Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 51,513 εγγεγραμμένα μέλη και 1,621,694 μηνύματα σε 37,731 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 663 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki.

Εγγραφή Βοήθεια

[split] Macbooks VS Laptops

Δεσμώτης

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών . Έχει γράψει 2,200 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε 25-02-09:

#1
Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
Δυστυχώς η μητέρα μου θα έχει μεγάλη δυσκολία με Mac. Αν ωστόσο έχει windows οκ.
Το μηλολειτουργικό είναι piece of cake.
Tο χειρίζεται η ανιψιά μου που είναι 9 χρόνων από τα 4-5 της...

Κι έπειτα αν θες win, τα τρέχεις χαλαρά. Αν και θα'ταν καθαρή μούρλα με mac os περιβάλλον να προτιμήσεις winxp.

Η ουσία είναι με apple, αγοράζεις ένα πολύ καλό φορητό το οποίο τρέχει και τα 3 λειτουργικά, έχει απίστευτη σχεδίαση και εργονομία και πολύ μικρό όγκο, προσφέροντας παράλληλα όλου του τύπου τις συνδέσεις. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
είπε ότι δουλεύει η μαμά της, θα την βάλεις τώρα να μάθει λέοπαρντ


Differences Between Win and Mac Word

Word on the Macintosh is basically Word for Windows re-compiled to run on the Mac. It's not just "compatible". It's not just "like" Word for the PC. It is Microsoft Word,
the same one Microsoft makes for every platform.

http://www.microsoft.com/mac/product...8/default.mspx

http://www.microsoft.com/mac/product...8/default.mspx

http://www.microsoft.com/mac/product...8/default.mspx

άρπα κι ένα entourage http://www.microsoft.com/mac/product...8/default.mspx

Εμένα μου μοιάζουν εκπληκτικά ίδια.

Επειδή τυγχάνει να έχω και mac office 2008 (στο Os) αλλά και winxp - μπουτάροντας με windows -(ακριβώς όπως ξέρουμε όλοι τα winxp) το word κι όλα τα συμπράγκαλα του office παραμένoυν εξίσου ταπεινά και σε ένα μακ, δαιμονισμένε μου άγγελε.

Κάτι ακόμα:

These are equivalent to each other:
Windows - Macintosh

ctrl+c-Command+c

ctrl+v-Command+v

ctrl+s Command+s



Δύσκολο;

Κι όταν λέμε command key εννοούμε ατό ατό:


Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
και να γίνει μακάνθρωπος


Why not, mate?

Μέχρι κι εγώ ο τελευταίος tech-maniac της γης υπέκυψα στα θέλγητρα του μήλου.
Σημ: δε με λένε Αδάμ.

Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
επειδή έχουν μεταπωλητική...αξία που αρχίζει από....0;


Αν μετά από 2 χρονάκιους θέλει να κάνει ανανέωση στόλου, έχοντας απλ θα κάνει ένα καλό παζάρεμα.

Τα ίδια θα αξιώσεις πουλώντας μια μπέμπα και το ίδιο ένα σκόντα(ψα) ή σου(τ)ζούκι;


Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
γιατί αν δεν κάνω λάθος ένα 70% δεν παίρνει μακ και να τον....χαρίζουνε!


Ψάξε τη μετοχή της apple στο Nasdaq και κάνε μας ένα print screen.

Πόσο πάει το κομμάτι, αλήθεια;
Θα'ναι γιατί το 70% προτιμάει fujitsu, yamamoto, sony psovaio.
Ψάξου λίγο καλύτερα γενικά.

Μιλάς σe european standards? Γιατί στο αμέρικα το 99% έχουν Αpple. Και είναι πάντα πιο μπροστά τεχνολογικά από ευρώπη, όπως θα ξέρεις.
Θα πεις, χαζοαμερικανάκια.

Υποστηρίζουν τα silicon valley προϊόντα σαμποτάροντας τον ιαπωνικό γίγαντα ανταγωνιστή.
Nahhhhh...

Τι πωλήσεις έκαναν τα apple displays, lap tops, i-macs, mac minies στην Ευρώπη (let's say the last five years), γρωνίζεις?

Έχουν σπάσει τους δείκτες πωλήσεων όλων των εποχών σε τεχνολογία electronics. (δε θα πω για i-pods, i-phones κλπ...)

Μου θυμίζεις, όταν κάποιος δεν μπορεί να πάρει ενα καλό αυτοκίνητο (λόγω αφραγκίασης) που μετά αντί να πεί ότι είναι καλό, αραδιάζει ένα σωρό για να το θάψει.

Τλσπ, και με hundai κάνεις δουλειά και μάλιστα πολύ καλά αλλά άλλη η αίσθηση από bmw, mercedes, VW κλπ.

Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Καί μην ακούω για τα vaio από σένα τέτοια ξεσπάσματα, με στεναχωρούν....


http://www.pcw.gr/Article/FN/sony_va.../180-3444.html

http://www.techteam.gr/index.php?act=view&id=131725

Η Sony σε όλες τις κατηγορίες συγκρίσιμων μοντέλων είναι κάπου 200 ευρώ κατά μέσο όρο πιο ακριβή. Και γενικότερα με λίγο χαμηλότερες προδιαγραφές. Η έρευνα έδειξε ότι στο κλάσμα χρημάτων/απόδοσης αυτή τη στιγμή οι φορητοί Sonyείναι οι χειρότεροι.
Sorry.

Δεν είμαι αντισονικός.

Αλλά πρόκειται για έναν τεχνολογικό κολοσσό (αδιαμφισβήτητα) με πολύ σπασμωδικές κινήσεις, συμμαχίες και μάρκετινγκ και οι παρηκούντες την Ιερουσαλήμ της τεχνολογικής εξέλιξης το γνωρίζουν καιρό τώρα.

Θυμίζω τις πατάτες με τα blue ray players που απέσυραν κακήν κακώς λόγω bad functioning για να προλάβουν τον ανταγωνισμό με το ανταγωνιστικό φορμά (HD-DVD) που παραγκωνίστηκε τελικώς και η sony έγινε διεθνώς ρόμπα (ξανά)...

Κι ας πάμε στις πολυπόθητες συγκρίσεις τώρα:
  • Χοντρό πλαστικό και μαγνήσιο vs aluminium ??? (θες συγκριτική ανάλυση αντοχής υλικού τώρα; Μια εποχή μάλιστα - την οποία και πρόλαβα - κυκλοφορούσε το περιβόητο πια titanium (το πρώτο μου φορητό) με επικάλυψη τιτανίου. Ναι, το ασημένιο βέλος μπορεί να είχε ένα κατά τι αυξημένο κόστος αλλά ήταν σκυλί, ένα τζετ της ξηράς, αν με εννοείς...)
  • Τα ηχεία δεν είναι τα καλύτερα, στην κατηγορία των 15,4″ φορητών (σειρά VAIO FZ ) με έλλειψη μπάσσων. Όλα τα απλ, πλην των mac book (13,3″ ) έχουν harman kardon.
  • Ο αεραγωγός θερμότητας των sony είναι τραγικός. ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΟΣ. Οπότε μην παραξενεύεσαι μ'αυτό: http://kosmosnews.blogspot.com/2008/09/sony-vaio.html. Τον εχει στα πλαϊνά ενώ τα απλ σε όλο το μήκος του πίσω μέρους, στη βάση της πλάτης. Έψαχνα ένα site που υπολόγιζε τις απώλειες θερμότητες σε κάθε περίπτωση (με ίδιο επεξεργαστή, ίδια κατανάλωση σε watt) αλλά δε το βρήκα.
  • Μπορεί τα Μακ να είναι πιο λεπτά και συμπαγή, άρα λογικά να συγκρατούν μεγαλύτερα ποσά θερμότητας αλλά απάγεται περισσότερος θερμός αέρας από τη κίνηση του βεντιλατέρ αν σκεφτείς ότι έχει σχεδόν 3 με 4 φορές μεγαλύτερη διατομή αεραγωγού. Δεν έτυχε ποτέ να καώ ή να δυσανασχετήσω μe τη θερμοκρασία του mac, ούτε Ιούλιο μήνα.
  • Μια θύρα HDMI δεν βρίσκεις σε όλα τα sony.
  • Το βύσμα των ακουστικών βρίσκεται στη δεξιά πλευρά και αυτό δημιουργεί αρκετά προβλήματα γι'αυτούς που θέλουν να συνδέσουν εξωτερικά ηχεία και εξωτερικό mouse και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν τη μονάδα δίσκου.
  • Στα χρήματα που παίρνεις το MacBook Pro δεν υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός... Το μοναδικό που πετάνε επάνω και καλά είναι ένα Blu-Ray εγγραφής το οποίο είναι για μένα εντελώς άχρηστο (αν και αναμένεται να υπάρξει σαν option και από την Apple σύντομα, και φυσικά ο Jobs ήξερε να περιμένει καθώς το φορμά του μέλλοντος ακόμα δεν έχει τεχνικά κατασταλλάξει).
  • Οι οθόνες είναι χαμηλής ανάλυσης (τα πασάρουν σαν 1080p, αλλά τα 1080p τα παίρνεις μόνο από την έξοδο HDMI/DVI), το κέλυφος είναι ΠΛΑΣΤΙΚΟ και όχι αλουμίνιο και φυσικά τρέχουν τα καταπληκτικά Vista (μη χέσω) με 2000 ακόμα Trial εφαρμογές που βάζει μέσα η Sony...(τονιονιό)
  • Άρα δεν αξίζει τον κόπο να ποθούμε vaio λες και θα μας προσφέρει κάτι περισσότερο από ένα msi,acer,asus. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που θα τους δώσει το κάτι παραπάνω και αυτό ειναι η ανάδειξη του οικονομικού status και της ευημερίας τους άρα δεν απευθύνεται στην mammygidi.gr/html.scrutz (βέβαια αυτό μπορείς να το πεις και για τα μακ...)

Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό για τα μακ αλλά της περισσεύει κάτι τέτοιο της γυναίκας!!!!!


Πριν άλλα έλεγες, ότι και να στο χαρίζανε θα έλεγες ξου-ξου.

Τα πίνεις όλα μόνος σου κι έχει στερέψει η πιάτσα από ουσίες που σε "πιάνουν"... (χούμορ)

Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Λοιπόν, λαπτοπ "φτηνό" κυμαίνεται γύρω στα 600 ευρώ αλλά όταν με 150 επιπλέον μπορείς να αποκτήσεις ένα vaio σαν το προηγούμενο, δεν τίθεται καν θέμα, άλλωστε και στα 750 φθηνό συνεχίζει να θεωρείται!


Κι ερωτώ:

Για ποιο λόγο να δώσω 900 ευρώ (με φπα) για το (και καλά) designάτο φορητό της Sony και να μη δώσω 200 ακόμα και να πάρω αλουμινένιο Macbook ;

Υπερβολικά καλύτερο value for money.

Κι ένα σχολιάκι:
Δες τα νέα VAIO, τα οποία σε λίγο θα είναι 100% ίδια με τα MacBook Pro..

Αφού έκαναν στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ copy-paste το keyboard από το MacBook Air (φυσικά δεν είναι illuminated τα πλήκτρα), και χρησιμοποιούν ασημί χρώμα, και παραπλήσιο design, θα τους βάλουν και ένα slot drive και έδεσε το γλυκό...

Αρχική Δημοσίευση από Valder
Από αυτά θα χτύπαγα το 1ο, εαν το budget μου εκινείτο γύρω στα 800 ευρώ και με παρόμοιες ανάγκες.
800+ Χωρίς φουπουά.

Με φουπουά;

Να πούμε χιλιάρικο;

Να πούμε μακ μπουκ κι εδώ; (+100 επιδότηση από το γίδι.Μάνα είναι μόνο μία, ντε..)
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δεσμώτης : 25-02-09 στις 01:41. Αιτία: That's the way aha aha i like it, aha aha...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Valder (Λυκούργος)

e-steki Moderator

Το avatar του χρήστη Valder
Ο Λυκούργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 3,121 μηνύματα.

O Valder μέσα από το γιώτ του στην Καραϊβική έγραψε 25-02-09:

#2
Λοιπόν, φίλε Δεσμώτη, πες ότι είμαι αγοραστής εγώ και δεν έχω αγοράσει ούτε Μακμπουκ, ούτε Toshiba. (Ισχύει αυτό)

Πες λοιπόν ότι πάω στο Πλαίσιο καλή ώρα και κοιτάω τον κατάλογο. Πες ότι το μπάτζετ μου είναι 800 ευρώ, κομμάτια να γίνει παραλείψαμε και το ΦΠΑ, πες οτι είναι 1000 σύνολο και καθαρίσαμε, έτσι for the sake of argument ότι τόσα έχω στην τσέπη.

Πάμε:

Apple MacBook MB402GR/A (GR) - Τιμή 999 Ευρώ ΜΕ ΦΠΑ
(Από κάτω σε φωτισμένα πλάγια τα αντίστοιχα του Toshiba Satellite A300-1GN στα 899 με ΦΠΑ στο Πλαίσιο)

Χαρακτηριστικά

Λειτουργικό
Mac OS X v10.5 Leopard GR/EN
Genuine Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium Edition Dual Greek/English

Μέγεθος Οθόνης
13,3 inches
15.4“ Toshiba TruBrite® WXGA TFT High Brightness display, resolution 1,280 x 800, 200 cd/m² (η ανάλυση στο πόστ του Γιδιού είναι ΛΑΘΟΣ τελικά, αυτή εδώ είναι η σωστή, από το site της Toshiba.

Ανάλυση
1280 x 800
1280 x 800

Επεξεργαστής
Intel Core 2 Duo 2.10GHz
Intel® Core™2 Duo Processor P8400 (3 MB Cache, 2.26 GHz, 1066 MHz FSB)

Μνήμη
1024MB DDR2
3,072 (2,048 + 1,024) MB

Τύπος Μνήμης
DDR2
DDR2

Επέκταση Μνήμης
up to 4096MB
maximum expandability: 8 GB

Χωρητικότητα Σκληρού Δίσκου
120GB
320GB

Τύπος Σκληρού Δίσκου
SATA
SATA

Ταχύτητα Σκληρού Δίσκου
5400 rpm
5400 rpm

Κατασκευαστής Κάρτας Γραφικών
Intel
ATI

Μοντέλο Κάρτας Γραφικών
GMA X3100
ATI Mobility Radeon™ HD 3650 supporting HyperMemory™ technology, 512 MB dedicated VRAM

Μέγιστη Μνήμη Γραφικών
up to 144MB
up to 2.302 MB total available graphics memory using HyperMemory™ technology with 4 GB system memory

Οπτικά Μέσα
DVD/CD-RW Combo Drive
DVD Super Multi (Double Layer) drive

Κάμερα
iSight
integrated 1.3 Megapixels Video Camera

Ηχεία
2 ενσωματωμένα ηχεία
Built-in Harman Kardon® stereo speakers, volume dial, built-in microphone

Δικτύωση
Bluetooth 2.0 with EDR Ethernet 10/100/1000 Wireless Lan (802.11a/b/g/n)
Wireless LAN (802.11a/b/g), Bluetooth® 2.1 with EDR (Enhanced Data Rate)

Θύρες
Ethernet RJ-45 x 1 Headphone out x 1 Microphone in x 1 SPDIF out x 1 USB 2.0 x 2 mini DVI-out x 1
DC-in, external monitor, RJ-11, RJ-45, 4 x USB 2.0 Sleep 'n Charge, headphone (stereo), 5-in-1 Bridge Media slot (supports SD™ & SDHC Cards, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™), i.LINK® (IEEE1394), external microphone, TV-out (S-video), S/PDIF - digital out (shared with headphone port),

Μπαταρία
Li-Ion
Technology: lithium-ion

Πρόσθετα
WiFi N / Bluetooth / Webcam
Όσα αντίστοιχα έχω πει πιο πάνω συν τα: Integrated VGA Web Camera and microphoneMultimedia Bar with 6 feather-touch Easy Keys (Mute on/off and Easy Keys plus Rewind, Play, Stop, Forward, CD/DVD launcher), Enhanced Intel® SpeedStep® Technology

Βάρος
2,30 kg
weight: starting at 2,7 kg

Διαστάσεις
325 x 227 x 27.5 mm
W x L x H: 363 x 267 x 34.5 (front) / 38.5 (back) mm

Λοιπά Χαρακτηριστικά
Με Apple Sudden Motion Sensor για προστασία του σκληρού δίσκου σε περίπτωση πτώσης. Με το iLife ’08.

ΕΓΓΥΗΣΗ (ΠΟΛΥ σημαντικό)
1 έτος ο Μακμπούκ
2 έτη με δυνατότητα επέκτασης στα 4 ο Toshiba


Και μετά περιμένεις να αγοράσω το Macbook; Ε όχι βρε Δεσμώτη μου, το πράγμα μιλάει από μόνο του.
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών . Έχει γράψει 2,200 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε 25-02-09:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Valder
Λοιπόν, φίλε Δεσμώτη, πες ότι είμαι αγοραστής εγώ και δεν έχω αγοράσει ούτε Μακμπουκ, ούτε Toshiba. (Ισχύει αυτό)
Ισχύει και δυναμοποιεί το συλλογισμό σου.
Δεκτό full.

Μα υποπίπτεις σε ένα ορατά λογικό σφάλμα σφαλμάτων.

Πας με γνώμονα το χρήμα και μου συγκρίνεις ένα 13άρι με ένα 15άρι για να συμπεράνεις ότι το 13άρι είναι υπερτιμημένο, τελικά.

Δεν πρότεινα εγώ ποτέ καρδιά μου, να πάρει το 13άρι...

Σίγουρα ακριβό το 13άρι σε σχέση με το 15άρι αλλά είναι σα να συγκρίνεις μπανάνες μάρκας (τσικίτα) με no name (κολομβίας από...το Λασίθι) και αφού έχω ένα χιλιάρικο στη τσέπη και οι μάρκας είναι τσουχτερές (αν και μικρότερες), παίρνεις τις no name τελικά που και εύγευστες είναι και έχεις και ρέστα και χορταίνεις περισσότερο...

Το ορθόν είναι να συγκρίνεις ισομεγέθη πράγματα.
Δηλ. το 15άρι με το 15άρι, το 17άρι με το 17άρι και το 13άρι με το 13άρι.

Αν η τοσίμπα είχε 13άρι δε θα άντεχε σε συγκρίσεις με το mac book, να'σαι βέβαιος.
Κι όχι τυχαία, δεν επιλέγει να παίξει σε χαμηλότερες ίντσες...

Τα 15άρια της apple είναι κορυφαίας πιστότητας και αξιοπιστίας και υπερτερούν σε συγκρίσεις με τα αντίστοιχα της ναυαρχίδας των tosh.

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι τα Toshiba και Dell είναι οι κύριοι (πραγματικοί κι όχι σε sale numbers) ανταγωνιστές των apple με αρκετές συμφέρουσες προσφορές σε φορητά από χιλιάρικο και άνω...

Συμφωνώ απολύτως με τις παραθέσεις και τις συγκρίσεις σου. Και όντως είναι έτσι. Με χιλιάρικο από Apple αγοράζεις ένα άριστο (αλλά υποδεέστερο σε τεχνικά χαρακτηριστικά) mac book (όχι pro) 13άρι τη στιγμή που με λίγα παραπάνω παίρνεις Toshiba 15άρι.

Εκτός και βρείς limited stock, προηγούμενης γενιάς mac book pro σε πολύ καλή τιμή, πράγμα διόλου απίθανο δεδομένου ότι οι τιμές έχουν πέσει πολύ και εγώ διαθέτω mac book pro στα 2,4 Ghz (Core 2 duo)με 160άρι HD, Nvidia καρτούλα (8600) και έχω κλείσει αισίως τα δύο χρόνια..

Ένας τέτοιος θα ήταν πολύ οικονομικός (μιας και μιλάμε για δύο γενεές πίσω) του κουτιού...

Θα έδινες λίγο περισσότερα από 1000 αλλά θα είναι αλφάδι.

Τσέκαρε αυτό το site και δες feats.

http://store.rainbow.gr/cgi-bin/WebO...3.0.0.1.0.0.13

Τιμή (το φλέγον ζήτημα) : 1.500 +φπα = 1800 ευρά

Θυμίζω, πρόκειται για τις τελευταίες αφίξεις που σκορπίζουν στον άνεμο το Satellite που παρέθεσε το γίδι. Σκέψου, λοιπόν καμιά 500άρα λιγότερα γι' αυτό που πριν 2 χρόνια το χτύπησα 2 χιλιαρικάκια.
Με υπεργρήγορο επεξεργαστή, κι όλα τα κομφόρ ενός πλήρους φορητού...

Δίνεις 1000 για ένα τοσίμπα ή 1200-1300 για ένα άπλ 2 χρόνων παλιό αλλά σαφώς ποιοτικότερο και καλύτερο σε ό,τι σπεκς γουστάρεις (2,4 αντί 2,26, υψηλότερη ανάλυση 1920 χ 1200 αντί 1280 χ 800, 2 λειτουργικά αντί ενός, 15,4 Led αντί TFT, 4Gb Ram (μαμίσιο) αντί 3, σκληρό 160 αντί 320 (σε αυτό μόνο χάνει), κάρτα γραφ. Νvidia GeForce 8600 αντί της ΑΤΙ Radeon 3650, 512 ΜΒ και οι δύο, Super Dual Layer Dvd και τα δύο, κάμερα και τα δύο, ηχεία ΗΚ και τα δύο, θύρες μία απ΄τα ίδια + firewire 400 που το Τοσίμπα δεν έχει, βάρος 2,4 αντί 2,7 Kgr, σένσορα προστασίας αντικραδασμικό ενώ το άλλο άμα πέσει θάψτο κιόλας εκεί που έπεσε, και εγγύηση ενός χρόνου που αν κάνεις χρήση της ανανεώνεται +1 ακόμη έτος..οψιόν εγγύησης δε γνωρίζω να προσφέρεται αλλού...το μικρό χρονικό όριο της εγγύησης φαντάζει το μόνο παράταιρο για την apple αλλά.. όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και πουγγί. Άκου οψιόν 4 χρόνων. Εδώ δύσκολα μένουμε απολύτως υγιείς για 4 μήνες, οι άνθρωποι! Φαντάσου πόσο κοροϊδευτικό φαντάζει το γκαραντί 4 χρόνων για μια πολύπλοκη φορητή συσκευή...)

Respect σε κάποια μοντέλα της Toshiba, πάντως και σίγουρα θα ήταν η δεύτερή μου επιλογή φορητού...
Πολύ πρωτοπόρα και στην έρευνα για αποσύνδεση του φορητού όχι μόνο από το ρεύμα αλλά κι από τις ίδιες τις μπαταρίες μέσω ενός προγράμματος δημιουργίας ενεργειακών κυψελών...

Αλήθεια, σε τι φάση να βρίσκεται αυτό το πρότζεκτ; Το'χα διαβάσει πριν 3-4 χρόνια...


edit: νομίζω ότι κατάλαβα την πέτρα του σκανδάλου:

Να πούμε μακ μπουκ κι εδώ; (+100 επιδότηση από το γίδι.Μάνα είναι μόνο μία, ντε..)
Έγραψα μακ μπουκ (σκέτο) ξεχνώντας το "pro".
Και μάλλον για αυτό θα έκανες συγκριτικό mac book (13) με toshiba (15) νομίζοντας ότι εννοούσα το μικρό (και δικαίως).

Εξάλλου, τα mac book δεν είναι αλουμινένια.
Έπρεπε να το καταλάβεις.

....αφού λίγες σειρές παραπάνω είχα γράψει πάλι σκέτο mac book (χωρίς pro):

Για ποιο λόγο να δώσω 900 ευρώ (με φπα) για το (και καλά) designάτο φορητό της Sony και να μη δώσω 200 ακόμα και να πάρω αλουμινένιο Macbook ;
edit^2: τώρα που το σκέφτομαι και πάλι, όχι δε θα'πρεπε να το καταλάβεις γιατί το mac book aluminium είναι αλουμινένιο, ιντίντ.

http://www.notebookcheck.net/Review-...M.11984.0.html

Ούφ.

Μου φαίνεται θα ξαμοληθώ να πιάσω κουβέντες με τις γάτες των ποιημάτων.
Μόνο οι γάτες θα με καταλαβαίνουν, έτσι ανυπόφορα που γράφω.

Μάλλον λείπει ο μπάφος, αφού λείπει και το "pro"..


σόρι.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δεσμώτης : 25-02-09 στις 06:11. Αιτία: eyes wide shut...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

_daemon_ (Άγγελος)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη _daemon_
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 42 ετών . Έχει γράψει 1,282 μηνύματα.

O _daemon_ . έγραψε 25-02-09:

#4
χαχαχαχαχαχ είσαι απίστευτος φίλε Δεσμώτη!!! Ούτε υπεύθυνος προώθησης mac ευρώπης να ήσουν! χαχαχαχχαχαχαχαχα η απάντηση, μου θύμισε την συμπεριφορά της γυναίκας μου, που της είχα πάρει αρχές του 2000 (όχι π.χ) δώρο ένα φορητό mac και έκτοτε δεν καταφέραμε να συνενοηθούμε σε επίπεδο...υπολογιστών τουλάχιστον, εκεί αριστερά ανεβαίνοντας στην ακαδημίας, ανάμεσα σε καλόγερους και αρσακιάδες ο πωλητής προσπαθούσε να μας φορτώσει...περιφερειακά που ΜΟΝΟ αυτά θα δούλευαν με το υπέροχο κατά τα άλλα μηχανάκι.....ας τα φίλε, είχα ξηλωθεί κανονικά σε τιμημένες ελληνικές δραχμούλες!
Πέρασαν αυτά βέβαια, ενταχθήκατε κι εσείς στην (τεχνολογική) κοινωνία, αλλά να....όλοι οι μακάνθρωποι λες και βγήκατε από το ίδιο καλούπι μοιάζετε, πα πα πα πα

Μερικές απαντήσεις υπό μορφή σχολίων μόνο, με χαμόγελο και καμμία διάθεση να αντιπαρατεθώ, πάω πάσο....

Γράφαμε για την μητέρα της πιου πιου κι όχι για μένα και τους ενδοιασμούς μου!
Μη μου μιλάς για...μπέμπες, είναι δεύτερες για τα γούστα μου ποιοτικά και οι μερσέντες πολύ....συντηρητικές, παραμένω όμως γερμανόφιλος!
Ατυχές λοιπον το παράδειγμα και αν λάβω υπ όψιν την μεθοδολογία που σε διακρίνει, ήδη υποψιάζεσαι ....

Φοβερές οι επαγωγικές ιδιότητες του αλουμινίου, δε λέω δε λέω....και τα γούφερ με την αντι-επαγωγική του επίδραση, αποδίδουν σε συχνότητες ακρόασης...έσελον, που το πας αυτό;


Τέσπα, ελπίζω να μην παρεξηγήσεις, ανάμεσα στις (πρώτες) γουλιές καφέ σου απαντάω..ναι τώρα ξύπνησα! Α! και κάτι ακόμη, δεν ήμουν εγώ αυτός που άρχισα να προτείνω λαπτόπι κατηγορώντας και απαξιώνοντας άλλους κατασκευαστές!
Αυτό λέγεται, να δεις πως....να δεις πως... μειώνοντας τον "ανταγωνισμό" ανεβαίνω εγώ! (η νομίζω τελοσπάντων)

Επί της ουσίας αν και επαναλαμβάνομαι....πρότεινα ένα ποιοτικό, οικονομικό, με καλές επιδόσεις λαπ -αν και η πιου μας άδειασε και τους 2, προαποφασισμένη ήταν για τα τοσίμπα- τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο...το αν ο κόσμος ανήκει στην sony ή στο δαγκωμένο μηλαράκι, που σημειωτέον η εξίσου "άρρωστη" με σένα συμβία μου, κόλλησε πάνω από τα κεφάλια μας στο...κρεβάτι, ποσώς με....καίει!

φιλικότατα, πάντα!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη _daemon_ : 25-02-09 στις 12:12. Αιτία: στοίχιση, προσθέτοντας λιγάκι σάλτσα
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών . Έχει γράψει 2,200 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε 27-02-09:

#5
Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Ούτε υπεύθυνος προώθησης mac ευρώπης να ήσουν!
Δεν είμαι ειδικός στην εργολαβία απλ.

Και τώρα υπεύθυνος προώθησης είμαι αλλά όχι μηλομηχανών και δε πάω για καριέρα.

Μα εκπρόσωπος συγκεκριμένου κυκλώματος που ανακυκλώνει ιδέες του ψεύδους μέχρι να ξανάρθει η σειρά για το επόμενο ψεμματάκι που προωθείται, δε γίνομαι...

Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
και έκτοτε δεν καταφέραμε να συνενοηθούμε σε επίπεδο...υπολογιστών τουλάχιστον.
Εδώ δε κατάφερε να συννενοηθεί ο αυτόχειρας ποιητής της Πρέβεζας με τη κοινωνία της σύφιλλης.
Αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Πολυδούρη να του γράψει ένα από τα συγκινητικότερα ραβασάκια της ελληνικής ιστορίας, με την υπενθύμιση ότι του πρότεινε να παντρευτούν, αλλά αυτός της απαντά αποκαλύπτοντας πως πάσχει από σύφιλη και πως δεν επιτρέπει στον εαυτό του να της μεταδώσει την αρρώστια. Εκείνη, με την επιστολή της 12ης Οκτωβρίου 1922 επιμένει με τρόπο συγκινητικό αλλά και με επιχειρήματα αφοπλιστικά:

"Έλα, Τάκη να ζήσουμε μαζί...να ιδείς, πόσο γλυκιά, πόσο ανακουφιστική θα΄μαι σε σένα. Δεν είναι δύσκολο, μα καθόλου δύσκολο. Ξέρω όλα τα εμπόδια, όλες τις συνέπειες. Είμαστε φτωχοί και οι δύο, αλλά τί μ'αυτό; μήπως τώρα που είμαστε χωριστά δεν είμαστε φτωχοί και χωρίς καμιά ελπίδα να γίνουμε πλούσιοι; Δύο δωμάτια μας φτάνουν. Θα εργάζομαι κι εγώ, όχι βέβαια όπως τώρα στη Νομαρχία και στη θέση αυτή.
Θα γράφω σε μια από τις βενιζελικές εφημερίδες από ένα μικρό αρθράκι [...] Θα παίρνω 400 δρχ.-500 το μήνα μέχρις ότου πάρω το δίπλωμά μου. Τότε θα κερδίζω πολύ περισσότερα. Δεν είναι όνειρα αυτά που σου γράφω [...]
Ξέρω πως θέλεις τώρα ακριβώς να βοηθήσεις το σπίτι σου, αλλά θα το βοηθάς όπως και τώρα, αφού δεν έχει να γίνει καμιά μεταβολή. Παιδιά δεν θα κάνουμε, βέβαια. --γελάς; ώ! είναι τόσο εύκολο και τόσο συνηθισμένο πράγμα αυτό σήμερα [...]
Ό,τι με κάνει να σκέπτομαι πολύ είναι ότι μπορεί να χάσεις το ταλέντο σου. Αλλά γιατί να γίνει αυτό; Εμείς δεν θα έχομε ούτε την οικογένεια ούτε τις παλιασχολίες της. Δεν θα'μαι η γυναίκα κείνη που θα σου φέρει γύρω σου τις ενοχλητικές σκέψεις του οικοκυριού, όχι, θα'μαι η αιώνια ερωμένη σου.
Δεν έχεις τίποτα από τη ζωή σου ν'αλλάξεις κοντά μου. Έλα, Τάκη μου. Μπορώ κάτι ακόμα να προσφέρω στη ζωή σου. Ω! αν ήξερες πόσο κακό μου κάνει να σκέπτομαι πως σύ, το ευγενικό εξιδανικευμένο πλάσμα με τη θεϊκή ψυχή, φέρεσαι έτσι από ανάγκη στις ελεεινές αυτές ακάθαρτες γυναίκες που σου χάλασαν την υγεία σου...πόσο κακό μου κάνει...πόσο κακό!..
Δεν είσαι πια παιδάκι που θα ντρεπόταν. Πες το στον πατέρα σου, δεν μπορεί, θα σε ακούσει. Τάκη, κάνε το, μη σκεφθείς τίποτα ανυπόστατα εμπόδια, δεν υπάρχει τίποτε.
Προ παντός μή -σε εξορκίζω- μη σκεφθείς πώς είσαι άρρωστος και θα μου έκανες κακό. Ξέρεις πως το μεγαλύτερο μαρτύριο που μπορεί να νιώσω είναι η κάθε στιγμή που περνώ μακριά σου...Α! είναι ένα φοβερό, ατέλειωτο μαρτύριο...Σιμά σου όλα θα'ναι όμορφα..όλα καλά...Να υποφέρω κάτι τι...να μου επιτρέπεις να πονώ τον πόνο σου, είναι η ευτυχία, η μόνη ευτυχία που μπορώ να νιώσω.
Ω! άκουσε με αγάπη μου, όποιον άλλον λόγο σου θα τον ακούσω, μα όχι, μη μου προβάλεις αυτόν τον τελευταίο -αν ήταν μονάχα αυτός!- μη, θα πιστέψω πώς δε θέλεις να πλησιάσω τόσο πολύ την ψυχή σου, πως δεν μ'αγαπάς.
Αρκεί να μη θέλω--και δεν θέλω--δεν θα κολλήσω ποτέ, σ'το βεβαιώνω.
Φοβάμαι μήπως σου φανώ αστεία με όλα αυτά. Εν τούτοις με όλα τ'άλλα που μπορείς να πιστέψεις, πίστεψε ακόμα πως η αγάπη μου με κάνει ικανή να κάνω το πάν.
Μη μου απαντήσεις απερίσκεπτα. Σκέψου πώς σ'αγαπώ πολύ πολύ...ατελείωτα" ...


Σε κάνει να ανατριχιάζεις...

Όπως ακριβώς η ήττα δεν είναι του ποιήματος αλλά της κοινωνίας,
έτσι και η ασυνενοησία σας σε επίπεδο υπολογιστών είναι...κακή εκτίμηση.

Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
εκεί αριστερά ανεβαίνοντας στην ακαδημίας, ανάμεσα σε καλόγερους και αρσακιάδες ο πωλητής προσπαθούσε να μας φορτώσει...περιφερειακά που ΜΟΝΟ αυτά θα δούλευαν με το υπέροχο κατά τα άλλα μηχανάκι.....ας τα φίλε, είχα ξηλωθεί κανονικά σε τιμημένες ελληνικές δραχμούλες!
(Άντε τώρα, ας ρίξω μια φτηνή παραπομπή ακόμα….)

"Ας μην οδυρόμαστε, για τις ανάποδες περιστάσεις. Όχι νοσταλγικές κλάψες και άσκοπη παραπόνεση για την εποχή. Η εποχή είμαστε εμείς. Και τίποτα να μη γίνεται στο φανερό ή και να περιμένομε χίλα χρόνια το είπαμε: the story of the beautiful is already complete. Αυτονόητο στο σημείο αυτό πως “συμπληρώθηκε” δε σημαίνει εξαντλήθηκε….
…Μιά τέτοια γνώση δεν απελπίζει. Αντίθετα, μοναχά η γνώση αυτή ( και η ατέρμονη ταπείνωση που φέρνει μαζί της) εξασφαλίζει την αληθινή χαρά της δημιουργίας… μοναχά η γνώση αυτή μπορεί να δώσει το σωστό μέτρο για τον καθένα από εμάς, τι αξίζει αληθινά και τι δεν αξίζει μέσα σε αυτό που κάνομε".

Ζήσιμος Λορεντζάτος, 1985.

Παραπονιάρη.

Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Πέρασαν αυτά βέβαια, ενταχθήκατε κι εσείς στην (τεχνολογική) κοινωνία, αλλά να....όλοι οι μακάνθρωποι λες και βγήκατε από το ίδιο καλούπι μοιάζετε, πα πα πα πα
Αυτό το "μακάνθρωποι" θύμισε λίγο μακάρθυ () και το "βγήκατε από το ίδιο καλούπι" μοιάζει λες και είμαστε ανθρωπόμορφα δίποδα που τρέφονται με καλώδια και λιωμένες μπαταρίες...

Πάπιε ε πάπιε

tip: Οι μακάνθρωποι είναι καλά ενταγμένοι εδώ και quarter of a century, απλώς ο κυρ Gates αποδείχτηκε computer freak του γένους Arxikleftrum Lamogius sp., αν με εννοείς...

Άμα σου λέω ψάξου, το εννοώ...


Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Γράφαμε για την μητέρα της πιου πιου κι όχι για μένα και τους ενδοιασμούς μου!
Μα, αρχικά εδήλωσες περί μη ύπαρξης ενδοιασμών σου για μακ, σε πρώτο πλάνο κι έπειτα ξεπετάχτηκαν ενδοιασμοί απ'τον εξώστη με το "και να το χάριζαν στους 7/10 δεν..."
Αν λοιπόν έχεις ενδοιασμούς, θα πρέπει να παρέχονται (με μη οξύμωρο τρόπο) και ελάχιστες, έστω ανεπιτήδειες αιτιολογήσεις κι όχι αιτιάσεις του αέρος.
Δεν είμαστε σαλαμοποιητές. Κι εγώ τουλάχιστον, δεν το προσδοκώ...

Οι δικοί μου ενδοιασμοί για τα σονικόπτερα, ήταν (και είναι) έκδηλοι.

Πούντοι οι δικοί σου για τα μηλαράκι-α;

Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Φοβερές οι επαγωγικές ιδιότητες του αλουμινίου, δε λέω δε λέω....και τα γούφερ με την αντι-επαγωγική του επίδραση, αποδίδουν σε συχνότητες ακρόασης...έσελον, που το πας αυτό;

Γιατί στη στέρφα γη, πάντα έρχεται ένα σύστημα έκελον, προς ενυδάτωση των αγροβιοτόπων μιας συζήτησης;
Δεν το βλέπεις ότι περισσότερο μαραίνει; Ξεράθηκαν και οι ιπποπόταμοι, ακόμα...

Ή αλλιώς εν συντομία:

"Όσα δε φτάνει η αλεπού τα φτάνει η καμηλοπάρδαλη" αλλά και "εκεί που τρώει η μέλισσα βοσκάει ο κηφήνας"...

Έσελον = Τονιονιόνννννν.

Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Τέσπα, ελπίζω να μην παρεξηγήσεις, ανάμεσα στις (πρώτες) γουλιές καφέ σου απαντάω..ναι τώρα ξύπνησα!
Όχι, απεναντίας.
Κι εγώ ξεσπώ τα πρωινά (άματι ξυπνήσω έγκαιρα) σε καυτά κρουασάν σοκολάτας.
Μιαμ.

Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Α! και κάτι ακόμη, δεν ήμουν εγώ αυτός που άρχισα να προτείνω λαπτόπι κατηγορώντας και απαξιώνοντας άλλους κατασκευαστές!
Αγκυλώθηκε η βασιλοπούλα από το αυγό;;;;;;;;;;;

Ιs that the issue here, κε daemon?
Το αυγό δεν αγκυλώνει. Μερικοί παραπονούνται και στεναχωριούνται ή θέλουν να φαίνονται ότι στεναχωρούνται με το τίποτα.

Λες να πέσει η πελατεία της σόνι; Λές να βγούν αυγά με γωνίες που θα ματώνουν κ*λους;

Εγώ θυμάμαι να είπα "κασόνι" αν και πιο δόκιμο -τώρα που πιο σφαιρικά το σκέπτομαι- θα ήταν το "γιανασουσύρειτοκασόνιφορητάκι".
Κι εσένα να βγάζεις ασπροπρόσωπο τον Πανούση στο "νάτος πετιέται, νάτος νάτος πετιέται".

Λες και σου θίξαμε την τρύπια κάλτσα επειδή...μυρίζει. Εδώ ένα λολάκι το σηκώνει.

Θες να πεις ότι έχουμε δικαίωμα μόνο να προτείνουμε αλλά όχι να αντιπροτείνουμε;

Γιατί;

Πάντως θα την πάρω τη πάσα, Άγγελε για να σου πω ότι,
πολλά έχει κάνει η σόνυ… και με τα δυό της χέρια…
Άποψη μου αλλά δεν θα επαναπροβάλλω στοιχεία δια τούτο.
Τότε θα ήμουν εμπαθής...
Το'χω ήδη κάνει...

και στην υγειά σου.

Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Αυτό λέγεται, να δεις πως....να δεις πως... μειώνοντας τον "ανταγωνισμό" ανεβαίνω εγώ! (η νομίζω τελοσπάντων)
Άρα σύμφωνα με την ακριβώς παραπάνω παράθεση θα μπορούσα να πω κι εγώ για σένα αντιστοίχως: αυξάνοντας τον ανταγωνισμό (με το μη κράξιμο), μειώνομαι εγώ;
Κουλό κι ανακόλουθο.

1. γιατί τα υλικά δεν μας προσδιορίζουν ούτε μας προσδίδουν χαρακτηριστικά ή status. Παραμένουμε δαίμων και δεσμώτης είτε με απλ είτε με σόνι είτε με..φλιπεράκι γελαστό ξετρελαμένο κατά μπιλάκο () ή χωρίς.
2. υπάρχει εκείνο που λέμε γούστο και κρίση, όπως επίσης και πλούτος αναγκών.

Άαααααακυρον.

Όταν λες "προτιμώ", αυτό υποννοεί την ίδια στιγμή ότι τα άλλα δε τα προτιμάς, κι ανάμεσα σε αυτά που δε προτιμάς έχεις διαβαθμίσεις μη προτίμησης. Κάποιο δε το προτιμάς περισσότερο από κάποιο άλλο.

Αυτό, το τελευταίο έκανα με τα σόνια, μαστόρι.

Επίσης, έχω να δηλώσω ότι τα βράδυα το λαπ τοπ μου κοιμάται μόνο του σε μια πολυθρονίτσα αρχαϊκού τύπου με κανα κιλό σκόνη επάνω της (γιατί είμαι και βρωμύλος που θέλει και brand name φορητό) κι όχι στο διπλανό μου μαξιλάρι.


Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Επί της ουσίας αν και επαναλαμβάνομαι....πρότεινα ένα ποιοτικό, οικονομικό, με καλές επιδόσεις λαπ -αν και η πιου μας άδειασε και τους 2, προαποφασισμένη ήταν για τα τοσίμπα- τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο...το αν ο κόσμος ανήκει στην sony ή στο δαγκωμένο μηλαράκι, που σημειωτέον η εξίσου "άρρωστη" με σένα συμβία μου, κόλλησε πάνω από τα κεφάλια μας στο...κρεβάτι, ποσώς με....καίει!
Όταν μιλάει το κορίτσι για απλ,
τρώγε ένα μήλο και σφύρα αδιάφορα.

Να έτσι



πσ. μην επιτρέψεις να εγκλωβιστείς στην χαρισμένη ικανότητά σου να μεταχειρίζεσαι την ειρωνεία, (σημειωτέον) με άκρως ενδιαφέρον τρόπο.

Εσύ θα το δεις πάντα σαν συνέχεια της ειρωνείας σου με άλλα μέσα.

Κι εγώ θα μαλώσω μαζί σου μια φορά, έτσι, για να λέμε ότι έχουμε φιλία εν διαφορά..
Α μπα, σ'αγαπώ και σε υπολείπτομαι.


Στο περιθώριο του ερεθιστικού διαλόγου:

πσ 2. Ο φαντάγκο για το θέμα με την πίου πίου, πέτυχε διάνα.
Με 800 - 1000 ευρώ ξέχνα μηλαράκι.
Μόνο καμιά διασταύρωση ξινόμυλου με ρόδι (διπλάσιου αριθμού κουκουτσιών)

πσ3. Δεν ξέρω ποιος είναι πιο ατιμωτικός ακα τραγικός θάνατος; Ο δια πνιγμού από ρώγα σταφυλιού (Σοφοκλής) ή ο φόβος να ξεροκαταπιείς το σάλιο σου, daemon, την ώρα που γράφεις αράδες για τα απλ;
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Exposed_Bone : 27-02-09 στις 23:13. Αιτία: split
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη epote
Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,570 μηνύματα.

O epote ) έγραψε 27-02-09:

#6
Πραγματικα δεν εχω καταλαβει αυτη την θερμη στα ορια της μανιας με την οποια οι mac users υπερασπιζονται τα μακ τους.

It defies logic, λες και εχουν μετοχες στην apple η κατι τετοιο.

Το μακ ειναι καλυτερο γιατι εχει αλουμινιο, γιατι το leopard ειναι unix γιατι η Microsoft ειναι ο βελζεβουλ κτλ κτλ.

Και οχι μονο υπερασπιζονται τα μακ προσπαθουν να πεισουν και τους υπολοιπουν να αγορασουν μακ γιατι ειναι "καλυτερη επιλογη" απο τα γουιντοουζ μπεισντ πισια.

by the way εχω μακ, το οποιο λατρευω, δουλευει ακριβως 156.789 φορες καλυτερα απο οποιοδηποτε πισι εχω δουλεψει (και εχω δουλεψει αρκετα). Το leopard απλα τα σπαει γιατι ολα ειναι εκει που πρεπει (για να μην αναφερθω στο ποσο βολικο ειναι το multi touch track pad). Αλλα πολυ απλα δεν με απασχολει αν πεισω κανενα οτι τα πισι ειναι χειροτερα.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών . Έχει γράψει 2,200 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε 27-02-09:

#7
Αρχική Δημοσίευση από epote
Πραγματικα δεν εχω καταλαβει αυτη την θερμη στα ορια της μανιας με την οποια οι mac users υπερασπιζονται τα μακ τους.
Κι όμως την έχεις καταλάβει,
γιατί κι εσύ την έχεις τη θέρμη (έστω υπολανθάνουσα)
γιατί κι εσύ απλ κατέχεις, m8.

Αρχική Δημοσίευση από epote
It defies logic, λες και εχουν μετοχες στην apple η κατι τετοιο.
Μετοχές δεν έχω γιατί δεν παίζω στο ΧΑΑ. (πολύ θα το'θελα, μα στη τιμή της μίας, παίρνω 5 καλώδια...)
Αλλά το ότι δεν έχω δε με αποτυφλώνει. Είναι σε κοινή θέα η κερδοφορία της apple και της orange, ακόμα και της apricot co.

Από οικονομικά κατές. Δε κατές;
http://www.naftemporiki.gr/infograph...ph.asp?id=9980

Αρχική Δημοσίευση από epote
Το μακ ειναι καλυτερο γιατι εχει αλουμινιο, γιατι το leopard ειναι unix γιατι η Microsoft ειναι ο βελζεβουλ κτλ κτλ.
Δεν είναι;

Ακόμη και μπαζουάρ φορητό να είχα, το ίδιο θα'λεγα...
Τρεις λέξεις: welcome_to_reality

Microsoft = βλάκεσβουλ.

Αρχική Δημοσίευση από epote
by the way εχω μακ, το οποιο λατρευω, δουλευει ακριβως 156.789 φορες καλυτερα απο οποιοδηποτε πισι εχω δουλεψει (και εχω δουλεψει αρκετα). Το leopard απλα τα σπαει γιατι ολα ειναι εκει που πρεπει (για να μην αναφερθω στο ποσο βολικο ειναι το multi touch track pad). Αλλα πολυ απλα δεν με απασχολει αν πεισω κανενα οτι τα πισι ειναι χειροτερα.
Η πειθώ δεν έρχεται πάντα ως αποτέλεσμα της βούλησής μας.
"Δε με νοιάζει και δε θέλω να σε πείσω,
παρόλαυτά μπορεί να πειστείς"
...

και προς επύρρωσιν,
1. έχεις μακ, 2. το λατρεύεις, 3. το'χεις δουλέψει >150.000 φορές και μάλιστα καλύτερα από κάθε πισι, 4. εύχρηστο και βολικό (τρακ παντ, λεοπαρντ κλπ.)..

Τον αδαή με απλ, μόλις τον έχεις πείσει, αγάπη μου κι ας μη σε απασχολεί...

ps. κι από πότε δηλ. η συγκριτικολογία και το να αποφαίνεται κανείς υπερ κάποιου μοντέλου ή μάρκας οδηγεί από ασφαλή, μάλιστα δρόμο στο συμπέρασμα ότι είσαι και ντιλερόνι;

Δηλ. όταν στο pc master που γίνεται συγκριτικό τεστ 10 φορητών και αναλύεται πιο είναι οικονομικότερο/φθηνότερο, πιό είναι ισχυρότερο (spech marks) και τέλος ποιο εξυπηρετεί την αποσβεσιμότητα και το κλασματικό "πληρώνω/παίρνω" σημαίνει ότι το περιοδικό είναι μακικό, τοσιμπικό, σονικό αν προτείνεται το "Χ" για άριστη αγορά και το "Υ" γιαταμπάζα αγορά (1/5 στο star system)?

Με τη λογική σου, κάτι τέτοιο πρεσβεύεις, άθελά σου...

Κρίμα που πολλοί δεν ξέρουν τι πραγματικά κάνεις με ένα mac πλέον.Όπως δεν ήξερα εγώ πριν 8-9 χρόνια...
Και ευτυχώς έμαθα και 'έκανα την ζωή μου πιο εύκολη...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fandago (Ә□⌂щяңš)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fandago
Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,898 μηνύματα.

O fandago μπορεί να φαίνεται αλλά ΔΕΝ έγραψε 27-02-09:

#8
Είμαι σίγουρος ότι τα περισσότερα είναι λόγω iPhone και όχι Mac, όχι;
Αρχική Δημοσίευση από Δεσμώτης
Κρίμα που πολλοί δεν ξέρουν τι πραγματικά κάνεις με ένα mac πλέον.Όπως δεν ήξερα εγώ πριν 8-9 χρόνια...
Σίγουρα δεν παίζουν παιχνίδια πάντως (αν και κάτι πάει να κάνει η Ubisoft).

Επίσης, ξεχνάς ότι πλέον αρκεί να έχεις intel based μηχάνημα για να μπορείς να βάλεις Leopard το οποίο είναι και το δυνατό σημείο των Mac. Το αν θα είναι από αλουμίνιο ή όχι το laptop μου δεν με ενδιαφέρει και τόσο, ειδικά σε μια εποχή που οι υπολογιστές θεωρούνται αρχαίοι αν ξεπεράσουν τα 2 χρόνια.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών . Έχει γράψει 2,200 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε 27-02-09:

#9
Αρχική Δημοσίευση από fandago
Είμαι σίγουρος ότι τα περισσότερα είναι λόγω iPhone και όχι Mac, όχι;
Όλες οι εταιρείες που παράγουν και pc ή φορητούς υπολογιστές και κινητά ή άλλα γκάτζετ, κάνουν σαφώς περισσότερες πωλήσεις στα δεύτερα παρά σε pc ή laps.

Ο λόγος είναι αρκετά απλοϊκός και λογικά εξηγήσιμος. Είναι πολύ φθηνότερα και εντελώς πρωτοποριακά.
Το ίδιο ισχύει και με sony.

Τι θα πούμε δηλ. Ότι επειδή η sony λ.χ. πουλάει περισσότερες digital μηχανές ή play station πα να πεί ότι όλα τα φορητά της είναι αναξιόπιστα ή ακριβά;

Θα το πούμε, αλλά όχι για αυτόν το λόγο.

Αρχική Δημοσίευση από fandago
Σίγουρα δεν παίζουν παιχνίδια πάντως (αν και κάτι πάει να κάνει η Ubisoft).
Oscar ανακρίβειας goes to...

Παίζω Crisis σε full high definition ανάλυση και Unreal Tournament 3 (δηλ. όχι εγώ. Το ανιψούδι.) και βλέπω Blue Ray ταινίες από Windows σε ένα Macbook pro 15,4.

Ό,τι παιχνίδι υπάρχει, χελωνίτσο, το τρέχει...Ο,ΤΙ ΜΑ Ο,ΤΙ.

Αν έχεις απορίες (εύλογες) για το θέμα του blue ray (δεδομένου ότι τα απλ φορητά δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει blue ray drivers), just ask.
Απλώς θα σου πω 5-6 σκόρπιες λέξεις κι αν ακόμα δε καταλάβεις, εδώ είμαστε.

Power Dvd ultra, rip, 720p, dvi/apple display (1080p), external blue ray drive.

Αρχική Δημοσίευση από fandago
Επίσης, ξεχνάς ότι πλέον αρκεί να έχεις intel based μηχάνημα για να μπορείς να βάλεις Leopard το οποίο είναι και το δυνατό σημείο των Mac.
Υπάρχει μια σπασμένη (ο θεός να την κάνει) έκδοση του Leopard για όχι μακ, που όμως δεν υποστηρίζει βασικά πράγματα όπως επι παραδείγματι (και δεν είναι κουλουμοαστείο) ο ήχος...!!!!!
Δεν μπορείς να ακούσεις το χριστό σου...

Επίσης δεν υποστηρίζει κάποιες σπουδαίες εφαρμογές όπως το dashboard.

Με την ευκαιρία, το πρώτο μηχάνημα που φόρτωσε τα Windows 7 ήταν ένα macbook pro 15άρι κι αυτό γιατί τα νέα apple φορητά έχουν τους ισχυρότερους επεξεργαστές Intel (υπάρχει δημοσιευμένο πρωτόκολλο συμφωνίας ανάμεσα σε Apple-Intel για παραγωγή ισχυρότερων mobile επεξεργαστών που μόνο στην Αpple Inc. θα δίνονται (ω ναι, κλαψ σονι κλαψ κλπ κοινά θνητά φορητά) και τα καλύτερα υποσυστήματα, όπως κάρτες γραφικών (θυμίζω το τελευταίο 15άρι μακμπουκπρο έχει δύο κάρτες γραφικών "NVIDIA GeForce 9600M GT graphics processor and NVIDIA GeForce 9400M graphics processor with 256MB of DDR3 SDRAM shared with main memory3")

Για να προλάβω πιθανόν σχόλιο κάποιου ότι υπάρχει και η καλύτερη 9800 GX (επίσης της NVIDIA), οκ...αλλά καταβροχθίζει τη μπαταρία σε μιση ώρα, μπέημπ.

H version του Leopard, λοιπόν που κυκλοφορεί σε μηχανάκια με Intel (που δεν είναι απλ) είναι μια κακοσπασμένη version, σαφώς όχι ολοκληρωμένη και δεν εκμεταλλεύεται όλους τους πόρους του μηχανήματος.

Σαν να είχες σπασμένα Windows (χα, αυτό ακούγεται τόσο ιλαρό) που κρασάρουν 40 φορές την ώρα εκτός βέβαια και θες να πιστεύεις ότι το πιάνει το γλυκύ του που θα'λεγε και η Παγώνα και σε αυτό οφείλεται το λειτουργικό, κι όχι το σπάσιμο.
Μα τότε πως να εξηγείται ότι στα μακ το λειτουργικό είναι ένα μαργαριτάρι;

Μετανοήστε και περάστε στον κόσμο του δαγκωμένου μήλου, πάραυτα...
..διαφορετικά θα σας φάει η μαρμάγκα...

Α, κάτι ακόμα:

Το mac os είναι το λειτουργικό που μπορεί να διαβάσει δεδομένα από windows ενώ το αντίθετο γιοκ.

Τέλος, όταν κόλλησε ιός στο registry των windows μου, πριν ενάμιση χρόνο και είχα μπλε οθόνη και σβήσιμο χαλαρά, (παρόλο ότι είχα antivirus- της πλάκας) ξέρεις χάρη ποιού παράγοντα έσωσα τα δεδομένα που είχα στα windows?

Να δω τι αξίζει η χελώνειος μαντεία...
Διαφορετικά ήθελα Format και αλόχα σε ο,τι αρχείο είχα (και δεν τα λες και λίγα).

Λόγω του γ@μ@του Μac Οs Χ, μωρό μου.

Start button --- παρατεταμένο alt ---- επιλογή boot mac os or WinXP (images) ---και άντε γεια.


Αρχική Δημοσίευση από fandago
Το αν θα είναι από αλουμίνιο ή όχι το laptop μου δεν με ενδιαφέρει και τόσο, ειδικά σε μια εποχή που οι υπολογιστές θεωρούνται αρχαίοι αν ξεπεράσουν τα 2 χρόνια.
Τι σχέση έχει το κατασκευαστικό κομμάτι με την επιλογή της τεχνολογίας ενσωμάτωσης και με την αρχαιότητα των υπολογιστών;

Δηλ ρε Τόντορα, αφού τα λαπ τοπς σε 24 μήνες θεωρούνται παρωχημένα boxes with buttons να τα φτιάχνουμε από σκαρολάχανο;
Το ίδιο είναι η χοντροκομμένη, αηδιαστική (στο μάτι και την αισθητική) πλαστικούρα και το ίδιο το αχάρακτο και ασυναγώνιστο aluminium;

Δε σου δείχνει αυτό ένα σεβασμό του κατασκευαστή προς τον πελάτη;
Η εμμονή στη ποιότητα και δει του υλικού κατασκευής δεν αποτελεί μόνο στοιχείο των εμπνεύσεων αλλά και μια τεχνολογική αρτιότητα που προδίδει σεβασμό στο χρήστη.

Αυτό το λαπτοπ ζυγίζει 2,3 κιλά και πάχος 1,5 ίντσα.
Σε προκαλώ να βρεις άλλο λαπτοπ, με ίδια tech specs, εξίσου συμπαγές που να είναι τόσο ισχυρό και να τρέχει όλα τα λογισμικά της υφηλίου.

Πάμε και σε iphone τώρα;
Σε browsers;
Σε mp3 players;

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Comodinessa)

Supervisor

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Comodinessa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6,330 μηνύματα.

H Isiliel οι κυκλικοί δρόμοι, δεν έχουν άκρες έγραψε 27-02-09:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Δεσμώτης
Αν έχεις απορίες (εύλογες) για το θέμα του blue ray (δεδομένου ότι τα απλ φορητά δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει blue ray drivers), just ask.
[Σφίνα mode on]Just for the record, το Dellάκι μου έχει blue-ray drive. (όχι ότι το χρειάστηκα μέχρι τώρα...)[/Σφίνα mode off]
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    LiViNGtheLiFE , Wild_Boy

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους