Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,094 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,077 μηνύματα σε 74,651 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Σύνδρομο Asperger - Syndrome of Wrong Planet

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 16:01, 07-07-13:

#1
Ίσως κάποιοι να έχετε ακούσει για αυτό το σύνδρομο, ίσως πάλι και οι περισσότεροι όχι. Το σύνδρομο Asperger είναι μία από τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος που αφορά αρκετούς ανθρώπους ανά τον κόσμο( περίπου από# 0.03# έως# 4,84# ανά# 1000#
γεννήσεις).Προσωπικότητες όπως ο Νεύτωνας, o Albert Einstein ,o Bill Gates και ο Steven Spielberg,η Marie Curie,ο Mozart,ο Woody Allen, ο Michael Jackson, ο Abraham Lincoln,ο Alexander Graham Bell, ο Benjamin Franklin,ο Friedrich Nietzsche, ο George Washington, ο Ludwig van Beethoven, ο Michelangelo, Nikola Tesla, ο Thomas Edison και ο Vincent Van Gogh υποστηρίζεται από τους επιστήμονες πως έπασχαν από αυτό το σύνδρομο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ

Το σύνδρομο Άσπεργκερ είναι μια ισόβια διαταραχή που επηρεάζει το πως το άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο, επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει και αλληλεπιδρά με άλλα άτομα. Αποτελεί όπως και ο κλασσικός αυτισμός μια «διαταραχή φάσματος» επειδή επηρεάζει τα άτομα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σε ποικίλο βαθμό.

Ενώ υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στο σύνδρομο Άσπεργκερ και τον κλασσικό αυτισμό, τα άτομα με Άσπεργκερ έχουν λιγότερα προβλήματα με τη λεκτική επικοινωνία και έχουν συνήθως μέση ή και ανώτερη νοημοσύνη. Δεν υποφέρουν συνήθως από τις μαθησιακές δυσκολίες που συνδέονται με τον αυτισμό, αλλά ενδέχεται να παρουσιάσουν συγκεκριμένα μαθησιακά προβλήματα όπως δυσλεξία, δυσπραξία ή άλλες καταστάσεις όπως διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ).

Με την κατάλληλη υποστήριξη, τα άτομα με Άσπεργκερ είναι απόλυτα ικανά να ζήσουν μια ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη ζωή.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ

Άτομα από κάθε εθνικότητα, γεωγραφική περιοχή, κοινωνική τάξη, οικονομική κατάσταση και θρήσκευμα επηρεάζονται από το σύνδρομο Άσπεργκερ. Εντούτοις οι άντρες είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό απ’ ότι οι γυναίκες. Ο λόγος γι αυτό είναι ακόμα άγνωστος.

Τα ακριβή αίτια του συνδρόμου Άσπεργκερ είναι ακόμα αντικείμενο έρευνας. Κλινικές μελέτες υποδεικνύουν ότι ένας συνδυασμός παραγόντων, γενετικών όσο και περιβαλλοντικών, μπορεί να ευθύνεται για τις αλλαγές στη νευροβιολογική εξέλιξη του εγκεφάλου ( μεταβολική δραστηριότητα πυρήνων του μεταιχμιακου συστήματος του εγκεφάλου πχ αμυγδαλοειδής πυρήνας) που σχετίζονται με την εμφάνιση του συνδρόμου.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι το σύνδρομο Άσπεργκερ δεν οφείλεται στην ανατροφή του ατόμου ή την κοινωνικοοικονομική του κατάσταση και οπωσδήποτε δεν προκαλείται από υπαιτιότητα του πάσχοντος.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία ή συγκεκριμένος ιατρικός τρόπος αντιμετώπισης του συνδρόμου Άσπεργκερ. Τα παιδιά με Άσπεργκερ μεγαλώνοντας γίνονται ενήλικες με Άσπεργκερ. Βέβαια καθώς η κατανόηση μας για το φαινόμενο αυξάνεται ποιοτικά και ποσοτικά και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες βελτιώνονται τα άτομα με Άσπεργκερ έχουν αυξημένες ευκαιρίες να αναγνωρίσουν ακι να εκμεταλλευτούν το δυναμικό τους και τελικά να ζήσουν μια αξιοπρεπή και δημιουργική ζωή απολαμβάνοντας τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Τώρα πια υπάρχουν αρκετές θεραπευτικές προσεγγίσεις και παρεμβάσεις οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής ενός ατόμου με Άσπεργκερ. Σε αυτές περιλαμβάνονται παρεμβάσεις κοινωνικής αλληλεπίδρασης, συμπεριφορική θεραπεία και ακόμα και αλλαγές στη διατροφή.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ

Το σύνδρομο Άσπεργκερ πολλές φορές χαρακτηρίζεται ως «κρυφή διαταραχή». Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποιος έχει αυτό το σύνδρομο από την εξωτερική του εμφάνιση. Τα άτομα με Άσπεργκερ αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε τρεις τομείς. Αυτή είναι η γνωστή «τριάδα των διαταραχών»:

Κοινωνική αλληλεπίδραση
Κοινωνική επικοινωνία
Κοινωνική φαντασία

Τα χαρακτηριστικά αυτά και ο βαθμός εμφάνισης τους διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Παρακάτω εξηγούνται με περισσότερες λεπτομέρειες.

Δυσκολίες κατά την Κοινωνική Αλληλεπίδραση

Πολλά άτομα με Άσπεργκερ επιζητούν την κοινωνική συναναστροφή, αλλά δυσκολεύονται στο να αρχίσουν και να διατηρήσουν κοινωνικές σχέσεις. Αυτό τους προκαλεί μεγάλο άγχος. Τα άτομο με Άσπεργκερ μπορεί:

Να θέλει να κάνει φίλους, αλλά να μη διαθέτει τις απαιτούμενες δεξιότητες για να δημιουργήσει και να διατηρήσει φιλίες
Να μην καταλαβαίνει τα συμβατικά «κοινωνικά σήματα» ή τους άγραφους κοινωνικούς κανόνες συμπεριφοράς
Να συμπεριφέρεται με κοινωνικά ακατάλληλο τρόπο
Να είναι κοινωνικά απομονωμένο
Να βρίσκει τη συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων απρόβλεπτη και αγχωτική

Δυσκολίες κατά την Κοινωνική Επικοινωνία

Τα άτομα με Άσπεργκερ δυσκολεύονται να εκφραστούν συναισθηματικά και κοινωνικά. Ένα τέτοιο άτομο μπορεί:

Να δυσκολεύεται να αντιληφθεί τη σημασία της μη λεκτικής επικοινωνίας όπως χειρονομίες, εκφράσεις προσώπου και στάση σώματος
Να μη γνωρίζει πότε να αρχίσει ή να δώσει τέλος σε μια συζήτηση
Να μιλά με μονότονη μη εκφραστική φωνή και να μην κατανοεί τη σημασία της αλλαγής τόνου
Να αντιλαμβάνεται τα νοήματα πάντα κυριολεκτικά και να δυσκολεύεται στην αναγνώριση αστείων, μεταφορών και ειρωνείας
Να έχει επιφανειακά τέλειο λόγο που όμως τείνει να είναι τυπικός και σχολαστικός

Δυσκολίες με την Κοινωνική Φαντασία

Τα άτομα με Άσπεργκερ διαθέτουν φαντασία με τη συμβατική έννοια του όρου, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την κοινωνική φαντασία. Αυτό σημαίνει ότι ένα τέτοιο άτομο μπορεί:

Να δυσκολεύεται να φανταστεί εναλλακτικά κοινωνικά σενάρια και να προβλέψει τι θα συμβεί κατά την εξέλιξη μιας κοινωνικής επαφής
Να δυσκολεύεται να ερμηνεύσει τα λόγια, τις πράξεις και τα συναισθήματα των άλλων
Να έχει περιορισμένα ενδιαφέροντα με τα οποία ασχολείται σχολαστικά και επαναλαμβανόμενα
Να επιμένει σε συγκεκριμένες ρουτίνες

ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εμμονή σε ρουτίνες

Τα άτομα με Άσπεργκερ ακολουθούν με εμμονή ρουτίνες (συγκεκριμένους τρόπους συμπεριφοράς) προσπαθώντας να καταστήσουν τον κόσμο γύρω τους λιγότερο μπερδεμένο και αγχωτικό. Ορισμένα παιδιά για παράδειγμα μπορεί να επιμένουν να ακολουθούν πάντοτε τον ίδιο δρόμο για το σχολείο ή να αναστατώνονται όταν γίνεται κάποια ξαφνική αλλαγή στο σχολικό πρόγραμμα. Οι ενήλικες Άσπεργκερ συχνά προτιμούν να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο και προκαθορισμένο πρόγραμμα για να οργανώσουν την ημέρα τους. Αναπάντεχες αλλαγές στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να τους αγχώσουν ή να τους αναστατώσουν.

Ειδικά ενδιαφέροντα

Τα άτομα με Άσπεργκερ μπορεί να αναπτύξουν ένα έντονο, σχεδόν εμμονικό ενδιαφέρον για κάποιο χόμπι ή απασχόληση (π.χ. συλλογές). Μερικές φορές αυτό το ενδιαφέρον είναι ισόβιο ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο κάθε τομέας ενδιαφέροντος αντικαθίσταται από κάποιο άλλο συχνά ασύνδετο. Για παράδειγμα ένα άτομο με Άσπεργκερ μπορεί να αφοσιωθεί στο να μάθει τα πάντα γύρω από τα αυτοκίνητα ή τους υπολογιστές. Μερικοί γίνονται αυθεντίες στον τομέα με τον οποίο έχουν επιλέξει να ασχοληθούν. Γενικά με τη κατάλληλη ενθάρρυνση τέτοια ενδιαφέροντα και ικανότητες μπορούν να καλλιεργηθούν έτσι ώστε να αποτελέσουν πεδία σπουδής ή εργασίας για τα άτομα με Άσπεργκερ.

Αισθητηριακές δυσκολίες

Τα άτομα με Άσπεργκερ μπορεί να έχουν αισθητηριακές δυσκολίες σε σχέση με μία ή περισσότερες αισθήσεις (όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση, αφή). Ο βαθμός δυσκολίας διαφέρει από το ένα άτομο στο άλλο. Συχνά όμως οι αισθήσεις ενός ατόμου με Άσπεργκερ είναι είτε ιδιαίτερα έντονες (υπερευαισθησία) είτε άτονες (υποευαισθησία). Ζωηρά φώτα, δυνατοί θόρυβοι, έντονες οσμές και ασυνήθιστες υφές υλικών μπορεί να δημιουργήσουν αισθήματα ανασφάλειας ή ταραχής ή και άγχος σε άτομα με Άσπεργκερ.

Άτομα με τέτοιου είδους αισθητηριακή ευαισθησία εμφανίζουν επίσης μειωμένη επίγνωση της σχετικής θέσης τους στο χώρο με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να αποφύγουν εμπόδια και να κρατούν αποστάσεις από άλλους ανθρώπους ή να εκτελούν λεπτούς χειρισμούς όπως να δένουν τα κορδόνια τους. Γι αυτό το λόγο μερικά άτομα με Άσπεργκερ καταφεύγουν σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις που τους βοηθούν είτε να ρυθμίσουν την ισορροπία και τη στάση του σώματος είτε να αντιμετωπίσουν το στρες.

Το σύνδρομο Asperger συνοδεύει το άτομο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι βιώνει τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο, συνήθως χαοτικό και μπερδεμένο και συχνά νιώθει εξωγήινος σε λάθος πλανήτη.


ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Επειδή η εμφάνιση των χαρακτηριστικών του συνδρόμου Άσπεργκερ διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο η διάγνωση είναι δύσκολη. Το σύνδρομο Άσπεργκερ μπορεί να διαγνωσθεί αργότερα απ’ ότι ο αυτισμός στα παιδιά και κάποια χαρακτηριστικά του μπορεί να μην διαγνωσθούν παρά μετά την ενηλικίωση. Συνήθως επίσημη διάγνωση μπορεί να γίνει από ψυχιάτρους ή κλινικούς ψυχολόγους. Για μερικούς μια τέτοια διάγνωση συνδέεται με ισόβιο στίγμα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η διάγνωση βοηθάει το άτομο όπως και το ευρύτερο περιβάλλον του (οικογενειακό, σχολικό, εργασιακό) να καταλάβουν τις ιδιαιτερότητές του και να ανταποκριθούν στις ανάγκες του. Η διάγνωση επίσης εξασφαλίζει πρόσβαση στις απαιτούμενες υποστηρικτικές υπηρεσίες που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή ενός τέτοιου ατόμου δραματικά.

Δυστυχώς σήμερα,( ειδικά στην σημερινή "καθόλα ενημερωμένη χώρα μας" ) τα άτομα αυτά περιθωριοποιούνται σε μεγάλο βαθμό και βιώνουν την κοινωνική απόρριψη. Έχετε συναναστραφεί ποτέ με τέτοια άτομα ;; Γνωρίζεται για αυτό το σύνδρομο;; Ποια είναι η άποψή σας;;
Ας συζητήσουμε γι αυτό το θέμα και ας ευαισθητοποιηθούμε ως άτομα αρχικά και ως κοινωνία έπειτα!
Σκοπός μου άλλωστε είναι αυτός. Να γνωρίσουν όσοι περισσότεροι γίνεται το σύνδρομο του λάθος πλανήτη!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

12 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

καποιος_καπου

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη καποιος_καπου
Ο καποιος_καπου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 465 μηνύματα.

O καποιος_καπου έγραψε στις 16:20, 07-07-13:

#2
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
γεννήσεις).Προσωπικότητες όπως ο Νεύτωνας, o Albert Einstein ,o Bill Gates και ο Steven Spielberg,η Marie Curie,ο Mozart,ο Woody Allen, ο Michael Jackson, ο Abraham Lincoln,ο Alexander Graham Bell, ο Benjamin Franklin,ο Friedrich Nietzsche, ο George Washington, ο Ludwig van Beethoven, ο Michelangelo, Nikola Tesla, ο Thomas Edison και ο Vincent Van Gogh υποστηρίζεται από τους επιστήμονες πως έπασχαν από αυτό το σύνδρομο.
\
Επισης και αλλοι οπως Δ.Σοστακοβιτς,Τσαικοφσκι,Προκοφιεφ,Παγκανινι,Μεντελσον και πολλοι αλλοι.
Ειναι τοσο ωραιο να ειναι καποιος διαφορετικος,αλλα δυστηχως στις μερες ειναι καταρα και οχι ευχη.
Συγκεκριμενα το εν λογω συνδρομο το εχουν ατομα με δειχτη νοημοσυνης πολυ πανω απ'τον μεσο ορο,οποτε τα ατομα αυτα
(οπως αλλωστε και καθε ατομο με καποιο συνδρομο) δεν ειναι""""καθυστερημενα"""" ή προβληματικα.
Ειναι ατομα αξια σεβασμου απο εμας τους """"φυσιολογικους""" και τους """"γνωστικους"""".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 16:29, 07-07-13:

#3
Αρχική Δημοσίευση από καποιος_καπου
\
Επισης και αλλοι οπως Δ.Σοστακοβιτς,Τσαικοφσκι,Προκοφιεφ,Παγκανινι,Μεντελσον και πολλοι αλλοι.
Ειναι τοσο ωραιο να ειναι καποιος διαφορετικος,αλλα δυστηχως στις μερες ειναι καταρα και οχι ευχη.
Συγκεκριμενα το εν λογω συνδρομο το εχουν ατομα με δειχτη νοημοσυνης πολυ πανω απ'τον μεσο ορο,οποτε τα ατομα αυτα
(οπως αλλωστε και καθε ατομο με καποιο συνδρομο) δεν ειναι""""καθυστερημενα"""" ή προβληματικα.
Ειναι ατομα αξια σεβασμου απο εμας τους """"φυσιολογικους""" και τους """"γνωστικους"""".

Δίκιο έχεις, είναι πολλοί άλλοι αλλά θα νύχτωνα άμα τους έγραφα όλους Χαίρομαι που είναι αυτή η άποψη σου... Δεν βρίσκεις εύκολα άτομα σήμερα να σκέφτονται σαν εσένα! Οι περισσότεροι είναι απόμακροι και προκατειλλημένοι απέναντι στη διαφορετικότητα.
Εσύ έχεις γνωρίσει ποτέ κάποιον Asperger;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

καποιος_καπου

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη καποιος_καπου
Ο καποιος_καπου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 465 μηνύματα.

O καποιος_καπου έγραψε στις 16:39, 07-07-13:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
Δίκιο έχεις, είναι πολλοί άλλοι αλλά θα νύχτωνα άμα τους έγραφα όλους Χαίρομαι που είναι αυτή η άποψη σου... Δεν βρίσκεις εύκολα άτομα σήμερα να σκέφτονται σαν εσένα! Οι περισσότεροι είναι απόμακροι και προκατειλλημένοι απέναντι στη διαφορετικότητα.
Εσύ έχεις γνωρίσει ποτέ κάποιον Asperger;;
Οχι υπαρχουν πολλοι που εχουν ακριβως την ιδια αποψη με εμενα σε αυτο το θεμα.
Αλλα μην βλεπεις στην πολη που οι ανθρωποι δεν ειναι ανθρωποι.
Εγω που μενω επαρχια τα πραματα ειναι αλλιως.
Εχουμε παει με την φιλαρμονικη να παιξουμε σε ΚΕ.ΠΕΠ και πλεον οι συνδημοτες εχουν αλλη γνωμη.
Εμενα η ξαδερφη μου δουλευει σε ενα απ'τα μεγαλητερα νοσοκομειο με παιδεια με ειδικες αναγκες στην Γερμανια.
Υπαρχουν πολλοι παντως που ειναι ευαισθητοποιημενοι,μην νομιζεις οτι ολοι ειναι απανθρωποι.
Δυστηχως οχι δεν εχω γνωρισει.
Θα ηθελα πολυ παντως γιατι ειναι πολυ εξυπνα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 16:54, 07-07-13:

#5
Ίσως να φταίει η μεγαλούπολη Αθήνα...Ίσως να φταίει που εδώ φοβάσαι να ανοιχτείς, να πεις πράγματα για τον εαυτό σου μπροστά σε έναν ενδεχόμενο χλευασμό, ένα ενδεχόμενο κουτσομπολιό, μια ενδεχόμενη αρνητική στάση... Ξέρεις αν μιλήσεις στους περισσότερους για ψυχίατρο θα σε περάσουν για τρελό. Δεν καταλαβαίνουν ότι εκεί πας για να μάθεις τον τρόπο να ενταχθείς στη δική τους κοινωνία. Απλά το αντιμετωπίζουν ίσως όχι ακριβώς αρνητικά, αλλά με οίκτο , λύπηση! Λες και επειδή διαφέρεις δεν είσαι άνθρωπος. Δεν είναι ωραίο να σε κοιτάζουν με θαυμασμό επειδή είπες κάτι έξυπνο, έλυσες μια δύσκολη άσκηση φυσικής ή κάτι ανάλογο. Το όμορφο είναι να σε θαυμάζουν για τη δική σου ιδιαίτερη προσωπικότητα. Και αυτό δε συμβαίνει συχνά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

καποιος_καπου

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη καποιος_καπου
Ο καποιος_καπου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 465 μηνύματα.

O καποιος_καπου έγραψε στις 17:07, 07-07-13:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
Ίσως να φταίει η μεγαλούπολη Αθήνα...Ίσως να φταίει που εδώ φοβάσαι να ανοιχτείς, να πεις πράγματα για τον εαυτό σου μπροστά σε έναν ενδεχόμενο χλευασμό, ένα ενδεχόμενο κουτσομπολιό, μια ενδεχόμενη αρνητική στάση... Ξέρεις αν μιλήσεις στους περισσότερους για ψυχίατρο θα σε περάσουν για τρελό. Δεν καταλαβαίνουν ότι εκεί πας για να μάθεις τον τρόπο να ενταχθείς στη δική τους κοινωνία. Απλά το αντιμετωπίζουν ίσως όχι ακριβώς αρνητικά, αλλά με οίκτο , λύπηση! Λες και επειδή διαφέρεις δεν είσαι άνθρωπος. Δεν είναι ωραίο να σε κοιτάζουν με θαυμασμό επειδή είπες κάτι έξυπνο, έλυσες μια δύσκολη άσκηση φυσικής ή κάτι ανάλογο. Το όμορφο είναι να σε θαυμάζουν για τη δική σου ιδιαίτερη προσωπικότητα. Και αυτό δε συμβαίνει συχνά.
Αυτο συμβαινει σε ολους.
Οχι μονο στα παιδια με το συνδρομο.
Εγω εχω κλεισαι ραντεβου με ψυχολογο (δεν ξερω αμα εχει διαφορα με τον ψυχιατρο) για την μεθεπομενη εβδομαδα.
Το ειπα στην κοπελια μου και στους φιλους μου και με κοιταζαν καπως ετσι ""
Το ειπα στον ειπα στην οικογενεια και με κοιτουσαν ετσι ""
Και συμπαιρενεις ενα πραμα:μην περιμενεις να σε καταλαβουν οι τριτοι
Κατανοηση δεν υπαρχει (συνηθως) απο κανεναν μονο απ'την οικογενεια για αυτο μην σκας με το οτι δεν σε καταλαβαινει ο γειτονας,ο συμμαθητης,συμφοιτητης.
Ολοι μας καλα καλα δεν εχουμε καταλαβει τον ιδιο μας τον εαυτο.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 17:24, 07-07-13:

#7
ο ψυχίατρος έχει σπουδάσει γιατρός με ειδίκευση στην ψυχιατρική: 12 χρόνια σπουδών
ο ψυχολόγος έχει σπουδάσει ψυχολογία: 4 χρόνια σπουδών.
ο πρώτος είναι επιστήμονας ,ενώ ο δεύτερος είναι σύμβουλος κατά κύριο λόγο ,δεν μπορεί να χορηγήσει φάρμακα, κλπ
http://www.e-steki.gr/showthread.php?t=863&page=24

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

καποιος_καπου

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη καποιος_καπου
Ο καποιος_καπου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 465 μηνύματα.

O καποιος_καπου έγραψε στις 17:28, 07-07-13:

#8
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
ο ψυχίατρος έχει σπουδάσει γιατρός με ειδίκευση στην ψυχιατρική: 12 χρόνια σπουδών
ο ψυχολόγος έχει σπουδάσει ψυχολογία: 4 χρόνια σπουδών.
ο πρώτος είναι επιστήμονας ,ενώ ο δεύτερος είναι σύμβουλος κατά κύριο λόγο ,δεν μπορεί να χορηγήσει φάρμακα, κλπ
http://www.e-steki.gr/showthread.php?t=863&page=24
Βγηκαμε λιγο οφ-τοπικ αλλα ηταν για καλο σκοπο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 17:35, 07-07-13:

#9

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Nina-nana

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Nina-nana
H Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια . Έχει γράψει 1,379 μηνύματα.

H Nina-nana έγραψε στις 18:46, 07-07-13:

#10
Αρχική Δημοσίευση από καποιος_καπου

Συγκεκριμενα το εν λογω συνδρομο το εχουν ατομα με δειχτη νοημοσυνης πολυ πανω απ'τον μεσο ορο.
Αυτό δεν ισχύει. Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

spitogata (Μαίρη)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη spitogata
H Μαίρη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 128 μηνύματα.

H spitogata meoww έγραψε στις 21:07, 07-07-13:

#11
O ξαδρφούλης μου που είναι 8 χρονών έχει σύνδρομο Asperger..στην αρχή είχε διαγνωστεί με αυτισμό,όμως στην πορεία το βρήκαν..
Ευτυχώς το γύρω περιβάλλον του,και ειδικά οι γονείς του το παλεύουν καθημερινά,και έτσι,έχει εξελιχθεί σε ένα υπέροχο παιδί...Δεν έχω γνωρίσει πιο ευγενικό και γλυκό παιδί στην ηλικία του...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

16 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

stefan87

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη stefan87
Ο stefan87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 114 μηνύματα.

O stefan87 έγραψε στις 21:37, 07-07-13:

#12
Εγω επειδη τυγχανει να εχω 2 φιλους οι οποιοι ο ενας εχει συνδρομο μαρφαν και ο αλλος ασπεργκερ...Λοιπον στο γυμνασιο που τα πρωτογνωρισα πριν 7 και χρονια και αποτελουν κολλητοι μου φιλοι,και μαλλον οι μοναδικοι μ φιλοι μαζι με λιγα ατομα ακομα.Το παιδι με το συνδρομο ασπεργκερ απο την πρωτη στιγμη στο γυμνασιο ηταν απομακρος απο τ αλλα παιδια,κανεις δεν τ πλησιαζε,γτ ακομα και οταν τ μιλουσαν ο τροπος συμπεριφορας ηταν διαφορετικος απο των αλλων,αποτομος με εκνευριστικο υφος,αντικοινωνικος,πιο αργη σαν να βαριεται να μιλησει μεχρι κ σημερα και εν τω μεταξει μας εξεπληξε το γεγονος οτι ενω ακομα κ οταν οι καθηγητες νομιζαν οτι ειναι <χαζος>εκεινος ειχε 20 σε ολα τα πρακτικα μαθηματα με ΦΟΒΕΡΗ ΜΝΗΜΗ ,ωστοσο πχ λογοτεχνια δεν μπορουσε ν αποδοσει,δεν ειχε αισθηση τι θελει ν πει ο ποιητης,φυσικα θελει ν χει φιλους,οπως ολοι,κ προσπαθει να μιμηθει τον τροπο συμπεριφορας μας γτ δε θελει ν διαφερει,δεν εχει καποιο προβλημα,ειναι κατι σαν τον Αινσταιν,ο Αινσταιν δεν ηταν διαφορετικος στ σχολειο?δυσλεξικος και αντικοινωνικος?Ετσι ακριβως ειναι κι αυτο τ παιδι που ειναι πιο ευστροφος απο εναν μεσο ανθρωπο(οχι καταναγκη)αλλα εχει μειωμενη συναισθηματικη νοημοσυνη.Αυτη τη στιγμη σπουδαζει και ειναι αριστος.Το αλλο δε παιδι με τ συνδρομο μαρφαν ηταν παντα σημαιοφορος και ηλεκτρολογος στο εμπ με σχεδον 19000 μορια,κι αυτα τα μυαλα το Ελληνικο κρατος επειδη δεν εχουμε πολιτισμο και ορθη σκεψη,τα περιθωριοποιει σε ορισμενες περιπτωσεις.Ας το θεσω αλλιως ,αν δεν υπηρχε ο αυτισμος γενικοτερα,πως θα υπηρχαν τ μυαλα που προχωρησαν την ανθρωποτητα πιο περα?ΔΕΝ ειναι τυχαιο οτι τα μεγαλυτερα μυαλα της ανθρωποτητας ειχαν το συνδρομο αυτο.Τελος αυτο που απολαμβανουν αν κρινω απο τ ενδιαφεροντα του κολλητου μου,ειναι υλικα πραγματα,ασχολειται με την τεχνολογια και ο κοσμος τ ειναι αυτος,αλλα τ κακο ειναι οτι εχουν ταση αυτοκτονιας αν κατι δεν τ παει καλα που για μας μπορει να ειναι παντελως ασημαντο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stefan87 : 07-07-13 στις 21:44.
6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

stefan87

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη stefan87
Ο stefan87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 114 μηνύματα.

O stefan87 έγραψε στις 21:41, 07-07-13:

#13
Αρχική Δημοσίευση από spitogata
O ξαδρφούλης μου που είναι 8 χρονών έχει σύνδρομο Asperger..στην αρχή είχε διαγνωστεί με αυτισμό,όμως στην πορεία το βρήκαν..
Ευτυχώς το γύρω περιβάλλον του,και ειδικά οι γονείς του το παλεύουν καθημερινά,και έτσι,έχει εξελιχθεί σε ένα υπέροχο παιδί...Δεν έχω γνωρίσει πιο ευγενικό και γλυκό παιδί στην ηλικία του...
Ναι το μεγαλυτερο ρολο το παιζει τα ερεθισματα που θα παρει απο τ περιβαλλον,αυτο τ παιδι π λεγα πριν ειχε μια σαφη βελτιωση απο τοτε που τ πρωτογνωρησα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fockos
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,375 μηνύματα.

O fockos έγραψε στις 21:58, 07-07-13:

#14
Το σύνδρομο Αsperger μπορεί να θεωρηθεί και ως αυτισμός υψηλής λειτουργικότητας με την διαφορά ότι δεν έχουμε διαταραχές νοημοσύνης και λειτουργικότητας.
Τα παιδιά δυσκολεύονται να κάνουν εύκολα κοινωνικές σχέσεις και επιτελούν δραστηριότητες με μηχανικούς τρόπους.

Ιδιαιτερότητες
Τα παιδιά δεν κάνουν εύκολα κοινωνικές σχέσεις, διαβάζουν επιλεγμένα πράγματα (διαβάζουν μονο οτι τους αρέσει) και μπορούν να απομνημονεύουν ανούσιες πληροφορίες, επίσης μπορεί να έχει κάποιες στερεοτυπίες καθώς και να ειναι αδέξιο.

Ως ενήλικες είναι αποδοτικοί σε εργασίες ρουτινας αλλά δε μπρούν να ανταποκριθούν σε νέες καταστάσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

stefan87

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη stefan87
Ο stefan87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 114 μηνύματα.

O stefan87 έγραψε στις 22:00, 07-07-13:

#15
Αρχική Δημοσίευση από fockos
Το σύνδρομο Αsperger μπορεί να θεωρηθεί και ως αυτισμός υψηλής λειτουργικότητας με την διαφορά ότι δεν έχουμε διαταραχές νοημοσύνης και λειτουργικότητας.
Τα παιδιά δυσκολεύονται να κάνουν εύκολα κοινωνικές σχέσεις και επιτελούν δραστηριότητες με μηχανικούς τρόπους.

Ιδιαιτερότητες
Τα παιδιά δεν κάνουν εύκολα κοινωνικές σχέσεις, διαβάζουν επιλεγμένα πράγματα (διαβάζουν μονο οτι τους αρέσει) και μπορούν να απομνημονεύουν ανούσιες πληροφορίες, επίσης μπορεί να έχει κάποιες στερεοτυπίες καθώς και να ειναι αδέξιο.

Ως ενήλικες είναι αποδοτικοί σε εργασίες ρουτινας αλλά δε μπρούν να απομνημονεύσουν νέες καταστάσεις.
Ακριβως ετσι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fockos
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,375 μηνύματα.

O fockos έγραψε στις 22:46, 07-07-13:

#16
Για να δείτε πως συμπεριφέρετε ένα παιδί με αυτό το σύνδομο μπορείτε να δέιτε το επεισόδιο αυτό από την σειρά κινουμένων σχεδίων Arthur

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

9 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Darkness

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Darkness
H Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.

H Darkness Για έγραψε στις 23:50, 07-07-13:

#17
Έλα ρε φοκάκι δεν ήξερα πως ξέρεις τέτοια πράγματα.
Με Asperger έχω γνωρίσει 3 αγοράκια, και τα 3 γλυκύτατα.
Ίσως γύρω μου έχω και κάποιους φευγαλαίους γνωστούς μα δεν το ψαχούλεψα πολύ.
Α! και 1 μανάρι που είχα στην κλινική άσκηση της σχολής μου είχε αυτή τη διάγνωση (ένας λεβένταρος μεγάλα νήπια).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 10:20, 08-07-13:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Nina-nana
Αυτό δεν ισχύει. Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ.
Μπορείς να αποδείξεις αυτό που λες;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

elepan (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη elepan
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Αναλυτής συστημάτων και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 441 μηνύματα.

O elepan I miss the sun. έγραψε στις 10:37, 08-07-13:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Nina-nana
Αυτό δεν ισχύει. Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ.
Aς θυμήσω μια είδηση που μου είχε τραβήξει την προσοχή πριν λίγο καιρό.

Μπράβο stavri για το θέμα που άνοιξες, διότι οι περισσότεροι είναι χωρίς γνώση γύρω από αυτό.
Έχω και εγώ 2 άτομα στην δουλειά με σύνδρομο asperger και είναι πολύ ξεχωριστά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη elepan : 08-07-13 στις 10:46.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 10:56, 08-07-13:

#20
Αρχική Δημοσίευση από elepan
Aς θυμήσω μια είδηση που μου είχε τραβήξει την προσοχή πριν λίγο καιρό.

Μπράβο stavri για το θέμα που άνοιξες, διότι οι περισσότεροι είναι χωρίς γνώση γύρω από αυτό.
Έχω και εγώ 2 άτομα στην δουλειά με σύνδρομο asperger και είναι πολύ ξεχωριστά.
Το σκεφτόμουνα καιρό... Αλλά φοβόμουν λίγο, για τυχόν περίεργες αντιδράσεις επί του θέματος. Αλλά διαψεύστηκα ευτυχώς
Το να είσαι Asperger δυστυχώς από την πλειονότητα των ανθρώπων αντιμετωπίζεται μειονεκτικά... Πόσο μάλλον αν σου ξεφύγει ότι έχεις ραντεβού με την ψυχίατρό σου. Εκεί σε κοιτούν κάπως έτσι... Η κοινωνία μας έχει να κάνει πολλά βήματα ακόμα μέχρι την αποδοχή του διαφορετικού.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

elepan (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη elepan
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Αναλυτής συστημάτων και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 441 μηνύματα.

O elepan I miss the sun. έγραψε στις 11:02, 08-07-13:

#21
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
Η κοινωνία μας έχει να κάνει πολλά βήματα ακόμα μέχρι την αποδοχή του διαφορετικού.
Η κοινωνία μας, έχει δυστυχώς πολλά άλυτα θέματα. Δεν είναι μόνο αυτό.
Η διαφορετικότητα... τις περισσότερες φορές έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον απο την ομοιομορφία. Κeep going.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 11:06, 08-07-13:

#22
Αρχική Δημοσίευση από elepan
Η κοινωνία μας, έχει δυστυχώς πολλά άλυτα θέματα. Δεν είναι μόνο αυτό.
Η διαφορετικότητα... τις περισσότερες φορές έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον απο την ομοιομορφία. Κeep going.
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και την ενασχόλησή σου με το θέμα! Αυτό κάνω και εγώ. Προχωρώ, μαθαίνω ( και διδάσκω )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Darkness

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Darkness
H Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.

H Darkness Για έγραψε στις 11:42, 08-07-13:

#23
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
Το σκεφτόμουνα καιρό... Αλλά φοβόμουν λίγο, για τυχόν περίεργες αντιδράσεις επί του θέματος. Αλλά διαψεύστηκα ευτυχώς
Το να είσαι Asperger δυστυχώς από την πλειονότητα των ανθρώπων αντιμετωπίζεται μειονεκτικά... Πόσο μάλλον αν σου ξεφύγει ότι έχεις ραντεβού με την ψυχίατρό σου. Εκεί σε κοιτούν κάπως έτσι... Η κοινωνία μας έχει να κάνει πολλά βήματα ακόμα μέχρι την αποδοχή του διαφορετικού.
Παρ'ολα αυτά όμως γιατί σας νοιάζει τόσο για το τι θα πει ο οποιοσδήποτε κάτι για σας και τον ψυχίατρό σας;
Και για να πει κάποιος κάτι σημαίνει πως δεν ξέρει τι πάει να πει ψυχίατρος ή δεν ξέρει κάποιον αξιόλογο.
Και να μην συνδυάζετε τόσο ο ψυχίατρος με το Asperger γιατί συνήθως πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων τρέχουν στον ψυχίατρο παρά ένας με Asperger που και μόνο η διάγνωσή του τον κάνει να νιώθει διαφορετικό με αποτέλεσμα να μην επιζητά και + κάτι ακόμη (όπως ο ψυχίατρος) ώστε να ενισχύουν αυτό το διαφορετικό στα μάτια των άλλων.
Μη κολλλάτε στα μυαλά των άλλων ανθρώπων. Όποιος πηγαίνει στον ψυχίατρο κάνει κάτι καλό για τον εαυτό του. Και μόνο αυτός μπορεί να το κάνει αυτό το καλό γιατί οποιοσδήποτε τρίτος δεν θα νοιαστεί και δεν θα σε βοηθήσει. Οπότε εφόσον δεν σε βοηθά ο τρίτος παύεις να ακούς και οποιαδήποτε κριτική του προς εσένα γιατί όπως συμπαιρένουμε στην ουσία δεν τον έχει ανάγκη. Κανείς μας σε τέτοια θέματα δεν έχει ανάγκη κανέναν ''από έξω'' γιατί μόνος σου ΚΑΙ σε αυτό τραβάς μπροστά.
Και πηγαίνοντας πάλι στο Asperger έτσι είναι. Εφόσον καταφέρει αυτός με Asperger να είναι λειτουργικός και αυτοελεγχόμενος μόνος του τα βγάζει πέρα όπως και στην ουσία ο κάθε άνθρωπος. Δεν τον διαφοροποιεί κάτι και ποια δεν πρέπει να τον διαφοροποιεί γιατί είναι ίσος. Και ο φούρναρης απέναντι μπορεί να είναι οκ από ψυχιατρικής άποψης αλλά μπορεί να είναι αλκοολικός, ή τεμπέλης ... οπότε μόνος του θα το αλλάξει αυτό εάν θελήσει να το αλλάξει ή μόνος του θα πορευτεί με αυτό.

Και ίσως το σύνδρομο Asperger να είναι χάρισμα και όχι διαφορετικότητα. Διαφορετικοί είναι όλοι. Οπότε μια τέτοια κατηγορία είναι εκνευριστικό ίσως κάποιες φορές να αναλύεται τόσο λες και είναι κάποιος που χρήζει ανάγκης ή που επιζητεί μια υποστήριξη και λύπη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Nina-nana

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Nina-nana
H Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια . Έχει γράψει 1,379 μηνύματα.

H Nina-nana έγραψε στις 12:38, 08-07-13:

#24
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
Μπορείς να αποδείξεις αυτό που λες;;
Τι να αποδείξω; Ότι τα άτομα με Asperger δεν έχουν υψηλότερη νοημοσύνη από τα "φυσιολογικά" άτομα; Δεν χρειάζεται να σου αποδείξω τίποτα, άνοιξε ένα οποιοδήποτε βιβλίο ψυχολογίας, ρώτα έναν οποιοδήποτε ψυχολόγο και θα σου πει ότι δεν ισχύει.

Αυτό που ισχύει είναι ότι διάγνωση για σύνδρομο Asperger δεν γίνεται σε άτομα με χαμηλό δείχτη νοημοσύνης, με αποτέλεσμα όταν συγκρίνεις το μέσο όρο νοημοσύνης των ατόμων με σύνδρομο Asperger με το μέσο όρο νοημοσύνης του γενικού πληθυσμού, ο μέσος όρος των μεν να βγαίνει υψηλότερος των δε, αλλά αυτό είναι πλασματικό και οφείλεται στο γεγονός ότι ο γενικός πληθυσμός περιλαμβάνει και άτομα με χαμηλή νοημοσύνη.

Δηλαδή να το πω αλλιώς: τα άτομα με σύνδρομο Asperger μπορεί να έχουν φυσιολογική ή υψηλή νοημοσύνη. Ένα άτομο με χαμηλή νοημοσύνη που πάσχει από διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, δεν διαγιγνώσκεται με σύνδρομο Asperger αλλά με αυτισμό. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό και τα άτομα με Asperger είναι ίδιες, αυτό που αλλάζει είναι ο βαθμός. Τα άτομα με αυτισμό μπορεί να έχουν χαμηλή, φυσιολογική ή υψηλή νοημοσύνη.

Αυτή η καραμέλα ότι τα άτομα με Asperger (και τα άτομα με αυτισμό γενικώς) έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης διαιωνίζεται από φιλμ τύπου Rainman και από μύθους του στυλ "ξέρω ένα παιδί με αυτισμό που ήξερε απέξω 145 λέξεις στην ηλικία των 18 μηνών" ενώ στην πραγματικότητα η απομνημόνευση άσχετων λέξεων είναι ένα από τα πρώιμα γνωρίσματα των παιδιών που υπάγονται στο αυτιστικό φάσμα και θα πρέπει όταν συνδέεται με άλλες χαρακτηριστικές συμπεριφορές να χτυπάει καμπανάκι ανησυχίας και όχι να μας οδηγεί στην επανάπαυση νομίζοντας ότι το παιδί έχει υψηλή νοημοσύνη.

Άλλο πράγμα η υψηλή νοημοσύνη, άλλο οι ξεχωριστές και μεμομονωμένες ικανότητες και άλλο να γενικεύουμε με βάση κάτι που συνέβηκε σε ένα γνωστό μας ή είδαμε σε μια ταινία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nina-nana : 08-07-13 στις 12:43.
-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

elepan (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη elepan
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Αναλυτής συστημάτων και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 441 μηνύματα.

O elepan I miss the sun. έγραψε στις 12:45, 08-07-13:

#25
Αρχική Δημοσίευση από Darkness
Παρ'ολα αυτά όμως γιατί σας νοιάζει τόσο για το τι θα πει ο οποιοσδήποτε κάτι για σας και τον ψυχίατρό σας;
Και για να πει κάποιος κάτι σημαίνει πως δεν ξέρει τι πάει να πει ψυχίατρος ή δεν ξέρει κάποιον αξιόλογο.
Και να μην συνδυάζετε τόσο ο ψυχίατρος με το Asperger γιατί συνήθως πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων τρέχουν στον ψυχίατρο παρά ένας με Asperger που και μόνο η διάγνωσή του τον κάνει να νιώθει διαφορετικό με αποτέλεσμα να μην επιζητά και + κάτι ακόμη (όπως ο ψυχίατρος) ώστε να ενισχύουν αυτό το διαφορετικό στα μάτια των άλλων.
Μη κολλλάτε στα μυαλά των άλλων ανθρώπων. Όποιος πηγαίνει στον ψυχίατρο κάνει κάτι καλό για τον εαυτό του. Και μόνο αυτός μπορεί να το κάνει αυτό το καλό γιατί οποιοσδήποτε τρίτος δεν θα νοιαστεί και δεν θα σε βοηθήσει. Οπότε εφόσον δεν σε βοηθά ο τρίτος παύεις να ακούς και οποιαδήποτε κριτική του προς εσένα γιατί όπως συμπαιρένουμε στην ουσία δεν τον έχει ανάγκη. Κανείς μας σε τέτοια θέματα δεν έχει ανάγκη κανέναν ''από έξω'' γιατί μόνος σου ΚΑΙ σε αυτό τραβάς μπροστά.
Και πηγαίνοντας πάλι στο Asperger έτσι είναι. Εφόσον καταφέρει αυτός με Asperger να είναι λειτουργικός και αυτοελεγχόμενος μόνος του τα βγάζει πέρα όπως και στην ουσία ο κάθε άνθρωπος. Δεν τον διαφοροποιεί κάτι και ποια δεν πρέπει να τον διαφοροποιεί γιατί είναι ίσος. Και ο φούρναρης απέναντι μπορεί να είναι οκ από ψυχιατρικής άποψης αλλά μπορεί να είναι αλκοολικός, ή τεμπέλης ... οπότε μόνος του θα το αλλάξει αυτό εάν θελήσει να το αλλάξει ή μόνος του θα πορευτεί με αυτό.

Και ίσως το σύνδρομο Asperger να είναι χάρισμα και όχι διαφορετικότητα. Διαφορετικοί είναι όλοι. Οπότε μια τέτοια κατηγορία είναι εκνευριστικό ίσως κάποιες φορές να αναλύεται τόσο λες και είναι κάποιος που χρήζει ανάγκης ή που επιζητεί μια υποστήριξη και λύπη.
Κοίτα darkness…. δεν το λέει με αύτη την έννοια. Έτσι τουλάχιστον καταλαβαίνω.

Θεωρώ…πως όλοι μας από την γέννησή μας, ψάχνουμε την ΑΠΟΔΟΧΗ. Ξεκινά από την οικογενειά μας και επεκτείνεται. Για να μην σε ενδιαφέρει η αποδοχή, πρέπει να έχεις καταφέρει να ξεπεράσεις πολλά εμπόδια.
Όλοι θέλουν να τους αγαπούν και να τους καταλαβαίνουν. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, κατά τα ανθρώπινα ειωθότα νοιώθουν πως είναι έξω από μια συγκεκριμένη ομάδα και πως δεν είναι το ίδιο αποδεκτοί. Αυτό τους πληγώνει.

Ναι! Ξέρω! Κακώς τους πληγώνει….είναι διαφορετικοί κλπ.

Με τα δυο άτομα στην εργασία μου, έχω μιλήσει πολύ. Και ενώ όλοι πιστεύουν πως καταλαβαίνουν μόνο τα βασικά, έχω να πω, ότι οι άνθρωποι είμαστε γεννημένοι ηλίθιοι!
Γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα. Το πρώτο και βασικό που ξέρουν, είναι πως δεν ευθύνονται τα ίδια τα άτομα για την κατάστασή τους. Αυτό θα πει πρωτίστως συνειδητοποίηση. Αλλά όταν σε ένα άτομο, κολλήσεις δίπλα ένα χαρακτηριστικό…π.χ. ομοφυλόφιλος, κοντός, χαζός, αυτιστικός κλπ. αυτομάτως …τους έχεις εντάξει σε μια ομάδα εντελώς διαφορετική από την κοινώς αποδεκτή!! Ποιοι όμως τους ενέταξαν? Εμείς οι υπόλοιποι! Ενδεχομένως, όχι η darkness και ο elepan, αλλά η πλειοψηφία. Που για να αλλάξει, αν αλλάξει, θέλει δουλειά πολύ!

Οι άνθρωποι είμαστε δημοκράτες όταν ψηφίζουμε δημοκρατικά κόμματα. Όχι, όταν έχουμε την δυνατότητα της επιλογής υπαλλήλου ή γείτονα. Εκεί βγάζουμε κάθε φασισμό. Αν είμαστε δε… και μακρινοί συγγενείς….είμαστε ακόμα χειρότεροι.

Ο αλκοολικός και ο τεμπέλης που αναφέρεις, ευθύνονται για την κατάστασή τους. Είναι μια επιλογή. Τα άτομα που ήρθαν με κάποιες μικρές παρεκκλίσεις στη ζωή αυτή, δεν έχουν μερίδιο ευθύνης. Θέλουν διπλή αναγνώριση και μπράβο.
Τώρα …στον ψυχίατρο πηγαίνει και η ντιβα της γειτονιάς μου γιατί δεν κατάφερε η μοδίστρα να της ράψει καλό φόρεμα. Ίσως πάω και εγώ γιατί με άφησε η Μαριορή! Αλλά σίγουρα ένας επιστήμονας που ασχολείται με το θέμα αυτό (ασπεργκερ), γνωρίζει τις βασικές διαφορές.
Χρειάζεται ανάλυση όμως το συγκεκριμένο θέμα….για αυτούς που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τι πράγμα μιλάμε, μπας και ξυπνήσουν.

Μιλάμε για πολύ ιδιαίτερα και έξυπνα άτομα. Μπαίνω μέσα και με κοιτάζουν στα μάτια και με διαβάζουν με τη μία. Και εγώ πολλές φορές νοιώθω ηλίθιος. Θέλουν αναγνώριση, ακριβώς... επειδή εμείς τους κάναμε να νοιώθουν ξένα σώματα. Μην απορείς λοιπόν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

stefan87

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη stefan87
Ο stefan87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 114 μηνύματα.

O stefan87 έγραψε στις 12:45, 08-07-13:

#26
Αρχική Δημοσίευση από Darkness
Παρ'ολα αυτά όμως γιατί σας νοιάζει τόσο για το τι θα πει ο οποιοσδήποτε κάτι για σας και τον ψυχίατρό σας;
Και για να πει κάποιος κάτι σημαίνει πως δεν ξέρει τι πάει να πει ψυχίατρος ή δεν ξέρει κάποιον αξιόλογο.
Και να μην συνδυάζετε τόσο ο ψυχίατρος με το Asperger γιατί συνήθως πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων τρέχουν στον ψυχίατρο παρά ένας με Asperger που και μόνο η διάγνωσή του τον κάνει να νιώθει διαφορετικό με αποτέλεσμα να μην επιζητά και + κάτι ακόμη (όπως ο ψυχίατρος) ώστε να ενισχύουν αυτό το διαφορετικό στα μάτια των άλλων.
Μη κολλλάτε στα μυαλά των άλλων ανθρώπων. Όποιος πηγαίνει στον ψυχίατρο κάνει κάτι καλό για τον εαυτό του. Και μόνο αυτός μπορεί να το κάνει αυτό το καλό γιατί οποιοσδήποτε τρίτος δεν θα νοιαστεί και δεν θα σε βοηθήσει. Οπότε εφόσον δεν σε βοηθά ο τρίτος παύεις να ακούς και οποιαδήποτε κριτική του προς εσένα γιατί όπως συμπαιρένουμε στην ουσία δεν τον έχει ανάγκη. Κανείς μας σε τέτοια θέματα δεν έχει ανάγκη κανέναν ''από έξω'' γιατί μόνος σου ΚΑΙ σε αυτό τραβάς μπροστά.
Και πηγαίνοντας πάλι στο Asperger έτσι είναι. Εφόσον καταφέρει αυτός με Asperger να είναι λειτουργικός και αυτοελεγχόμενος μόνος του τα βγάζει πέρα όπως και στην ουσία ο κάθε άνθρωπος. Δεν τον διαφοροποιεί κάτι και ποια δεν πρέπει να τον διαφοροποιεί γιατί είναι ίσος. Και ο φούρναρης απέναντι μπορεί να είναι οκ από ψυχιατρικής άποψης αλλά μπορεί να είναι αλκοολικός, ή τεμπέλης ... οπότε μόνος του θα το αλλάξει αυτό εάν θελήσει να το αλλάξει ή μόνος του θα πορευτεί με αυτό.

Και ίσως το σύνδρομο Asperger να είναι χάρισμα και όχι διαφορετικότητα. Διαφορετικοί είναι όλοι. Οπότε μια τέτοια κατηγορία είναι εκνευριστικό ίσως κάποιες φορές να αναλύεται τόσο λες και είναι κάποιος που χρήζει ανάγκης ή που επιζητεί μια υποστήριξη και λύπη.
Και γω απο την εμπειρια μου ,εχω διαπιστωσει οτι καποια γενετικα συνδρομα που οφειλονται σε γονδιακη βαση,ειναι χαρισμα παρα κατι δυσαρεστο.Γιατι ,εχουν καποιες δυνατοτητες που δεν εχει ενας κοινος ανθρωπος,και οσο για τ συνδρομο ασπεργκερ ειναι πολυ κοινο,,το γνωρισαμε δυστυχως πολλοι μεσα απο συχνες αναφορες των δημοσιογραφων των τηλεοπτικων καναλιων για αυτο,οπως με τ περιστατικο στις ΗΠΑ με τ 20χρονο Ανταμ Λανζα,ομως ουτε καν πιστευω οτι γιαυτο εφταιγε καθαυτου το Ασπεργκερ,αλλα το περιβαλλον του....παρουσιαζοντας το συνδρομο αρνητικα στον αμαθη κοσμο,και κατα συνεπεια εντεινοντας τον ρατσισμο,και την περιθωριοποιηση των ατομων αυτων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 13:34, 08-07-13:

#27
Αρχική Δημοσίευση από Nina-nana
Τι να αποδείξω; Ότι τα άτομα με Asperger δεν έχουν υψηλότερη νοημοσύνη από τα "φυσιολογικά" άτομα; Δεν χρειάζεται να σου αποδείξω τίποτα, άνοιξε ένα οποιοδήποτε βιβλίο ψυχολογίας, ρώτα έναν οποιοδήποτε ψυχολόγο και θα σου πει ότι δεν ισχύει.

Αυτό που ισχύει είναι ότι διάγνωση για σύνδρομο Asperger δεν γίνεται σε άτομα με χαμηλό δείχτη νοημοσύνης, με αποτέλεσμα όταν συγκρίνεις το μέσο όρο νοημοσύνης των ατόμων με σύνδρομο Asperger με το μέσο όρο νοημοσύνης του γενικού πληθυσμού, ο μέσος όρος των μεν να βγαίνει υψηλότερος των δε, αλλά αυτό είναι πλασματικό και οφείλεται στο γεγονός ότι ο γενικός πληθυσμός περιλαμβάνει και άτομα με χαμηλή νοημοσύνη.

Δηλαδή να το πω αλλιώς: τα άτομα με σύνδρομο Asperger μπορεί να έχουν φυσιολογική ή υψηλή νοημοσύνη. Ένα άτομο με χαμηλή νοημοσύνη που πάσχει από διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, δεν διαγιγνώσκεται με σύνδρομο Asperger αλλά με αυτισμό. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό και τα άτομα με Asperger είναι ίδιες, αυτό που αλλάζει είναι ο βαθμός. Τα άτομα με αυτισμό μπορεί να έχουν χαμηλή, φυσιολογική ή υψηλή νοημοσύνη.

Αυτή η καραμέλα ότι τα άτομα με Asperger (και τα άτομα με αυτισμό γενικώς) έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης διαιωνίζεται από φιλμ τύπου Rainman και από μύθους του στυλ "ξέρω ένα παιδί με αυτισμό που ήξερε απέξω 145 λέξεις στην ηλικία των 18 μηνών" ενώ στην πραγματικότητα η απομνημόνευση άσχετων λέξεων είναι ένα από τα πρώιμα γνωρίσματα των παιδιών που υπάγονται στο αυτιστικό φάσμα και θα πρέπει όταν συνδέεται με άλλες χαρακτηριστικές συμπεριφορές να χτυπάει καμπανάκι ανησυχίας και όχι να μας οδηγεί στην επανάπαυση νομίζοντας ότι το παιδί έχει υψηλή νοημοσύνη.

Άλλο πράγμα η υψηλή νοημοσύνη, άλλο οι ξεχωριστές και μεμομονωμένες ικανότητες και άλλο να γενικεύουμε με βάση κάτι που συνέβηκε σε ένα γνωστό μας ή είδαμε σε μια ταινία.
Πρώτον δεν εμπιστεύομαι την πλειονότητα των σύγχρονων ψυχολόγων! ( η τουλάχιστον των όχι κλινικών). Και το λέω από προσωπική εμπειρία. Η περισσότεροι δεν έχουν ιδέα για το θέμα. Δεν μπορούν να βγάλουν πολλοί μια σωστή διάγνωση, και σου λένε για ιδιαιτερότητα χαρακτήρα, άγχος , κλπ. Πας σε 5 παιδοψυχιάτρους και αμέσως μόλις τους πεις τα χαρακτηριστικά του παιδιού ξέρουν προς τα που να κατευθυνθούν! Όσο για το αν έχω διαβάσει, είναι το μόνο σίγουρο. Αν δεν ήμουν 100% βέβαιη γι αυτά που έγραφα δεν θα δημιουργούσα το τόπικ με τον κίνδυνο ενδεχόμενης παραπληροφόρησης! Μπορείς να διαβάσεις αν θες αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία του Tony Attwood και θα διαπιστώσεις και μόνη σου την πιστότητα των λόγων μου.
Επίσης το λες και μόνη σου.Είναι δύσκολο να βρεθεί άτομο Asperger με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης καθώς αυτό συνήθως συνεπάγεται απόκλιση του συνδρόμου και υπαγωγή στοκ κλασικό αυτισμό!! Εμείς στο θέμα δε μιλήσαμε για τα άτομα με αυτισμό γενικώς(καθώς σε αυτή την περίπτωση συμφωνώ για το ότι ο δείκτης ευφυίας μπορεί να είναι χαμηλός ,φυσιολογικός, ή υψηλός) αλλά για τα άτομα Asperger που εξορισμού διαθέτουν μέση ή ανώτερη νοημοσύνη. Δεν έκανε κανείς λόγο για την καραμέλα που λες. Άλλωστε δεν ισχύει κιόλας.
Εν κατακλείδι ποτέ δεν έγραψα κάτι επειδή το είδα σε ταινία ή οτιδήποτε άλλο. Όσα γράφω έχουν αποδεδειγμένη ισχύ. Ψάξτο αν θες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Nina-nana

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Nina-nana
H Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια . Έχει γράψει 1,379 μηνύματα.

H Nina-nana έγραψε στις 16:34, 08-07-13:

#28
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
Πρώτον δεν εμπιστεύομαι την πλειονότητα των σύγχρονων ψυχολόγων! ( η τουλάχιστον των όχι κλινικών).
Δικό σου το θέμα ποιους εμπιστεύεσαι και δεν με αφορά. Εγώ έφερα αντίρρηση στη φράση ενός άλλου συμφορουμίτη που είπε ότι το σύνδρομο Asperger "το έχουν άτομα με δείχτη νοημοσύνης πολύ πάνω απ'τον μέσο όρο".

Ε λοιπόν αυτό είναι λάθος και θα στο επιβεβαιώσουν όσοι ψυχολόγοι και ψυχίατροι ρωτήσεις. Το ότι τα άτομα με σύνδρομο Asperger δεν έχουν νοητική υστέρηση δεν τα κάνει άτομα με υψηλό ΙQ (όταν λέμε υψηλό IQ εννοούμε 120+). Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Δεν μπορούμε να λέμε ό,τι αρλούμπα μας κατεβαίνει στο μυαλό και μετά να αντιδρούμε όταν κάποιος μας διορθώνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

stefan87

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη stefan87
Ο stefan87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 114 μηνύματα.

O stefan87 έγραψε στις 17:10, 08-07-13:

#29
Αρχική Δημοσίευση από Nina-nana
Δικό σου το θέμα ποιους εμπιστεύεσαι και δεν με αφορά. Εγώ έφερα αντίρρηση στη φράση ενός άλλου συμφορουμίτη που είπε ότι το σύνδρομο Asperger "το έχουν άτομα με δείχτη νοημοσύνης πολύ πάνω απ'τον μέσο όρο".

Ε λοιπόν αυτό είναι λάθος και θα στο επιβεβαιώσουν όσοι ψυχολόγοι και ψυχίατροι ρωτήσεις. Το ότι τα άτομα με σύνδρομο Asperger δεν έχουν νοητική υστέρηση δεν τα κάνει άτομα με υψηλό ΙQ (όταν λέμε υψηλό IQ εννοούμε 120+). Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Δεν μπορούμε να λέμε ό,τι αρλούμπα μας κατεβαίνει στο μυαλό και μετά να αντιδρούμε όταν κάποιος μας διορθώνει.
Παιζει μεγαλυτερο ρολο η γνωμη των ψυχιατρων εν τελει ,πιο πολυ απο την δικια μας εμπειρια μαυτα τα ατομα που τα ξερουμε τοσα χρονια?Δεν νομιζω,μην εισαι απολυτη.Νοημοσυνη ειναι πολλα πραγματα,πχ στη συναισθηματικη νοημοσυνη το αναφεραμε τοσες φορες ειναι πολυ κατω,αλλα στην ευστροφια,στην μνημη κλπ ειναι προφανες οτι ειναι πολυ ανωτεροι!Και επειδη τα χουμε ζησει οι ιδιοι απο γνωστους μας πολλοι εδω μεσα δεν ειναι κατι αμφισβητησιμο.Οπως ειπες πιο πανω τα ατομα με αυτισμο ποικιλλουν ως προς το επιπεδο της νοημοσυνης,μπορει να εουν χαμηλο,κανονικο ,υψηλο,σαυτο συμφωνω,αλλα αυτο ειναι κατι που ισχυει επιστημονικα για ολους τους ανθρωπους,εξαρταται απο το κοινωνικο και περιβαλλοντικο του περιγυρο,τα ερεθισματα κλπ.Ωστοσο ολα τα ασπεργκερ εχουν μια εφεση στην απομνημονευση τυπων,αριθμων,κλπ.Χιουμορ ας πουμε δεν εχουν πολυ.Τελος.φυσικα και και δεν εχουν νοητικη υστερηση,εχουν τις ιδιες δυνατοτητες με μας!Μην μπαινει ο καθε ασχετος να λεει πραγματα που ειναι αναληθη .Α!μηπως και ο Αινσταιν ειχε νοητικη υστερηση?Αφου επασχε απο το συνδρομο αυτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stefan87 : 08-07-13 στις 17:21.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

spurakos

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη spurakos
Ο spurakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 314 μηνύματα.

O spurakos έγραψε στις 17:34, 08-07-13:

#30
Οι δύο τελευταίες προτάσεις πολύ fail αφού τόνισε η nina-nana ότι τα άτομα με Asperger δεν έχουν νοητική υστέρηση.Btw εσείς που ξέρετε ότι ο Νεύτωνας,ο Αινστάιν κτλ είχαν αυτό το σύνδρομο;Έγινε ποτέ διάγνωση στους ίδιους;Αμφιβάλλω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 17:37, 08-07-13:

#31
Αρχική Δημοσίευση από Nina-nana
Δικό σου το θέμα ποιους εμπιστεύεσαι και δεν με αφορά. Εγώ έφερα αντίρρηση στη φράση ενός άλλου συμφορουμίτη που είπε ότι το σύνδρομο Asperger "το έχουν άτομα με δείχτη νοημοσύνης πολύ πάνω απ'τον μέσο όρο".

Ε λοιπόν αυτό είναι λάθος και θα στο επιβεβαιώσουν όσοι ψυχολόγοι και ψυχίατροι ρωτήσεις. Το ότι τα άτομα με σύνδρομο Asperger δεν έχουν νοητική υστέρηση δεν τα κάνει άτομα με υψηλό ΙQ (όταν λέμε υψηλό IQ εννοούμε 120+). Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Δεν μπορούμε να λέμε ό,τι αρλούμπα μας κατεβαίνει στο μυαλό και μετά να αντιδρούμε όταν κάποιος μας διορθώνει.
Νίνα γιατί είσαι τόσο επιθετική μαζί μας;;; Διαφωνείς ότι οι Asperger έχουν είτε ΜΕΣΗ είτε ΑΝΩΤΕΡΗ νουμοσύνη;; Τι να σου πω, αν επιμένεις τόσο. Εγώ ότι έγραψα είναι σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει από αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία , και σύμφωνα με τα λόγια των 3 παιδοψυχιάτρων που γνωρίζω. Τώρα αν εσύ ξέρεις κάτι παραπάνω(που δεν αμφιβάλλω προς Θεού! ), γιατί δε μας αναφέρεις τις πηγές σου για να μάθουμε και να διορθώσουμε τις γνώσεις μας;;;
Εγώ προσωπικά θα χαρώ να μάθω κάτι που δεν ξέρω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

καποιος_καπου

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη καποιος_καπου
Ο καποιος_καπου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 465 μηνύματα.

O καποιος_καπου έγραψε στις 17:40, 08-07-13:

#32
Αρχική Δημοσίευση από Nina-nana

Δεν μπορούμε να λέμε ό,τι αρλούμπα μας κατεβαίνει στο μυαλό και μετά να αντιδρούμε όταν κάποιος μας διορθώνει.
Ναι νινακι λεω αλρουμπες και με διορθωσες
Οχι οτι οι στατιστικες λενε αλλο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 17:42, 08-07-13:

#33
Αρχική Δημοσίευση από spurakos
Οι δύο τελευταίες προτάσεις πολύ fail αφού τόνισε η nina-nana ότι τα άτομα με Asperger δεν έχουν νοητική υστέρηση.Btw εσείς που ξέρετε ότι ο Νεύτωνας,ο Αινστάιν κτλ είχαν αυτό το σύνδρομο;Έγινε ποτέ διάγνωση στους ίδιους;Αμφιβάλλω
Διάβασε τι λέει το πρώτο post :" ...υποστηρίζεται από τους επιστήμονες πως έπασχαν από αυτό το σύνδρομο." Δεν λέμε πουθενά ότι είναι 100% σίγουρο. Λέμε τι πιστεύουν οι επιστήμονες. Αυτό έλειπε να βγάζαμε και πόρισμα μόνοι μας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

artemaki (Άρτεμις)

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη artemaki
H Άρτεμις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 899 μηνύματα.

H artemaki .- έγραψε στις 17:44, 08-07-13:

#34
Eχω γνωρισει 2 ατομα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 17:47, 08-07-13:

#35
Αρχική Δημοσίευση από artemaki
Eχω γνωρισει 2 ατομα.
Θα ήθελες να μοιραστείς τις απόψεις σου μαζί μας Αρτεμις; Τι πιστεύεις εσύ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

καποιος_καπου

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη καποιος_καπου
Ο καποιος_καπου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 465 μηνύματα.

O καποιος_καπου έγραψε στις 17:52, 08-07-13:

#36
Εν το μεταξυ τωρα που το σκεφτομαι παιζει να εχει ενα παιδι απ'το σχολειο
Δεν ξερω αν ειναι οντως ετσι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

artemaki (Άρτεμις)

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη artemaki
H Άρτεμις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 899 μηνύματα.

H artemaki .- έγραψε στις 17:53, 08-07-13:

#37
Δεν ξερω σε τι θελετε να αναφερθω.

Δεν εχω καταλαβει καν σε τι διαφωνειτε.

Για τα ατομα που γνωριζω :
Οσοι δεν τους γνωριζουν πιστευουν οτι ειναι πανχαζοι.
Παρολ'αυτα, οσοι συνεργαζονται μαζι τους και εχουν συχνη επαφη πιστευουν οτι ειναι πανεξυπνοι.
Απο κοινωνικοτητα σχεδον μηδεν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

spurakos

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη spurakos
Ο spurakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 314 μηνύματα.

O spurakos έγραψε στις 17:54, 08-07-13:

#38
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
Διάβασε τι λέει το πρώτο post :" ...υποστηρίζεται από τους επιστήμονες πως έπασχαν από αυτό το σύνδρομο." Δεν λέμε πουθενά ότι είναι 100% σίγουρο. Λέμε τι πιστεύουν οι επιστήμονες. Αυτό έλειπε να βγάζαμε και πόρισμα μόνοι μας!
Δεν είπα ότι βγάλατε μόνοι σας πόρισμα αλλά αφού δεν είναι σίγουρο και είναι απλά μια υπόθεση δεν είναι ανάγκη να αναφέρεται καν.Επειδή έτυχε να έχουν κάποια πανέξυπνα άτομα αυτό το σύνδρομο δεν συνεπάγεται ότι όποιος πάσχει απ'αυτό είναι και πανέξυπνος αλλά ούτε ότι υστερεί νοητικά από τον "φυσιολογικό" άνθρωπο.Επειδή "βρεθηκε" σχετικά πρόσφατα αυτό το σύνδρομο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και να κατανοήσουμε πλήρως τι συμβαίνει.Όντως οι πάσχοντες έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά δεν μπορούμε να τους θεωρήσουμε (όλους) διάνοιες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 17:59, 08-07-13:

#39
Αρχική Δημοσίευση από artemaki
Δεν ξερω σε τι θελετε να αναφερθω.

Δεν εχω καταλαβει καν σε τι διαφωνειτε.

Για τα ατομα που γνωριζω :
Οσοι δεν τους γνωριζουν πιστευουν οτι ειναι πανχαζοι.
Παρολ'αυτα, οσοι συνεργαζονται μαζι τους και εχουν συχνη επαφη πιστευουν οτι ειναι πανεξυπνοι.
Απο κοινωνικοτητα σχεδον μηδεν.
Ουσιαστικά δε διαφωνούμε πουθενα! Απλά συζητάμε και εκθέτουμε απόψεις, γνώσεις, εμπειρίες κλπ.
Εσένα ας πούμε τι εντύπωση σου έχουν κάνει αυτοί οι συμμαθητές σου; Σας είπαν οι ίδιοι ότι έχουν asperger ή οι καθηγητές κλπ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

artemaki (Άρτεμις)

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη artemaki
H Άρτεμις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 899 μηνύματα.

H artemaki .- έγραψε στις 18:03, 08-07-13:

#40
Δεν ειναι συμμαθητες. Ο ενας ειναι 40+ χρονων και ο αλλος ειναι ο γιος του 7 (; ) χρονων.

Τιποτα. Δεν μου χουν κανει καμια ιδιαιτερη εντυπωση. Aπλα δεν μου ειναι ιδιαιτερα συμπαθεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 18:10, 08-07-13:

#41
Αρχική Δημοσίευση από spurakos
Δεν είπα ότι βγάλατε μόνοι σας πόρισμα αλλά αφού δεν είναι σίγουρο και είναι απλά μια υπόθεση δεν είναι ανάγκη να αναφέρεται καν.Επειδή έτυχε να έχουν κάποια πανέξυπνα άτομα αυτό το σύνδρομο δεν συνεπάγεται ότι όποιος πάσχει απ'αυτό είναι και πανέξυπνος αλλά ούτε ότι υστερεί νοητικά από τον "φυσιολογικό" άνθρωπο.Επειδή "βρεθηκε" σχετικά πρόσφατα αυτό το σύνδρομο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και να κατανοήσουμε πλήρως τι συμβαίνει.Όντως οι πάσχοντες έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά δεν μπορούμε να τους θεωρήσουμε (όλους) διάνοιες.
Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να αναφερθεί πουθενά και ποτέ καμία σχετική υπόθεση (όπως πχ το γενετικό υπόβαθρο που πιστεύουν πως υπάρχει).Αλλά σε όποιο βιβλίο και αν διαβάσεις θα βρεις μέσα κάθε πιθανή ( ισχύουσα ή μη ) πεποίθηση- άποψη των επιστημόνων! Συνεπώς ΠΡΕΠΕΙ να αναφέρουμε οτιδήποτε πιστεύεται από την επιστημονική κοινότητα.
Επίσης δεν είπαμε ότι όλοι είναι πανέξυπνοι, αλλά ότι έχουν ή ΜΕΣΗ ή ανώτερη νοημοσύνη.
Φυσικά όμως όπως λες δεν μπορούμε να κατανοούμε ακριβώς τι συμβαίνει!

Αρχική Δημοσίευση από artemaki
Δεν ειναι συμμαθητες. Ο ενας ειναι 40+ χρονων και ο αλλος ειναι ο γιος του 7 (; ) χρονων.

Τιποτα. Δεν μου χουν κανει καμια ιδιαιτερη εντυπωση. Aπλα δεν μου ειναι ιδιαιτερα συμπαθεις.
Αυτό δυστυχώς είναι το πρόβλημα. Ότι επειδή δεν τα καταφέρνουν στον τομέα της επικοινωνίας ,χωρίς να το θέλουν γίνονται ασυμπαθείς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thomas l. : 09-09-14 στις 10:25. Αιτία: merge posts
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

spitogata (Μαίρη)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη spitogata
H Μαίρη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 128 μηνύματα.

H spitogata meoww έγραψε στις 21:59, 08-07-13:

#42
Επειδή διάβασα πολλέεες απαντήσεις,και δεν ξέρω σε ποιο να κάνω παράθεση,γράφω μια γενική απάντηση(όχι τίποτα άλλο,μην παρεξηγηθούμε κιόλας )
Δεν έχω ασχοληθεί επιστημονικά με το θέμα,οπότε παίρνω σαν κεντρικό άξονα τον ξάδερφό μου,ένα παράδειγμα από την καθημερινότητά μου.
Κάθε άλλο παρά χαζός είναι!(δεν θυμάμαι να το διάβασα εδώ αυτό,απλά είναι η γενικότερη άποψη που επικρατεί).Λύνει προβλήματα στα μαθηματικά,κάνει διαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς με το μυαλό του,που οι ''φυσιολογικοί'' συνομήλικοί του δεν μπορούν..φυσικά πάντα υπό την εποπτεία της μητέρας του.Βέβαια,στα πιο απλά πράγματα μπορεί να κολλήσει,να τον ρωτήσεις ας πούμε:<<πόσο κάνει 2+2;>> και να χρησιμοποιήσει να δάχτυλά του.

Αυτό όσον αφορά τον δείκτη νοημοσύνης που αναφέρθηκε παραπάνω.
Τώρα,όσον αφορά την εκδήλωση των συναισθημάτων του,μπορεί να έρθει να σε αγκαλιάσει,να σε φιλήσει,να σου χαιδέψει το πρόσωπο(αυτό έγινε με την πάροδο των χρόνων)αλλά υπάρχουν και στιγμές που θέλει να κάθεται μόνος του για λίγο(<<θέλω να σκεφτώ>>,λέει).Αν τύχει και με δει ας πούμε στενοχωρημένη ή κουρασμένη θα έρθει και θα μου πει<<τι έχεις Μαίρη;είσαι καλά;σου έκανε κανείς κάτι;>>Σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθετικός ή τελείως ακοινώνητος!

Ξέρει ότι έχει ''κάτι'',αλλά δεν μπορεί να το προσδιορίσει...λέει στην θεία μου:<<μαμά,ξέρω ότι έχω κάτι και δεν είμαι σαν τα άλλα παιδάκια,αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι..>>
:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 22:59, 08-07-13:

#43
Αρχική Δημοσίευση από spitogata
Επειδή διάβασα πολλέεες απαντήσεις,και δεν ξέρω σε ποιο να κάνω παράθεση,γράφω μια γενική απάντηση(όχι τίποτα άλλο,μην παρεξηγηθούμε κιόλας )
Δεν έχω ασχοληθεί επιστημονικά με το θέμα,οπότε παίρνω σαν κεντρικό άξονα τον ξάδερφό μου,ένα παράδειγμα από την καθημερινότητά μου.
Κάθε άλλο παρά χαζός είναι!(δεν θυμάμαι να το διάβασα εδώ αυτό,απλά είναι η γενικότερη άποψη που επικρατεί).Λύνει προβλήματα στα μαθηματικά,κάνει διαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς με το μυαλό του,που οι ''φυσιολογικοί'' συνομήλικοί του δεν μπορούν..φυσικά πάντα υπό την εποπτεία της μητέρας του.Βέβαια,στα πιο απλά πράγματα μπορεί να κολλήσει,να τον ρωτήσεις ας πούμε:<<πόσο κάνει 2+2;>> και να χρησιμοποιήσει να δάχτυλά του.

Αυτό όσον αφορά τον δείκτη νοημοσύνης που αναφέρθηκε παραπάνω.
Τώρα,όσον αφορά την εκδήλωση των συναισθημάτων του,μπορεί να έρθει να σε αγκαλιάσει,να σε φιλήσει,να σου χαιδέψει το πρόσωπο(αυτό έγινε με την πάροδο των χρόνων)αλλά υπάρχουν και στιγμές που θέλει να κάθεται μόνος του για λίγο(<<θέλω να σκεφτώ>>,λέει).Αν τύχει και με δει ας πούμε στενοχωρημένη ή κουρασμένη θα έρθει και θα μου πει<<τι έχεις Μαίρη;είσαι καλά;σου έκανε κανείς κάτι;>>Σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθετικός ή τελείως ακοινώνητος!

Ξέρει ότι έχει ''κάτι'',αλλά δεν μπορεί να το προσδιορίσει...λέει στην θεία μου:<<μαμά,ξέρω ότι έχω κάτι και δεν είμαι σαν τα άλλα παιδάκια,αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι..>>
:
Τα λες πολύ σωστά spitogata! Ευχαριστώ επίσης που ασχολήθηκες με το topic! Είμαι σίγουρη πως ο ξάδερφος σου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

spitogata (Μαίρη)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη spitogata
H Μαίρη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 128 μηνύματα.

H spitogata meoww έγραψε στις 23:13, 08-07-13:

#44
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
Τα λες πολύ σωστά spitogata! Ευχαριστώ επίσης που ασχολήθηκες με το topic! Είμαι σίγουρη πως ο ξάδερφος σου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος.
Έκανες πολύ καλά που άνοιξες αυτό το θέμα!ΜΗΠΩΣ και ενημερωθούν μερικοί αυστραλοπίθηκοι,αλλά από ότι βλέπω και από εδώ,πάντα και παντού υπάρχουν τέτοιοι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Nina-nana

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Nina-nana
H Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια . Έχει γράψει 1,379 μηνύματα.

H Nina-nana έγραψε στις 23:24, 08-07-13:

#45
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
Νίνα γιατί είσαι τόσο επιθετική μαζί μας;;; Διαφωνείς ότι οι Asperger έχουν είτε ΜΕΣΗ είτε ΑΝΩΤΕΡΗ νουμοσύνη;; Τι να σου πω, αν επιμένεις τόσο.
Δεν είμαι καθόλου επιθετική μαζί σου. Απλά αναρωτιέμαι ΕΣΥ πόσα καταλαβαίνεις από αυτά που γράφω. Έχω ήδη πει 2 φορές ότι τα άτομα με Asperger έχουν είτε φυσιολογική είτε υψηλή νοημοσύνη κι εσύ πάλι με ρωτάς αν διαφωνώ. Η απάντηση είναι όχι, δεν διαφωνώ με αυτά που λέω. Τα λέω και τα εννοώ.

Αυτό με το οποίο διαφωνώ (και μαζί όλοι οι ειδικοί) είναι ότι τα άτομα με Asperger είναι αποκλειστικά άτομα με υψηλή νοημοσύνη, όπως είπε κάποιος άλλος σε προηγούμενο ποστ.

Καλά κάνετε να θέλετε να ενημερώσετε, αλλά η αρλουμπολογία δεν είναι ενημέρωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 23:45, 08-07-13:

#46
Αρχική Δημοσίευση από Nina-nana
Δεν είμαι καθόλου επιθετική μαζί σου. Απλά αναρωτιέμαι ΕΣΥ πόσα καταλαβαίνεις από αυτά που γράφω. Έχω ήδη πει 2 φορές ότι τα άτομα με Asperger έχουν είτε φυσιολογική είτε υψηλή νοημοσύνη κι εσύ πάλι με ρωτάς αν διαφωνώ. Η απάντηση είναι όχι, δεν διαφωνώ με αυτά που λέω. Τα λέω και τα εννοώ.

Αυτό με το οποίο διαφωνώ (και μαζί όλοι οι ειδικοί) είναι ότι τα άτομα με Asperger είναι αποκλειστικά άτομα με υψηλή νοημοσύνη, όπως είπε κάποιος άλλος σε προηγούμενο ποστ.

Καλά κάνετε να θέλετε να ενημερώσετε, αλλά η αρλουμπολογία δεν είναι ενημέρωση.
Ίσως να μην κατανοώ όσα διαβάζω γιατί με δυσκολεύει λίγο η επικοινωνία... Κάθε μορφής
αλλά εφόσον ξέρεις πράγματα, ή και έχεις εμπειρία πάνω στο θέμα θα ήθελες να μας πληροφορήσεις για να μάθουμε περισσότερα;; Μπορεί να μην γνωρίζω κάτι που εσύ ξέρεις και να με βοηθήσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

καποιος_καπου

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη καποιος_καπου
Ο καποιος_καπου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 465 μηνύματα.

O καποιος_καπου έγραψε στις 23:59, 08-07-13:

#47
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
Ναι... Έχω υπερένταση! Σκέφτομαι τόσα πολλά πράγματα, που θα σκάσει το κεφάλι μου


Και μια που σε πετυχα
Τα παιδια με το εν λογω συνδρομο ειναι υπερκινητικα ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γίδι : 09-07-13 στις 16:28. Αιτία: split
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 00:18, 09-07-13:

#48
Αρχική Δημοσίευση από καποιος_καπου
Και μια που σε πετυχα
Τα παιδια με το εν λογω συνδρομο ειναι υπερκινητικα ?

Υπάρχουν αναπτυξιακές διαταραχές που μπορεί να έχουν σχέση με το σύνδρομο Asperger. Σύμφωνα με τον Attwood : "Η Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα ,ή η Διαταραχή Λόγου, ή Διαταραχή Κινητικότητας , ή η Διαταραχή της Διάθεσης, ή η Διαταραχή Διατροφής ή και μαθησιακών δεξιοτήτων μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία της επίσημης διαδικασίας αξιολόγησης που οδηγεί , τελικά, στη διάγνωση Asperger. " Σελ 35-39 του βιβλίου του Σύνδρομο Asperger: ένας πλήρης Οδηγός

Χαίρομαι που ασχολείσαι τόσο πολύ "Κάποιε φίλε μου"! Χαίρομαι πραγματικά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γίδι : 09-07-13 στις 16:29. Αιτία: merge
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

καποιος_καπου

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη καποιος_καπου
Ο καποιος_καπου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 465 μηνύματα.

O καποιος_καπου έγραψε στις 00:21, 09-07-13:

#49
Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
Υπάρχουν αναπτυξιακές διαταραχές που μπορεί να έχουν σχέση με το σύνδρομο Asperger. Σύμφωνα με τον Attwood : "Η Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα ,ή η Διαταραχή Λόγου, ή Διαταραχή Κινητικότητας , ή η Διαταραχή της Διάθεσης, ή η Διαταραχή Διατροφής ή και μαθησιακών δεξιοτήτων μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία της επίσημης διαδικασίας αξιολόγησης που οδηγεί , τελικά, στη διάγνωση Asperger. " Σελ 35-39 του βιβλίου του Σύνδρομο Asperger: ένας πλήρης Οδηγός
Εσυ ξες πραγματικα παρα πολλα πραματα


Τελικα μπορει να ξερω ενα παιδι που εχει το συνδρομο.
Ειναι υπερκινητικο και εχει καποια συμπτωματα που ποσταρες αρχικα.
Υπαρχουν βαθμιδες ?
Δηλαδη καποιος ειναι περισσοτερο και ο αλλος λιγοτερο ?


Αρχική Δημοσίευση από Stavri_
Χαίρομαι που ασχολείσαι τόσο πολύ "Κάποιε φίλε μου"! Χαίρομαι πραγματικά!
Ειναι ωραιο να ασχολεισαι...και θα ελεγα ειναι και χρεος μας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γίδι : 09-07-13 στις 16:31. Αιτία: merge
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 00:38, 09-07-13:

#50
Αρχική Δημοσίευση από καποιος_καπου
Εσυ ξες πραγματικα παρα πολλα πραματα


Τελικα μπορει να ξερω ενα παιδι που εχει το συνδρομο.
Ειναι υπερκινητικο και εχει καποια συμπτωματα που ποσταρες αρχικα.
Υπαρχουν βαθμιδες ?
Δηλαδη καποιος ειναι περισσοτερο και ο αλλος λιγοτερο ?
Όσο ζεις μαθαίνεις...
Περισσότερο Asperger ή λιγότερο δεν γίνεται. Απλά το κάθε παιδί - και αργότερα ενήλικας- είναι διαφορετικό. Δεν είναι ανάγκη να εμφανίζει όλα τα συμπτώματα για να διαγνωσθεί ως Asperger. Άλλοι εμφανίζουν λιγότερα και άλλοι περισσότερα καλύπτοντας έτσι ποιο 'μεγάλη επιφάνεια ας το πω' των συμπτωμάτων. Και φυσικά αυτά δεν είναι μόνο όσα ανέφερα στο πρώτο post. Είναι όμως τα κυριότερα. Σαν περίληψη ας πούμε! Τώρα κάποιος μπορεί να έχει 2-3 αλλά να είναι σημαντικά και δυσλειτουργικά για τη ζωή του!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους