Το μηλολειτουργικό είναι piece of cake.Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
Δυστυχώς η μητέρα μου θα έχει μεγάλη δυσκολία με Mac. Αν ωστόσο έχει windows οκ.
Tο χειρίζεται η ανιψιά μου που είναι 9 χρόνων από τα 4-5 της...

Κι έπειτα αν θες win, τα τρέχεις χαλαρά. Αν και θα'ταν καθαρή μούρλα με mac os περιβάλλον να προτιμήσεις winxp.
Η ουσία είναι με apple, αγοράζεις ένα πολύ καλό φορητό το οποίο τρέχει και τα 3 λειτουργικά, έχει απίστευτη σχεδίαση και εργονομία και πολύ μικρό όγκο, προσφέροντας παράλληλα όλου του τύπου τις συνδέσεις. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Ένα ταπεινό word
είπε ότι δουλεύει η μαμά της, θα την βάλεις τώρα να μάθει λέοπαρντ
Differences Between Win and Mac Word
Word on the Macintosh is basically Word for Windows re-compiled to run on the Mac. It's not just "compatible". It's not just "like" Word for the PC. It is Microsoft Word,
the same one Microsoft makes for every platform.
http://www.microsoft.com/mac/product...8/default.mspx
άρπα κι ένα entourage http://www.microsoft.com/mac/product...8/default.mspx
Εμένα μου μοιάζουν εκπληκτικά ίδια.
Επειδή τυγχάνει να έχω και mac office 2008 (στο Os) αλλά και winxp - μπουτάροντας με windows -(ακριβώς όπως ξέρουμε όλοι τα winxp) το word κι όλα τα συμπράγκαλα του office παραμένoυν εξίσου ταπεινά και σε ένα μακ, δαιμονισμένε μου άγγελε.

Κάτι ακόμα:
These are equivalent to each other:
Windows - Macintosh
ctrl+c-Command+c
ctrl+v-Command+v
ctrl+s Command+s
Δύσκολο;
Κι όταν λέμε command key εννοούμε ατό ατό:

και να γίνει μακάνθρωπος
Why not, mate?
Μέχρι κι εγώ ο τελευταίος tech-maniac της γης υπέκυψα στα θέλγητρα του μήλου.
Σημ: δε με λένε Αδάμ.

επειδή έχουν μεταπωλητική...αξία που αρχίζει από....0;
Αν μετά από 2 χρονάκιους θέλει να κάνει ανανέωση στόλου, έχοντας απλ θα κάνει ένα καλό παζάρεμα.
Τα ίδια θα αξιώσεις πουλώντας μια μπέμπα και το ίδιο ένα σκόντα(ψα) ή σου(τ)ζούκι;
γιατί αν δεν κάνω λάθος ένα 70% δεν παίρνει μακ και να τον....χαρίζουνε!
Ψάξε τη μετοχή της apple στο Nasdaq και κάνε μας ένα print screen.
Πόσο πάει το κομμάτι, αλήθεια;
Θα'ναι γιατί το 70% προτιμάει fujitsu, yamamoto, sony psovaio.
Ψάξου λίγο καλύτερα γενικά.
Μιλάς σe european standards? Γιατί στο αμέρικα το 99% έχουν Αpple. Και είναι πάντα πιο μπροστά τεχνολογικά από ευρώπη, όπως θα ξέρεις.
Θα πεις, χαζοαμερικανάκια.
Υποστηρίζουν τα silicon valley προϊόντα σαμποτάροντας τον ιαπωνικό γίγαντα ανταγωνιστή.
Nahhhhh...
Τι πωλήσεις έκαναν τα apple displays, lap tops, i-macs, mac minies στην Ευρώπη (let's say the last five years), γρωνίζεις?
Έχουν σπάσει τους δείκτες πωλήσεων όλων των εποχών σε τεχνολογία electronics. (δε θα πω για i-pods, i-phones κλπ...)
Μου θυμίζεις, όταν κάποιος δεν μπορεί να πάρει ενα καλό αυτοκίνητο (λόγω αφραγκίασης) που μετά αντί να πεί ότι είναι καλό, αραδιάζει ένα σωρό για να το θάψει.

Τλσπ, και με hundai κάνεις δουλειά και μάλιστα πολύ καλά αλλά άλλη η αίσθηση από bmw, mercedes, VW κλπ.
Καί μην ακούω για τα vaio από σένα τέτοια ξεσπάσματα, με στεναχωρούν....
http://www.pcw.gr/Article/FN/sony_va.../180-3444.html
http://www.techteam.gr/index.php?act=view&id=131725
Η Sony σε όλες τις κατηγορίες συγκρίσιμων μοντέλων είναι κάπου 200 ευρώ κατά μέσο όρο πιο ακριβή. Και γενικότερα με λίγο χαμηλότερες προδιαγραφές. Η έρευνα έδειξε ότι στο κλάσμα χρημάτων/απόδοσης αυτή τη στιγμή οι φορητοί Sonyείναι οι χειρότεροι. Sorry.
Δεν είμαι αντισονικός.
Αλλά πρόκειται για έναν τεχνολογικό κολοσσό (αδιαμφισβήτητα) με πολύ σπασμωδικές κινήσεις, συμμαχίες και μάρκετινγκ και οι παρηκούντες την Ιερουσαλήμ της τεχνολογικής εξέλιξης το γνωρίζουν καιρό τώρα.
Θυμίζω τις πατάτες με τα blue ray players που απέσυραν κακήν κακώς λόγω bad functioning για να προλάβουν τον ανταγωνισμό με το ανταγωνιστικό φορμά (HD-DVD) που παραγκωνίστηκε τελικώς και η sony έγινε διεθνώς ρόμπα (ξανά)...
Κι ας πάμε στις πολυπόθητες συγκρίσεις τώρα:
- Χοντρό πλαστικό και μαγνήσιο vs aluminium ??? (θες συγκριτική ανάλυση αντοχής υλικού τώρα; Μια εποχή μάλιστα - την οποία και πρόλαβα - κυκλοφορούσε το περιβόητο πια titanium (το πρώτο μου φορητό) με επικάλυψη τιτανίου. Ναι, το ασημένιο βέλος μπορεί να είχε ένα κατά τι αυξημένο κόστος αλλά ήταν σκυλί, ένα τζετ της ξηράς, αν με εννοείς...)
- Τα ηχεία δεν είναι τα καλύτερα, στην κατηγορία των 15,4″ φορητών (σειρά VAIO FZ ) με έλλειψη μπάσσων. Όλα τα απλ, πλην των mac book (13,3″ ) έχουν harman kardon.

- Ο αεραγωγός θερμότητας των sony είναι τραγικός. ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΟΣ. Οπότε μην παραξενεύεσαι μ'αυτό: http://kosmosnews.blogspot.com/2008/09/sony-vaio.html. Τον εχει στα πλαϊνά ενώ τα απλ σε όλο το μήκος του πίσω μέρους, στη βάση της πλάτης. Έψαχνα ένα site που υπολόγιζε τις απώλειες θερμότητες σε κάθε περίπτωση (με ίδιο επεξεργαστή, ίδια κατανάλωση σε watt) αλλά δε το βρήκα.

- Μπορεί τα Μακ να είναι πιο λεπτά και συμπαγή, άρα λογικά να συγκρατούν μεγαλύτερα ποσά θερμότητας αλλά απάγεται περισσότερος θερμός αέρας από τη κίνηση του βεντιλατέρ αν σκεφτείς ότι έχει σχεδόν 3 με 4 φορές μεγαλύτερη διατομή αεραγωγού. Δεν έτυχε ποτέ να καώ ή να δυσανασχετήσω μe τη θερμοκρασία του mac, ούτε Ιούλιο μήνα.
- Μια θύρα HDMI δεν βρίσκεις σε όλα τα sony.

- Το βύσμα των ακουστικών βρίσκεται στη δεξιά πλευρά και αυτό δημιουργεί αρκετά προβλήματα γι'αυτούς που θέλουν να συνδέσουν εξωτερικά ηχεία και εξωτερικό mouse και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν τη μονάδα δίσκου.
- Στα χρήματα που παίρνεις το MacBook Pro δεν υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός... Το μοναδικό που πετάνε επάνω και καλά είναι ένα Blu-Ray εγγραφής το οποίο είναι για μένα εντελώς άχρηστο (αν και αναμένεται να υπάρξει σαν option και από την Apple σύντομα, και φυσικά ο Jobs ήξερε να περιμένει καθώς το φορμά του μέλλοντος ακόμα δεν έχει τεχνικά κατασταλλάξει).
- Οι οθόνες είναι χαμηλής ανάλυσης (τα πασάρουν σαν 1080p, αλλά τα 1080p τα παίρνεις μόνο από την έξοδο HDMI/DVI), το κέλυφος είναι ΠΛΑΣΤΙΚΟ και όχι αλουμίνιο και φυσικά τρέχουν τα καταπληκτικά Vista (μη χέσω) με 2000 ακόμα Trial εφαρμογές που βάζει μέσα η Sony...(τονιονιό)
- Άρα δεν αξίζει τον κόπο να ποθούμε vaio λες και θα μας προσφέρει κάτι περισσότερο από ένα msi,acer,asus. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που θα τους δώσει το κάτι παραπάνω και αυτό ειναι η ανάδειξη του οικονομικού status και της ευημερίας τους άρα δεν απευθύνεται στην mammygidi.gr/html.scrutz
(βέβαια αυτό μπορείς να το πεις και για τα μακ...
)
Δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό για τα μακ αλλά της περισσεύει κάτι τέτοιο της γυναίκας!!!!!
Πριν άλλα έλεγες, ότι και να στο χαρίζανε θα έλεγες ξου-ξου.

Τα πίνεις όλα μόνος σου κι έχει στερέψει η πιάτσα από ουσίες που σε "πιάνουν"...
(χούμορ)Αρχική Δημοσίευση από _daemon_
Λοιπόν, λαπτοπ "φτηνό" κυμαίνεται γύρω στα 600 ευρώ αλλά όταν με 150 επιπλέον μπορείς να αποκτήσεις ένα vaio σαν το προηγούμενο, δεν τίθεται καν θέμα, άλλωστε και στα 750 φθηνό συνεχίζει να θεωρείται!
Κι ερωτώ:
Για ποιο λόγο να δώσω 900 ευρώ (με φπα) για το (και καλά) designάτο φορητό της Sony και να μη δώσω 200 ακόμα και να πάρω αλουμινένιο Macbook ;
Υπερβολικά καλύτερο value for money.
Κι ένα σχολιάκι:
Δες τα νέα VAIO, τα οποία σε λίγο θα είναι 100% ίδια με τα MacBook Pro..
Αφού έκαναν στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ copy-paste το keyboard από το MacBook Air (φυσικά δεν είναι illuminated τα πλήκτρα), και χρησιμοποιούν ασημί χρώμα, και παραπλήσιο design, θα τους βάλουν και ένα slot drive και έδεσε το γλυκό...
800+ Χωρίς φουπουά.Αρχική Δημοσίευση από Valder
Από αυτά θα χτύπαγα το 1ο, εαν το budget μου εκινείτο γύρω στα 800 ευρώ και με παρόμοιες ανάγκες.
Με φουπουά;

Να πούμε χιλιάρικο;
Να πούμε μακ μπουκ κι εδώ;
(+100 επιδότηση από το γίδι.
Μάνα είναι μόνο μία, ντε..)

...με πολλούς φίλους