Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,100 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,181 μηνύματα σε 74,655 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Πώς τηγανίζουμε πατάτες

Mitsos The Great (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mitsos The Great
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Δεν εργάζομαι και μας γράφει απο Βαρθολομιό (Ηλεία). Έχει γράψει 342 μηνύματα.

O Mitsos The Great . έγραψε στις 23:55, 20-02-07:

#1
Επειδή αυριο που θα λείπουν όλη την μέρα οι γονείς μου και δεν θέλω να πεθάνω της πείνας θέλω να μου πείτε τι πρέπει να κάνω να τηγανίσω πατάτες (πως τις κόβω, πόση ώρα αφήνω το λάδι στην φωτιά κτλ) .Δεν ξέρω απο αυτά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Corpse Bride

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Corpse Bride
H Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,011 μηνύματα.

H Corpse Bride έγραψε στις 00:03, 21-02-07:

#2
Καθαριζεις τις πατατες (δηλαδη με το μαχαιρι κοβεις τη φλουδα-αυτο το καφε πραμα γυρω γυρω σαν να κοβεις αγγουρι -σαλατα εχεις φτιαξει υποθετω). Τις βαζεις σε ενα μπωλ με νερο για να μη μαυρισουν. Οι καθαρισμενες θα μοιαζουν σαν αυτες μες στην κατσαρολα κι οι "πριν" σαν τις αλλες απο κατω : http://www.cok.net/photos/misc/food/potatoes.jpg
Κοβεις τις πατατες αρχικα στη μεση και μετα ετσι ωστε να κανουν η "δισκους" (αλλα προσεχε να ναι σχετικα λεπτοι) η ριγε, αυτες οι γνωστες οι μακροστενες.
Βαζεις μια κατσαρολα με λαδι στο ματι, στο 3. Τοσο λαδι ωστε να καλυπτει τις πατατες (2 δαχτυλα σχεδον δηλαδη).
Μετα απο 2-3 λεπτα πετας ενα πατατακι μεσα για δοκιμη. Αν αντιδρασει το μειγμα το λαδι εχει καψει και αρα πετας ολο το μπωλακι (χωρις το νερο) μεσα. Οταν γινουν αυτο το γνωστο κιτρινο παιρνεις την κουταλα και τις βγαζεις σε ενα πιατο που εχεις αφημενο διπλα στην κατσαρολα με 2 στρωσεις χαρτι κουζινας για να απορροφησει το λαδι. Πριν βγαλεις την τελευταια τηγανια, κατεβασε το ματι στο 1, και οταν τελειωσεις το κλεινεις εντελως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτε ποτε ΠΟΤΕ δεν βαζουμε στην κατσαρολα με το λαδι νερο. Βγαζεις ενα αλλο τηγανι, του βαζεις νερο και το αφηνεις πανω στο ματι που τηγανιζες.

Αυτια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mitsos The Great (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Mitsos The Great
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Δεν εργάζομαι και μας γράφει απο Βαρθολομιό (Ηλεία). Έχει γράψει 342 μηνύματα.

O Mitsos The Great . έγραψε στις 00:10, 21-02-07:

#3
Ευχαριστώ πάρα πολύ Να'σαι καλα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 20:17, 26-10-08:

#4
Φτιάχνεις μια μακαρονάδα, ναι ναι υπέροχη κλπ, σου μένουν όμως μακαρόνια, τα οποία αν κρυώσουν Δε τρώγονται. Τι κάνεις; Σου έχω λύση!

Ομελέτα με μακαρόνια!

Σπας 3 αβγά σε ένα μπολ, ρίχνεις λίγο γάλα εγώ βάζω και φέτα (εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου) προσθέτεις τα μακαρόνια και τα ανακατεύεις να πάει το αβγό παντού.
Τα βάζεις στο τηγάνι και μετά ξέρεις.. η διαδικασία είναι ίδια με αυτή της ομελέτας.

Τολμώ να πω ότι είναι μετά τη ζυμαρόπιτα το αγαπημένο μου φαγητό.
Θα με θυμηθείτε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Obscura
H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε στις 10:38, 13-11-08:

#5
Δε μου βγαίνουν σωστά οι καταρραμένες τηγανητές πατάτες. Οι μισές είναι καμμένες οι άλλες μισές ωμές, τι στην κόλαση κάνω λάθος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dooo

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη dooo
H dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,231 μηνύματα.

H dooo έγραψε στις 10:43, 13-11-08:

#6
βάζεις πολλές στη φριτέζα...

η καλή τηγανητή πατάτα πρέπει να έχει χώρο να ελιχθεί

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Obscura
H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε στις 11:08, 13-11-08:

#7
Στο τηγάνι Βασικά παίζει να 'ναι έτσι, δεν το σκέφτηκα. Αν δεν είναι ομοιόμορφα κομμένα μπαστουνάκια παίζει ρόλο (δεν μπορώ να τα κόψα όλα ίδια!);

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 11:09, 13-11-08:

#8
Μήπως βάζεις λίγο λάδι obscura?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 11:13, 13-11-08:

#9
Obscura πάρε μια φριτέζα. Δεν κοστίζει πολύ και τις κάνει φανταστικές!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Obscura
H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε στις 11:13, 13-11-08:

#10
Ξέρω ΄γω; Ενάμιση φλιτζάνι του τσαγιού για δύο πατάτες έβαλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dooo

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη dooo
H dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,231 μηνύματα.

H dooo έγραψε στις 11:24, 13-11-08:

#11
τις κοίταγες? τις γυρνούσες με το πηρούνι? είχες ψηλή φωτιά στην αρχή, να τσιτσιρίζει η πατάτα και μετά χαμηλή? τι έτσι απλά, ρίχνουμε τη πατάτα στο τηγάνι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Obscura
H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε στις 11:30, 13-11-08:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
Obscura πάρε μια φριτέζα. Δεν κοστίζει πολύ και τις κάνει φανταστικές!
Δεδομένου ότι μπορούν να γίνουν ωραίες και με τον παραδοσιακό τρόπο, θα επιμείνω προς το παρόν σ'αυτόν!

Αρχική Δημοσίευση από dooo
τις κοίταγες? τις γυρνούσες με το πηρούνι? είχες ψηλή φωτιά στην αρχή, να τσιτσιρίζει η πατάτα και μετά χαμηλή? τι έτσι απλά, ρίχνουμε τη πατάτα στο τηγάνι?
Τις γυρνούσα κάπως μπακάλικα είναι η αλήθεια. Πιο πολύ τις ανακάτευα μάλλον (...) Και αυτό με τη φωτιά δεν το ήξερα, δεν το έγραφε το βιβλίο (="φοιτητής και στην κουζίνα") Ουφ, θα δοκιμάσω ξανά σήμερα με αυτές τις βελτιώσεις και θα δώσω αναφορά (RIP λάδι, είναι και ακριβό).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ioakos

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη ioakos
H ioakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 59 μηνύματα.

H ioakos ακυρο έγραψε στις 11:30, 13-11-08:

#13
με το ματι το λαδι να καλυπτει τις πατατες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 11:33, 13-11-08:

#14
Δοκίμασε να μην της γυρίζεις με πηρούνι αλλά με μία τρυπητή κουτάλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη underwater
H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,498 μηνύματα.

H underwater έγραψε στις 11:36, 13-11-08:

#15
Αρχική Δημοσίευση από Obscura
Και αυτό με τη φωτιά δεν το ήξερα, δεν το έγραφε το βιβλίο (="φοιτητής και στην κουζίνα")
Αυτό το βιβλίο ανατρέφει γενιές και γενιές.

Εγώ 1 φορά έχω τηγανίσει πατάτες. Ήθελα να ρωτήσω, η φριτέζα είναι για να τηγανίζουμε πατάτες ή έχει κι άλλες χρήσεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη roumana
H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε στις 11:36, 13-11-08:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Obscura
Δε μου βγαίνουν σωστά οι καταρραμένες τηγανητές πατάτες. Οι μισές είναι καμμένες οι άλλες μισές ωμές, τι στην κόλαση κάνω λάθος
5 κανόνες για τηγανιτές πατάτες.
1) τα μπαστουνάκια πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος.
2) ρίχνουμε στο λάδι όλη τη δόση μαζί, και όχι σταδιακά.
3)το λάδι πρέπει να είναι πολύ ζεστό, αλλιώς οι πατάτες απορροφούν περισσότερο.
4) το λάδι πρέπει να σκεπάσει τις πατάτες σε όλη την διάρκεια του τηγανίσματος.
4*)αν οι πατάτες είναι πάρα πολλές στο τηγάνι, βράζουν, δεν τηγανίζονται.
5) οι πατάτες είναι έτοιμες όταν παίρνουν ένα χρώμα χρυσαφί, ελάχιστα ροδοκοκκινισμένες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Κακή Επιρροή
H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,729 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε στις 11:38, 13-11-08:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Obscura
(RIP λάδι, είναι και ακριβό).
το λαδάκι δεν το πετάμε μετά από μία φορά που τηγανίζουμε πατατούλες
μπορούμε να το φυλάξουμε και να τηγανίσουμε τουλάχιστον 2-3 φορές ακόμα τηγανητές πατάτες
Μπορούμε επίσης στο τέλος να τηγανίσουμε κοτόπουλο ή κεφτεδάκια ή μελιτζάνες που χρωματίζουν και μυρίζουν το λάδι και μετά να το πετάξουμε

Το λάδι πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει τις πατάτες
Το ανακάτεμα τους γίνεται καλά κι όμορφα με τρυπητή κουτάλα
Δοκίμασε αντί για τηγάνι κατσαρολάκι για να μην σου πετάγεται και πολύ το λάδι έξω, κάνεις τη δική σου οικιακή φριτέζα χωρίς την σήτα εσωτερικά
Η θερμοκρασία πρέπει να παραμένει σταθερή καθ όλη τη διάρκεια του τηγανίσματος κι όχι να ανεβαίνει - κατεβαίνει συνεχώς όπως κάνει η δική μου ηλίθια κουζίνα για οικονομία και δεν μπορούμε να φάμε πατάτα της προκοπής από τηγάνι , γιατί τελικώς αντί για τηγανητή, γίνεται βραστή
Αν θες να έχουν αυτό το περίεργο κρατσανιστό απ έξω και μαλακές μέσα, πρέπει κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος να τις τρυπας με πιρούνι ώστε να μπαίνει μέσα το λάδι
Καλό είναι πριν τις φας να τις στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 11:38, 13-11-08:

#18
Eννοείται πως το τηγάνι πρέπει να είναι σχετικά βαθύ, όχι σαν αυτά που ψήνουμε τις μπριζόλες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ioakos

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη ioakos
H ioakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 59 μηνύματα.

H ioakos ακυρο έγραψε στις 11:39, 13-11-08:

#19
για τηγανητα ειναι κεφτεδακια πατατουλες τετοια πραγματα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 11:57, 13-11-08:

#20
Α και (ψιλοάσχετο με το θέμα) το λάδι στο οποίο έχουμε τηγανίσει, καλό είναι όταν θέλουμε να το πετάξουμε να μη το χύνουμε στον νεροχύτη ή την λεκάνη, αλλά να το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και να το πετάμε στα σκουπίδια, γιατί αλλιώς μολύνει πολύ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη WhiteDrum
H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε στις 12:42, 13-11-08:

#21
Ένα καλό και πεντανόστιμο κόλπο για τραγανές πατάτες με λίγο λάδι είναι η συνταγή η δική μου και της φιλεναδούμπας μου..

Γουοτς δις :

1.Κόβουμε πατατούλες σε ροδέλες ή μπαστουνάκια λεπτά.

2.Βάζουμε λίγο λαδάκι (1 κουταλιά σούπας) και το απλώνουμε με πινέλο ή με χεράκι (καθαρό ε; σε βλέπω που σκαλίζεις τη μύτη σου, κάτω!)

3.Θερμαίνουμε το φούρνο για 5' στους 200, αντιστάσεις πάνω και κάτω.

4.Πριν βάλουμε το ταψάκι στο φούρνο πασαλείφουμε όλες τις πατάτες με το λάδι που βάλαμε πριν. Τις πασπαλίζουμε με ρίγανη ή αλλιώς με μίγμα κνορ για σαλάτες -κρεμμυδι-ρίγανη- ή κρεμμύδι-άνιθος. ΜΙΛΑΜΕ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ!

5.Όταν τσιτσιρίσουν οι πατατούλες και πάρουν ροδοκόκκινο χρωματάκι, τις βγάζουμε και με μία σπάτουλα τις βάζουμε στο πιάτο! Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω ή μια κουταλιά γιαούρτι δίπλα.. και ΜΙΑΜ!

Αγαπημένο γρήγορο φαγάκι εμού, κολλητής , αμορεμίου κολλητής και αμορεμίου μου.

ΜΙΑΜ

Βγαίνουν τραγανές σαν τηγανητές, με πολύ λιγότερο λάδι και πολυ πολύ πιο νόστιμες.
Τα μίγματα μπαχαρικών είναι σε φακελάκια 4-5 μαζί, κάνουν περίπου 1 γιούρο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 12:47, 13-11-08:

#22
Δεν κατάλαβα. Στο φούρνο τις ψήνεις;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dooo

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη dooo
H dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,231 μηνύματα.

H dooo έγραψε στις 12:50, 13-11-08:

#23
ω ναι!!! είναι πολύ πιο υγειινο από το τηγάνισμα!
και είναι πολύ καλή ιδέα για παιδάκια, ακούς Κουεδίν?????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Obscura
H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε στις 12:51, 13-11-08:

#24
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Δεν κατάλαβα. Στο φούρνο τις ψήνεις;
Αυτό κατάλαβα Πόση ώρα κάνουν να ροδοκοκκινίσουν;

///

Ότι θα είχε τόση λεπτομέρεια η πατάτα η τηγανητή πάντως δεν το περίμενα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 12:52, 13-11-08:

#25
Με μόνο αυτό το λάδι χωρίς νερό, χωρίς τίποτα;
Εξαιρετικό ακούγεται!!
Θα το δοκιμάσω σίγουρα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 12:53, 13-11-08:

#26
Επίση τα καλύτερα έχω ακούσει για τη φριτέζα του Μαμαλάκη. Επίσης με ελάχιστο λάδι, πολύ πιο υγιεινό φαγητό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη WhiteDrum
H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε στις 13:59, 13-11-08:

#27
Αρχική Δημοσίευση από Obscura
Αυτό κατάλαβα Πόση ώρα κάνουν να ροδοκοκκινίσουν;

///

Ότι θα είχε τόση λεπτομέρεια η πατάτα η τηγανητή πάντως δεν το περίμενα!
Ναι, στον φούρνο! Περίπου 20' με 35' ανάλογα την θερμοκρασία, αν και για να βγουν πιο τραγανές εγώ τις τσουρουφλίζω! Είναι μακράν το αγαπημένο μου πρόχειρο σπιτικό μαμ

Γιες, μόνο ελαιολαδάκι! Είπαμε, είναι και ακριβό και αυτή η συνταγή θέλει λίγο, αλλιώς λιγδώνουν :/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fandago (Ә□⌂щяңš)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fandago
Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,620 μηνύματα.

O fandago μπορεί να φαίνεται αλλά ΔΕΝ έγραψε στις 14:23, 13-11-08:

#28
Αρχική Δημοσίευση από dooo
είχες ψηλή φωτιά στην αρχή, να τσιτσιρίζει η πατάτα και μετά χαμηλή?
Αυτό υποθέτω ισχύει όταν έχεις λίγο λάδι στο τηγάνι έτσι ώστε να μην τις σκεπάζει ε;
Αρχική Δημοσίευση από kajira
Α και (ψιλοάσχετο με το θέμα) το λάδι στο οποίο έχουμε τηγανίσει, καλό είναι όταν θέλουμε να το πετάξουμε να μη το χύνουμε στον νεροχύτη ή την λεκάνη, αλλά να το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και να το πετάμε στα σκουπίδια, γιατί αλλιώς μολύνει πολύ..
Ή ακόμα καλύτερα να το δίνουμε στη γιαγιά μας να το κάνει σαπούνι!

Εγώ όταν δεν έχω πολύ λάδι (ή δεν αξίζει να ξοδέψω πολύ), κόβω τις πατάτες χοντρές (μισό εκατοστό) ροδέλες κατά μήκος της πατάτας και τις βάζω στο τηγάνι με μέτρια φωτιά με λάδι που ίσα ίσα να σκεπάζει την επιφάνεια (αφού το έχουμε απλώσει πρώτα). Χρειάζεται να τις γυρίσεις μόνο μία φορά και γίνονται μια χαρά.

Όταν έχω βαθύ τηγάνι και αρκετό λάδι, βάζω τις πατάτες αφού έχει ζεσταθεί αρκετά το λάδι (όχι να αρχίσει να καίει = βγάζει αραιούς καπνούς). Βάζω όσες χρειάζεται για να σκεπαστούν όλες από το λάδι και τις αφήνω εκεί ΧΩΡΙΣ να τις ανακατεύω. Αν ανακατέψεις την πατάτα πριν αρχίσουν να γίνονται σκληρές απ' έξω θα σου σπάσουν. Αφού έχουν ψηθεί σχεδόν τις κουνάω λίγο με την τρυπητή κουτάλα έτσι ώστε να ξεκολλήσει η μια από την άλλη.

Όσο πιο λεπτές κάνεις τις πατάτες, τόσο πιο κριτσανιστές γίνονται. Αν τις κάνεις χοντρές, τότε μέσα θα είναι μαλακές. Το κόλπο δηλαδή για να γίνουν μέσα μαλακές και έξω σκληρές είναι να τις βάλεις στο λάδι την σωστή στιγμή (αφού έχει ζεσταθεί καλά δηλαδή).

Καλό είναι πριν βάλετε τις πατάτες στο τηγάνι, να τις έχετε κομμένες σε ένα πρόχειρο πανί, όπου μπορείτε να τις τρίψετε με 2-3 κινήσεις να μαζέψετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε ώστε να μην πιτσιλάνε πολύ όταν τις βάλετε στο λάδι.

Αυτά λέει η εμπειρία μου στις τηγανητές πατάτες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 14:30, 13-11-08:

#29
@ Fandago: Αχ πατάτες αλα crétoise! Τι μου θύμισες!

Μια άλλη ιδέα είναι αυτή ενός φίλου, που παίρνει τα μωρά πατατάκια, τα κόβει απλά στα δυο, τα βάζει στο φούρνο πασπαλισμένα με λίγο λαδάκι και πολλά μπαχαρικά, και τα αφήνει να ψηθούν! Τέλεια, ειδικά η φλούδα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Φοίβος

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Φοίβος
Ο Φοίβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα.

O Φοίβος έγραψε στις 00:05, 14-11-08:

#30
Το μόνο που ξέρω από πατάτες, και στα άλλα φαγητά, είναι ότι μόνο σε ελαιόλαδο πρέπει να μαγειρεύονται (πιο υγιεινές γίνονται).

Οι πατάτες στο φούρνο πιο πολύ μ'αρέσουν, τραγανισμένες όπως είπε η whitedrum

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Obscura
H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε στις 11:22, 14-11-08:

#31
Έφτιαξα εχθές πάλι πατάτες τηγανητές. Αυτή τη φορά τις έπνιξα στο λάδι () ΑΛΛΑ τουλάχιστον βγήκαν ομοιόμορφα τηγανισμένες και ροδοκοκκινισμένες ()! Αν κάποιος μου πει πόσο ακριβώς λάδι (σε φλιτζάνια) να βάζω για μία πατάτα κομμένη μπαστουνάκια, νομίζω θα έχω λύσει το πρόβλημά μου.

Α! Και πήγα που λέτε να βάλω το λάδι σε ένα μπουκάλι να το έχω για επόμενο τηγάνισμα και η πανέξυπνη το έριξα σε πλαστικό μπουκάλι έτσι καυτό που ήτανε και το μπουκάλι έλιωσε και έγινε ένας λαδερός χαμός στην κουζίνα. Την επόμενη φορά στο φούρνο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Corpse Bride

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Corpse Bride
H Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,011 μηνύματα.

H Corpse Bride έγραψε στις 11:29, 14-11-08:

#32
Obsc το λαδι πρεπει να καλυπτει τις πατατες.. μην το μετρας με κουπες.
Και το λαδι μετα, εννοειται σε γυαλινο μπουκαλι!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 11:34, 14-11-08:

#33
Και καλού κακού να έχει κρυώσει πρώτα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Obscura
H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε στις 15:52, 16-11-08:

#34
Αρχική Δημοσίευση από WhiteDrum
Ναι, στον φούρνο! Περίπου 20' με 35' ανάλογα την θερμοκρασία, αν και για να βγουν πιο τραγανές εγώ τις τσουρουφλίζω! Είναι μακράν το αγαπημένο μου πρόχειρο σπιτικό μαμ

Γιες, μόνο ελαιολαδάκι! Είπαμε, είναι και ακριβό και αυτή η συνταγή θέλει λίγο, αλλιώς λιγδώνουν :/
Το δοκίμασα. Μερικές καήκανε, μερικες ήτανε ok αλλά ψιλοκόλλησαν στο ταψί. Δε με θέλει η πατάτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους