×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,017 μέλη και 2,415,865 μηνύματα σε 75,321 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 564 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

[C] Άσκηση στην οποία θα ήθελα βοήθεια...

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε: στις 16:43, 25-04-08:

#1
Πάνε χρόνια που άσχολήθηκα με επιτυχία στη C, και πλέον έχω ξεχάσει τα βασικά.

Έχω αυτή την άσκηση:

Ερώτημα Α.
Να γραφεί μια βιβλιοθήκη που θα περιέχει συναρτήσεις που θα υλοποιούν τις γνωστές πράξεις για διανύσματα και πίνακες διάστασης*mxn:

1.Εσωτερικό Γινόμενο διανυσμάτων

2.Εξωτερικό Γινόμενο

3.Συνάρτηση που θα δημιουργεί ένα μοναδιαίο πίνακα

4.Συνάρτηση που θα δημιουργεί ένα πίνακα μηδενικό

5.Συνάρτηση που θα δημιουργεί ένα πίνακα με όλα τα στοιχεία ένα σταθερό αριθμό*π.χ. 1

6.Συνάρτηση που θα δημιουργεί ένα διαγώνιο πίνακα συμμετρικό δεδομένου δύο διανυσμάτων της κύριας διαγωνίου και της
υπερδιαγωνίου

7.Πρόσθεση πινάκων

8.Αφαίρεση πινάκων

9.Πολλαπλασιασμός πίνακα με αριθμό

10.Πολλαπλασιασμός πίνακα με διάνυσμα

11.Πολλαπλασιασμός πίνακα με πίνακα

12.Συνάρτηση που θα διαβάζει τη διάσταση ενός πίνακα ή διανύσματος και θα τον δημιουργεί από στοιχεία που θα διαβάζει από το πληκτρολόγιο

13.Συνάρτηση που θα διαβάζει τη διάσταση ενός πίνακα ή διανύσματος και θα τον δημιουργεί από στοιχεία που θα διαβάζει από το αρχείο

14.Συνάρτηση που θα παίρνει ένα πίνακα και θα μας επιστρέφει τον ανάστροφο του

15.Συνάρτηση που θα παίρνει ένα πίνακα και θα μας επιστρέφει ένα διάνυσμα*
[α11,α21,###8230;,αm1,α12,###8230;,αm2,###8230;,###8230;,αmn]

16.Να δημιουργηθεί υπορουτίνα που θα τυπώνει στη οθόνη ή σε αρχείο ένα πίνακα
*
Ερώτημα Β.

Να δημιουργηθεί κυρίως πρόγραμμα που θα διαβάζει από το πληκτρολόγιο ή από αρχείο πίνακες και διανύσματα και θα καλή όλες της παραπάνω συναρτήσεις, και θα τυπώνει τα αποτελέσματα τους και στην οθόνη και σε αρχείο
πως μπορώ να την υλοποιήσω;
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη borat : 06-05-08 στις 14:28.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 17:38, 25-04-08:

#2
Well, κυρίως το mxn με προβληματίζει εμένα. Ξέρεις αν θα δίνεται από τον χρήστη στα ορίσματα της συνάρτησης;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε: στις 17:55, 25-04-08:

#3
Αρχικά υλοποίησε σε αρχεία τις συναρτήσεις που θέλεις.Σε ενα header βαλει τα προτοτυπα των συναρτήσεων σου.
Σε κανενα αρχειο δεν θα υλοποιήσεις τη main.

Αυτο που θα βαλω γινεται με τον gcc compiler.

Kανεις compile καθε αρχειο σου.
gcc -c file1.o file1.c
gcc -c file2.o file2.c
...
Mετα με το προγραμμα ar θα γινει δημιουργια ενος archive αρχειου με ολα τα object code
ar qv mylib.a file1.o file2.o ...
και με
ranlib mylib.a
καταλογογραφεις τη βιβλιοθηκη σου.

Tωρα για καθε αρχειο που θες το κανεις compile με τον παρακατω τροπο.
gcc -o my_filename my_file.c -lmylib -L.

Με αυτον τον τροπο δημιουργεις τη βιβλιοθηκη σου.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Chimera

Δραστήριο Μέλος

H Chimera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 256 μηνύματα.

H Chimera In the deathcar έγραψε: στις 18:01, 25-04-08:

#4
Γίνε πιο συγκεκριμένος στις απορίες που έχεις ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς.
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε: στις 19:34, 25-04-08:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Chimera
Γίνε πιο συγκεκριμένος στις απορίες που έχεις ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς.

Πες μου τι θες να ξέρεις και θα το μάθεις.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fandago (Ә□⌂щяңš)

Επιφανές Μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,620 μηνύματα.

O fandago μπορεί να φαίνεται αλλά ΔΕΝ έγραψε: στις 20:04, 25-04-08:

#6
Αρχική Δημοσίευση από borat
Πες μου τι θες να ξέρεις και θα το μάθεις.
Να σου δώσουμε την άσκηση λυμένη αποκλείεται. Αν κολλήσεις κάπου, εδώ είναι πολλοί
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 20:06, 25-04-08:

#7
Για τις διαστάσεις μποράτιε: Τις δίνει ο χρήστης;
Επίσης πού ακριβώς έχεις κολλήσει; Έχεις υλοποιήσει κάτι;




And google!
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε: στις 20:08, 25-04-08:

#8
Ναι ρε, προφανώς, δε θέλω λυμένη την άσκηση.

Λυμένη την έχω ήδη. Αλλά δε θέλω να χρησιμοποιήσω τη λυμένη.

Κατ' αρχάς -για αυτό ρώτησα πως θα την υλοποιήσω, μάλλον δεν ήμουν σαφής- θέλω ένα compiler και έναν editor ε; Ποιούς να κατεβάσω;

υγ1: για τις βιβλιοθήκες με βοήθησε ο Bill, αλλά θα τον ξαναχρειαστώ.
υγ2: τον αλγόριθμο τον έχω έτοιμο, στη γραφή θα έχω πρόβλημα.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη borat : 16-05-08 στις 23:46.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Chimera

Δραστήριο Μέλος

H Chimera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 256 μηνύματα.

H Chimera In the deathcar έγραψε: στις 20:25, 25-04-08:

#9
Αρχική Δημοσίευση από borat
Ναι ρε, προφανώς, δε θέλω λυμένη την άσκηση.

Λυμένη την έχω ήδη. Αλλά δε θέλω να χρησιμοποιήσω τη λυμένη.

Κατ' αρχάς -για αυτό ρώτησα πως θα την υλοποιήσω, μάλλον δεν ήμουν σαφής- θέλω ένα compiler και έναν editor ε; Ποιούς να κατεβάσω;

υγ1: για τις βιβλιοθήκες με βοήθησε ο Bill, αλλάθα τον ξαναχρειαστώ.
υγ2: τον αλγόριθμο τον έχω έτοιμο, στη γραφή θα έχω πρόβλημα.
Για compiler και editor μαζί μια επιλογή ελαφριά σχετικά είναι DevC++. Αν είσαι σε Unix λειτουργικό τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον g++ που θα είναι λογικά μέσα πακέτο.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε: στις 20:35, 25-04-08:

#10
Όχι, είμαι σε xp.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Chimera

Δραστήριο Μέλος

H Chimera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 256 μηνύματα.

H Chimera In the deathcar έγραψε: στις 20:56, 25-04-08:

#11
Τότε με DevC++ είσαι κομπλέ .
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε: στις 20:58, 25-04-08:

#12
Επειδή το ψάχνω για κατέβασμα, έχεις να δώσεις κανένα link.


υγ: http://www.bloodshed.net/devcpp.html ?
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Chimera

Δραστήριο Μέλος

H Chimera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 256 μηνύματα.

H Chimera In the deathcar έγραψε: στις 21:01, 25-04-08:

#13
Αρχική Δημοσίευση από borat
Επειδή το ψάχνω για κατέβασμα, έχεις να δώσεις κανένα link.


υγ: http://www.bloodshed.net/devcpp.html ?
Δες εδώ .
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε: στις 21:05, 25-04-08:

#14
Οκ! Κατέβασα αυτή τη διανομή: Dev-C++ 5.0 beta 9.2 (4.9.9.2) (9.0 MB) with Mingw/GCC 3.4.2
Dev-C++ version 4.9.9.2, includes full Mingw compiler system with GCC 3.4.2 and GDB 5.2.1


Κάτσε να περάσω σε φάση install και θα επανέλθω.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε: στις 21:58, 25-04-08:

#15
Επανήλθα, κάτσε να κάνουμε ένα review για να θυμηθώ και εγώ και ταυρόχρονα να μάθω...

Θέλω να γράψω σε C, οπότε πάω Αρχείο->Νέο->Πηγαίο Αρχείο. Έτσι;

Και φαντάζομαι είμαι στον editor όπου και ξεκινάω να προγραμματίζω σε γλώσσα C, ok;

Ο φίλος καθηγητής ζητάει :"Να γραφεί μια βιβλιοθήκη που θα περιέχει συναρτήσεις που θα υλοποιούν τις γνωστές πράξεις για διανύσματα και πίνακες διάστασης*mxn", που σημαίνει -μάλλον- πως θα έχει κάποια άλλη δομή πέραν της main ε;
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη borat : 25-04-08 στις 22:03.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε: στις 23:44, 25-04-08:

#16
Η βιβλιοθήκη δεν έχει main.Θες ουσιαστικα να δημιουργησεις ενα πακετο που περιεχει συναρτησεις τις οποιες θα καλεις κανωντας include τη βιβλιοθηκη που θα υλοποιήσεις.
Προσωρινες main μπορεις να δημιουργεις για να τεσταρεις τους κωδικες που γραφεις.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε: στις 14:34, 26-04-08:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Bill
Η βιβλιοθήκη δεν έχει main.Θες ουσιαστικα να δημιουργησεις ενα πακετο που περιεχει συναρτησεις τις οποιες θα καλεις κανωντας include τη βιβλιοθηκη που θα υλοποιήσεις.
Προσωρινες main μπορεις να δημιουργεις για να τεσταρεις τους κωδικες που γραφεις.
ΟΚ. Αλλά με τι δομή γράφεις μία βιβλιοθήκη;

Κανένα link για να δω πως είναι γραμμένες οι βασικές βιβλιοθήκες;


υγ: πάνε 4 χρόνια από τότε που πέρασα τη C...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε: στις 19:46, 26-04-08:

#18
Mια δομη θα μπορουσε να ειναι η παρακατω:

Θα εχεις ενα header αρχειο με ονομα my_functions.h ,που περιεχει τα προτοτυπα των συναρτησεων, που θα εχει δομη
/*prototypa sunartisewn*/
int eswteriko_ginomeno(int *vector1 int *vector2);
int e3wteriko_ginomeno(int *vector1 int *vector2);
... 
και μετα σε αρχεια θα εχεις τις συναρτησεις σου.Για παραδειγμα,εστω οτι υλοποιείς την καθε συναρτηση σε ενα αρχειο, το αρχειο που θα εχει την υλοποιηση του εσωτερικου γινομενου θα εχει τη μορφη:
#include "my_functions.h"

int eswteriko_ginomeno(int *vector1 int *vector2){

int  eswteriko_ginomeno/*metavliti apo8ikeysis apotelesmatos eswterikou ginomenou*/

/*function body*/

return eswteriko_ginomeno;

Αρχική Δημοσίευση από borat
υγ: πάνε 4 χρόνια από τότε που πέρασα τη C...
Ώρα να την θυμηθείς
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε: στις 14:00, 06-05-08:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Chimera
Τότε με DevC++ είσαι κομπλέ .

Aς πούμε πως γράφω αυτό σε C στο DevC++


#include <stdio.h>

main(int argc, char *argv[])
{ FILE *ifp, *ofp;
int n;
char buf[1024];
if (argc != 3) {
fprintf(stderr,
"Usage: %s <soure-file> <target-file>\n", argv[0]);
return 1;
}
if ((ifp = fopen(argv[1], "rb")) == NULL) { /* Open source file */
perror("fopen source-file");
return 1;
}
if ((ofp = fopen(argv[2], "wb")) == NULL) { /* Open target file */
perror("fopen target-file");
return 1;
}
while (!feof(ifp)) { /* While we don't reach the end of source */
/* Read characters from source file to fill buffer */
n = fread(buf, sizeof(char), sizeof(buf), ifp);
/* Write characters read to target file */
fwrite(buf, sizeof(char), n, ofp);
}
fclose(ifp);
fclose(ofp);
return 0;
}


πως τρέχω το πρόγραμμα;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 14:15, 06-05-08:

#20
F9 : compile && run
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια