Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,080 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,695 μηνύματα σε 74,626 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Panna Cotta

viki_thess (ΒΑΣΩ)

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη viki_thess
H ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 864 μηνύματα.

H viki_thess έγραψε στις 12:25, 31-05-07:

#1
PANNA COTTA

Υλικά

για τη σάλτσα


2 κούπες ράσμπερι

1/4 κούπας ζάχαρη

για την κρέμα

1/3 κούπας ζάχαρη

2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος

1 1/2 κουταλάκι ζελατίνη, σε σκόνη

1/2 κουταλάκι βανίλια


Εκτέλεση


Αλέστε στο πολυμίξερ τα ράσμπερι με τη ζάχαρη, περάστε το μίγμα από λεπτή σίτα και φυλάξτε τη διάφανη σάλτσα στο ψυγείο, καλυμμένη. Αλείψτε με λίγο καλαμποκέλαιο 4 πλαστικά φορμάκια για κρεμ καραμελέ. Βάλτε τη ζελατίνη σε 2 - 3 κουταλιές νερό κι αφήστε τη να φουσκώσει. Ζεστάνετέ την κατόπιν να διαλυθεί. Ζεστάνετε σε μια μικρή κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας επί 15', ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να βράσει η κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη ζελατίνη. Βάλτε την κατσαρόλα σε κρύο νερό κι όταν η κρέμα κρυώσει ελαφρά, μοιράστε την στις τέσσερις φόρμες και βάλτε τις στο ψυγείο, να πήξει η panna cotta. Για να ξεφορμάρετε την κρέμα, περάστε τη λάμα ενός μαχαιριού ολόγυρα στην περιφέρεια, ανάμεσα στο τοίχωμα της φόρμας και στην κρέμα κι αναποδογυρίστε στα πιάτα. Περιχύστε με τη σάλτσα ράσμπερι και σερβίρετε αμέσως

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους