Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,080 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,728 μηνύματα σε 74,628 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ενεργονία: Μόλις κυκλοφόρησε!

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 16:51, 30-10-09:

#1
Σας προσκαλώ να γνωρισετε το πρώτο μου βιβλίο. Σας αρέσει η επιστημονική φαντασία; Η φιλοσοφία; Η αναζήτηση ενός πιο ευχάριστου τρόπου ζωής;

ΕΝΕΡΓΟΝΙΑ απο τις εκδόσεις Οξυ. Για όσους βαρέθηκαν να τα βλέπουν όλα μαύρα.

Ελπίζω να το απολαύσετε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 21:14, 30-10-09:

#2
Καλό θα ήταν να μας έβαζες κάποιο απόσπασμα του βιβλίου σου και για να μας δελεάσεις, αλλά και για να δούμε περί τίνος πρόκειται.

Όπως και να 'χει εύχομαι οι αναγνώστες να ανταποκριθούν θετικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 08:43, 31-10-09:

#3
Ευχαρίστως Ισι,

Λοιπόν το βιβλίο ξεκινάει με τον τυπωμένο πανηγυρικό λόγο του ηγέτη της Ενεργονίας, ενός ιδεατού κράτους-μοντέλου διακυβέρνησης που θα προκύψει τα επόμενα 20-25 χρόνια σύμφωνα με τα συμφραζόμενα και είναι μάλλον η Ευρωπαική Ένωση (μπορεί να είναι και η Ελλάδα).

ΕΝΕΡΓΟΝΙΑ
Ο κόσμος όπως θα είναι,
αν επιζήσει


Αξιότιμοι πολίτες της Ενεργονίας,

Σήμερα γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από την επίσημη ίδρυση της Ενεργονίας. Ο εορτασμός μας συμπίπτει με ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Την προσάρτηση των ΗΠΑ στο Ενεργονιακό μοντέλο και την αποδοχή στο εξής, των κανόνων λειτουργίας του από του κατοίκους της.

Ο κόσμος της Ενεργονίας δημιουργήθηκε σε μία στιγμή που την ανθρωπότητα απειλούσε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή ίσως η φτώχια. Στα παλαιότερα συστήματα φτώχια θεωρείτο η έλλειψη υλικών αγαθών. Ήταν μία λανθασμένη αντίληψη δεδομένου ότι η υλική ανεπάρκεια του τότε κόσμου, όπως αποδείχτηκε, ήταν πλασματική.


Η φτώχια ήταν πολυεπίπεδη, δραματική όσο και επικίνδυνη. Ήταν πολιτισμική, φιλοσοφική, στην συνέχεια ψυχική, συναισθηματική και στο τέλος μόνο κατέληγε υλική φτώχια. Μέσα από κοινωνικές διαδικασίες που προκαλούσαν τεράστιες φθορές και μηχανισμούς που κατανάλωναν απίστευτες ποσότητας ενέργειας προκειμένου να επιτελέσουν ένα δυσανάλογα μικρό έργο. Η υπερεπάρκεια πόρων της Ενεργονίας που απολαμβάνουμε σήμερα είναι ένα φιλοσοφικό περισσότερο παρά ένα τεχνολογικό θαύμα.


Στα χρηματοκεντρικά συστήματα η γενικευμένη φτώχια ήταν αναπόφευκτη. Ήταν ένα παράδοξο αφού πλούτος τότε εννοείτο ο πλούτος σε χρήμα και χρήματα υπήρχαν πολλά. Πράγματι, τα κοινωνικά αυτά μοντέλα, ήταν σαν τεράστια εργοστάσια που κατάπιναν κάθε είδους πόρους ανθρώπινους και φυσικούς μετατρέποντας τους σε χρήμα. Το οποίο στην συνέχεια συσσωρευόταν χωρίς να χρησιμοποιείται στο μεγαλύτερο μέρος του.

Είχαν φτιάξει δύο κόσμους που ο ένας αυτός των προνομιούχων, αποστράγγιζε τον άλλον της συντριπτικής πλειοψηφίας. Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, δημιουργούσαν μία ψευδαίσθηση νικητών και χαμένων. Το απατηλό ήταν πως δεν υπήρχαν ταυτόχρονα και δύο πλανήτες για να φιλοξενήσουν τους δυο αυτούς κόσμους. Όταν τρως έναν καρπό, πετάς τα εναπομείναντα φλούδια στα σκουπίδια. Μετά την αποστράγγιση ολόκληρου του οικοσυστήματος, και των ανθρώπινων πόρων, θα πετούσαν ολόκληρο τον πλανήτη στα σκουπίδια;

Πράγματι, αυτό ήταν το αποκορύφωμα του παραλογισμού των παλαιοτέρων συστημάτων. Μετά που θα συγκέντρωναν όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαν, από την εκμετάλλευση και τον εκφυλισμό όλων έμψυχων και άψυχων, οι προνομιούχοι είχαν συλλάβει το σχέδιο που ονομάστηκε "Νέα Αρχή".….
Κατόπιν ο ηγέτης αναφέρεται στο «Βιβλίο του Τρελού Συγγραφέα» από το οποίο όπως λέει ξεκίνησαν όλα. Είναι ένα βιβλίο με φιλοσοφικά κείμενα σαν θεωρία και αντίστοιχα διηγήματα ή άλλα κείμενα στη συνέχεια που δείχνουν αυτές τις θεωρίες στην πράξη. Όλα αφορούν την επιδιωκόμενη «στροφή της σκέψης» όπως την ορίζει ο ηγέτης της Ενεργονίας με την οποία έγινε η κατάκτηση του αύριο.
Παραθέτω μερικά αποσπάσματα κάτωθι προς τέρψη και δελέαση σας όπως είπε και η αγαπητή Ισι.

(από το φιλοσοφικό κεφάλαιο Εισαγωγή Δεδομένων)
.....Η περίπτωση του να πιστεύει κάποιος σε έναν όμορφο ειρηνικό κόσμο και βγαίνοντας στην ζωή να τον βρει έτσι, ούτε μας ενοχλεί ούτε μας προβληματίζει. Δεν μας προβληματίζει επίσης αν κάποιος γαλουχημένος στον κυνισμό και την κακία, βγαίνοντας στον κόσμο διαπιστώσει ότι ο κόσμος δεν είναι έτσι. Θα είναι και γι'αυτόν μία ευχάριστη έκπληξη. Η δυσάρεστη έκπληξη είναι όταν η οικογένεια επικοινωνεί τις αξίες στο άτομο, το γαλουχεί μ'αυτές, και βγαίνοντας ο καινούργιος άνθρωπος στον κόσμο διαπιστώνει ότι οι αξίες δεν υπάρχουν. Ότι η πλειοψηφία δεν τις ασπάζεται ούτε τις εφαρμόζει.

Ο κακός που θα έβγαινε τυχόν σε έναν καλό κόσμο, θα αντιμετώπιζε έκπληξη όμως τα επακόλουθα θα ήταν ευχάριστα γι'αυτόν. Διαρκής καλοσύνη από τη πλειοψηφία των άλλων, διαρκής ευχάριστη, τίμια και ειρηνική συμπεριφορά, θα τον πίεζαν βέβαια να αναθεωρήσει τις απόψεις του όμως κι αυτό δεν θα του ήταν κάτι δυσάρεστο.

Οι άνθρωποι αντίθετα που από τις οικογένειες τους βγαίνουν καλοκάγαθοι σε έναν, κατά πλειοψηφία, κακό κόσμο δοκιμάζουν πέραν της δυσάρεστης έκπληξης και πολλά δυσάρεστα επακόλουθα. Τους εξαπατούν, τους πληγώνουν, τους κοροϊδεύουν μέχρι να εγκαταλείψουν κι αυτοί τις καλές τους απόψεις και να προσαρμοστούν στην καινούργια κατάσταση λειτουργώντας όπως οι άλλοι.....
(από το φιλ.κεφάλαιο Η επανάσταση έχει αρχίσει)

Όλοι περιμένουν κάτι να γίνει. Να έρθει ο Αντίχριστος να έρθει ο Μεσσίας, να έρθει η Αποκάλυψη. Η κοινή διαίσθηση είναι σωστή, όλοι περιμένουν μία κοσμογονική αλλαγή άσχετα αν αυτή μεταφράζεται (συνήθως) με θρησκευτικά μηνύματα ή προσδοκίες. Όμως ίσως είναι πιο λογικό να δώσουμε στις εξελίξεις πού έρχονται απλές ανθρώπινες και καθημερινές ερμηνείες, άλλωστε πάντα έτσι ήταν. Γιατί η επανάσταση έχει αρχίσει πάλι. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και λάβαρα, μία φορά, χωρίς πάθος. Παρ' όλ' αυτά τώρα έχει μάλλον περισσότερο γούστο, αν το δει κανείς με μία νότα αισιοδοξίας.

Παγκόσμια προβλήματα μπορεί να λύνονται με απλή αριθμητική. Είναι μία σκέψη. Αφού όλες οι φιλοσοφικές θεωρίες δεν δείχνουν να οδηγούν σε εξηγήσεις, ίσως μία απλή προσέγγιση να μπορεί.


Το 1920 για να σκαφτούν τα θεμέλια ενός σπιτιού χρειάζονταν 20 εργάτες να σκάβουν για 20 μέρες. Αντίθετα το 1960 ένας εργάτης με μία μπουλντόζα τα έσκαβε σε μία μέρα. Αυτό σημαίνει πώς το 1960 οι υπόλοιποι 19 εργάτες θα έμεναν άνεργοι για 19 μέρες εκτός και αν κτίζονταν ξαφνικά 19 φορές περισσότερα σπίτια στα ίδια χρονικά διαστήματα.
.....
(από το φιλ. κεφάλαιο Το Δίλημμα του Πολιτισμού)

......Πέρα από τους εγκληματίες, όπου πάει πρώτα η σκέψη, που και κατά νόμο εγκληματούν, πάρα πολλοί παρατυπούν καθημερινά κάτω από αυτή την πίεση με πάρα πολλούς τρόπους που δεν φαίνονται εγκληματικοί, τουλάχιστον όχι σύμφωνα με το νόμο. Ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να σκαρφιστεί και να εφαρμόσει οποιοδήποτε κόλπο προκειμένου να επιβιώσει και να πλουτίσει. Αυτό είναι το σύστημα ο σώζον εαυτόν σωθείτο. Αφού δεν υπάρχει σύστημα.

Σʼαυτό το πέλαγος της απελπισίας το μόνο που έχει δημιουργήσει το σύστημα είναι μία τεράστια σανίδα σωτηρίας. Τις δημόσιες υπηρεσίες. Οι δημόσιοι υπάλληλοι γίνονται τέτοιοι για να εξασφαλίσουν εργασία και εισοδήματα για τη ζωή τους. Χωρίς να αναγκάζονται να αποδίδουν ιδιαίτερα, να έχουν κάποιο ιδιαίτερο στόχο ή ταλέντο, να είναι αποδεδειγμένα αναγκαίοι σʼαυτή τη θέση ή ακόμη και χρήσιμοι.

Έστω και κατά παράφραση το δημόσιο αποτελεί ήδη μία εφαρμογή της ενεργειακής κοινωνικής οργάνωσης όπου η πόροι διατίθενται στο κοινό δωρεάν. Εδώ δεν διατίθενται εντελώς δωρεάν, ο ένας στους δέκα πληρώνεται γιατί αποδίδει και είναι χρήσιμος. Αυτός είναι ο ευτυχής δημόσιος υπάλληλος.


Δυστυχώς ακόμη και στο δημόσιο η αναλογία ευτυχισμένων πολιτών είναι ελάχιστη. Είναι λογικό, αφού δεν υπάρχει κανένα σύστημα για την ευτυχία της πλειοψηφίας και, ακόμα και στο δημόσιο, οι εννιά στους δέκα το ξέρουν και το νοιώθουν καθημερινά ότι παρασιτούν έναντι όλων των άλλων. Όμως το σύστημα είναι ότι δεν υπάρχει σύστημα.....
(από το φιλ. κεφάλαιο Τα επαγγέλματα)

.....Στο ντοκιμαντέρ του Φαρενάιτ 9/11 ο Μάικλ Μούρ αναφέρει την περίπτωση του προέδρου των ΗΠΑ και του δικού του προσωπικού διλήμματος του πολιτισμού. Ο πρόεδρος λοιπόν των ΗΠΑ έχει μισθό σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ 400,000 δολάρια ετησίως. Ισοδυναμεί με περίπου 320,000 Ευρώ ετησίως, τα οποία πληρώνεται για να νοιάζεται για τα συμφέροντα των Αμερικανών. Διεξοδικά στην ταινία φαίνεται κάτι που το υποψιαζόμασταν λίγο έως πολύ όλοι πριν από την ταινία αυτή. Ότι ο Τζ. Μπούς προτίμησε να πάρει πολλά περισσότερα χρήματα αναγκάζοντας, από την ισχύ της θέσης του, τους αμερικανούς να χρηματοδοτήσουν έναν ακόμη άδικο πόλεμο. Από τον οποίο ο ίδιος, μέσω της πολυεθνικής στην οποία είναι κύριος μέτοχος, όπως μας πληροφορεί ο κ. Μούρ, θα αντλεί 1,4 δις δολάρια το χρόνο.

Θα απορεί κανείς πώς τέτοιες δηλώσεις μπορούν να λέγονται δημοσίως, να κυκλοφορούν σε ταινία και όμως να μην γίνεται τίποτα. Για να γίνει κάτι όμως πρέπει κάποιοι να κατακρίνουν συστηματικά τον κύριο Μπούς από τα ΜΜΕ και όχι μόνο ο κύριος Μούρ. Αυτοί θα είναι κάποιοι επαγγελματίες που πληρώνονται μέσα από ένα ορισμένο σύστημα. Των ΜΜΕ. Το οποίο μέχρι σήμερα πληρώνεται εργολαβικά για να παρουσιάζει ότι όλα είναι εντάξει. Αν υποθέσουμε ότι αυτό γίνεται, σαν από θαύμα, μετά την κατακραυγή πάλι κάποιοι εισαγγελείς θα πρέπει να του απαγγείλουν κατηγορίες και κάποιοι αστυνομικοί ή στρατιωτικοί θα πρέπει να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη. Αν και αυτό το θαύμα γίνει τέλος πάλι κάποιοι ένορκοι που θα αποτελούντα από κοινούς θνητούς και κάποιοι δικαστές θα πρέπει να τον δικάσουν και να τον καταδικάσουν. Ώστε αυτό που κάνει να καταδικαστεί.
.....
(από το διήγημα Η συνείδηση του Νίκου)

......Ήτανε μια υπέροχη γυναίκα. Εργαζόταν κάπου στον πρώτο όροφο στο μάρκετινγκ. Ο Νίκος ήταν στις πωλήσεις. Σκεφτόταν ότι θα πρέπει να'βγαζε περισσότερα από κείνη. Αυτή ήταν η δεύτερη σκέψη που έκανε μόλις την γνώρισε. Η πρώτη, ήταν αρκετά συγκεχυμένη. Κάτι μεταξύ μιας επιθυμίας ζωώδους γαρνιρισμένης με λίγες, πολύ λίγες εναπομείνασες ρομαντικές πινελιές. Έπειτα είχε κάνει και μια τρίτη σκέψη. Την έβρισκε λίγο τρελούτσικη και ίσως- πράγμα που ταίριαζε περισσότερο στις απόψεις του για τις γυναίκες- λίγο ανόητη συνάμα.

Ο Νίκος ευχότανε να είναι αρκετά ανόητη. Γιατί μόνο τότε θα ερχόταν μαζί του. Δεν πίστευε πώς είχε πολλά να προσφέρει σε μια κάπως καλλιεργημένη γυναίκα. Αντιμετώπιζε την κατάκτησή τους σαν μία ακόμα πώληση ενός από τα καταπληκτικά ψυγεία που πλασάριζε, πάντα με τη γνωστή μελετημένη παρουσίαση. Την είχε αποστηθίσει πια ύστερα από τόσα σεμινάρια...


"Και τόσες πωλήσεις" σκέφτηκε με υπερηφάνεια.


Ήταν ο πρώτος πωλητής της εταιρείας. Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να την "ρίξει" . Ευγένεια, κολακεία, χαμόγελα, ευδιαθεσία, προσποιητός θαυμασμός, άπειρη κατανόηση, ατέλειωτο ενδιαφέρον... Όλα αυτά του άνοιξαν τελικά τις πύλες της Βαβυλώνας!!


Είχε περάσει ένας μήνας που έβγαιναν μαζί και η Λίζα ήταν ερωτευμένη μαζί του, ευτυχισμένη και τον αγαπούσε.
.....
( από το διήγημα Rock)

.......Το ξυπνητήρι χτυπούσε αργά. Έτσι τού φαινόταν, ότι χτυπούσε αργά. Σηκώθηκε βαριεστημένα. Ένα γύρω παγωνιά και ακαταστασία. "Υπέροχο διαμέρισμα" σκέφτηκε, για άλλη μια φορά. Η βρώμα πλάκωνε απ' το ταβάνι έτσι, που έπρεπε να περπατάς σκυφτός. Τσιγαρίλα, καλτσίλα, "σκατά ανεξαρτησία", σκεφτόταν επίσης, μερικά πρωϊνά σαν κι αυτό.

Περπάτησε ανάμεσα στα κουτιά τής μπύρας και τα περιοδικά, τα ρούχα πού'ταν σκόρπια.
Βρωμούσε κλεισούρα.

"Άντε ν' ανοίξεις το παράθυρο με τέτοιο κρύο. Τα δύο πρόσωπα τού θανάτου, κλεισούρα και παγωνιά", μουρμούρισε μακιαβελικά.


"Το σπίτι θέλει καθάρισμα".

«Γιατί δεν το καθαρίζεις;» ρωτάει η καλοζωϊσμένη, καθωσπρέπει μαμά.

«Ο τοίχος θέλει άσπρισμα. Όταν γίνω πλούσιος θα τον γκρεμίσω».

Αυτοειρωνία, ονειροπόληση, αυτοσαρκασμός. Πάει στο μπάνιο. 6.15'. Ώρα που ξυπνάνε οι κόκκορες.

«Το σύστημα, εγώ, η επανάσταση, νάτα μαλάκα! Μόνο τα ζώα ξυπνάνε στις 6.15'. Προλεταριάτο το παίζεις; Συγχαρητήρια!»


«Η ελευθερία κοστίζει την απώλεια τής ελευθερίας;» λέει ύστερα. Μπερδεύεται κάνει μια γκριμάτσα, φτύνει στο νιπτήρα. "Φτού! φιλοσοφία τα άγρια ξημέρωτα, τι σημασία έχουν όλ' αυτά;"
......
Και ο πίνακας περιεχομένων
Αξιότιμοι πολίτες της Ενεργονίας
Εισαγωγή
Λειτουργικό σύστημα & εισαγωγή δεδομένων
Η επανάσταση έχει αρχίσει.
Το δίλημμα του πολιτισμού (θεωρία)
Τα επαγγέλματα
Τι συνέβη στην πρόοδο;
Εκσφαλματώνοντας ένα διάσημο πρόγραμμα (debugging JESUS CHRIST )
Ενεργόνια. Eκσφαλματώνοντας κι άλλο....
Ο νόμος της αναγκαστικής κατανάλωσης
Το νόημα είναι ότι δεν υπάρχει νόημα
Η συνείδηση του Νίκου
Όλα Εντάξει !
Rock
Έρωτας στα χρόνια του AIDS
Εγώ και ο κλώνος μου
Σχέσεις στοργής
Το δίλημμα του πολιτισμού (στην πράξη)
Γιατί χρειάζομαι όλα αυτά τα χρήματα
Η Αγάπη και η Τελειότητα


Αγαπητοι συμφορουμίστες,
Σπεύσατε να το αγοράσετε πριν εξαντληθεί (lol)

Σας εύχομαι να το απολαύσετε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 11:43, 02-11-09:

#4
Και το blog αν θέλετε να αφήσετε σχόλια σας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 17:17, 02-11-09:

#5
Δεν ξερω ακόμη σε ποια βιβλιοπωλεία μπορείτε να το βρείτε. Σαν πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας δεν νομίζω ότι θα γίνεται μάχη ποιός θα το πουλησει πρώτος. Προς στιγμη εκτός από το ΟΞΥ μπορείτε να το αγοράσετε στου Πατάκη (δώστε αναζήτηση "Ενεργονία") και εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Buggs : 02-11-09 στις 18:28. Αιτία: Συμπλήρωση σημείων πώλησης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 21:10, 15-03-10:

#6
Σας συνιστώ να διαβάσετε το κείμενο "Η επανάσταση έχει αρχίσει" απο το βιβλίο μου ΕΝΕΡΓΟΝΙΑ και να μου πείτε (σε σχέση με όσα γίνονται σήμερα): Είμαι μήπως προφήτης;

Γράφτηκε πρίν 12 χρόνια και δημοσιεύτηκε στο ΜΕΝ ΙΟΥΛΙΟΥ 1998 των εκδόσεων Τερζόπουλου, σαν κύριο άρθρο στην Αρένα.

Απαγορεύεται κάθε δημοσίευση με οποιοδήποτε μέσο μέρους ή όλου του βιβλίου χωρίς την έγραφη έγκρισή του εκδότη μου οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας παραπέμψω στα κεντρικά βιβλιοπωλεία. Νομίζω ότι θα σας αρέσει και μάλλον πολλά κείμενα του θα τα βρείτε εξαιρετικά επίκαιρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 21:16, 15-03-10:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Σας συνιστώ να διαβάσετε το κείμενο "Η επανάσταση έχει αρχίσει" απο το βιβλίο μου ΕΝΕΡΓΟΝΙΑ και να μου πείτε (σε σχέση με όσα γίνονται σήμερα): Είμαι μήπως προφήτης;

Γράφτηκε πρίν 12 χρόνια και δημοσιεύτηκε στο ΜΕΝ ΙΟΥΛΙΟΥ 1998 των εκδόσεων Τερζόπουλου, σαν κύριο άρθρο στην Αρένα.

Απαγορεύεται κάθε δημοσίευση με οποιοδήποτε μέσο μέρους ή όλου του βιβλίου χωρίς την έγραφη έγκρισή του εκδότη μου οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας παραπέμψω στα κεντρικά βιβλιοπωλεία. Νομίζω ότι θα σας αρέσει και μάλλον πολλά κείμενα του θα τα βρείτε εξαιρετικά επίκαιρα.
- Προφήτες της επανάστασης είναι μόνον οι επαναστάτες κι αυτοί ποτέ δεν ανέχονται απαγορεύσεις εκδοτών, φίλε Μπανγκς!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 3,564 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε στις 06:50, 16-03-10:

#8
"Αντί να καταργήσουμε τους πλούσιους, ίσως είναι ευκολότερο να καταργήσουμε τους φτωχούς"

Χεχε..

χαμογελώ γιατί είτε διαβάζεις πολύ Σαντ,
είτε σε διαβάζει αυτός πολύ από την άλλη όχθη.

Και παραθέτω απόσπασμα απ' τη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΟΥΑΡ (εκδ. ΕΞΑΝΤΑΣ):

Ο Ντολμανσέ (άκου όνομα τώρα, άντε να τον πάρεις στα σοβαρά) συνομιλεί με την Ευγενία για την καλοσύνη και τη φτώχεια:

"Μη γελιέσαι καθόλου, χαριτωμένη μικρή μου:
η καλωσύνη προέρχεται περισσότερο από το ελάττωμα της υπερηφάνειας,
δεν είναι αυθεντική ψυχική αρετή...
δε βοηθάμε ποτέ τον πλησίον μας με τη μοναδική πρόθεση να κάνουμε το καλό,
αλλά από επίδειξη..
θα ενοχλούμαστε εξαιρετικά αν η πράξη μας δεν έβρισκε τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα.

Και μη πιστεύεις, Ευγενία, ότι αυτή η πράξη έχει τα καλά αποτελέσματά που πιστεύει ο κόσμος...
προσωπικά τη θεωρώ τη μεγαλύτερη απάτη..
εθίζει το φτωχό σε μιά βοήθεια που εξασθενεί την ενεργητικότητά του..
όταν προσδοκά τη φιλανθρωπία σου παύει να εργάζεται και γίνεται, όταν τη στερηθεί, κλέφτης ή δολοφόνος.
Ακούω γύρω μου ν' αναζητούν τρόπους για να εξαλείψουν τη ζητιανιά και στο μεταξύ κάνουν ό, τι μπορούν
για να μας ενθαρρύνουν.
Δε θέλουμε μύγες στην κρεββατοκάμαρά μας;
Ας μη σκορπίζουμε ζάχαρη για να τις προσελκύσουμε!
Δε θέλουμε φτωχούς στη Γαλλία;
Ας πάψουμε να μοιραζόμαστε γλυκά και, προπάντων, ας κλείσουμε τα φτωχοκομεία.
Έτσι το άτομο που γεννιέται στη δυστυχία θα στερηθεί αυτά τα επικίνδυνα δεκανίκια
και θα φροντίσει για τον εαυτό του επιστρατεύοντας όλα τα μέσα που του προσφέρει η Φύση
για να ξεφύγει από την κατάσταση όπου γεννήθηκε¨.Εύκολη η συμβουλή να καταργείς τις συνήθειες των άλλων αλλά εσύ να παραμένεις
συμβουλάτορας σε όλη σου τη ζωή.

Καρδιές διάσωσης, όμως έχουμε ;
Γιατί δεν καταργείς απλώς τους ανθρώπους σα να ήταν
κάποιο κακό χημικό συντηρητικό ως συστατικό της κοινωνίας.

Εκτός και θέλουμε δια νόμου να καταργήσουμε τα 999/1000 της ανθρωπότητας
ή λες κι οι φτωχοί διάλεξαν στο φουλ να ναι τέτοιοι για να επιβεβαιώσουν το μότο "η φτώχεια θέλει καλοπέραση"
για να καλοπερνούν και να μη δίνουν λόγο ούτε και στον Θεό, όντας φτωχοί.

Όσο για το αν η επανάσταση έχει αρχίσει,
νιώθω πως εκούρσεψε μέσα μας μια συμπαντική βλακεία
να πιστεύουμε ότι ο εντοπισμός (κι η συναλήθευση) του οτιδήποτε εκτός από χρυσό, διαμάντι και ραδιενεργά υπολείμματα
άλλαξε ποτέ τις ζωές μας, σημαντικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δεσμώτης : 16-03-10 στις 07:07.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 08:00, 16-03-10:

#9
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
- Προφήτες της επανάστασης είναι μόνον οι επαναστάτες κι αυτοί ποτέ δεν ανέχονται απαγορεύσεις εκδοτών, φίλε Μπανγκς!
Προφήτες μιας επανάστασης είναι όσοι την έχουν προβλέψει. Αλλά αφού προτιμάς να σχολιάσεις χωρίς να διαβάσεις το βιβλίο, δεν θα σε πιέσω.
Επίσης οι επαναστάσεις είχαν πάντα τους διανοητικούς τους οδηγούς. Μάλιστα θα ήταν απόλυτα ακριβές αν λέγαμε ότι χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχαν ποτέ επαναστάσεις. Και τώρα, αν ξεκινήσει μια δυναμική αντιπαράθεση, θα είναι επειδή ακριβώς η επανάσταση έχει αρχίσει πολύ καιρό πρίν. Οι επαναστάσεις δεν είναι η αιματοχυσία στους δρόμους. Αυτή είναι συνήθως η απότυχία των επαναστάσεων, και δεν είναι άλλη απο την αποτυχία ημών, (των συγγραφέων δηλαδή) να πείσουμε για την αναγκαιότητα της πραγματικής αλλαγής, τουτέστιν πραγματικής επανάστασης, τους απο πάνω.

Οι εκδότες λοιπόν, σ'αυτον τον κύκλο, είναι ενας σεβαστός κρίκος της αλυσίδας, απόλυτα αναγκαίος και σημαντικός, και τους σεβόμαστε μαζί με τα δικαιώματα τους όπως η επανάσταση μας ακριβώς υποστηρίζει ότι γίνεται για τα δικαιώματα όλων.


Δεσμώτη, το σχόλιο σου φαίνεται να δικαιολογεί την επιλογή του άβαταρ του. Αν διάβαζες εστω και μερικές γραμμμές απο το μπλογκ και δεν έπαιρνες ίσα τον τίτλο για να πείς τα δικά σου, θα έβλεπες παρακάτω ότι "καταργηση των φτωχών" γίνεται με δυο τρόπους. Ο ένας που λέω εγώ καταργόντας την φτώχια την ίδια, και ο δεύτερος που είπες εσύ καταργώντας τους φτωχούς . Σκοτώνοντας δηλαδή ή εξαφανίζοντας το 999/1000 του πλανήτη!
Πάντως ακόμη και χωρίς να διαβάσεις όσα γράφει το παρακάτω του τιτλου κείμενο, απορώ πώς σου πέρασε κάν η ιδέα ότι επαγγελματίας συγγραφέας θα ήταν δυνατόν να υποστηρίξει ποτέ μια τέτοια άπόψη ! Μήπως εσύ φλερτάρεις με αυτή την ιδέα της εξαφάνισης των φτωχών σαν τις μύγες απο το δωμάτιο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 08:44, 16-03-10:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Προφήτες μιας επανάστασης είναι όσοι την έχουν προβλέψει. Αλλά αφού προτιμάς να σχολιάσεις χωρίς να διαβάσεις το βιβλίο, δεν θα σε πιέσω.
Επίσης οι επαναστάσεις είχαν πάντα τους διανοητικούς τους οδηγούς. ...
- Σου υπόσχομαι ότι θα το διαβάσω σύντομα, αλλά επιμένω, φίλε μου, πως κάθε πρόβλεψη επανάστασης ανοίγει την αυλαία της. Ο Κ. Μαρξ πχ ξεκίνησε μία επανάσταση και μόνον που έκανε κριτική αποκαθήλωση όλων εκείνων που φαίνονται ως αυτονόητα στον Καπιταλισμό. Ο Σ. Φρόυντ ξεκίνησε μία επανάσταση και μόνον που άγγιξε την αποκλειστικότητα των λογής- λογής μάγων, ιερέων και λοιπών χρηστών της Εξομολόγησης. Οι "διανοητικοί οδηγοί" κάθε επανάστασης όμως, λογοκρίνονται μόνον από την ιστορία, αγαπητέ μου φίλε Μπανγκς!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 3,564 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε στις 09:57, 16-03-10:

#11
@Buggs,


Να τα πω με μπούλετς γιατί με ξεκουράζει. (if you don't mind Μπαγκσάδαμε)

1. Το κατιναριό του διαδικτύου είναι η καθημερινή διασκέδαση των φτωχών. Το ποστ σου λοιπόν, το παίρνω σαν δώρο ζωής.

2. Αρχίζει να ζωντανεύει μπροστά μου η λογοτεχνία του Γερμανικού Μεσοπολέμου που τόσο αγαπώ…
(ο αισθητισμός περιέχει απανθρωπία…)

3. Καλά το κελαηδάει η Τζούλια… η μισή Αθήνα έψαχνε τον παρτεναίρ, η άλλη μισή θα δαφνοστεφανώνει τους ενεργόνιους αστρομάντηδες και οράκλ επαναστάσεων που άρχισαν ή σιγοβράζουν στο τσουκάλι απ'τη κουζίνα της μαμάς...

4. Tη μαδήσαμε τη μαργαρίτα….:
Δεν μ' αγαπά
http://www.youtube.com/watch?v=TVs7o...related

Μʼαγαπά

http://www.youtube.com/watch?v=SHRGTzvav9U

Και μένει κι ένα φυλλαράκι…

5. Τα δέκα δευτερόλεπτα (του Γουόρχωλ?) σε αντικατοπτρίζουν, απλώς όπου δευτερόλεπτα βάλε τη λέξη αράδες και μια ασπρόμαυρη αφίσα που αναπαριστά αχνίζουσα φωτεινή ακτίνα, θα'ναι μάλλον η σκιά του ενεργόνιου.

Θα'γραφα (μα το Θεό) ένα τετράστιχο μικρούλι ποιηματάκι μόνο για σένα
μάλιστα το είχα μόλις επινοήσει
αλλά η τελευταία στροφή σπάει τη συμμετρία της τετρακτύος
άσε που τα ενεργόνια ενεργήστηκαν και μου προκάλεσαν υπερταλάντωση εντέρου
με τα γνωστά ριζάλτς.

6. ο υπεζωκότας μου ακόμα πάλλεται με το αγιοποιητικό ιεραποστολικό σχόλιό σου περί των πουπουλένιων ψυχών των εκδοτών.
Την εταιρεία συγγραφέων, φαντάζομαι θα τη ξέρς.

Μέλη από την εταιρεία αυτή (που διαφημίζεται ως μη κερδοσκοπική, γκουγκλιάσου) υπήρξαν (ή και υπάρχουν) κι ως εκδότες. (δεν αναιρεί η συμμετοχή ως μέλος σε μια τέτοια εταιρεία τη συμμετοχή σε μια εκδοτική προσπάθεια, ναι? ναι..)

Μόλις πρόσφατα διάβασα για την πρωτοβουλία της Εταιρίας Συγγραφέων, να συλλέξει υπογραφές, που θα συνοδεύουν ένα απαντητικό κείμενο στη δυσφήμιση της χώρας που επειχειρήθηκε από το περιοδικό Φόκους και μπράβο τους.

Δες τώρα κάτι υπερβατικά ειρωνικό:
Πολλοί από αυτούς, είδαν αρκετές φορές τη δική τους αξιοπρέπεια να κουρελιάζεται, με τις συνεχείς και αναίτιες απορρίψεις, αφού στο τέλος τους δέχτηκαν.

Έχω λοιπόν την εξής απορία που θα παρακαλούσα να μου τη λύσεις μιας και παριστάνεις τον καλυφτή και υπερασπιστή των εκδοτάδων:
Πώς μπορείς εσωτερικά να ανέχεσαι τέτοιες αναξιοπρεπείς πρακτικές και να μαζεύεις υπογραφές για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας;
Διότι το δεύτερο είναι φυσική συνέπεια του πρώτου. Ή όπως θα μπορούσε κάποιος να πει: όταν η αναξιοπρέπεια είναι όρος εισδοχής στην Εταιρία Συγγραφέων, έχουμε ήδη κάνει τό εσωτερικό προαπαιτούμενο για να θίξουν την αξιοπρέπειά μας απέξω.
Κι αυτό το γεγονός εκφράζει αρίστως και ειδικά το γενικότερο δικαίωμα που έχουμε δώσει σε όλους τους τομείς του βίου μας για τις έξωθεν επιθέσεις.

Κανονικά να τους γ@μ@ς θα έπρεπε γιατι εκτός απο εκδότες βιβλίων είναι και εκδότες των δικών τους ψυχών κι αν τόσο αναίμακτα αυτοεκδίδονται φαντάσου που είναι ικανοί να φτάσουν για συγγραφείς σαν εσένα, ενεργόνιε Buggs...

Τη μάνα τους μοσχοπουλάνε για να...διαδώσουν (με αγγελιοφόρο τον Ξενοφώντα) ιδέες επαναστατικότητας? Αυτό πιστεύεις?

Αν ναι, τοτε κι εγώ πιστεύω ότι αυτή η κορυφογραμμή της ασυνουσίαστης γραφής σαν άλλη παιδική αφέλεια θυμίζει άτομο που ικανοποίησε τους πάντες αλλά όχι τον εαυτό του, γράφοντας..
Πως το λένε αυτό; Δεν έχω στύση; έχω νεύρα; Τα μαντάτα σας τα έλεγα για αυτό πάρτε κανα βιβλίο μου γιατί στη τηλεόραση το πολύ να δείτε αποσπάσματα Τζούλιας και μόνο οι φράουλες θα λείπουν από το σκηνικό..;


7. Οι επαναστάσεις εκτός από ταγούς είχαν και καροτσέρηδες που τη ψωνίζανε, επίσης κι αντί να σπρώχνουν το καρότσι, κάποιες φορές την είχαν δει πριζουνίκ (το άλλο δε το λέω, θα λογοκριθώ )

8. το άβαταρ μου δικαιολογεί απόλυτα την ύπαρξη του καθότιν καραφλούμπας αλλά όχι επαρκώς γελαδερός, μα κάνω προσπάθειες

9. Δεν είπα να σκοτώσουμε τους δύσμοιρους όπου δε κάνει μπιπ ο ευρανιχνευτής (αποτελεσματικός για όλα τα υφάσματα),
αλλά αποπειράθηκα μια κριτική του Σαντ (άρα και δική σου λόγω ταύτισης) ότι η άποψη να καταργηθούν οι προσβάσεις που έχουν οι φτωχοί δεν είναι δα και η πιο ανθρωπιστική.
Γιατί ακόμη και αν δε τους συναντάς πια σε εισόδους μετρό, παγκάκια κλπ
δε πά να πει ότι η φτώχεια εξαλείφθηκε.
Απλώς δε θα τους βλέπεις.

Αλλά το ζήτημα είναι εξόχως σύνθετο.

Δε λύνεται με ιδεαλισμούς που δυσχεραίνονται απίστευτα σε πρακτικό επίπεδο.

όπως ακριβώς η σύλληψη υψηλής ποίησης
διαφέρει δραματικά από την αποτύπωση με λέξεις...

Κι αυτοί αφού δε θα σου ενοχλούν και το οπτικό σου νεύρο,
θα μπορούν πιο εύκολα να πάνε στο διάολο...

(ε ρε πέραση που θα'χει ο Φάουστ)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 16-03-10 στις 17:14. Αιτία: Προσαρμογή στους όρους
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 11:53, 16-03-10:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Οι "διανοητικοί οδηγοί" κάθε επανάστασης όμως, λογοκρίνονται μόνον από την ιστορία, αγαπητέ μου φίλε Μπανγκς!
Πριν απο την Ιστορία λογοκρίνονται πρώτα απο σας, φίλε Νωεύς :-)

Και έτσι πρέπει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 20:17, 19-03-10:

#13
Μπαγκσάδαμος said

Αφέτε τα παιδία ελθείν πρός εμέ. Λοιπόν φίλε Δεσμώτη για να δούμε τί δεν κατάλαβες ή δεν κατάλαβα ίσως.

Αρχική Δημοσίευση από Δεσμώτης
1. Το κατιναριό του διαδικτύου είναι η καθημερινή διασκέδαση των φτωχών. Το ποστ σου λοιπόν, το παίρνω σαν δώρο ζωής.
Θα μου χρωστάς πραγματικό δώρο ζωής μόλις διαβάσεις την Ενεργονία.

3. Καλά το κελαηδάει η Τζούλια… η μισή Αθήνα έψαχνε τον παρτεναίρ, η άλλη μισή θα δαφνοστεφανώνει τους ενεργόνιους αστρομάντηδες και οράκλ επαναστάσεων που άρχισαν ή σιγοβράζουν στο τσουκάλι απ'τη κουζίνα της μαμάς...
Η επαναστάσεις σιγοβράζουν στα μυαλά του κάθε ενα διπλα σου φίλε Δεσμώτη. Μάλλον και στο δικό σου, αν κρίνω απο το πόσα και όσα γράφεις.

4. Tη μαδήσαμε τη μαργαρίτα….:
Δεν μ' αγαπά
http://www.youtube.com/watch?v=TVs7oyYhUPQ&feature=related

Μʼαγαπά

http://www.youtube.com/watch?v=SHRGTzvav9U

Και μένει κι ένα φυλλαράκι…
Γι'αυτό το εδάφιο και μόνο θα χρειαστούμε ολόκληρη Ενεργειακή μεταρύθμιση (για να βρούμε τους ενεργειακούς πόρους ώστε να παίξουν τα υπέροχα αυτά τραγούδια όλοι όσοι θα τα δούν ταυτόχρονα στο στεκι)......... και μια ασπρόμαυρη αφίσα που αναπαριστά αχνίζουσα φωτεινή ακτίνα, θα'ναι μάλλον η σκιά του ενεργόνιου.
Το Ενεργόνιο είναι η πρώτη παγκοσμίως μονάδα μέτρησης πολιτικής απόδοσης, (δεν είναι όπλο λέίζερ απο τον πόλεμο των άστρων.) Ομως έχεις δίκιο, κάθε απλός άνθρωπος που ακούει μια λέξη διαστημική κάπως, φερνοντας προς ενέργεια κάπως αλλιώς, υποθέτει ότι έχει να κάνει τουλάχιστον με πυρηνική φυσική. Φιλοσοφικό μέγεθος είναι.Θα'γραφα (μα το Θεό) ένα τετράστιχο μικρούλι ποιηματάκι μόνο για σένα
μάλιστα το είχα μόλις επινοήσει
αλλά η τελευταία στροφή σπάει τη συμμετρία της τετρακτύος
άσε που τα ενεργόνια ενεργήστηκαν και μου προκάλεσαν υπερταλάντωση εντέρου
με τα γνωστά ριζάλτς.


Αφού είναι έτσι τραγικά πράγματα θα σε ανακουφίσει απόλυτα το διήγημα "Σχέσεις Στοργής" στην Ενεργονία. Διαβασε το και θα καταλάβεις τι εννοώ

Κανονικά να τους γ@μ@ς θα έπρεπε γιατι εκτός απο εκδότες βιβλίων είναι και εκδότες των δικών τους ψυχών κι αν τόσο αναίμακτα αυτοεκδίδονται φαντάσου που είναι ικανοί να φτάσουν για συγγραφείς σαν εσένα, ενεργόνιε Buggs...


Ενεργόνιος Μπαγκς
.... μ'αρέσει δεδομένου ότι η Ενεργονία είναι τόσο προσωπικό δημιούργημα μου. Ομως το Μπαγκσάδαμος λέει περισσότερα στον αναγνώστη για την ιδιότητα μου ως προφήτη. Ποιό να διαλέξω ; Ευχαριστώ με κολακεύεις.

Τη μάνα τους μοσχοπουλάνε για να...διαδώσουν (με αγγελιοφόρο τον Ξενοφώντα) ιδέες επαναστατικότητας? Αυτό πιστεύεις?
Άκου τι πιστεύω για τους εκδότες. Οι εκδότες είναι παίκτες. Πουλάνε σκέψη. Δυο ειδών σκέψη πουλάει. Η σκέψη που είναι αποδεκτή και η σκέψη που προκαλεί. Η κάθε μία έχει το δικό της κοινό και οι δυο είναι απαραίτητες. ωστε ο κόσμος να διατηρεί μια τάξη, όμως ταυτόχρονα και να αναπτύσσεται, να μην μένει στάσιμος. Ομως πρόσεξε τι γίνεται.

Στην σκέψη που είναι αποδεκτή συνοστίζονται όλοι μα όλοι μα όλοι οι συγγραφείς και εκδότες. Ετσι άν είναι η αγοράστικη μερίδα 100 εκ. δυνητικοί αναγνώστες όμως μοιράζονται αυτά σε 10 εκ συγγραφείς και εκδότες τους, χέσε μέσα για τον κάθε ένα τους. Ομως αυτό είναι το δημοσιουπαλληλίκι, ας το πουμε έτσι, των συγγραφέων. Λιγα λεφτά αλλά σίγουρα και για τους συγγραφείς αυτούς και για τους εκδότες τους.

Η άλλη πιάτσα είναι η δύσκολη όμως και η πλέον προσοδοφόρα. Γράφεις κάτι που θα σπάσει τ'αρχίδια πολύ κόσμου. Οσους δεν τους εκνευρίσει, ούτε αυτούς τους αφήνεις ήσυχους. Τους σπάς τα νεύρα ή τους καίς τον εγκέφαλο. Είναι συναρπαστικό δεξου το μια φορά, κάντο, και θα δείς. Ασε τα στεγανά σου. Διάβασε την Ενεργονία π.χ. που είναι ενα βιβλίο αυτής της κατηγορίας.

Σ'αυτή τη μερίδα αγοράς τα πόσοστά που αναλογούν στον κάθε ένα συγγραφέα και εκδότη είναι αστρονομικά μεγαλύτερα απο την προηγούμενη. Οι συγγραφείς που κουβαλάνε τέτοια τρέλα λίγοι, και οι εκδότες που σκοπεύουν να ποντάρουν πάνω τους ακόμη λιγότεροι. Ομως ξέρεις, και όταν ο πρώτος ουρακοτάγκος σχεδόν΄ανθρωπόμορφος, πλησίασε εκείνο το έρημο δέντρο με το κλαδί που φλεγόταν, για να το πάρει στο χέρι του, όλοι οι άλλοι πίθηκοι τρελό τον νομίζανε.

Οπότε δεν είναι μόνο για τα λεφτά, είναι και για τη δόξα, και για την πρόκληση ...


8. το άβαταρ μου δικαιολογεί απόλυτα την ύπαρξη του καθότιν καραφλούμπας αλλά όχι επαρκώς γελαδερός, μα κάνω προσπάθειες
Κι εγώ καραφλός είμαι. Δεν με είδες στην συνέντευξή μου στο FAQ. Πάντως δεν συμμερίζομαι απόλυτα οτι οι υφηλές κεφαλές τείνουν προς την φαλάκρα, προσωπικά νομίζω ότι είναι θέμα τεστοστερόνης.

9. Δεν είπα να σκοτώσουμε τους δύσμοιρους όπου δε κάνει μπιπ ο ευρανιχνευτής
Πάλι καλά. Να σκεφτείς ότι στην Ενεργονία ο κύριος φιλοσοφικός άξονας είναι ότι "οι φτωχοί είναι η ατμομηχανή της αγοράς". Οτι αρκεί οι φτωχοί να έχουν πάντα χρήματα ώστε να υπάρχει πάντα ανάπτυξη !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 20:26, 19-03-10:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Κι εγώ καραφλός είμαι. Δεν με είδες στην συνέντευξή μου στο FAQ. Πάντως δεν συμμερίζομαι απόλυτα οτι οι υφηλές κεφαλές τείνουν προς την φαλάκρα, προσωπικά νομίζω ότι είναι θέμα τεστοστερόνης.
Το FAQ υπάρχει και στο διαδίκτυο. Δώσε τεύχος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 20:35, 19-03-10:

#15
Τεύχος 77, σελίδα 64 παρακαλώ του Faq. Φορέστε γυαλιά ηλίου για την εκτυφλωτική (Ενεργονιακή θα έλεγε ο Δεσμώτης) λάμψη της φαλάκρας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 3,564 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε στις 00:17, 22-03-10:

#16
Kαλησπέρα ξύντροφε(θουκυδιδικό) μπαγκσούλι.


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Μπαγκσάδαμος said:
Αφέτε τα παιδία ελθείν πρός εμέ.
Μπαγκς: Δε συμφωνείτε πως ήρθατε σ'ένα συγγραφικό παράδεισο;

Δεσμώτης: προτιμώ την επίκληση στο συναίσθημα

Μπαγκς: δηλαδή;

Δεσμώτης: Δεν αισθάνομαι τις γάμπες μου (βουρκωμένα μάτια).

Μπαγκς: μα τι εννοείς επιτέλους;

Δεσμώτης: ήρθα τρέχοντας και φεύγω τρέχοντας.
Κι από το πολύ τρέξιμο πιαστήκανε τα μηρόνια


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Θα μου χρωστάς πραγματικό δώρο ζωής μόλις διαβάσεις την Ενεργονία.
Κάποτε ονειρευόμουν να διαβάζω Νίτσε σε πουτανάδικο,
ή Ρίλκε σε σκυλάδικο, θέλω να πω το να προσπαθείς να πάρεις ενδιαφέρον
από κάτι που θεωρείται διαφορετικού ύψους έχει την πλάκα του.

Το αν είναι δώρο να σε διαβάσω δε ξέρω (φοβάμαι όταν μου κάνουν δώρα ξένοι)
αλλά πάντα πίστευα ότι εκεί στο άσχετο μπορείς να έχεις μιαν εμπειρία που σηματοδοτεί κάτι
από φαιδρό μέχρι ανυψωτικό
και επειδή γίναμε ανίατα, ενεργόνιο ήθος και ύφος και ξίφος
θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω την πυροβολημένη Ν.
που μου προσάπτει το επίθετο "αυθεντικός".

Δεν ξεχνώ ότι είναι επίθετο που περιμένει την ολοκλήρωσή του.
Πώς λέμε αυθεντικός παρλαπίπας, τρελός, μ@λ@κ@ς, ανήμπορος κλπ κλπ.


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Οι επαναστάσεις σιγοβράζουν στα μυαλά του κάθε ενα διπλα σου φίλε Δεσμώτη. Μάλλον και στο δικό σου, αν κρίνω απο το πόσα και όσα γράφεις.
Άμα κοιτάξεις μέσα σου καλά
κάθε μεσσίας μοιάζει με γελωτοποιό (μιας και αναφέρθηκες στη σύνδεση επανάστασης-σωτήρος)
που ξέμαθε τον εαυτό του σε ένα διάβα οδύνης
οπότε οι επαναστάσεις που σιγοβράζουν
μπορεί να έχουν τον ήχο από το φελλό που εκτοξεύεται
εκ της σαμπάνιας που χύνεται
στη γόβα στιλέτο της από μουν@ρ@ άριστα κι από φωνάρα πάτος...

σαμπάνιας κατά τα άλλα νερόβραστης
επειδή εμένα δε με έκανε να χύσ*.

Αχ, και να με έβλεπες πως γελάω με τους
επαναστάτες που στηρίζουν την άνεση του λόγου τους,
(μια με μούντζα στη βουλή και μια με γονιδιακού τύπου προβλέψεις τρισχαριτωμένες)
στο μισθό του δημοσίου υπαλλήλου ή συνεργάζονται με
καπελωμένα έντυπα...ωστόσο γράφουν
ενδιαφέροντα διηγήματα φαντασιωσικού περιεχομένου.

Ο διαπαιδαγωγητικός ναρκισσισμός που ρίχνεις στο τραπέζι,
αντιπαρατάσσει σκυλιά στο ίδιο κόκκαλο (ή συγγραφείς στο ίδιο πακέτο), ρε συ Ξενοφώντα.

Από τη μια όσοι μας πίνουν το αίμα κι από την άλλη το "έχω προβλέψει ότι όποιου το αίμα πήζει ευκολότερα αυτός θα επιβιώσει στην ενεργονοΧώρα".

Όποιος δεν αντέχει τη ματαιότητα, που είναι για καιρό απαραίτητος σύντροφος του γραφιά,
να μη φαντάζεται πως είναι ανώτερος.
Αφελής είναι και γοητευμένος από τη γραμμένη σελίδα του.

Χαμηλά κερδίζεται το υψηλό στις μέρες μας...

Καταλαβουά;

(για προβλεψιμότητες υπάρχει ειδική στήλη στην χρυσή ευκαιρία με ειδικές γραμμές μέντιουμ. Σου προτείνω την Ορελί επειδή μου θυμίζει την αμελί, αυτή με τη σειρά της μου θυμίζει Μελιώ, η Μελιώ μου θυμίζει στέκι και στο στέκι γράφεις κι εσύ, οπότε πάρε την Ορελί. )


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Το Ενεργόνιο είναι η πρώτη παγκοσμίως μονάδα μέτρησης πολιτικής απόδοσης, (δεν είναι όπλο λέίζερ απο τον πόλεμο των άστρων.) Ομως έχεις δίκιο, κάθε απλός άνθρωπος που ακούει μια λέξη διαστημική κάπως, φερνοντας προς ενέργεια κάπως αλλιώς, υποθέτει ότι έχει να κάνει τουλάχιστον με πυρηνική φυσική. Φιλοσοφικό μέγεθος είναι.
Οι πολιτικοί δε πάσχουν από ενέργεια (διαθεσιμότητα με άλλα λόγια)
πάσχουν από έλειμμα αξιοπρέπειας που δε ταυτίζεται μόνο με παραγωγή έργου (W)
αλλά και με μια ενοχοποιητική αυτενέργεια που θυμίζει πως έχουν βιδωμένους κώλους
σε καρέκλες που πιστεύουν πως είναι σαν τις καρέκλες της κουζίνας τους ή τη χέστρα του μπάνιου τους
γιατί μπορεί να είσαι αξιοπρεπής κι όταν δεν κάνεις στη περίπτωση που η απραξία είναι σχεδιασμός κι αποθήκευση δύναμης.

Μη ξεχνάμε ότι το ρουσφετιλίκι είναι υπερενέργεια...λολ

Αλλά καλά τα λες ρε μπαγκς, μονάδα μέτρησης απόδοσης...
ενέργεια + αυτενέργεια - ρουσφετομάζα = Ενεργόνιο?

Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Αφού είναι έτσι τραγικά πράγματα θα σε ανακουφίσει απόλυτα το διήγημα "Σχέσεις Στοργής" στην Ενεργονία. Διαβασε το και θα καταλάβεις τι εννοώ
Μπα αυτό τον καιρό ιντερνετοχαζεύω (ή μάλλον υπενθυμίζω στον εαυτό μου)
τις κίνκυ ιστορίες της - καταφρονεμένης του μπαμπά της - ξανθιάς τζούλιας
και ψάχνω στοιχηματικά σαϊτ να ποντάρω ότι ελάχιστα μετά τις Άγιες μέρες του Πάσχα
(κι αυτό για λόγους authoring)
θα κυκλοφορήσει το δεύτερο ντβντ της,
με θέμα λεσβιακά ή ίσως οδηγό του σεξ με κατοικίδια
και κυρίως με άλογα και γαϊδάρους. (τα λεφτά μπροστά και για τα άλογα έξτρα άχυρα).

Σίγουρα πάω ταμείο.


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Άκου τι πιστεύω για τους εκδότες. Οι εκδότες είναι παίκτες. Πουλάνε σκέψη. Δυο ειδών σκέψη πουλάει. Η σκέψη που είναι αποδεκτή και η σκέψη που προκαλεί. Η κάθε μία έχει το δικό της κοινό και οι δυο είναι απαραίτητες ωστε ο κόσμος να διατηρεί μια τάξη, όμως ταυτόχρονα και να αναπτύσσεται, να μην μένει στάσιμος. ........Οπότε δεν είναι μόνο για τα λεφτά, είναι και για τη δόξα, και για την πρόκληση ...

Η μόνη σχέση που έχει ο εκδότης με την σκέψη είναι η εμπορική,
παρεκτός και αν εκδίδει δίχως να λαμβάνει χρήματα (υπάρχουν και τέτοιοι).

Όμως σε όποιον εκδότη και αν εκδώσει κανείς, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες,
αυτό που έχει σημασία είναι το περιεχόμενο του βιβλίου.
Και αυτό μάλιστα ανεξάρτητα από την αποδοχή του,
ανεξάρτητα από την επιτυχία ή την αποτυχία του.

Αυτός που γράφει συνεχίζει να γράφει (ακόμα και αν δεν εκδίδει),
και σαν ολοκληρώσει, όταν φύγει απʼ αυτόν τον κόσμο,
τα γραπτά του θα αρχίσουν να λειτουργούν - όσο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Τότε έρχεται η αναμέτρηση.

Πράγματα που έχουν αποδειχθεί ακράδαντα από χρόνους και χρόνους.
Στο επέκεινα οι αποδείξεις.
Δε γνωρίζω πώς λειτουργούσαν οι εκδότες στο παρελθόν, ούτε πώς λειτουργούν ακόμα και σήμερα
"Για τούτο θέλει γλέντι και έγνοια καμιά, καμιά κουβέντα.Μόνο δουλειά" έλεγε ο Μπωντλαίρ και πόσο δίκιο είχε...
και με τα εκδοτικά οφείλω να παραμείνω κουτορνίθι,
μπας και δω καμιά άσπρη μέρα,
και θέλω να ρωτήσω:

Γνώριζα μια φίλη μου που είχε έρωτα με έναν ξάδερφό της.
παρίσταναν τα ερωτευμενάκια αλλά δεν του κάθισε
και καλύτερα έτσι δηλαδή,
αλλιώς κανείς δε θα ήξερε αν ήταν σύζυγοι ή ξαδέρφια,
και ξέρεις, κάτι τέτοια μπερδέματα είναι να λες: απαπαπαπα!, όχι δηλαδή παπά.
Αλλά αυτή η απόρριψη ακόμη την τρώει, και δοκίμασε τα πάντα,
τον ψυχαναλυτή τον τρέλανε κι έγινε κομμώτρια…
και βέβαια είναι και πολλά άλλα.

Τι να κάνω λοιπόν; Να τα εκδώσω αυτά, γιατί συμπαθώ τον Άμλετ
και μʼ αρέσει να αναρωτιέμαι για το αυτονόητο, μπας και βγάλω κανά νόημα…Εεεεε;


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Κι εγώ καραφλός είμαι. Δεν με είδες στην συνέντευξή μου στο FAQ. Πάντως δεν συμμερίζομαι απόλυτα οτι οι υφηλές κεφαλές τείνουν προς την φαλάκρα, προσωπικά νομίζω ότι είναι θέμα τεστοστερόνης.
Εσύ ήσουν στο εξώφυλλο?

Oh, faq!

Οι υψηλές κεφαλές δε τείνουν πουθενά παρά μονάχα στα χαμηλά ταβάνια, ωρέ.


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Να σκεφτείς ότι στην Ενεργονία ο κύριος φιλοσοφικός άξονας είναι ότι "οι φτωχοί είναι η ατμομηχανή της αγοράς". Οτι αρκεί οι φτωχοί να έχουν πάντα χρήματα ώστε να υπάρχει πάντα ανάπτυξη !
και τότε η χιονάτη χαμογέλασε στους απογοητευμένους νάνους από την τόσο μικρή σοδειά
και τους είπε τρυφερά:

Αρκεί οι φτωχοί όλου του κόσμου να'ναι σαν κι εσάς και τότε σας ορκίζομαι πως θα έχουν πάντα χρήματα ώστε να υπάρχει για πάαααααααααντα ευημερία

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 18:56, 22-03-10:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Δεσμώτης
Κάποτε ονειρευόμουν να διαβάζω Νίτσε σε πουτανάδικο,
ή Ρίλκε σε σκυλάδικο ....
Το ίδιο θα είναι αν διαβάζεις την Ενεργονία οπουδήποτε σε μια δυτική πρωτεύουσα σήμερα.

Το αν είναι δώρο να σε διαβάσω δε ξέρω (φοβάμαι όταν μου κάνουν δώρα ξένοι)
αλλά πάντα πίστευα ότι εκεί στο άσχετο μπορείς να έχεις μιαν εμπειρία που σηματοδοτεί κάτι
από φαιδρό μέχρι ανυψωτικό
και επειδή γίναμε ανίατα, ενεργόνιο ήθος και ύφος και ξίφος
θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω την πυροβολημένη Ν.
που μου προσάπτει το επίθετο "αυθεντικός".
Όλοι είναι αυθεντικοί όταν λένε ότι τους κατεβαίνει. Το πρόβλημα που είχα και εγώ είναι κατα πόσο όταν κάποιος εκφράζεται αυθεντικά, τον καταλαβαίνουν οι αλλοι.


Άμα κοιτάξεις μέσα σου καλά
κάθε μεσσίας μοιάζει με γελωτοποιό (μιας και αναφέρθηκες στη σύνδεση επανάστασης-σωτήρος)
που ξέμαθε τον εαυτό του σε ένα διάβα οδύνης
οπότε οι επαναστάσεις που σιγοβράζουν
μπορεί να έχουν τον ήχο από το φελλό που εκτοξεύεται
εκ της σαμπάνιας που χύνεται
στη γόβα στιλέτο της από μουν@ρ@ άριστα κι από φωνάρα πάτος...
Σε συγκλόνισε αυτό το DVD πια....

σαμπάνιας κατά τα άλλα νερόβραστης
επειδή εμένα δε με έκανε να χύσ*.
..... ή μήπως απέτυχε να σε συγκλονίσει ;

Αχ, και να με έβλεπες πως γελάω με τους
επαναστάτες που στηρίζουν την άνεση του λόγου τους,
(μια με μούντζα στη βουλή και μια με γονιδιακού τύπου προβλέψεις τρισχαριτωμένες)
στο μισθό του δημοσίου υπαλλήλου ή συνεργάζονται με
καπελωμένα έντυπα...ωστόσο γράφουν
ενδιαφέροντα διηγήματα φαντασιωσικού περιεχομένου.
Εμένα να έβλεπες πώς γελάω με όσους θέλουν τους «πραγματικούς» επαναστάτες σαν τον Τσε ή τον Χριστό. Είναι κι αυτό μια κουλτούρα που περνάει σκοπίμως; Πραγματικός επαναστάτης είναι….. πραγματική επανάσταση είναι…! Πολύ βολικό. Αφού βλέπεις οι αυτοκτονιακού-αυτοθυσιακού τύπου επαναστάτες δεν γράφουν, αφού ζούν μέσα στα προβλήματα την φτώχεια και τον "αγώνα", τα τινάζουν συνήθως νωρίς και ύστερα διασκευάζουν τις απόψεις τους οι καλοθελητές κατά το δοκούν. Προσβλέποντας και σε λίγη από την δόξα τους ε;
Ναι, προτιμώ να έχω την άνεση του λόγου μου.

Χαμηλά κερδίζεται το υψηλό στις μέρες μας...
Αυτό ίσχυε πάντα. Η ταπεινοφροσύνη είναι αρετή. Ομως δεν είναι ένδειξη ταπεινότητας η αφέλεια, ούτε η βλακεία βέβαια. Οι συγγραφείς έχουν υποχρέωση όχι μόνο να αντιλαμβάνονται αλλά και να γράφουν και να δημοσιοποιούν όσα αντιλαμβάνονται. Αν το θες αλλιώς, αυτή είναι κοινωνικά «η δουλειά τους» όπως του βουλκανιζατέρ είναι να μπαλώνει τα λάστιχα. Και τα δυο είναι εξίσου σημαντικά και απαραίτητηα για να (ΡΟΚ ΕΝ ) ρολάρει ο κόσμος.

(για προβλεψιμότητες υπάρχει ειδική στήλη στην χρυσή ευκαιρία με ειδικές γραμμές μέντιουμ.
Η Ενεργονία τα γράφει πιο απλά και πιο κατανοητά

Οι πολιτικοί δε πάσχουν από ενέργεια (διαθεσιμότητα με άλλα λόγια)
πάσχουν από έλειμμα αξιοπρέπειας που δε ταυτίζεται μόνο με παραγωγή έργου (W)
αλλά και με μια ενοχοποιητική αυτενέργεια που θυμίζει πως έχουν βιδωμένους κώλους
σε καρέκλες που πιστεύουν πως είναι σαν τις καρέκλες της κουζίνας τους ή τη χέστρα του μπάνιου τους….... Μη ξεχνάμε ότι το ρουσφετιλίκι είναι υπερενέργεια...λολ
.
Υπάρχουν πολιτικοί που δουλεύουν για την Υπερελίτ, και άλλοι που όχι. Το ρουσφέτι είναι πολύ μικρή λέξη για τους πρώτους. Τα ποσά είναι δυσθεώρητα, δεν το κάνουν για τα λεφτά, πρόκειται για εντελώς βλαμενους τύπους.


Αλλά καλά τα λες ρε μπαγκς, μονάδα μέτρησης απόδοσης...
ενέργεια + αυτενέργεια - ρουσφετομάζα = Ενεργόνιο?


Ενεργόνιο =
η ενέργεια που εν –περιέχεται σε ένα δεδομένο έργο. Η Ενέργεια δηλαδή όλων των προηγούμενων που συνεισέφεραν ώστε ενα έργο να παράγει το έργο που παράγει. Πρέπει να διαβάσεις το αντίστοιχο κεφάλαιο για περισσότερα.


Μπα αυτό τον καιρό ιντερνετοχαζεύω (ή μάλλον υπενθυμίζω στον εαυτό μου)
τις κίνκυ ιστορίες της - καταφρονεμένης του μπαμπά της - ξανθιάς τζούλιας
και ψάχνω στοιχηματικά σαϊτ να ποντάρω ότι ελάχιστα μετά τις Άγιες μέρες του Πάσχα
(κι αυτό για λόγους authoring)
θα κυκλοφορήσει το δεύτερο ντβντ της,
με θέμα λεσβιακά ή ίσως οδηγό του σεξ με κατοικίδια
και κυρίως με άλογα και γαϊδάρους. (τα λεφτά μπροστά και για τα άλογα έξτρα άχυρα).
Σίγουρα πάω ταμείο.
Πολύ σε απογοήτευσε αυτό το πρώτο DVD ρε παιδί μου. Θα σταθώ λίγο σε αυτό. Τι έγινε δεν ήταν αρκετά καλή η Τζούλια; Δεν ξεφτιλίστηκε αρκετά; Σε κάποιο σημείο στην Ενεργονία γράφω:

«Δεν χρειαζόμαστε κάποιους να αλλάξουν τον κόσμο. Χρειαζόμαστε κάποιους, να πληρώσουν κάποιους, για να αλλάξουν τον κόσμο».

Αυτοί δεν είναι αυτοί που πατροπαράδοτα ο ταλαίπωρος κοινός θνητός περιμένει να τον σώσουν. Ο μεγάλος φιλάνθρωπος ζάμπλουτος, το κράτος, ο Θεός κλπ. Εκεί είναι η μεγάλη παρεξήγηση. Αν ένας φιλάνθρωπος δώσει 4 εκ. ευρώ για ένα σκοπό, 200,000 καταναλωτές μπορούν να δώσουν το ίδιο ποσό επίσης. Από 20 ευρώ ο κάθε ένας.

Με κάθε ένα προιόν που αγοράζεις υποστηρίζεις την ιδέα που το δημιούργησε. Κι αυτή η ιδέα επιβιώνει, και είναι… ο κόσμος μέσα στον οποίο ζείς !; Αν δεν σου αρέσει το DVD της Τζούλιας λοιπόν, λυπάμαι. Δεν φτιάχτηκε για να σʼαρέσει. Φτιάχτηκε για να το αγοράσεις και να υπόστηρίξεις έμπρακτα αυτή την ιδέα. Της ξεφτίλας μιας έξυπνης και όμορφης γυναίκας. Οτι αυτό έπρεπε να κάνει για να πλουτίσει. Στελνοντας το μύνημα κι εσύ όπως όλοι οι άλλοι αγοραστές. Οτι μόνο έτσι προκόβει κανείς σ'αυτήν την μπουρδέλο για χώρα.

Εγώ δεν το αγόρασα. Ουτε κάν το είδα.

Βλέπεις Δεσμώτη, έτσι κι αλλιώς πληρώνουμε κάποιους για να αλλάξουν τον κόσμο. Στην πραγματικότητα αλλάζουμε τον κόσμο κάθε μέρα, με τα προιόντα που αγοράζουμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι απαραίτητα τον κάνουμε καλύτερο. Μπορούμε να τον κάνουμε και χειρότερο. Και δεν φταίνε πάντα οι κακοί πλούσιοι, το κράτος, ή ο Θεός.

και θέλω να ρωτήσω:

Γνώριζα μια φίλη μου που είχε έρωτα με έναν ξάδερφό της.
παρίσταναν τα ερωτευμενάκια αλλά δεν του κάθισε
και καλύτερα έτσι δηλαδή,
αλλιώς κανείς δε θα ήξερε αν ήταν σύζυγοι ή ξαδέρφια,
και ξέρεις, κάτι τέτοια μπερδέματα είναι να λες: απαπαπαπα!, όχι δηλαδή παπά.
Αλλά αυτή η απόρριψη ακόμη την τρώει, και δοκίμασε τα πάντα,
τον ψυχαναλυτή τον τρέλανε κι έγινε κομμώτρια…
και βέβαια είναι και πολλά άλλα.

Τι να κάνω λοιπόν; Να τα εκδώσω αυτά, γιατί συμπαθώ τον Άμλετ
και μʼ αρέσει να αναρωτιέμαι για το αυτονόητο, μπας και βγάλω κανά νόημα…Εεεεε;
Είναι μεγάλη διαφορά να εκδώσεις εσύ τα γραπτά σου απο το να στα εκδώσουν άλλοι. Το πρώτο είναι προσωπικό σου βίτσιο, το άλλο σημαινει ότι κάτι αξίζουν. Αν νομίζεις ότι έχεις κάτι αξιόλογο να πείς, αντί να βρίζεις τους εκδότες, θα πρεπει να τολμήσεις να βάλεις τον εαυτό σου σ'αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης.

Εσύ ήσουν στο εξώφυλλο?
ποιο εξώφυλλο; Σελίδα 64 λέμε (αυτός με το γλυκό χαμόγελο) !! Αυτή η τάση σου να βλέπεις ένα εξώφυλλο ή έναν τίτλο και να ορμάς αμέσως και να γράφεις συμπεράσματα….

και τότε η χιονάτη χαμογέλασε στους απογοητευμένους νάνους από την τόσο μικρή σοδειά
και τους είπε τρυφερά:

Αρκεί οι φτωχοί όλου του κόσμου να'ναι σαν κι εσάς και τότε σας ορκίζομαι πως θα έχουν πάντα χρήματα ώστε να υπάρχει για πάαααααααααντα ευημερία ....
Το πρόβλημα δεν είναι πόσο ΑΕΠ (μικρή ή μεγάλη σοδειά) παράγεται αφού τα ΑΕΠ ολων των κρατών, με την τεχνολογική πρόοδο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από το 1900 κι ύστερα. Κατʼεπέκταση δεν είναι και το πρόβλημα πόσο μικρές ανάγκες πρέπει να έχουν οι κοινοί πολίτες , να είναι δηλαδή «νάνοι» στις ανάγκες τους. Το πρόβλημα είναι ότι η Υπερελίτ, απορροφά υπο μορφήν τόκων τόσο μεγάλο ποσοστό των ΑΕΠ ολων των κρατών της γής, με αποτέλεσμα στο τέλος στο τραπέζι να έρχονται όσα προιόντα έρχοχνταν και το 1900. Κι ας παράγονται πολλές φορές περισσότερα με πολύ μικρότερο κόστος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Buggs : 22-03-10 στις 19:18. Αιτία: Μορφοποίηση παραγράφων
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Το avatar του χρήστη iJohnnyCash
Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 16,004 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε στις 15:35, 23-03-10:

#18
τα ΑΕΠ ολων των κρατών, με την τεχνολογική πρόοδο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από το 1900 κι ύστερα
Ναι όμως πλέον θεωρούμε σαν βασική ανάγκη περισσότερη πολυτέλια σε σχέση 1900.
Όποτε το ΑΕΠ θα έπρεπε να είχε αυξηθεί ΤΟΣΟ ώστε να συμπεριλαμβάνει και αυτά τα νέα δεδομένα.

Επίσης πρόσεξε, από κάποια στιγμή και μετά αλλάξαμε τον τρόπο που υπολογίζουμε το ΑΕΠ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 16:32, 23-03-10:

#19
Δεν θα έλεγα ότι η πολυτέλεια που απολαμβάνουμε είναι καταναλωτική. Οι περισσότερες οικογένειες δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα κατανάλωσης. Απολαμβάνουμε "πόλυτέλεια" κατασκευαστική, υπόδομών. Υδρευση, κτήρια, φωτισμός, δρόμοι, νοσοκομεία, σε κάπόιο βαθμό, συγκοινωνίες κλπ. Κατα τα άλλα μια οικογένεια 4 ατόμων με ένα μισθό ακόμη και σχετικά υψηλό, π.χ. 1500 καθαρά, δεν έχει καλά καλά ούτε για ρούχα.

Οι υποδομές τώρα, που απολαμβάνουμε, έχουν κατασκευαστεί ΜΙΑ φορά και χρησιμοποιούνται χιλιάδες φορές. Ολο το υπόλοιπο ΑΕΠ και είναι αρκετό, εξανεμίζεται στους τόκους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 09:49, 24-03-10:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Κατα τα άλλα μια οικογένεια 4 ατόμων με ένα μισθό ακόμη και σχετικά υψηλό, π.χ. 1500 καθαρά, δεν έχει καλά καλά ούτε για ρούχα
Ανουσιες υπερβολες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 10:18, 24-03-10:

#21
Αρχική Δημοσίευση από Neraida
Ανουσιες υπερβολες
Είναι η απόλυτη αλήθεια. Μάλιστα αναφέρομαι σε οικογένεια με 2 παιδιά στο Δημοτικό ακόμη. Με νοίκι (ή τοκοχρεολύσιο του στεγαστικού, το ίδιο κάνει)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 11:06, 24-03-10:

#22
Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Είναι η απόλυτη αλήθεια. Μάλιστα αναφέρομαι σε οικογένεια με 2 παιδιά στο Δημοτικό ακόμη. Με νοίκι (ή τοκοχρεολύσιο του στεγαστικού, το ίδιο κάνει)
H απολυτη αληθεια δεν ειναι σιγουρα, απο τη στιγμη που εγω γνωριζω οικογενειες που εχουν πολλα περισσοτερα απο καποια ρουχα να φορεσουν.
Δεν αντιλεγω στο οτι ειναι δυσκολα και δεν εχουν τη δυνατοτητα πολυτελειων, αλλα οχι και να φθανουμε στο αλλο ακρο.
Εκνευριζομαι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 11:44, 24-03-10:

#23
Αρχική Δημοσίευση από Neraida
H απολυτη αληθεια δεν ειναι σιγουρα, απο τη στιγμη που εγω γνωριζω οικογενειες που εχουν πολλα περισσοτερα απο καποια ρουχα να φορεσουν
.

Οι οικογένειες που γνωρίζεις εσύ Νεράιδα μου τρώνε παντεσπάνι, δεν ζούνε τέσσερα άτομα με 1500 το μήνα

Δεν αντιλεγω στο οτι ειναι δυσκολα και δεν εχουν τη δυνατοτητα πολυτελειων, αλλα οχι και να φθανουμε στο αλλο ακρο.Εκνευριζομαι
Μην εκνευρίζεσαι χρυσή μου, δεν έχει στηθεί καμία γκιλοτίνα στην Πλατεία Συντάγματος ακόμη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 11:51, 24-03-10:

#24
Αρχική Δημοσίευση από Buggs
.

Οι οικογένειες που γνωρίζεις εσύ Νεράιδα μου τρώνε παντεσπάνι, δεν ζούνε τέσσερα άτομα με 1500 το μήνα
Τι λες?!
Τις εχεις γνωρισει και εσυ βρε μπαγασα?!

Αντι να κλαψουριζουν και να μιζεριαζουν, ας φροντισουν για να εχουν.
Βαρεθηκα τα κλαψ κλαψ, ειδικα οταν συνοδευονται με κυριακατικα μεσημερια χλαπακιαζοντας θαλασσινα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 12:50, 24-03-10:

#25
Αρχική Δημοσίευση από Neraida
Τι λες?!
Τις εχεις γνωρισει και εσυ βρε μπαγασα?!


Δεν χρειάζεται αφού έχω γνωρίσει πολλές οικογένειες που όντως περνάνε με 1500 το μήνα. Οπότε είναι βέβαιο και απο όσα γράφεις οτι εσύ δεν έχεις γνωρίσει καμία. Αλήθεια στο σούπερ μαρκετ η Φιλιπινέζα σου ψωνίζει; Βλέπεις για διατροφή μόνο και είδη σπιτιού μια οικογένεια 4μελή χρειάζεται 25-30 ευρώ /ημέρα. Κάνουν 900. Συν 500 το νοίκι; 1400. ΔΕΗ ΝΕΡΟ ΟΤΕ; Θα πληρώσεις ή θα πάς για ρούχα;

Αντι να κλαψουριζουν και να μιζεριαζουν, ας φροντισουν για να εχουν.
Ελα ντέ! Γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;

Ξέρεις η Ενεργονία, το βιβλίο μου το οποίο συζητάμε εδώ, δεν θα έλεγα ότι είναι ενα βιβλίο για σένα. Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται την σκέψη που καλύπτει τις δικές του προσωπικές ανάγκες. Οι άνθρωποι που ανήκουν -με όποιο κόστος για το σύνολο και τους άλλους- στους βολεμένους, είναι φυσικό να βαριούνται να ακούν για τα προβλήματα του 80-90%. Χεσμένους τους έχουνε. Αν δεν τους είχανε δεν θα είμασταν σήμερα στο χάλι που είμαστε. Χρειάζονται λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι έντυπα, γραπτά, βιβλία, δηλώσεις όπου να "αποδεικνύονται" έστω και με το ζόρι, πλούσιοι γκρινιάριδες που τρώνε θαλασσινα οι οικογενειάρχες των 1500/μήνα !!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 14:50, 24-03-10:

#26
Σκεφτομουν να απαντησω σε αυτα που εγραψες παραπανω, αλλα αφενος μεν οντως εδω συζητατε ενα βιβλιο που πραγματικα δε με αφορα, αφετερου δε θεωρω χαζο να αναφερω και να αναλυσω το γιατι εκνευριζομαι οταν κλαιγεται καποιος των 1500?, οταν υπαρχουν οικογενειες των 800?, οι οποιες οχι απλα δεν αξιωνουν να διαμενουν σε σπιτι με ενοικιο της ταξεως των 500?, ακουσον ακουσον 500, αλλα πραγματικα στερουνται των βασικων.

Καλες αναγνωσεις, καλες κλαψες, αλλα μακρια απο μενα!
Τσιου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Himela

e-steki Moderator

Το avatar του χρήστη Himela
H Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών , επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,248 μηνύματα.

H Himela σ' όποιον αρέσουμε... έγραψε στις 14:55, 24-03-10:

#27
Αρχική Δημοσίευση από Neraida
Σκεφτομουν να απαντησω σε αυτα που εγραψες παραπανω, αλλα αφενος μεν οντως εδω συζητατε ενα βιβλιο που πραγματικα δε με αφορα, αφετερου δε θεωρω χαζο να αναφερω και να αναλυσω το γιατι εκνευριζομαι οταν κλαιγεται καποιος των 1500?, οταν υπαρχουν οικογενειες των 800?, οι οποιες οχι απλα δεν αξιωνουν να διαμενουν σε σπιτι με ενοικιο της ταξεως των 500?, ακουσον ακουσον 500, αλλα πραγματικα στερουνται των βασικων.

Καλες αναγνωσεις, καλες κλαψες, αλλα μακρια απο μενα!
Τσιου!
Πραγματικά υποκλίνομαι, μια θετική ψήφος είναι πολύ λίγη για σένα για αυτό που έγραψες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 17:09, 24-03-10:

#28
Αρχική Δημοσίευση από Neraida
Καλες αναγνωσεις, καλες κλαψες, αλλα μακρια απο μενα! Τσιου!
Καλα βρε συ Νεράίδα μου, εντάξει, το εμπεδώσαμε. Εσύ κοντά σου θέλεις μόνο πλούσιους. Είσαι τόσο ταγμένη ψυχή τε και σώματι στο χρήμα που δεν θα άντεχες ούτε καν να διαβάσεις ότι η φτώχεια υπάρχει. Μόνο που ματαιοπονείς βρε κοπέλα μου, εδώ δεν είναι γραφείο συνοικεσίων....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Δεσμώτης

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Δεσμώτης
Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 3,564 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε στις 18:01, 24-03-10:

#29
Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Οι συγγραφείς έχουν υποχρέωση όχι μόνο να αντιλαμβάνονται αλλά και να γράφουν και να δημοσιοποιούν όσα αντιλαμβάνονται. Αν το θες αλλιώς, αυτή είναι κοινωνικά «η δουλειά τους» όπως του βουλκανιζατέρ είναι να μπαλώνει τα λάστιχα. Και τα δυο είναι εξίσου σημαντικά και απαραίτητηα για να (ΡΟΚ ΕΝ ) ρολάρει ο κόσμος.
Αυτό είναι χρέος του σκεπτόμενου όντος.
Το πως θα το εκφράσει είναι προσωπικό ζητούμενο.

Οι συγγραφείς δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι συγγραφείς
ούτε να ρολάρουν κανένα για τίποτα γιατί είναι σα να λες ότι το μη γράψιμο
θα έπρεπε να τους άφηνε μια καυστική αίσθηση αμαρτίας.

Γράφουν μόνο για την κ@υλα τους,
για μια προσωπική αθανασία
για τον δικό τους ναρκισσισμό καθαρά και ξάστερα
από αυτόν που γράφει για συνταγές γιαουρτλού
μέχρι τον αναλυτή του Λακάν και τον βιογράφο του Μπόρχες.

Ο ναρκισσισμός είναι το φιούελ σε πάρα πολλά βιβλία..δε το λέω σκωπτικά.


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Πολύ σε απογοήτευσε αυτό το πρώτο DVD ρε παιδί μου. Θα σταθώ λίγο σε αυτό. Τι έγινε δεν ήταν αρκετά καλή η Τζούλια; Δεν ξεφτιλίστηκε αρκετά;

Επισκέπτες 1000 τη μέρα επιεικώς, σχολιογράφοι εννιά
(0,9 τα εκατό)… το 0,9 τα εκατό δεν μπορεί να διαμορφώνει γνώμη για την Τσούλια… σε αυτούς ανήκει και ο Buggs…

“Περίπου 100 κιλά πάγου νερού εκτινάχθηκαν από μια τρύπα στο νότιο πόλο του φεγγαριού, διαμέτρου 20-30 μέτρων, που δημιουργήθηκε από την ελεγχόμενη πρόσκρουση της αποστολής L-CROSS Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η NASA μετά τις προκαταρκτικές αναλύσεις.”
πηγη: in.gr

κάπως έτσι δημιουργήθηκε και το dvd της τσούλιας.
Απλώς στο ρόλο του νερού βάλε champagne Καϊρ και στο ρόλο της τρύπας του φεγγαριού
τη γνωστή πια μουνότρυπα


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Εγώ δεν το αγόρασα. Ουτε κάν το είδα.
Μόνο εσύ, η σάσα μπάστα και η μπεζεντάκου


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Βλέπεις Δεσμώτη, έτσι κι αλλιώς πληρώνουμε κάποιους για να αλλάξουν τον κόσμο. Στην πραγματικότητα αλλάζουμε τον κόσμο κάθε μέρα, με τα προιόντα που αγοράζουμε.
Ο κόσμος δεν αλλάζει με φθηνά dvd, επίτρεψέ μου.
Ο κόσμος παθαίνει ελαφριά διάσειση και ξεχνιέται από το καταφάγωμα της σάρκας του
κι αυτό μονάχα για λίγο που πολλές φορές είναι αρκετό
για να κερδίσουν κάποιοι τον χρόνο για να φάνε λίγο κοψίδι ακόμα.

Η αλλαγή για να συνίσταται όντως πρέπει να έχει διάρκεια.
Δεν είναι μια πρόσκαιρη μέθη η αλλαγή, αλλιώς ας το πούμε lunch break.

Το διασκεδαστικό πάντως είναι πως δεν υπάρχει κούλα, κίτσα, θεούσα, πολιτικός, καλλιτέχνης, διανοούμενος και ο,τι βάζει ο νους σου που να μην έχει δει την περίφημη ταινία.
Οτι "έτυχε" στην περίοδο ακμής της κρίσης (οικονομικά, κοινωνικά κλπ κλπ) θα πρέπει να μας προβληματίσει.
Μήπως της έδωσε κανα φράγκο κι ο Γιωργάκης για να στρέψει αλλού την προσοχή μας ώστε να μην βλέπουμε τα πολιτικά εγκλήματα που μας έφεραν ως εδώ και τα οποία εν τω μεταξύ αποκαλύπτονται ένα ένα;

Για μένα τέτοια προϊόντα προκαλούν κάτι ακόμη χειρότερο κι από την οπισθοδρόμηση ή την υποβάθμιση.
Προκαλούν στασιμότητα, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ.
Και τα νερά γίνονται χαβούζα ακριβώς στην στασιμότητα. (βλέπε Χημεία κολλοειδή/κροκίδωση)

Κι επειδή έχουμε απλωμένο εσώρουχο, αναγγέλω τον τίτλο του δικού μου πρώτου βιβλίου:
Κωνσταντίνος Μαχλέπας, Σχόλια περι του αγορασμένου xixi


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Είναι μεγάλη διαφορά να εκδώσεις εσύ τα γραπτά σου απο το να στα εκδώσουν άλλοι. Το πρώτο είναι προσωπικό σου βίτσιο, το άλλο σημαινει ότι κάτι αξίζουν.
Το να στα εκδώσουν μπορεί να σημαίνει ότι έχουν ανάγκη την πελατεία και τα ευρά σου κι όχι απαραίτητα ότι αξίζουν.
Άλλωστε και το χρυσό μεν, βατόμουρο δε, είναι αξιολογητικό μέγεθος στις μέρες μας, έτσι?
Σκέψου ότι η Σάντρα Μπούλοκ πήρε όσκαρ και βατόμουρο την ίδια χρονιά (μπαχαχαχα). (με κάτι τέτοια ψοφάω για χόλυγουντ λέμε!)
Ξέρω ποιητές που τα ποιήματα τους είναι η καλύτερη εναλλακτική για καύσιμη ύλη
όμως οι εκδότες θεωρούν ότι λόγω των χαλεπών καιρών είναι φρονιμότερο η έκδοση της σαχλαμάρας
από τη μη έκδοση και περιορισμό του αριθμού των εκδιδόμενων στα του οίκου τους.
Κι ο νοών...


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Αν νομίζεις ότι έχεις κάτι αξιόλογο να πείς, αντί να βρίζεις τους εκδότες, θα πρεπει να τολμήσεις να βάλεις τον εαυτό σου σ'αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ .


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
ποιο εξώφυλλο; Σελίδα 64 λέμε (αυτός με το γλυκό χαμόγελο) !! Αυτή η τάση σου να βλέπεις ένα εξώφυλλο ή έναν τίτλο και να ορμάς αμέσως και να γράφεις συμπεράσματα….
Craaaaazy crazy boy...!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 19:41, 24-03-10:

#30
Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Καλα βρε συ Νεράίδα μου, εντάξει, το εμπεδώσαμε. Εσύ κοντά σου θέλεις μόνο πλούσιους. Είσαι τόσο ταγμένη ψυχή τε και σώματι στο χρήμα που δεν θα άντεχες ούτε καν να διαβάσεις ότι η φτώχεια υπάρχει. Μόνο που ματαιοπονείς βρε κοπέλα μου, εδώ δεν είναι γραφείο συνοικεσίων....
Ω ναι, εγω και η Τζουλια!
Αναμενεινατε στους ανετους και φουσκωτους καναπεδες σας το νεραιδοντιβιντι!!!

Αψψοοουυ! Γειτσεςςςςςςςς!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 20:00, 24-03-10:

#31
Αρχική Δημοσίευση από Neraida
Ανουσιες υπερβολες
Προσωπικά, με οικογενειακό εισόδημα στα μέτρα αυτών που αναφέρει ο Buggs, έχω ν' αγοράσω ρούχα από το 2004!! Τα ρούχα μου παλιώσανε και πέφτουν, σαν χρεωκοπημένες κυβερνήσεις. Δυστυχώς όμως, όπως και τις κυβερνήσεις, τα μπαλώνω και συνεχίζω να τα φοράω.

Ο Θεός να μας φυλάει απ' τους βολεμένους...

α, και δεν τρώω θαλασσινά, ούτε βγαίνω απ' το σπίτι, παρά μόνο για παγωτό χωνάκι...το πολύ!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 19:15, 25-03-10:

#32
Αρχική Δημοσίευση από Δεσμώτης
Αυτό είναι χρέος του σκεπτόμενου όντος.Το πως θα το εκφράσει είναι προσωπικό ζητούμενο.
Οι συγγραφείς δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι συγγραφείς ούτε να ρολάρουν κανένα για τίποτα γιατί είναι σα να λες ότι το μη γράψιμο θα έπρεπε να τους άφηνε μια καυστική αίσθηση αμαρτίας. Γράφουν μόνο για την κ@υλα τους, για μια προσωπική αθανασία για τον δικό τους ναρκισσισμό καθαρά και ξάστερα από αυτόν που γράφει για συνταγές γιαουρτλού μέχρι τον αναλυτή του Λακάν και τον βιογράφο του Μπόρχες. Ο ναρκισσισμός είναι το φιούελ σε πάρα πολλά βιβλία..δε το λέω σκωπτικά.
Κανείς εγκληματίας δεν θα γινόταν βαποράκι, κλέφτης, δολοφόνος ή απατεώνας, άν είχε την δυνατότητα να γίνει νευροχειρούργος. Και η Τζούλια, αν είχε την δυνατότητα στην Ελλάδα να γίνει πλούσια τραγουδώντας δεν θα γινοταν η Τσούλια, όπως την λές. Ομως η Ελλάδα παράγει μόνο Τσούλιες και αξιότιμα καθάρματα. Στο ίδιο καζάνι και οι συγγραφείς.
Οι συγγραφείς που γράφουν για την αθανασία που προφανώς θα πρέπει να έχουν κάτι μοναδικό να πούν για να μείνουν αθάνατοι, είναι μια κατηγορία, πολύ ρομαντική, και μάλλον πολύ μικρή έως αμελητέα. Οι περισσότεροι γράφουν κατα παραγγελία, προπαγάνδα διαφόρων μορφών, που πληρώνεται αδρά. Είναι οι Τσούλιες της πένας.


Επισκέπτες 1000 τη μέρα επιεικώς, σχολιογράφοι εννιά
(0,9 τα εκατό)… το 0,9 τα εκατό δεν μπορεί να διαμορφώνει γνώμη για την Τσούλια… σε αυτούς ανήκει και ο Buggs…
Το θέμα δεν είναι πόσοι διαμόρφωσαν γνώμη για την Τζούλια. Το θέμα είναι πόσοι διαμόρφωσαν γνώμη για τους Έλληνες, με το θέμα της Τζούλιας. Εχω δεί αρκετές τσόντες κι εγώ όπως κάθε συνηθισμένος στρέιτ άντρας υποθέτω. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τα ΜΜΕ ενός ολόκληρου κράτους σύσσωμα να βομβαρδίζουν το κοινό στις ειδήσεις τους με το τελευταίο "επίτευγμα" κάποιας απο αυτές. Πόσες κόπιες έβγαλε, πόσα πούλησε, που έγιναν τα γυρίσματα.... Μόνο "πηγαίνετε να κάνετε το ίδιο όσοι πεινάτε" που δεν είπαν. Οπότε σχετικά με αυτό :

Ο κόσμος δεν αλλάζει με φθηνά dvd, επίτρεψέ μου.
Μάλλον δυστυχώς δεν ισχύει. Αφού το να διαφημίζουν σε εποχές απίθανης φτώχειας τα ΜΜΕ ενός κράτους τους πολίτες κατα κόρον κάθε λογής Τζούλιες σαν τους "νικητές" που άρπαξαν τα φράγκα, οδηγούν την κάθε Νεράίδα στο αυτόματο θα έλεγε κανείς συμπέρασμα "και εσύ τι κάνεις; Ασε τις κλάψες και πιές και σύ καμια σαμπάνια"


Το διασκεδαστικό πάντως είναι πως δεν υπάρχει κούλα, κίτσα, θεούσα, πολιτικός, καλλιτέχνης, διανοούμενος και ο,τι βάζει ο νους σου που να μην έχει δει την περίφημη ταινία.
Αν αυτό αληθεύει θα είναι πραγματικά τραγωδία. Ομως όταν όλη η Ελλάδα μοιάζει εδώ και χρόνια με ένα τεράστιο μπουρδέλο, όλοι αυτοί που την έκαναν έτσι τι θα έβλεπαν, τον Φόρεστ Γκάμπ; Τον κύκλο των χαμένων ποιητών; Ή μήπως θα διάβαζαν την Ενεργονία;

Το να στα εκδώσουν μπορεί να σημαίνει ότι έχουν ανάγκη την πελατεία και τα ευρά σου κι όχι απαραίτητα ότι αξίζουν.
Το αιώνιο ερώτημα: Φτιάχνουν τα ΜΜΕ τις καταναλωτικές προτιμήσεις ή τις φτιάχνουν οι καταναλωτές με τις αγοραστικές τους προτιμήσεις; Το Ντι βι ντι της Τσούλιας (ας την λέμε όπως την ονόμασες γιατί είναι σωστό όσο και χαρακτηριστικό) αξίζει; Ή την έκδωσαν επειδή είχε κάτι το μοναδικό; Μοναδικό το παρουσίασαν τα ΜΜΕ. Το ντι βι ντι της Τσούλιας συγγραφικά είναι σαν τα κείμενα του Κωστόπουλου του Αναστασιάδη και τα περισσότερα απο αυτά του Λαζόπουλου. Παρουσιασμένα μέσα απο τόνους διαφήμισης σαν "μαγκιές". Μια μαγκιά που άν ήταν πραγματικότητα δεν θα είχε εκπαιδεύσει ενα ολόκληρο λαό να τρέχει να αγοράσει το ντι βι ντι αντί για βιβλία σαν την Ενεργονία. Προφανώς στην συνέχεια ο λαός του ντι βι ντι, ε είναι εύκολο να ρουφήξει κι αυτός την ευρωπαική ή την όποιας προέλευσης πλούσια και αφρισμένη σαμπάνια....


ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ .
Ένας εκδότης έχει δυο όψεις θα έλεγα όπως ακριβώς και τα βιβλία του. Την όψη που αντιπροσωπεύει το 95% των βιβλίων του, που είναι η ίδια σε όλους τους εκδότες, είναι δηλαδή τα κοινώς απόδεκτά βιβλία, αυτά που θα π ιάσουνκάποιες πωλήσεςι σίγουρα. Και την άλλη του 5% που είναι τα "τελείως προσωπικά του βιβλία". Αυτά στα οποία ποντάρει απο ιδιοσυγκρασία. Αν είναι να γίνουν κάποια βιβλία μπέστ σελλερ, απο αυτά γίνονται. Οπότε σε ένα ποσοστό 5% ή και λιγότερο ισχύει αυτό που λές.


Στην Ενεργονία ωστόσο πρέπει να πώ ότι δεν παίχτηκε τίποτα απο τα δύο. Είχε κερδίσει βέβαια στο διαγωνισμό όμως όπως φάνηκε εκ των υστέρων ο εκδότης περίμενε να του πάω το επόμενο βιβλίο μου που ήξερε ότι το είχα στα σκαριά. Προσπάθησε να μου κάνει στην Ενεργονία συμβόλαιο δεσμευτικό για τα επόμενα βιβλία μου, όμως αρνήθηκα σε σημείο που σχεδόν κοντέψαμε να μήν υπογράψουμε. Τσαντισμένος αντί για 14% που μου είχε προτείνει στο αρχικό προσχέδιο συμβολαίου, (αν δεσμευόμουν να φέρω εκεί κατα προτεραιότητα για αξιολόγηση τα επόμενα), το έκανε τελικά 8% όταν απέρριψα αυτή τη δέσμευση !

Μετά παίχτηκε ενα παιχνίδι χωρίς δηλώσεις. Εκείνοι περίμεναν το επόμενο και μετατόπιζαν διαρκώς την ημερομηνία έκδοσης κι εγώ περίμενα την Ενεργονία και έλεγα διαρκώς ότι δεν έχω τελειώσει το επόμενο. Στην περίπτωση μου ήταν αλήθεια. Ετυχε να τελειώσω το επόμενο όταν εκδόθηκε τελικά η Ενεργονία. Το παρουσίασα στο ΟΞΥ και όλα πήγαιναν σφαίρα στην αρχή. Συνέντευξη στο ΦΑκ, μετά με ζήτησε η ΕΡΤ ψηφιακή. Το είχα δώσει όμως και σε άλλους. Το αποτέλεσμα είναι ότι εδώ και τρείς μήνες που απάντησα οριστικά ότι δεν πρόκειται να τους δώσω το επόμενο βιβλίο μου, το ΟΞΥ έκοψε κάθε προώθηση στην Ενεργονία.

Πολλές φορές σκέφτομαι την ευθύνη μου, στο ότι αυτή η σκέψη δεν θα περάσει τελικά στο κοινό, αφού το ΟΞΥ έχει θαψει κυριολεκτικά την Ενεργονία. Πώς θα μπορούσα όμως να έχω κάνει αλλιώς ; Το ΟΞΥ ποτέ δεν εκτίμησε την Ενεργονία. Κι άν ακόμη τους πήγαινα το επόμενο βιβλίο, πιστεύω ότι μόλις θα το είχαν σίγουρο πάλι θα παρατούσαν την Ενεργονία. Γιατί οι ιδιαίτερες προτιμήσεις του ΟΞΥ από όσο τους γνώρισα θα έλεγα ότι είναι μάλλον εκ διαμέτρου αντίθετες από όσα εκφράζει η Ενεργονία.

Οπότε, όπως γράφω και στο βιβλίο, απο μια άποψη πρόκειται πραγματικά για θαύμα το ότι υπάρχει αυτό το βιβλίο, κυκλοφορεί και μπορείτε να το διαβάσετε.

Craaaaazy crazy boy...!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 10:30, 31-03-10:

#33
Αρχική Δημοσίευση από Buggs

Στην Ενεργονία ωστόσο πρέπει να πώ ότι δεν παίχτηκε τίποτα απο τα δύο. Είχε κερδίσει βέβαια στο διαγωνισμό όμως όπως φάνηκε εκ των υστέρων ο εκδότης περίμενε να του πάω το επόμενο βιβλίο μου που ήξερε ότι το είχα στα σκαριά. Προσπάθησε να μου κάνει στην Ενεργονία συμβόλαιο δεσμευτικό για τα επόμενα βιβλία μου, όμως αρνήθηκα σε σημείο που σχεδόν κοντέψαμε να μήν υπογράψουμε. Τσαντισμένος αντί για 14% που μου είχε προτείνει στο αρχικό προσχέδιο συμβολαίου, (αν δεσμευόμουν να φέρω εκεί κατα προτεραιότητα για αξιολόγηση τα επόμενα), το έκανε τελικά 8% όταν απέρριψα αυτή τη δέσμευση !
Τουλαχιστον εσυ αν και τριτος στο διαγωνισμο εξασφαλισες +1% σε σχεση με αυτον που ηρθε πρωτος...
Και εφοσον βρηκες τελικα εκδοτη και για τα επομενα βιβλια σου γιατι ρε παιδι μου αρνηθηκες? Ειχες κι αλλες προτασεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 11:21, 31-03-10:

#34
Αρχική Δημοσίευση από Neraida
Τουλαχιστον εσυ αν και τριτος στο διαγωνισμο εξασφαλισες +1% σε σχεση με αυτον που ηρθε πρωτος...
Και εφοσον βρηκες τελικα εκδοτη και για τα επομενα βιβλια σου γιατι ρε παιδι μου αρνηθηκες? Ειχες κι αλλες προτασεις?
Για το επόμενο βιβλίο μου έχω υπογράψει με τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο στη χωρα μας. Ομως δεν ήταν το μέγεθος του ούτε το πολυ ικανοποιητικό συμβόλαιο που μου έκαναν που με έκανε να αφήσω το ΟΞΥ. Ήταν κυρίως που με την συμπεριφορά τους μου έδειξαν να εκτιμούν πάρα πολυ τόσο τη δουλειά μου όσο και εμένα.

Όταν το ΟΞΥ μου πρότεινε το συμβόλαιο του για το επόμενο, πράγμα που σήμαινε ότι όντως το ήθελαν, θα το πήγαινα σ'αυτούς. Είχα μια εσωτερική απαίτηση όμως , την οποία φυσικά δεν την αποκάλυψα στις διαπραγματεύσεις.
1) Το ΟΞΥ, σαν μικρότερος και πιο ευέλικτος εκδοτικός, θα έπρεπε να κάνει την καλύτερη πρόταση, και
2) Να κάνει το 8% της Ενεργονίας, και πάλι 14%, για λόγους τιμής. Απαξ και η "ποινή" ας το πούμε έτσι, είχε τεθεί γιατί αρνούμουν να δεσμευσω το επόμενο βιβλίο μου, όταν τους το πήγα και το ήθελαν δεν ετίθετο πλέον τέτοιο θέμα.

Το ΟΞΥ εδωσε πολύ καλούς όρους, όμως σε ένα σημείο το έκαναν πάλι το νταιλίκι. Ενώ στην αρχή των διαπραγματεύσεων δεσμεύονταν για έκδοση το συντομώτερο, επειδή καθυστερούσα να αποφασίσω γιατί περίμενα τις τελικές προτάσεις του μεγάλου εκδοδτικού, αποφάσισαν να με τιμωρήσουν. Μου είπαν λοιπόν ότι εξ αιτίας της καθυστέρησης "είχε κλείσει το πρόγραμματ τους" και το βιβλίο δεν μπορούσε να εκδοθεί πρίν απο ένα χρόνο!!! Χωρίς να ξέρουν ότι άν δεν μου έλεγαν αυτό μάλλον θα υπέγραφα μαζί τους. Οχι δηλαδή αμέσως, θα τους έλεγα όμως, αφού όλα τα άλλα θα ήταν εντάξει, ότι άν αποκαθιστούσαν το ντροπιαστικό ποσοστό της Ενεργονίας, θα υπέγραφα μαζι τους.

Ο μεγάλος εκδοτικός την ίδια στιγμή μου φέρθηκε άψογα, δέχτηκε όλους τους όρους μου, ακόμη και αυτόν που έλεγε για συντομότατη έκδοση του βιβλίου. Κοτζάμ εκδοτικός με εκατοντάδες εκδόσεις. Την ίδια στιγμή που στο ΟΞΥ μου απολογούνταν ότι "είχαν κλείσει το πρόγραμμα τους" με τα 3-4 βιβλία του για το επόμενο εξάμηνο ! Ίσα για να με πικάρουνε !

Με τέτοια συμπεριφορά ήταν αδύνατον πλέον να εμπιστευτώ το ΟΞΥ ότι θα με προωθούσε σωστά. Και έπρεπε να τους εμπιστευτώ παραπάνω απο πολύ, δεδομένου ότι ο άλλος εκδοτικός, που στο μεταξύ μου έστειλε τις τελικές του προτάσεις, αποδεδειγμένα κάνει καταπληκτική δουλειά και στην έκδοση και στην προώθηση, έχει εκκατομμύρια πωλήσεις και δεν είναι καθόλου τυχαία ο πρώτος. Για να απορρίψω τέτοια πρόταση για το ΟΞΥ θα έπρεπε να παίρνω όρκο πλέον για τις προθέσεις όσο και για τις ικανότητες τους. Και αυτό, όπως είδες απο την παραπάνω παράθεση γεγονότων, ήταν απολύτως αδύνατον.

Σχετικα με το 1% λιγότερο που πρότειναν στο Ντίνο απλά υποδεικνύει ότι το δικό του δεν το θέλαν καθόλου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Buggs : 31-03-10 στις 11:40. Αιτία: Μορφοποιηση κειμένου
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 07:32, 27-04-10:

#35
Αγαπητέ μου φίλε Μπανγκς, σύμφωνα με συμπεράσματα σχετικής έρευνας των αρχών της δεκαετίας 1990-2000, η μη επίτευξη μίας ενεργονικής κατάστασης πραγμάτων από τον μεταχριστιανικό πολιτισμό, θα μπορούσαμε να πούμε, οφείλεται στην εργοπενία. Αυτή είναι το μέγεθος μετασχηματισμένης από την ανθρώπινη εργασία ενέργειας, που απαιτείται για την ολοκλήρωση ενός έργου, αφού παρέλθει η προς ικανοποίηση ανάγκη εκ του συγκεκριμένου έργου. Χαρακτηριστικό ιστορικό παράδειγμα εργοπενικών παραμέτρων αποτελεί η ελληνική επενδυτική περίπτωση, από το 1974 και εντεύθεν. Ακόμη δε πιο χαρακτηριστική είναι η διαπιστωμένη σήμερα πανανθρώπινα εργοπενική σχέση, μεταξύ ανάπτυξης και περιβαλλοντικών της συνεπειών. Κατ' επέκταση, η προσδοκούμενη ενεργονική φάση της ανθρωπότητας, ως έχουν πλέον τα πράγματα, απαιτεί μία κάποια νέα θεοπνευστία, μία δηλαδή "δεύτερη παρουσία", κατά την παλαιοχριστιανική οπτική!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 12:15, 29-04-10:

#36
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Αγαπητέ μου φίλε Μπανγκς, σύμφωνα με συμπεράσματα σχετικής έρευνας των αρχών της δεκαετίας 1990-2000, η μη επίτευξη μίας ενεργονικής κατάστασης πραγμάτων από τον μεταχριστιανικό πολιτισμό, θα μπορούσαμε να πούμε, οφείλεται στην εργοπενία. Αυτή είναι το μέγεθος μετασχηματισμένης από την ανθρώπινη εργασία ενέργειας, που απαιτείται για την ολοκλήρωση ενός έργου, αφού παρέλθει η προς ικανοποίηση ανάγκη εκ του συγκεκριμένου έργου. Χαρακτηριστικό ιστορικό παράδειγμα εργοπενικών παραμέτρων αποτελεί η ελληνική επενδυτική περίπτωση, από το 1974 και εντεύθεν. Ακόμη δε πιο χαρακτηριστική είναι η διαπιστωμένη σήμερα πανανθρώπινα εργοπενική σχέση, μεταξύ ανάπτυξης και περιβαλλοντικών της συνεπειών. Κατ' επέκταση, η προσδοκούμενη ενεργονική φάση της ανθρωπότητας, ως έχουν πλέον τα πράγματα, απαιτεί μία κάποια νέα θεοπνευστία, μία δηλαδή "δεύτερη παρουσία", κατά την παλαιοχριστιανική οπτική!
Φίλε Νωεύς, πιστεύω ότι το κυριότερο που πρέπει να αλλάξει είναι η πεποίθηση ότι τιποτα δεν αλλάζει. Αυτό άλλωστε είναι και η κύρια αιχμή της Ενεργονίας. Υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν ακόμη και τα χρήματα. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η πίστη ότι αυτός ο δρόμος, σ'αυτό το σταυροδρόμι, και όχι ο άλλος είναι που πρέπει να ακολουθήσουμε. Μάλιστα δεν πρόκειται για ενα σταυροδρόμι σε σχήμα σταυρού θα έλεγα πιο παραστατικά.

Η ανθρωπότητα απλά επιταχύνει στον ίδιο ίσιο δρόμο απο την εποχή των πιθήκων: τον δρόμο της βίας. Ξαφνικά, δια μέσου της τεχνολογίας φαίνεται ένας δρόμος που στρίβει, (αριστερά ή δεξιά δεν μας ενδιαφέρει, μην αρχίσουμε τις πολιτικές μεταφορές). Μάλιστα φαίνεται ωραίος, φαρδύς, με καλό φωτισμό όλα του ωραία. Ομως πρώτα πρέπει προφανώς να φρενάρουμε, ισχυρά μάλιστά έτσι που με την σημερινή τεχνολογία τρέχουμε, ύστερα να στρίψουμε και φυσικά για να τα κάνουμε όλα αυτά, πρέπει να έχουμε την απολυτη πίστη ότι ο δρόμος αυτός οδηγεί σε καλύτερο προορισμό από ότι ο 'αλλος, ο παλιός και γνωστός μας.

Δεν είμαστε σίγουροι αν ο δρόμος της ευδαιμονίας οδηγεί πράγματι στον παράδεισο, όμως κανείς δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία πλέον ότι εξελίσσοντας, δηλαδή συνεχίζοντας, σε ένα δρομο βίας, θα καταλήξουμε στην ομαδική καταστροφή. Είναι απλά κοινή λογική.

Στην ουσία η Ενεργονία, απο τα φιλοσοφικά της κείμενα, έως και τα διηγήματα της, αυτό και μόνο δείχνει. Οτι είναι φυσικό, όταν σκεφτόμαστε τρελά, να καταλήγουμε σε τρελά αποτελέσματα. Και ότι σε έναν τρελό κόσμο, όπου πλέον κάθε τρέλα είναι "έξυπνη" και θεωρείται "λογική" η λογική είναι ακριβώς αυτό που μοιάζει τρέλα. Στο ίδιο δίλημμα τοποθετούνται τόσο οι σκέψεις, στα φιλοσοφικά κείμενα, όσο και οι πρωταγωνιστές των διηγημάτων: Θα τρελαθούν, επιρρεασμένοι απο την κατάσταση, και αυτή θα συνεχίσει ώς έχει ή θα διατηρήσουν την λογική τους και απλά θα την αλλάξουν;

Οπως φαίνεται χαρακτηριστικά στα διηγήματα, αυτό είναι απλά και μόνο θέμα επιλογής. Προσωπικά δεν δέχομαι ότι δεν μπορούμενα αλλάξουμε τον κόσμο. Δέχομαι όμως ότι μπορει να μήν θέλουμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 19:44, 25-05-10:

#37
Τώρα ίσως μπορείτε να πάρετε την Ενεργονία δωρεάν απο το in.gr (αν απαντήσετε σωστά στις ερωτήσεις βέβαια :-)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη mindcircus
H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 20:12, 25-05-10:

#38
Αλλοιμονο, εν καιρω κρισης να μην δινεις και δωρα.


Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Για το επόμενο βιβλίο μου έχω υπογράψει με τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο στη χωρα μας.
Χρησιμοποιησες και τα πειραματα που εκανες πανω μας? Τι πραγματευεται για πες.... εχει σχεση με σεξουαλικοτητα των 45 αρηδων κυριων πανω σε αγνα 11 χρονα κοριτσακια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 20:22, 25-05-10:

#39
Αρχική Δημοσίευση από mindcircus
Χρησιμοποιησες και τα πειραματα που εκανες πανω μας?
Πιστεύεις αλήθεια πως με τόσο υλικό που μπορεί να βρει ο οποιοσδήποτε στο διαδίκτυο, ανεξέλεγκτα και χωρίς να ζητήσει την άδεια κανενός, χρειάζεται κάποιος να κάνει πειράματα και μάλιστα ονομαστικά για να συλλέξει τις πληροφορίες που χρειάζεται;

[...]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 26-05-10 στις 19:15. Αιτία: Σβήστηκε πρόταση, όπως ζητήθηκε από το μέλος Νεράιδα
-3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη mindcircus
H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 20:34, 25-05-10:

#40
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Πιστεύεις αλήθεια πως με τόσο υλικό που μπορεί να βρει ο οποιοσδήποτε στο διαδίκτυο, ανεξέλεγκτα και χωρίς να ζητήσει την άδεια κανενός, χρειάζεται κάποιος να κάνει πειράματα και μάλιστα ονομαστικά για να συλλέξει τις πληροφορίες που χρειάζεται;
Ναι, το πιστευω. Δε θα τα ξαναπω ομως. Οποιος εχει ματια βλεπει, εχει δει κι εγω τωρα θα πω την αλλη πλευρα, αυτη που πιστευω.
Ενας τυπος που μας λεει καταμουτρα πως ειναι απολυτως λογικο ενας 45 αρης να αποπλανει ενα 11 χρονο παιδι.
Δε θελησα ουτε μια στιγμη να πιστεψω πως οσα λεει, τα πιστευει πραγματικα η το κανει για να προκαλει τις εντυπωσεις. Και ναι αυτο συμβαινει. Ενας ψυχανωμαλος δε θα βγαινε φορα παρτιδα να πει κατι τετοιο φυσιολογικο. Υπαρχουν συγγραφεις και συγγραφεις.
Ε δε μου αρεσουν οσοι αυτοπροβαλλονται χωρις ουσιαστικο και σοβαρο λογο, παιζοντας με τα νευρα και τις ψυχες των παιδιων που μας διαβαζουν.

Και τι θελεις ισι να μου πεις τωρα με αυτο? Μου απαγορευεις να του κανω ερωτησεις σχετικα με το βιβλιο του?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 20:40, 25-05-10:

#41
Αρχική Δημοσίευση από mindcircus
Ναι, το πιστευω. Δε θα τα ξαναπω ομως. Οποιος εχει ματια βλεπει, κι εγω ειμαι εδω για να δειχνω την αλλη πλευρα, αυτη που πιστευω. Ενας τυπος που μας λεει καταμουτρα πως ειναι απολυτως λογικο ενας 45 αρης να αποπλανει ενα 11 χρονο παιδι.
Δε θελησα ουτε μια στιγμη να πιστεψω πως οσα λεει, τα πιστευει πραγματικα η το κανει για να προκαλει τις εντυπωσεις. Και ναι αυτο συμβαινει. Ενας ψυχανωμαλος δε θα βγαινε φορα παρτιδα να πει κατι τετοιο φυσιολογικο. Υπαρχουν συγγραφεις και συγγραφεις.
Ε μου τη σπανε οσοι αυτοπροβαλλονται χωρις ουσιαστικο και σοβαρο λογο και θα το λεω.
Αρχική Δημοσίευση από mindcircus
Και τι θελεις ισι να μου πεις τωρα με αυτο? Μου απαγορευεις να του κανω ερωτησεις σχετικα με το βιβλιο του?
Εσύ τι θέλεις να μου πεις mind? Πως δεν μπορώ να σχολιάσω τις ερωτήσεις που κάνεις, που όπως αποδεικνύεται από το τελευταίο σου ποστ, είναι άσχετες με το βιβλίο;


Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό του in.gr, παραθέτω τις ερωτήσεις:
1. Ποιο από τα παρακάτω πιστεύετε ότι αποτελεί την αρχή ενός ντόμινο καταστάσεων που θα οδηγούσε στην παγκόσμια ειρήνη;

Η υπερεπάρκεια ανανεώσιμης ενέργειας
Μια παγκόσμια αυτοκρατορία
Αυξημένοι μισθοί και συντάξεις στην κατώτερη τάξη


2. Πιστεύετε ότι εσείς, σαν ακτιβιστική μονάδα μπορείτε να σώστετε τον πλανήτη Γη;

3. Δεν χρειαζόμαστε κάποιους να αλλάξουν τον κόσμο. Χρειαζόμαστε κάποιους να πληρώσουν κάποιους για να αλλάξουν τον κόσμο. Η φράση αυτή σημαίνει ότι:
Ποιος φίλε Buggs αποφασίζει ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές και μάλιστα τις επιβραβεύει με ένα βιβλίο; Υπάρχει μόνο μια σωστή απάντηση, στα ερωτήματα που τέθηκαν παραπάνω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 20:59, 25-05-10:

#42
Αρχική Δημοσίευση από mindcircus
Ενας τυπος που μας λεει καταμουτρα πως ειναι απολυτως λογικο ενας 45 αρης να αποπλανει ενα 11 χρονο παιδι....
Για όσους δεν διάβασαν όλο αυτό το (τεράστιο) θέμα της αποπλάνησης και δεν θέλουν και να το διαβάσουν θα κάνω μια αναγκαία διόρθωση. Στην εμπαθή όσο και επιλεκτική μνήμη της συμφορουμίστριας. Είπα μόνο κατάμουτρα στην όλη υποκρισία που επικρατούσε σ'εκείνο το θέμα πώς είναι απολύτως λογικό ενας 45άρης να ελκεται σεξουαλικά απο μια 11χρονη που μοιάζει με 16χρονη και του δίνεται πρόθυμα και ευχαρίστως.....

Και τι θελεις ισι να μου πεις τωρα με αυτο? Μου απαγορευεις να του κανω ερωτησεις σχετικα με το βιβλιο του?
Κάνε όσες ερωτήσεις θέλεις. Ίσως όμως η Ισι ήθελε να σου πεί ότι εδώ είναι ερωτήσεις για την Ενεργονία....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 21:03, 25-05-10:

#43
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Ποιος φίλε Buggs αποφασίζει ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές και μάλιστα τις επιβραβεύει με ένα βιβλίο; Υπάρχει μόνο μια σωστή απάντηση, στα ερωτήματα που τέθηκαν παραπάνω;
Οι απαντήσεις έχουν δωθεί φυσικά απο μένα, στο ιν.γρ, αφού εγώ τους έδωσα και τις ερωτήσεις που είναι επι του περιεχομένου του βιβλίου. Υπάρχει μόνο μια σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 21:21, 25-05-10:

#44
Buggs, δεν εννοώ σε σχέση με το διαγωνισμό εάν υπάρχει μόνο μια σωστή απάντηση. Αυτό εννοείται.
Αυτό που λέω είναι πως ερωτήσεις σαν αυτές επιδέχονται πολλές απαντήσεις αφού είναι κυρίως ερωτήσεις κρίσεως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

self-instructive depressing

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη self-instructive depressing
Ο self-instructive depressing αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,954 μηνύματα.

O self-instructive depressing έγραψε στις 21:32, 25-05-10:

#45
Αρχική Δημοσίευση από Buggs
Υπάρχει μόνο μια σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση.
δεν ξέρω κανένα συγγραφέα που να το πιστεύει αυτό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

_daemon_ (Άγγελος)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη _daemon_
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,457 μηνύματα.

O _daemon_ . έγραψε στις 22:21, 25-05-10:

#46
Αρχική Δημοσίευση από self-instructive depressing
δεν ξέρω κανένα συγγραφέα που να το πιστεύει αυτό
Άρα δεν υπάρχει κανείς! Λογική αλληλουχία σκέψης με.... κατακλείδα το pfff
Θα πάρω τα βουνά......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 16:18, 15-06-10:

#47
Τηλεοπτική συνέντευξη στον κύριο Βασίλη Βασιλικό για την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος.
Προβλήθηκε στην εκπομπή Αξιον Εστί 5/6 στις 12 το μεσημέρι. (την έκοψα ελάχιστα σε ορισμένα σημεία για να βγουν τα 10 λεπτά του YouTube)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 18:06, 13-08-11:

#48
Μονομερής καταγγελία σύμβασης με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ


Σύμφωνα με πρόσφατο ηλεκτρονικό γράμμα του ο κ. Χατζόπουλος, εκδότης των εκδόσεων ΟΞΥ - Εμπειρία εκδοτική, λέει ότι το βιβλίο μου Ενεργονία δεν υπερκάλυψε τα 600 τεμάχια που ήταν αναγκαία, βάση συμβολαίου, ώστε να αρχίσει να αποδίδει συγγραφικά δικαιώματα. Τα οποία γι'αυτό και δικαιολογημένα δεν απέδωσε.

Προφορικά δήλωσε ότι το βιβλίο πούλησε μόνο 350 τεμάχια. Προ μηνός με email της γραμματειας του ανακοίνωσε επίσης ότι πολτοποίησε 504 τεμάχια του βιβλίου με βάση τον όρο του συμβολαίου που του επιτρέπει να το κάνει για το αδιάθετο υπόλοιπο της έκδοσης όταν αυτή κριθεί μη συμφέρουσα για τον εκδοτικό.Κατόπιν τουτων ζήτησα την αποδέσμευση του βιβλίου 2 φορές την οποία όμως ο κ. Χατζόπουλος ακόμη δεν έχει δώσει.

Μια επαγγελματίκή αιτία γι'αυτό θα ήταν το βιβλίο να πουλά καλά, και κάθε άλλο παρά να το έχει πολτοποιήσει. Και όλα όσα μου γράφει να είναι μονο για να θεωρώ εγώ ότι δεν έχω λαμβάνειν συγγραφικά δικαιώματα. Αν δεν το κάνει γι'αυτό μ'ονος λόγος πλέον είναι παρά που εκείνος δεν το πουλάει και παρά που το έχει πολτοποιήσει, να κρατά τα δικαιώματα του βιβλίου μόνο για να μην το πουλάω ούτε εγώ.

Επειδή σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις ζημιώνομαι, προχώρησα στην μονομερή καταγγελία της σύμβασης μου με το ΟΞΥ, την οποία επέδωσε στον κ. Χατζόπουλο ο δικαστικός επιμελητής κ. Βασίλειος Μακρυγιάννης στις 13/7/2011 και της οποίας ακριβές αντίγραφο παρέλαβα.

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλω να ενημερώσω το αναγνωστικό κοινό ότι η αγορά οποιουδήποτε τυχόν αντιγράφου της «Ενεργονίας», από τις εκδόσεις ΟΞΥ, αντίκειται στα συμφέροντα μου, σαν συγγραφέα του βιβλίου, αφού ο εκδότης ούτε μου απέδωσε ούτε σκοπεύει να μου αποδώσει τα συγγραφικά μου δικαιώματα.

Αναγνώστες που επιθυμούν την "Ενεργονία" μπορούν στο εξής να την προμηθεύονται απο την δική μου σελίδα στο Lulu.com.

Paperback from Lulu.Com
PDF download from Lulu.Com

Με εκτίμηση

Ξενοφών Ισαρης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 15:30, 14-08-11:

#49
Update του Paperback και τελική τιμή (πιο κάτω δεν πάει αφού ολα τα παίρνει το σαιτ)
Την ηλεκτρονική έκδοση, pdf μπορείτε να την προμηθευτείτε δωρεάν ! Καλή διασκέδαση

Ξενοφών Ισαρης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους