Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,100 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,147 μηνύματα σε 74,654 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κιουνεφέ Κανταΐφι (με τυρί)

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 09:07, 08-11-07:

#1
Το έφαγα χτες σε αρμένικο εστιατόριο με παγωτό και είναι σκέτη κόλαση! (και το βάζω εδώ να μη ξεχάσω πως το λένε )

ΚΙΟΥΝΕΦΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ (με τυρί)


Υλικά:
  • 1 κιλό Φύλλα Κανταΐφι
  • 300 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό)
  • 300 gr. Τυρί Ανάλατο (μαλακό)
Υλικά για σιρόπι:
  • 2 κιλά Νερό
  • 2 κιλά Ζάχαρη
  • 500 gr. Γλυκόζη
  • ½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι
Προετοιμασία:

Θα χρησιμοποιηθούν μικρά ατομικά ταψάκια.
Παίρνουμε τα φύλλα κανταΐφι τρίβοντας στα χέρια, έτσι ώστε να ανοίξει η τρίχα τους και παίρνοντας ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Αλείφουμε πολύ καλά όλα τα ταψάκια με βούτυρο και στρώνουμε μία στρώση κανταΐφι. Από πάνω προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια το τυρί, το οποίο το έχουμε κάνει τρίμα, και κλείνουμε με ακόμα μία στρώση κανταΐφι από πάνω, το πατάμε καλά με ένα κουτάλι και τέλος το λαδώνουμε από πάνω.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα ταψάκια.
Έπειτα μόλις είναι έτοιμα τοποθετούμε το ένα ταψί πάνω στο άλλο και στην κορυφή προσθέτουμε ένα βαρύ αντικείμενο. Αφήνουμε για μισή μέρα περίπου.
Το κιουνεφέ κανταΐφι τρώγετε πάντα ζεστό και για αυτό το λόγο τα ψήνουμε και τα σιροπιάζουμε μόνο όταν θέλουμε να το σερβίρουμε. Έτσι λοιπόν τα τοποθετούμε στο ψυγείο και όταν θέλουμε τα ψήνουμε τις μερίδες στους 195 oC για 25 λεπτά περίπου, με προσοχή. Μόλις βγάλουμε τις μερίδες ρίχνουμε αμέσως το ζεστό σιρόπι στο ταψάκι. Περιμένουμε για λίγο και σερβίρουμε αμέσως.
Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.



Πηγή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους