×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,050 μέλη και 2,411,923 μηνύματα σε 75,406 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 193 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τελετές ενηλικίωσης...παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Πουπουλίνα

Τιμώμενο Μέλος

H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος . Έχει γράψει 17,234 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε: στις 21:03, 14-04-15:

#1
Αλήθεια,πόσο βάρβαρα μπορεί να είναι κάποια έθιμα κάποιες παραδόσεις,κάποιες τελετές που είθισται να συντελούνται ανα τον κόσμο;
Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλα.Και σε πάρα πολλά σημεία του κόσμου.
Από έθιμα που είναι τραγικά βάρβαρα εις βάρος των ζώων,αλλα δεν θα ασχοληθούμε με αυτά σε αυτό το νήμα,μέχρι έθιμα και τελετές ενηλικίωσης ανά τον κόσμο,που αποτελούν κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δείτε κάποια παραδείγματα.
Η ενηλικίωση ή η επίτευξη της εφηβείας γιορτάζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους σε όλο τον κόσμο. Σε μερικούς πολιτισμούς είναι ένα πολύ σημαντικό τελετουργικό που χαρακτηρίζεται από τελετές ενώ σε άλλες χώρες είναι απλά γενέθλια και η νομική ηλικία για ορισμένες δραστηριότητες. Μερικές από τις χώρες έχουν πολύ ασυνήθιστα τελετουργικά που θεωρούνται απάνθρωπα από μερικούς ανθρώπους και απλά ένα μέρος της ζωής για άλλους ανθρώπους. Δείτε τα οχτώ πιό περίεργα τελετουργικά .8. Τατουάζ Γυναικών
Στην Παραγουάη και τη Βραζιλία είναι κοινό για τα νέα κορίτσια που φθάνουν στην ηλικία της εφηβείας και έχουν τον πρώτο εμμηνορροϊκό κύκλο τους για να κάνουν τατουάζ. Αυτό θεωρείται σεξουαλικά ελκυστικό και όχι μια μορφή πόνου. Το κορίτσι σκάβεται με κόκκαλο ψαριών στην πλάτη, το στήθος και το στομάχι και έπειτα οι τέφρες τρίβονται στις πληγές για να δημιουργήσουν ένα μόνιμο τατουάζ. Αν και κάπως περίεργο, αυτό είναι το λιγότερο επίπονο και ασυνήθιστο των ιεροτελεστιών που θα δούμε.
7. Αφαίρεση Κυνόδοντα


Οι άνθρωποι του Μπαλί θεωρούν ότι αυτο το τελετουργικό βοηθά να αφαιρέσει οποιεσδήποτε δυνάμεις του κακού γύρω απο το πρόσωπο,δεδομένου ότι θεωρούν τα δόντια σύμβολα ζηλίας, λαγνείας, απληστείας, θυμού, σύφχησης και μέθης. Θεωρούν 'οτι η αφαίρεση των δοντιών παίρνει τα κακά γνωρίσματα μακριά και καθιστά το πρόσωπο ομορφότερο συγχρόνως αναγγέλοντας την ενηλικίωσή τους. Η τελετή αφαίρεσης δοντιών διευθύνεται από το Brahmin ή τον ιερέα και γίνεται κάτω απο πολύ αυστηρούς όρους, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου της τελετής, τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν, ακόμη και το πρόσωπο που υποβάλλεται στο τελετουργικό κρατιέται απομονωμένο μια ημέρα πρίν απο τη τελετή. Οι έφηβοι που αφαιρούν τα δόντια τους γνωρίζουν καλά τη σημασία της τελετής και αρνούνται να φωνάξουν.

6. Τα Αγόρια Πίνουν Σπέρμα για να Γίνουν Άντρες
Εν αγνοία πολλών ανθρώπων υπάρχουν πολλές φυλές και πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο που εξασκούν την ομοφυλοφιλία σαν τελετουργιά. Αυτή είναι η περίπτωση της φυλής Etoro της Παπούα Νέα Γουινέας. Αυτός ο λαός πιστεύει ότι η ζωτική δύναμη του ανθρώπου, βρίσκεται στο σπέρμα του. Αυτή η φυλή διδάσκει και πιστεύει ότι τα μικρά αγόρια πρέπει να καταναλώσουν το σπέρμα των ηλικιωμένων μελών της φυλής, ώστε να γίνουν ενήλικες. Αυτό κυριολεκτικά μεταφράζεται σε ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ του αγοριού και του συμβούλου του για αρκετά χρόνια μέχρι στο σημείο που το αγόρι γίνεται άντρας, γίνεται σύμβουλος σε ένα νεώτερο αγόρι,περνώντας στη δύναμη της ζωής. Η φυλή eToro πιστεύει επίσης ότι αν μια γυναίκα δεν μείνει έγκυος έχει χαθεί η δύναμη της ζωής και θεωρείται ότι είναι χαμηλότερης κάστας.
5. Περιτομές
Η περιτομή σε πολλές χώρες γίνεται αμέσως μετά από τη γέννηση εντούτοις, σε μερικές χώρες θεωρείται το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Η τελετή διοργανώνεται και για τα νέα αγόρια και για τα κορίτσια που θεωρούνται έτοιμα για την ιεροτελεστία. Αν και η αρσενική περιτομή θεωρείται κάτι φυσιολογικό σε όλο τον κόσμο, η γυναικεία περιτομή ή κλειτοριδεκτομή δεν είναι κάτι φυσιολογικό και θεωρείται απο πολλους ως απάνθρωπο και τερατώδες . Παρά τη διαμάχη η περιτομή και των αγοριών και των κοριτσιών συνεχίζεται σε πολλές φυλές σε όλο τον κόσμο.Παρ'όλα αυτά κλειτοριδεκτομή κυριαρχεί σαν επιλογή ενώ δεν είναι κάτι προσδοκούμενο,και ενώ υπάρχει σαν επιλογή πολλά κορίτσια επιλέγουν να προχωρήσουν σε αυτήν απλά και μόνο για να ακολουθήσουν τον δρόμο των προγόνων τους.
4. Χτυπήματα κατα την Περίοδο
Όταν ένα κορίτσι μπει στην εφηβεία και ξεκινήσει η έμμηνος ρύση της,είναι ένα βήμα προς την ενηλικίωση.Σε πολλές χώρες γιορτάζεται για κάποιες μέρες που συχνά περιλαμβάνουν και χτυπήματα.Στην φυλή Uaupes στην Βραζιλία η τελετή περιλαμβάνει εγκλεισμό στο σπίτι του κοριτσιού για ένα μήνα μόνο με ψωμί και νερό.Όταν ο εγκλεισμός ολοκληρωθεί,το κορίτσι βγαίνει έξω γυμνό και το χτυπάνε με ράβδους η οικογένειά της και οι φίλοι της μέχρι να πεθάνει ή να λιποθυμήσει.Όταν το κορίτσι συνέλθει,αν συνέλθει,τα χτυπήματα επαναλαμβάνονται 4 φορές.Μετά την τέταρτη φορά τα ξύλα που χρησιμοποιήθηκαν για να την χτυπάνε,βυθίζονται σε βαρέλια με λίπος και δίνονται στο κορίτσι να τα γλύψει για νουθεσία.Τώρα θεωρείται γυναίκα άξια γάμου.
3. Ξυρίζοντας και Χαράζοντας τα Κεφάλια ΑγοριώνΑνάμεσα στις πολλές και διαφορετικές κουλτούρες του κόσμου,που τηρούνε τα "περάσματα"για τα αγόρια απο την εφηβεία στην ενηλικίωση ειναι η φυλή Barabaig τις Ανατολικής Αφρικής.Σ'αυτήν την φυλή πιστεύουνε ότι ξυρίζοντας τα κεφάλια των αγοριών και κόβοντάς τους,ως το κόκκαλο από το ένα αυτί μέχρι το άλλο σε 3 βαθιές οριζόντιες τομές θα τους κάνει άντρες.Η ουλή που δημιουργείται ονομάζεται "γκάρ",είναι σύμβολο ανδρισμού και τα αγόρια που την έχουν είναι πολύ περήφανα γι'αυτήν.
2. Ξαπλώνοντας Πάνω σε Μυρμήγκια
Στην Ινδιάνικη φυλή Luiseno τα νεαρά αγόρια υποβάλλονται σε μία επίπονη τελετή αλλά απαγορεύονται να δείξουν τον πόνο τους.Αρκετές επίπονες πράξεις απαιτούνται προτού το αγόρι αναγνωριστεί ως άντρας απο την φυλή του.Η πρώτη από αυτές είναι το να ξαπλώσει σε ένα λόφο μυρμηγκιών για ένα συγκεκριμένο διάστημα.Το αγόρι απαγορεύεται να κλάψει η να κάνει γκριμάτσα πόνου,καθώς το σώμα του δέχεται χιλιάδες δαγκώματα από τα μυρμήγκια.Σε ένα άλλο κομμάτι της τελετής στα αγόρια δίνεται ένα ναρκωτικό που υποτίθεται τα βοηθάει να βλέπουν οράματα,και έτσι γίνονται άντρες,αν δεν πεθάνουν πρώτα.
1. Ραφή Αιδοίου

Θεωρείται μία από τις πιο επίπονες τελετές ανά τον κόσμο.Η ραφή αιδοίου,είναι η χειρουργική ραφή των "χειλιών",κατά κύριο λόγο,για σφράγισμα του κόλπου και εξασκείται ακόμα σε πολλές φυλές σε όλο τον κόσμο.Αυτό το κάνουνε είτε για να καταστήσουν την γυναίκα ανίκανη για σεξουαλική επαφή,για πάντα,ή για να εξασφαλίσουν το γεγονός ότι ο μέλλον σύζυγος θα παντρευτεί παρθένα.Ανεξάρτητα για τον λόγο που γίνεται,είναι μία επίπονη διαδικασία και αφήνουν ανοιχτή μία πολύ μικρή τρύπα μόνο για την έμμηνο ρύση.Οι γιατροί σήμερα αγωνίζονται ενάντια σε αυτό λόγο της καταστροφής που μπορεί να επιφέρει στα γυναικεία όργανα,και το γεγονός ότι μπορεί να προκαλέσει ακράτεια ούρων.
Πηγή: http://strange-omniverse.blogspot.co...#ixzz3XJEsb5fj
Κάποια απο αυτά τα έθιμα είναι υποχρεωτικά,κάποια υποτιθεται ότι δεν είναι.
Η αλήθεια ομως είναι οτι σχεδόν όλα είναι υποχρεωτικα.
'Εχω δει πολλά ντοκιμαντέρ με τελετουργίες και έθιμα ενηλικίωσης.Αυτά που έβαλα είναι απλά ενα πολύ μικρό δείγμα απο αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα.
Στην συντριπτική πλειοψηφία,οι γονείς επιλέγουν να το κάνουν,τα παιδιά δεν έχουν κανενα λόγο σε αυτό.
Καλά..δεν μιλάμε για τα κορίτσια βέβαια.
Για παράδειγμα σε μια φυλή της Αφρικής(συγχωρέστε με..δεν θυμάμαι σε ποια) για να ενηλικιωθει ένας έφηβος πάει στο πιο ψηλό δέντρο,πέφτει απο εκεί και άν επιβιώσει,έχει περάσει με επιτυχία το τεστ,είναι άξιος πλεον ενήλικας.Το ιδιο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές με απίστευτα βασανιστήρια,μαστιγώσεις μέχρι θανάτου κλπ.
Όταν ο νέος δεν αντέξει,2 πράγματα θα συμβούν.Είτε θα πεθάνει,είτε θα τα παρατήσει.
Και τότε απλά αποβάλλεται απο την κοινωνία.
Είναι ανάξιος.

Και βέβαια φεύγει απο εκει.
Οπότε όπως καταλαβαίνεται αυτές οι τελετές ειναι υποχρεωτικές για να είσαι αποδεκτός απο την κοινωνία σου και ν έχεις μια θεση σε αυτήν.
Και αναρωτιέμαι.Τι γίνεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα;Ως πότε θα εξακολουθούμε να κάνουμε σαν να μην υπάρχουν αυτά;
Πως γίνεται να βασανίζονται συνάνθρωποι μας,απλά απο έθιμα...και να μην επεμβαίνει κανένας;
Συμφωνα με την οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Universal Declaration of Human Rights


PDF Version

Ellinika' (Greek)
Source: United Nations Information Centre, Greece
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1948
ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Επειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο.
Επειδή η παραγνώριση και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου οδήγησαν σε πράξεις βαρβαρότητας, που εξεγείρουν την ανθρώπινη συνείδηση, και η προοπτική ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να μιλούν και να πιστεύουν, λυτρωμένοι από τον τρόμο και την αθλιότητα, έχει διακηρυχθεί ως η πιο υψηλή επιδίωξη του ανθρώπου.
Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από ένα καθεστώς δικαίου, ώστε ο άνθρωπος να μην αναγκάζεται να προσφεύγει, ως έσχατο καταφύγιο, στην εξέγερση κατά της τυραννίας και της καταπίεσης.[...]
[...]Επειδή τα κράτη μέλη ανέλαβαν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν, σε συνεργασία με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, τον αποτελεσματικό σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιακών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο.[...]
[...]
ΑΡΘΡΟ 5
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβάλλεται σε βασανιστήρια ούτε σε ποινή ή μεταχείριση σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική.[..]
http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/L...spx?LangID=grk
Τελικά ο άνθρωπος έχει εξελιχτεί συγκλονιστικά,αλλά μόνο σε τεχνολογικό επίπεδο.
Δεν πρέπει κάποια στιγμή να βγούμε απο τις σπηλιές,να καταγγείλουμε και να καταργήσουμε έθιμα που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων,να βγούμε απο τον μεσαίωνα και να γίνουμε Ανθρωποι πραγματικά;Υποτίθεται το πιο εξελιγμένο είδος,μόνο που αυτό το είδος δεν σέβεται απολύτως τιποτα;
Ναι..κανείς δεν πρέπει να υποβάλλει σε βασανιστήρια άλλους ανθρώπους...το έχει ψηφίσει η διεθνής κοινότητα αυτό,αλλά κανείς δεν επεμβαινει.Πράξη δηλαδή δεν γίνονται.Αντίθετα,βλέπουμε να επεμβαίνουν και καλά για ανθρώπινα δικαιώματα μόνο εκεί που υπαρχει οικονομικό συμφέρον απο υπερδυναμεις.
Δυστυχώς ακόμα είμαστε με την μπανάνα στο στόμα,στην σπηλιά μας.
Πιστεύετε ότι η διεθνης κοινότητα πρέπει ή δεν πρέπει να επέμβει σε όλα αυτά;
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dias

Επιφανές Μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φυσικός . Έχει γράψει 7,410 μηνύματα.

O Dias έγραψε: στις 11:33, 15-04-15:

#2
Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Πιστεύετε ότι η διεθνης κοινότητα πρέπει ή δεν πρέπει να επέμβει σε όλα αυτά;
Προφανώς και η ερώτησή σου είναι ρητορική. Η διεθνής κοινότητα, αν ήθελε, θα μπορούσε να ασκήσει ισχυρές πιέσεις μέσω κυρώσεων, στα κράτη τα οποία παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως, δεν νοιάζονται για τέτοιες "λεπτομέρειες", καθώς δεν θα υπάρξει κέρδος για τους ισχυρούς.
Όταν ένα κορίτσι μπει στην εφηβεία και ξεκινήσει η έμμηνος ρύση της,είναι ένα βήμα προς την ενηλικίωση.Σε πολλές χώρες γιορτάζεται για κάποιες μέρες που συχνά περιλαμβάνουν και χτυπήματα.Στην φυλή Uaupes στην Βραζιλία η τελετή περιλαμβάνει εγκλεισμό στο σπίτι του κοριτσιού για ένα μήνα μόνο με ψωμί και νερό.Όταν ο εγκλεισμός ολοκληρωθεί,το κορίτσι βγαίνει έξω γυμνό και το χτυπάνε με ράβδους η οικογένειά της και οι φίλοι της μέχρι να πεθάνει ή να λιποθυμήσει.Όταν το κορίτσι συνέλθει,αν συνέλθει,τα χτυπήματα επαναλαμβάνονται 4 φορές.Μετά την τέταρτη φορά τα ξύλα που χρησιμοποιήθηκαν για να την χτυπάνε,βυθίζονται σε βαρέλια με λίπος και δίνονται στο κορίτσι να τα γλύψει για νουθεσία.Τώρα θεωρείται γυναίκα άξια γάμου.
Εδώ η σκέψη μου οδηγείται στην αντίθεση. Όταν η παιδική μου φίλη είχε για πρώτη φορά περίοδο, οι γονείς της την αγκάλιασαν, τη φίλησαν και της έκαναν μια μικρή "τελετή", στην οποία της προσέφεραν κόκκινα τριαντάφυλλα, ένα κόσμημα για το λαιμό και το αγαπημένο της παγωτό.
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Τιμώμενο Μέλος

H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος . Έχει γράψει 17,234 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε: στις 12:51, 15-04-15:

#3
Προφανώς και η ερώτησή σου είναι ρητορική. Η διεθνής κοινότητα, αν ήθελε, θα μπορούσε να ασκήσει ισχυρές πιέσεις μέσω κυρώσεων, στα κράτη τα οποία παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως, δεν νοιάζονται για τέτοιες "λεπτομέρειες", καθώς δεν θα υπάρξει κέρδος για τους ισχυρούς.
Μην εισαι σιγουρος οτι η ερωτηση μου ειναι για ΟΛΟΥΣ ρητορικη.Εχω ακουσει διαφορα κουφα,οτι ο καθε λαος εχει δικαιωμα να κανει οτι θελει και κατι τετοια.
Σαφως και δεν νοιαζονται για αυτα,οπως το λες ειναι.Αλλα δεν μπορω να μην εξοργιζομαι οταν βλεπω να επεμβαινουν και να κανουν κυρωσεις,πχ στην ρωσια(παραδειγμα φερνω επειδη ειναι προσφατο) για τα δικαιωματα στην ουκρανια,ενω σε τοσες πολλες χωρες συμβαινουν απειρως πιο σοβαρες και βαρβαρες παραβιασεις ανθρωπινων δικαιωματων και δεν κουνιεται κουνουπι.
Για δες και εδω.Εχει αναφερθει παραπανω,αλλα εδω θα δεις ανατριχιαστικες λεπτομερειες για ολη τη διαδικασια
Στη φυλή των Sambia στην Παπούα Νέα Γουινέα η διαδικασία της ενηλικίωσης ξεκινάει από την τρυφερή ηλικία των 7 ετών, με την απομάκρυνση του παιδιού από τη μητέρα. Το αγόρι θα περάσει το υπόλοιπο της παιδικής του ηλικίας με μοναδικό πρότυπο και οδηγό τους άλλους ενήλικες άντρες της φυλής. Και κάπως έτσι, μακριά από την τρυφερότητα και την αγάπη της μάνας, το αγόρι υπόκειται σε σκληρά τελετουργικά με στόχο την ωρίμανσή του.

Και το μαρτύριο ξεκινά με την τελετουργική αιματοχυσία από τη μύτη, μια διαδικασία που μπορεί να φαίνεται βάρβαρη, αλλά οι Sambia τη θεωρούν αποτελεσματική στη διαδικασία της ωρίμανσης. Στη μύτη του παιδιού εισχωρούν σκληρά κομμάτια ξύλου με στόχο να προκληθεί αιμορραγία, ενώ στη θέα του πρώτου αίματος η φυλή ξεσπά σε πολεμικές ιαχές. Ακολουθούν ο ξυλοδαρμός και το μαστίγωμα, με στόχο να γίνει το αγόρι ανθεκτικό στον πόνο και να έχει έτσι προετοιμαστεί κατάλληλα για έναν σωστό μαχητή.

Η διαδικασία ενηλικίωσης όμως δεν τελειώνει εδώ. Το τελετουργικό που ακολουθεί κάνει το μυαλό των Δυτικών να σαστίζει. Για τους Sambia, το αγόρι γεννιέται με ένα ζαρωμένο γεννητικό όργανο, γι’ αυτό και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μεταμορφωθεί σε μέλος ισχυρό, αντάξιο της αντρικής του φύσης. Και ο μόνος τρόπος να συμβεί αυτό είναι να καταπιεί το αγόρι το σπέρμα ενός ώριμου σεξουαλικά άντρα της φυλής, ώστε να γίνει καρπερός. Μέσα στην ιδιωτικότητα του δάσους, το αγόρι αναγκάζεται να προβεί σε πεολειχία ενός νεαρού και ανύπαντρου άντρα 13-21 ετών και ενθαρρύνεται μάλιστα να καταπιεί όση περισσότερη από την αντρική ουσία μπορεί ώστε να συγκεντρώσει ικανοποιητικές ποσότητες δύναμης.
Στην εφηβική ηλικία των 13 ετών ξεκινάει ένα ακόμα στάδιο της ενηλικίωσης, που περιλαμβάνει ξανά αιμορραγία της μύτης και ξυλοδαρμό, τον οποίο θεωρούν οι Sambia ως ένα είδος κάθαρσης. Τώρα πια το ίδιο το παιδί είναι έτοιμο να γίνει αυτός «προμηθευτής» σπέρματος σε ένα νεότερο αγόρι που μπαίνει στο μονοπάτι της ενηλικίωσης.

Στα 20 του ο άντρας της φυλής των Sambia είναι πλέον έτοιμος για γάμο. Πριν από την τελετή όμως, οι σοφοί της φυλής πρέπει να τον καθοδηγήσουν ώστε να προστατευτεί από τις ακαθαρσίες της γυναίκας. Για παράδειγμα, την ώρα του σεξ δεν πρέπει να διεισδύει βαθιά γιατί αυξάνει τις πιθανότητες να μολυνθεί, πρέπει να κλείνει τα ρουθούνια του με φύλλα μέντας ώστε να μην μυρίζει τα ακάθαρτα γυναικεία γεννητικά όργανα και μετά την ολοκλήρωση της πράξης οφείλει να κάνει μπάνιο με λάσπη για να ξεπλυθεί από τις γυναικείες ακαθαρσίες. Η ολοκλήρωση της αντρικής ωρίμανσης επιτυγχάνεται με την πατρότητα.
Πηγή
και αλλα...
Η περιτομή και η υποτομή της φυλής των Mardudjara στην Αυστραλία
Το μονοπάτι της ενηλικίωσης για τα αγόρια της φυλής των Αβορίγινων, Mardudjara, είναι γεμάτο πόνο, αφού αναγκάζονται να συμμετέχουν σε μια ιεροτελεστία που έχει να κάνει με την περιτομή και τη διαδικασία της υποτομής, κάτι ανάλογο με την κλειτοριδεκτομή.

Μεταξύ των 15-16 ετών, το αγόρι οδηγείται από τους μεγαλύτερους της φυλής κοντά στη φωτιά, όπου το αναγκάζουν να ξαπλώσει. Στην πρώτη φάση υπόκειται σε περιτομή, στην αποκοπή δηλαδή της πόσθης (της πτύχωσης του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο, το εξωτερικό ανδρικό γεννητικό όργανο). Το κομμάτι που αποκόπτεται είναι αναγκασμένοι να το καταπιούν ως «καλό κρέας» που θα τους κάνει πιο δυνατούς.

Λίγους μήνες μετά την περιτομή και αφού αναρρώσουν, ακολουθεί το δεύτερο μέρος της ιεροτελεστίας. Μια ξύλινη ράβδος τοποθετείται στην ουρήθρα, που θα χρησιμεύσει σαν υποστήριγμα του μαχαιριού. Στη συνέχεια ένας από τους άντρες της φυλής χαράσσει με το μαχαίρι κατά μήκος την κάτω πλευρά του πέους, με την τομή να φτάνει πολλές φορές μέχρι το όσχεο, ενώ το αίμα που ρέει καίγεται στη φωτιά για εξαγνισμό. Από εδώ και στο εξής το αγόρι θα αναγκάζεται να ουρεί καθιστό. Μερίδα ανθρωπολόγων υποστηρίζει ότι με αυτή τη διαδικασία οι άνδρες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία της έμμηνου ρήσης που περνάνε οι γυναίκες της φυλής.
Το μαστίγωμα των Fulani
Τα αγόρια στην αφρικανική φυλή των Fulani γίνονται άντρες μέσω μιας επικής μάχης μαστιγώματος με μέλη της αντίπαλης φυλής, που δοκιμάζει τη δύναμη, το θάρρος και τον αυτοέλεγχό τους. Στο τελετουργικό, που ονομάζεται sharo, δύο νεαρά αγόρια μπαίνουν σε ένα ρινγκ, γυμνά από τη μέση και πάνω, κρατώντας ένα μαστίγιο. Καθένα πρέπει να χτυπήσει τρεις φορές τον αντίπαλο στα πλευρά και την πλάτη όσο πιο δυνατά μπορεί. Νικητής αναδεικνύεται από το πλήθος το παιδί που έχει επιφέρει στον αντίπαλο τις πιο βαθιές και ματωμένες πληγές και έχει οπισθοχωρήσει λιγότερο κάθε φορά που δέχεται τα χτυπήματα. Η δύναμη και η αντοχή οδηγούν στη μετάβαση στην ενηλικίωση.

Τελετή ενηλικίωσης δεν έχουν όμως μόνο τα αγόρια, αλλά και τα κορίτσια της φυλής των Fulani, αν και αυτή περιλαμβάνει το τατουάζ στο πρόσωπο. Το κορίτσι αφήνει πίσω του την παιδική ηλικία όταν υποστεί αυτή τη διαδικασία της πολύωρης χάραξης χωρίς να εκφράσει τον πόνο και τη δυσαρέσκειά της, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αντοχή που μόνο μια ενήλικη θα μπορούσε να επιδείξει.
Το άλμα της πίστης των Naghol στα ΒανουάτουΕδώ και 15 περίπου δεκαετίες η φυλή των Naghol ενηλικιώνεται στα νησιά Βανουάτου με ένα ριψοκίνδυνο άλμα. Όταν τα αγόρια της φυλής φτάσουν την ηλικία των 8 ετών, πρέπει να σκαρφαλώσουν σε έναν αυτοσχέδιο ξύλινο βράχο, ύψους 30 περίπου μέτρων, να δέσουν στα πόδια τους την άκρη ενός αναρριχητικού φυτού και να βουτήξουν. Στόχος του άλματος είναι να προσγειωθούν πολύ κοντά στο έδαφος, χωρίς να χτυπήσουν. Πολλές φορές όμως οι υπολογισμοί είναι λανθασμένοι και το τελετουργικό μπορεί να καταλήξει στον θάνατο ή σε πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Το άλμα συμβολίζει την «κατάδυση» του αγοριού στην ενηλικίωση και είναι μια απόδειξη ανδροπρέπειας.
Πηγή
Ειμαστε τυχεροι που δεν εχουμε γεννηθει σε τετοια μερη.
Ομως αναρωτιεμαι,ειναι δυνατον να αφηνει ο και καλα πολιτισμενος κοσμος,να επιτρεπει τετοιες βαναυσοτητες;
4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,544 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 18:02, 15-04-15:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Μην εισαι σιγουρος οτι η ερωτηση μου ειναι για ΟΛΟΥΣ ρητορικη.Εχω ακουσει διαφορα κουφα,οτι ο καθε λαος εχει δικαιωμα να κανει οτι θελει και κατι τετοια.
Σαφως και δεν νοιαζονται για αυτα,οπως το λες ειναι.Αλλα δεν μπορω να μην εξοργιζομαι οταν βλεπω να επεμβαινουν και να κανουν κυρωσεις,πχ στην ρωσια(παραδειγμα φερνω επειδη ειναι προσφατο) για τα δικαιωματα στην ουκρανια,ενω σε τοσες πολλες χωρες συμβαινουν απειρως πιο σοβαρες και βαρβαρες παραβιασεις ανθρωπινων δικαιωματων και δεν κουνιεται κουνουπι.
Και τι ακριβώς μπορεί να κάνει η διεθνής κοινότητα για αυτές τις παραβιάσεις? Στη Ρωσία μπορούμε να επιβάλουμε κυρώσεις γιατί είναι οργανωμένο κράτος και το να του επιβάλεις εμπάργκο π.χ. προκαλεί προβλήματα στην οικονομία του. Τώρα σε μία φυλή στον Αμαζόνιο ή στην Αφρική τι ακριβώς μπορείς να κάνεις? Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί με αυτά τα πράγματα και τα θεωρούν μέρος των παραδόσεών τους, ότι και να τους κάνεις δεν πρόκειται να αλλάξουν. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν αυτά είναι να απλώς να εξαλείψεις αυτές τις φυλές, το οποίο είναι και αυτό παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Επίσης δεν τίθεται θέμα αφομοίωσης αυτών των μειονοτήτων, καθώς αν αυτό μπορούσε να γίνει θα είχε ήδη γίνει. Πάρε για παράδειγμα τους τσιγγάνους/γύφτους της Ελλάδας ή και των άλλων χωρών. Έχουν δικιά τους γλώσσα, ζουν νομαδικά, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, τα βγάζουν στα φανάρια, τα παντρεύουν στα 15 κοκ. δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτούς διότι αρνούνται πεισματικά να αφομοιωθούν στην οποιαδήποτε κοινωνία ζουν εδώ και αιώνες. Η μόνη λύση είναι αυτό που έκανε ο Χίτλερ με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά δεν νομίζω πως αυτό μπορεί να το κάνει μια κοινωνία που θέλει να αποκαλείται πολιτισμένη. Οπότε όσο και αν εξοργίζεσαι φαινόμενα σαν και αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε μειονοτικούς πληθυσμούς.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Τιμώμενο Μέλος

H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος . Έχει γράψει 17,234 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε: στις 18:38, 15-04-15:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Και τι ακριβώς μπορεί να κάνει η διεθνής κοινότητα για αυτές τις παραβιάσεις? Στη Ρωσία μπορούμε να επιβάλουμε κυρώσεις γιατί είναι οργανωμένο κράτος και το να του επιβάλεις εμπάργκο π.χ. προκαλεί προβλήματα στην οικονομία του. Τώρα σε μία φυλή στον Αμαζόνιο ή στην Αφρική τι ακριβώς μπορείς να κάνεις? Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί με αυτά τα πράγματα και τα θεωρούν μέρος των παραδόσεών τους, ότι και να τους κάνεις δεν πρόκειται να αλλάξουν. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν αυτά είναι να απλώς να εξαλείψεις αυτές τις φυλές, το οποίο είναι και αυτό παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Επίσης δεν τίθεται θέμα αφομοίωσης αυτών των μειονοτήτων, καθώς αν αυτό μπορούσε να γίνει θα είχε ήδη γίνει. Πάρε για παράδειγμα τους τσιγγάνους/γύφτους της Ελλάδας ή και των άλλων χωρών. Έχουν δικιά τους γλώσσα, ζουν νομαδικά, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, τα βγάζουν στα φανάρια, τα παντρεύουν στα 15 κοκ. δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτούς διότι αρνούνται πεισματικά να αφομοιωθούν στην οποιαδήποτε κοινωνία ζουν εδώ και αιώνες. Η μόνη λύση είναι αυτό που έκανε ο Χίτλερ με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά δεν νομίζω πως αυτό μπορεί να το κάνει μια κοινωνία που θέλει να αποκαλείται πολιτισμένη. Οπότε όσο και αν εξοργίζεσαι φαινόμενα σαν και αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε μειονοτικούς πληθυσμούς.
Κανενας δεν μιλησε για αφομοιωση η εξολοθρευση..αν ειναι δυνατον!
Επισης ουτε για προσηλυτισμο στις δικιες μας θρησκειες,η στα δικα αμς εθιμα.
Και σαφως δεν μιλαω για καποιες απομονωμενες φυλες του αμαζονιου.Εκει καν δεν ξερουμε τι συμβαινει και δεν πρεπει να ερθουν σε επαφη με τον εξω κοσμο,διοτι θα αποδεκατιστουν απο τις ασθενειες που αυτοι δενε χουν περασει και δεν εχουν αντισωματα.
Αυτα τα εθιμα ειναι σε φυλες που ηδη εχουν ερθει σε επαφη με τον υπολοιπο κοσμο,καθολου για απομονωμενες φυλες δεν μιλαμε,καποια βαρβαρα εθιμα γινονται σε μουσουλμανικα κρατη,η τηλεροραση ηταν εκει,εχουν γυριστει απειρα ντοκιμαντερ και γυριζονται.Ντυνονται με ευρωπαικα ρουχα σε καποιες απο αυτες τις φυλες,και μια χαρα οπλα δυτικου τυπου εχουν.
Δεν μιλαμε λοιπον για τετοιες περιπτωσεις.
Την μορφωση καλε μου ξεχασμενε την ξερεις;Την εκπαιδευση;Την παιδεια;Το να συνηδειτοποιησουν την αξια της ζωης και του σεβασμου στην αξιοπρεπεια ολων των ανθρωπων;
Ή μηπως τους αφηνουν επιτηδες ετσι,ωστε βεβαια να εκμεταλευονται την γη τους,και οτι μπορουν να εκμεταλευτουν απο αυτους;
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Gate4 (Ηägring)

Επιφανές Μέλος

H Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γεωλόγος και μας γράφει απο Λιχτενστάιν (Ευρώπη). Έχει γράψει 18,058 μηνύματα.

H Gate4 Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω βαμπίρ.~ έγραψε: στις 19:11, 15-04-15:

#6
Κάτι τέτοια έθιμα είναι απάνθρωπα, δεν ξέρω. Δεν μιλάμε για παράδοση εδώ νομίζω ότι αυτό είναι βία και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,544 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 19:26, 15-04-15:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Την μορφωση καλε μου ξεχασμενε την ξερεις;Την εκπαιδευση;Την παιδεια;Το να συνηδειτοποιησουν την αξια της ζωης και του σεβασμου στην αξιοπρεπεια ολων των ανθρωπων;
Ή μηπως τους αφηνουν επιτηδες ετσι,ωστε βεβαια να εκμεταλευονται την γη τους,και οτι μπορουν να εκμεταλευτουν απο αυτους;
Τη μόρφωση πως θα τους την επιβάλεις όταν οι ίδιοι περιφρονούν το θεσμό του σχολείου και δεν στέλνουν τα παιδιά τους καν? Τώρα όσον αφορά χώρες οι οποίες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, μόνο δύο πράγματα μπορεί να κάνει η παγκόσμια κοινότητα, είτε να τους επιβάλει οικονομικές ή θεσμικές κυρώσεις, ή να τους κάνει πόλεμο όπως κάνει η Αμερική στη Μέση Ανατολή. Και στις δύο περιπτώσεις δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι ο σεβασμός είναι κάτι που χτίζεται εθελοντικά, όχι αναγκαστικά.

Σου υπενθυμίζω ότι στις δυτικές κοινωνίες τα ανθρώπινα δικαιώματα κατακτήθηκαν με αγώνες των ίδιων των δυτικών λαών, Magna Carta στην Αγγλία, Γαλλική Επανάσταση, Κατάργηση της δουλείας στην Αμερικάνικό εμφύλιο κτλ. Δηλαδή οι ίδιοι οι λαοί είχαν φτάσει σε επίπεδο τέτοιας οριμότητας και το μόνο που τους εμπόδιζε ήταν οι ίδιες τους οι κυβερνήσεις. Αυτό δεν συμβαίνει π.χ στις μουσουλμανικές χώρες όπου ακμάζουν τα απολυταρχικά/ θεοκρατικά καθεστώτα. Αυτές οι κοινωνίες εάν ήταν ώριμες θα είχαν εξεγερθεί κατά των εξουσιαστών τους ήδη. Και όπως είπα και πριν δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να μορφωθεί, μπορείς μόνο να τον επηρεάσεις καθώς ή ίδια η φύση της μόρφωσης είναι εθελοντική.
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Τιμώμενο Μέλος

H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος . Έχει γράψει 17,234 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε: στις 19:39, 15-04-15:

#8
Την μορφωση σαφως δεν την επιβαλλεις.Τους δινεις ευκαιρια ομως για μορφωση.Γιατι απαξιουν το σχολειο;Οσοι βεβαια ξερουν τι σημαινει σχολειο.Μηπως δεν μπορουν να αντιληφθουν την αξια της μορφωσης;Ακριβως επειδη δενε χουν μορφωθει;
Σου υπενθυμίζω ότι στις δυτικές κοινωνίες τα ανθρώπινα δικαιώματα κατακτήθηκαν με αγώνες των ίδιων των δυτικών λαών, Magna Carta στην Αγγλία, Γαλλική Επανάσταση, Κατάργηση της δουλείας στην Αμερικάνικό εμφύλιο κτλ. Δηλαδή οι ίδιοι οι λαοί είχαν φτάσει σε επίπεδο τέτοιας οριμότητας και το μόνο που τους εμπόδιζε ήταν οι ίδιες τους οι κυβερνήσεις.
Τα βλεπεις πολυ επιφανειακα τα πραγματα ξεχασμενε μου και δεν το λεω υποτιμιτικα,απλα κατσε και σκεψου.
Αυτο που λες εδω,ειναι κατα βαση μια ρατσιστικη θεωρια,παρολο που πραγματικα πιστρευω οτι δεν εισαι ρατσιστης.
Δηλαδη πετας το οτι οι δυτικες κοινωνιες κατακτηθηκαν απο τους ιδιους τους λαους,,ειχαν φτασει σε επιπεδο ωριμοτητας.Τουτεστιν σαν να λες οτι οι αλλοι λαοι,ειναι χαζοι...ανωριμοι και δενε χουν τα προσοντα να φτασουν σε αυτο το επιπεδο.
Ωριμος κανενας δεν γεννιεται.
Οι δυτικοι λαοι γιατι κατεκτησαν καποιο,μιλαω για καποιο επιπεδο,οχι οτι εμεις ειμαστε το απαυγασμα του πολιτισμου,και δεν μπορουν αυτοι;
Ξες..ολοι απο τις σπηλιες ξεκινησαμε.
Ολοι εχουμε τις ιδιες δυνατοτητες κατα βαση.Δεν υπαρχουν χαζοι λαοι και εξυπνοι λαοι.
Αυτο που λεω λοιπον ειναι,οτι καποιους συμφερει να ΜΗΝ δινουν ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ μορφωσης και να μην μαθαινουν τις βασικες αξιες σε καποιους αλλους,διοτι αυτο τους συμφερει.
Μια χαρα ομως επεμβαινουν οι κοινοτητες εκει που εχουν πολυ μεγαλα συμφεροντα,σε ηδη ανεπτυγμενες χωρες,με το προσχημα των ανθρωπινων δικαιωματων
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 15-04-15 στις 19:44.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,544 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 20:19, 15-04-15:

#9
Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Τουτεστιν σαν να λες οτι οι αλλοι λαοι,ειναι χαζοι...ανωριμοι και δενε χουν τα προσοντα να φτασουν σε αυτο το επιπεδο.
Όχι δεν υποστηρίζω πως κάποιος λαός είναι ανώτερος απ΄τους άλλους ούτε ότι οι άλλοι δεν έχουν τα προσόντα να ανέβουν επίπεδο, αυτό που λέω είναι πως για χ y λόγους κάποιοι λαοί το έχουν κάνει και κάποιοι όχι, εξού και όλη η κουβέντα μας για τη διαφορά στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανάμεσα στους λαούς. Πως είναι ρατσιστικό να διατυπώνω τα γεγονότα?

Αν κάποιος αμόρφωτος δεν μπορεί να καταλάβει την αξία της μόρφωσης τότε πως εμφανίστηκαν οι μορφωμένοι άνθρωποι εξ αρχής, δεδομένου του ότι όλοι γεννιόμαστε αμόρφωτοι?

Διαφωνείς ότι στη δύση τα δικαιώματα κατακτήθηκαν από τους λαούς και δεν τους επιβλήθηκαν? Εγώ δεν λέω πως οι άραβες πχ δεν είναι ικανοί να κάνουν το ίδιο απλά σου λέω πως δεν το έχουν ήδη κάνει, και μέχρι να ωριμάσουν σαν λαός δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς. ( με την έννοια ωρίμανση εννοώ όλες τις εσωτερικές διαδικασίες όπως μόρφωση, αποφυγή προκαταλήψεων, αναθεώρηση παραδόσεων κτλ που πρέπει να κάνει κάθε λαός για να πάει ένα βήμα μπροστά). Επίσεις διαφωνείς ότι οι δυτικοί λαοί είναι πιο μπροστά σε όλα σχεδόν τα θέματα από τη μέση ανατολή? Σίγουρα δεν έχουμε φτάσει στο ιδανικό όπως είμαστε πιο μπροστά και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό μπορεί να θεωρηθεί ρατσιστικό.

Τώρα αν εκμεταλλεύονται οι κυβερνήσεις την αμορφωσιά τους προκειμένου να τους εκμεταλλεύονται σαν λαό, δεν διαφωνώ, τι μπορώ να κάνω εγώ ή εσύ όμως για αυτό το πράγμα?
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Τιμώμενο Μέλος

H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος . Έχει γράψει 17,234 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε: στις 20:39, 15-04-15:

#10
Ξεχασμενε μου,δεν μου εξηγεις γιατι οι δυτικοι ας το πουμε ετσι λαοι,ειναι πιο εξελιγμενοι στα αθρωπινα δικαιωματα,απλα το πετας ως ντε φακτο.
Αν κάποιος αμόρφωτος δεν μπορεί να καταλάβει την αξία της μόρφωσης τότε πως εμφανίστηκαν οι μορφωμένοι άνθρωποι εξ αρχής, δεδομένου του ότι όλοι γεννιόμαστε αμόρφωτοι?
Μα μονος σου το λες..σαφως καποιος που δενε χει μορφωθει δεν μπορει να καταλαβει την αξια της μορφωσης.
Για να μπορεσει να μορφωθει ενας λαος,πρεπει να εχει λυσει πρωτα το τεραστιο ζητημα της επιβιωσης..ετσι δεν ειναι;Για παραδειγμα,ο μεσαιωνας αποτελεσε μαυρη περιοδο στην ευρωπαικη ιστορια και δεν ειναι τυχαιο οτι δεν αναπτυχθηκαν καθολου τα γραμματα,οι επιστημες και οι τεχνες.Για αυτο και ειχαμε πληρη σκοταδισμο.
Στον μεσαιωνα ειχαμε για διαφορους λογους λιμο,πεινα δηλαδη..,την μεγαλυτερη επιδημια που αποδεκατισε την ευρωπη,την βουβωνικη πανωλη,ενας στους τρεις ευρωπαιους πεθανε απο αυτην,σταυροφοριες κλπ.Οταν ο κοσμος πεθαινει απο πεινα και αρρωστιες,σαφως δεν μορφωνεται,σαφως δεν αναπτυσεται το πνευμα,ουτε οι ανθρωπιστικες αξιες.Το μονο που προσπαθουν να κανουν ειναι απλα να επιβιωσουν.
Κατι αντιστοιχο συμβαινει και σε αυτες τις χωρες που παραβιαζονται τα ανθρωπινα δικαιωματα.Μονο που μιλαμε πλεον για τη ΣΗΜΕΡΑ,για το ΤΩΡΑ και οχι για τον Μεσαιωνα.
Και ποιος εχει οδηγησει αυτους τους λαους στο να ειναι φτωχοι;
Την Αφρικη ποιος την εκμεταλευεται;Οι αφρικανοι ή καποιοι αλλοι;
Και παμε παρακατω.
Ας στο θεσω αλλιως.
Εστω οτι στην ελλαδα,υπηρχε μια κοινοτητα,ενα χωριο που ειχε καποιο απο αυτα τα εθιμα ,αυτες τις τελετες ενηλικιωσης..αυτες τις βαρβαρες τελετες.
Υποθετικο ειναι το ερωτημα..αλλα ειναι ουσιωδες.
Πιστευεις οτι το ελληνικο κρατος δεν θα επρεπε να επεμβει;
Δηλαδη θα αφηνε σε ενα χωριο να παραβιαζονται τα δικαιωματα των πολιτων της;Και αυτο θα ηταν σωστο;
Ενα ναι η ενα οχι θελω σε αυτο πληζ.
ΥΓ.
Τώρα αν εκμεταλλεύονται οι κυβερνήσεις την αμορφωσιά τους προκειμένου να τους εκμεταλλεύονται σαν λαό, δεν διαφωνώ, τι μπορώ να κάνω εγώ ή εσύ όμως για αυτό το πράγμα?
Εδω συζηταμε τις αποψεις μας,το αν μπορουμε εμεις να κανουμε κατι εμπρακτα,ειναι αλλο πραγμα..αλλα για να κανουμε κατι..δεν πρεπει πρωτα να συνηδειτοποιησουμε καποια πραγματα;Ακομκα και τιποτα να μην μπορουμε,εχουν ενδιαφερον οι αποψεις,και ο τροπος που βλεπουμε τα πραγματα.
Επισης,το σκεπτικο σου ειναι σαν να βλεπεις εναν ανθρωπο στο δρομο,τραυματισμενο και να μην κανεις τιποτα για να τον βοηθησεις.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 15-04-15 στις 20:44.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,544 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 21:15, 15-04-15:

#11
Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Ξεχασμενε μου,δεν μου εξηγεις γιατι οι δυτικοι ας το πουμε ετσι λαοι,ειναι πιο εξελιγμενοι στα αθρωπινα δικαιωματα,απλα το πετας ως ντε φακτο.
Η εξήγηση αυτού πράγματος είναι μια άλλη πολύ μεγάλη και τελείως διαφορετική συζήτηση. Εν συντομία αυτό που οδήγησε τους Ευρωπαίους στην καινοτομία και συνεπώς στην πρόοδο ήταν ο συνεχής ανταγωνισμός για τους περιορισμένους πόρους της Ευρώπης.

Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Μα μονος σου το λες..σαφως καποιος που δενε χει μορφωθει δεν μπορει να καταλαβει την αξια της μορφωσης.
Δε κατάλαβες τι λέω. Λέω πως αν ένας αμόρφωτος δεν μπορούσε να καταλάβει την αξία της μόρφωσης, τότε δεν θα είχε μορφωθεί ποτέ κανείς, αφού κανείς δε γεννιέται μορφωμένος. Φυσικά και υπάρχουν αμόρφωτοι άνθρωποι που καταλαβαίνουν την αξία της μόρφωσης.

Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Για να μπορεσει να μορφωθει ενας λαος,πρεπει να εχει λυσει πρωτα το τεραστιο ζητημα της επιβιωσης..ετσι δεν ειναι;
Καμία αντίρρηση και ο Πλάτωνας είχε γεμάτη τη κοιλιά όταν φιλοσοφούσε.

Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Και ποιος εχει οδηγησει αυτους τους λαους στο να ειναι φτωχοι;
Την Αφρικη ποιος την εκμεταλευεται;Οι αφρικανοι ή καποιοι αλλοι;
Κυρίως τους εκμεταλλεύεται το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο για να είναι κάποιος πλούσιος πρέπει κάποιον να είναι φτωχός, αφού τα υλικά αγαθά είναι περιορισμένα.

Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Εστω οτι στην ελλαδα,υπηρχε μια κοινοτητα,ενα χωριο που ειχε καποιο απο αυτα τα εθιμα ,αυτες τις τελετες ενηλικιωσης..αυτες τις βαρβαρες τελετες.
Υποθετικο ειναι το ερωτημα..αλλα ειναι ουσιωδες.
Πιστευεις οτι το ελληνικο κρατος δεν θα επρεπε να επεμβει;
Δηλαδη θα αφηνε σε ενα χωριο να παραβιαζονται τα δικαιωματα των πολιτων της;Και αυτο θα ηταν σωστο;
Ενα ναι η ενα οχι θελω σε αυτο πληζ.
Όχι οι κάτοικοι αυτού του χωριού θα φυλακίζονταν αφού κάνουν πράγματα που είναι παράνομα σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας. Αυτούς όμως του χωρικούς θα τους έπιανε η αστυνομία. Όταν όμως έχεις μια ολόκληρη χώρα που κάνει αυτά τα πράγματα τότε ποιος θα την φυλακίσει αντίστοιχα? Μόνο μια άλλη πιο ισχυρή χώρα μέσω της πολεμικής επιβολής.

Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Επισης,το σκεπτικο σου ειναι σαν να βλεπεις εναν ανθρωπο στο δρομο,τραυματισμενο και να μην κανεις τιποτα για να τον βοηθησεις.
Διαφωνώ, το σκεπτικό μου είναι, αν βλέπω έναν άνθρωπο στο δρόμο τραυματισμένο και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τον βοηθήσω, τι πρέπει να κάνω?
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Claire Rentfield (Βάσω.)

Επιφανές Μέλος

H Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η . Έχει γράψει 5,603 μηνύματα.

H Claire Rentfield έγραψε: στις 21:44, 15-04-15:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Η εξήγηση αυτού πράγματος είναι μια άλλη πολύ μεγάλη και τελείως διαφορετική συζήτηση. Εν συντομία αυτό που οδήγησε τους Ευρωπαίους στην καινοτομία και συνεπώς στην πρόοδο ήταν ο συνεχής ανταγωνισμός για τους περιορισμένους πόρους της Ευρώπης.Δε κατάλαβες τι λέω. Λέω πως αν ένας αμόρφωτος δεν μπορούσε να καταλάβει την αξία της μόρφωσης, τότε δεν θα είχε μορφωθεί ποτέ κανείς, αφού κανείς δε γεννιέται μορφωμένος. Φυσικά και υπάρχουν αμόρφωτοι άνθρωποι που καταλαβαίνουν την αξία της μόρφωσης.Καμία αντίρρηση και ο Πλάτωνας είχε γεμάτη τη κοιλιά όταν φιλοσοφούσε.Κυρίως τους εκμεταλλεύεται το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο για να είναι κάποιος πλούσιος πρέπει κάποιον να είναι φτωχός, αφού τα υλικά αγαθά είναι περιορισμένα.Όχι οι κάτοικοι αυτού του χωριού θα φυλακίζονταν αφού κάνουν πράγματα που είναι παράνομα σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας. Αυτούς όμως του χωρικούς θα τους έπιανε η αστυνομία. Όταν όμως έχεις μια ολόκληρη χώρα που κάνει αυτά τα πράγματα τότε ποιος θα την φυλακίσει αντίστοιχα? Μόνο μια άλλη πιο ισχυρή χώρα μέσω της πολεμικής επιβολής.Διαφωνώ, το σκεπτικό μου είναι, αν βλέπω έναν άνθρωπο στο δρόμο τραυματισμένο και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τον βοηθήσω, τι πρέπει να κάνω?
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου σε όλα, από την αρχή της συζήτησης εκτός από το τελευταίο. Βέβαια δεν είναι καλό το παράδειγμα, μάλλον γι' αυτό.
Σαφώς και μπορείς να κάνεις κάτι για οποιονδήποτε και αν δεις τραυματισμένο στον δρόμο. Αν ο δρόμος ανήκει σε μια "πολιτισμένη" πόλη, μιας "πολιτισμένης" χώρας, το λιγώτερο που μπορείς να κάνεις είναι να καλέσεις ασθενοφόρο και να κάνεις παρέα στον τραυματία μέχρι να έρθει η σωστή βοήθεια. Αν πάλι βρεις κάποιον τραυματισμένο σε ένα απομακρυσμένο δάσος που δεν υπάρχουν τέτοιες πολυτέλειες και πάλι μπορείς να κάνεις ένα σωρό πράγματα. Από ένα πρόχειρο δέσιμο μιας πληγής για να σταματήσεις την αιμορραγία, μέχρι το να κάνεις παρέα στο θύμα για να μην είναι μόνο του μέχρι να πεθάνει.
Κατά τα άλλα όπως είπα συμφωνώ μαζί σου απόλυτα.
Παρόμοιες τελετές, σε πιο λάιτ εκδόσεις, υπήρχαν ακόμα και στα "πολιτισμένα" κέντρα της Ελλάδας μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα, απομεινάρια άλλων εποχών βέβαια. ΄Οταν κάποιο κορίτσι είχε την πρώτη του περίοδο έτρωγε σφαλιάρα που έβλεπε τον ουρανό σφοντήλι... Το έπαθα κι εγώ από μια θεία μου που φυσικά μετά η μάνα μου την σκυλόβρισε. Κι αυτό το έκαναν για να κοκκινίσουν λέει τα αίματα, λες και ήταν πράσινα αρχικά...
Και υπήρχαν και πολλά άλλα που τα γνωρίζω, όπως και άλλα που σίγουρα δεν τα γνωρίζω.
Πόσο μάλλον σε κάποιες φυλές που η αντοχή στον πόνο ήταν γι' αυτούς απαραίτητη για την επιβίωσή τους όταν έπρεπε να κυνηγήσουν ζώα για να τραφούν με γυμνά σχεδόν χέρια.
Σαφώς και κάποιοι τους εμποδίζουν να εξελιχθούν αλλά κάποιες φορές ίσως και να είναι καλύτερα να μην εξελίσσονται όλες οι φυλές. Για σκεφτείτε και κάποιες φυλές Ινδιάνων που τους μάθαιναν τα κακά του πολιτισμού μόνο και μόνο για να πάρουν την γη τους. Βλέπε ουίσκυ και φαρμακωμένο αλεύρι...
Επίσης να προσθέσω πως είμαι σίγουρη πως οι κάτοικοι αυτών των φυλών δεν βλέπουν αυτά που γίνονται σαν καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αν κάποιος τα απαγόρευε θα θεωρούσαν πως επενέβαινε στα έθιμα της φυλής τους.
΄Οσο για τις γυναίκες που περνάνε διάφορα σε διάφορα σημεία του πλανήτη, αυτό είναι αποτέλεσμα πατριαρχικών κοινωνιών. Πριν όμως από τις πατριαρχικές κοινωνίες υπήρχαν οι μητριαρχικές και πιθανόν κάποια στιγμή στο μέλλον κάποια πράγματα να αλλάξουν και πάλι.
Τέλος θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα πως αν δεν θελήσουν οι ίδιοι να εξελιχθούν και να μορφωθούν, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Τιμώμενο Μέλος

H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος . Έχει γράψει 17,234 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε: στις 21:55, 15-04-15:

#13
Όχι οι κάτοικοι αυτού του χωριού θα φυλακίζονταν αφού κάνουν πράγματα που είναι παράνομα σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας. Αυτούς όμως του χωρικούς θα τους έπιανε η αστυνομία. Όταν όμως έχεις μια ολόκληρη χώρα που κάνει αυτά τα πράγματα τότε ποιος θα την φυλακίσει αντίστοιχα? Μόνο μια άλλη πιο ισχυρή χώρα μέσω της πολεμικής επιβολής.
ΟΚ..ας πιασουμε αυτο το κομματι.
Εχουμε μαθει να βλεπουμε τα πραγματα τοπικιστικα και εθνικα.
Καταρχην συμφωνουμε οτι σαφως θα επρεπε να επεμβει η πολιτεια..ναι;
Παμε παρακατω.
Εχουμε συνηθισει να θεωρουμε κατι ξενο..οταν δεν μας αγγιζει.Οταν ειναι πολυ μακρια μας.
Σκεψου να ειχες γεννηθει σε καποιο απο αυτα τα μερη.Να επρεπε να περασεις ολες αυτες τις δοκιμασιες.Θα ποναγες,θα υπεφερες...θα ενιωθες απιστευτη οργη.
Ποιος μπορει να μεινει αδιαφορος σε αυτες τις εικονες;Ειδικα η τελευταια ειναι απιστευτη πραγματικα.
Ειναι ή δεν ειναι παραβιαση ανθρωπινων δικαιωματων ολα αυτα;
Ενα κρατος υποτιθεται οτι μεριμνα για την ευημερια των πολιτων του.
Ειμαστε πολιτες του κοσμου.Ας σταματησουμε να το βλεπουμε εθνικιστικα.Βασικα εχουμε μια παγκοσμια κυβερνηση που επεμβαινει παντου,ομως μονο για τα οικονομικα κερδη των λιγων.Αλλα επεμβαινει με διαφορα προσχηματα.
Αυτο το εχουμε δεχτει..και δεν μας φαινεται περιεργο.Μας φαινεται δεδομενο.Εστω και αν διαφωνουμε με αυτο.Ομως το εχουμε δεδομενο.Και αντιδρουμε στο να υπαρχει μια ανωτατη αρχη που να διασφαλιζει και ΝΑΙ να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να τηρουνται τα ανθρωπινα δικαιωματα παντου;Ποσο οξυμωρο;
Υποτιθεται οτι εχουμε τον ΟΗΕ που μεριμνα για τα ανθρωπινα δικαιωματα.
Το να ψηφιζονται απο τα κρατη που ηδη εφαρμοζουν ολα αυτα..δεν λεει απολυτως τιποτα.Ψηφιζονται για να ψηφιζονται.
Εχουμε συνηθισει την επεμβαση των κρατων και των υπερδυναμεων για πολυ λιγοτερο σοβαρα γεγονοτα,και το ξερουμε ολοι μας οτι βασικα ειναι για τα συμφεροντα...και αδυνατουμε να αντιληφθουμε οτι ΝΑΙ..εγω το λεω ευθαρσως..ΝΑΙ..θα επρεπε να υπαρχει μια ανωτατη αρχη,ας πουμε ο ΟΗΕ που θα επρεπε και θα μπορουσε να επεμβαινει στα ανθρωπινα δικαιωματα.
Σε οποιοδηποτε κρατος,οποιαδηποτε θρησκεια και αν εχει,οποιοδηποτε εθιμο και τελετουργια και αν επικρατει.
Μια ανωτατη αρχη,μια ανθρωπιστικη αρχη που θα εφαρμοζε αυτα που υποτιθεται οτι διακηρυσουμε,αλλα για τους πολιτισμενους λαους βεβαια.
Γιατι θεωρειτΕ φυσιολογικο και αποδεκτο..εστω και αν το κριτικαρουμε, η επεμβαση στο Ιρακ και καλα για τα πυρηνικα που ειχε,παρολο που τελικα αποδειχτηκε οτι ΔΕΝ ειχε,γιατι θεωρουμε δεδομενο οτι οι υπερδυναμεις θα επεμβαινβουν εκει που θεωρουν οτι ειναι θυλακες τρομοκρατων,βλεπε αφγανισταν...και δεν θεωρουμε δεδομενο οτι εκει που παραβιαζονται ανθρωπινα δικαιωματα δεν εχουμε το δικαιωμα να επεμβαινουμε;
Ειναι αυτο που λεω,οτι εχουμε εξελιχτει τεχνολογικα και καθολου ως Ανθρωποι.
Ας αφησουμε λιγο την σκεψη μας να τρεξει.Ελευθερα.
Το ζητουμενο για μενα καταρχην..δεν ειναι αν ειναι ουτοπικο να επεμβαινει μια ανθρωπιστικη αρχη,αλλα αν ΕΜΕΙΣ θεωρουμε οτι πρεπει να επεμβαινει.
Δηλαδη αν πιστευετε οτι θα επρεπε καποιος να επεμβει...οχι αν ειναι ουτοπικο αυτο.
Αυτο ακριβως ρωταω .
Πιστευετε οτι,οσο ουτοπιστικο και αν το θεωρητε..θα επρεπε να υπαρχει μια αρχη,που να μπορει να επεμβαινει παντου για να διαφυλασει τα ανθρωπινα δικαιωματα ολων αυτων των πλασματων πανω σε αυτην τη γη;

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 15-04-15 στις 22:02.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,544 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 21:58, 15-04-15:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Claire Rentfield
Σαφώς και μπορείς να κάνεις κάτι για οποιονδήποτε και αν δεις τραυματισμένο στον δρόμο.
Ναι απλά λέγοντας πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για τον τραυματισμένο αναφερόμουν αναλογικά με το άλλο παράδειγμα. Προφανώς και μπορείς να κάνεις κάτι, αλλά το παράδειγμα του τραυματισμένου δεν είναι και τόσο σχετικό με την επέμβαση στα έθιμα άλλων λαών.

Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Υποτιθεται οτι εχουμε τον ΟΗΕ που μεριμνα για τα ανθρωπινα δικαιωματα.

Πιστευετε οτι,οσο ουτοπιστικο και αν το θεωρητε..θα επρεπε να υπαρχει μια αρχη,που να μπορει να επεμβαινει παντου για να διαφυλασει τα ανθρωπινα δικαιωματα ολων αυτων των πλασματων πανω σε αυτην τη γη;

Δε διαφωνώ μαζί σου, κι εγώ θα ήθελα να υπάρχει μια τέτοια αρχή, για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει όμως πρώτα να γίνουν αρκετά βήματα προς το δρόμο της παγκοσμιοποίησης. Πρέπει να διαλυθούν τα κράτη-έθνη, να υπάρχει ένα παγκόσμιο κράτος, με μία νομοθεσία, μία κυβέρνηση και ένα στρατό το οποίο θα μπορεί να επεμβαίνει παντού. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά μακριά. Αλλά όσο ζούμε με το παρόν σύστημα (τα πολλά στους λίγους, αλόγιστη καταστροφή του πλανήτη, μηδενική αλληλεγγύη κτλ) μη περιμένεις και πολλά σε αυτό το τομέα.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη hack3r : 15-04-15 στις 22:08.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Τιμώμενο Μέλος

H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος . Έχει γράψει 17,234 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε: στις 22:01, 15-04-15:

#15
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Ναι απλά λέγοντας πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για τον τραυματισμένο αναφερόμουν αναλογικά με το άλλο παράδειγμα. Προφανώς και μπορείς να κάνεις κάτι, αλλά το παράδειγμα του τραυματισμένου δεν είναι και τόσο σχετικό με την επέμβαση στα έθιμα άλλων λαών.
Γιατι δεν ειναι το ιδιο;Επειδη βρισκεται μακρια σου;Επειδη δεν το βλεπεις εκεινη την ωρα να συμβαινει;Επειδη ξερεις οτι δεν θα σου συμβει ποτε;Για εξηγησε το μου αυτο..
Δεν υποφερει ο αλλος;;Δεν χρειαζεται βοηθεια απο καπου;Τον αφηνουμε στην τυχη του;Αν εσυ ειχες γεννηθει εκει..δεν θα παρακαλαγες μεσα σου καποιος να σε βοηθησει;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Claire Rentfield (Βάσω.)

Επιφανές Μέλος

H Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η . Έχει γράψει 5,603 μηνύματα.

H Claire Rentfield έγραψε: στις 22:06, 15-04-15:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Γιατι δεν ειναι το ιδιο;Επειδη βρισκεται μακρια σου;Επειδη δεν το βλεπεις εκεινη την ωρα να συμβαινει;Επειδη ξερεις οτι δεν θα σου συμβει ποτε;Για εξηγησε το μου αυτο..
Δεν υποφερει ο αλλος;;Δεν χρειαζεται βοηθεια απο καπου;Τον αφηνουμε στην τυχη του;Αν εσυ ειχες γεννηθει εκει..δεν θα παρακαλαγες μεσα σου καποιος να σε βοηθησει;
Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα ΄Εφη μου. Οι άνθρωποι που τα περνάνε αυτά τα βλέπουν σαν μέρος της ζωής τους και όχι σαν βασανιστήρια, όσο και αν υποφέρουν την ώρα που γίνονται.
Εγώ λοιπόν πιστεύω πως αν είχα γεννηθεί εκεί δεν θα παρακάλαγα να με βοηθήσει κάποιος αλλά να περάσω την δοκιμασία παρ' όλο τον πόνο για να γίνω ένα αποδεκτό μέλος της κοινωνίας μου. Αυτή είναι η κοινωνία τους και τα έθιμά τους, μην το ξεχνάμε αυτό και ο άνθρωπος είναι ζώον κοινωνικό και θέλει να είναι αποδεκτός στην κοινωνία του για να έχει ισχυρούς δεσμούς.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Τιμώμενο Μέλος

H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος . Έχει γράψει 17,234 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε: στις 22:12, 15-04-15:

#17
Τέλος θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα πως αν δεν θελήσουν οι ίδιοι να εξελιχθούν και να μορφωθούν, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Καλη μου Βασω..πραγματικα πιστευεις οτι αυτο το πλασμα,το ανθρωπινο πλασμα που βλεπεις εδω να υποφερει..το θελει αυτο;


Πραγματικα το πιστευεις;
Εξαναγκαζεται με την βια σε αυτο ναι η οχι;
Εδω..δεν πρεπει να επεμβει ο και καλα πολιτισμενος κοσμος;
Απλη ερωτησουλα ρωταω.Πρεπει να επεμβει ναι η οχι;
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,544 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 22:14, 15-04-15:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Γιατι δεν ειναι το ιδιο;Επειδη βρισκεται μακρια σου;Επειδη δεν το βλεπεις εκεινη την ωρα να συμβαινει;
Ε ναι? Και επειδή ίσως δεν μπορώ πρακτικά να κάνω τίποτα γι'αυτόν. Τον τραυματισμένο που είναι μπροστά μου μπορώ να τον πάω στο νοσοκομείο, να καλέσω ασθενοφόρο κτλ. Για τα δικαιώματα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία τι μπορώ να κάνω πρακτικά? Να πάρω τα λεφτά που δεν έχω, να αγοράσω αεροπορικό εισιτήριο και να πάω στο κέντρο του Ντουμπάι να διαδηλώσω? Γιαυτό σου λέω ότι είναι άκυρη σύγκριση.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Τιμώμενο Μέλος

H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος . Έχει γράψει 17,234 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε: στις 22:19, 15-04-15:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Ε ναι? Και επειδή ίσως δεν μπορώ πρακτικά να κάνω τίποτα γι'αυτόν. Τον τραυματισμένο που είναι μπροστά μου μπορώ να τον πάω στο νοσοκομείο, να καλέσω ασθενοφόρο κτλ. Για τα δικαιώματα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία τι μπορώ να κάνω πρακτικά? Να πάρω τα λεφτά που δεν έχω, να αγοράσω αεροπορικό εισιτήριο και να πάω στο κέντρο του Ντουμπάι να διαδηλώσω? Γιαυτό σου λέω ότι είναι άκυρη σύγκριση.
Τα ιδια ελεγαν και οταν υπηρχαν δουλοι και δουλεμποροι γιου νοου.
Καποιος που δεν συμφωνουσε..εκεινα τα παλια χρονια με τον θεσμο της δουλειας..ελεγε..τι μπορω να κανω για αυτο;Δεν μπορω να κανω απολυτως τιποτα.Ποιος θα φανταζοταν τοτε.,οτι εκεινα τα παλια χρονια θα καταργουνταν τελικα;Αν και βεβαια δεν εχει καταργηθει εντελως,αλλα τεσλοσπαντων.
Δραση χωρις αντιδραση δεν μπορει να υπαρξει.
Και εν τελει.κανενας δεν απανταει στο ερωτημα μου.
Ξαναλεω..δεν ρωταω αν πιστευετε οτι μπορουν να καταργηθουν ολα αυτα,ή τι μπορειτε τωρα εσεις να κανετε απο τον καναπε σας..αλλα αν ΠΡΕΠΕΙ να επεμβαινει μια ανωτατη ανθρωπιστικη αρχη για να εξαληφθουν ολα αυτα.
Μα κινεζικα μιλαω;
Εγω λεω ευθαρσως την αποψη μου.Ναι πρεπει να επεμβαινει.
Εσεις;
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,544 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 22:21, 15-04-15:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Ξαναλεω..δεν ρωταω αν πιστευετε οτι μπορουν να καταργηθουν ολα αυτα,αλλα αν ΠΡΕΠΕΙ να επεμβαινει μια ανωτατη ανθρωπιστικη αρχη για να εξαληφθουν ολα αυτα.
Μα κινεζικα μιλαω;
Εγω λεω ευθαρσως την αποψη μου.Ναι πρεπει να επεμβαινει.
Εσεις;
Σου απάντησα στο ποστ #16

Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Τα ιδια ελεγαν και οταν υπηρχαν δουλοι και δουλεμποροι γιου νοου.
Καποιος που δεν συμφωνουσε..
Πες μου κι εσύ τι μπορώ να κάνω πρακτικά εγώ, εσύ ή οποιοσδήποτε για αυτά τα θέματα.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη hack3r : 15-04-15 στις 22:26.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια