Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,081 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,743 μηνύματα σε 74,628 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Tips για κιμά σόγιας

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη WhiteDrum
H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε στις 17:02, 14-03-09:

#1
Ξέρει κανείς/καμία πώς να φτιάχνω κιμά από σόγια για μακαρόνια; Έκανα σήμερα και απογοητεύτηκα από τη γεύση. Δεν περίμενα κάτι παραπλήσιο του μοσχαρίσιου κιμά που χρησιμοποιώ συνήθως, αλλά βγήκε κάτι σαν χυλός με σάλτσα και πολτοποιημένα δημητριακά :s . Καμία ιδέα για να βγαίνει πιο εύγευστο και συμπαγές;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μελιώ (-Το Νου Σου Στην- Αμέλεια)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Μελιώ
H -Το Νου Σου Στην- Αμέλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 548 μηνύματα.

H Μελιώ το παπί έκανε πιπί στο Μισισιπή και έγραψε στις 17:31, 14-03-09:

#2
Αρχική Δημοσίευση από WhiteDrum
Ξέρει κανείς/καμία πώς να φτιάχνω κιμά από σόγια για μακαρόνια; Έκανα σήμερα και απογοητεύτηκα από τη γεύση. Δεν περίμενα κάτι παραπλήσιο του μοσχαρίσιου κιμά που χρησιμοποιώ συνήθως, αλλά βγήκε κάτι σαν χυλός με σάλτσα και πολτοποιημένα δημητριακά :s . Καμία ιδέα για να βγαίνει πιο εύγευστο και συμπαγές;
Λεπόν , έτσι την είχα πατήσει κι εγώ την πρώτη φορά που την έφτιαξα αλλά ένας φίλος μου που μαγειρεύει ( τυχερή η νύφη ) μου είπε τα εξής τα οποία και πράττω από τότε , αν θέλεις σημείωσέ τα για την επόμενη φορά .
Η σόγια είναι κάτι άνοστο εως πολύ άνοστο γι αυτό θέλει προετοιμασία πριν την χρησιμοποιήσεις , από την προηγούμενη μέρα μουλιασέ τη σε νερό να φουσκώσει όπως λένε οι οδηγίες μετά σούρωσέ τη και στύψτην ώστε να φύγουν όλα τα υγρά της και μετά ανακάτεψε με ότι υλικό έχεις και σ' αρέσει , μαιντανό , άνιθο κρεμμύδι , σκόρδο κλπ , λάδι αλάτι αρκετό και πιπέρι. Άσε το μιγμα όλη τη νύχτα στο ψυγείο και το επόμενο πρωί - μεσημέρι μαγείρεψέ την με σάλτσα κρασί , καρότα , πράσσα ή ότι άλλο σου αρέσει .
Εγώ αυτό το μείγμα το κάνω μπιφτέκια προσθέντοντας βέβαια ψωμί ξερό ή παξιμάδι τα οποία βγαίνουν κα-τα-πλη-κτι-κά στο φούρνο εννοείται . Για όποιον αποφεύγει το κρέας ή προτιμά το ψάρι ή τες πα νηστεύει θα πρότεινα στη θέση της σόγιας για αλλαγή , ταραμά . Ναι , ναι ταραμά λευκό δεν χρειάζεται όλη αυτή την προετοιμασία της σόγιας βέβαια (απλά δεν θέλει αλάτι )τον φτιάχνεις την ίδια μέρα όπως και τα μπιφτέκια κρέατος, γίνονται επίσης υπέροχα , κι αν τα πλάσεις σε σχήμα μακρόστενο μπορείς ψήνοντας και πίτες να γίνουν ωραιότατα χορτοφαγικά-ψαροφαγικά σουβλάκια που αντί για τζατζίκι μπορείς να αναμίξεις πελτέ με μουστάρδα και να έχεις ένα απίστευτο σουβλάκιον !!
( εντάξει μετά βέβαια μπορείς να χτυπήσεις κι ένα πιτόγυρο άμα θες )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους