Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,088 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,952 μηνύματα σε 74,642 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Μοσχαράκι λεμονάτο στην κατσαρόλα με λαχανικά

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Κακή Επιρροή
H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,729 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε στις 13:09, 27-10-06:

#1
Αρχική Δημοσίευση από BReaTHeR
Νομίζω ότι στα ψητά τα καταφέρνω αρκετά καλά. Εκεί που είμαι τελείως μα τελείως άσχετος είναι σε ότι έχει να κάνει με την κατσαρόλα. Όσπρια, λαχανικά, αλλά και βραστά γενικότερα. Δεν έχω ιδέα

Μοσχαράκι λεμονάτο στην κατσαρόλα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα (ή και περισσότερα άτομα αν υπάρχει κι άλλο συνοδευτικό)
  • περίπου 1 κιλό μοσχάρι από σπάλα (Είναι πιο μαλακό) κομμένο σε κομματάκια (τας κεμπαπ)
  • 1 μεγάλο κουτι τεμαχισμένα μανιτάρια
  • 4 μεγάλα καρότα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας μπεικιν πάουντερ ή αλεύρι (όχι απαραίτητο)
  • πιπέρι - ρίγανη
  • (εντελώς προαιρετικά, το δοκίμασα κι εγώ μία φορά, μια κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πλένεις τα μανιτάρια και τα βάζεις στην άκρη
- Καθαρίζεις τα καρότα και τα κόβεις σε μικρες ροδέλες και στην άκρη
- αν βάλεις τελικα τις πιπεριές τις πλενεις και τις κοβεις κι αυτες σε μικρά κομματια στην άκρη
- Στιβεις τα 2 λεμόνια και στην άκρη


- Καθαρίζεις το κρεμμύδι, το ψιλοκόβεις και το βάζεις στην κατσαρόλα με το λάδι να τσιρτσιρίσουν
- Προσθέτεις τα κομμάτια κρέατος και τσιγαρίζεις μέχρι πλέον να μην φαίνεται άλλο κόκκινο απο κανενα κομμάτι αλλά ναείναι όλα καφετιά
- Προσθέτεις τόσο νερό όσο να σκεπάσει το κρέας και αφήνεις να βρασει
(θα βραζει για πολληηηηηηηηηη ώρα εκτός αν έχεις χύτρα )
- όταν θα είναι μισοέτοιμο, όταν δηλαδή το πιρούνι θα μπαινει σχετικά εύκολα να τρυπίσει το μοσχάρι, προσθέτεις τα
Μανιτάρια, καρότα, χυμό λεμονιού, (πιπεριές), αλάτι, λίγο ρίγανη, λίγο πιπέρι.
-τσεκάρεις το νερό να υπέρκαλύπτει το φαγητό σου και αφήνεις να συνεχίζει να βραζει

Οταν δοκιμάσεις και είναι εντελώς έτοιμο το κρέας και τα λαχανικά το βγαζεις απ τη φωτιά.

Για να δεσει το ζουμακι σου, διαλύεις το μπεικιν πάουντερ ή το αλέβρι σου σε ένα ποτηράκι με λίγο ζεστό νεράκι και το ρίχνεις στην κατσαρόλα με το φαγητό όπου και ανακατευεις έντονα και για λιγη ώρα ώστε να απλωθεί πολύ πολύ καλά το νέο μιγμα μιας που ειναι λιγο!


tip καλό είναι να έχεις συνεχώς το νου σου στο νερο
το νερό πρέπει να είναι πάντα οριακα πάνω απ το κρεας ώστε να μην βγει νερουλό αν ειναι παραπάνω ή να μην μισομαγειρευτεί αν είναι παρακάτω

Συνοδευται πάρα πολύ ωραία με το ρυζάκι το απαγορευτικό


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
(δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ίσως νομίζεις... εγώ το έχω για απ τα εύκολα φαγητά μου )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους