Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,093 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,064 μηνύματα σε 74,651 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Νιόκι αλά ρομέν

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 12:12, 24-04-09:

#1
Νιόκι αλά ρομέν






Υλικά για 8 άτομα
Υλικά βάσης για μείγμα νιόκι
  • Γάλα 1 lt
  • Βούτυρο 80 gr
  • Σιμιγδάλι 150 gr
  • Κρόκοι 3
  • Γραβιέρα τριμμένη 50
Υλικά για τη φινισιόν
  • Γραβιέρα τριμμένη 100 gr
  • Βούτυρο
Υλικά καρύκευσης
  • Αλάτι ψιλό, πιπέρι καγιέν, φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Τεχνική παρασκευής
  • Παρασκευάστε το μείγμα για τα νιόκι
  • Σ ένα βαθύ σκεύος ενώστε το γάλα, το βούτυρο (το οποίο θα το έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια).
  • Καρυκεύστε το με αλάτι, πιπέρι καγιέν και μοσχοκάρυδο.
  • Βάλτε το να πάρει βράση και εν συνεχεία αφήστε το να σιγοβράσει για 6 - 8 λεπτά χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.
  • Απομακρύνετέ το από τη φωτιά.
  • Σ ένα άλλο μικρότερο σκεύος ενώνετε και χτυπάτε μ ένα πιρούνι τα 2 ολόκληρα αβγά και τους 3 κρόκους.
  • Προσθέστε τα χτυπημένα αβγά ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε το μείγμα ζωηρά.
  • Ξαναβάζετε στη φωτιά το μείγμα για 1 - 2 λεπτά.
  • Τέλος, όταν το αποσύρετε από τη φωτιά του προσθέτετε 50 gr γραβιέρας και ελέγχετε το αλατοπίπερο.
  • Αφήστε το μείγμα για τα νιόκι να κρυώσει.
  • Αδειάστε το μείγμα σ' ένα ταψάκι το οποίο έχετε λαδώσει.
  • Επιδιώξτε πάχος 2 cm και στρώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  • Σκεπάστε με ένα χαρτί αντικολλητικό που το έχετε λαδώσει.
  • Βάλτε το στο ψυγείο για να το κρυώσετε γρήγορα.
Κόψτε τα νιόκι.
  • Ξεφορμάρετε το κρύο μείγμα των νιόκι σ' ένα χαρτί αντικολλητικό βουτυρωμένο ή λαδωμένο.
  • Κόβετε τα νιόκι μ ένα κουπ πατ (φόρμα) διαμέτρου 5 - 6 cm.
  • Μαζεύετε τα περισσεύματα και τα χρησιμοποιείτε πάλι.
Γκρατινάρισμα των νιόκι.
  • Μ ένα πινέλο βουτυρώνετε τον πάτο του ταψιού.
  • Τοποθετείτε τα νιόκι ακουμπώντας το ένα πάνω στο άλλο.
  • Πασπαλίζετε με 100 gr τριμμένης γραβιέρας.
  • Περιχύστε τα προσεκτικά με λιωμένο βούτυρο.
  • Σκουπίστε τα τοιχώματα του ταψιού.
  • Γκρατινάρετε τα νιόκι σε ζεστό φούρνο της 220οC.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 12:18, 24-04-09:

#2
Ιιιιιι συνταγή για σπιτικά gnocchi!!
To χεις δοκιμάσει Neraida?

Έχω ακούσει ότι έχουν σα βάση την πατάτα.. και δε βλέπω πατάτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 12:35, 24-04-09:

#3
Φτιαχνονται και απο πατατα...
Αμι...ειναι νοστιμα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους