×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,047 μέλη και 2,411,802 μηνύματα σε 75,395 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 572 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ιταλικά νιόκι με λαχανικά

Angelique.

Επιφανές Μέλος

H Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δικηγόρος . Έχει γράψει 5,376 μηνύματα.

H Angelique. .* ●*. • ¸. ★ °:. *. • ○ ° ★☾ έγραψε: στις 22:27, 16-02-13:

#1
Μετά από μια έμπνευση που είχα σήμερα,είπα να μοιραστώ μαζί σας αυτή την υπέροχη συνταγή.

Λογικά θα υπάρχουν διάφορες παραλαγές,
αλλά εγώ την έκανα μόνη μου.
Είχα ένα πακετάκι νιόκι και μερικά κομμένα λαχανικά στην κατάψυξη και είπα να τα συνδυάσω.



Λοιπόν.. Το τι έκανα είναι πάρα πολύ απλό,αλλά θα αναφέρω και τα υλικά,αν θέλει κάποιος να το φτιάξει:

1 πακέτο ιταλικά νιόκι
Διάφορα κομμένα λαχανικά που διατηρούνται στην κατάψυξη (μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά ψυγεία supermarket) (έβαλα περίπου 1/4 της συσκευασίας)
Χυμός ντομάτας (έβαλα λίγο παραπάνω από το μισό ) (μιλάμε για το μέτριο κουτάκι)
Τυρί φέτα (όσο θέλετε,εγώ έβαλα γύρω στα 2 κομμάτια)
Αλάτι,κόκκινο και μαύρο πιπέρι,πάπρικα
2 κουταλάκια σούπας λάδι

Εκτέλεση:
Γεμίζετε μια κατσαρολίτσα με νερό,βάζετε και λίγο αλάτι μέσα. Αφήνετε 1-2 λεπτά να πάρει μια βράση.
Βάζετε τα λαχανικά μέσα και αφήνετε για 2-3 λεπτά.
Έπειτα ρίχνετε τα νιόκι (αυτά γίνονται έτσι και αλλιώς μέσα σε 3-4 λεπτά,το λέει και η συσκευασία πάνω)
Ρίχνετε μετά κόκκινο και μαύρο πιπέρι,πάπρικα,και παραπάνω αλάτι αν θέλετε.
Καθώς επίσης και όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει!
Τα αφήνετε να βράσουν αυτά τα 3-4 λεπτά όσο θα γίνονται και τα νιόκι.
Έπειτα τα σουρώνετε,αλλά είναι καλό να αφήσετε λίγο νεράκι μέσα,καθώς μετά θα μπεί και ο χυμός ντομάτας.
Αφού ρίξετε τον χυμό,τα αφήνετε να πάρουν μια καλή βράση όλα μαζί.
Σε αυτό το σημείο εγώ έριξα και τις 2 φέτες από τυρί φέτα. (ήταν μέτριες)
Έπειτα κλείνετε το μάτι και σερβίρετε! Τόσο απλό!

Αυτή η μερίδα είναι περίπου για 3 άτομα.
Αλλά μπορείτε να βάλετε και 2 πακέτα νιόκι π.χ. και απλά διπλασιάζετε τις δόσεις σε όλα τα υλικά (λαχανικά,χυμός ντομάτας,στο λάδι κλπ)
Γενικά εγώ τα έκανα αρκετά με το μάτι,είναι πραγματικά πανεύκολη συνταγή,πολύ νόστιμη και υγιεινή.
Καλή επιτυχία!!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Angelique. : 17-02-13 στις 00:09.
8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Θεμιστοπόλος

Περιβόητο Μέλος

Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,027 μηνύματα.

O Θεμιστοπόλος sitting here, thinking, έγραψε: στις 23:52, 16-02-13:

#2
Τι είναι τα ιταλικά νιόκι;
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!

Τις φέτες φέτας () τις ανακάτεψες-έλιωσες, ή απλώς τις έβαλες μέσα στην κατσαρόλα κι έλιωσαν;

Υγ. Είναι δυνατό να λιώσει η φέτα από τη θερμότητα (κι όχι από θριμματισμό-ξεκοίλιασμα);
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Pequeño

Τιμώμενο Μέλος

H Pequeño αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,745 μηνύματα.

H Pequeño έγραψε: στις 23:57, 16-02-13:

#3
Αναλόγως τι φέτα θα βάλεις
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Angelique.

Επιφανές Μέλος

H Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δικηγόρος . Έχει γράψει 5,376 μηνύματα.

H Angelique. .* ●*. • ¸. ★ °:. *. • ○ ° ★☾ έγραψε: στις 00:03, 17-02-13:

#4
Τα νιόκι πατάτας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιατα σε όλο τον κόσμο . Υπάρχουν πολλές άλλες ποικιλίες: με σιμιγδάλι ,με αλεύρι από καλαμπόκι , και άλλα συστατικά, σύμφωνα με την τοπική παράδοση.

Τα νιόκι ειναι μικρά κομμάτια ζύμης, συνήθως με στρογγυλό σχήμα, που είναι βρασμένα σε νερό ή ζωμό που στη συνέχεια σερβίρονται με διάφορες σάλτσες.
Από το 1880 , τα νιόκι πατάτας άρχισαν να εξαπλώνονται και όλες οι άλλες ποικιλίες σιγά-σιγά ξεχάστηκαν.
click.


Όσο για το τυρί. Απλά έκοψα σε κομματάκια την φέτα,και το έριξα μέσα. Έλιωσαν από την θερμότητα δηλαδή.
Πάντως υπάρχουν πολλές παραλλαγές από όσο έψαξα.
Εγώ π.χ. συνήθως τα φτιάχνω με κρέμα γάλακτος,μανιτάρια και ζαμπόν.
Αλλά γίνονται με διάφορες σάλτσες,ιταλικές και μη. Με ελιά ή χωρίς.
Είναι πολύ χορταστικά και νόστιμα.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,077 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 01:40, 17-02-13:

#5
Αρχική Δημοσίευση από aegloswen


Όσο για το τυρί. Απλά έκοψα σε κομματάκια την φέτα,και το έριξα μέσα. Έλιωσαν από την θερμότητα δηλαδή.
Πάντως υπάρχουν πολλές παραλλαγές από όσο έψαξα.
Εγώ π.χ. συνήθως τα φτιάχνω με κρέμα γάλακτος,μανιτάρια και ζαμπόν.
Αλλά γίνονται με διάφορες σάλτσες,ιταλικές και μη. Με ελιά ή χωρίς.
Είναι πολύ χορταστικά και νόστιμα.
Δεν είναι δύσκολο να τα φτιάξει κάποιος και μόνος του πάντως, γιατί τα έτοιμα είναι κάπως ακριβά για "ζυμαρικό".
Τα έχω φτιάξει με κρεμμύδι, καλαμπόκι, λουκάνικο και λίγη κρέμα γάλακτος. Θάνατος θερμιδικός, αλλά είναι από τα καλύτερα φαγητά που έχω φάει ποτέ.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,450 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 01:47, 17-02-13:

#6
Ηρώ. Συνταγή. Τώρα. Σλουρπ.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,077 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 02:08, 17-02-13:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
Ηρώ. Συνταγή. Τώρα. Σλουρπ.


Λοιπόν.. έχουμε και λέμε:
Για τα νιόκι
4-5 πατάτες μεσαίου μεγέθους
περίπου 2 κούπες αλεύρι
1 αυγό
αλάτι

Βράζουμε τις πατάτες και είτε τις περνάμε από τον μύλο (όσοι έχουν), είτε τις λιώνουμε με πηρούνι, είτε τις χτυπάμε ελαφρώς στο μουλτι.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και με το χέρι μας κάνουμε ό,τι κάνουμε φτιάχνοντας μια οποιαδήποτε ζύμη. Ζυμώνουμε. Σκοπός είναι να μη μας βγει πολύ σφιχτή, γιατί θα σημαίνει ότι έχουμε ρίξει παραπάνω αλεύρι και θα βγάζει τη γεύση της αλευρίλας.
Αφού την ετοιμάσουμε, βάζουμε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και φτιάχνουμε ένα μακρύ κορδόνι από τη ζύμη, το οποίο κόβουμε σε κυβους. Το κορδόνι να έχει πάχος περίπου 2 εκατοστών.

Αφού τα κόψουμε τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια.
Έχουμε φροντίσει η σάλτσα να είναι έτοιμη, γιατί θέλουν αμέσως να ανακατευτούν με τη σάλτσα.


Για τη σάλτσα
κρεμα γάλακτος
λουκανικα κοκτειλ ή φρανκφουρτης
καλαμποκι
κρεμμυδι
τυρί κιτρινο (προτιμώ το ρεγκάτο, βάλ' τε ό,τι θέλετε)
αλατι, πιπερι

Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ ψιλές ροδέλες. Σκοπός είναι αφού τσιγαριστεί ελαφρώς και βράσει με τα υπόλοιπα υλικά να βγει κάπως ινώδες το μίγμα (γι' αυτό και λέω πολύ ψιλές ροδέλες). Το τσιγαρίζουμε λοιπόν και ριχνουμε τα λουκάνικα, τα οποία έχουμε και αυτά κόψει σε λεπτές φέτες, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλατοπιπερώνουμε και τέλος την κρέμα γάλακτος. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί και προσθέτουμε σε όλη αυτή την πανδαισία τα νιόκι, που μόλις έχουμε βγάλει από τη φωτιά.
Απολαμβάνουμε!

Οφού βραδιάτικο τι μου κάνατε. Μου τρέχουν τα σάλια
4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Θεμιστοπόλος

Περιβόητο Μέλος

Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,027 μηνύματα.

O Θεμιστοπόλος sitting here, thinking, έγραψε: στις 02:24, 17-02-13:

#8
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Υπέροχη συνταγή!

Εγώ, στο φοιτητόσπιτό μου, έφτιαξα spaghetti με κόκκινη μανιταρόσαλτσα για ... βραδινό.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

LiViNGtheLiFE

Διακεκριμένο μέλος

H LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 1,896 μηνύματα.

H LiViNGtheLiFE έγραψε: στις 20:01, 02-09-15:

#9
Να θέσω ένα ερώτημα; Τα μπαχαρικά γιατί δε τα βάζουμε μετά του σούρωμα;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dias

Επιφανές Μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φυσικός . Έχει γράψει 7,410 μηνύματα.

O Dias έγραψε: στις 20:42, 02-09-15:

#10
Αρχική Δημοσίευση από LiViNGtheLiFE
Να θέσω ένα ερώτημα; Τα μπαχαρικά γιατί δε τα βάζουμε μετά του σούρωμα;
Σωστή παρατήρηση. Αν βάλουμε τα μπαχαρικά πριν του σούρωμα, μέρος της γεύσης και του αρώματός τους θα χαθεί.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια