×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,044 μέλη και 2,411,750 μηνύματα σε 75,392 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 363 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τσιγάρισμα

Obscura

Διάσημο Μέλος

H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 802 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε: στις 21:38, 19-11-08:

#1
Παίδες, ερώτηση κρίσης της αρχιμαγείρισσας (). Το τσιγαρίζετε το φαγητό ή αυτό είναι όσο ανθυγιεινό όσο λένε;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

KLELIA

Νεοφερμένος

H KLELIA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών και επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 11 μηνύματα.

H KLELIA καθε μερα και μια καλυτερη μερα έγραψε: στις 21:43, 19-11-08:

#2
καλησπερα,ναι το τσιγαριζουμε το φαγητο λιγο ομως μεχρι να ροδιση,αν το παρακανεις αλλιωνεις την γευση,και ειναι μυθος το ανθιυγεινο ,απλα η υπερβολη παντα κανει κακο
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,146 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε: στις 21:43, 19-11-08:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Obscura
Παίδες, ερώτηση κρίσης της αρχιμαγείρισσας (). Το τσιγαρίζετε το φαγητό ή αυτό είναι όσο ανθυγιεινό όσο λένε;
Εγώ πάλι έχω μια μπουφο-απορία (όχι για μπουφέ, αλλά για μπούφους). Τσιγάρισμα είναι να ρίχνουμε κάτι σε καυτό λάδι;

Εγώ σε ζεστό λάδι βάζω κρεμμυδάκι όταν είναι να κάνω μακαρόνια με κιμά η κάτι λαδερό. Πάντα με φρέσκια ντοματούλα στον τρίφτη και καμιά φορά και κανένα ψιλοκομμένο σκορδεσκέλιδο.

Λαλαλαλα.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 802 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε: στις 21:45, 19-11-08:

#4
Αρχική Δημοσίευση από KLELIA
καλησπερα,ναι το τσιγαριζουμε το φαγητο λιγο ομως μεχρι να ροδιση,αν το παρακανεις αλλιωνεις την γευση,και ειναι μυθος το ανθιυγεινο ,απλα η υπερβολη παντα κανει κακο
Και κάνει διαφορά μεγάλη στη γεύση; Θέλω να δώσω μία πιο ενδιαφέρουσα νότα στις φακές μου ας πούμε και αναρωτιέμαι τι διαφορά θα κάνει να τσιγαρίσω τα κρεμμύδια πρώτα...

Α ναι! Τα φασολάκια και το σπανάκι τσιγαρίζονται; (Συγχωρείστε με μόλις τώρα ξεκίνησα να ζω μονάχη και να μαγειρεύω )
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,077 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 21:45, 19-11-08:

#5
Εξαρτάται από το φαγητό, δε θέλουν όλα τσιγάρισμα. Αλλά ξέρω γω δεν μπορείς να κάνεις κοκκινιστό χωρίς να φέρεις μια βόλτα στο λάδι το κρέας πριν τη σάλτσα, ή τουλάχιστον δε θα βγει και τόσο νόστιμο.

Αν βάλεις ελάχιστο λάδι δεν είναι ανθυγιεινό, άσε που το κρέας βγάζει και από μόνο του λίπος και μερικές φορές όταν χρησιμοποιώ αντικολλητικό τηγάνι δε βάζω καθόλου λάδι στο στιγάρισμα, μόνο προσθέτω μετά στη βράση.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,077 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 21:48, 19-11-08:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Obscura
Και κάνει διαφορά μεγάλη στη γεύση; Θέλω να δώσω μία πιο ενδιαφέρουσα νότα στις φακές μου ας πούμε και αναρωτιέμαι τι διαφορά θα κάνει να τσιγαρίσω τα κρεμμύδια πρώτα...
Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο
Why not, ξέρω γω;

Αρχική Δημοσίευση από Obscura
Α ναι! Τα φασολάκια και το σπανάκι τσιγαρίζονται; (Συγχωρείστε με μόλις τώρα ξεκίνησα να ζω μονάχη και να μαγειρεύω )
Ω ναι. Θέλουν τσιγάρισμα πριν τη βράση, αλλά δε χρειάζεται να τα πνίξεις στο λάδι.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 802 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε: στις 21:52, 19-11-08:

#7
Ωραιότατα, θα το δοκιμάσω αύριο κιόλας με τα φασολάκια μου

Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Εξαρτάται από το φαγητό, δε θέλουν όλα τσιγάρισμα. Αλλά ξέρω γω δεν μπορείς να κάνεις κοκκινιστό χωρίς να φέρεις μια βόλτα στο λάδι το κρέας πριν τη σάλτσα, ή τουλάχιστον δε θα βγει και τόσο νόστιμο.

Αν βάλεις ελάχιστο λάδι δεν είναι ανθυγιεινό, άσε που το κρέας βγάζει και από μόνο του λίπος και μερικές φορές όταν χρησιμοποιώ αντικολλητικό τηγάνι δε βάζω καθόλου λάδι στο στιγάρισμα, μόνο προσθέτω μετά στη βράση.
Αυτό το έζησα από πρώτο χέρι δυστυχώς!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,146 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε: στις 21:55, 19-11-08:

#8
Αρχική Δημοσίευση από Obscura
Και κάνει διαφορά μεγάλη στη γεύση; Θέλω να δώσω μία πιο ενδιαφέρουσα νότα στις φακές μου ας πούμε και αναρωτιέμαι τι διαφορά θα κάνει να τσιγαρίσω τα κρεμμύδια πρώτα...

Α ναι! Τα φασολάκια και το σπανάκι τσιγαρίζονται; (Συγχωρείστε με μόλις τώρα ξεκίνησα να ζω μονάχη και να μαγειρεύω )
Σήμερα έκανα φακές και τις πέτυχα κιόλας

Λεπόν. Εγώ αφού κάψει λίγο το λάδι (το ξέρω γιατί ρίχνω ένα μικρό κομματάκι κρεμμύδι και παρακολουθώ πότε θα τσιτσιρίσει ώστε να μην κάψω τίποτα μετά), ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (καμιά φορά το κάνω και στον τρίφτη, για τον αμορεμίο που δεν μπορεί να "βλέπει" το κρεμμύδι) και αφού το δω να γίνεται διαφανές αρκετά και να μυρίσει ωραία-μαλακώσει, ρίχνω 2 ντομάτες που έχω τρίψει πιο πριν. Τα αφήνω λίγο να "φουσκαλίσουν" (γιου νόου, βράσουν) και μετά ρίχνω και τις ήδη βρασμένες για λίγο φακές ώστε να πάρουν γεύση και να τραβήξουν ζωμό. Μετά προσθέτω σταδιακά όσο νεράκι χρειάζεται ώστε ή να βγουν σούπα ή χυλωμένες.

μιαμ. μιαμ. προσθέτω υποκατάστατο αλατιού και πιπεράκι και... μιαμ. μιαμ...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,639 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε: στις 09:05, 20-11-08:

#9
μάλιστα
ας πω και γω για το σοτάρισμα (τσιγάρισμα)

το κρεμμύδι άλλα υγρά και μυρωδιά βγάζει όταν απλά βράσει κι άλλα όταν το σοτάρουμε
Στις φακές δεν χρειάζεται το σοτάρισμα γιατί θέλουμε απλά να βράσει μαζί με τη φακή και να βγάλει τη γλύκα του και να μαλακώσει τη φακή

Στο σοτάρισμα, βγάζει τη γλύκα του στο κρέας και το μαλακώνει, αυτό άλλωστε είναι και το νόημα του
Το ίδιο και στα φασολάκια και στο σπανάκι που είναι σκληρά λαχανικά

Το σοτάρισμα είναι ελαφρώς ανθυγιεινό όχι για την ποσότητα λαδιού -μιας που αυτό είναι κάτι που ρυθμίζεται- αλλά γιατί το τηγανισμένο ουσιαστικά λάδι χάνει τις περισσότερες απ τις βιταμίνες του, οξειδώνονται τα συστατικά του πολύ περισσότερο απ ότι το απλό βράσιμο ή απ ότι το ωμό λάδι
Το ιδανικό στο υγιεινό μαγείρεμα είναι το λάδι να μπαίνει στο τέλος του μαγειρέματος ώστε να είναι όσο γίνεται πιο ωμό
Βέβαια αυτό χαλάει τη γεύση Εγώ δεν το κάνω ποτέ


Σε κάθε περίπτωση μαγειρέματος πάντως, το καλύτερο λάδι είναι το ελαιόλαδο
Ειδικά στο τηγάνι, είναι ότι πιο υγιεινό, αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί
Κι αυτό γιατί το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι δεν διεισδύει στις τροφές, αντίθετα με όλα τα άλλα λιπαρά κι έλαια που το κάνουν


Τέλος, όταν μαγειρεύετε κρέας, όσο πιο πολύ κρεμμύδι μπει στο φαγητό, τόσο πιο τρυφερό και νόστιμο θα γίνει
Το κρεμμύδι είναι ο καλύτερος φίλος κάθε καλής μαγείρισσας και κάθε καλού μάγειρα
8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών . Έχει γράψει 1,097 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε: στις 09:24, 20-11-08:

#10
Εγώ πάντως ΚουΕ και στις φακές ακόμα, μια γύρα το κρεμμυδάκι το φέρνω!
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος