Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,080 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,724 μηνύματα σε 74,628 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κοτόπουλο με κάρρυ

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 12:19, 22-11-06:

#1
Εντυπωσιακή συνταγή και πανεύκολη!

Κοτόπουλο με κάρρυ
Υλικά:
2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
2 κρεμμύδια μεγάλα
3-4 πιπεριές (ό,τι χρώμα θέτε, εγώ συνήθως βάζω μια πράσινη, μια κίτρινη, μια πορτοκαλί και μια κόκκινη για να βγει χρωματιστό το πιάτο)
Μανιτάρια ή κατεψυγμένη ποικιλία λαχανικών (προαιρετικά και τα δύο)
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση light)
1 κουτί ντοματάκια
κάρρυ, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει ελαφρύ ξανθό χρώμα, ρίχνετε το κοτόπουλο. Το αφήνετε να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές (χωρίς να καεί). Μετά προσθέτετε τις πιπεριές (που τις έχετε ψιλοκόψει), τα μανιτάρια (χωρίς το νερό τους εννοείται) και τα ανάμεικτα λαχανικά. Το αφήνετε 1-2 λεπτά να πάρει μια βράση και ρίχνετε τα ντοματάκια. Τα υγρά πρέπει να είναι λίγο πριν σκεπάσουν το φαϊ (αν δεν είναι, ρίχνετε λίγο νερό). Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για κάνα μισάωρο (για να ψηθεί το κοτόπουλο). Μόλις ετοιμαστεί ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και μετά ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το κάρρυ (δοκιμάζετε τη σάλτσα για να δείτε πόσο θέλετε να βάλετε- εγώ ρίχνω περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού). Μισή βράση ακόμα να ανακατευτούν καλά τα υλικά και είναι έτοιμο (γράφω μισή βράση για να καταλάβετε πως μας ενδιαφέρει απλά να ανακατευτούν κι όχι να βράσουν κανονικά για να μη κόψει η κρέμα γάλακτος). Αν είναι πολύ ζουμερό σε αυτή τη φάση παίρνετε λίγο αλεύρι (και πριν το βγάλετε από την φωτιά) και το ρίχνετε μέσα ανακατεύοντας για να δέσει (όταν λέμε λίγο, εννοούμε πολύ λίγο, στην άκρη του κουταλιού μόνο!).

Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους