Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,074 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,657 μηνύματα σε 74,624 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Βουτυρόκρεμα

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δαλιδά
H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,221 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε στις 20:36, 13-12-12:

#1
Γαρνιτούρα για κάθε περίσταση. Έφτιαχνα χριστουγεννιάτικα cupcakes και σκέφτηκα ότι αυτή η απλούστατη συνταγή με έχει ξελασπώσει άπειρες φορές!

Η αναλογία που χρησιμοποιώ είναι ένα μέρος βούτυρο και το διπλάσιο σε άχνη ζάχαρη.
Ένα μικρό μπωλάκι, αρκεί για περίπου 10 cupcakes.

Υλικά
100γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου, μαλακό)
200 γρ άχνη ζάχαρη
μία-δυο βανίλιες (προαιρετικά)
1-2 κουταλιές γάλα

Εκτέλεση
Απλούστατα χτυπάτε το βούτυρο μόνο του, ρίχνετε λίγη λίγη τη ζάχαρη και τη βανίλια. Στο τέλος το γαλατάκι. Αν έχετε βάζετε και χρώμα ζαχαροπλαστικής!

Για τα σχέδια, μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερηηηηη ουυυυυ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_0150.JPG
Εμφανίσεις:  551
Μέγεθος:  2,25 MB  
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Devina

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Devina
H Devina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,044 μηνύματα.

H Devina έγραψε στις 21:11, 13-12-12:

#2
Δεν έχει βουτυρίλα στη γεύση ε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dimitris001 (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη dimitris001
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,167 μηνύματα.

O dimitris001 έγραψε στις 21:59, 13-12-12:

#3
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και να το βάλουμε πάνω απο την βασιλόπιτα...?? για να γράψουμε δλδ το κλασσικο "Καλη Χρονιά!! Ευτυχισμένο το 2013"
Αλλά κυριως θελω να ρωτησω αμα εχει την βουτυριλα στη γευση....το τρως και γεμιζει λιπαροτητα το στομα σου????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kit-kat
H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε στις 22:00, 13-12-12:

#4
σε συνδυασμο ομως με το κεκακι απο κατω θα ειναι ωραιο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Χριστιάννα ^^ (Ίδιο με το ψεύτικο.)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Χριστιάννα ^^
H Ίδιο με το ψεύτικο. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,028 μηνύματα.

H Χριστιάννα ^^ ..όταν βλέπω τον κοσμάκη πάντα θλίβομαι. έγραψε στις 22:31, 13-12-12:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Devina
Δεν έχει βουτυρίλα στη γεύση ε;
Για μένα έχει. Είτε το εχω φτιάξει μόνη μου (δοκιμάζοντας διάφορες παραλλαγές), είτε εχω φάει απ'έξω, μου φαίνεται πολύ βαρύ και δεν μ'αρέσει καθόλου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δαλιδά
H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,221 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε στις 00:17, 14-12-12:

#6
Ναι έχει γεύση βουτύρου, βέβαια όταν το βάζεις σε ένα συντηρητικό κεκάκι, τότε η γεύση δένει. Τα cupcakes θεωρητικά πάνε πάντα με κάποιο είδος frosting από πάνω. Στα σοκολατένια που κάνω βάζω έξτρα σοκολάτα και τα κάνω χωρίς βούτυρο, αλλά με κάποιο ελαφρύ λάδι. Η γεύση είναι σοκολατένια πικρή και με το topping ισορροπείται.

Δημήτρη, για τη βασιλόπιτα χρησιμοποιώ το λεγόμενο royal icing. Googlαρε, υπάρχουν πολλές συνταγές.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Χριστιάννα ^^ (Ίδιο με το ψεύτικο.)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Χριστιάννα ^^
H Ίδιο με το ψεύτικο. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,028 μηνύματα.

H Χριστιάννα ^^ ..όταν βλέπω τον κοσμάκη πάντα θλίβομαι. έγραψε στις 16:56, 25-12-12:

#7
Λοιπόν, πιστεύω πως δεν χρειάζεται να ανοίξω άλλο thread, αναθεωρώ για τη βουτυρόκρεμα, με αυτήν εδώ τη συνταγή:

Βουτυρόκρεμα σοκολάτα. ()

Υλικά, για 24 cupcakes
  • 250γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 ½ κούπες ζάχαρη άχνη
  • ½ κούπα κακάο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο μερικά λεπτά με το μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Κλείνουμε το μίξερ και κοσκινίζουμε τις 3 κούπες ζάχαρη άχνη και το κακάο μέσα στο μπολ. Χτυπάμε το μείγμα στη χαμηλή ταχύτητα (για να μη δημιουργήσουμε ένα σύννεφο σκόνης πάνω απ’το κεφάλι μας!) μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Μην ανησυχήσετε εάν το μείγμα σβολιάσει, καθώς θα αποκτήσει την πρέπουσα υφή μόλις προσθέσουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος. Ανεβάζουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το γάλα ή τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3 λεπτά. Αν θέλουμε η βουτυρόκρεμα να είναι πιο πηχτή, προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη, ενώ αν θέλουμε να την αραιώσουμε, προσθέτουμε μια κουταλιά γάλα/κρέμα γάλακτος.

Σχόλια

Η πρωτότυπη συνταγή λέει heavy cream, που είναι αυτό, το οποίο δεν ξέρω αν το χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα, αλλά βασισμένη στα λιπαρά (36-40%), επέλεξα την κρέμα γάλακτος (35%).
Βανίλια έβαλα σε σκόνη, γιατί, ξερωγω, too much αυτά που ζητάει η συνταγή.
Τέλος, η υφή που αποκτά είναι κρεμώδης, χωρίς αυτή τη βουτυρίλα που βγάζει η κλασσική βουτυρόκρεμα βανίλια.

Είναι ό,τι πιο κολασμένο έχω φάει, και ταίριαξε τέλεια με αυτά τα cupcakes!
(Αν θέλετε μεταφρασμένη τη συνταγή και για τη βάση, πείτε ).

Καλά Χριστούγεννα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους