Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,100 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,181 μηνύματα σε 74,655 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Σπετζοφάι

kleftra (Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kleftra
H Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,633 μηνύματα.

H kleftra οι φωνές στο κεφάλι της, της είπαν κι έγραψε στις 14:39, 28-03-06:

#1
Λοιπόν ψάχνουμε για εύκολες και ταυτόχρονα εντυπωσιακές συνταγές σωστά;
(δλδ μακαρόνια με κιμά και τέτοια δεν παίζουν; )

Μπορείτε να φτιάξετε ένα ωραιότατο και πανεύκολο σπετζοφάι(κι επειδή δεν το πολυμαγειρεύουν στα σπίτια θα το παίξετε και υπεράνω).
Θα χρειαστείτε απο σκεύη 1 ταψάκι και 1 τηγάνι (ε και ο πιο ανοικοκύρευτος φοιτητής θα έχει φαντάζομαι)
Απο υλικα: 4 πιπεριές κέρατο-μην γελάτε έτσι τις λένε και είναι οι πράσινες μακρόστενες
2 λουκάνικα χωριάτικα
1 πούμαρο
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδι-αν βαριέστε υπάρχει και έτοιμο κατεψυγμένο στα σούπερ-μαρκετ
αλάτι-πιπέρι-λίγο ζάχαρη(μια κουταλιά γλυκού)
μια μικρή καυτερή πιπερια(αν θέλετε γιατί γίνεται πολύ πικάντικο)
ελαιόλαδο

Αρχικά κόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψάκι στο οποίο έχουμε ρίξει τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλυφθεί ο πάτος.Τις ψήνουμε στους 220(αν έχετε πολυκούζινο κι όχι φούρνο θα το βάλετε λίγο πιο δυνατά) μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα δλδ να μαυρίζουν(μην τρομάξετε μαυρίζουν αρκετά αλλά να μη γίνουν και κάρβουνο).
Στο τηγάνι τώρα βάζουμε ελαιόλαδο τόσο όσο πριν.
Κόβουμε σε κυβάκια τα λουκάνικα.Και ρίχνουμε λουκάνικα,ψιλοκομμένο κρεμμύδι,την καυτή πιπερίτσα,λίγο αλάτι,λίγη ζάχαρη και ακόμη πιο λίγο πιπέρι.
Αν το τηγάνι δεν είναι αντικολλητικό ρίχνουμε και κανένα ανακάτεμα.Μόλις πάρουν χρώμα τα λουκάνικα ρίχνουμε το πούμαρο,το άδειο κουτάκι απο το πούμαρο το γεμίζουμε μέχρι την μέση με νερό και το ρίχνουμε κι αυτό.
Μόλις αρχίσει να βράζει δυνατά(πολλές μπουρμπουλήθρες) και ψιλοδένει η σάλτσα το βγάζουμε απο την φωτιά.Αν έχουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένο βασιλικό και ρίγανη(αν δεν έχουμε δεν έγινε και τίποτα).
Όλο το περιεχόμενο του τηγανιού το αδειάζουμε ομοιόμορφα πάνω στο ταψάκι με τις πιπεριές.(τις οποίες έχουμε ψήσει στην αρχή).
Τώρα ξαναβάζουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου στους 220(αν έχουμε πολυκούζινο λίγο πιο δυνατά).
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί παραπάνω ψήσιμο αυτό θα το καταλάβετε δοκιμάζοντας δεν μπορώ να το εξηγήσω απο εδώ.

Αφού λοιπόν το φτιάξουμε κάνουμε και καμμιά τηγανιά πατατές,παίρνουμε και μια μαυροδάφνη και κλέβουμε τις εντυπώσεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Vkey (Κοινό Μυστικό!!!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Vkey
H Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός . Έχει γράψει 2,419 μηνύματα.

H Vkey ,αφού σκέφτηκε λίγο, έγραψε στις 23:29, 25-04-06:

#2
Επειδή είμαι Πηλιωρίτισσα και το σπετζοφάι το παίζω στα δάχτυλα το κάνουμε ως εξής:

Υλικά:
Χωριάτικα λουκάνικα
Πιπεριές πράσσινες μη καυτερές
Μελιτζάνες (αν σας αρέσουν)
2 -3 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκκομένη ντομάτα
αλάτι - πιπέρι
λάδι
νερό...

Λοιπόν:
Τηγανίζουμε τα λουκάνικα, τις πιπεριές και της μελιτσάνες (τα δύο τελευταία μέχρι να ροδίσουν) και τα βάζουμε στην κατσαρόλα...Ρίχνουμε μία κουπίτσα λάδι, μισό πουμαρό, τις σκελίδες σκόρδο τις οποίες τις έχουμε κόψει στα τρία την κάθεμια και νεράκι.....Πριν το τέλος προσθέτουμε αλάτι-πιππέρι....Τα βράζουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα αλλά όχι πηχτή...

Σόρρυ για την διόρθωση κλεφτρούλα αλλά όταν παραγγέλνω σπετζοφάι και μου φέρνουν απλά σάλτσα με λουκάνικο ξενερώνω....Το αυθεντικό σπεντζοφάι περιέχει πιπεριές και μελιτζάνες και είναι αρκετά βαρή....Και θέλει πολύ τηγάνισμα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kleftra (Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kleftra
H Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,633 μηνύματα.

H kleftra οι φωνές στο κεφάλι της, της είπαν κι έγραψε στις 10:40, 26-04-06:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Vkey
Επειδή είμαι Πηλιωρίτισσα και το σπετζοφάι το παίζω στα δάχτυλα το κάνουμε ως εξής:

Υλικά:
Χωριάτικα λουκάνικα
Πιπεριές πράσσινες μη καυτερές
Μελιτζάνες (αν σας αρέσουν)
2 -3 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκκομένη ντομάτα
αλάτι - πιπέρι
λάδι
νερό...

Λοιπόν:
Τηγανίζουμε τα λουκάνικα, τις πιπεριές και της μελιτσάνες (τα δύο τελευταία μέχρι να ροδίσουν) και τα βάζουμε στην κατσαρόλα...Ρίχνουμε μία κουπίτσα λάδι, μισό πουμαρό, τις σκελίδες σκόρδο τις οποίες τις έχουμε κόψει στα τρία την κάθεμια και νεράκι.....Πριν το τέλος προσθέτουμε αλάτι-πιππέρι....Τα βράζουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα αλλά όχι πηχτή...

Σόρρυ για την διόρθωση κλεφτρούλα αλλά όταν παραγγέλνω σπετζοφάι και μου φέρνουν απλά σάλτσα με λουκάνικο ξενερώνω....Το αυθεντικό σπεντζοφάι περιέχει πιπεριές και μελιτζάνες και είναι αρκετά βαρή....Και θέλει πολύ τηγάνισμα!
ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ Αυτό είναι αρκετά βαρύ......δεν το έχω φτιάξει ποτέ έτσι Μόλις βρω χρόνο θα το δοκιμάσω κι έτσι και θα παρω και κόκκινο κρασί(να ρωτήσω και κάτι που πάντα το είχα απορία, το σπετζοφάι φτιάχνετε με λουκάνικα Πηλίου αυτό το ξερω, είναι όμως Πηλιώτικο φαί ή Σπετσιώτικο;Μην γελάς σε ακούω Μας είχαν πει πως λεγεται έτσι γιατί είναι παραδοσιακό σπετσιώτικο, σε ταβέρνα το έχω δει και λουκάνικο αλά σπετσιώτα ).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Vkey (Κοινό Μυστικό!!!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Vkey
H Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός . Έχει γράψει 2,419 μηνύματα.

H Vkey ,αφού σκέφτηκε λίγο, έγραψε στις 13:05, 26-04-06:

#4
Αρχική Δημοσίευση από kleftra
ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ Αυτό είναι αρκετά βαρύ......δεν το έχω φτιάξει ποτέ έτσι Μόλις βρω χρόνο θα το δοκιμάσω κι έτσι και θα παρω και κόκκινο κρασί(να ρωτήσω και κάτι που πάντα το είχα απορία, το σπετζοφάι φτιάχνετε με λουκάνικα Πηλίου αυτό το ξερω, είναι όμως Πηλιώτικο φαί ή Σπετσιώτικο;Μην γελάς σε ακούω Μας είχαν πει πως λεγεται έτσι γιατί είναι παραδοσιακό σπετσιώτικο, σε ταβέρνα το έχω δει και λουκάνικο αλά σπετσιώτα ).
Εγώ ήξερα ότι είναι σπεσιαλιτέ του Πηλίου....Τώρα αν είναι και από τις Σπέτζες δεν ξέρω Πάντως όντως είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ βαρύ...Όταν το φτιάχνω όλοι ρεύονται το φαγητό μέχρι το βράδυ και τραβάει και πολύ ψωμί για π@πάρες....χιχιχιχι

P/s: Μόλις ξέρω τι φαγητό να ζητήσω ως αποχαιρετιστίριο τραπέζι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους