Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,253 εγγεγραμμένα μέλη και 2,391,579 μηνύματα σε 74,181 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 642 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Προσευχές: τις ακούει ο Θεός; Μπορούν να θεραπεύσουν;

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,254 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 00:25, 21-09-09:

#1
Νομίζω πως πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και απ' όσο έψαξα δεν βρήκα κάτι παρόμοιο. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας επάνω στο θέμα και να σας παραθέσω σχετικά άρθρα που βρήκα στο Διαδίκτυο, ώστε να μπορέσει να γίνει ένας πραγματικά γόνιμος διάλογος.

Ακούει ο Θεός τις προσευχές μας; - ερευνητής απαντάει: Ναι!

Δημοσίευση: 16 Μαρ. 07


Η απάντηση, σύμφωνα με μία έρευνα του πανεπιστημίου της Αριζόνα που δημοσιεύτηκε στο journal Research on Social Work Practice του Μαρτίου, είναι: ναι. Ο David R. Hodge, επίκουρος καθηγητής στον τομέα των κοινωνικών λειτουργών του κολεγίου ανθρώπινων υπηρεσιών στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, συνέταξε μία περιεκτικότατη ανάλυση 17 μεγάλων μελετών, που αφορούν τα αποτελέσματα προσευχών που επικαλούνται θεία παρέμβαση - ή των προσευχών που αποσκοπούν στη βοήθεια άλλων ανθρώπων μεταξύ ανθρώπων που έχουν ψυχολογικά ή ιατρικά προβλήματα. Βρήκε θετικό αποτέλεσμα.
Arizona State University:
«Έχει υπάρξει ένας αριθμός μελετών σχετικά με τις προσευχές που επικαλούνται θεία μεσολάβηση, ή προσευχές που προσφέρονται για να ωφεληθεί κάποιο άλλο πρόσωπο» είπε ο Hodge, που έχει ειδικευτεί στην πνευματικότητα και τη θρησκεία. «Κάποιοι βρήκαν θετικά αποτελέσματα για την προσευχή. Κάποιοι άλλοι δε βρήκαν κανένα αποτέλεσμα. Μία μετα-ανάλυση λαμβάνει υπόψη της όλο τον όγκο των δεδομένων που προέρχονται από εμπειρικές μελέτες σ' αυτού του είδους την προσευχή. Χρησιμοποιώντας αυτή τη διαδικασία βρήκαμε ότι ο βαθμός απόδοσης της προσευχής είναι αισθητά σημαντικός».
Ο Hodge τόνισε ότι αυτή η μελέτη είναι σημαντική, επειδή αποτελεί μια μεθερμηνεία των διαθέσιμων μελετών και δεν είναι μία απλή έρευνα με ένα μόνο συμπέρασμα. Η συστηματική του ανασκόπηση συμπεριλαμβάνει τα ευρήματα 17 μελετών, που χρησιμοποίησαν την προσευχή ως τρόπο αντιμετώπισης πρακτικών ζητημάτων.
«Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν, πως η έρευνα του Benson και των συνεργατών του που έγινε τον περασμένο χρόνο και δεν έδειξε θετικά αποτελέσματα στην προσευχή, αποτελεί την τελευταία λέξη στο θέμα», είπε ο Hodge αναφερόμενος σε ένα άρθρο του 2006 που συντάχθηκε από τον Δρ. Herbert Benson της ιατρικής σχολής του Harvard. Στο άρθρο αυτό αναφερόντουσαν μετρήσεις του θεραπευτικού αποτελέσματος της προσευχής σε ασθενείς που είχαν κάνει bypass στην καρδιά. «Αλλά η παρούσα έρευνα προτείνει κάτι διαφορετικό. Μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τη γενικότερη εικόνα. Όταν μετράμε τον μέσο όρο και από τις 17 μελέτες, ελέγχοντας για διαφορές στα μεγέθη των ομάδων δοκιμής, διαπιστώνουμε πως προκύπτει ένα καθαρά θετικό αποτέλεσμα συνολικά για όλες τις ομάδες».
«Απ 'όσο γνωρίζω, αυτή είναι η πιο εκτενής και ολοκληρωμένη μελέτη του είδους σ' αυτό το αμφισβητούμενο ζήτημα» δήλωσε ο Hodge. «Προτείνει πως χρειάζεται μεγαλύτερη έρευνα σχετικά με αυτό το αντικείμενο και πως όντως, άνθρωποι με ιατρικής φύσεως προβλήματα μπορούν να ωφεληθούν από την προσευχή».
Η χρήση της προσευχής ως θεραπευτική μεσολάβηση είναι αντιφατική. Ωστόσο, ο Hodge σημειώνει πως σύμφωνα με την ανασκόπηση διάφορων ερευνών, πολλοί άνθρωποι τη χρησιμοποιούν για να θεραπευτούν, πράγμα που προκαλεί ερωτήματα για την αποτελεσματικότητά της, ως μία μεσολαβητική στρατηγική.
«Γενικότερα, η μετα-ανάλυση υποδεικνύει ότι η προσευχή είναι αποτελεσματική. Είναι όμως αρκετά αποτελεσματική, όσον αφορά τα στάνταρτ του τμήματος 12 της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης (American Psychological Association), που αναφέρονται σε εμπειρικά επιβεβαιωμένες μεσολαβήσεις; Όχι. Γι' αυτό το λόγο, δε θα έπρεπε να θεραπεύουμε ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη για παράδειγμα μόνο με την προσευχή. Για να θεραπευτεί η κατάθλιψη, θα πρέπει να ανατρέξουμε πρώτα σε κλασικές θεραπευτικές μεθόδους»
Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: ESOTERICA.gr
Πηγή
Γιατί οι άνθρωποι προσφεύγουν με προσευχή στις λεγόμενες θαυματουργές εικόνες; Ποιά δύναμη τους αναγκάζει να ζητούν τη βοήθεια τους;
Αυτά τα ερωτήματα κίνησαν το ενδιαφέρον των λειτουργών του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ψυχονευρολογίας Μπέχερεφ στην Πετρούπολη.
Ο ανταποκριτής Μπορίς Γκερστέιν είχε τηλεφωνική συνέντευξη με τον λειτουργό του Ινστιτούτου, καθηγητή Βαλέρι Σλιόζιν. Πιό κάτω σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα σημεία αυτής της συνέντευξης.
- Γιατί σας κίνησε το ενδιαφέρον το ζήτημα της επίδρασης της προσευχής στη συνείδηση των ανθρώπων;
«Αποφασίσαμε να μάθουμε, γιατί εκατομμύρια άνθρωποι προσκυνούν το ένα ή το άλλο θρησκευτικό «αντικείμενο». Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν κάποιες υλικές επιβεβαιώσεις του γεγονότος ότι, λόγου χάριν, κάποια συγκεκριμένη εικόνα βοηθεί τους ανθρώπους να απαλλαχτούν από τις αρρώστιες. Όσο κι΄αν φαίνεται παράξενο, κάτι το θετικό σ΄αυτό το γεγονός πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει. Εφόσον αυτό συμβαίνει από τα παμπάλαια χρόνια. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν λάθος. Εκτός αυτού, τον τελευταίο καιρό έκαναν την εμφάνιση τους εκπληκτικές ειδήσεις από διάφορες χώρες του κόσμου. Π.χ., στις ΗΠΑ με τη βοήθεια της προσευχής θεραπεύεται η σχιζοφρένεια. Όπως αποδείχτηκε, όσο πιό συχνά ο άνθρωπος προσφεύγει στη βοήθεια της προσευχής, τόσο πιό εύκολα αντεπεξέρχεται στα συμπτώματα της αρρώστιας. Στη Δημοκρατία της Κορέας σε ερευνητικό κέντρο διεξάχθηκε σειρά πειραμάτων με γυναίκες, που δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν για πολύ καιρό. Στη διάρκεια τεχνικής γονιμοποίησης σε εργαστήριο άναβαν το μαγνητόφωνο με ηχογραφημένη σε κασέτα προσευχή. Το αποτέλεσμα στο 80% των περιπτώσεων ήταν θετικό. Στη Γερμανία στο πανεπιστήμιο της πόλης Ααχεν εξακριβώθηκε ότι μετά τις εγχειρήσεις καρδίας οι περιπλοκές ήταν κατά 20-30% λιγότερες, αν κάποιοι προσεύχονταν για τους αρρώστους. Στο πείραμα συμμετείχαν 150 άτομα».
«Ακριβώς όλα αυτά αποφασίσαμε να τα ελέγξουμε και προσκαλέσαμε στο εργαστήριο ιερείς διαφόρων θρησκειών: ορθόδοξους, καθολικούς, ισλαμικούς, βουδιστές και ραβίνους, - είπε συνεχίζοντας ο καθηγητής Σλιόζιν. Σε όλους φορέσαμε στο κεφάλι καπελάκια με ηλεκτρόδια και τους παρακαλέσαμε να προσευχηθούν. Στη διάρκεια της προσευχής καταγραφόταν εγκεφαλογράφημα. Να Λοιπόν, τι εξακριβώθηκε, για πρώτη φορά στην παγκόσμια πρακτική.
Ως σήμερα η επιστήμη γνώριζε τρείς καταστάσεις του εγκεφάλου: την εγρήγορση, τον «γρήγορο» και τον «αργό» ύπνο. Λοιπόν εμείς ανακαλύψαμε άλλη μιά κατάσταση, που μπορεί να αποκαλεστεί «εγρήγορση προσευχής».
Στο εγκεφαλογράφημα αυτό έχει την ακόλουθη μορφή. Τις στιγμές της εγρήγορσης ο φλοιός του εγκεφάλου δημιουργεί ρυθμούς βιολογικών ρευμάτων συχνότητας 30 χερτς. Ενώ όταν οι μετέχοντες στο πείραμα βυθίζονταν σε εκστατική προσευχή, σημειωνόταν επιβράδυνση των ρυθμών των βιολογικών ρευμάτων μέχρι τα 3 χερτς. Αυτοί οι βραδείς ρυθμοί παρατηρούνται μόνο στα βρέφη ηλικίας 3-4 μηνών. Δηλαδή οι προσευχόμενοι άνθρωποι λες και μετατρέπονται σε βρέφη. Και μετά την προσευχή, ήρεμα επέστρεφαν στον παλιό παλμικό ρυθμό του φλοιού του εγκεφάλου. Μάλιστα αυτές οι νευροφυσικές διαδικασίες συντελούνταν ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη προσευχή και τη γλώσσα που τη διάβαζε ο ιερέας.
Νομίζω ότι η «εγρήγορση προσευχής», όταν ο εγκέφαλος βρίσκεται σε «βρεφική» κατάσταση, αποτελεί μιά από τις φυσικές ανθρώπινες καταστάσεις, που ως σήμερα απλώς δεν είχαν ανακαλυφθεί, - υποστηρίζει ο καθηγητής Σλιόζιν. Νομίζω ότι η «εγρήγορση προσευχής», όταν ο εγκέφαλος βρίσκεται σε «βρεφική» κατάσταση, αποτελεί μιά από τις φυσικές ανθρώπινες καταστάσεις, που ως σήμερα απλώς δεν είχαν ανακαλυφθεί, υποστηρίζει ο καθηγητής Σλιόζιν. Όπως έδειξαν τα πειράματα μας, όταν αυτή απουσιάζει, παραβιάζεται η αρμονία στον οργανισμό και εμφανίζονται αρρώστιες. Δεν είναι τυχαίο που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο: «...να είστε σαν τα παιδιά και θα σωθείτε».
- Υπάρχει οποιαδήποτε στατιστική των ερευνών σας;
- «Βέβαια υπάρχει. Έχουμε εξετάσει περίπου 50 άτομα. Ωστόσο η είσοδος στην κατάσταση προσευχής ή, όπως είπε ένας ιερέας, η «συνάντηση με το Θεό» στον καθένα συμβαίνει με διαφορετικό τρόπο. Πλήρη απόσπαση από τη ζωή έχω παρατηρήσει μόνο σε δύο ανθρώπους. Τα βιολογικά τους ρεύματα στη διάρκεια της προσευχής είχαν ισχύ 2 Χερτς. Των υπόλοιπων γύρω στα 3-4 Χερτς.
Ολοκληρώνοντας ο καθηγητής Σλιόζιν είπε ότι, κατά την άποψη του, πρέπει κανείς να προσεύχεται ειλικρινά, ολόψυχα. Διαφορετικά θεραπευτικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Πηγή
Η πνευματική αντιμετώπιση της ασθένειας

(Ιερομόναχος Γρηγόριος, Ιερόν Κουτλουμουσιανόν Κελλίον Άγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Καρυές Άγιον Όρος)

Η προϋπόθεση για να ωφεληθεί ο άνθρωπος από την δοκιμασία της αρρώστιας του είναι να την αντιμετωπίσει πνευματικά. Τότε ευχαριστεί τον Θεό, ο οποίος σαν καλός πατέρας τον αξίωσε της παιδείας Του, ενθυμούμενος τον προφητικό λόγο: Ον αγαπά Κύριος παιδεύει, μαστιγοί δε πάντα υιόν ον παραδέχεται. Ενθυμείται ακόμη τον λόγο του Αποστόλου «Τις εστιν υιός ον ου παιδεύει πατήρ», και αφήνεται στην πρόνοια του Θεού, του μοναδικού Ιατρού της ψυχής και του σώματος. Ας δούμε αναλυτικότερα ποια είναι η πνευματική αντιμετώπιση της ασθενείας.

α. Με προσευχή

Ο πιστός χριστιανός ασκεί σε όλη του την ζωή το έργο της προσευχής. Πολύ περισσότερο όμως αισθάνεται την ανάγκη να καταφύγει με την προσευχή στον Θεό, κατά την περίοδο της ασθενείας του. Εν ημέρα θλίψεώς μου τον Θεόν εξεζήτησα, λέγει και ο προφήτης Δαυΐδ.
Αναφέρεται στο Γεροντικό για κάποιον άρρωστο μοναχό που ζήτησε την προσευχή του αγίου Βαρσανουφίου για να θεραπευθεί. Κι εκείνος του απάντησε: «Αδελφέ, γιατί φωνάζεις; Γιατί στέλνεις μακριά δεήσεις, ενώ έχεις πολύ κοντά σου τον Ιησού να στέκει και να ποθεί να Τον καλέσεις σε βοήθεια σου; Φώναξε Του: "Κύριε, Ιησού ελέησε με!", και θα σου αποκριθεί. Άγγιξε την άκρη του ιματίου Του και θα σου θεραπεύσει, όχι μόνο την μία, την σωματική αρρώστια, άλλα όλες σου τις αρρώστιες... Μην θλίβεσαι, είναι κοντά το έλεος του Θεού».
Η προσευχή, έστω και αν δεν έχει σαν αποτέλεσμα την άμεση θεραπεία, πολύ ωφελεί τον άρρωστο. Τον ενισχύει πνευματικά και τον δυναμώνει στην πίστη. Τον ανανεώνει ολόκληρο και τον βοηθά να αντιμετωπίσει σωστά την αρρώστια του και να ωφελείται από αυτήν.
Είναι σημαντικό βέβαια να τονίσουμε ότι ο πιστός θα πρέπει από υγιής να ασκηθεί και να αγαπήσει την προσευχή. «Πριν αρρωστήσεις αναζήτησε τον θεραπευτή», μας προτρέπουν οι Άγιοι. Διότι όταν η αρρώστια συνοδεύεται από αβάσταχτο πόνο, είναι πολύ δύσκολο ο νους, και ειδικά ο αγύμναστος, να συγκεντρωθεί και να υψωθεί προς τον Θεό. Ο πόνος του σώματος αναγκάζει τον νου να προσηλωθεί στο σημείο του πόνου.
Ρώτησαν τον γέροντα Παΐσιο πώς αντιμετωπίζει κανείς έναν ανυπόφορο πόνο, κι εκείνος απάντησε: «Αν (ο άρρωστος) είναι κοσμικός, με το τραγούδι, αν είναι πνευματικός άνθρωπος, με την ψαλμωδία». Και συνέχισε ό Γέροντας: «Μια μέρα κρύωσα και είχα έναν πονοκέφαλο, που πήγαινε να σπάσει το κεφάλι μου. Άρχισα λοιπόν μια πολύ ωραία ψαλμωδία, και μου έφυγε ο πονοκέφαλος. Πραγματικά η ψαλμωδία μαζί με την ευχή πολύ βοηθάει σʼ αυτές τις περιπτώσεις, απαλαίνει την ψυχή, την γλυκαίνει».

β. Με υπομονή και ευχαριστία

Η προσευχή μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε σωστά την ασθένεια μας. Και η σωστή και πνευματική αντιμετώπιση της ασθενείας βρίσκεται στην υπομονή και την ευχαριστία. Οι άγιοι Πατέρες παρομοιάζουν την αρρώστια με φωτιά που δοκιμάζει το μέταλλο του αρρώστου, και γιʼ αυτό καλούν τον πιστό να δείξει μεγαλοψυχία και να ευχαριστεί τον Θεό. Ώστε, «αν μεν είναι σίδηρος, δηλαδή αμαρτωλός, θα αποβάλει την σκουριά με την φωτιά της ασθενείας. Και αν είναι χρυσάφι, μένει καθαρός και λαμπρός δια της υπομονής, της ανδρείας, της ταπεινώσεως και ελπίδος» που δείχνει. «Αν υπομένεις την ασθένεια με ευχαριστία, εκείνη γίνεται για σένα αφορμή στεφάνων», μας λένε οι Άγιοι.
Ο ιερός Χρυσόστομος μας βοηθά να τοποθετηθούμε σωστά απέναντι στην δοκιμασία της ασθενείας, στην ιατρική αυτή του Θεού: «Ας μην δυσανασχετούμε, ούτε να δειλιάζουμε όταν μας συμβεί κάτι απροσδόκητο, αλλά ας αφήνουμε Αυτόν που τα γνωρίζει καλά αυτά, να δοκιμάζει στην φωτιά την ψυχή μας, όσο καιρό θέλει. Διότι αυτό το κάμνει για το συμφέρον και την ωφέλεια των δοκιμαζόμενων... Ένας γιατρός είναι γιατρός όχι μόνον όταν λούζει και τρέφει τον άρρωστο... αλλά και όταν καυτηριάζει και κόβει... Γνωρίζοντας λοιπόν ότι ο Θεός είναι περισσότερο φιλόστοργος από όλους τους γιατρούς, μην εξετάζεις με περιέργεια, ούτε να ζητάς από Αυτόν λόγο για την θεραπεία».
Γράφει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος σε άρρωστο φίλο του: «Να φιλοσοφείς την αρρώστια... και να την θεωρείς παιδαγωγία για το συμφέρον σου... Άφησε το σώμα να πάσχει τα δικά του, αφού οπωσδήποτε, ή τώρα ή αργότερα, θα διαλυθεί σύμφωνα με τον φυσικό νόμο. Την ψυχή όμως κράτα την ψηλά, και με τους λογισμούς να βρίσκεσαι μαζί με τον Θεό». Ο ίδιος Άγιος, αναφερόμενος στην δική του περίπτωση, γράφει: «Πονώ στην αρρώστια μου, αλλά χαίρομαι». Η χαρά αυτή είναι η χαρά του Χριστού που γεμίζει την ψυχή του δοκιμαζόμενου πιστού, γιʼ αυτό είναι ανεξήγητη για τον άνθρωπο που δεν πιστεύει στον Χριστό.
Όταν ο πιστός βλέπει την ασθένεια του με καλό λογισμό, παίρνει πνευματική δύναμη. Βλέπει π.χ. σε πόσο χειρότερη θέση βρίσκονται άλλοι ασθενείς, και νοιώθει να αλαφρώνει το βάρος της δικής του ασθενείας. Βλέπει με πόση καρτερία αντιμετωπίζουν άλλοι την ασθένεια τους και παραδειγματίζεται. Φέρνει στον νου του τα πάθη του Χριστού και το μέγεθος της θείας αγάπης, και συντρίβεται. Χαρακτηριστική είναι η ευχή του γέροντος Παϊσίου σε ασθενή: «Καλή υπομονή. Εύχομαι ο Χριστός να σου αυξάνει την αγάπη Του, για να ξεχνιέται ο πόνος σου». Για την αντιμετώπιση των ασθενειών έλεγε επιγραμματικά: «Ο πνευματικά υγιής γλεντά την αρρώστια του. Ο άρρωστος (πνευματικά), υποφέρει»!
Οι Άγιοι όχι μόνο χαίρονται στην αρρώστια τους, αλλά, επειδή γνωρίζουν την ωφέλεια που προξενείται από αυτήν, ανησυχούν όταν μένουν πολύ καιρό υγιείς! Διαβάζουμε στο Γεροντικό:
Ήταν ένας Γέροντας που συνεχώς κακοπαθούσε και αρρώσταινε. Κάποτε λοιπόν πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να πάθει κακό και γιʼ αυτό στενοχωριόταν υπερβολικά και έκλαιγε, λέγοντας:
— Μʼ εγκατέλειψε ο Θεός και δεν μʼ επισκέφθηκε!


(«ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ» ΚΕΦ. Α', Εκδόσεις Δόμος 2005)

Πηγή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,625 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 02:33, 21-09-09:

#2
Το βασικοτερο ειναι η πιστη, αυτη μας δινει ωθηση, ορεξη, ελπιδα, δυναμη και φυσικα χρονο με το χρονο, την εμπειρια, μας διδασκει το νοημα της ζωης το οποιο για τον καθενα ειναι ξεχωριστο.

Δεν πιστευουν ολοι στον ιδιο Θεο, πιστευουν σε ενα Θεο ομως. Οσοι δεν πιστευουν και θεωρουν εαυτους ''θεους'', οπερ ''καθε επιλογη δικη μου, μονο εγω μπορω να φτιαξω τον κοσμο και τη ζωη'', γελλιουνται. Η δυναμη της σκεψης και της πιστης ειναι αυτα που σε κρατουν ορθιο, ενωνονται κορμι και νους, οταν μενεις μονος γυμνος μπροστα στις σκεψεις και στις πραξεις σου.

Η πιστη σε καθοδηγει και η δυναμη της σκεψης, του μυαλου.
Επωδυνη διαδικασια, τοχουμε ξαναπει. Επωδυνη διαδικασια να αντιμετωπισεις με αυτον τον τροπο μια ασθενεια του σωματος, οπως και την ασθενεια της ψυχης.(και δε λεω ''μια ασθενεια της ψυχης'' αλλα ΤΗΝ διοτι μια ειναι, κι οταν αρρωσταινει η ψυχη, μαραινονται τα παντα.

Η προσευχη λειτουργει ομοιοπαθητικα,(για οσους αναρωτιουνται για την υπαρξη ενος θεου, υπαρχει δεν υπαρχει θεος, η πιστη ειναι απαραιτητη) αν ειναι δυνατη και ειλικρινης.
Οσο ημαστε παιδια, ξεραμε μια προσευχη, σημερα δεν την ξερουμε ,την γνωριζουμε ''εκ των εσω''.
Η πιστη , τελευταιως , οσο περισσοτερο λειτουργει καθημερινα κι επαρκως στον ανθρωπο εχει αποτελεσματα οπως αξιοπρεπεια, ψυχραιμια, υπομονη κι ελπιδα, βασικα συστατικα για μια υγιη ζωη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

rascal_gd (Call me Joe!!)

Περιβόητο Μέλος

Ο Call me Joe!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 1,365 μηνύματα.

O rascal_gd is Full of Shit!!! έγραψε στις 04:35, 21-09-09:

#3
Xωρις να ειμαι 100% ον-τοπικ και χωρις να παιρνω ακριβης θεση επι του θεματος και ισως να μην μ'απασχολει και τοσο για να απαντησω, καταχωρω εδω ενα τραγουδι που μιλαει για προσευχες(τις δανεικες κυριως)..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

jrot6

Διάσημο Μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών , επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Π.Γ.Δ.Μ. (Ευρώπη). Έχει γράψει 669 μηνύματα.

O jrot6 is far away.. έγραψε στις 15:02, 21-09-09:

#4
Δεν πιστευουν ολοι στον ιδιο Θεο, πιστευουν σε ενα Θεο ομως.
Για τους αθεους εχεις ακουσει τιποτα?

Οσοι δεν πιστευουν και θεωρουν εαυτους ''θεους'', οπερ ''καθε επιλογη δικη μου, μονο εγω μπορω να φτιαξω τον κοσμο και τη ζωη'', γελλιουνται.
Γελλιουνται? Που το στηριζεις αυτο και το λες?

Η πιστη , τελευταιως , οσο περισσοτερο λειτουργει καθημερινα κι επαρκως στον ανθρωπο εχει αποτελεσματα οπως αξιοπρεπεια, ψυχραιμια, υπομονη κι ελπιδα, βασικα συστατικα για μια υγιη ζωη.
Η πιστη πολλες φορες εχει και αλλα απεχθη αποτελεσματα..Και επισης η αξιοπρεπεια,ψυχραιμια,υπομονη και ελπιδα δεν μπορει να τα βρει καποιος που χωρις την πιστη σε καποιον θεο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 21:30, 21-09-09:

#5
δε ξερω αν θεραπευουν οι προσευχες.. ουτε καν αν τις ακουει...
αν και θρησκα.


ωστοσο οι προσευχες δινουν πολλες φορες ακομα και σε αθεους τη ψευδαισθηση της ελπιδας, που ολοι τη χρειαζομαστε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,484 μηνύματα.

O epote ) έγραψε στις 00:44, 22-09-09:

#6
ωστοσο οι προσευχες δινουν πολλες φορες ακομα και σε αθεους τη ψευδαισθηση της ελπιδας, που ολοι τη χρειαζομαστε.
λολ?

ο αθεος δεν περιμενει απο τον "κοσμικο μπαμπα" να τον βγαλει απο τη τρυπα με τα σκ@τ@ στην οποια επεσε, προσπαθει να βγει μονος του.

η διαφορα ειναι σαφης, ξερεις, μεμψοιμηρος vs μαχητης κτλ.

either way, ο χριστιαννικος θεος ειναι μακραν ο χειροτερος θεος που εχει υπαρξει ποτε, εκδικητικος, επιθετικος κτλ κτλ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 11:54, 22-09-09:

#7
Αρχική Δημοσίευση από jrot6
...Η πιστη πολλες φορες εχει και αλλα απεχθη αποτελεσματα..Και επισης η αξιοπρεπεια,ψυχραιμια,υπομονη και ελπιδα δεν μπορει να τα βρει καποιος που χωρις την πιστη σε καποιον θεο?
-Ναι, πράγματι, όπως μας φανέρωσε η διανυόμενη "παγκόσμια οικονομική κρίση". Επειδή όμως απλά, η πίστη τις περισσότερες φορές καταντάει "ευπιστία"!
-Όχι, γιατί στην περίπτωση αυτή, παίρνει μόνος του και αυθαίρετα το "δικαίωμα", να είναι "άπιστος"!


Αρχική Δημοσίευση από epote
λολ?...
either way, ο χριστιαννικος θεος ειναι μακραν ο χειροτερος θεος που εχει υπαρξει ποτε, εκδικητικος, επιθετικος κτλ κτλ
Epote, καλέ μου epote! Ωραίες οι αφετηρίες σου, μα από εκεί και πέρα, απλά "παίζεις με τα λόγια", θαρρείς κι απλά επιδιώκεις να σκανιάσεις κάποιους, που "πιστεύουν"! Η διατύπωση πχ "χριστιαννικός θεός", είναι μεν μία κατ' εντύπωση "αυτονόητη" στη σημασία της έκφραση, αλλά χαρακτηριστικά αόριστη σε νόημα Προφανώς (; ) θα μπορούσες να πεις τώρα, πως εννοείς (ή ήθελες να εννοήσεις) " ο θεός των χριστιανών" . Γιατί κάλλιστα θα μπορούσε, αυτός που εσύ εννοείς ως "χριστιαννικό θεό", στην (πνευματική) πραγματικότητα να μην είναι "ο θεός των χριστιανών". Καθότι, φίλε μου, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου, ότι ακόμη και ο λεγόμενος (και πάντα αναμενόμενος) "Αντίχριστος", μέλλει να απορήσει( αν δεν απορεί ήδη, εδώ και αιώνες!), για το πόσο πολλοί χριστιανοί, τον μπερδεύουν, με τον Ιησού Χριστό!
Καλέ μου epote, αναμφίβολα ο Εξολοθρευτής της Αιγύπτου, δεν ακούει τις πονεμένες φωνές, ούτε συναισθάνεται τις πονεμένες καρδιές, μα ποια σχέση και ομοιότητα, θα μπορούσε κάθε στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος εν ζωή και με επίγνωση, να βρει στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και στην ταυτότητα του Θεού που φανέρωσε; Ατυχώς, φίλε μου, για το αναφερόμενο μήνυμά σου, δεν αναφέρομαι, ούτε στο Δία ούτε στον Ιαχβέ. Υπάρχει κι ο "αληθινός Θεός", των Τραγωδών μας (Ευριπίδη ιδίως!), που μετά από μερικούς αιώνες, απλά τον φανέρωσε, ο Ιησούς Χριστός, ο τόσο Εβραίος όσο και Έλληνας, μπροστά σε ένα (τότε) "μέλλον ρωμαϊκό"!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 15:48, 01-12-09:

#8
Η προσευχή του απελπισμένου


Είναι μονόλογος με τον εαυτό μας, που όταν γίνεται «ενθέρμως» (και ειδικά από απελπισμένους!), έχει τις δυνατότητες της «ύψιστης προσοχής»( «επικέντρωση»). Εκεί κάπου στη «θέρμη», ενοικεί ο Θεός, με τα «λειτουργικά» Του «πνεύματα»… Αρκεί να του λες: "Εσύ"και "η φωτιά θα καθαρίσει το χρυσάφι": ο Θεός ημών, πύρ καταναλίσκον εστί!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νωεύς : 01-12-09 στις 16:51.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,732 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 17:20, 01-12-09:

#9
ο Θεός είναι μέσα μας, άρα μας ακούει...........

ανάλογα το Θεό που πιστεύει ο καθένας από εμάς.....
και πως τον ονομάζει η κάθε θρησκεία........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 17:27, 01-12-09:

#10
Αρχική Δημοσίευση από venividivici
ο Θεός είναι μέσα μας, άρα μας ακούει...........

ανάλογα το Θεό που πιστεύει ο καθένας από εμάς.....
και πως τον ονομάζει η κάθε θρησκεία........
Πριν από μέρες είπα με θυμό "θέλω ν'αλλάξει κάτι ΑΥΡΙΟ !" Με πολύ θυμό. Δεν περιμένω άλλο. Αύριο ! Στάλθηκαν δυο δρόμοι αμέσως, αλλά επέλεξα το δρόμο που δεν έβγαζε πουθενά γιατί πίστευα ότι αυτός ήταν ο κατάλληλος δρόμος για μένα. Πού να ξέρεις ποιοί θεοί και δαίμονες σ'ακούνε ; 'Ολοι τους πάντα είναι τόσο πρόθυμοι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 17:40, 01-12-09:

#11
Αν υποθέσουμε πως η προσευχή έχει αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο. Αυτό δεν δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις του θεού;

Δηλαδή, αν τα αποτελέσματα της έρευνας που αναφέρεται στο πρώτο post είναι αληθινά και αν δεχτούμε πως οφείλονται όντως σε θεία παρέμβαση, τότε αυτομάτως υποστηρίζουμε πως ο θεός ευνοεί αυτούς που προσεύχονται σε αυτόν. Γιατί αυτοί επιζούν σε μεγαλύτερο ποσοστό. Αν επομένως εγώ είμαι άθεος αλλά ο θεός υπάρχει, ως πανάγαθος δεν οφείλει να φροντίσει εξ ίσου και την δικιά μου ανάρρωση για παράδειγμα; Εδώ ζωγραφίζουμε έναν θεό που γουστάρει παρακάλια και ευνοεί τους πιστούς του.

Επίσης κανείς στον τρίτο κόσμο -με τα μεγάλα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας- δεν προσεύχεται να μην πεθάνει το παιδί του; Προσεύχονται στον λάθος θεό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,732 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 17:41, 01-12-09:

#12
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Πριν από μέρες είπα με θυμό "θέλω ν'αλλάξει κάτι ΑΥΡΙΟ !" Με πολύ θυμό. Δεν περιμένω άλλο. Αύριο ! Στάλθηκαν δυο δρόμοι αμέσως, αλλά επέλεξα το δρόμο που δεν έβγαζε πουθενά γιατί πίστευα ότι αυτός ήταν ο κατάλληλος δρόμος για μένα. Πού να ξέρεις ποιοί θεοί και δαίμονες σ'ακούνε ; 'Ολοι τους πάντα είναι τόσο πρόθυμοι.
ο Θεός σε αφήνει πάντα ελεύθερο να επιλέξεις......είτε το σωστό είτε το λάθος

ποτέ μην μπερδεύουμε την πίστη με τη λογική......
άλλωστε η πίστη συμβαδίζει με την καρδιά και η προσευχή "θεραπεύει" οταν είναι από καρδιάς.......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 17:57, 01-12-09:

#13
Αρχική Δημοσίευση από venividivici
ο Θεός σε αφήνει πάντα ελεύθερο να επιλέξεις......είτε το σωστό είτε το λάθος

ποτέ μην μπερδεύουμε την πίστη με τη λογική......
άλλωστε η πίστη συμβαδίζει με την καρδιά και η προσευχή "θεραπεύει" οταν είναι από καρδιάς.......
Ναι αλλά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως με άφησε να κάνω τέτοια βλακεία, όταν μάλιστα από καρδιάς ζητούσα κάτι πολύ συγκεκριμένο 3 μήνες σχεδόν. 'Αρα ή μου έστειλε και τις δυο λύσεις ή μου έστειλε τη μία απ'τις δυο λύσεις και κάποιος άλλος έβαλε το ποδαράκι του για την δεύτερη λύση...Δεν είναι τόσο απλό. Με τέτοιες ιστορίες ασχολούμαι κάτι χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις αν σου στέλνει αυτό που σου στέλνει ο ανώτερος εαυτός σου (αυτό που πιστεύω εννοεί και ο Νωεύς όταν έγραψε "συνομιλείς με τον εαυτό σου" είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι) ή αν στα στέλνει το υποσυνείδητό σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 18:09, 01-12-09:

#14
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
... Πού να ξέρεις ποιοί θεοί και δαίμονες σ'ακούνε ; 'Ολοι τους πάντα είναι τόσο πρόθυμοι.
Εύστοχη αποστροφή! Αλλά ακριιβώς, είναι ζήτημα διάκρισης! Πάντως εν πολλοίς, έλεγαν οι σοφότεροι: Δείξε μου τον Θεό σου, να σου 'πω ποιος είσαι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 18:29, 01-12-09:

#15
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Εύστοχη αποστροφή! Αλλά ακριιβώς, είναι ζήτημα διάκρισης! Πάντως εν πολλοίς, έλεγαν οι σοφότεροι: Δείξε μου τον Θεό σου, να σου 'πω ποιος είσαι!
Mα ουσιαστικά δεν υπάρχουν πολλοί θεοί, ένας είναι με πολλές εκδηλώσεις. 'Αντε βρες άκρη, κι έπειτα τόσοι δαίμονες κι άγγελοι. Πέφτουν επάνω σου μια ωραία μέρα, και σου λένε, ακούστε κύριε δόκτωρα παραξεναγάπη, έχουμε κι αυτή την προσφορά, έχουμε και την άλλη. Ουφ, κουράστηκα, τουλάχιστον εσύ που τα'χεις ξεχωρίσεις και είσαι πιο τακτοποιημένος κάνε κανένα ψυχικό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 18:43, 01-12-09:

#16
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
... Ουφ, κουράστηκα, τουλάχιστον εσύ που τα'χεις ξεχωρίσεις και είσαι πιο τακτοποιημένος κάνε κανένα ψυχικό.
Καλέ μου φίλε, μόνο σου θα πρέπει να διακρίνεις μέσα σου, τον Θεό απ' τα "λειτουργικά πνεύματά"(αγγέλους και διαόλια) Του. Ειδάλλως, χάνεις την ελευθερία σου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 19:38, 01-12-09:

#17
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
...Ποτέ δεν ξέρεις αν σου στέλνει αυτό που σου στέλνει ο ανώτερος εαυτός σου (αυτό που πιστεύω εννοεί και ο Νωεύς όταν έγραψε "συνομιλείς με τον εαυτό σου" είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι) ή αν στα στέλνει το υποσυνείδητό σου.
Είν' αλήθεια πως δεν γνωρίζω, ούτε τι ακριβώς είναι ο "ανώτερος εαυτός" μου, ούτε που βρίσκεται το "υποσυνείδητό" μου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 20:12, 01-12-09:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Είν' αλήθεια πως δεν γνωρίζω, ούτε τι ακριβώς είναι ο "ανώτερος εαυτός" μου, ούτε που βρίσκεται το "υποσυνείδητό" μου!
Σίγουρα Δες τους πάντως σαν δυο κριτές και συμβουλάτορες που σου δίνουν πολλές φορές αντιφατικές γνωμοδοτήσεις, το πρόβλημα είναι ότι οι συμβουλές του πρώτου εισακούονται δύσκολα, κυρίως λόγω επιπέδου και απόστασης, ενώ οι συμβουλές από το υποσυνείδητο εκτελούνται αστραπιαία. Ο πρώτος λειτουργεί σαν κριτής έξω από τον εαυτό σου (σαν να μην είναι μέρος του προβλήματος), άρα δίνει και τη σωστή λύση, ο δεύτερος είναι τόσο υποκειμενικός και συνήθως δίνει γραμμή τις πιο ακατάλληλες ώρες χωρίς να υπολογίζει το αποτέλεσμα. Ο πρώτος έχει απευθείας σύνδεση με τη θεότητα χωρίς παράσιτα και παρεμβολές, ο δεύτερος δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του. Οι περισσσότεροι άνθρωποι προσεύχονται με το υποσυνείδητο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 21:35, 01-12-09:

#19
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Σ... Οι περισσσότεροι άνθρωποι προσεύχονται με το υποσυνείδητο.
Μ' άλλα λόγια, "εναντιοδρομούν";

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 21:51, 01-12-09:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Μ' άλλα λόγια, "εναντιοδρομούν";
Ναι, συνήθως. Ο ανώτερος μπορεί να σε προτρέπει ακόμα και για επώδυνες αποφάσεις που όμως στοχεύουν σε μακροπρόθεσμο όφελός σου. Ποιός τον ακούει όμως αφού μας κυβερνούν τα σκουπίδια του υποσυνείδητου ;
Ποιός μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής ψύχραιμα τις εξελίξεις στη ζωή του σαν ξένος και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις ; Αν ήταν έτσι δεν θα κάναμε ποτέ λάθη. Μας κυβερνούν οι εγωισμοί, τα πάθη, τα απωθημένα και το εγώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 22:30, 01-12-09:

#21
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
...Αν ήταν έτσι δεν θα κάναμε ποτέ λάθη. Μας κυβερνούν οι εγωισμοί, τα πάθη, τα απωθημένα και το εγώ.
...Όμως το εγώ είναι το μοναδικά σίγουρό μας κτήμα, ενώ οι "εγωϊσμοί", πράγματι, οι "ιώσεις" του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 22:44, 01-12-09:

#22
Δεν ξέρω εάν υπάρχει θεός που εισακούει τους ανθρώπους, ούτε και μπορώ να του προσδώσω ιδιότητες, όπως ο Νεκροπεθαμένος. Στην πραγματικότητα δεν πιστεύω σε κάποιον θεό που παρεμβαίνει. Το Μέγα Χάος όμως εισακούει τις προσευχές, είναι καθρέφτης που σου στέλνει πίσω οτιδήποτε του προβάλεις, γι' αυτό είμαι βέβαιος!. Προσέξτε λοιπόν τι προσεύχεστε, οι προσευχές εισακούονται...

Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Ναι αλλά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως με άφησε να κάνω τέτοια βλακεία, όταν μάλιστα από καρδιάς ζητούσα κάτι πολύ συγκεκριμένο 3 μήνες σχεδόν. 'Αρα ή μου έστειλε και τις δυο λύσεις ή μου έστειλε τη μία απ'τις δυο λύσεις και κάποιος άλλος έβαλε το ποδαράκι του για την δεύτερη λύση...Δεν είναι τόσο απλό. Με τέτοιες ιστορίες ασχολούμαι κάτι χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις αν σου στέλνει αυτό που σου στέλνει ο ανώτερος εαυτός σου (αυτό που πιστεύω εννοεί και ο Νωεύς όταν έγραψε "συνομιλείς με τον εαυτό σου" είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι) ή αν στα στέλνει το υποσυνείδητό σου.
Είδες μια απόδειξη του Αυτεξούσιου κι όμως ήθελες κάποιον να σε καθοδηγήσει στον "σωστό" δρόμο. Μήπως επέλεξες αυτό που επέλεξες, επειδή αυτό κατά βάθος θέλεις για τον εαυτό σου;

Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Σίγουρα Δες τους πάντως σαν δυο κριτές και συμβουλάτορες που σου δίνουν πολλές φορές αντιφατικές γνωμοδοτήσεις, το πρόβλημα είναι ότι οι συμβουλές του πρώτου εισακούονται δύσκολα, κυρίως λόγω επιπέδου και απόστασης, ενώ οι συμβουλές από το υποσυνείδητο εκτελούνται αστραπιαία. Ο πρώτος λειτουργεί σαν κριτής έξω από τον εαυτό σου (σαν να μην είναι μέρος του προβλήματος), άρα δίνει και τη σωστή λύση, ο δεύτερος είναι τόσο υποκειμενικός και συνήθως δίνει γραμμή τις πιο ακατάλληλες ώρες χωρίς να υπολογίζει το αποτέλεσμα. Ο πρώτος έχει απευθείας σύνδεση με τη θεότητα χωρίς παράσιτα και παρεμβολές, ο δεύτερος δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του. Οι περισσσότεροι άνθρωποι προσεύχονται με το υποσυνείδητο.
Ποιος άραγε να είναι ο πραγματικός εαυτός και ποιος ο εισβολέας; Πάντα δύσκολο αυτό το ερώτημα. Ο Κρεμασμένος μόνο γνωρίζει, γιατί έχει δει τα πράγματα ανάποδα. Γι' αυτό και το μυστηριώδες του χαμόγελο: "The secret of the Hanged man, the smile on his lips", όπως λένε και οι Maiden...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 22:59, 01-12-09:

#23
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Είδες μια απόδειξη του Αυτεξούσιου κι όμως ήθελες κάποιον να σε καθοδηγήσει στον "σωστό" δρόμο. Μήπως επέλεξες αυτό που επέλεξες, επειδή αυτό κατά βάθος θέλεις για τον εαυτό σου;
Δεν νομίζω. Ο ανώτερος εαυτός μου θέλει αυτό που παρακαλάω και εύχομαι για μήνες. Αυτό ζήτησα εκείνη τη μέρα πολύ θυμωμένος (όπως σήμερα), αλλά μου ήρθαν δύο πράγματα, δηλαδή εκτός από αυτό που ζητούσα, και ένα ξένο πράγμα. Εκεί τα έχασα, δούλεψε το υποσυνείδητό μου με τον εγωισμό και απέρριψε προσωρινά αυτό που ήθελε πραγματικά ο ανώτερος εαυτός μου, αυτό που είναι για το καλό μου. Αυτό που έκανε το υποσυνείδητο ήταν για μια ακόμη φορά να υπονομεύσει τον Ανώτερο Εαυτό που κοιτάει μόνο το μέλλον μου με τα όποια εμπόδια και δοκιμασίες μπορεί να παρουσιαστούν. Το υποσυνείδητο νοιάζεται μόνο για το σήμερα και για τη ρεβάνς, δεν υπάρχει χειρότερος σύμβουλος. Μεγάλο Χάος, ο Κρεμασμένος ξέρει και συμφωνεί με τον Ανώτερο Εαυτό ότι έκανα μεγάλη βλακεία. Το υποσυνείδητο τον υπονομεύει αγρίως από τα τέλη της άνοιξης και μετά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 23:00, 01-12-09:

#24
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Δεν ξέρω εάν υπάρχει θεός που εισακούει τους ανθρώπους, ούτε και μπορώ να του προσδώσω ιδιότητες, όπως ο Νεκροπεθαμένος.
Εγώ δεν του προσέδωσα καμμία ιδιότητα. Οι ίδιοι οι χριστιανοί πιστεύουν πως είναι ένα ον πανάγαθο και πανίσχυρο. Ότι είπα βασίζεται στην υπόθεση πως πράγματι ακούει τις προσευχές των ασθενών και βοηθάει αυτούς που προσεύχονται και όχι τους άλλους. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο πρώτο post του thread.

Είναι αναπόφευκτο λοιπόν αν συμβαίνει κάτι τέτοιο να μην αμφισβητηθεί η παναγαθότητα του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 23:10, 01-12-09:

#25
Το ότι όμως δεν έχει τις ιδιότητες που του προσδίδουν οι χριστιανοί, δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπάρχει, this is my point here. Καμιά φορά οι άθεοι γίνονται πιο χριστιανοί από τους χριστιανούς, μ' έναν παράξενο ανεστραμένο τρόπο, όπως ένα χριστιανός να κοιτούσε τον εαυτό του στον καθρέφτη του Μεγάλου Χάους...

Εκεί τα έχασα, δούλεψε το υποσυνείδητό μου με τον εγωισμό και απέρριψε προσωρινά αυτό που ήθελε πραγματικά ο ανώτερος εαυτός μου, αυτό που είναι για το καλό μου.
Ωστόσο, απ' όσο ξέρω τουλάχιστον, αυτός που αναγνωρίζει το Εγώ, δεν είναι το υποσυνείδητο, αλλά ξεκάθαρα το συνειδητό. Ποιος είπες σ' έκανε να κάνεις λάθος; Οι Δαίμονες της Σκόνης ξέρουν να κρύβουν καλά τις ουρίτσες τους, το έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος. Άλλη φορά να τους περνάς από δοκιμασία, όπως συνιστούσε ο γέροντας. Προσοχή στα θεία οράματα, συνήθως προέρχονται από την άλλη πλευρά. Ο Κρεμασμένος γνωρίζει ότι το "ανώτερο" και το "κατώτερο" είναι πολύ σχετικές έννοιες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 07:44, 02-12-09:

#26
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Ωστόσο, απ' όσο ξέρω τουλάχιστον, αυτός που αναγνωρίζει το Εγώ, δεν είναι το υποσυνείδητο, αλλά ξεκάθαρα το συνειδητό. Ποιος είπες σ' έκανε να κάνεις λάθος; Οι Δαίμονες της Σκόνης ξέρουν να κρύβουν καλά τις ουρίτσες τους, το έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος. Άλλη φορά να τους περνάς από δοκιμασία, όπως συνιστούσε ο γέροντας. Προσοχή στα θεία οράματα, συνήθως προέρχονται από την άλλη πλευρά. Ο Κρεμασμένος γνωρίζει ότι το "ανώτερο" και το "κατώτερο" είναι πολύ σχετικές έννοιες...
Συγνώμη αλλά τώρα με μπέρδεψες. Ποιές από τις δυο λύσεις ήταν των Δαιμόνων της Σκόνης και ποιά των "δικών μας παιδιών" ; Αυτή που ζητούσα επί τρεις μήνες συνειδητά ή η άλλη λύση που μου ήρθε την ίδια στιγμή ; Γιατί εγώ πιστεύω ότι αυτό που ζητάς συνειδητά και επίμονα είναι αυτό που θέλεις κατά βάθος και ότι αν σου έρθει πάει να πει ότι το έχει εγκρίνει ο Ανώτερος Εαυτός, αν όχι δεν στο δίνει γιατί θέλει το καλό σου. Γράφεις ότι το υποσυνείδητο δεν είναι εγωιστικό ; Αυτό εννοείς ; Το υποσυνείδητο όμως είναι γεμάτο σκουπίδια, μαζεύει όλα τα απωθημένα, άρα σε δεδομένες κρίσιμες στιγμές σου βγάζει όλο τον δυνατό εγωισμό, με πράξεις όπως είναι η εκδικητικότητα και σε εμποδίζει να δεις τη συνολική εικόνα που την βλέπει ο Ανώτερος Εαυτός σου, κοινώς το Πνεύμα σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 09:18, 02-12-09:

#27
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Το ότι όμως δεν έχει τις ιδιότητες που του προσδίδουν οι χριστιανοί, δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπάρχει, this is my point here.
Α ναι, δεν το ανέφερα σαν επιχείρημα για την ύπαρξη του. Όμως όπως και να το πάρεις, σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπάρχει ο θεός των χριστιανών μιας και το βασικό του χαρακτηριστικό είναι αυτές ακριβώς οι ιδιότητες.

Ο θεός γενικότερα είναι άλλη συζήτηση (όπως ξέρεις και για εκείνον έχω τις αμφιβολίες μου αλλά δεν μιλάμε για αυτό τώρα).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,659 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 10:44, 02-12-09:

#28
Η Πιστη κανει "θαυματα" απο μονης της..τωρα αν υπαρχουν αλλες αγνωστες "θεικες" αποκοσμες δυναμεις και αν παρεμβαινουν ειναι αλλα υποθεση..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 11:33, 02-12-09:

#29
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
Η Πιστη κανει "θαυματα" απο μονης της..τωρα αν υπαρχουν αλλες αγνωστες "θεικες" αποκοσμες δυναμεις και αν παρεμβαινουν ειναι αλλα υποθεση..
εννοείς οτι ο πιστός λόγω της δυνατότητας του να είναι πιο αισιόδοξος, πιστεύοντας πως ο θεος φροντίζει για'υτον, πετυχαίνει και πιο πολύ τον εκάστοτε σκοπό του;

στο παράδειγμα του thread, ο πιστός επιβιώνει του bypass πιο εύκολα λόγω ψυχολογικής κατάστασης;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,659 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 12:37, 02-12-09:

#30
εννοείς οτι ο πιστός λόγω της δυνατότητας του να είναι πιο αισιόδοξος, πιστεύοντας πως ο θεος φροντίζει για'υτον, πετυχαίνει και πιο πολύ τον εκάστοτε σκοπό του;
ναι....το σταδιο της πιστης ειναι γνωστο και το αποδεχονται και οι αθεοι ακομα... τωρα τα παραπερα....δεν θα αποδειχθουν ισως ποτέ.γιαυτο το λεμε και πιστη..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 13:12, 02-12-09:

#31
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Το ότι όμως δεν έχει τις ιδιότητες που του προσδίδουν οι χριστιανοί, δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπάρχει, this is my point here. Καμιά φορά οι άθεοι γίνονται πιο χριστιανοί από τους χριστιανούς, μ' έναν παράξενο ανεστραμένο τρόπο, όπως ένα χριστιανός να κοιτούσε τον εαυτό του στον καθρέφτη του Μεγάλου Χάους...
Τι είναι η "ιδιότητα", αδελφέ Όττο; Γιατί ο Θεός "δεν έχει τις ιδιότητες που του προσδίδουν οι χριστιανοί"; Πάντως η χριστιανική θεουργία δεν εννοεί, ότι οι όποιες "ιδιότητες" που Του αποδίδονται, τον "ορίζουν" κιόλας. Απλά πιστεύουν ότι "ενεργεί" και ανάλογα με τις συναφείς εκάστοτε ανθρώπινες περιστάσεις, οι ίδιοι οι άνθρωποι Τον "ευλογούν" ή και Του "παραπονιούνται"( αν δεν τον βρίζουν κιόλας!). Σε τελική όμως ανάλυση, εκλαμβάνεται ως Αΐδιος...
Πράγματι, η ιστορία μαρτυράει, ότι τελικά οι χριστεπώνυμοι υπήρξαν και είμαστε, αντιστρόφως ανάλογοι της αγιότητάς Του! Ή δεν έχει, κατά τη γνώμη σου, ούτε αυτή την "ιδιότητα", ω Μέγα Χάος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 13:24, 02-12-09:

#32
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Τι είναι η "ιδιότητα", αδελφέ Όττο; Γιατί ο Θεός "δεν έχει τις ιδιότητες που του προσδίδουν οι χριστιανοί";
Αν και μπορώ να φέρω πραγματικά άπειρα επιχειρήματα σχετικά με το γιατί ο χριστιανικός θεός είτε δεν είναι πανάγαθος είτε δεν είναι παντοδύναμος, μπορείς να αρκεστείς στα posts μου στο παρόν thread. Περιληπτικά, αν δεχτούμε πως ο θεός σώζει περισσότερους πιστούς που προσεύχονται όταν κάνουν bypass απ΄ότι ανθρώπους που δεν προσεύχονται (πράγμα που θέτει το θέμα του ίδιου του thread) τότε αντί για πανάγαθος είναι μάλλον επιλεκτικός, ιδιοτελής και κάπως ναρκισσιστής. (δεν ξέρω με πόσα "σ" γράφεται αυτό).

Πάντως η χριστιανική θεουργία δεν εννοεί, ότι οι όποιες "ιδιότητες" που Του αποδίδονται, τον "ορίζουν" κιόλας.
Δηλαδή μπορεί να είναι ο θεός των χριστιανών αδύναμος για παράδειγμα; Μπορεί να μην αγαπάει τους πάντες; Αυτές οι ιδιότητες δεν τον ορίζουν;

Αν μιλήσουμε για έναν θεο αδιάφορο προς τα ανθρώπινα, ή ιδιοτελή, ή ανήμπορο να αλλάξει κάτι, μιλάμε ακόμη για τον χριστιανικό θεό; Προφανώς όχι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,732 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 13:28, 02-12-09:

#33
"Η αγάπη μακροθυμεί, συμπεριφέρεται με χρηστότητα η αγάπη, δε ζηλεύει, η αγάπη δε μεγαλοκαυχιέται, δε φουσκώνει από υπερηφάνεια, δε συμπεριφέρεται άσχημα, δε ζητά τα δικά της, δεν παροξύνεται, δε λογίζεται το κακό, δε χαίρει για την αδικία,
συγχαίρει όμως στην αλήθεια.
Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.
Η αγάπη ποτέ δεν πέφτει, αλλά μένει σταθερή και αιώνια."
Προς κορινθίους α' επιστολή Aποστόλου Παύλου

Ο Θεός δεν είναι τίποτε άλλο παρά αγάπη, ανάμεσα στους ανθρώπους είτε τον ονομάζουν Θεό, είτε Αλλάχ ειτε Βούδα είτε είτε............ και η προσευχή αυτό το σκοπό έχει, να αποκαλύψει την αγάπη προς τους ανθρώπους γύρω μας....
αφού η αγάπη θεραπεύει, θεραπεύει και η προσευχή πνευματικά και ψυχικά.....


Η καρδιακή προσευχή βοηθάει όχι μόνον τους άλλους αλλά και τον ίδιο τον εαυτό μας, γιατί βοηθάει να έρθει η εσωτερική καλοσύνη. Όταν ερχόμαστε στην θέση του άλλου, έρχεται φυσιολογικά η αγάπη, ο πόνος, η ταπείνωση, η ευγνωμοσύνη μας στον Θεό με την συνεχή δοξολογία, και τότε η προσευχή για τον συνάνθρωπό μας γίνεται ευπρόσδεκτη από τον Θεό και τον βοηθάει.
Ο γέροντας Παΐσιος για την προσευχή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 00:19, 03-12-09:

#34
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Συγνώμη αλλά τώρα με μπέρδεψες. Ποιές από τις δυο λύσεις ήταν των Δαιμόνων της Σκόνης και ποιά των "δικών μας παιδιών" ; Αυτή που ζητούσα επί τρεις μήνες συνειδητά ή η άλλη λύση που μου ήρθε την ίδια στιγμή ;
Εάν όντως την αναζητούσες συνειδητά, ως προϊόν ενόρασης του Ανώτερου εαυτού σου, τότε θα ήξερες ακριβώς ποια ήταν η σωστή λύση και δεν θα ταλαντευόσουν την κρίσιμη στιγμή. Έχεις ανοίξει διάλογο με το Μέγα Χάος (όχι με τον Όττο), πρόσεξε καλά τι σου λέει...

Γιατί εγώ πιστεύω ότι αυτό που ζητάς συνειδητά και επίμονα είναι αυτό που θέλεις κατά βάθος και ότι αν σου έρθει πάει να πει ότι το έχει εγκρίνει ο Ανώτερος Εαυτός, αν όχι δεν στο δίνει γιατί θέλει το καλό σου.
Το συνειδητό σου δεν είναι το Θέλημά σου, αλλιώς όλοι θα το είχαμε βρει και θα ήμασταν αστέρια, ακολουθώντας ο καθένας την ξεχωριστή του τροχιά στο σύμπαν, χωρίς ποτέ να συγκρουόμαστε με κανέναν. Το να ζητάς επίμονα, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μην πάρεις κάτι...

Γράφεις ότι το υποσυνείδητο δεν είναι εγωιστικό ; Αυτό εννοείς ; Το υποσυνείδητο όμως είναι γεμάτο σκουπίδια, μαζεύει όλα τα απωθημένα, άρα σε δεδομένες κρίσιμες στιγμές σου βγάζει όλο τον δυνατό εγωισμό, με πράξεις όπως είναι η εκδικητικότητα και σε εμποδίζει να δεις τη συνολική εικόνα που την βλέπει ο Ανώτερος Εαυτός σου, κοινώς το Πνεύμα σου.
Για να σου μιλήσει ο Ανώτερος Εαυτός σου, ο οποίος είναι πολύ βαθιά κρυμμένος μέσα σου, κάτω από το συνειδητό σου και αυτό που εσύ αποκαλείς "υποσυνείδητο", ενώ εγώ αποκαλώ "βαθύ συνειδητό" (τη χωματερή του συνειδητού μας δηλαδή, τις επεξεργασίες των στοιχείων που παράγει το Εγώ μας, στα όρια της συνείδησης), θα πρέπει να βρεθείς στη λεγόμενη "Κατάσταση της Υψηλής Εγρήγορσης".
Τι σημαίνει όμως αυτό; Το έχουμε ήδη στο θεματάκι μας:

Ως σήμερα η επιστήμη γνώριζε τρείς καταστάσεις του εγκεφάλου: την εγρήγορση, τον «γρήγορο» και τον «αργό» ύπνο. Λοιπόν εμείς ανακαλύψαμε άλλη μιά κατάσταση, που μπορεί να αποκαλεστεί «εγρήγορση προσευχής».
Στο εγκεφαλογράφημα αυτό έχει την ακόλουθη μορφή. Τις στιγμές της εγρήγορσης ο φλοιός του εγκεφάλου δημιουργεί ρυθμούς βιολογικών ρευμάτων συχνότητας 30 χερτς. Ενώ όταν οι μετέχοντες στο πείραμα βυθίζονταν σε εκστατική προσευχή, σημειωνόταν επιβράδυνση των ρυθμών των βιολογικών ρευμάτων μέχρι τα 3 χερτς. Αυτοί οι βραδείς ρυθμοί παρατηρούνται μόνο στα βρέφη ηλικίας 3-4 μηνών. Δηλαδή οι προσευχόμενοι άνθρωποι λες και μετατρέπονται σε βρέφη. Και μετά την προσευχή, ήρεμα επέστρεφαν στον παλιό παλμικό ρυθμό του φλοιού του εγκεφάλου. Μάλιστα αυτές οι νευροφυσικές διαδικασίες συντελούνταν ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη προσευχή και τη γλώσσα που τη διάβαζε ο ιερέας.
Έχουν άραγε τα βρέφη συνείδηση; Μιλάμε για το επίπεδο Δέλτα, το βαθύτερό μας ασυνείδητο. Σου το έχω ξαναγράψει: Ο Κρεμασμένος γνωρίζει ότι το "Ανώτερο" και το "Κατώτερο" είναι πολύ, μα πολύ σχετικές έννοιες, εξ ου και το μυστηριώδες του μειδίαμα. Ο Ανώτερος Εαυτός μας, βρίσκεται στο Βαθύτερο Ασυνείδητο.

Εάν ήθελες λοιπόν να επιλέξεις το σωστό δρόμο, θα έπρεπε να πάψεις να σκέφτεσαι για το ποιος είναι ο σωστό δρόμος, να πάψεις ν' αμφιβάλλεις. Δεν ήταν τυχαίο που ζήτησες ένα και σου δόθηκαν δύο. Το Μέγα Χάος είναι πολύ καλός, αν και πολύ σκληρός δάσκαλος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Great Chaos : 03-12-09 στις 00:34. Αιτία: διάσπαση μεγάλου ποστ
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 00:19, 03-12-09:

#35
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Τι είναι η "ιδιότητα", αδελφέ Όττο; Γιατί ο Θεός "δεν έχει τις ιδιότητες που του προσδίδουν οι χριστιανοί";
Ιδιότητα αγαπημένε μου Νωεύ, είναι μια ακτίνα του Ανέσπερου Φωτός, την οποία οι άνθρωποι αντικρίζουν μονάχα εξ αντανακλάσεως και διαμέσου φίλτρων, επειδή ειδάλλως οι οφθαλμοί τους δεν θα μπορούσαν ν' αντέξουν την άμεση Θέασή Του. Κάθε προσπάθεια ορισμού Του, καταλήγει στην αληθινή φύση τούτου του Σύμπαντος Κόσμου, στο Μηδέν, γι' αυτό και ο Θεός δεν μπορεί να έχει τις ιδιότητες που του προσδίδουν οι Χριστιανοί, όπως και οποιοσδήποτε άλλος.

Πάντως η χριστιανική θεουργία δεν εννοεί, ότι οι όποιες "ιδιότητες" που Του αποδίδονται, τον "ορίζουν" κιόλας. Απλά πιστεύουν ότι "ενεργεί" και ανάλογα με τις συναφείς εκάστοτε ανθρώπινες περιστάσεις, οι ίδιοι οι άνθρωποι Τον "ευλογούν" ή και Του "παραπονιούνται"( αν δεν τον βρίζουν κιόλας!). Σε τελική όμως ανάλυση, εκλαμβάνεται ως Αΐδιος...
Ακριβώς, ως Αΐδιος, δηλαδή χωρίς ιδιότητες (εξ ου και Άδης ή Άιδης, όπως έχουμε ξαναγράψει).

Ο Θεός δεν ενεργεί. Έφτιαξε, ή σωστότερα Διανοήθηκε ένα σύμπαν (ίσως και μια απειρία συμπάντων) κι έκτοτε σιώπησε και το παρατηρεί. Οι άνθρωποι δρουν, αλληλεπιδρούν με το Μέγα Χάος, ή κατ' άλλους Σκοτεινή Θάλασσα της Αντίληψης, ή κατ' άλλους Μπίνα τη Μεγάλη Μητέρα και λαμβάνουν το αντίτιμο της δράσης τους. Ύβρις ή Προσευχή δεν ενοχλούν ούτε ευχαριστούν τη Θεότητα, απλά έχουν το τίμημά τους ως νομοτέλεια.

Δυστυχώς οι άθεοι αδυνατούν να συλλάβουν μια τέτοια θεώρηση, εγκλωβισμένοι στα στενά πλαίσια της θεοκρατικής αντίληψης, την οποία θεωρούν ότι αναιρούν, θέτοντας απλώς ένα αρνητικό πρόσημο, στην ίδια στενή και πεπερασμένη νοηματική απόλυτη τιμή.

Πράγματι, η ιστορία μαρτυράει, ότι τελικά οι χριστεπώνυμοι υπήρξαν και είμαστε, αντιστρόφως ανάλογοι της αγιότητάς Του! Ή δεν έχει, κατά τη γνώμη σου, ούτε αυτή την "ιδιότητα", ω Μέγα Χάος;
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς σημαίνει η "Αγιότητα". Ενώ την έχω συχνά ακούσει, ποτέ δεν μου έχει επεξηγηθεί...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Great Chaos : 03-12-09 στις 00:37.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 00:45, 03-12-09:

#36
Αρχική Δημοσίευση από necropethamenos
Αν και μπορώ να φέρω πραγματικά άπειρα επιχειρήματα σχετικά με το γιατί ο χριστιανικός θεός είτε δεν είναι πανάγαθος είτε δεν είναι παντοδύναμος, μπορείς να αρκεστείς στα posts μου στο παρόν thread. Περιληπτικά, αν δεχτούμε πως ο θεός σώζει περισσότερους πιστούς που προσεύχονται όταν κάνουν bypass απ΄ότι ανθρώπους που δεν προσεύχονται (πράγμα που θέτει το θέμα του ίδιου του thread) τότε αντί για πανάγαθος είναι μάλλον επιλεκτικός, ιδιοτελής και κάπως ναρκισσιστής. (δεν ξέρω με πόσα "σ" γράφεται αυτό).Δηλαδή μπορεί να είναι ο θεός των χριστιανών αδύναμος για παράδειγμα; Μπορεί να μην αγαπάει τους πάντες; Αυτές οι ιδιότητες δεν τον ορίζουν;

Αν μιλήσουμε για έναν θεο αδιάφορο προς τα ανθρώπινα, ή ιδιοτελή, ή ανήμπορο να αλλάξει κάτι, μιλάμε ακόμη για τον χριστιανικό θεό; Προφανώς όχι.
Φίλε Νεκροπεθαμένε, ποιος είναι ο "θεός των χριστιανών";

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 09:41, 03-12-09:

#37
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Εάν όντως την αναζητούσες συνειδητά, ως προϊόν ενόρασης του Ανώτερου εαυτού σου, τότε θα ήξερες ακριβώς ποια ήταν η σωστή λύση και δεν θα ταλαντευόσουν την κρίσιμη στιγμή. Έχεις ανοίξει διάλογο με το Μέγα Χάος (όχι με τον Όττο), πρόσεξε καλά τι σου λέει...
Μα τη λύση που μου πρότεινε το υποσυνείδητο την απέρριψα χωρίς δεύτερη κουβέντα γιατί δεν μου πάει. Δεν ταλαντεύτηκα καθόλου, γιατί ξέρω απόλυτα ότι αυτό που μου προσφέρθηκε δεν μου αρέσει και ότι θα με κάνει να υποφέρω. Τι να έκανα δηλαδή ; Να δεχόμουν μια λύση που ήξερα ότι θα με πονούσε τρεις φορές περισσσότερο ; Πού είναι η ταλάντευση ; Μιλάμε για άλλα πράγματα νομίζω. Κι όταν γράφω ότι συνειδητά ζητάω, δεν εννοώ ότι δεν υπάρχει συναίσθημα ή καρδιά όταν ζητάω. Ζητάνε τα όνειρά μου, ζητάει η καρδιά μου, ζητάει ο Ανώτερος Εαυτός μου, αλλά παρεμβάλλεται και με υπονομεύει το υποσυνείδητο. Αυτο συνέβαινε και συμβαίνει πάντα με όλους τους ανθρώπους.

Γράφεις ακόμα
Για να σου μιλήσει ο Ανώτερος Εαυτός σου, ο οποίος είναι πολύ βαθιά κρυμμένος μέσα σου, κάτω από το συνειδητό σου και αυτό που εσύ αποκαλείς "υποσυνείδητο", ενώ εγώ αποκαλώ "βαθύ συνειδητό" (τη χωματερή του συνειδητού μας δηλαδή, τις επεξεργασίες των στοιχείων που παράγει το Εγώ μας, στα όρια της συνείδησης), θα πρέπει να βρεθείς στη λεγόμενη "Κατάσταση της Υψηλής Εγρήγορσης"
Tι σε κάνει να πιστεύεις με τόση απόλυτη βεβαιότητα τι θέλει ο Ανώτερος μου Εαυτός και τί η χωματερή ; Εγώ ο ίδιος μόλις μετά βίας κατάφερα να τα ξεχωρίσω πριν λίγο καιρο μ'αυτή τη δοκιμασία. Αν ήξερες τη 2η λύση που μου προτάθηκε, σίγουρα θα συμφωνούσες μαζί μου ότι με υπονόμευσε η χωματερή, και ότι η 2η λύση δεν ήταν για το καλό μου. Είναι η η ίδια η διαβολή προσοπωποιημένη και αν την έστειλε το Χάος όπως λες, δεν του είμαι καθόλου υπόχρεος, μόνο που ξέρω ότι ΔΕΝ την έστειλε το χάος αλλά η χωματερή του υποσυνείδητου για να με απομακρύνει κι άλλο από αυτό που ζητούσα καρδιακά και αληθινά πάρα πολύ καιρό τώρα ! Εκτός αν ταυτίζεις το υποσυνείδητο με το Μέγα Χάος, που εγώ τουλάχιστον βρίσκω ότι δεν έχουν καμμία σχέση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 10:11, 03-12-09:

#38
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Φίλε Νεκροπεθαμένε, ποιος είναι ο "θεός των χριστιανών";
Ο θεός έτσι όπως τον έχουν φανταστεί οι χριστιανοί. Αυτός που μας διαφήμησαν στο σχολείο. Γιατί ρωτάς κάτι για το οποίο ξέρεις την απάντηση;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,048 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 10:21, 03-12-09:

#39
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Στάλθηκαν δυο δρόμοι αμέσως, αλλά επέλεξα το δρόμο που δεν έβγαζε πουθενά γιατί πίστευα ότι αυτός ήταν ο κατάλληλος δρόμος για μένα.
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Μα τη λύση που μου πρότεινε το υποσυνείδητο την απέρριψα χωρίς δεύτερη κουβέντα γιατί δεν μου πάει. Δεν ταλαντεύτηκα καθόλου, γιατί ξέρω απόλυτα ότι αυτό που μου προσφέρθηκε δεν μου αρέσει και ότι θα με κάνει να υποφέρω.
[...]
Αν ήξερες τη 2η λύση που μου προτάθηκε, σίγουρα θα συμφωνούσες μαζί μου ότι με υπονόμευσε η χωματερή, ...
Αναρωτιέμαι γιατί πιστεύεις ότι σου δόθηκαν δύο "λύσεις".
Λες πως η μια λύση δεν οδηγούσε πουθενά, ενώ η άλλη δεν σου άρεσε και θα σε έκανε να υποφέρεις.

Λύση θα ονόμαζα αυτό που αν μη τι άλλο θα οδηγούσε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα αν όχι στο ιδανικό αποτέλεσμα. Μια πραγματική λύση θα σε απεγκλώβιζε, θα σε απελευθέρωνε και θα σε τοποθετούσε σε μια ροή που δεν θα χρειαζόταν καμία εκλογίκευση.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως η προσευχές σου δεν εισακούστηκαν ακόμα;
Μήπως αυτό είναι το παιχνίδι που σου παίζει το υποσυνείδητο;

Αρχική Δημοσίευση από necropethamenos
Γιατί ρωτάς κάτι για το οποίο ξέρεις την απάντηση;
Εικάζω πως γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έγινε η ερώτηση.
Επειδή νομίζουμε πως ξέρουμε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 10:29, 03-12-09:

#40
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Αναρωτιέμαι γιατί πιστεύεις ότι σου δόθηκαν δύο "λύσεις".
Λες πως η μια λύση δεν οδηγούσε πουθενά, ενώ η άλλη δεν σου άρεσε και θα σε έκανε να υποφέρεις.

Λύση θα ονόμαζα αυτό που αν μη τι άλλο θα οδηγούσε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα αν όχι στο ιδανικό αποτέλεσμα.
Μα αυτό έγινε Ιsi μου ! Στάλθηκε αυτό που είναι ικανοποιητικό αλλά όχι ιδανικό. Αυτό που ζητούσα πολύ καιρό, η μία λύση, αλλά εγώ το έδιωξα παραπλανημένος από το υποσυνείδητο, γιατί την ίδια στιγμή, την ίδια ακριβώς, μου στάλθηκε και η δεύτερη λύση βρε Ιζι, και η δεύτερη ήταν από την χωματερή. Το λέω τόσο απλά, γιατί μπερδεύεστε ; Η δεύτερη λύση φάνταζε τόσο ιδανική, αλλά μόνο προς στιγμήν, και γι'αυτό τσίμπησα και την πάτησα. Πες ότι σου προσφέρονται δυο κουτιά, ξέρεις ότι το ένα έχει μέσα κάτι πολύτιμο, αλλά κάτι σου λέει (η φωνή του εισβολέα) ότι το άλλο έχει μέσα κάτι ακόμα πιο πολύτιμο. Δεν είσαι όμως βέβαιος για το περιεχόμενο του 2ου κουτιού και ρισκάρεις να το ανοίξεις αυτό και τότε βλέπεις ότι άνθρακες ο θησαυρός.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,048 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 10:33, 03-12-09:

#41
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Το λέω τόσο απλά, γιατί μπερδεύεστε ;
Γιατί εσύ μιλάς για "λύσεις" κι εμείς (εγώ...) βλέπω "δεσίματα"

Καλά ξεμπερδέματα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 10:37, 03-12-09:

#42
Αρχική Δημοσίευση από necropethamenos
Ο θεός έτσι όπως τον έχουν φανταστεί οι χριστιανοί. Αυτός που μας διαφήμησαν στο σχολείο. Γιατί ρωτάς κάτι για το οποίο ξέρεις την απάντηση;
Φίλε μου, ξέρω μία απάντηση, που μάλλον δε σε βρίσκει σύμφωνο, γι΄αυτό...

...Ο Θεός δεν ενεργεί. Έφτιαξε, ή σωστότερα Διανοήθηκε...
Αγαπημένε μου Όττο, θαρρώ πως μόνον οι νεκροί δεν ενεργούν. Αλλά εδώ μιλάμε για "Θεό ζώντων ανθρώπων", για τον Δημιουργό, που είπε και εγένετο, και "συνεχίζει να εργάζεται". Ο Θεός δεν είναι μία μηχανή σε αδράνεια, νομίζω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 10:39, 03-12-09:

#43
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Φίλε μου, ξέρω μία απάντηση, που μάλλον δε σε βρίσκει σύμφωνο, γι΄αυτό...
...γι' αυτό λες να μην την αναφέρεις;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 11:07, 03-12-09:

#44
Αρχική Δημοσίευση από necropethamenos
...γι' αυτό λες να μην την αναφέρεις;
Όχι, αλλά επειδή δεν βρίσκω νόημα να αντιπαρατεθώ σε γενικόλογους αφορισμούς του τύπου " όπως τον έχουν φανταστεί οι χριστιανοί". Εξάλλου, προσωπικά "σε ποιον Θεό πιστεύω", θαρρώ πως το έχω διατρανώσει όχι λίγες φορές, εδώ στο φόρουμ. Αν κάπου στα γραφόμενα μου εντοπίζεις "φαντασία", θα σου ήμουν υπόχρεος αν μου το επισημάνεις! Όχι βεβαια πως έχω πρόβλημα με την φαντασία- αντίθετα μάλιστα, τη θεωρώ ανθρώπινο προσόν-, αλλά τον Θεό ή τα όποια ¨λειτουργικά" Του "πνεύματα", τα ζει κανείς, ανεξάρτητα απ' αυτήν. Προηγείται, νομίζω, η ζωή, από... τη φαντασία!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 11:10, 03-12-09:

#45
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Γιατί εσύ μιλάς για "λύσεις" κι εμείς (εγώ...) βλέπω "δεσίματα"

Καλά ξεμπερδέματα!
Αυτό είναι σχεδόν κατάρα. Λυμένος και ελεύθερος στην μέση της Ερήμου. Να λείπει το βύσινο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 11:17, 03-12-09:

#46
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Αυτό είναι σχεδόν κατάρα. Λυμένος και ελεύθερος στην μέση της Ερήμου. Να λείπει το βύσινο.
"...κι αν σε σκιά θανάτου περπατήσω στην κοιλάδα, εσύ είσαι η βακτηρία μου!"...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

necropethamenos (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 181 μηνύματα.

O necropethamenos buuuuuuuuuuurp. έγραψε στις 11:31, 03-12-09:

#47
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Όχι, αλλά επειδή δεν βρίσκω νόημα να αντιπαρατεθώ σε γενικόλογους αφορισμούς του τύπου " όπως τον έχουν φανταστεί οι χριστιανοί". Εξάλλου, προσωπικά "σε ποιον Θεό πιστεύω", θαρρώ πως το έχω διατρανώσει όχι λίγες φορές, εδώ στο φόρουμ. Αν κάπου στα γραφόμενα μου εντοπίζεις "φαντασία", θα σου ήμουν υπόχρεος αν μου το επισημάνεις! Όχι βεβαια πως έχω πρόβλημα με την φαντασία- αντίθετα μάλιστα, τη θεωρώ ανθρώπινο προσόν-, αλλά τον Θεό ή τα όποια ¨λειτουργικά" Του "πνεύματα", τα ζει κανείς, ανεξάρτητα απ' αυτήν. Προηγείται, νομίζω, η ζωή, από... τη φαντασία!
Πρέπει να αποφασίσεις τι πιστεύεις νομίζω.

Από τη μια παρουσιάζεις τον θεό απογυμνωμένο απο ιδιότητες -αδύνατον να τον ορίσεις κτλ-, απο την άλλη όταν αναφέρομαι σε έναν θεό με ιδιότητες (τον θεό στον οποίο οι χριστιανοί πιστεύουν - που είναι πανάγαθος και παντοδύναμος και πανταχού παρών- ναι, έτσι τον ορίζουν, αν μπορείς να με διαψεύσεις πολύ θα χαρώ) σαν δημιούργημα φαντασίας, το μεταφράζεις σε γενικόλογο αφορισμό.

Για αρχή, τι το γενικόλογο έχει. Και για τη συνέχεια, τι απ όλα πιστεύεις;

Ξέρεις, δεν είναι το ύφος που υποδεικνύει την ποιότητα της συμμετοχής κάποιου στον διάλογο. Είναι το περιέχομενο και η αντιπαράθεση με επιχειρήματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 11:41, 03-12-09:

#48
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
"...κι αν σε σκιά θανάτου περπατήσω στην κοιλάδα, εσύ είσαι η βακτηρία μου!"...
Η αγάπη ήταν και είναι μέσα μου η μόνη ενέργεια, είχε και έχει μεγάλη δύναμη, και θα πάψει να έχει μέχρι να αφήσω τα κόκκαλά μου στην "ερημο". Εγω χριστιανός δεν είμαι, αλλά αυτή που εσύ λες Χριστού αγάπη, η ανιδιοτελής, αυτή είναι που πέταξε την προσφερόμενη βακτηρία. 'Οχι στα εύκολα ! 'Οχι στους παρηγορητικούς λόγους! 'Οχι στις ψεύτικες βακτηρίες ! 'Οχι στις πρόχειρες λύσεις ! Θα τα είχα και αύριο αν ήθελα μια βακτηρία ! Δεν τα θέλω κατά βάθος, γιατί όσο κι αν δεν μου φαίνεται από μικρός δοκίμαζα τα όρια και τις αντοχές μου και ήθελα να τα ξεπερνώ. 'Η όλα ή τίποτα ! Ενάντια στους "εισβολείς'" και στις βακτηρίες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 17:04, 03-12-09:

#49
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
... 'Η όλα ή τίποτα ! Ενάντια στους "εισβολείς'" και στις βακτηρίες!
Ωιμέ, φίλε μου Δόκτορα! Ποιοι είναι οι "εισβολείς" και ποια, η "βακτηρία";

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 17:39, 03-12-09:

#50
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Ωιμέ, φίλε μου Δόκτορα! Ποιοι είναι οι "εισβολείς" και ποια, η "βακτηρία";
Ξέρεις ποιά ήταν η προσφερόμενη βακτηρία και ο εισβολέας (η δεύτερη λύση). Κοίταξε ξανά τα pm σου και θα καταλάβεις...
Ψευτοβακτηρία. Την πέταξα αυτή την βακτηρία, εννοώ ότι δεν θέλω να περπατάω με βακτηρίες, δεν εννοώ τη βακτηρία της πίστης. Μπέρδεμα σήμερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους