×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,024 μέλη και 2,416,023 μηνύματα σε 75,328 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 553 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ριγκατόνι με μανιτάρια και κόκκινο κρασί αλα κρέμ

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,465 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 10:24, 06-08-06:

#1
Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ
ελα ρε! κάνε απάντηση στη δική μου και γράψε τις διαφοροποιήσεις για να το δοκιμάσω και γω! δεν ξέρεις.. μπορεί να είναι πολύ καλύτερη η δική σου!
Οτσει!! Ας τη γράψω...

Ριγκατόνι με μανιτάρια και κόκκινο κρασί αλα κρέμ

Υλικά (για 2 μεγάλες μερίδες)
  • 250 γρ ριγκατόνι
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος (κατα προτίμηση όχι light)
  • 1 κονσέρβα (όχι τις μικρές, τη μεγάλη σχετικά, αν και μπορείτε να βάλετε μικρή απλά εγώ προτιμώ να είναι πολλάαα τα μανιτάρια) μανιτάρια κομμένα (όχι ολόκληρα!!)
  • Βούτυρο (βολεύει το Βιτάμ Cullinesse αλλιώς διατρέχετε ...κινδύνους στο σωτάρισμα)
  • Κρασί κόκκινο ξηρό
  • Νοστιμιά (της Maggie)
  • Αλάτι
  • Κορν φλάουρ (προεραιτικά)
  • Προεραιτικά: 2-3 φέτες ζαμπόν κομμένες σε κομματάκια και/ή τριμμένο κίτρινο τυρί ρεγκάτο.
  1. Ρίχνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα απο αυτές με το χερούλι (είναι και πιο ασφαλής απο τηγάνι) και αρχίζετε να θερμαίνετε σε αρκετή φωτιά.
  2. Μέχρι να κάψει, σουρώνετε και πλένετε τα μανιτάρια.
  3. Όταν κάψει, προσθέτετε με προσοχή τα μανιτάρια και το ζαμπόν (αν βάλετε και ζαμπόν)
  4. Ανακατεύετε συχνά με ξύλινη σπάτουλα για να μην κολλήσουν.
  5. Όταν φύγουν τα πολλά υγρά και αρχίζουν να κάνουν "τσικ τσίκ" () τα σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε καλά. Παράλληλα ρίχνετε μπόλικο αλάτι στο νερό για τα μακαρόνια (βάλτε μπόλικο), ανακατεύετε καλά και το ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να βράσει.
  6. Όταν εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και περίπου ένα φουσκωτό κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ανακατεύετε καλά. Μην ανησυχείτε, είναι νορμαλ να φαίνεται λίγο χάλια η σάλτσα σε αυτή τη φάση, θα στρώσει μετά.
  7. Παράλληλα προσέχετε και το νερό. Όταν βράσει (με μεγάλες φυσσαλίδες) ρίχνετε το ριγκατόνι και ανακατεύετε καλά.
  8. Ανακατεύετε συχνά τη σάλτσα. Όταν δείτε να βράζει χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε αν θέλετε το τριμμένο τυρί, αλλα προσέξτε μην βάλετε πολύ. 1-2 κουταλιές της σούπας είναι ο,τι πρέπει.
  9. Δοκιμάζετε πότε πότε ένα ριγκατόνι να δείτε αν έχουν γίνει. Χονδρικά χρειάζονται 12-14 λεπτά.
  10. Αν δείτε οτι τα μακαρόνια κοντεύουν να γίνουν ενώ η σάλτσα είναι πολύ αραιή, προσθέστε λίγο κορν φλάουρ το οποίο προηγουμένως θα έχετε διαλύσει σε λίγο νερό γιατί αν το ρίξετε αμέσως θα σβολιάσει. Μην βάλετε συνολικά πάνω απο ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κορν φλάουρ. Αν δέιτε οτι η σάλτσα έχει γίνει πολύ πηχτή και τα μακαρόνια ακόμα είναι σκληρά, προσθέστε λίγο νερό στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
  11. Όταν γίνουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα καλά, σερβίρετε τα σε 2 μεγάλα πιάτα και μοιράστε τη σάλτσα πάνω τους.
Συμβουλές:
  • Use your common sense πάντα!! Αν κάτι δεν σου κολλάει, αν κάποια ποσότητα σου φαίνεται λίγη ή πάρα πολλή, αν κάτι δεν πάει καλά, εμπιστεύσου το ένστικτο σου. Μην βασίζεσαι τυφλά σε καμία συνταγή.
  • Η μακαρονάδα μπορεί να γίνει ακόμα και μόνο με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, αλάτι και μακαρόνια. Δεν εγγυώμαι όμως τίποτα για το γευστικό αποτέλεσμα.
  • Δεν βλάπτει να δοκιμάσεις, είτε τη σάλτσα, είτε τα μακαρόνια. Δεν θα πάθεις τίποτα.
  • Αν έχεις μόνο ένα μάτι, καλύτερα κάνε πρώτα τα μακαρόνια, όχι πρώτη τη σάλτσα. Τα μακαρόνια τα "επαναφέρεις" ευκολότερα αφότου κρυώσουν απ'ότι τη σάλτσα.
  • Αν μείνει για αύριο φαγητό, πρίν ζεστάνετε τη σάλτσα προσθέστε λίγο νερό μέσα. Για τα μακαρόνια, αν τα ζεστάνετε σε microwave, προσθέστε λίγο νερό και βάλτε τους ένα καπάκι (αν δεν έχετε ειδικό καπάκι για microwave, βάλτε ένα πιάτο απο πάνω.
  • Για πολλαπλάσια και υποπολλαπλάσια των άνωθεν μερίδων, πολλαπλάσιάστε/υποπολλαπλασιάστε αντίστοιχα και τις ποσότητες των υλικών.
  • Το πολύ ανακάτεμα δεν κάνει κακό. Το λίγο κάνει.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,465 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 10:50, 06-08-06:

#2
Επίσης, μια πολύ φτηνή, αρκετά νόστιμη, και τρομερά γρήγορη "συνταγή" είναι απλώς να βράσετε τορτελίνια. Δεν είναι άνοστα όπως τα άλλα σκέτα μακαρόνια λόγω γέμισης, οπότε ανετότατα τρώγονται σκέτα.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

io-io

Διακεκριμένο μέλος

H io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Μαθηματικός . Έχει γράψει 1,548 μηνύματα.

H io-io έγραψε: στις 12:44, 06-08-06:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
Δεν είναι άνοστα όπως τα άλλα σκέτα μακαρόνια λόγω γέμισης, οπότε ανετότατα τρώγονται σκέτα.
Ανοστα???? Τα μακαρονια??????????????????
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Demelene

Διακεκριμένο μέλος

Ο Demelene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών , επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,851 μηνύματα.

O Demelene έγραψε: στις 09:15, 07-08-06:

#4
Respect στα μακαρόνια!!! Ακόμα και σκέτα μόλις τα βράσεις χωρίς βούτηρο!
Ευτυχώς μαρέσουν απίστευτα γιατί έκανα και κάτι περιόδους μόνο με μακαρόνι στην φοιτητική εποχή!
Κάποια φάση έφτοιαχνα και τα σαν πένες κτλ και τα έτρωγα σαν πατατάκια!!
10Μέρες σερί με μακαρόνια
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

io-io

Διακεκριμένο μέλος

H io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Μαθηματικός . Έχει γράψει 1,548 μηνύματα.

H io-io έγραψε: στις 14:03, 07-08-06:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Demelene
Respect στα μακαρόνια!!! Ακόμα και σκέτα μόλις τα βράσεις χωρίς βούτηρο!
Ευτυχώς μαρέσουν απίστευτα γιατί έκανα και κάτι περιόδους μόνο με μακαρόνι στην φοιτητική εποχή!
Κάποια φάση έφτοιαχνα και τα σαν πένες κτλ και τα έτρωγα σαν πατατάκια!!
10Μέρες σερί με μακαρόνια
Μαζι σου!!!!!!!!!!!

Μακαρονια= ΛΑΤΡΕΙΑ
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,604 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 12:03, 14-08-06:

#6
Τρώω μακαρόνια τώρα... και έριξα εκεί που έβραζαν, λίγη πούδρα από στιγμιαία σούπα! Πήραν ένα άρωμα πολύ καλό!!!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια