Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,080 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,733 μηνύματα σε 74,628 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τηγανητές πατάτες: Λίγο χαζή ερώτηση...

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 17:56, 06-03-06:

#1
...αλλά μιας και αναρωτιόμουν σήμερα ας τη θέσω επι τάπητος!
Το πόσο λάδι απορροφούν οι τηγανητές πατάτες ανάλογα με το σχήμα, τίνος συνάρτηση είναι; Σίγουρα μετράει η ώρα που βρίσκοντα στο τηγάνι αλλά πέρα απο αυτό; Μετράει ο όγκος, η επιφάνεια, τι; Και κατα ποιόν τρόπο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

faithplus1

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη faithplus1
Ο faithplus1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 36 ετών . Έχει γράψει 678 μηνύματα.

O faithplus1 έγραψε στις 18:38, 06-03-06:

#2
Michelle...έτσι όπως το θέτεις το θέμα, μήπως έπρεπε να μπει στα "Μαθηματικά"?
Εσείς (και όταν λέω εσείς εννοώ τα παιδιά που είστε σε σχολές με βασικό αντικείμενο τα μαθηματικά), έχετε τέτοια τρέλα που στο τέλος θα βγάλετε κανένα τύπο "λάδι=εμβαδό πατάτας*χρόνος*θερμοκρασία τηγανίσματος*α/όγκος πατάτας, όπου α=συντελεστής για την ποιότητα της πατάτας".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 18:43, 06-03-06:

#3
Όχι αλλά μάλλον πρέπει να πάει στις φυσικές επιστήμες... Εφυγέεεε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

adespoto

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη adespoto
H adespoto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών , επαγγέλεται Εκπαιδευτικός και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1,321 μηνύματα.

H adespoto ειμαι ερωτευμένη!!!! έγραψε στις 18:53, 06-03-06:

#4
Χμμμμ, να μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Δηλαδή εξαράται από τον όγκο της πατάτας, το χρόνο που είναι η πατάτα στο τηγάνι και ψήνεται, την ποιότητα της πατάτας, και φυσικά την ποσότητα του λαδιού που έχουμε βάλει στο τηγάνι. Αυτά. Πείνασα τώρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 18:59, 06-03-06:

#5
Nαι αλλά πως επηρεάζει το καθένα απο αυτές τις μεταβλητές το αποτέλεσμα; Αυτό είναι το θέμα. Υπάρχει κάποιος τύπος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Το avatar του χρήστη iJohnnyCash
Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 16,004 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε στις 19:05, 06-03-06:

#6
Εγω γιατι νομιζω οτι εχει να κανει απλως με τον ογκο;
Για παραδειγμα, ενα κομματι χαρτι κουζινας αποροφα χ ποσοτητα νερου, το διπλασιο κομματι χαρτι (φανταζομαι) οτι αποροφα 2χ νερου.

Γιατι να μην συμβενει το ιδιο και με την πατατα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

adespoto

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη adespoto
H adespoto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών , επαγγέλεται Εκπαιδευτικός και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1,321 μηνύματα.

H adespoto ειμαι ερωτευμένη!!!! έγραψε στις 19:08, 06-03-06:

#7
Αν συνέβαινε το ίδιο τότε οι πατάτες θα απορροφούσαν την ίδια ποσότητα λαδιού είτε ήταν υπό θέρμανση είτε όχι. Πράγμα το οποίο δε συμβαίνει.
Εγώ πιστεύς οτι όλοι αυτοί οι παράγοντες που ανέφερα πρίν είναι ανάλογοι με την ποσότητα που απορροφά μια πατάτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Το avatar του χρήστη iJohnnyCash
Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 16,004 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε στις 19:10, 06-03-06:

#8
Αρχική Δημοσίευση από adespoto
Αν συνέβαινε το ίδιο τότε οι πατάτες θα απορροφούσαν την ίδια ποσότητα λαδιού είτε ήταν υπό θέρμανση είτε όχι. Πράγμα το οποίο δε συμβαίνει.
Μηπως ομως συμβαινει αυτο που λεω εγω υπο την θερμανση και μονο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

O'Zorgnax

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη O'Zorgnax
Ο O'Zorgnax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών . Έχει γράψει 498 μηνύματα.

O O'Zorgnax έγραψε στις 19:47, 06-03-06:

#9
Δεν ξέρω να απαντήσω στην ερώτηση του θέματος (και συγγνώμη για το offtopic) αλλά βάζει σίγουρα υποψηφιότητα για το wierdest e-steki topic ever!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Leviathan

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Leviathan
H Leviathan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 126 μηνύματα.

H Leviathan έγραψε στις 19:57, 06-03-06:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone
Μηπως ομως συμβαινει αυτο που λεω εγω υπο την θερμανση και μονο;
To σχημα εχει επισης σημασια. Δεδομενου του ογκου (μαζας δηλ της πατατας, αφου η πατατα εχει σταθερη πυκνοτητα) το σχημα και αρα η επιφανεια, παιζει ρολο ! Αλλο το πατατακι (αυτα σε σακουλακια, τα chips δηλ) που ειναι flat και εχουν μεγαλη επιφανεια, και αλλα το η ιδια ποσοτητα πατατας (ογκος/μαζα) σε σχημα παραδοσιακης τηγανιτης πατατας (μακοστενη δηλ). Εχει μικροτερη επιφανεια. Αρα [πρεπει] να αποροφα λιγοτερο λαδι (με τις υπολοιπες μεταβλητες σταθερες - λαδι που την βαζουμε μεσα, θερμοκρασια του λαδιου, χρονος τηγανισματος κλπ) .....

πχ σε σφαιρκα σχηματα (για να παρουμε την απλη περιπτωση, αλλα το ιδιο ισχυει για οποιδηποτε σχημα), αρα πατατα στρογγυλη, εχουμε μια πατατα (κομματι της, κομμενο σε στρογγυλο, σφαιρα δηλ) αμα διπλασιασουμε την πατατα (διπλασιασουμε τον ογκο, δηλ 2 πατατες σε μια), η επιφανεια (μεσω της οποιας αποροφα λαδι) δεν διπλασιαζεται (αυξανεται μεν, αλλα ειναι λιγοτερο απο διπλασια. ο ογκος αυξανεται κατα r^3.η επιφανεια κατα r^2 μονο) Αρα αποροφα λιγοτερο λαδι... (μπορει να μας βγει αψητη στο μεση, για αυτο και τις κοβουμε σχετικα λεπτες...)

ps. και εγω συμφωνω, καλυτερα στις φυσικες επιστημες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giostau

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη giostau
Ο giostau αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 763 μηνύματα.

O giostau έγραψε στις 20:20, 06-03-06:

#11
Είμαι που είμαι καμμένος, ας καώ λίγο παραπάνω...

Πάμε λοιπον:
Αυτό που μας ενδιαφέρει, κατά την άποψή μου, δεν είναι το πόσο λάδι απορροφά η πατάτα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, αλλά το πόσο από αυτό το λάδι παραμένει στην πατάτα μετά το τηγάνισμα! (κοινώς πόσο λάδι θα καταλλήξει στο στομάχι μας)

Εγώ πιστεύω πως σημαντικότερο ρόλο παίζει η πυκνότητα! Και το αναλύω:
(στην παρακάτω μελέτη θεωρούμε σταθερές την θερμοκρασία του λαδιού, την ποιότητά του και το χρόνο τηγανίσματος)
Αν η πυκνότητα της πατάτας είναι πολύ μικρή, ναι μεν θα απορροφήσει πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, αλλά μόλις τη βγάλουμε από το τηγάνι, το λάδι θα φύγει(φανταστείτε το σαν ένα σφουγγάρι που το βγάζουμε από το νερό... το νερό πέφτει ανάλοφα με την πυκνότητα του σφουγγαριού).
Αν πάλι η πυκνότητα είναι πολύ μεγάλη, δεν θα απορροφήσει πολύ λάδι (πιθανώς δε θα ψηθεί και καλά).
έτσι μπορούμε να καταλλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η ποσότητα του λαδιού που έχει μια πατάτα μετά το τηγάνισμα, σε σχέση με την πυκνότητά της έχει ένα μέγιστο σε μια μέση πυκνότητα, για την οποία η πατάτα απορροφά αρκετό λάδι κατά το τηγάνισμα και δεν το αφήνει να πέσει μόλις βγει από το τηγάνι!

Όσο αφορά στην επιφάνεια της πατάτας, η απορρόφηση του λαδιού είναι, προφανώς, ευθέως ανάλογη αυτής! (όσο μεγαλώνει η επιφάνεια, τόσο περισσότερο χώρο έχει το λάδι για να εισχωρήσει στην πατάτα)

Ο όγκος παίζει κι αυτός ρόλο, αλλά κυρίως ως προς τον ορισμό της μέγιστης ποσότητας λαδιού που μπορεί να απορροφηθεί, και όχι τόσο ως προς το πόσο θα απορροφηθεί τελικά.

Τελικά καταλλήγουμε σε ένα τύπο για την απορρόφηση του λαδιού:
V_λαδιού= J * t_τηγανίσματος * Θ_λαδιού * Εμβαδό_πατάτας * (R - πυκνότητα_πατάτας^2)
όπου R σταθερά για όλες τις πατάτες και J σταθερά που εξαρτάται από το λάδι.



Αυτά από μένα!
Πάω να κάνω καμιά σοβαρή δουλειά τώρα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 20:23, 06-03-06:

#12
respect γίος!
Τώρα ο faithplus1 θα το πάθει το εγκεφαλικό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

faithplus1

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη faithplus1
Ο faithplus1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 36 ετών . Έχει γράψει 678 μηνύματα.

O faithplus1 έγραψε στις 20:27, 06-03-06:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
respect γίος!
Τώρα ο faithplus1 θα το πάθει το εγκεφαλικό
Δεν πάτε καλά.....
Αρχική Δημοσίευση από giostau
Πάμε λοιπον:
Αυτό που μας ενδιαφέρει, κατά την άποψή μου, δεν είναι το πόσο λάδι απορροφά η πατάτα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, αλλά το πόσο από αυτό το λάδι παραμένει στην πατάτα μετά το τηγάνισμα! (κοινώς πόσο λάδι θα καταλλήξει στο στομάχι μας)
Πρέπει να ομολογήσω πάντως, ότι συμφωνώ με το σκεπτικό του giostau

Τώρα το μόνο που λείπει είναι η γραφική παράσταση...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Leviathan

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Leviathan
H Leviathan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 126 μηνύματα.

H Leviathan έγραψε στις 20:28, 06-03-06:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone
Εγω γιατι νομιζω οτι εχει να κανει απλως με τον ογκο;
Για παραδειγμα, ενα κομματι χαρτι κουζινας αποροφα χ ποσοτητα νερου, το διπλασιο κομματι χαρτι (φανταζομαι) οτι αποροφα 2χ νερου.

Γιατι να μην συμβενει το ιδιο και με την πατατα;
Εχεις δικιο, αλλα εχει σχεση, η σχεση ογκου/επιφανειας. Για αυτο το χαρτι κουζινας (που θελουμε να αποραφαει πολυ) ειναι εντελως flat κατα το δυνατο... (ο συγκεκριμενος ογκος, το δυνατον πλακε για να αποραφαει το δυνατον περισοτερο.. )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Leviathan

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Leviathan
H Leviathan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 126 μηνύματα.

H Leviathan έγραψε στις 21:01, 06-03-06:

#15
Αρχική Δημοσίευση από giostau
Είμαι που είμαι καμμένος, ας καώ λίγο παραπάνω...

Πάμε λοιπον:
Αυτό που μας ενδιαφέρει, κατά την άποψή μου, δεν είναι το πόσο λάδι απορροφά η πατάτα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, αλλά το πόσο από αυτό το λάδι παραμένει στην πατάτα μετά το τηγάνισμα! (κοινώς πόσο λάδι θα καταλλήξει στο στομάχι μας)
Πολυ σωστα μας ενδιαφερει ποσο λαδι εχει μενει στην πατατα με το που την βαζουμε στο στομα μας, το οποιο με την σειρα εξαρταται απο το ποσο λαδι εχει προλαβει να αποροφησει, και ποσο απο αυτο εχει συγκρατησει.
Αρχική Δημοσίευση από giostau
Εγώ πιστεύω πως σημαντικότερο ρόλο παίζει η πυκνότητα! Και το αναλύω:
(στην παρακάτω μελέτη θεωρούμε σταθερές την θερμοκρασία του λαδιού, την ποιότητά του και το χρόνο τηγανίσματος)
Αν η πυκνότητα της πατάτας είναι πολύ μικρή, ναι μεν θα απορροφήσει πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, αλλά μόλις τη βγάλουμε από το τηγάνι, το λάδι θα φύγει(φανταστείτε το σαν ένα σφουγγάρι που το βγάζουμε από το νερό... το νερό πέφτει ανάλοφα με την πυκνότητα του σφουγγαριού).
Αν πάλι η πυκνότητα είναι πολύ μεγάλη, δεν θα απορροφήσει πολύ λάδι (πιθανώς δε θα ψηθεί και καλά).
Σωστα, αλλα η πυκνοτητα της πατατας ειναι πανω κατω δεδομενη (κυμαινεται αναμεσα σε καποια συγκεκριμενα οριο αναλογα την ποικιλια της πατατας και καποια αλλα πραγματα, αλλα η πατατα ειναι πατατα ) και δεν μπορουμε να την στιψουμε μετα οπως το σφουγγαρι. (μπορουμε να την στιψουμε λιγο μονο) Αρα συγκρατει το μεγαλυτερο μερος απο αυτο που προλαβε να αποροφησει. Εχει σημασια και το στιψιμο (στραγγισμα αν θελετε) αλλα και το τι προλαβε να απορροφησει μεχερι εκεινη τη στιγμη..

Αρχική Δημοσίευση από giostau
έτσι μπορούμε να καταλλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η ποσότητα του λαδιού που έχει μια πατάτα μετά το τηγάνισμα, σε σχέση με την πυκνότητά της έχει ένα μέγιστο σε μια μέση πυκνότητα, για την οποία η πατάτα απορροφά αρκετό λάδι κατά το τηγάνισμα και δεν το αφήνει να πέσει μόλις βγει από το τηγάνι!

Όσο αφορά στην επιφάνεια της πατάτας, η απορρόφηση του λαδιού είναι, προφανώς, ευθέως ανάλογη αυτής! (όσο μεγαλώνει η επιφάνεια, τόσο περισσότερο χώρο έχει το λάδι για να εισχωρήσει στην πατάτα)

Ο όγκος παίζει κι αυτός ρόλο, αλλά κυρίως ως προς τον ορισμό της μέγιστης ποσότητας λαδιού που μπορεί να απορροφηθεί, και όχι τόσο ως προς το πόσο θα απορροφηθεί τελικά.

Τελικά καταλλήγουμε σε ένα τύπο για την απορρόφηση του λαδιού:
V_λαδιού= J * t_τηγανίσματος * Θ_λαδιού * Εμβαδό_πατάτας * (R - πυκνότητα_πατάτας^2)
όπου R σταθερά για όλες τις πατάτες και J σταθερά που εξαρτάται από το λάδι.


Αυτά από μένα!
Πάω να κάνω καμιά σοβαρή δουλειά τώρα....
Γιατι? μια χαρα σοβαρη δουλεια ειναι και η αναλυση της πατατας και την κανεις πολυ καλα μαλιστα. Αρα ασε τις αλλες δουλειες και πες μου τι εννοεις εμβαδο (επιφανεια ή ογκος?) στην πραπανω εξισωση, που ομολογουμενως ειναι καταπληκτικη

Παντως κε ειδικε επι πατατας επιμενω στην λεπτομερεια οτι την ιδια πατατα (πριν την κοψουμε, αρα ιδια πυκνοτητα), στο συγκεκριμενο λαδι, στο συγκεκριμενο χρονο, στη συγκεκριμενη θερμοκρασια, εχει σημασια σε ποσα κομματια την κοψαμε (και αρα τα σχηματα τους). Αμα την κοψουμε σε μεγαλα (μη flat κομματια) δεν θα προλαβουν να αποροφησουν την ιδια ποσοτητα λαδιου. (θα πρεπει να περιμενεουμε περισσοτερο, και θα μας καει το απ'εξω.. επιφανεια) Γιατι αποροφουν λαδι με μικροτερο ρυθμο (constraining factor η επιφανεια αποροφησης). Για αυτο και την κοβουμε και δεν την πεταμε οπως ειναι μεσα (η ποσοτητα, ογκος/μαζα, λαδι θερμοκρασια και χρονος που ειμαστε διατεθιμενοι να περιμενουμε ειναι τα ιδια.. Ομως την κοβουμε (και οχι απλως στα δυο) για να μπορεσει να ψηθει (μεχρι μεσα - και 'το μεσα το παμε εξω' το δυνατον κανοντας την flat..αυξανοντας την επιφανεια του δεδομενου ογκου, επιμενω ) Και καψτε με τωρα, οσο θελετε (Στην πυρα , στην πυρα.. !)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giostau

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη giostau
Ο giostau αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 763 μηνύματα.

O giostau έγραψε στις 21:12, 06-03-06:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Leviathan
Πολυ σωστα μας ενδιαφερει ποσο λαδι εχει μενει στην πατατα με το που την βαζουμε στο στομα μας, το οποιο με την σειρα εξαρταται απο το ποσο λαδι εχει προλαβει να αποροφησει, και ποσο απο αυτο εχει συγκρατησει.
Το ίδιο πάνω κάτω λέμε... με το που βγάλεις την πατάτα από το λάδι δε στάζει; Ακόμα και όταν τη βάλεις στο πιάτο μέχρι να τη φας χάνει κάποιο λάδι....

Αρχική Δημοσίευση από Leviathan
Σωστα, αλλα η πυκνοτητα της πατατας ειναι πανω κατω δεδομενη (κυμαινεται αναμεσα σε καποια συγκεκριμενα οριο αναλογα την ποικιλια της πατατας και καποια αλλα πραγματα, αλλα η πατατα ειναι πατατα ) και δεν μπορουμε να την στιψουμε μετα οπως το σφουγγαρι. (μπορουμε να την στιψουμε λιγο μονο) Αρα συγκρατει το μεγαλυτερο μερος απο αυτο που προλαβε να αποροφησει. Εχει σημασια και το στιψιμο (στραγγισμα αν θελετε) αλλα και το τι προλαβε να απορροφησει μεχερι εκεινη τη στιγμη..
Σαφώς! Δεν είπα πουθενά το αντίθετο!
Απλά άλλη πυκνότητα έχει η πατάτα Καλαμάτας και άλλη αυτή της Ισπανίας... (προφανώς τα όρια διακύμανσης της πυκνότητας είναι σχετικά μικρά)



Αρχική Δημοσίευση από Leviathan
Παντως κε ειδικε επι πατατας επιμενω στην λεπτομερεια οτι την ιδια πατατα (πριν την κοψουμε, αρα ιδια πυκνοτητα), στο συγκεκριμενο λαδι, στο συγκεκριμενο χρονο, στη συγκεκριμενη θερμοκρασια, εχει σημασια σε ποσα κομματια την κοψαμε (και αρα τα σχηματα τους). Αμα την κοψουμε σε μεγαλα (μη flat κομματια) δεν θα προλαβουν να αποροφησουν την ιδια ποσοτητα λαδιου. (θα πρεπει να περιμενεουμε περισσοτερο, και θα μας καει το απ'εξω.. επιφανεια) Γιατι αποροφουν λαδι με μικροτερο ρυθμο (constraining factor η επιφανεια αποροφησης). Για αυτο και την κοβουμε και δεν την πεταμε οπως ειναι μεσα (η ποσοτητα, ογκος/μαζα, λαδι θερμοκρασια και χρονος που ειμαστε διατεθιμενοι να περιμενουμε ειναι τα ιδια.. Ομως την κοβουμε (και οχι απλως στα δυο) για να μπορεσει να ψηθει (μεχρι μεσα - και 'το μεσα το παμε εξω' το δυνατον κανοντας την flat..αυξανοντας την επιφανεια του δεδομενου ογκου, επιμενω ) Και καψτε με τωρα, οσο θελετε (Στην πυρα , στην πυρα.. !)
Μα πετώντας την πατάτα ολόκληρη στο λάδι, και πετώντας την σε κομμάτια, το μόνο που αλλάζει είναι η συνολική επιφάνεια(εμβαδό)!!!
Και όταν την κόψουμε, πάλι όλη την πατάτα θα βάλουμε! Απλά θα την βάλουμε σε κομμάτια! Ο συνολικός όγκος (συνολική μάζα) θα είναι ίδιος!!!
Α μπορούσαμε να πάρουμε την πατάτα και αντί να την κόψουμε να την απλώσουμε (όπως τη ζύμη) σε μια μεγάλη πλακέ πατάτα το ίδιο δεν θα ήταν;;;;



Στο επόμενο μάθημα έχει φασολάδα!!!!

ΥΓ>Γ@μώτο γιατί να μην μπορώ να γράψω με τον ίδιο οίστρο και τη διπλωματική μου;;
Εδώ και μια ώρα έχω κολλήσει σε ένα κεφάλαιο....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Leviathan

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Leviathan
H Leviathan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 126 μηνύματα.

H Leviathan έγραψε στις 21:40, 06-03-06:

#17
ok, τα ιδια λεμε (περι πατατων) Και δεν τα καναμε πατατα. (κατα το 'τα καναμε σαλατα')
Αρχική Δημοσίευση από giostau
Το ίδιο πάνω κάτω λέμε... με το που βγάλεις την πατάτα από το λάδι δε στάζει; Ακόμα και όταν τη βάλεις στο πιάτο μέχρι να τη φας χάνει κάποιο λάδι....
ολο δεν βγαινει ομως οσo και να περιμενουμε (στραγγισουμε). Αν εβγαινε ολο, θα ξε-ψηνοταν η πατατα ...

Αρχική Δημοσίευση από giostau
Σαφώς! Δεν είπα πουθενά το αντίθετο!
Απλά άλλη πυκνότητα έχει η πατάτα Καλαμάτας και άλλη αυτή της Ισπανίας... (προφανώς τα όρια διακύμανσης της πυκνότητας είναι σχετικά μικρά)
οντως, οπως ειπες, τα ιδια λεμε..

Αρχική Δημοσίευση από giostau
Μα πετώντας την πατάτα ολόκληρη στο λάδι, και πετώντας την σε κομμάτια, το μόνο που αλλάζει είναι η συνολική επιφάνεια(εμβαδό)!!!
Αχα ! Μου λυνεις εμεσως την απορια μου περι εμβαδου (δεν θυμαμαι καλα τι εμαθα στο σχολειο και καπως το συνδυαζα στο μυαλο μου με 2 διαστασεις μονο.. και δεν ηξερα τι εννoουσες για την 3D πατατα.. Τι παθαινει κανεις οταν γερναει... )

Αρχική Δημοσίευση από giostau
Και όταν την κόψουμε, πάλι όλη την πατάτα θα βάλουμε! Απλά θα την βάλουμε σε κομμάτια! Ο συνολικός όγκος (συνολική μάζα) θα είναι ίδιος!!!
Αυτο ειπα! (η τελος παντων προσπαθησα, αλλα καπως δεν μου βγηκε σωστα φαινεται..

Αρχική Δημοσίευση από giostau
Α μπορούσαμε να πάρουμε την πατάτα και αντί να την κόψουμε να την απλώσουμε (όπως τη ζύμη) σε μια μεγάλη πλακέ πατάτα το ίδιο δεν θα ήταν;;;;
η ιδια ποσοτητα πατατας θα ηταν, ναι. Δεν θα ψηνοταν ομως το ιδιο... Θα ψηνοταν πιο ομοιομορφα (και καλυτερα, σε λιγοτερο χρονο. Η ολοκληρη πατατα, στον ιδιο χρονο θα ειχε ψηθει μονο απ'εξω, μονο η επιφανεια της (που ειναι μικροτερη απο την επιφανεια της [ισομαζης] 'πατατας ζυμης' ))

Αρχική Δημοσίευση από giostau
Στο επόμενο μάθημα έχει φασολάδα!!!!

ΥΓ>Γ@μώτο γιατί να μην μπορώ να γράψω με τον ίδιο οίστρο και τη διπλωματική μου;;
Εδώ και μια ώρα έχω κολλήσει σε ένα κεφάλαιο....
Δεν μπορεις να διαλεξεις θεμα διπλωματικης ? (κατι ενδιαφερον πχ πατατες ή οτιδηποτε αλλο σου αρεσει, και ειναι οιστροφορο)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Dark_kronos
Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.

O Dark_kronos Όλα είναι ψεύτικα έγραψε στις 21:49, 06-03-06:

#18
Ωραια ολα αυτα ρε παιδια, αλλα να ειχα εγω το τηγανι το λαδι και της πατατες (καθαρισμενες και κομμενες, αλιως δεν προκιτε να βρουν πατατες, μαλλον τρημενο τυρι θα βγουν) και τι με νοιαζει η εξισωση για το ποσο λαδι εχει μια πατατα; Στο κατω κατω Ελληνικης παραγωγης ειναι, ας κανουμε μεγαλη καταναλωση να ανεβουν ακαι τα οικονομικα της χωρας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Leviathan

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Leviathan
H Leviathan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 126 μηνύματα.

H Leviathan έγραψε στις 21:52, 06-03-06:

#19
Αρχική Δημοσίευση από giostau
Και όταν την κόψουμε, πάλι όλη την πατάτα θα βάλουμε! Απλά θα την βάλουμε σε κομμάτια! Ο συνολικός όγκος (συνολική μάζα) θα είναι ίδιος!!!
Α μπορούσαμε να πάρουμε την πατάτα και αντί να την κόψουμε να την απλώσουμε (όπως τη ζύμη) σε μια μεγάλη πλακέ πατάτα το ίδιο δεν θα ήταν;;;;
Μου ηρθε εμπευση ξανα-διαβαζοντας το. Εννοεις συγκρινουμε την πατατα-ζυμη με την κομενη πατατα, και οχι την ολοληρη. (Οπως το καταλαβα εγω). Αρα το παιρνω πισω οτι εγραψα, και παω πασο τοτε. (Και μαλιστα ειναι ακριβως το ιδιο οταν οταν ειναι ισα -η πατατα ζυμη και τα κομματακια της ολοκληρης- ως προς την συγκεριμενη διασταση. πχ φαρδος 2cm απλωσαμε την ολκληρη πατατα αλα ζυμη, φαρδος 2cm κοψαμε τα κομματακια, θα αποροφησουν το ιδιο λαδι ακριβως (με τις αλλες μεταβλητες σταθερες). [και σας βγαζω το καπελο]. Και μαλιστα θα στραγγιζονται με ακριβως τον ιδιο ρυθμο. Αρα ειναι ακρβως το ιδιο πραγμα... Και νομιζω μια διπλωματικη περι τηγανισματος πατατας επιβαλλεται...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Leviathan

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Leviathan
H Leviathan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 126 μηνύματα.

H Leviathan έγραψε στις 21:57, 06-03-06:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos
Ωραια ολα αυτα ρε παιδια, αλλα να ειχα εγω το τηγανι το λαδι και της πατατες (καθαρισμενες και κομμενες, αλιως δεν προκιτε να βρουν πατατες, μαλλον τρημενο τυρι θα βγουν) και τι με νοιαζει η εξισωση για το ποσο λαδι εχει μια πατατα; Στο κατω κατω Ελληνικης παραγωγης ειναι, ας κανουμε μεγαλη καταναλωση να ανεβουν ακαι τα οικονομικα της χωρας...
Οτι παραγωγης θες χρησιμοποιεις (πχ ελληνικης). Απλως το συμπερασμα ειναι, οτι ΕΑΝ σε ενδιαφερει το ποσο λαδι θα φας μαζι με την πατατα, να προτιμας τις χοντροκομμενες... (Απο τις ετοιμες κομμενες. Και αν τις κοβεις εσυ, μην τις κοβεις πολυ λεπτες. Και καλυτερα πατατες τηγανιτες παρα τσιπς). Παντα ως προ το λαδι. Αν δεν σε ενδιαφερει το λαδι, αγνοεις τους εδω συλλογισμους και εξισωσεις, και τρως οτι [πατατα] θες....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giostau

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη giostau
Ο giostau αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 763 μηνύματα.

O giostau έγραψε στις 21:59, 06-03-06:

#21
Αρχική Δημοσίευση από Leviathan
Μου ηρθε εμπευση ξανα-διαβαζοντας το. Εννοεις συγκρινουμε την πατατα-ζυμη με την κομενη πατατα, και οχι την ολοληρη. (Οπως το καταλαβα εγω). Αρα το παιρνω πισω οτι εγραψα, και παω πασο τοτε. (Και μαλιστα ειναι ακριβως το ιδιο οταν οταν ειναι ισα -η πατατα ζυμη και τα κομματακια της ολοκληρης- ως προς την συγκεριμενη διασταση. πχ φαρδος 2cm απλωσαμε την ολκληρη πατατα αλα ζυμη, φαρδος 2cm κοψαμε τα κομματακια, θα αποροφησουν το ιδιο λαδι ακριβως (με τις αλλες μεταβλητες σταθερες). [και σας βγαζω το καπελο]. Και μαλιστα θα στραγγιζονται με ακριβως τον ιδιο ρυθμο. Αρα ειναι ακρβως το ιδιο πραγμα... Και νομιζω μια διπλωματικη περι τηγανισματος πατατας επιβαλλεται...
Εξάκτλι!!!!
Λες να παρατήσω τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς και να το ρίξω στις πατάτες;;;
Δεν ακούγεται και πολύ κακό....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Dark_kronos
Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.

O Dark_kronos Όλα είναι ψεύτικα έγραψε στις 22:10, 06-03-06:

#22
Αρχική Δημοσίευση από Leviathan
Οτι παραγωγης θες χρησιμοποιεις (πχ ελληνικης). Απλως το συμπερασμα ειναι, οτι ΕΑΝ σε ενδιαφερει το ποσο λαδι θα φας μαζι με την πατατα, να προτιμας τις χοντροκομμενες... (Απο τις ετοιμες κομμενες. Και αν τις κοβεις εσυ, μην τις κοβεις πολυ λεπτες. Και καλυτερα πατατες τηγανιτες παρα τσιπς). Παντα ως προ το λαδι. Αν δεν σε ενδιαφερει το λαδι, αγνοεις τους εδω συλλογισμους και εξισωσεις, και τρως οτι [πατατα] θες....
Μωρε να την φχαριστιθω την πατατα, να λιγδιασει το 'ντερακι μου και τι με νιαζουν θερμιδες, πυκνοτιτες, παχοι, μικοι κλπ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Το avatar του χρήστη iJohnnyCash
Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 16,004 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε στις 06:48, 07-03-06:

#23
Ωραια ολα αυτά, αλλα μια ερωτηση, εμενα γιατι μου φαινετε οτι παιζει ρολο ακομη και το αν εχουμε τηγανι ή φριτεζα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dooo

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη dooo
H dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,231 μηνύματα.

H dooo έγραψε στις 08:53, 07-03-06:

#24
για να μη μακρυγορούμε, στην βιβλιοθήκη του ΕΜΠ υπάρχει διδακτορικό τωρινής λεκτόρισσας στους χου-μου'ς, που έχει ως θέμα τις τηγανητές πατάτες. Έχει μάλιστα 2 ρόλους: έρευνα και τσελεμεντές

(οι συνθήκες αυτού του πιέιτςντιού είναι αρκετά γνωστές στους συναδέλφους χου-μου'ς εμιπίτες. She is a legend)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giannisvitara

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη giannisvitara
Ο giannisvitara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται CAD/CAM Designer και μας γράφει απο Λυκόβρυση (Αττική). Έχει γράψει 195 μηνύματα.

O giannisvitara έγραψε στις 20:15, 07-03-06:

#25
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
...αλλά μιας και αναρωτιόμουν σήμερα ας τη θέσω επι τάπητος!
Το πόσο λάδι απορροφούν οι τηγανητές πατάτες ανάλογα με το σχήμα, τίνος συνάρτηση είναι; Σίγουρα μετράει η ώρα που βρίσκοντα στο τηγάνι αλλά πέρα απο αυτό; Μετράει ο όγκος, η επιφάνεια, τι; Και κατα ποιόν τρόπο;
δεν ειναι καθόλου χαζη η απορία σου, εξάλου και ο newton με παρόμοιο τρόπο αναρωτιώταν οταν καθοταν κατω απο το δεντρο και τον χτυπησε το μηλο και εβγαλε "το νομο της παγκόσμιας έλξης"

οσο για τον προβληματισμο σου, εχω να προσθεσω οτι παιζει ρολο και η θερμοκρασία του λαδιου και της πατατας , οσο μεγαλυτερη διαφορα θερμοκρασιας εχουν, τοσο μεγαλυτερη θερμοροη και τοσο γρηγοροτερο ψησιμο(και πιο νοστιμες και με λιγοτερο λαδι παρεπιπτόντως γιατί κάνουν κρούστα),ναι με εχει βαρεσει το διαβασμα .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Puff_Daddy

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Puff_Daddy
Ο Puff_Daddy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών . Έχει γράψει 97 μηνύματα.

O Puff_Daddy έγραψε στις 12:36, 28-03-06:

#26
Παίζουν πολλά ρόλο, μας τα έλεγε ένας καθηγητής σε ένα εφαρμοσμένο μάθημα μια φορά. . . Δεν τα θυμάμαι γιατί ήμουν κομμάτια !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 00:01, 30-03-06:

#27
Μιας και είμαστε στα μαθηματικά, αποδείξτε πως κάθε πατάτα μπορεί να κοπεί σε δυό κομμάτα ίσου όγκου, με μια μαχαιριά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Rempeskes : 30-03-06 στις 00:04.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 15:09, 31-03-06:

#28
Ρεμπεσκέ θα σου πω εγώ. Δεν είναι δύσκολο... Μόνο ένα μπολτζάνο και τελείωσες.

Βάλε το μαχαίρι να σταθεί με τη λεπίδα εφαπτομενικά. Στρίψε το προς τα αριστερά, πες φ τη γωνία της λεπίδας με την αρχική θέση, και Ε(φ) τον όγκο που κόβεις σε γωνία φ προς τον όγκο όλης της πατάτας.

Τότε Ε(0)=0, Ε(τελικής γωνίας)=1.
Άρα υπάρχει φ, με Ε(φ)=1/2 ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Lorien

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Lorien
Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 4,294 μηνύματα.

O Lorien έγραψε στις 02:52, 28-04-06:

#29
Who cares. Καλυτερα να τις αποφευγεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 20:09, 25-12-06:

#30
100 γραμμάρια τηγανιτές πατάτες σπιτικές έχουν 13 γραμμάτια λίπος!
100 γραμμάρια κατεψυγμένες, έχουν 5 γρ. λίπος...

http://health.in.gr/tools/CalcNutrit...6&Quantity=100
http://health.in.gr/tools/CalcNutrit...0&Quantity=100

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fandago (Ә□⌂щяңš)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fandago
Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,620 μηνύματα.

O fandago μπορεί να φαίνεται αλλά ΔΕΝ έγραψε στις 20:50, 25-12-06:

#31
Αρχική Δημοσίευση από Leviathan
ολο δεν βγαινει ομως οσo και να περιμενουμε (στραγγισουμε). Αν εβγαινε ολο, θα ξε-ψηνοταν η πατατα ...
Καλά αυτό είναι λίγο άκυρο. Η πατάτα θεωρείται ψημένη όταν έχει αλλιωθεί η σύσταση της. Όταν στραγγίξεις το λάδι δεν ξαναεπανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση και ότι και να κάνεις παραμένει ψημμένη. Η πατάτα όταν ψήνεται, δεν είναι σαν σφουγγάρι που μαζεύει νερό.

Πάνω στο θέμα, το πιό βασικό είναι να βάλεις τις πατάτες όταν το λάδι "βράζει" γιατί αλλιώς θα μαζέψουν πολύ περισσότερο λάδι μέχρι να ψηθούν. Επίσης, όπως σωστά είπαν κάποιοι, ο όγκος έχει πολλή σημασία, αφού όσο μεγαλύτερος, τόσο περισσότερη ώρα κάνει να ψηθεί, τόση περισσότερη ώρα μαζεύει λάδι. That's what I believe...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη roumana
H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε στις 15:14, 26-12-06:

#32
Αρχική Δημοσίευση από fandago
Πάνω στο θέμα, το πιό βασικό είναι να βάλεις τις πατάτες όταν το λάδι "βράζει" γιατί αλλιώς θα μαζέψουν πολύ περισσότερο λάδι μέχρι να ψηθούν. Επίσης, όπως σωστά είπαν κάποιοι, ο όγκος έχει πολλή σημασία, αφού όσο μεγαλύτερος, τόσο περισσότερη ώρα κάνει να ψηθεί, τόση περισσότερη ώρα μαζεύει λάδι. That's what I believe...

Παιδιά να πω αυτό που μου έμαθε η γιαγιά μου, η συχωρεμένη? Οι χωριάτικες πατάτες τηγανιτές (δηλαδή πιο μεγάλα κομμάτια και όχι σαν του γουντις, ας πούμε), «πίνουν» ελάχιστο λάδι, αν τα ρίχνουμε όταν είναι πολύ ζεστό. Λογικό, το πρώτο στρώμα της πατάτας ψήνεται αμέσως, με το αποτέλεσμα να εμποδίσει το λάδι να μπει μέσα…όσο πιο μικρές είναι οι πατάτες, τόσο πιο πολύ επιφάνια θα έχει επαφή με το λάδι…
χμ…
καταλάβατε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 18:35, 26-12-06:

#33
Ααα, άρα μεγάλες; Παίζει και το σχήμα ρόλο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιάννης (Παπαφλέσσας)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιάννης
Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 42 ετών . Έχει γράψει 2,257 μηνύματα.

O Γιάννης Πέρασα μια βόλτα! Τι θα φάμε? έγραψε στις 21:45, 26-12-06:

#34
Δεν ξέρω αν το έχουν αναφέρει αλλα υπάρχει ένα μαγικό για τις τηγανιτές πατάτες.
Ξύδι!
Προσθέτουμε στο νερό που τις έχουμε (πριν τις τηγανίσουμε φυσικά) ξύδι.
Τις αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου και βουαλά!
Δεν πετάγονται λάδια απο το τηγάνι
Έχουν πολύ καλύτερη γεύση
Δεν καταλαβένεις καθόλου το αίσθημα λαδίλας!
Πέρα απο το ξύδι όμως καλό είναι να προσέχεται απο πού αγοράζεται πατάτες καθώς και την προέλευση τους παίζει μεγάλο ρόλο στην γεύση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη roumana
H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε στις 10:40, 27-12-06:

#35
Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
Ααα, άρα μεγάλες; Παίζει και το σχήμα ρόλο;
οχι.

(Φαντάζεσαι? Άκουσα ότι οι πατάτες σε σχήμα αστέρι, πίνουν περισσότερο λάδι από τις πατάτες σε σχήμα φεγγάρι…)
Ξύδι!
Θα το δοκιμάσω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 13:48, 27-12-06:

#36
LOL!! Εννοούσα το αν είναι κομμένες σε "μπαστουνάκια" ή ροδέλες!!

Αλλά για ιδέες:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fandago (Ә□⌂щяңš)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fandago
Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,620 μηνύματα.

O fandago μπορεί να φαίνεται αλλά ΔΕΝ έγραψε στις 16:49, 27-12-06:

#37
Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
Ααα, άρα μεγάλες; Παίζει και το σχήμα ρόλο;
Αν θυμάμαι καλά, το στερεό με την μικρότερη επιφάνεια σε ίδιο όγκο είναι η σφαίρα. Οπότε, όσο πιο σφαιρικές, τόσο λιγότερο λάδι. Μπορεί να λέω και μπραρούφα όμως...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη roumana
H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε στις 18:17, 27-12-06:

#38
Αρχική Δημοσίευση από fandago
Αν θυμάμαι καλά, το στερεό με την μικρότερη επιφάνεια σε ίδιο όγκο είναι η σφαίρα. Οπότε, όσο πιο σφαιρικές, τόσο λιγότερο λάδι. Μπορεί να λέω και μπραρούφα όμως...

Καλά το ξίδι. Μηχάνημα που κόβει σφαιρικές πατάτες που να βρω? …

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

maik85

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη maik85
Ο maik85 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 513 μηνύματα.

O maik85 έγραψε στις 02:35, 28-12-06:

#39
Η σφαιρική πατάτα θα μπορούσε όμως να ψηθεί καλά και από μέσα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Dark_kronos
Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.

O Dark_kronos Όλα είναι ψεύτικα έγραψε στις 02:39, 28-12-06:

#40
Τι εγινε ρε παιδια; Μας βαρεσε ομαδικα το κρυο και λεμε π@π@ριες να ζεσταθουμε η η βαρεμαρα και λεμε π@π@ριες να περνα η ωρα; Ειναι δυνατων να ασχολουμαστε ακομα με αυτο το θεμα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 02:54, 28-12-06:

#41
Κάτι πατατοκροκέτες-μπαλάκια που μου έκανε παλιά η μαμά μου, πολύυυ μου άρεσαν...!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη roumana
H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε στις 10:17, 28-12-06:

#42
...και εγω σελω πατατοκλοκέτες-μπαλάκι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Vkey (Κοινό Μυστικό!!!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Vkey
H Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός . Έχει γράψει 2,419 μηνύματα.

H Vkey ,αφού σκέφτηκε λίγο, έγραψε στις 15:49, 28-12-06:

#43
Να σας κάνω εγώ που έτσι κι αλλιώς πατάτες πάω να τηγανίσω πουρές μου γίνονται;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

zanin

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη zanin
H zanin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 936 μηνύματα.

H zanin έγραψε στις 15:52, 28-12-06:

#44
μάλον τις τηγανίζεις λίγο και λιώνουν.... αχ έτσι μου αρέσουν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Vkey (Κοινό Μυστικό!!!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Vkey
H Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός . Έχει γράψει 2,419 μηνύματα.

H Vkey ,αφού σκέφτηκε λίγο, έγραψε στις 15:55, 28-12-06:

#45
Τότε σου κάνω το τραπέζι ανα πάσα στιγμή... ό,τι και να κάνω έτσι θα μου βγουν...εγγυημένα πραγματα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη roumana
H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε στις 16:30, 28-12-06:

#46
Είμαστε σε επιστημονικά θέματα…σε λίγο θα μας μεταφέρουν σε fun chat.
Που λες…θέλω τη συνταγή για τους πατατοκροκέτες-μπαλάκια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη epote
Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,484 μηνύματα.

O epote ) έγραψε στις 17:00, 29-12-06:

#47
βασικα δεν διαβασα ολο το τοπικ, καταληξαμε ομως στο ποσο λαδι κρατανε οι πατατες? Εγω σκεφτικα οτι μπορουμε να τις κανουμε deep fry ωστε να μην εχουμε σημαντικες απολειες λογο εξαερωσης/βρασμου κτλ πχ σε φριτεζα, και να ζηγησουμε το λαδι πριν και μετα.

λογικο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 17:03, 29-12-06:

#48
Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
100 γραμμάρια τηγανιτές πατάτες σπιτικές έχουν 13 γραμμάτια λίπος!
100 γραμμάρια κατεψυγμένες, έχουν 5 γρ. λίπος...

http://health.in.gr/tools/CalcNutrit...6&Quantity=100
http://health.in.gr/tools/CalcNutrit...0&Quantity=100

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Κακή Επιρροή
H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,729 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε στις 23:01, 02-01-07:

#49
σε σχέση με αυτο
Αρχική Δημοσίευση από epote
βασικα δεν διαβασα ολο το τοπικ, καταληξαμε ομως στο ποσο λαδι κρατανε οι πατατες? Εγω σκεφτικα οτι μπορουμε να τις κανουμε deep fry ωστε να μην εχουμε σημαντικες απολειες λογο εξαερωσης/βρασμου κτλ πχ σε φριτεζα, και να ζηγησουμε το λαδι πριν και μετα.

λογικο?
και με αυτο

Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
100 γραμμάρια τηγανιτές πατάτες σπιτικές έχουν 13 γραμμάτια λίπος!
100 γραμμάρια κατεψυγμένες, έχουν 5 γρ. λίπος...

http://health.in.gr/tools/CalcNutrit...6&Quantity=100
http://health.in.gr/tools/CalcNutrit...0&Quantity=100
ήθελα να ρωτήσω λοιπόν....
αλλά αυτο δε σημαίνει αυτοματα ότι εχουν υποστεί και μεγαλη επεξεργασία ώστε να είναι γεματες με συντηρητικά και Ε?
αυτο αυτοματα δεν μας οδηγεί ότι είναι καλύτερα να πάρεις τα επιπλέον 8γρ λίπους απ τα Ε?



νι


θα το δοκιμάσω κι εγω αυτο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 01:32, 03-01-07:

#50
Ναι, τώρα διάβαζα σε ένα περιοδικό με συνταγές και κόλπα νοικοκυριού, ότι αν βουτήξεις τις πατάτες πριν σε ξύδι και αλάτι, κάνουν κρούστα απ' έξω και δε "μπαίνει" πολύ λάδι!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους