Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,092 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,040 μηνύματα σε 74,647 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Προγραμματισμός σε C++

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 14:28, 19-05-12:

#51
Αρχική Δημοσίευση από εμμα_τριντεντ
επίσης, υπολογισμός δυνάμεων α^ν στη C δεν υπολογίζεται με το ^
αλλά με άλλο τρόπο που δεν έχει νόημα να σου δείξω αφού είσαι σε C++.
(έχω κάποιον πρόχειρο κώδικα σε C οπότε αν σε βοηθήσει πες μου να τον παραθέσω)

Δε ξέρω, για δείτε το εσείς που ξέρετε C++ μήπως φταίει αυτό.

PS. Βρε μήπως να μάθαινες C? Huhuhu!
emma δεν ξέρω..να μάθω c? ειναι πιο έυκολη?
απο python εχω ξεκινήσει...

δεν ξέρω αν θα βοηθήσει...μιας που χτες ξεκίνησα την C++
αλλα δεν νομίζω να είμαι σε θέση να διαβάζω κώδικα

ευχαριστώ πάντως...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Lysippe

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Lysippe
H Lysippe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών . Έχει γράψει 953 μηνύματα.

H Lysippe έγραψε στις 15:14, 19-05-12:

#52
-Για γύρνα τις μεταβλητές σου σε πραγματικές.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 15:17, 19-05-12:

#53
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
αλλα δεν νομίζω να είμαι σε θέση να διαβάζω κώδικα
Αν ο κώδικας είναι γάμησέ τα ή χωρίς σχόλια, κανείς δεν μπορεί. Ούτε καν εγώ.

Κατ' αρχάς άλλαξε τις μεταβλητές σε πραγματικές. Επίσης ρε παιδιά τι παλεύετε να βρείτε με ποια συνάρτηση υπολογίζεται η δύναμη; Think simple, αντικατέστησε το b^2 με b*b .....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 15:18, 19-05-12:

#54
lol, εχει δικιο η Εμμα.
Χαλαρα θα προτεινα κι εγω πρωτα C.
Για δες αυτο και προσππαθησε να καταλαβεις τι γινεται.
#include<iostream> using namespace std; int mysquare(int x) { return x*x; } int main() { int a,b,c,D; cout<<" Eishgage syntelesth toy x^2 : " ; cin>>a; cout<<" Eishgage syntelesth toy x: "; cin>>b; cout<<" Eishgage enan aithmo : "; cin>>c; D=mysquare(b)-4*a*c; cout<<" H diakrinousa D tpu triwnymou einai : "<<D<<endl; return 0; }

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 15:41, 19-05-12:

#55
βασικά..χωρίς να κάνω πραγματικές τις μεταβλητές..
εκανα αυτο που ειπε ο γιώργος D= (b*b)-4*(a*c).
και βγαίνει σωστά...

@g1wrg0s νομίζω οτι ττον καταλαβαίνω τον κώδικα που μου παρέθεσες...

αυτό που δεν καταλαβα ...(και απο τα τουτοριαλς που βλεπω δεν κατάλαβα ειναι..γιατι η "main()"
μπαίνει εκει..
επίσης παιζει ρόλο αν θα την καταχωρησω ως main() ή int main?

να ρωτήσω γιατι να ξεκίνησω με C?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 16:01, 19-05-12:

#56
H main() είναι η κεντρική συνάρτηση του προγράμματος σου και οι αγκύλες απο κάτω της οριοθετούν το σώμα της.Με λίγα λόγια η main είναι η πρώτη συνάρτηση που θα ‘ψάξει‘ ο compiler για να μεταφράσει της εντολές που βρίσκοντε στο σώμα της.Κάθε πρόγραμμα C/C++ έχει την main και όλα αρχίζουν απο αυτήν.

Το int μπροστά απο την main δηλώνει πως η main() θα επιστρέψει στο σύστημα έαν ακέραιο αριθμό(integer) π.χ. ο Γιώργης Χατζηπαυλομαραγκάκης 0 3ος επιστρέφει 0 που σημαίνει πως όλα πήγαν καλά.(μην σε απασχολουν τώρα αυτά θα μάθεις μετά για τις συναρτήσεις.)

Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever

να ρωτήσω γιατι να ξεκίνησω με C?
Αν έχεις πάει σε ικανοποιητικό επίπεδο την python δεν υπάρχει λόγος να δεις πρώτα C διαφορετικά δες πρώτα C γιατι είναι πιο εύκολη και αν την μάθεις καλά θα μάθεις και C++ ευκολότερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

εμμα_τριντεντ

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη εμμα_τριντεντ
H εμμα_τριντεντ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,120 μηνύματα.

H εμμα_τριντεντ έγραψε στις 16:19, 19-05-12:

#57
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Επίσης ρε παιδιά τι παλεύετε να βρείτε με ποια συνάρτηση υπολογίζεται η δύναμη; Think simple, αντικατέστησε το b^2 με b*b .....
σιγά ρε Τζορτζ, μας την είπες τώρα και μας μαστιγώνεις κιόλας λες και δε το ξέραμε ()
εγώ είπα να μάθει γενικά το τρόπο γιατί προφανώς θα του χρειαστεί στη συνέχεια
και δεν είναι κάτι δύσκολο, μάλιστα θα έλεγα πως είναι και καλό practice

καλή συνέχεια στην εκμάθηση kiriazispao4ever

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 16:34, 19-05-12:

#58
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
βασικά..χωρίς να κάνω πραγματικές τις μεταβλητές..
Αν χρησιμοποιείς μόνο ακεραίους, πράγματι δεν χρειάζεσαι πραγματικές, εφόσον δεν τραβάς διαιρέσεις ή ρίζες. Ωστόσο, καλό είναι να τα κάνεις, για λόγους πληρότητας - μιας και οι συντελεστές μπορούν να είναι εν γένει και πραγματικοί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 18:03, 19-05-12:

#59
Αρχική Δημοσίευση από Πληροφορικάριος
H main() είναι η κεντρική συνάρτηση του προγράμματος σου και οι αγκύλες απο κάτω της οριοθετούν το σώμα της.Με λίγα λόγια η main είναι η πρώτη συνάρτηση που θα ‘ψάξει‘ ο compiler για να μεταφράσει της εντολές που βρίσκοντε στο σώμα της.Κάθε πρόγραμμα C/C++ έχει την main και όλα αρχίζουν απο αυτήν.

Το int μπροστά απο την main δηλώνει πως η main() θα επιστρέψει στο σύστημα έαν ακέραιο αριθμό(integer) π.χ. ο Γιώργης Χατζηπαυλομαραγκάκης 0 3ος επιστρέφει 0 που σημαίνει πως όλα πήγαν καλά.(μην σε απασχολουν τώρα αυτά θα μάθεις μετά για τις συναρτήσεις.)



Αν έχεις πάει σε ικανοποιητικό επίπεδο την python δεν υπάρχει λόγος να δεις πρώτα C διαφορετικά δες πρώτα C γιατι είναι πιο εύκολη και αν την μάθεις καλά θα μάθεις και C++ ευκολότερα.
ευχαριστώ πολύ.. δεν νομίζω να έχω φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο.. ξέρω κάποια βασικά
ευχαριστώ πάντως..θα δείξει..τώρα που ξεκίνησα με C++ και βρήκα και ενα βιβλίο ..δύσκολα θα την αλλάξω

Αρχική Δημοσίευση από εμμα_τριντεντ
σιγά ρε Τζορτζ, μας την είπες τώρα και μας μαστιγώνεις κιόλας λες και δε το ξέραμε ()
εγώ είπα να μάθει γενικά το τρόπο γιατί προφανώς θα του χρειαστεί στη συνέχεια
και δεν είναι κάτι δύσκολο, μάλιστα θα έλεγα πως είναι και καλό practice

καλή συνέχεια στην εκμάθηση kiriazispao4ever
σε ευχαριστώ...

Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Αν χρησιμοποιείς μόνο ακεραίους, πράγματι δεν χρειάζεσαι πραγματικές, εφόσον δεν τραβάς διαιρέσεις ή ρίζες. Ωστόσο, καλό είναι να τα κάνεις, για λόγους πληρότητας - μιας και οι συντελεστές μπορούν να είναι εν γένει και πραγματικοί.
με "double" δεν δηλώνονται οι πραγματικοί..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 18:48, 19-05-12:

#60
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
με "double" δεν δηλώνονται οι πραγματικοί..
Ρωτάς ή δηλώνεις;

Με float ή double, ανάλογα τι "ακρίβεια" θες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 19:56, 19-05-12:

#61
Μπορει καποιος να μου πει με δικα του λογια την χρησιμοτητα του virtual γιατι δεν μπορω να καταλαβω που βοηθα....;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 22:05, 19-05-12:

#62
Αν λές για τις virtual functions
{
#include<iostream> #include<string.h> using namespace std; class book { protected: char name[30]; public: virtual void show(){cout<<"paramithia."<<endl;} }; class book1:public book { public: book1(char n[]){strcpy(name,n);} void show(){cout<<name<<endl;} }; class book2:public book { public: book2(char n[]){strcpy(name,n);} void show(){cout<<name<<endl;} }; int main() { char name1[]="Kokkinoskoyfitsa"; char name2[]="Ta tria gourounakia"; book1 b1(name1); book2 b2(name2); book *ptr[2]; ptr[0]=&b1; ptr[1]=&b2; for(int i=0;i<2;i++) ptr[i]->show(); return 0; } Όταν οι συναρτήσεις δεν είναι virtual ένας δείκτης της βασικής κλασης μπορεί να καλέσει μόνο συναρτήσεις-μέλη της βασικής κλάσεις.
Αν μια συνάρτηση δηλωθεί ως virtual στην βασική κλάση τότε ένας δείκτης της βασικής κλασης μπορεί να καλέσει τις συναρτήσεις-μέλη των παράγωγων κλάσεων.

Στο παράδειγμα η show ειναι εικονική.Ο πίνακας δεικτών ptr ειναι της βασικής κλάσης οπου ptr[0] δείχνει στο αντικείμενο b1 και ptr[1] στο b2.Αν η show δεν είχε δηλώθει ως εικονική ο ptr δεν θα μπορούσε να καλέσει την show των b1 και b2 ,θα καλούσε την δικία του show και θα εκτύπωνε

paramithia
paramithia

ενώ τώρα μπορεί και εκτυπώνει:
Kokkinoskoyfitsa
Ta tria gourounakia

}
αλλιώς
ξαναρώτα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 23:02, 19-05-12:

#63
Αν και ειχα βρει στο ιντερνετ κατι σχετικο, σσ ευχαριστω διοτι επιβεβαιωσα το σκεπτικο. Διαβαζοντας τον κωδικα μου δημιουργηθηκαν αποριες...
book *ptr[2]; Δεν θα επρεπε να καθε στοιχειο οτον πινακα να δειχνει σε ενα τυπο δεδομενων book και οχι book1 ή book2 ;
2) Θα πρεπει συναρτησεις σαν την show() να εχουν ιδιο τυπο και ονομα ή πρεπει και η λιστα παραμετρων να ειναι ιδια;
3) Όταν οι συναρτήσεις (δεν) είναι virtual ένας δείκτης της ΠΑΡΑΓΟΥΣΑΣ κλασης θα καλεσει αναγκαστικα την show της book1 (ή 2)
ή θα υπαρξει προβλημα . Αν ισχυει ο παραπανω ισχυρισμος τοτε για την show() της βασης πρεπει να γραψω *ptr_to_book1.book::show();

Ευχαριστω και παλι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 00:19, 20-05-12:

#64
Αρχική Δημοσίευση από g1wrg0s
book *ptr[2]; Δεν θα επρεπε να καθε στοιχειο οτον πινακα να δειχνει σε ενα τυπο δεδομενων book και οχι book1 ή book2 ;
2) Θα πρεπει συναρτησεις σαν την show() να εχουν ιδιο τυπο και ονομα ή πρεπει και η λιστα παραμετρων να ειναι ιδια;
3) Όταν οι συναρτήσεις (δεν) είναι virtual ένας δείκτης της ΠΑΡΑΓΟΥΣΑΣ κλασης θα καλεσει αναγκαστικα την show της book1 (ή 2)
ή θα υπαρξει προβλημα . Αν ισχυει ο παραπανω ισχυρισμος τοτε για την show() της βασης πρεπει να γραψω *ptr_to_book1.book::show();
1.Αυτό είναι το νόημα των εικονικών συναρτήσεων:ο δείκτης της βασικής κλάσης book να μπορεί να καλεί τις συναρτήσεις show των άλλων κλάσεων ανάλογα με το τι τύπου αντικείμενο του έχει εκχωρηθεί. Δηλαδή στο ptr[0] έχει εκχωρηθει τύπος δεδομένων book1 άρα το ptr[0]->show() θα καλέσει την show της κλάσης book1. Αν κάθε στοιχειο του πίνακα δείχνει σε ενα τύπο δεδομένων book δεν θα έχει νόημα.Εννοειτε πως μπορεί να συμβαίνει και αυτό:



2.Πρέπει να είναι ίδιου τύπου και να έχει ίδιο τύπο και αριθμό παραμέτρων.
3.Μόνο ένας δείκτης της βασικής κλάσης μπορεί να καλέι συναρτήσεις άλλων κλάσεων αν είναι φυσικά εικονικές.Αν ο δείκτης της παράγωγης κλασης δείχνει σε δικό της αντικείμενο θα καλέσει την δικία της show αλλιως θα δημιουργηθεί σφάλμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 00:25, 20-05-12:

#65
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Ρωτάς ή δηλώνεις;

Με float ή double, ανάλογα τι "ακρίβεια" θες.
αχαχα ξέχασα να βάλω ερωτηματικο
ευχαριστώωω
ααα Να ρωτήσω και κατι τελευταίο...που ούτε στην python to εχω λύσει

πως να γράφω και να μου εμφανίζει τα ελληνικά?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 09:03, 20-05-12:

#66
Βάλε στην αρχή: system("chcp 1253");
μετά πήγαινε ιδιότητες στο cmd (πάνω αριστερά)και επέλεξε γραμματοσειρά lucida console.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 09:08, 20-05-12:

#67
Αρχική Δημοσίευση από Πληροφορικάριος
1.Αυτό είναι το νόημα των εικονικών συναρτήσεων:ο δείκτης της βασικής κλάσης book να μπορεί να καλεί τις συναρτήσεις show των άλλων κλάσεων ανάλογα με το τι τύπου αντικείμενο του έχει εκχωρηθεί.
Εχω καταλαβει οτι εφοσον οι book,book1 εχουν σχεση βασης-παραγωγης μου δινεται η δυνατοτητα να φτιαξω την ιδια συναρτηση (εκτος το body που μπορω να διαφοροποιησω) και οταν ενας δεικτης προσπελασει την book ψαχνοντας την show(), τοτε θα κοιτάξει-υπερυσχισει η show της book1. Με αλλα λογια ενας δικτης δειχνει στην book και αν οντως υπαρχει show() στη book1 τοτε θα την καλεσει. Ετσι πως ειναι ο κωδικας ουτως η αλλως θα επρεπε νομιζω ΠΑΝΤΑ να υπερισχυει η show() της book1 , κατι το οποιο δεν συμβαινει.

Σεναριο 2: μηπως με την κληρονομικοτητα επι της ουσιας μεσα στο body της book1 υπαρχουν 2 show() και για να ξερει ο υπολ. ποια θα καλεσει βαζω το virtual;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 09:42, 20-05-12:

#68
στην αρχή του κώδικα?

γιατι όπου και να το βάλω στο κώδικα δεν το αναγνωρίζει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 09:53, 20-05-12:

#69
O δείκτης ptr είναι τύπου book δεν δείχνει σε αντικείμενα τύπου book γιαυτό και καλεί την show της κλάσης που δείχνει δηλαδή την book1.Αν η book1 δεν είχε δικία της show θα καλούσε την show της book.Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ εικονικής και μη εικονικής συνάρτησης έιναι οτι στις εικονικές ο δείκτης της βασικής κλάσεις μπορεί να καλέσει τις show των παράγωγων ένω αν ήταν μη εικονικές θα μπορούσε να καλέσει μόνο την show της book.Άρα το σενάριο 2 πρέπει να ισχύει.
Και εγώ τώρα μαθαίνω δεν ξέρω 100%.αν ξέρει καλύτερα κάποιος ας με διορθώσει.

Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
στην αρχή του κώδικα?

γιατι όπου και να το βάλω στο κώδικα δεν το αναγνωρίζει...
στην αρχή της
main()
{
system("chcp 1253");
}
κάνε include και το <stdlib.h>.Εκεί έχει δηλωθεί η system.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 10:11, 20-05-12:

#70
Αρχική Δημοσίευση από Πληροφορικάριος


στην αρχή της
main()
{
system("chcp 1253");
}
κάνε include και το <stdlib.h>.Εκεί έχει δηλωθεί η system.
Δούλεψεε ..ευχαριστωωω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kiriazispao4ever : 20-05-12 στις 11:46.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 11:51, 20-05-12:

#71
#include <iostream> #include <stdlib.h> #include <math.h> using namespace std; main() { system("chcp 1253"); double a; double b; double c; double D; cout<<"ΔΩΣΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ Χ^2 :"; cin>> a; cout<<"ΔΩΣΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ Χ:"; cin>> b; cout<<"ΔΩΣΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΟΡΟ :"; cin>> c; D = (b*b)-(4*(a*c)); cout << "D= " <<D ; if(D>0) { cout<<"Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ\n\n x1= "<< (-b+sqrt(D))/(2*a)<<" \n x2= "<< (-b-sqrt(D))/(2*a); } else if (D<0) { cout<<"\n\nΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ 0,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ.\nEINAI AΔΥΝΑΤΗ!\n\n"; } else if (D==0) { cout<<"\n\nΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΛΥΣΗ:\n\nχ= "<<(-b)/(2*a); } } εδώ ειναι ο κώδικας μου... λογικά κάποιο λάθος γίνεται οταν η Δ>0 ή Δ=0 γιατί δεν μ βγάζει τις σωστές λυσεις...
μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιο ειναι το λάθος μου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος : 20-05-12 στις 11:57. Αιτία: Code tags & indents
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 11:58, 20-05-12:

#72
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιο ειναι το λάθος μου?
Κατ' αρχάς το ότι δεν βάζεις στοίχιση (indents). Σου επεξεργάστηκα το μήνυμά σου, ρίξε μία ματιά πώς είναι καλό να παραθέτεις κώδικα. Να χρησιμοποιείς [code]...[/code] tags και στοίχιση, ώστε να διαβάζεται εύκολα. Ευτυχώς εδώ είναι απλός, αλλά σε πιο περίπλοκα παραδείγματα μην περιμένεις να κάτσει κάποιος να διαβάσει κώδικα χωρίς στοίχιση.

Επίσης, το πρόγραμμά σου μου φαίνεται σωστό. Μπορείς να δώσεις παραδείγματα που είναι λάθος; Γιατί εγώ έτρεξα κάποια και έβγαλαν σωστά αποτελέσματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 12:16, 20-05-12:

#73
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Κατ' αρχάς το ότι δεν βάζεις στοίχιση (indents). Σου επεξεργάστηκα το μήνυμά σου, ρίξε μία ματιά πώς είναι καλό να παραθέτεις κώδικα. Να χρησιμοποιείς [code]...[/code] tags και στοίχιση, ώστε να διαβάζεται εύκολα. Ευτυχώς εδώ είναι απλός, αλλά σε πιο περίπλοκα παραδείγματα μην περιμένεις να κάτσει κάποιος να διαβάσει κώδικα χωρίς στοίχιση.

Επίσης, το πρόγραμμά σου μου φαίνεται σωστό. Μπορείς να δώσεις παραδείγματα που είναι λάθος; Γιατί εγώ έτρεξα κάποια και έβγαλαν σωστά αποτελέσματα.
συγγνώμη για τα tags...
και ευχαριστώ για την διόρθωση...

και στον κώδικα,δίκιο έχεις...τα υπολόγιζα με το μυαλό για την επαλήθευση...
και για αυτό,τα έκανα εγώ λάθος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 13:20, 20-05-12:

#74
λοιπόν έχω 2 απορίες ακόμα...

1ον...έκλεισα και ξανανοιξα το codeblocks και τώρα όπου έγραφα ελληνικά πριν..τα βγάζει καπως ετσι "дысе сумтекестг "
οταν τρέχω το προγραμμα τρέχει όμως κανονικά... :/

2oν μεσα στον φάκελο που έχει δημιουργηθεί...υπάρχει ενα αρχειο .exe που όταν το τρέχω βγάζει κανονικα το προγραμμα μου..
μόλις βρει τις λύσεις όμως κλείνει αμέσως...

Όταν ομως το τρέχω απο Codeblocks δεν κλείνει αμέσως..αλλα οταν πατήσω κάποιο κουμπί...:/

καμιά βοήθεια? :/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Zed

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Zed
Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 1,921 μηνύματα.

O Zed Lie to me... έγραψε στις 13:35, 20-05-12:

#75
system "pause"; έβαλες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 13:39, 20-05-12:

#76
οχι,το έβαλα τωρα και το δευτερο πρόβλημα επιλύθηκε (δεν ήξερα καν ότι χρειάζεται... )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 14:04, 29-05-12:

#77
Καλησπερα.

εχω μια συναρτηση της οποιας το πρωτοτυπο ειναι το εξης: int& f() {int x; return x;}

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι γυρνα το x. η συναρτηση και ετσι int f() {int x; return x;} να ηταν , παλι θα θεωρουταν σωστη. Γινεται καποιος να μου πει πως το εχει καταλαβει γιατι δεν το πολυποιανω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 20:31, 29-05-12:

#78
Το int& f() {int x; return x;} επιστρέφεi αναφορά στο x το οποίο είναι λάθος γιατί το x είναι τοπική μεταβλητή της f() και μόλις τελειώσει θα καταστραφεί.Αν το x ήταν καθολική μεταβλητή θα δουλευε σωστά και το f() θα ήταν μια αναφορά της x στην συνάρτηση που την κάλεσε .To int f() {int x; return x;} απλά επιστρέφει την τιμή της x.Τι δεν πολυποιάνεις δεν πολυκατάλαβα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πληροφορικάριος : 29-05-12 στις 20:53.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 22:05, 29-05-12:

#79
το int& ειναι επι της ουσιας ενας const δεικτης ο οποιος δειχνει παντα σε εναν συγκεκριμενο ακεραιο. π.χ αν εχω int& r=x; τοτε το r ειναι μια αναφορα του x.

Eστω οτι οντωςς το x ειναι καθολικη . Πως γινεται μια συναρτηση με το ιδιο body να εχει διαφορετικες επιστρεφομενες τιμες ...; Επισης με την φραση "επιστρεφει μια αναφορα στο x τι εννοουμε" ; Επιστρεφει διευθυνση, μια μεταβλητη χωρις ονομα η οποια αποτελει μια αναφορα στο x ;

int& r=f(); για να μην σε μπερδεψω, γινεται να γραψεις ενα ενα τα βηματα που κανει ο υπολογιστης ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη g1wrg0s : 29-05-12 στις 22:17.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 23:09, 29-05-12:

#80
Αρχική Δημοσίευση από g1wrg0s
. Πως γινεται μια συναρτηση με το ιδιο body να εχει διαφορετικες επιστρεφομενες τιμες ...;
Δεν έχει διαφορετικες επιστρεφομενες τιμες,η μία επιστρεφει την τιμή της x και η άλλη επιστρέφει αναφορά στην x.αν έχει τo & στην δήλωση επιστρέφει αναφορά.

Αρχική Δημοσίευση από g1wrg0s
Επισης με την φραση "επιστρεφει μια αναφορα στο x τι εννοουμε" ; Επιστρεφει διευθυνση, μια μεταβλητη χωρις ονομα η οποια αποτελει μια αναφορα στο x ;
Επιστρέφει αναφορά στην θέση μνήμης του x.Το δεύτερο που λές πρέπει να ισχύει.

#include<iostream> using namespace std; int x=3; int &f(){return x;} int main() { int k=6; cout<<f()<<endl; f()=k; cout<<f()<<endl; return 0; } x=3
καλειτε η συνάρτηση επιστρέφει αναφορα στην x(δηλαδή αναφορά στην θέση μνήμης της x) εμφανίζετε το 3
καλειτε η συνάρτηση επιστρέφει αναφορα στην x και καταχωρήτε στο x το 6.
Βασικά το "f()" είναι σαν το όνομα της "αναφορικής μεταβλητής" στην x.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 18:17, 30-05-12:

#81
Αρχική Δημοσίευση από Πληροφορικάριος
Δεν έχει διαφορετικες επιστρεφομενες τιμες,η μία επιστρεφει την τιμή της x και η άλλη επιστρέφει αναφορά στην x.αν έχει τo & στην δήλωση επιστρέφει αναφορά.


Επιστρέφει αναφορά στην θέση μνήμης του x.Το δεύτερο που λές πρέπει να ισχύει.

#include<iostream> using namespace std; int x=3; int &f(){return x;} int main() { int k=6; cout<<f()<<endl; f()=k; cout<<f()<<endl; return 0; } x=3
καλειτε η συνάρτηση επιστρέφει αναφορα στην x(δηλαδή αναφορά στην θέση μνήμης της x) εμφανίζετε το 3
καλειτε η συνάρτηση επιστρέφει αναφορα στην x και καταχωρήτε στο x το 6.
Βασικά το "f()" είναι σαν το όνομα της "αναφορικής μεταβλητής" στην x.
καταλαβα.
Υθελα να δω πως λειτουργει ο υπολογιστης και οχι τι ειναι το &.
Ενα κενο ομως υπαρχει ακομα.
Πως γινεται μια εντολη return x; την μια να επιστρεφει μια τιμη και την αλλη μια αναφορα στη μεταβλητη χ.
???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 20:28, 30-05-12:

#82
Αρχική Δημοσίευση από g1wrg0s
καταλαβα.
Υθελα να δω πως λειτουργει ο υπολογιστης και οχι τι ειναι το &.
Ενα κενο ομως υπαρχει ακομα.
Πως γινεται μια εντολη return x; την μια να επιστρεφει μια τιμη και την αλλη μια αναφορα στη μεταβλητη χ.
???
Η αναφορική συνάρτηση δεν επιστρέφει τα περιεχόμενα της θέσης μνήμης της x αλλα αναφορά στην θέση μνήμης της x.
Απλά αν θές η συνάρτηση να επιστρέφει αναφορά στην μεταβλητή που κάνεις return βάζεις & αν θές διεύθηνση βάζεις * και αν θες τα περιεχόμενα δεν βάζεις τίποτα.

Αν επιστέφει διεύθυνση πρέπει να είναι return &x; όπως και στις απλές μταβλητές πχ int a,*b=&a;
στις αναφορές δεν χρειάζετε τίποτα όπως και στις απλές μεταβλητές: int a,&b=a;

Απο αυτά που καταλαβαίνω σου λέω και εγώ.Ρώτα τον καθηγητή σου για καλύτερες απαντήσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 23:20, 07-06-12:

#83
γειαα ξανα..

σκεφτηκα σημερα να φτιαξω ενα προγραμμα που ο καθε μαθητης θα βάζει την κατευθυνση που ειναι
και ποσες ωρες φροντίστηριο θα κάνει σε κάθε μαθημα και αναλόγως θα του βγάζει ενα πρόγραμμα..(τις ώρες που θα έχει μαθηματα )
προχώρησα τον κώδικα αρκετά..αλλα επαναλάμβάνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ ιδια...
θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να φτιάξει το ίδιο προγραμμα (που σίγουρα θα ναι πολυ μικρότερο απο το δικό μου) ωστε να δω πώς αλλιώς θα μπορούσα...

ο κώδικας μου είναι αυτός...
(ΣΤΟΙΧΗΜΑ,οτι θα σας κουράσει,αν τον διαβάσετε... )

...
#include <iostream> using namespace std; int main() { cout << "geiaa sou.eimai ena programma gia tous mathites..kai voithaw sto programma tous. " << endl; int x; int y; int k; int a; int i; int o; int q,w,e,r,t,u; int s,d,f,g,h,j; cout<<"ti kateuthinsh eisai? \n texnologikh?\n thetikh?\n thewritiki?\n\n"<<endl; cout<<"grapse thn kateythinsh sou me arithmo.\n\n1=texnologikh\n2=thetikh\n3=thewrithikh :" <<endl; cin>>a; if(a==1) cout<<"ta mathimata sou einai \n1.mathimatika kateu8inshs\n2.fysikh kateythynshs\n3.fysikh h mathimatika h viologia genikis\n4.AODE\n5.programmatismos\n6.ekthesi\n\n"; else if(a==2) cout<<"ta mathimata sou einai \n1.mathimatika kateu8inshs\n2.fysikh kateythynshs\n3.fysikh h mathimatika h viologia genikhs\n4.xhmeia kateythinshs\n5.ek8esh\n6.viologia kateythinshs\n\n"; else if(a==3) cout<<"ta mathimata sou einai \n1.arxaia kateu9unshs\n2.latinika\n3.ekthesi\n4.mathimatika h viologia genikhs\n5.istoria\n6.logotexnia\n\n"; while (a==1) { cout<<"dwse wres frontisthriwn.\n mathimatika kat. : "<<endl; cin>>x; cout<<"fysikh kat. :"<<endl; cin>>y; cout<<"mathima genikhs :"<<endl; cin>>k; cout<<"aode :"<<endl; cin>>i; cout<<"ekthesi :"<<endl; cin>>o; return 0; } while (a==3) {cout<<"dwse wres frontistiriwn.\n arxaia kat : "<<endl; cin>>q; cout<<"latinika :"<<endl; cin>>w; cout<<"ekthesi :"<<endl; cin>>e; cout<<"mathima genikhs :"<<endl; cin>>r; cout<<"istoria :"<<endl; cin>>t; cout<<"logotexnia :"<<endl; cin>>u; return 0; } while (a==2) { cout<<"dwse wres frontistiriwn.\n mathimatika kat. :"<<endl; cin>>s; cout<<"fysikh kat. :"<<endl; cin>>d; cout<<"ekthesi :"<<endl; cin>>f; cout<<"xhmeia kat. :"<<endl; cin>>g; cout<<"viologia kat. :"<<endl; cin>>h; cout<<"mathima genikhs :"<<endl; cin>>j; return 0; } } να σημειώσω οτι το πρόγραμμα ως εδω, λειτουργεί κανονικά...
και οτι είναι αρκέτα πρόχειρο...

ευχαριστώώώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 00:21, 08-06-12:

#84
δυο ερωτησεις:
Το προγραμμα σου θες να παιρνει μονο τις ωρες φρονυιστηριων ή θες να κανει και κατι με αυτες.
Επισης εφοσον εχεις βαλει return 0; σε ολα τα while loop , τοτε γιατι εχει βαλει while και οχι απλως if statements;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 09:30, 08-06-12:

#85
1.Τα προγράμματα δεν χαιρετάνε.
2.Να δηλώνεις όσο πιο λίγες μεταβλητές μπορείς.
3.Στην προκειμένη περίπτωση καλύτερα να χρησιμοποιήσεις την switch αν δε ξέρεις τι είναι μάθε το.
4.Τα while ειναι για επαναληπτική διαδικασία κατι που δεν θες τώρα.Με το ίδιο switch θα γίνετε και αυτό.Ένωσε τα if και τα while σε ένα switch.
5.return 0 να βάζεις μόνο στο τέλος του προγράμματος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

infinity (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη infinity
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 188 μηνύματα.

O infinity έγραψε στις 10:43, 08-06-12:

#86
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
γειαα ξανα..

σκεφτηκα σημερα να φτιαξω ενα προγραμμα που ο καθε μαθητης θα βάζει την κατευθυνση που ειναι
και ποσες ωρες φροντίστηριο θα κάνει σε κάθε μαθημα και αναλόγως θα του βγάζει ενα πρόγραμμα..(τις ώρες που θα έχει μαθηματα )
προχώρησα τον κώδικα αρκετά..αλλα επαναλάμβάνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ ιδια...
θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να φτιάξει το ίδιο προγραμμα (που σίγουρα θα ναι πολυ μικρότερο απο το δικό μου) ωστε να δω πώς αλλιώς θα μπορούσα...

ο κώδικας μου είναι αυτός...
(ΣΤΟΙΧΗΜΑ,οτι θα σας κουράσει,αν τον διαβάσετε... )

...
#include <iostream> using namespace std; int main() { cout << "geiaa sou.eimai ena programma gia tous mathites..kai voithaw sto programma tous. " << endl; int x; int y; int k; int a; int i; int o; int q,w,e,r,t,u; int s,d,f,g,h,j; cout<<"ti kateuthinsh eisai? \n texnologikh?\n thetikh?\n thewritiki?\n\n"<<endl; cout<<"grapse thn kateythinsh sou me arithmo.\n\n1=texnologikh\n2=thetikh\n3=thewrithikh :" <<endl; cin>>a; if(a==1) cout<<"ta mathimata sou einai \n1.mathimatika kateu8inshs\n2.fysikh kateythynshs\n3.fysikh h mathimatika h viologia genikis\n4.AODE\n5.programmatismos\n6.ekthesi\n\n"; else if(a==2) cout<<"ta mathimata sou einai \n1.mathimatika kateu8inshs\n2.fysikh kateythynshs\n3.fysikh h mathimatika h viologia genikhs\n4.xhmeia kateythinshs\n5.ek8esh\n6.viologia kateythinshs\n\n"; else if(a==3) cout<<"ta mathimata sou einai \n1.arxaia kateu9unshs\n2.latinika\n3.ekthesi\n4.mathimatika h viologia genikhs\n5.istoria\n6.logotexnia\n\n"; while (a==1) { cout<<"dwse wres frontisthriwn.\n mathimatika kat. : "<<endl; cin>>x; cout<<"fysikh kat. :"<<endl; cin>>y; cout<<"mathima genikhs :"<<endl; cin>>k; cout<<"aode :"<<endl; cin>>i; cout<<"ekthesi :"<<endl; cin>>o; return 0; } while (a==3) {cout<<"dwse wres frontistiriwn.\n arxaia kat : "<<endl; cin>>q; cout<<"latinika :"<<endl; cin>>w; cout<<"ekthesi :"<<endl; cin>>e; cout<<"mathima genikhs :"<<endl; cin>>r; cout<<"istoria :"<<endl; cin>>t; cout<<"logotexnia :"<<endl; cin>>u; return 0; } while (a==2) { cout<<"dwse wres frontistiriwn.\n mathimatika kat. :"<<endl; cin>>s; cout<<"fysikh kat. :"<<endl; cin>>d; cout<<"ekthesi :"<<endl; cin>>f; cout<<"xhmeia kat. :"<<endl; cin>>g; cout<<"viologia kat. :"<<endl; cin>>h; cout<<"mathima genikhs :"<<endl; cin>>j; return 0; } } να σημειώσω οτι το πρόγραμμα ως εδω, λειτουργεί κανονικά...
και οτι είναι αρκέτα πρόχειρο...

ευχαριστώώώ
Πίνακες!Επιβάλεται όταν έχεις πολλές μεταβλητές.
Όταν άρχισα να διαβάζω με έπιασε πονοκέφαλος γράφε πιο όμορφο κώδικα και χρησιμοποίησε κατατοπιστικά ονόματα μεταβλητών.
Χρησιμοποίησε συναρτήσεις της stdio αντί για ρεύματα,γλιτώνεις πολύ σε χρόνο.
Τα greeklish στο πρόγραμμα είναι ενας ακόμη πονοκέφαλος.
Στις πολλές συνθήκες που έχεις καλύτερα χρησιμοποίησε switch για συγχώνευση των συνθηκών
σύνταξη switch:

switch(μεταβλητή)
{
case x:
//αν είναι ίση με χ κάνε αυτό
break;
case y:
.....
break;
case z:
....
break;
default:
//αν είναι κάτι άλλο κάνε αυτό
break;
}
1.χρησιμοποίησε break για να βγεις από την switch
2. χρησιμοποίησε την default για ανίχνευση εξαιρέσεων

Αυτά, καλή προσπάθεια πάντως.. ακόμα καλύτερα την επόμενη φορά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 12:46, 08-06-12:

#87
Αρχική Δημοσίευση από g1wrg0s
δυο ερωτησεις:
Το προγραμμα σου θες να παιρνει μονο τις ωρες φρονυιστηριων ή θες να κανει και κατι με αυτες.
Επισης εφοσον εχεις βαλει return 0; σε ολα τα while loop , τοτε γιατι εχει βαλει while και οχι απλως if statements;
το προγραμμα θα παιρνεις τις ωρες(ηδη το κανει..) και στην συνεχεια θα βγάζει ενα προγραμμα για τον μαθητη..
πχ δευτερα->3-5 εκθεση και 7-8.30 μαθηματικα κατ. (καπως ετσι )

ευχαριστώ πάντως.
εχεις δικιο λειτουργει και με if ...(την while πρώτη φορά την χρησιμοποίησα )

Αρχική Δημοσίευση από Πληροφορικάριος
1.Τα προγράμματα δεν χαιρετάνε.
2.Να δηλώνεις όσο πιο λίγες μεταβλητές μπορείς.
3.Στην προκειμένη περίπτωση καλύτερα να χρησιμοποιήσεις την switch αν δε ξέρεις τι είναι μάθε το.
4.Τα while ειναι για επαναληπτική διαδικασία κατι που δεν θες τώρα.Με το ίδιο switch θα γίνετε και αυτό.Ένωσε τα if και τα while σε ένα switch.
5.return 0 να βάζεις μόνο στο τέλος του προγράμματος.
1.δεν ηξερα πως να αρχίσω..
2.εεε αυτο ειναι το θεμα..πως να δηλώσω λιγότερες?
3.θα μπω να μαθω.
4.δεν σε πιάνω..αλλα θα μαθω για το while και πιστευω να σε πιάσω .
5.εβαλα return παντου ..γιατι αν δεν εμπαινε..μου ξαναζητουσε ώρες φροντιστηριων σε καθε μαθημα..(αν θες τρέξε το προγραμμα χωρις return..και με return,για να καταλάβεις..)

ευχαριστώ πάντως.
Αρχική Δημοσίευση από infinity
Πίνακες!Επιβάλεται όταν έχεις πολλές μεταβλητές.
Όταν άρχισα να διαβάζω με έπιασε πονοκέφαλος γράφε πιο όμορφο κώδικα και χρησιμοποίησε κατατοπιστικά ονόματα μεταβλητών.
Χρησιμοποίησε συναρτήσεις της stdio αντί για ρεύματα,γλιτώνεις πολύ σε χρόνο.
Τα greeklish στο πρόγραμμα είναι ενας ακόμη πονοκέφαλος.
Στις πολλές συνθήκες που έχεις καλύτερα χρησιμοποίησε switch για συγχώνευση των συνθηκών
σύνταξη switch:

switch(μεταβλητή)
{
case x:
//αν είναι ίση με χ κάνε αυτό
break;
case y:
.....
break;
case z:
....
break;
default:
//αν είναι κάτι άλλο κάνε αυτό
break;
}
1.χρησιμοποίησε break για να βγεις από την switch
2. χρησιμοποίησε την default για ανίχνευση εξαιρέσεων

Αυτά, καλή προσπάθεια πάντως.. ακόμα καλύτερα την επόμενη φορά
αν ήξεραα πίνακες ...
εγω είπα όποιος καταφέρει να τον διάβασει..ειναι ήρωας
για τα greeklish..εχω ενα πρόβλημα οταν γράφω ελληνικα..αν κλεισω και ξανανοιξω το codeblocks μου τα βγάζει κινέζικα
ευχαριστω για τις πληροφορίες για την switch.
θα ψάξω να την μάθω...

ευχαριστώωωω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

infinity (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη infinity
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 188 μηνύματα.

O infinity έγραψε στις 13:31, 08-06-12:

#88
δες αυτό, μην ασχοληθείς με ανατριχιαστικές λεπτομέρεις.. τα απλά για αρχή προσπέλαση και διαγραφή στοιχείων κτλ.
http://www.softlab.ntua.gr/~nickie/tmp/camp/Data_Structures_Arrays.pdf

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 14:03, 08-06-12:

#89
Αρχική Δημοσίευση από infinity
δες αυτό, μην ασχοληθείς με ανατριχιαστικές λεπτομέρεις.. τα απλά για αρχή προσπέλαση και διαγραφή στοιχείων κτλ.
http://www.softlab.ntua.gr/~nickie/tmp/camp/Data_Structures_Arrays.pdf
φχαριστωω..θα το διαβάσωω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Lysippe

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Lysippe
H Lysippe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών . Έχει γράψει 953 μηνύματα.

H Lysippe έγραψε στις 14:27, 08-06-12:

#90
Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις των παιδιών, που σου απάντησαν.
Δεν πειράζει που δεν ξέρεις πίνακες. Για αρχή προσπάθησε να το φτιάξεις με όσα ξέρεις τώρα, κι έπειτα επιχειρείς να το φτιάξεις και με πίνακα. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις τη switch (τη δομή της σ' την έδωσαν παραπάνω), για να μη γεμίσεις όλο if.

Επίσης, τα προγράμματα σου να κοιτάς να ανταποκρίνονται όσο γίνεται στην πραγματικότητα. Στην άσκησή σου, θα μπορούσες να παίρνεις κι ονοματεπώνυμο, ώστε να πετάς ένα όμορφο μηνυματάκι με εκτύπωση των στοιχείων.

Ο πιο σωστός τρόπος, θα ήταν να χρησιμοποιούσες μια δομή επανάληψης, μέσα στην οποία θα έπαιρνες απ' τον χρήστη το ονοματεπώνυμο και την επιλογή, για την κατεύθυνση. Έπειτα, θα είχες την switch, με τις ανάλογες περιπτώσεις, όπου θα είχες τα μαθήματα της κατεύθυνσης, θα έπαιρνες τις ώρες απ' τον χρήστη και τέλος, θα πετούσες ένα μηνυματάκι ότι ο τάδε μαθητής είναι στην τάδε κατεύθυνση κι έχει Χ ώρες Χ μάθημα. Κι όλο αυτό θα επαναλαμβάνεται για όσους μαθητές επιλέξεις εσύ, ή ο χρήστης -ανάλογα πώς θες να κάνεις το πρόγραμμά σου.

Δεν ξέρω C++, αλλά στην έφτιαξα σε C#, για να την δεις. Αλλά προσπάθησε πρώτα, κι έπειτα δες την.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 15:30, 08-06-12:

#91
Αρχική Δημοσίευση από Lysippe
Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις των παιδιών, που σου απάντησαν.
Δεν πειράζει που δεν ξέρεις πίνακες. Για αρχή προσπάθησε να το φτιάξεις με όσα ξέρεις τώρα, κι έπειτα επιχειρείς να το φτιάξεις και με πίνακα. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις τη switch (τη δομή της σ' την έδωσαν παραπάνω), για να μη γεμίσεις όλο if.

Επίσης, τα προγράμματα σου να κοιτάς να ανταποκρίνονται όσο γίνεται στην πραγματικότητα. Στην άσκησή σου, θα μπορούσες να παίρνεις κι ονοματεπώνυμο, ώστε να πετάς ένα όμορφο μηνυματάκι με εκτύπωση των στοιχείων.

Ο πιο σωστός τρόπος, θα ήταν να χρησιμοποιούσες μια δομή επανάληψης, μέσα στην οποία θα έπαιρνες απ' τον χρήστη το ονοματεπώνυμο και την επιλογή, για την κατεύθυνση. Έπειτα, θα είχες την switch, με τις ανάλογες περιπτώσεις, όπου θα είχες τα μαθήματα της κατεύθυνσης, θα έπαιρνες τις ώρες απ' τον χρήστη και τέλος, θα πετούσες ένα μηνυματάκι ότι ο τάδε μαθητής είναι στην τάδε κατεύθυνση κι έχει Χ ώρες Χ μάθημα. Κι όλο αυτό θα επαναλαμβάνεται για όσους μαθητές επιλέξεις εσύ, ή ο χρήστης -ανάλογα πώς θες να κάνεις το πρόγραμμά σου.

Δεν ξέρω C++, αλλά στην έφτιαξα σε C#, για να την δεις. Αλλά προσπάθησε πρώτα, κι έπειτα δες την.

ευχαριστώ πολύ για τις πληροφόριες,οσο και για τον κώδικα που μπήκες στην διαδικασία για να γράψεις (του έριξα μια ματιά)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 17:08, 08-06-12:

#92
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
4.δεν σε πιάνω..αλλα θα μαθω για το while και πιστευω να σε πιάσω .
5.εβαλα return παντου ..γιατι αν δεν εμπαινε..μου ξαναζητουσε ώρες φροντιστηριων σε καθε μαθημα..(αν θες τρέξε το προγραμμα χωρις return..και με return,για να καταλάβεις..)
Σου ξαναζητάει ώρες φροντιστηρίων γιατί τα έχεις βάλει μέσα σε ένα ατέμονο while.Βάλε if ή καλύτερα switch.Παραδειγμα while:

i=1; while(i<=3)//όσο i μικρότερο ή ίσο του 3 cout<<i++<<endl; Θα εκτυπώσει:
1
2
3

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

infinity (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη infinity
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 188 μηνύματα.

O infinity έγραψε στις 20:44, 08-06-12:

#93
ακριβώς αυτή είναι η λογική του while όσο x->αληθές, τρέχε...
Εσύ απλώς το σταματας βίαια στην πρώτη επανάληψη(κανονικά είναι infinite loops) με την return 0; αλλά δεν πειράζει..
συνέχισε και σίγουρα θα τα πας καλά.. Αλήθεια πόσο καιρό ασχολήσε με c++?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 22:49, 08-06-12:

#94
Αρχική Δημοσίευση από infinity
ακριβώς αυτή είναι η λογική του while όσο x->αληθές, τρέχε...
Εσύ απλώς το σταματας βίαια στην πρώτη επανάληψη(κανονικά είναι infinite loops) με την return 0; αλλά δεν πειράζει..
συνέχισε και σίγουρα θα τα πας καλά.. Αλήθεια πόσο καιρό ασχολήσε με c++?
δεν ξερω... μισο μήνα ? ενα? εναμιση μαξ.

ευχαριστώ για τις πληροφορίες ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 22:50, 08-06-12:

#95
Αρχική Δημοσίευση από Πληροφορικάριος
Σου ξαναζητάει ώρες φροντιστηρίων γιατί τα έχεις βάλει μέσα σε ένα ατέμονο while.Βάλε if ή καλύτερα switch.Παραδειγμα while:

i=1; while(i<=3)//όσο i μικρότερο ή ίσο του 3 cout<<i++<<endl; Θα εκτυπώσει:
1
2
3
αααα... ελεγα και εγω
χαχα ζητούσε συνεχεια το ιδιο και το ιδιο ...
ευχαριστωωωωωω μαν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

infinity (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη infinity
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 188 μηνύματα.

O infinity έγραψε στις 14:01, 09-06-12:

#96
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
δεν ξερω... μισο μήνα ? ενα? εναμιση μαξ.
Μπράβο, για τόσο λίγο καιρό μια χαρά είσαι.Αν θες να μάθεις C++ συστηματικά πάντως καλό θα ήταν να αγοράσεις κάποιο βιβλίο και να ασχοληθείς λίγο..Σε 1 μήνα θα είσαι και γαμώ αν ασχοληθείς..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 14:26, 09-06-12:

#97
Αρχική Δημοσίευση από infinity
Μπράβο, για τόσο λίγο καιρό μια χαρά είσαι.Αν θες να μάθεις C++ συστηματικά πάντως καλό θα ήταν να αγοράσεις κάποιο βιβλίο και να ασχοληθείς λίγο..Σε 1 μήνα θα είσαι και γαμώ αν ασχοληθείς..
έχω δανειστεί βιβλίο..παλιό βέβαια αλλα την δουλειά του την κάνει
λιγο δύσκολο να ασχολούμαι μιας που θα παω γ'λυκειου...
αλλα οταν έχω χρόνο,κάτι θα κάνω

ευχαριστώ πολύ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 14:55, 09-06-12:

#98
γιατί να τα σκάσει για βιβλίο ρε, τόσα καλά guides υπάρχουν στο internet ok για C++ συγκεκριμένα δεν το χω ψάξει πολύ αλλά αλλά το ίδιο θα ισχύει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

infinity (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη infinity
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 188 μηνύματα.

O infinity έγραψε στις 15:18, 09-06-12:

#99
Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
γιατί να τα σκάσει για βιβλίο ρε, τόσα καλά guides υπάρχουν στο internet ok για C++ συγκεκριμένα δεν το χω ψάξει πολύ αλλά αλλά το ίδιο θα ισχύει.
εγώ είχα παιδευτεί πολύ με guides,video tuts στην αρχή...αλλά κατάλαβα ότι μόνο με βιβλίο μπορείς να μάθεις σωστά...πάντως και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο http://www.cprogramming.com/

@kiriazispao4ever εννοείται..δώσε βάση στο σχολείο και c++ στον ελεύθερο χρόνο σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 15:46, 09-06-12:

#100
http://www.youtube.com/watch?v=-jMmP...ure=plpp_video

http://www.youtube.com/watch?v=tvC1WCdV1XU


απο αυτες τις σειρές μαθαίνω...
και συνδυάζω καi το βιβλίο...

παραθέτω τους σύνδεσμους...μπας και θέλει και κανείς άλλος να μάθει...
και είναι και στα ελληνικα(η πρώτη σειρά.)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Προγραμματισμός σε Python - Από kiriazispao4ever
      Το θέμα έχει λάβει 90 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Εξωσχολικές Δραστηριότητες.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 01-11-17 στις 22:01.
    • Προγραμματισμός στα πανεπιστήμια - Από παράξενος
      Το θέμα έχει λάβει 10 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Φοιτητικά θέματα.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 17-09-17 στις 15:43.
    • Προγραμματισμός - Από Γατόπαρδος.
      Το θέμα έχει λάβει 8 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Προγραμματισμός.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 24-11-12 στις 11:44.
    • Προγραμματισμος σε C - Από mcy91
      Το θέμα έχει λάβει 2 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Προγραμματισμός.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 04-01-10 στις 22:42.
    • Πλάνο-προγραμματισμός - Από princess
      Το θέμα έχει λάβει 8 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Διάφορα.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 27-04-07 στις 10:03.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους