Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,109 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,364 μηνύματα σε 74,666 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Προγραμματισμός σε C++

infinity (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη infinity
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 188 μηνύματα.

O infinity έγραψε στις 14:32, 21-12-12:

#201
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
Οπ...καιρο είχα να ρωτήσω

Χτες στο σχολείο κάναμε προγραμματισμό (ναι την βλακεια το αεππ...(εμενα μ'αρέσει)) και κατι λέγαμε και να μην τα πολυλογώ μου είπε η καθηγητρια οτι μπορουμε στην Logo να προγραμματισουμε ρομποτακια Lego να κουνιουνται...

απο χτες ψάχνω παντού να βρω τι σοι είναι αυτα τα 'ρομποτακια' και που μπορω να προμηθευτώ...
τα μόνα που βρήκα ειναι κατι lego mindstorms που είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.
Έχετε καμια ιδέα τι σοι είναι αυτά? η που μπορω να βρω κατι αντιστοιχο φτηνά? (εννοω κατι με αισθητήρες που να συνδεεται με υπολογιστη και παιρνει προγραμμα )

ps* αν ειναι σε C++ ακομα καλύτερα...

ps*(2) συγγνωμη για τον τρόπο γραφής...το έγραψα ιδιαίτερα γρήγορα,μιας που βιάζομαι...
μαλλον για τα mindstorms ελεγε η καθηγητρια σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 15:17, 30-12-12:

#202
Αρχική Δημοσίευση από infinity
μαλλον για τα mindstorms ελεγε η καθηγητρια σου
επιμένει στο όχι :p

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

infinity (Παναγιώτης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη infinity
Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 188 μηνύματα.

O infinity έγραψε στις 17:13, 01-01-13:

#203
γιατι δεν την ρωτας τι εννοουσε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 14:18, 20-02-13:

#204
Αρχική Δημοσίευση από infinity
γιατι δεν την ρωτας τι εννοουσε?
γιατι δεν ξερει...
θα παμε στο πανεπιστημιο και θα ρωτήσω απο κει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

εμμα_τριντεντ

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη εμμα_τριντεντ
H εμμα_τριντεντ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,120 μηνύματα.

H εμμα_τριντεντ έγραψε στις 14:25, 20-02-13:

#205
ahahaha ναι ρώτα, εκεί θα ξέρουν σίγουρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 21:36, 23-03-13:

#206
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ θέματα εξετάσεων στό μάθημα Αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός?? αν έχει κάποιος απο την σχολή του παρακαλώ πολύ να μου στείλει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dimitris001 (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη dimitris001
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,167 μηνύματα.

O dimitris001 έγραψε στις 20:16, 28-03-13:

#207
Λοιπόν έχω μερικές ασκήσεις για άυριο στη γλώσσα C++ οπότε έχω αρκετες απορίες...
Αρχικά έγραψα τον παρακάτω κώδικα στο Dev C++ αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί....μπορει να μου πει καποιος το λόγο;;
#include<stdio.h> main() { int x,z; for(x=5;x<=30;x=x+5) { z=x*x; printf("The square of %d=%d\n",x,z); } system("pause"); } o compiler μου μαυρίζει την σειρά όπου έχω το system("pause"); και κάτω στις παρατηρήσεις μου βγάζει την εξής σημείωση
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  c++.png
Εμφανίσεις:  34
Μέγεθος:  2,2 KB
Είναι μία εντολή προκειμένου να "παγώσει" η διαδικασία μόλις τελειώσει η αναγνωση του κώδικα γιατι αλλιώς δεν φαίνεται αποτέλεσμα στην μαύρη οθόνη....το θέμα είναι πιο το λάθος μου παραπάνω και μήπως υπάρχει καποια αλλη εντολή για το ίδιο ακριβως αποτέλεσμα ωστε να φαινεται η εντολή;;;

Ευχαριστω για την απαντηση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giogWgiog

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη giogWgiog
Ο giogWgiog αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 127 μηνύματα.

O giogWgiog through the doors of perception έγραψε στις 20:36, 28-03-13:

#208
Αρχική Δημοσίευση από dimitris001
Λοιπόν έχω μερικές ασκήσεις για άυριο στη γλώσσα C++ οπότε έχω αρκετες απορίες...
Αρχικά έγραψα τον παρακάτω κώδικα στο Dev C++ αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί....μπορει να μου πει καποιος το λόγο;;
#include<stdio.h> main() { int x,z; for(x=5;x<=30;x=x+5) { z=x*x; printf("The square of %d=%d\n",x,z); } system("pause"); } o compiler μου μαυρίζει την σειρά όπου έχω το system("pause"); και κάτω στις παρατηρήσεις μου βγάζει την εξής σημείωση

Είναι μία εντολή προκειμένου να "παγώσει" η διαδικασία μόλις τελειώσει η αναγνωση του κώδικα γιατι αλλιώς δεν φαίνεται αποτέλεσμα στην μαύρη οθόνη....το θέμα είναι πιο το λάθος μου παραπάνω και μήπως υπάρχει καποια αλλη εντολή για το ίδιο ακριβως αποτέλεσμα ωστε να φαινεται η εντολή;;;

Ευχαριστω για την απαντηση!
Η include<stdio.h> που έχεις ίσως δημιουργεί το πρόβλημα. H system("pause") λογικά δεν περιέχεται στην stdio.h Επίσης είναι μεγάλη κουβέντα η χρησιμοποίησή της στην c++, οπότε καλύτερα:
Δοκίμασε πριν την main και αντί για την standard input-output να βάλεις:

#include <iostream>

using namespace std;

και χρησιμοποίησε κανονικά την εντολή system("pause");
Α επίσης κανε καλύτερα int main αντί για σκέτο main και βέβαια return 0; μετά την system("pause").

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giogWgiog : 28-03-13 στις 20:49.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Monte Cristo (Mad Max)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Monte Cristo
Ο Mad Max αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 486 μηνύματα.

O Monte Cristo είδε φως, μπήκε, και έγραψε στις 20:53, 28-03-13:

#209
Ή θα μπορούσες να βάλεις μία getch() για να κάνεις ένα "τεχνητό" pause

EDIT: Χρειάζεται βέβαια να συμπεριλάβεις και την conio

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

OoOkoβοldOoO

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη OoOkoβοldOoO
H OoOkoβοldOoO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.

H OoOkoβοldOoO έγραψε στις 20:54, 28-03-13:

#210
Μήπως στο main θέλει ολόκληρο το int main(void) ?
A και μία απορία στον απο πάνω του απο πάνω γιατί και γω με αυτό το πρόγραμμα δουλεύεω...Θέλει οπωσδήποτε πριν το system("pause") την εντολή return 0; ?
Γιατί μέχρι στιγμής κατάλαβα στα προγράμματά μου πως το return 0; δεν το πιάνει οπότε έπαψα πλέον να το βάζω και πιάνει μόνο το system("pause")...Aλλά στις οδηγίες της χρήσης του προγράμματος δεν είναι τελείως ξεκάθαρο αυτό γι αυτό ρωτάω.
θενκς

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 21:05, 28-03-13:

#211
κάνε include το stdlib.h που είναι δηλωμένη η system. Επίσης αφού μιλάμε για C++ και όχι για C καλό είναι τα header files να δηλώνονται με τον τρόπο της C++:

#include<cstdio>
#include<cstdlib>

όπως και να χρησιμοποιείς καλύτερα αντί των printf/scanf τα ρεύματα cin και cout:

std::cout << "the square of " << x << "=" << z << std::endl;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giogWgiog

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη giogWgiog
Ο giogWgiog αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 127 μηνύματα.

O giogWgiog through the doors of perception έγραψε στις 21:08, 28-03-13:

#212
Αρχική Δημοσίευση από OoOkoβοldOoO
Μήπως στο main θέλει ολόκληρο το int main(void) ?
A και μία απορία στον απο πάνω του απο πάνω γιατί και γω με αυτό το πρόγραμμα δουλεύεω...Θέλει οπωσδήποτε πριν το system("pause") την εντολή return 0; ?
Γιατί μέχρι στιγμής κατάλαβα στα προγράμματά μου πως το return 0; δεν το πιάνει οπότε έπαψα πλέον να το βάζω και πιάνει μόνο το system("pause")...Aλλά στις οδηγίες της χρήσης του προγράμματος δεν είναι τελείως ξεκάθαρο αυτό γι αυτό ρωτάω.
θενκς
Δεν γνωρίζω αρκετά το dev++, αλλά το return 0 απευθύνεται στην int main και της επιστρέφει πίσω τον ακέραιο για να ολοκληρωθεί η κεντρική συνάρτηση.Το system("pause") απλά είναι μία συνάρτηση μέσα στην κεντρική που την καλείς για να μένει το παράθυρο(η μαύρη οθόνη) ανοιχτό.Ο λόγος που δεν το πιάνει, είναι γιατί η c++ το βάζει απο μόνη της όταν φτάνεις στο τέλος του προγράμματος και όχι γιατί εσύ χρησιμοποίησες την system("pause").

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

OoOkoβοldOoO

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη OoOkoβοldOoO
H OoOkoβοldOoO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.

H OoOkoβοldOoO έγραψε στις 21:12, 28-03-13:

#213
Κατάλαβα!θενκς!Όπως και να χει πάντως λέω να το ξαναβάζω για να μην ξεσυνηθίσω γιατί στο μάθημα έχουμε το ubuntu που το θέλει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 21:12, 28-03-13:

#214
Αρχική Δημοσίευση από OoOkoβοldOoO
Θέλει οπωσδήποτε πριν το system("pause") την εντολή return 0; ?
Γιατί μέχρι στιγμής κατάλαβα στα προγράμματά μου πως το return 0; δεν το πιάνει οπότε έπαψα πλέον να το βάζω και πιάνει μόνο το system("pause")...Aλλά στις οδηγίες της χρήσης του προγράμματος δεν είναι τελείως ξεκάθαρο αυτό γι αυτό ρωτάω.
θενκς
Το return είναι πάντα η τελευταία εντολή στη main ( εκτός κι αν για κάποιο λόγο θες να τερματίζει πρόωρα έπειτα από συνθήκη ). Αν όμως πιο πριν έχεις βάλει μια pause τότε θεωρητικα το πρόγραμμά σου δε τερματίζει ποτέ άρα λίγο έχει να κάνει . Άσχετα από αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις αν δε βάλεις return στη main απλά αυτό που μπορεί να γίνει είναι να τερματήσει με ένα random signal =/= 0 και να σου γράφει ότι το πρόγραμμά σου δεν τερμάτησε σωστά. Αν μιλάμε για C το καλύτερο είναι πάντα να έχεις ένα return 0, στη C++ αν δεν κάνω λάθος το βάζει by default.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

OoOkoβοldOoO

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη OoOkoβοldOoO
H OoOkoβοldOoO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.

H OoOkoβοldOoO έγραψε στις 21:17, 28-03-13:

#215
Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
Αν όμως πιο πριν έχεις βάλει μια pause τότε θεωρητικα το πρόγραμμά σου δε τερματίζει ποτέ άρα λίγο έχει να κάνει .
Δεν κατάλαβα αυτό το σημείο. πχ αν έχω ένα if και μετά θέλω να το κλείσω τότε βάζω system("pause") γιατί το return δεν το πιάνει. Αλλά και στο τέλος του προγράμματος βάζω το pause μετά το return..γιατί διαφορετικά δεν ανοίγει η μαύρη οθόνη.Τελικά πρέπει να το βάζω ενδιάμεσα ή όχι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 21:40, 28-03-13:

#216
Αρχική Δημοσίευση από OoOkoβοldOoO
Δεν κατάλαβα αυτό το σημείο. πχ αν έχω ένα if και μετά θέλω να το κλείσω τότε βάζω system("pause") γιατί το return δεν το πιάνει. Αλλά και στο τέλος του προγράμματος βάζω το pause μετά το return..γιατί διαφορετικά δεν ανοίγει η μαύρη οθόνη.Τελικά πρέπει να το βάζω ενδιάμεσα ή όχι;
Ναι, δε το έθεσα καλά. Return βάζεις πάντα στο τελος. Αν θες τώρα για κάποιο λόγο να υπάρχει η περίπτωση να τερματίζει και πιο πριν επειδή ξέρω γω κάτι δε πήγε καλά ( όπου εκεί επιστρέφεις κάτι /=0 για να περαστεί και στο λειτουργικό ) τότε βάζεις κι άλλο return εκεί που νομίζεις. πχ: ( σε C )
#include<stdio.h> int main(void) { int x; scanf("%d", &x); if ( x > 10 ) { fprintf( stderr, "Something went wrong!\n" ); return -1; } return 0; } H pause είναι κάτι τελείως άτυπο που δεν έχει να κάνει με το return. Απλά επειδή στο DEV όταν τρέχεις το εκτελέσιμο ανοίγει ένα terminal για πάρτυ του ε όταν τελειώσει δε θα σε περιμένει θα κλείσει. Αν εσύ θες αυτό να μη γίνει θα το βάλεις στο σημείο που μπορεί η main να επιστρέφει ( δηλαδή πριν από κάθε return ).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

OoOkoβοldOoO

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη OoOkoβοldOoO
H OoOkoβοldOoO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.

H OoOkoβοldOoO έγραψε στις 21:42, 28-03-13:

#217
Οκ τώρα κατάλαβα! θενκς και σε σένα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dimitris001 (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη dimitris001
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,167 μηνύματα.

O dimitris001 έγραψε στις 22:49, 28-03-13:

#218
ευχαριστω για την βοηθεια παιδια....αλλα εδω ειναι που σας θελω....παιδευομαι απο το απογευμ αμε αυτην την ασκηση...οποιος μπορει ας βοηθησει!
Ένας ακέραιος αριθμός λέγεται τέλειος αριθμός όταν οι παράγοντές του συμπεριλαμβανομένης και της μονάδας (αλλά όχι και του ίδιου του αριθμού), δίνουν ως άθροισμα τον ίδιο αριθμό. Για παράδειγμα, το 6 είναι ένας τέλειος αριθμός, επειδή 6=1+2+3. Να γράψετε ένα πρόγραμμα το οποίο θα ζητά να πληκτρολογηθεί μια ακέραια θετική τιμή μικρότερη του 1000 και θα εμφανίζει στην οθόνη το σχετικό μήνυμα δηλαδή, αν ο αριθμός αυτός είναι τέλειος ή όχι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Monte Cristo (Mad Max)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Monte Cristo
Ο Mad Max αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 486 μηνύματα.

O Monte Cristo είδε φως, μπήκε, και έγραψε στις 22:59, 28-03-13:

#219
EDIT: γράψε λάθος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

akikos (Ανδρέας)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη akikos
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,758 μηνύματα.

O akikos έγραψε στις 23:12, 28-03-13:

#220
Που ακριβώς δυσκολεύεσαι; Διαίρεσαι το πρόβλημα σου σε μικρότερα πιο εύκολα.
1) Έλεγχος αν ένας αριθμός είναι παράγοντας ενός άλλου αριθμού (δηλαδή αν διαιρείται τέλεια). Αυτό μπορείς να το κάνεις εύκολα με το υπόλοιπο"%". π.χ. 4 % 2 ==0. Το 2 είναι παράγοντας του 4.

2) Εφαρμογή του 1) για όλους τους πιθανούς αριθμούς που είναι υποψήφιοι παράγοντες της ακέραια εισόδου -> Εύρεση των παραγόντων της εισόδου.

3) Αποθήκευση των παραγόντων της εισόδου σε μια δομή δεδομένων (π.χ. πίνακας).

4) Έλεγχος αν το άθροισμα των παραγόντων ισούται με την είσοδο, δηλαδή αν ο αριθμός είναι τέλειος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dimitris001 (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη dimitris001
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,167 μηνύματα.

O dimitris001 έγραψε στις 23:17, 28-03-13:

#221
Αρχική Δημοσίευση από akikos
Που ακριβώς δυσκολεύεσαι; Διαίρεσαι το πρόβλημα σου σε μικρότερα πιο εύκολα.
κάτι παρόμοιο προσπάθησα να κάνω...απλά ειναι 1η φορα που ασχολούμαι με C και μου φαινεται δυσκολο. δεν έχω ασχοληθει ουτε με ΑΕΠΠ ουτε με άλλες γλωσσες περα απο την Java...και ενω μεχρι την προηγουμενη εβδομαδα εκανα κώδικες για τον πολλαπλασιαμο/προσθεση/αφαιρεση αριθμων σημερα ειναι αυτο το προβλημα....με δυσκολευει αφανταστα το πληθος των παραγοντων...σκεφτομαι να δω ποσους παραγοντες θα εχει το 1000 άρα θα ειναι σιγουρα κατα ενα λιγοτεροι...αλλα δεν ειμαι σιγουρος αμα ισχυει
κοιτα τι εκανα...τα περισσοτερα ειναι λαθος

#include<stdio.h> main() { int c,x,y,z,k,l,m,n,o,p; printf("Grapse enan akeraio arithmo mikrotero tou 1000 : "); scanf("%c",&c); c%x=0 c%y=0 c%z=0 c%k=0 c%l=0 c%m=0 c%n=0 c%o=0 p=1; x+y+z+k+l+m+n+o+p=c printf("%d, %d, %d, %d, %d, %d, %d, %d, %d",x,y,z,k,l,m,n,o,p); }

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 23:33, 28-03-13:

#222
Αρχική Δημοσίευση από dimitris001
#include<stdio.h> main() { int c,x,y,z,k,l,m,n,o,p; printf("Grapse enan akeraio arithmo mikrotero tou 1000 : "); scanf("%c",&c); c%x=0 c%y=0 c%z=0 c%k=0 c%l=0 c%m=0 c%n=0 c%o=0 p=1; x+y+z+k+l+m+n+o+p=c printf("%d, %d, %d, %d, %d, %d, %d, %d, %d",x,y,z,k,l,m,n,o,p); }
Τι προσπαθείς να κάνεις εδώ? δεν κατάλαβα. Πρώτα πρώτα πρέπει να δείς πως δουλεύει κάθε τελεστής.

Πάντως όπως είπε και ο akikos μπορείς να το κάνεις με μία for κάπως έτσι:
#include <iostream> using namespace std; int main() { int num; do { cout << ">>"; cin >> num; }while(num>1000 || num<1); int sum=0;//άθροισμα των διαιρετών for(int i=1; i<=num/2; i++) if( num%i == 0) sum+=i; if(sum==num) cout << "O arithmos " << num << " einai teleios." <<endl; else cout << "O arithmos " << num << " den einai teleios." <<endl; system("PAUSE"); }

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

akikos (Ανδρέας)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη akikos
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,758 μηνύματα.

O akikos έγραψε στις 23:47, 28-03-13:

#223
Χωρίς την <ιostream> χονδρικά
int input=0; int sum = 0; scanf("%d",&input); // είσοδος ακερραίου στη μεταβλητή input, η scanf("%c",&input); είναι για είσοδο χαρακτήρα for (int i=1; i<input; i++) { if (input%i==0) sum =sum +i; } if (ιnput == sum) printf("Είναι τέλειος"); Βέβαια ο κώδικας μπορεί να βελτιστοποιηθεί κάτι που θα μετρήσει αν πέσει σε εξετάσεις.
π.χ.
1) Δεν χρείαζεται να ελέγχει τον 1 αν είναι παράγοντας της εισόδου καθώς γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι είναι.
2) Δεν χρειάζεται να ελέξουμε όλους τους αριθμους.π.χ. Aν μέχρι input/2 δεν υπάρχει παράγοντας τότε ο αριθμός δεν είναι σίγουρα τέλειος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη akikos : 29-03-13 στις 00:14.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 13:10, 18-04-13:

#224
επιχειρησα να κανω τον κωδικα της σειριακής αναζήτησης σε C++
#include <iostream> using namespace std; int main() { int i ,pin[10],num; bool brethike; cout<<"dwse pinaka"<<endl; for (i=1; i<=10; i++) { cout<<"dwse to "<<i<<"o stoixeio"<<endl; cin>>pin[i]; } i=1; brethike=false; cout<<"give num"; cin>>num; while (i<=10 and brethike ==false) { if (num==pin[i]) { brethike==true; } else { i=i+1; } if (brethike == true) { cout<<"brethike"; return 0; } else cout<<"Den vrethike"; return 0; } } είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ με C++ . Παρακαλώ,ας τον διορθώσει κάποιον ώστε να τρέχει σωστά ...Eυχαριστωωω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kiriazispao4ever : 18-04-13 στις 13:13. Αιτία: βελτίωση κωδικα
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 13:46, 18-04-13:

#225
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
επιχειρησα να κανω τον κωδικα της σειριακής αναζήτησης σε C++
είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ με C++ . Παρακαλώ,ας τον διορθώσει κάποιον ώστε να τρέχει σωστά ...Eυχαριστωωω
Δεν κατάλαβες... Το έχεις κάνει compile; Το έχεις τρέξει; Αν τρέχει, τι κάνει λάθος; Εγώ το λάθος το έχω βρει με το μάτι... segmentation fault λέγεται, αλλά δεν έχει νόημα να στο δώσω στο πιάτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Dark_kronos
Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.

O Dark_kronos Όλα είναι ψεύτικα έγραψε στις 14:27, 18-04-13:

#226
Δεν ξερω τι ειναι το segmentation, αλλα εγω εχω εντοπισει ενα συντακτικο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dimitris001 (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη dimitris001
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,167 μηνύματα.

O dimitris001 έγραψε στις 14:36, 18-04-13:

#227
Εγω πάντως δεν εχω καταλάβει το εξης....
γιατι όταν γραφεις ετσι τον κωδικα:
.... .... scanf("%c",&ch); fflush(stdin); .... .... το πρόγραμμα εκτελείται σωστα....ενώ αμα το γραψεις έτσι:
.... ..... scanf("%c",&ch); fflush(stdin); .... .... δεν τρέχει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Το avatar του χρήστη iJohnnyCash
Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 16,004 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε στις 15:07, 18-04-13:

#228
Σίγουρα στις υπόλοιπες γραμμές δεν σου έχει ξεφύγει κάποιο λαθάκι;
Πάντα αυτό συμβαίνει και σε όλους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dimitris001 (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη dimitris001
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,167 μηνύματα.

O dimitris001 έγραψε στις 15:21, 18-04-13:

#229
δεν εννοούσα να γράψω ολο τον κωδικα τη μια φορα "καθετα" και την αλλη "οριζοντια"...αλλα μονο τις συγκεκριμενες εντολες...δλδ τα υπόλοιπα μέρη του κώδικα ειναι μια χαρα...απλα αυτο το fflush κάτι κανει οταν ειναι διπλα στην scanf και όταν ειναι κάτω απο αυτή..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 16:49, 18-04-13:

#230
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Δεν κατάλαβες... Το έχεις κάνει compile; Το έχεις τρέξει; Αν τρέχει, τι κάνει λάθος; Εγώ το λάθος το έχω βρει με το μάτι... segmentation fault λέγεται, αλλά δεν έχει νόημα να στο δώσω στο πιάτο.
βασικα πριν κανω μια διορθωσουλα (ειχα βαλει ενα ';' μετα την while)
δεν ετρεχε...τώρα τρέχει αλλά όταν βρίσκει το στοιχείο δεν μου εμφανιζει "βρεθηκε"...
βρει δεν βρει το στοιχειο εμφανιζει "δεν βρεθηκε ".

Βασικα εχει νόημα ,γιατι μεχρι και τις πανελλήνιες δεν θα ξανασχοληθω με c++ ,αρα μην με αφήσεις ξεκρέμαστο..
Απλα καθως έτρωγα ,λεω ας δω αν θυμαμαι τιποτα ...και ετσι προέκυψε η απορία μου
μην ανησυχείς ,το καλοκαίρι θα με αφήσεις ξεκρέμαστο να τ βρισκω μόνος μου πολλες φορές..

Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos
Δεν ξερω τι ειναι το segmentation, αλλα εγω εχω εντοπισει ενα συντακτικο!
ναι αλλα το προγραμμα τρέχει.. (αν και μου βγάζει μια 'συμβουλη')

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 17:45, 18-04-13:

#231
Αρχική Δημοσίευση από dimitris001
Εγω πάντως δεν εχω καταλάβει το εξης....
γιατι όταν γραφεις ετσι τον κωδικα:
.... .... scanf("%c",&ch); fflush(stdin); .... .... το πρόγραμμα εκτελείται σωστα....ενώ αμα το γραψεις έτσι:
.... ..... scanf("%c",&ch); fflush(stdin); .... .... δεν τρέχει
Δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο η C++ δε κοιτάει newline εκτός αν μιλάμε για οδηγίες του προεπεξεργαστή. Κάτι άλλο έχεις κάνει.

( ή μπορεί να ναι τίποτα του dev συνηθίζει να παίρνει τέτοιες "πρωτοβουλίες" )

Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
επιχειρησα να κανω τον κωδικα της σειριακής αναζήτησης σε C++
#include <iostream> using namespace std; int main() { int i ,pin[10],num; bool brethike; cout<<"dwse pinaka"<<endl; for (i=1; i<=10; i++) { cout<<"dwse to "<<i<<"o stoixeio"<<endl; cin>>pin[i]; } i=1; brethike=false; cout<<"give num"; cin>>num; while (i<=10 and brethike ==false) { if (num==pin[i]) { brethike==true; } else { i=i+1; } if (brethike == true) { cout<<"brethike"; return 0; } else cout<<"Den vrethike"; return 0; } } είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ με C++ . Παρακαλώ,ας τον διορθώσει κάποιον ώστε να τρέχει σωστά ...Eυχαριστωωω
ξανακοίταξέ το λίγο γενικά κάτι μου λέει πως το φτιαξες και το ανέβασες κατευθείαν τα λάθη που έχει είναι από απροσεξία και θα πρεπε να τα χεις βρει μόνος σου.

Επίσης συνήθισε λίγο τα ονόματα να μη τα γράφεις σε greeklish όχι ότι δε συνηθίζεται γενικά αλλά είναι βλακεία και βγάζει μάτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitris001 : 18-04-13 στις 18:34. Αιτία: merge posts
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dimitris001 (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη dimitris001
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,167 μηνύματα.

O dimitris001 έγραψε στις 18:37, 18-04-13:

#232
Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
Δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο η C++ δε κοιτάει newline εκτός αν μιλάμε για οδηγίες του προεπεξεργαστή. Κάτι άλλο έχεις κάνει.

( ή μπορεί να ναι τίποτα του dev συνηθίζει να παίρνει τέτοιες "πρωτοβουλίες" )
κι όμως...
στο dev++ ενω ειχα τα fflush κατω απο την scanf...δεν ετρεχε ο κωδικας και εσπαγα το κεφαλι μου να βρω το λαθος...και ο compiler δεν εβγαζε εννοείται λαθος...
και μεσα στην απογνωση μου...μου περασε απο το μυαλο να βαλω το fflush διπλα απο την scanf, και συνειδητοποιήσα οτι τώρα τρεχει μια χαρα!
και μου φαινεται ΠΑΡΑ πολυ περιεργο αυτο το πραγμα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Monte Cristo (Mad Max)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Monte Cristo
Ο Mad Max αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 486 μηνύματα.

O Monte Cristo είδε φως, μπήκε, και έγραψε στις 20:06, 18-04-13:

#233
Αρχική Δημοσίευση από dimitris001
κι όμως...
στο dev++ ενω ειχα τα fflush κατω απο την scanf...δεν ετρεχε ο κωδικας και εσπαγα το κεφαλι μου να βρω το λαθος...και ο compiler δεν εβγαζε εννοείται λαθος...
και μεσα στην απογνωση μου...μου περασε απο το μυαλο να βαλω το fflush διπλα απο την scanf, και συνειδητοποιήσα οτι τώρα τρεχει μια χαρα!
και μου φαινεται ΠΑΡΑ πολυ περιεργο αυτο το πραγμα
Ίσως να είναι παραξενιά του compiler. Υπάρχουν πολλοί compilers, και μπορεί να έχει ξεφύγει κανα bug στον συγκεκριμένο
ΔΟκίμασε και εδώ, έτσι για την περιέργεια. Εδώ έχουν τον GCC 4.4.7, στο dev++ νομίζω έχουν τον miniGW 4.7.2

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 21:26, 18-04-13:

#234
Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
Δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο η C++ δε κοιτάει newline εκτός αν μιλάμε για οδηγίες του προεπεξεργαστή. Κάτι άλλο έχεις κάνει.

( ή μπορεί να ναι τίποτα του dev συνηθίζει να παίρνει τέτοιες "πρωτοβουλίες" )



ξανακοίταξέ το λίγο γενικά κάτι μου λέει πως το φτιαξες και το ανέβασες κατευθείαν τα λάθη που έχει είναι από απροσεξία και θα πρεπε να τα χεις βρει μόνος σου.

Επίσης συνήθισε λίγο τα ονόματα να μη τα γράφεις σε greeklish όχι ότι δε συνηθίζεται γενικά αλλά είναι βλακεία και βγάζει μάτι.

βασικα δεν ειναι απο απροσεξια
οπως ειπα ειχα παρα πολυ καιρο να γραψω σε c++
και για να ειμαι ειλικρινης ειναι η πρωτη φορα που χρησιμοποιω πινακες σε C++
τα εγραψα greeklish γιατι δεν ασχοληθηκα πανω απο 3 λεπτά με τον κώδικα
θα τον ξανακοιτάξω..και θα δουμε
ευχαριστω man

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 22:54, 20-04-13:

#235
Άλλη ερώτηση.Πως δημιουργούμε βιβλιοθήκες?(ειμαι εντελώς άσχετος,οπότε θα χρειαστώ πολύ καλή επεξήγηση )
και πως τις καλώ?
πχ αν έχω την φυσαλίδα ...πως θα την καλέσω?
Σε μια βιβλιόθηκη ,μπορούμε να έχουμε πανω απο μια συναρτήσεις? Πχ και μιν και μαχ?
Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 00:17, 21-04-13:

#236
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
Άλλη ερώτηση.Πως δημιουργούμε βιβλιοθήκες?(ειμαι εντελώς άσχετος,οπότε θα χρειαστώ πολύ καλή επεξήγηση )
και πως τις καλώ?
πχ αν έχω την φυσαλίδα ...πως θα την καλέσω?
Σε μια βιβλιόθηκη ,μπορούμε να έχουμε πανω απο μια συναρτήσεις? Πχ και μιν και μαχ?
Ευχαριστώ
Δες ένα παράδειγμα:

File lib.h:
#ifndef _LIB_H_ #define _LIB_H_ extern int max( int , int ); extern int min( int , int ); #endif File lib.cpp:
#include "lib.h" int max( int a , int b ) { return ( a < b ) ? b : a; } int min( int a , int b ) { return ( a < b ) ? a : b; } File main.cpp:
#include <iostream> #include "lib.h" using namespace std; int main() { int a = 42, b = 21; cout << "Max = " << max(a,b) << ", min = " << min(a,b) << endl; return 0; } Και κάνεις compile:
g++ main.cpp lib.cpp -o program.out Subject to errors, δεν ξέρω αν κάνει compile, αλλά αυτή είναι η γενική ιδέα. Μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις και να 'χεις ό,τι θέλεις σε ένα αρχείο βιβλιοθήκης. Αν έχεις απορίες, πες τις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 00:18, 21-04-13:

#237
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
Άλλη ερώτηση.Πως δημιουργούμε βιβλιοθήκες?(ειμαι εντελώς άσχετος,οπότε θα χρειαστώ πολύ καλή επεξήγηση )
και πως τις καλώ?
πχ αν έχω την φυσαλίδα ...πως θα την καλέσω?
Σε μια βιβλιόθηκη ,μπορούμε να έχουμε πανω απο μια συναρτήσεις? Πχ και μιν και μαχ?
Ευχαριστώ
Βιλιοθήκες λέμε ομάδες από αρχεία πηγαία και επικεφαλίδας τα οποία περιέχουν συναρτήσεις, μακροεντολές, δομές ( ή κλάσεις ανάλογα τη γλώσσα ) και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έτοιμα εργαλεία για την ανάπτυξη ενός προγράμματος.

Αν ας πούμε θες να φτιάξεις σε C μια διεπαφή λίστας μπορείς να έχεις ένα ή περισσότερα .c αρχεία που θα περιέχουν τους ορσμούς των συναρτήσεων της λίστας ( εισαγωγή, διαγραφή, αναζήτηση κι άλλες ) και ένα αρχείο επικεφαλίδας που θα έχεις τις δηλώσεις των συναρτήσεων αυτών και τη δομή της λίστας + κάποια defines/typedef

Αν τώρα έχεις φτιάξει πχ κάτι τέτοιο και θες να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον τύπο λίστας στο πρόγραμμά σου αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μεταγλωτήσεις τα πηγαία αρχεία της λίστας μαζί με τα υπόλοιπα και να κάνεις include εκεί που χρειάζονται τα .h αρχεία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 22:46, 23-04-13:

#238
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Δες ένα παράδειγμα:

File lib.h:
#ifndef _LIB_H_ #define _LIB_H_ extern int max( int , int ); extern int min( int , int ); #endif File lib.cpp:
#include "lib.h" int max( int a , int b ) { return ( a < b ) ? b : a; } int min( int a , int b ) { return ( a < b ) ? a : b; } File main.cpp:
#include <iostream> #include "lib.h" using namespace std; int main() { int a = 42, b = 21; cout << "Max = " << max(a,b) << ", min = " << min(a,b) << endl; return 0; } Και κάνεις compile:
g++ main.cpp lib.cpp -o program.out Subject to errors, δεν ξέρω αν κάνει compile, αλλά αυτή είναι η γενική ιδέα. Μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις και να 'χεις ό,τι θέλεις σε ένα αρχείο βιβλιοθήκης. Αν έχεις απορίες, πες τις.
στο Code blocks,ίσως αν μου εξηγούσες θα βοηθούσε περίσσοτερο,γιατί περί compiling, τα αφήνω μόνο του
χαχα
στο Code blocks έχει επιλογή για δημιουργία βιβλίοθηκης...

Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
Βιλιοθήκες λέμε ομάδες από αρχεία πηγαία και επικεφαλίδας τα οποία περιέχουν συναρτήσεις, μακροεντολές, δομές ( ή κλάσεις ανάλογα τη γλώσσα ) και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έτοιμα εργαλεία για την ανάπτυξη ενός προγράμματος.

Αν ας πούμε θες να φτιάξεις σε C μια διεπαφή λίστας μπορείς να έχεις ένα ή περισσότερα .c αρχεία που θα περιέχουν τους ορσμούς των συναρτήσεων της λίστας ( εισαγωγή, διαγραφή, αναζήτηση κι άλλες ) και ένα αρχείο επικεφαλίδας που θα έχεις τις δηλώσεις των συναρτήσεων αυτών και τη δομή της λίστας + κάποια defines/typedef

Αν τώρα έχεις φτιάξει πχ κάτι τέτοιο και θες να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον τύπο λίστας στο πρόγραμμά σου αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μεταγλωτήσεις τα πηγαία αρχεία της λίστας μαζί με τα υπόλοιπα και να κάνεις include εκεί που χρειάζονται τα .h αρχεία.
αυτά νομίζω είναι η θεωρία,που εν μερει την έχω καταλάβει απο τα υποπρογράμματα στο φροντιστήριο...
η απορία μου είναι πως δημιουργείται και χρησιμοποιείται μια βιβλιοθήκη στην πράξη.

πχ
να κανω σε μια βιβλιοθήκη την φυσαλίδα (αν την μάθω να την κανω σε c++) και έπειτα σε άλλο προγραμμα να διαβάζω εναν πίνακα
, να καλω την συναρτηση φυσαλίδα...και να μου εμφανίζει ταξινομημένα τα αποτελέσματα..
ευχαριστώ πάντως..χρήσιμες οι πληροφορίες σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 23:08, 23-04-13:

#239
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
αυτά νομίζω είναι η θεωρία,που εν μερει την έχω καταλάβει απο τα υποπρογράμματα στο φροντιστήριο...
η απορία μου είναι πως δημιουργείται και χρησιμοποιείται μια βιβλιοθήκη στην πράξη.

πχ
να κανω σε μια βιβλιοθήκη την φυσαλίδα (αν την μάθω να την κανω σε c++) και έπειτα σε άλλο προγραμμα να διαβάζω εναν πίνακα
, να καλω την συναρτηση φυσαλίδα...και να μου εμφανίζει ταξινομημένα τα αποτελέσματα..
ευχαριστώ πάντως..χρήσιμες οι πληροφορίες σου
έχεις σκέψου τον κώδικα της συνάρτησης αυτής μέσα σε ένα bubblesort.cpp και τη δήλωσή της σε ένα bubblesort.h ( που οκ το τελευταίο μια γραμμή θα ναι αλλά τη λογική λέμε ).

στο πηγαίο σου εσύ θα χεις ένα

#include "bubblesort.h"

και αν θες να καλεσεις τη συνάρτηση για ένα πίνακα θα χεις μια γραμμή που θα πηγαίνει πχ κάπως έτσι:

sorted = bubblesort( array, size );

edit: βασικά κάτι πιο αναλυτικό σου έκανε και ο Γιώργος τέλος πάντων.

στο Code blocks,ίσως αν μου εξηγούσες θα βοηθούσε περίσσοτερο,γιατί περί compiling, τα αφήνω μόνο του
χαχα
στο Code blocks έχει επιλογή για δημιουργία βιβλίοθηκης...
για αυτό εγώ λέω στον κόσμο αν έχετε διάθεση χώστε κάνα linux... ένας text editor και ένας compiler απλά τα πράγματα.

Τώρα για να μάθεις να χρησιμοποιείς το κάθε IDE και πώς κάνει τι, google is your friend.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 11:59, 24-04-13:

#240
Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
έχεις σκέψου τον κώδικα της συνάρτησης αυτής μέσα σε ένα bubblesort.cpp και τη δήλωσή της σε ένα bubblesort.h ( που οκ το τελευταίο μια γραμμή θα ναι αλλά τη λογική λέμε ).

στο πηγαίο σου εσύ θα χεις ένα

#include "bubblesort.h"

και αν θες να καλεσεις τη συνάρτηση για ένα πίνακα θα χεις μια γραμμή που θα πηγαίνει πχ κάπως έτσι:

sorted = bubblesort( array, size );

edit: βασικά κάτι πιο αναλυτικό σου έκανε και ο Γιώργος τέλος πάντων.

για αυτό εγώ λέω στον κόσμο αν έχετε διάθεση χώστε κάνα linux... ένας text editor και ένας compiler απλά τα πράγματα.

Τώρα για να μάθεις να χρησιμοποιείς το κάθε IDE και πώς κάνει τι, google is your friend.
απανταω στο τελευταιο μέρος λόγω περιορισμένου χρόνου..
τα υπολοιπα θα τα επεξεργαστώ οταν βρω χρόνο,
χρησιμοποιω fedora , ubuntu και win 7 ,αλλα σε όλα με το code blocks
για να είμαι ειλικρινής ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ πως να κανω compile στο τερματικό

ΤΕΛΟΣ,μια ερωτηση ακόμα,αν κάποιος έχει η μπορεί να υλοποιήσει τον κωδικα κρυπτογραφησης του καισαρα (η οποιονδηποτε αλλον κώδικα κρυπτπο/απο κρυπτογραφησης ),σε c++ θα ήθελα να τον δω.
Ευχαριστώ
vasillis498 αν εχεις κανα καλό οδηγό για compiling σε linux ,αν μπορείς να τον παραθέσεις θα βοηθήσεις πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

OoOkoβοldOoO

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη OoOkoβοldOoO
H OoOkoβοldOoO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.

H OoOkoβοldOoO έγραψε στις 12:27, 24-04-13:

#241
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
ΤΕΛΟΣ,μια ερωτηση ακόμα,αν κάποιος έχει η μπορεί να υλοποιήσει τον κωδικα κρυπτογραφησης του καισαρα θαήθελα να τον δω.
Ευχαριστώ
Ρώτα τον ίδιο πως τους σκότωνε...
Καίσαρας ήταν αυτός :p
Φεύγω, πάω για το τελευταίο προ-Πάσχα εργαστήριο c

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 14:48, 24-04-13:

#242
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
απανταω στο τελευταιο μέρος λόγω περιορισμένου χρόνου..
τα υπολοιπα θα τα επεξεργαστώ οταν βρω χρόνο,
χρησιμοποιω fedora , ubuntu και win 7 ,αλλα σε όλα με το code blocks
για να είμαι ειλικρινής ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ πως να κανω compile στο τερματικό

ΤΕΛΟΣ,μια ερωτηση ακόμα,αν κάποιος έχει η μπορεί να υλοποιήσει τον κωδικα κρυπτογραφησης του καισαρα (η οποιονδηποτε αλλον κώδικα κρυπτπο/απο κρυπτογραφησης ),σε c++ θα ήθελα να τον δω.
Ευχαριστώ
vasillis498 αν εχεις κανα καλό οδηγό για compiling σε linux ,αν μπορείς να τον παραθέσεις θα βοηθήσεις πολύ
καταρχήν για να καταβάσεις αν δεν υπάρχει τον compiler για C++ (g++ ):

sudo apt-get install g++ ( για ubuntu/ θα σου ζητηθεί κωδικός, βάλτον )

su -c 'yum install g++' ( για fedora/ θα σου ζητηθεί κωδικός root που έβαλες κατά την εγκατάσταση, βάλτον )

αλλά προσωπικά θα σου λεγα μείνε στα debianoειδή προς το παρόν ( ubuntu ).

όσον αφορά τα περί compiling εδώ: http://lmgtfy.com/?q=g%2B%2B+tutorial ( για τον gcc αν όχι παντού στα περισσότερα ισχύουν τα ίδια )

για τα βασικά περί unix και εντολών http://lmgtfy.com/?q=unix+commands ( μη κάτσεις να τις μάθεις όλες αν δε σ εενδιαφέρει οι 5-6 πιο βασικές θα σου χρειαστούν )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 14:58, 24-04-13:

#243
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
για να είμαι ειλικρινής ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ πως να κανω compile στο τερματικό
Έγραψα στο ποστ μου το πώς. Δεν με προσέχεις, θα σε μαλώσω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 21:45, 24-04-13:

#244
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Έγραψα στο ποστ μου το πώς. Δεν με προσέχεις, θα σε μαλώσω!
Εμμ,το είδα...απλά επειδή δεν ξέρω καθόλου απο εντολές,δεν ήξερα αν αυτος είναι ο μόνος τρόπος...
Γιατι να μην χρησιμοποιώ το codeblocks για compiler? ποιες οι διαφορές?

Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
καταρχήν για να καταβάσεις αν δεν υπάρχει τον compiler για C++ (g++ ):

sudo apt-get install g++ ( για ubuntu/ θα σου ζητηθεί κωδικός, βάλτον )

su -c 'yum install g++' ( για fedora/ θα σου ζητηθεί κωδικός root που έβαλες κατά την εγκατάσταση, βάλτον )

αλλά προσωπικά θα σου λεγα μείνε στα debianoειδή προς το παρόν ( ubuntu ).

όσον αφορά τα περί compiling εδώ: http://lmgtfy.com/?q=g%2B%2B+tutorial ( για τον gcc αν όχι παντού στα περισσότερα ισχύουν τα ίδια )

για τα βασικά περί unix και εντολών http://lmgtfy.com/?q=unix+commands ( μη κάτσεις να τις μάθεις όλες αν δε σ εενδιαφέρει οι 5-6 πιο βασικές θα σου χρειαστούν )
παραδόξως τον εχω τον g++ στα ubuntu..
επισης ΤΙ ΓΑΜΑΤΑ τα link...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 21:51, 24-04-13:

#245
το codeblocks δεν ειναι μεταφραστης, ειναι IDE, ενας κειμενογραφος εν ολιγοις .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 22:13, 24-04-13:

#246
Αρχική Δημοσίευση από g1wrg0s
το codeblocks δεν ειναι μεταφραστης, ειναι IDE, ενας κειμενογραφος εν ολιγοις .
1.Απαιχτη η φωτό
2.και compiling πως κάνει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 22:33, 24-04-13:

#247
Σχεδον ολα τα γνωστα IDE αν δεν απατωμαι τις διαδικασιες built, compile της κανουν πατωντας καποια καταλληλα κουμπια απο το μενου. Επειδη δεν εχω codeblocks δεν γνωριζω αν g++ εχει εγκατασταθει μαζι με το προγραμμα ή αποτελει προσθετο . Αν δε μπορεις να κανεις compile θα σου προτεινα να κανεις ενα search και να δεις πως μπορεις να βαλεις το g++ σαν default μεταφραστη για project σε C++ .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 23:11, 24-04-13:

#248
βρηκα τον αλγοριθμο του καισαρα σε c++
Νομίζω δουλεύει..
#include <iostream> #include <string> using namespace std; int main() { string input; int count=0,length; cout<<"ENTER PHRASE:"<<endl; getline(cin,input); length=(int)input.length(); for (count=0; count<length; count++) { if(isalpha (input[count])) { input[count]=tolower(input[count]); for(int i=0; i<13; i++) { if(input[count]=='z') input[count]='a'; else input[count]++; } } } cout<<"results \n"<<input<<endl; } ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΧΡΙΣΤΟ...αλλα τεσπα
πηγη:http://www.youtube.com/watch?v=_EQ6TJs_TEk

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη kiriazispao4ever
Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε στις 23:12, 24-04-13:

#249
Αρχική Δημοσίευση από g1wrg0s
Σχεδον ολα τα γνωστα IDE αν δεν απατωμαι τις διαδικασιες built, compile της κανουν πατωντας καποια καταλληλα κουμπια απο το μενου. Επειδη δεν εχω codeblocks δεν γνωριζω αν g++ εχει εγκατασταθει μαζι με το προγραμμα ή αποτελει προσθετο . Αν δε μπορεις να κανεις compile θα σου προτεινα να κανεις ενα search και να δεις πως μπορεις να βαλεις το g++ σαν default μεταφραστη για project σε C++ .
gnu gcc compiler
χρησιμοποιω στο codeblocks..
έχει και άλλου βεβαια,αλλα αυτός ειναι απο προεπιλογή
Ποιες οι διαφορες μεταξυ των compilers?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 23:59, 24-04-13:

#250
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
Ποιες οι διαφορες μεταξυ των compilers?
Η βασική λειτουργία παραμένει η ίδια. Προφανώς και το i++ θα αυξήσει την τιμή του i κατά 1, σε όλους τους compilers. Τώρα μπορεί να διαφέρουν στα optimizations τα οποία εφαρμόζουν... άλλοι μπορεί να βγάζουν μεγαλύτερα προγράμματα, άλλοι πιο compact, άλλοι πιο γρήγορα.

Επίσης, χρειάζεσαι άλλο compiler για να μεταγλωττίσεις πρόγραμμα για x86 ή amd64 υπολογιστή, και άλλο compiler για να μεταγλωττίσεις πρόγραμμα για PowerPC (ενσωματωμένες συσκευές).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Προγραμματισμός σε Python - Από kiriazispao4ever
      Το θέμα έχει λάβει 90 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Εξωσχολικές Δραστηριότητες.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 01-11-17 στις 22:01.
    • Προγραμματισμός στα πανεπιστήμια - Από παράξενος
      Το θέμα έχει λάβει 10 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Φοιτητικά θέματα.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 17-09-17 στις 15:43.
    • Προγραμματισμός - Από Γατόπαρδος.
      Το θέμα έχει λάβει 8 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Προγραμματισμός.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 24-11-12 στις 11:44.
    • Προγραμματισμος σε C - Από mcy91
      Το θέμα έχει λάβει 2 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Προγραμματισμός.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 04-01-10 στις 22:42.
    • Πλάνο-προγραμματισμός - Από princess
      Το θέμα έχει λάβει 8 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Διάφορα.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 27-04-07 στις 10:03.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους