Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,094 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,072 μηνύματα σε 74,651 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ζυμαρικά με τόνο

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Κακή Επιρροή
H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,729 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε στις 16:35, 31-03-09:

#1
ανακάλυψα την ΑΠΟΛΥΤΗ συνταγή για ζυμαρικά με τόνο!
η απόλυτη όμως!
Και για να είμαι ειλικρινής, είχα ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ να φάω τόσο νόστιμα ζυμαρικά!

Εννοείται ότι ξεφεύγει πολύ απ τα κλασικά "μακαρόνια με κιμά", έχει μια πικάντικη αλλά ταυτόχρονα γλυκιά γεύση!
Χωρίς άλλη καθυστέρηση, σας την παραθέτω!

Υλικά για 4 Μερίδες
1 πακέτο ζυμαρικά (εγώ τα έκανα με τέλεια λινγκουίνι!)
2 τόνους σε νερό
2 Σκελίδες σκόρδο
μισή κούπα λιαστή τομάτα (εγώ χρησιμοποίησα ψιλοκομμένη σε βαζάκι με ελαιόλαδο, κάπαρη και ρίγανη)
2 κουταλιές της σούπας (ή 6- 7 κουταλάκια του γλυκού) κάπαρη
λίγο ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
αλάτι (εγώ λέω όχι γιατί έχει η κάπαρη κι ο τόνος, αλλά όπως τα τρώει ο καθένας!)


Προετοιμασία
Βάζουμε να βράζει το νερό για τα ζυμαρικά μας
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο
Στραγγίζουμε τον τόνο απ το νερό και τον θρυμματίζουμε (όχι νιανιά, αλλά όχι και ολόκληρος)


Διαδικασία
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν στο νερό που έχει ήδη κοχλάσει
Ταυτόχρονα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μας σκόρδο (τσιγαρίζω, σημαίνει Ρέζι ότι το γυρίζουμε το σκόρδο στο λάδι πολλές φορές ώστε να αρχίσει να τσιρτσιρίζει και να βγάζει τα αρρώματα του )
Οταν τσιγαριστεί το σκόρδο, ρίχουμε μέσα τον τόνο και τον γυρίζουμε κι αυτόν λίγο να πάρει απ το λάδι και το σκόρδο
Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε μία με μιάμιση κουτάλα της σούπας, απ το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας και το ρίχνουμε στον τόνο.
Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε την κάπαρη και την λιαστή ντομάτα
Οταν πιεί τα νερά του, (δηλαδή, όταν εξατμιστούν τα πολλά νερά και μείνει μία κατά κάποιο τρόπο πηχτή σάλτσα) το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Στο μεταξύ, έχουν γίνει τα ζυμαρικά μας και τα έχουμε ήδη στραγγίσει απ τα νερά τους.

Γυρίζουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά, τα ζυμαρικά μας στραγγισμένα και από πάνω περιχύνουμε όλη τη σάλτσα του τόνου
Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού, ρίχνουμε από πάνω το λιγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε (κατά προτίμηση) ζεστά!
Μετά νιώθουμε την πανδαισία στο στόμα μας και τα επιφωνήματα των άλλων 3ων που έχουν φάει απ το φαγητό για 4 που φτιάξαμε
Εναλλακτικά (και το προτείνω) το φτιάχνετε για πάρτη σας και μουγκρίζετε μόνοι σας από ηδονή για το φαγητό που σας έδωσε η ΚουΕ και πίνετε κι ένα ποτήρι λευκό κρασί στην υγειά της και στην μαστοριά της!


Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!
αχ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

10 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

lugar

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη lugar
H lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών . Έχει γράψει 810 μηνύματα.

H lugar έγραψε στις 10:26, 01-04-09:

#2
Αρχική Δημοσίευση από Κακή Επιρροή
ανακάλυψα την ΑΠΟΛΥΤΗ συνταγή για ζυμαρικά με τόνο!
η απόλυτη όμως!
Και για να είμαι ειλικρινής, είχα ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ να φάω τόσο νόστιμα ζυμαρικά!
.........αχ!
Η συνταγή χωρίς τόνο είναι επίσης νοστιμότατη και τρώγεται και σε νηστεία. Επίσης γίνεται και με φρέσκια ντομάτα κομμένη κομματάκια για πιο ελαφριά καλοκαιρινή εκδοχή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

basiliki 72

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη basiliki 72
H basiliki 72 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών . Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

H basiliki 72 έγραψε στις 12:28, 25-09-12:

#3
Είμαι νέα στο site! Μόλις έφτιαξα τη συνταγή! Είναι τέλεια! Ευχαριστώ πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MissKit : 28-09-12 στις 18:56. Αιτία: Μετατροπή greeklish
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους