Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,083 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,770 μηνύματα σε 74,631 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

[C] Άσκηση στην οποία θα ήθελα βοήθεια...

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 16:43, 25-04-08:

#1
Πάνε χρόνια που άσχολήθηκα με επιτυχία στη C, και πλέον έχω ξεχάσει τα βασικά.

Έχω αυτή την άσκηση:

Ερώτημα Α.
Να γραφεί μια βιβλιοθήκη που θα περιέχει συναρτήσεις που θα υλοποιούν τις γνωστές πράξεις για διανύσματα και πίνακες διάστασης*mxn:

1.Εσωτερικό Γινόμενο διανυσμάτων

2.Εξωτερικό Γινόμενο

3.Συνάρτηση που θα δημιουργεί ένα μοναδιαίο πίνακα

4.Συνάρτηση που θα δημιουργεί ένα πίνακα μηδενικό

5.Συνάρτηση που θα δημιουργεί ένα πίνακα με όλα τα στοιχεία ένα σταθερό αριθμό*π.χ. 1

6.Συνάρτηση που θα δημιουργεί ένα διαγώνιο πίνακα συμμετρικό δεδομένου δύο διανυσμάτων της κύριας διαγωνίου και της
υπερδιαγωνίου

7.Πρόσθεση πινάκων

8.Αφαίρεση πινάκων

9.Πολλαπλασιασμός πίνακα με αριθμό

10.Πολλαπλασιασμός πίνακα με διάνυσμα

11.Πολλαπλασιασμός πίνακα με πίνακα

12.Συνάρτηση που θα διαβάζει τη διάσταση ενός πίνακα ή διανύσματος και θα τον δημιουργεί από στοιχεία που θα διαβάζει από το πληκτρολόγιο

13.Συνάρτηση που θα διαβάζει τη διάσταση ενός πίνακα ή διανύσματος και θα τον δημιουργεί από στοιχεία που θα διαβάζει από το αρχείο

14.Συνάρτηση που θα παίρνει ένα πίνακα και θα μας επιστρέφει τον ανάστροφο του

15.Συνάρτηση που θα παίρνει ένα πίνακα και θα μας επιστρέφει ένα διάνυσμα*
[α11,α21,…,αm1,α12,…,αm2,…,…,αmn]

16.Να δημιουργηθεί υπορουτίνα που θα τυπώνει στη οθόνη ή σε αρχείο ένα πίνακα
*
Ερώτημα Β.

Να δημιουργηθεί κυρίως πρόγραμμα που θα διαβάζει από το πληκτρολόγιο ή από αρχείο πίνακες και διανύσματα και θα καλή όλες της παραπάνω συναρτήσεις, και θα τυπώνει τα αποτελέσματα τους και στην οθόνη και σε αρχείο
πως μπορώ να την υλοποιήσω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη borat : 06-05-08 στις 14:28.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 17:38, 25-04-08:

#2
Well, κυρίως το mxn με προβληματίζει εμένα. Ξέρεις αν θα δίνεται από τον χρήστη στα ορίσματα της συνάρτησης;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 17:55, 25-04-08:

#3
Αρχικά υλοποίησε σε αρχεία τις συναρτήσεις που θέλεις.Σε ενα header βαλει τα προτοτυπα των συναρτήσεων σου.
Σε κανενα αρχειο δεν θα υλοποιήσεις τη main.

Αυτο που θα βαλω γινεται με τον gcc compiler.

Kανεις compile καθε αρχειο σου.
gcc -c file1.o file1.c
gcc -c file2.o file2.c
...
Mετα με το προγραμμα ar θα γινει δημιουργια ενος archive αρχειου με ολα τα object code
ar qv mylib.a file1.o file2.o ...
και με
ranlib mylib.a
καταλογογραφεις τη βιβλιοθηκη σου.

Tωρα για καθε αρχειο που θες το κανεις compile με τον παρακατω τροπο.
gcc -o my_filename my_file.c -lmylib -L.

Με αυτον τον τροπο δημιουργεις τη βιβλιοθηκη σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Chimera

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Chimera
H Chimera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 256 μηνύματα.

H Chimera In the deathcar έγραψε στις 18:01, 25-04-08:

#4
Γίνε πιο συγκεκριμένος στις απορίες που έχεις ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 19:34, 25-04-08:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Chimera
Γίνε πιο συγκεκριμένος στις απορίες που έχεις ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς.

Πες μου τι θες να ξέρεις και θα το μάθεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fandago (Ә□⌂щяңš)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fandago
Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,620 μηνύματα.

O fandago μπορεί να φαίνεται αλλά ΔΕΝ έγραψε στις 20:04, 25-04-08:

#6
Αρχική Δημοσίευση από borat
Πες μου τι θες να ξέρεις και θα το μάθεις.
Να σου δώσουμε την άσκηση λυμένη αποκλείεται. Αν κολλήσεις κάπου, εδώ είναι πολλοί

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 20:06, 25-04-08:

#7
Για τις διαστάσεις μποράτιε: Τις δίνει ο χρήστης;
Επίσης πού ακριβώς έχεις κολλήσει; Έχεις υλοποιήσει κάτι;




And google!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 20:08, 25-04-08:

#8
Ναι ρε, προφανώς, δε θέλω λυμένη την άσκηση.

Λυμένη την έχω ήδη. Αλλά δε θέλω να χρησιμοποιήσω τη λυμένη.

Κατ' αρχάς -για αυτό ρώτησα πως θα την υλοποιήσω, μάλλον δεν ήμουν σαφής- θέλω ένα compiler και έναν editor ε; Ποιούς να κατεβάσω;

υγ1: για τις βιβλιοθήκες με βοήθησε ο Bill, αλλά θα τον ξαναχρειαστώ.
υγ2: τον αλγόριθμο τον έχω έτοιμο, στη γραφή θα έχω πρόβλημα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη borat : 16-05-08 στις 23:46.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Chimera

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Chimera
H Chimera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 256 μηνύματα.

H Chimera In the deathcar έγραψε στις 20:25, 25-04-08:

#9
Αρχική Δημοσίευση από borat
Ναι ρε, προφανώς, δε θέλω λυμένη την άσκηση.

Λυμένη την έχω ήδη. Αλλά δε θέλω να χρησιμοποιήσω τη λυμένη.

Κατ' αρχάς -για αυτό ρώτησα πως θα την υλοποιήσω, μάλλον δεν ήμουν σαφής- θέλω ένα compiler και έναν editor ε; Ποιούς να κατεβάσω;

υγ1: για τις βιβλιοθήκες με βοήθησε ο Bill, αλλάθα τον ξαναχρειαστώ.
υγ2: τον αλγόριθμο τον έχω έτοιμο, στη γραφή θα έχω πρόβλημα.
Για compiler και editor μαζί μια επιλογή ελαφριά σχετικά είναι DevC++. Αν είσαι σε Unix λειτουργικό τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον g++ που θα είναι λογικά μέσα πακέτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 20:35, 25-04-08:

#10
Όχι, είμαι σε xp.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Chimera

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Chimera
H Chimera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 256 μηνύματα.

H Chimera In the deathcar έγραψε στις 20:56, 25-04-08:

#11
Τότε με DevC++ είσαι κομπλέ .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 20:58, 25-04-08:

#12
Επειδή το ψάχνω για κατέβασμα, έχεις να δώσεις κανένα link.


υγ: http://www.bloodshed.net/devcpp.html ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Chimera

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Chimera
H Chimera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 256 μηνύματα.

H Chimera In the deathcar έγραψε στις 21:01, 25-04-08:

#13
Αρχική Δημοσίευση από borat
Επειδή το ψάχνω για κατέβασμα, έχεις να δώσεις κανένα link.


υγ: http://www.bloodshed.net/devcpp.html ?
Δες εδώ .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 21:05, 25-04-08:

#14
Οκ! Κατέβασα αυτή τη διανομή: Dev-C++ 5.0 beta 9.2 (4.9.9.2) (9.0 MB) with Mingw/GCC 3.4.2
Dev-C++ version 4.9.9.2, includes full Mingw compiler system with GCC 3.4.2 and GDB 5.2.1


Κάτσε να περάσω σε φάση install και θα επανέλθω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 21:58, 25-04-08:

#15
Επανήλθα, κάτσε να κάνουμε ένα review για να θυμηθώ και εγώ και ταυρόχρονα να μάθω...

Θέλω να γράψω σε C, οπότε πάω Αρχείο->Νέο->Πηγαίο Αρχείο. Έτσι;

Και φαντάζομαι είμαι στον editor όπου και ξεκινάω να προγραμματίζω σε γλώσσα C, ok;

Ο φίλος καθηγητής ζητάει :"Να γραφεί μια βιβλιοθήκη που θα περιέχει συναρτήσεις που θα υλοποιούν τις γνωστές πράξεις για διανύσματα και πίνακες διάστασης*mxn", που σημαίνει -μάλλον- πως θα έχει κάποια άλλη δομή πέραν της main ε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη borat : 25-04-08 στις 22:03.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 23:44, 25-04-08:

#16
Η βιβλιοθήκη δεν έχει main.Θες ουσιαστικα να δημιουργησεις ενα πακετο που περιεχει συναρτησεις τις οποιες θα καλεις κανωντας include τη βιβλιοθηκη που θα υλοποιήσεις.
Προσωρινες main μπορεις να δημιουργεις για να τεσταρεις τους κωδικες που γραφεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 14:34, 26-04-08:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Bill
Η βιβλιοθήκη δεν έχει main.Θες ουσιαστικα να δημιουργησεις ενα πακετο που περιεχει συναρτησεις τις οποιες θα καλεις κανωντας include τη βιβλιοθηκη που θα υλοποιήσεις.
Προσωρινες main μπορεις να δημιουργεις για να τεσταρεις τους κωδικες που γραφεις.
ΟΚ. Αλλά με τι δομή γράφεις μία βιβλιοθήκη;

Κανένα link για να δω πως είναι γραμμένες οι βασικές βιβλιοθήκες;


υγ: πάνε 4 χρόνια από τότε που πέρασα τη C...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 19:46, 26-04-08:

#18
Mια δομη θα μπορουσε να ειναι η παρακατω:

Θα εχεις ενα header αρχειο με ονομα my_functions.h ,που περιεχει τα προτοτυπα των συναρτησεων, που θα εχει δομη
/*prototypa sunartisewn*/
int eswteriko_ginomeno(int *vector1 int *vector2);
int e3wteriko_ginomeno(int *vector1 int *vector2);
... 
και μετα σε αρχεια θα εχεις τις συναρτησεις σου.Για παραδειγμα,εστω οτι υλοποιείς την καθε συναρτηση σε ενα αρχειο, το αρχειο που θα εχει την υλοποιηση του εσωτερικου γινομενου θα εχει τη μορφη:
#include "my_functions.h"

int eswteriko_ginomeno(int *vector1 int *vector2){

int  eswteriko_ginomeno/*metavliti apo8ikeysis apotelesmatos eswterikou ginomenou*/

/*function body*/

return eswteriko_ginomeno;

Αρχική Δημοσίευση από borat
υγ: πάνε 4 χρόνια από τότε που πέρασα τη C...
Ώρα να την θυμηθείς

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 14:00, 06-05-08:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Chimera
Τότε με DevC++ είσαι κομπλέ .

Aς πούμε πως γράφω αυτό σε C στο DevC++


#include <stdio.h>

main(int argc, char *argv[])
{ FILE *ifp, *ofp;
int n;
char buf[1024];
if (argc != 3) {
fprintf(stderr,
"Usage: %s <soure-file> <target-file>\n", argv[0]);
return 1;
}
if ((ifp = fopen(argv[1], "rb")) == NULL) { /* Open source file */
perror("fopen source-file");
return 1;
}
if ((ofp = fopen(argv[2], "wb")) == NULL) { /* Open target file */
perror("fopen target-file");
return 1;
}
while (!feof(ifp)) { /* While we don't reach the end of source */
/* Read characters from source file to fill buffer */
n = fread(buf, sizeof(char), sizeof(buf), ifp);
/* Write characters read to target file */
fwrite(buf, sizeof(char), n, ofp);
}
fclose(ifp);
fclose(ofp);
return 0;
}


πως τρέχω το πρόγραμμα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 14:15, 06-05-08:

#20
F9 : compile && run

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 14:18, 06-05-08:

#21
Με f9 κάνει save Γεώργιε παιδί μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 14:19, 06-05-08:

#22
Εγώ ξέρω ότι κάνει compile && run!

Οκ, ψάξε αυτό πού είναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 14:23, 06-05-08:

#23



Aν λες εκεί, εκεί λέει δημιουργία και εκτέλεση, το πατάω και δε γίνεται κάτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 17:58, 06-05-08:

#24
Πρόσθεσε στον κώδικα σου κάτι ώστε να σταματήσεις την εκτέλεση σε κάποιο σημείο ,γιατι μπορει να τρεχει και να μην το βλεπεις.Το πιο απλο ειναι μια scanf πριν τον τερματισμό του προγραμματος σου.

Εναλλακτικά βάλε την system("PAUSE") αντί για scanf ,αλλά θα κάνεις include την <stdlib.h>

ή με τρίτο τρόπο κάνοντας χρήση breakpoints για τμηματική εκτέλεση του κώδικα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 06-05-08 στις 18:05.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

praktor000

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη praktor000
Ο praktor000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 8 μηνύματα.

O praktor000 έγραψε στις 23:28, 16-05-08:

#25
Δεν ξέρω πώς να υλοποιήσω το εξωτερικό γινόμενο. Έχετε κάποια ιδέα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος : 16-05-08 στις 23:31. Αιτία: Απαγορεύονται τα greeklish. :)
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 23:32, 16-05-08:

#26
Αρχική Δημοσίευση από praktor000
Δεν ξέρω πώς να υλοποιήσω το εξωτερικό γινόμενο. Έχετε κάποια ιδέα;
Καλησπέρα και καλωσήρθες.

Θα πρέπει προφανώς να "αλγοριθμοποιήσεις" τον ορισμό του εξωτερικού γινομένου. Έχεις κάνει κάποια προσπάθεια να μας πεις πού κόλλησες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

praktor000

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη praktor000
Ο praktor000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 8 μηνύματα.

O praktor000 έγραψε στις 23:41, 16-05-08:

#27
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Συγγνώμη για τα greeklish. Ο προβληματισμός μου είναι αν πρέπει να χρησιμοποιήσω εντολή επανάληψης ή όχι. Αν όχι θα πρέπει απλά να δίνω ένα ένα τα στοιχεία του κάθε διανύσματος και να "αλγοριθμοποιήσω" τον τύπο του εξωτερικού γινομένου, με την ορίζουσα. Είμαι σε καλό δρόμο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 23:41, 16-05-08:

#28
Ο Γιώργος απλά λέει να πάρεις τον ορισμό του εξωτερικού γινομένου και να τον ανάγεις ένα προς ένα στα βασικά του βήματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 23:43, 16-05-08:

#29
Well.... εξαρτάται από το τι θέλεις να φτιάξεις και τι σου λέει το project.

Δηλαδή, εάν θέλεις να φτιάξεις μία συνάρτηση, προφανώς και δεν χρειάζεται να βάλεις επανάληψη εκεί. Τώρα αν θέλεις να 'ναι αυτό το κυρίως πρόγραμμά σου, είτε βάζεις είτε δεν βάζεις.


Αλλά το να δίνεις τα στοιχεία και να βγάζεις βάση του τύπου τις συντεταγμένες του νέου διανύσματος... αυτό πάντα προφανώς θα το κάνεις.



Τι "επανάληψη" εννοείς;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

praktor000

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη praktor000
Ο praktor000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 8 μηνύματα.

O praktor000 έγραψε στις 19:08, 18-05-08:

#30
Καλώς... Ευχαριστώ για την αντάπόκριση. Θα προσπαθήσω να υλοποιήσω την παραπάνω σκέψη που σας ανέφερα. Και θα δω... Άπλα σκέφτηκα να ζητήσω και την γνώμη σας... Ευχαριστώ και πάλι

Εννοούσα επανάληψη για την εισαγωγή των στοιχείων των διανυσμάτων... Αλλά μαλλον δεν χρειάζεται. Αναζητούσα τρόπο για την είσοδο των στοιχείων αυτών. Αλλά μπορώ να τα εισάγω ένα ένα και μετά να εφαρμόσω τον τύπο ως έχει...

Ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθήσω για να αντιμετώπισω το ακόλουθο λάθος κατά το compiling;

error: redefinition of ' όνομα συνάρτησης '
error: previous definition of ' όνομα συνάρτησης ' was here

Το μήνυμα αυτό μου το βγάζει για την γραμμή στην οποία ξεκινώ να γράφω το περιεχόμενο της συνάρτησης.

Εχετε κάποια ιδέα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη borat : 18-05-08 στις 20:12. Αιτία: merge
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 19:38, 18-05-08:

#31
Πρέπει να κοιτάξεις για διπλούς ορισμούς συναρτήσεων στα αρχεία που χρησιμοποιείς.

Για παράδειγμα, υλοποιείς ένα header (file.h) αρχείο με προτότυπα των συναρτήσεων σου και τις υλοποιείς στο .c αρχειο (file.c).
Στο file.c θα έχεις κανει include το file.h και θα υπάρχουν οι υλοποιήσεις των συναρτήσεων.
Στην συνάρτηση main που έχεις εκεί κάνεις include μόνο το file.h , αν κάνεις και το file.c προκύπτει το error που συνάντησες γιατί βρίσκει δύο φορές υλοποιημένες τις συναρτήσεις.

Και σε κώδικα για πιο κατανοητά
αρχείο file.h
/* file.h */
/*prototypes*/

void function1(arguments);
void function2(arguments);
.

αρχείο file.c
/* file.c */
/*υλοποίηση συναρτήσεων*/

#include "file.h"

void function1(arguments){
     
/*body*/
     
return;
}

void function2(arguments){
     
/*body*/
     
return;
}
.

Στη main σου θα κάνεις include μόνο το file.h
/* main function */

#include "file.h"

int main(void){
   
/*body*/

   
return 0;

Aν γίνει include και το file.c ο compiler βαράει error.
/* main function */
/*πολλαπλή δήλωση συναρτήσεων*/

#include "file.h"
#include "file.c" /*προκαλεί error */

int main(void){
   
/*body*/

   
return 0;

Πώς έχεις οργανωμένο το πρόγραμμα σου για να μπορέσουμε να δούμε τί το προκαλεί;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

praktor000

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη praktor000
Ο praktor000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 8 μηνύματα.

O praktor000 έγραψε στις 21:41, 18-05-08:

#32
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!!! Το έλυσα αυτό το θέμα. Μου μένουν κάποια ακόμη μικρά λαθάκια. Θα τα παλέψω...
Ευχαριστώ και πάλι !!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

praktor000

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη praktor000
Ο praktor000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 8 μηνύματα.

O praktor000 έγραψε στις 23:25, 18-05-08:

#33
Μόλις τελείωσα με όλα τα erros. Έμεναν μόνο κάποια warnings. Και τώρα κατά το compiling μου βγάζει "undefined reference to .... " για όλες μου τις συναρτήσεις. Γιατί συμβαίνει τώρα αυτό;

Λοιπόν, έχω πρώτον ένα αρχείο, το programma.c, όπου έχω την main μου και το οποίο ξεκινά:
#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#include"lib.h"

Δεύτερον, ένα αρχείο, το lib.c, όπου έχω υλοποιήσει όλες μου τις συναρτήσεις και το οποίο ξεκινά: #include"lib.h"

Kαι τέλος έχω ένα αρχείο, το lib.h, όπου έχω τα πρωτότυπα των συναρτήσεων μου.

Τι κάνω λάθος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 23:32, 18-05-08:

#34
Το undefined reference είναι προβλημα.Τσέκαρε μήπως υπάρχει κάποιο ορθογραφικό λάθος στα ονόματα των συναρτήσεων σου,αν και δεν το νομίζω αφού έχεις το πρόβλημα σε όλες.

Επίσης πώς έκανες compile τα αρχεία σου;(εννοώ αν τα έκανες με κάποιο ide ή μέσω γραμμής εντολών; )
Αυτό συμβαίνει μάλλον γιατι τα αρχεία δεν γίνονται linked.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 18-05-08 στις 23:37. Αιτία: τυπογραφικο :p
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

praktor000

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη praktor000
Ο praktor000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 8 μηνύματα.

O praktor000 έγραψε στις 23:45, 18-05-08:

#35
Έκανα compile στην Konsole του Κnoppix (Linux) με την εντολή "gcc programma.c" . Τι μπορώ να κάνω τώρα; Πέρα απο υπομονή...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 10:02, 19-05-08:

#36
Πρέπει να γίνει compile και το lib.h που έχεις.Aλλιώς τα δε μπορεί να γίνουν linked τα object αρχεία που δημιουργούνται.
gcc lib.c programma.c .
Δεν το ετρεξα γιατι ειναι πρωι και πρεπει να φύγω.Πάντως αυτός ειναι ο λόγος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

praktor000

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη praktor000
Ο praktor000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 8 μηνύματα.

O praktor000 έγραψε στις 11:43, 19-05-08:

#37
Σε ευχαριστώ !!!

Έχετε κάποια ιδέα για το πώς να αντιμετωπίσω το segmentation fault. Μου το βγάζει για όλες μου τις συναρτήσεις... Help me plz

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη borat : 19-05-08 στις 17:08. Αιτία: merge
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 17:00, 19-05-08:

#38
Αρχική Δημοσίευση από praktor000
Έχετε κάποια ιδέα για το πώς να αντιμετωπίσω το segmentation fault. Μου το βγάζει για όλες μου τις συναρτήσεις... Help me plz

Πακέτο.
Γι αυτή την περίπτωση δεν μας δείχνεις κάποια συνάρτηση;
Μπορεί να επιχειρείς να κάνεις προσπέλαση κάπου που δεν επιτρέπεται.Για παραδειγμα να βγεις εκτός ορίων σε ενα array.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

praktor000

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη praktor000
Ο praktor000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 8 μηνύματα.

O praktor000 έγραψε στις 17:26, 19-05-08:

#39
Αυτό είναι ένα κομμάτι από την main μου:

/*Pragmatwsi epilogis: Dimiourgia monadiaiou pinaka */ case 3: { /*Diavazoume poses grammes tha exei o pinakas*/ printf("Dwse ton arithmo twn grammwn tou pinaka : \n"); scanf("%d",&grammes); /*Diavazoume poses sthles tha exei o pinakas*/ printf("Dwse ton arithmo twn sthlwn tou pinaka : \n"); scanf("%d",&sthles); if (grammes==sthles) { /*Dimiourgei ena monadiaio pinaka*/ monadiaios_pinakas(&pinakas, grammes, sthles); } else { printf("Dwsate lanthasmena dedomena - Dokimaste pali: \n"); exit(1); } break; } Και εδώ είναι 2 συναρτήσεις που χρησιμοποιώ!
/*Dimiourgei tis theseis tou pinaka*/ void make_pinaka(double ***pinaka, int grammes, int sthles) { int i,j; if (grammes>0 && sthles>0) { *pinaka=(double **)malloc(grammes*sizeof(double*)); for (i=0;i<grammes;i++) { pinaka[i]=(double *)malloc(sthles*sizeof(double)); } } else { printf("Dwsate lanthasmena dedomena - Dokimaste pali"); } } /*Dimiourgei ena monadiaio pinaka*/ void monadiaios_pinakas(double ***pin, int grammes, int sthles) { int i, j; double **pinakas; make_pinaka(&pinakas,grammes,sthles); for (i=0;i<grammes;i++) { for (j=0;j<sthles;j++) { if (i==j) { pinakas[i][j]=1; } } } *pin=pinakas; }

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fandago : 19-05-08 στις 20:44. Αιτία: προσθήκη code tags για καλύτερη κατανόηση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 00:28, 20-05-08:

#40
Για αρχή δες το παρακάτω.Γράφω που έχω κάνει αλλαγή.
void make_pinaka(double ***pinakaint grammesint sthles)
{
    
int i,j;
    
double **temp/*έβαλα αυτό*/

    
    
if (grammes>&& sthles>0)
    {
       
temp=(double **)malloc(sizeof(double));  /*έβαλα αυτό*/

        
for (i=0;i<grammes;i++)
        {
           *(
temp+i)=(double *)malloc(sthles*sizeof(double));  /*έβαλα αυτό*/
        
}
    }
    else
    {
        
printf("Dwsate lanthasmena dedomena - Dokimaste pali");
    }
    *
pinaka=temp;

Aν δεις δηλώνω double **temp .Το χρησιμοποιώ τοπικά και στο τέλος γίνεται εκχώρηση στον δείκτη του πίνακα που έχεις. ( *pinaka=temp; )
Λίγο που επιχείρησα να το τρέξω εκεί μου χτύπαγε segmentation fault.Για δες και έτσι και πες μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

simpas

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη simpas
Ο simpas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

O simpas έγραψε στις 01:39, 29-05-08:

#41
παιδια ειμαι κενουριος στο e-steki και μπορω να πω οτι μου εχει αρεσει το περιβαλλον που βρηκα εδω μεσα .
εχω μια ασκιση η οπια με δισκολευει λιγο σαν νεο προγραμματιστη.......
θελω να κανω εκσομιοση της εντολης copy του dos και ψιλο τα εχασα....
μηπως μπορει κανενας να βοιθησει????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 10:40, 29-05-08:

#42
Για πες, όλο και κάποιος θα σε βοηθήσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Franky5465 (Γιώργος)

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Franky5465
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 37 μηνύματα.

O Franky5465 έγραψε στις 17:03, 29-05-08:

#43
όταν λες εξομοίωση της copy εννοείς να κατασκευάσεις ένα πρόγραμμα που θα αντιγράφει αρχεία;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους