Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,107 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,276 μηνύματα σε 74,663 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Πάσχα

aipal

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη aipal
Ο aipal αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 25 μηνύματα.

O aipal έγραψε στις 22:48, 10-04-09:

#1
Η σημασία του Πασχα.Το Πάσχα των Χριστιανών κατά το ευαγγέλιο.

Πάσχα σημαίνει έξοδος – ελευθερία.
Η αιτία που πεθαίνει ο άνθρωπος είναι η αμαρτία, και επειδή δεν υπάρχει κανένας αναμάρτητος όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουμε.

Το χειρότερο είναι ό δεύτερος θάνατος, εξ αιτίας της αμαρτίας δεν μπορεί να μπει στη δόξα του Θεού, ( Ρωμ γ΄23 )

Είδε ο Θεός (επειδή έχει την μοναδική Θεϊκή ικανότητα να προγνωρίζει) πριν γίνει ο άνθρωπος ότι, δεν υπάρχει άνθρωπος για να μεσιτεύσει υπέρ του ανθρώπου ώστε να ξανακερδίσει την αιώνια ζωή. ( Ησα νθ΄ 16-17 )

Επειδή αγάπησε τόσο πολύ τον άνθρωπο, αποφάσισε να τον σώσει ο ίδιος. ( Ιωα γ΄16 )

Έτσι βρήκε ένα τρόπο μέσα στη σοφία του να εκπληρώσει την δικαιοσύνη του, να φανερώσει την αγάπη του, δηλαδή να σώσει τον άνθρωπο χωρίς να αρνηθεί τον εαυτό του και να μην παραβιάσει την ελεύθερη βούληση που έδωσε στον άνθρωπο.

Η σωτηρία του ανθρώπου κόστισε πολύ ακριβά στο Θεό.
Ο ίδιος ο δημιουργός έγινε άνθρωπος ( μια που δεν υπήρχε άνθρωπος να μεσιτεύσει) πλήρωσε την ποινή της αμαρτίας μας με πολύ μεγάλο τίμημα, έχυσε το τίμιο του αίμα πάνω σε ένα σταυρό.

Αυτό το αίμα καθαρίζει όποιον το επικαλεσθεί από κάθε αμαρτία. ( Α Ιωα α΄
Δεν κατηγορείται πια ο άνθρωπος γιατί αμάρτησε, κατηγορείται όμως αν δε δεχτεί το φάρμακο να γίνει καλά.( Ιωα γ΄19 )

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το φάρμακο είναι το αίμα του Χριστού.


Ο Θεός έκανε τη σωτηρία πολύ απλή, για να μπορεί να σωθεί οποιοσδήποτε άνθρωπος, καθώς είναι γεγραμμένο:

«Γιατί πράγματι, όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί.» (Ρωμ ι΄ 13)

Το έργο της σωτηρίας εκπληρώθηκε ακριβώς σύμφωνα με τον προφητικό Λόγο ( Α κορ ιε΄ 3-9 )

Η ανάσταση του Χριστού είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην χριστιανική πίστη, χωρίς αυτή θα ήταν μάταιη.(Α Κορ ιε΄14 )


Το Πάσχα των εβραίων
Οι Ισραηλίτες είχαν τρεις μεγάλες εορτές το Πάσχα, την Πεντηκοστή και τη σκηνοπηγία. ( Δευτ ις΄ 16 )

Το Πάσχα εόρταζαν την ελευθερία τους από τη σκλαβιά της Αιγύπτου, έσφαζαν τον αμνό που συμβόλιζε το Μεσσία.
Το αίμα του που είχαν βάλει στους παραστάτες της πόρτας τους έσωσε από τον θάνατο.

Η εορτή γινόταν στις 14 του μήνα Αβίβ ( Δευ ις΄ 1 ) που γι αυτούς ήταν ο πρώτος μήνας του χρόνου, για μας είναι ο Απρίλιος.
Σεληνιακός μήνας μετά την εαρινή ισημερία)

Η σφαγή του αμνού ήταν ένας ισχυρός συμβολισμός που εκπληρώνεται στην Κ.Δ. στο πρόσωπο του Χριστού ως αμνού άμωμου και άσπιλου.(Α Πετρ α΄19)


Ο βαπτιστής Ιωάννης έδειξε το Χριστό λέγοντας «Αυτός είναι ο αμνός του Θεού, που σηκώνει την αμαρτία του κόσμου.» ( Ιωα α΄19 )

Για το Εβραϊκό Πάσχα μιλάει ο Παύλος και του δίνει Χριστιανικό περιεχόμενο.
Οι χριστιανοί γιορτάζουν την ελευθερία τους από την αμαρτία.» (Α Κορ ε΄ 6-8 ) ( Γαλ ε΄1 )

Τρόπος εορτασμού
Οι ισραηλίτες γιόρταζαν το Πάσχα τρώγοντας το αρνί της θυσίας ψητό με άζυμα και χόρτα πικρά.( Εξο ιβ΄1-21 )

Ο Χριστός την ημέρα του Πάσχα έκανε το Πάσχα των Εβραίων και το Πάσχα των Χριστιανών, την εορτή της ελευθερίας του αμαρτωλού από την αμαρτία και τον αιώνιο θάνατο.


Οι πρώτοι χριστιανοί γιόρταζαν αυτό το γεγονός με τον τρόπο που τους είχε υποδείξει ο Χριστός

«14 Έτσι, όταν ήρθε η ώρα, κάθισε στο τραπέζι και μαζί του κάθισαν και οι δώδεκα απόστολοι.
15 Τότε τους είπε: «Με μεγάλη λαχτάρα επιθύμησα να φάω μαζί σας το Πάσχα αυτό, πριν από τα πάθη μου.
16 Γιατί σας πληροφορώ πως απ' εδώ κι ύστερα, όχι, δε θα ξαναφάω πια άλλο Πάσχα, ώσπου αυτό να εκπληρωθεί στη βασιλεία του Θεού».
17 Έπειτα πήρε ένα ποτήρι κι αφού ευχαρίστησε, είπε: «Πάρτε το αυτό και μοιράστε το μεταξύ σας,
18 γιατί σας πληροφορώ πως ποτέ πια δε θα πιω από το προϊόν αυτό του αμπελιού, ώσπου να έρθει η βασιλεία του Θεού».
19 Πήρε κατόπιν το ψωμί κι αφού ευχαρίστησε, το έκοψε κομμάτια και τους το έδωσε λέγοντας: «Αυτό είναι το σώμα μου, που προσφέρεται για χάρη σας. Να το κάμνετε αυτό σε ανάμνησή μου».
20 Παρόμοια, μετά που δείπνησαν, πήρε και το ποτήρι και είπε: «Το ποτήρι αυτό είναι η Καινούργια Διαθήκη που συνάπτεται με βάση το αίμα μου, το οποίο χύνεται για χάρη σας.»
( Λου κβ΄ 14-21 )
Ο δε Παύλος λέει ότι:

«23 Γιατί εγώ παρέλαβα από τον Κύριο ακριβώς εκείνο το οποίο και σας παρέδωσα. Ότι δηλαδή, ο Κύριος Ιησούς, τη νύχτα που ήταν να παραδοθεί, πήρε ψωμί,
24 και αφού ευχαρίστησε, το έκοψε και είπε: «Πάρτε, φάτε. Αυτό είναι το σώμα μου, που θυσιάζεται για χάρη σας. Αυτό να κάνετε σε ανάμνησή μου».
25 Παρόμοια πήρε και το ποτήρι μετά από το δείπνο, και είπε: «Αυτό το ποτήρι είναι η Νέα Διαθήκη, που επικυρώνεται με το αίμα μου. Αυτό να κάνετε κάθε φορά που πίνετε στην ανάμνησή μου».
26 Γιατί, βέβαια, κάθε φορά που τρώτε το ψωμί τούτο και πίνετε τούτο το ποτήρι, το θάνατο του Κυρίου διακηρύττετε, μέχρι που να ξανάρθει.
27 Επομένως, όποιος τρώει το ψωμί αυτό ή πίνει το ποτήρι αυτό του Κυρίου ανάξια, θα είναι ένοχος ασέβειας απέναντι στο σώμα και το αίμα του Κυρίου.
28 Ας εξετάζει, λοιπόν, ο καθένας τον εαυτό του και μόνο τότε να τρώει από το ψωμί και να πίνει από το ποτήρι.
29 Γιατί, όποιος τρώει και πίνει ανάξια, τρώει και πίνει τιμωρία για τον εαυτό του, επειδή δε διακρίνει το σώμα του Κυρίου.
30 Γι' αυτό και υπάρχουν ανάμεσά σας πολλοί αδύνατοι και άρρωστοι και πεθαίνουν αρκετοί!
31 Γιατί, αν πραγματικά εξετάζαμε τους εαυτούς μας, δε θα τιμωρούμασταν.
32 Κι όταν μας τιμωρεί, μας σωφρονίζει ο Κύριος, ώστε να μην καταδικαστούμε μαζί με τον κόσμο.
33 Επομένως, αδελφοί μου, όταν μαζεύεστε για να φάτε, να περιμένετε ο ένας τον άλλο.
34 Κι αν κάποιος πεινάει, ας τρώει στο σπίτι του, για να μην καταλήγουν σε τιμωρία σας οι συναθροίσεις που κάνετε. Όσο για τα υπόλοιπα, θα τα διευθετήσω όταν έρθω.» ( Α Κορ ια 23-34 )
Κατά την εντολή του κάθε εβδομάδα, την ημέρα της ανάστασης, ο πιστός παρουσιάζεται ενώπιον του Θεού εις ανάμνηση των παθημάτων του, ( Πρα κ΄7 ) και γιορτάζει τρώγοντας τον άρτο ( που είναι το σώμα του Χριστού) και τον οίνο (που είναι το αίμα του χριστού).


Όσοι μετέχουν σ αυτό το τραπέζι καταγγέλλουν το θάνατο του Κυρίου, αυτό πρέπει να γίνεται μέχρι να ξανάρθει ο Χριστός, ονομάζεται δε «Κυριακός δείπνος»

Αυτή είναι η γιορτή των Χριστιανών, η γιορτή του θριάμβου ( Κολ β΄13-16 ) που πρέπει να γιορτάζεται μέχρι να έλθει για δεύτερη φορά ο Χριστός στη γη, σύμφωνα με τον προφητικό Λόγο. ( Α Κορ ια΄ 6 )


«7 Γιατί, πραγματικά, το δικό μας το Πάσχα είναι το ότι για μας θυσιάστηκε ο Χριστός.

8 Επομένως ας γιορτάζουμε όχι πια με παλιό προζύμι ούτε με προζύμι κακίας και πονηρίας, αλλά με απαλλαγμένη από προζύμι ειλικρίνεια και αλήθεια.» ( Α Κορ ε΄7-9 )


Από την ίδρυση της Εκκλησίας βλέπουμε να εορτάζουν το Πάσχα τους κάνοντας το δείπνο του Χριστού με άρτο και με οίνο, το δείπνο αυτό τον ονόμαζαν «Κυριακόν δείπνον»( Α Κορ ια΄ 20).

Η νηστεία πριν το δείπνο ήταν προαιρετική για τον άνθρωπο που μεταλάμβανε ( Α κορ ια΄33-34)

Η ημέρα που γιόρταζαν ήταν «τη μια των σαββατων» ( Πρά κ΄7) που σημαίνει η πρώτη ημέρα της εβδομάδος.
Αργότερα ο Απόστολος Ιωάννης το 96 μ.Χ. ονομάζει την ημέρα αυτή «Κυριακή ημέρα» (Αποκ α΄ 10 ) γιατί οι Χριστιανοί γιόρταζαν το χριστιανικό Πάσχα και ήταν μέτοχοι του Κυριακού δείπνου.

Από τότε μέχρι σήμερα κατά τους Χριστιανούς η ημέρα αυτή ονομάζεται Κυριακή.
Ο εορτασμός τους επόμενους αιώνες
Αργότερα μετά την αναχώρηση των αποστόλων η ημέρα εορτασμού του Πάσχα γέννησε ζητήματα και έριδες.

Κάτω από την επιρροή του Ιουδαϊσμού άρχισε να εορτάζεται σαν ξεχωριστή εορτή εκτός της Κυριακής μία ημέρα το χρόνο την ημέρα του Ιουδαϊκού Πάσχα, αλλά με Χριστιανικό τρόπο.
Στην Μικρά Ασία εόρταζαν την ημέρα της σταύρωσης κατά την Ιουδαϊκή ημέρα που δεν ήταν πάντα Κυριακή, ( Εκκλ ιστ Ευσεβίου 5,23,1,24,9 ) ενώ στη Δύση την Κυριακή ημέρα της Ανάστασης, από το 335 και μετά επικράτησε αυτή η γιορτή να είναι μόνο Κυριακή,

Οι διασκορπισμένοι Ιουδαίοι ( μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. ) μετά από το μισό του δεύτερου αιώνα άρχισαν να επηρεάζουν τους Χριστιανούς στο θέμα της εορτής του Πάσχα.

Οι Ιουδαϊζοντες Χριστιανοί της Μ. Ασίας στο τέλος του β΄ αιώνα άρχισαν να τρώνε το δείπνο του Πάσχα τα ξημερώματα της 15ης του πρώτου Εβραϊκού μήνα (Όταν ο αλέκτωρ φωνήσει) δηλ όταν φωνάξει ο κόκορας (επιστ Αποστόλων 54,5 ) ότι ημέρα κι αν ήταν.

Οι άλλοι Χριστιανοί της ανατολής και της Δύσης άρχισαν και αυτοί να γιορτάζουν τον εβραϊκό μήνα αλλά την ημέρα της Κυριακής που ήταν και η ημέρα της ανάστασης. Ονόμαζαν δε τους Χριστιανούς της Μ. Ασίας «Τεσσαρεσκαιδεκατίτας»

Ο Πολύκαρπος επίσκοπος Σμύρνης το 154-155 ήλθε σε αντίθεση μετά του επισκόπου Ρώμης Ανικήτου για το θέμα αυτό. ( βλέπε εκκλ ιστ Ευσεβίου 5,25,16 ).

Οι χριστιανοί ακολούθησαν τους Ιουδαίους στο καθορισμό της ημέρας του Πάσχα.
Οι Ιουδαίοι γιόρταζαν το Πάσχα τους την πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία, οι δε χριστιανοί την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της εαρινής ισημερίας.
Οι Ιουδαίοι στηριζόταν ολότελα στα επιτόπια εθνικά ημερολόγια για την αρχή του πρώτου μήνα με αποτέλεσμα η Κυριακή του Πάσχα να πέφτει άλλοτε πριν και άλλοτε μετά την πρώτη πανσέληνο.( προβλ Μ. Αθανασίου , περί συνόδων, κεφ 5 )
Αυτοί που γιόρταζαν πριν την πανσέληνο ονομάστηκαν «Πρωτοπασχίται»


Στις αρχές του τρίτου αιώνα επιχείρησαν κάποιοι χριστιανοί να κάνουν δικό τους υπολογισμό όπως ήταν ο Ιππόλυτος όπου με μαθηματικά όριζε σειρά ημερομηνιών σε μια περίοδο 16 ετών που ονομάστηκε «Πασχάλιος Κύκλος»
Αργότερα δε στο τέλος του τρίτου αιώνα ο Αυγουστάλης εισήγαγε ένα ακριβέστερο Πασχάλιο Κύκλο με περίοδο 84ων ετών .
Τον Κύκλο αυτό αποδέχτηκε η ρωμαϊκή εκκλησία στη σύνοδο της Αρελάτης το 314 μ.Χ.


Στο τέλος του τρίτου αιώνα ο διακεκριμένος μαθηματικός και αστρονόμος Ανατόλιος, επίσκοπος Λαοδικείας, εισήγαγε τον πασχάλιο Κύκλο 19 ετών του Αθηναίου Μέτωνος το 432 π.χ. σ αυτό τον κύκλο υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια και τον αποδέχτηκε η ανατολική εκκλησία.

Υπήρχαν κι Άλλα αίτια για την διαφορά της ημέρα του εορτασμού, όπως το να συμπίπτει η όχι με το εβραϊκό Πάσχα.


Στο Ρωμαϊκό κράτος για πρώτη φορά οι Χριστιανικές εορτές έγιναν εθνικές όταν ο Κων/νος έγινε μονοκράτορας.
Ο τρόπος του εορτασμού άλλαξε σταδιακά από το τέλος του β αιώνα μέχρι τον τέταρτο αιώνα.
Σ αυτό το διάστημα βλέπουμε ένα ανακάτεμα ( από τα πολλά που έγιναν εκείνη την εποχή ) της Ιουδαϊκής εορτής με την χριστιανική.
Στη συνέχεια μέσα στους αιώνες, διάφορες τοπικές προσθήκες ( όπως οι λιτανείες, νηστείες, λαμπάδες, ψητά αρνιά, κόκκινα αυγά, μπαμ μπουμ, και πολλά άλλα) που αργότερα γενικεύτηκαν η παρέμειναν ως τοπικά έθιμα μας έδωσαν την σημερινή μορφή.

Οι περισσότεροι ονομαζόμενοι χριστιανοί γιορτάζουν την γιορτή της ελευθερίας, ενώ ταυτόχρονα είναι δούλοι της αμαρτίας, γι αυτούς το Πάσχα είναι απλώς μια αργία που απολαμβάνουν χωρίς να έχουν πραγματική συναίσθηση, πολλοί μάλιστα το ρίχνουν στην κραιπάλη και τη μέθη.

Μια άλλη μερίδα ασχολείται αυτές τις ημέρες με τα του Θεού συγκινείτε με τη σταύρωση και την ανάσταση και μετά στα ίδια σαν ακροατές επιλήσμονες.

Υπάρχουν και οι κατ επίγνωση χριστιανοί που γιορτάζουν κατά τον ευαγγελικό τρόπο.

Σήμερα το Πάσχα σε γενικές γραμμές, από την μεγαλύτερη μερίδα του χριστιανικού κόσμου δεν εορτάζεται σύμφωνα με την ουσία ούτε κατά τον τύπο του ευαγγελίου, παρόλα αυτά η ανάσταση του Χριστού θεωρείται ως το κορυφαίο γεγονός και το ποιο πολυσυζητημένο στην ανθρώπινη ιστορία.


Πηγή μέρους του κειμένου: http://www.e-fos.gr/pgs/newsshow_001...HAUS=10&TYPE=6

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 10-04-09 στις 22:53. Αιτία: πηγή
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dimitrios

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Dimitrios
Ο Dimitrios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 44 ετών , επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 11 μηνύματα.

O Dimitrios έγραψε στις 16:51, 11-04-09:

#2
Αρχική Δημοσίευση από aipal
Η σημασία του Πασχα.

Η αιτία που πεθαίνει ο άνθρωπος είναι η αμαρτία, και επειδή δεν υπάρχει κανένας αναμάρτητος όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουμε.
Oταν ακούω τέτοια πράγματα,μου έρχεται στο μυαλό η φράση του Αινσταιν για την βλακεία του κόσμου.Ο ανθρωπος πεθαίνει οπως πεθαίνει και κάθε εμβιο ον που γεννιέται.Τα κυταρα καθως αντιγράφονται γινονται λάθη,υπαρχουν ελευθερες ριζες οξυγόνου και εκφυλίζουν το σωμα η δεν ξερω τι.Δεν είμαι βιολόγος και μπορει να τα λέω επακριβώς.Σημασια έχει οτι καθε εμβιο ον γενιεται και ΠΕΘΑΙΝΕΙ,παει και τελειωσε.Παντως πραγματικά-δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα-η θρησκεια αποχαυνώνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 16:55, 11-04-09:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Dimitrios
η θρησκεια αποχαυνώνει.
Μη λες τέτοια.

Σε βλέπω στη κόλαση να ανακατεύεις καζάνια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Value

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Value
Ο Value αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 108 μηνύματα.

O Value έγραψε στις 17:04, 11-04-09:

#4
Εμένα πάλι το περί βλακείας του κόσμου μου έρχεται στο μυαλό, όταν διαβάζω αφορισμούς, και όταν ακούω συνθήματα. Από όπου κι αν αυτά προέρχονται.

Τόσοι αιώνες, κι ακόμα η ανθρωπότητα δεν έχει μάθει να σέβεται. Μα το 'χει πει ο ποιητής καλύτερα από μένα:

"Επειδή τό αδοκίμαστο καί τό απʼαλλού φερμένο
Δέν τʼαντέχουν οί άνθρωποι"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Value : 11-04-09 στις 17:17. Αιτία: Προσθήκη κειμένου
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 18:38, 11-04-09:

#5
Το Πεσάχ είναι κυρίως μια εβραική γιορτή με έθιμα κάκιστης αισθητικής. Το κορυφαίο είναι τη στιγμή που μερικοί κανίβαλοι μαζεύονται γύρω από ένα ξεκολιασμένο αρνάκι και του αλλάζουν τα φώτα. Μετανοείτε !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Lorien

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Lorien
Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 4,294 μηνύματα.

O Lorien έγραψε στις 18:54, 11-04-09:

#6
Κανιβαλοι ανθρωποι γυρω απο αρνακι...δεμ κολλαει...να ταν γυρω απο ανθρωπο να πω ναι.

Δλδ το να τρως αρνι πρεπει να χει και αισθητικη ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 19:00, 11-04-09:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Lorien
Κανιβαλοι ανθρωποι γυρω απο αρνακι...δεμ κολλαει...να ταν γυρω απο ανθρωπο να πω ναι.

Δλδ το να τρως αρνι πρεπει να χει και αισθητικη ;
Βλαχογιορτή. Το "κανίβαλοι" δεν το'χεις ακούσει ποτέ μεταφορικά ; Αρνί δεν τρώω καθόλου, συγνώμη κιόλας για το γούστο μου Ναι, το Πάσχα γενικότερα το θεωρώ την πιο κακόγουστη γιορτή κάκιστης αισθητικής, και το θρησκευτικό υπόβαθρο γελοίο.
Μήπως αγαπάς περισσότερο απ'όσο πρέπει τη λεπτομέρεια ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Lorien

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Lorien
Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 4,294 μηνύματα.

O Lorien έγραψε στις 19:14, 11-04-09:

#8
Καλα, κι γω δε τρελενομαι για την γιορτη αυτη. Λογω εθιμου και συνηθειας, πηρα απο αυτην εκεινα που χαιρομαι, δλδ τις συναντησεις, το τραπεζι, τις μυρωδιες, το ψησιμο, τα τραγουδια, το κρασακι, μπυρα, τσικνα, προετοιμασιες κλπ. Κατα τα αλλα δεν εχει πνευματικο/θρησκευτικο υποβαθρο για μενα.

Την κακιστη αισθητικη δε καταλαβαινω. Στη σπανε τα κοκκινα αυγα ; Η σουβλα ; Οτι ειναι καπως προχειρο το τραπεζι ;

Το "κανιβαλοι" φυσικα καταλαβα οτι το ειπες μεταφορικα. Το σχολιο μου ειχε σκοπο να δειξει οτι δε πολυσυμφωνω με αυτη τη μεταφορικη χρηση γιατι δε την θεωρω ευστοχη σαν μεταφορα εδω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lorien : 11-04-09 στις 19:31.
-2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dimitrios

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Dimitrios
Ο Dimitrios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 44 ετών , επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 11 μηνύματα.

O Dimitrios έγραψε στις 19:22, 11-04-09:

#9
Αρχική Δημοσίευση από borat
Μη λες τέτοια.

Σε βλέπω στη κόλαση να ανακατεύεις καζάνια.
Ενας βιολόγος που ανακαλυψε ενα σημαντικό φάρμακο και χαρη σ΄αυτό σωθηκαν χιλιαδες η εκαττομυρια ανθρωποι και λέει οτι ο ανθρωπος πεθαινει λογω διεργασιων που συντελούνται(γιατι δεν πιστευω κανένας βιολόγος να λεει οτι ο ανθρωπος πεθαινει λογω της αμαρτιας),που θα πάει;στην κολαση η στον παραδεισο;η θα μπει στην διαδικασια του συν πλην;
Και αν πρεπει να πάει ένας στον παραδεισο,ποιος πρέπει να πάει;Ο βιολόγος που αναφέραμε(που ταυτόχρονα είναι και "πόρνος"αφου σιγουρα είχε σεξουαλικές σχεσεις πριν τον γάμο) η ενας αρχιεπισκοπος που μεσα απο χρυσοκεντημενα αμφια του και της θωρακισμένης μερσεντες του ποιμανταρει το ποιμνιό του ουσιαστικά παντου απών;
Εχεις ασχοληθεί με την θρησκεια σε ορθολογιστικό επίπεδο;αν σε ρωτησω τωρα κάτι π.χ πως είναι δυνατον το Πασχα να ειναι κινητή εορτη,θα μπορέσεις να μου απαντήσεις;Αν υποθέσουμε οτι ο Χριστός αναστήθηκε-οπως λένε οι Χριστιανοί- καποια ημερομηνία, π.χ 19 Απριλίου,γιατί το Πασχα γιορταζεται παντα Κυριακή και αλλοτε αρχες Απριλίου,αλλοτε τέλος,αλλοτε στη μεση κι αλλοτε Μαρτη;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

borat (Γιάννης.-)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη borat
Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 4,524 μηνύματα.

O borat ΖΟΡΤ έγραψε στις 19:32, 11-04-09:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Dimitrios
Ενας βιολόγος που ανακαλυψε ενα σημαντικό φάρμακο και χαρη σ΄αυτό σωθηκαν χιλιαδες η εκαττομυρια ανθρωποι και λέει οτι ο ανθρωπος πεθαινει λογω διεργασιων που συντελούνται(γιατι δεν πιστευω κανένας βιολόγος να λεει οτι ο ανθρωπος πεθαινει λογω της αμαρτιας),που θα πάει;στην κολαση η στον παραδεισο;η θα μπει στην διαδικασια του συν πλην;
Και αν πρεπει να πάει ένας στον παραδεισο,ποιος πρέπει να πάει;Ο βιολόγος που αναφέραμε(που ταυτόχρονα είναι και "πόρνος"αφου σιγουρα είχε σεξουαλικές σχεσεις πριν τον γάμο) η ενας αρχιεπισκοπος που μεσα απο χρυσοκεντημενα αμφια του και της θωρακισμένης μερσεντες του ποιμανταρει το ποιμνιό του ουσιαστικά παντου απών;
Εχεις ασχοληθεί με την θρησκεια σε ορθολογιστικό επίπεδο;αν σε ρωτησω τωρα κάτι π.χ πως είναι δυνατον το Πασχα να ειναι κινητή εορτη,θα μπορέσεις να μου απαντήσεις;Αν υποθέσουμε οτι ο Χριστός αναστήθηκε-οπως λένε οι Χριστιανοί- καποια ημερομηνία, π.χ 19 Απριλίου,γιατί το Πασχα γιορταζεται παντα Κυριακή και αλλοτε αρχες Απριλίου,αλλοτε τέλος,αλλοτε στη μεση κι αλλοτε Μαρτη;
Εμ... Βασικά πλάκα έκανα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dimitrios

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Dimitrios
Ο Dimitrios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 44 ετών , επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 11 μηνύματα.

O Dimitrios έγραψε στις 19:48, 11-04-09:

#11
Αρχική Δημοσίευση από borat
Εμ... Βασικά πλάκα έκανα...
Δεν το κατάλαβα, sorry!
Tα ερωτήματα ομως παραμένουν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 19:54, 11-04-09:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Lorien
Την κακιστη αισθητικη δε καταλαβαινω. Στη σπανε τα κοκκινα αυγα ; Η σουβλα ; Οτι ειναι καπως προχειρο το τραπεζι ;
Tίποτα απ'όλα αυτά, απλά δεν μ'αρέσει. Είναι όπως δεν μ'αρέσει καθόλου το λευκό αλλά μ'αρέσει τρελλά το μαύρο. 'Οπως δεν μ'αρέσει το καλοκαίρι, αλλά ο βαρύς χειμώνας. Για το μαύρο κρίμα, θα'μουν ασορτί με τον Επιτάφιο αλλά δεν μου αρέσει ούτε ο Επιτάφιος. 'Επεσες σε δύσκολο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 14:46, 12-04-09:

#13
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Tίποτα απ'όλα αυτά, απλά δεν μ'αρέσει. Είναι όπως δεν μ'αρέσει καθόλου το λευκό αλλά μ'αρέσει τρελλά το μαύρο. 'Οπως δεν μ'αρέσει το καλοκαίρι, αλλά ο βαρύς χειμώνας. Για το μαύρο κρίμα, θα'μουν ασορτί με τον Επιτάφιο αλλά δεν μου αρέσει ούτε ο Επιτάφιος. 'Επεσες σε δύσκολο
Θα σε μαλωσω! Του χρωματακι του Επιταφιου ειναι το μωβ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Spiros Antono

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Spiros Antono
Ο Spiros Antono αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών . Έχει γράψει 37 μηνύματα.

O Spiros Antono έγραψε στις 15:03, 12-04-09:

#14
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι γιορταζουμε μια εβραικη γιορτη ενω πιστευουμε στον Χριστο.Επισης η εκκλησια ολους τους αιωνες μας εδωσε να πιστεψουμε σε αυτα που βολευαν αυτους που την αντιπροσωπευουν ενω η αληθεια ειναι θαμμενη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 3,564 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε στις 17:35, 12-04-09:

#15
Αρχική Δημοσίευση από aipal
Η σημασία του Πασχα
5 σημασίες εν συντομία:

1. Το όνομα «Ιησούς» Εβρ. יהושוע‎, είναι Γεχοσούαχ.

2. Ο Πόντιος Πιλάτος δεν ήταν πόντιος ούτε ο Μπάρμπα Μπεν.

3. Εβραϊκά ο Μεσσίας λέγεται μεσιάχ που ανάποδα είναι ο χαίσεμ.

4. Ο Ραββί τζίζους κι η βασική του διδασκαλία:5.

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Το Πάσχα των Χριστιανών κατά το ευαγγέλιο...

αλλά την ίδια ώρα κάποια μη χριστιανόπουλα τρώνε σβολιασμένο χώμαΚαλή ανάσταση and a
για ακόμη μια χρονιά. Θανάτω θάνατο πατήσας από πείνα, aids κι άλλα χαρμόσυνα.

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Πάσχα σημαίνει έξοδος – ελευθερία.
Το πάσχα μου αρέσει πολύ.
Είναι η αγαπημένη μου γιορτή.

Τα Χριστούγεννα μου τη σπάνε με τις παπαριές τα τζινγκλ μπελς και τα δεντράκια και τους αγιοβασίληδες and crap.

Να'χε και το βαθύ του νόημα μια κάποια ευόδωση στη πράξη, θα γινόταν "must"...

Πάσχα σημαίνει έξοδος...
Αλλά από τι;
We live in Greece two thousand and nine.

Κι αν ο Χριστός κάθε χρόνο αναβιώνεται με την ακολουθία του επιταφίου και την ανάσταση,
όλοι εμείς συνεχίζουμε να οδεύουμε άλλοι αργά κι άλλοι επιταχυνόμενα προς έναν ανάξιο θάνατο.
Άλλοι από άγχος, άλλοι από 1294 διαφορετικούς καρκίνους, άλλοι από ελιές που έγιναν μελάνωμα κι άλλοι γενόμενοι σαν σταφίδες.

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Η αιτία που πεθαίνει ο άνθρωπος είναι η αμαρτία, και επειδή δεν υπάρχει κανένας αναμάρτητος όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουμε.
Ξέρεις, πως είναι ποίηση να μην παραδέχεσαι το χρόνο και να στήνεις δικαστήριο στη στιγμή ενός μικρού σου θανάτου ή του πραγματικού κι όχι προσωρινού σου θανάτου... κι ας ήταν το αναγκαίο της μεταμόρφωσης...

Την ταύτιση αιτίας θανάτου με το αμάρτημα την εκτυπώνω ως concept και την επισυνάπτω στο πίσω μέρος του βιβλίουΈτσι για εμπλουτισμό...

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Το χειρότερο είναι ό δεύτερος θάνατος, εξ αιτίας της αμαρτίας δεν μπορεί να μπει στη δόξα του Θεού, ( Ρωμ. γ΄23 )
Ψευτοαγαπητικό λαμόγιο (Αττ. ω-3 με πολυακόρεστα).
Ας μείνω απέξω να βλέπω σε dvd τα κρίματά μου.

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Είδε ο Θεός (επειδή έχει την μοναδική Θεϊκή ικανότητα να προγνωρίζει) πριν γίνει ο άνθρωπος ότι, δεν υπάρχει άνθρωπος για να μεσιτεύσει υπέρ του ανθρώπου ώστε να ξανακερδίσει την αιώνια ζωή. ( Ησα νθ΄ 16-17 )
Και οι 144.00?

Α α α α α α ...Ησαϊα;;;;; Δεν μας τα λες καλά.
Φάσκεις με τον Τζόνι της Αποκαλύψεως.

Τη βλέπω την θεϊκή επιταγή να εκπληρούται, δίχως περιστολές και καθυστερήσεις:

Ησαϊα χόρευε αλλά όχι με το νόημα που ξέραμε...

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Επειδή αγάπησε τόσο πολύ τον άνθρωπο, αποφάσισε να τον σώσει ο ίδιος. ( Ιωα γ΄16 )
Είδες να μαδάνε την κότα και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα ρυθμικά;
Έτσι είναι η σωτηρία.

Σα να σώζεις κάποιον από τη λιμοκτονία και να τον αφήνεις να αργοπεθαίνει από δίψα...

Αρχική Δημοσίευση από aipal
«Γιατί πράγματι, όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί.» (Ρωμ ι΄ 13)
Τζίζους τζιζους τζιιιιιζουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυς.

Να κάνω save ή save as...
As whot?

"Saving error" due to misfunctioning, system's busy.
Αρχική Δημοσίευση από aipal
Το έργο της σωτηρίας εκπληρώθηκε ακριβώς σύμφωνα με τον προφητικό Λόγο ( Α κορ ιε΄ 3-9 )
Βρε άϊ κορέψου...
Ακούς εκεί εκπληρώθηκε. Πόθεν;

Ναι κι εγώ εκπλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή σε κβαντικούς σταλλάκτες για υδροπονικό πότισμα στάγδην.

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Η ανάσταση του Χριστού είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην χριστιανική πίστη, χωρίς αυτή θα ήταν μάταιη.(Α Κορ ιε΄14 )
Το μεγαλύτερο γεγονός στη χριστιανική πίστη ήταν και είναι η απόσχιση των Εκκλησιών.
Έτσι τα σχέδια των ταγών της πίστης παραμένουν μακάβρια αλλά πιο φανερά από ποτέ...

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Αυτή είναι η γιορτή των Χριστιανών, η γιορτή του θριάμβου ( Κολ β΄13-16 ) που πρέπει να γιορτάζεται μέχρι να έλθει για δεύτερη φορά ο Χριστός στη γη, σύμφωνα με τον προφητικό Λόγο. ( Α Κορ ια΄ 6 )
Από το Μπασό και τον Ηράκλειτο, που σου είχα μιλήσει στο τόπικ της Δευτέρας Παρουσίας (κι απάντηση ουκ έλαβα, αλλά όχι γιατί δεν είχες να με δώκεις αλλά γιατί ήμουν ασόβαρος ), μέχρι την επόμενη παραπομπή σε εδάφιο Καινής και Παλαιάς Διαθήκης (τον συμβολαιογράφο ψάχνουμε ρε παίδες!) μεσολαβεί σειρά εξειδικεύσεων που στην πορεία μπορεί να χάσεις όχι μόνο τον Μπασό, αλλά τ΄αυγά και τα πασχάλια…
Και τα χάνουν πολλοί…

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Επομένως ας γιορτάζουμε όχι πια με παλιό προζύμι ούτε με προζύμι κακίας και πονηρίας, αλλά με απαλλαγμένη από προζύμι ειλικρίνεια και αλήθεια.» ( Α Κορ ε΄7-9 )
Χωρί προζύμι δε γίνεται τίποτα?

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Αυτοί που γιόρταζαν πριν την πανσέληνο ονομάστηκαν «Πρωτοπασχίται
Μάλλον έτσι ονομάστηκαν αυτοί που έπασχαν πρώτοι από μετατόπιση ευθυνών σε αόρατους αιτίους που τελικά κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά...

Αρχική Δημοσίευση από Value
Εμένα πάλι το περί βλακείας του κόσμου μου έρχεται στο μυαλό, όταν διαβάζω αφορισμούς, και όταν ακούω συνθήματα. Από όπου κι αν αυτά προέρχονται.

Τόσοι αιώνες, κι ακόμα η ανθρωπότητα δεν έχει μάθει να σέβεται. Μα το 'χει πει ο ποιητής καλύτερα από μένα:

"Επειδή τό αδοκίμαστο καί τό απʼαλλού φερμένο
Δέν τʼαντέχουν οί άνθρωποι"
Μόνο όσοι αγάπησαν πολύ έχουν δικαίωμα να τσαλακώνουν αυτό που αγάπησαν...

Δηλ. ο full χριστιανός μπορεί να ρίξει κι ένα γ@μοσταύρι.
Εκείνος που αμφιβάλλει, να τα κρατάει για τον εαυτό του.

Αρχική Δημοσίευση από Neraida
Θα σε μαλωσω! Του χρωματακι του Επιταφιου ειναι το μωβΓια να πηγαίνει ασορτί με το συνολάκι από attrativo...

Αρχική Δημοσίευση από Spiros Antono
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι γιορταζουμε μια εβραικη γιορτη ενω πιστευουμε στον Χριστο.Επισης η εκκλησια ολους τους αιωνες μας εδωσε να πιστεψουμε σε αυτα που βολευαν αυτους που την αντιπροσωπευουν ενω η αληθεια ειναι θαμμενη.
Θα έρθει η ανάσταση και για την αλήθεια Σπυραντώνη.
Μη σκιάζεσαι.


Καλό Πάσχατο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 17:43, 12-04-09:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Δεσμώτης

Για να πηγαίνει ασορτί με το συνολάκι από attrativo...
Εγω παλι θα σε συμβουλευα να χτυπας το κεφαλακι σου στον τοιχο για πιο σημαντικα πραγματα απο το χιουμορακι μου!
Θινκ αμπαουτ ιτ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 20:11, 12-04-09:

#17
Αρχική Δημοσίευση από aipal
Η σημασία του Πασχα....
Η σωτηρία του ανθρώπου κόστισε πολύ ακριβά στο Θεό.
....
...Γι' αυτό αργεί η σωτηρία τόσες χιλιάδες χρόνια; Τόσο λοιπόν "ακριβά"; Ούτε κάτοχος "τοξικών ομολόγων" να ήταν ...ο "Κύριος"! Για ποιον Θεό, δηλαδή, μιλάμε, αδελφέ μου; Κάτι τέτοια έμαθαν, φαίνεται, και οι Έλληνες αμνοπαραγωγοί, και κάθε χρόνο μας τα ζαλίζουν ...με τις "ελληνοποιήσεις των εισαγώμενων" (αμνών, εννοείται!) !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

aipal

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη aipal
Ο aipal αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 25 μηνύματα.

O aipal έγραψε στις 22:55, 13-04-09:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Dimitrios
Oταν ακούω τέτοια πράγματα,μου έρχεται στο μυαλό η φράση του Αινσταιν για την βλακεία του κόσμου.Ο ανθρωπος πεθαίνει οπως πεθαίνει και κάθε εμβιο ον που γεννιέται.Τα κυταρα καθως αντιγράφονται γινονται λάθη,υπαρχουν ελευθερες ριζες οξυγόνου και εκφυλίζουν το σωμα η δεν ξερω τι.Δεν είμαι βιολόγος και μπορει να τα λέω επακριβώς.Σημασια έχει οτι καθε εμβιο ον γενιεται και ΠΕΘΑΙΝΕΙ,παει και τελειωσε.Παντως πραγματικά-δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα-η θρησκεια αποχαυνώνει.

Τα πράγματα θα ήταν κάπως έτσι αν ο άνθρωπος αποτελείτο μόνο από ύλη.
Αν όμως ο άνθρωπος έχει και πνευματικά στοιχεία τότε τα πράγματα αλλάζουν.
Κατά το ευαγγέλιο ο άνθρωπος αποτελείται από πνεύμα, ψυχή και σώμα.
( Α Θεσσα ε΄23 )

Αν όντως προηγείται το πνεύμα και η ψυχή του σώματος, η ερμηνεία της Γραφής στέκει.

Αν πάλι κατά την γνώμη σου ο άνθρωπος δεν είναι πνευματικό όν αλλά μόνο ζωικό τότε πρέπει να συζητήσουμε αυτό πρώτα.


Αρχική Δημοσίευση από Spiros Antono
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι γιορταζουμε μια εβραικη γιορτη ενω πιστευουμε στον Χριστο.Επισης η εκκλησια ολους τους αιωνες μας εδωσε να πιστεψουμε σε αυτα που βολευαν αυτους που την αντιπροσωπευουν ενω η αληθεια ειναι θαμμενη.


Αν διαβάσεις προσεκτικά το θέμα που φανερώνει ακριβή ιστορικά στοιχεία θα δεις ότι κάποιοι γιορτάζουν την χριστιανική εορτή, οι περισσότεροι όμως γιορτάζουν το ανακάτεμα του εβραϊκού Πάσχα με το Χριστιανικό.

Η αλήθεια δεν είναι θαμμένη, όποιος ερευνάει με ειλικρίνεια τη βρίσκει.


[quote=Δεσμώτης;596391]
Ψευτοαγαπητικό λαμόγιο (Αττ. ω-3 με πολυακόρεστα).

Βρε άϊ κορέψου...
Ακούς εκεί εκπληρώθηκε. Πόθεν;

Ναι κι εγώ εκπλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή σε κβαντικούς σταλλάκτες για υδροπονικό πότισμα στάγδην.
Ειρωνείες ειρωνείες και από ουσία τζίφος

Όταν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τον προφητικό Λόγο λες ένα Βρε άϊ κορέψου... και το θεωρείς απάντηση.

Εκεί όμως που έχεις πραγματικά χιούμορ είναι σ αυτό


Από το Μπασό και τον Ηράκλειτο, που σου είχα μιλήσει στο τόπικ της Δευτέρας Παρουσίας (κι απάντηση ουκ έλαβα, αλλά όχι γιατί δεν είχες να με δώκεις αλλά γιατί ήμουν ασόβαρος ), μέχρι την επόμενη παραπομπή σε εδάφιο Καινής και Παλαιάς Διαθήκης (τον συμβολαιογράφο ψάχνουμε ρε παίδες!) μεσολαβεί σειρά εξειδικεύσεων που στην πορεία μπορεί να χάσεις όχι μόνο τον Μπασό, αλλά τ΄αυγά και τα πασχάλια…
Και τα χάνουν πολλοί…
Να σαι καλά φίλε μου χα χα χα
Και πάλι να σαι καλά μ έκανες και γέλασα, χα χα χα να σαι καλά ήταν πολύ εύστοχο.
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
...Γι' αυτό αργεί η σωτηρία τόσες χιλιάδες χρόνια; Τόσο λοιπόν "ακριβά"; Ούτε κάτοχος "τοξικών ομολόγων" να ήταν ...ο "Κύριος"! Για ποιον Θεό, δηλαδή, μιλάμε, αδελφέ μου; Κάτι τέτοια έμαθαν, φαίνεται, και οι Έλληνες αμνοπαραγωγοί, και κάθε χρόνο μας τα ζαλίζουν ...με τις "ελληνοποιήσεις των εισαγώμενων" (αμνών, εννοείται!) !

Ελεύθερος είσαι να δέχεσαι η να μην δέχεσαι τη σωτηρία του Χριστού,
Αν για σένα έχει μεγαλύτερη αξία η σωτηρία των αμνών πάλι κανείς δεν σε εμποδίζει να ασχολείσαι με αυτήν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Value

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Value
Ο Value αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 108 μηνύματα.

O Value έγραψε στις 17:02, 14-04-09:

#19
Δεσμώτη, θα ήθελα να σχολιάσω δύο πραγματάκια από το κείμενό σου.

Το πρώτο

Αρχική Δημοσίευση από Δεσμώτης
Μόνο όσοι αγάπησαν πολύ έχουν δικαίωμα να τσαλακώνουν αυτό που αγάπησαν...

Δηλ. ο full χριστιανός μπορεί να ρίξει κι ένα γ@μοσταύρι.
Εκείνος που αμφιβάλλει, να τα κρατάει για τον εαυτό του.
Δίκιο έχεις να το επισημαίνεις.
Δικαίωμα να τσαλακώνουν αυτό που αγάπησαν, έχουν οι ατελείς. Και τέτοιος ακριβώς είμαι.

Όσο για το επόμενο που λες, καθένας ας αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να εκφραστεί έτσι. Προσωπικά, το έχω κάνει. Και το μετάνιωσα την επόμενη στιγμή. Όπως και για το προηγούμενο μου μήνυμα εδώ. Όμως το άφησα. Διότι δε θέλω να δείξω κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαι. Κι επαναλαμβάνω, ατελής. Μην φανταστείς ότι οχυρώνομαι πίσω από την ατέλεια μου. Την παλεύω. Και προσπαθώ. Από την άλλη, ξέρω πως δεν πρόκειται ποτέ να φτάσω στην τελειότητα. Κι αν ίσως ποτέ την προσεγγίσω, ξέρω ότι δε θα την βιώνω (ότι δεν θα μου την αναγνωρίζω δηλαδή).Το δεύτερο

Αρχική Δημοσίευση από Δεσμώτης
αλλά την ίδια ώρα κάποια μη χριστιανόπουλα τρώνε σβολιασμένο χώμα
που σχετίζεται και με το

Αρχική Δημοσίευση από Δεσμώτης
Θανάτω θάνατο πατήσας από πείνα, aids κι άλλα χαρμόσυνα.
Όταν διαβάζω τέτοιες αναφορές, πάντα στην αρχή αισθάνομαι θλίψη, κι αμέσως μετά, συνυπαίτιος. Το θέμα για μένα δεν είναι τι κάνει ο Θεός, αλλά τι κάνω εγώ εν προκειμένω. Εύκολα λέω, γιατί Θεέ μου δεν κάνεις τίποτα για όλα αυτά τα δεινά; Ποιο δύσκολα όμως λέω, γιατί δεν κάνω κάτι εγώ για όλα αυτά τα δεινά. Κι εκεί πάνω αναρωτιέμαι, και αυτή εδώ, η σύνδεσή μου στο internet που μου επιτρέπει και δημοσιεύω αυτό το μήνυμα, πόσα στόματα θα μπορούσε να θρέψει; Πόσες αρρώστιες να προλάβει;

Δεν νομίζω ότι ο Χριστός ήρθε να εξαλείψει την πίνα, την αρρώστια, τον πόνο, την δυστυχία ή και τον θάνατο ακόμα, από αυτόν εδώ τον κόσμο. Τα βίωσε άλλωστε όλα. Κάτι άλλο είναι. Μη ρωτήσετε οι ενδιαφερόμενοι εμένα τί. Ρωτήστε τους εαυτούς σας. Όπως αναρωτιέμαι κι εγώ.


Τέλος,

Αρχική Δημοσίευση από Δεσμώτης
Να'χε και το βαθύ του νόημα μια κάποια ευόδωση στη πράξη, θα γινόταν "must"...
αυτό που έγραψες ας γίνει η ευχή μου για τις ημέρες αυτές, μαζί με τις ευχές μου για αγάπη τόσο προς όλους εσάς, όσο και προς όσους αγαπάτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DreamsRevenge

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DreamsRevenge
H DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,241 μηνύματα.

H DreamsRevenge sans toit, ni loi έγραψε στις 17:43, 14-04-09:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Spiros Antono
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι γιορταζουμε μια εβραικη γιορτη ενω πιστευουμε στον Χριστο.Επισης η εκκλησια ολους τους αιωνες μας εδωσε να πιστεψουμε σε αυτα που βολευαν αυτους που την αντιπροσωπευουν ενω η αληθεια ειναι θαμμενη.
...και ούτε φίλτατε!

Αυτό που γιορτάζουμε είναι η μακρυνή ανάμνηση (γιατί να επιβιώνει ακόμα άραγε?) του ετήσιου κύκλου θάνάτου / ανάστασης του Διονύσου, του Οσίριδος των Αιγυπτίων, του Αδώνιδος των Φοινίκων. Γιορτάζουμε τον κύκλο της αναγέννησης της φύσης που οι πρόγονοι μας έντυσαν με τελετές και μύθους. Εν κατακλείδι γιορτάζουμε κάτι που βρίσκεται πολύ βαθειά μέσα μας...

Το ιουδαιοχριστιανικό coctail του Πάσχα είναι απλά η επιτυχημένη (μέχρι στιγμής...) προσπάθεια της χριστιανικής θρησκείας να χρησιμοποιήσει (σφετεριζόμενη) τα πανάρχαια βιώματα για να στηρίξει δικές της δοξασίες και να επικρατήσει. Το σκοπό αυτό εξυπηρετεί όλη η ιστορία του πάσχα με τη μεγάλη εβδομάδα και την ανάσταση, (βλέπε κάθοδος της θεότητας στον Άδη και ανάσταση) όπως άλλωστε και τα Χριστούγεννα που βο-λι-κό-τα-τα πέφτουν πάνω στην χειμερινή ισημερία που σηματοδοτεί την έναρξη του κύκλου της μέρας, του φωτός.

(...τελικά η ιστορία του χριστιανισμού θα έπρεπε να διδάσκεται στα μεταπτυχιακά του marketing)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dimitrios

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Dimitrios
Ο Dimitrios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 44 ετών , επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 11 μηνύματα.

O Dimitrios έγραψε στις 21:36, 15-04-09:

#21
Αρχική Δημοσίευση από aipal
Τα πράγματα θα ήταν κάπως έτσι αν ο άνθρωπος αποτελείτο μόνο από ύλη.
Αν όμως ο άνθρωπος έχει και πνευματικά στοιχεία τότε τα πράγματα αλλάζουν.
Κατά το ευαγγέλιο ο άνθρωπος αποτελείται από πνεύμα, ψυχή και σώμα.
( Α Θεσσα ε΄23 )

Αν όντως προηγείται το πνεύμα και η ψυχή του σώματος, η ερμηνεία της Γραφής στέκει.

Αν πάλι κατά την γνώμη σου ο άνθρωπος δεν είναι πνευματικό όν αλλά μόνο ζωικό τότε πρέπει να συζητήσουμε αυτό πρώτα.
.
Η ύπαρξη της ψυχής απο πού προκύπτει;και πως θεωρείς οτι η ψυχη υπάρχει μόνο στο ανθρώπινο είδος;
Και οδευοντας πισω χρονικά,που οδηγουμαστε;Σε εναν ανθρωπο ο οποιος εξελίχτηκε απο προηγούμενες μορφες ζωης,η σε εναν ανθρωπο ο οποιος δημιουργήθηκε απο τον Θεο;Και αν δημιουργήθηκε απο τον Θεο,οπως προφανως πιστέυεις,μπορουμε να το προσδιορίσουμε και χρονικά;Εγινε ας πουμε πρίν την εξαφανιση των δεινοσαυρων η μετά;Η γυναίκα πλάστηκε απο το πλευρό του ανδρα;Και το αρχικό αυτό ζευγαρι ανθρώπων ηταν σε εναν παράδεισο;
Φιλε Ipal, αυτό που επικρατει σήμερα δεν είναι κατα βάση ο Χριστιανισμός αλλα ο Παυλιανισμός,η θρησκεία που ιδρυσε ο Απόστολος Παυλος.Και μας κληροδότησε δυστηχώς πολλά.Μίσος για τον έρωτα,για τις γυναίκες,για την γυναίκα,για την γνώση,υποταγή στην εξουσία και στους ισχυρούς,μισαλλοδοξια κλπ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Σίσυφος

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Σίσυφος
Ο Σίσυφος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 22 μηνύματα.

O Σίσυφος έγραψε στις 18:04, 16-04-09:

#22
Τα πράγματα θα ήταν κάπως έτσι αν ο άνθρωπος αποτελείτο μόνο από ύλη.[...] Κατά το ευαγγέλιο [...]
Μία διόρθωση: Τα πράγματα ΕΙΝΑΙ έτσι, ΑΦΟΥ ο άνθρωπος αποτελείται μόνο από ύλη. Κατα την βιολογία.

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον thread (θέμα) στο e-steki. Καλά θα κάνεις να του ρίξεις μια ματιά για αρχή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σίσυφος : 16-04-09 στις 19:54.
-2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 3,564 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε στις 16:38, 17-04-09:

#23
Αρχική Δημοσίευση από Neraida
Εγω παλι θα σε συμβουλευα να χτυπας το κεφαλακι σου στον τοιχο για πιο σημαντικα πραγματα απο το χιουμορακι μου!
Θινκ αμπαουτ ιτ!
Έρχεται κάποια ώρα που τα σημαντικά και τα ασήμαντα είναι συστατικά της ίδιας συνταγής...
Αμπελόφυλλα που τυλίγουν λαίμαργα την άπατη βλακεία μας.

Αλήθεια μόνο για το δικό σας χιούμορ έχετε τα διαπιστευτήρια της αναγνώρισης;
Σπιτσλες.

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Κατά το ευαγγέλιο ο άνθρωπος αποτελείται από πνεύμα, ψυχή και σώμα.
( Α Θεσσα ε΄23 )
Κατά το ευαγγέλιο επίσης, ο Αδάμ δάγκωσε το μήλο κατόπιν παραίνεσης της Εύας και επήλθε εξορία from heaven's gate.
Στην εποχή μας, ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα.

Διάλεξε τον συμβολισμό που ταιριάζει στον χαρακτήρα σου.
Εγώ πάντως, είμαι παιδί των φρούτων.

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Αν όντως προηγείται το πνεύμα και η ψυχή του σώματος, η ερμηνεία της Γραφής στέκει.
Τι εννοείς προηγείται; Σε ράλυ βρίσκονται;
Το ένα δεν κάνει δίχως τ'άλλο για όσο ζούμε. Φαινομενολογικά δε, μόνο να εικάσουμε μπορούμε για την άνιμα και τις εκφάνσεις της.
Ακόμα κι όταν αυτή νοσεί, από το σώμα το καταλαβαίνεις...

Οι γραφές θέλουν κι αυτές το ε-στέκι τους. Είναι από καιρό γνωστό πως δε στέκουν κι αυτό το λέει ο κοινός νους, απαλλαγμένος από φραγμούς ευαισθησίας και φόβο Θεού που κρύβεται πίσω από λέξεις όπως "ιερό κι όσιο", "ευαγγελίζω", "διακονία διαθηκών"...

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Η αλήθεια δεν είναι θαμμένη, όποιος ερευνάει με ειλικρίνεια τη βρίσκει.
Η αλήθεια είναι μία: δεν υπάρχει μόνο μία αλήθεια.
Άσε που συχνά τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια στα luna-parks ζηλεύουν την συγκρουσιακή ένταση της αλήθειας...

Η αλήθεια μέσα σε παπυρικά κασόνια αιώνων, είναι μια αλήθεια που δεν "πίνεται" πλέον. Είναι κρασί που έγινε ξύδι.
Η μόνη ετυμολογική επαφή μιας τέτοιας αλήθειας στο σήμερα είναι η σύνδεσή της με τον Πλατωνικό ορισμό που αναφέρει την εκδοχή της γνώσης ως ανάμνηση.

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Ειρωνείες ειρωνείες και από ουσία τζίφος
Όλα τα γλυκανάλατα φάτσα φόρα.
Προσφέρεται εξάλλου η εβδομάδα. Και τα στερεότυπα, και οι φράσεις κλισέ, όλα έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες (σταθερά, χωρίς αντίκρισμα).

Οπότε εγώ ήμουν ειρωνικός κι εσύ μεθοδικά ουσιαστικός.
Τι ήθελες; Να τα καταπίνουμε αμάσητα κι αβασάνιστα όλα όσα παραθέτεις;
Για αυτό διαβάζουμε, για να σκεπτόμαστε, i-pal.

Αφειδώς ξοδεύεσαι, κι έπειτα αναρωτιέμαι αν συνεχίζεις να έχεις απόθεμα από ατακαδόρικα θρησκευτικά λογύδρια.
Έπειτα, αυτό που εύκολα διανέμεται, που μοιράζεται σπάταλα δεν μένει πολύ για να αποδοθεί εκεί που πρέπει, ειδικά αν δε συνοδεύεται κι από κρίσεις...

Σου εύχομαι να διατηρήσεις την αισιόδοξη ερμηνεία σου εν μέσω Διαθηκών, ότι ένας καλύτερος κόσμος μας περιμένει (αλλά στο μεταξύ τα γόμορα είναι καθ'οδόν) και πως όλα είναι καλώς καμωμένα.

Α, και για να υπάρξει ουσία πρέπει να υπάρχει περιεχόμενο, και παρόντος περιεχομένου, απόπειρες απαντήσεων επι των ερωτημάτων του τραπεζίου, όχι μετέωρη απορητική σαν το jesus walking upon the blue waters....

Ουσία εκ του μηδενός δε νοείται.

Τα ερωτήματα, σκούζουν. Αλλά δε συγκινείσαι, ανελέητε aipal.

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Όταν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τον προφητικό Λόγο λες ένα Βρε άϊ κορέψου... και το θεωρείς απάντηση.
O προφητικός λόγος, φίλε μου καλέ (καλέ μου φίλε) είναι αφρώδης και συναγωνίζεται τα καλύτερα bubble (όχι bible) wines.

Με το παραπάνω είδωμα, ένας τέτοιος ανταγωνισμός είναι utopic.
Δεν μπορείς να μπεις σε διαμάχη με φούσκες.
Γιατί εκεί που αρχίζει ο αγών, έχει κιόλας τελειώσει ηχηρά. Μ'ένα "σπλατς".

Αρχική Δημοσίευση από aipal
Ελεύθερος είσαι να δέχεσαι η να μην δέχεσαι τη σωτηρία του Χριστού,
Αν για σένα έχει μεγαλύτερη αξία η σωτηρία των αμνών πάλι κανείς δεν σε εμποδίζει να ασχολείσαι με αυτήν.
Σε ευχαριστώ κι εγώ κι ο Νωέας (only assuming) για την από γραπτού κατοχύρωση της ελευθερίας της σωτηρίας του χριστού εν τας κοιλίας.
Οταν θα μασαμπουκοχλαμπουνιάζω το κοκορετσάκι, παίζει και να σε σκεφτώ και να "κατεβάσω" ένα γλυκάδι με διπλή απόλαυση, για σένα μόνο.

Κι ύστερα να πιω στην υγειά σου.

Αρχική Δημοσίευση από Value
Όταν διαβάζω τέτοιες αναφορές, πάντα στην αρχή αισθάνομαι θλίψη, κι αμέσως μετά, συνυπαίτιος. Το θέμα για μένα δεν είναι τι κάνει ο Θεός, αλλά τι κάνω εγώ εν προκειμένω.
Έτσι γίνεσαι ο Θεός του θεού σου.
Τόσο φιλεύσπλαχνος μαζί του, σχεδόν πούδρα για τον συγκαμένο του ποπό.

Γίνεσαι αυτό που θα έπρεπε να ήταν κι εκείνος προτού τον υποδυθείς (εν αγνοία σου).

Μακάρι να σκεπτόταν κι αυτός, έτσι Ακριβώς έτσι....
Αλλά ευκολότερο να ρίχνεις τα βέλη από το να τα μαζεύεις, έτσι;

Τα βέλη Του στον άνθρωπο. Το ίδιο ένοχος όσο και όταν αθωώνεται.
Προσωπικά (για να μη τον δικάζουμε κιόλας, ερήμην ) δεν πιστεύω πια ούτε στοχοποιώ σκοτεινά κέντρα (εβραιομασονοσιωνιστές), ασσύμετρες απειλες-εξωγήινους ούτε Θεούς ή δαίμονες.

Κάποτε φτάνει μια μέρα
που λες μπάστα και άντε γ@μηθείτε, θεοί και άνθρωποι. Συνεχίζεις να υπάρχεις και δίνεις τόση αγάπη όση να μην καθίστασαι εσύ ψυχικά ανισόρροπος.

Και δε με νοιάζει διόλου αν αυτό θα σταμπιλαριστεί με τίτλο στο περιθώριο του κειμένου "αμιγώς αντιχριστιανικό", "συμπαγές μίσος" και άλλα ευτράπελα...

Αρχική Δημοσίευση από Value
Εύκολα λέω, γιατί Θεέ μου δεν κάνεις τίποτα για όλα αυτά τα δεινά;
Για να μην προδώσει το "ελεύθερα βούλονται"...
Ούτε παιδάκια τρίτης τάξης δεν σκέφτονται τόσο αναληθοφανή άλλοθι προσωπικής αναλγησίας.

Δεν παρεμβαίνει. Όχι.
Ή μάλλον παρεμβαίνει. Κατόπιν προσευχής (κατα το τρόπο που ο ευφυής Παϊσιος την ερμήνευσε) πολυδιάστατα (i mean, την ίδια στιγμή σώζει στη Βραζιλία, θεραπεύει στην Ελλάδα, αλλά και σκοτώνει στην Ιταλία).

Ερώτηση γέροντα μοναχού: Οκ, να τον σώσω τον φίλο σου. Θες να κάνουμε καλά το σώμα ή την ψυχή του;
- Και τα δύο..
- Χαμόγελο..
- Τι λες, να τον πάρουμε εμείς οι δύο τον καρκίνο μισό μισό;
- Τι δηλ. Γέροντα, θα σωθεί εκείνος και θα πάθουμε εμείς τον καρκίνο;
- Ο θεός δίνει όσο μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος. Άλλο 100 κι άλλο 50.
- Τζογάρει ο Θεός, δηλ.;
- Όχι δε τζογάρει. Αλλά αν έλεγες, δώστον σε μένα με αυτοθυσία, τότε θα τον συγκινούσες και θα πίστευε ότι έχεις αγνές προθέσεις και εκείνον θα έσωζε και σε σένα δε θα τον έδινε.
Ο Θεός θέλει στη προσευχή να είσαι αληθινός...έτσι θέλει να προσεύχεσαι για να σε πάρει στα σοβαρά.
Α, και καμιά φορά μπορεί να στον δώσει κιόλας (τον καρκίνο) αν δει ότι τον σηκώνεις...για αυτό πρέπει να προσέχουμε σε τι προσευχόμαστε.

Αρχική Δημοσίευση από Value
Δεν νομίζω ότι ο Χριστός ήρθε να εξαλείψει την πίνα, την αρρώστια, τον πόνο, την δυστυχία ή και τον θάνατο ακόμα, από αυτόν εδώ τον κόσμο. Τα βίωσε άλλωστε όλα. Κάτι άλλο είναι. Μη ρωτήσετε οι ενδιαφερόμενοι εμένα τί. Ρωτήστε τους εαυτούς σας. Όπως αναρωτιέμαι κι εγώ.
Είσαι προ των πυλών του μοναστηρίου.

Μου θυμίζεις κάποιον γνωστό μου που μου πιπιλούσε (μέχρι που το έκανε πράξη) για τα περι αφιέρωσης του ανθρώπου στον άνθρωπο και τελικά άφησε μούσι κι έφυγε μια μέρα...

Εκτιμώ πολύ τις βάσεις της προβληματικής σου.
Η γραφή σου είναι πλήρως αισθηματοποιημένη, για αυτό και μοιάζει αδύνατο να αποκοπεί από τα ενδιαφέροντα αναγνωστικά βάθη...

Σε διαβάζω μετα μανίας, να ξέρεις.

Ακολουθούμε την αντίθετη πορεία (πως σε λένε; ): απʼ τα περίχωρα προς την Ιερουσαλήμ εσύ κι εγώ τ'ανάποδο. Εσύ, όμως, φαίνεται ότι ξανανιώνεις, κι εμπράκτως τοις πάσι μας το αποδεικνύεις.

Να που συναντιόμαστε. Το αγκαζέ το αποκλείω, όμως.

Κάτω απʼ τα λάβαρα της Ρώμης
στην τέντα της Μαγδαληνής
εσύ πατέρας της συγγνώμης
κι εμείς παιδιά της ηδονής.

Ζοφώδης και ασέληνος ο έρως της αμαρτίας, που θα'λεγε κι ο Γκάτσος, χμ;

Αρχική Δημοσίευση από Value
αυτό που έγραψες ας γίνει η ευχή μου για τις ημέρες αυτές, μαζί με τις ευχές μου για αγάπη τόσο προς όλους εσάς, όσο και προς όσους αγαπάτε.
Κι όταν φυτρώνουν σκοτάδια, ας ανάβουμε ένα κεράκι αρωματικό.
Ξεριζώνεις το σκοτάδι μόνο φυτρώνοντας λίγο φως.

Έχει άγριες ρίζες.

Καλό Πάσουα Value. Η υπεραξία (σου) σκέπασε νωρίς το σκοτάδι της Παρασκευής.

Αρχική Δημοσίευση από DreamsRevenge
(...τελικά η ιστορία του χριστιανισμού θα έπρεπε να διδάσκεται στα μεταπτυχιακά του marketing)
Και στις μανούλες.

Ενδεικτικά ένα poem για στήριγμα του συνειρμού:

"Αυτές οι μαμάδες, άμα δεν ρίξουν τη νυχιά τους στην έξοδο από το σπίτι…
Δεν τις σταματάει ούτε Μεγάλη Παρασκευή…

Αμάν ρε μάνα, ούτε με τον κρίνο μʼ έκανες ούτε γέννησες τον Ιησού Χριστό…

Ούτε μακρύς ο λάκκος που άνοιξε και κλει το γίγαντά σου…

Έχεις δει την Πλατυτέρα πίσω από το ιερό, έτσι απλώνεις τις χερούκλες σου…

Παναγιά, μάνα του Χριστού, μάνα του Χρήστου που σκοτώθηκε με τη μοτοσυκλέτα, πάρε τις μητέρες μας κοντά σου κι άσε μας λίγο νʼ ανασάνουμε…

Κι όχι αυτός ο γκρεμισμένος άγγελος στο βλέμμα τους γεμάτος οράματα παντοδυναμίας και ανημπόρια στα σκαλιά της πολυκατοικίας…"

Η προσευχή του ασεβούς, δείγμα ποιητικής απομυθοποίησης για τις μάνες που κατατρώνε τις σάρκες των παιδιών τους…στο όνομα της όποιας διαπαιδαγώγησης…Πάει κουτί με την επιμονή σε εθιμοτυπικά νηστειών, μεταλήψεως κι εξομολογήσεως που τα κάνω όλα μπλιαχ.

Και μια γενικόλογη σκέψη, άνευ quoting...

Η αισθητική της ζωής του Χριστού είναι εν πολλοίς η ηθική των πράξεών του. Με αυτό το σκεπτικό μπορεί να είναι ένας αξιόλογος ποιητής αλλά αναποτελεσματικός σωτήρας.
Κι αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να κρίνουμε το κίνητρο κι όχι το αποτέλεσμα….

Σα να κρίνουμε μια θεωρία από ένα καλοδιατυπωμένο μανιφέστο κι όχι από το αν λειτούργησε ή ακολουθήθηκε, όχι σποραδικά (μόνο Πάσχα και χριστούγεννα) αλλά με μια χρονική συνέχεια και συνέπεια.
Με δεύτερους μισθούς πάντως, δε φτάνει για να πιστέψει ο άνθρωπος που στοχάζεται παραπάνω από το τι θα τρωγοπιούμε, στις 25/12 και την πασχαλιά..

Σε ένα από τα πενήντα ποιήματα του Βαρβέρη, το «Ιωάννης της κλίμακος 1», παρέχεται μια ενδιαφέρουσα εξομολόγηση, για μένα.

Αντιγράφω:

Είμαι ανεβασμένος σε μια σκάλα / και κοιτώ τον κόσμο/ πίσω από το φράχτη. / Σκοπεύω για τους συνανθρώπους μου/ τούτης της όχθης/ της άλλης να φωτογραφίσω τα μεράκια/ ό,τι κινείται δηλαδή με σχετική ζωηράδα:/ καΐκια φευγαλέα φώτα γιορτών πλοίων/ σεκλέτια αφραγκίες και μεζεκλίκια/ ανθρώπους αξεδιάλυτους των μπαρ/ τους ίδιους καθώς τρέχουν να κρυφτούν/ σε υπόστεγα θυέλλης κηδειών γάμων/ πολιτικής αντάρας/ κι άλλα/ της οπτασίας/ της Ιστορίας/ τρεχάτα γεγονότα/ αλλά πάνω στη σκάλα/ σα να τα βλέπω τώρα επί ματαίω/ τρέμουν τα γόνατα/ και πρέπει να κατέβω/ μ΄ ένα μονάχα δίλημμα:/ ήταν η σκάλα μου ασταθής/ ή οι εικόνες άστατες / και δεν φωτογραφίζονται.

Θα μπορούσε κάλλιστα στη θέση του photographer, να βρισκόταν ο Θεός ή o εκ του πατρός γεννηθέντας.

Κι ακόμη ένα ολιγόστιχο εκ του ιδίου, από την Παλαιά Διαθήκη ορμώμενο, δηλωτικό της "θεολογικής μηχανής κι αμηχανίας" που εύστοχα παρατήρησε και το Βήμα που παρουσιάζει το έργο του. Τιτλοφορείται «Εν αρχή»:

Σπαρτά της γης θυσίασε ο Κάιν/ μα προτιμήθηκε η θυσία των αμνών του Αβελ.// Κι έγινε ο φόνος.// Λοιπόν ποιος Πρώτος ζήτησε αίμα;

Και πάλι καλή Ανάσταση σε όλους, αύριο.
Κυρίως ανάσταση στα μυαλά και τις καρδιές μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δεσμώτης : 17-04-09 στις 18:55.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη WhiteDrum
H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε στις 11:10, 21-04-09:

#24
Μια σκέψη που ταιριάζει στο θέμα και με προβλημάτισε ιδιαιτέρως φέτος.. Ενώ δεν πιστεύω, σέβομαι όσους έχουν πίστη και αγάπη στον Χριστιανισμό. Είπα λοιπόν φέτος να συνοδεύσω τον παππού μου στην εκκλησία μιας και θα χαιρόταν ιδιαιτέρως να είμαι μαζί του (είναι επίτροπος) και ας ξέρει τι ρεμάλι-βαριεστημένη είμαι. Έδεσα το μαλλιούρδο κοτσίδα, έβαλα ένα φουστί και πήγα. Στην λειτουργία δεν έβγαλα άχνα αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν πρόσεξα ότι το 90% των "πιστών" που βρίσκονταν εκεί , αντί να παρακολουθούν ή έστω να χαζεύουν το κενό (όπως εγώ) κουτσομπόλευαν, ίσιωναν το μαλλί , χαζογελούσαν και έπαιζαν με το κινητό. Ποιο το νόημα να πάνε στην εκκλησία αν είναι να κάνουν λες και βρίσκονται σε νυφοπάζαρο ή σε καφετέρια χωρίς καρέκλες και χωρίς φραπέ ένα πράμα; Είχα δίπλα μου μια κυρία η οποία γυρνούσε το κεφάλι 360 μοίρες, σαν ραντάρ, σαν το κοριτσάκι στον Εξορκιστή και γελούσε δυνατά. Παραδίπλα, μια κοπελιά ανανέωνε το μακιγιάζ ανά 15' και πιο πίσω 3-4 νεαροί έβαζαν βαθμούς σε κάτι κοπέλες μπροστά. Τζίζας Κράηστ σούπερ σταρ. Ο λαός αυξήθηκε κατά 90% 5' πριν την Ανάσταση και αφού χτύπησαν οι καμπάνες μείναμε τρεις και ο κούκος (όπου κόυκος ο παπάς με έκπληκτο βλέμμα). Κανένα νόημα πια. Θα προτιμούσα να κάτσω σπίτι και να λύνω σουντόκου παρά να πάω εκκλησία για πασαρέλα και κουτσομπολιό. Ειλικρινά,αν δεν μου ζητούσε ο παππούς να πάω μαζί του, θα άραζα με πυτζαμάκια και σουντόκου στο σπίτι με τον άθεο θείο και τον βρωμιάρη σκύλο του, παρά να ενοχλώ όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία. Συγγνώμη για τον μονόλογο, απλά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

D_G (Δημήτρης)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη D_G
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,756 μηνύματα.

O D_G έγραψε στις 17:20, 21-04-09:

#25
Δεν έχεις κι άδικο σε αυτά που γράφεις.
Το ότι πήγαν όλα αυτά τα άτομα στην εκκλησία δεν σημαίνει ότι είναι και συνειδητοποιημένοι χριστιανοί, μπορεί κάποιοι να μην πιστεύουν καν, απλώς το βλέπουν σαν έθιμο, στο να συναντήσουν κάποιους γνωστούς, να κουτσομπολέψουν, να κάνουν βαβούρα με βαρελότα, καθιερωμένα πράγματα δηλαδή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

[V]

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη [V]
Ο [V] αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 90 μηνύματα.

O [V] έγραψε στις 17:35, 21-04-09:

#26
Αρχική Δημοσίευση από D_G
Δεν έχεις κι άδικο σε αυτά που γράφεις.
Το ότι πήγαν όλα αυτά τα άτομα στην εκκλησία δεν σημαίνει ότι είναι και συνειδητοποιημένοι χριστιανοί, μπορεί κάποιοι να μην πιστεύουν καν, απλώς το βλέπουν σαν έθιμο, στο να συναντήσουν κάποιους γνωστούς, να κουτσομπολέψουν, να κάνουν βαβούρα με βαρελότα, καθιερωμένα πράγματα δηλαδή.
Ναι εχεις δικιο. Ξερω π.χ ενα ζευγαρι φιλους των γονιων μου που ειναι αθειοι αλλα στην Ανάσταση πάνε καθε χρόνο. Το βλέπουν σαν εθιμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

@nt¤wnis|~|¤e (Αντώνης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη @nt¤wnis|~|¤e
Ο Αντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 427 μηνύματα.

O @nt¤wnis|~|¤e έγραψε στις 21:51, 21-04-09:

#27
Μιλάμε πλέον για μια αποπνευματοποίηση των εορτών καθώς έχουν εκφυλιστεί κυρίως σε μια κοινωνική εκδήλωση εθιμοτυπικού χαρακτήρα. Τα Χριστούγεννα και το Πάσχα αποτελούν για τον πολύ κόσμο μια ευκαιρία για να ξεφύγουν από την flat καθημερινότητα περισσότερο, παρά ευκαιρία για πνευματική αλλαγή. Μια ευκαιρία να συναντηθούν με συγγενείς και γνωστούς που έχουν να τους δουν κάτι μήνες, να πάνε στο χωριό τους, να τσουγκρίσουν τʼ αβγά, να σουβλίσουν τον οβελία, να κουτσομπολέψουν, να μάθουν τα νέα…να περάσουν καλά. Δεν είναι κακό αυτό, απλώς συμβαίνει μονάχα …αυτό. Τώρα αν μέσα σʼ όλη αυτή την ατμόσφαιρα βρουν την ευκαιρία να αναδυθούν και κάποια θρησκευτικά συναισθήματα, δεν ξέρω πόσο βαθιά είναι αυτά για να κάνουν την διαφορά. Ίσως οι περισσότεροι – όχι όλοι φυσικά- αν βιώνουν τέτοια συναισθήματα, να το κάνουν κι αυτό από… συνήθεια. Εγώ δεν δεν βιώνω τέτοια συναισθήματα πλέον.


Αρχική Δημοσίευση από WhiteDrum
Στην λειτουργία δεν έβγαλα άχνα αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν πρόσεξα ότι το 90% των "πιστών" που βρίσκονταν εκεί , αντί να παρακολουθούν ή έστω να χαζεύουν το κενό (όπως εγώ) κουτσομπόλευαν, ίσιωναν το μαλλί , χαζογελούσαν και έπαιζαν με το κινητό. Ποιο το νόημα να πάνε στην εκκλησία αν είναι να κάνουν λες και βρίσκονται σε νυφοπάζαρο ή σε καφετέρια χωρίς καρέκλες και χωρίς φραπέ ένα πράμα; Είχα δίπλα μου μια κυρία η οποία γυρνούσε το κεφάλι 360 μοίρες, σαν ραντάρ, σαν το κοριτσάκι στον Εξορκιστή και γελούσε δυνατά. Παραδίπλα, μια κοπελιά ανανέωνε το μακιγιάζ ανά 15' και πιο πίσω 3-4 νεαροί έβαζαν βαθμούς σε κάτι κοπέλες μπροστά. Τζίζας Κράηστ σούπερ σταρ.
[...]Συγγνώμη για τον μονόλογο, απλά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.


Το φαντάζεσαι όμως, στην ακριβώς αντίθετη περίπτωση, όλοι αυτοί να παρακολουθούσαν γεμάτη κατάνυξη την τελετή με μάτια που αναβλύζουν δάκρυα!! Ε, λοιπόν, τότε ήταν που θα έπεφτα απʼ τα σύννεφα!
Βέβαια δεν τους κρίνω αφʼ υψηλού…
Οφείλω να ομολογήσω πάντως πως ένας απʼ τους λόγους που τα τελευταία χρόνια δεν πάω εκκλησία είναι γιατί στην ενορία του πατέρα μου διαδραματίζονται κωμικά γεγονότα και ιδιαίτερα στα σημεία που η τελετή γίνεται αρκετά βαρετή, μου' ρχεται να ξεσπάσω σε νευρικό γέλιο.

Συγκρατούμαι όμως, οπότε θα ξεσπάσω τώρα γράφοντας κάτι παραπάνω...

Δεν μπορώ να συγκρατηθώ


Ένας απʼ τους ψάλτες της εκκλησίας έχει φωνή που μοιάζει με την πιο παραμορφωμένη έκδοση της ψιλής φωνής του Τσιτσάνη και οι επίτροποι τον σαμποτάρουν κλείνοντας τα μικρόφωνα την ώρα που ψάλλει, για να μην εκτίθεται, λέει, η ενορία στον "έξω κόσμο." Το αποκορύφωμα όμως συμβαίνει την μεγάλη Πέμπτη, όπου είθισται ο παπάς (ωραίος τύπος, αλλά και μεγάλη ψωνάρα ) να υποβαστάζει τον σταυρό περιφέροντάς τον κυκλικά εντός του ναού. Τώρα θα πει κανείς, μα είναι δυνατόν να βρίσκεις κωμικό ένα τέτοιο γεγονός!! Κι όμως είναι από αυτά που σε διδάσκουν πως τα πάντα μπορεί να γίνουν κωμωδία σʼ αυτή τη ζωή...

Περπατάει με αργό και βαρύ βηματισμό, στο πρόσωπό του είναι έκδηλη η οδύνη, λυγίζοντας ταυτόχρονα την πλάτη του ωσάν να είναι αβάσταχτο γιʼ αυτόν το βάρος του Σταυρού!! Το θέμα είναι ότι είναι τόσο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ, που γίνεται κωμικός!! Απʼ αυτούς που τον ξέρουν και τον έχουν συνηθίσει, άλλοι ρίχνουν κάνα χαμόγελο εν είδει συμβιβασμού, άλλοι μειδιούν ειρωνικά κι άλλοι απλώς περιμένουν να τελειώσει η παράσταση. Ε, τι να κάνουμε, σε μένα μουʼ ρχεται να ξεκαρδιστώ. Έλα όμως που δεν θα ήθελα να κάνω και κάτι τέτοιο, γιατί κι εγώ σέβομαι αυτό που αναπαρίσταται, παρόλο που δεν το πιστεύω. Γιʼ αυτό θα μου μείνει αλησμόνητη η στιγμή που ανύψωσε το "πονεμένο του βλέμμα" προς τον τρούλο σα να ζητούσε απʼ τον θεό να του δώσει κουράγιο!! Ούτε κι εγώ ξέρω πώς συγκρατήθηκα και δεν ξέσπασα στα γέλια! Πώς ήταν η σκηνή στην ταινία των Monty Pythons, "the life of Brian", όπου ο ψευδόθ Καίθαραθ εκστομίζει λέξεις προς τους στρατιώτες του κι αυτοί καταβάλλουν απέλπιδες προσπάθειες να μην γελάσουν, ώστε να μην φανούν ασεβείς;;
Anyway...άλλο να το λες κι άλλο να το βλέπεις...
...ξέφυγα λιγάκι...πάντως αυτό που μου έχει μείνει απʼ τις γιορτές του πάσχα είναι κυρίως οι ανθρώπινες συμπεριφορές.... Το μήνυμα της γιορτής αυτό καθʼ αυτό δεν σημαίνει πλέον κάτι το ιδιαίτερο για μένα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη @nt¤wnis|~|¤e : 21-04-09 στις 22:01. Αιτία: για ψύλλου πήδημα
6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 13:58, 30-04-09:

#28
Εμένα με συγκινεί το πάσχα. Με συγκινεί η Ανατολή,
η υπόσχεση της ανάστασης.

Τότε που θα επιστρέψει,
εν δόξα μεγίστη,
ο αδικοσφαγμένος αμνός
ενδεδυμένος τον λευκό μανδύα της αθωότητας
και θα τα κάνει όλα λίμπα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 3,564 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε στις 22:48, 30-04-09:

#29
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
Εμένα με συγκινεί το πάσχα. Με συγκινεί η Ανατολή,
η υπόσχεση της ανάστασης.

Τότε που θα επιστρέψει,
εν δόξα μεγίστη,
ο αδικοσφαγμένος αμνός
ενδεδυμένος τον λευκό μανδύα της αθωότητας
και θα τα κάνει όλα λίμπα.
..ένα μεγάλο βέλασμα θ'ακουγόταν τότε σαν μέσʼ από χωνί τεράστιου τηλεβόα, ενα μέγα βέλασμα αμνού (ενός αμνού που στο Περού θα μπορούσε κάλλιστα και λάμα νά'ναι) το βέλασμα νεαρού κριού με ωραίους ευμεγέθεις όρχεις, το βέλασμα του αγαθού αμνού (μπεέ-μπεέ, μπεέ – ω δόξα, δόξα Αλληλούια!) το βέλασμα του ωραίου αμνού, του αμνού-κριού του αίροντος τας αμαρτίας του κόσμου.

Στο μεταξύ όλοι οι πιστοί στο δόγμα "σφάξτε-σουβλίστε-χλαπακιάστε" θα είχαν πρώτοι κάνει εμετό τις αρνομπουκιές γιατί...πως να αναστηθούν τα φαγωμένα;

Στην ανάσταση των αρνιών, όλη η χώρα θα μύριζε εμετό...
Θα'χει κάποιο μυσταγωγικό νόημα η οσμή της ανάστασης των τετράποδων, δε μπορεί...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 22:54, 30-04-09:

#30
του Αμνού βρε απατεώνα, με κεφαλαίο, όπως Τον περιγράφουν στην Αποκάλυψη,
εκεί με τις σφραγίδες (ή και ελαφρώς πιο πριν...)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 3,564 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε στις 23:09, 30-04-09:

#31
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
του Αμνού βρε απατεώνα, με κεφαλαίο, όπως Τον περιγράφουν στην Αποκάλυψη, εκεί με τις σφραγίδες (ή και ελαφρώς πιο πριν...)

Μη φας και τα μουστάκια σου για ένα πάτημα καπσλοκ.

Εμ εκεί, στις σφραγίδες έλεγαν για α/Aμνούς,
και βγήκε η φήμη για τo barcode sheep.Ρε μπας και το εθιμοτυπικό των blue/green σφραγίδων εις τα κοιλίας των,
είναι επίδειξη θρησκολαγνείας, τελικά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 23:36, 30-04-09:

#32
μη φας τα μουστάκια σου

κρίμα, κ' ήθελα ένα σνακ.


πς. τι ναι τούτο πάλι; ανασκουμπώθηκα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

aipal

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη aipal
Ο aipal αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 25 μηνύματα.

O aipal έγραψε στις 23:33, 09-05-09:

#33
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
...Γι' αυτό αργεί η σωτηρία τόσες χιλιάδες χρόνια; Τόσο λοιπόν "ακριβά"; Ούτε κάτοχος "τοξικών ομολόγων" να ήταν ...ο "Κύριος"! Για ποιον Θεό, δηλαδή, μιλάμε, αδελφέ μου; Κάτι τέτοια έμαθαν, φαίνεται, και οι Έλληνες αμνοπαραγωγοί, και κάθε χρόνο μας τα ζαλίζουν ...με τις "ελληνοποιήσεις των εισαγώμενων" (αμνών, εννοείται!) !

Ξέρεις εδάφια της γραφής, αυτό δεν το διάβασες;

Δεν καθυστερεί ο Κύριος την εκπλήρωση της υπόσχεσής του, όπως μερικοί το εκλαμβάνουν για καθυστέρηση, μα δείχνει μακροθυμία σ' εμάς, επειδή δε θέλει να χαθούν μερικοί, αλλά όλοι να έρθουν σε μετάνοια.» ( Β Πετ γ΄9 )

Η σωτηρία δεν αργεί αγαπητέ, απλά ο Θεός μακροθυμεί γιατί περιμένει ακόμα και αυτούς που ειρωνεύονται την υπομονή του μήπως και μετανοήσουν.«Και τη μακροθυμία του Θεού να τη θεωρείτε σαν ευκαιρία για σωτηρία, όπως σας έγραψε και ο αγαπητός μας αδελφός Παύλος με τη σοφία που του δόθηκε.»( Β Πετ γ΄ 15 )

Ο Απόστολος Πέτρος σε προτρέπει να θεωρήσεις αυτή την μακροθυμία ως ευκαιρία για να σωθείς.

Αν πάλι θέλεις να επιμένεις στην ειρωνεία έχεις το δικαίωμα της επιλογής.Αρχική Δημοσίευση από Dimitrios
Η ύπαρξη της ψυχής απο πού προκύπτει;και πως θεωρείς οτι η ψυχη υπάρχει μόνο στο ανθρώπινο είδος;
Και οδευοντας πισω χρονικά,που οδηγουμαστε;Σε εναν ανθρωπο ο οποιος εξελίχτηκε απο προηγούμενες μορφες ζωης,η σε εναν ανθρωπο ο οποιος δημιουργήθηκε απο τον Θεο;Και αν δημιουργήθηκε απο τον Θεο,οπως προφανως πιστέυεις,μπορουμε να το προσδιορίσουμε και χρονικά;Εγινε ας πουμε πρίν την εξαφανιση των δεινοσαυρων η μετά;Η γυναίκα πλάστηκε απο το πλευρό του ανδρα;Και το αρχικό αυτό ζευγαρι ανθρώπων ηταν σε εναν παράδεισο;
Φιλε Ipal, αυτό που επικρατει σήμερα δεν είναι κατα βάση ο Χριστιανισμός αλλα ο Παυλιανισμός,η θρησκεία που ιδρυσε ο Απόστολος Παυλος.Και μας κληροδότησε δυστηχώς πολλά.Μίσος για τον έρωτα,για τις γυναίκες,για την γυναίκα,για την γνώση,υποταγή στην εξουσία και στους ισχυρούς,μισαλλοδοξια κλπ.


Για να μην πολυλογώ πιστεύω στα γεγραμμένα της Γραφής.

Όσα γράφεις και βγαίνουν μέσα από τη Γραφή τα πιστεύω όσα δεν βγαίνουν τα αμφησβητώ.

Επειδή τυγχάνει να έχω ρίξει κάποιες ματιές μέσα στο ευαγγέλιο δεν έχω διαπιστώσει από πουθενά τον ονομαζόμενο Παυλιανισμό, μόνο Χριστιανισμό έχω διαπιστώσει, μήπως μπορείς να μου γράψεις που στηρίζεις αυτή τη θεωρία.
Έβγαλες αυτό το συμπέρασμα διαβάζοντας το ευαγγέλιο, η το διάβασες ιντερνετικά και το υιοθέτησες;


Αρχική Δημοσίευση από Σίσυφος
Μία διόρθωση: Τα πράγματα ΕΙΝΑΙ έτσι, ΑΦΟΥ ο άνθρωπος αποτελείται μόνο από ύλη. Κατα την βιολογία.

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον thread (θέμα) στο e-steki. Καλά θα κάνεις να του ρίξεις μια ματιά για αρχή.


Μάλιστα
Δεν υπάρχει ψυχή επιστημονικώς, αλήθεια κατά την βιολογία η ψυχιατρική επιστήμη με τι ασχολείται;
Όταν ένας άνθρωπος έχει μια βαριά μελαγχολία η μια σχιζοφρένεια κατά την βιολογία φταίει κάποιο κέντρο του εγκεφάλου όπως συμβαίνει στην ημιπληγία;


[quote=Δεσμώτης;598127]
Έρχεται κάποια ώρα που τα σημαντικά και τα ασήμαντα είναι συστατικά της ίδιας συνταγής...
Αμπελόφυλλα που τυλίγουν λαίμαργα την άπατη βλακεία μας.

Αλήθεια μόνο για το δικό σας χιούμορ έχετε τα διαπιστευτήρια της αναγνώρισης;
Σπιτσλες.Κατά το ευαγγέλιο επίσης, ο Αδάμ δάγκωσε το μήλο κατόπιν παραίνεσης της Εύας και επήλθε εξορία from heaven's gate.
Στην εποχή μας, ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα.

Διάλεξε τον συμβολισμό που ταιριάζει στον χαρακτήρα σου.
Εγώ πάντως, είμαι παιδί των φρούτων.
Κατά το ευαγγέλιο
Μάλιστα

Χα χα χα

Αλήθεια μπορείς να μου βρεις ένα εδάφιο του ευαγγελίου που να λέει ότι ο Αδάμ έφαγε μήλο, γιατί δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο, μηπως λέω μήπως διάβασα κάνα αιρετικό ευαγγέλιο.Τι εννοείς προηγείται; Σε ράλυ βρίσκονται;
Το ένα δεν κάνει δίχως τ'άλλο για όσο ζούμε. Φαινομενολογικά δε, μόνο να εικάσουμε μπορούμε για την άνιμα και τις εκφάνσεις της.
Ακόμα κι όταν αυτή νοσεί, από το σώμα το καταλαβαίνεις...

Οι γραφές θέλουν κι αυτές το ε-στέκι τους. Είναι από καιρό γνωστό πως δε στέκουν κι αυτό το λέει ο κοινός νους, απαλλαγμένος από φραγμούς ευαισθησίας και φόβο Θεού που κρύβεται πίσω από λέξεις όπως "ιερό κι όσιο", "ευαγγελίζω", "διακονία διαθηκών"...Η αλήθεια είναι μία: δεν υπάρχει μόνο μία αλήθεια.
Άσε που συχνά τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια στα luna-parks ζηλεύουν την συγκρουσιακή ένταση της αλήθειας...

Η αλήθεια μέσα σε παπυρικά κασόνια αιώνων, είναι μια αλήθεια που δεν "πίνεται" πλέον. Είναι κρασί που έγινε ξύδι.
Η μόνη ετυμολογική επαφή μιας τέτοιας αλήθειας στο σήμερα είναι η σύνδεσή της με τον Πλατωνικό ορισμό που αναφέρει την εκδοχή της γνώσης ως ανάμνηση.

δεν υπάρχει μόνο μία αλήθεια.

Να σαι καλά φίλε μου, χα χα χα, τι ατάκα ήταν αυτή πάλι που ξεφούρνισες!!!

Δεν στέκουν οι Γραφές;
Από πόσο καιρό είναι γνωστό και δεν το πήρα χαμπάρι;
Εννοείς κοινό νου αυτόν που πιστεύει ότι υπάρχουν πολλές αλήθειες;

Χι χι χι
Να σαι καλάΌλα τα γλυκανάλατα φάτσα φόρα.
Προσφέρεται εξάλλου η εβδομάδα. Και τα στερεότυπα, και οι φράσεις κλισέ, όλα έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες (σταθερά, χωρίς αντίκρισμα).

Οπότε εγώ ήμουν ειρωνικός κι εσύ μεθοδικά ουσιαστικός.
Τι ήθελες; Να τα καταπίνουμε αμάσητα κι αβασάνιστα όλα όσα παραθέτεις;
Για αυτό διαβάζουμε, για να σκεπτόμαστε, i-pal.

Αφειδώς ξοδεύεσαι, κι έπειτα αναρωτιέμαι αν συνεχίζεις να έχεις απόθεμα από ατακαδόρικα θρησκευτικά λογύδρια.
Έπειτα, αυτό που εύκολα διανέμεται, που μοιράζεται σπάταλα δεν μένει πολύ για να αποδοθεί εκεί που πρέπει, ειδικά αν δε συνοδεύεται κι από κρίσεις...

Σου εύχομαι να διατηρήσεις την αισιόδοξη ερμηνεία σου εν μέσω Διαθηκών, ότι ένας καλύτερος κόσμος μας περιμένει (αλλά στο μεταξύ τα γόμορα είναι καθ'οδόν) και πως όλα είναι καλώς καμωμένα.

Α, και για να υπάρξει ουσία πρέπει να υπάρχει περιεχόμενο, και παρόντος περιεχομένου, απόπειρες απαντήσεων επι των ερωτημάτων του τραπεζίου, όχι μετέωρη απορητική σαν το jesus walking upon the blue waters....

Ουσία εκ του μηδενός δε νοείται.

Τα ερωτήματα, σκούζουν. Αλλά δε συγκινείσαι, ανελέητε aipal.


Χα χα χα
Είπα ποτέ να καταπίνεται αμάσητα όσα γράφω;
Ό καημένος ένα διάλογο επί της ουσίας ζήτησα.
Να απαντώ σε ότι γράφετε, θες να βάλεις μπουρλότο στο φόρουμ;
Δεν είναι καλύτερα να κάνω τον κουφό και τον αόμματο;

Να συγκινηθώ με τα ερωτήματα;

Καλό!!! Χα χα χα

Τα ερωτήματα αυτά μοιάζουν με το σκυλάκι που βλέπει τη σελήνη και την γαυγίζει για να τη φοβίσει.
O προφητικός λόγος, φίλε μου καλέ (καλέ μου φίλε) είναι αφρώδης και συναγωνίζεται τα καλύτερα bubble (όχι bible) wines.

Με το παραπάνω είδωμα, ένας τέτοιος ανταγωνισμός είναι utopic.
Δεν μπορείς να μπεις σε διαμάχη με φούσκες.
Γιατί εκεί που αρχίζει ο αγών, έχει κιόλας τελειώσει ηχηρά. Μ'ένα "σπλατς".
Αλήθεια έχει τελειώσει και μάλιστα ηχηρά.

Χα χα χα

Μπας και είμαι εντελώς κουφός ώστε να μην πάρω είδηση.

Μέχρι στιγμή δεν έχω δει κάποιο επιχείρημα εναντίων του προφητικού Λόγου, περιμένω λοιπόν.


Σε ευχαριστώ κι εγώ κι ο Νωέας (only assuming) για την από γραπτού κατοχύρωση της ελευθερίας της σωτηρίας του χριστού εν τας κοιλίας.
Οταν θα μασαμπουκοχλαμπουνιάζω το κοκορετσάκι, παίζει και να σε σκεφτώ και να "κατεβάσω" ένα γλυκάδι με διπλή απόλαυση, για σένα μόνο.

Κι ύστερα να πιω στην υγειά σου.
Ελπίζω να ήπιατε στην υγειά μου

Κι εγώ εύχομαι ολόψυχα να είστε καλά και το γέλιο που ριξα όσο σε διάβαζα να βγει σε καλό όλων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Σίσυφος

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Σίσυφος
Ο Σίσυφος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 22 μηνύματα.

O Σίσυφος έγραψε στις 01:19, 10-05-09:

#34
Αρχική Δημοσίευση από aipal
Ξέρεις εδάφια της γραφής, αυτό δεν το διάβασες;

Δεν καθυστερεί ο Κύριος την εκπλήρωση της υπόσχεσής του, όπως μερικοί το εκλαμβάνουν για καθυστέρηση, μα δείχνει μακροθυμία σ' εμάς, επειδή δε θέλει να χαθούν μερικοί, αλλά όλοι να έρθουν σε μετάνοια.» ( Β Πετ γ΄9 )

Η σωτηρία δεν αργεί αγαπητέ, απλά ο Θεός μακροθυμεί γιατί περιμένει ακόμα και αυτούς που ειρωνεύονται την υπομονή του μήπως και μετανοήσουν.
Εσύ τα εδάφια της γραφής τα έχεις διαβάσει?

Αποκ 7:13-7:14:
και τους είπε· “περιμένετε, μη εξαπολύσετε ακόμη καταστροφήν εις την γην, ούτε εις την θάλασσαν, ούτε εις τα δένδρα, μέχρις ότου σφραγίσωμεν με την σφραγίδα του ζώντος Θεού και σημαδέψωμεν επάνω εις τα μέτωπά των τους πιστούς δούλους του Θεού μας, ώστε να μη επέλθουν εναντίον αυτών αι καταστροφαί”.

Και ήκουσα τον αριθμόν των εσφαγισμένων· ήσαν εκατόν σαράντα τέσσαρες χιλιάδες (144.000) σφραγισμένοι από όλας τας φυλάς των απογόνων του Ισραήλ.

Πιστεύεις πραγματικά πως ανήκεις στους 144.000 Εβραίους που θα σώσει ο καλός Θεός σου?

Χαλάς τον χρόνο σου πιστεύω.


Μάλιστα
Δεν υπάρχει ψυχή επιστημονικώς, αλήθεια κατά την βιολογία η ψυχιατρική επιστήμη με τι ασχολείται;
Όταν ένας άνθρωπος έχει μια βαριά μελαγχολία η μια σχιζοφρένεια κατά την βιολογία φταίει κάποιο κέντρο του εγκεφάλου όπως συμβαίνει στην ημιπληγία;
Κατά την βιολογία η ψυχιατρική δεν είναι ακριβώς επιστήμη. Ανοίγεις ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα που δεν νομίζω πως το παρών thread είναι το κατάλληλο μέρος για να το συζητήσουμε. Εγώ προσωπικά πιστεύω στην βιοψυχιατρική και όχι στη ψυχιατρική. Δυστυχώς, η ψυχή εξηγείται βιολογικά ' οι πράξεις μας, η συνείδηση μας, είναι χημικά προϊόντα του εγκεφάλου μας. Δεν υπάρχει κάτι το υπερφυσικό μέσα μας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

aipal

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη aipal
Ο aipal αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 25 μηνύματα.

O aipal έγραψε στις 22:16, 11-05-09:

#35
Αρχική Δημοσίευση από Σίσυφος
Εσύ τα εδάφια της γραφής τα έχεις διαβάσει?

Αποκ 7:13-7:14:
και τους είπε· “περιμένετε, μη εξαπολύσετε ακόμη καταστροφήν εις την γην, ούτε εις την θάλασσαν, ούτε εις τα δένδρα, μέχρις ότου σφραγίσωμεν με την σφραγίδα του ζώντος Θεού και σημαδέψωμεν επάνω εις τα μέτωπά των τους πιστούς δούλους του Θεού μας, ώστε να μη επέλθουν εναντίον αυτών αι καταστροφαί”.
Και ήκουσα τον αριθμόν των εσφαγισμένων· ήσαν εκατόν σαράντα τέσσαρες χιλιάδες (144.000) σφραγισμένοι από όλας τας φυλάς των απογόνων του Ισραήλ.

Πιστεύεις πραγματικά πως ανήκεις στους 144.000 Εβραίους που θα σώσει ο καλός Θεός σου?

Χαλάς τον χρόνο σου πιστεύω.
Δεν πιστεύω σε 14400 αγίους αλλά σε εκατομμύρια.
Κάποιοι συνομιλητές έχουν δώσει λάθος ερμηνεία στο θέμα, αν διαπιστώσω ότι συζητάς και δεν χαλάω τον χρόνο μου, θα γράψω αναλυτικά πως κατά την γνώμη μου ερμηνεύεται η συγκεκριμένη Γραφή.Κατά την βιολογία η ψυχιατρική δεν είναι ακριβώς επιστήμη. Ανοίγεις ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα που δεν νομίζω πως το παρών thread είναι το κατάλληλο μέρος για να το συζητήσουμε. Εγώ προσωπικά πιστεύω στην βιοψυχιατρική και όχι στη ψυχιατρική. Δυστυχώς, η ψυχή εξηγείται βιολογικά ' οι πράξεις μας, η συνείδηση μας, είναι χημικά προϊόντα του εγκεφάλου μας. Δεν υπάρχει κάτι το υπερφυσικό μέσα μας...
Καλώς, ας τα βρει πρώτα η επιστήμη της βιολογίας με αυτή της ψυχιατρικής και τότε συζητάμε πάνω σ αυτή τη βάση.
Αν σ ενδιαφέρει να συζητήσουμε το θέμα της ψυχής κατά την Βίβλο, εδώ είμαι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Scandal (Πέτρος)

Tech Manager

Το avatar του χρήστη Scandal
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 3,058 μηνύματα.

O Scandal έγραψε στις 11:23, 08-04-10:

#36
Φέτος πήγα με τους συγγενείς σε μία εκκλησία και έξω από αυτή είχαν στήσει μια κρεμάλα και μια κούκλα γεμάτη μπαρούτι η οποία υποτίθεται ήταν ο Ιούδας. Στο τέλος της λειτουργίας κρεμάσανε την κούκλα στην κρεμάλα και της βάλανε φωτιά.

Κατά πόσο χριστιανικό θεωρείται το έθιμο κατά το οποίο καίνε/κρεμάνε τον Ιούδα; Η εκκλησία δε διδάσκει τη συγχώρεση; Ο Ιούδας συγχωρέθηκε από το Χριστό;

-petros

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 16:31, 08-04-10:

#37
Αρχική Δημοσίευση από Scandal
Φέτος πήγα με τους συγγενείς σε μία εκκλησία και έξω από αυτή είχαν στήσει μια κρεμάλα και μια κούκλα γεμάτη μπαρούτι η οποία υποτίθεται ήταν ο Ιούδας. Στο τέλος της λειτουργίας κρεμάσανε την κούκλα στην κρεμάλα και της βάλανε φωτιά.

Κατά πόσο χριστιανικό θεωρείται το έθιμο κατά το οποίο καίνε/κρεμάνε τον Ιούδα; Η εκκλησία δε διδάσκει τη συγχώρεση; Ο Ιούδας συγχωρέθηκε από το Χριστό;

-petros
- Με σκανδαλίζεις, φίλε μου και θα ενδώσω:
- Είμαι σίγουρος πως αυτός ακριβώς ο χριστεπώνυμος όχλος είναι ολόιδιος και μ' άλλα ρούχα, μ' εκείνον που κραύγαζε,
" Σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν!", για τον Ιησού Χριστό.
-Δυστυχώς, η εκκλησία δεν ...διδάχθηκε τη συγχώρεση!
-Δεν υπάρχει ύπαρξη, από καταβολής κόσμου και μέχρι αύριο, ασυγχώρετη από τον Ιησού Χριστό!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 09:38, 13-04-14:

#38
Παλιά ήθη και έθιμα του τόπου μας
Υπάρχουν κάλαντα και το Πάσχα τα γνωστά Λαζαρίτικα κάλαντα,
τα οποία έλεγαν οι Λαζαρίνες από σπίτι σε σπίτι κρατώντας ένα καλάθι στολισμένο με άνθη!

Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα Βάγια, ήρθε των Βαγιών η εβδομάδα.
Ξύπνα Λάζαρε και μην κοιμάσαι,
ήρθε η μέρα σου και η χαρά σου.
Πού ήσουν Λάζαρε; Πού ήσουν κρυμμένος;
Κάτω στους νεκρούς στους πεθαμένους.
Δε μου φέρνετε, λίγο νεράκι,
που το στόμα μου πικρό φαρμάκι.
Δε μου φέρνετε λίγο λεμόνι.
που το στόμα μου, σαν περιβόλι.
Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια,
ήρθε η Κυριακή που τρων τα ψάρια.
Bάγια, Bάγια και Bαγιώ.
τρώνε ψάρι και κολιό.
Και την άλλη Κυριακή,
τρώνε το ψητό τ' αρνί.
Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα Βάγια,
ήρθε η Κυριακή που τρων τα ψάρια.
Σήκω Λάζαρε και μην κοιμάσαι,
ήρθε η μάνα σου από την πόλη,
σου φέρε χαρτί και κομπολόι.
Γράψε Θόδωρε και συ Δημήτρη,
γράψε Λεμονιά και Κυπαρίσσι.
Το κοφνάκι μου θέλει αυγά,
κι η τσεπούλα μου θέλει λεφτά.
Βάγια, Βάγια των Βαγιών,
τρώνε ψάρι και κολιό
και την άλλη Κυριακή
τρώνε το παχύ τ' αρνί.

Μπορεί καποιοι να πιστεύουν κάποιοι άλλοι να μην πιστεύουν αλλά η παράδοση ειναι κομματι από εμάς!
Η ουσιαστική παράδοση όχι η απομίμησή της!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Gate4 (Ηägring)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Gate4
H Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γεωλόγος και μας γράφει απο Λιχτενστάιν (Ευρώπη). Έχει γράψει 18,059 μηνύματα.

H Gate4 Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω βαμπίρ.~ έγραψε στις 10:19, 13-04-14:

#39
Δεν ξέρω γιατί αλλά ποτέ δεν την συμπάθησα ιδιαίτερα αυτή τη γιορτή.. Δηλαδή σε σχέση με τα χριστούγεννα που τα λατρεύω (όχι λόγω θρησκείας σίγουρα) το πάσχα με είναι αδιάφορο απλά 2 βδομάδες καθισιό..
Γενικά δεν βρίσκω κάτι ιδιαίτερο στο όλο κλίμα που επικρατεί, τα έθιμα του δεν με αρέσουν, πιστή δεν είμαι οπότε δεν μπορώ να βρω κάτι καλό σε αυτή τη γιορτή πέρα από τις διακοπές..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

thomas l. (ΘΩΜΑΣ)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη thomas l.
Ο ΘΩΜΑΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,330 μηνύματα.

O thomas l. έγραψε στις 10:31, 13-04-14:

#40
Αρχική Δημοσίευση από Gate4
Δεν ξέρω γιατί αλλά ποτέ δεν την συμπάθησα ιδιαίτερα αυτή τη γιορτή.. Δηλαδή σε σχέση με τα χριστούγεννα που τα λατρεύω (όχι λόγω θρησκείας σίγουρα) το πάσχα με είναι αδιάφορο απλά 2 βδομάδες καθισιό..
Γενικά δεν βρίσκω κάτι ιδιαίτερο στο όλο κλίμα που επικρατεί, τα έθιμα του δεν με αρέσουν, πιστή δεν είμαι οπότε δεν μπορώ να βρω κάτι καλό σε αυτή τη γιορτή πέρα από τις διακοπές..
το κατσικακι στο φούρνο με πατάτες
είναι ένας καλός λόγος να συμπαθήσεις το πάσχα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Gate4 (Ηägring)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Gate4
H Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γεωλόγος και μας γράφει απο Λιχτενστάιν (Ευρώπη). Έχει γράψει 18,059 μηνύματα.

H Gate4 Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω βαμπίρ.~ έγραψε στις 10:36, 13-04-14:

#41
Μπα δεν με αρέσει το κατσίκι. Και γενικά αν θέλω να φάω σαν γουρούνα μπορώ να το κάνω όποτε θέλω σιγά μη περιμένω το πάσχα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

thomas l. (ΘΩΜΑΣ)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη thomas l.
Ο ΘΩΜΑΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,330 μηνύματα.

O thomas l. έγραψε στις 10:43, 13-04-14:

#42
Αρχική Δημοσίευση από Gate4
Μπα δεν με αρέσει το κατσίκι. Και γενικά αν θέλω να φάω σαν γουρούνα μπορώ να το κάνω όποτε θέλω σιγά μη περιμένω το πάσχα.
καλά αυτό εννοείται
ούτε περιμένω το πάσχα για φάω τον αμπακο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 17:52, 13-04-14:

#43
Σχεδόν καμιά θρησκεία, ξεκινώντας από την αρχαιότερη γνωστή, δε δέχεται το θάνατο σαν μια τελική κατάσταση Επομένως η άρνηση του θανάτου και η αποδοχή της ζωής αποτελεί την επικρατούσα στάση των θρησκειών απέναντι στο θάνατο.
Η άρνηση αυτή αποτελεί και την αρχή της πραγματοποίησης της επιθυμίας για μια ζωή που δε θα απειλείται από το θάνατο, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τις θρησκείες. Βέβαια, η επιθυμία αυτή δεν πραγματοποιείται με την ίδια μορφή σε όλες τις θρησκείες σε άλλες υπάρχει μόνο η ψυχή σε άλλες ψυχή και σώμα σε άλλες η επιστροφή με άλλη 'ύπαρξη.

Έτσι τουλάχιστον στο Ορθόδοξο Πάσχα αναμένεται η Ανάσταση της σωτηρίας μας…
Τώρα θες για κάποιον που δεν πιστεύει να είναι της ψυχής μας, του μυαλού μας, της ζωής μας είναι επιλογή μας….
Είμαστε ελεύθεροι και στο τι πιστεύουμε και στο αμαρτάνουμε, άλλωστε Αμαρτία σημαίνει ξεφεύγω από το στόχο μου….
Το ότι το Πάσχα συνδυάζεται και συνδέεται πάντα με την έλευση της Άνοιξης έχει την έννοια της Αναγέννησης ότι κάτι που γεννιέται, φθίνει και ξαναγεννιέται….

Από την άλλη πλευρά το γλέντι χωρίς να είναι απαραίτητο το σούβλισμα -εμείς δεν έχουμε σουβλίσει ποτέ-είναι μια ευκαιρία για το αντάμωμα της οικογένειας και των φίλων… αφού πλέον με την ταχύτητα που ζούμε, μιλάμε και κινούμεθα μάλλον ούτε τον εαυτό μας δεν προλαβαίνουμε να δούμε…
Τουλάχιστον εγώ τα παιδικά μου χρόνια τα έχω συνδέσει με υπέροχες μυρωδιές από τα κουλουράκια της γιαγιάς και της μάνας μας και την ελευση του Αγιου Φωτός
με τον πατέρα μας συντροφιά κάτι σπάνιο στην καθημερινότητά μας λόγω της δουλειάς του….και όχι με το σούβλισμα και την κραιπάλη…

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

aba (Φωτεινή)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη aba
H Φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,969 μηνύματα.

H aba έγραψε στις 19:02, 14-04-14:

#44
Επίσης οι ύμνοι του Πάσχα είναι από τους ομορφότερους της εκκλησιαστικής βυζαντινής παράδοσης. Εγώ ανατριχιάζω και στο "Ω γλυκύ μου έαρ" αλλά και στο "Χριστός ανέστη".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Gate4 (Ηägring)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Gate4
H Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γεωλόγος και μας γράφει απο Λιχτενστάιν (Ευρώπη). Έχει γράψει 18,059 μηνύματα.

H Gate4 Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω βαμπίρ.~ έγραψε στις 19:17, 14-04-14:

#45
Απλά φωτεινή δεν έχουν οι τελετουργίες του πάσχα (σε ότι αφορά το θρησκευτικό κομμάτι)για όλους την ίδια σημασία. Ας πούμε για μένα που δεν πιστεύω είτε ακούω αυτά που λες είτε ακούω έναν χότζα να ψέλνει είναι το ίδιο..
Το μόνο στο πάσχα που βρίσκω ας πούμε καλό σαν κλίμα είναι η περιφορά του επιτάφιου που στο χωριό τουλάχιστον θα έλεγα ότι έχει κάτι το γραφικό..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

aba (Φωτεινή)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη aba
H Φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,969 μηνύματα.

H aba έγραψε στις 20:55, 14-04-14:

#46
Μα ούτε εγώ πιστεύω. Απλά η μελωδία είναι υπέροχη. Και περισσότερο όταν το τραγουδά η χορωδία όλη μαζί....
Σαν τέχνη το κρίνω δηλαδή και λέω πως το βρίσκω μαγευτικό...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dias

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Dias
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 7,363 μηνύματα.

O Dias έγραψε στις 23:40, 14-04-14:

#47
Αρχική Δημοσίευση από aba
Μα ούτε εγώ πιστεύω. Απλά η μελωδία είναι υπέροχη. Και περισσότερο όταν το τραγουδά η χορωδία όλη μαζί.... Σαν τέχνη το κρίνω δηλαδή και λέω πως το βρίσκω μαγευτικό...
Ακριβώς έτσι. Κι εγώ άθρησκος είμαι, αλλά δεν μπορώ να μη θαυμάσω τα έργα τέχνης που οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από τις θρησκείες. Το ότι θαυμάζουμε τον παρθενώνα δε σημαίνει ότι πιστευούμε στη θεά Αθηνά, ούτε και γινόμαστε βουδιστές επειδή μας αρέσει ένα άγαλμα του Βούδα. Όσο για τη "βυζαντινή" μουσική, ναι έχει δώσει πολύ ωραίους ύμνους και το "ω γκυκύ μου έαρ" έχει κορυφαία μελωδία. Μπορούμε να ακούσουμε την πιο καλλιτεχνική (και λιγότερο εκκλησιαστική) εκτέλεσή του σε ενορχήστρωση του Βαγγέλη Παπαθανασίου και τη φωνή της Ειρήνης Παππά, κάνοντας ΚΛΙΚ στην εικόνα.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Deutsch... Lover (Everl)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Deutsch... Lover
H Everl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φιλόλογος ξένων γλωσσών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,281 μηνύματα.

H Deutsch... Lover Lebenslust. έγραψε στις 09:52, 15-04-14:

#48
Αρχική Δημοσίευση από aba
Επίσης οι ύμνοι του Πάσχα είναι από τους ομορφότερους της εκκλησιαστικής βυζαντινής παράδοσης. Εγώ ανατριχιάζω και στο "Ω γλυκύ μου έαρ" αλλά και στο "Χριστός ανέστη".

Κι εγω
Εχεις ακουσει το τροπαριο της Κασσιανης? Το λενε στην λειτουργια της Μ. Τριτης την απογευματινη! Ειναι μαγικο! Ή το η ζωη εν ταφω την Μ.Παρασκευη;
η ζωη εν ταφω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Stavri_

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Stavri_
H Stavri_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλεται Barista . Έχει γράψει 4,621 μηνύματα.

H Stavri_ έγραψε στις 10:43, 15-04-14:

#49
Το Πάσχα ήταν πάντα για μένα μία από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες εορτές, και ίσως σε αυτό συνέβαλε και η γιαγιά μου. Ούσα θρησκευόμενη (και όχι θρήσκα) μας "μύησε" κατά κάποιον τρόπο στην αναβίωση από εμάς των άγιων τούτων ημερών. Θυμάμαι από μικρή την παρουσία μας όλη την Μεγάλη εβδομάδα στις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας και τη νηστεία που τόσο μας παίδευε ως παιδιά, καθώς και τις φιλοσοφικές συζητήσεις( στα πλαίσια της τότε ηλικίας μας πάντα) που ανοίγαμε μαζί της.

Αυτό που όμως μου έκανε πάντα εντύπωση και που ακόμα με συγκινεί είναι το Μοιρολόι της Παναγίας( ή τα Κάλαντα αλλιώς), που ψάλλεται από τις γυναίκες (συνήθως) τη Μ. Παρασκευή τα χαράματα στις 5 η ώρα το πρωί στην Εκκλησία, μπροστά από τον Εσταυρωμένο. Κάθε χρόνο βλέπω τη γιαγιά μου γονατιστή μπροστά στον Τίμιο Σταυρό, μαζί με τις υπόλοιπες γυναίκες να ψάλλουν- μοιρολογούν το "Σήμερα μαύρος Ουρανός"


"Σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα.
Σήμερα όλα θλίβονται και τα βουνά λυπούνται.
Σήμερα έβαλαν βουλή οι άνομοι Εβραίοι.
Οι άνομοι, και τα σκυλιά, κι οι τρισκαταραμένοι.
Για να σταυρώσουν το Χριστό, των πάντων Βασιλέα.
Το Φαραώ παρήγγειλαν να κάνει τρία πιρόνια.
Κι αυτός ο τρισκατάρατος βαρεί και φτιάνει πέντε.
Σύ Φαραέ που τά ‘κανες κάτσε να μας διδάξεις.
Βάλτε τα δυο στα πόδια του, τ' άλλα τα δυο στα χέρια.
Το πέμπτο το φαρμακερό βάλτε το στην καρδιά του.
Να τρέξει αίμα και νερό να πληγωθεί η καρδιά του.
Κι η Παναγιά σαν τ' άκουσε έπεσε και ελυπώθη.
Στάμνες νερό την έριχναν, τρία κανάτια μόσχο
Και τρία μυροδόσταμνα, για να της έρθει ο νους της
Και σαν την ήρθε ο λογισμός και σαν την ήρθε ο νους της
Ζητεί μαχαίρι να σφαγεί, φωτιά να πάει να πέσει
Γκρεμό να πάει να γκρεμιστεί για το μοναχογιό της
Η Μάρθα κι η Μαγδαλινή και του Λαζάρου η μάνα
Και του Ιακώβ η αδερφή, οι τέσσερις αντάμα
Πήραν τη στράτα το στρατί, στρατί το μονοπάτι
Το μονοπάτι τ'ς έβγαλε μέσ' του ληστή την πόρτα
Άνοιξε πόρτα του ληστή και πόρτα του Πιλάτου
Κι η πόρτα από το φόβο της ανοίγει μοναχή της
Κοιτάει δεξιά, κοιτάει ζερβά, κανένα δεν γνωρίζει
Κοιτάει δεξιότερα, βλέπει τον Ιωάννη.
-Αγιε μου Γιάννη, Πρόδρομε και Βαπτιστή του γιού μου
μην είδες τον ιγιόκα μου και τον Διδάσκαλό σου
Δεν έχω στόμα να στο πω, γλώσσα να σου μιλήσω.
Δεν έχω χειροπάλαμο για να σου τον εδείξω
-Βλέπεις εκείνον τον φτωχό, τον παραπονεμένο,
όπου φορεί πουκάμισο στο αίμα βουτηγμένο.
Εκείνος είν' ο γιόκας σου κι εμέ ο Δάσκαλός μου.
Κι η Παναγιά πλησίασε, κρυφά τον εμιλάει
-Δεν μου μιλάς ιγιόκα μου, δεν μου μιλάς παιδί μου.
-Τι να σου πω μανούλα μου, που διάφορα δεν έχω.
Όποιος τ' ακούει σώζεται κι όποιος το λέει αγιάζει
Κι όποιος το παραφουγκραστεί, Παράδεισο θα λάβει. "

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

nPb

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη nPb
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,116 μηνύματα.

O nPb έγραψε στις 11:30, 15-04-14:

#50
Stavri πραγματικά με εκπλήσσεις ...θετικά! Δεν περίμενα φοιτήτρια Φυσικού να έχει τέτοια άποψη για την Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία. Τελικά πέρα από την πλάκα, το αν πιστεύει ο καθένας στο βαθύτερο νόημα των ημερών αυτών έχει να κάνει με το τι είδους βιώματα κουβαλάει. Τα παιδικά και εφηβικά βιώματά μου συνοδεύονται από ωραίες αναμνήσεις σε χωριό, με γιαγιά και υπέροχο παραδοσιακό φαγητό. Δηλαδή, μια πιο αγνή εικόνα του Πάσχα όπως ο Ελληνισμός το γιόρτασε εδώ και αιώνες. Σε μια ελεύθερη κοινωνία, ο καθένας μπορεί να το αποδέχεται και να το ερμηνεύει όπως θέλει. Απεχθάνομαι το θέσφατο δόγμα. Αντιθέτως μ' αρέσει η ιστορική προσέγγιση των Θείων Παθών με την Ρωμαϊκή ιστορία. Έχω διαβάσει και το υπέροχο ιστορικό διήγημα 14η Νιζάν του Α.Βλάχου και αντιμετωπίζω πιο σφαιρικά (ή και κυλινδρικά) το όλο ζήτημα. Δεν στέκομαι στην παπαδίστικη προσέγγιση ή στην σχολική προσέγγιση. Προσπαθώ να συμμετέχω σ' όλη τη "ιεροτελεστεία" όλες τις μέρες με τον τρόπο μου. Πεθαίνω τα κουλούρια ή τα τσουρέκια για παράδειγμα,..χαχαχ Λατρεύω να επισκέπτομαι Ιστορικά Μοναστήρια τις "βαριές" μέρες και να παρακολουθώ την θρησκευτική προσέγγιση μακρυά από τα ειδωλολατρικά "τεχνάσματα" που επιβάλλει το marketing π.χ. λαμπάδες και παιχνιδάκια, πυροτεχνήματα, μάξι φόρεμα και φόβα στιλέτο στην εκκλησία,...κ.α. ευτράπελα, τα οποία μόνο σχέση με την περίσταση δεν έχουν. Έχω μάθει να διαχωρίζω την επιστήμη από τη θρησκεία και να μην εμμένω στην απόλυτη άποψη εφόσον κάθε τι ισχύει μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Τίποτε δεν έχει αιώνια διάρκεια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nPb : 15-04-14 στις 11:33.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Καλό Πάσχα - Από kleftra
   Το θέμα έχει λάβει 55 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Διάφορα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 02-09-12 στις 02:44.
  • Νηστέψατε για το Πάσχα; - Από iJohnnyCash
   Το θέμα έχει λάβει 70 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία The Chat & Fun Section.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 30-05-12 στις 12:58.
  • Επανάληψη το Πάσχα - Από DrHouse
   Το θέμα έχει λάβει 47 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Πανελλαδικές Εξετάσεις.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 25-04-12 στις 12:59.
  • Μαθήματα το Πάσχα; - Από everes
   Το θέμα έχει λάβει 8 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Νεανικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 05-04-10 στις 00:02.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους