Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,106 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,255 μηνύματα σε 74,663 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Έχει αποτύχει η χριστιανοσύνη;

steve74

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη steve74
Ο steve74 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 25 μηνύματα.

O steve74 έγραψε στις 19:24, 23-02-09:

#1
Έχει Αποτύχει η Χριστιανοσύνη;
ΠΕΡΙΠΟΥ το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανοί. Ωστόσο, ο κόσμος φαίνεται πιο διαιρεμένος πολιτικά και πιο βίαιος από ποτέ. Σημαίνει αυτό άραγε ότι η Χριστιανοσύνη, όπως τη δίδαξε ο Ιησούς, είναι κατά κάποιον τρόπο ελαττωματική; Ή μήπως είναι ελαττωματικός ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζουν πολλοί άνθρωποι τις διδασκαλίες του Χριστού;
Αυτό το άρθρο θα εξετάσει τι δίδαξε στην πραγματικότητα ο Χριστός καθώς και το παράδειγμα που έθεσε για τους ακολούθους του. Επίσης θα ασχοληθεί με μια συνηθισμένη άποψη των καθʼ ομολογία Χριστιανών, άποψη η οποία στην πραγματικότητα συγκρούεται με το αληθινό νόημα της Χριστιανοσύνης.
Διαστρεβλωμένη Μορφή Χριστιανοσύνης
Εκατοντάδες χρόνια μετά το θάνατο του Χριστού, μια διαστρεβλωμένη μορφή Χριστιανοσύνης έγινε η ευνοούμενη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Τα μέλη αυτής της ομάδας των καθʼ ομολογία Χριστιανών, οι οποίοι δεν θεωρούνταν πια ανεπιθύμητοι παρείσακτοι, βρέθηκαν σύντομα στο επίκεντρο της πολιτικής και της κοινωνικής σκηνής ανάμεσα στους συνανθρώπους τους εντός του ρωμαϊκού κόσμου. Εκκλησιαστικοί ηγέτες, όπως ο Αυγουστίνος, ανταποκρίθηκαν σε αυτή την αλλαγή διδάσκοντας ότι η αναμενόμενη Βασιλεία του Θεού είχε πλέον φτάσει. Τέτοιοι ηγέτες δίδασκαν ότι η νεοαποκτημένη τους πολιτική και θρησκευτική επιρροή ήταν το μέσο για να επιτελεστεί το θέλημα του Θεού στη γη. Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε έμφαση στην αξία των ανθρώπινων προσπαθειών για τον έλεγχο των υποθέσεων της γης.
Ως αποτέλεσμα, πολλοί έχουν φτάσει στο σημείο να πιστεύουν ότι ο Χριστιανός πρέπει να παίζει κάποιον ρόλο στην πολιτική δομή της κοινωνίας. Για να γίνει αυτό, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, ο Χριστιανός πρέπει κάποιες φορές να καθυποτάσσει ορισμένες πτυχές των πεποιθήσεών του στη βούληση της κοινωνίας στην οποία ζει. Λόγου χάρη, πολλοί άνθρωποι σέβονται μόνο στα λόγια τις διδασκαλίες του Χριστού για την αγάπη και την ειρήνη, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν θηριώδεις πολέμους. Για τον ίδιο λόγο, οι εκκλησίες μπορεί να παροτρύνουν τους ακολούθους τους να προσεύχονται για τη Βασιλεία του Θεού αλλά ταυτόχρονα να υποστηρίζουν κυβερνήτες οι οποίοι ενεργούν καταδυναστευτικά.
Αυτή η πλαστή μορφή Χριστιανοσύνης δεν είναι η θρησκεία την οποία ίδρυσε ο Ιησούς. Τουναντίον, είναι μια ανθρωποποίητη εκδοχή και ασκείται σήμερα από τους περισσότερους καθʼ ομολογία Χριστιανούς. Πράγματι, αυτή η μορφή Χριστιανοσύνης έχει αποτύχει, όπως αποδεικνύεται από την περιφρόνηση για τις Γραφικές αρχές που είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλο το Χριστιανικό κόσμο σήμερα.
Τι Δίδαξε στην Πραγματικότητα ο Ιησούς;
Ίσως να προκαλέσει έκπληξη σε κάποιους το γεγονός ότι ο Ιησούς στην πραγματικότητα είπε πως οι ακόλουθοί του δεν θα έπρεπε να είναι «μέρος του κόσμου, όπως [εκείνος δεν ήταν] μέρος του κόσμου». (Ιωάννης 17:15, 16) Γιατί παρότρυνε ο Χριστός τους μαθητές του να πάρουν αυτή τη θέση; Ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού, ο απόστολος Ιωάννης, έδωσε την απάντηση γράφοντας: «Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στην εξουσία του πονηρού».—1 Ιωάννη 5:19.
Επομένως, οι διδασκαλίες του Χριστού στρέφουν τα άτομα, όχι σε ανθρώπινους θεσμούς, αλλά στην ουράνια Βασιλεία του Θεού ως το μέσο με το οποίο θα δημιουργηθεί ένας δίκαιος κόσμος εδώ στη γη. (Ματθαίος 6:10) Ο ίδιος ο Ιησούς δεν εκδήλωσε την παραμικρή τάση να αναμειχθεί στην κοινωνική δομή των ημερών του. Αρνήθηκε κατηγορηματικά τα πολιτικά αξιώματα. (Ιωάννης 6:15) Επίσης απέρριψε τη βία ως μέσο τακτοποίησης διαφορών. (Ματθαίος 26:50‐53· Ιωάννης 18:36) Ο Ιησούς δεν άφησε πίσω του κάποιο σύνταγμα ή έναν κώδικα αστικών διατάξεων. Δεν πήρε πολιτική θέση για τα ζητήματα της εποχής του. Για παράδειγμα, δεν έγινε μαχητικός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των δούλων, ούτε αναμείχθηκε στην πάλη του Ιουδαϊκού λαού εναντίον της Ρώμης.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Ιησούς δεν ενδιαφερόταν για τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Ο Ιησούς δίδαξε πολλά για την ευθύνη που έχει κάποιος απέναντι στο συνάνθρωπό του. Προήγαγε την εντιμότητα όσον αφορά την πληρωμή φόρων και τόνισε την ανάγκη για υποταγή σε εκείνους που έχουν νόμιμες θέσεις εξουσίας. (Ματθαίος 22:17‐21) Δίδαξε πώς να δείχνουμε έμπρακτο ενδιαφέρον για την ευημερία όσων βρίσκονται σε ανάγκη. Επίσης δίδαξε πώς να δείχνουμε σεβασμό για την αξιοπρέπεια των άλλων και πώς να είμαστε συμπονετικοί, συγχωρητικοί και ελεήμονες. (Ματθαίος, κεφάλαια 5‐7) Είναι πασίγνωστο ότι το επίκεντρο των διδασκαλιών του Χριστού είναι η αγάπη για τον Θεό και για τον πλησίον.—Μάρκος 12:30, 31.
Η Αληθινή Χριστιανοσύνη Σήμερα
Πώς πρέπει, λοιπόν, να συμπεριφέρεται ο αληθινός ακόλουθος του Χριστού; Όπως συμπεριφερόταν ο Ιησούς. Ενώ υπακούει πιστά στους νόμους της χώρας, παραμένει αυστηρά ουδέτερος όσον αφορά τις πολιτικές υποθέσεις. (Ιωάννης 12:47, 4 Δεν συμβιβάζει τις Χριστιανικές αρχές ακόμη και όταν αντιμετωπίζει μεγάλη πίεση. (1 Πέτρου 2:21‐23) Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να παραμένει απαθής παρατηρητής. Ο αληθινός Χριστιανός πρέπει να δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ευημερία εκείνων που τον περιβάλλουν, όπως έκανε ο Ιησούς. (Μάρκος 6:34) Πρέπει επίσης να δίνει από τον εαυτό του για να βοηθάει άλλους να έχουν πιο ευτυχισμένη ζωή βοηθώντας τους να κατανοήσουν τις διδασκαλίες του Χριστού και να ζουν σύμφωνα με αυτές.—Ιωάννης 13:17.
Σε αρμονία με αυτό, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αγωνίζονται σήμερα να μιμούνται τον Χριστό στις σχέσεις τους με τον κόσμο που τους περιβάλλει. Ενώ είναι ειρηνικοί, νομοταγείς πολίτες, δεν είναι μέρος του κόσμου. Όπως ο Ιησούς, έτσι και αυτοί αρνούνται να παίρνουν μέρος στη βία και στις πολιτικές διαμάχες που είναι τόσο διαδεδομένες σήμερα. Η ελπίδα τους είναι σταθερά βασισμένη στη Βασιλεία του Θεού ως τη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Η αληθινή Χριστιανοσύνη οδηγεί σε πιο ευτυχισμένη ζωή και σε αρμονία ανάμεσα στα μέλη της. (Ιωάννης 13:34, 35) Οπωσδήποτε δεν έχει αποτύχει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 20:07, 23-02-09:

#2
Αρχική Δημοσίευση από steve74
Σε αρμονία με αυτό, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αγωνίζονται σήμερα να μιμούνται τον Χριστό στις σχέσεις τους με τον κόσμο που τους περιβάλλει. Ενώ είναι ειρηνικοί, νομοταγείς πολίτες, δεν είναι μέρος του κόσμου. Όπως ο Ιησούς, έτσι και αυτοί αρνούνται να παίρνουν μέρος στη βία και στις πολιτικές διαμάχες που είναι τόσο διαδεδομένες σήμερα. Η ελπίδα τους είναι σταθερά βασισμένη στη Βασιλεία του Θεού ως τη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Η αληθινή Χριστιανοσύνη οδηγεί σε πιο ευτυχισμένη ζωή και σε αρμονία ανάμεσα στα μέλη της. (Ιωάννης 13:34, 35) Οπωσδήποτε δεν έχει αποτύχει
'Ηθελα να'ξερα τι θα έλεγαν οι σκλάβοι του Γιαχβέ αν ζούσαν σήμερα στη Γάζα ή τότε που έγινε λιάδα η Γιουγκοσλαβία από τους βομβαρδισμούς για ανθρωπιστικούς λόγους. Υποθέτω θα εξακολουθούσαν να νοιώθουν ότι δεν είναι μέρος του κόσμου ; (DrStrangelove : 1.307)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DrStrangelove : 23-02-09 στις 20:33.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

steve74

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη steve74
Ο steve74 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 25 μηνύματα.

O steve74 έγραψε στις 20:38, 23-02-09:

#3
1994 :Απευθύνουμε σε όλους την πρόσκληση να έρθουν και να δουν πώς η ενεργή δύναμη του Ιεχωβά λειτουργεί ανάμεσα στους Μάρτυρές του. Η αγάπη και η ειρήνη είναι καρποί της ενεργής δύναμης του Ιεχωβά, του αγίου πνεύματός του. (Γαλ. 5:22, 23) Ελάτε στη Νότια Αφρική, μια χώρα φυλετικού αναβρασμού, και δείτε πολυεθνικές ομάδες οικοδόμησης Μαρτύρων του Ιεχωβά να συνεργάζονται στην ανέγερση νέων Αιθουσών Βασιλείας και να συναθροίζονται ειρηνικά. Ελάτε στο Ισραήλ, και δείτε Εβραίους και Άραβες Μάρτυρες να κηρύττουν χαρούμενα, πλάι‐πλάι, τα καλά νέα για τη Μεσσιανική Βασιλεία. Στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Βόρεια Ιρλανδία, ελάτε, και δείτε Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι προηγουμένως ήταν Καθολικοί και Προτεστάντες μαχητές, να συμβιώνουν θαυμάσια τώρα ως Χριστιανοί αδελφοί. Στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας—στη Βοσνία‐Ερζεγοβίνη, στην Κροατία και στη Σερβία, όπου ο εθνικισμός και το θρησκευτικό μίσος έχουν οδηγήσει σε ένα φοβερό πόλεμο—ελάτε, και δείτε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, ενωμένους με ειρήνη και αγάπη, να παραμένουν αμέτοχοι σε αυτή τη θηριώδη σύγκρουση.ακομα και εφημεριδες εχουν κανει αναφορα για το οτι οι μαρτυρες εχουν αποδειχτει οτι δεν ειναι μερος του κοσμου!
Μπορει να κατηγορειτε τους μαρτυρες για οτιδηποτε (αδικα)γιατι ετσι σας ειπαν παρολα αυτα κανεις δεν μπορει να να τους κατηγορησει οτι σκοτωσαν καποιον απο το ιδιο εθνος η απο το αντιπαλο στρατοπεδο και ασ φυλακιστηκαν και ας τους σκοτωσαν και ας τους βασανισαν παρολα αυτα ομως δεν πηραν οπλο να σκοτωσουν οποιονδηποτε ουτε καναν πραγματα για τα οποια θα μπορουσε να τους κατηγορηση καποιος με αληθινα επειχηρηματα,δεν εκλεψαν δεν κρατησαν κατι για τα γεραματα ουτε δεχονται ομοφυλοφυλικους γαμους η αλλα πραγματα,και οσο για το δουλοι κανενας δεν τους αναγκασε να υπηρετουν τον Ιεχωβα αλλα απο μονη τους δεχονται να το κανουν αυτο,αλλα δεν μου λες ποιος ειναι αυτος τον οποιο αναγκαζουνε να κανουν αυτο που θελουν αλλοι για τα δικα τους συμφεροντα;η μην μου πεις οτι υπαρχει ανθρωπος που ναγνωριζει για ποιον πραγματικα λογο γινετε πολεμος και να αξιζει να δωσει την ζωη του για αυτον τον πολεμο που συνηθως γινετε αναιτια η για να πουλησουν οι μεγαλοι οπλα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

T_Chameleon

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη T_Chameleon
Ο T_Chameleon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 224 μηνύματα.

O T_Chameleon έγραψε στις 20:40, 23-02-09:

#4
Τα παρακάτω κείμενα παρουσιάζουν την εικόνα του σημερινού χριστιανισμού όπως μας θα το έβλεπαν οι απόστολοι και ο Χριστός….

"ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι αποδεκατουτε το ηδυοσμον και το ανηθον και το κυμινον και αφηκατε τα βαρυτερα του νομου την κρισιν και τον ελεον και την πιστιν ταυτα εδει ποιησαι κακεινα μη αφιεναι"


Ο "μαγεύοντα και εξιστάνοντα το έθνος της Σαμαρείας" "είναι τίνα εαυτόν μέγαν"

"Ούτος εστίν η δύναμις του θεού η καλούμενη Μεγάλη" (Πράξ. 8:9-10).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 22:00, 23-02-09:

#5
Η φράση "αντιρησίας συνείδησης" Στιβ είναι πολύ ύποπτη για εμένα αν συλλογιστείς το νόημά της το βαθύτερο και που παραπέμπει. Σχετίζεται και με αυτό που έγραψες "είμαστε εκτός κόσμου". Μεγάλος κίνδυνος από μια τέτοια στάση. Το πρόβλημά μου δεν είναι η άρνηση οπλοχρησίας, αυτό το σέβομαι, αλλά δεν χρειάζεται να'σαι μάρτυρας του Γιαχβέ για να υιοθετήσεις μια τέτοια στάση, και ο άθεος Αποστολίδης δεν έριξε μία σφαίρα στον εμφύλιο κι ας μην ήταν μάρτυρας του Γιαχβέ. Το αν δέχονται ή όχι τους γάμους των ομοφυλόφιλων επίσης μου είναι αδιάφορο. Θρησκεία που επεμβαίνει σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα για μένα είναι επικίνδυνη θρησκεία. 'Ασε που αντιφάσκετε, γιατί απ'τη μία μου λες ότι θέλετε να είστε "εκτός κόσμου" απ'την άλλη παίρνετε κανονικά θέση πάνω σε πάρα πολλά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, όπως αυτό των ομοφυλόφιλων, των εκτρώσεων και άλλα. 'Αρα πώς είστε "εκτός κόσμου" ; Με το ένα πόδι στον κόσμο, με το άλλο έξω δεν γίνεται, και ό,που μας βολεύει ; Οργανωμένη θρησκεία αποκλείεται να μην έχει πολιτικές προεκτάσεις και να μην πατρονάρεται από πολιτικά ισχυρούς οργανισμούς και πρόσωπα, όχι ότι οι ορθόδοξοι είναι καλύτεροι. Αποφασίστε αν θέλετε να είστε ζωντανοί ή να περιμένετε την ανάσταση των ζόμπι και την παραδεισένια γη που ποτέ δεν θα υπάρξει. Τα όπλα είναι το λιγότερο, είμαι σίγουρος ότι και να μας τα στερούσαν, θα βρίσκαμε άλλους τρόπους να βγάλουμε τα μάτια μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DrStrangelove : 23-02-09 στις 22:07.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

jesse_james

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη jesse_james
Ο jesse_james αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 282 μηνύματα.

O jesse_james Murdered by a Traitor and Coward έγραψε στις 22:33, 23-02-09:

#6
'

Οι άνθρωποι έχουν αποτύχει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 22:37, 23-02-09:

#7
Αρχική Δημοσίευση από steve74
Έχει Αποτύχει η Χριστιανοσύνη;
... Οπωσδήποτε δεν έχει αποτύχει
Κι όμως, έχει!

[…Είναι πασίγνωστο ότι το επίκεντρο των διδασκαλιών του Χριστού είναι η αγάπη για τον Θεό και για τον πλησίον….]

Ε, όχι και τόσο «πασίγνωστο»!

[…οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αγωνίζονται σήμερα να μιμούνται τον Χριστό στις σχέσεις τους με τον κόσμο που τους περιβάλλει. Ενώ είναι ειρηνικοί, νομοταγείς πολίτες, δεν είναι μέρος του κόσμου….]

Και παραείναι «μέρος του κόσμου», φίλε μου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη necropethamenos
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 20:25, 24-02-09:

#8
Αρχική Δημοσίευση από steve74
ομως δεν πηραν οπλο να σκοτωσουν οποιονδηποτε ουτε καναν πραγματα για τα οποια θα μπορουσε να τους κατηγορηση καποιος με αληθινα επειχηρηματα,δεν εκλεψαν δεν κρατησαν κατι για τα γεραματα ουτε δεχονται ομοφυλοφυλικους γαμους η αλλα πραγματα
I am so confused now.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 20:31, 24-02-09:

#9
ο κοσμος παλια στην αρχαιοτητα ήταν πολυ πιο άγριος και αιματηρος,σφαζονταν άνθρωποι σε πολεμους συνεχεια ,πολυ περισσοτερο απο ότι σημερα..απλα σημερα οι λιγοτεροι αυτοι κομματιαζονται χειροτερα απο τα μοντερνα όπλα ,σε συγκριση με τα σπαθια,και τα καναλια διεθνως τα δειχνουν συνεχεια...ξεχναμε το κολλοσαιο?που σφαζονταν σκοτωνονταν αθωοι άνθρωποι μπροστα ζωντανα και ο κοσμος ζητωκραυγαζε?οι θανατοι των σκλαβων δεν μετραγε,οι βιασμοι των παλλακιδων ούτε?ενω σημερα στα παντα μπαινει μεγεθυντικος φακος..
ο κοσμος με το χριστιανισμο έκανε βηματα μπροστα απλα πρεπει να κανει και άλλα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη necropethamenos
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 10:37, 25-02-09:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
ο κοσμος παλια στην αρχαιοτητα ήταν πολυ πιο άγριος και αιματηρος,σφαζονταν άνθρωποι σε πολεμους συνεχεια ,πολυ περισσοτερο απο ότι σημερα..
αυτό το λες βασισμένος σε κάποια στατιστική; Γιατί σήμερα γίνονται περίπου 20 πόλεμοι ταυτόχρονα, δεν είναι και λίγοι.

απλα σημερα οι λιγοτεροι αυτοι κομματιαζονται χειροτερα απο τα μοντερνα όπλα ,σε συγκριση με τα σπαθια,και τα καναλια διεθνως τα δειχνουν συνεχεια...
Τι το απλό έχει αυτό;; Το γεγονός πως η μεγαλύτερη βιομηχανία του πλανήτη είναι η βιομηχανία όπλων, και οι μεγαλύτερες απο αυτές είναι αμερικάνικες ενώ η αμερική είναι άνετα η πιο εκχριστιανισμένη και θρήσκα χώρα στον πλανήτη δε σου λέει κάτι;

ξεχναμε το κολλοσαιο?που σφαζονταν σκοτωνονταν αθωοι άνθρωποι μπροστα ζωντανα και ο κοσμος ζητωκραυγαζε?οι θανατοι των σκλαβων δεν μετραγε,οι βιασμοι των παλλακιδων ούτε?ενω σημερα στα παντα μπαινει μεγεθυντικος φακος..
Σταμάτησε η βία για διασκέδαση; Να σου θυμίσω τα βασανιστήρια στις αμερικανικές φυλακές; Οι βιασμοί; Η οικιακή βία; Σταμάτησαν;

Αν πιστεύεις πως ναι, εθελοτυφλείς.

ο κοσμος με το χριστιανισμο έκανε βηματα μπροστα απλα πρεπει να κανει και άλλα...
Ο κόσμος είναι όσο βίαιος ήταν, ίσως και περισσότερο. Ενα τεράστιο ποσοστό βίας (ιστορικά αλλά και σήμερα) οφείλεται στον χριστιανισμο. Ο Bush να σου θυμίσω πως ξεκίνησε την εκστρατεία του στο Αφγανιστάν μεσα σε μια εκκλησία παρέα με τον Blair και μιλούσε για μια σταυροφορία, λες και οι σταυροφορίες ήταν κάτι που όλοι έπρεπε να θυμόμαστε με αγάπη. Να σου θυμίσω πως ο πατέρας του είπε πως δεν αναγνωρίζει ως αμερικάνους πολίτες μη χριστιανούς.

Ο κατάλογος με πράγματα που μπορώ να σου θυμίσω είναι πραγματικά ατελείωτος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 11:25, 25-02-09:

#11
Σταμάτησε η βία για διασκέδαση; Να σου θυμίσω τα βασανιστήρια στις αμερικανικές φυλακές; Οι βιασμοί; Η οικιακή βία; Σταμάτησαν;
Ποια βια?εδω μιλαμε πως σε ένα σταδιο σε συχνη βαση (ίσως καθημερινη)όπως σημερα σφαζονταν άνθρωποι!και οι άνθρωποι το ζητουσαν και το επεφημουσαν !ζωντανα μπροστα τους!αυτο δεν υπαρχει ακομα σε μαζικο δημοσιο θεαμα...
να ξεχασουμε τους διαρκεις πολεμους..και τις επιδρομες παντου σε καθε χωριο και πολη πειρατων και κατακτητων?ο μεσος όρος ζωης ήταν 40-50 χρονια..το ότι ζεις δεν ήταν καθολου αυτονοητο,,σε οποιοδηποτε χωριομπορουσες απο μια επιδρομη να είσαι νεκρος..

εξιδανικευουμε το παρελθον και παραβλεπουμε την προοδο που έχει γινει...
σημερα μπορουμε να μιλαμε για δικαιωματα κλπ,επι ρωμαιων θα σε πηγαιναν μεσα γι αυτα ή σκοτωναν χωρις δικη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη necropethamenos
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 12:08, 25-02-09:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
Ποια βια?εδω μιλαμε πως σε ένα σταδιο σε συχνη βαση (ίσως καθημερινη)όπως σημερα σφαζονταν άνθρωποι!και οι άνθρωποι το ζητουσαν και το επεφημουσαν !ζωντανα μπροστα τους!αυτο δεν υπαρχει ακομα σε μαζικο δημοσιο θεαμα...
να ξεχασουμε τους διαρκεις πολεμους..και τις επιδρομες παντου σε καθε χωριο και πολη πειρατων και κατακτητων?ο μεσος όρος ζωης ήταν 40-50 χρονια..το ότι ζεις δεν ήταν καθολου αυτονοητο,,σε οποιοδηποτε χωριομπορουσες απο μια επιδρομη να είσαι νεκρος..

εξιδανικευουμε το παρελθον και παραβλεπουμε την προοδο που έχει γινει...
σημερα μπορουμε να μιλαμε για δικαιωματα κλπ,επι ρωμαιων θα σε πηγαιναν μεσα γι αυτα ή σκοτωναν χωρις δικη
Μα όλα αυτά που λες ισχύουν και σήμερα, έκτος την ευρεία αποδοχή του θανάτου ως διασκέδασης. Δηλαδή, η μόνη διαφορά είναι πως γίναμε πιο υποκριτές. Ο τυπάκος στο ιράκ που βασανίζει κρατούμενους και γουστάρει και το μαθαίνεις μονο επειδή διέρρευσε μια βιντεοκασέτα είναι καλύτερος απο έναν θεατή του κολοσσαίου;

οι πόλεμοι σήμερα δεν είναι διαρκείς; μα τι λες; ήδη στον προηγούμενο αιώνα είχαμε 2 παγκοσμίους και σήμερα έχουμε 17-20 ταυτόχρονους.

Σήμερα είναι αυτονόητο οτι ζείς που ακριβώς; Στη Γιουγκοσλαβία ήταν αυτονόητο πχ;

Και επίσης, αν θες, μην απομονώνεις μια φράση απο το post μου, τι έχεις να πεις για όλα τα υπόλοιπα που επεσήμανα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 13:34, 25-02-09:

#13
Αρχική Δημοσίευση από necropethamenos
... Ενα τεράστιο ποσοστό βίας (ιστορικά αλλά και σήμερα) οφείλεται στον χριστιανισμο. Ο Bush να σου θυμίσω πως ξεκίνησε την εκστρατεία του στο Αφγανιστάν μεσα σε μια εκκλησία παρέα με τον Blair και μιλούσε για μια σταυροφορία, λες και οι σταυροφορίες ήταν κάτι που όλοι έπρεπε να θυμόμαστε με αγάπη. Να σου θυμίσω πως ο πατέρας του είπε πως δεν αναγνωρίζει ως αμερικάνους πολίτες μη χριστιανούς.

...
Φίλε μου, νομίζω ότι το σωστό θα ήταν το " οφείλεται στους Χριστιανούς", 'οπως πχ οι Bush...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη necropethamenos
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 13:58, 25-02-09:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Φίλε μου, νομίζω ότι το σωστό θα ήταν το " οφείλεται στους Χριστιανούς", 'οπως πχ οι Bush...
Ναι αλλά ποια είναι η διαφορά; Και τα καλά που επικαλείστε οτι οφείλονται στον Χριστιανισμό, πάλι απο συγκεκριμένους ανθρώπους προέκυψαν.

Το ζήτημα είναι πως ο χριστιανισμός φτιάχνει Χριστιανούς. Επίσης οι πιο ακραίοι χριστιανοί (creationists για παράδειγμα) είναι και αυτοί που ακολουθούν πιστότερα τις γραφές - το οτι ο καθένας διαλέγει να ερμηνεύσει μετά ότι γουστάρει όπως γουστάρει τον κάνει απλώς αιρετικό.

Αν είσαι χριστιανός -για παράδειγμα- και κάνεις σεξ ανύπαντρος χωρίς να πιστεύεις πως αμαρτάνεις (απίστευτο ρήμα) ΔΕΝ είσαι χριστιανος. Είσαι κάτι δικό σου, ακόμα πιο παράλογο απο τις προσταγές μιας συγκεκριμένης θρησκείας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη WhiteDrum
H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε στις 11:12, 05-03-09:

#15
Δεν απέτυχε στα πρώτα χρόνια διάδοσής της , διότι είναι εμφανή τα αποτελέσματα του αντίκτυπου που είχε ο ενστερνισμός των αρχών της. Απλά πιστεύω ότι τώρα πια δεν αποτελεί αποτελεσματικό δεκανίκι για στιγμές αδυναμίας. Τι εννοώ; Στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, σε μεταγενέστερους του Μεγάλου Κωνσταντίνου αυτοκράτορες βέβαια, σε κάθε απειλή που δεχόταν η αυτοκρατορία, η εκκλησία και οι ιερείς της αναλάμβαναν την εμψύχωση του λαού και τον εφησυχασμό του. Ο χριστιανιμσός βρήκε και αργότερα πρόσφορο έδαφος για να απαλύνει τον πόνο από τις κακουχίες των πιστών αλλά και να "υποσχεθεί" μια μεταθανάτια ζωή, χαρίζοντα ελπίδα σε όσους έζησαν υπό άθλιες συνθήκες. Η έλλειψη μόρφωσης, συνδυαστικής σκέψης και αμφισβήτησης, σε συνδυασμό με τον φανατισμό και την προσκόλληση των πιστών στις γραφές, διατηρούσε τον αριθμό των πιστών σε σταθερά μεγάλους αριθμούς που ανά τακτα χρονικά διαστήματα (με ιεραποστολές και κατακτήσεις) αυξάνονταν.

Τώρα πια, ποιος ο λόγος να λέμε ότι η χριστιανοσύνη ευεργετεί με οποιονδήποτε τρόπο πιστους και μη; Οι δεισιδαιμονίες χάνονται, οι συμβολισμοί των γραφών είναι αναχρονιστικοί και οι ιερείς δεν αντιπροσωπεύουν την πίστη που πρεσβεύουν. Λογικό δεν είναι να στραφεί αλλού ο σύγχρονοςσ άνθρωπος; Το πνεύμα αλληλεγγύης και καλοσύνης που ενέπνεε ο χριστιανισμός στους πιστούς του, στα πρώτα χρόνια υπαρξής του, δεν υφίσταται πλέον, άρα δεν βελτιώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Τώρα πια :
 • Οι συμβολισμοί και οι αλληγορίες των γραφών θεωρούνται αναχρονιστικά κατάλοιπα εποχής με διαφορετική νοοτροπία.
 • Το αυξημένο μορφωτικό επίπεδο ανεπτυγμένων χωρών, θέτει θεμέλια αμφισβήτησης και απόρριψης των θεμέλιων λίθων της χριστιανοσύνης.
 • Οι ιερείς δεν αποτελούν (για την πλειοψηφία τουλάχιστον) τους εκπροσώπους του Θεού στη γη, άρα δεν λαμβάνεται υπ όψιν το όποιο έργο που καταβάλλουν καθημερινά. (Συν τοις άλλοις, δεν είναι καν πνευματικοί ηγέτες πλέον. Είναι απλά υπάλληλοι.)
 • Οι διδαχές του Χριστού δεν ακολουθούνται πλέον, εκτός από ελάχιστους ανθρώπους.
 • Ο χριστιανισμός υποτίθεται ότι θα βελτίωνε τις συνθήκες διαβίωσης και συμβίωσης των ανθρώπων, μια επέμβαση του Θεού στη γη. Καμία αλλαγή από τα μαλλιοτραβήγματα προ Χριστού, χειροτερέψαμε κιόλας. Άρα ναι. Απέτυχε.
Edit : στην Ελλάδα δεν είναι τόσο εμφανής η παρακμή της χριστιανοσύνης, διότι έχει συνδεθεί με παραδόσεις και με εθνική ενότητα. Οι περισσότερες ιστορικές στιγμές πολέμου και κατοχής της Ελλάδας, είχαν ιερείς αλλά και στρατιωτικούς ηγέτες που βασίζονταν στην πίστη τους προκειμένου να νικήσουν και εμψύχωναν και τους υπόλοιπους με τον τρόπο αυτό. Είχε αποτέλεσμα η καταστροφή των δωδεκαθεϊστικών μνημείων και η απαλοιφή οποιασδήποτε μνήμης της εποχής που οι Έλληνες χαρακτηρίζονταν από πίστη στο δωδεκάθεο. Μία πρόσκαιρη επιτυχία της χριστιανοσύνης που σταδιακά φθείνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη WhiteDrum : 05-03-09 στις 11:18.
6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Loupo (π.Δανιήλ)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Loupo
Ο π.Δανιήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 73 μηνύματα.

O Loupo έγραψε στις 01:21, 10-03-09:

#16
Η ανθρωπότητα έχει αποτύχει όχι η Χριστιανοσύνη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 02:04, 10-03-09:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Loupo
Η ανθρωπότητα έχει αποτύχει όχι η Χριστιανοσύνη
Σε τι και γιατί αποτύχαμε, φίλε μου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Loupo (π.Δανιήλ)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Loupo
Ο π.Δανιήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 73 μηνύματα.

O Loupo έγραψε στις 09:41, 10-03-09:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Σε τι και γιατί αποτύχαμε, φίλε μου;

Ο άνθρωπος έχει απομακρυνθεί από το Θεό όχι ο Θεός από τον άνθρωπο.
Μόνοι μας έχουμε δημιουργήσει την σχέση ανάμεσα πιστού και πίστης.
Έχουμε βούληση και αποφασίζουμε μας κάνει κάτι το κρατάμε δε μας κάνει κάτι το πετάμε. Κόβουμε και ράβουμε Χριστιανοσύνη και ειδικά Θεό στα μέτρα του ο καθένας. Δηλώνουμε άθεοι και δε πατάμε στην εκκλησία αλλά παντρευόμαστε, βαπτίζουμε τα παιδιά μας, κηδεύουμε τους δικούς μας και όταν έρθουν και τα ζόρια λέμε και ένα βοήθα μας Παναγιά μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Loupo : 10-03-09 στις 09:43. Αιτία: Ορθογραφικό(χε χε)
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 10:18, 10-03-09:

#19
όταν έρθουν και τα ζόρια λέμε και ένα βοήθα μας Παναγιά μου...
Exμ, όταν έρθουν τα ζόρια, λέμε και ένα Παναγία μου, μόνο που δεν έχει το "βοήθα" μπροστά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη necropethamenos
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 10:50, 10-03-09:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Loupo
Δηλώνουμε άθεοι και δε πατάμε στην εκκλησία αλλά παντρευόμαστε, βαπτίζουμε τα παιδιά μας, κηδεύουμε τους δικούς μας και όταν έρθουν και τα ζόρια λέμε και ένα βοήθα μας Παναγιά μου...
Αυτό πράγματι είναι ένα τραγικό φαινόμενο. Τα σόγια και τι θα πει ο κόσμος και τελικά ένα σωρό ασήμαντα πράγματα κάνουν πολύ κόσμο να πράττει αντίθετα απο αυτό που πιστεύει, συντηρώντας έτσι το παπαδαριό και απελπιστικά έθιμα και παραδόσεις που περιλαμβάνουν ρύζια κολυμπήθρες και 50ευρα.

Το λάθος είναι φυσικά του εκάστοτε "δε-βαριέσαι-το-κάνω-για-τη-φουκαριάρα-τη-μάνα-μου". Ή είσαι χριστιανός ή όχι. Αν δεν είσαι, δεν πας να χρηματοδοτήσεις την εκκλησία!

Όσον αφορά το "βοήθα μας παναγιά μου", δε νομίζω πως το εννοεί και πολύς κόσμος όταν το λέει, είναι ενα figure of speech, δεν σημαίνει πως όντως την επικαλούνται. Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος που λέει "ΤΖΙΖΟΥΣ, ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ?", δεν επικαλείται όντως τον Χριστό όμως! Ελπίζω τουλάχιστον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Loupo (π.Δανιήλ)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Loupo
Ο π.Δανιήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 73 μηνύματα.

O Loupo έγραψε στις 11:15, 10-03-09:

#21
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
Exμ, όταν έρθουν τα ζόρια, λέμε και ένα Παναγία μου, μόνο που δεν έχει το "βοήθα" μπροστά.

Όταν τρομάζουμε σίγουρα λέμε σκέτο Παναγιά μου ή Χριστέ μου.
Όταν όμως κινδυνεύει η υγεία κάποιου δικού μας εκεί λέμε «το βοήθα» , όταν χάνουμε κάποιον δικό μας εκεί θυμόμαστε τον «άδικο θεό που μας τον πείρε» , αλλά εμείς είμαστε πάνω απ΄όλα άθεοι.
Γνωρίζω κάποιον που υποστηρίζει ότι πιστεύει στο δωδεκάθεο ο οποίος κάθε χρόνο πάει στον Ταξιάρχη της Μυτιλήνης γιατί το έχει Τάμα.
Τι να πει κάνεις μετά από αυτό?Αρχική Δημοσίευση από necropethamenos

συντηρώντας έτσι το παπαδαριό και απελπιστικά έθιμα και παραδόσεις που περιλαμβάνουν ρύζια κολυμπήθρες και 50ευρα.


Έλα ντε που δε συντηρούν το «παπαδαριό» αλλά τα έξοδα για να πληρωθεί η καθαρίστρια για να καθαρίσει την εκκλησία από τα ρύζια που πετάξαμε για να κάνουμε και το χαβαλέ μας και ο ψάλτης ο οποίος καλύπτει μέρος της παράδοσης.
Γιατί όποιος θέλει να μη δώσει μια έχει την επιλογή του να το κάνει.
Να παντρευτεί με τον τρόπο που ξεκίνησε το μυστήριο του γάμου δηλαδή μέσα στην λειτουργία και μόνο πρωί. Χωρίς Ρύζια , Χωρίς Χάχανα και το ζευγάρι να κοινωνάει κανονικά κι όχι να πίνει το κρασάκι το οποίο επιλέγει και το ποιο θα είναι.
Αλλά βαριά η καλογερική όπως λέει και ο λαός.
Και έτσι για άλλη μια φορά αυτή η κακιά εκκλησία αντί να πει σε όποιον αρέσει το μυστήριο αυτό είναι, απόκοψε τις ευχές του γάμου μέσα από την λειτουργία αλλά και τις βάπτισης και τα μετέφερε σε ξέχωρο μυστήριο για να διευκολύνει αλλά και να τα ακούσει…

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Tsipouro

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Tsipouro
Ο Tsipouro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Κτηνίατρος και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 917 μηνύματα.

O Tsipouro έγραψε στις 11:35, 10-03-09:

#22
Αρχική Δημοσίευση από Loupo
Έχουμε βούληση και αποφασίζουμε μας κάνει κάτι το κρατάμε δε μας κάνει κάτι το πετάμε. Κόβουμε και ράβουμε Χριστιανοσύνη και ειδικά Θεό στα μέτρα του ο καθένας. Δηλώνουμε άθεοι και δε πατάμε στην εκκλησία αλλά παντρευόμαστε, βαπτίζουμε τα παιδιά μας, κηδεύουμε τους δικούς μας και όταν έρθουν και τα ζόρια λέμε και ένα βοήθα μας Παναγιά μου...
Είχα ξαναθίξει και αλλού το θέμα αυτό. Ο συνδυασμός της επιπολαιότητας που μας διακρίνει, κυρίως στις μικρότερες ηλικίες και του ότι στην ελληνική κοινωνία Χριστιανικοί θεσμοί όπως ο θρησκευτικός γάμος ή το βάπτισμα έχουν διατηρηθεί απλά σαν παραδόσεις (τις οποίες αν δεν ακολουθήσει κάποιος στιγματίζεται από τον κοινωνικό του περίγυρο, κυρίως στις κλειστές κοινωνίες) χάνοντας όμως το νόημα τους, πιθανόν να έχει οδηγήσει σε αυτό.
Η πλειοψηφία των όσων παντρεύονται στην εκκλησία πιστεύω πως το έκανε λόγω παραδόσης και επιρροών από την οικογένεια και όχι επειδή πραγματικά πίστευαν ότι κάποια ανώτερη δύναμη - χριστιανικός θεός στην περίπτωσή μας. θα ευλογήσει την ένωσή τους.

Προσπαθούμε να προσαρμοσούμε τις ίδέες και τις αντιλήψεις μας στις τάσεις των καιρών, απλά και μόνο "για να μη μείνουε πίσω", ακολουθώντας έναν πνευματικό ..."τρεντισμό" (υπάρχει μια λογική αλληλουχία μεταξύ πνευματικών "τάσεων" και τάσεων στη μόδα - και τα 2 ακολουθώνται από πολλούς άκριτα κατά βάση) απλά και μόνο για να χαρακτηριστούμε σαν (δήθεν) "προοδευτικοί" (άποψή μου ότι οι χαρακτηρισμοί "συντηρητικός" και "πρόοδευτικός" είναι οι χειρότερες και ατυχέστερες ταμπέλες), χωρίς όμως να μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όσα θεωρούνται παραδεδογμένα, απλά και μόνο για να μη στιγματιστούμε από τον περίγυρό μας.

Συνεπώς, όποιος επιλέξει να "αψηφίσει" κάποιον θεσμό της επικρατούσας θρησκείας, αυτόματα αψηφά τη θρησκεία σε κάθε της διάσταση, μιας και δεν βρήκε την αλήθεια που αναζητούσε σε αυτή (αλλιώς γιατί να αψηφίσει το θεσμό της αυτό; ). Το να κόψει και να ράψει κάποιος στα μέτρα του μια πεποίθηση και παράλληλα να δηλώνει οπαδός της, δηλώνει πνευματική ανωριμότητα σε κάποιο βαθμό.

Και ναι, το "βοήθα μας Παναγία μου" (κλασσική έκφραση άθεου όταν αρρωσταίνει βαριά - φαίνομαι κάπως μικρόψυχος αλλά δυστυχώς... ....) είναι υποχρέωση του όποιουδήποτε το λέει να το εννοεί , όπως είναι και ντροπή για τον οποιοδήποτε δηλώνει Χριστιανός, να βλαστημά τα όσα πιστεύει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 11:39, 10-03-09:

#23
Αρχική Δημοσίευση από Loupo
Ο άνθρωπος έχει απομακρυνθεί από το Θεό όχι ο Θεός από τον άνθρωπο.
Μόνοι μας έχουμε δημιουργήσει την σχέση ανάμεσα πιστού και πίστης.
Έχουμε βούληση και αποφασίζουμε μας κάνει κάτι το κρατάμε δε μας κάνει κάτι το πετάμε. Κόβουμε και ράβουμε Χριστιανοσύνη και ειδικά Θεό στα μέτρα του ο καθένας. Δηλώνουμε άθεοι και δε πατάμε στην εκκλησία αλλά παντρευόμαστε, βαπτίζουμε τα παιδιά μας, κηδεύουμε τους δικούς μας και όταν έρθουν και τα ζόρια λέμε και ένα βοήθα μας Παναγιά μου...
Αγαπητέ μου φίλε, η ερώτησή μου αφορούσε το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της όποιας "αποτυχίας" εννοείς. Πχ, ένας κυνηγός πυροβολεί κάποιο θήραμα-στόχο του και αποτυγχάνει να βρει το στόχο του, ή κάποιος ξεκινάει από Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, με στόχο να φθάσει εκεί πχ στις 12 το μεσημέρι και τελικά φθάνει γύρω στις 02.00 μμ κ.ο.κ.. Σε τι λοιπόν αποτύχαμε ως ανθρωπότητα; Γιατί, από την άλλη, έχουμε εξαιρετικά πολλούς λόγους να ισχυριστούμε, ότι σαν ανθρωπότητα πετύχαμε, ειδικά τους τελευταίους τρεις αιώνες τόσα πολλά πράγματα, ώστε να φαίνεται πια απίστευτο, ότι πχ κάποτε οι πρόγονοί μας ζούσαν ολίγον τι χειρότερα και ανασφαλέστερα από τα οικόσιτα ζώα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 11:52, 10-03-09:

#24
ταν χάνουμε κάποιον δικό μας εκεί θυμόμαστε τον «άδικο θεό που μας τον πείρε»

Ομολογουμένως. Άπειρες φορές Τον έχω προκαλέσει να φανεί μπροστά μου για να Του τρίψω τη Μούρη στο χώμα, μα επιδεικτικά με αρνείται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dimitral

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη dimitral
H dimitral αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 209 μηνύματα.

H dimitral έγραψε στις 12:47, 10-03-09:

#25
Αρχική Δημοσίευση από necropethamenos
Αυτό πράγματι είναι ένα τραγικό φαινόμενο. Τα σόγια και τι θα πει ο κόσμος και τελικά ένα σωρό ασήμαντα πράγματα κάνουν πολύ κόσμο να πράττει αντίθετα απο αυτό που πιστεύει, συντηρώντας έτσι το παπαδαριό και απελπιστικά έθιμα και παραδόσεις που περιλαμβάνουν ρύζια κολυμπήθρες και 50ευρα.

υπαρχουν πολυ πιο τραγικα φαινομενα απο αυτο,πολλα περισσοτερα ποσα πεταμενα για τα ματια του κοσμου και πολυ καταπιεση για να ειναι οι αλλοι ευχαριστημενοι,αλλα ολα αυτα ειναι αποτελεσμα της αναγκης μας να ανηκουμε καπου.αυτο πληρωνουμε ολοι με καποιον τροπο.και βεβαια οι καλες επιχειρησεις ξερουν να το εκμεταλλευονται σωστα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη necropethamenos
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 15:11, 10-03-09:

#26
Αρχική Δημοσίευση από dimitral
υπαρχουν πολυ πιο τραγικα φαινομενα απο αυτο,πολλα περισσοτερα ποσα πεταμενα για τα ματια του κοσμου και πολυ καταπιεση για να ειναι οι αλλοι ευχαριστημενοι,αλλα ολα αυτα ειναι αποτελεσμα της αναγκης μας να ανηκουμε καπου.αυτο πληρωνουμε ολοι με καποιον τροπο.και βεβαια οι καλες επιχειρησεις ξερουν να το εκμεταλλευονται σωστα.
ναι, δεν είπα πως είναι το πιο τραγικό απ'όλα, είπα απλά οτι είναι τραγικό και αυτό.

Το θέμα είναι ποιές είναι τελικά οι προτεραιότητες σου στη ζωή σου; Αυτά που πιστεύεις ή το τι θα πει ο κόσμος, ο μπατζανάκης σου, η φίλη της γιαγιάς σου κτλ; Και αν η προτεραιότητα είναι το κατα πόσον θα ευχαριστήσεις κάποιον άλλον αντιτιθέμενος στις ίδιες σου τις αντιλήψεις, τότε πόσο πραγματικά πιστεύεις σε αυτές;

Η ανάγκη μας να ανήκουμε κάπου υφίσταται, όμως αν είσαι σε θέση να δεις τι πραγματικά συμβαίνει - την πέραν κάθε λογικής προσπάθεια σου να ανήκεις σε ένα τσούρμο ανθρώπων που έχουν στόχο της ζωής τους να σε κρίνουν - είσαι και σε θέση να αποφασίσεις να ανήκεις κάπου αλλού. Ή και πουθενά.

Αρχική Δημοσίευση από Loupo
Έλα ντε που δε συντηρούν το «παπαδαριό» αλλά τα έξοδα για να πληρωθεί η καθαρίστρια για να καθαρίσει την εκκλησία από τα ρύζια που πετάξαμε για να κάνουμε και το χαβαλέ μας και ο ψάλτης ο οποίος καλύπτει μέρος της παράδοσης.
Γιατί όποιος θέλει να μη δώσει μια έχει την επιλογή του να το κάνει.
Να παντρευτεί με τον τρόπο που ξεκίνησε το μυστήριο του γάμου δηλαδή μέσα στην λειτουργία και μόνο πρωί. Χωρίς Ρύζια , Χωρίς Χάχανα και το ζευγάρι να κοινωνάει κανονικά κι όχι να πίνει το κρασάκι το οποίο επιλέγει και το ποιο θα είναι.
Αλλά βαριά η καλογερική όπως λέει και ο λαός.
Και έτσι για άλλη μια φορά αυτή η κακιά εκκλησία αντί να πει σε όποιον αρέσει το μυστήριο αυτό είναι, απόκοψε τις ευχές του γάμου μέσα από την λειτουργία αλλά και τις βάπτισης και τα μετέφερε σε ξέχωρο μυστήριο για να διευκολύνει αλλά και να τα ακούσει…
Ε μα αυτό πάει πακέτο με τον λόγο για τον οποίον ένας δηλωμένος άθεος καταλήγει να βαφτίζει το παιδί του σε μια εκκλησία. Να ευχαριστήσει τον περίγυρο του. Ο ίδιος παραλογισμός που περιγράφω πιο πάνω είναι που αποζητά το glamour.
Απο την άλλη και αυτό που λες είναι παράλογο. Η εκκλησία έχει ήδη μια περιουσία τεράστια, οι υπάλληλοι της πληρώνονται απο τους φόρους μας και πάει λέγοντας. Όταν πας σε μια άλλη δημόσια υπηρεσία θα πληρώσεις την καθαρίστρια extra;
Άπλως ο μαγαζάτορας κρατάει τα παντα για πάρτη του, δουλεύει το μαγαζί σαν να είναι ιδιώτης και έχει και μόνιμη επιχορήγηση απο το κράτος. Τα 50ρικα που στα μουλωχτά χώνει κάποιος στον παπά για μια βάφτιση είναι τα ίδια που χώνεις στο γιατρό, τον υπάλληλο της πολεοδομίας κτλ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη necropethamenos : 10-03-09 στις 15:25.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Loupo (π.Δανιήλ)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Loupo
Ο π.Δανιήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 73 μηνύματα.

O Loupo έγραψε στις 17:29, 10-03-09:

#27
Αρχική Δημοσίευση από necropethamenos
Ε μα αυτό πάει πακέτο με τον λόγο για τον οποίον ένας δηλωμένος άθεος καταλήγει να βαφτίζει το παιδί του σε μια εκκλησία. Να ευχαριστήσει τον περίγυρο του. Ο ίδιος παραλογισμός που περιγράφω πιο πάνω είναι που αποζητά το glamour.
Απο την άλλη και αυτό που λες είναι παράλογο. Η εκκλησία έχει ήδη μια περιουσία τεράστια, οι υπάλληλοι της πληρώνονται απο τους φόρους μας και πάει λέγοντας. Όταν πας σε μια άλλη δημόσια υπηρεσία θα πληρώσεις την καθαρίστρια extra;
Άπλως ο μαγαζάτορας κρατάει τα παντα για πάρτη του, δουλεύει το μαγαζί σαν να είναι ιδιώτης και έχει και μόνιμη επιχορήγηση απο το κράτος. Τα 50ρικα που στα μουλωχτά χώνει κάποιος στον παπά για μια βάφτιση είναι τα ίδια που χώνεις στο γιατρό, τον υπάλληλο της πολεοδομίας κτλ
Πρώτον καθαρίστριες και ψαλτάδες αλλά και όλοι όσοι απασχολούνται από τους ναούς και πληρώνονται , δεν πληρώνονται από κανένα δικό σου φόρο γιατί πληρώνονται καθαρά από τα έσοδα του ναού και όχι από το κράτος.
Ο μόνος μισθωτός μέσα σε έναν ναό από το κράτος είναι ο Ιερέας.
Όταν κάνεις ένα μυστήριο (Γάμο-Βάπτιση) τα χρήματα που θα δώσεις ο παπάς δε τα «τσεπώνει» γιατί κόβει απόδειξη άρα έχει να λογοδοτήσει κάπου γι αυτά τα χρήματα.
(Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις)
Άρα κάθε ναός αναλαμβάνει τα έξοδα του μόνος του …

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fandago (Ә□⌂щяңš)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fandago
Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,620 μηνύματα.

O fandago μπορεί να φαίνεται αλλά ΔΕΝ έγραψε στις 18:17, 10-03-09:

#28
Αρχική Δημοσίευση από Loupo
Όταν κάνεις ένα μυστήριο (Γάμο-Βάπτιση) τα χρήματα που θα δώσεις ο παπάς δε τα «τσεπώνει» γιατί κόβει απόδειξη άρα έχει να λογοδοτήσει κάπου γι αυτά τα χρήματα.
(Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις)
Εννοείς τις εξαιρέσεις που κόβουν απόδειξη...


Αλήθεια, έχουν και ταμιακή μηχανή ή βγάζουν το μπλοκάκι αποδείξεων; Γιατί δεν έχω δει ούτε το ένα ούτε το άλλο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Loupo (π.Δανιήλ)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Loupo
Ο π.Δανιήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 73 μηνύματα.

O Loupo έγραψε στις 18:59, 10-03-09:

#29
Αρχική Δημοσίευση από fandago
Εννοείς τις εξαιρέσεις που κόβουν απόδειξη...
Αλήθεια, έχουν και ταμιακή μηχανή ή βγάζουν το μπλοκάκι αποδείξεων; Γιατί δεν έχω δει ούτε το ένα ούτε το άλλο...

Μπλοκ αποδείξεων.
Και μέσα εκεί αναγράφονται αναλυτικά πως διαιρείται το ποσό και που πάει το κάθε μέρος του. . .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 19:14, 10-03-09:

#30
Θυμηθηκα κατι που μου ειπαν προσφατα...
Μια φιλη πηγε με την κολλητη της σε μια εκκλησια για να ρωτησουν τι, πως, ποσο για ενα γαμο (της κολλητης). Αφου ο ιερεας τους εξηγησε τα καθεκαστα, πανε τα κοριτσια να φυγουν και ακουν τη φωνη του ιερεα να να τους λεει "τεκνα μου, κατι για την εκκλησια?" Κοιταζονται οι κοπελες (ετων 22) μεταξυ τους, δεν ηξεραν τι επρεπε να δωσουν, βγαζει η μια 10?, κανει νευμα η αλλη "οκ", το δινουν και ο ιερεας ειπε "ευχαριστω" μεσα απο τα δοντια του, κανοντας μαλιστα γκριματσα...
Ε, συγγνωμη κιολας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Azimuthios

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Azimuthios
Ο Azimuthios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 85 μηνύματα.

O Azimuthios έγραψε στις 11:16, 29-08-10:

#31
Αυτο το ερωτημα εμπεριεχει μεγαλη δοση αγνοιαs.Ειναι σαs να ρωταει κανειs αν απετυχε ο Θεοs να ειναι αυτο που ειναι.Επειδη με μεγαλη λυπη μου διαπιστωνω οτι καποια πραγματα δεν τα γνωριζεται σχετικα με τον Χριστιανισμο θελω να σαs πληροφορησω οτι ο Χριστιανισμοs υπηρχε πριν απο τον Χριστο μαs και,πριν απο την δημιουργια του υλικου συμπαντοs.Ο Χριστιανισμοs υπηρξε ταυτοχρονα με την υπαρξη του πνευματικου κοσμου.Χριστιανισμοs σημαινει Αποκαλυψη και ΔΕΝ ειναι θρησκεια.Ειναι η Αποκαλυψη του Θεου και προs τουs ανθρωπουs,το Αχτιστο Φωs και,η μονη Ελπιδα σε τουτο τον κοσμο για εμαs τουs ανθρωπουs.
Τοσο πολυ αγαπησε ο Θεοs τουs ανθρωπουs που εστειλε τον Υιο του για να μαs λυτρωσει απο το προπατορικο αμαρτημα και με την διδασκαλια του να μαs διδαξει και να μαs φανερωσει τον ηδη υπαρχoν Χριστιανισμο και εδω κατω στην Γη.
Οι λεγομενεs θρησκειεs (τα λεγομενα Φρουτα του Σατανα ) που αντιστρατευονται τον Χριστιανισμο,αρχισαν να εμφανιζονται τα τελευταια 1500 χρονια περιπου και ειναι καθαρα ανθρωπινεs επινοησειs που σκοπο εχουν να ριξουν τον κοσμο στα διχτυα του Σατανα. Μιλουν για θεουs που δεν υπαρχουν,ανυπαρκουs και δεν εχουν να κανουν σε τιποτα μα τιποτα με τον Αληθινο Τριαδικο Θεο.
Ειναι Θεοι που ειναι αποτελεσμα καταρχην του Χρονου και του Χωρου αρα οχι παντοδυναμοι,ακομα δηλαδη και ετσι να το παρη κανειs φαινεται οτι ειναι θεικεs καρικακτουρεs ανθρωπινων επινοησεων.
Kαι αν καποιοι παρασυρθουν και πουν οτι καποιοι εν ονοματι των θεων αυτων των θρησκειων κανουν υπερφυσικα πραγματα για να αποδειξουν την υπαρξη των Θεων τουs θελω να πω οτι αυτα εχουν να κανουν καθαρα με δαιμονια του σατανα,γιατι χωριs το θειο Βαπτισμα και την επιφοιτηση του Αγιου Πνευματοs ο ανθρωποs δεν μπορει να κανει τετοιου ειδουs πραγματα. Για αυτο προσεχτε καλα να μην παρασηρθειτε και χασετε καθε ελπιδα για την επουρανια Βασιλεια των Ουρανων.
ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ,ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

worshipperjesus

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη worshipperjesus
Ο worshipperjesus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 167 μηνύματα.

O worshipperjesus έγραψε στις 12:01, 03-09-10:

#32
Να τονίσω ότι το ίδιο συμβαίνει και με τις αιρέσεις του Χριστιανισμού.

Μόνη αληθινή θρησκεία είναι η Ορθοδοξία.

Καθολικισμός, Προτεσταντισμός είναι επίσης Φρούτα του Σατανά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Έχει κανείς ψύχωση; - Από paranoid
   Το θέμα έχει λάβει 21 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Συζήτηση ...επι προσωπικού.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 08-06-12 στις 15:47.
  • Τι πρέπει να έχει ή όχι μία σχέση - Από mania
   Το θέμα έχει λάβει 34 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Ερωτικές Σχέσεις.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 17-03-12 στις 23:50.
  • Έχει αποτύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση; - Από Eileen
   Το θέμα έχει λάβει 12 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Πολιτική - Κοινωνικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 09-12-11 στις 17:05.
  • Έχει το botox παρενέργειες; - Από anna_33
   Το θέμα έχει λάβει 34 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Υγεία-Ιατρική.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 24-09-11 στις 20:57.
  • Σας έχει τύχει;; - Από pitcuni :)
   Το θέμα έχει λάβει 19 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μπερδέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 22-05-11 στις 20:22.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους