Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,107 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,281 μηνύματα σε 74,663 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Vegan Κουζίνα!

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 03:39, 05-02-10:

#1
ως αυστηρή χορτοφάγος ανοίγω αυτό το θεματάκι ώστε να αναρτώ και να μοιράζομαι μαζί σας τις vegan δημιουργίες μου!!!Φυσικά μπορείται να αναρτήτε κι εσείς δίαφορες αυστηρά χορτοφαγικές συνταγές, ώστε νε έχουμε ποικιλία να επιλέγουμε!!!

ακολουθούν οι πρώτες μου δημιουργίες, όπου υπάρχει φωτο. Σκεφτικα να αναρτώ μόνο συνταγες με φωτογραφεία, ώστε να υπέρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα, του φαγητού! εσείς, μπορείται να βάζετε ό,τι συνταγές θέλετε!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 03:47, 05-02-10:

#2
σαλάτα πράσινη με ρόδι και dressing ελιάς





υλικά

πράσινη σαλάτα
κόκκινο μαρούλι
φινόκιο
αβοκάντο
ρόδι
αγγούρι μισό
ντοματίνια κομμένα στην μέση
λιναρόσπορο
φρέσκο κρεμμυδάκι

για dressing

λάδι
μπαλσάμικο
αλάτι – πιπέρι
κρόκο Κοζάνης
πάστα ελιάς
σκόρδο τριμμένο

προετοιμασία

ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ντρέσιγκ το οποίο φτιάχνουμε, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας καλά.. Καλύτερο είναι τα χορταρικά να τα κόβεται με το χέρι και όχι με μεταλλικό σκεύος. Επίσης προτιμείστε να προσθέσετε το dressing αφού το έχετε βάλει στο ψυγείο για λίγα λεπτά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 03:49, 05-02-10:

#3
Μουσακάς του χορτοφάγου






Υλικά

10 πατάτες
λάδι, κύμινο, αλάτι, πιπέρι
κιμά σόγιας
μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
κρεμμύδια 6
2 σκελίδες σκόρδο
1 τριμμένο καρότο
καλαμποκάλευρο
τζίντζερ τριμμένο
ντομάτοπελτέ
νερό

προετοιμασία

έχουμε βράσει και καθαρίσει τις πατάτες. Σε ένα μπολ τις πολτοποιούμε και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο καρότο, τζίντζερ, πιπέρι, και λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά μας. Αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη. Σε λίγο λάδι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν, κι τις αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί να στραγγίξουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Ρίχνουμε και τον κιμά σόγιας αφού τον έχουμε βράσει πιο πριν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά και τον ντομάτοπελτε και αφήνουμε για 30 λεπτά. Έπειτα σε ένα πυρέξ τοποθετούμε μισό πουρέ πατάτας, τις μελιτζάνες, τον κιμά, κρεμμύδι και σκόρδο, ξανά μελιτζάνες και σκεπάζουμε με τον άλλο μισό πουρέ. Τέλος ψήνουμε για 40 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 03:50, 05-02-10:

#4
Τούρτα γενεθλίων με παντεσπάνι και κρέμα πορτοκάλι






Υλικά

Για το παντεσπάνι:

2μισι κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη καστανή
10 κουταλιές κακάο
1 ποτ. Χυμό πορτοκαλιού
φουντούκια τριμμένα
λίγο λάδι
λίγο μπαλσάμικο

για την κρέμα:

3 ποτήρια χυμό πορτοκάλι (εγώ έβαλα κόκκινο – σαγκουίνι)
2 κούπες αλεύρι
λίγη ζάχαρη καστανή
γάλα σόγιας

προετοιμασία

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι, και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί. Έπειτα ψήνουμε το παντεσπάνι στον φούρνο για 30 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το γάλα και την ζάχαρη, και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει κρεμώδης η υφή του μίγματος μας. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Εν τω μεταξύ έχουμε φτιάξει το παντεσπάνι, και καλύπτουμε με την κρέμα. Γαρνίρουμε με σταφίδες και νιφάδες βρώμης. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει, και σερβίρουμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 03:51, 05-02-10:

#5
Σαλάτα με φινόκιο και μάγκο






υλικά

½ μάγκο κομμένο σε κομματάκια
½ φινόκιο κομμένο σε κομματάκια
1 καρδιά μαρουλιού ψιλοκομμένη
ντοματίνια 5-6
πράσινη σαλάτα κομμένη
κόκκινο μαρούλι μια τουφίτσα

υλικά για ντρεσιγκ

χυμό μισού λεμονιού
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά μπολσάμικο

προετοιμασία

Απλώνουμε στην σαλατιέρα 3 φύλλα μεγάλα μαρουλιού. Προσθέτουμε στο κέντρο το μαρούλι, από πάνω την πράσινη σαλάτα και ακολουθούν το φινόκιο και το μάνγκο. Τέλος βάζουμε γύρο γύρω τα ντοματίνια και στην κορυφή την φουντίτσα κόκκινου μαρουλιού και ένα ντοματίνι. Περιχύνουμε με την σάλτσα την οποία έχουμε ανακατέψει καλά σε ξεχωριστό μπολ. Σερβίρουμε κρύα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 03:53, 05-02-10:

#6
Κοντά ζυμαρικά με μπρόκολο και μανιτάρια







Υλικά

Μισό σακουλάκι κοντά ζυμαρικά (βίδες, κοχύλια, αχιβάδες, πένες)
6 μικρά μανιτάρια λευκά
τόφου μισό κομμάτι
μπρόκολο χωρισμένο σε τουφίτσες
λάδι – πιπέρι – αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο

προετοιμασία

βάζουμε το μπρόκολο να βράσει για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν για 5 λεπτά και έπειτα τους προσθέτουμε το μπρόκολο. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά ακόμη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε φετούλες. Έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο και το τόφου. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, σβήνουμε την φωτιά, και σβήνουμε και την φωτιά στα μακαρόνια μας. Σουρώνουμε τα μακαρόνια με το μπρόκολο, αλλά κρατάμε λίγο από το ζουμί τους στην κατσαρόλα για να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια με το τοφού και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε. Θα πρέπει τα μακαρόνια με το μπρόκολο να μην έχουν πολλά ζουμιά, και το τοφού να λιώσει σχεδόν για μια πιο ωραία γεύση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ceres Victoria
H Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,717 μηνύματα.

H Ceres Victoria censored έγραψε στις 06:32, 05-02-10:

#7
Αρχική Δημοσίευση από skai-animals
Κοντά ζυμαρικά με μπρόκολο και μανιτάρια







Υλικά

Μισό σακουλάκι κοντά ζυμαρικά (βίδες, κοχύλια, αχιβάδες, πένες)
6 μικρά μανιτάρια λευκά
τόφου μισό κομμάτι
μπρόκολο χωρισμένο σε τουφίτσες
λάδι – πιπέρι – αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο

προετοιμασία

βάζουμε το μπρόκολο να βράσει για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν για 5 λεπτά και έπειτα τους προσθέτουμε το μπρόκολο. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά ακόμη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε φετούλες. Έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο και το τόφου. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, σβήνουμε την φωτιά, και σβήνουμε και την φωτιά στα μακαρόνια μας. Σουρώνουμε τα μακαρόνια με το μπρόκολο, αλλά κρατάμε λίγο από το ζουμί τους στην κατσαρόλα για να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια με το τοφού και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε. Θα πρέπει τα μακαρόνια με το μπρόκολο να μην έχουν πολλά ζουμιά, και το τοφού να λιώσει σχεδόν για μια πιο ωραία γεύση.

καλη ακουγεται η συνταγη, αλλα θα κανω μερικες παρεμβασεις . Νομιζω τα καφε μανιταρια θα ηταν προτιμωτερα γιατι παραμενουν τραγανιστα οταν τσιγαριζονται και δεν γινονται σαν σφουγγαρι οπως τα λευκα. Επισης πιστευω οτι το βρασιμο μπροκολου για 10 λεπτα ειναι παρα πολυ. Θα γινει υπερβολικα μαλακο και θα διαλυεται. Καλυτερα ειναι να βρασει 2-3 λεπτα (εγω τουλαχιστον το μπροκολο το προτιμω τραγανιστο... γουστα ειναι αυτα). Νομιζω οτι και λιγο κουνουπιδι θα του πηγαινε! Ισως και με μανιταρια shiitake ή portobello να γινοταν ακομα πιο ωραιο (βαζουν νοστιμο ζουμακι αυτα). Θα προσθετα και λιγο σπαραγγι στη συνταγη

Τα καφε μανιταρια που λεω ειναι οπως τα λευκα, αλλα σε καφετι χρωμα:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

evelynkar

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη evelynkar
H evelynkar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20 μηνύματα.

H evelynkar έγραψε στις 11:45, 05-02-10:

#8
γιαμιιιιιιιιιιιιιι πολυ νοστιμες φαινονται!!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 12:08, 05-02-10:

#9
Σάκουρα, δεν το είχα σκεφτεί αυτό για τα καφέ μανητάρια!!!! ναι, έχεις δίκαιο για το βρ'ασιμο του μπρόκολου...ευχαριστώ έβελυν!!!!

(βασικά για απραγγκια ψάχνω, αλλά δεν είναι η εποχή τους τώρα)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ruko

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη ruko
H ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 162 μηνύματα.

H ruko έγραψε στις 12:13, 05-02-10:

#10
Και τώρα η συνταγή που μου άλλαξε τη ζωή. Vegan... αβγόφετες.
Αυτό που μ' αρέσει σ' αυτή τη συνταγή είναι ότι οι αβγόφετες βγαίνουν πάντα σωστές, γιατί αν σου παραπέσει το αβγό με την κλασική, καταλήγεις να τρως γλυκό ψωμί με μια κρούστα ομελέτας. Οι αναλογίες είναι στο περίπου, από μνήμης.

4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί από φρατζόλα κατά προτίμηση λευκό, αλλά το έχω φτιάξει και με άλλα είδη
μισό φλιτζάνι γάλα σόγιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ζάχαρη
λίγη κανέλα

Ανακατεύουμε το γάλα, το μπέικιν, τη ζάχαρη και την κανέλα και μουλιάζουμε το ψωμί. Ψήνουμε με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε με ό,τι μας αρέσει. Μια κάπως πιο grown up παραλλαγή είναι να ρίξουμε στο μίγμα λίγο κονιάκ ή σέρι και να σερβίρουμε τις αβγόφετες με τριμμένη κουβερτούρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ceres Victoria
H Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,717 μηνύματα.

H Ceres Victoria censored έγραψε στις 12:15, 05-02-10:

#11
τα καφε μανιταρια ειναι φανταστικα! Πλεον δεν αγοραζω καθολου απο τα ασπρα. Οσο και να βρασεις/τσιγαρισεις/ψησεις τα καφε, παραμενουν τραγανιστα! Αυριο θα δοκιμασω την συνταγη σου με τα μακαρονια αλλα επειδη δεν ειμαι χορτοφαγος και εχω να κανω και εντονη ασκηση αυριο και θα πειναω σαν λυκος, θα κανω μερικες μετατροπες Βασικα σκεφτομουν συν τοις αλλοις, να προσθεσω και λιγο θυμαρι (ισως και ελαχιστο μοσχοκαρυδο) για αρωμα. Νομιζεις οτι θα πηγαινε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 12:21, 05-02-10:

#12
rouko, πολή καλ΄συνταγή!!! σάκουρα, βασικά για μοσχοκάτυδο δεν ξερω γιατί το χρησιμοποι΄σπάνια, αλλά λίγο υμαράκι, ελάχιστο, θα έδεινε και ωραίο άρωμα! ναι, τα λευκά έχουν το κακό ότι και μετά το μαγείρεμα είναι μαλακά από μέσα... θα δοκιμάσω με καφέ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 12:26, 05-02-10:

#13
Βroxnies με μπανάνα και φουντούκι



υλικά

2 κούπες αλεύρι
μισή κούπα λάδι
τριμμένα φουντούκια
2 μπανάνες αλεσμένες
6-7 κουτ. κακάο
1/2 ζάχαρη καστανή

προετοιμασία

ανακατεύουμε όλα τα στεγνώ υλικά και έπειτα προσθέτουμε και τα υγρά. ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμ το μίγμα μας σε ταψάκι λαδωμένο λίγο. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε!!!(στολίζουμε το πάνω μέρος με φέτες μπανάνας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 04:45, 06-02-10:

#14
Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι, λαχανικά και τοφού






Υλικά για τα μισά μανιτάρια (vegan.thisblueplanet.net)

Μανιτάρια μεγάλα
Σπανάκι
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Σκόρδο
Ελιές

Υλικά για τα άλλα μανιτάρια (αυτοσχεδιασμός δικός μου με άριστο αποτέλεσμα)

Κάπαρη
Κόκκινη πιπεριά
Ντομάτα
Σκόρδο
Κρεμμύδι

Υλικά για τοφού (vegan.thisblueplanet.net με δικές μου εικαστικές παρεμβάσεις)

Λάδι
Πιπέρι
Τοφού
Σκόρδο
Ντομάτα
Ρίγανη

Προετοιμασία

Βράζουμε τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά. Σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι και τις ελιές. Γεμίζουμε κάθε μανιτάρι και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Βράζουμε και τα άλλα μισά για 5 λεπτά. Γεμίζουμε με τα υλικά της προετοιμασίας αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Για την φέτα τοφού, αφήνουμε το τοφού σε βαθύ μπολ με το λάδι, και τα μπαχαρικά για λίγες ώρες. Έπειτα σε ένα αλουμινόχαρτο βάζουμε ψιλοκομμένα τα υλικά τα υπόλοιπα συν κι άλλη ρίγανη. Από πάνω βάζουμε το τοφού και ξανά τα υπόλοιπα υλικά. Τυλίγουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο για 5-10 λεπτά!!!!

Σερβίρουμε όπως στην φωτο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Nonika

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Nonika
H Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 14 μηνύματα.

H Nonika έγραψε στις 00:50, 08-02-10:

#15
Αρχική Δημοσίευση από ruko
Και τώρα η συνταγή που μου άλλαξε τη ζωή. Vegan... αβγόφετες.
Αυτό που μ' αρέσει σ' αυτή τη συνταγή είναι ότι οι αβγόφετες βγαίνουν πάντα σωστές, γιατί αν σου παραπέσει το αβγό με την κλασική, καταλήγεις να τρως γλυκό ψωμί με μια κρούστα ομελέτας. Οι αναλογίες είναι στο περίπου, από μνήμης.

4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί από φρατζόλα κατά προτίμηση λευκό, αλλά το έχω φτιάξει και με άλλα είδη
μισό φλιτζάνι γάλα σόγιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ζάχαρη
λίγη κανέλα

Ανακατεύουμε το γάλα, το μπέικιν, τη ζάχαρη και την κανέλα και μουλιάζουμε το ψωμί. Ψήνουμε με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε με ό,τι μας αρέσει. Μια κάπως πιο grown up παραλλαγή είναι να ρίξουμε στο μίγμα λίγο κονιάκ ή σέρι και να σερβίρουμε τις αβγόφετες με τριμμένη κουβερτούρα.

Θα το κανω οπωσδηποτε!!!!!!
Αρχική Δημοσίευση από skai-animals
Βroxnies με μπανάνα και φουντούκι



υλικά

2 κούπες αλεύρι
μισή κούπα λάδι
τριμμένα φουντούκια
2 μπανάνες αλεσμένες
6-7 κουτ. κακάο
1/2 ζάχαρη καστανή

προετοιμασία

ανακατεύουμε όλα τα στεγνώ υλικά και έπειτα προσθέτουμε και τα υγρά. ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμ το μίγμα μας σε ταψάκι λαδωμένο λίγο. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε!!!(στολίζουμε το πάνω μέρος με φέτες μπανάνας!

Σοκολατοκολαση!!!




Παιδια καμια ελαφρια συνταγη με τοφου???Οχι να θελει τηγανισμα σε καμια κουπα λαδι ομως...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 00:58, 08-02-10:

#16
για τοφού σκέτο??? σκέτο τοφού μπορείς να το κάνεις φέτα, όπως γράφω παραπάνω, ή στα ζυμαρικά....κάτσε να σκευτώ κι άλλες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ruko

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη ruko
H ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 162 μηνύματα.

H ruko έγραψε στις 01:25, 08-02-10:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Nonika
Παιδια καμια ελαφρια συνταγη με τοφου???Οχι να θελει τηγανισμα σε καμια κουπα λαδι ομως...
Το πιο σημαντικό στο τόφου είναι να το καταψύξεις πρώτα και μετά να το πιέσεις λίγο για να φύγουν τα πολλά υγρά. Βελτιώνεται πολύ η υφή του έτσι. Από κει και πέρα, μπορείς να το μαρινάρεις (προαιρετικά) και να το ρίξεις με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει ή και να το ψήσεις στο φούρνο.

Μια απλή συνταγή που μ' αρέσει πολύ είναι σε stir fry μαζί με πράσα. Τη βασική ιδέα την πήρα από εδώ, μόνο που εγώ το φτιάχνω με ετοιματζίδικες σάλτσες blue dragon, γιατί το κινέζικο δεν είναι το φόρτε μου.

Επίσης πολύ νόστιμη φαίνεται και αυτή η συνταγή, αν και δεν την έχω φτιάξει ακόμα.

Ακόμα μπορείς να κάνεις κροκέτες πανάροντας κομματάκια τόφου σε καλαμποκάλευρο (δίνει καλύτερο αποτέλεσμα απ' το κοινό αλεύρι) με διάφορα μπαχαρικά. Εγώ βάζω αλάτι, κύμινο, καγιέν, πάπρικα και ρίγανη, αλλά μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις. Αν θέλεις να τα πανάρεις με φρυγανιά, ένα κόλπο είναι να διαλύσεις λίγο κορν φλάουρ σε νερό και να βουτήξεις πρώτα εκεί το τόφου, αντί για αβγό.

Τέλος, έχω και συνταγή για λαζάνια με σπανάκι και ρικότα από τόφου, αν σε ενδιαφέρει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Nonika

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Nonika
H Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 14 μηνύματα.

H Nonika έγραψε στις 18:55, 08-02-10:

#18
Αρχική Δημοσίευση από ruko
Το πιο σημαντικό στο τόφου είναι να το καταψύξεις πρώτα και μετά να το πιέσεις λίγο για να φύγουν τα πολλά υγρά. Βελτιώνεται πολύ η υφή του έτσι. Από κει και πέρα, μπορείς να το μαρινάρεις (προαιρετικά) και να το ρίξεις με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει ή και να το ψήσεις στο φούρνο.

Μια απλή συνταγή που μ' αρέσει πολύ είναι σε stir fry μαζί με πράσα. Τη βασική ιδέα την πήρα από εδώ, μόνο που εγώ το φτιάχνω με ετοιματζίδικες σάλτσες blue dragon, γιατί το κινέζικο δεν είναι το φόρτε μου.

Επίσης πολύ νόστιμη φαίνεται και αυτή η συνταγή, αν και δεν την έχω φτιάξει ακόμα.

Ακόμα μπορείς να κάνεις κροκέτες πανάροντας κομματάκια τόφου σε καλαμποκάλευρο (δίνει καλύτερο αποτέλεσμα απ' το κοινό αλεύρι) με διάφορα μπαχαρικά. Εγώ βάζω αλάτι, κύμινο, καγιέν, πάπρικα και ρίγανη, αλλά μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις. Αν θέλεις να τα πανάρεις με φρυγανιά, ένα κόλπο είναι να διαλύσεις λίγο κορν φλάουρ σε νερό και να βουτήξεις πρώτα εκεί το τόφου, αντί για αβγό.

Τέλος, έχω και συνταγή για λαζάνια με σπανάκι και ρικότα από τόφου, αν σε ενδιαφέρει.
Το ξερεις οτι τη θελω κακουργα,περιμενω!!!!!

Και οι κροκετες ακουγονται σουπερ,αυτο θα δοκιμασω πρωτα απ'ολα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 19:29, 08-02-10:

#19
πράγματι!!!! σήμερα ίπα στον συζηγό μου να μοπυ φέρει πολύ τοφού, να κάνω κι εγώ πειράματα!!!!! ryko, αναθεωρώ για όσα είπα για το τοφού!!! δοκίμασα μια άλλη μάρκα τοφού, με τα κοντα ζυμαρικά και μπορώ να πω ότι ήταν πετανόστημα!!!!συν έφτιαξα μια παραλαγή της συνταγής "τοφού φέτα" της Foxy Vegan και έχω πολύ καλήτερη άποψη τελικά!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Nonika

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Nonika
H Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 14 μηνύματα.

H Nonika έγραψε στις 19:37, 08-02-10:

#20
Ποια μαρκα πηρες κι απο που???Βρηκες σε μαρκετ?

Τη φετα εσυ την φτιαχνεις?Νομιζα υπαρχει ετοιμη φετα απο σογιοα στο εμποριο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 19:44, 08-02-10:

#21
βασικά δεν ξέρω αν υπάρχει έτοιμη, εγώ αγοράζω το τοφού και μετά την φτιάχνω, όπως λέει παραπάνω! δεν θυμάμαι τι μάρκα είχα πάρει, αλλά πήρα ένα από μαγαζί βιλογικών, απλό τοφού, που από πάνω ήταν σαν καφέ σκούρο κάπως, νώ αυτό που είχα πάρει από το μαρκετ, ήταν απλά λευκό...θα κοιτάξω και θα σου πω!το δεύτερο νομίζω της fytro..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Nonika

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Nonika
H Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 14 μηνύματα.

H Nonika έγραψε στις 23:02, 08-02-10:

#22
Kι εγω λευκο ειχα βρει παλια,σε ποιο μαρκετ το βρηκες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 23:25, 08-02-10:

#23
από τον μαρινόπουλο το απίρνω! δυστηχώς σε άλλο μαρκετ δεν έχω βρει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ruko

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη ruko
H ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 162 μηνύματα.

H ruko έγραψε στις 02:16, 09-02-10:

#24
Και τα περίφημα λαζάνια. Η συνταγή είναι για ένα μέτριο ταψί, αν και ποτέ δεν ακολουθώ ακριβώς τις αναλογίες.

Μισό πακέτο λαζάνια.
400 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτα, ανάλογα πόσο σαλτσερό το θέλεις.
για τη ρικότα από τόφου
400 γρ τόφου
λίγο χυμό λεμόνι
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
αλατοπίπερο
βασιλικός, ξερός ή φρέσκος
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο

Φτιάχνεις τη σάλτσα, όπως σου αρέσει. Εγώ βάζω σκόρδο, μπούκοβο και βασιλικό.
Φτιάχνεις τη ρικότα: σε ένα μπολ θρυμματίζεις το τόφου με τα χέρια, ανακατεύεις με τα υπόλοιπα υλικά και τα λιώνεις με μπλέντερ χειρός ή με γουδί, μέχρι να γίνουν σαν ρικότα. Δοκιμάζεις και διορθώνεις τη γεύση. Αν δεν φτάσει το τόφου, μπορείς να κοπανίσεις λίγα αμύγδαλα ή κάσιους στο μούλτι και να τα ρίξεις μέσα. (επίσης έχω την εντύπωση ότι πάντα κάνω τη μισή συνταγή. χμ)
Τσιγαρίζεις το σπανάκι, το αλατίζεις και το προσθέτεις στο μπολ με τη ρικότα.
Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο, αλλά συνήθως βράζω τα λαζάνια από πριν, γιατί η συνταγή δεν έχει πολύ ζουμί. Αν τα βάλεις άβραστα, ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγο νερό ανάμεσα στα λαζάνια, αλλά εμένα αυτό μου φαίνεται λίγο μπλιαχ.
Συναρμολογείς: ρίχνεις λίγη σάλτσα στον πάτο του ταψιού, βάζεις μια στρώση λαζάνια, τη μισή γέμιση, άλλη μια στρώση, την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνεις με μια στρώση λαζάνια και σάλτσα. Αν τρως τυρί, μπορείς να βάλεις λίγο από πάνω, εγώ το στολίζω με μαύρες ελίτσες κομμένες σε ροδέλες. Ψήνεις σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μέχρι να γίνει (κατατοπιστικότατη).

Αν όλα πάνε καλά, θα βγει κάπως έτσι:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

skai-animals

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη skai-animals
H skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δημοσιογράφος . Έχει γράψει 44 μηνύματα.

H skai-animals h έγραψε στις 04:27, 09-02-10:

#25
πο πο, αυτό φαίενεται να είναι πεντανόστημο!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Nonika

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Nonika
H Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 14 μηνύματα.

H Nonika έγραψε στις 00:46, 10-02-10:

#26
Αρχική Δημοσίευση από skai-animals
από τον μαρινόπουλο το απίρνω! δυστηχώς σε άλλο μαρκετ δεν έχω βρει...

Ο Μαρινοπουλος με βολευει,θα ψαξω εκει!!!

Αρχική Δημοσίευση από ruko
Και τα περίφημα λαζάνια. Η συνταγή είναι για ένα μέτριο ταψί, αν και ποτέ δεν ακολουθώ ακριβώς τις αναλογίες.

Μισό πακέτο λαζάνια.
400 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτα, ανάλογα πόσο σαλτσερό το θέλεις.
για τη ρικότα από τόφου
400 γρ τόφου
λίγο χυμό λεμόνι
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
αλατοπίπερο
βασιλικός, ξερός ή φρέσκος
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο

Φτιάχνεις τη σάλτσα, όπως σου αρέσει. Εγώ βάζω σκόρδο, μπούκοβο και βασιλικό.
Φτιάχνεις τη ρικότα: σε ένα μπολ θρυμματίζεις το τόφου με τα χέρια, ανακατεύεις με τα υπόλοιπα υλικά και τα λιώνεις με μπλέντερ χειρός ή με γουδί, μέχρι να γίνουν σαν ρικότα. Δοκιμάζεις και διορθώνεις τη γεύση. Αν δεν φτάσει το τόφου, μπορείς να κοπανίσεις λίγα αμύγδαλα ή κάσιους στο μούλτι και να τα ρίξεις μέσα. (επίσης έχω την εντύπωση ότι πάντα κάνω τη μισή συνταγή. χμ)
Τσιγαρίζεις το σπανάκι, το αλατίζεις και το προσθέτεις στο μπολ με τη ρικότα.
Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο, αλλά συνήθως βράζω τα λαζάνια από πριν, γιατί η συνταγή δεν έχει πολύ ζουμί. Αν τα βάλεις άβραστα, ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγο νερό ανάμεσα στα λαζάνια, αλλά εμένα αυτό μου φαίνεται λίγο μπλιαχ.
Συναρμολογείς: ρίχνεις λίγη σάλτσα στον πάτο του ταψιού, βάζεις μια στρώση λαζάνια, τη μισή γέμιση, άλλη μια στρώση, την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνεις με μια στρώση λαζάνια και σάλτσα. Αν τρως τυρί, μπορείς να βάλεις λίγο από πάνω, εγώ το στολίζω με μαύρες ελίτσες κομμένες σε ροδέλες. Ψήνεις σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μέχρι να γίνει (κατατοπιστικότατη).

Αν όλα πάνε καλά, θα βγει κάπως έτσι:


Ποιου πακετου???

Ευχαριστω για την συνταγη,περιττο να πω οτι μου ετρεξαν τα σαλια,ευτυχως εχω τορτελινια απο χθες-με κρεμα σογιας φυσικα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ultraviolence (Odi)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη ultraviolence
Ο Odi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 20 ετών , επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Σλοβακία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,115 μηνύματα.

O ultraviolence έγραψε στις 17:21, 07-10-14:

#27
Πλεον καταναλωνω almond milk κατα κυριο λογο,το οποιο κανω μόνος μου. Ειναι αρκετά γευστικό!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Αβοκάντο

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Αβοκάντο
Ο Αβοκάντο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 39 μηνύματα.

O Αβοκάντο έγραψε στις 17:52, 07-10-14:

#28
Αρχική Δημοσίευση από skai-animals
σαλάτα πράσινη με ρόδι και dressing ελιάς


Την λιμπίζομαι την σαλάτα αυτή.
(σαλάκια τρέχουν)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους