Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,109 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,364 μηνύματα σε 74,666 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κώδικες Προγραμματισμού

gogoulinos21

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη gogoulinos21
Ο gogoulinos21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23 μηνύματα.

O gogoulinos21 έγραψε στις 13:39, 08-12-09:

#1
Θέλω να ξεκινήσω να ασχολούμαι λίγο με προγραμματισμο καθως στο μελλον σκεφτομαι να ασχοληθω με προγραμματισμο υπολογιστων κτλ.

Eχω αρχισει να δημιουργω προγραμματα με Small Basic.Αλλα ειναι ακομα σε beta μορφη το προγραμμα και δεν γινεται ουσιαστικη δουλεια.
Ξερω και HTML,CSS,XHTML κ.α. απο web design αλλα μεχρι εκει.
Ειχα ασχοληθει και με Pascal αλλα δεν εβγαλα ακρη.

Με τι μου προτεινεται να ξεκινησω? και αν εχετε καποιον καλο οδηγο ποσταρετε εδω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mariosxania (Μάριος)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Mariosxania
Ο Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 537 μηνύματα.

O Mariosxania έγραψε στις 22:04, 08-12-09:

#2
Ξεκίνα με c.Υπάρχουν πολλά βιβλία αν σκέφτεσαι να αγοράσεις http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0111063 .Τώρα να ποστάρουμε εδώ οδηγό λίγο δύσκολο γιατί τα πιο πολλά που κυκλοφορούν είναι παράνομα(και δεν νομίζω να σε βοηθήσουν κι όλας).

P.S=Βέβαια με μπέρδεψες λίγο γιατί στην αρχή είπες για web design μετά για pascal και basic δεν κατάλαβα τι ακριβώς θές...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

qwertyuiop (Γιώργος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη qwertyuiop
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών , επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 2,509 μηνύματα.

O qwertyuiop http://brizolaki.blogspot.com/ έγραψε στις 22:16, 08-12-09:

#3
Lua.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Eruyomo (Μάνος)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Eruyomo
Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,477 μηνύματα.

O Eruyomo monsters under your bed έγραψε στις 00:04, 09-12-09:

#4
http://www.cprogramming.com/tutorial.html#ctutorial
Για C.
Ως εργαλείο για μεταγλώττιση και συγγραφή κώδικα μπορείς να χρησιμοποιήσεις
το Code::blocks ή το DevCpp

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

miv (Babis)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη miv
Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 8,078 μηνύματα.

O miv έγραψε στις 02:39, 09-12-09:

#5
Αρχική Δημοσίευση από gogoulinos21
Θέλω να ξεκινήσω να ασχολούμαι λίγο με προγραμματισμο καθως στο μελλον σκεφτομαι να ασχοληθω με προγραμματισμο υπολογιστων κτλ.

Eχω αρχισει να δημιουργω προγραμματα με Small Basic.Αλλα ειναι ακομα σε beta μορφη το προγραμμα και δεν γινεται ουσιαστικη δουλεια.
Ξερω και HTML,CSS,XHTML κ.α. απο web design αλλα μεχρι εκει.
Ειχα ασχοληθει και με Pascal αλλα δεν εβγαλα ακρη.

Με τι μου προτεινεται να ξεκινησω? και αν εχετε καποιον καλο οδηγο ποσταρετε εδω.

Στον προγραμματισμό, δεν ξέρω αν χρειάζεται, σε πρώτη επαφή, να πας σε κάτι αρκετά χαμηλού επιπέδου όπως η C. Αν γενικά δεν έχεις καθόλου ιδέα, ξεκίνα από Pascal και γρήγορα πέρνα στη Java.
Από web design βασικά μάθε καλό HTML και για αρχή είσαι καλυμμένος. Πιο μετά δοκίμασε και CSS και Javascript.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Eruyomo (Μάνος)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Eruyomo
Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,477 μηνύματα.

O Eruyomo monsters under your bed έγραψε στις 10:37, 09-12-09:

#6
Μια χαρά είναι η C για πρώτη γλώσσα.
Μην περάσεις απο το στάδιο της Pascal, δεν χρειάζεται, δεν έχει τίποτα να δώσει που δεν θα στο δώσει κάποια άλλη γλώσσα που χρησιμοποιείται ενεργά ακόμη. Το πολύ πολύ, αν είναι αρκετά low level (καλό είναι αυτό) η C, πήγαινε σε Python.

Όσο για Java, μόνο αν θες να ασχοληθείς μέσω του BlueJ το οποίο παρόλο που δεν το έχω χρησιμοποιήσει έχω ακούσει οτι κάνει πολύ καλή δουλειά στο να μάθεις το μοντέλο του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού.

Εγώ πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρότεινα Python με τα πολύ καλά εχγειρίδια που υπάρχουν και στα ελληνικά.

http://www.ischool.gr/showthread...ghlight=python

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Krou

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Krou
H Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,293 μηνύματα.

H Krou έγραψε στις 13:13, 09-12-09:

#7
Aν δε μπορει να βγαλει ακρη με pascal θα μπορεσει c?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Eruyomo (Μάνος)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Eruyomo
Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,477 μηνύματα.

O Eruyomo monsters under your bed έγραψε στις 14:05, 09-12-09:

#8
Αρχική Δημοσίευση από Krou
Aν δε μπορει να βγαλει ακρη με pascal θα μπορεσει c?
Αν βγάλει άκρη σε pascal θα βγάλει και σε C. Και το ανάποδο. Για την εισαγωγή στον προγραμματισμό οι δυο γλώσσες είναι τελείως ισοδύναμες.

Αν τώρα δεν μπορεί να βγάλει άκρη σε C ή Pascal, τότε δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Ότι και να επιλέξει, χρειάζεται προσεκτικό διάβασμα. Πάντως για απορίες, εμείς είμαστε εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

gogoulinos21

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη gogoulinos21
Ο gogoulinos21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23 μηνύματα.

O gogoulinos21 έγραψε στις 14:17, 09-12-09:

#9
Αρχική Δημοσίευση από Krou
Aν δε μπορει να βγαλει ακρη με pascal θα μπορεσει c?
ειχα καταλαβει συντακτικο,εντολες κτλ
απλα δεν μπορουσα να βρω καποιο προγραμμα που ζητουσε για να αρχισεις να δημιουργεις ενα κωδικα.

Αρα C για αρχη...thanks:no1:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

miv (Babis)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη miv
Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 8,078 μηνύματα.

O miv έγραψε στις 20:10, 09-12-09:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Eruyomo
Μια χαρά είναι η C για πρώτη γλώσσα.
Μην περάσεις απο το στάδιο της Pascal, δεν χρειάζεται, δεν έχει τίποτα να δώσει που δεν θα στο δώσει κάποια άλλη γλώσσα που χρησιμοποιείται ενεργά ακόμη. Το πολύ πολύ, αν είναι αρκετά low level (καλό είναι αυτό) η C, πήγαινε σε Python.

Όσο για Java, μόνο αν θες να ασχοληθείς μέσω του BlueJ το οποίο παρόλο που δεν το έχω χρησιμοποιήσει έχω ακούσει οτι κάνει πολύ καλή δουλειά στο να μάθεις το μοντέλο του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού.

Εγώ πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρότεινα Python με τα πολύ καλά εχγειρίδια που υπάρχουν και στα ελληνικά.

http://www.ischool.gr/showthread...ghlight=python
Δεν έχω ασχοληθεί με Python αρκετά, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Κατα τ'αλλα ακόμη κι αν προτείνω Pascal για πρώτη γλώσσα, συμπληρώνω ότι όποιος την επιλέξει για το σκοπό αυτό, δεν θα έπρεπε ν'ασχοληθεί και για πολύ καιρό γιατί συμφωνώ ότι δεν έχει να κερδίσει και ιδιαίτερα πολλά, εκτός από μια πολύ πρώτη επαφή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mariosxania (Μάριος)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Mariosxania
Ο Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 537 μηνύματα.

O Mariosxania έγραψε στις 21:41, 09-12-09:

#11
Αρχική Δημοσίευση από gogoulinos21
ειχα καταλαβει συντακτικο,εντολες κτλ
απλα δεν μπορουσα να βρω καποιο προγραμμα που ζητουσε για να αρχισεις να δημιουργεις ενα κωδικα.

Αρα C για αρχη...thanks:no1:
Δεν μπορούσες να κάνεις compile?Δοκίμασε με dev-c και ότι απορία έχεις πόσταρε θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giannis4ever

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη giannis4ever
Ο giannis4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 657 μηνύματα.

O giannis4ever έγραψε στις 08:21, 10-12-09:

#12
Η maya είναι γλώσσα προγραμματισμού?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

miv (Babis)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη miv
Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 8,078 μηνύματα.

O miv έγραψε στις 08:40, 10-12-09:

#13
Αν δεν κανω λαθος ειναι προγραμμα για 3D Design ή κάτι τέτοιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Zed

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Zed
Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 1,921 μηνύματα.

O Zed Lie to me... έγραψε στις 12:47, 11-12-09:

#14
Ναι, δεν κάνεις λάθος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moxa15

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη moxa15
Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 2,493 μηνύματα.

O moxa15 oooleee έγραψε στις 00:14, 31-12-11:

#15
πιστευεται αξιζει καποιος να αρχισει να ασχολειται με java και μετα να το γυρισει σε C;;;


εννοω πιστευεται οτι εχει μεγαλη εφαρμογη(programs,games,applications...) η java πλεον;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη parafernalia
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε στις 00:27, 31-12-11:

#16
Αρχική Δημοσίευση από alehunter
πιστευεται αξιζει καποιος να αρχισει να ασχολειται με java και μετα να το γυρισει σε C;;;

εννοω πιστευεται οτι εχει μεγαλη εφαρμογη(programs,games,applications...) η java πλεον;;;
Όχι, η Sun Microsystems εταιρεία που έβγαλε την JAVA εξαγοράστηκε απ' την Oracle. Τα προϊόντα της Oracle φιλοδοξούν να καταργήσουν τον κώδικα και να τον εγκαταστήσουν με UI (user interface) full of clicks. Μια αντιαισθητική εξέλιξη του development που δυστυχώς μας επιβάλουν. Η αλήθεια είναι ότι με τον κώδικα γλιτώνεις πολλές ανούσιες κινήσεις αν ξέρεις να τον δουλέψεις σωστά.

Για γλώσσες είναι πολύ της μόδας η Python, ενώ φοριέται πολύ και η objective C του IOS (apple). Σταθερή αξία για μένα η .NET ειδικά αν πηγαίνεις με τεχνολογίες Microsoft.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moxa15

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη moxa15
Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 2,493 μηνύματα.

O moxa15 oooleee έγραψε στις 01:24, 31-12-11:

#17
Αρχική Δημοσίευση από parafernalia
Όχι, η Sun Microsystems εταιρεία που έβγαλε την JAVA εξαγοράστηκε απ' την Oracle. Τα προϊόντα της Oracle φιλοδοξούν να καταργήσουν τον κώδικα και να τον εγκαταστήσουν με UI (user interface) full of clicks.
ααα ενδιαφερον αυτο δεν το ηξερα πολυ ενδιαφερον δλδ οσοι ηξερα ν τωρα αυτον τον κωδικα ειναι ''τζαμπα'' κοπος ετσι....
Μια αντιαισθητική εξέλιξη του development που δυστυχώς μας επιβάλουν.
γιατι;;πιστευεις οτι ειναι χειροτερα απο την στιγμη που ειναι σαφως πολυ πιο ευκολο για ολους απο την στιγμη που δεν ειναι πλεον εντολες αλλα click.Δεν συμφωνω μαζι σου,οσο πιο noobαδικο τοσο πιο ευκολο
Η αλήθεια είναι ότι με τον κώδικα γλιτώνεις πολλές ανούσιες κινήσεις αν ξέρεις να τον δουλέψεις σωστά.
ναι οκ δεν ξερω απλα ρωταω απο περιεργεια και μονο.

Για γλώσσες είναι πολύ της μόδας η Python,
μα γιατι;;;δεν νομιζω εχει καποια πρακτικη εφαρμογη + το γεγονος οτι ειναι παρα πολυ παλια...
ενώ φοριέται πολύ και η objective C του IOS (apple).
δεν την ξερω καθολου,εχει καμια σχεση με την C.Εννοω αν ξερεις την basic C μπορεις να αναπτυχθεις και σε αυτο το τομεα;;;
Σταθερή αξία για μένα η .NET ειδικά αν πηγαίνεις με τεχνολογίες Microsoft.
μμμμμμμμ παραξενη αποψη πρωτη φορα την ακουω.ΟΚ δεν λεω αρκετα γνωστη γλωσσα αλλα και παλι η καλυτερη;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 01:31, 31-12-11:

#18
C και τα μυαλά σα κάγκελα ρε, αν ξέρεις C είσαι gg. Γενικά μη κοιτάς να μαθαίνεις απαραίτητα ό,τι φοριέται πολύ, δε διαφέρουν και τόσο οι γλώσσες μεταξύ τους, έτσι λένε τουλάχιστον. Αν μάθεις μία καλά, μετά είναι εύκολο να μάθεις και άλλες παρόμοιες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη parafernalia
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε στις 12:31, 01-01-12:

#19
H C++ είναι πιο low level, πολύ καλή αν θέλεις να μιλήσεις κατευθείαν στον πυρήνα. Παλιότερα ήταν η νούμερο ένα γλώσσα για os applications. Τώρα με την ραγδαία ανάπτυξη του web δεν σου δίνει πολλά περισσότερα και στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να βρεις πρακτικές εφαρμογές. Πάρτε δείτε αγγελίες, να καταλάβετε τι ζητάνε.

Η .NET είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα προγραμματισμού για web υπό την αιγίδα της Microsoft. Όσο υπάρχει Microsoft θα υπάρχει και .NET. Όλα τα enterprise προϊόντα της Microsoft τελευταία είναι γραμμένα σε .NET.

H Python δεν είναι παλιά (εκτός αν θεωρείτε το 1990 αιώνες πίσω). Η τελευταία έκδοση 3, βγήκε το 2008 και κάνει θραύση ανά τον κόσμο. Πάνω σ' αυτή έχει γραφτεί το Plone ένα CMS που το χρησιμοποιεί ακόμα και η NASA. Ότι είναι της μόδας είναι σίγουρο, περισσότερα δεν ξέρω να σας πω.

Λογικά η objective C μοιάζει με C++ αλλά απευθύνεται σε τελείως διαφορετική πλατφόρμα το IOS της Apple. Έχει γίνει της μόδας γιατί μπορεί ένας developer να φτιάξει το δικό του application και να το πουλήσει στο Apple Store με παγκόσμια προβολή. Υπάρχουν και site που σε πληρώνουν για να βάζεις ads σε ipod applications. Με ψήνει να ασχοληθώ κι εγώ.

Τώρα για web development στην Ελλάδα, θα κοιτάξετε προς Php μεριά, αν και μου φαίνεται λίγο παρωχημένο. Το θέμα είναι να μάθεις κάτι που θα σε εξελίξει κι όχι απλά να βρεις μια δουλειά.

Αρχική Δημοσίευση από alehunter
δλδ οσοι ηξερα ν τωρα αυτον τον κωδικα ειναι ''τζαμπα'' κοπος ετσι....γιατι;;πιστευεις οτι ειναι χειροτερα απο την στιγμη που ειναι σαφως πολυ πιο ευκολο για ολους απο την στιγμη που δεν ειναι πλεον εντολες αλλα click.Δεν συμφωνω μαζι σου,οσο πιο noobαδικο τοσο πιο ευκολο
Κοίτα αν ξέρεις java και την βρίσκεις με τα clicks θα πας σε συστήματα Oracle χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα φτιάξεις με τον καιρό ένα καλό προφίλ και θα απευθύνεσαι σε μεγάλους πελάτες. H Oracle DB παραμένει κορυφαία αν και ο SQL server της Microsoft την ανταγωνίζεται πλέον στα ίσια.

Πρέπει να μάθεις όμως μια πλατφόρμα Oracle και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Πως θα τη μάθεις;

Μπορεί να ξεκινήσεις με Middleware ADF I & II, μετά SOA και ίσως να σε βολέψει καλύτερα να γίνεις ένας expert Siebel Consultant. Για όλα αυτά θέλεις training, να τα κάνεις μόνος σου ξέχνα το. Συνήθως επιδοτούνται οι εταιρείες απ' τον ΟΑΕΔ για να στέλνουν υπαλλήλους τους να μαθαίνουν. Πως φτάνεις όμως μέχρι εκεί;

1. Έχεις ένα φίλο, συγγενή, γνωστό να σε βοηθήσει.
2. Διαλέγεις μια πλατφόρμα και λες, θα μάθω όσα περισσότερα μπορώ γι' αυτή.
3. Στήνεις ένα Virtual Machine, την κατεβάζεις, την εγκαθιστάς (εδώ είναι που θα φας τα μούτρα σου) και αρχίζεις το ψάξιμο.
4. Πληρώνεις 500-600 ευρώ σε ένα self study, παίρνεις τα βιβλία και αρχίζεις να κάνεις τα lab.
5. Βρίσκεις όσα περισσότερα exam papers κυκλοφορούν, τα μαθαίνεις καλά και παίρνεις αν τα καταφέρεις μια πιστοποίηση τεχνολογίας.
6. Στέλνεις βιογραφικό σε εταιρίες και τους λες, ξέρω αυτό και μόνο αυτό με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή.

Για .NET, Microsoft SharePoint και κάποια λίγα πράγματα στην Oracle μπορώ να βοηθήσω, στα υπόλοιπα, u r alone!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moxa15

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη moxa15
Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 2,493 μηνύματα.

O moxa15 oooleee έγραψε στις 15:28, 01-01-12:

#20
Αρχική Δημοσίευση από parafernalia
H C++ είναι πιο low level, πολύ καλή αν θέλεις να μιλήσεις κατευθείαν στον πυρήνα. Παλιότερα ήταν η νούμερο ένα γλώσσα για os applications. Τώρα με την ραγδαία ανάπτυξη του web δεν σου δίνει πολλά περισσότερα και στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να βρεις πρακτικές εφαρμογές. Πάρτε δείτε αγγελίες, να καταλάβετε τι ζητάνε
ναι εχεις ενα point,εξυπνη η σκεψη σου



H Python δεν είναι παλιά (εκτός αν θεωρείτε το 1990 αιώνες πίσω). Η τελευταία έκδοση 3, βγήκε το 2008 και κάνει θραύση ανά τον κόσμο.
ε απλα νομιζα οτι ηταν παιδικη,με αυτην αρχιζαν ολοι παλια ασε που παντα ακουγα,τζαμπα ειναι να μαθεις μια γλωσσα χωρις καποια πρακτικη εφραμογη,μαθε C να την χρησιμοποιείς και καπου(να κανεις καμια εφαρμογη...)

Λογικά η objective C μοιάζει με C++ αλλά απευθύνεται σε τελείως διαφορετική πλατφόρμα το IOS της Apple.
ναι οκ αυτο ηθελα να ξερω οτι δλδ εχει καπιες(εστω στα βασικα) ομοιότητες....
Έχει γίνει της μόδας γιατί μπορεί ένας developer να φτιάξει το δικό του application και να το πουλήσει στο Apple Store με παγκόσμια προβολή.
γιατι,στα android δεν γινεται;;;τι δλδ επειδη ειναι open source,σιγα και εκει πρεπει να γινεται
Υπάρχουν και site που σε πληρώνουν για να βάζεις ads σε ipod applications.
πολλα money;;;




Κοίτα αν ξέρεις java και την βρίσκεις με τα clicks θα πας σε συστήματα Oracle χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα φτιάξεις με τον καιρό ένα καλό προφίλ και θα απευθύνεσαι σε μεγάλους πελάτες. H Oracle DB παραμένει κορυφαία αν και ο SQL server της Microsoft την ανταγωνίζεται πλέον στα ίσια.

Πρέπει να μάθεις όμως μια πλατφόρμα Oracle και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Πως θα τη μάθεις;


Για .NET, Microsoft SharePoint και κάποια λίγα πράγματα στην Oracle μπορώ να βοηθήσω, στα υπόλοιπα, u r alone!
1.ευχαριστω που εκατσες και μου εγραψες τετοιο κατεβατό
2.(bold)merci αλλα απο ενδιαφερον περισσοτερο ρωτησα.Στη σχολη αυτο το εξάμηνο καναμε java και το επομενο θα κανουμε C και ηθελα την γνωμη ενος ειδικου
3.με στεναχωρησες να σου πω την αληθεια διοτι νομιζα οτι η java εχει μεγαλη απήχηση σε εφαρμογες για αυτο εκατσα και καηκα(διαβασα το μισο βιβλιο java for dummies που μην σε ξεγελαει το ονομα μετα απο μια στιγμη δυσκολευει αποτομα) και οπως τα βλεπω τζαμπα κοπος λιγο πολυ....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moxa15

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη moxa15
Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 2,493 μηνύματα.

O moxa15 oooleee έγραψε στις 20:20, 17-04-12:

#21
υπαρχει καποιο απλο site το οποιο να εχει παραδειγματακια για να μαθεις μια γλωσσα προγραμματισμου(εστω τα βασικα???)
ΕΝδιαφερομαι για C



αυτο δλδ που θελω ειναι ενα site με κλιμακωτες ασκησεις
π.χ.ασκ.1 να βγαζει η οθονη το μηνυμα hello world
ασκ.2 να βρισκεις το max min απο μια σειρα αριθμων
ασκ.3 να διαβαζεις ξερω 'γω 5 αριθμους και να κανεις γινομενο προσθεση κτλπ
...
...
...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

provoker (Σταυρος Παπαζησης)

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη provoker
Ο Σταυρος Παπαζησης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 23 μηνύματα.

O provoker έγραψε στις 20:29, 17-04-12:

#22
Κατσε να σε φτιαξω !
http://cslibrary.stanford.edu/101/EssentialC.pdf

Οπως επισης απο το Στανφορντ μπορειτε να βρειτε πολυ ωραια tuttorial για Fortran 77,90 .

Οποιος ξεκιναει Με προγραμματισμο θα του συνιστουσα να παιξει λιγο με Fortran 77 για να μπει στο τρυπάκι!

Οσον αφορα τους compiler / editors για να ειστε τρελα καλυμενοι ( επειδη πολλοι free compiler σκαλωνουν) γραψτε τα σε Γυμνο Unix !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moxa15

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη moxa15
Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 2,493 μηνύματα.

O moxa15 oooleee έγραψε στις 11:29, 18-04-12:

#23
Αρχική Δημοσίευση από provoker
Κατσε να σε φτιαξω !
http://cslibrary.stanford.edu/101/EssentialC.pdf

Οπως επισης απο το Στανφορντ μπορειτε να βρειτε πολυ ωραια tuttorial για Fortran 77,90 .

Οποιος ξεκιναει Με προγραμματισμο θα του συνιστουσα να παιξει λιγο με Fortran 77 για να μπει στο τρυπάκι!

Οσον αφορα τους compiler / editors για να ειστε τρελα καλυμενοι ( επειδη πολλοι free compiler σκαλωνουν) γραψτε τα σε Γυμνο Unix !
πολυ ωραιο το αρχειακι.Εχουμε τωρα 2ο εξαμηνο C και δεν μπορουσα να βρω ενα τετοιο βιβλιαρακι με απλες ασκησουλες και αρκετα παραδειγματακια για να εξηγησει κατι παρα λογια.....


Χιλια thanx αυτο για linux που ειπες τι εννοεις(devcpp δεν χρειαζεται)???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πληροφορικάριος

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Πληροφορικάριος
Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 531 μηνύματα.

O Πληροφορικάριος έγραψε στις 12:23, 18-04-12:

#24
Αρχική Δημοσίευση από alehunter
πολυ ωραιο το αρχειακι.Εχουμε τωρα 2ο εξαμηνο C και δεν μπορουσα να βρω ενα τετοιο βιβλιαρακι με απλες ασκησουλες και αρκετα παραδειγματακια για να εξηγησει κατι παρα λογια.....

Χιλια thanx αυτο για linux που ειπες τι εννοεις(devcpp δεν χρειαζεται)???
Αν γκουγκλάρεις θα βρείς πολλές ασκήσεις στα ελληνικά και αγγλικά αλλα αν ψάχνεις κατι πιο συγκεκριμένο με καλή επεξηγηση των λύσεων σου προτείνω το C Απο τη Θεωρία στην Εφαρμογή. Έχει 500+ ασκήσεις. Μετά απο αυτό θα μπορεις να λές πως εχεις κάνει μια μικρή εισαγωγή στον προγραμματισμό.

Ψάξε στην βιβλιοθήκη της σχολης σου αν υπάρχει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moxa15

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη moxa15
Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 2,493 μηνύματα.

O moxa15 oooleee έγραψε στις 13:25, 18-04-12:

#25
Αρχική Δημοσίευση από Πληροφορικάριος
Αν γκουγκλάρεις θα βρείς πολλές ασκήσεις στα ελληνικά και αγγλικά αλλα αν ψάχνεις κατι πιο συγκεκριμένο με καλή επεξηγηση των λύσεων σου προτείνω το C Απο τη Θεωρία στην Εφαρμογή. Έχει 500+ ασκήσεις. Μετά απο αυτό θα μπορεις να λές πως εχεις κάνει μια μικρή εισαγωγή στον προγραμματισμό.

Ψάξε στην βιβλιοθήκη της σχολης σου αν υπάρχει.
απο την βιβλιοθηκη της σχολης βρηκα 2 αλλα δεν ειναι και τοσο καλα
απο eudoxo πηρα το βιβλκιο που το εγραψαν αυτοι που εκαναν την γλωσαα(στα ελληνικα μεταφρασμενο) αλλα δεν με εχει ικανοποιησει ουτε αυτο αφου δεν εχει πολλες ασκησεις....
Να αγορασω βιβλιο δεν το ψηνω αλλα thanx για την προταση
ΘΑ δω παντως τωρα που θα παω Ξανθη αν το εχει(μακαρι)
anyway thanx για την απαντηση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 14:00, 18-04-12:

#26
Λοιπόν να πω κι εγω τη γνώμη μου.
Όσον αφορά τα βιβλία θα πρότεινα κι εγώ με 1000 αυτό που αναφέρει ο πληροφορικάριος το είχα πάρει κι εγώ πρώτο εξάμηνο και είναι πολύ καλό. Το KR που λες εσύ alehunter όπως θα διαπίστωσες μπορεί να είναι πολύ καλό σαν βιβλίο και θα σου χρειαστεί σίγουρα στο μέλλον αλλά δεν μαθαίνεις C από εκεί τα λέει πολύ συμπηκνωμένα και στριφνά και δεν καταλαβαίνεις χριστό.

Για ασκήσεις μπορείς να τσεκάρεις και μερικά υπολογιστικά προβληματάκια του project euler δεν ξεκινούν βέβαια και από hello world αλλά δεν ξέρω και κάτι άλλο .

edit: από άποψη πλατφόρμας αν είσαι σε windows DEVcpp ή Codeblocks για IDE, ή αν ψήνεις να ασχοληθείς λίγο και με unix μπορείς να κατεβάσεις πχ Cygwin, να γράφεις τον κώδικα πχ στο notepad και να μεταγλωτίζεις με terminal.
Αν είσαι σε linux ( αν δεν είσαι να βάλεις ) ένας απλός text editor και το terminal αρκούν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

provoker (Σταυρος Παπαζησης)

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη provoker
Ο Σταυρος Παπαζησης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 23 μηνύματα.

O provoker έγραψε στις 14:04, 18-04-12:

#27
Αρχική Δημοσίευση από alehunter
πολυ ωραιο το αρχειακι.Εχουμε τωρα 2ο εξαμηνο C και δεν μπορουσα να βρω ενα τετοιο βιβλιαρακι με απλες ασκησουλες και αρκετα παραδειγματακια για να εξηγησει κατι παρα λογια.....


Χιλια thanx αυτο για linux που ειπες τι εννοεις(devcpp δεν χρειαζεται)???
ελεγα για το Unix ( την κονσολα των linux ρε παιδι μου, πως εχουν τα Windows 7 το cmd.exe)

Ενα πολυ συνηθισμενο προβλημα ειναι να γραφεις μια χαρα κωδικα και να μν νιωθει ο compiler !
Ο devcpp ειναι πολυ καλος αλλα οι καλυτεροι compiler ειναι στο Unix και φυσικα το Microsoft Visual c++ ( αλλα ειναι υπο πληρωμη εκτος αν φυσικα το μαυρογιανιασουμε ! χο χο χο !)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 14:09, 18-04-12:

#28
Αρχική Δημοσίευση από provoker
Ενα πολυ συνηθισμενο προβλημα ειναι να γραφεις μια χαρα κωδικα και να μν νιωθει ο compiler !
Ο devcpp ειναι πολυ καλος αλλα οι καλυτεροι compiler ειναι στο Unix και φυσικα το Microsoft Visual c++ ( αλλα ειναι υπο πληρωμη εκτος αν φυσικα το μαυρογιανιασουμε ! χο χο χο !)
Και ο DEV αν δεν κάνω λάθος gcc έχει από κάτω, όχι ότι δεν τρώει και σκαλώματα βέβαια αλλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα compiler αυτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

provoker (Σταυρος Παπαζησης)

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη provoker
Ο Σταυρος Παπαζησης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 23 μηνύματα.

O provoker έγραψε στις 14:17, 18-04-12:

#29
Δεν το ξερω αυτο !

Αλλα ετσι κιαλλιως Σπανια βγαζουν προβλημα και σκαλωματα οι comp !

Απλα εχω συνηθισει να κανω τις βλακειες μου σε Unix !

Παντως, κοιταχτε ολα τα leaflets/booklets/tuttorials του stanford ειναι πολυ αγαπησιάρικα !

Και οποιος θελει Τπτ για Fortran 77 υπαρχουν ακομα πιο φοβερα και απο ελλαδισταν !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moxa15

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη moxa15
Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 2,493 μηνύματα.

O moxa15 oooleee έγραψε στις 15:24, 18-04-12:

#30
Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
Το KR που λες εσύ alehunter όπως θα διαπίστωσες μπορεί να είναι πολύ καλό σαν βιβλίο και θα σου χρειαστεί σίγουρα στο μέλλον αλλά δεν μαθαίνεις C από εκεί τα λέει πολύ συμπηκνωμένα και στριφνά και δεν καταλαβαίνεις χριστό.
δυστυχώς εχεις δικιο...

Για ασκήσεις μπορείς να τσεκάρεις και μερικά υπολογιστικά προβληματάκια του project euler δεν ξεκινούν βέβαια και από hello world αλλά δεν ξέρω και κάτι άλλο .
ναι οκ κατι τετοιο και εγω ειχα στο μυαλο μου,τα βασικα βασικα τα ξερω-θεωρητικα- το θεμα ηταν επιτελους να βρω καπου καμια ασκηση να γραψω

edit: από άποψη πλατφόρμας αν είσαι σε windows DEVcpp ή Codeblocks για IDE, ή αν ψήνεις να ασχοληθείς λίγο και με unix μπορείς να κατεβάσεις πχ Cygwin, να γράφεις τον κώδικα πχ στο notepad και να μεταγλωτίζεις με terminal.
Αν είσαι σε linux ( αν δεν είσαι να βάλεις ) ένας απλός text editor και το terminal αρκούν.
ναι οκ καταλαβα ειχα πειραματιστει σε java στα ubuntu προηγουμενο εξαμηνο αλλα μιας και σε αυτο που εχω C δινουμε σε devcpp θα πειραματιστω μονο πανω σε αυτο

Αρχική Δημοσίευση από provoker
Ο devcpp ειναι πολυ καλος αλλα οι καλυτεροι compiler ειναι στο Unix και φυσικα το Microsoft Visual c++
για windows και το eclipse ειναι καλο αν και λιγο περιπλοκο στην χρηση
το devcpp αρκετες φορες σκαλωνει στο compile αλλα γενικα ναι,ειναι μια χαρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους