Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,074 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,657 μηνύματα σε 74,624 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

«Τα Μάρμαρα καλούν τα Μάρμαρα»

Cogito ergo sum

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Cogito ergo sum
H Cogito ergo sum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται μαθήτρια :p . Έχει γράψει 487 μηνύματα.

H Cogito ergo sum έγραψε στις 10:37, 22-06-09:

#1
Ο σύγχρονος ναός της Αθηνάς, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, εγκαινιάστηκε το Σάββατο το βράδυ με λίγους «εκλεκτούς» προσκεκλημένους, περί τους 300, σε μια βραδιά εγκαινίων, έξω από τα συνηθισμένα, με την αρχαιολογική έννοια του όρου: δίχως κορδέλα αλλά με την τοποθέτηση ενός αγγείου κανθάρου σε μια «κρυφή» προθήκη στο δάπεδο, σύμφωνα με τα αρχαία ήθη και έθιμα, σε μια χειρονομία «συνένωσης του μουσείου με τον τόπο» σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΝΜΑ, καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.
Με μουσειολογικές «εκπλήξεις», τη μαρμάρινη κεφαλή της Ιριδας να προσαρμόζεται σε ένα εκμαγείο της ανατολικής ζωφόρου -αφού το πρωτότυπο βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο- από τον υπουργό Πολισμού, Αντώνη Σαμαρά. «Η ευχή της πολιτείας είναι η συνένωση αυτή μια μέρα να μην είναι ανάμεσα σε πρωτότυπο και αντίγραφο αλλά ανάμεσα σε πρωτότυπο και πρωτότυπο, ώστε να ξαναγεννηθεί ο Παρθενώνας. Δείτε την κίνηση αυτή ως κίνηση συμβολισμού κι ελπίδας» υπογράμμισε ο υπουργός. Και με τους «αντικατοπτρισμούς», τις περιμετρικές προβολές να αγκαλιάζουν το μουσείο και τα γύρω κτίρια.
Οι προσκεκλημένοι έφτασαν στην ώρα τους, ακολουθώντας το πρωτόκολλο και λίγο μετά τις 8 μ.μ., άρχισε η τελετή με τις επίσημες ομιλίες στον χώρο της υποδοχής. Ως την «κιβωτό» μιας «πανανθρώπινης και διαχρονικής πολιτιστικής κληρονομιάς» χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού το μουσείο. Φυσικά αναφέρθηκε στα Μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο λέγοντας: «Τα Μάρμαρα καλούν τα Μάρμαρα!». Η επιτροπή της Ουνέσκο αναλαμβάνει τον ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο «με σκοπό να επιτευχθεί μια αμοιβαίως ικανοποιητική λύση στο θέμα των Μαρμάρων», τόνισε ο γενικός διευθυντής της, Κοϊχίρο Ματσούρα.
Τρεις πρόεδροι, επτά πρωθυπουργοί, είκοσι υπουργοί, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, ο γενικός διευθυντής της UNESCO, ο πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον Πολιτισμό, ομοσπονδιακοί σύμβουλοι, επίτροποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρέσβεις, ο πρόεδρος της Βουλής, ο μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ ήταν ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους των εγκαινίων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης

Τα λόγια της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ δανείστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για να περιγράψει την αξία αυτού του «υπέροχου κοσμήματος».

Για ένα «δημιούργημα όλων των Ελλήνων για ολόκληρη την ανθρωπότητα» μίλησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατέληξε: «Σήμερα ο κόσμος όλος μπορεί να δει συγκεντρωμένα τα σημαντικότερα γλυπτά του Παρθενώνα. Κάποια λείπουν. Είναι ώρα να επουλωθούν οι πληγές του μνημείου με την επιστροφή των μαρμάρων που του ανήκουν».

Ο «περίπατος» αποκάλυψε στους προσκεκλημένους, μεταξύ άλλων, ένα τάμα από το Ιερό του Ασκληπιού, το πώρινο αέτωμα του Εκατομπέδου, την Κόρη του Αντίνωρα, τον μοσχοφόρο, τον Παίδα του Κριτίου, τα πολλά πρόσωπα της Αθηνάς, θωράκιο από την Αθηνά Νίκη, τις γεμάτες στιβαρότητα και χάρη Καρυάτιδες, τον ναό του Ερεχθείου.

Η αίθουσα του Παρθενώνα άνοιξε για πρώτη φορά προχθές, λίγο μετά τις 9 μ.μ., σε τηλεοπτικές κάμερες και φωτογράφους.

Ο νέος Παρθενώνας, ένας ναός-μουσείο, με τα αετώματα, τις 92 μετόπες και την 160 μέτρων ζωφόρο σε όλη της την ανάπτυξη, σαν μια «μουσική σύνθεση που ξεκινάει βαριά και φτάνει σε κρεσέντο...», σύμφωνα με τον κ. Παντερμαλή, ήταν αυτός που ξύπνησε τα πιο έντονα συναισθήματα.

Ιδιαίτερα η έκθεση του υπόλοιπου ενός λίθου της ζωφόρου από το οποίο ο Ελγιν έχει πριονίσει το ανάγλυφο και το έχει πάρει μαζί του. «Δεν έπρεπε να έχει γίνει αυτό το πράγμα ή να μην είχε γίνει με αυτόν τον βίαιο τρόπο» ανέφερε ο κ. Παντερμαλής. «Είστε πολύ ευγενής» σχολίασε υψηλός προσκεκλημένος...

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
«Το Λονδίνο πρέπει να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 χωρίς τα διαμελισμένα Μάρμαρα, αλλά με το ηθικό κύρος που θα του προσφέρει η ενοποίηση των Μαρμάρων στη φυσική τους θέση στην Αθήνα». Με αυτόν τον τρόπο καταλήγει η νέα πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για τη στρατηγική επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Θεωρώντας πως «η έναρξη της λειτουργίας του νέου Μουσείου της Ακρόπολης είναι η κρίσιμη στιγμή για την επαναπροώθηση της στρατηγικής της ενοποίησης των Μαρμάρων του Παρθενώνα», ο κ. Βενιζέλος λέει ότι «πρέπει να κινηθούμε συστηματικά και επίμονα τώρα που το διεθνές ενδιαφέρον είναι έντονο και νωπό,... με θέση απλή, ενιαία και σταθερή».

«Δεν μας ενδιαφέρει μία νομικού χαρακτήρα συζήτηση ή αντιδικία», συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος.

«Θέλουμε τα Μάρμαρα να ενωθούν οριστικά στον φυσικό τους τόπο, κάτω από τον Βράχο της Ακρόπολης». Τονίζοντας δε ότι «είμαστε πρόθυμοι για μια διαρκή συνεργασία με το Βρετανικό Μουσείο», προτείνει «στις σημερινές αίθουσες των Μαρμάρων να λειτουργούν διαδοχικές περιοδικές εκθέσεις σημαντικών ελληνικών αρχαιοτήτων που θα δανείζει η Ελλάδα».

ΖΟΥΜ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν σε πέντε γκρουπ. Τις ξεναγήσεις ανέλαβαν οι αρχαιολόγοι Δημήτριος Παντερμαλής, Αλέξανδρος Μάντης, Νάγια Χαρμαλιά, Θέμης Βάκουλης, Βίκυ Μπιζάκη.

Απουσίες: Αν και είχε δηλώσει ότι θα παραστεί, τελικά δεν παραβρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων ο Μιχάλης Λιάπης. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν είχε απαντήσει οριστικά, τελικά απουσίασε. Το ίδιο και η Αλέκα Παπαρήγα. Απών και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος όμως είχε δηλώσει ασθένεια την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης και ο Κώστας Σημίτης παρακολούθησαν την ξενάγηση του Δημητρίου Παντερμαλή, φορώντας ακουστικά και όντας απολύτως προσηλωμένοι στα λόγια του.

«Είναι θαυμάσιο» αναφώνησε η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά μπροστά στην Πεπλοφόρο Κόρη στην αίθουσα των Αρχαϊκών, για να πάρει την απάντηση από τον Δημήτριο Παντερμαλή: «Υπάρχουν έργα που γνωρίζουμε κι είναι σαν να τα βλέπουμε πρώτη φορά».

Στις 7 Ιουλίου θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ξενάγηση των βουλευτών, οπότε και θα τους παρατεθεί επίσημο δείπνο.

Πολύς ο κόσμος στη Δ. Αρεοπαγίτου, στους γύρω δρόμους, στα μπαλκόνια και τις ταράτσες. Εβλεπαν το κατάφωτο μουσείο, φωτογράφιζαν και φυσικά επαινούσαν τη «λύση» των ολογραμμάτων που χόρευαν στους τοίχους. Η κίνηση καλά κρατούσε έως τις 2 τα ξημερώματα, ενώ γεμάτα ήταν και τα μαγαζιά με «θέα» τη μία πλευρά του μουσείου.

Το Σάββατο, ημέρα των εγκαινίων, το Google είχε αντικαταστήσει τα δύο του «οο» με τον Παρθενώνα, στον οποίο αν έκανες «κλικ» σου έδινε αμέσως όλες τις πληροφορίες για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Ουρές, βασιλικός και η ευχή... της κουκουβάγιας

Παγκόσμιο το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, «παγκόσμιοι» και οι επισκέπτες που έσπευσαν να το περιεργαστούν την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του. Ανθρωποι από όλο τον κόσμο είχαν την τύχη, αν είχαν κλείσει εγκαίρως εισιτήριο, να ξεναγηθούν από τους πλέον ειδικούς, τους αρχαιολόγους που έχουν δουλέψει σκληρά για το στήσιμό του. Ακόμη όμως και όσοι δεν κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο χαρτάκι (το οποίο, όσοι το είχαμε, θα το φυλάξουμε επιμελώς ως ενθύμιο), έμπαιναν στον περίβολο και έβλεπαν από ψηλά την ανασκαφή, θαυμάζοντας τα πλούσια αρχιτεκτονικά ευρήματα αυτής της παλιάς αθηναϊκής συνοικίας που διατηρούνται με τον καλύτερο τρόπο.

Επίσης, θαύμαζαν τον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου με τα 150 λιόδεντρα και τα αρωματικά φυτά, αλλά και την «αποτροπαϊκή» αρχαία κουκουβάγια της Αθηνάς, το άγαλμα που έχει στηθεί έξω, ώστε «μηδέν κακόν εισίτω» (να μην εισέλθει κανένα κακό).

Ο Δημήτρης Παντερμαλής ήταν εκεί από νωρίς και έκανε κι εκείνος ξεναγήσεις, όπως και οι συνεργάτες του. Η άριστη ροή των πάντων στα εγκαίνια δεν τον κάνει να εφησυχάζει. Το μυαλό του είχε κιόλας «πετάξει» στην επόμενη μέρα: τι θα γίνει ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και στο μέλλον, όταν θα αρχίσουν να συρρέουν οι επισκέπτες (αυτό θα γίνει από Τετάρτη). Πώς θα οργανώνονται οι ομάδες για τις ξεναγήσεις. Πώς θα γίνει το μουσείο αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ποιες εκδηλώσεις θα επιτρέπει στους χώρους του και ποιες θα... αποτρέπει. Τι θα γίνει με μια σειρά λεπτομερειών, ουσιωδών ωστόσο, όπως είναι οι φωτογραφήσεις κ.ά.

Οι ουρές στα πωλητήρια ήταν μεγάλες και ο κίνδυνος sold out υπαρκτός. Αυτό ανακούφισε κάπως τον κ. Παντερμαλή, όπως και τον κ. Νικόλαο Δαμαλίτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου. Παρότι είναι ΝΠΔΔ επιχορηγούμενο από το κράτος, θέλουν και οι δύο μεγάλο μέρος των λειτουργικών εξόδων να προέρχεται από τα έσοδά τους. «Για να είναι οι Καρυάτιδες ελεύθερες, χρειαζόμαστε τέσσερα φίλτρα αέρα, που μόνο αυτά στοιχίζουν 100 χιλιάδες ευρώ ετησίως» μάς είπαν, εννοώντας πως μόνον έτσι δεν χρειάζεται η ειδική ατμόσφαιρα αζώτου στην οποία τις είχαν κλεισμένες.

Ολόκληρο το πρώτο τριήμερο λειτουργίας, μετά τα εγκαίνια, προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες καφές, αναψυκτικό, χυμοί, νερό και διάφορα παραδοσιακά γλυκά. Το εστιατόριο είναι πολύ καλά διακοσμημένο με αρωματικά φυτά (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό, δάφνη) όπως και με κλαδιά ελιάς και κανείς δεν έδειχνε διάθεση να φύγει. Οταν μάλιστα ξεκινήσει και η δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο, τότε πολλοί θα έχουν ακόμη έναν λόγο να πάνε και να μείνουν. Και ως γνωστόν, πας και ξαναπάς, όπου αισθάνεσαι καλά.


ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
«Υπέροχο, εύχομαι τα Γλυπτά να επιστρέψουν»

«Φανταστικό». «Υπέροχο». «Εκπληκτικό». «Εύχομαι τα Μάρμαρα να επιστρέψουν γιατί το δικαιούστε». Σε όλες τις γλώσσες. Ακόμα κι αν κάποιος από τους τυχερούς χτεσινούς, πρώτους πρώτους επισκέπτες του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης δεν ήθελε να επικοινωνήσει την εμπειρία του με τα μίντια που είχαν στηθεί απ έξω, προλάβαινε -ωστόσο- να περιγράψει την πρώτη αίσθησή του με τις παραπάνω λέξεις. Οι οποίες μάλιστα συνοδεύονταν από την έκφραση κάποιου που έχει ταξιδέψει μακριά. Σχεδόν 2.500 χρόνια πίσω στον χρόνο. Πολύ μεγάλος ήταν ο αριθμός των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων από όλο τον κόσμο, που δεν κατάφεραν να προμηθευτούν το μαγικό χαρτάκι της εισόδου και απλώς θαύμασαν το μουσείο απ έξω, ενώ περίπου χίλιοι υπολογίζεται ότι ήταν οι επισκέπτες της πρώτης μέρας.

Κάρι Καργιαλάιν από τη Φινλανδία: «Είναι απίστευτη η αίσθηση ότι κάποιος έφτιαξε αυτά τα αριστουργήματα πριν από χιλιάδες χρόνια και ότι αυτά είναι ακόμα εδώ»

Ντέπι, Εμα και Κλερ από τη Βρετανία: «Πιστεύουμε ότι πρέπει να τα αποκτήσετε ξανά. Είναι η ιστορία σας. Δεν τα χρειαζόμαστε. Δεν είναι δική μας ιστορία. Εχουμε δική μας»

14χρονος Στέφανος: «Μια καλή ελληνική προσπάθεια για να αποδείξουμε στην Ευρώπη ότι μπορούμε να διαφυλάσσουμε τα αρχαία μας»

Ανια και Βάλτερ από Ολλανδία: «Είναι φανταστικό. Πρέπει να είστε πολύ περήφανοι για αυτό το μουσείο. Ολα τα εκθέματα ήταν συγκλονιστικά»

Ευθύμιος για τα Γλυπτά: «Μου λείπουν. Είναι σαν να μου πήραν την οικογένειά μου. Αυτοί μπορεί να μη θέλουν να μας τα δώσουν, αλλά εμείς θα επιμείνουμε και θα τα καταφέρουμε»

Τζορτζ από το Σαν Φρανσίσκο, ελληνικής καταγωγής: «Οι Βρετανοί μάλλον νιώθουν ντροπή. Αλλά είναι σημαντικό να επαναπατριστούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα»

Κώστας, δημοσιογράφος: «Το μουσείο είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να φανταστώ. Το μόνο που θα αφήνει μια θλιβερή αίσθηση είναι τα εκμαγεία στην αίθουσα του Παρθενώνα. Είναι όντως μια σιωπηλή διαμαρτυρία»

Σοφία Στυλιανού
Αγγελική Κώττη
http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...&pubid=4236889

Ένα θέμα που τις τελευταίες μέρες λόγω των εγκαινίων του νέου μουσείου της Ακρόπολης, έχει τεθεί για ακόμα μία φορά στο προσκήνιο. Τί πιστεύετε σχετικά με αυτό; Θεωρείτε πως τα μάρμαρα που εκλάπησαν θα επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Luis

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Luis
Ο Luis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Φλώρινα (Φλώρινα). Έχει γράψει 329 μηνύματα.

O Luis έγραψε στις 12:27, 22-06-09:

#2
Για να έχει ο επισκέπτης της Ακρόπολης πλήρη εικόνα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού είναι αναγκαίο να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Σημαντικό είναι να μην ξεχάσουμε αυτή την κίνηση, δηλαδή οφείλουμε να μεριμνήσουμε ώστε το γεγονός αυτό να είναι πάντα επίκαιρο, με στόχο να επηρεάσουμε την κοινή γνώμη. Για να επιτευχθεί αυτό, δεν νομίζω ότι χρειάζεται ρήξη μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Εξάλλου, οι διακρατικές σχέσεις δεν κρίνονται μόνο από αυτές τις σκοπιμότητες. Επίσης, ανάλογες κινήσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν για την επιστροφή και άλλων εκθεμάτων που ανήκουν σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη. Μία είναι η απαραίτητη, κατά τη γνώμη μου, προϋπόθεση: να υπάρχει οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε τα εκθέματα αυτά να φυλλάσονται επαρκώς στην Ελλάδα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Χριστιάννα ^^ (Ίδιο με το ψεύτικο.)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Χριστιάννα ^^
H Ίδιο με το ψεύτικο. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,028 μηνύματα.

H Χριστιάννα ^^ ..όταν βλέπω τον κοσμάκη πάντα θλίβομαι. έγραψε στις 12:43, 22-06-09:

#3
Όλα καλά και ρόδινα τα παρουσιάζουν αλλά δεν ήταν έτσι από κάθε οπτική γωνία. Αυτοί οι "εκλεκτοί" και "επίσημοι" κλείσανε όλους τους δρόμους πάνω (μιλάω για Πλάκα και Ακρόπολη) και δεν μας άφηναν οι εχμ ένστολοι να πάμε σπίτια μας ή να φύγουμε από αυτά. Από την πλευρά των πεζών υπήρχε ένταση άκρως δικαιολογημένη.

Για το εικαστικό του θέματος, το μουσείο είναι άσχημο. Δηλαδή ναι, ωραία η ιδέα τους να βάλουν πέτρα να θυμίζει τον λόφο, μετά γυαλί κοκ αλλά είναι πολύ άσχημο εξωτερικά. Βέβαια με το πέρασμα του χρόνου θα γίνει κομμάτι της περιοχής, της Αθήνας και θα το αγαπήσουμε. Λένε ακόμα πως από μέσα την ημέρα με το φως του ήλιου τα εκθέματα φαίνονται υπέροχα κάτι που ανυπομονώ κι εγώ η ίδια να δω από κοντά.

Τα μάρμαρα πιστεύω πως πρέπει να επιστραφούν και είναι θέμα χρόνου. Το μοναδικό πάτημα που είχαν όλα αυτά τα χρόνια ήταν η απουσία ενός αξιοπρεπούς τόπου διατήρησής τους. Τώρα που υπάρχει το Μουσείο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έρθουν πίσω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

chronis_25 (ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΑΔΩΝΙ!)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη chronis_25
Ο ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΑΔΩΝΙ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Πυροσβέστης . Έχει γράψει 1,122 μηνύματα.

O chronis_25 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 22:00 MASTERCHEF! έγραψε στις 13:19, 22-06-09:

#4
Τα μάρμαρα θα επιστρέψουν αργά ή γρήγορα. Μόνο που πρέπει να υπάρξουν πιέσεις γιατί σε μερικές μέρες θα "φακελωθεί" το θέμα, όπως και πολλά άλλα στην Ελλάδα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

yozerehs

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη yozerehs
Ο yozerehs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,387 μηνύματα.

O yozerehs έγραψε στις 13:35, 22-06-09:

#5
Τα γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο από τον οποίο εκλάπησαν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μένουν τα κλεμμένα γλυπτά στο Βρετανικό Μουσείο. Τώρα, που κατασκευάστηκε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να τα πάρει πίσω η Ελλάδα και είναι επιτακτική η ανάγκη να συμπεριφερθεί αποφασιστικά και δυναμικά.
Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι πολύ ωραίο, με τεράστια πολιτιστική αξία και αξίζει κάθε πολίτης του κόσμου να το επισκεφθεί...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

confusius

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη confusius
H confusius αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 145 μηνύματα.

H confusius έγραψε στις 15:55, 22-06-09:

#6
Πάνω σ αυτό το θέμα θεωρώ συγκλονιστική την ομιλία της Μελίνας Μερκούρη το '86 στην Οξφορντ Γιούνιον,μας την είχε δώσει η καθηγήτρια μας στην β λυκείου και είναι απ τα πιο όμορφα πράγματα που χω διαβάσει.

Μ ένα πρόχειρο ψάξιμο την βρήκα εδώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Οδυσσέας

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Οδυσσέας
Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,335 μηνύματα.

O Οδυσσέας έγραψε στις 20:28, 22-06-09:

#7
Φυσικά επιχείρημα υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων αποτελεί και η καταστροφή τους από καλλιτεχνικής πλευράς από τους Άγγλους αρχαιολόγους οι οποίοι τα έτριψαν με ένα οξύ για να ''ασπρίσουν''.

Την κακία μου όμως θα την πω:εμένα η ζωή μου δεν θα γίνει καλύτερη αν γυρίσουν τα μάρμαρα.Ίσως να είναι μια εθνική ικανοποίηση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Cogito ergo sum

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Cogito ergo sum
H Cogito ergo sum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται μαθήτρια :p . Έχει γράψει 487 μηνύματα.

H Cogito ergo sum έγραψε στις 20:54, 22-06-09:

#8
Αρχική Δημοσίευση από cris@tos
Φυσικά επιχείρημα υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων αποτελεί και η καταστροφή τους από καλλιτεχνικής πλευράς από τους Άγγλους αρχαιολόγους οι οποί τα έτριψαν με ένα οξύ για να ''ασπρίσουν''.

Την κακία μου όμως θα την πω:εμένα η ζωή μου δεν θα γίνει καλύτερη αν γυρίσουν τα μάρμαρα.Ίσως να είναι μια εθνική ικανοποίηση.
Μα δεν τίθεται θέμα προσωπικής ικανοποίησης αλλά δίκαιη ,και κυρίως απαραίτητη επιστροφή των μαρμάρων στον τόπο καταγωγής εντός των πολιτιστικών πλαισίων της χώρας μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Οδυσσέας

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Οδυσσέας
Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,335 μηνύματα.

O Οδυσσέας έγραψε στις 21:44, 22-06-09:

#9
Αρχική Δημοσίευση από Βασιλική!
Μα δεν τίθεται θέμα προσωπικής ικανοποίησης αλλά δίκαιη ,και κυρίως απαραίτητη επιστροφή των μαρμάρων στον τόπο καταγωγής εντός των πολιτιστικών πλαισίων της χώρας μας.
Γενικά μιλούσα.Εσένα η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο ή το χειρότερο;
Η ψυχολογία ίσως,οι συνθήκες ζωής όμως όχι.Ο μόνος που θα κερδίσει κάτι θα ειναι η όποια κυβέρνηση.
Υπερ είμαι αλλά να λέμε και την αλήθεια.
Και ναι,η δικαιοσύνη πρέπει να αποδίδεται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Cogito ergo sum

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Cogito ergo sum
H Cogito ergo sum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται μαθήτρια :p . Έχει γράψει 487 μηνύματα.

H Cogito ergo sum έγραψε στις 12:27, 23-06-09:

#10
Αρχική Δημοσίευση από cris@tos
Γενικά μιλούσα.Εσένα η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο ή το χειρότερο;
Η ψυχολογία ίσως,οι συνθήκες ζωής όμως όχι.Ο μόνος που θα κερδίσει κάτι θα ειναι η όποια κυβέρνηση.
Υπερ είμαι αλλά να λέμε και την αλήθεια.
Και ναι,η δικαιοσύνη πρέπει να αποδίδεται.
Όχι. Δε θα αλλάξει η ζωή μου αλλά ούτε θα επωφεληθεί η κυβέρνηση. Και αν το κάνει δηλαδή, δε θα είναι αυτό το θέμα. Τα μάρμαρα που εκλάπησαν αποτελούν κομμάτι του πολιτισμού μας και πρέπει να επιστρέψουν. Αυτό είναι όλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Οδυσσέας

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Οδυσσέας
Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,335 μηνύματα.

O Οδυσσέας έγραψε στις 13:17, 23-06-09:

#11
Αρχική Δημοσίευση από Βασιλική!
Όχι. Δε θα αλλάξει η ζωή μου αλλά ούτε θα επωφεληθεί η κυβέρνηση. Και αν το κάνει δηλαδή, δε θα είναι αυτό το θέμα. Τα μάρμαρα που εκλάπησαν αποτελούν κομμάτι του πολιτισμού μας και πρέπει να επιστρέψουν. Αυτό είναι όλο.
Σαφέστατα και πρέπει να επιστρέψουν αλλά σκέψου και λίγο γιατί οι πολιτικοί ενδιαφέρονται τόσο πολύ γι' αυτό το θέμα.
Σίγουρα όχι επειδή τους καίει η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Cogito ergo sum

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Cogito ergo sum
H Cogito ergo sum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται μαθήτρια :p . Έχει γράψει 487 μηνύματα.

H Cogito ergo sum έγραψε στις 14:06, 23-06-09:

#12
O.K. Οφθαλμοφανή τα κυβερνητικά συμφέροντα, αλλά δεν είναι αυτά που εξετάζουμε. Αν επιστρέψουν τα μάρμαρα ουσιαστικά θα υπάρξει μια πολιτιστική αποκατάσταση. Ακόμα και αν αυτή η επιστροφή δεν επηρεάσει στο ελάχιστο την καθημερινότητά μας θα επικρατήσει ένα είδος εθνικής ικανοποίησης αφού τα προαναφερόμενα είναι κλοπιμαία και η βρετανική κυβέρνηση οφείλει να τα επιστρέψει στη χώρα δημιουργία τους. :iagree:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Οδυσσέας

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Οδυσσέας
Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,335 μηνύματα.

O Οδυσσέας έγραψε στις 14:08, 23-06-09:

#13
Δεν διαφώνησα σε αυτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Cogito ergo sum

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Cogito ergo sum
H Cogito ergo sum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται μαθήτρια :p . Έχει γράψει 487 μηνύματα.

H Cogito ergo sum έγραψε στις 14:11, 23-06-09:

#14
Αρχική Δημοσίευση από cris@tos
Δεν διαφώνησα σε αυτό.
Πότε είπα ότι διαφώνησες; Απλώς έκανα μια προέκταση επί του θέματος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

lunatic ftw

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη lunatic ftw
H lunatic ftw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 34 μηνύματα.

H lunatic ftw έγραψε στις 14:18, 23-06-09:

#15
Αντε καιρος ειναι να επιστρεψουν.Τωρα οι Αγγλοι τι δικαιολογια εχουν?Απλα οποιος δεν εχει δικια του ιστορια καπηλευεται αυτην των αλλων,Αν πας στο βρετανικο μουσειο ολα ειναι ξενα και οχι βρετανικα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Crookshanks

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Crookshanks
Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 3,055 μηνύματα.

O Crookshanks έγραψε στις 19:25, 23-06-09:

#16
Αρχική Δημοσίευση από cris@tos
Γενικά μιλούσα.Εσένα η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο ή το χειρότερο;
Η ψυχολογία ίσως,οι συνθήκες ζωής όμως όχι.Ο μόνος που θα κερδίσει κάτι θα ειναι η όποια κυβέρνηση.
Υπερ είμαι αλλά να λέμε και την αλήθεια.
Και ναι,η δικαιοσύνη πρέπει να αποδίδεται.
Kαι ο τουρισμός.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

who

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη who
Ο who αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 1,365 μηνύματα.

O who έγραψε στις 20:02, 23-06-09:

#17
Πάντως, είναι εκνευριστικό να βλέπεις την κάθε φλεγματικιά και πικρόχολη αγγλίδα, να υποστηρίζει ότι τα μάρμαρα δεν ανήκουν και δεν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, γιατί αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Crookshanks

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Crookshanks
Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 3,055 μηνύματα.

O Crookshanks έγραψε στις 20:27, 23-06-09:

#18
Μμμ, υπάρχουν όμως και άλλοι που υποστηρίζουν την επιστροφή τους. Να πάμε κι εμείς με πριόνια να κόψουμε το Stonehenge?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

who

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη who
Ο who αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 1,365 μηνύματα.

O who έγραψε στις 20:33, 23-06-09:

#19
Όχι μόνο. Μπορούμε να φέρουμε και σε γυάλα τη Νέσι. Να την βάλουμε σαν έκθεμα στο Allou fun park.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Alessandra (Δεν έχω)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Alessandra
H Δεν έχω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,376 μηνύματα.

H Alessandra έγραψε στις 21:40, 23-06-09:

#20
Αχ, πάμε να κόψουμε το Stonehedge!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Αρκ

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Αρκ
Ο Αρκ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 169 μηνύματα.

O Αρκ έγραψε στις 15:11, 24-06-09:

#21
Να το κοψουμε;Να στειλουμε μοιρα καταδρομων να το ισοπεδωσουν!:xixi: Να μην μεινει ουτε πετρα πανω στην πετρα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

miv (Babis)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη miv
Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 8,078 μηνύματα.

O miv έγραψε στις 19:58, 24-06-09:

#22
Αρχική Δημοσίευση από cris@tos
Γενικά μιλούσα.Εσένα η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο ή το χειρότερο;
Η ψυχολογία ίσως,οι συνθήκες ζωής όμως όχι.Ο μόνος που θα κερδίσει κάτι θα ειναι η όποια κυβέρνηση.
Υπερ είμαι αλλά να λέμε και την αλήθεια.
Και ναι,η δικαιοσύνη πρέπει να αποδίδεται.
Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν θ'αλλάξει η ζωή σου με την επιστροφή των μαρμάρων. Το ζητούμενο είναι μόνο η αποκατάσταση του μνημείου στο περιβάλλον του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Οδυσσέας

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Οδυσσέας
Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,335 μηνύματα.

O Οδυσσέας έγραψε στις 19:58, 24-06-09:

#23
Μα αυτό είπα.
Αλλά η προβολή αυτού του θέματος αποσκοπεί στην απομάκρυνση της κοινής γνώμης από άλλα προβλήματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

miv (Babis)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη miv
Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 8,078 μηνύματα.

O miv έγραψε στις 19:59, 24-06-09:

#24
Κάθε μνημείο έχει τη δική του αξία, αλλά ούτε σαν τεχνική, ούτε σαν σημασία υπάρχει έστω και η παραμικρή σχέση μεταξύ Stonehenge και Παρθενώνα. Το πρώτο δεν επηρέασε ποτέ την ανθρωπότητα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΛΤΣ. (Χριστίνα)

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΛΤΣ.
H Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών . Έχει γράψει 24 μηνύματα.

H ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΛΤΣ. έγραψε στις 20:07, 24-06-09:

#25
Καλησπέρα!

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση καθαρά πρακτικού περιεχομένου πέρα από την άνω συζήτητη. Εισιτήρια μέσω e-ticketing από την ιστοσελίδα του Μουσείου μπορώ να αγοράσω μόνο με πιστωτική κάρτα; Μήπως ύπαρχει και κάποιος άλλος τρόπος;

Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

miv (Babis)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη miv
Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 8,078 μηνύματα.

O miv έγραψε στις 20:24, 24-06-09:

#26
Στο ταμείο του μουσείου.
-----------------------------------------
Αρχική Δημοσίευση από cris@tos
Μα αυτό είπα.
Αλλά η προβολή αυτού του θέματος αποσκοπεί στην απομάκρυνση της κοινής γνώμης από άλλα προβλήματα.
Κι αυτό μεγάλο ζήτημα είναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Οδυσσέας

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Οδυσσέας
Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,335 μηνύματα.

O Οδυσσέας έγραψε στις 20:27, 24-06-09:

#27
Αρχική Δημοσίευση από miv
Στο ταμείο του μουσείου.
-----------------------------------------


Κι αυτό μεγάλο ζήτημα είναι.
Δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να ξεχάσουμε τα υπόλοιπα.Γιατί εγώ θεωρώ πως αυτός είναι ο σκοπός προβολής αυτού του θέματος.Βρήκαν μια καλή ευκαιρία να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από άλλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

miv (Babis)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη miv
Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 8,078 μηνύματα.

O miv έγραψε στις 20:36, 24-06-09:

#28
Η ημερομηνία των εγκαινίων είχε καθοριστεί μήνες, μη σου πω χρόνια πριν το 2009. Δεν το άνοιξαν ξαφνικά για να αποπροσανατολίσουν επειδή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τρέχουν ορισμένες υποθέσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

chronis_25 (ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΑΔΩΝΙ!)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη chronis_25
Ο ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΑΔΩΝΙ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Πυροσβέστης . Έχει γράψει 1,122 μηνύματα.

O chronis_25 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 22:00 MASTERCHEF! έγραψε στις 20:59, 24-06-09:

#29
Αρχική Δημοσίευση από cris@tos
Δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να ξεχάσουμε τα υπόλοιπα.Γιατί εγώ θεωρώ πως αυτός είναι ο σκοπός προβολής αυτού του θέματος.Βρήκαν μια καλή ευκαιρία να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από άλλα.
Η Πολιτιστική Κληρονομιά μας είναι αυτή που κάνει να ξεχωρίζουν μεταξύ τους πολλοί λαοί και χάρη σε αυτήν λέγεσαι Έλληνας, Άγγλος, Τούρκος, Ιρανός, Κινέζος κλπ. Τώρα αν την υποβαθμίζεις γνώμη σου και άποψή σου, αλλά αυτή είναι η αλήθεια αντικειμενικά.
Σχετικά με τον Ελληνικό Πολιτισμό, είναι από τους λίγους που μπορούν να ονομάζονται και Οικουμενικός Πολιτισμός. Η Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα είναι Οικουμενικό ζήτημα που θα κινήσει και άλλους λαούς να ζητήσουν τα "κλεμμένα" (δε μιλάω υποτιμητικά) τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Οδυσσέας

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Οδυσσέας
Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,335 μηνύματα.

O Οδυσσέας έγραψε στις 10:06, 25-06-09:

#30
Αρχική Δημοσίευση από chronis_25
Η Πολιτιστική Κληρονομιά μας είναι αυτή που κάνει να ξεχωρίζουν μεταξύ τους πολλοί λαοί και χάρη σε αυτήν λέγεσαι Έλληνας, Άγγλος, Τούρκος, Ιρανός, Κινέζος κλπ. Τώρα αν την υποβαθμίζεις γνώμη σου και άποψή σου, αλλά αυτή είναι η αλήθεια αντικειμενικά.
Σχετικά με τον Ελληνικό Πολιτισμό, είναι από τους λίγους που μπορούν να ονομάζονται και Οικουμενικός Πολιτισμός. Η Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα είναι Οικουμενικό ζήτημα που θα κινήσει και άλλους λαούς να ζητήσουν τα "κλεμμένα" (δε μιλάω υποτιμητικά) τους.
Δεν διαφωνώ αλλά και να έρθουν τα μάρμαρα δεν θα πάμε μπροστά σαν χώρα.Οι πολιτικοί βασίζονται στην αρχαιοπληξία με την οποία μας βομβαρδίζουν από τότε που γενιόμαστε για να μπορούν να μας κατευθύνουν.
Εγώ δεν υποβαθμίζω καμιά πολιτιστική κληρονομιά,αλλά να ξέρουμε και τι κρύβεται πίσω από την προβολή αυτού του θέματος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

miv (Babis)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη miv
Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 8,078 μηνύματα.

O miv έγραψε στις 13:53, 25-06-09:

#31
Η ουσία του θέματος έχει το νόημα, τα σενάρια για το τι κρύβεται από πίσω δεν έχουν και πολλή σημασία. Η προτεραιότητα που δίνουμε στα διάφορα θέματα είναι ζήτημα των πολιτών, όχι των πολιτικών και δεν είναι αρχαιοπληξία το αίτημα για την αποκατάσταση του σπουδαιότερου μνημείου του δυτικού πολιτισμού. Δεν το βγάλανε τυχαία το πλέον σημαντικό μνημείο στον ευρωπαικό κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της unesco.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Οδυσσέας

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Οδυσσέας
Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,335 μηνύματα.

O Οδυσσέας έγραψε στις 13:58, 25-06-09:

#32
Αρχική Δημοσίευση από miv
Η ουσία του θέματος έχει το νόημα, τα σενάρια για το τι κρύβεται από πίσω δεν έχουν και πολλή σημασία. Η προτεραιότητα που δίνουμε στα διάφορα θέματα είναι ζήτημα των πολιτών, όχι των πολιτικών και δεν είναι αρχαιοπληξία το αίτημα για την αποκατάσταση του σπουδαιότερου μνημείου του δυτικού πολιτισμού. Δεν το βγάλανε τυχαία το πλέον σημαντικό μνημείο στον ευρωπαικό κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της unesco.
Δεν είπα αυτό και το ξέρεις.
Σημαντική και η αποκατάσταση του μνημείου,σημαντικά και αλλα θέματα από τα οποία προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

miv (Babis)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη miv
Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 8,078 μηνύματα.

O miv έγραψε στις 13:59, 25-06-09:

#33
Έχεις στοιχεία γι'αυτό ή θεωρείς τον ανθρώπινο εγκέφαλο ανίκανο να διαχειριστεί δύο, πέντε, ή δέκα ζητήματα ταυτόχρονα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Οδυσσέας

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Οδυσσέας
Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,335 μηνύματα.

O Οδυσσέας έγραψε στις 14:03, 25-06-09:

#34
Αρχική Δημοσίευση από miv
Έχεις στοιχεία γι'αυτό ή θεωρείς τον ανθρώπινο εγκέφαλο ανίκανο να διαχειριστεί δύο, πέντε, ή δέκα ζητήματα ταυτόχρονα;
Γιατί κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;
O σκοπός της υπερπροβολής αυτού του θέματος είναι να αποπροσανατολιστούμε.Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να διαχειριστεί πολλά θέματα αλλά αυτό σε κάποιους δεν αρέσει και προσπαθούν να τον απομονώσουν μόνο σε αυτό.
Δικιά μου άποψη είναι,την έχεις καταλάβει νομίζω,οπότες δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

miv (Babis)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη miv
Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 8,078 μηνύματα.

O miv έγραψε στις 14:04, 25-06-09:

#35
Δεν υπάρχει καμία υπερπροβολή, όσοι τέλος πάντων έχουμε ένα βαθμό πολιτικής παιδείας δεν σταματήσαμε ν'ασχολούμαστε πχ. με την οικονομική πολιτική και τη siemens, επειδή ήρθε και προστέθηκε το θέμα του Παρθενώνα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νίκος95 (Νίκος)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Νίκος95
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και μας γράφει απο Σταυρούπολη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 533 μηνύματα.

O Νίκος95 έγραψε στις 13:34, 26-06-09:

#36
μπειτε εδω και ψηφιστε για το αν θελετε ή οχι να επιστραφουν τα κλεμμενα Μαρμαρα σε αυτους που ανηκουν
http://www.guardian.co.uk/culture/po.../elgin-marbles

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Krou

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Krou
H Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,293 μηνύματα.

H Krou έγραψε στις 14:09, 26-06-09:

#37
heh 98.3% λεει ναι, αλλα δε μας λεει κ ποσοι ψηφισαν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

miv (Babis)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη miv
Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 8,078 μηνύματα.

O miv έγραψε στις 14:11, 26-06-09:

#38
Κατ'αρχήν δεν είναι "ελγίνεια". Και κατά δεύτερο, άσχετα με το συγκεκριμένο poll, η βρετανική κοινή γνώμη και τα περισσότερα media (εκτός βεβαια του BBC, που έχει ένα σταθερό κόμπλεξ με την Ελλάδα) είναι ανοιχτά υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων, ιδίως μετά την ίδρυση του Μουσείου της Ακρόπολης, δεν είναι ΑΥΤΟ το poll ζήτημα. Έχουν γίνει πάρα πολλά και όχι με τέτοιο τρόπο, αλλά με στατιστικές μεθόδους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους