Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,082 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,768 μηνύματα σε 74,628 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Υποβόσκων φαλλοκρατισμός

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 12:20, 22-12-06:

#1
Στις μέρες μας, πλέον σπανίως κάποιος εκφράζεται κατά των γυναικών ευθέως και εννοώντας το (οι πλάκες σε αντροπαρέες δηλαδή δεν μετράνε). Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον δεν θεωρούν εαυτούς φαλλοκράτες, ειδικά στα αστικά κέντρα.
Ωστόσο παρατηρώ κάποιες φορές να βγάζουν ένα υποσυνείδητο είδος φαλλοκρατισμού, ειδικά οι άνδρες, κάτι που δείχνει οτι τα όσα πίστευαν οι παλιότερες γενιές είναι ακόμη κρυμμένα κάπου βαθιά μέσα τους. Θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ, φέρνοντας κάποια παραδείγματα.

1. Μένος κατά της ανδρικής ομοφυλοφιλίας
Είναι γνωστό ότι οι άνδρες είναι εκείνοι που συνήθως είναι λιγότερο ανεκτικοί με τους άνδρες ομοφυλόφιλους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το αναμενόμενο σύμφωνα με τη λογική, οτι δηλαδή οι γυναίκες θα είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα, μιας και ουσιαστικά αν το ποσοστό των ανδρών ομοφυλόφιλων αυξηθεί, ζημιώνονται εκείνες, μιας και θα έχουν λιγότερες δυνατές επιλογές, ενώ αντιθέτως οι straight άνδρες ευνοούνται, μιας και υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός. Ωστόσο, παρατηρείται οτι γενικά ισχύει το αντίστροφο. Ακόμη και αρκετά ορθολογιστές και ανοιχτόμυαλοι άνδρες σε άλλα θέματα, συχνότατα έχουν πρόβλημα με την ανδρική ομοφυλοφιλία και εκφράζονται πολύ απαξιωτικά και με μίσος για τους άνδρες gay.
Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό το παράδοξο; Γιατί θεωρούν τόσο υποτιμητικό να είναι ένας ομόφυλος τους gay?
Ας εξετάσουμε λίγο τις διαφορές ενός straight άνδρα και ενός ομοφυλόφιλου:
 • Ο ομοφυλόφιλος επιδιώκει/έχει σχέση με άνδρα και ελκεται από άνδρες, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών.
 • Ο ομοφυλόφιλος κατά τη διάρκεια του σεξ επιδίδεται σε κάποιες πράξεις που σε ετεροφυλόφιλο σεξ τις κάνει η γυναίκα (γλύφει ανδρικό πέος, διεισδύει ανδρικό πέος μέσα του)
 • Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες θεωρούνται γενικά πιο συναισθηματικοί και ευαίσθητοι, όπως και η πλειονότητα των γυναικών.
 • Υπάρχει η λανθασμένη φήμη ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες ντύνονται ενίοτε με γυναικεία ρούχα
Παρατηρείτε κάτι; Ουσιαστικά ο ομοφυλόφιλος άνδρας είναι ένας καθʼόλα φυσιολογικός άνδρας, που σε κάποια πράγματα υιοθετεί ή θεωρείται λανθασμένα ότι υιοθετεί, συμπεριφορές που έχουμε στο μυαλό μας ως γυναικείες. Αν λοιπόν, η γυναίκα δεν θεωρούνταν κάτι κατώτερο, ουσιαστικά δεν θα υπήρχε αυτός ο ρατσισμός. Ο ρατσισμός είναι εμφανές ότι προέρχεται διότι υποσυνείδητα, ο ρατσιστής θεωρεί ότι ο «ανώτερος» (άνδρας) υιοθέτησε αυτοβούλως κάποιες συμπεριφορές του «κατώτερου» (γυναίκα), άρα αυτόματα αυτό του δίνει το δικαίωμα να τον υποτιμά, όπως υποτιμά από μέσα του και τη γυναίκα. Ωστόσο επειδή πλέον θεωρείται κατακριτέο να υποτιμά κάποιος τις γυναίκες, η υποτιμήση του για αυτές έχει μείνει στα πλαίσια του υποσυνείδητου, ενώ για τους ομοφυλόφιλους άνδρες μιας και είναι πιο γενικευμένη η υποτίμηση και πιο συχνή, θεωρεί ότι μπορεί να τους υποτιμήσει και ο ίδιος, χωρίς να αντιμετωπίσει την κοινωνική κατακραυγή. Συνήθως δε η υποτίμηση είναι τόσο έντονη, διότι πιθανολογώ ότι δια μέσω αυτής εκφράζει και την καταπιεσμένη υποτίμηση του για τις γυναίκες.
Υπάρχει η αντίθετη άποψη ότι η απαξίωση αυτή προέρχεται λόγω της διαφορετικότητας των ομοφυλόφιλων και διότι θεωρείται ότι κάνουν κάτι αφύσικο. Αν όμως αυτό ήταν το αίτιο, τότε γιατί δεν υπάρχει η ίδια υποτίμηση και για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες;

2. Απαξίωση φιλίας μεταξύ ετερόφυλων ατόμων από άνδρες
Συχνότατα βλέπουμε ότι ενώ οι γυναίκες δέχονται και επιδιώκουν τη φιλία μεταξύ ετερόφυλων ατόμων, οι άνδρες δεν θεωρούν ότι υφίσταται και δηλώνουν ευθέως ότι δεν θα έκαναν παρέα με γυναίκα χωρίς να τους ελκύει ερωτικά. Είναι δυνατόν, να ξεχωρίζουν τους φίλους βάσει φύλου, αν θεωρούσαν τις γυναίκες ίσες; Η πιο προφανής εξήγηση είναι ότι θεωρούν τις γυναίκες υποδεέστερους συζητητές, οπότε προτιμούν τους άνδρες για παρέα που τους εκτιμούν.
Υπάρχει και η αντίθετη άποψη ότι αυτό συμβαίνει διότι με τους άνδρες νιώθουν ότι έχουν περισσότερα κοινά και άρα τους καταλαβαίνουν καλύτερα. Τότε όμως γιατί δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και στις γυναίκες; Γιατί δεν απαξιώνουν κι αυτές αυτό το είδος φιλίας;

3. Υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και εκφράσεις επιδοκιμασίας
Υπάρχουν πολλοί υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί, που ουσιαστικά υποτιμούν τον άλλον προσάπτοντας του γυναικεία συμπεριφορά, πχ γυναικούλα, Σούλα (ή άλλα γυναικεία ονόματα) κλπ
Αντιθέτως οι χαρακτηρισμοί που προσάπτουν σε κάποια ανδρική συμπεριφορά θεωρούνται θετικές και εκφράζουν επιδοκιμασία, πχ αντράκι

4. Γυναικείες vs ανδρικές ικανότητες
Υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία θεωρούνται γενικά ικανότερες οι γυναίκες και κάποια άλλα στα οποία θεωρούνται καλύτεροι οι άνδρες. Δεν θα εξετάσουμε εδώ κατά πόσον είναι σωστά ή όχι. Ας τα δούμε λίγο όμως:
 • Άνδρες: Θετικές επιστήμες, κατασκευές, οδήγηση, εργασίες που απαιτούν σωματική δύναμη, ηγετικές θέσεις
 • Γυναίκες: Θεωρητικές επιστήμες, τέχνες, δουλειές σπιτιού, τυποποιημένες εργασίες (πχ γραμματείς), μεγάλωμα παιδιών
Παρατηρείτε κάτι; Οι θεωρούμενες ως «ανδρικές δουλειές» γενικά είναι εργασίες που απαιτούν σκέψη και εκτιμώνται περισσότερο απʼότι οι «γυναικείες». Αντιθέτως οι γυναικείες είναι δουλειές που δεν απαιτούν ιδιαίτερη ευφυία και λογική και εκτιμώνται γενικά λιγότερο.

5. Σεξ
Παρατηρούμε γενικά στο σεξ ότι οι άνδρες έχουν την τάση να ερεθίζονται όταν νιώθουν ότι έχουν το «πάνω χέρι». Ομοίως πολλές γυναίκες στο κρεβάτι ερεθίζονται όταν νιώθουν ότι είναι «υπό». Αν σκεφτείτε τι λέγεται συνήθως στο σεξ, θα διαπιστώσετε ότι συνάδει με το παραπάνω.
Επίσης αν μια γυναίκα κάνει σεξ μόνο για το σεξ, χωρίς να επιδιώκει σχέση, θεωρείται από πόρνη (για τους πιο συντηρητικούς) έως μειωμένης αξίας διότι θεωρούν δεν μπορεί να βρει σχέση και αναγκάζεται να καταφύγει εκεί. Για έναν άνδρα σπανίως χαρακτηρίζεται αρνητικό να κάνει σεξ μόνο για το σεξ και ουδείς σκέφτεται ότι το κάνει επειδή δεν μπορεί να βρει σχέση. Πάντα θεωρείται ότι είναι επιλογή και όχι λύση ανάγκης.

6. Σχέσεις
Παρατηρήστε λίγο τις περισσότερες σχέσεις γνωστών σας ή ίσως και τη δική σας. Συνήθως οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν άνδρες που είναι κατά κάποιο τρόπο «ανώτεροι» τους: έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, περισσότερες σπουδές, μεγαλύτερη ηλικία, ακόμη και μεγαλύτερο ύψος (παραπάνω από τη φυσική διαφορά που είναι 10 εκ)! Ομοίως και οι άνδρες τείνουν να επιλέγουν γυναίκες «κατώτερες» τους, δηλαδή το αντίστροφο από τα παραπάνω κριτήρια. Ακόμα και στο παιχνίδι του φλέρτ, ο άνδρας είναι ο «κυνηγός», ο άνδρας κάνει το πρώτο βήμα, και αν το κάνει η γυναίκα πολλές φορές είναι κατακριτέο.

7. Αυνανισμός
Εδώ, οι διαφορές είναι κοινώς παραδεκτές. Οι άνδρες το παραδέχονται ακόμη και δημόσια, δεν τους κατακρίνει κανείς και κάνουν ακόμη και αστεία γιʼαυτό. Αντιθέτως, οι γυναίκες δεν το παραδέχονται σε κανέναν ή μόνο σε πολύ στενές τους φίλες και στο ταίρι τους, αν το παραδεχούν δημόσια αντιμετωπίζονται στην καλύτερη περίπτωση ως προβληματικές και καμία δεν έχει τόση άνεση ώστε να κάνει ακόμη και αστεία γιʼαυτό.

8. Γυμνό
Όλοι κατακρίνουν τις ανατολικές χώρες όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν φορώντας μπούρκα και οι άνδρες καλύπτουν όσα και οι ομόφυλοι τους στο δυτικό κόσμο. Ωστόσο, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ακόμα και στην «πολιτισμένη» δύση συμβαίνει κάτι παρόμοιο, απλά σε μικρότερη έκταση; Οι άνδρες μπορούν άνετα να κυκλοφορήσουν χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και πάνω σε χαλαρές περιστάσεις ή ενώ αθλούνται. Οι γυναίκες όχι. Οι άνδρες μπορούν άνετα να ντυθούν «αποκαλυπτικά» χωρίς να θεωρείται ότι το κάνουν για να προσελκύσουν σεξουαλικό σύντροφο, οι γυναίκες όχι. Οι άνδρες μπορούν σε σπάνιες περιπτώσεις να επιδείξουν τον πρωκτό τους για να προσβάλλουν κάποιον (σε ταινίες θα το έχετε δει σίγουρα) και θεωρείται μάλλον αστείο και προσβλητικό για τον άλλον. Αν το έκανε μια γυναίκα θα θεωρούνταν προκλητικό (σε σημείο να την βγάλουν πόρνη) και προσβλητικό για την ίδια, όχι για τον άλλον.

9. Πληρωμένο σεξ
Εδώ οι γυναίκες υποτιμούνται διπλά. Και ως επαγγελματίες, και ως πελάτισσες. Για τους άνδρες δεν είναι ιδιαίτερα κατακριτέο να επιδοθούν σε πληρωμένο σεξ, για τις γυναίκες είναι απόλυτα. Για τους άνδρες δεν σε καμία περίπτωση εξίσου κατακριτέο να γίνουν ζιγκολό όσο είναι να γίνει μια γυναίκα ιερόδουλη.

Σημειώνω ότι τα παραπάνω όλα αφορούν πλειοψηφίες. Γνωρίζω ότι υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις σε όλα όσα γράφτηκαν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

xristinaki

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη xristinaki
H xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Παιδαγωγός . Έχει γράψει 359 μηνύματα.

H xristinaki έγραψε στις 12:48, 22-12-06:

#2
Μισελ τι σχεση εχουν οι θετικες κι οι θεωρητικες επιστημες με τον φαλλοκρατισμο?Στις λεγομενες θετικες σχολες δεν υπαρχει μεγαλος αριθμος φοιτητριων?
Επισης απο ποτε οι θεωρητικες επιστημες οπως η ψυχολογια θεωρουνται κατωτερες επιστημες κι οτι βασιζονται μονο σε παπαγαλια κι δεν χρειαζονται ευφυια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 12:50, 22-12-06:

#3
Αρχική Δημοσίευση από xristinaki
Μισελ τι σχεση εχουν οι θετικες κι οι θεωρητικες επιστημες με τον φαλλοκρατισμο?Στις λεγομενες θετικες σχολες δεν υπαρχει μεγαλος αριθμος φοιτητριων?
Επισης απο ποτε οι θεωρητικες επιστημες οπως η ψυχολογια θεωρουνται κατωτερες επιστημες κι οτι βασιζονται μονο σε παπαγαλια κι δεν χρειαζονται ευφυια?
1. Είπα οτι μιλάω για πλειοψηφίες
2. Αναφέρω τι γενικά πιστευεται, όχι τι πιστευω εγώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη epote
Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,484 μηνύματα.

O epote ) έγραψε στις 12:56, 22-12-06:

#4
ουφου παναγια μου, θα πεσει πολυ ξυλο σε αυτο το τοπικ το βλεπω να ερχεται:p

μισελ διαφωνω σε πολλα, σχεδον σε ολα βασικα, κατα βαση γιατι τα βλεπεις με την οπτικη γωνια της απειλουμενης μειωνοτητας (ενω δεν θα επρεπε). Παμε ενα ενα.

1. Μένος κατά της ανδρικής ομοφυλοφιλίας
καλα η λεξη *μενος* ειναι βαρια, προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με τους ομοφυλοφιλους, με τους μαλακες και τις κατινες ναι. Αλλα οχι με τους ομοφυλοφιλους. Be that as it may, μπορω να καταλαβω ΓΙΑΤΙ η ανδρικη ομοφυλοφυλια ειναι α) αισθητικα πολυ ασχημη β) ενοχλητικη προς τους αλλους ανδρες (και γυναικες εδω που τα λεμε, οι περισοτερες γυναικες δεν εχουν προβλημα να δουν δυο γυναικες να κανουν σεξ, αλλα το να δουν δυο αντρες θα τους φανει περιεργο η αποκρουστικο.

ο λογος για αυτο? Η ανδρικη φυση. Η ομοφυλοφιλια και προσεξε αναφερομαι στην ομοφυλοφιλια και ΟΧΙ την αμφιφυλοφιλια αντιτιθεται στην ιδια την φυση μας. Ορμονικα ειμαστε φτιαγμενοι να ειμαστε επιθετικη, να προσπαθουμε να παρουμε την θεση του alpha male. Οταν ενα αρσενικο δεχεται σεξουαλικη πραξη απο ενα αλλο αρσενικο (πραγμα που συμβαινει συχνοτατα στη φυση) αυτο σημαινει απολυτη και ανευ ορων υποταγη. Το προβλημα με την ανδρικη ομοφυλοφιλια ειναι οτι μας θυμιζει ενστικτοδος μια κατασταση ταπεινωσης, απολειας των εγγενων χαρακτηριστικων μας. Προσωπικα βιωνω την ομοφυλοφιλια με μια σχετικη αποστροφη, ενω το παραξενο ειναι οτι δεν ειμαι τοσο απολυτα καθετος σε μια αμφι κατασταση. Οκ δεν το εχω κανει ποτε, αλλα τεσπα δεν με αποστρεφει τοσο εντονα οσο η κανονικη ομοφυλοφυλια. Για τους λογους που προανεφερα τεσπα.

2. Απαξίωση φιλίας μεταξύ ετερόφυλων ατόμων από άνδρες
μα το θεο δεν εχω κανει ποτε "καθαρη" παρεα με γυναικα. Εχω γυναικες φιλες, με ολες ομως εχει υπαρξει σεξουαλικη ελξη. Επισις αυτο ειναι αντιθετο στη φυση μας. Ειμαστε προγραμματισμενοι αν θες να γονιμοποιουμε οσο το δυνατον περισοτερα θυλικα γινεται. Το αποτελεσμα ειναι οταν γνωριζουμε μια γυναικα το ΠΡΩΤΟ πραγμα που σκεφτομαστε ειναι "ωραιος κωλος" το οποιο η συνειδητη εκφραση του "θα κανει ευκολα τα παιδια μου". Δεν απαξιωνουμε την φιλια μεταξυ ανδρων και γυναικων, απλα δεν μπορουμε να ξεπερασουμε το πρωτογενες "την θελω up against the wall" ενστικτο μας:p Και αυτο ειναι πολυ ευκολο να το δεις οταν δεις ενα ζευγαρι σε σχεση, που τελικα την εχεις την κοπελια, οι περισοτεροι δεν τηνθεωρουν κατωτερη, τους ενδιαφερει η αποψη της κτλ κτλ. Αλλα ειναι δυσκολο να κανεις χαβαλε με μια γυναικα γιατι ΠΑΝΤΑ τη βλεπεις σεξουαλικα.

3. Υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και εκφράσεις επιδοκιμασίας
οντως δεν εχω κατι να πω εδω, ειναι μαλλον απομειναρια ενος παλιοτερου κοσμου, δεν νομιζω οτι "σημαινουν" κατι περα απο τη συνηθεια χρησης τους.

4. Γυναικείες vs ανδρικές ικανότητες
One word. Τεστοστερονη. Ειμαστε εξαιρετικα ανταγωνιστικοι, απομειναρι της κυνηγετικης φυσης μας. Αυτο μας δινει κινητρο να γινομαστε καλυτεροι. Οι περισοτερες γυναικες καποια στιγμη χανουν το ενδιαφερων τους για κατι αλλο. Πχ παιδια.

5. Σεξ
περι ορεξεος κολοκυθοπητα. Φυσικα και σας αρεσει να ειστε υπο, ετσι δικαιολογητε το οτι δεν ειστε "κακες" απλα δεν ειχατε επιλογη. Κανατε αυτο που θα επρεπε να κανετε (δηλαδη να μην κανετε σεξ για να μεγαλωσετε το υπαρχον παιδι) αλλα τι να κανουμε που το big bad male σας υποχρεωσε:p anywho πολλες γυναικες που ειναι dominating αρεσουν σε αντρες, δεν νομιζω πως ειναι κατι αυτο.


6. Σχέσεις
θα τα εφτιαχνες εσυ με καποιον 10 cm πιο κοντο απο εσενα? Αφενος οι γυναικες ειναι γονιδιακα πιο μικροσωμες απο τους αντρες αφετερου οι γυναικες εχουν την ικανοτητα να φροντιζουν τους εαυτους τους ποσο? $0 χρονια? 1000 χρονια? Οι ανθρωποι αναπτυχθηκαν πριν 2.000.000 στα οποια αν δεν ειχε το αρσενικο να της φερνει κρεας δεν θα ζουσε. Εξελιξη.

7. Αυνανισμός
σκεψου τον αντικτοιπο του να πει ενας αντρας "ποπο τραβηξα μια χτες καλη" και το να πει το αναλογο μια γυναικα. Ενας αντρας θα παρει ενα μεγαλοπρεπες "στα @@ μας ρε ρουλη". Η γυναικα θα μαζεψει 40 αρσενικους γυρω της να της την πεφτουν. Δεν ειναι κακο, απλα ειναι επικυνδηνο για τη γυναικα να ειναι σεξουαλικα ανοιχτη (σε υπερβολικο βαθμο) ακριβως γιατι εμεις ειμαστε λιγοτερο ικανοι να ελεγχουμε τα ενστικτα μας. Το προβλημα ειναι οτι αν ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να τα ελεγχουμε δεν θα υπηρχε ανθρωποτητα.

το ιδιο ισχυει και για το γυμνο.

9. Πληρωμένο σεξ
παλι το ιδιο ειναι. Ο αντρας ειναι προγραμματισμενος να πηγαινει με πολλες γυναικες συνεχεια, η γυναικα οχι, και γιαυτο ειναι καπως "παρα φυσην"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 13:05, 22-12-06:

#5
@epote: Άρα ουσιαστικά δεν διαφωνείς με ο,τι λεω, απλά το δικαιολογείς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

]ifrit[ (Βασίλης)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη ]ifrit[
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,401 μηνύματα.

O ]ifrit[ υπό την απειλή λουκουμόσκονης έγραψε στις 13:12, 22-12-06:

#6
1.Για τους ομοφυλοφιλους, προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα. Και κραζω ακομα και φιλους που δηλωνουν οτι "τους μισουν". Αλλα οταν ο αλλος προκαλει, δεν ειναι λογικο να μην ειναι αρεστος; Και ασε που η φραση μου φερθηκε που...α δεν βγηκε τυχαια, πιστευω.

2.Οι γυναικες επιδιωκουν φιλια με αντρες, συνηθως με τα ιδια κινητρα που επιδιωκουν και με γυναικες. Ομως υπαρχει και η αποψη οτι πολλες γυναικες νιωθουν οτι τους καταλαβαινουν περισσοτερο οι αντρες, και το αποδεχομαι.
Επισης οι αντρες, δημιουργουν φιλιες συνηθως επειδη τους ελκει σεξουαλικα η κοπελα, ειμαστε πιο σεξουαλικα οντα, αυτο δεν αλλαζει.

3.Αυτα ειναι καθαρα ΠΛΑΚΑ. Πλακα ειναι, ο,τι γουσταρεις λες.

4.Και στα μεν και στα δε, υπαρχουν και αντρες και γυναικες. Δε βλεπω σαφη διαχωρισμο, ισως μονο στις εργασιες που απαιτουν σωματικη δυναμη. Εσυ θα δουλευες σε οικοδομη για να αποδειξεις οτι εισαι ιση με εναν αντρα ΚΑΙ σε αυτον τον τομεα;

5.Το σεξ ειναι απλα σεξ. Ο καθενας φτιαχνεται οπως θελει. Ειτε με το να ειναι απο πανω, απο κατω κλπ. Ειναι καθαρα σεξουαλικο, δεν δηλωνει κατι.

6.Εγω βλεπω ακομα και κοριτσακια του λυκειου να τα εχουν με φανταρους πχ.
Αυτο επιβεβαιωνει αυτο που λες κι εσυ. Αλλα στα ζευγαρια βλεπεις ο,τι συνδυασμο θες. Ξερω και αγορια που τα εχουν με ΤΟΥΒΛΑ και το γουσταρουν, ενω τα περισσοτερα ισως αγορια που ξερω θελουν μια εξυπνη κοπελα διπλα τους (μαζι τους κι εγω)

7.Ειναι ταμπου ο γυναικειος αυνανισμος, εχεις δικιο. Προσωπικα δεν τον κατακρινω. Και η πλακα στους αντρες με αυτο το θεμα ειναι απλα ΠΛΑΚΑ godammit.

8.Το αντρικο και το γυναικειο σωμα εχουν διαφορες. Θα εβγαινες χωρις μπλουζ εξω;

9.Απο συζητησεις, ξερω οτι ο,τιδηποτε εχει σχεση με πληρωμενο σεξ ειναι κατακριτεο, ειτε αφορα αντρες ειτε γυναικες, εκτος απ' τα πιτσιρικια που τα πηγαινε ο πατερας τους σε επαγγελματιες, λολ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Κακή Επιρροή
H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,729 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε στις 13:45, 22-12-06:

#7
oyg θα με βάλεις να γραφω για την υπόλοιπη ώρα ώσπου να χτυπήσει το τηλέφωνο μου ότι ξεκινάει η γιορτή της εταιρίας

Τες πα....κομμάτι κομμάτι κι ένα ένα

Αρχική Δημοσίευση από Michelle
1. Μένος κατά της ανδρικής ομοφυλοφιλίας
[....]
Αν λοιπόν, η γυναίκα δεν θεωρούνταν κάτι κατώτερο, ουσιαστικά δεν θα υπήρχε αυτός ο ρατσισμός. Ο ρατσισμός είναι εμφανές ότι προέρχεται διότι υποσυνείδητα, ο ρατσιστής θεωρεί ότι ο «ανώτερος» (άνδρας) υιοθέτησε αυτοβούλως κάποιες συμπεριφορές του «κατώτερου» (γυναίκα), άρα αυτόματα αυτό του δίνει το δικαίωμα να τον υποτιμά, όπως υποτιμά από μέσα του και τη γυναίκα. Ωστόσο επειδή πλέον θεωρείται κατακριτέο να υποτιμά κάποιος τις γυναίκες, η υποτιμήση του για αυτές έχει μείνει στα πλαίσια του υποσυνείδητου, ενώ για τους ομοφυλόφιλους άνδρες μιας και είναι πιο γενικευμένη η υποτίμηση και πιο συχνή, θεωρεί ότι μπορεί να τους υποτιμήσει και ο ίδιος, χωρίς να αντιμετωπίσει την κοινωνική κατακραυγή. Συνήθως δε η υποτίμηση είναι τόσο έντονη, διότι πιθανολογώ ότι δια μέσω αυτής εκφράζει και την καταπιεσμένη υποτίμηση του για τις γυναίκες.
Υπάρχει η αντίθετη άποψη ότι η απαξίωση αυτή προέρχεται λόγω της διαφορετικότητας των ομοφυλόφιλων και διότι θεωρείται ότι κάνουν κάτι αφύσικο. Αν όμως αυτό ήταν το αίτιο, τότε γιατί δεν υπάρχει η ίδια υποτίμηση και για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες;
Όλο το σκεπτικό σου, το θεωρώ εικασία βασισμένη σε δικές σου αγωνίες για το φύλο της γυναίκας και διαφωνώ
Εγω πάλι εικάζω ότι ο λόγος που υπάρχει αυτός ο ρατσισμός δεν ξεκινάει απ το γεγονός της εξομοίωσης του ομοφυλοφιλου με την και καλά κατώτερη γυναίκα αλλά με την εξομοίωση του ομοφυλόφιλου με εν γένη κάτι ανώμαλο και άρρωστο σαν είδος.
Ενας εξοστρακισμός, υπόλοιμα μιας εποχής, που το άρωστο το πεταγαν στο ποταμι γιατι δεν μπορουσαν να το κουβαλήσουν.
Απ τη στιγμή που ο ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να διαιωνίσει το είδος, υποσυνείδητα για κάποιους, δεν έχει και λογο υπάρξης. Δε θα έπρεπε να υπάρχει ένα είδος το οποίο είναι ΜΟΝΟ φόρτωμα στην γη, στην πανίδα και στην χλωρίδα και δεν έχει να προσφέρει τα δικά του γερα και δυνατα γονίδια.
Η ίδια υποτίμηση για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες δεν υπάρχει μιας που το θηλυκό είναι η ΜΗΤΕΡΑ των όλων και δεν ειναι τόσο εύκολο να εξοστρακιστεί με τον τροπο που εξοστρακίζεται το αρσενικό "αρρωστο"
ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, δεν είναι η αποψη μου αυτη για τους ομοφυλοφιλους.


Αρχική Δημοσίευση από Michelle
2. Απαξίωση φιλίας μεταξύ ετερόφυλων ατόμων από άνδρες
Συχνότατα βλέπουμε ότι ενώ οι γυναίκες δέχονται και επιδιώκουν τη φιλία μεταξύ ετερόφυλων ατόμων, οι άνδρες δεν θεωρούν ότι υφίσταται και δηλώνουν ευθέως ότι δεν θα έκαναν παρέα με γυναίκα χωρίς να τους ελκύει ερωτικά. Είναι δυνατόν, να ξεχωρίζουν τους φίλους βάσει φύλου, αν θεωρούσαν τις γυναίκες ίσες; Η πιο προφανής εξήγηση είναι ότι θεωρούν τις γυναίκες υποδεέστερους συζητητές, οπότε προτιμούν τους άνδρες για παρέα που τους εκτιμούν.
Υπάρχει και η αντίθετη άποψη ότι αυτό συμβαίνει διότι με τους άνδρες νιώθουν ότι έχουν περισσότερα κοινά και άρα τους καταλαβαίνουν καλύτερα. Τότε όμως γιατί δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και στις γυναίκες; Γιατί δεν απαξιώνουν κι αυτές αυτό το είδος φιλίας;
δεν μπορώ καν να σου περιγραψω ποσο πολυ ΔΙΑΦΩΝΩ με αυτο!!!
Οι γυναίκες και οι άντρες ειναι επιστημονικά πλέον αποδεδειγμένο ότι σε κάποιες βιοτικες λειτουργίες δρουν και λειτουργουν εντελώς διαφορετικά!
Οι αντρες δεν θελουν να εχουν φιλες γυναικες γιατι ενδομυχα νιωθουν να κοροϊδευουν την φίλη τους όταν ενίοτε την φαντασιονονται σε ερωτικές περιπτυξεις μαζί της!
Το γιατι οι άντρες φαντασιωνονται κάτι τετοιο και οι γυναικες οχι, είναι πολυ απλο κι επισης αποδεδειγμενο επιστημονικα... γιατι ΑΠΛΑ έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλος τους! Οι ορμόνες που κουβαλάνε στο κορμί τους, προσταζουν όλη την ώρα για σεξ! (τι δυστυχία θεε μου να μην μπορείς να απολαυσεις τις ανθρωπινες σχεσεις με πολλαπλους τροπους και να τα βλεπεις όλα σαν ένα τεραστιο κρεβατι!)


Αρχική Δημοσίευση από Michelle
3. Υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και εκφράσεις επιδοκιμασίας
Υπάρχουν πολλοί υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί, που ουσιαστικά υποτιμούν τον άλλον προσάπτοντας του γυναικεία συμπεριφορά, πχ γυναικούλα, Σούλα (ή άλλα γυναικεία ονόματα) κλπ
Αντιθέτως οι χαρακτηρισμοί που προσάπτουν σε κάποια ανδρική συμπεριφορά θεωρούνται θετικές και εκφράζουν επιδοκιμασία, πχ αντράκι
εδω σχετικά συμφωνώ....
οι γυναικες σαν πιο συναισθηματικά και ευαισθητα πλασματα (λογω ορμονων) είναι πιο αδυναμες να γινουν σκληρες και αδυσοπιτες όσο ένας αντρας...
Οταν δε, μια γυναικα γινει σκληρη, ειναι γεγονός ότι ειναι ΠΟΛΥ πιο σκληρη από έναν άντρα... κυκλοφορεί στην "πιάτσα" και κάτω απ το όνομα μπιτς


Αρχική Δημοσίευση από Michelle
4. Γυναικείες vs ανδρικές ικανότητες
Υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία θεωρούνται γενικά ικανότερες οι γυναίκες και κάποια άλλα στα οποία θεωρούνται καλύτεροι οι άνδρες. Δεν θα εξετάσουμε εδώ κατά πόσον είναι σωστά ή όχι. Ας τα δούμε λίγο όμως:
 • Άνδρες: Θετικές επιστήμες, κατασκευές, οδήγηση, εργασίες που απαιτούν σωματική δύναμη, ηγετικές θέσεις
 • Γυναίκες: Θεωρητικές επιστήμες, τέχνες, δουλειές σπιτιού, τυποποιημένες εργασίες (πχ γραμματείς), μεγάλωμα παιδιών
Παρατηρείτε κάτι; Οι θεωρούμενες ως «ανδρικές δουλειές» γενικά είναι εργασίες που απαιτούν σκέψη και εκτιμώνται περισσότερο απʼότι οι «γυναικείες». Αντιθέτως οι γυναικείες είναι δουλειές που δεν απαιτούν ιδιαίτερη ευφυία και λογική και εκτιμώνται γενικά λιγότερο.
Διαφωνω κι εδω...
ΠΛΕΟΝ δεν υπάρχει τοσο μεγαλο ποσοστο ανδρων ώστε να ειναι η πλειοψηφία, αυτών που δεν εκτιμουν την γυναικεια προσφορά σε οποιοδήποτε επιπεδο.
Πλέον οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ νέοι γονείς ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ την προσφορα της συντροφου τους στο μεγαλωμα των παιδιων τους καθως και τα οικοκυρικα και όλα!

5. Σεξ
Παρατηρούμε γενικά στο σεξ ότι οι άνδρες έχουν την τάση να ερεθίζονται όταν νιώθουν ότι έχουν το «πάνω χέρι». Ομοίως πολλές γυναίκες στο κρεβάτι ερεθίζονται όταν νιώθουν ότι είναι «υπό». Αν σκεφτείτε τι λέγεται συνήθως στο σεξ, θα διαπιστώσετε ότι συνάδει με το παραπάνω.
Επίσης αν μια γυναίκα κάνει σεξ μόνο για το σεξ, χωρίς να επιδιώκει σχέση, θεωρείται από πόρνη (για τους πιο συντηρητικούς) έως μειωμένης αξίας διότι θεωρούν δεν μπορεί να βρει σχέση και αναγκάζεται να καταφύγει εκεί. Για έναν άνδρα σπανίως χαρακτηρίζεται αρνητικό να κάνει σεξ μόνο για το σεξ και ουδείς σκέφτεται ότι το κάνει επειδή δεν μπορεί να βρει σχέση. Πάντα θεωρείται ότι είναι επιλογή και όχι λύση ανάγκης.[/quote]
σε αυτο συμφωνω επιτέλους


Αρχική Δημοσίευση από Michelle
6. Σχέσεις
Παρατηρήστε λίγο τις περισσότερες σχέσεις γνωστών σας ή ίσως και τη δική σας. Συνήθως οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν άνδρες που είναι κατά κάποιο τρόπο «ανώτεροι» τους: έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, περισσότερες σπουδές, μεγαλύτερη ηλικία, ακόμη και μεγαλύτερο ύψος (παραπάνω από τη φυσική διαφορά που είναι 10 εκ)! Ομοίως και οι άνδρες τείνουν να επιλέγουν γυναίκες «κατώτερες» τους, δηλαδή το αντίστροφο από τα παραπάνω κριτήρια. Ακόμα και στο παιχνίδι του φλέρτ, ο άνδρας είναι ο «κυνηγός», ο άνδρας κάνει το πρώτο βήμα, και αν το κάνει η γυναίκα πολλές φορές είναι κατακριτέο.
για αυτο ειλικρινα δεν έχω αποψη.... δεν μπορω να ξέρω....
δεν λειτουργησα ποτε κατ αυτο τον τροπο και κοιτωντας γυρω μου και παρατηροντας τις σχεσεις των ζευγαριων που γνωρίζω, τα πραγματα ειναι μαλλον μοιρασμενα...
Πότε ο ένας είναι λιγο παραπάνω κάπου, πότε ο άλλος... γενικά εγω σε αυτο, βλεπω μια ισορροπιαΑρχική Δημοσίευση από Michelle
7. Αυνανισμός
Εδώ, οι διαφορές είναι κοινώς παραδεκτές. Οι άνδρες το παραδέχονται ακόμη και δημόσια, δεν τους κατακρίνει κανείς και κάνουν ακόμη και αστεία γιʼαυτό. Αντιθέτως, οι γυναίκες δεν το παραδέχονται σε κανέναν ή μόνο σε πολύ στενές τους φίλες και στο ταίρι τους, αν το παραδεχούν δημόσια αντιμετωπίζονται στην καλύτερη περίπτωση ως προβληματικές και καμία δεν έχει τόση άνεση ώστε να κάνει ακόμη και αστεία γιʼαυτό.
δεν το πιστευω αυτο... ειλικρινα δεν μου έχει τυχει κάτι αναλογο....
οι άνθρωποι ίσως που συναναστρεφομαι με κάνουν να πιστευω ότι η πλειοψηφία ΠΛΕΟΝ αντιμετωπιζει ισοτιμα αντρες και γυναικες στο παραπανω θεμα


Αρχική Δημοσίευση από Michelle
8. Γυμνό
Όλοι κατακρίνουν τις ανατολικές χώρες όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν φορώντας μπούρκα και οι άνδρες καλύπτουν όσα και οι ομόφυλοι τους στο δυτικό κόσμο. Ωστόσο, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ακόμα και στην «πολιτισμένη» δύση συμβαίνει κάτι παρόμοιο, απλά σε μικρότερη έκταση; Οι άνδρες μπορούν άνετα να κυκλοφορήσουν χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και πάνω σε χαλαρές περιστάσεις ή ενώ αθλούνται. Οι γυναίκες όχι. Οι άνδρες μπορούν άνετα να ντυθούν «αποκαλυπτικά» χωρίς να θεωρείται ότι το κάνουν για να προσελκύσουν σεξουαλικό σύντροφο, οι γυναίκες όχι. Οι άνδρες μπορούν σε σπάνιες περιπτώσεις να επιδείξουν τον πρωκτό τους για να προσβάλλουν κάποιον (σε ταινίες θα το έχετε δει σίγουρα) και θεωρείται μάλλον αστείο και προσβλητικό για τον άλλον. Αν το έκανε μια γυναίκα θα θεωρούνταν προκλητικό (σε σημείο να την βγάλουν πόρνη) και προσβλητικό για την ίδια, όχι για τον άλλον.
Μα για τον άντρα το στήθος δεν ειναι ερωτογενής ζώνη ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ που είναι για την γυναικα....
Η κοινωνία μας, έχει αποφασίσει να "κρυβει" τις ερωτογενής ζώνες...
Επίσης, αν ενας άντρας χτυπησει ελαφρα στο στηθος θα ειναι σαν να χτυπαει το χερι του... η γυναικα όμως θα πονέσει όπως πονάει ο άντρας στα γεννητικά του όργανα!
Τέλος... έχεις σκεφτεί την πιθανότητα του ότι η γυναίκα ασυνείδητα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ την περιοχή με την οποια θα ΘΡΕΨΕΙ το παιδιού της???
Και μη μου το συγκρίνεις με το μπιμπερό... είναι ένστικτο αυτό...
ακομα και σε αρκετες φυλες που ειναι πολλάαααααααα χρόνια πισω, αν δεις φωτογραφίες, οι γυναικες καλυπτουν το στηθος τους.
Προστασία είναι... όχι ντροπη!Αρχική Δημοσίευση από Michelle
9. Πληρωμένο σεξ
Εδώ οι γυναίκες υποτιμούνται διπλά. Και ως επαγγελματίες, και ως πελάτισσες. Για τους άνδρες δεν είναι ιδιαίτερα κατακριτέο να επιδοθούν σε πληρωμένο σεξ, για τις γυναίκες είναι απόλυτα. Για τους άνδρες δεν σε καμία περίπτωση εξίσου κατακριτέο να γίνουν ζιγκολό όσο είναι να γίνει μια γυναίκα ιερόδουλη.
Τι λες βρε Λία μου?
Ισα ίσα... που είναι πολύ πιο προσβλητικό για τον αντρα να ειναι ζιγκολο παρα για την γυναικα να ειναι ιεροφουλη
Σε βαθμό που θα μπορουσες να πεις οτι ναι, ειναι ρατσισμός και πιστευω ότι το κανουν αυτο γιατι θεωρουν ότι ειναι στη γυναικεια φύση η πουτανια!
Οχι.... ο πληρωμένος έρωτας ηταν πάντα ντροπή και για τα δύο φύλα...
Για πολύ κοσμο που γνωρίζω.... είναι το ίδιο εξεφτελιστικό να πρεπει να πληρωσεις για κάτι που υπάρχει ευραιως δωρεαν είτε ειναι αντρας είτε γυναικα.


ΟΥΦ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kleftra (Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kleftra
H Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,633 μηνύματα.

H kleftra οι φωνές στο κεφάλι της, της είπαν κι έγραψε στις 13:45, 22-12-06:

#8
Θα απαντήσω για όλες τις περιπτώσεις που αναφέρεις.
Δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί ως υποβόσκων φαλλοκρατισμός, επισης δεν ξέρω αν όλοι όσοι φανερά αποφεύγουν να δηλώσουν καποια φαλλοκρατική αντίληψη το κάνουν γιατί όντως δεν το πιστεύουν ή γιατί φοβούνται ότι στην εποχή μας θα θεωρηθούν politically incorrect.
Όπως και να χει παρόμοιες αντιλήψεις σαν κι αυτές που προβάλλεις διακατέχουν τους περισσότερους και είναι κατάλοιπα στερεοτύπων ετών που θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εξαλειφθούν.
Και δυστυχώς συντηρούνται στο πίσω μέρος του μυαλού μας ως προέκταση μιας γενικότερης άποψης για τα δύο φύλα.

Να δώσω ένα απλό παράδειγμα, αν στην πολύκροτη υπόθεση της μαθήτριας που βιάσθηκε ήταν στην θέση της ένα νεαρός(θα τον θεωρήσω Έλληνα για να περιοριστεί η συζήτηση στο φύλο και όχι στην εθνικότητα) καταγγέλοντας βιασμό απο 4 συμμαθήτριες του, αυτόματα δεν θα γινόταν λιγότερο πιστευτός στο μυαλό των περισσοτέρων;
Στερεότυπο 1.ένας άντρας θα χαιρόταν το σεξ με 4 κοπέλες και σε καμμία περίπτωση δεν θα έφερνε αντίσταση
Στερεότυπο 2.έχει μεγαλύτερη σωματική δύναμη άρα θα μπορούσε να τα βάλει και με τις 4
Στερεότυπο 3.οι γυναίκες δεν παίρνουν ικανοποίηση υποτάσσοντας τον αδύναμο άλλον
Και για να μην αναρωτιέστε τι σχέση έχουν όλα αυτά με φαλλοκρατισμο, εχουν σχέση με στερεότυπες αντιληψεις σαν κι αυτές του θεματος, οι οποίες είναι τόσο στενά σφηνωμένες στο μυαλό μας που ακόμη κι όταν θέλουμε να είμαστε ανοιχτόμυαλοι πάντα έρχονται ως δεύτερες σκέψεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

xristinaki

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη xristinaki
H xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Παιδαγωγός . Έχει γράψει 359 μηνύματα.

H xristinaki έγραψε στις 14:18, 22-12-06:

#9
Θεωρω οτι υπαρχει φαλλοκρατισμος ο οποιος δεν ειναι καθολου υποβοσκων πολλες φορες.Πρωτα απο ολα οι αντρες εκμεταλευονται συχνα την σωματικη τους δυναμη για να θεωρουνται ανωτεροι.Εκνευριζομαι τρομερα οταν ακουω εκφρασεις ακομα κι στον δρομο αν σε πιασω θα θα σε σπασω στο ξυλο κτλ σε γυναικες.Μου χει τυχει πολλακις επειδη ειμαι μικροκαμωμενη χωρις λογο να με σπρωξει η να μου μιλησει αποτομα καποιος αγνωστος αντραςκι να νομιζει οτι τον φοβαμαι απο πανω.Να μην ξεχναμε κι την ενδοοικογενειακη βια που πολλοι αντρες χρησιμοποιουν την σωματικη τους δυναμη γι να επιβληθουν κι να κακοποιησουν τις γυναικες.Ενα μεγαλο μερος γυναικων δεχονται την βια μεσα στο σπιτι τους

Επισης η εκφρασεις του τυπου πανε κυρα μου σπιτι σου να πλυνεις κανα πιατο τι δουλεια εχεις εδω?Που το εχω ακουσει πολλες φορες στην οδηγηση για παραδειγμα(κι προσφατα μαλιστα στις καταληψεις ετσι φωναζε ενας πατερας αε μια μητερα αλλου μαθητη μπροστα στις καμερες) υποδεικνυει ρατσισμο οπως κι να το κανουμε.Δεν μου αρεσει να βλεπω αντρες να φερονται ασχημα σε μια κυρια.


Επισης νομιζω οτι οι αντρες ειναι πιο απελευθερομενοι ερωτικα απο οτι οι γυναικες για παραδειγμα υπαρχει το προτυπο του εμπνευστη του playboy με τις 6,7 γυναικες που το ονειρευονται πολλοι αντρες.Δεν υπαρχει καποιο τετοιο προτυπο στην κοινωνια για τις γυναικες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xristinaki : 22-12-06 στις 14:26.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kleftra (Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kleftra
H Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,633 μηνύματα.

H kleftra οι φωνές στο κεφάλι της, της είπαν κι έγραψε στις 14:28, 22-12-06:

#10
Αρχική Δημοσίευση από xristinaki
..................για παραδειγμα υπαρχει το προτυπο του εμπνευστη του playboy με τις 6,7 γυναικες που το ονειρευονται πολλοι αντρες.Δεν υπαρχει καποιο τετοιο προτυπο στην κοινωνια για τις γυναικες.
Υπάρχει λέγεται Ελίζαμπεθ Τέηλορ
Γλυκιά μου αν βγεις εσύ να παραδεχτείς πως τα χεις με 5 συγχρόνως ακόμη και να μην στο πουν το ελαφρύτερο που θα σε θεωρήσουν είναι τσ**λα.
Τα ίδια αρνητικά σχόλια θα εισπράξεις αν κυκλοφορείς στο δρόμο σαν βαρύμαγκας έτοιμη να δείρεις τον καθένα ή αν εχεις λεξιλόγιο λιμενεργάτη.
Όλα αυτά είναι στερεότυπα όπως ξανάπα.

Όμως υπάρχει κάτι βασικό που δεν πρέπει να μπερδεύουμε άλλο φαλοκρατισμός, άλλο ισότητα,άλλο ομοιότητα.
Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ όμοιοι, αλλιώς θα υπήρχε μόνο ένα φύλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DiavolakoS

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη DiavolakoS
Ο DiavolakoS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 454 μηνύματα.

O DiavolakoS έγραψε στις 14:31, 22-12-06:

#11
Αρχική Δημοσίευση από kleftra


Όμως υπάρχει κάτι βασικό που δεν πρέπει να μπερδεύουμε άλλο φαλοκρατισμός, άλλο ισότητα,άλλο ομοιότητα.
Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ όμοιοι, αλλιώς θα υπήρχε μόνο ένα φύλο.
αυτη ειναι η ουσια..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

xristinaki

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη xristinaki
H xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Παιδαγωγός . Έχει γράψει 359 μηνύματα.

H xristinaki έγραψε στις 14:41, 22-12-06:

#12
Ε ναι σαφως κι δεν ειμαστε ομοιοι ειμαστε ισοι ομως κι καποιες συμπεριφορες υποδεικνυουν το αντιθετο.
Υπαρχει προτυπο αντρα με 6,7 γυναικες συγχρονωςκι μικροτερες κουκλαρες μαλιστα .Μια γυναικα που θα τριγυρνουσε φανερα με 6,7 αγορια σαφως κι θα θεωρουνταν τσ..... κι ανηθικη Ενω ο αντρας θεωρειται κι επιτυχημενος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Το avatar του χρήστη iJohnnyCash
Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 16,004 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε στις 14:45, 22-12-06:

#13
ο άνδρας που περιγράφεις θα θεωρούνταν επιτυχημένος μόνο από τους κάφρους, δεν είναι όλοι οι άντρες κάφροι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kleftra (Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kleftra
H Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,633 μηνύματα.

H kleftra οι φωνές στο κεφάλι της, της είπαν κι έγραψε στις 14:57, 22-12-06:

#14
Αρχική Δημοσίευση από xristinaki
Ε ναι σαφως κι δεν ειμαστε ομοιοι ειμαστε ισοι ομως κι καποιες συμπεριφορες υποδεικνυουν το αντιθετο.
Υπαρχει προτυπο αντρα με 6,7 γυναικες συγχρονωςκι μικροτερες κουκλαρες μαλιστα .Μια γυναικα που θα τριγυρνουσε φανερα με 6,7 αγορια σαφως κι θα θεωρουνταν τσ..... κι ανηθικη Ενω ο αντρας θεωρειται κι επιτυχημενος.

Αυτό εννοώ χριστινάκι λέγοντας πως τα μπερδεύεις.
Το ίσοι αναφέρεται σε πολιτικά και λοιπά δικαιώματα(μόρφωση,δουλειά,πολιτική υπόσταση κλπ).
Το όμοιοι αναφέρεται σε συμπεριφορές.Κι αφήνω επίτηδες την σεξουαλική συμπεριφορά απέξω γιατί εκεί πιστεύω στην απόλυτη ελευθερία ανεξαρτήτως φύλου.Θα σου δώσω όμως ένα άλλο παράδειγμα συμπεριφοράς, όσο θα με χαλάσει μια γυναίκα να το παίζει γαμ*ω και δέρνω(όχι να είναι δυναμική αλλά να είναι υπερβολική) άλλο τόσο θα με χαλάσει ένας άντρας που ουρλιάζει γιατί είδε κατσαρίδα.Ξέρω είναι γελοία τα παραδείγματα
Νομίζω όμως πως έχουμε ξεφύγει πολύ απο το ερωτημα που βάζει η Μισέλ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

xristinaki

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη xristinaki
H xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Παιδαγωγός . Έχει γράψει 359 μηνύματα.

H xristinaki έγραψε στις 14:57, 22-12-06:

#15
Diavolakos κι exposed δεν νομιζω γιατι αυτο το προτυπο πουλαει εδω κι χρονια.Τουλαχιστον εγω το χω δει να το διαφημιζουν με το περιοδικο οτι αυτος ειναι ο σωστος αντρας αρα καποιοι υπαρχουν που το πιστευουν .

Οι συμπεριφορες που ανεφερα παραπανω του τυπου (πανε σπιτι σου να πλυνεις κανα πιατο) που εγω το χω ακουσει η κι η βια κι ενδοοικογενειακα ακομα δεν δειχνει οτι υπαρχουν αρκετοι που το παιζουν καφροι?
Κι σαφως δεν ειπα πως ειναι ολοι οι αντρες ιδιοι καποιες συμπεριφορες εθιξα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kleftra (Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kleftra
H Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,633 μηνύματα.

H kleftra οι φωνές στο κεφάλι της, της είπαν κι έγραψε στις 15:08, 22-12-06:

#16
Αρχική Δημοσίευση από xristinaki
Οι συμπεριφορες που ανεφερα παραπανω του τυπου (πανε σπιτι σου να πλυνεις κανα πιατο) που εγω το χω ακουσει η κι η βια κι ενδοοικογενειακα ακομα δεν δειχνει οτι υπαρχουν αρκετοι που το παιζουν καφροι?
Κι σαφως δεν ειπα πως ειναι ολοι οι αντρες ιδιοι καποιες συμπεριφορες εθιξα.
Xristina ανοίγεις πολυ πολυ μεγάλη συζήτηση
Καταρχήν υπάρχουν δυο περιπτώσεις.Η περίπτωση που ο άλλος θα στην πει έτσι χοντρά στο δρόμο ή οπουδήποτε αλλού δεν υποδεικνύει πάντα ότι και στην υπόλοιπη ζωή του εφαρμόζει το ίδιο.Απλά μπορεί να μην κατεβάζει το κεφάλι του κατι έξυπνο να σου πει και χρησιμοποιεί τα ίδια κλισέ εκείνη την ώρα έχοντας την ανόητη εντύπωση πως θα σου κάνει τα μούτρα κρέας.Πάντως και σε αυτά έχουν βρεθεί πλέον πληρωμένες απαντήσεις του τύπου "Όχι γιατί έχω έναν μαλ*κα σαν και σένα σπίτι και τα πλένει" άσχετα που τον άνθρωπο σου δεν τον θεωρείς καθόλου μαλ*κα αλλά σε τέτοιους τύπους τέτοιες απαντήσεις αξίζει να δίνεις.

Πάμε τώρα στην δεύτερη περίπτωση, ο άλλος να είναι όντως κάφρος.Κι εδώ αναρωτιέμαι, καλα αυτός είναι μαλ*κας εσείς όμως οι 6-7 που είστε μαζί του τι είστε;Ελαφρά πιο ηλίθιες
Δυστυχώς αν οι άντρες αυτού του τύπου δεν έβρισκαν γυναίκες να τους σιγοντάρουν σε όλα αυτά θα προσπαθούσαν να αλλάξουν.Τώρα όμως γιατί να το κάνουν αφού και η μία να φύγει θα βρεθούν χιλιάδες πρόθυμες να τους ανεχτούν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

xristinaki

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη xristinaki
H xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Παιδαγωγός . Έχει γράψει 359 μηνύματα.

H xristinaki έγραψε στις 15:17, 22-12-06:

#17
Κλεφτρα μου εσυ παρεξηγησες αυτο που ειπα δεν ειπα να γινουμε ολοι ιδιοι.Σαφως κι δεν θα θελα να δω γυναικες να συμπεριφερονται ετσι.

Θεωρω οτι η βια , οι προσβολες σε γυναικες δεν ειναι τυπικη συμπεριφορα των αντρων ειναι επιδειξη φαλοκρατισμου ειδικα καποιοι που το λενε κιολας οτι εγω ειμαι ο αντρας.Καποιος που απειλει οτι θα δειρει μια γυναικα γιατι αυτος ειναι ο αντρας δεν ειναι φαλοκρατης?Κι εχω δει ακομα κι στο δρομο τετοια πραγματα .Δεν νομιζω οτι ειμαι εκτος θεματος αυτο που λεω κι εγω ειναι οτι υπαρχει φαλοκρατισμος κι οτι εκφραζεται με πολλους τροπους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 18:28, 22-12-06:

#18
Κι εγώ διαφωνώ απόλυτα...

Να προσθέσω για την ομοφυλοφιλία, ότι κατ' εμέ σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει η επιφυλακτικότητα προς την ανδρική ομοφυλοφιλία με την όποια απαξίωση της γυναίκας γενικά...

...ΑΛΛΑ γιατί, εκτός άλλων, το σεξ μεταξώ ανδρών είναι, ως προς τη φυσική επαφή, πολύ πιο "βίαιο" και με πιο πολλές επιπτώσεις στο σώμα, από ότι μεταξύ δύο γυναικών.

Ναι οκ, και ετερόφυλα ζευγάρια κάνουν πρωκτικό, κλπ κλπ...

Αλλά η βασική επαφή των ομοφυλόφιλων ανδρών είναι η πρωκτική διείσδυση, δεκτό;

Ε, ένας άντρας ετεροφυλόφιλος σοκάρεται από αυτό, είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά σπάνια θα έκανε στη σεξουαλική του ζωή... ενώ η γυναίκα, είναι από τη φύση της το ον που "δέχεται", στην ερωτική επαφή... και που (ίσως κατ' επέκταση αυτού είναι πιο "φυσιολογικό" και συνηθισμένο, να κάνει και πρωκτικό έρωτα.

Κοινώς, οι άντρες δε δέχονται να σκεφτούν τον πρωκτικό έρωτα με εκείνους σαν "αποδέκτες" και το γεγονός ότι υπάρχει κατηγορία ζευγαριών, όπου αυτό συμβαίνει τακτικά και βασικά, αντιδρούν με ατσούμπαλα σχόλια, αποτυχημένα αστεία, κλπ.

Κοινώς, καμία σχέση με τη γυναίκα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Insomniac

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Insomniac
Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 754 μηνύματα.

O Insomniac έγραψε στις 02:36, 23-12-06:

#19
Γενικα, διαφωνω σχεδον στα παντα που αναφερεις, σε μεγαλυτερο ή μικροτερο βαθμο, και νομιζω οτι απο το κειμενο σου βγαινει ενα σκεπτικο "αντριστροφου ρατσισμου". Δηλαδη, μου φαινεται οτι κατηγορεις πλεον τους αντρες (γιατι ποιον αλλον μπορεις να κατηγορησεις για φαλλοκρατισμο; ) και για καταστασεις οι οποιες ειτε δεν υπαρχουν, ειτε για τις οποιες δεν ευθυνονται οι ιδιοι.


Ενδεικτικα, γιατι τωρα ψιλοβαριεμαι να γραφω ακομα μεγαλυτερα κειμενα:


Αρχική Δημοσίευση από Michelle
Παρατηρείτε κάτι; Ουσιαστικά ο ομοφυλόφιλος άνδρας είναι ένας καθʼόλα φυσιολογικός άνδρας, που σε κάποια πράγματα υιοθετεί ή θεωρείται λανθασμένα ότι υιοθετεί, συμπεριφορές που έχουμε στο μυαλό μας ως γυναικείες. Αν λοιπόν, η γυναίκα δεν θεωρούνταν κάτι κατώτερο, ουσιαστικά δεν θα υπήρχε αυτός ο ρατσισμός. Ο ρατσισμός είναι εμφανές ότι προέρχεται διότι υποσυνείδητα, ο ρατσιστής θεωρεί ότι ο «ανώτερος» (άνδρας) υιοθέτησε αυτοβούλως κάποιες συμπεριφορές του «κατώτερου» (γυναίκα), άρα αυτόματα αυτό του δίνει το δικαίωμα να τον υποτιμά, όπως υποτιμά από μέσα του και τη γυναίκα.
Το οτι υιοθετει γυναικεια συμπεριφορα χωρις ωστοσο να ειναι γυναικα, αποκλειεται να αποτελει λογο για υποτιμηση - αποξενωση; Αν πχ, υιοθετουσε συμπεριφορα εφηβου ενας ενηλικος, δεν θα γινοταν το ιδιο; Δεν λεω φυσικα οτι αυτο οντως συμβαινει, ποσο μαλλον σε ολες τις περιπτωσεις, αλλα ειναι ενα ειδος εξηγησης, εκτος της περιπτωσης του απλου αμαθους ρατσιτση.

Αρχική Δημοσίευση από Michelle

Υπάρχει η αντίθετη άποψη ότι η απαξίωση αυτή προέρχεται λόγω της διαφορετικότητας των ομοφυλόφιλων και διότι θεωρείται ότι κάνουν κάτι αφύσικο. Αν όμως αυτό ήταν το αίτιο, τότε γιατί δεν υπάρχει η ίδια υποτίμηση και για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες;
...Γιατι, πολυ απλα, κανεις λαθος. Τα ατομα τα οποια υποτιμουν τους αντρες ομοφυλοφιλους με τα παραπανω γυναικεια χαρακτηριστικα, υποτιμουν αντιστοιχα και τις γυναικες gay, με αντρικα χαρακτηριστικα. Εκει που εκφραζονται θετικα ειναι για τις κοπελες που "δοκιμαζουν" να κανουν λεσβιακο, που ειναι αμφι (αρα μπορουν και οι ιδιοι να κανουν κατι ) ή που δεν φαινεται να εκφραζονται με αντρικες συνπεριφορες, κτλ!

Αρχική Δημοσίευση από Michelle
2. Απαξίωση φιλίας μεταξύ ετερόφυλων ατόμων από άνδρες
Συχνότατα βλέπουμε ότι ενώ οι γυναίκες δέχονται και επιδιώκουν τη φιλία μεταξύ ετερόφυλων ατόμων, οι άνδρες δεν θεωρούν ότι υφίσταται και δηλώνουν ευθέως ότι δεν θα έκαναν παρέα με γυναίκα χωρίς να τους ελκύει ερωτικά. Είναι δυνατόν, να ξεχωρίζουν τους φίλους βάσει φύλου, αν θεωρούσαν τις γυναίκες ίσες; Η πιο προφανής εξήγηση είναι ότι θεωρούν τις γυναίκες υποδεέστερους συζητητές, οπότε προτιμούν τους άνδρες για παρέα που τους εκτιμούν.
Υπάρχει και η αντίθετη άποψη ότι αυτό συμβαίνει διότι με τους άνδρες νιώθουν ότι έχουν περισσότερα κοινά και άρα τους καταλαβαίνουν καλύτερα. Τότε όμως γιατί δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και στις γυναίκες; Γιατί δεν απαξιώνουν κι αυτές αυτό το είδος φιλίας;
1. Αν ετσι αισθανονται, και οντως νιωθουν να ελκυονται σεξουαλικα απο ολες τις μη ασχημες κοπελες με τις οποιες κανουν παρεα, γιατι ειναι φαλλοκρατικη η συμπεριφορα τους; Ειλικρινης ειναι. Θα επρεπε δηλαδη νακατπιεσουν τα αισθηματα - διαθεσεις τους;
2. (Για το συζητητες) Γιατι αλλωστε - ειδικα οι αντρες - αυτο που ψαχνουν σε ολους τους φιλους τους, ειναι μια καλη συζητηση. Δεν εχεις "φιλους" να βγαινουν μονο για μπαροτσαρκα, ή για ταβλακι, κτλ; Ή επισης, δεν εχεις δει αντρες φιλους να κανουν και να λενε πραγματα τα οποια ξεκαθαρα μπορεις να κανεις μονο με ατομα του ιδιου φυλου;
3. (για το γιατι δεν το κανουν και οι γυναικες) Αρχικα, γιατι πολλες δεν θελουν να πιστεψουν οτι το φαινομενο αυτο συμβαινει πολυ συχνα, και απλα καποια στιγμη καταληγουν να γουσταρουν καποιο φιλο τους. (Ας σκεφτει η καθεμια/ καθενας σας, ποσο συχνα το εχει ακουσει απο φιλο/ φιλη της) Κατα δευτερον, γιατι οι γυναικες ειναι πολυσυνθετες και πολυπλοκες απο οτι οι αντρες, και ετσι σκεφτονται λιγοτερο συχνα μονο οσον αφορα το σεξ.


Αρχική Δημοσίευση από Michelle
7. Αυνανισμός
Εδώ, οι διαφορές είναι κοινώς παραδεκτές. Οι άνδρες το παραδέχονται ακόμη και δημόσια, δεν τους κατακρίνει κανείς και κάνουν ακόμη και αστεία γιʼαυτό. Αντιθέτως, οι γυναίκες δεν το παραδέχονται σε κανέναν ή μόνο σε πολύ στενές τους φίλες και στο ταίρι τους, αν το παραδεχούν δημόσια αντιμετωπίζονται στην καλύτερη περίπτωση ως προβληματικές και καμία δεν έχει τόση άνεση ώστε να κάνει ακόμη και αστεία γιʼαυτό.
1. Φυσικα και δεν αντιμετωπιζονται ως προβληματικες, τουλαχιστον απο αντρες. Συνηθως, αν ακουσουν καποιο χαρακτηρισμο, αυτος θα ειναι της καV***ρας.
2. Και για αυτο φταινε οι αντρες; Αν ρωτησεις οποιονδηποτε αντρα αν θα ειχε προβλημα να ακουσει καποια γυναικα να λεει οτι αυνανιζεται, κανενας δεν θα ειχα προβλημα. Απλα:

α) Μπορει να την δει σεξουαλικα (βλ. και το παραπανω για την απαξιωση φιλιας), οποτε να νιωσει ο ιδιος ή η κοπελα ασχημα.
β) Μπορει να μην εχει κανενα προβλημα και να ειναι cool, οποτε ειναι θεμα της γυναικας μετα, που ντρεπεται η ιδια να το πει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Insomniac

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Insomniac
Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 754 μηνύματα.

O Insomniac έγραψε στις 02:40, 23-12-06:

#20
Αρχική Δημοσίευση από xristinaki
Θεωρω οτι υπαρχει φαλλοκρατισμος ο οποιος δεν ειναι καθολου υποβοσκων πολλες φορες.Πρωτα απο ολα οι αντρες εκμεταλευονται συχνα την σωματικη τους δυναμη για να θεωρουνται ανωτεροι.Εκνευριζομαι τρομερα οταν ακουω εκφρασεις ακομα κι στον δρομο αν σε πιασω θα θα σε σπασω στο ξυλο κτλ σε γυναικες.Μου χει τυχει πολλακις επειδη ειμαι μικροκαμωμενη χωρις λογο να με σπρωξει η να μου μιλησει αποτομα καποιος αγνωστος αντραςκι να νομιζει οτι τον φοβαμαι απο πανω.Να μην ξεχναμε κι την ενδοοικογενειακη βια που πολλοι αντρες χρησιμοποιουν την σωματικη τους δυναμη γι να επιβληθουν κι να κακοποιησουν τις γυναικες.Ενα μεγαλο μερος γυναικων δεχονται την βια μεσα στο σπιτι τους
Εχεις τηνε εντυπωση οτι οι ιδιοι αντρες, θα ειχαν προβλημα να πουν και να κανουν τα ιδια και σε εναν αλλον αντρα, αν μπορουσαν (σωματικα) ; Οχι φυσικα! Αρα δεν ειναι θεμα αντρα-γυναικας (=φαλλοκρατισμου), αλλα δυνατου-αδυναμου (=αισθηση εξουσιας), ακι εγκειται στο κατα ποσο εισαι ωριμος ή οχι.

Αρχική Δημοσίευση από xristinaki
Ε ναι σαφως κι δεν ειμαστε ομοιοι ειμαστε ισοι ομως κι καποιες συμπεριφορες υποδεικνυουν το αντιθετο.
Υπαρχει προτυπο αντρα με 6,7 γυναικες συγχρονωςκι μικροτερες κουκλαρες μαλιστα .Μια γυναικα που θα τριγυρνουσε φανερα με 6,7 αγορια σαφως κι θα θεωρουνταν τσ..... κι ανηθικη Ενω ο αντρας θεωρειται κι επιτυχημενος.
Ισχυει και παλι, αυτο που ανεφερα για σκεπτικο "αντιστροφου ρατσισμου". Δεν ξερω πολλους αντρες οι οποιοι θα ελεγαν μπραβο σε καποιον φιλο τους, ειδικα αν ειχαν εστω και καποιο ιχνος ηθικης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 10:07, 23-12-06:

#21
Αρχική Δημοσίευση από Insomniac
Δηλαδη, μου φαινεται οτι κατηγορεις πλεον τους αντρες (γιατι ποιον αλλον μπορεις να κατηγορησεις για φαλλοκρατισμο; )
Δεν κατηγορώ μόνο τους άντρες. Ίσα ίσα που έναν άντρα φαλλοκράτη μπορώ να τον καταλάβω κάπως (χωρίς να τον δικαιολογώ), δεν θέλει να χάσει τα κεκτημένα του. Μια γυναίκα φαλλοκράτισσα είναι το πιο απεχθές είδος ανθρώπου πάνω στον πλανήτη όμως.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αρκετά απ'όσα είπες είναι άκυρα, μιας και είχες λάβει ως δεδομένο το παραπάνω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 12:21, 23-12-06:

#22
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
Δεν κατηγορώ μόνο τους άντρες. Ίσα ίσα που έναν άντρα φαλλοκράτη μπορώ να τον καταλάβω κάπως (χωρίς να τον δικαιολογώ), δεν θέλει να χάσει τα κεκτημένα του. Μια γυναίκα φαλλοκράτισσα είναι το πιο απεχθές είδος ανθρώπου πάνω στον πλανήτη όμως.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αρκετά απ'όσα είπες είναι άκυρα, μιας και είχες λάβει ως δεδομένο το παραπάνω.
Ε, όχι δα...
Εξαρτάται από το πώς έχει μεγαλώσει...
Θεωρείς δηλαδή ότι οι γυναίκες των συντηρητικών χωρών του αραβικού κόσμου είναι τόσο απεχθείς;;;;;;;

Epote LOOOL!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 12:22, 23-12-06:

#23
Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
Ε, όχι δα...
Εξαρτάται από το πώς έχει μεγαλώσει...
Θεωρείς δηλαδή ότι οι γυναίκες των συντηρητικών χωρών του αραβικού κόσμου είναι τόσο απεχθείς;;;;;;;

Epote LOOOL!!!
Αναφέρομαι στην Ελλάδα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 12:33, 23-12-06:

#24
Επιμένω.
Η κοινωνία στην Ελλάδα, ειδικά στην επαρχία, έχει πολύ συχνά δείγματα φαλλοκρατικής νοοτροπίας. Φταίει η γυναίκα για αυτό;

Για μένα οι μόνες απεχθείς είναι αυτές που αποκαλώ "κατίνες", κάτι μικροπαντρεμένες (λέμε τώρα), νοικοκυρές (από μόνο του όχι κακό), που κουτσομπολεύουν τον άντρα τους με τις κόρες τους και τις φίλες τους, γελάνε με τα αστεία περί του πώς θα του φάνε τα λεφτά΄, αλλά άπαξ και μπει αυτός σπίτι, μούγγα και κεφάλι κάτω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 12:37, 23-12-06:

#25
Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
Επιμένω.
Η κοινωνία στην Ελλάδα, ειδικά στην επαρχία, έχει πολύ συχνά δείγματα φαλλοκρατικής νοοτροπίας. Φταίει η γυναίκα για αυτό;
Ναι φταίει. Κάποτε ήταν όλες οι γυναίκες έτσι. Αν αυτές βολεύονται με την κατάσταση τους και δεν κάνουν κάτι γιαυτό μου είναι απεχθείς. Και για να σε προλάβω πριν πεις οτι δεν ξέρω, έχω ζήσει σε επαρχία 15 χρόνια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Insomniac

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Insomniac
Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 754 μηνύματα.

O Insomniac έγραψε στις 16:28, 23-12-06:

#26
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
Δεν κατηγορώ μόνο τους άντρες. Ίσα ίσα που έναν άντρα φαλλοκράτη μπορώ να τον καταλάβω κάπως (χωρίς να τον δικαιολογώ), δεν θέλει να χάσει τα κεκτημένα του. Μια γυναίκα φαλλοκράτισσα είναι το πιο απεχθές είδος ανθρώπου πάνω στον πλανήτη όμως.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αρκετά απ'όσα είπες είναι άκυρα, μιας και είχες λάβει ως δεδομένο το παραπάνω.
1. Δεν το ειχα λαβει ως δεδομενο. Ανεφερα οτι μου φαινεται οτι βγαινει ενα σκεπτικο αντιστροφου ρατσισμου. & εβαλα και το smilie puzzled, για να το δειξω αυτο. Επομενως δεν βασισα τα οσα ειπα σε αυτο (ή εστω, μονο σε αυτο).

2. Δεν αναιρει τα οσα λεω, για το πως αντιμετωπιζονται οι γυναικες για τον αυνανισμο, πως βλεπουν οι αντρες τις gay γυναικες, κτλ. Καμια σχεση.

Υ.Γ: Για να ειμαι ειλικρινης και ο ορος "γυναικα φαλλοκρατισσα" μου ακουγεται καπως. Να πεις οτι μια γυναικα ειναι συμβιβασμενη με την επικρατουσα κατασταση μισογυνισμου / φαλλοκρατισμου, οκ. Αλλα το να ειναι και φαλλοκρατισσα, μμμ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 19:15, 23-12-06:

#27
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
Ναι φταίει. Κάποτε ήταν όλες οι γυναίκες έτσι. Αν αυτές βολεύονται με την κατάσταση τους και δεν κάνουν κάτι γιαυτό μου είναι απεχθείς. Και για να σε προλάβω πριν πεις οτι δεν ξέρω, έχω ζήσει σε επαρχία 15 χρόνια.
Ε, καλά, δε σκόπευα να στην πω κιόλας...
Αλλά το ότι κάποτε ήταν όλες έτσι, απλά δεν ισχύει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 22:58, 23-12-06:

#28
Αρχική Δημοσίευση από Insomniac
Υ.Γ: Για να ειμαι ειλικρινης και ο ορος "γυναικα φαλλοκρατισσα" μου ακουγεται καπως. Να πεις οτι μια γυναικα ειναι συμβιβασμενη με την επικρατουσα κατασταση μισογυνισμου / φαλλοκρατισμου, οκ. Αλλα το να ειναι και φαλλοκρατισσα, μμμ...
Μα υπάρχουν γυναίκες που δεν είναι απλώς συμβιβασμένες με την παρούσα κατάσταση αλλά πιστευουν οτι θα έπρεπε να γίνουν τα πράγματα όπως παλιά σε αυτό το θέμα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Insomniac

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Insomniac
Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 754 μηνύματα.

O Insomniac έγραψε στις 00:26, 24-12-06:

#29
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
Μα υπάρχουν γυναίκες που δεν είναι απλώς συμβιβασμένες με την παρούσα κατάσταση αλλά πιστευουν οτι θα έπρεπε να γίνουν τα πράγματα όπως παλιά σε αυτό το θέμα!
1. Ποιες; Εγω τουλαχιστον δεν εχω συναντησει καποια τετοια κοπελα, δηλαδη που να ειναι στην ιδια ή μια γενια πισω απο τη δικη μου-μας.

2. Και να υπαρχουν, εφοσον η κατασταση επηρεαζει και τις ιδιες, δεν τις αφηνουμε να εχουν το δικαιωμα του αυτο-προσδιορισμου τους (στην ουσια αυτο ειναι) Επειδη εσυ, ή εγω, το θεωρουμε λαθος;

3. Στα επιχειρηματα - αποψεις του προηγουμενου (αυτου που απαντουσα σε καποια απο τα δικα σου) Post θα απαντησεις; Δεν σε προκαλω, απλα θελω να δω πως σου φαινονται και πως τα κρινεις;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 00:53, 24-12-06:

#30
Αρχική Δημοσίευση από Insomniac
1. Ποιες; Εγω τουλαχιστον δεν εχω συναντησει καποια τετοια κοπελα, δηλαδη που να ειναι στην ιδια ή μια γενια πισω απο τη δικη μου-μας.

2. Και να υπαρχουν, εφοσον η κατασταση επηρεαζει και τις ιδιες, δεν τις αφηνουμε να εχουν το δικαιωμα του αυτο-προσδιορισμου τους (στην ουσια αυτο ειναι) Επειδη εσυ, ή εγω, το θεωρουμε λαθος;

3. Στα επιχειρηματα - αποψεις του προηγουμενου (αυτου που απαντουσα σε καποια απο τα δικα σου) Post θα απαντησεις; Δεν σε προκαλω, απλα θελω να δω πως σου φαινονται και πως τα κρινεις;
1. Εγώ έχω συναντήσει. Δεν είναι πολλές, αλλά υπάρχουν
2. Ας πιστευουν ότι θέλουν, αλλά επειδή έχω κι εγώ αυτό το δικαίωμα δεν παύω να τις θεωρώ αισχρές.
3. Πειράζει που βαριέμαι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 01:49, 24-12-06:

#31
Φαλλοκρατισμός υπάρχει (αγγίζει τα όρια του μισογυνισμού πολλές φορές) αν και θεωρώ πως είναι ανεξάρτητος από αυτά που αναφέρεις Michelle.

Επίσης δεν είμαι σίγουρη πως είναι καν υποβόσκων...

Θα μας πάρει πολλά χρόνια ακόμα για να απαλλαγούμε από κοινωνικά ρατσιστικές συμπεριφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών κι αυτό γιατί ενώ στις μέρες μας οι γυναίκες (και φυσικά και οι άντρες) είναι πιο ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί οι συμπεριφορές τους πολλές φορές καθορίζονται από συμπεριφορές παλαιότερων γενεών λες και τις έχουν τυπώσει στο υποσυνείδητό μας και δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές. Πιστεύουμε στην ισότητα, πιστεύουμε πως η γυναίκα είναι αντάξια με τον άνδρα, το διαλαλούμε και το φωνάζουμε αλλά όταν έρθει η στιγμή να το κάνουμε πράξη λειτουργούμε μιμητικά, μιμούμενοι τους γονείς και τους παππούδες μας.

Ερώτημα: Πόσες φορές (γενικά) στη ζωή σας πιάνετε τους εαυτούς σαν να κάνουν πράγματα που υποσυνείδητα έχετε αντιγράψει άθελά σας από τους γονείς σας, ακόμα και κάποιες συμπεριφορές τους που απεχθανόσασταν?

Νιώθω πως το πρόβλημα ξεκινάει από την οικογένεια και μάλιστα από την πρώτη ενδιαφερόμενη: Τη γυναίκα/μητέρα. Στις μέρες μας είναι φεμινίστρια, χειραφετημένη, εργαζόμενη κτλ. και παρ' όλα αυτά ακούω γυναίκες να λένε στα μικρά αγοράκια τους (3χρονα μιλάμε τώρα): "Έλα Γιαννάκη μη κλαις που έπεσες. Οι άντρες δεν κλαίνε". Και αναρωτιέμαι: Άραγε όταν μεγαλώνουν αγόρι και κορίτσι στο ίδιο σπίτι μητέρες και πατεράδες τους συμπεριφέρονται άραγε σαν ίσους ή ακολουθούν άλλη τακτική με τα κορίτσια τους απ' ότι με τα αγόρια. π.χ. Λένε άραγε στις κόρες τους: "Μη βιαστείς να δοθείς στον καθένα" ενώ ταυτόχρονα καμαρώνουν κρυφά για τις περιπτύξεις των γιών τους? Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα πάντως συνέβαινε στη δική μου γενιά και δεν είμαι πια και τόσο μεγάλη. Ιν φακτ, άτομα στην ηλικία μου μεγαλώνουν τους αυριανούς άντρες και τις αυριανές γυναίκες της κοινωνίας μας.

Αλλά μια που αναφέρθηκα στη γενιά μου, τους σημερινούς τριαντάρηδες δηλαδή, μόλις σήμερα μου εξιστορούσε μια φίλη μου πόσο άσχημα ένιωθε ο άντρας της (και οι δύο στη δεκαετία των τριάντα) όταν εκείνη γυρνούσε αργότερα από εκείνον στο σπίτι. Κι όταν τόλμησα να ρωτήσω γιατί:
-Εεε... δε καταλαβαίνεις! Μου είπε. Δεν είναι σωστό να δουλεύει η γυναίκα περισσότερο από τον άντρα και να φέρνει και περισσότερα χρήματα στο σπίτι!! (Ναι ε?...) Είναι έγκυος τώρα...(αν πιάνετε το υπονοούμενό μου...Θα μεγαλώσει παιδί!)

Ίσως έχω αναφέρει κάπου αλλού στο φόρουμ μια έρευνα που έκανα πριν από ένα χρόνο στο ίντερνετ για τις γυναίκες μαέστρους μετά από μια συζήτηση που είχα με ένα φίλο σαραντάρη (κι αυτός μεγαλώνει γιο - την αυριανή κοινωνία μας δηλαδή...).
Βλέπαμε μια ορχήστρα στην τηλεόραση και *πουφ* μου έσκασε στο μυαλό η εξής ερώτηση:
-Γιατί δε θυμάμαι να έχω δει ποτέ γυναίκα να διευθύνει ορχήστρα? (Δεν είμαι και φανατική του συγκεκριμένου είδους μουσικής, εκείνος όμως είναι! Και τον ρώτησα.
Η απάντηση του ήταν η εξής:
-Το να διευθύνεις μια ορχήστρα δεν είναι απλό πράγμα. Χρειάζεται νοητικές ικανότητες που δε διαθέτει μια γυναίκα! ΤΟΙΝΓΚ!
-Δηλαδή δεν υπάρχουν γυναίκες μαέστροι; Κι όμως φίλε μου (και φίλοι συμφορουμίτες) υπάρχουν και πολύ καλές μάλιστα. Και καταξιωμένες! Αλλά ακόμα κι εκείνος που έχει πάθος με την κλασική μουσική δεν το ήξερε! ...ήταν όμως σίγουρος για την κατωτερότητα του γυναικείου μυαλού...

Ακόμα και όταν του παρουσίασα τα στοιχεία που συνέλεξα απαξίωσε να ρίξει δεύτερη ματιά...

Μετά από αυτό λοιπόν προχώρησα στις γυναίκες εφευρέτριες. (Το θέμα που πρότεινα στην Maggie για όποιον θυμάται!) Κι εγώ η ίδια εντυπωσιάστηκα με αυτά που βρήκα!

Οι γυναίκες δεν εφηύραν μονάχα οικιακές συσκευές -αναμενόμενο λόγω της θέσης που ήταν αναγκασμένες να έχουν κάποια χρόνια πριν- αλλά και υλικά όπως το Kevlar και τεχνολογικά επιτεύγματα όπως οι Compilers. (Και μια που το αναφέρω: Κάποτε λέει ακόμα κι αν μια γυναίκα έκανε μια ανακάλυψη, οι νόμοι ήταν τέτοιοι που η καταχώρηση γινόταν κάτω από το όνομα του συζύγου της).

Έχω συνάδερφο στη δουλειά που αναφέρεται στις γυναίκες ως "τεμάχια" (και μεγαλώνει και μια κόρη...how inappropriate!) π.χ. Ήρθε ένα τεμάχιο χτες από την DHL, άλλο πράμα.

Επίσης όταν ακούω ανέκδοτα του στυλ:
-Τι λες σε μια γυναίκα με δύο μαυρισμένα μάτια;
-Τίποτα, ότι ήταν να πεις το έχεις πει ήδη δύο φορές.

ή
Να δέρνεις τη γυναίκα σου κάθε μέρα. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις γιατί, ξέρει εκείνη.

κάθε άλλο παρά θεωρώ πως ο φαλλοκρατισμός στην εποχή μας υποβόσκει. Μάλλον καλά κρατεί δυστυχώς.

Και μη μου πείτε πως όλοι οι γνωστοί μου αποτελούν «εξαιρέσεις» και ίσως δεν είναι μορφωμένοι, καλλιεργημένοι ή έξυπνοι γιατί θα σας απαντήσω πως για να υπάρξει κοινωνία με πραγματική ισότητα μεταξύ των δύο φύλλων θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που και ο μέσος πολίτης να είναι σε θέση να τη νιώθει και να την ασπάζεται χωρίς να έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο…Θα σας απαντήσω πως η ισότητα θα έχει κερδίσει όταν και στο τελευταίο χωριό ο χωρίατης θα σέβεταί τη γυναίκα περισσότερο από το γαϊδαρό του...
Όταν εκείνο το έθιμο που μια φορά το χρόνο η γυναίκα έχει την τιμητική της θα πάψει να υπάρχει...
(οκ το τραβάω λίγο, αλλά σκεφτείτε πόσο υποτιμητικό είναι αν εστιάσεις σ'αυτό!)

Τέλος, είναι γεγονός πως κάποιες εκφράσεις τις κουβαλάμε από παλαιότερες εποχές. Μπορεί στην ουσία τους πλέον να μη σημαίνουν τίποτα, αλλά δεν παύουν να καθορίζουν έναν τρόπο σκέψης που δεν έχει πεθάνει, τουλάχιστον όχι εντελώς:

Όταν μια γυναίκα, είναι ανεξάρτητη, στέκεται στα πόδια της, είναι τολμηρή κτλ, τότε λέμε πως είναι…. “αντράκι”

Λέμε: "τιμά τα παντελόνια του", αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ για γυναίκα που τιμά τη φούστα της. (Κι ας είναι unisex το παντελονάκι πλέον. Η έκφραση δεν άλλαξε!

Όταν κάποιος θέλει να δείξει πως μιλάει σοβαρά λέει “Αντρίκεια πράματα”
(Μια γυναίκα δε μιλάει ποτέ σοβαρά?)

Άσε που έρχεται μια ώρα που οι άντρες μιλάνε μεταξύ τους σαν "άντρας προς άντρα" κι αυτό είναι πολύυυυ σοβαρό όταν ειπωθεί! Τα ψέμματα έχουν τελειώσει δεν υπάρχει γυναικείο στοιχείο μεταξύ τους εκείνη τη στιγμή...

Ακόμα και αυτό το "η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα" ... (για να μην αναφέρω πως ακούγεται να διαλύονται γάμοι επειδή η νύφη τόλμησε να πατήσει τον γαμπρό!).

Με τον ίδιο τρόπο κάποιος που προσπαθεί να μας εξαπατήσει μας κάνει “που**ιες” ...Αυτό κι αν δεν δείχνει κάτι όχι μόνο για τις σχέσεις ανδρών/γυναικών...

Όλα αυτά καταδεικνύουν μια κοινωνία που έχει γαλουχηθεί με τρόπο που στην ουσία φορτώνει στον άνδρα την ευθύνη του…ανδρισμού του, αλλά και τη υποτιθέμενη διαφορετικότητά του…

Που το βλέπετε λοιπόν το υποβόσκων?

Υ.Γ. Μακάρι, χίλιες φορές μακάρι, όλα τα παραπάνω να είναι λάθος, και να έχω κάνει ένα φριχτό λάθος! Κανείς δε θα το ήθελε περισσότερο από μένα, πιστέψτε με!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη roumana
H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε στις 11:20, 24-12-06:

#32
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Υ.Γ. Μακάρι, χίλιες φορές μακάρι, όλα τα παραπάνω να είναι λάθος, και να έχω κάνει ένα φριχτό λάθος! Κανείς δε θα το ήθελε περισσότερο από μένα, πιστέψτε με!
Δυστυχώς, δεν κάνεις λάθος. Ακόμα και οι άντρες που θα συμφωνήσουν μαζί σου, θα σκεφτούν αν πρέπει να εξωτερικεύουν την γνώμη τους ή όχι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 11:27, 24-12-06:

#33
Με είχε απασχολήσει πολύ το θέμα ένα διάστημα.
Τι να πω... Σιγά-σιγά, με τα χρόνια, θα αλλάξουν τα πράγματα, όπως αλλάζουν σιγά-σιγά και μέχρι σήμερα. Εύχομαι μόνο οι σημερινοί πολίτες αυτού του κόσμου να συνειδητοποιήσουμε ορισμένα πράγματα βαθύτερα και να δουλέψουμε να τα αλλάξουμε συνειδητά όσο μπορούμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

m3nt0r

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη m3nt0r
Ο m3nt0r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών . Έχει γράψει 199 μηνύματα.

O m3nt0r έγραψε στις 18:05, 26-12-06:

#34
Ξέρετε ποιό είναι το πρόβλημα με όλα αυτά;Το ότι στην προσπαθεία τους οι γυναίκες να φτάσουν τους άντρες στα μάτια της κοινωνίας,αντι να προσπαθούν να αποδείξουν την ισότητα προσπαθούν να αποδείξουν την ομοιότητα,και δώσε "δεν κυνηγάνε μόνο οι άντρες πιτσιρίκες πλέον,αλλά και οι γυναίκες τεκνά","μέχρι και ταξί/φορτηγό/λεωφορείο/μαχητικό/κέρατο τράγιο οι γυναίκες",δυστυχώς ή ευτυχώς το κάθε φύλο έχει άλλες δυνατότητες κυρίως στο σώμα,αλλά φυσικά και στο μυαλό και πρέπει να προσανατολίζεται εκεί.

Και ας μην κοροιδευόμαστε τώρα,οι άνδρες τραβάνε πολλά στον κόσμο,μια μικρή λίστα:

Υποχρεωτική θητεία στον στρατό και προφανώς άμεση δράση σε πολεμικές συρράξεις(δεν διαλέγεις, σε εκτελούνε αλλιώς), ναί όταν οι γυναίκες θεωρούνται σεξουαλικά αντικείμενα, οι άνδρες είναι cannon fodder ή αλλιώς τροφή για κανόνια.

Μηδαμινές πιθανότητες για την κυριαρχία της ανατροφής των παιδιών σε διαζύγιο(ή αλλιώς όταν μας συμφέρει μετράει η φύση της γυναίκας).

Συνεχής προσπάθεια για την απόδειξη του ανδρισμού,αυτό που λέτε ότι "είσαι αντράκι","τιμάει τα παντελόνια του" κτλπ. είναι boomerang για τους άνδρες,καθώς όσο μετράει η λέξη "άνδρας" τόσο αρνητικά μετράει και η λέξη αδερφή/φλώρος/πο*στης.Ασε που αν παρενοχληθείς σεξουαλικά και το καταγγείλεις αμέσως είσαι αδερφή με στάμπα τουλάχιστον στα μάτια των άλλων.

"Είναι gentleman", Δηλαδή πληρώνει στις εξόδους, έχει το όχημα το ανάλογο,τα δωράκια,τα λουλουδάκια κτλ. αυτά τα πρότυπα είναι με την σειρά τους απαρχαιωμένα παρόλα αυτά επειδή συμφέρουν τα κρατάμε,σε αντίθετη περίπτωση "είναι τσιγγούνης","καβούρια στις τσέπες" και τα γνωστά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη roumana
H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε στις 19:49, 26-12-06:

#35
Ξέρετε ποιό είναι το πρόβλημα με όλα αυτά;Το ότι στην προσπαθεία τους οι γυναίκες να φτάσουν τους άντρες στα μάτια της κοινωνίας,αντι να προσπαθούν να αποδείξουν την ισότητα προσπαθούν να αποδείξουν την ομοιότητα
Καμία φυσιολογική γυναίκα δεν ψάχνει να είναι όμοια με έναν άντρα.


(και σιγά μην θέλουμε να είμαστε όμοιες με σας ...)


Αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι η άποψη των αντρων
ότι η γυναίκα δεν έχει τις νοητικές ικανότητες του άντρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη epote
Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,484 μηνύματα.

O epote ) έγραψε στις 20:06, 26-12-06:

#36
Αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι η άποψη των αντρων
ότι η γυναίκα δεν έχει τις νοητικές ικανότητες του άντρα.
μα δεν τις εχει, πως να γινει τωρα?

βαλε μια γυναικα να βρει το δρομο της μεσα απο ενα δασος ακολουθοντας ενα ζαρκαδι και δεν θα βγεις ποτε, βαλε ενα αντρα να οργανωσει ενα σπιτι και θα καταληξεις με το παραπανω δασος (και το ζαρκαδι μεσα).

προφανως και δεν εχουμε τις ιδιες νοητικες ικανοτητες. Οπως δεν εχουμε και τις ιδιες σωματικες. Οι ιδιες ορμονες που κανουν την εξωτερικη εμφανιση μας διαφορετικη δρουν και ως νευροδιαβιβαστες στον εγγεφαλο αλαζοντας τις νοητικες μας λειτουργιες.

And thats the way the cookie crumbles.

ειναι εκνευριστικη η ταση που υπαρχει να θελουμε τελικα να καταληξουμε σε ενα φιλο με τα καλα και των δυο. Δηλαδη γυναικες ανταγωνιστικες και υπερσεξουαλικες και αντρες που κανουν πεντικιουρ και ξερουν ολες τις μαρκες ρουχα.

Οχι αυτο ειναι παραβιαστικο, ο ανθρωπος υπαρχει 2.000.000 χρονια εκ των οποιων οι συγχρωνες κοινονικες συνθηκες αναλογουν σε 30.

καταλαβαινεις τη διαφορα? Πως μπορεις να ζητησεις σε ενα βιολογικο οργανισμο που φτιαχτηκε για να δουλευει με παγετωνες, σπηλιες και λιονταρια επι 2.000.000 χρονια να αλαξει σε 30?

και εγω ενισταμε σε ενα ακομα πραγμα.

στη διαφορα αναμεσα στην υποτακτικοτητα και το σεβασμο.

οι γυναικες ανεκαθεν ηταν υποτακτικες.

επισις ανεκαθεν εχεραν σεβασμου και εκτιμισης (πολυ περισοτερο απο τα αρσενικα!).

γιατι προσπαθουμε να αλαξουμε το πρωτο εκ των δυο? Ολες οι πρωτογονες κοινωνιες ηταν μια παλη των αρσενικων για το ποιο τελικα θα μπορεσει να φροντιζει και να προστατευει το θυλικο. Δεν αλαζουν ετσι ευκολα αυτα τα πραγματα. Και ειληκρινα δεν βλεπω λογο.

κοιταχτε το σεξ, που πρακτικα λογο κοινωνικων συμβασεων μονο εκει μπορουμε να βγαζουμε τα πραγματικα μας ενστικτα. Πρακτικα ολες οι γυναικες φαντασιονονται ενα αρσενικο που θα τις υποτασει στις σεξουαλικες τους ορεξεις και τουμπαλιν. Αλλα προφανως αυτο για την κοινωνια ειναι μεμπτο, ειναι παραλογο...ελεος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 20:35, 26-12-06:

#37
Άλλο ισάξια άλλο πανόμοια καλέ!!!
7 είδη νοημοσύνης υπάρχουν, όλοι όοολα θα τα 'χουν;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη roumana
H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε στις 20:45, 26-12-06:

#38
Αρχική Δημοσίευση από epote
μα δεν τις εχει, πως να γινει τωρα?
Female Nobel Prize Laureates


Ξέρεις σε πόσες γυναίκες από δω ακούγεσαι γραφικός όταν το λες αυτό?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

io-io

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη io-io
H io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Μαθηματικός . Έχει γράψει 1,548 μηνύματα.

H io-io έγραψε στις 20:49, 26-12-06:

#39
Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
Άλλο ισάξια άλλο πανόμοια καλέ!!!
7 είδη νοημοσύνης υπάρχουν, όλοι όοολα θα τα 'χουν;;;
Αυτο ακριβως!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη epote
Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,484 μηνύματα.

O epote ) έγραψε στις 21:25, 26-12-06:

#40
Female Nobel Prize Laureates


Ξέρεις σε πόσες γυναίκες από δω ακούγεσαι γραφικός όταν το λες αυτό?


και ποιος ακριβως λεει οτι οι νομπελικου τυπου νοημοσηνη δεν ειναι γυναικιο χαρακτηριστικο? Δεν λεω οτι οι γυναικες ειναι χαζες, απλα οτι δεν εχουν την ιδια νοητικη ικανοτητα με τον αντρα.

να το θεσω διαφορετικα για να μην επισκιαζει το συναισθημα της μειονοτητας την αποψη σου.

οι αντρες δεν εχουν τις ιδιες νοητικες ικανοτητες με τις γυναικες.

Καταλαβαινεις τι εννοω? Οι γυναικες ειναι (κατα μεσο ορο) καλυτερες σε ορισμενα πραγματα και οι αντρες σε ορισμενα αλλα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

QsLv

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη QsLv
Ο QsLv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 557 μηνύματα.

O QsLv σε ύφεση έγραψε στις 21:54, 26-12-06:

#41
Υποβόσκων φαλλοκρατισμός.
Υποβόσκων, πάντα υποβόσκων.
Τα φαγωμένα ζαρζαβατικά μου, με προειδοποιούν πως βοσκάει στους κήπους της ζωής μας αρκετά φανερά.

Σύννεφα στον ορίζοντα, μάλλον θα χτύπησε η σεξιστική θύελλα της κοινωνίας!
Dios mío!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 11:13, 27-12-06:

#42
Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
7 είδη νοημοσύνης υπάρχουν, όλοι όοολα θα τα 'χουν;;;
Αυτό δεν το ήξερα...Ενδιαφέρον!!!

@m3ntor: Πραγματι ο άνδρας έχει φορτωθεί στην κοινωνία μας το βάρος του ανδρισμού του. Είναι δε τόσο βαρύ που πολλές φορές το ξεφορτώνει πάνω στη γυναίκα του ξυλοφορτωνοντάς την... γιατί είναι άνδρας...

Το πως μεγαλώνουμε παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντίληψή μας. Ας θυμηθούμε πως στο θέμα "Τις δουλειές του σπιτιού ποιός θα τις κάνει", υπήρξαν γυναίκες που απάντησαν πως ακόμα και η εικόνα ενός άντρα με ξεσκονόπανο ή σφουγγαρίστρα τις ξενίζει και τους φαίνεται παράλογη.

Έχεις δίκιο για τα του πρώτου ραντεβού κι αυτό πρέπει να αλλάξει για μένα αν και δε θα πω πως δεν κολακεύομαι όταν με κερνούν στο πρώτο ραντεβού. Έτσι (λανθασμένα) με μεγάλωσαν να πιστεύω πως ο άντρας με εκτιμάει περισσότερο όταν πληρώνει για μένα... Κι αυτό να αλλάξει!

Το σωστό για μένα είναι αυτό:

Αρχική Δημοσίευση από ΚΟΥΕ
όταν μιλάμε για το πρώτο ραντεβού... αυτός/ή που κάνει την πρόσκληση αναλαμβάνει και τον λογαριασμό, είτε είναι καφές, είτε φαγητό, είτε σινεμά, είτε οτιδήποτε!!! .-
ΕΝΝΟΕΙΕΤΑΙ ότι ο προσκεκλημένος θα βγάλει το πορτοφόλι και θα ρωτήσει ευγενικά αν μπορεί να κεράσει ή έστω να συνδράμει στον λογαριασμό αλλά το ΌΧΙ του "οικοδεσπότη" πρέπει να είναι δεδομένο!
Είναι καθαρά θέμα ευγένειας και καλών τρόπων και όχι φεμινισμού ή οτιδήποτε άλλο... όταν ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΣ... ΚΕΡΝΑΣ!
Είναι σαν να σου λέω... έλα σπίτι να σου μαγειρέψω και να περιμένω να μου ψωνίσεις απ το σούπερ μάρκετ τα υλικά! ε όχι ρε παιδί μου
Αυτό που λες για το διαζύγιο και τα παιδιά είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. (Καλύτερα να ανοίξουμε νέο τόπικ)
Ξέρω πατεράδες που χήρεψαν και μεγάλωσαν μόνοι τα παιδιά τους μια χαρά, ξέρω και πατεράδες που χώρισαν και δεν έριξαν δεύτερη ματιά πίσω τους.
Κι αυτό θέμα ανατροφής είναι ίσως. Αν έμαθαν από μικροί πως τα παιδιά είναι αποκλειστική ευθύνη της γυναίκας, πως να αλλάξουν μετά νοοτροπία?

Εγώ θα 'λεγα να ξεκινήσουμε από τα βασικά: Άντρες-γυναίκες να σεβόμαστε την ανθρώπινη υπόσταση του άλλου καταρχήν και μετά όλα τ'άλλα.

Η γυναίκα δεν είναι τεμάχιο, ούτε σάκος του μποξ, και ο άντρας δεν είναι πάντα αυτός που μπορεί να φέρει τα χρήματα σπίτι και να στηρίξει την οικογένειά του και αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 27-12-06 στις 11:50. Αιτία: Πρόσθεσα μια σκέψη
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 13:46, 27-12-06:

#43
http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_..._intelligences

http://socialscope.blogspot.com/2005...elligence.html

Περίπλοκο πράγμα ο εγκέφαλος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ειλικρινής

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Ειλικρινής
Ο Ειλικρινής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 484 μηνύματα.

O Ειλικρινής έγραψε στις 13:43, 29-03-07:

#44
χμμμμμμμμμ...και επειδή τώρα κατάλαβα (στο περίπου) το θέμα...
ρε κορίτσια,εσείς όχι μόνο δέχεστε τον φαλλοκρατισμό αλλά τον επιδιώκεται κιόλας!!!
Παράδειγμα...επικροτείτε τις "ποσοστώσεις"?
Θα βάλουμε στη λίστα "τόσες" γυναίκες,γιατί έτσι λέει ο νόμος!
Θα προσλάβουμε "τόσες" γυναίκες επί τοις εκατό όχι γιατί είναι άξιες αλλά "έτσι λέει ο νόμος"!!!
Εκεί ο "φαλλοκρατισμός" πάει περίπατο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 13:50, 29-03-07:

#45
Είμαστε ακόμα στο Στεπ ουάν, ντάρλινγκ.
Νομίζεις ότι αν αφαιρεθούν τα ποσοστά, θα παίρνουν το ίδιο πολλές, ή και περισσότερες γυναίκες;;Ή, τι προτείνεις;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ειλικρινής

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Ειλικρινής
Ο Ειλικρινής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 484 μηνύματα.

O Ειλικρινής έγραψε στις 13:54, 29-03-07:

#46
Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
Είμαστε ακόμα στο Στεπ ουάν, ντάρλινγκ.
Νομίζεις ότι αν αφαιρεθούν τα ποσοστά, θα παίρνουν το ίδιο πολλές, ή και περισσότερες γυναίκες;;Ή, τι προτείνεις;
Προτείνω να ξεσηκωθείτε και να απαιτήσετε την κατάργηση "φαλλοκρατικών" νόμων όπως αυτός!
Καταλαβαίνω και υποστηρίζω τον νόμο περί αναπήρων η ατόμων με ειδικές ανάγκες στις ποσοστώσεις!
Αν θεωρείτε ότι ανήκετε (σαν γυναίκες) σ'αυτή την κατηγορία...μην ξαναμιλήσετε για "φαλλοκράτες"!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 14:08, 29-03-07:

#47
Παίδαρε, αν φύγει αυτός ο νόμος, ο άντρας αλλά ΚΑΙ γυναίκα εργοδότης, θα ανακουφιστεί, που δε θα ΠΡΕΠΕΙ να πάρει χ γυναίκες, φοβούμενος ότι θα του μείνουν έγγυες, κλπ κλπ.

Εγώ, τουλάχιστον, δεν είμαι σκληροπυρηνική φεμινίστρια και οι γυναίκες ΕΙΝΑΙ ειδικές περιπτώσεις, και μόνο για αυτό. Αλλά κάποιος πρέπει να τα κάνει τα παιδιά και όπως σε κόβω, μήτρα δεν έχεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ειλικρινής

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Ειλικρινής
Ο Ειλικρινής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 484 μηνύματα.

O Ειλικρινής έγραψε στις 14:14, 29-03-07:

#48
Αρχική Δημοσίευση από Γίδι
Παίδαρε, αν φύγει αυτός ο νόμος, ο άντρας αλλά ΚΑΙ γυναίκα εργοδότης, θα ανακουφιστεί, που δε θα ΠΡΕΠΕΙ να πάρει χ γυναίκες, φοβούμενος ότι θα του μείνουν έγγυες, κλπ κλπ.

Εγώ, τουλάχιστον, δεν είμαι σκληροπυρηνική φεμινίστρια και οι γυναίκες ΕΙΝΑΙ ειδικές περιπτώσεις, και μόνο για αυτό. Αλλά κάποιος πρέπει να τα κάνει τα παιδιά και όπως σε κόβω, μήτρα δεν έχεις.
Γυναίκες....
Μη ξαναμιλήσετε λοιπόν για φαλλοκρατισμό!
Τουμπεκί ψιλοκομμένο και μιλάτε με ποσοστώσεις! (12% είναι για αυτό το τοπικ)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Resident Evil

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Resident Evil
H Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,055 μηνύματα.

H Resident Evil (δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλευεται) έγραψε στις 14:20, 29-03-07:

#49
Αρχική Δημοσίευση από Ειλικρινής
Γυναίκες....
Μη ξαναμιλήσετε λοιπόν για φαλλοκρατισμό!
Τουμπεκί ψιλοκομμένο και μιλάτε με ποσοστώσεις! (12% είναι για αυτό το τοπικ)
το να το γυρνάμε σε ανευ επιχειρήματος αστείο όταν δεν έχουμε να αντικρούσουμε ένα ορθότατο (δες τι έκανα bold και είναι και ο τρόπος που το έγραψε και την χαρακτήρισα "Θεά") επιχείρημα, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δείξουμε ότι δεν κομπλάρουμε όταν μας καταρρίπτουν αυτό που λέμε... όχι?


[και ναι και για τους άντρες είναι αδικία να δυσκολεύονται να βρουν δουλειά πριν πάνε φαντάροι αλλα ε... δεν νομίζω να συγκρίνονται!!!]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ειλικρινής

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Ειλικρινής
Ο Ειλικρινής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 484 μηνύματα.

O Ειλικρινής έγραψε στις 14:25, 29-03-07:

#50
Αρχική Δημοσίευση από XRZ
το να το γυρνάμε σε ανευ επιχειρήματος αστείο όταν δεν έχουμε να αντικρούσουμε ένα ορθότατο ]
Και είναι ορθότατο και σοβαρό επιχείρημα το ότι εγώ...δεν έχω μήτρα?
Και έπρεπε να απαντήσω...σοβαρά?

...άσε μην απαντήσεις...φτάσατε ήδη στο 12,8% και δεν μπορώ να σας δώσω άλλο χώρο...έστω κι αν είστε (κατά δήλωσή σας) άτομα με ειδικές ανάγκες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους