έτσι ξεκίνησε τη δική του προσπάθεια «ανταπόδοσης», παρακινώντας τους κατοίκους του Αμβούργου να καταθέσουν τον οβολό τους για τη σύνθεση ενός πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.
Ενδεχομένως και εξαιτίας της 50χρονης επετείου από την τραγωδία του Αμβούργου, η ανταπόκριση είναι θερμότατη από τους Γερμανούς. Η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα διοχετευθεί στη χώρα μας μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, της οργάνωσης που συντονίζει την προσφορά φαγητού στα συσσίτια της Αθήνας.
Δεν είναι η μόνη σχετική πρωτοβουλία που «τρέχει» αυτό το διάστημα στη Γερμανία. Στο Hilden, μια κωμόπολη μεταξύ Κολωνίας και Ντίσελντορφ, η κ. Ούτε Κραλ έχει επιδοθεί στον δικό της αγώνα δρόμου για την παροχή βοήθειας προς τη χώρα μας, την οποία επισκέπτεται συχνά πυκνά γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ανάγκες. Και εκείνη επικοινώνησε με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ -για το οποίο είχε μάθει από ένα σχετικό ρεπορτάζ στο γνωστό γερμανικό κανάλι ARD- προκειμένου να ενημερώσει για τις προθέσεις της. «Η αρχική της σκέψη ήταν, ακολουθώντας μια γερμανική παράδοση, να συντονίσει τη δημιουργία πακέτων βοήθειας μέσα σε παλιά κουτιά παπουτσιών» αναφέρει στην «Κ» ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, εθελοντής της οργάνωσης. «Μάλιστα επιθυμεί να ζητήσει από όλα τα παιδιά των παιδικών σταθμών της πόλης της να διαλέξουν και να στείλουν από ένα παιχνίδι στην Ελλάδα. Ηδη έχει ενεργοποιήσει τον τοπικό ελληνογερμανικό σύλλογο, το τοπικό Lions Club και άλλους φορείς του Χίλντεν, ενώ έχει εξασφαλίσει ότι η αποστολή της βοήθειας θα γίνει χωρίς επιβάρυνση από τοπική μεταφορική εταιρεία».
Η τρίτη γέφυρα αλληλεγγύης στήνεται στο πλούσιο Biberach, κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης. Εκεί, με πρωτοβουλία Γερμανίδας που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, συγκεντρώνεται χρηματική βοήθεια από εύπορες οικογένειες που έχουν ευαισθητοποιηθεί από τις διηγήσεις της.
Κατά πάσα πιθανότητα, η βοήθεια θα διοχετευθεί μέσω επιταγών από σούπερ μάρκετ προς άπορες οικογένειες μέσω κοινωνικών υπηρεσιών ή προς ιδρύματα, μέσω παροχής φρέσκων λαχανικών προς ένα ή περισσότερα ιδρύματα με τη βοήθεια του gineagrotis.gr, με την «αναδοχή» συγκεκριμένου ιδρύματος ή σχολείου για μια ειδική ανάγκη (όπως την παροχή πετρελαίου για τον χειμώνα) κ.λπ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους