Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,080 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,708 μηνύματα σε 74,626 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Πολιτικές ακρότητες

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 11:55, 18-12-05:

#1
Χθες είχα μια έντονη ομιλία με έναν κομμουνιστή-λενιστή, ο οποίος υπερασπιζόταν την κομμουνιστική ιδεολογία του πατέρα Λένιν με διάφορα επιχειρήματα. Μετά το τέλος της συνομιλίας μας άρχισα να σκέφτομαι πως πράγματι, είναι δυνατόν, ακόμη και τη σήμερον ημέρα, του 21ου αιώνα, του αιώνα της ενημέρωσης, της (όσο να'ναι) ελεύθερης διακίνησης ιδεών, κάποιοι άνθρωποι να παραμένουν τυφλοί, και μάλιστα αρνούμενοι να δουν καθαρά τα πράγματα.

Μου αράδιασε μια σειρά επιχειρημάτων υπέρ του κομμουνισμού, λέγοντάς μου πως αν ποτέ ο κομμουνισμός έρθει στην εξουσία (αν κ δεν θα έρθει ποτέ, γιατί, όπως υποστηρίζει, δεν τον αφήνουν να έρθει ποτέ - βλ. εμφύλιος πόλεμος όταν "ήταν να βγει το ΚΚΕ" !!!) θα φέρει πολλά καλά στον τόπο. Στον οικονομικό τομέα θα υπάρξει μια εξυγίανση. Τα πάντα θα είναι χορηγία από το κράτος. Το που θα βρει τα λεφτά είναι άλλο ζήτημα! Υποτίθεται πως θα κόψει τις χρηματοδοτήσεις σε πολυεθνικές και γενικά ιδιωτικές μεγάλες επιχειρήσεις, που όπως άκουσα χθες, πνίγουν την οικονομία της χώρας μας. Aκουσα να υποστηρίζεται πως οι σημερινές κυβερνήσεις δεν χρησιμοποιούν σωστά τα χρήματα που παίρνουν από ΕΕ και τα χρήματα αυτά πάνε στο ντούκου.


Σε κάποια φάση δεν άντεξα και ξέσπασα. Πως μπορεί κανείς να υπερασπίζεται μια ιδεολογία που δοκιμάστηκε ήδη και ο ίδιος ο λαός δεν την αποδέχτηκε; Πως μπορεί κανείς να αθωώνει τον Λένιν και πως μπορεί να ξεπλένει το αίμα από τα χέρια του, τη στιγμή που ο ίδιος σκότωσε πάνω από 10.000.000 Ρώσους πολίτες για να πετύχει τον στόχο του; Είναι δυνατόν να ακούω ότι αυτό ήταν αναγκαίο κακό γιατί έτσι σιγά - σιγά θα έρθει ο πλήρης κομμουνισμός; Ε δεν ήταν αναγκαίο κακό!!! Έστω και ένας πολίτης να σκοτωθεί από το κράτος μόνο κ μόνο γιατί τα πιστεύω του είναι διαφορετικά κατά 180 μοίρες από τα πιστεύω του κράτους και τη στιγμή που ο ίδιος δεν πειράζει κανέναν συνάνθρωπό του, τότε αυτό είναι περίτρανη απόδειξη πως το κράτος έχει αποτύχει. Δεν είναι ένα κράτος σεβασμού προς τους πολίτες του.


Είναι ένα κράτος των λίγων. Και μη ακούω μπαρούφες του τύπου "όλοι είναι ισότιμοι σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς", γιατί είδαμε και την ισοτιμία επί κομμουνισμού. Όλοι οι κομμουνιστές είχαν τις υψηλότερες θέσεις, με περισσότερα χρήματα από τον απλό κοσμάκη, με βίλες, με αυτοκίνητα και με όπλα για να σκοτώνουν όποιον τους πήγαινε κόντρα. Που ακούστηκε κομμουνιστής με χρήματα, σπίτια και αυτοκίνητα; Κι όμως. Σήμερα στα κράτη της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης αυτοί που έχουν τα χωράφια, τα σπίτια και τα αυτοκίνητα είναι κομμουνιστές, τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει. Που βρίσκεται η έννοια της ελευθερίας σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς; Υπάρχει ελευθερία όταν γίνονται εκλογές για τα μάτια του κόσμου και βγαίνει με 99% το Κομμουνιστικό Κόμμα και με 1% κάποιο άλλο κόμμα, ίσα - ίσα για να υπάρχει "πολυφωνία" στη "Βουλή"; Τι έγινε ρε παιδιά; Οι λαοί ήθελαν κατά 99% τον κομμουνισμό τότε και μετά το 1989 δεν τον θέλουν πλέον; Μα γιατί τι άλλαξε; Για να σκεφτώ... Χμ... Λες να άλλαξε το ότι δεν γίνεται νοθεία πλέον στις εκλογές;


Που υπάρχει ατομική ελευθερία όταν δεν έχεις το δικαίωμα να αφήσεις τη χώρα σου γιατί στο κάτω - κάτω της γραφής δεν γουστάρεις το καθεστώς; Που είναι η ατομική ελευθερία όταν προσπαθούν να ελέγξουν ακόμα και τη σκέψη σου με συνεχή πλύση εγκεφάλου από το δημοτικό σχολείο; Για ποιο λόγο τα παιδιά θα πρέπει όλα να είναι κομμουνιστές και να ξέρουν που είναι το άγαλμα του Λένιν, πριν ακόμη μάθουν να γράφουν; Υπάρχει ατομική ελευθερία όταν δεν σου επιτρέπεται να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου, ή όταν δεν σου δίνεται το δικαίωμα κοινωνικής ανέλιξης, βάσει πάντα της αξίας σου; Που είναι η αξιοκρατία; Που είναι ο ανθρωπισμός του κομμουνισμού; Που είναι η ασφάλεια που προσφέρει στους πολίτες του το καθεστώς; Θεωρούμαι μήπως ελεύθερο άτομο όταν δεν μπορώ να εκφράσω την πίστη μου γιατί έτσι θέλουν τα αρχικομμούνια που είναι στην εξουσία; Μάλλον ελευθερία εννοεί το γεγονός να μη μπορείς να μαζευτείς με πάνω από 4 άτομα γιατί αλλιώς θεωρείται συνομωσία. Ή μήπως ελευθερία είναι όταν σε σκοτώνουν αν γράψεις κάτι κατά του καθεστώτος σε κάποια εφημερίδα;


Ο άνθρωπος έχει την ανάγκη της ελευθερίας σε όλους τους τομείς. Θέλει να είναι ελεύθερος να πλουτίσει, ελεύθερος να πιστέψει, ελεύθερος να σκεφτεί, ελεύθερος να μετακινηθεί, ελεύθερος να αγοράσει, να πουλήσει, να έχει ιδιωτική ζωή, να είναι ελεύθερος από κοινωνικούς στιγματισμούς, ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει... Όλα αυτά φυσικά και δεν υπάρχουν σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς. Η ίδια η κομμουνιστική ιδεολογία είναι κατά της δημοκρατίας. Aρα από εκεί και πέρα για ποια λαϊκή κυριαρχία μιλάμε; Οι τότε κομμουνιστές-ιδρυτές της όλης κομμουνιστικής ιδεολογίας ήταν πέντε ξεροκέφαλοι που επειδή ένοιωθαν την κοινωνική καταπίεση, αποφάσισαν να ανοίξουν κανένα βιβλίο μπας και σώσουν την κατάσταση. Έτσι έπεσαν πάνω στον Μαρξ (φιλόσοφος οικονομικών ιδεών) και διαστρεβλώνοντας την οικονομική θεωρία του έβγαλαν αυτό το τερατούργημα του κομμουνισμού. Είναι ντροπή για τους ίδιους να κάνουν κατάχρηση της γνώσης κάποιων τρίτων.


Το άτομο που συζητούσα είναι Κύπριος. Εδώ στην Κύπρο, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, στην εξουσία είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα (ΑΚΕΛ λέγεται πλέον = Ανορθωτικό Κίνημα Εργαζόμενου Λαού). Τον ρώτησα τι έχει κάνει ΑΚΕΛ διαφορετικό από τις άλλες κυβερνήσεις; Έφερε κομμουνισμό; Το ακριβώς αντίθετο!!! Η Κύπρος φιλάει κατουρημένες αμερικάνικες ποδιές, έχει βρετανικές βάσεις παντού και πρόσφατα μπήκε στην ΕΕ! Που ακούστηκε Κομμουνιστικό Κόμμα υπέρ της παγκοσμιοποίησης; Που είναι η κοινωνική πρόνοια του κομμουνισμού στην Κύπρο; Μήπως κρύβεται μέσα στους άθλιους θαλάμους και τα γραφεία του Γενικού Νοσοκομείου που είναι ετοιμόρροπο και αποτελεί ντροπή για τη χώρα; Μήπως κρύβεται ο κομμουνισμός πίσω από τα προβλήματα του εθνικού αερομεταφορέα, ο οποίος έχει παρόμοια προβλήματα με την Ολυμπιακή; Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι παντού στην Κύπρο. Τα αστικά λεωφορεία και πολύ περισσότερο τα υπεραστικά λεωφορεία είναι όλα ιδιοκτησίες ιδιωτών, τους οποίους πληρώνουμε. Ή μήπως η εκπαίδευση είναι δωρεάν; Όλοι κάνουν φροντιστήρια για να μπουν στο πανεπιστήμιο, το οποίο, αν και ψιλοάθλιο όσον αφορά τα προπτυχιακά αλλά πολύ περισσότερο τα μεταπτυχιακά προγράμματα, δεν είναι σε θέση να μας προσφέρει τίποτα δωρεάν, πέρα από την δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων; Οι εστίες που μένω δεν είναι κρατικές, με την έννοια ότι δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος. Το κόστος συντήρησης το έχουν αναλάβει οι ένοικοι, δηλαδή εμείς!!! Εμείς πληρώνουμε κάθε μήνα ένα ποσό για να πληρωθούν οι καθαρίστριες, να διορθωθούν οι βλάβες, για να συντηρηθούν τα κτήρια. Που είναι το δωρεάν ρε παιδιά; Πείτε μου και εμένα να πάω να φιλήσω τον άγιο (ουπς, θρησκευτικό παραστράτημα) άνθρωπο - κομμουνιστή που πήρε αυτήν την πρωτοβουλία.


Γενικά τα ολοκληρωτικά καθεστώτα (πχ φασισμός και κομμουνισμός) εμένα δεν μου κάνουν καμία διαφορά. Όταν ο άνθρωπος παύει να έχει την ανθρώπινη υπόστασή του και όταν γίνεται ένα γρανάζι στη μηχανή, τότε το καθεστώς έχει αποτύχει, όπως έχω ξαναπεί. Δεν πρέπει να ζούμε για το κράτος. Το κράτος πρέπει να υπάρχει για εμάς. Όχι όμως για τους λίγους εμάς. Για όλους μας. Προσωπικά προτιμώ την δημοκρατία που έχουμε τώρα στην Ελλάδα (και στον ευρωπαϊκό και αμερικάνικο κόσμο). Την προτιμώ γιατί, παρά τις ατέλειές της, τουλάχιστον έχουμε την ελευθερία μας. Και αυτό είναι το σημαντικότερο. Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε ανοιχτά για οτιδήποτε. Δεν φοβόμαστε να βρίσουμε το κράτος αν μας έχει κάνει κάτι. Δεν φοβόμαστε να διαδηλώσουμε, δεν φοβόμαστε να μαζευτούμε μια παρέα και να κάνουμε πάρτι, δεν φοβόμαστε να πάμε εκκλησία το Πάσχα, ούτε φοβόμαστε να πάμε να ζήσουμε όπου μας αρέσει. Νομίζω πως η βάση που έχουμε σήμερα είναι πολύ ισχυρή και πάνω σε αυτή πρέπει να πατήσουμε για να προχωρήσουμε μπροστά.

Υπήρξε απορία σχετική με τις πηγές μου για τα εγκλήματα του κομμουνισμού (υπενθυμίζω πως αν και το παρον post αναφέρεται μόνο στον κομμουνισμό, ωστόσο οι σκέψεις μου αφορούν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα). Γι'αυτό θεώρησα σωστό να δημοσιεύσω ορισμένες διευθύνσεις όπου μπορείτε να βρείτε αρκετές πληροφορίες για τον κομμουνισμό και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο όνομά του...


Πηγές για τα εγκλήματα του κομμουνισμού

http://www.victimsofcommunism.org/ / http://www.victimsofcommunism.org/history_communism.php
http://www.gmu.edu/departments/economics/bcaplan/museum/his1g.htm
http://www.fathersforlife.org/communist_manifesto.htm
http://www.therant.us/staff/bates/communisms_victims_deserve_to_be_remembered.htm
http://www.hawaii.edu/powerkills/COM.ART.HTM

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

drunk (Γκίκω)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη drunk
H Γκίκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 210 μηνύματα.

H drunk έγραψε στις 22:00, 21-12-05:

#2
Πολύ ωραίο άρθρο Μοναχέ.Με λίγα λόγια και στον κομμουνισμό επιβάλλεται ο ισχυρότερος.Ποιόν καπιταλισμό πολεμάει τότε?αφού ίδιες μεθόδους χρησιμοποιεί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος : 02-03-07 στις 17:02. Αιτία: Επαναφορά λέξης "κομμουνισμός", η οποία είχε σβηστεί από το σύστημα :)
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

teo (Θοδωρής)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη teo
Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 426 μηνύματα.

O teo έγραψε στις 09:00, 04-01-08:

#3
Ωραιο το αντικομμουνιστικο παραμύθι. Δεν συμφωνώ με τις ακραιες(συνηθως Ακρα δεξια.) αποψεις του Δημητρη. Αυτο το Αντικομμουνιστικο ΘΕΜΑ (σαν στοχο ) ειναι να κανει μια ιδεολογικοπολιτικη επιθεση στην κομμουνιστικη ιδεολογια.

σημειωση: αυτο το θεμα κανει περισσοτερο επιθεση στην κομμουνισμο παρα σε καποια αλλη ιδεολογια (π.χ αμερικη,ναζιστικη γερμανια) Γιατι δεν λες για το γκουαντάναμο. πιστευω οτι αυτο το αρθρο δεν ειναι και τοσο αντικειμενικο. λυπάμαι πολυ για τις αποψεις αυτες (ακροδεξιες απόψεις)

να κοιταξεις αυτο το θεμα:
http://www.e-steki.gr/showthread.php?t=10298 (ιστορικα ψεματα και διαστρεβλωσεις).

Τετοιες αποψεις(ακραιες-ακροδεξιες αποψεις) εχουν καταδικαστει εδω και πολυ καιρο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη teo : 04-01-08 στις 09:18.
-8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 13:58, 04-01-08:

#4
Φίλε teo, είσαι νέος χρήστης, οπότε δεν με αγγίζει ιδιαίτερα η ανάλυσή σου επί των πολιτικών μου πεποιθήσεων. Μπορείς να κάνεις μια μικρή περιήγηση στα διάφορα πολιτικά θέματα που έχουν ανοιχτεί στο e-steki και θα καταλάβεις από μόνος σου ότι αν κάτι δεν με χαρακτηρίζει καθόλου (μα ΚΑΘΟΛΟΥ όμως) είναι οι ακροδεξιές ιδεολογίες, τις οποίες απεχθάνομαι και στις οποίες έχω "επιτεθεί" ουκ ολίγες φορές (κ ίσως γι' αυτό και κάποια μέλη πιθανόν να με έχουν αντιπαθήσει)

Λυπάμαι που όποιος δεν είναι κομμουνιστής αυτόματα είναι ακροδεξιός κατά τη γνώμη σου. Κάνεις το ίδιο λάθος που κάνουν κ πολλοί εθνικιστές οι οποίοι έχουν διαβάσει κείμενά μου κ αυτόματα με έχουν κατατάξει ως... κομμουνιστή! Ειλικρινά λυπάμαι, αλλά δεν με ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις που σχηματίζει κάποιος από ένα κ μοναδικό κείμενό μου με συγκεκριμένη θεματολογία.

Καλή συνέχεια στις περιηγήσεις σου στο e-steki

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

teo (Θοδωρής)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη teo
Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 426 μηνύματα.

O teo έγραψε στις 14:05, 04-01-08:

#5
δεν ειπα οτι οποιος δεν ειναι κομμουνιστης ειναι ακροδεξιος.με αυτα που λες ομως τι να υποθεσω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 14:14, 04-01-08:

#6
ότι ασκώ κριτική επί του κομμουνιστικού συστήματος. Απλά και ξεκάθαρα... Εκτός αν πιστεύεις ότι η συγκεκριμένη ιδεολογία (κ ο τρόπος που στήθηκε επί των ΕΣΣΔ) έχει το αλάθητο κ δεν μπορεί να της ασκηθεί κριτική, κάτι που δεν το νομίζω (όπως κ για οποιαδήποτε άλλη ιδεολογία, από εθνικισμό, φιλελευθερισμό, καπιταλισμό κα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

teo (Θοδωρής)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη teo
Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 426 μηνύματα.

O teo έγραψε στις 17:58, 04-01-08:

#7
οκ boss!

Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτο το κειμενο δεν ειναι κριτικη επι του κομμουνιστικου συστηματος (δηλ. της ιδεολογιας του) αλλα προπαγανδα κατα της κομμουνιστικης ιδεολογιας γενικα!

θα σου αρεσε εσενα αν εβριζα τον χριστο??????? ε θα σου αρεσε?????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MonaXoS : 04-01-08 στις 18:25. Αιτία: merged (double posts)
-3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fantasmenos (Διαταραγμένη Προσωπικότητα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη fantasmenos
H Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών , επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,293 μηνύματα.

H fantasmenos γεννημένος να λέει σοφά πράγματα έγραψε στις 16:01, 09-02-08:

#8
Ο MonaXos δεν άσκησε άμεσα κριτική στο Μαρξ. Ο Μαρξ θεωρείται αξεπέραστος φιλόσοφος οικονομολόγος πολιτικός που στιγμάτισε το 19ο και τον 20ο αιώνα όσο λίγοι. Διαφωνώ στο σημείο που αναφέρει ο MonaXos σε σχέση με τη ξεροκεφαλιά των 5 κομμουνιστών. Ο Μαρξ ήταν πολιτικός και έδρασε με τέτοιο τρόπο όπου και επηρρέασε το κομμουνιστικό κίνημα βλ. τις συγκρούσεις του με το Προυντόν και το Μπακούνιν στη Διεθνή). Δεν το χρησιμοποίησαν αλλά μάλλον άφησε τα περιθώρια ο ίδιος για να πάρει αυτή τη μορφή ο κομμουνισμός. Αν και διαφωνώ σε αρκετά δε μπορώ να παραβλέψω τη δυναμική που άσκησε.

Ο MonaXos άσκησε κριτική στη μορφή που πήρε ο κομμουνισμός... Όπως και εσύ μπορείς να κατακρίνεις το χριστιανισμό και τα εγκλήματα που διέπραξε (σταυροφορίες, προγκρόμ κατά των Εβραιών κτλ) έτσι και αυτός μπορεί να καταγγείλει τα εγκλήματα του Στάλιν και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τη δεκαετία του 50'. Δε μπορείς όμως να κατακρίνεις και να βρίσεις το Χριστό όπου ακόμα και άθεος να είσαι δε μπορείς να παραβλέψεις τα ριζοσπαστικά διδάγματα για την εποχή του. Το ίδιο ισχύει και για το Μαρξ. Εξάλλου, ο Μαρξ ήταν ο Χριστός και ο Ένγκελς ο Απόστολος Παύλος για τους κομμουνιστές.

Απλώς μη βλέπεις τα πράγματα άσπρο-μαύρο. Τα εγκλήματα του κομμουνισμού έχουν ιστορική βάση και είναι κατακριτέα. Όπως και του χριστιανισμού αλλά και του εθνικισμού με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Με σεβασμό και χωρίς τη διάθεση να φανώ εριστικός

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

teo (Θοδωρής)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη teo
Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 426 μηνύματα.

O teo έγραψε στις 20:32, 09-02-08:

#9
Ας παμε στο σημερα! Δηλαδη πως θα ξανακερδισουν οι αριστερες ιδεες της λαϊκες μαζες?

π.χ Πως θα υπερασπισουμε καλυτερα το δικαιωμα στη δημοσια και δωρεαν παιδεια,το δικαιωμα για καλυτερες συνταξεις και μισθους ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη teo : 09-02-08 στις 20:38.
-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 13:41, 14-03-08:

#10
π.χ Πως θα υπερασπισουμε καλυτερα το δικαιωμα στη δημοσια και δωρεαν παιδεια,το δικαιωμα για καλυτερες συνταξεις και μισθους ?

Στήνοντας μια χάρτινη γκιλοτίνα στο Σύνταγμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

teo (Θοδωρής)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη teo
Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 426 μηνύματα.

O teo έγραψε στις 16:36, 14-03-08:

#11
Για να εχουμε πραγματικα δημοσια και δωρεαν παιδεια , καλυτερες συνταξεις και μισθους χρειαζεται μια αλλη πολιτικη . Επισης για να λυθεί το ασφαλιστικο χρειαζεται μια αλλη πολιτικη και οχι αυτην που εφαρμοζουν τα κομματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 18:11, 14-03-08:

#12
Αρχική Δημοσίευση από teo
Επισης για να λυθεί το ασφαλιστικο χρειαζεται μια αλλη πολιτικη και οχι αυτην που εφαρμοζουν τα κομματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
πωπω, ειναι σα να ακουω την Παπαρηγα την ιδια...μπρρρρρρρρρρρ!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

deadhead_pirate

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη deadhead_pirate
Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,796 μηνύματα.

O deadhead_pirate έγραψε στις 18:30, 14-03-08:

#13
Αρχική Δημοσίευση από teo
Για να εχουμε πραγματικα δημοσια και δωρεαν παιδεια , καλυτερες συνταξεις και μισθους χρειαζεται μια αλλη πολιτικη . Επισης για να λυθεί το ασφαλιστικο χρειαζεται μια αλλη πολιτικη και οχι αυτην που εφαρμοζουν τα κομματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Θα συμφωνήσω απόλυτα.
Για να έχουμε όμως μια άλλη πολιτική, χρειάζεται να αλλάξουμε μυαλά.
Την εκάστοτε πολιτική την επιλέγουμε μόνοι μας, εμείς οι ίδιοι, δεν μας τη σερβίρει κανείς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

BNorb

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη BNorb
Ο BNorb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 13 μηνύματα.

O BNorb έγραψε στις 21:51, 14-03-08:

#14
Αγαπητέ Δημήτρη,

(γράψατε μεγάλη εισαγωγή, επιτρέψτε μου να κάνω κι εγώ λίγη κατάχρηση του χώρου)

Παρακολούθησα αρκετά από τα μηνύματα σας σε διάφορες συζητήσεις τον τελευταίο καιρό και αληθινά εκτίμησα την φιλελεύθερη (αν και αντιτίθεμαι στον οικονομικό φιλελευθερισμό) και αντιδογματική στάση σας.

Επιτρέψτε μου όμως στο τωρινό σας post να σας επισημάνω (όσο μπορώ επιγραμματικά) κάποιες μάλλον απλοϊκές και πάντως κατά την γνώμη μου λανθασμένες τοποθετήσεις σας σχετικά με τον κομμουνισμό και τα κομμουνιστικά κόμματα. Και αυτά όχι ως συνήγορος του κομμουνισμού, που δεν είμαι (μολονότι συνιστά μέγα κεφάλαιο στην νεότερη ιστορία) αλλά για λίγο περισσότερη αντικειμενικότητα που είμαι σίγουρος ότι και εσείς επιζητάτε.

Γράψατε,

Πως μπορεί κανείς να αθωώνει τον Λένιν και πως μπορεί να ξεπλένει το αίμα από τα χέρια του, τη στιγμή που ο ίδιος σκότωσε πάνω από 10.000.000 Ρώσους πολίτες για να πετύχει τον στόχο του;

Λάθος. Ο Λένιν δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να κατηγορηθεί ως αυτουργός (ή διατάσσων) υπεύθυνος για τα "10 εκατομμύρια" θανάτους που αναφέρετε (και υποθέτω ότι εννοείτε τις διώξεις και τα θύματα του Σταλινικού καθεστώτος αλλά και των μετέπειτα με τα γκουλάγκ, τα ψυχιατρεία κλπ). Ως ο "πνευματικός πατέρας" θεωρητικά και ίσως, αν και κατά την γνώμη μου σε ελάχιστο βαθμό.

Ο Λένιν πέθανε το 1924 όντας εκτός εξουσίας για πάνω από ένα χρόνο μετά από ημι-επιτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από τους Εσέρους. Η ίδια η Οκτωβριανή Επανάσταση (ανεξάρτητα από την συζήτηση αν ήταν όντως επανάσταση) ήταν σχεδόν αναίμακτη. Επακολούθησε βέβαια ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος, με ανοιχτή επέμβαση όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων (κατά την γνώμη μου όχι από τον πόνο τους για την δημοκρατία) όπου όντως τα θύματα ήταν πολλά. Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι επρόκειτο για πόλεμο.
Τα θύματα που υπονοείτε, όσα υπήρξαν, καταγράφονται μετά την επικράτηση του Σταλινικού καθεστώτος και μετά την κυριολεκτική εξόντωση όλης της ηγετικής υπό τον Λένιν ομάδας των μπολσεβίκων (Κάμενεφ, Ζηνόβιεφ κλπ)


Είπατε,
Οι τότε κομμουνιστές-ιδρυτές της όλης κομμουνιστικής ιδεολογίας ήταν πέντε ξεροκέφαλοι που επειδή ένοιωθαν την κοινωνική καταπίεση, αποφάσισαν να ανοίξουν κανένα βιβλίο μπας και σώσουν την κατάσταση


Και αν ακόμη εννοείτε τους ιδρυτές του ΚΚ Κύπρου ίσως είστε λίγο υπερβολικός. Αν πολύ περισσότερο εννοείτε τους θεωρητικούς και ηγέτες του κομμουνιστικού και σοσιαλιστικού κινήματος διεθνώς αμέσως μετά τον Μαρξ και ως τις αρχές ακόμα του 20 ου αιώνα νομίζω ότι γίνεστε εξαιρετικά άδικος. Ανεξάρτητα από την ιδεολογική κριτική ή θεωρητική αποτίμηση που μπορούμε να κάνουμε εμείς σήμερα, πρόκειται για μια εποχή ιδεολογικής κοσμογονίας που προσέφερε πολλά στην νεοτερική σκέψη. Και μην σας φανεί παράταιρο αν σας πω ότι (ανεξάρτητα στο πως κατέληξε στον "υπαρκτό σοσιαλισμό") αποτέλεσε βασικό πυλώνα και ιδεολογική πηγή και για τις κοινωνικές κατακτήσεις (και τις τραγωδίες) των (δυτικο-) ευρωπαϊκών κρατών στον 20 αιώνα.


Είπατε τέλος,

Εδώ στην Κύπρο, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, στην εξουσία είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα

Το ΑΚΕΛ (δίχως να το γνωρίζω εν γένει και να το υποστηρίζω) ήταν στην κυβέρνηση (συμμετοχικά και επί μέρους) τα τελευταία χρόνια και εδώ και δυο μήνες και στην προεδρία. Ακόμα και οι (κατά την γνώμη μου πλέον απλοϊκές) επεξεργασίες των περισσότερων ΚΚ λένε (και εδώ συμφωνώ μαζί τους) ότι είναι άλλο μια αριστερή δύναμη να πάρει την κυβέρνηση και άλλο να έχει την πραγματική εξουσία. Το δεύτερο (αν εξαιρέσουμε οποιουδήποτε τύπου πραξικόπημα ή επιβολή δια των όπλων) είναι μια διαδικασία πολύ πιο περίπλοκη, επίπονη, και χρονοβόρα ανεξάρτητα αν τελικά θα βγάλει σε κάτι καλύτερο ή χειρότερο. Δεν το εξηγώ περισσότερο αν και νομίζω ότι είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς το γιατί


Τέλος θα συμφωνήσω μαζί σας με έμφαση στο

Το κράτος πρέπει να υπάρχει για εμάς. Όχι όμως για τους λίγους εμάς. Για όλους μας.


Επίσης θα πιαστώ από το

Προσωπικά προτιμώ την δημοκρατία που έχουμε τώρα στην Ελλάδα (και στον ευρωπαϊκό και αμερικάνικο κόσμο).

για να συμφωνήσω κατ' αρχήν ότι ο σημερινός κοινοβουλευτισμός (εξαιρώ λίγο τον εν Ελλάδι) είναι όπως προτιμώ να λέω το "λιγότερο κακό" πολίτευμα που εφηύρε ως τώρα ή ανθρωπότητα και άρα το καλύτερο μέχρι νεωτέρας.

Όσο για την δημοκρατία (και εδώ προσπαθώ να πετάξω ένα γάντι-βόμβα για συζήτηση που ελπίζω ότι κάποιος θα το σηκώσει) νομίζω ότι ούτε εδώ έχουμε, ούτε υπάρχει πουθενά στον δυτικό κόσμο δημοκρατία αν και θα έπρεπε αυτή να αποτελεί κατά την γνώμη την σημερινή επιδιωκόμενη ουτοπία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

teo (Θοδωρής)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη teo
Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 426 μηνύματα.

O teo έγραψε στις 11:16, 15-03-08:

#15
@BNorb
Ο κομμουνισμος δεν ειναι μια μορφη παρα πολυ καλης δημοκρατιας για την πλειοψηφια των πολιτων; Επισης ο κομμουνισμος δεν ειναι μια μορφη δικτατοριας(δικτατορια του προλεταριατου) για την μειοψηφια των πλουσιων πολιτων αυτων που κατεχουν δηλαδη τα μεσα παραγωγης δηλ. οι καπιταλιστες-εκμεταλλευτες μισθωτης εργασιας;

@Αντρεας
Λαθος! δεν την επιλεγουμε μονο εμεις. Μας την σερβιρουν την πολιτικη, η οποια δεν ειναι προς οφελος μας δηλ. δεν ειναι προς οφελος της πλειοψηφιας των πολιτων ειναι προς οφελος μιας χουφτας καπιταλιστων δηλ. προς οφελος της μειοψηφιας.

Εκτος οτι χρειαζεται να αλλαξουμε μυαλα χρειαζεται να αλλαξει πολιτικη και η ευραπαϊκη ενωση και τα κομματα που υπηρετουν αυτη την πολιτικη την αντιλαϊκη δηλ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πρεπει να αποδυναμωσουμε αυτους και καθημερινα μας στερουν τα βασικα κοινωνικα δικαιωματα π.χ παιδεια , ασφαλιστικο, παραλιες, φαρμακα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη teo : 15-03-08 στις 11:43.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 12:40, 15-03-08:

#16
Γεια σου BNorb! Ευχαριστώ για όλα τα σχόλια τα οποία και βρίσκω πολύ επιτυχημένα και μπορώ να πω ότι δεν βρίσκω τον εαυτό μου να διαφωνεί επί της ουσίας σε αυτά που λές. Απλά να ξαναπώ πως το αρχικό post αυτού του thread δεν είναι τίποτε άλλο από ένα post που είχα κάνει στο blog μου, το οποίο και μετέφερα αυτούσιο εδώ και άρα είναι αναμενόμενο να είναι γεμάτο συναισθηματισμούς (άλλωστε γράφηκε μετά από πολύ έντονη συζήτηση που είχα). Όσον αφορά διάφορα σημεία -όπως αυτό που αναφέρεις για το πολίτευμα στην χώρα μας- έχω αλλάξει γνώμη από τότε που το έγραψα

Το συμπέρασμα που ήθελα να καταλήξω είναι πως αν πιάσεις τον κομμουνισμό και τον τρόπο με τον οποίο έχει εκφραστεί έως σήμερα από τα διάφορα κράτη που προσπάθησαν να τον εφαρμόσουν - ή έστω να μπουν στον δρόμο γι' αυτόν- ουσιαστικά παραμένει το ίδιο εγκληματικός με άλλα απολυταρχικά καθεστώτα που έχουν περάσει (ορθώς) στην συνείδησή μας ως η προσωποποίηση του Κακού. Το ζουμί είναι αυτό το οποίο υπογράμμισες και εσύ: "Το κράτος πρέπει να υπάρχει για εμάς. Όχι όμως για τους λίγους εμάς. Για όλους μας.". Αυτή είναι άλλωστε και η πραγματική έννοια της δημοκρατίας και της ελευθερίας κατά την γνώμη μου...

Υ.Γ. Συγνώμη που μιλάω στον ενικό, ενώ μου απευθύνθηκες στον πληθυντικό, αλλά τώρα το συνειδητοποίησα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

BNorb

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη BNorb
Ο BNorb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 13 μηνύματα.

O BNorb έγραψε στις 13:25, 15-03-08:

#17
@MonaXoS,

Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι θα συμφωνούσατε :-)

#
Επιτρέψτε μόνο να επανέλθω με μια μικρή έμφαση: Είναι άδικο να ταυτίζουμε απόλυτα μια πυκνά συγκροτημένη – και σαφώς εκτεθειμένη σε ανελέητη κριτική- θεωρία όπως ο μαρξισμός (- κομμουνισμός) με τις όποιες φωτεινές ή φρικαλέες απόπειρες εφαρμογής της. Κάτι σαν να ταυτίζουμε όλον τον χριστιανισμό με την Ιερά Εξέταση. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι να πετάξουμε το μωρό (δηλ τις χρήσιμες θεωρητικές επεξεργασίες και κατακτήσεις) μαζί με τα λερωμένα νερά του μπάνιου.

#
Ο πληθυντικός είναι μια δική μου "λόξα" που με τίποτε δεν σας δεσμεύει. Άλλωστε η ευγένεια και ο σεβασμός προς έναν συνομιλητή μπορεί να ξεχειλίζουν μέσα από κάθε μας λέξη.


@teo,

#
Στην ίδια την μαρξιστική θεωρία ο "κομμουνισμός" με κανένα τρόπο και εξ ορισμού δεν είναι "δικτατορία". Είναι η ουτοπική κοινωνία δίχως ανάγκη κανενός κράτους, δίχως καμιά ταξική διαστρωμάτωση και σίγουρα δίχως καμία δικτατορία. Ο κομμουνισμός στην μαρξιστική θεωρία πάντα, είναι ο πολύ, πολύ απώτερος τελικός στόχος (ουσιαστικά η πραγμάτωση της ουτοπίας) ενώ η δικτατορία του προλεταριάτου θα ήταν μόλις η (δυναμική) αρχή. Από εκεί και πέρα η "δικτατορία του προλεταριάτου" δεν θα υφίστατο καν πλέον (ως παντελώς αχρείαστη) ούτε καν στον σοσιαλισμό (το δεύτερο βασικό στάδιο).

#
Στο αν είναι ο κομμουνισμός είναι μια μορφή πολύ καλής δημοκρατίας, θα μπορούσαμε να συναντηθούμε και να συμφωνήσω κατά κάποιο τρόπο, μόνο αν εκλάβουμε την λέξη ακριβώς με το θεωρητικό της περιεχόμενο, ως το τελικό στάδιο μιας μακρόχρονης (και σε πολλά απρόβλεπτης) διαδικασίας προς μια ουτοπική (για σήμερα) κοινωνία.

Όμως έτσι παρεκτρεπόμαστε από το θέμα αυτής της συζήτησης. Έχει ανοίξει άλλωστε μια ειδική συζήτηση για τον κομμουνισμό αλλού.

Πάντως επανέρχομαι, ότι το θέμα της δημοκρατίας κρύβει πολλά, ενδιαφέροντα και εξόχως ανατρεπτικά μυστικά κατά την γνώμη μου τόσο για το σήμερα όσο –και πολύ περισσότερο- για το μέλλον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη MonaXoS
Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε στις 16:45, 15-03-08:

#18
Αρχική Δημοσίευση από BNorb
Επιτρέψτε μόνο να επανέλθω με μια μικρή έμφαση: Είναι άδικο να ταυτίζουμε απόλυτα μια πυκνά συγκροτημένη – και σαφώς εκτεθειμένη σε ανελέητη κριτική- θεωρία όπως ο μαρξισμός (- κομμουνισμός) με τις όποιες φωτεινές ή φρικαλέες απόπειρες εφαρμογής της. Κάτι σαν να ταυτίζουμε όλον τον χριστιανισμό με την Ιερά Εξέταση. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι να πετάξουμε το μωρό (δηλ τις χρήσιμες θεωρητικές επεξεργασίες και κατακτήσεις) μαζί με τα λερωμένα νερά του μπάνιου.
Όταν κρίνουμε ένα σύστημα (αξιών/πολιτικής κτλ) θεωρώ πως είναι χρήσιμο να κρίνεται -πέρα από την θεωρία του- και από τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε, καθώς κάτι τέτοιο αφενός επιτρέπει να ασκηθεί κριτική τόσο στην θεωρία όσο και στην εφαρμογή της, και αφετέρου δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την αποφυγή των ίδιων λαθών στο μέλλον.

Για να εξηγήσω λίγο καλύτερα, ας πάρουμε το παράδειγμα της Ιεράς Εξέτασης (κ όχι του κομμουνισμού απλά για να μην δημιουργηθούν οι αναμενόμενες αντιδράσεις). Σε καμία περίπτωση δεν θα ταύτιζα τον Χριστιανισμό με την Ιερά Εξέταση, αλλά ούτε θα μπορούσα να αρνηθώ τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από αυτήν στο όνομα μιας ανώτερης δύναμης (Θεός) και ενός ανώτερου στόχου (αθανασία). Επίσης, θα εξέταζα πολύ προσεκτικά το όλο θεωρητικό/θρησκευτικό σύστημα στο οποίο βασίστηκε η Θεοκρατία της εποχής εκείνης και θα προσπαθούσα να βρω τι ξεκίνησε όλη αυτή την θηριωδία, με το σκεπτικό να σταματήσω την εξάπλωση παρόμοιων συστημάτων στην σημερινή εποχή (εξ' ου και η αποστροφή μου για την θεοκρατία γενικότερα π.χ. Ιράν, Πακιστάν). Είναι αναπόφευκτο όμως σε κάποια φάση να μην πάρει κανείς ως σημείο εκκίνησης την εφαρμογή ενός συστήματος με σκοπό να κρίνει το ίδιο το σύστημα, την λειτουργικότητά, τα υπέρ και τα κατά του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

BNorb

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη BNorb
Ο BNorb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 13 μηνύματα.

O BNorb έγραψε στις 17:41, 15-03-08:

#19
@MonaXoS,

Νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σας!
Φωτίσατε το ζήτημα από την αντίθετη και ωστόσο ακριβώς διαλεκτικά συμπληρωματική πλευρά του:

Εγώ τόνισα ότι η κάθε θεωρία γεννιέται από την γενίκευση της πράξης και η θεωρία μπορεί να απλώνει περισσότερο από τις επιμέρους απόπειρες εφαρμογής της.

Σεις επισημάνατε –και πολύ σωστά- ότι απ' την άλλη, η κάθε πρακτική εφαρμογή μιας θεωρίας δεν μπορεί παρά να μας λέει πολλά για την ίδια την θεωρία που την ενέπνευσε και να αποτελεί ένα σοβαρό μέτρο αξιολόγησής της.

Προσυπογράφω …"κουδέν αντιπείν έχω" :-)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 20:51, 15-03-08:

#20
Ο κομμουνισμός είναι πιο δημοκρατικός από τον καπιταλισμό αλλά λιγότερο απο την ...δημοκρατία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη roumana
H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε στις 05:09, 17-03-08:

#21
Όταν λες δημοκρατία αναφέρεσαι σε πολιτική ισότητα? Γιατί οικονομική ή κοινωνική δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει ποτέ…

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

teo (Θοδωρής)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη teo
Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 426 μηνύματα.

O teo έγραψε στις 20:52, 19-03-08:

#22
Εχουμε σημερα πολιτικη ισοτητα? μπα δεν το νομιζω, αφου αλλα δικαιωματα εχει ο αστος και αλλα ο εργαστης . δεν εχουνε ολοι τα ιδια δικαιωματα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bibliupoli

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη bibliupoli
Ο bibliupoli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 51 ετών και επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 11 μηνύματα.

O bibliupoli έγραψε στις 20:46, 24-03-08:

#23
Αρχική Δημοσίευση από roumana
Όταν λες δημοκρατία αναφέρεσαι σε πολιτική ισότητα? Γιατί οικονομική ή κοινωνική δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει ποτέ…
Θα συμφωνήσω με τις πολύ απλές δύο προτασεις της roumana. Τουλάχιστον όπως μέχρι τώρα έδειξαν στην πράξη τους, όλα τα πολιτικα συστήματα, απέτυχαν να ισορροπήσουν τις διάφορες κοινωνικές τάξεις. Πόσο μάλλον να τις εξισώσουν. Εκτός και αν με τον όρο ισορροπία εννοούμε οτι όλοι έχουν τα ίδια αλλά λίγα.Όπως γινόταν στα κομμουνιστικά κράτη.Βέβαια αυτό αντιτίθεται στο ανθρώπινο ένστικτο, να προσπαθεί ο άνθρωπος να απολαύσει όσα περισσότερα αγαθά γίνεται, αλλά και να κρίνει ο ίδιος τι θέλει και τι χρειάζεται.
Από την άλλη στα καπιταλιστικά κράτη, οι διαφορές γίνονται όλο και μεγαλύτερες ανάμεσα στα κοινωνικά στρώματα και αυτό που μένει είναι η ψευδαίσθηση της δημοκρατίας όπου ψηφίζουμε για κυβέρνηση αλλά μας απαγορεύεται η συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων.
Πάντως, όλα τα κοινωνικο-οικονομικά συστήματα έχουν μια συγκεκριμένη παράμετρο η οποία θα θέτει πάντα σε καθεστώς ουτοπίας κάθε θεωρία. Την ανθρώπινη αδυναμία και πλεονεξία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

pote ksana (Ούφ!)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη pote ksana
H Ούφ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

H pote ksana έγραψε στις 12:54, 05-04-09:

#24
Ισότητα.. μάλλον είμαι η μόνη που πιστεύω οτι κάποιος που αξίζει παραπάνω από κάποιον άλλο δεν πρέπει να χαραμιστεί,και να έχει την ίδια τύχη με κάποιον που δεν μπορεί ή δεν προσπαθεί. Αμφιβάλλω πολύ οτι θα μπορούσε να προοδεύσει μια κοινωνία όπου όλοι έχουν ίδια οικονομική- πολιτική δύναμη.
Για να μην πώ οτι ειδικά στην περίπτωση της κομμουνιστικής ισότητας θα εργάζονταν 5 για να κάθονται 95 κηφήνες.
Η μόνη ισότητα που μπορώ να αναγνωρίσω είναι η ισότητα στην παιδεία. Καθένας εφόσον θέλει μπορεί να φτάσει όπου θέλει. Δεν κατάλαβα,γιατί κάποιος που του αρέσει ο αγώνας να μην φτάσει ψηλά? Επειδή υπάρχουν κάποιοι που βαριούνται θα γίνουμε όλοι μια απ'τα ίδια? Κάποιοι καλώς ή κακώς,δίκαια ή άδικα έχουν ιδιαίτερες δεξιότητες ('βέλτιστες φύσεις' όπως τις έλεγε ο Πλάτωνας),και μπορούν να ευεργετήσουν μια κοινωνια καλύτερα από έναν που κάνει μόνο για παραγωγός-αγρότης-κι αυτό δεν είναι κατακριτέο.. Γιατί ενοχλούνται κάποιοι απο την αξιοκρατία?
Τέλος να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα/διαφορά ανάμεσα σε έναν κομμουνιστή κι έναν μή κομμουνιστή. Στη σχολή μου,την ώρα της παράδοσης όσο οι υπόλοιποι παρακολουθούμε μάθημα, ο κομμουνιστής συμφοιτητής μου ή θα ανοίγει Ριζοσπάστη (μέσα στην αίθουσα) ή θα βγαίνει για να καπνίσει και να τοιχοκολλήσει κάτι γελοία πανό και αφίσες.. Μέσα σε αυτή την υπέροχη κοινωνία ισότητας αυτός θα πάρει πτυχίο με 5,θα έχει τον ίδιο μισθό με τους υπόλοιπους,θα γίνει καθηγητής για τα μπάζα,οι μαθητές του θα τρέχουν στα φροντιστήρια, και θα του φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις για τα χάλια της παιδείας.
Είναι θέμα χαρακτήρα. Η ισότητα είναι σχετική σε κάθε πολίτευμα,εκτός από τον κομμουνισμό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη roumana
H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε στις 19:52, 05-04-09:

#25
Αρχική Δημοσίευση από pote ksana
Τέλος να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα/διαφορά ανάμεσα σε έναν κομμουνιστή κι έναν μή κομμουνιστή. Στη σχολή μου,την ώρα της παράδοσης όσο οι υπόλοιποι παρακολουθούμε μάθημα, ο κομμουνιστής συμφοιτητής μου ή θα ανοίγει Ριζοσπάστη (μέσα στην αίθουσα) ή θα βγαίνει για να καπνίσει και να τοιχοκολλήσει κάτι γελοία πανό και αφίσες.. Μέσα σε αυτή την υπέροχη κοινωνία ισότητας αυτός θα πάρει πτυχίο με 5,θα έχει τον ίδιο μισθό με τους υπόλοιπους,θα γίνει καθηγητής για τα μπάζα,οι μαθητές του θα τρέχουν στα φροντιστήρια, και θα του φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις για τα χάλια της παιδείας.
Είναι θέμα χαρακτήρα.
Γιατι ειναι "χαρακτηριστικό παράδειγμα"?

Η ισότητα είναι σχετική σε κάθε πολίτευμα,εκτός από τον κομμουνισμό.
δηλαδη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

pote ksana (Ούφ!)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη pote ksana
H Ούφ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

H pote ksana έγραψε στις 22:39, 05-04-09:

#26
Αρχική Δημοσίευση από roumana
Γιατι ειναι "χαρακτηριστικό παράδειγμα"?


δηλαδη?
Σχετικά με το 1,μη μου πεις οτι δεν έχεις ακούσει τη φήμη οτι οι κομμουνιστές είναι στην πλειοψηφία τεμπέληδες εκ φύσεως,βολεμένοι από το σύστημα το οποίο πάντως μάχονται καθισμένοι αναπαυτικά.. Και οτι οι μεγάλοι εργατοπατέρες,συνδικαλιστές κλπ πουλάνε αγωνιστικό φρόνημα για τις ψήφους και το θεαθήναι κι αλίμονο αν ένας τους έχει δουλέψει μετά το διορισμό του... Σχετικά με τους καθηγητές μάλιστα,έχω να πώ το τραγικό που έζησα πρίν τρία χρόνια ώς μαθήτρια λυκείου,οι φανερότατα κομμουνιστές καθηγητές μας πέρα απ'την πλύση εγκεφάλου που μας έκαναν για τα δύο μεγάλα κόμματα,μας ενθάρρυναν να βγαίνουμε στις διαδηλώσεις της ΚΝΕ για την παιδεία,και ενώ κρατούσε η απεργία, αυτοί πήγαιναν για καφεδάκι απέναντι απ'το σχολείο,και οι πιο ανυπόμονοι σπίτι τους. Θυμάμαι ακόμα κι ανατριχιάζω την καθηγήτρια μου στα λατινικά που χαρακτήριζε μπροστά στα παιδιά την τότε υπουργό παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ως ''αγελάδα'',και η καθηγήτρια αυτή σε ένα χρόνο, απο τα 20 κείμενα, μας έκανε την τιμή να μας διδάξει μόλις τρία! Κι ο διευθυντής έκανε τα στραβά μάτια σ'όλα αυτά... Για τέτοιο αγώνα μιλάμε!
Σχετικά με το 2ο,ίσως η ισότητα στο παρόν πολίτευμα να είναι σχετική αλλά σε βασικά πράγματα υπάρχει. Έχουμε ισότητα στην παιδεία,την υγεία κλπ,τυπικά έστω. Το κράτος μας παρέχει -και λανθασμένα κατ'εμέ δωρεάν στα πλαίσια κράτους δικαίου πράγματα,για τα οποία θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε αντί να τα περιμένουμε στο πιάτο,ίσως έτσι να τα εκτιμούσαμε κιόλας αυτά τα δημόσια... και που εξ'αιτίας της δωρεάν παροχής τους έχουμε αναπτύξει μια φιλοσοφία βολέματος σαν έλληνες.
Η ισότητα αντιθέτως στα κομμουνιστικά καθεστώτα δεν ισχύει καθώς για χάρη των συμφερόντων μιας ομάδας ζημιώνεται μια άλλη. Και τυχαίνει αυτή η άλλη που ζημιώνεται να είναι και η πιο ωφέλιμη για την πρόοδο του κράτους. Αυτό που οι κομμουνιστές θεωρούν ισότητα,εγώ το ονομάζω ισοπέδωση. Άραγε στην Κούβα οπου όλα είναι δωρεάν και δημόσια,γιατί οι πολιτικοί έχουν Τζάγκουαρ κι ο λαός ζεί στους δρόμους? Δεν νομίζω οτι είναι αξιόλογη μια ισότητα κατά την οποία όλοι οι πολίτες (είπαμε,πλήν των κυβερνητών), είναι ίσοι μεν αλλά κυκλοφορούν εν έτει 2009 με γαιδουράμαξες στην πόλη (το είδα αυτό πέρσι ταξιδεύοντας στη Βουλγαρία). Τουλάχιστον εμείς εδώ μέσα σε συνθήκες 'ανισότητας' έχουμε η συντριπτική πλειοψηφία τρείς τηλεοράσεις και δύο αυτοκίνητα! Και οι αγρότες,και οι αστοί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pote ksana : 06-04-09 στις 00:20. Αιτία: ..
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη roumana
H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε στις 17:11, 06-04-09:

#27
Αρχική Δημοσίευση από pote ksana
Σχετικά με το 1,μη μου πεις οτι δεν έχεις ακούσει τη φήμη οτι οι κομμουνιστές είναι στην πλειοψηφία τεμπέληδες εκ φύσεως...
Ακόμα και αν το άκουγα δεν θα το πίστευα…
...βολεμένοι από το σύστημα το οποίο πάντως μάχονται καθισμένοι αναπαυτικά.. Και οτι οι μεγάλοι εργατοπατέρες,συνδικαλιστές κλπ πουλάνε αγωνιστικό φρόνημα για τις ψήφους και το θεαθήναι κι αλίμονο αν ένας τους έχει δουλέψει μετά το διορισμό του...
Αυτό το άκουσα και το πιστεύω, γιατί το κάνουμε όλοι, κομουνιστές και μη. ( τελικα ενα "μ" ή δυο;)
Σχετικά με τους καθηγητές
Οι φανερότατα κομουνιστές όπως τους περίγραψες κάνουν ακριβώς το ίδιο με τους φανερότατα αντικομουνιστές καθηγητές που τυχαίνει να γνωρίσω προσωπικά.
Έχουμε ισότητα στην παιδεία,την υγεία κλπ,τυπικά έστω.
Τυπικά, δηλαδή, θεωρητικά έχουμε ισότητα. Δεν θα το πιστέψεις… θεωρητικά υπάρχει και στο κομουνιστικό σύστημα. Η αδυναμία εφαρμογής της θεωρίας στη πράξη είναι που μας αναγκάζει να αλλάξουμε ένα σύστημα… ή να αλλάξουμε εμείς…
Το κράτος μας παρέχει -και λανθασμένα κατ'εμέ δωρεάν στα πλαίσια κράτους δικαίου πράγματα,για τα οποία θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε αντί να τα περιμένουμε στο πιάτο,ίσως έτσι να τα εκτιμούσαμε κιόλας αυτά τα δημόσια...
Ειλικρινά σου μιλώ… εμένα προσωπικά, εκτός φακέλους με λογαριασμούς φορτωμένους δεν μου παρείχε ποτέ τίποτα. Τα πληρώνω όλα ντούκου ντούκου…
Δεν νομίζω οτι είναι αξιόλογη μια ισότητα κατά την οποία όλοι οι πολίτες (είπαμε,πλήν των κυβερνητών), είναι ίσοι μεν αλλά κυκλοφορούν εν έτει 2009 με γαιδουράμαξες στην πόλη (το είδα αυτό πέρσι ταξιδεύοντας στη Βουλγαρία).
Δηλαδή η ισότητα θα είναι αξιόλογη αν κυκλοφορούμε όλοι με Τζάγκουαρ?
Νομιζω οτι η ισότητα είναι αξιόλογη εξορισμού, αρκεί να υπάρχει.
Τουλάχιστον εμείς εδώ μέσα σε συνθήκες 'ανισότητας' έχουμε η συντριπτική πλειοψηφία τρείς τηλεοράσεις και δύο αυτοκίνητα
Και τρία δάνεια.

Και πρόγραμμα «όλα σε ένα νοικοκυρεμένα»…


ps: Για να μην σε μπερδέψω… είμαι αντικομουνίστρια από τότε που ξέρω τον κόσμο μου. Απλά προσπαθώ να… Thinking outside the box.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

10 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

pote ksana (Ούφ!)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη pote ksana
H Ούφ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

H pote ksana έγραψε στις 19:22, 06-04-09:

#28
Αρχική Δημοσίευση από roumana
Ακόμα και αν το άκουγα δεν θα το πίστευα…
Αυτό το άκουσα και το πιστεύω, γιατί το κάνουμε όλοι, κομουνιστές και μη. ( τελικα ενα "μ" ή δυο;)
Οι φανερότατα κομουνιστές όπως τους περίγραψες κάνουν ακριβώς το ίδιο με τους φανερότατα αντικομουνιστές καθηγητές που τυχαίνει να γνωρίσω προσωπικά.
Τυπικά, δηλαδή, θεωρητικά έχουμε ισότητα. Δεν θα το πιστέψεις… θεωρητικά υπάρχει και στο κομουνιστικό σύστημα. Η αδυναμία εφαρμογής της θεωρίας στη πράξη είναι που μας αναγκάζει να αλλάξουμε ένα σύστημα… ή να αλλάξουμε εμείς…
Ειλικρινά σου μιλώ… εμένα προσωπικά, εκτός φακέλους με λογαριασμούς φορτωμένους δεν μου παρείχε ποτέ τίποτα. Τα πληρώνω όλα ντούκου ντούκου…
Δηλαδή η ισότητα θα είναι αξιόλογη αν κυκλοφορούμε όλοι με Τζάγκουαρ?
Νομιζω οτι η ισότητα είναι αξιόλογη εξορισμού, αρκεί να υπάρχει.

Και τρία δάνεια.

Και πρόγραμμα «όλα σε ένα νοικοκυρεμένα»…


ps: Για να μην σε μπερδέψω… είμαι αντικομουνίστρια από τότε που ξέρω τον κόσμο μου. Απλά προσπαθώ να… Thinking outside the box.
Καλά,όταν είπα εκ φύσεως,δεν εννοούσα βέβαια οτι ο οργανισμός του κομμουνιστή διαθέτει επιπλέον το γονίδιο της τεμπελιάς.. αναφερόμουν απλώς στην φιλοσοφία τους,και την στάση ζωής τους. Αφ'ενός διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης αλλά στην ουσία το ζητούμενο τους είναι να αναλάβουν μια ωραία θέση σ'ένα ωραίο γραφείο,με μηδέν προσόντα, γιατί απλώς δεν θεωρούν εαυτούς γεννημένους για χειρωνακτική εργασία,αλλά μοιραία καταλήγουν σ'αυτήν γιατί ο δρόμος της εκπαίδευσης τους φαίνεται βουνό. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πιστεύουν οτι η εξουσία ανήκει στο λαό,γιατί,πώς αλλιώς θα βολευτεί ο Σύντροφος Α' που δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του αν δεν τον διορίσει ο Σύντροφος Β'? Αξιοκρατικά,θα ήταν χαμένος απο χέρι.
Σε καμμία περίπτωση δεν τεμπελιάζουν όλοι,μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπελιάζουν. Ποιοί είναι όμως αυτοί που διαδηλώνουν κατά της ιδιωτικοποίησης και της άρσης της μονιμότητας?
Για τους καθηγητές από εμπειρία μου επιμένω να λέω όσα λέω. Στο σχολείο μου,υπήρχαν δύο κλίκες,(ναι,κλίκες),και αυτό το λέω υπέυθυνα γιατί το έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι οι καθηγητές, αφού την ώρα του μαθήματος η μία κλίκα έριχνε μπηχτές μπροστά μας για την άλλη. Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται,ναι υπάρχουν και καθηγητές που τρώνε κιμωλίες στην πλάτη απ'τους μαθητές διότι κάνουν μάθημα όταν οι άλλοι καθηγητές πάνε για καφέ-απεργούν ήθελα να πώ.
Η ισότητα στην Δημοκρατία ζεί και βασιλεύει απ'οσο ξέρω γιατί τα συμφέροντα όλων των τάξεων υπηρετούνται (κακώς,πολύ κακώς,είδαμε που φτάσαμε),ενώ αντίθετα το κομμουνιστικό σύστημα προωθεί σκανδαλωδώς τα συμφέροντα της εργατικής τάξης,και μόνο. Η Δημοκρατία όπως έχει σήμερα πάντως,τα μόνα συμφέροντα που προωθεί είναι αυτα των βολεμένων,οι οποίοι ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις-τόσοι που είναι.
Οι φόροι είναι αναγκαίο κακό αν σκεφτεί κανείς τα δάνεια, στα οποία χρωστάμε την ευδαιμονία 35 ετών...Μιλώντας για λογαριασμούς,το θεωρείς δίκαιο να πληρώνει ο άτεκνος γείτονας μου με φορολογία τα βιβλία που παρέχονται δωρεάν σε εμένα απο το κράτος για να σπουδάζω στο πανεπιστήμιο? Μήπως,λέω,έχουμε παράλογες απαιτήσεις από το κράτος που δεν δικαιολογούνται σε καμμία άλλη χώρα παγκοσμίως?
Τώρα,αυτό που μου λες για την Τζάγκουαρ είναι τουλάχιστον αστείο. Ο καθένας καταλαβαίνει τη διαφορα μεταξύ Τζάγκουαρ και Φίατ Πούντο,όπως άλλωστε και μεταξύ Φίατ Πούντο και γαιδουράμαξας.
Και,τώρα η γνωστή ιστορία με τα δάνεια...... δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος να μιλήσω επι του θέματος,καθώς ανήκω στην κατηγορία λογικών ανθρώπων που δεν αγοράζω πράγματα τα οποία δεν μπορώ να πληρώσω μετρητοίς.. Η dolce vita έχει και τις συνεπειες της.. Για να μην τρέχουμε μετά,προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας....

(Με δύο μ γράφεται,γλωσσικό δάνειο απ'τη λατινική. Communio=κοινωνία,συμμετοχή.)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pote ksana : 06-04-09 στις 19:27. Αιτία: .
-2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη WhiteDrum
H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε στις 19:50, 06-04-09:

#29
Αρχική Δημοσίευση από pote ksana
.Μιλώντας για λογαριασμούς,το θεωρείς δίκαιο να πληρώνει ο άτεκνος γείτονας μου με φορολογία τα βιβλία που παρέχονται δωρεάν σε εμένα απο το κράτος για να σπουδάζω στο πανεπιστήμιο? Μήπως,λέω,έχουμε παράλογες απαιτήσεις από το κράτος που δεν δικαιολογούνται σε καμμία άλλη χώρα παγκοσμίως?

Και,τώρα η γνωστή ιστορία με τα δάνεια...... δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος να μιλήσω επι του θέματος,καθώς ανήκω στην κατηγορία λογικών ανθρώπων που δεν αγοράζω πράγματα τα οποία δεν μπορώ να πληρώσω μετρητοίς.. Η dolce vita έχει και τις συνεπειες της.. Για να μην τρέχουμε μετά,προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας....

(Με δύο μ γράφεται,γλωσσικό δάνειο απ'τη λατινική. Communio=κοινωνία,συμμετοχή.)
Με την ίδια λογική, γιατί να πληρώνω μέσω της Δεη φόρους στην ΕΡΤ για το φανελάκι του Σάκη Ρουβά και την εκπομπή της Μπίλιως, από τη στιγμή που δεν έχω καν τηλεόραση στο σπίτι μου; Γιατί να πληρώνω για χίλια δυο πράγματα που δεν χρησιμοποιώ και δεν με βοηθούν σε τίποτα; Λάθος λογική. Όσο για τον άτεκνο γείτονά σου, κατ' εμέ πρέπει να συμβάλλει στην χρηματοδότηση (μέσω των φόρων) των βιβλίων της σχολής μου καθώς κάποια στιγμή θα μεχρειαστεί και αυτός για να τον εξετάσω/γιατρέψω και ο κάθε φοιτητής ανάλογα με την ειδικότητά του. Είμαι σίγουρη ότι αν δεν ήταν "δωρεάν" τα πανεπιστημιακά βιβλία, θα είχαμε πρόβλημα. Μεγάλο.

Δηλαδή, όποιος παίρνει δάνειο το παίρνει για να αγοράσει λούσα ή να τα παίξει στα χαρτιά; Υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε καθημερινές ανάγκες και αναγκάζονται να παίρνουν δάνειο (με το αζημείωτο φυσικά). Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

pote ksana (Ούφ!)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη pote ksana
H Ούφ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

H pote ksana έγραψε στις 20:33, 06-04-09:

#30
Αρχική Δημοσίευση από WhiteDrum
Με την ίδια λογική, γιατί να πληρώνω μέσω της Δεη φόρους στην ΕΡΤ για το φανελάκι του Σάκη Ρουβά και την εκπομπή της Μπίλιως, από τη στιγμή που δεν έχω καν τηλεόραση στο σπίτι μου; Γιατί να πληρώνω για χίλια δυο πράγματα που δεν χρησιμοποιώ και δεν με βοηθούν σε τίποτα; Λάθος λογική. Όσο για τον άτεκνο γείτονά σου, κατ' εμέ πρέπει να συμβάλλει στην χρηματοδότηση (μέσω των φόρων) των βιβλίων της σχολής μου καθώς κάποια στιγμή θα μεχρειαστεί και αυτός για να τον εξετάσω/γιατρέψω και ο κάθε φοιτητής ανάλογα με την ειδικότητά του. Είμαι σίγουρη ότι αν δεν ήταν "δωρεάν" τα πανεπιστημιακά βιβλία, θα είχαμε πρόβλημα. Μεγάλο.

Δηλαδή, όποιος παίρνει δάνειο το παίρνει για να αγοράσει λούσα ή να τα παίξει στα χαρτιά; Υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε καθημερινές ανάγκες και αναγκάζονται να παίρνουν δάνειο (με το αζημείωτο φυσικά). Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Ειναι αυτονόητο οτι για ανθρώπους που δεν έχουν οικονομικά μέσα προβλέπει το κάθε κράτος, αλλά γενικά πρέπει να ξεκολλήσουμε σιγά-σιγά απο την λογική του κράτους που δίνει τη λύση σε όλα. Σε όλες τις χώρες του κόσμου το κράτος πληρώνει μέρος του κόστους του βιβλίου. Σε αυτές τις χώρες παραδόξως εκτιμούν περισσότερο τις σπουδές τους,και δεν κάνουν το κτίριο της σχολής μπάχαλο.
Αν σου πληρώνει κάποιος τα βιβλία,μετά σου μαζεύει το σκουπίδι απ'το δρόμο,μετά σε διορίζει, σε διορίζει μόνιμα,σου δίνει σύνταξη νωρίς-νωρίς,και πολλά τραγικά που κάνουμε στην Ελλάδα, όσο φιλότιμο και να έχεις κάποια στιγμή θα επαναπαυθείς και δε θα κάνεις τίποτα. Έτσι άρχισαν τα πράγματα και φτάσαμε εδώ..μας καλόμαθε το κράτος.
Το φανελάκι του κάθε Σάκη,πίστεψε με δεν το επιβραβεύω σαν έξοδο της χώρας,αλλά είναι θέμα γοήτρου και προβολής. Κάθε χώρα το κάνει. Απο Ρωσία ώς Αρμενία. Εδώ στην νίκη της Παπαρίζου είχε εμφανιστεί ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας..
Κοίτα,για τα δάνεια...κάποτε ζούσαν με τρείς κι εξήντα πενταμελείς και δεκαμελείς οικογένειες.
Δε θέλω να επεκταθώ,αλλά περιουσίες φτιάχνονται άνετα. Χωρίς δάνεια. Τα δάνεια τα παίρνουμε για να φτιάξουμε σπίτι,όχι για να βγάλουμε τη βδομάδα. Αν μάλιστα ξέρουμε οτι δεν θα εχουμε ποτέ να το ξεχρεώσουμε,δεν το συζητάμε καν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη WhiteDrum
H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε στις 21:05, 06-04-09:

#31
Αρχική Δημοσίευση από pote ksana
Ειναι αυτονόητο οτι για ανθρώπους που δεν έχουν οικονομικά μέσα προβλέπει το κάθε κράτος, αλλά γενικά πρέπει να ξεκολλήσουμε σιγά-σιγά απο την λογική του κράτους που δίνει τη λύση σε όλα. Σε όλες τις χώρες του κόσμου το κράτος πληρώνει μέρος του κόστους του βιβλίου. Σε αυτές τις χώρες παραδόξως εκτιμούν περισσότερο τις σπουδές τους,και δεν κάνουν το κτίριο της σχολής μπάχαλο.
Αν σου πληρώνει κάποιος τα βιβλία,μετά σου μαζεύει το σκουπίδι απ'το δρόμο,μετά σε διορίζει, σε διορίζει μόνιμα,σου δίνει σύνταξη νωρίς-νωρίς,και πολλά τραγικά που κάνουμε στην Ελλάδα, όσο φιλότιμο και να έχεις κάποια στιγμή θα επαναπαυθείς και δε θα κάνεις τίποτα. Έτσι άρχισαν τα πράγματα και φτάσαμε εδώ..μας καλόμαθε το κράτος.
Το φανελάκι του κάθε Σάκη,πίστεψε με δεν το επιβραβεύω σαν έξοδο της χώρας,αλλά είναι θέμα γοήτρου και προβολής. Κάθε χώρα το κάνει. Απο Ρωσία ώς Αρμενία. Εδώ στην νίκη της Παπαρίζου είχε εμφανιστεί ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας..
Κοίτα,για τα δάνεια...κάποτε ζούσαν με τρείς κι εξήντα πενταμελείς και δεκαμελείς οικογένειες.
Δε θέλω να επεκταθώ,αλλά περιουσίες φτιάχνονται άνετα. Χωρίς δάνεια. Τα δάνεια τα παίρνουμε για να φτιάξουμε σπίτι,όχι για να βγάλουμε τη βδομάδα. Αν μάλιστα ξέρουμε οτι δεν θα εχουμε ποτέ να το ξεχρεώσουμε,δεν το συζητάμε καν.
Τί εστί κράτος κατά την άποψή σου; Για μένα το κράτος είμαστε εμείς και πρέπει να υπάρχει συλλογικότητα και ομαδική συμβολή (είτε χρηματική είτε όχι) για να γίνουν ορισμένα (τα περισσότερα) πράγματα. Θα προτιμούσες δηλαδή να πληρώναμε για τα βιβλία, να έμεναν αμείωτοι οι φόροι, οι σχολές (ως φυσικό επακόλουθο) να γίνονταν ακόμα πιο μπάχαλο, για να εκτιμήσουμε περισσότερο την αξία της εκπαίδευσης και του βιβλίου... Σε πληροφορώ ότι εγώ δεν χρειάστηκα ποτέ βούρδουλα για να εκτιμήσω το δωρεάν βιβλίο, την δωρεάν σίτιση και την εκπαίδευση που μουπροσφέρει το "κράτος" (δηλαδή οι κάτοικοι της Ελλάδας που πληρώνουν τους φόρους τους). Μας πείραξε το μπάχαλο και οι ξεφλουδισμένοι τοίχοι και δεν κοιτάμε πως θα βελτιωθούμε ουσιαστικά.

Επίσης τα λεφτά του κράτους είναι δικά μου, δικά σου, της Μαρίκας, του Τάκη, της Λίλας κ.ο.κ. Ποιό το πρόβλημα να απευθυνθεί μια μερίδα ανθρώπων με σοβαρά κίνητρα (εκπαίδευση) σε ένα κοινό "ταμείο" για χορήγηση χρημάτων σε κάτι σημαντικό. αν δεν απευθυνθούμε σε "εμάς" τότες πού; Στο ντουβάρι;
Και για γόητρο (σιγά το γόητρο τζίζας κράηστ) να πληρώσω εγώ έναν σκασμό φόρους; Γιατί να μην τα δώσω για δωρεάν βιβλίο (=εκπαίδευση=διεύρυνση πνευματικών οριζόντων κτλ); Αυτό μας πείραξε πάλι;

Αντί να λύνουμε προβλήματα ( τριτοβάθμια εκπαίδευση/ανεργία/οικονομική κρίση/εγκληματικότητα/ολιγαρχία με τη μάσκα της δημοκρατίας και ασυδοσία) ασχολούμαστε με ανοησίες.

Επίσης... οι εποχές που πολυμελείς οικογένειες επιβίωναν (γιατί ήταν θέμα επιβίωσης τότε) έχουν φύγει από την Ελλάδα ανεπιστρεπτί. Πλέον η τροφή και η συντήρηση μιας κατοικίας απαιτεί αρκετά έξοδα (και δεν αναφέρομαι σε πολυτέλειες και ανέσεις). Οι τιμές αυξήθηκαν κατακόρυφα, οι απαιτήσεις και οι προϋποθέσεις για ναεργαστεί κάποιος το ίδιο. Ας μην βιαζόμαστε να μιλήσουμε για φτώχεια εκ του ασφαλούς , μόνο και μόνο επειδή οι συγκυρίες ήταν και είναι ευνοϊκές για εμάς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη WhiteDrum : 06-04-09 στις 21:14.
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

pote ksana (Ούφ!)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη pote ksana
H Ούφ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

H pote ksana έγραψε στις 22:44, 06-04-09:

#32
Αρχική Δημοσίευση από WhiteDrum
Τί εστί κράτος κατά την άποψή σου; Για μένα το κράτος είμαστε εμείς και πρέπει να υπάρχει συλλογικότητα και ομαδική συμβολή (είτε χρηματική είτε όχι) για να γίνουν ορισμένα (τα περισσότερα) πράγματα. Θα προτιμούσες δηλαδή να πληρώναμε για τα βιβλία, να έμεναν αμείωτοι οι φόροι, οι σχολές (ως φυσικό επακόλουθο) να γίνονταν ακόμα πιο μπάχαλο, για να εκτιμήσουμε περισσότερο την αξία της εκπαίδευσης και του βιβλίου... Σε πληροφορώ ότι εγώ δεν χρειάστηκα ποτέ βούρδουλα για να εκτιμήσω το δωρεάν βιβλίο, την δωρεάν σίτιση και την εκπαίδευση που μουπροσφέρει το "κράτος" (δηλαδή οι κάτοικοι της Ελλάδας που πληρώνουν τους φόρους τους). Μας πείραξε το μπάχαλο και οι ξεφλουδισμένοι τοίχοι και δεν κοιτάμε πως θα βελτιωθούμε ουσιαστικά.

Επίσης τα λεφτά του κράτους είναι δικά μου, δικά σου, της Μαρίκας, του Τάκη, της Λίλας κ.ο.κ. Ποιό το πρόβλημα να απευθυνθεί μια μερίδα ανθρώπων με σοβαρά κίνητρα (εκπαίδευση) σε ένα κοινό "ταμείο" για χορήγηση χρημάτων σε κάτι σημαντικό. αν δεν απευθυνθούμε σε "εμάς" τότες πού; Στο ντουβάρι;
Και για γόητρο (σιγά το γόητρο τζίζας κράηστ) να πληρώσω εγώ έναν σκασμό φόρους; Γιατί να μην τα δώσω για δωρεάν βιβλίο (=εκπαίδευση=διεύρυνση πνευματικών οριζόντων κτλ); Αυτό μας πείραξε πάλι;

Αντί να λύνουμε προβλήματα ( τριτοβάθμια εκπαίδευση/ανεργία/οικονομική κρίση/εγκληματικότητα/ολιγαρχία με τη μάσκα της δημοκρατίας και ασυδοσία) ασχολούμαστε με ανοησίες.

Επίσης... οι εποχές που πολυμελείς οικογένειες επιβίωναν (γιατί ήταν θέμα επιβίωσης τότε) έχουν φύγει από την Ελλάδα ανεπιστρεπτί. Πλέον η τροφή και η συντήρηση μιας κατοικίας απαιτεί αρκετά έξοδα (και δεν αναφέρομαι σε πολυτέλειες και ανέσεις). Οι τιμές αυξήθηκαν κατακόρυφα, οι απαιτήσεις και οι προϋποθέσεις για ναεργαστεί κάποιος το ίδιο. Ας μην βιαζόμαστε να μιλήσουμε για φτώχεια εκ του ασφαλούς , μόνο και μόνο επειδή οι συγκυρίες ήταν και είναι ευνοϊκές για εμάς.
Δεν βλέπεις μάλλον που μας οδήγησε η υπερβολική προστασία του κράτους!
Γιατί δεν συνειδητοποιούμε οτι η παροχή εργασίας δεν μπορεί να είναι μια ακόμα φροντίδα του κράτους,και η φτώχεια και μη φτώχεια είναι καθαρά και μόνο ευθύνη του κάθε ατόμου προσωπικά?? Η συμπεριφορά του έλληνα πολίτη πρός το κράτος μου θυμίζει κάτι ανθρώπους που λένε ''Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός και γι'αυτό καταστράφηκε η ζωή μου!!'' Δεν πάει έτσι. Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως ανεύθυνες. Δεν σπούδασες? Πρόβλημά σου! Δεν οφείλω εγώ να σε ταίζω και να σου δώσω τη θέση μου για την οποία ίσως κόπιασα! Ξεκίνησες από το μηδέν? Πόσοι γιατροί και δικηγόροι δεν ανελίχθηκαν απο γονείς που βίωσαν Κατοχή και Εμφύλιο,πόσα μεγάλα μυαλά δεν προέκυψαν από άστεγους πολύτεκνους πρόσφυγες της Μ.Ασίας που ζούσαν (ή πέθαιναν) στο δρόμο?
Είναι γελοίος αυτός ο μεσσιανισμός,που τον κουβαλάμε σαν έθνος απο την απελευθέρωση σχεδόν. Έίμαστε ενήλικες,έχουμε ευθύνη να σπουδάσουμε,να δουλεψουμε,να έχουμε φτιάξει μισό σπίτι,κι όχι να γλεντάμε μόνο και να καθόμαστε, ωστε να μην κλαιγόμαστε στο κράτος για σύνταξη εκ των υστέρων!
Εμείς χρωστάμε στο κράτος,δεν μας χρωστάει το κράτος! Εμείς πρέπει να πάμε μπροστά τη χώρα δουλεύοντας πνευματικά και πρακτικά όπως μπορεί ο καθένας,ΟΧΙ το κράτος να πάει εμάς μπροστά λες και είμαστε μικρά παιδιά,ανίκανοι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Κι αυτή είναι η διαφορά κομμουνιστή και μή κομμουνιστή. Η υπευθυνότητα. Οι μέν [...] τα περιμένουν όλα από όλους- πλήν του εαυτού τους,και οι δε κοιτάζουν όχι μόνο τον εαυτό και το βόλεμα τους,αλλά να μην γίνουν βάρος στην κοινωνία,που ήδη έχει τα χάλια της,οικονομικά κι όχι μόνο.
Τέλος η φτώχεια πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει,αλίμονο αν ο κομμουνισμός θα μας σώσει όπως έσωσε τους γείτονες μας άνωθεν!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 07-04-09 στις 07:41. Αιτία: Προσαρμογή
-3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη WhiteDrum
H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε στις 23:31, 06-04-09:

#33
Δεν βλέπεις μάλλον που μας οδήγησε η υπερβολική προστασία του κράτους!
Δηλαδή για τα δεινά της μονιμότητας του δημοσίου και της ασυδοσίας των πολιτικών πρέπει να καταργήσουμε θεσμούς που στηρίζονται στο κράτος;

Γιατί δεν συνειδητοποιούμε οτι η παροχή εργασίας δεν μπορεί να είναι μια ακόμα φροντίδα του κράτους,και η φτώχεια και μη φτώχεια είναι καθαρά και μόνο ευθύνη του κάθε ατόμου προσωπικά??
Η παροχή εργασίας θα έπρεπε να είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες του κράτους. Δεν ξέρω πώς το αντιλαμβάνεσαι, αλλά τόλμησε κάποιος να πει το ίδιο σε μία συνέλευση ειδικευόμενων στη σχολή μου και έμειναν όλοι με ανοιχτό το στόμα. Γιατί; Από τη στιγμή που υπάρχει καταρτισμένο προσωπικό και δεν ανοίγουν θέσεις εργασίας που υπάρχουν (και υπάρχει ανάγκη για γιατρούς) σε κρατικά νοσοκομεία, τότε τίς πταίει;
Η συμπεριφορά του έλληνα πολίτη πρός το κράτος μου θυμίζει κάτι ανθρώπους που λένε ''Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός και γι'αυτό καταστράφηκε η ζωή μου!!'' Δεν πάει έτσι. Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως ανεύθυνες. Δεν σπούδασες? Πρόβλημά σου! Δεν οφείλω εγώ να σε ταίζω και να σου δώσω τη θέση μου για την οποία ίσως κόπιασα!
Να ταίζεις ποιον και γιατί; Αν εσύ ως αυριανή φιλόλογος δεν βρεις κάποια θέση εργασίας (και δεν μιλάμε για μάυρο χρήμα με φροντιστήρια χωρίς αποδείξεις) με το ίδιο σκεπτικό γιατί να σε πληρώνει κάποιος που δουλεύει;Επίσηςμ απαντάς σε ακραίες απόψεις τεμπελιάς και όχι στον μέσο όρο, τον οποίον και αφορούν σοβαρά προβλήματα ανεργίας (ναι, υπάρχει) και οικονομικής στενότητας. Δεν μιλάμε για τον χι-ψι που βαριέται να δουλέψει και κατηγορεί το κράτος, τις κάλτσες του , τη μάνα του. Αναφέρομαι σε άτομα που σπούδασαν και δεν λαμβάνουν ότι τους αξίζει. Και γιατί να δώσεις τη θέση σου σε κάποιον που δεν έχει την ίδια κατάρτιση με σένα; Σου το ζήτησε ποτέ αυτό κάποιος λογικός άνθρωπος;
Ξεκίνησες από το μηδέν? Πόσοι γιατροί και δικηγόροι δεν ανελίχθηκαν απο γονείς που βίωσαν Κατοχή και Εμφύλιο,πόσα μεγάλα μυαλά δεν προέκυψαν από άστεγους πολύτεκνους πρόσφυγες της Μ.Ασίας που ζούσαν (ή πέθαιναν) στο δρόμο?
Είναι γελοίος αυτός ο μεσσιανισμός,που τον κουβαλάμε σαν έθνος απο την απελευθέρωση σχεδόν.
ακροβατείς επικίνδυνα σε όρια γενικολογίας/αερολογίας με αυτή τη δήλωση περί μεγάλων μυαλών και αρχής εκ του μηδενός σε λαμπρή σταδιοδρομία. Είναι θέμα ευνοϊκών συγκυριών και πάλι, άλλωστε μεμονωμένες περιπτώσεις παίρνουν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις στο μυαλό μας, απ όσο χρειάζεται για να εξετάσουμε ένα γενικότερο φαινόμενο. Δεν έχει πιστεύω κανένα νόημα να ανατρέχουμε σε εποχές με διαφορετικό ηθικό/ιδανικά και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Σκέψου ότι τώρα αν κάποιος προσπαθούσε να ξεκινήσει απ το μηδέν, για να γίνει επιτυχημένος γιατρός, επιχειρηματίας κ.ο.κ. θα έπρεπε να πατήσει επί πτωμάτων. Να ξεκινήσει απ το μηδέν = να μην υπάρχουν χρήματα για φροντηστήρια, να μην έχει διασυνδέσεις για προβολή/υποτροφίες/ επιχορήγηση σπουδών. Δεν είσαι σε αυτή τη θέση και δεν πιστεύω πως μπορείς να φανταστείς τη δυσκολία (ούτε εγώ , αλλά ας μην υποτιμάμε την κατάσταση, είναι αν μη τι άλλο προσβλητικό για όσους βρίσκονται σε αυτή τη θέση).

Έίμαστε ενήλικες,έχουμε ευθύνη να σπουδάσουμε,να δουλεψουμε,να έχουμε φτιάξει μισό σπίτι,κι όχι να γλεντάμε μόνο και να καθόμαστε, ωστε να μην κλαιγόμαστε στο κράτος για σύνταξη εκ των υστέρων!
Πάλι γενικολογείς. Εκτός και αν ζω εγώ στη γειτονιά με τους πονεμένους ή αν οι γνωστοί μου και οι συγγενείς μου μου λένε ψέματα και πίσω απ την πλάτη μου γλεντάνε σε πισίνα-party και μπροστά μου μου λένε για απολύσεις, ενοίκια, έξοδα και δυσκολίες. Έχουμε ευθύνη να σπουδάσουμε; Έχουμε την ελευθερία (και δεν ξέρω για πόσο ακόμα να σπουδάσουμε) και έχουμε την υποχρέωση να δουλεύουμε εφόσον έχουμε και τα ανάλογα δικαιώματα διεκδικήσεις. Οι ευθύνες συνεπάγονται δικαιωμάτων (σε έναν ιδεατό κόσμο. Ή vice versa, whatever).
Επίσης : ποιός (ω, ποιος!) ζήτησε σύνταξη χωρίς να έχει δουλέψει; Εδώ δουλεύουν στη ζούλα ανασφάλιστοι και χωρίς ένσημα για να τα βγάλουν πέρα ! Ποιος κλάφτηκε σε ποιο κράτος; Αν το κράτος είναι μόνο οι πολιτικοί τότε πες μου το να αρχίσω να κλαίω και εγώ. Δηλαδή κλαιγόμαστε για τα αυτονόητα σε αυτούς που εμείς επιλέξαμε να διευθετούν ορισμένα ζητήματα και μας μάμησαν ανάποδα; Κλαιγόμαστε για κάτι που δικαιούμαστε; Ας πάει κάποιος και ας το πει αυτό σε εργαζόμενους που έχουν φάει τη ζωή τους στη δουλειά : "Μην κλαίγεστε για σύνταξη! Αφού γλεντούσατε! Μην απαιτείται τη σύνταξη που ανήκει στο κράτος!Τρέμω στη σκεψη ότι μπορεί να το πει κάποιος αυτό σοβαρά. Σε στυλ "Μη μου δίνετε τα λεφτά που μου παίρνατε τόσα χρόνια απ το μισθό μου τώρα που σταφίδιασα και δεν μπορώ ούτε τσίσα να κάνω, πόσο μάλλον να δουλέψω". Οκ, όλοι είμεθα γλετζέδες και απαιτούμε και συντάξεις απ τα λεφτά του κράτους. Ντροπή μας!

Εμείς χρωστάμε στο κράτος,δεν μας χρωστάει το κράτος! Εμείς πρέπει να πάμε μπροστά τη χώρα δουλεύοντας πνευματικά και πρακτικά όπως μπορεί ο καθένας,ΟΧΙ το κράτος να πάει εμάς μπροστά λες και είμαστε μικρά παιδιά,ανίκανοι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Το κράτος είμαστε εμείς.Ε-μεις. Δεν είναι πετούμενο, δεν είναι αερικό, δεν είναι οι πολιτικοί. Είμαστε εμείς.

Τέλος η φτώχεια πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει,αλίμονο αν ο κομμουνισμός θα μας σώσει όπως έσωσε τους γείτονες μας άνωθεν!!
Η φτώχεια υπήρχε και υπάρχει κατά τη γνώμη σου (όπως διάβασα) επειδή φταίνε οι ίδιοι οι φτωχοί, no? Φταίει η τύχη και άλλοι αστάθμιστοι παράγοντες; Κάτι που δεν ελέγχεται επειδή οι φτωχοί θέλουν να παραμείνουν έτσι; Δεν νομίζω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ophelia : 07-04-09 στις 10:36. Αιτία: αφαίρεση quote...
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Obscura
H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε στις 23:44, 06-04-09:

#34
Αρχική Δημοσίευση από pote ksana
Δεν βλέπεις μάλλον που μας οδήγησε η υπερβολική προστασία του κράτους!
Γιατί δεν συνειδητοποιούμε οτι η παροχή εργασίας δεν μπορεί να είναι μια ακόμα φροντίδα του κράτους,και η φτώχεια και μη φτώχεια είναι καθαρά και μόνο ευθύνη του κάθε ατόμου προσωπικά?? Η συμπεριφορά του έλληνα πολίτη πρός το κράτος μου θυμίζει κάτι ανθρώπους που λένε ''Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός και γι'αυτό καταστράφηκε η ζωή μου!!'' Δεν πάει έτσι. Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως ανεύθυνες. Δεν σπούδασες? Πρόβλημά σου! Δεν οφείλω εγώ να σε ταίζω και να σου δώσω τη θέση μου για την οποία ίσως κόπιασα! Ξεκίνησες από το μηδέν? Πόσοι γιατροί και δικηγόροι δεν ανελίχθηκαν απο γονείς που βίωσαν Κατοχή και Εμφύλιο,πόσα μεγάλα μυαλά δεν προέκυψαν από άστεγους πολύτεκνους πρόσφυγες της Μ.Ασίας που ζούσαν (ή πέθαιναν) στο δρόμο?
Είναι γελοίος αυτός ο μεσσιανισμός,που τον κουβαλάμε σαν έθνος απο την απελευθέρωση σχεδόν. Έίμαστε ενήλικες,έχουμε ευθύνη να σπουδάσουμε,να δουλεψουμε,να έχουμε φτιάξει μισό σπίτι,κι όχι να γλεντάμε μόνο και να καθόμαστε, ωστε να μην κλαιγόμαστε στο κράτος για σύνταξη εκ των υστέρων!
Εμείς χρωστάμε στο κράτος,δεν μας χρωστάει το κράτος! Εμείς πρέπει να πάμε μπροστά τη χώρα δουλεύοντας πνευματικά και πρακτικά όπως μπορεί ο καθένας,ΟΧΙ το κράτος να πάει εμάς μπροστά λες και είμαστε μικρά παιδιά,ανίκανοι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Δε μου αρέσει το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποιείς και το έχω θίξει το θέμα κανα δυο φορές ακόμη. Δεν μπορώ εγώ και η γενιά μου να επωμιζόμαστε την ευθύνη για όλα τα δεινά του κόσμου αφού διαμορφώθηκαν πριν ακόμα γεννηθούμε και τώρα είμαστε απλώς μάρτυρες της παρακμής. Αδικείς επίσης μία κατηγορία ανθρώπων που καταβάλλουν προσπάθεια είτε εσωτερική είτε εξωτερική ώστε να μη διαιωνίσουν την κατάσταση.

Νομίζω ο πυρήνας της αντιπαράθεσης βρίσκεται στο ότι άλλοι πιστεύουν πως η επιβίωση και η επιτυχία όπως ορίζεται αυτή από τον καθένα υπόκεινται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του ατόμου και άλλοι ότι στο παιχνίδι παίζουν και οι καταραμένες συγκυρίες. Δεν υπάρχει κάτι αντικειμενικά ορθό. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ζούμε στον κόσμο του Σταντάλ αλλά αναρωτιέμαι ενίοτε τι πτυχές της ζωής που μου θα άλλαζαν αν το πίστευα αυτό. Επιπλέον, βρίσκω εξαιρετικά inspiring τη συναναστροφή με ανθρώπους που πιστεύουν ότι όλα είναι στο χέρι σου αρκεί να εργαστείς προς την κατεύθυνση που θέλεις.

Έστω λοιπόν ότι ισχύει πάνω κάτω αυτό, η φτώχεια και η μη φτώχεια ΕΙΝΑΙ ευθύνη του κάθε ατόμου. Δε μου αρέσει η ιδέα ότι ο Α για να επιτύχει αρκεί μόνο να κάνει 5 βήματα ενώ ο Β που ΕΤΥΧΕ να γεννηθεί σε διαφορετικές συνθήκες πρέπει να κάνει 45 βήματα. Νοιώθω να χτυπάει ένας συναγερμός μέσα μου και εδώ είναι που έρχεται το κράτος Πρόνοιας. Όχι για να μας κρατήσει από το χεράκι αλλά για να αντισταθμίσει κατά κάποιον τρόπο την προαναφερθείσα αδικία και να προσφέρει αν όχι ίσες τουλάχιστον ένα επαρκές μίνιμουμ ευκαιριών. Κι επειδή εν Ελλάδι οι θεσμοί είναι διεφθαρμένοι δε σημαίνει ότι δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και άρα τους καταργούμε. Κρίνω πιο συνετό να γίνει προσπάθεια ώστε οι θεσμοί να λειτουργήσουν όπως τους πρέπει.

Τέλος βρίσκω αφελείς και ρηχές τις καρικατούρες κομμουνιστή και μη κομμουνιστή που περιγράφεις. Think outside the box.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ophelia : 07-04-09 στις 10:37. Αιτία: αφαίρεση quote...
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 01:10, 07-04-09:

#35
Αρχική Δημοσίευση από pote ksana
Ισότητα.. μάλλον είμαι η μόνη που πιστεύω οτι κάποιος που αξίζει παραπάνω από κάποιον άλλο δεν πρέπει να χαραμιστεί,και να έχει την ίδια τύχη με κάποιον που δεν μπορεί ή δεν προσπαθεί. Αμφιβάλλω πολύ οτι θα μπορούσε να προοδεύσει μια κοινωνία όπου όλοι έχουν ίδια οικονομική- πολιτική δύναμη.
Η κοινωνία πάει μπροστά όταν προσπαθούμε όλοι μαζί.Τώρα όπως είναι δομημένη πάντα θα υπάρχουν οι διακυμάνσεις που υφίστανται και σήμερα.
Πιστεύω κι εγώ ότι αυτός που αξίζει για παραπάνω θα δικαιωθεί.
btw δε θεωρώ ότι η κοινωνία προοδεύει μόνο από την οικονομική και την πολιτική δύναμη.Πρόοδο της κοινωνίας θεωρώ καθαρά τη βελτίωση και της διεύρυνσης του τροπου σκέψης μας.
Η οικονομική ανάπτυξη έρχεται σε δεύτερη μοίρα για μένα.Αν δεν ανοίξουμε το μυαλό μας δεν υπάρχει προκοπή.

Αρχική Δημοσίευση από pote ksana
Η μόνη ισότητα που μπορώ να αναγνωρίσω είναι η ισότητα στην παιδεία. Καθένας εφόσον θέλει μπορεί να φτάσει όπου θέλει. Δεν κατάλαβα,γιατί κάποιος που του αρέσει ο αγώνας να μην φτάσει ψηλά? Επειδή υπάρχουν κάποιοι που βαριούνται θα γίνουμε όλοι μια απ'τα ίδια? Κάποιοι καλώς ή κακώς,δίκαια ή άδικα έχουν ιδιαίτερες δεξιότητες ('βέλτιστες φύσεις' όπως τις έλεγε ο Πλάτωνας),και μπορούν να ευεργετήσουν μια κοινωνια καλύτερα από έναν που κάνει μόνο για παραγωγός-αγρότης-κι αυτό δεν είναι κατακριτέο.. Γιατί ενοχλούνται κάποιοι απο την αξιοκρατία?
Η αξιοκρατία στην Ελλάδα ενοχλεί πολλούς..Είναι η λογική του "γιατί να αφήσω τον άλλον να πάει πιο μπροστά από μένα;"
Από τη μια δεν υπάρχει όρεξη για αγώνα, αλλά από την άλλη δεν πρέπει κάποιοι που έχουν όρεξη να φύγουν μπροστά.
Όπως είπα είναι καθαρά θέμα παιδείας του ατόμου.

Αρχική Δημοσίευση από pote ksana
Τέλος να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα/διαφορά ανάμεσα σε έναν κομμουνιστή κι έναν μή κομμουνιστή. Στη σχολή μου,την ώρα της παράδοσης όσο οι υπόλοιποι παρακολουθούμε μάθημα, ο κομμουνιστής συμφοιτητής μου ή θα ανοίγει Ριζοσπάστη (μέσα στην αίθουσα) ή θα βγαίνει για να καπνίσει και να τοιχοκολλήσει κάτι γελοία πανό και αφίσες.. Μέσα σε αυτή την υπέροχη κοινωνία ισότητας αυτός θα πάρει πτυχίο με 5,θα έχει τον ίδιο μισθό με τους υπόλοιπους,θα γίνει καθηγητής για τα μπάζα,οι μαθητές του θα τρέχουν στα φροντιστήρια, και θα του φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις για τα χάλια της παιδείας.
Είναι θέμα χαρακτήρα. Η ισότητα είναι σχετική σε κάθε πολίτευμα,εκτός από τον κομμουνισμό.
Βασικά γι αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα, έχω ένα σωρό δείγματα από άτομα πολιτικοποιημένα και μη, που έχουν τη νοοτροπία που περιγράφεις.Δε θα είναι ο ριζοσπάστης, αλλά μια αθλητική εφημερίδα, καφεδάκι και κους κους μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, καφεδάκια από δω κι από κει χωρίς να υπάρχει επαφή με το αντικείμενο "σπουδές".
Ακριβώς η ίδια κατάληξη θα υπάρξει.

Για το θέμα της ισότητας, όποιο πολίτευμα και να πάρεις...είναι καθαρά θέμα παιδείας ή χαρακτήρα όπως αναφέρεις..Τώρα στα χαρτιά ας λένε ότι θέλουν, σημασία έχει πως εγώ,εσύ και ο καθένας το εφαρμόζουμε.


Αρχική Δημοσίευση από pote ksana
Καλά,όταν είπα εκ φύσεως,δεν εννοούσα βέβαια οτι ο οργανισμός του κομμουνιστή διαθέτει επιπλέον το γονίδιο της τεμπελιάς.. αναφερόμουν απλώς στην φιλοσοφία τους,και την στάση ζωής τους. Αφ'ενός διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης αλλά στην ουσία το ζητούμενο τους είναι να αναλάβουν μια ωραία θέση σ'ένα ωραίο γραφείο,με μηδέν προσόντα, γιατί απλώς δεν θεωρούν εαυτούς γεννημένους για χειρωνακτική εργασία,αλλά μοιραία καταλήγουν σ'αυτήν γιατί ο δρόμος της εκπαίδευσης τους φαίνεται βουνό. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πιστεύουν οτι η εξουσία ανήκει στο λαό,γιατί,πώς αλλιώς θα βολευτεί ο Σύντροφος Α' που δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του αν δεν τον διορίσει ο Σύντροφος Β'? Αξιοκρατικά,θα ήταν χαμένος απο χέρι.
Βασικά εδώ μου έρχονται εικόνες από ένα σωρό εργατοπατέρες που τυχαίνει να βλέπω όταν πηγαίνω στη σχολή μου.Ο εργατοπατέρας είναι universal αξία, δεν ανήκει σε μία μόνο παράταξη.
Το βόλεμα έχει καθολική ισχύ.


Σε καμμία περίπτωση δεν τεμπελιάζουν όλοι,μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπελιάζουν. Ποιοί είναι όμως αυτοί που διαδηλώνουν κατά της ιδιωτικοποίησης και της άρσης της μονιμότητας?
Για τους καθηγητές από εμπειρία μου επιμένω να λέω όσα λέω. Στο σχολείο μου,υπήρχαν δύο κλίκες,(ναι,κλίκες),και αυτό το λέω υπέυθυνα γιατί το έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι οι καθηγητές, αφού την ώρα του μαθήματος η μία κλίκα έριχνε μπηχτές μπροστά μας για την άλλη. Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται,ναι υπάρχουν και καθηγητές που τρώνε κιμωλίες στην πλάτη απ'τους μαθητές διότι κάνουν μάθημα όταν οι άλλοι καθηγητές πάνε για καφέ-απεργούν ήθελα να πώ.
Πάλι αυτό συμβαίνει και στον ιδιωτικό χώρο.Θα μου πεις στο δημόσιο άντε να σε κουνήσει κανείς από τη θέση σου.Οι βολεμένοι και αυτοί που βαριούνται να κάνουν δουλειά κυκλοφορούν συχνά ανάμεσα μας.
Έχουμε καταντήσει να θέλουμε μπαμπούλα για να κάνουμε τη δουλειά μας.Τώρα αν δεν βλέπουν τη δουλειά τους ως μέσο δημιουργίας, αλλά μέρος για αραλίκι και μπηχτές στους άλλους που προσπαθούν να κάνουν κάτι τότε τί να πεις..

Η ισότητα στην Δημοκρατία ζεί και βασιλεύει απ'οσο ξέρω γιατί τα συμφέροντα όλων των τάξεων υπηρετούνται (κακώς,πολύ κακώς,είδαμε που φτάσαμε),ενώ αντίθετα το κομμουνιστικό σύστημα προωθεί σκανδαλωδώς τα συμφέροντα της εργατικής τάξης,και μόνο. Η Δημοκρατία όπως έχει σήμερα πάντως,τα μόνα συμφέροντα που προωθεί είναι αυτα των βολεμένων,οι οποίοι ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις-τόσοι που είναι.
Στο μυαλό μου τα έχω ως target groups.
Η πολιτική εμπεριέχει το στοιχείο του προσηλυτισμού επομένως κάπως πρέπει να παρασύρει τις μάζες.


Αρχική Δημοσίευση από pote ksana
Δεν βλέπεις μάλλον που μας οδήγησε η υπερβολική προστασία του κράτους!
Γιατί δεν συνειδητοποιούμε οτι η παροχή εργασίας δεν μπορεί να είναι μια ακόμα φροντίδα του κράτους,και η φτώχεια και μη φτώχεια είναι καθαρά και μόνο ευθύνη του κάθε ατόμου προσωπικά?? Η συμπεριφορά του έλληνα πολίτη πρός το κράτος μου θυμίζει κάτι ανθρώπους που λένε ''Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός και γι'αυτό καταστράφηκε η ζωή μου!!'' Δεν πάει έτσι. Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως ανεύθυνες. Δεν σπούδασες? Πρόβλημά σου! Δεν οφείλω εγώ να σε ταίζω και να σου δώσω τη θέση μου για την οποία ίσως κόπιασα! Ξεκίνησες από το μηδέν? Πόσοι γιατροί και δικηγόροι δεν ανελίχθηκαν απο γονείς που βίωσαν Κατοχή και Εμφύλιο,πόσα μεγάλα μυαλά δεν προέκυψαν από άστεγους πολύτεκνους πρόσφυγες της Μ.Ασίας που ζούσαν (ή πέθαιναν) στο δρόμο?
Είναι γελοίος αυτός ο μεσσιανισμός,που τον κουβαλάμε σαν έθνος απο την απελευθέρωση σχεδόν. Έίμαστε ενήλικες,έχουμε ευθύνη να σπουδάσουμε,να δουλεψουμε,να έχουμε φτιάξει μισό σπίτι,κι όχι να γλεντάμε μόνο και να καθόμαστε, ωστε να μην κλαιγόμαστε στο κράτος για σύνταξη εκ των υστέρων!
Όπως το θέτεις αυτό για το κράτος, σα συλλογισμός έχει μια βάση.Αλλά το κράτος οφείλει να μεριμνά για τους πολίτες του.
Νομίζω ότι το κράτος με βάση τις αποφάσεις του για την διαχείριση της οικονομίας παίζει ρόλο στις θέσεις εργασίας μιας και με σωστή οικονομική πολιτική υπάρχει ορίζοντας για ανάπτυξη κι επομένως θέσεις εργασίας.Έμμεσα θα το θεωρούσα μέριμνα αυτό.
Επίσης δεν μπορούμε όλοι να σπουδάσουμε.Κάποιοι δεν τα πάνε τα γράμματα.Βγάζω το καπέλο σε αυτούς που τα κατάφεραν χωρίς σπουδές.
Ο μεσσιανισμός είναι κατακριτέος.Όταν κάποιος δεν έχει προσπαθήσει για κάτι τότε αυτό που λες περί κλαψίματος στο κράτος το ενστερνίζομαι κι εγώ.Αν περιμένει το τηλέφωνημα του βολέματος είναι ιδιαίτερα άσχημο, πόσο μάλλον για τους άλλους που πραγματικά καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για κάτι που θα τους το φάει ο άλλος (χωρίς αγώνα) με ένα τηλεφώνημα.
Αθάνατη Ελλάδα θα μου πεις, και θα έχεις και δίκιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

pote ksana (Ούφ!)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη pote ksana
H Ούφ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

H pote ksana έγραψε στις 01:13, 07-04-09:

#36
Αρχική Δημοσίευση από Obscura
Δε μου αρέσει το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποιείς και το έχω θίξει το θέμα κανα δυο φορές ακόμη. Δεν μπορώ εγώ και η γενιά μου να επωμιζόμαστε την ευθύνη για όλα τα δεινά του κόσμου αφού διαμορφώθηκαν πριν ακόμα γεννηθούμε και τώρα είμαστε απλώς μάρτυρες της παρακμής. Αδικείς επίσης μία κατηγορία ανθρώπων που καταβάλλουν προσπάθεια είτε εσωτερική είτε εξωτερική ώστε να μη διαιωνίσουν την κατάσταση.

Νομίζω ο πυρήνας της αντιπαράθεσης βρίσκεται στο ότι άλλοι πιστεύουν πως η επιβίωση και η επιτυχία όπως ορίζεται αυτή από τον καθένα υπόκεινται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του ατόμου και άλλοι ότι στο παιχνίδι παίζουν και οι καταραμένες συγκυρίες. Δεν υπάρχει κάτι αντικειμενικά ορθό. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ζούμε στον κόσμο του Σταντάλ αλλά αναρωτιέμαι ενίοτε τι πτυχές της ζωής που μου θα άλλαζαν αν το πίστευα αυτό. Επιπλέον, βρίσκω εξαιρετικά inspiring τη συναναστροφή με ανθρώπους που πιστεύουν ότι όλα είναι στο χέρι σου αρκεί να εργαστείς προς την κατεύθυνση που θέλεις.

Έστω λοιπόν ότι ισχύει πάνω κάτω αυτό, η φτώχεια και η μη φτώχεια ΕΙΝΑΙ ευθύνη του κάθε ατόμου. Δε μου αρέσει η ιδέα ότι ο Α για να επιτύχει αρκεί μόνο να κάνει 5 βήματα ενώ ο Β που ΕΤΥΧΕ να γεννηθεί σε διαφορετικές συνθήκες πρέπει να κάνει 45 βήματα. Νοιώθω να χτυπάει ένας συναγερμός μέσα μου και εδώ είναι που έρχεται το κράτος Πρόνοιας. Όχι για να μας κρατήσει από το χεράκι αλλά για να αντισταθμίσει κατά κάποιον τρόπο την προαναφερθείσα αδικία και να προσφέρει αν όχι ίσες τουλάχιστον ένα επαρκές μίνιμουμ ευκαιριών. Κι επειδή εν Ελλάδι οι θεσμοί είναι διεφθαρμένοι δε σημαίνει ότι δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και άρα τους καταργούμε. Κρίνω πιο συνετό να γίνει προσπάθεια ώστε οι θεσμοί να λειτουργήσουν όπως τους πρέπει.

Τέλος βρίσκω αφελείς και ρηχές τις καρικατούρες κομμουνιστή και μη κομμουνιστή που περιγράφεις. Think outside the box.
Δεν είπα το αντίθετο..

Άλλο όμως η συνδρομή σε μία ήδη υπάρχουσα προσπάθεια,και άλλο το βόλεμα. Πως να το πώ πιο απλά? Αρνείται το κράτος στέγη ή βιβλίο σε φοιτητή που δεν έχει ούτε για νοίκι? Όχι. Αλλά υπάρχει και η γελοία πλευρά της προστασίας του κράτους,στην περίπτωση της φίλης μου που πέρασε σε μία σχολή που δεν άξιζε γιατί έχει τρία αδέρφια και κάνει στίβο. Είναι αντικειμενικά δίκαιο? Όχι. Αυτό ονομάζω βόλεμα,κι όχι την βοήθεια στον άπορο που θα μπορουσα να είμαι εγώ. Μη μου βάζετε λόγια που δεν είπα! Σαφώς και αξίζει στήριξη όποιος είναι φτωχός από συγκυρία.
Για την απόλυτη φτώχεια που ακούω..απλώς πιστεύω οτι είναι μύθος. Την εξαθλίωση της Βουλγαρίας κι εν μέρει της Ρωσίας μετά κομμουνισμόν,εμείς εδώ δεν την βιώσαμε ποτέ. Κι αν ένα 10% στην Ελλάδα περνούν άσχημα αυτό δεν τους δίνει δικαίωμα στα κεκτημένα των άλλων= ισότητα,κοινοκτημοσύνη. Οκ,ας τους βοηθήσει το κράτος,δεκτό. Αλλά το 10% των απόρων,όχι τον μέσο πολίτη που, ας μην κρυβόμαστε περνάει καλά-ή περνούσε πριν ξοδέψει τα δάνεια επι δανείων που πήρε,για να περάσει καλά.Ξαναλέω, υπάρχει διαφορά μεταξύ φτωχού και τεμπέλη. Το κράτος οφείλει να στηρίξει τον πρώτο.
Την πρόνοια την έχουμε ήδη,δε χρειαζόμαστε κομμουνισμό για να τη βρούμε. Η Δημοκρατία βοηθά αρκούντως τους φτωχούς. Ο Κομμουνισμός τους δίνει επιπλέον την ευκαιρία όχι απλά να εξισωθούν με την μεσαία τάξη,αλλά να γίνουν πλούσιοι στην θέση των πλουσίων με το έτσι θέλω! Ε,αν η περιγραφή ενός ατόμου αυτής της ιδεολογίας φαίνεται ρηχή και καρικατούρα, τι να πώ! Εμένα αντίστοιχα η ιδεολογία αυτή μου φαίνεται οπισθοδρομική, αφελέστατη επιεικώς, ουτοπική και μη εφαρμόσιμη (τουλάχιστον στην Ελλάδα),και καταδικαστική για τον εξορθολογισμό της κρατικής μηχανής που παλεύουμε δύο αιώνες τώρα σαν χώρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 08:22, 07-04-09:

#37
Αρχική Δημοσίευση από MonaXoS
ότι ασκώ κριτική επί του κομμουνιστικού συστήματος. Απλά και ξεκάθαρα...
...Για να είμαστε "ξεκάθαροι", φίλε Μοναχέ, και να κυριολεκτούμε, αυτό για το οποίο αναφέρεσαι, αποδείχθηκε ιστορικά, ότι δεν ήταν Κομμουνισμός, αλλά Κρατικός Καπιταλισμός, όχι και πολύ διαφορετικός από άλλες ολοκληρωτικές μορφές του. Όπως το πορτοκάλι δεν είναι μήλο, έτσι κι ο ολοκληρωτισμός δεν μπορεί να αποκαλείται κομμουνισμός. Στον Κομμουνισμό δεν θα υπάρχει εξουσία, παρά μόνον μία αρχή: η ικανοποίηση της τελευταίας ανάγκης, του κάθε ανθρώπου. Επιτέλους, και για το καλό του διαλόγου, ας αρχίσουμε να κυριολεκτούμε!
Πάντως, είν' αλήθεια, ο Κομμουνισμός( ή όπως αλλιώς...), θα είναι μία "πολιτική ακρότητα", που δεν θα έχει το "παραπέρα" της!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

jrot6

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη jrot6
Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών , επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Π.Γ.Δ.Μ. (Ευρώπη). Έχει γράψει 669 μηνύματα.

O jrot6 is far away.. έγραψε στις 13:13, 07-04-09:

#38
Σε γενικες γραμμες με καλυψε η whitedrum, απλα θα ηθελα να σχολιασω το παρακατω..

Γιατί δεν συνειδητοποιούμε οτι η παροχή εργασίας δεν μπορεί να είναι μια ακόμα φροντίδα του κράτους,και η φτώχεια και μη φτώχεια είναι καθαρά και μόνο ευθύνη του κάθε ατόμου προσωπικά??
Λες οτι η παροχη εργασιας δεν μπορει να ειναι μια φροντιδα του κρατους..Οταν το κρατος δημιουργει αβερτα σχολες, τις οποιες οταν μετα απο 5 χρονια τις βγαζεις και δεν βρισκεις ουτε ΜΙΑ δουλεια πανω σε αυτο το αντικειμενο ποιανου ειναι η ευθυνη?Δικια μου που σπουδασα μια σχολη η οποια θεωρητικα θα ειχε ζητηση ή του κρατους που δημιουργει ολες αυτες τις σχολες χωρις κανενα απολυτως σχεδιασμο??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 13:32, 07-04-09:

#39
δημιουργει ολες αυτες τις σχολες χωρις κανενα απολυτως σχεδιασμο??
Ε, αυτό δεν είναι αλήθεια,
χώρια από την οικονομική ένεση στην επαρχία (=πολιτικό όφελος),
πέφτουν πλασματικά και οι δείκτες της ανεργίας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

pote ksana (Ούφ!)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη pote ksana
H Ούφ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

H pote ksana έγραψε στις 15:34, 07-04-09:

#40
Αρχική Δημοσίευση από jrot6
Σε γενικες γραμμες με καλυψε η whitedrum, απλα θα ηθελα να σχολιασω το παρακατω..Λες οτι η παροχη εργασιας δεν μπορει να ειναι μια φροντιδα του κρατους..Οταν το κρατος δημιουργει αβερτα σχολες, τις οποιες οταν μετα απο 5 χρονια τις βγαζεις και δεν βρισκεις ουτε ΜΙΑ δουλεια πανω σε αυτο το αντικειμενο ποιανου ειναι η ευθυνη?Δικια μου που σπουδασα μια σχολη η οποια θεωρητικα θα ειχε ζητηση ή του κρατους που δημιουργει ολες αυτες τις σχολες χωρις κανενα απολυτως σχεδιασμο??
Όταν η παρούσα κυβέρνηση (της οποίας δεν είμαι ψηφοφόρος, να διευκρινίσω) πρότεινε να κλείσουν σχολές τύπου Ιχθυοκαλλιέργεια και Μελισσοκομία ακούστηκαν πολλές διαμαρτυρίες. Τύπου,''η κυβέρνηση εμποδίζει τους υποψήφιους φοιτητές να ασχοληθούν με το αντικείμενο της αρεσκείας τους.''
Δεύτερον,αν όλοι σπουδάσουν ιατρική,μοιραία κάποιοι δεν θα την εξασκησουν ή θα έχουν μειωμένη πελατεία και δεν θα βγαίνουν οικονομικά. Δεν φταίει το κράτος Και για αυτό.
Τρίτον έχουμε 250.000 δημοσίους υπαλλήλους σε 10 εκατομμύρια πληθυσμό,τη στιγμή που άλλες ανεπτυγμένες χώρες έχουν τους υποδιπλάσιους (πχ,η Σουηδία 80.000 σε πληθυσμό 30+ εκατομμύρια). Ποιός θα προλάβει να πάρει τη θέση? Λογικά αυτός με τα περισσότερα προσόντα.
Εξάλλου το κράτος δίνει στα πανεπιστήμια 150-300 θέσεις για μια σχολή ετησίως,αν έδινε 1000 ή 5000 θέσεις τότε,ναι θα έφταιγε. Αλλά και πάλι κανείς δεν μας σπρώχνει στην τάδε σχολή. Απλώς ζυγίζουμε και επιλέγουμε. Πχ,εγώ ξέρω οτι με τόσους καθηγητές άνεργους δεν θα διοριστώ αμέσως,αλλά έκανα την επιλογή μου και θα την υποστηρίξω.

Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
Ε, αυτό δεν είναι αλήθεια,
χώρια από την οικονομική ένεση στην επαρχία (=πολιτικό όφελος),
πέφτουν πλασματικά και οι δείκτες της ανεργίας.

Συν το ότι ανεβαίνει το επίπεδο σπουδών και η απόδοση. Όταν ξέρεις οτι έχεις να ανταγωνιστείς για μια θέση εκατοντάδες άλλους,φροντίζεις να είσαι πιο εργατικός,και να αποκτήσεις επιπλέον προσόντα για να διεκδικήσεις μια εργασία. Αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη WhiteDrum : 07-04-09 στις 15:50. Αιτία: merge. Βλέπε κουμπάκι "επεξεργασία" :)
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Idril

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Idril
H Idril αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών . Έχει γράψει 530 μηνύματα.

H Idril (in a world of magnets but no miracles) έγραψε στις 15:46, 07-04-09:

#41
Αρχική Δημοσίευση από pote ksana
[...] ξέρω οτι με τόσους καθηγητές άνεργους δεν θα διοριστώ αμέσως,αλλά έκανα την επιλογή μου και θα την υποστηρίξω.
M'αρέσει που από τη μια υποστηρίζεις με τόσο σθένος ότι δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος και από την άλλη στόχος σου είναι να διοριστείς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

pote ksana (Ούφ!)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη pote ksana
H Ούφ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

H pote ksana έγραψε στις 15:50, 07-04-09:

#42
Αρχική Δημοσίευση από Idril
M'αρέσει που από τη μια υποστηρίζεις με τόσο σθένος ότι δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος και από την άλλη στόχος σου είναι να διοριστείς.

Πολύ άκυρο σχόλιο.

Δεν,ξέρω,μήπως πιστεύεις οτι σπουδάζω για να μείνω σπίτι μου και να πλέκω?
Φυσικά και ελπίζω να διοριστώ,είτε αυτό είναι σχολείο,είτε φροντιστήριο είτε ό,τι άλλο.
Δεν πιάνω τι εννοείς? Ίσως φταίει οτι ο διορισμός έχει αποκτήσει κι άλλες έννοιες πέρα απ'την βασική.
Διορίζομαι=παίρνω μια θέση=δουλεύω.

Επίσης το αντικείμενο που σπουδάζω δεν προορίζεται για ελεύθερη εξάσκηση όπως η δουλειά πχ,του οικονομολόγου. Ξεκολλήστε,έλεος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pote ksana : 07-04-09 στις 16:07.
-2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη WhiteDrum
H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε στις 16:05, 07-04-09:

#43
Αρχική Δημοσίευση από pote ksana
Όταν η παρούσα κυβέρνηση (της οποίας δεν είμαι ψηφοφόρος, να διευκρινίσω) πρότεινε να κλείσουν σχολές τύπου Ιχθυοκαλλιέργεια και Μελισσοκομία ακούστηκαν πολλές διαμαρτυρίες. Τύπου,''η κυβέρνηση εμποδίζει τους υποψήφιους φοιτητές να ασχοληθούν με το αντικείμενο της αρεσκείας τους.''

[....]

Τρίτον έχουμε 250.000 δημοσίους υπαλλήλους σε 10 εκατομμύρια πληθυσμό,τη στιγμή που άλλες ανεπτυγμένες χώρες έχουν τους υποδιπλάσιους (πχ,η Σουηδία 80.000 σε πληθυσμό 30+ εκατομμύρια). Ποιός θα προλάβει να πάρει τη θέση? Λογικά αυτός με τα περισσότερα προσόντα.
Εξάλλου το κράτος δίνει στα πανεπιστήμια 150-300 θέσεις για μια σχολή ετησίως,αν έδινε 1000 ή 5000 θέσεις τότε,ναι θα έφταιγε. Αλλά και πάλι κανείς δεν μας σπρώχνει στην τάδε σχολή. Απλώς ζυγίζουμε και επιλέγουμε. Πχ,εγώ ξέρω οτι με τόσους καθηγητές άνεργους δεν θα διοριστώ αμέσως,αλλά έκανα την επιλογή μου και θα την υποστηρίξω.
Συν το ότι ανεβαίνει το επίπεδο σπουδών και η απόδοση. Όταν ξέρεις οτι έχεις να ανταγωνιστείς για μια θέση εκατοντάδες άλλους,φροντίζεις να είσαι πιο εργατικός,και να αποκτήσεις επιπλέον προσόντα για να διεκδικήσεις μια εργασία. Αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι.
Αμφιβάλλεις δηλαδή ότι υπάρχουν και άτομα που επιθυμούν να καταρτιστούν κατάλληλα για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα; Λογική η διαμαρτυρία τους και μιας και αναφέρεσαι συνέχεια σε ξένες χώρες (με τις συγκεκριμένες που ανέφερες, η δική μας δεν έχει σχεδόν καμία σχέση σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο) θα ήξερες ότι στη Γερμανία π.χ. υπάρχουν και σχολές για κρεοπώλες.

Βλέπεις να λαμβάνουν θέσεις στο δημόσιο άνθρωποι ανάλογα με τα προσόντα τους; Είμαστε άσσοι στο βύσμα και στις "διασυνδέσεις". Γνωρίζω ανθρώπους με πτυχία , καταρτισμένους που ακόμα παλεύουν για μία θέση και αδικούνται οικτρά. "Λογικά αυτός με τα περισσότερα προσόντα" ;; Δυστυχώς δεν πάει έτσι στην Ελλάδα.

Όσο για τις θέσεις στα πανεπιστήμια, να σε πληροφορήσω (και θα μπορούσα να γράψω ολόκληρες σελίδες επί του θέματος) ότι με "παραθυράκια" νομικά και με διασυνδέσεις, στο ιατρικό τμήμα του ΑΠΘ, έρχονται άτομα από ιατρική Βουλγαρίας/Ρουμανίας στο τελευταίο έτος και το χαρτί τους γράφει "Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης". Παράνομες μεταγραφές από το εξωτερικό αλλά και από άλλες σχολές. Σπάνια αποκαλύπτονται και καταλήγουμε να ξεκινάμε στο πρώτο έτος με 165 άτομα και (ως εκ "θαύματος") στο τέταρτο-έκτο είμαστε 450. Γουάου! Άρα... guess what. Φταίει. Ή μάλλον όχι... ΦΤΑΙΜΕ! Φταίμε που δεν κάνουμε καταγγελίες και δεν τα βάζουμε με άτομα που λανθασμένα φοβόμαστε λόγω της πολιτικής θέσης που κατέχουν.

Θετικός είναι ο ανταγωνισμός όταν συνυπάρχει με ευγενή άμιλλα, αλλά πάλι ονειροπολώ καθώς σήμερα αν δεν πατήσεις σε αρκετά "πτώματα" δεν ανεβαίνεις και πολύ ψηλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

jrot6

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη jrot6
Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών , επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Π.Γ.Δ.Μ. (Ευρώπη). Έχει γράψει 669 μηνύματα.

O jrot6 is far away.. έγραψε στις 16:13, 07-04-09:

#44
Όταν η παρούσα κυβέρνηση (της οποίας δεν είμαι ψηφοφόρος, να διευκρινίσω) πρότεινε να κλείσουν σχολές τύπου Ιχθυοκαλλιέργεια και Μελισσοκομία ακούστηκαν πολλές διαμαρτυρίες. Τύπου,''η κυβέρνηση εμποδίζει τους υποψήφιους φοιτητές να ασχοληθούν με το αντικείμενο της αρεσκείας τους.

Οταν η κυβερνηση προτεινε να κλεισουν καποιες σχολες υπηρχαν αντιρησεις..Και απο τις τοπικες κοινωνιες και απο τον κοσμο γενικοτερα..Πρεπει ομως να δουμε ασχετως αν συμφωνουμε η διαφωνουμε με αυτες τις διαμαρτυριες τι δημιουργει αυτες..
Οι τοπικες κοινωνιες διαμαρτυρονται για την τοπικη οικονομια.Αυτο ποιανου ευθυνη ειναι?Μηπως του κρατους που αντι να στηριξει την οικονομια καποιων πολεων σε αλλα πραγματα (π.χ. βιολογικες καλλιεργειες), τις στηριζε στις σχολες που δημιουργουσε εκει??
Μηπως ολος ο κοσμος θελει να σπουδασει γιατι οι εναλλακτικες λυσεις (ΤΕΕ,ΙΕΚ,ΟΑΕΔ) λειτουργουν αθλια και δεν υπαρχει και μελλον και εκει??Ποιανου ευθυνη ειναι αυτο?

Εξάλλου το κράτος δίνει στα πανεπιστήμια 150-300 θέσεις για μια σχολή ετησίως,αν έδινε 1000 ή 5000 θέσεις τότε,ναι θα έφταιγε. Αλλά και πάλι κανείς δεν μας σπρώχνει στην τάδε σχολή. Απλώς ζυγίζουμε και επιλέγουμε. Πχ,εγώ ξέρω οτι με τόσους καθηγητές άνεργους δεν θα διοριστώ αμέσως,αλλά έκανα την επιλογή μου και θα την υποστηρίξω.
Το κρατος ομως ξερεις τι κανει?Δημιουργει πχ μια σχολη..Θα σου μιλησω με παραδειγμα απο σχολη που ξερω καλα τι γινεται..Δημιουργει λοιπον στα Χανια και στην Ξανθη τη σχολη μηχανικων περιβαλλοντος..Και λεει στα τμηματα αυτα να παιρνουν απο περιπου 50 ατομα ετησιως..Ομως πριν δημιουργησει τη σχολη δεν εχει μελετησει αν θα υπαρχει δουλεια για αυτο το αντικειμενο..Δεν εχει μιλησει με το Τεχνικο επιμελητηριο Ελλαδας για να συζητησει τι επαγγελματικα δικαιωματα θα εχουν οι αποφοιτοι.Αποτελεσμα?Βγαζεις μια σχολη που στο σχολειο σου λεγανε οτι θα ειναι το μελλον της Ελλαδας και εισαι ενας ανεργος μηχανικος, χωρις τα στοιχειωδη δικαιωματα.Και ακομα αυτα τα λιγα δικαιωματα που εχεις εσυ τα εχουν και ολοι οι αλλοι μηχανικοι..Και εσυ εισαι πχ στη Θεσσαλονικη και βλεπεις επι 7 μηνες να μην βγαινει ουτε μια αγγελια για την ειδικοτητα σου και να μην βρισκεις δουλεια με τιποτα..
Ετσι ολοι πλακωνουν στα μεταπτυχιακα και τα διδακτορικα μπας και μπουνε στο δημοσιο..
Κανεις δεν σε σμπρωχνει να μπεις σε αυτη τη σχολη.Κανεις δεν σου λεει ομως και στα 18 την πραγματικοτητα..Αν δεν εχεις φιλο ή συγγενη μηχανικο περιβαλλοντος δεν μπορεις εσυ να ξερεις τι γινεται..

Αλλα μαλλον για ολα αυτα φταινε οι τεμπεληδες κομμουνιστες..

Ή ισως οι δημοσιοι υπαλληλοι..

Υ.Γ. Αν διοριστεις σε σχολειο δλδ θα γινεις κακος δημοσιος υπαλληλος??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

pote ksana (Ούφ!)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη pote ksana
H Ούφ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

H pote ksana έγραψε στις 16:23, 07-04-09:

#45
Αρχική Δημοσίευση από WhiteDrum
Αμφιβάλλεις δηλαδή ότι υπάρχουν και άτομα που επιθυμούν να καταρτιστούν κατάλληλα για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα; Λογική η διαμαρτυρία τους και μιας και αναφέρεσαι συνέχεια σε ξένες χώρες (με τις συγκεκριμένες που ανέφερες, η δική μας δεν έχει σχεδόν καμία σχέση σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο) θα ήξερες ότι στη Γερμανία π.χ. υπάρχουν και σχολές για κρεοπώλες.

Βλέπεις να λαμβάνουν θέσεις στο δημόσιο άνθρωποι ανάλογα με τα προσόντα τους; Είμαστε άσσοι στο βύσμα και στις "διασυνδέσεις". Γνωρίζω ανθρώπους με πτυχία , καταρτισμένους που ακόμα παλεύουν για μία θέση και αδικούνται οικτρά. "Λογικά αυτός με τα περισσότερα προσόντα" ;; Δυστυχώς δεν πάει έτσι στην Ελλάδα.

Όσο για τις θέσεις στα πανεπιστήμια, να σε πληροφορήσω (και θα μπορούσα να γράψω ολόκληρες σελίδες επί του θέματος) ότι με "παραθυράκια" νομικά και με διασυνδέσεις, στο ιατρικό τμήμα του ΑΠΘ, έρχονται άτομα από ιατρική Βουλγαρίας/Ρουμανίας στο τελευταίο έτος και το χαρτί τους γράφει "Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης". Παράνομες μεταγραφές από το εξωτερικό αλλά και από άλλες σχολές. Σπάνια αποκαλύπτονται και καταλήγουμε να ξεκινάμε στο πρώτο έτος με 165 άτομα και (ως εκ "θαύματος") στο τέταρτο-έκτο είμαστε 450. Γουάου! Άρα... guess what. Φταίει. Ή μάλλον όχι... ΦΤΑΙΜΕ! Φταίμε που δεν κάνουμε καταγγελίες και δεν τα βάζουμε με άτομα που λανθασμένα φοβόμαστε λόγω της πολιτικής θέσης που κατέχουν.

Θετικός είναι ο ανταγωνισμός όταν συνυπάρχει με ευγενή άμιλλα, αλλά πάλι ονειροπολώ καθώς σήμερα αν δεν πατήσεις σε αρκετά "πτώματα" δεν ανεβαίνεις και πολύ ψηλά.
Μίλησες (ή μάλλον έγραψες) σχετικά με την εξειδίκευση. Οκ,αν θέλει κάποιος ν'ασχοληθεί με ιχθυοκαλλιέργεια ας το κάνει,αρκεί να μην παραπονεθεί οτι δε βρίσκει δουλειά μετά,γιατί είναι αυτονόητο οτι δε θα βρεί. Αν θέλει να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο κατ'εμέ δεν είναι ανάγκη να το σπουδάσει,δεν χρειάζεται πτυχίο ιχθυοκόμου για να ανοίξεις ιχθυοκομείο,όπως δεν χρειάζεται να σπουδάσεις αγροκομία για να γίνεις καλός γεωργός. Η πείρα ή μια ειδική εγκυκλοπαίδεια αρκούν. Λιγο αστείο να πληρώνει το κράτος καθηγητή ιχθυοκομίας για 3 φοιτητές. Δεν υποτιμώ την αξία της τέχνης της ιχθυοκομίας,αλλά δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα ίδρυσης πανεπιστημιακης σχολης για έναν τέτοιο κλάδο. Αν ήταν έτσι και η σχολή μανικιουρίστα θα έπρεπε από ιδιωτική να γίνει πανεπιστημιακή! Τεσπα,δεν είναι σημαντικό.
Αυτά που αναφέρεις παρακάτω,δυστυχώς,πολύ δυστυχώς,αφορούν την διαφθορά η οποία, πιστεύω κανείς δεν διαφωνεί,είναι κοινή ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Για αυτή, ο τελευταίος που έχει ευθύνη είναι το κράτος. Είναι θέμα παιδείας εδώ,καθαρά. Το κράτος επίσημα τα καταδικάζει όλα αυτά,αλλά μιας και το κράτος είμαστε εμείς. . .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

pote ksana (Ούφ!)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη pote ksana
H Ούφ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

H pote ksana έγραψε στις 16:35, 07-04-09:

#46
Αρχική Δημοσίευση από jrot6
Οταν η κυβερνηση προτεινε να κλεισουν καποιες σχολες υπηρχαν αντιρησεις..Και απο τις τοπικες κοινωνιες και απο τον κοσμο γενικοτερα..Πρεπει ομως να δουμε ασχετως αν συμφωνουμε η διαφωνουμε με αυτες τις διαμαρτυριες τι δημιουργει αυτες..
Οι τοπικες κοινωνιες διαμαρτυρονται για την τοπικη οικονομια.Αυτο ποιανου ευθυνη ειναι?Μηπως του κρατους που αντι να στηριξει την οικονομια καποιων πολεων σε αλλα πραγματα (π.χ. βιολογικες καλλιεργειες), τις στηριζε στις σχολες που δημιουργουσε εκει??
Μηπως ολος ο κοσμος θελει να σπουδασει γιατι οι εναλλακτικες λυσεις (ΤΕΕ,ΙΕΚ,ΟΑΕΔ) λειτουργουν αθλια και δεν υπαρχει και μελλον και εκει??Ποιανου ευθυνη ειναι αυτο?Το κρατος ομως ξερεις τι κανει?Δημιουργει πχ μια σχολη..Θα σου μιλησω με παραδειγμα απο σχολη που ξερω καλα τι γινεται..Δημιουργει λοιπον στα Χανια και στην Ξανθη τη σχολη μηχανικων περιβαλλοντος..Και λεει στα τμηματα αυτα να παιρνουν απο περιπου 50 ατομα ετησιως..Ομως πριν δημιουργησει τη σχολη δεν εχει μελετησει αν θα υπαρχει δουλεια για αυτο το αντικειμενο..Δεν εχει μιλησει με το Τεχνικο επιμελητηριο Ελλαδας για να συζητησει τι επαγγελματικα δικαιωματα θα εχουν οι αποφοιτοι.Αποτελεσμα?Βγαζεις μια σχολη που στο σχολειο σου λεγανε οτι θα ειναι το μελλον της Ελλαδας και εισαι ενας ανεργος μηχανικος, χωρις τα στοιχειωδη δικαιωματα.Και ακομα αυτα τα λιγα δικαιωματα που εχεις εσυ τα εχουν και ολοι οι αλλοι μηχανικοι..Και εσυ εισαι πχ στη Θεσσαλονικη και βλεπεις επι 7 μηνες να μην βγαινει ουτε μια αγγελια για την ειδικοτητα σου και να μην βρισκεις δουλεια με τιποτα..
Ετσι ολοι πλακωνουν στα μεταπτυχιακα και τα διδακτορικα μπας και μπουνε στο δημοσιο..
Κανεις δεν σε σμπρωχνει να μπεις σε αυτη τη σχολη.Κανεις δεν σου λεει ομως και στα 18 την πραγματικοτητα..Αν δεν εχεις φιλο ή συγγενη μηχανικο περιβαλλοντος δεν μπορεις εσυ να ξερεις τι γινεται..

Αλλα μαλλον για ολα αυτα φταινε οι τεμπεληδες κομμουνιστες..

Ή ισως οι δημοσιοι υπαλληλοι..

Υ.Γ. Αν διοριστεις σε σχολειο δλδ θα γινεις κακος δημοσιος υπαλληλος??
Το μπάχαλο των σχολών είναι ευθύνη των μαθητών. Φοιτήτρια είμαι και ξέρω απο πρώτο χέρι. Κάθε χρόνο τα χτίζουν και τον άλλο χρονο είναι γκρεμισμένα. Όσο για την ποιότητα μαθημάτων, όταν ο καθηγητής διδάσκει και το παλικάρι καπνίζει,μιλάει στο κινητό και κάνει φασαρία, sorry, είναι άξιο της μοίρας του μετά. Κι εδώ,είναι θέμα παιδείας.

(p.s.
Γιατί να γίνω κακή δημόσιος υπάλληλος?
Επέλεξα αυτή τη δουλειά,είναι η κλίση μου,δεν πάω ούτε για τα λεφτά ούτε για τη μονιμότητα.
Ειλικρινά,εύχομαι η κυβέρνηση να κάνει ιδιωτικά τα σχολεία όπως συζητείται,κι ας την ρίξει μετά ο 'αχάριστος λαός'. Μ'αρέσει η ιδέα να ανταγωνιστώ,αν ήταν να γίνω μια μέτρια καθηγήτρια πίστεψε με,δεν θα σπούδαζα καν,δόξα τω Θεω ο μπαμπάς έχει για μένα.
Όταν ακολουθείς ένα επάγγελμα από άποψη,δεν γίνεται να είσαι μέτριος ή κακός. Εγώ είδα και καλούς καθηγητές και κακούς,και αποφάσισα ν'ασχοληθώ με πρότυπο τους κορυφαίους.
Νομίζω οτι για να τολμάω να μιλάω έτσι,την έχω γραμμένη την καρέκλα.)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

jrot6

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη jrot6
Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών , επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Π.Γ.Δ.Μ. (Ευρώπη). Έχει γράψει 669 μηνύματα.

O jrot6 is far away.. έγραψε στις 16:41, 07-04-09:

#47
Το μπάχαλο των σχολών είναι ευθύνη των μαθητών. Φοιτήτρια είμαι και ξέρω απο πρώτο χέρι. Κάθε χρόνο τα χτίζουν και τον άλλο χρονο είναι γκρεμισμένα. Όσο για την ποιότητα μαθημάτων, όταν ο καθηγητής διδάσκει και το παλικάρι καπνίζει,μιλάει στο κινητό και κάνει φασαρία, sorry, είναι άξιο της μοίρας του μετά. Κι εδώ,είναι θέμα παιδείας.
Με συγχωρεις αλλα δεν απαντησες καθολου σε αυτα που σου ειπα..Σου μιλησα για μια συγκεκριμενη σχολη και την ευθυνη του κρατους που δημιουργει σχολες χωρις να εχει κανει ερευνα για το αν χρειαζεται στη χωρα μας μια τετοια ειδικοτητα και τι δικαιωματα θα εχει ενας αποφοιτος..

Τι σχεση εχουν ολα αυτα που σου ειπα με την ευθυνη των μαθητων??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

pote ksana (Ούφ!)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη pote ksana
H Ούφ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 205 μηνύματα.

H pote ksana έγραψε στις 16:49, 07-04-09:

#48
Αρχική Δημοσίευση από jrot6
Με συγχωρεις αλλα δεν απαντησες καθολου σε αυτα που σου ειπα..Σου μιλησα για μια συγκεκριμενη σχολη και την ευθυνη του κρατους που δημιουργει σχολες χωρις να εχει κανει ερευνα για το αν χρειαζεται στη χωρα μας μια τετοια ειδικοτητα και τι δικαιωματα θα εχει ενας αποφοιτος..

Τι σχεση εχουν ολα αυτα που σου ειπα με την ευθυνη των μαθητων??
Το ανέφερα παραπάνω..τι να κάνει κι αυτό το κράτος αν, θέλοντας να κλείσει μια άχρηστη και επιζήμια για το μέλλον του φοιτητή σχολή,σκοντάφτει στις αντιρρήσεις όσων ''ενδιαφέρονται'' για αυτές τις σχολές-ήτοι,φέρουν αντιρρήσεις για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, όχι μόνο σ'αυτό το ζήτημα,σε κάθε πρόταση καλή ή κακή για την παιδεία μόνο και μόνο για να φέρουν αντίρρηση, και μόλις έρθει η δική τους ώρα ''ανακαλύπτουν'' οτι σωστά προτείνονταν αυτές οι αλλαγές..
Όσο έχουμε δικομματισμό,goodbye μεταρρυθμίσεις. Είναι,και τα συμφέροντα των τοπικών οικονομιών στην μέση.. Πόσους και ποιούς ψηφοφόρους να ικανοποιήσει πρώτα μια ελληνική κυβέρνηση!!!?!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill_1992 (Βασίλης)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Bill_1992
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,341 μηνύματα.

O Bill_1992 σκέφτηκε και έγραψε στις 18:40, 07-04-09:

#49
Αρχική Δημοσίευση από jrot6
Αλλα μαλλον για ολα αυτα φταινε οι τεμπεληδες κομμουνιστες..?
Ειρωνικά το λες εσύ,εγώ το λέω σοβαρά.Οι (ψευτο)αριστεροί και οι κομμουνιστές έχουν φέρει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.Δες το χώρο της παιδείας.Έχουν ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ να υποβαθμίσουν τόσο πολύ τη δημόσια παιδεία που σε λίγο θα είναι μόνο για τους πλούσιους(ενώ διάφοροι αρχηγοί αριστερών κομμάτων δηλώνουν κατά των ιδιωτικών και στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά!).


Ενώ οι κομμουνιστές και οι πατεράδες τους είναι φτωχοί...σωστά,το βλέπω σε όλα τα παραδείγματα τριγύρω μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη WhiteDrum : 07-04-09 στις 18:51. Αιτία: Αφαίρεση quote που μεταφέρθηκε offtopic
-6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Palladin

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Palladin
H Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,368 μηνύματα.

H Palladin έχω ένα μυστικό που όλα τα ομορφαίνει, έγραψε στις 18:48, 07-04-09:

#50
Αρχική Δημοσίευση από Bill_Slayer
Ειρωνικά το λες εσύ,εγώ το λέω σοβαρά.Οι (ψευτο)αριστεροί και οι κομμουνιστές έχουν φέρει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.Δες το χώρο της παιδείας.Έχουν ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ να υποβαθμίσουν τόσο πολύ τη δημόσια παιδεία που σε λίγο θα είναι μόνο για τους πλούσιους
καλό μου παιδί, από τη μεταπολίτευση και μετά, εδώ και ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΕ χρόνια έχουμε κυβερνήσεις δεξιές και κεντρώες. Πώς στο καλό ευθύνονται οι κομμουνιστές για την υποβάθμιση της παιδείας; Δηλαδή οι κυβερνήσεις τι κάνουν, δεν έχουν ευθύνες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Πολιτικές Επιστήμες - Από Iliaso
   Το θέμα έχει λάβει 317 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία 1ο Πεδίο.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 17-07-17 στις 13:13.
  • Πολιτικές δημοσκοπήσεις - Από fockos
   Το θέμα έχει λάβει 116 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Πολιτική - Κοινωνικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 02-01-15 στις 22:00.
  • Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. ή Πολιτικές Επιστήμες; - Από eRvIn
   Το θέμα έχει λάβει 9 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Γ' Λυκείου & Απόφοιτοι.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 03-07-09 στις 03:10.
  • Πολιτικές επιστροφών - Από C.M.
   Το θέμα έχει λάβει 0 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Πολιτική - Κοινωνικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 16-03-09 στις 15:42.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους