Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,074 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,657 μηνύματα σε 74,624 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

To λογοκριμένο βίντεο του Κώστα Γαβρά για τον Παρθενώνα

juste un instant (Βασίλης)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη juste un instant
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 3,351 μηνύματα.

O juste un instant Examens, histoire, économie FINI - 1 heu έγραψε στις 11:19, 26-07-09:

#1
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=1rFgq7MsRe8[/ame]

Ο Γαβράς ξανασταυρώνεταιΛώρη Κέζα | Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009


Η Ιερά Σύνοδος επικοινώνησε με τον υπουργό Πολιτισμού με το εξής πολιτισμένο αίτημα: Να κάνει ντα τον Κώστα Γαβρά. Ο αθεόφοβος σκηνοθέτης, σε ταινιάκι 13 λεπτών για την Ακρόπολη, παρουσιάζει ρασοφόρους να φέρονται ως βάνδαλοι στα μάρμαρα των αρχαίων προγόνων. Η σκηνή τοποθετείται στον 8ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται επιστημονικά τεκμηριωμένη. Πρόκειται για ανελέητο, πλην όμως σύντομο σφυροκόπημα. Διαρκεί λίγο παραπάνω από ένα λεπτό και συνοδεύεται από ηχητικές εξηγήσεις: «Οι νέες αντιλήψεις για την τέχνη που επικράτησαν κατά την παλαιοχριστιανική εποχή, οδήγησαν στην καταστροφή πολλών έργων τέχνης σε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο». Δεν ξέρουμε τι θα προτιμούσαν οι άγιοι πατέρες. Απαλοιφή της σκηνής και να μείνει μια χρονολογική τρύπα στο ντοκυμαντέρ ή μήπως να παρουσιαστούν ορθόδοξοι μοναχοί να παίρνουν μέρος σε πομπή των Παναθηναίων; Ο κ. Αντ. Σαμαράς επέλεξε μια μεσοβέζικη λύση. Είπε ότι θα «εξετάσει το ζήτημα» και με μια σιβυλλική δήλωση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «επανόρθωσης». Για να γίνει όμως επανόρθωση, δηλαδή να περικοπούν τα πλάνα, οι παραγωγοί της ενημερωτικής ταινίας θα πρέπει να παραδεχτούν ότι είναι άσχετοι και ότι φόρεσαν στις φιγούρες σκουρόχρωμα μακριά ρούχα, γιατί τότε δεν υπήρχαν μπεζ λινά. Επίσης, θα πρέπει να αποκαλύψουν ότι δεν ανέτρεξαν σε ιστορικές πηγές, αλλά σε σελίδες fiction, όπως το βλάσφημο μυθιστόρημα «μ.Χ.» του Βασίλη Αλεξάκη. Μια άλλη προοπτική «επανόρθωσης» είναι να αποσυρθεί εντελώς το έργο από το Μουσείο, να μην προσφέρεται στους επισκέπτες ως υλικό πληροφόρησης. Και, γιατί όχι, να αντικατασταθεί από βίντεο αρτ με βίους αγίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος υπουργός Πολιτισμού δέχεται πιέσεις για να παρέμβει. Ανάλογη έκκληση είχε φτάσει και στο γραφείο του κ. Ευ. Βενιζέλου, όταν στην έκθεση Οutlook είχε παρουσιαστεί ο πίνακας του Τιερί ντε Κορντιέ («Πότισέ με», με τον σταυρό και το πέος). Υπήρξε ένα είδος αυτορρύθμισης, δηλαδή ο επιμελητής της έκθεσης απέσυρε από μόνος του το έργο, δίχως εντολή από τον υπουργό που χρηματοδοτούσε το εγχείρημα. Τότε οι αντιδράσεις ήταν πολύ πιο έντονες και ορισμένοι πιστοί απειλούσαν με καταστροφές. Με το ταινιάκι της Ακρόπολης δεν υπήρξε κάποια μαζική αντίδραση, ίσως να μην έχει γίνει γνωστό ακόμη το θέμα. Υπάρχει ακόμη πιθανότητα διαδήλωσης έξω από το Μουσείο, με το σεμνό εκκλησιαστικό crowd να κραδαίνει λάβαρα και εικονίσματα. Ενα crowd πάντα πρόθυμο να κραυγάσει το «Πιστεύω», ξανασταυρώνοντας τον Μάρτιν Σκορσέζε, πυρπολώντας τον Μίμη Ανδρουλάκη.

Ο πολιτικός κόσμος, μαζί και ο υπουργός Πολιτισμού, οφείλουν να στηρίξουν τον Γαβρά. Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του ιστορικού ντοκυμαντέρ και των άλλων έργων τέχνης. Το πρώτο κρίνεται για την αλήθεια, ενώ η τέχνη έχει κάθε δικαίωμα παραποίησης και ψεύδους. Δεν είναι ζήτημα πίστης, ηθικής, βλασφήμιας, αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε κίνδυνο παραχάραξης της Ιστορίας. Οι πηγές, αλλά και οι αρχαιολογικές έρευνες, είναι σαφείς: καταγράφεται στα βυζαντινά χρόνια καταστρεπτική μανία των χριστιανών στα απομεινάρια του Δωδεκάθεου. Το ταινιάκι του Γαβρά δεν κάνει καμία φοβερή αποκάλυψη, πλην όμως η Ιερά Σύνοδος θα απαντήσει οργανωμένα. Αποφάσισε «να απευθυνθεί στην Ακαδημία Αθηνών και να γνωρίσει την πρόθεσή της να χρηματοδοτήσει την έρευνα και συγγραφή μελέτης περί της συμβολής της Εκκλησίας στη διάσωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού». Θα βρεθούν μελετητές να στηρίξουν τη θέση, εδώ βρέθηκαν άλλοι που παρουσιάζουν τον Μεγαλέξανδρο ως Σκοπιανό.

Λίγοι θα υποστηρίξουν θεσμικά τον Γαβρά και ελάχιστοι θα το κάνουν δημόσια. Στις εκκλησιαστικές αντιπαραθέσεις οι πολιτικοί κάνουν τουμπεκί. Νιώθουν εξαιρετικά άβολα στην ιδέα της διαμάχης με το παπαδαριό. Το ερώτημα είναι αν η σιωπή και η υποταγή στα εκκλησιαστικά προστάγματα συνάδουν προς το κοινό αίσθημα. Δεν τεκμαίρεται από πουθενά ότι ο σκοταδισμός έχει πέραση. Τουναντίον, κάποια γεγονότα δίνουν αντίθετη αίσθηση: στην έκθεση Οutlook περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες είδαν τον βλάσφημο πίνακα αδιαμαρτύρητα, μέχρι που έγινε πολιτικό ζήτημα. Οι φωνές του κ. Μ. Εβερτ και του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας ήταν πιο δυνατές από τις φωνές χιλιάδων φιλότεχνων. Η φασαρία των ολίγων φανατικών προσκρούει σε εκκωφαντική σιωπή.

Αντίδραση του σκηνοθέτη
Γαβράς: Παρέμβαση λυπηρή για την Ελλάδα


Λυπηρή για την Ελλάδα χαρακτήρισε χθες από το Παρίσι ο διεθνής Ελληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς την απαράδεκτη λογοκρισία που έγινε σε φιλμάκι του, το οποίο προβαλλόταν έξω από τη αίθουσα του Παρθενώνα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
«Η Εκκλησία αρνείται πάντα την πραγματικότητα, για να σώσει το δόγμα της. Ο,τι απεικονίζεται σ' αυτό το μικρό φιλμ είναι ιστορικά αποδεδειγμένο», τονίζει ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς Τη λογοκρισία απαίτησαν μέλη της Ιεράς Συνόδου, όταν είδαν στο φιλμ-ανιμέισιον του σκηνοθέτη ρασοφόρους χριστιανούς να σκαρφαλώνουν στις μετόπες του Παρθενώνα και να καταστρέφουν τα φειδιακά ανάγλυφα.
Την απόφαση να «ψαλιδίσουν» το επίμαχο κομμάτι του φιλμ διάρκειας 1,5 λεπτού, βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα, έλαβαν από κοινού ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του Μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή, έπειτα από έντονη αντίδραση επισκόπων.
«Βρίσκω πολύ λυπηρό και απαράδεκτο για την Ελλάδα, μια χώρα που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυτό που συνέβη: το να υποκύψει δηλαδή η Πολιτεία στις πιέσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας και να προβεί σε αυτήν την πράξη παρέμβασης σ' ένα φίλμ που αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα. Ο,τι απεικονίζεται σε αυτό το μικρό φίλμ είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. Αναφέρεται στις καταστροφές που έχει υποστεί ανά τους αιώνες το μνημείο, από τους ανθρώπους. Οι πρώτοι χριστιανοί έκαναν αρκετές καταστροφές στα μνημεία και στα γλυπτά για διάφορους λόγους, ορισμένες φορές επειδή απλώς τους είχε σκανδαλίσει η γύμνια των αγαλμάτων.
Η ιδέα του φιλμ ήταν να διατρέξουμε τις καταστροφές που έχει υποστεί το μνημείο από το ανθρώπινο χέρι για να φτάσουμε και στη μέγιστη καταστροφική πράξη του Ελγιν. Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπισε, άλλωστε, το μνημείο ήταν από τους ανθρώπους. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι καταστροφικές παρεμβάσεις ίσως η Ακρόπολη να είχε παραμείνει όπως ήταν στην εποχή του Περικλή, πριν από 2.500 χρόνια. Οσο για τις αντιδράσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας, δεν με ξαφνιάζουν. Η Εκκλησία αρνείται πάντοτε την πραγματικότητα, για να σώσει το δόγμα της. Νόμιζα ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει απ' όλες αυτές τις μικρότητες... Λυπάμαι πολύ!»

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Nightwish 4 ever

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Nightwish 4 ever
H Nightwish 4 ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 114 μηνύματα.

H Nightwish 4 ever έγραψε στις 22:10, 26-07-09:

#2
Ειναι απαραδεκτο να συμβαινουν τετοια πραγματα στην εποχη μας....Το υπουργειο πολιτισμου υποτιθεται οτι πρεπει να στηριζει τους ελληνες καλλιτεχνες, πώς αλλιως θα προαχθει η καλλιτεχνικη δημιουργια στη χωρα μας??? Οι καταστροφες που εκαναν οι χριστιανοι των πρωτων αιωνων εναντιον των μνημειων της ακροπολης ειναι ιστορικα τεκμηριωμενες. Ειναι μερος της ιστοριας της ακροπολης και πρεπει να υπαρχει σχετικη αναφορα στο μουσειο. Η εκκλησια γιατι ανακατευεται???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

chronis_25 (ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΑΔΩΝΙ!)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη chronis_25
Ο ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΑΔΩΝΙ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Πυροσβέστης . Έχει γράψει 1,122 μηνύματα.

O chronis_25 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 22:00 MASTERCHEF! έγραψε στις 22:23, 26-07-09:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Nightwish 4 ever
Το υπουργειο πολιτισμου υποτιθεται οτι πρεπει να στηριζει τους ελληνες καλλιτεχνες, πώς αλλιως θα προαχθει η καλλιτεχνικη δημιουργια στη χωρα μας???
Άμα περιμένεις από ανθρώπους που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το υπουργείο που αναλαμβάνουν (που γίνεται στην συντριπτική πλειοψηφία των υπουργείων στην Ελλάδα) τότε σώθηκες.

Αρχική Δημοσίευση από Nightwish 4 ever
Οι καταστροφες που εκαναν οι χριστιανοι των πρωτων αιωνων εναντιον των μνημειων της ακροπολης ειναι ιστορικα τεκμηριωμενες. Η εκκλησια γιατι ανακατευεται???
Η Εκκλησία δε θέλει να αναγνωρίζουν τα λάθη της, γιατί αλλιώς χάνει την κυριαρχία της. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι και οι δύο αντικρουόμενες εκκλησίες (Καθολική-Ορθόδοξη) συναγωνίζονται η μία την άλλη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mefistofelis

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mefistofelis
Ο Mefistofelis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών . Έχει γράψει 281 μηνύματα.

O Mefistofelis έγραψε στις 22:56, 26-07-09:

#4
Η θεοκρατία μόνο σε έναν βλάκα λαό σαν του Νεοέλληνες θα μπορούσε να περάσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Franco (Κώστας)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Franco
Ο Κώστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Συκιές (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 109 μηνύματα.

O Franco έγραψε στις 02:52, 27-07-09:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Mefistofelis
Η θεοκρατία μόνο σε έναν βλάκα λαό σαν του Νεοέλληνες θα μπορούσε να περάσει.
:iagree: :iagree: :iagree: :thanks:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Maria17

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Maria17
H Maria17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 449 μηνύματα.

H Maria17 έγραψε στις 11:35, 27-07-09:

#6
Και καλα η εκκλησια.. ''δεν τη συμφερει'' αυτο που δειχνει το βιντεο αν και ειναι χειροτερο να προσπαθεις να κρυψεις τα λαθη σου αντι να τα παραδεχτεις. το υπουργειο απο που κι ως που το δεχτηκε? Λες και ηταν καμια συκοφαντια,κανενα ψεμα και μαλιστα χωρις να ρωτησουν το δημιουργο.. τι να πεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Cogito ergo sum

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Cogito ergo sum
H Cogito ergo sum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται μαθήτρια :p . Έχει γράψει 487 μηνύματα.

H Cogito ergo sum έγραψε στις 18:47, 28-07-09:

#7
Βρήκα αυτό το άρθρο και σκέφτηκα να το παραθέσω:

Μπούμερανγκ για την Εκκλησία αποδεικνύεται η περικοπή ύστερα από παρέμβασή της στο φιλμ του Κώστα Γαβρά στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, καθώς η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου και πέφτει φως στις καταστροφές του Παρθενώνα από ορθοδόξους που θέλησαν να αποσιωπήσουν
«Απαιτώ η ταινία να προβάλλεται ολοκληρωμένη. Δεν επιθυμώ να ασκήσω αγωγή εναντίον του Μουσείου της Ακρόπολης προσφεύγοντας σε ένα γαλλικό ή σε ένα ελληνικό δικαστήριο καταφέρνοντας έτσι- άθελα και με μεγάλη μου θλίψη- ένα διεθνούς εμβέλειας πλήγμα στη φήμη της Ελλάδας». Τα λόγια ανήκουν στον διεθνώς καταξιωμένο σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και αφορούν στη λογοκρισία σκηνών σε βίντεο animation, που προβάλλεται στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, από το χρονικό των καταστροφών του Παρθενώνα και απεικονίζουν μαύρες φιγούρες- τις οποίες η Ιερά Σύνοδος εξέλαβε ως «ρασοφόρους ορθόδοξους ιερείς»- να καταστρέφουν τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα.

Η ζέση της Εκκλησίας της Ελλάδος και η βιάση των υπευθύνων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης να αφαιρέσουν τις επίμαχες σκηνές από το φιλμ (συνολικής διάρκειας 13 λεπτών, εκ των οποίων 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα υπογράφονται από τον Κώστα Γαβρά) είχε, χάρη και στις έντονες αντιδράσεις, το αντίθετο αποτέλεσμα. Καθώς η είδηση της περικοπής- υπενθυμίζει καταστροφές 18 αιώνων που έχει υποστεί και από χριστιανούς η Ακρόπολη, και ιδιαίτερα ο Παρθενώνας, ο οποίος μετατράπηκε σε ορθόδοξο ναό, καθολικό ναό και μετά την Άλωση σε τζαμί- αναπαράγεται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, φωτίζοντας εκείνο ακριβώς που θέλησε να αποσιωπήσει η Εκκλησία.

Εκτενή άρθρα φιλοξενούσαν χτες διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters, το Αssociated Ρress, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και τα γερμανικά έντυπα «Die Welt»- με τον τίτλο «Πως κατέστρεψαν την Ακρόπολη ορθόδοξοι ιερείς»- την πολιτική επιθεώρηση «Der Spiegel» και την εφημερίδα «Ηamburger Αbendblatt», το ιταλικό Radio Vatikan στην ιστοσελίδα του («Η Εκκλησία ασκεί λογοκρισία», γράφει), το ισπανικό Μilenio, η ολλανδική «De Standaard» και το τουρκικό πρακτορείο VOΑ Νews υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα λογοκρίνει τον Κώστα Γαβρά».

«Απορώ που αυτές οι επιστολές δεν έρχονται σε μένα. Δεν μπορώ να απαντήσω σε επιστολές που δεν έχω λάβει», έλεγε χθες στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής. «Για μένα σημασία έχει να ενημερωθεί ο επισκέπτης για την ιστορική αλήθεια, ότι έγιναν δηλαδή καταστροφές στον Παρθενώνα από τους χριστιανούς. Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν υπάρχουν όμως ντοκουμέντα που να αποδεικνύουν πως οι καταστροφές έγιναν από ρασοφόρους» και διευκρινίζει πως δεν δέχθηκε πιέσεις από την Ιερά Σύνοδο, αλλά πως υπήρξαν πολίτες που δήλωσαν ότι «σκανδαλίζονται από τις επίμαχες σκηνές».

Ο σκηνοθέτης όμως φαίνεται πως θα κρατήσει σκληρή στάση καθώς δηλώνει: «Το πεδίο των λογοκριτών εμπλουτίσθηκε με ανώτερους δημοσίους λειτουργούς των οποίων το καθήκον είναι η προστασία της Δημοκρατίας. Οι νόμοι που προστατεύουν τα Πνευματικά Δικαιώματα των Δημιουργών (Droits d΄Αuteur) απαγορεύουν ρητά οποιαδήποτε αλλαγή σε μία κινηματογραφική ταινία χωρίς τη συγκατάθεση του σκηνοθέτη».

Για ποιο λόγο όμως δεν επικοινώνησε το Μουσείο με τον Κώστα Γαβρά πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή; «Θα επικοινωνούσα. Το είχα σκοπό. Είναι αλήθεια πως καθυστέρησα», απαντά ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής. Τουπουργείο Πολιτισμού από την πλευρά του ένιπτε τας χείρας του, εξηγώντας στα «ΝΕΑ» πως «η απόφαση για την περικοπή του βίντεο ανήκει στη διοίκηση του Μουσείου». Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων δήλωνε πως είναι «εναντίον οποιασδήποτε λογοκρισίας. Πρόκειται για αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα. Δεν μπορούμε να κατακρίνουμε τι έγινε τον 4ο αιώνα μ.Χ. με τη νοοτροπία του 2009».

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=...&artid=4528801
Πατώντας στον υπερσύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε περαιτέρω πληροφορίες επί του θέματος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

miny

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη miny
H miny αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών . Έχει γράψει 17 μηνύματα.

H miny έγραψε στις 22:04, 28-07-09:

#8
ΝΤΡΟΠΗ επιβαλλεται να νιωθει ενας ελληνας μετα απο αυτο το γεγονος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

qwertyuiop (Γιώργος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη qwertyuiop
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών , επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 2,509 μηνύματα.

O qwertyuiop http://brizolaki.blogspot.com/ έγραψε στις 22:10, 28-07-09:

#9
Λογοκρισία; Μακακία αυτηνών που αφήνουν να έχει φωνή ο κάθε παπαδάκος. Να χαμε έναν πολιτικό της προκοπής να τους βούλωνε όλους τους βλάκες τύπου άνθιμου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

haroula

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη haroula
H haroula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 311 μηνύματα.

H haroula έγραψε στις 19:23, 29-07-09:

#10
Αμα ημουνα Γαβρας () θα τους απαγορευα να παιξουν το βιντεακι. Η με την επιμαχη σκηνη η καθολου. Εξαλλου στους πρωτους χριστιανικους χρονους υπηρχε αγνοια και η προθεση της εκκλησιας προς τους αρχαιους ναους δεν ηταν και η καλυτερη. Ο Ανθιμος ειναι μορφη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

constantinekots (Κωστας)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη constantinekots
Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 281 μηνύματα.

O constantinekots έγραψε στις 23:44, 29-07-09:

#11
Δε γινεται να απαγορευτει το βιντεακι απ'το Γαβρα πρωτον γιατι δεν ειναι ο μοναδικος δημιουργός και δευτερον τα δικαιωματα εχουν αγοραστει απ'το ελληνικο υπουργειο πολιτισμού. Παντως ακομη και για τη φημη της Εκκλησιας δεν ηταν καθολου σοφο αυτο που έγινε. Αν και οπως εχω ξαναπει, εχει κι ο Γαβρας τα δικα του πολιτικα κινητρα, δεν ειναι κανενας...αδεσμευτος σκηνοθέτης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

haroula

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη haroula
H haroula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 311 μηνύματα.

H haroula έγραψε στις 02:35, 30-07-09:

#12
Αρχική Δημοσίευση από constantinekots
Δε γινεται να απαγορευτει το βιντεακι απ'το Γαβρα πρωτον γιατι δεν ειναι ο μοναδικος δημιουργός και δευτερον τα δικαιωματα εχουν αγοραστει απ'το ελληνικο υπουργειο πολιτισμού. Παντως ακομη και για τη φημη της Εκκλησιας δεν ηταν καθολου σοφο αυτο που έγινε. Αν και οπως εχω ξαναπει, εχει κι ο Γαβρας τα δικα του πολιτικα κινητρα, δεν ειναι κανενας...αδεσμευτος σκηνοθέτης.
δε μπορω να διαφωνησω σε τιποτα απ'οσα λες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

constantinekots (Κωστας)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη constantinekots
Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 281 μηνύματα.

O constantinekots έγραψε στις 02:39, 30-07-09:

#13
Ρε παιδι μου απλως οταν γνωριζεις καλα οτι ολος ο κοσμος ξερει την αλήθεια, γελοιοποιείσαι οταν πασχιζεις τοσο ανελπιδα να σωσεις κατι απ'το ναυαγιο. Αστα εκει να πανε στο διαολο, παραδεξου τι έκανες, γινε κριτικος απεναντι στον εαυτο σου και την επομενη Κυριακη οχι απλα θα εχεις βουλωσει τα βρωμοστόματα ολων των trendy πολεμίων σου, αλλα θα εχεις γεμισει φισκα ολες σου τις εκκλησίες. Κι απο ανθρωπους με συνειδηση, οχι απο αυτους που πανε λογω συνήθειας. Περιμενα ο, γνωστος για τη σοφια, τη μετριοπαθεια, τη μορφωση και την οξυδερκειά του, Ιερώνυμος, να κανει κατι τετοιο. Ίσως πιεζεται απ'την Ιερα Συνοδο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

neni

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη neni
H neni αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 306 μηνύματα.

H neni έγραψε στις 08:12, 30-07-09:

#14
Αχ.. Μόνο που είδα το βίντεο πραγματικά λυπήθηκα τον Παρθενώνα. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπει κανείς ένα τόσο όμορφο μνημείο και δείγμα του σπουδαίου αρχαιοελληνικού πολιτισμού να πέφτει κομματάκι-κομματάκι, εξ αιτίας ανθρώπων που δεν το σέβονταν.

Εφ'όσον η επίμαχη σκηνή είναι ιστορικά σωστή, δε βρίσκω το λόγο να μην υπάρχει στο βίντεο. Αν η ιστορία χάσει την αντικειμενικότητά της, δεν έχει καμία απολύτως αξία. Και καιρός είναι το κράτος να αποκολληθεί από την εκκλησία (κατά τη γνώμη μου δε θα έπρεπε να επηρεάζεται τόσο από αυτήν).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

TEOKOUTSA

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη TEOKOUTSA
Ο TEOKOUTSA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών . Έχει γράψει 19 μηνύματα.

O TEOKOUTSA έγραψε στις 11:11, 30-07-09:

#15
παντα οι παπαδες κ οι σχετικοι του χωρου κανουν καποια μα..ια κ μετα παραπονιουνται γιατι οι νεοι δεν πανε στην εκκλησια..αφου τα οσα δειχνει το βιντεο ειναι αποδεδειγμενα επρεπε να πουν πως ο γαβρας εχει δικιο,ειναι απο τα λαθη που εχουν κανει οι χριστιανοι κ αυτο ειναι ενα παραδειγμα προς αποφυγην...!!τοτε θα τους παραδεχομουνα..!!αλλα αφου η πλειοψηφια απο αυτους δεν ξερουν γιατι πιστευουν..!!!ειναι πραγματικα κριμα η μητερα των ευρωπαικων κ οχι μονο πολιτισμων να ζει τοσα χρονια πισω..!!μηπως σας θυμιζει κατι απο μεσαιωνα..;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

daniel10

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη daniel10
Ο daniel10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 83 μηνύματα.

O daniel10 έγραψε στις 22:32, 01-08-09:

#16
Ξερει κανειs να τα εχει βαλει καποιοs η καποιοι με τον ινδουισμο,τον ταοισμο,τον κομφουκιανισμο,το μωαμεθανισμο η καποια αλλη ''θρησκεια''?Γιατι ολοι τουs ασχολουνται μονο με την ορθοδοξια?Δεν μιλαω για τουs ιερειs,αυτοι ειναι ανθρωποι με οτι συνεπαγεται αυτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

haroula

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη haroula
H haroula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 311 μηνύματα.

H haroula έγραψε στις 14:51, 02-08-09:

#17
Αρχική Δημοσίευση από daniel10
Ξερει κανειs να τα εχει βαλει καποιοs η καποιοι με τον ινδουισμο,τον ταοισμο,τον κομφουκιανισμο,το μωαμεθανισμο η καποια αλλη ''θρησκεια''?Γιατι ολοι τουs ασχολουνται μονο με την ορθοδοξια?Δεν μιλαω για τουs ιερειs,αυτοι ειναι ανθρωποι με οτι συνεπαγεται αυτο.
Πέρσι είχαν δημοσιεύσει σ'ένα Γαλλικό περιοδικό μια γελοιογραφια ή κάτι τέτοιο που απεικονιζόταν ο Μωάμεθ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

daniel10

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη daniel10
Ο daniel10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 83 μηνύματα.

O daniel10 έγραψε στις 15:36, 02-08-09:

#18
Δεν ηταν στη Γαλλια,μου φαινεται ηταν στη Δανια.Θυμησου ομωs και τιs αντιδρασειs,μπουκοταζ προιοντων,θεματα προξενιου κ.α.Βλεπειs την ιδια αντιδραση οταν θιγεται η ορθοδοξια?Ενω για τον μωαμεθ εεεεεεεεε!! Πωs να το κανουμε.Πολλα τα μετρα και πολλα τα σταθμα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Crookshanks

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Crookshanks
Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 3,055 μηνύματα.

O Crookshanks έγραψε στις 16:59, 02-08-09:

#19
Hmm, μα και άλλες θρησκείες κρίνονται. Οι φανατικοί μουσουλμάνοι που έκαναν φασαρίες τότε δεν βρίσκουν αντιστοιχία στον ορθόδοξο χριστιανικό πληθυσμό, διότι ο χριστιανισμός είναι, σε γενικές γραμμές, μετριοπαθέστερη θρησκεία από τον ισλαμισμό. Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, και εφόσον δεν προσβάλλουν κανέναν, δε βρίσκω το λόγο να υπάρξουν αντιδράσεις για τη φίμωση των... απίστων. Πολλά μέτρα και σταθμά υπάρχουν όταν δίνεται προτεραιότητα στο λόγο της Εκκλησίας και όχι στο λόγο των ιστορικών τεκμηρίων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

haroula

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη haroula
H haroula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 311 μηνύματα.

H haroula έγραψε στις 18:15, 03-08-09:

#20
Ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης. Τριτοκοσμικές διαμαρτυρίες το αναιρούν αυτό οπωσδήποτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Krou

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Krou
H Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,293 μηνύματα.

H Krou έγραψε στις 18:45, 03-08-09:

#21
Αρχική Δημοσίευση από daniel10
Ξερει κανειs να τα εχει βαλει καποιοs η καποιοι με τον ινδουισμο,τον ταοισμο,τον κομφουκιανισμο,το μωαμεθανισμο η καποια αλλη ''θρησκεια''?Γιατι ολοι τουs ασχολουνται μονο με την ορθοδοξια?Δεν μιλαω για τουs ιερειs,αυτοι ειναι ανθρωποι με οτι συνεπαγεται αυτο.

Αφου αυτοί προκαλούν την τύχη τους με τέτοιες πράξεις λογοκρισίας, από τη στιγμή που είναι ιστορικά ορθό αυτό που λογοκρίνουν, πηγαίνουν γυρεύοντας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

daniel10

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη daniel10
Ο daniel10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών . Έχει γράψει 83 μηνύματα.

O daniel10 έγραψε στις 19:00, 03-08-09:

#22
Αρχική Δημοσίευση από Krou
Αφου αυτοί προκαλούν την τύχη τους με τέτοιες πράξεις λογοκρισίας, από τη στιγμή που είναι ιστορικά ορθό αυτό που λογοκρίνουν, πηγαίνουν γυρεύοντας.
Δεν αναφερομαι στουs ιερειs,αλλωστε καποιουs ''τετοιουs'' ειχε κυνηγησει ο Χριστοs απο το ναο και καποιοι τετοιοι τον σταυρωσαν.Αλλο εννοω!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Φιλιον_Τερας

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Φιλιον_Τερας
Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,981 μηνύματα.

O Φιλιον_Τερας έγραψε στις 22:54, 03-08-09:

#23
Αρχική Δημοσίευση από constantinekots
Δε γινεται να απαγορευτει το βιντεακι απ'το Γαβρα πρωτον γιατι δεν ειναι ο μοναδικος δημιουργός και δευτερον τα δικαιωματα εχουν αγοραστει απ'το ελληνικο υπουργειο πολιτισμού. Παντως ακομη και για τη φημη της Εκκλησιας δεν ηταν καθολου σοφο αυτο που έγινε. Αν και οπως εχω ξαναπει, εχει κι ο Γαβρας τα δικα του πολιτικα κινητρα, δεν ειναι κανενας...αδεσμευτος σκηνοθέτης.
τι σχεση εχει η πολιτικη θεση του γαβρα, με την λογοκρισια του βιντεο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

juste un instant (Βασίλης)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη juste un instant
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 3,351 μηνύματα.

O juste un instant Examens, histoire, économie FINI - 1 heu έγραψε στις 23:02, 03-08-09:

#24
Αρχική Δημοσίευση από fasdag
τι σχεση εχει η πολιτικη θεση του γαβρα, με την λογοκρισια του βιντεο;
Δεν έχει σχέση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

haroula

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη haroula
H haroula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 311 μηνύματα.

H haroula έγραψε στις 23:55, 08-08-09:

#25
Hμερομηνία : 04-08-09 | Μουσείο Ακρόπολης: Συνεχίζει να προβάλλεται το ενημερωτικό φιλμ
Ο πρόεδρος του Μουσείου δήλωσε πως «ο κ. Γαβράς διευκρίνησε ότι στην επίμαχη σκηνή του φιλμ δεν απεικόνιζε ούτε υπονοούσε ότι οι καταστροφές έγιναν από ιερείς, αλλά από ανθρώπους της εποχής». Ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως είχα δημοσίως δεσμευτεί, συνομίλησα σήμερα επί μακρόν με τον σκηνοθέτη κ. Γαβρά για το ενημερωτικό φιλμ της ιστορίας του Παρθενώνα που προβάλλεται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μετά από εκτενή διάλογο και ανάλυση που έγινε γύρω από τις ιστορικές αναφορές και την καλλιτεχνική παρουσίασή του, ο κ. Γαβράς διευκρίνησε απολύτως ότι στην επίμαχη σκηνή του φιλμ δεν απεικόνιζε ούτε υπονοούσε ότι οι καταστροφές έγιναν από ιερείς, αλλά από ανθρώπους της εποχής. Κατόπιν αυτής της αυτονόητης διευκρίνισης του κ. Γαβρά, την οποία ως ιστορική αποτύπωση αποδέχεται το Μουσείο, το ενημερωτικό φιλμ θα συνεχίσει να προβάλλεται κανονικά».
Από το καθημερινη gr

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

juste un instant (Βασίλης)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη juste un instant
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 3,351 μηνύματα.

O juste un instant Examens, histoire, économie FINI - 1 heu έγραψε στις 19:24, 09-08-09:

#26
Οι ιερείς, οι άνθρωποι της εποχής...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DimitrisMat

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη DimitrisMat
Ο DimitrisMat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 223 μηνύματα.

O DimitrisMat έγραψε στις 20:49, 09-08-09:

#27
Εδώ η εκκλησία επεμβαίνει στην πολιτική,επιστήμη και είναι ''υποχρεωμένος'' ο κάθε επιστήμονας να πάρει άδεια από τον κάθε ρασοφορεμένο αν επιτρέπεται να κάνει ανακάλυψη...στην τέχνη δεν θα είχαν λόγο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

A propos (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη A propos
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Φυσικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,500 μηνύματα.

O A propos Jongleur en exercice - Cage en folie έγραψε στις 10:37, 12-08-09:

#28
Όταν κάθε ρασοφορεμένος γίνεται ειδικός και εκφέρει εύκολα άποψη επί παντός επιστητού λέγοντας ότι είναι ψυχολόγος στη θέση του ψυχολόγου, ψυχίατρος στη θέση του ψυχ...κτλ τότε καταλαβαίνουμε σε πόσο μεγάλη έκπτωση ηθών κολυμπούν οι ρασοφόροι (που πολλές φορές μιλάν και για επανάσταση, διακατέχονται από κόκκινο αντιαμερικανισμό) και δεν προκαλούν γέλιο αλλά αγανάκτηση και αποστροφή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νίκος95 (Νίκος)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Νίκος95
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και μας γράφει απο Σταυρούπολη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 533 μηνύματα.

O Νίκος95 έγραψε στις 13:22, 12-08-09:

#29
κατι εχω ακουσει οτι ο γαβρας ειναι υποστηρικτης της γ^^^^^^ης σαηεντολογιας. ισχυει? ( δεν φανταζεσται ποσο με εκνευριζει αυτη η αιρεση!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mission possible

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη mission possible
Ο mission possible αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 661 μηνύματα.

O mission possible έγραψε στις 17:54, 12-08-09:

#30
Αρχική Δημοσίευση από Νίκος95
κατι εχω ακουσει οτι ο γαβρας ειναι υποστηρικτης της γ^^^^^^ης σαηεντολογιας. ισχυει? ( δεν φανταζεσται ποσο με εκνευριζει αυτη η αιρεση!)
αλλος ενας μυθος καταριπτεται.οποιος κανει κριτικη στο παπαδαριο δεν ειναι μελος της σαηντολογιας
http://www.ischool.gr/showthread...29#post1443129

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νίκος95 (Νίκος)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Νίκος95
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και μας γράφει απο Σταυρούπολη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 533 μηνύματα.

O Νίκος95 έγραψε στις 18:01, 12-08-09:

#31
και λοιπον? ο συγκεκριμενος ομως συμφωνα με στοιχεια ειναι( αν θες στα βρισκω...)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mission possible

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη mission possible
Ο mission possible αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 661 μηνύματα.

O mission possible έγραψε στις 18:15, 12-08-09:

#32
καλα..απο μυθους...οποιος δεν μας αρεσει ειναι μασωνος,σιαντολογος.η εκκλησια και οι πρακτικες της ειναι πολυ χειροτερες και εχουν μεγαλυτερη δυναμη και ισχυ.εδω ο ενας ιερεας κατηγορει τον αλλο για μαβιλισμο.Μαβιλη μ'ακους;


οταν δε μας αρεσει κατι το περιβαλλουμε με ενα μυθο (αυτο ισχυει και οταν μας αρεσει κατι)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Οδυσσέας

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Οδυσσέας
Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,335 μηνύματα.

O Οδυσσέας έγραψε στις 19:17, 12-08-09:

#33
Αρχική Δημοσίευση από Νίκος95
και λοιπον? ο συγκεκριμενος ομως συμφωνα με στοιχεια ειναι( αν θες στα βρισκω...)
Aπαγορεύεται;Ή μήπως αναιρεί τα όσα υπήρχαν στο βίντεο τα οποία είναι ιστορικά τεκμηριωμένα.Είανι απαράδεκτο το ότο επειδή μερικοί δεν έχουν επιχειρήματα προσπαθούν να ''θάψουν'' τους άλλους.Μην τους αφήνεις να σ' επηρεάζουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νίκος95 (Νίκος)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Νίκος95
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και μας γράφει απο Σταυρούπολη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 533 μηνύματα.

O Νίκος95 έγραψε στις 22:24, 12-08-09:

#34
http://troktiko.blogspot.com/2009/08...post_8756.html

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Οδυσσέας

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Οδυσσέας
Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,335 μηνύματα.

O Οδυσσέας έγραψε στις 23:13, 12-08-09:

#35
Ε όχι.Το στγκεκριμένο μπλογκ δεν θεωρείται πηγή.
Και προφανώς η όλη ιστορία είναι μια προπαγάνδα.Μην πέφτεις στην παγίδα,το είπα και πάνω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους